.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Temmuz 2015 Salı

Düşük Profil Sorunu

Yabancı serbestisi geldi, artık geri dönüp küfretmenin manası kalmadı. Kulüp, belli ki bunu kabule zorlandı. Belki bu kabul neticesinde kredi alması kolaylaştırıldı vs ama zaten zor olan şartlar daha da zorlaştı.

Bu zor şartların en büyük sebebi, Beşiktaş'ın ana çekirdek kabul ettiği oyuncuların bazılarındaki düşük profil olma durumu. Tolga, Ersan, Veli ve Olcay.

Tolga, zaten vasat bir kaleciydi, yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle form düşüklüğü yaşadı ve belki de kalıcı bir form düşüklüğüyle karşı karşıyayız.

Ersan, geçirdiği ağır sakatlıklardan sonra geri dönüş yapamadı. Konsantrasyonu düşük, güvenli değil ve takıma katkı yapmıyor.

Olcay tüm iyi niyeti ve çalışkanlığına rağmen, bir üst klasman oyuncusu kabul edilecek seviyeye maalesef gelemedi. Beşiktaş'ın herhangi bir oyuncusu, A Milli takımın as oyuncusu değilse, orada artık bir yeterlilik problemi vardır.

Veli Kavlak, Avusturya milli takımıyla uluslararası bir tecrübeye sahip, yukarıdaki sayılan isimlerden biraz farklı bir pozisyonda duran oyuncu. Lakin bitik Hamit Altıntop'un sadece tecrübesiyle elde edebildiği şu basit şampiyonluğu, ittire kaktıra da olsa, alamadığını ortaya koydu. Beşiktaş Veli Kavlak'la akıcı bir futbol oynayamıyor. Top kontrolü zayıf, bazen kendisinden beklenmeyen paslar da atıyor ama Beşiktaş'ın orada kendisinden beklenen pasları atan bir oyuncuya ihtiyacı var.

Eksik gördüğün yerdeki pozisyonları transferle iyileştirirsin. Sağbek sorunu çözüldü, iyi de bir forvet alınacaktır. Lakin, as kabul edilen yukarıdaki oyuncuların da iyileştirilmeye ihtiyaçları var.

Şenol Güneş diyor ki, oyuncularımızın en iyi olduklarını düşünmelerini sağlayacağız. Özgüvenden bahsediyor... Yaparsa harika iş ama bence yapamayacak. Milli takımda takımın as oyuncularına abi çeken, önlerinde edeplice oturma gereği hisseden yerli kadromuz, o rakiplere karşı öyle bir varoluş mücadelesi gösteremezler. Çok basit, geçtiğimiz yıl Caner'i tutayım derken Olcay oyundan atıldı. Sen Caner'e Olcay'ı savundurtabileceksen, amenna. Bu en büyük transfer olur ama ben inanmıyorum. Çünkü onlar senden daha popülerler, daha saygınlar, saha içinde de daha saygınlar, hakemle ilişkileri farklı vs vs... Biliyoruz. Sahada "sen kimsin olm" diyebilecek bir oyuncu grubumuzun olması bir zorunluluk.

Karşı tarafta Nani, Van Persie veya Sneijder, Podolski varken "yemişim Podolski'yi diyip, geriye en ufak bir adım atmadan, tüm şahsiyeti ve kendine güveniyle savaşacak futbolcu, Beşiktaş futbolcusudur. Mesela, bu bağlamda Ryan Babel doğru bir isim olabilirdi. Her Fenerbahçe maçında "Kim olm bu adamlar, alın karşımdan şunları" diyordu. Kazanmak, kaybetmekten bağımsız bir şeyden bahsediyorum.

Bu düşük profillilik hali, Beşiktaş'ın başına büyük iş açacak. Mesela, Andreas Beck de görece düşük profil kabul edilebilir ama Beck'in bir özgüven sorunu yaşayacağını düşünenimiz yok sanıyorum. Adam o şahsiyetiyle geliyor. Pek tabii ki, bu oyuncu grubuna şahsiyetsiz demiyorum. Kabiliyet yoksa, şahsiyetin ortaya çıkacağı mecra kalmaz. Ne yapacak Olcay Gökhan Gönül'e yumruk mu atacak?

Şenol Güneş ilk etapta 1 stoper, 1 forvet istiyoruz dedi. Şartlar uyarsa 2. stoperi de alabiliriz, Veli iyileşmezse de orta sahaya bir oyuncu alabiliriz dedi.

Ben de diyorum ki, 1 kaleci, 2 stoper, 1 orta saha, 1 sol açık, 1 forvet lazım.

Toplamda 6 oyuncu yapıyor, kolay değil. Zaten bu işin zorluk derecesi, Beşiktaş'ın şampiyonluk şansını ortaya koyuyor. Her şeyin transferle çözüleceğine inananlardan değilim lakin Beşiktaş bilmem kaç senedir derbi kazanamıyorsa, mevcut omurganın zihinsel sorunlarının da bundan etkisi var.

Sosa'yla, Töre'yle, Tolgay'la, Beck'le, Atiba'yla ve hatta bence Oğuzhan'la (Ondaki fazla özgüven sorunudur) içeride dışarıda her takımla oynarsın.

Beşiktaş'taki özgüven sorunu, Ba'nın yerine alınacak "yıldız" oyuncuyla törpülenecek gibi durmuyor maalesef.

Olcay bu sene patlama yapıp Milli takımın sol açığı benim diyebilirse -tıpkı Gökhan Töre gibi- buyursun yapsın. Aksi takdirde, 1-0 mağlup başlıyoruz. Yabancı sınırı kalkmışken, eşofmanlı, eğitimci Şenol Güneş'le, yerel ve vasat sportif değerleriyle, sıkıntılı bir yola sapmamız da en büyük korkumdur.

Yabancı sınırlamasının yeni halinde, Olcay-Veli-Ersan-Tolga gibi oyuncuların takım içi ağırlıklarında büyük bir kırılma olmak durumunda. Artık bu tercih bile değil, zorunluluk

Sınırlamayı kaldıranlara küfrümüzü edip, şu koca paragrafımızı kapatalım.


266 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 266 / 266   Yeni›   En yeni»
BjkSraew dedi ki...

@Emir Eri

+ Emirates sponsorluğu da hazır bekliyormuş emrinde. Unutmamak lazım. :)

@ozkankaya35

Haklısın, Pektemek'e geçmiş olsun. İyi kötü,başarılı başarısız, sonuçta Bjk oyuncusu. Sahiplenileceğine itibarsızlaştırılıyor. Çoğunluk yanlış tutum içinde,malesef.

Unknown dedi ki...

@ozkankaya35

Hocam Fikret Orman bizzat söyledi, 3 transfer diye. Gökhan satılmayacaksa, ki hoca karşı satılmasına, Quaresma gelecekse sol açık için geliyor. Eee, elde kaldı iki hak..Stoper+Forvet elzem olduğuna göre, bu kadar, başka yok.

http://www.fanatik.com.tr/2015/07/14/fikret-orman-quaresmayi-almak-mantigima-yatiyor-611922

''...Gündemde olan Macar Balazs Dzsudzsak konusunda da açıklamalarda bulunan Orman, "İlgilendiğimiz ve kaliteli bir oyuncu. Feyenoord çıkışlı bir isim ancak (Quaresma) ikisi birden olmaz. Çok fazla oyuncu var. Gelecek 3 oyuncuyla beraber 27 kişiyi buluyor. Bütçemizi de aşmamalıyız" ifadelerini kullandı...''

Sahte röportaj değilse, durum bu..

ozkankaya35 dedi ki...

Fb ...mevcut transferler yerine'preko,simao,josico,maldonado,beschastnych vs türü transferler yapsaydı,bizim takimi yine basarisiz bulurdum...yaziklar olsun derdim konu BJK olmasa ama ona biraz yakincana teesüflerim...olumlu düşünmek şimdi q7 bir futbol sanatkaridir..degeri öldükten sonra anlasilan. Yusuf simsek katkisi yapabilir...ama yapcaklari işi skiym...

Gomez için yıllık 5.5 m €'dan 2 yıllık sözleşme demiş İtalyanların "Air" larından Gianluca Di Marzio.

İnşallah doğru değildir ...

Adsız dedi ki...

Başkanın bu açıklaması yönünde bir icraat yapılacaksa en kısa tabiriyle işbilmezliktir.

Mario Gomez ismi ise tüm bunların üzerine tuz biber ekti. Mitroglou dahil, bu transfer sezonunda ismi geçenler arasında en çok kimi golcü olarak istemezsiniz deseler ilk vereceğim isim kendisi. Zaten sakatlığı olduğundan bahsediliyor, amma velakin sağlam bir Gomez'i de istemem. Kontrayı ve açık alanı seven, kalabalık ve dar alanlarsa ise ancak uygun top gelirse kafa vuruşuyla iş bitirebilen bir vatandaş. Yukarıda N'Doye için ayağı çok düz denmişti ya, işte asıl Gomez'in ayağı çok düzdür. Bildiğin 80-90'lardan kalma tek hareket-tek vuruş golcülerindendir kendisi. İlaveten Anadolu takımlarının kalabalık ve her topa ninjavari atlayan defansları karşısında işi çok zor olur.

Önce ergenler için Q7 transferi hizmeti, şimdi yine onlar için yaldız niyetine Gomez. Oysa ne güzel gidiyoduk Dzsudzsak-N'Doye diye diye; nooldu birden.

Bu arada Pektemek yine sakatlanmış. Geçmiş olsun, diyerek görevimizi yaptıktan sonra: 1-2 her neyse alıp transferini yapsaydık ya Rus ligine; hem madem bütçemizi de aşamıyormuşuz. Süper Mario (Almanlar kendisine böyle diyor idi) geldikten sonra hiç forma şansı kalmayacak garibimin o bakımdan.

Adsız dedi ki...

Chicharito lafları dolaşıyor şimdi de. İş yapabilecek bir adam, ama ne istediğinize göre değişir.

ManU'nun halihazırda 1'i asıl takımdan olmak üzere 2 de yancı golcü göndermişken onu da göndermek istemesinin nedeni Chicharito’nun özellikle Premier Lig için fiziksel sürekliliğinin eksik olması ve ikincil olarak da 3. bölgede defansif olarak pek yararlı olmaması. Zaten çok süre alamıyordu, şimdi artık ManU’nun işine iyice gelmiyor. Kendini Avrupa futbolunda über kanıtlamışlar hariç Amerikalı Latinleri genellikle pek sevmeyen Ferguson muhtemelen 22’sinde istisna olaraktan aldırıp Ronaldo gibi şekillendiririm demiştir, ama sonuçta olmamış (misal Kleberson da oturmuş sistem oyuncusu olaraktan görünüp alınmıştı ama 2 yılda 20 maç oynayıp paketlendi). Bu bakımdan RVP olayına bir de bu gözle bakmakta fayda var. Van Gaal de striker kadrosundakilerin fiziksel sorunu olsun istemiyor. Elbette ligimizi ve FB’nin 4-4-2 oynamak istediğini düşününce bu o kadar da ciddi sorun olmayabilir.

Tekrar Chicharito’ya döner isek, 90 dakika tek golcü olarak oynamasını pek beklememek lazım. İlla alınacaksa ve 4-4-2 oynanmayacaksa 4-4-1-1’in arkadaki 1 olarak alırdım. Zira gol ve asist bağlamındaki sezgileri pek tartışma götürmez. Bu halde de takım defansı işlerine pek bel bağlamamanız gerekir; tekrardan, oynadığı bölge bakımından bizim lig için çok sorun değil gerçi.

Yan bilgi: ManU’nun fit ve istikrarlı striker arayışlarında ise bu alanda sembol bir isim var: Cavani. Harry Kane ve Thomas Müller de hedefte deniyor, ama ikincisi biraz zor olur. Genç takımdan gelen 19 yaşındaki James Wilson’ın bile Meksikalıdan daha iyi iş yapacağını söyleyen taraftarların sayısı az değil.

Ugur dedi ki...

Keske Gomez gelse, kronik bir sakatlık sorunu falan yoksa muthis transfer olur, adam tam bir gol makinesi...

Flaming Buzz dedi ki...

youtube anasayfada denk geldim en üstte görünüyordu. 1.41' de durdurdum ve yazıyorum buraya işte. 1.41den sonra ne oluyo bilmiyorum. bu kadarlık görüntü bana yetti. sizde buyrun.

https://www.youtube.com/watch?v=bOq0rBlWwiw

NOT: 1.41e kadar benfica maçı, dediğim gibi gerisini izlemeyeceğim. eğer bütün maç benfica maçıysa, mutlaka, bu maçta formsuzmuş işte ne olacak diyenler çıkacaktır. onlara şimdiden cevabım, çok naivsiniz arkadaşlar.

QuaresmA dedi ki...

Flaming Buzz

O maç Katar'dan Porto'ya ilk döndüğü formsuz zamanlardan. Şu aralar milli takıma falan çağırılıyor.

Adsız dedi ki...

ahahahah

@Flaming Buzz

Videonun devamında daha eğlenceli görüntüler var aslında. İzlemeni tavsiye ederim.

Eleman mahalle kavhehanesi işleten ve halı saha paralarını kendi ödediği için 15'lik çocukların arasında istediği gibi oynamaya çalışan 40'lık Muharrem Abi formatında; e tabi müdahale edenlere ve ciddiyetini bozmadan hakemlik eden üst kattaki emekli beden hocası Oğuz Beye atar da yapıyor doğal olarak :)

Mourinho bile formata sokamadı demiştik ya, bu videoya bakınca artık kendi istese bile formata giremeyecek durumda. Sezon özeti: hücum bağlamında Demba Ba gitti yerine Gomez geldi, üstüne müessesemizin hediyesi olaraktan taraftara oynayacak bir el bombasına da sahip olduk.

Beşiktaşlı daha başka ne ister!

İşe yarar mı acep :)

bu yönetim küyediyi getirisse bi daa forma almıcam anartarlık bile taşımıycam takım yine 3.olucak bak r.enklilere neler yapıyo biz takımızı harcıyoz.

~Poseidon~ dedi ki...

Eğer Mario Gomez işini kivirabilirsek büyük iş yapmış sayarım ben. Şenol hocayla gol rekoru zorlamasini muhtemel görüyorum.

Flaming Buzz dedi ki...

@QuaresmA

Hocam cidden naif düşünüyorsun. adam belli, yaptıkları belli, yapamadıkları belli, niye alındığı belli ve ekliyorum niye gönderileceği belli. bile bile lades demenin faydası ne? hatırla yanındaki bomboş adam pas vermeyip 2 adamı geçmeye çalıştığında nasıl küfür ettiğini.

@Sneijder
yönetim bariz sınıfta kaldı, ben seçim hamlesi olarak aldıklarını düşünüyorum, başka açıklama getiremiyorum çünkü. dua edelimde başka hata yapmasınlar.

şenol hocada o kadar gönüllü değil ne demeye getirirsinki tekrar bu adamı? al şu duşşağı bak keyfine.

Pheaglix dedi ki...

bedavaya anlaşılmış fiorentina ile, maaşının da 2 milyon euro'sunu onlara ödetmeye çalışıyormuşuz. belki tam aradığımız oyuncu değil, ama 4 milyon euroya alınıp 3 milyon euro maaş verilen n'doye'den her türlü daha iyidir (tabi sol kanada quaresma alınıp kanat forvet alınmazsa diğer transferlerin pek bir anlamı kalmıyor, at sezonu çöpe.).

yalnız rvp'nin göklere çıkarıldığı yerde gomez'e kronik sakat denmesi ayrı bi sıkıntı. hani gomez mi rvp mi deseler daha soruyu soran sözünü bitirmeden rvp derim, ama rvp arsenal'de diaby ile birlikte sakatlık kelimesinin tam karşılığıydı. kariyerinin yarısına yakınını sakat geçirmiş bi oyuncuya laf etmezken gomez'in son iki sezonki sakatlıklarının bu kadar üstünde durulması sinir bozucu.

~Poseidon~ dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Valla 80-90larda golcüler çok sağlamdı. Şimdikiler "golcü" değil zaten. Van Basten, Weah, Shearer, Lineker, Rush, Ian Wright, Bergkamp, hatta Henry ve Larsson, Vieri, Ronaldo Fenomen, Romario say say bitmez. Mesela alkolik Adriano'nun genç hali bugün piyasada olsaydı ödenecek parayı hayal edemiyorum. Hormonlular Messi, C.Ronaldo ve Ibra'yı tenzih ederim. Onlar o zaman da gol atardı.

Numunelik yüksek sayıda gol potansiyeli olan adamlardan biri Gomez. Dzudzakı alıp, orta yapacaksak gelsin. Q7 yi alacaksak zaten sezon bitti. Gomez'e para gömmeye gerek yok. Ortalama sağlıkta bir Gomez'in Demba Ba'dan fazla maç içi gol bulacağından eminim. Demba da koşamıyordu zaten. Koşmaya çalıştığı maç da gol atamıyordu takatsizlikten.

Adsız dedi ki...

Transfer olayında neyin ne olduğu bilinmiyor aslen. Fiorentina sözleşme parası istemiyor denildi.

http://tr.eurosport.com/futbol/super-lig/2015-2016/iste-galatasaray-in-reddedilen-mario-gomez-teklifi_sto4820348/story.shtml

Ya GS taraftarını uyutuyor, ya da bayağı para saydık. İkisi de muhtemel. İkincisi geçerli ise; Remy için Chelsea opsiyonu 11 milyon olarak belirledi denilmişti. Remy’nin de Chelsea’den net 3 milyon civarı aldığı söyleniyor.

İsmi mi yetmedi? Kafa karışıklığı?

tarik dedi ki...

http://m.ntvspor.net/yazar/onur-tugrul/1874/madde-madde-yeni-fenerbahce

Adam sanki resmi yayin organi... bizim taraftara da Boyle basin yakisir, Metin Tekin gibi karaktersizleri goreve cagirmayin arkadaslar ne olur!

Q7 insallah gelmez diyorum, ama bu kadar da uzamasi kotu transfer isinin. Ismi gecenler balik yemi degilse bu kadar farkli tarz forvetlere nasil bakıyoruz Onu hiç anlamadim.

Burada belli bir süre önce yönetime vasıfsız ve plansız dediğim için tepki gösteren olmuştu. Buyur arkadaşım nerede plan, program? Rvp, N'Doye ve Gomez'in birbirine alternatif olarak düşünüldüğü yerde neyin planı olur?

Bu arada ben de Quaresma'ya karşıydım ve Dzsudzsak'ı istiyordum ama bize sağ kanatta da oynayabilecek birisi lazım. Gökhan sakatlandığında sağ kanat çöküyor. Anladığım kadarıyla Dzsudzsak sağda oynayamıyor. Bu sebeple yönetim adına ne kadar büyük bir skandal olsa da Quaresma'ya o kadar soğuk yaklaşmıyorum şu an. Gönlüm ikisinin birden alınmasını istiyor tabii.

Agger gibi bir adamı makul bir bonservis karşılığında getirebilecekken, isminin hiç gündeme alınmamasına da şaşırmıyor değilim.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Dzsudzsak'ın nazını ve fiyatını kırmak için Quaresma kullanılıyor gibi geliyor bana. sezon başı da Lucescu diye diye herkesi epey bir uyutmuştu yönetim. haberleri biraz karıştırdım daha bir ay öncesine kadar Inter, Milan ve Lazio ile anılmış Dzsudzsak.. Menajer ve kulüpte talip çoksa bayır yapıyor olabilirler. Quaresma gelirse de yönetime, taraftara ve Şenol Hocaya iş düşüyor.. eskisi gibi bir tarafını kaldırırlarsa adamın; bir cacık olmaz. geldiğinde para cezası, ıslık, kadro dışını esirgemezsen uslu uslu oynar. 2016 Avrupa Şampiyonası geliyor oynamak en azından kadroda olmak isteyecektir.

Mario Gomez'in Alman ligi istatistikleri güzel ama italya sert gelmiş adama. geçen sene bana Demba mı Gomez mi desen gözü kapalı Gomez'i alırdım. 2013-14'te çok maç kaçırmış, sürekli diziyle uğraşmış. geçen sene ise nisan-mayıs aylarında son 10 lig maçının 6sında yedek kulubesine hapis olmuş(toplamda 10 maç yedek oturmuş oynamamış). kronik sakatlık yoksa ve uygunsa alınmalı ama sanki bu da uyutma taktiği gibi geliyor :)

@james sneijder
"Kontrayı ve açık alanı seven, kalabalık ve dar alanlarsa ise ancak uygun top gelirse kafa vuruşuyla iş bitirebilen bir vatandaş".
kazma forvetler haricindeki bütün forvetleri tarif etmişsin be müdür :)

Serdar Adalı da mümkünse sadece yönetim binasına çay içmeye gelsin. ötesi tamamen zarar. Adalı ve Demirören kalsaydı bizimde bir Seyrantepemiz olmuştu. Katarlı bir sahip ise bonus olarak yandan gelirdi.. Zaten %5 %5 hisse sattılar kimlere belli değil belki de katarlı bir ortağımız vardır :)

dominic molise dedi ki...

bana en cok koyan ne biliyor musunuz?

senol hocaya bayilirim ama tek adamliktan hic hoslanmiyorum. bana fatih terim'i animsatiyor.
bir de kim var abi bizde transferle ugrasan? nicin baskan orman surekli bi rusyaya bi ingiltereye gidiyor? boyle sacma is mi olur? resmen besiktas=orman+gunes oldu su an.
takima ve transferlere guvensizligim bundandir.
ki sonuclarini yavas yavas gormeye basliyoruz q7 ile ilgilenmelerinden.
taktik olarak yapiyorsa orman tebrik ederim ama derdim hala ayni.
sevgili orman, taktik yapilacaksa bunu nicin sen yapiyorsun? bundan sorumlu birisi neden yok? nicin basina her gun aciklama yapiyorsun? bu takimin basin sorumlusu yok mu? nicin aziz yildirim'cilik oynuyorsun.

besiktas, diger iki buyugun arkasinda eziklik kompleksiyle onlarin yaptigi hatalari yapiyor bu sezon. 'tek adam' gunes ve transferden sorumlu, surekli basinla ic ice baskan.
eh be abi, bizim farkimiz bunlar degil miydi? adamlar bizim dogrularimizi yapiyor (terraneoao), biz onlarin yanlislarini yapiyoruz. ben anlamadim nasil bir istir?
geldiginden beri bu farki yaratmak icin cabalamadiniz mi siz?

keske 3. olsak yine bu sezon ama yapilanmayi bozmasaydik.
bence nihat'i bu sene alabilirdik teknik kadroya. kendisi sanirim u21 calistiriyor ispanya'da.
onder ozen isini yapsin. teknik direktor bulsun getirsin teknik ekip kursun falan...

dominic molise dedi ki...

bu yuzden de asil yapmak gereken isi yapmiyorsun, nedir o? yoneticilik.

adamlar dalga gecer gibi fikstur cekmisler bir demec veremedin.
stadin yetistiremeyecegin belli, sorun degil. bence acele de edilmemeli ama ona gore plan yapilmali o zaman. lobini kullan, tum maclari dis saha oynama baskisi yap.
derbilerin hepsini ic saha ve stadin yetismeyecegi doneme getirtme. bunun kader kisfmet olmadigini biliyoruz.

iste bu asil yapman gereken sevgili fikret orman. ben liseliler gibi fiko, fikret demeyecegim.
saygim sonsuz ama rica edicem.

besiktas'in durumu su an tam film setine benziyor (yonetmenim):

yonetmen ne yapacagini bilmiyor ve digerlerinin islerini yapmaya calisiyor ve yonetmenin isine de herkes karisiyor. her kafadan ses cikiyor ve BUM!

turkkant dedi ki...

Yalnız Mario Gomez'i alırsak, ligin bir-iki haftasında 4 santraforumuzun da sakat olduğu eşi benzeri olmaz bir gariplikle karşılaşabiliriz :)

Coolio dedi ki...

Günay'ın ayağı iyi, o belki kotarır forvette..

planck dedi ki...

Q7 dönüyosa batuhan da dönsün hem güneşin tarifine uyuyor hem q7yi adam edecek güneş onu da adam eder hem de gomeze verilecek paraya yazık olmaz. q7 batugol töre hücum hattıyla eminim gol rekorları kırarız. aslında töreyi de satıp serdar özkanı da sağ kanada yerleştirmek lazım. off düşünemedim bile.

Offf Tolgay'ın çapraz bağlar gitti diye haberler çıkıyor böyle bahtsızlık olur mu ya ...

Unknown dedi ki...

tolgayın çapraz bağları koptu haberleri geliyo. biri yalan desin, sırf laf olsun diye yalan desin ona da razıyım. bu nedir be arkadaş bu nedir ya, dram filmi mi çekiyoruz burada. sokayım böyle kadere

planck dedi ki...

vay arkadaş yaa.. inleri alsak bari..

cochise dedi ki...

bağ kopması belli değil. şu anda şüphe ama gerçek olursa çok çok üzücü çok temiz düzgün bir çocuk. ayrıca fark yaratacak; çift yönlü oynayabilecek nadir oyuncularımızdan biri..

planck dedi ki...

valla ilk yarıyı kapattı bile..

yilmaz dedi ki...

içimde daha fazla tutamayacağım. Bu blogda bazı arkadaşlar vardı. İşte şu oyuncu çok kötü inşallah sakatlanır diyen. Tutturdu da, söylediği adam sakatlanmıştı ligin bitmesine 5-6 hafta kala. Fakat çok içten geçirmiş demek ki bedduası bu seneye de sarktı. İşte döndü dolaştı gözbebeğimizi buldu.

İşin metafizik tarafında değilim. Ama kendi tuttuğu takımın oyuncusu hakkında fütursuzca beddua edebilen, ağız dolu hakaretlerle saldıran taraftarlarımız olduğu sürece hiç bir zaman böyle şeyleri çok yaşarız gibime geliyor.

Şimdi Tolgay sakatlandı, hemen Pektemek için duaya çıkalım ne dersiniz?

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
planck dedi ki...

"Tolgay Arslan, siyah-beyazlı ekibin akşam antrenmanında orta alana yakın bir bölgede genç futbolcu Eslem Öztürk'ten sıyrıldıktan sonra çime ters basmış ve acı içinde yerde kalmıştı."

Adsız dedi ki...

Neden olarak her türlü yazan var, ama dediğim gibi olayda suç unsuru diye bir konu yok. İnternette bazı troller Eslem'e saydırmış. Çanak tutmamak için sakatlıkla ilgili yazdığım postu siliyorum.

Bırakın G.Amerikayı Avrupa ligleriyle kıyaslayınca da çok sert olan Arjantin/Urugay takımları da antrenman sakatlıkları konusunda nam salmış mesela. Fakat bizdeki bir başka. Kimsenin başına gelmesin tabii ama tutar en elzem oyuncunun başına gelir. Kurban mı kesiyoruz kurşun mu döktürüyoruz ne yapıyoruz metafizik bir şeyler yapalım.

Adsız dedi ki...

@Zaitsev

Daha önce söylediğim gibi eksikleri olsa da, bahsettiğim golcü tipinde olmayan bir vatandaşa örnek:

https://www.youtube.com/watch?v=CIlnklnkOTM

https://www.youtube.com/watch?v=7bwKz_rl8Fw

supremum48 dedi ki...

Bence futbolu bilen insanlar tarafından kulüp yönetilse bu kadar sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum.400 bin euroya alınan tolgay sakatlandı diye karalar bağladım.Demek ki pahalı transfer iyi diye birşey yok.Bize dsudzak ile querasma arasında kıyas yapabilecek bir futbol aklı lazım.Dsudzakı alırsam sezon sonuna kadar şöyle olur queresmayı alırsam sene sonuna kadar böyle olur diyebilmeli.Bu isim ise kesinlikle Fikret ORMAN değil.Transferde iyi olduğumuz iki dönem vardı.Birincisi Altınsay dönemni her ne kadar kısa olsa da.İkincisi ise Ahmet Nur ÇEBİ dönemi.Özenin ise yaptığı en iyi hamle töre transferi idi.Özen bence ORMANIN futbol aklı tutulmasını engelleyecek kişi değildi.Umudumuz Çebi idi.Oda kenara atılmış gibi

supremum48 dedi ki...

Beagle dediklerinin altına imzamı atarım.Şu anki maaş politikasına sebep olan Cenk TOSUN transferiydi.Onun aldığı maaştan sonra diğer oyuncular kazan kaldırdı.2. santrafor diye alınan bir adama ödenen ücret maaşları bugünkü duruma getirdi.Bence her yönüyle futbolu bilen akıllara ihtiyacımız var.Paralı ve müteahhit başkan dönemi artık bitmeli.O makam reklamı seven insanların değil tamamiyle arma sevdalılarının olmalı.

evet sonunda herkesin beklediği haber geldi sanırım.hayret ya bu nasıl bir kaderdir,6 ay dan aşağı sakatlığımız olmuyor.

tolgay a geçmiş olsun demekten başka çaremiz yok sanırım,şimdi o da gerçek bjk li oldu.

yok yok doktorlar,hocalar,sahalar,zeminler değişiyor makus talihimiz bir türlü değişmiyor.en önemli oyuncumuzdu yaa.

BjkSraew dedi ki...


Öncelikle Tolga'ya daha sonra taraftar ve camiaya geçmiş olsun. Umarım bu şerrin içinden, şer vesilesiyle hayır çıkar.

Hakkımızda hayırlısı olsun.

QuaresmA dedi ki...

Tolgay sakatlandigi icin Holmen'i almaliyiz bence. Kiralik isi sacma olur, guvenmiyorum diger buyuklerden kiralanan oyunculara.

Adsız dedi ki...

Aynen planck'ın dediği gibi olmuş ve Tolgay yere kötü basarak sakatlanmış:

http://haber1903.com/n-9125-iste-tolgay-arslanin-sakatlandigi-an.html

Yerine adam bakılıyor. Fayda/maliyet oranına göre Aquilani'yi tek geçerim. Holmen de olabilir ancak taraftar kabul etmeyecektir.

Unknown dedi ki...

Gomez'e verilen tepkileri çok çözemiyorum. Umarım bir an önce bitirilir. Piyasada bu seviyede başka santrafor yok bizi rahat ettirecek. Sol kanada takviye yapılırsa Olcay göbek-ikinci forvet alternatifi olarak kullanılabilir Gomez'in çevresinde gezinip pres gücü vs'de katarak daha fazla katkı veren bir oyuncuya dönüşebilir.

Tolgay gerçekten önemli bir oyuncuydu. Takviyeye ihtiyaç var ancak oyun düzeni de değişebilir. Cambiasso'yu alırlarsa ben sevinirim. Çok dinamik değil artık ancak Atibayla birlikte bir sezon göbekte iş yapabilir. Geride oyun kuran oyuncu olabilir.

Genelimizi aşırı karamsar görüyorum. Elimizdeki mevcut kadro eğer Gomez seviyesinde bir ileri uç takviyesi yapılırsa bir çok varyasyona uygun. Güvenilir bir hocamız var. Geçen seneki seviyemizde çok kötü değildi. İyi bir sistem bizi başarıya ulaştırabilir. Aksi durumda zaten bizim takımımız sistem yoksunu, bireysel yeteneklere dayalı bir stille 5-6 oyuncu alınsa da şampiyon olamaz.

Benim Şenol hocaya naçizane önerim Sosa'yı daha geride kullanması olurdu. Sosa lig standartlarına göre fizik gücü yüksek bir oyuncu. Oyun kuruculuk yapabilecek pozisyon bilgisi ve tekniği de var. Bilal'in bile iş yapabildiği ligde Sosa yeni Pirlomuz olabilir. Yaşı da 30'a geldi. Onun kariyerine de yeni bir yön vermiş oluruz.

Örneğin şöyle bir 1. oyun planı bir kaç takviyeyle kadro yapımıza uygun ve esnek/hamle yapılabilir nitelik taşır:

Sosa-Atiba
Gökhan Olcay Quaresma
Gomez

Sosa'nın 4-4-2 orta sahasına göre pres gücünün düşük kalacak olmasını Olcay'ın ekstra pres gücüyle tolere edebiliriz. Bekler de oyuna yeterince katılırsa kenar oyuncuları çizgiye rahatlıkla inebilirler. Gerisi Gomez ve karambolda fena olmayan Olcay ve ters kanattaki oyuncuya kalır.

Oyunu tutmak gerektiğinde sağlıklıysa Veli, ya da akışkanlık için Oğuzhan Olcay'ın yerini alabilir. Pektemek bu pozisyonda işlevli bir alternatife dönüşebilir.

Bu planda Sosa'ya mutlaka bir alternatif gerekiyor. Cambiasso dönemlik iş görebilirken genç potansiyelli bir isme yer açmak ya da Hannover'deki Kiyotake gibi bir isim almak da derinliği arttırır. Quaresma'nın fiziksel düşüşlerini 2.planda Frei ve Olcay doldurabilir.

Adsız dedi ki...

Aquilani Montreal'e gidiyormuş:

http://talksport.com/football/liverpool-flop-alberto-aquilani-set-link-steven-gerrard-mls-150716157417

Tolgay sakatlanmadan önce düşünülmesi gereken bir adamdı. Yazık oldu.

Diarra zor olduğundan, sözleşmesi biten ve boşta olan elternatifler: Muntari, Papa Diop ve alper'in piç oyuncu kontenjanından Joey Barton :)

Yanlız ülkemizdeki futbol gündemi renklilere göre belirlendiğinden ve de malum 2 atar eleman artık bu kulüplerimizde olmayacağından bu son seçim pek de iyi sonuçlanmayabilir. Barton gelir ve zaten doğası gereği bu işleri yapar (dur desen de durmaz ki eleman) medya da başlar: ama sayın seyirciler, yani düniyaaa yaldızını getiriyosun sona piremiyer likten sabıkalı adam sahada biçiyo. futbolu çirkinneştiren olaylar bunnar" vs vs. Sezon başı 3-4 kırmızı 10 sarı garanti. Ha taraftar o kadar sever o kadar bağrına basar ki #2 Pascal olur, Celtic taraftarının 100 yıldır unutmayıp sanki seyretmiş gibi lafı geçtiğinde ah çektiğine benzer efsaneler gibi olur Beşiktaş'ta orası ayrı. Ama sonuç hüsran orası kesin.

Unknown dedi ki...

Muntari ya da Barton fiziksel düşüşleri sıkıntı yaratmayacak oyuncular değil. Cambiasso daha yaşlı olmasına rağmen daha işlevli olur bence.

Adsız dedi ki...

@Martin Wörns

Mesela benim Gomez'e uzak durmamın 2 nedeni vardı. Birincisi Dzsudzsak yerine Q7 geleceği için golcünün daha sofistike işler yapabilmesinin gerekmesi, diğeri de yine bağlantılı olarak yüksek maliyetle bu kanat tercihini belirlemesiydi. Bu nedenle Dzsudzsak-N'Doye tercihi Q7-Gomez ikilisine göre daha dengeli ve verimli olurdu. Sorun sadece Q7'nin çalım sevdası değil çünkü. Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezonda yaşadığı en büyük hücum problemi kanat oyuncularının içeri kat etmelerinde yüksek oranda takım oyunundan uzak başıboş davranmaları ve Demba Ba'yı ceza alanında yanlız bırakmalarıydı. Eleman buna karşın plasedir, 10 cm.den kaleye göndermedir, 2 kişinin arasında tavana asmadır iyi işler yaptığı için gol attı. Eksikleri vardı ama, nokta golcü kıvamında adam alıyorsan tek başına bırakmaman da gerekir, gerçeğini düşünürsek bir hayli yazdı.

Şimdiyse Pivot formatında golcü alıyorsun. Denilebilir ki iyi işte, yap ceza alanına ortayı Gomez de yazsın. Gomez'in kalabalık ve karışık rakip defans içinde en iyi yaptığı iş bu aslında. Fakat dikkat edilirse, ligimizdeki futbol hala orta dünyadan kaldığı için kafayla atılan gollerin sayısı Avrupa geneline göre azdır. İstanbul takımlarının Anadolu kulüpleriyle taptığı maçlarda ikincilerin defans anlayışlarıyla bu çok daha düşer. Defans çalakalem yapıldığı için de genellikle bu kafaları golcüler ya da forvet oyuncuları değil de defans oyuncuları yapar; tehdit algısı bir sistemle alana değil isme yöneldiği için. Tek golcü dikeceksin ve orta yapıyorum at kafayı diye bekleyeceksin. Ya tutarsa; tutsun inşallah tabii.

Sorunu ortaya koyuyoruz ve çok büyük ihtimalle 11'de yer alacak 2 kanat oyuncusunu düşünüyoruz: Q7 ve Töre. Belki Töre sahip olduğu büyük potansiyelle hocayla değişir dedik; dedik de, şimdi karşıda Q7 fink atarken Töre de boş mu duracak. İnşallah öyle olmaz diyelim ne diyelim. Ancak Q7-Töre kanat ikilisiyle ne kadar iş yapabilir soru işareti. Açıkçası Başkan maliyetten de ötede seçimi düşünerek bu konuda sınıfta kaldı. Size bir mayın sahası daha yazayım; artık lafı dinlenildiği anlaşılan ergen ruhlu taraftar Olcay'dan hiç hazzetmiyor. Yapılan işlere bakılınca skora Töre'den daha fazla katkı sağladığı halde malum nedenlerle göze batmadığı için. Şimdi Q7'nin önüne atacaklar elemanı. Tek transfer tercihiyle takımın hücumunu bozun deseler ancak bu kadar yapılabilirdi.

Gomez transfer sürecinde ise son söylenen rakamlar çok ilginç. Gomez'le yıllık 4 milyona Fiorentina'yla da 5 milyona anlaştıkları söyleniyor. Bu durumda maliyet konusu nerdeyse yarıya düşmüş sayılır (yine Torunoğlulları effect).

BjkSraew dedi ki...


Tolgay'a alternatif olarak bakılan oyunculardan birinin Mainz kulübünde oynayan Yunus Mallı olduğu iddia ediliyor.

planck dedi ki...

Cambiasso takımı ortadan yönetecek, boyunu tempoyu ayarlayacak, hem aklını hem ruhunu hem ağırlığını sahaya koyabilecek bir adam. Çok iyi olur açıkcası. Tolgay ilk yarıyı kapattı ama bu sezon ondan çok şey beklememek lazım. Cambiasso da seneye 35 olunca ondan çok şey beklememek lazım. Yani Tolgay dönünce çakışma da olmaz. Eğer olmazsa alternatifler içinde Inler de çok sağlam adam ama bence holmen Tolgayın tarzına daha yakın, skor da üreten bir oyuncu. Hem maliyeti de çok az olur. Fb ile bütünleşmişliği de yok, sanmıyorum ki çok laf edilsin.

Unknown dedi ki...

@sneijder

Quaresma meselesinde benim de kafam karışık açıkçası. Normal şartlarda gelmesini istemem ama bence prestijini bir hayli yitirmiş bir oyuncu ve görece bütünlüğü olan bir takıma gelecek. Yıllık ücreti Gökhan'dan düşük seviyede tutulursa ve 1+1 tadında riski düşük bir sözleşmeye okey derse gelebilir. Schuster döneminde katkı yapmadığını söyleyemeyiz. O dönem sorun daha çok hücum oyuncusu yokluğu ve orta saha kurgusundaki problemlerdi. Gomez gibi pozisyon bilgisi yüksek bir forvetle klasiği olan çizgiye inip kesmelerini yaparsa asist sayısı hayli artar. Benim iddiam zaten 4-2-3-1, 4-3-3 filan değil 4-4-2 ya da Olcay'lı 4-4-1-1 gibi bir sistemle bu iki kanadın verimli olabileceği. Yoksa ceza sahasında çoğalma problemi yaşayacağımız fikrine katılıyorum. Ayrıca kesinlikle Quaresma'dan daha iyi olmakla birlikte alternatifi olarak addedilen Balazs'ın da ikinci forvet nitelikleri çok zayıf. Maliyeti de Quaresma'ya göre epey fazla. Yine de şansım olsa Quaresma'yı seçmezdim. Ama transferi her şeyi sorunlu hale getirir noktasında değilim.

turkkant dedi ki...

@Martin Wörms

Bahsettiğin sistemde ben olsam, Q7'yi forvet arkası kullanırım. İki topu eveleyen adam birbirinden uzakta, iki kanatta oynarsa, oyun disiplini çok kırılganlaşır. Q7 forvet arkasında, ezberindeki şımarık oyunun dışına çıkıp, yeni görevde futbolunu farklılaştırabilir, ama kanatta oynarsa bildiğimiz oyunu oynayacaktır.

Sosa merkez fikri bence de makul, lakin arkasındaki adam Atiba'nın önünde bir oyuncu olmalı, G. İnler denenmeli.

Geçen seneki önde pres sıklığını sağlayan üç oyuncu vardı, Veli-Atiba ve Olcay (belki bir de Serdar K.). Veli sakat, Atiba bir sene daha yaşlandı, Olcay'ın yerine adam bakılıyor. Her koşulda geçen seneki önde pres bu sene hayal gibi.

Basar dedi ki...

Düşük profil diye diye öyle olmayan birkaç oyuncu da sakatlanmaya başladı...

beagle dedi ki...

@Supremum
Aklın yolu bir. Yalnız Cenk Tosun olayı da çok acayip. Çocuğun maaşında Antep'ten alacağı olan ve bırakılan 1 milyon Euro yıllara bölünüp gömülmüş durumda. Bize ana avrat küfreden adama küfürden çok memnun olduğumuz için hem biraz para verdik hem de Cenkin eski alacaklarını üstlendik yani 1,5 milyon Euro verdik. Çocuk kontrat sonu bonservissiz geleceği için az birşey de imza parası gene maaşına gömülü. Pektemek ile karşılaştırırsak yok pahasına geldi.

A Haber grubu Gomez ve Rhodolfo tamam diye ortalığı inletiyor da aynı adamlar Dszudszak'ı da aldık demişlerdi. Bu ikiliyi doğru kabul edersek hızlı ve uzun stoper iyi oldu. Beslenirse gol potansiyeli yüksek de bir forvet geldi. Bu adamlara tahminen bonservis ve maaşlarla 22-25 milyon Euro harcadık. Bu 25 milyonun patlamaması için bir zahmet 32 yaşındaki şişman Koverazma yerine güvenilir kanat oyuncusu olan ve en önemlisi füze gibi duran top kullanan Dszudzsak'ı alalım.

Ha Macarla bonservissiz 6 ay sonrası için anlaşmışsak o da uyar. Ama söyleyin. Yoksa kabusa bak. İki kanatta iki ters ayaklı top ezen oyuncu ortada yıllık 5 milyon Euro maaşlı 190lık Gomez bizimle beraber küfredip izliyor. Arada gaza gelir zor işler denersede anında sakatlanır zaten.Q7-Gomez-Töre üçlüsünde Gomez sakatlanır sebebi de buna kafası basmayan popülist transfer anlayışıdır.

Hadi yönetimin dilinden deneyelim. Hepimiz gördük Kovarezmanın adamcağızın üzerine işediğini. Duruşumuz bunu kaldırmaaaaz!!!

Adsız dedi ki...

Aslında Macar’dan beklentim ikinci golcü olması değildi. Eleman çok iyi içeri girip defansı bozuyor ve bu şekilde hem asist yapıyor, hem bozmasıyla golcüleri rahatlatıp pozisyona sokuyor, hem de önüne gelirse ikinci topta yazıyor da. Q7 ben burada hepinizi geçecem şeklinde çalımla gelince defans pek bozulmuyor, golcüler defans bozulmadığı için zorlanıyor ve hazretin ne yapacağını bilemedikleri için nerede duracaklarını kestiremiyor. İlla kafamdaki afilli gol vuruşunu yapacağım diyerek harcadıkları da ayrı konu. Hız konusunda diğeri zaten 5 karış önde.

Sosa orta alanda elzem. Tolgay’ın sakatlanmasıyla ve özellikle bu kadro yapısıyla oyunun kanatlara ya da ileriye doğru yönlendirilmesi işini üstlenecek başka adamımız yok (Atiba 2. bölgeden 3. bölgeye geçişteki kısa paslardan başka bir işi pek yapamaz malum. Oğuzhan rotasyon işinden çıkıp sürpriz yaparsa bilemem tabii). Töre-Q7 ikilisiyle Sosa’nın bu işi yüzde 50 arttı. Ezilen ve geri dönecek topların artacak oranını da düşünürsek artık pozisyon seçerken çok daha hızlı düşünmesi ve uygulaması gerekecek. Mevcut durum ve ikinci senesi hasebiyle çok sık uygulamadığı ileriye ve dikine top taşıma olayının da artacağını sanıyorum. O halde yine orta alanda önünü ve arkasını toplayacakların işi de önemli. Üstüne bir tek Sosa’ya bel bağlamamak gerektiği için de bize box-to-box lazım açık ve net. Cambiasso bence de iyi olabilir. 34 yaş, son istatistik Serie A’da 31 maç 5 gol. Maşallah. Ayrıca: Cambiasso da Arjantinli; orta alanda iletişim en elzemi.

Bu şekilde 4-4-1-1 olabilir. Golcünün arkasındaki vatandaş olarak duruma göre kanatlarla yer değiştirebilecek şahıs da Olcay olabilir pekala. Ya da 1998 kupasındaki Fransa gibi 4-3-2-1. 3’lünün defansa yakın olanı Atiba (Deschamps). Azıcık önlerinde Sosa (Karembeu) ve Cambiasso (Petit). Devamla Töre(Zidane)-Q7(Djorkaeff) ve Gomez(Guivarch-Dugarry). Yazınca beğendim resmen. Fransa bu sistemde 3’lüyü ileri-geri 60 metrede körük gibi kullanmıştı. Eh Cambiasso olsa bizdeki 3’lüde buna gayet müsait. Üstüne tek golcü olarak Guivarch ve Dugarry de düz adamlardı. Böylece Gomez için de sorun çıkmaz.

Aslında madem bir sürü riskle sezona başlıyoruz gözümüzü iyice karartıp Arsenal’de muhtemelen 25-30 sakatlık yaşayan (şaka değil bu rakamlar) ve yakın zaman önce serbest bırakılan Abou Diaby’yi alalım ya tutarsa hesabı :) Bence oynarken bolca maymun ettiği rakip takım oyuncularının ahı ya da nazarı etkilemiş olabilir kendisini. Eminönü’nde Abdurrahman Hoca’ya götürüp bir üfletelim, bir de kurşun döktürelim. Tutarsa süper olur, şans yüzde 50. Battı balık yan gider. Şakası bir yana bana göre De Rossi ile birlikte box-to-box’un ta kendisidir Diaby. Çok ama çok yazık oldu orası başka. Ayrıca yine şakası bir yana yönetim 5-10 deve kurban kessin sezona başlamadan. Bizdeki sakatlıklar fizik kullarını aştı zira.

Bir de formasyonda Töre Zidane dedik ama savunma anlamında Beck daha oturaklı olduğu için solda oynaması şart oldu.

beagle dedi ki...

Bir sürü akıllı kişi bir sürü yazı yazdı. Ancak Beşiktaş tarihinin en fırıldak başkanlar serisinin kurbanıyız. Şampiyonluk satan Bilgili, ocağa incir diken Tüpçü, 2 lafının 3ü yalan çıkan Orman.

Akıl, mantıkla açıklamak mümkün değil. Töre 7yi bırak lan diye bağıran çoluk çocuğa yaranmak için Quaresmanın bitik haline 5 milyon Euro daha gömdük.

Bir sitede süper taraftar yorumu gördüm:
"Beşiktaş Q7 transferiyle Lale Devri'ne girmiştir. Şampiyon olamıcagmızı anlayınca keyfe daldık maalesef"

Ericsonn, Dentinho, Sezer, Aybaba, G.Süzen, gereksiz zamlar,Vaka-ı Q7, Satılmayan Almeida, Fernandez vb vb vb. Fikret Orman da kulübün temiz 40-50 milyon Eurosunu batırdı.

Herşey bir yana çalışma arkadaşlarını satması,başkan olur olmaz yatlarda popülarite kullanıp kucakta bilek tedavileriyle rezil olması, Aziz'in şamar oğlanına dönüp habire yeni bir ahmaklıkla bizi küçük düşürmesi, Stad işinde orantısız yalanlar kullanması gibi sebeplerden ben bu Fikret Orman'dan acayip soğudum. Akıllı bir kaç kurmay desteğinde Adalı'nın bile bundan iyi olacağını ciddi ciddi düşünüyorum. Altınsay, Torunoğulları, Güreli, Adalı gibi bir yönetim grubu olmaz mı acep?

Tüm Ormanzedelere iyi bayramlar.

planck dedi ki...

en son luce geldiği zaman bu kadar umutsuzluğa kapılmıştım sezon öncesi, umarım yine yanılırım.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Guarejma ile düşük profil sorunumuzu çözmüş olduk cok şükür. Olan bayramımıza oldu, bayramı zehir etti yonetim

QuaresmA dedi ki...

Fener'den Cimbom'dan topçu almayın
Taraftarı çıldırtmayın
Bu taraftar hep arkanda
Gelsin artık Quarejma

Şaka bir yana benim bile içime sinmiyor Q7 transferi :) Ama bir yanım da memnun bu transferde, çünkü derbilerde oynadığımız top ve aldığımız skorlar gerçekten felaket ve Q7 o tip maçları gerçekten büyük oynuyordu. Hayırlısı olsun. Rodolfo da bitmiş galiba.

yilmaz dedi ki...

yönetimin q7 transferini taraftar ve başkanlık seçimlerini düşünerek aldığı aşikar. İstedikleri kadar öyle oldui şöyle oldu desinler inanmam. Dünyada kalan tek kanat oyuncusu değil nihayetinde. Bu işte kesinlikle "kulüp siyaseti" etkisi var.

@quaresma evet, q7 derbi maçlarda çok başka oynuyordu, ama takımı da resmen kendisine bağlıyordu bunu da unutmamak lazım.

Benim en büyük endişem, "ben kazandım" diyerek gelmesi. Nihayetinde kovularak giden adam 2 sene sonra öyle ya da böyle bonservis ödenerek geldi. hem de aynı yönetim tarafından.

QuaresmA dedi ki...

----------- Cenk Gönen ------------
Beck - Rodolfo - Pedro/Milo - Tosic
Töre - Atiba - Veli/Transfer - Q7
Uzun boylu transfer - Cenk Tosun

Bu sezonun ideal dizilişi bunun gibi birşey olacak gibi görünüyor.

BjkSraew dedi ki...


@beagle,

Hepsini anlarımda özel hayattan bize ne? Bjk başkanı rahip hayatı yaşayacak diye bir kural mı var?

@basar, @yilmaz

Q7 saha içi disiplin ve yönetiminin sağlanması için iş td'ye gelmeden önce yönetimin kontrata performans ve disiplin maddelerini koyması lazım. Td'nin disiplin filtresinde de iyice örselenip takım oyuncusu olmaya zorlanmalı. Başka türlü süreklilik sağlayarak,verim almamız çok zor.

beagle dedi ki...

BjkSraew
Liderlik, örneklik, sorumluluktur. Ben hem Seba'nın kültürüne mensubum, hem de 3-4 sene boyu sabahları kendisi ile aynı mahallede bulunup saygıyla aynı havayı soludum. Benim beklentim sana fazla gelebilir ama hayatta bunu bekleyen ilk ben değilim. Memura, askere, kraliyet mensuplarına, tarikat mensuplarına vb herkese bir gruba ait oldukları sürece birşeyler sakıncalıdır. BJK başkanı olduğunda medyatik bir kişi olursun. Bunu kötüye kullanmaman gerekir. Bekar olarak birşeyler yapıyorsan özel hayat sınırın daha yüksektir. Mesela Azize'nin genç hanımla evlenmesine kimse karışmadı (herhalde bu iş için eskisini de boşamıştır). Ama Fikret Orman evli bir başkan iken yatta kucağında genç bir kadınla yakalandı ki olay boşanması ve boy bou gazetelerde rezil olması ile sonuçlandı. Bilek tedavi yalanı da günlük hale gelen yalanlarından bir tane dahaydı. Kusura bakma bence Türkiye'nin özel bir spor klübünün başkanlığı daha özenli yaşamayı gerektiriyor. Başkanlığı bırak magazin sayfalarında ne yapıyorsan yap.

BJK4EVER dedi ki...

Tore-Sosa-Quaresma-Gomez hucum hatti kagit uzerinde iyi gibi gozukuyor da, praktikte feci cuvallar. Modern futbolda olabilirse 3, minimum 2 ceza alanina giris yapan oyuncuyla oynamak sart. Bizde gecen sene Olcay ve Ba bu gorevi yerine getiriyordu ve yetmiyordu hatta (Ba'nin tek basina bogusup kayboldugu mac cok), simdi Olcay yerine yine cizgiden ayrilmayan Quaresma geldi. Sosa da zaten tipik trequartista degil, orta saha menzilli oyuncu. Bu sistemle ceza alanina adam sokamayip ciddi pozisyon sikintisi yasariz. Sosa'yi geriye atip cift forvet oynama fikrini mutlaka dusunmeliyiz, yoksa isimiz cok cok zor.
Gomez trasferine basta, ozellikle maliyetinden dolayi karsiydim, ama maliyeti uygun olacak gibi duruyor. Hayirlisi, ki zaten adi gecen forvetler arasinda biraz Mitroglu disinda mutlak favorim ve icime sinen bir aday yoktu da. Piyanoga Gomez'e burdu, hayirlisi olsun.

BjkSraew dedi ki...


Beagle,

Renkli başkan (A.Y) da aynı haltları yedi,Serdar Bilgili'de o yollardan geçti.

Ana görev ve sorumluluğu sportif,idari ve ekonomik başarı. Bunlara göre başkanlığı sorgulanmalı. Evli de olsa bekar da olsa, özel hayatı kişinin kendisini bağlar.

Bu konu hakkındaki son yorumumdur. Sağlıcakla.


Basar dedi ki...

Şenol Hoca bu guarejmayı acaba aynı Trabzon'un şampiyon olduğu sene oynayan Yattara gibi kullanır mı? Hani ikinci yarılarda oyuna giren, biraz seyirci gazı alan biraz da yorulmuş rakibe karşı oynayan.

İkinci yarı da belki bedelsiz Macar oyuncuyu alırız.

Bu şerden de böyle hayır çıkartmaya çalıştım ya kendime inanamıyorum!

«En Eski ‹Eski   201 – 266 / 266   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara