.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Temmuz 2015 Pazar

2015/16 Yaz Transfer Dönemi Gelenler/Gidenler


Post'a bu klişeyle başlıyorum efenim .


Bütün sezon konuştuğumuz , buraya bu lazım , şuraya o lazım konularını artık meşruiyete dökebilir , istediğimiz gibi 11'lerimizi kurabilir , adam alır gönderebiliriz.

Tartışmalara başlamadan önce şu yazıya bir göz atmanız da fikir yürütmeniz hususunda bakış açınızı genişletebilir.

Fazla uzatmadan şimdiye kadar gerçekleşen transfeleri ve mevcut durumda gelen - giden tablosu güncellendikçe  yapacağımız anketlerle 11 nasıl olmalıyı tartışırız :

GELENLER :

Şenol Güneş (T.D)
Dusko Tosic
Andreas Beck
Ricardo Quaresma
Rhodolfo

GİDENLER :

Demba Ba                                       
İbrahim Toraman                            
Daniel Opare ( Geri Döndü)           
Slaven Biliç (T.D)
Tomas Sivok
Sezer Öztürk
Gökhan Süzen
Uğur Boral
Atınç Nukan


DEDİKODULAR :

Serdar Aziz ( Stoper )
Miguel Britos ( Stoper)                
Ron Vlaar ( Stoper )                    
Bakary Kone ( Stoper )                
Bakary Sako ( Kanat )
Yevhen Konoplyanka ( Kanat )
Papiss Cisse ( Forvet )
Kostas Mitroglou ( Forvet)
Loic Remy ( Forvet )
Robin Van Persie (Sakat Kontenjanı)
Dieumerci Mbokani ( Forvet )
Balazs Dzsudzsak ( Kanat )
Jermaine Lens ( Kanat )
Dame N'doye ( Forvet )
Mario Gomez (Forvet )
Javier Hernandez ( Forvet )
Raheem Lawal ( Orta Saha )
Esteban Cambiasso ( Orta Saha )
Douglas Teixiera (Stoper)
Douglas Bacelar ( Stoper )
Gökhan İnler ( Orta Saha )




OYLAMA SONUCU ÇIKAN İLK 11 :




300'ün üzerinde oylama ile kadromuz bu şekilde oluştu.

Oyuncuların aldıkları oranlar şöyle :

Cenk Gönen %44
Andreas Beck %96
Dusko Tosic %84
Ersan %47
Pedro %57
Atiba % 60
Tolgay %75
Sosa %67
Gökhan %86
Kerim %44
Cenk %95

Bu durumda kadroya 2 farklı bakış açısıyla yaklaşabiliriz sanırım , ya Gürcan'ın söylediği biçimde pozisyonunu domine eden oyuncu eksikliğimiz var ya da kadro içi rekabet üst seviyede . Yorumu sizlere bırakıyorum .

FORVET TRANSFERİ ANKET SONUÇLARI :

Mario Gomez %43.5 (111)
Loic Remy %26.3 (67)
Javier Hernandez %9.4 (24)

PS: Sevgili blog ahalisi , Fantasy Premier League olayına takılan varsa ekşibeşiktaş ligi hizmetinizdedir. Lig kodumuz : 446109-113053


270 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 270   Yeni›   En yeni»
mustafa dedi ki...

Gidenlere Tomas Sivok , Gökhan Süzen , Sezer Öztürkte eklenebilir .

mustafa dedi ki...

Ayrıca Stoper için Rhodolfonun ismi geçmeye başladı dün.

kokocambo dedi ki...

Yönetim, yine adı anılmayan bir ismi transfer ederek şaşırttı :) Ancak, oyuncunun takımdaki konumu, maç sayısı ve verilecek ücretlere bakıdığında, geçtiğimiz sezonki transfer silsilesinin devam ettiğini görebiliyoruz. Benim içime yattı açıkçası. Almanlardan yana şu ana kadar hiç sıkıntımız olmadı, keşke her yabancımız alman olsa hatta. Yalnız, atınç giderse (bence gitmeli) toşiç'i stoperde kullanabiliriz. Çünkü sol bek'te kağıt üzerinde 3 oyuncumuz var. Kamp performansına göre ismail kiralık gidebilir diye düşünüyorum. Stopere britos gelecek gibi ancak oraya bir tane daha transfer olacak muhtemelen. Sol tarafa sako müthiş olur. Onun haricinde, süzen ve sezer'in küçük meblağlar da olsa para kazandırarak gitmesini arzu ediyorum. Let the transfers begin! Nihayet...

YSY dedi ki...

Ersan ile Atınç ta gitse baya bir rahatlayacağız. Alınan sağ bek sanki hilbert kalitesinde. Ne verir bilemem ama en azından her maç aynı şeyi verebileceğini biliyoruz :)

Forvetlerden ise ilk tercihim mitroglou olur ikinci ise remy üç cisse. Mitroglou nun tek sıkıntısı fiziği.

~Poseidon~ dedi ki...

Remy, Konoplyanka, Britos üçlüsünü alıp gelebilirsek ben oldukça tatmin olurum.
Ayrıca İsmail, Pektemek,Necip gibi oyuncuları da mümkünse gönderip/kiralayıp yerlerine daha geleceği olan isimler alırsak tadından yenmez.

Atınç eğer teklifi kabul edip giderse büyük oyuncu olur ama kalırsa bizde aynı gelişimi göstermeyeceği çok aşikar.

Bu seneyi iyi geçirmemiz durumunda seneye 15-25 M € mertebesinde gelir sağlanabilecek oyuncularımız olacak. (Kerim, Sosa, Tolgay, Oğuzhan, Miloseviç, Pedro, Gökhan, Atınç gibi)

Bence Beşiktaş'ın olayı bu sene biraz da yatırım yapılacak genç oyuncular olmalı. Böylece seneye de bu oyuncuları gidecek oyuncular yerine koyabiliriz.

kokocambo dedi ki...

Yeni transferimiz hakkında gayet yeterli bir yazı>> http://cuseppemeatsa.blogspot.co.uk/2015/06/sag-beckte-islem-tamam.html

yilmaz dedi ki...

@övünç senden kopya çektim :P tek fark, tosic'i sol stoper olarak alıp motta'yı sol beke koydum. Gerçek bir stoper alırsak tosic'i sol bek'e alabilirim tekrar. Pedro'nun geniş alanda çok büyük zaafları var ve güneş hoca selefi bilic gibi kompakt bir oyundan çok deli savruk bir oyunu tercih ediyor. Çok ciddi mesafeler olabilir ortasaha ile defans arasında.

----------günay----------
beck--milos--tosic--motta
----------atiba----------
-----tolgay---ozzie------
töre-----------------sosa
----------tosun----------

yilmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Su an kadro yapmak icin cok erken bence. Hele ki sol stoperleri Tosic kadrolari gorunce dehsete dusuyorum. Bu takima level atlatacak saglam transferler daha sart, gelecektir de.

Beck Hilbert'in bir ust modeli gibi duruyor. Acikcasi Glen Johnson gibi bir alternative dururken boyle bir oyuncu icime sinmedi. Solda Tosic varken o bolgeye teknik kapasitesi ve hucum gucu net daha yuksek, kaliteli bir oyuncu gelmeliydi.

Yine oyunu icerisinde rakibi zorlayacak ve fayda saglayacak bekler yerine idare edecek bekler doldu takima.

EC dedi ki...

Demiroren de sonra kili kirk yararak secici olup, nokta atislar yapmaya devsm ediyoruz... Atinc kendini gelistirip daha ust seviyelere cikma sansi yakalayabilmesi icin gitmeli..Turkiye de kalirsa Terim onu koyup da Semih i bile kesmez!

Kulup baskanlarindan bir cacik olmaz.. Taraftarlar bir araya gelip tum renkler bir arada su Demiroren e Fuck Off cekmeli.. Demiroren in Tr de gidebildigi tek maclar IBB maclari.. Kendi ulkesinde mac izleyemeyen bir TFF baskani! Koemdi dunyasi!

Zaitsev dedi ki...

Hilbert orijinal sağ bek değildi bu adam orijinal sağ bek. Hilbert ile karşılaştırmak manasız. Önceki postta yazdım. Yurtdışında kaç kariyerli ingiliz oynuyor. Para ile ikna olmaz ingiltere de maaşlar iyi. Watford bile 74 milyon sterlin yayın geliri almış. Belki italya ispanya ama orada da para yok. WBA ile filan anlaşır yurt dışına gitmez bence.

İstatistikleri ise: 2014-15 28 maç 1 gol 0 asist... 2013-14 30 maç 4 asist.. 2012-13 43 maç 2 gol 5 asist.. Standart sağ bek istatistiği. Roberto Carlos, Maicon, Lahm olmadığına göre bir ingiliz yerine bir alman her zaman iyidir...

kokocambo dedi ki...

Bek mevzusunun abartıldığını düşünüyorum. Aşağıda Zaitsev'den önce ifade edecektim ama kendisi yazmış sağolsun. Adı geçenler arasında perreira dışında üst düzey gol asist ortalaması tutturan yok hatta perreira gollerinin tamamını ve asistlerinin yüzde 80'ini ligde yapmış (5 gol 8 asist toplamda 11 asist), portekiz ligini ve benfica'yı düşününce çok da büyütülecek bir şey gibi gelmiyor bana. tr'nin bir numaralı sağbeki denen gönülün 35 maçta sadece 4 asisti var, golü yok. Şener 42 maç 6 asist gol yok. Hala üst düzey, winner klişesi gidiyor. Hele yine fırsat bulunca yönetim devirmecilik oynayanlar var, onlara zaten bir şey demiyorum.

yilmaz dedi ki...

@EC

"Demiroren in Tr de gidebildigi tek maclar IBB maclari.. Kendi ulkesinde mac izleyemeyen bir TFF baskani! Koemdi dunyasi!"

Bu durumun Demirören'in çok da umrunda olduğunu sanmıyorum. Daha 5-6 ay öncesine kadar her lafıyla kendisini federasyon başkanı olarak istemediğini birinci ağızdan söyleyen hacıosmanoğlu'nu bile "biat ettirdi" adam. Stadlarda bağırıp küfür ederek anca kendinize ve takımınıza zarar verebilirsiniz.

Zaitsev dedi ki...

Herşeyi yazmışım Glen Johnson yazmamışım :) Ayrıca Gökhan Töre kalacaksa bizim sağ bek es keza 2-3 asist yapar yapmaz..ötesi zor. o yüzden arkada sağlam dursun yeter..

cochise dedi ki...

1) açıkçası glen johnson gibi bir komedi dururken bu transfer beni çok mutlu etti. Alman liginde 5 yıldır 30 ortalamayla maç oynayan, Alman milli takımına yükselmiş bir adam Türkiye'debaşarılı olur. Bir gram soru işaretim yok. orada 3-4 asist yapan biri burada çok daha fazla yapar. Ve hatta sol bek de oynayabilecek olması muazzam. Maliyeti falan da katarak Beck transferi benim için çok olumlu.

2) Atınç kalırsa hayatının hatasını yapar. Semih kaya gibi birşey olur burada. Fazlası çok zor. Giderse büyük ihtimal top class topçu olur. Yahu seni rangick istiyor daha ne düşünüyorsun.

3)Tosic eldekilerden net iyi ama evet level olarak biraz sıkıntılı. Orta göbeği üst kalite tutarsak Tosic'le bu yılı götürürüz. Ama aslında ideal beşiktaşın ancak yedeği olması gerekecek bir adam.

4)Atiba sözleşmesi sonrası vazgeçilmiş gibi ama bize level attıracak transfer atiba/veli karması bir oyuncu idi. İddia ediyorum Topal'ı Fenerden çıkarın yarı yarıyaz azalır gücü. O tip bir adam çok kritikti ama düşünülmüyor gibi.

5)Forvet eldekilerle olmaz. Mitro iyi ama net golcü. Acaba öylesi mi lazım yoksa remy/cisse gibi daha kompke oyuncular mı bilemedim. Ayrıca mitro bu yıl da çok attı; hiç ucuz olmayacaktır. Ve hatta bi ara adı geçen Hugo Rodallega çok daha komple futbolcu. Daha az isimli olduğu için ucuz da olur. Sözleşmesi de bitiyor. (hatta düşününce bir klas golcü bir de rodallega alsak fena olmayacak) Demba gibi asist de yapan bir oyuncudan sonra sadece gol atan oyuncu sıkıntıya sokabilir.

6)Süzen'in para kazandıramsı imkansız. Sezer normalde olabilirdi ama sözleşmesi düşünülürse bu ikisinden zarar etmeyelim yeter.

7)Dedikoduların hiçbirine rezervim yok ama Serdar Aziz hariç. Ne olur yapılmasın böyle bir şey.

cochise dedi ki...

(Glen Johnson'a komedi derken fiyat fayda maliyeti açısından yazdım. Elbette kötü futbolcu değil ama abatıldığı noktayla kıyasla balon bile diyebiliriz. Şu anda 5 milyon euronun üstünde kazanan bir adamdan söz ediyoruz. Ve bu adama dünya kadar para yığdığında ne alacağından emin olmayacaksın...)

turkkant dedi ki...

Beck de, Tosic de Atiba gibi takıma seviye atlatmaktan çok, fiyat-maliyet açısından isabetli transferler. Görünen o ki, mevcut beklerimiz geçen senenin önünde olacak. Fener'in gerisinde, GS'nin ilerisinde.

Geçen seneyi düşününce sağ bek de, sol kanat da ikincil sorunlarımızdı. Serdar K. ortalama üstü performans gösterdi, Olcay gayet ideal bir gol-asist istatistiği ile seneyi bitirdi. Daha derin üç kadro sorunumuz var.
1. Kalecilerimiz maç kurtarmıyor (Muslera şampiyon yaptı).
2. Gol atan, savunmayı yöneten usta stoperimiz yok.
3. Pas becerisi yüksek, hava hakimiyeti olan, oyun lideri ön liberomuz yok. (Atiba-Veli enerjisi derbilerde hep insiyatifi rakibe verdi).

Bu üç sorun da aynen duruyor. Bunlara şimdi bir dördüncüsü eklendi: Demba Ba. Görünen o ki kaleci ve ön libero alınmayacak. Beke 10 üzerinden 7'lik adam alındı. Bu durumda stoper ve santraforda 12'den vurmalıyız. 7'lik adam kesmez oraları...

kokocambo dedi ki...

Ersan da, gitmemek için her şeyi yapıyor sanırım. iki buçuk yıllık sözleşme öneren kulüpten dört buçuk yıl istemenin anlamını bulamadım ben. Şimdi başka çin kulübü istiyormuş galiba. Bir de, alevli toptaki küme düşme ibaresi manidar :D

hahah ben onu linki kopyalarken fark ettim ama diğer koyaladığım iki link çalışmadı nedense , masa üstüne filan atayım bari ayıp oluyor harbiden :)

beagle dedi ki...

Fiziksel ayrılıklarına rağmen Pedro ve Milosevic aşağı yukarı aynı tip adam. Savunma temizliğinde Pedro/Milo dan talep gören birini gönderip çok daha güçlü ve mücadeleci olan Atınçı tutardım. Atınç varken de Ersan'ı çine satmak çok iyi fikir. Elimizdeki stoper hurdalığından sadece Milosevic ve Atınç için gelişme umudu olabilir. Demba gidince iyice kısalan takıma önlibero ve kaleci de gelmiyorsa en az 1 lider/kapı gibi savunmacı gerekiyor. Toplamda da 4 adet maç oynayabilecek stoper tabiki.

Önliberolarımız ve kanat forvetlerimiz çeşitli eksiklere sahip olduklarından santrafordan fiziki mucize gerekiyor. Teofilo gibi saçma maceraya girmeden sparta prag'da kemik kıran rizeli Kweuke'yi makul bir fiyatla kadroya almak lazım. Maç boyu devamlılığı iyi, hızı kabul edilir, gücü inanılmaz. Tekniği de Emenikeden iyidir.

Elimizde ne skorer 10 numara, ne pivot forvet ne de Fb'nin yetersiz gördüğü Kuyt veya Sow kadar skorer kenar forvet oynayabilecek adam var. Savunma boyumuz kısa, mücadele gücümüz az, tekniğimiz vasat. Gene bindik gidiyoruz bir alamete. Beck en azından moral verecek bir tip oldu. Fizik eksiği giderecek bir forvet ve stoper de alırsak oyuna dönebiliriz. Kazma sayılacağını biliyorum ama 4-2-3-1 devam edeceksek stoper dövmek için Kweuke'yi almalıyız. Türkiye'de ikinci bir alınabilecek aday da bilemiyorum.

Vallahi Salomon Rondon'u istediğimize dair söylentiler dolaşıyor tek kelimeyle Alllaaaah der eve kadar koşarım ofisten .

Armagan dedi ki...

-Stoper kısmı çok kritik, kale gibi bir adam alınmalı oraya, böylece istediğimiz 4-4-2 oyununu oynayalım. Ki Atiba-Sosa,Veli-Sosa hatta Atiba-Tolgay ikilisini kaldırabilelim merkezde.
-Santrafor transferi de Cenk yanında oynayabilecek birisine göre ayarlanamlı bence.Hızlı,pas tekniği iyi ve son vuruşu çok iyi olabilecek birisi olmalı.
-Kanat kısmı da kritik denilebilir. Kanatların istediğini yapamayıp maçın kitlendiği çok görüldü bu sezon. Konoplyanka çok çok iyi olur gibi duruyor. Eğer Ersan veya Atınçtan birini gönderip yerine bi tık üstünü getirirsek, para işini çok düşünmeden Konoplyanka bitirilmeli diye düşünüyorum.

Unknown dedi ki...

Sol beke tosic alınmışken sağ beke hücum gücü daha öncelikli bir bek düşünülebilirdi. Beck e verilen 1,7 milyon euro Şenerin serbest kalma bedeli olan 5 milyon TL ye denk geliyor aşağı yukarı.
Ama yine de Beck ten beklediğiniz verim ve potansiyelini sahaya yansıtma konusunda alman Menşeili olması hasebiyle daha rahat oluyorsunuz. Bu sebepten yine de kabullenilebilir bir transfer oldu.. inşallah utandırmaz...

Adsız dedi ki...

Beck sürpriz oldu. Ama şapkadan çıkan bu tavşan bu kez üzmedi. En az 3 yıl istikrarını kaybetmeden vasat üstü oynar. Hızı ve hücum özellikleri Serdar'dan iyi. Mental olaraksa -iyi anlamda- Almanya'da erkek Polyanna olarak tanınan bir oyuncu. Takım geriye düştüğünde düşmeyen tarzda, yani kısaca "Alman".

Yöneticiler eldeki orta alanın defans-hücum bağlantılı sorunlarını iyi analiz edemedi ve bu nedenle hem sert hem de topu 3. bölgeye delici bir şekilde taşıyabilecek Mbia tarzı bir adamı düşünemediler. Oysa sezon sonunda hangi bölgeler öncelik deseler bir burasını bir de stoperi söylerdim. İşte bu mantığa göre bak kağıda, Atiba, Veli, Tolgay ve Sosa var, yani ne gerek var. Oysa biz Sosa'nın takıma atlatabileceği çok level olduğunu, bu nedenle yanındaki adamların hayatiyet arz ettiğini biliyor idik. Geçmiş olsun.

Aynen katılıyorum stoper işi ciddi önem kazandı. Rhodolfo ismi geçiyor. Cüssesine göre gayet seri ve zeki bir stoper. Hiç Brezilya dışına çıkmamış fakat oynadığı oyunla herhangi bir Avrupa liginde hiç sırıtmayacak bir tip. Britos işi ne oldu bilmem ama ikisi birlikte geriyi iyi doldurur. Böylece defansta sağ-sol ayak konusu da kapanmış olur.

Golcü bölgesi için yine ve tekrar Guidetti derim. Hem yazar hem yazdırır tipte bir adam ve parlatma işi için de ideal şartlarda. Geçen sezon Premier Lig'de 1500 civarı dakika oynayıp 8 gol 7 asist hiç de fena bir rakam değil.

Sol kanat için artık Konoplyanka işinden vazgeçsek iyi olur. Görünen ya Tottenham ya da A.Madrid'e gidecek. Sako'da ısrar edilmeli.

11

Günay
Beck-Rhodolfo-Britos-Tosic
Atiba(Veli)-Tolgay
Töre-Sosa-Sako
Guidetti

Defans çok sağlam, ileri 4'lü çok hareketli (Töre'nin biraz hizaya sokulmasıyla tabii). Şenol Hoca tarzı oyuna da puzzle'in eksik parçası gibi oturur.

Adsız dedi ki...

Guidetti için düzeltme: Premier Lig yerine İskoç Premiership olacak. Düzeltir özür dileriz.

Adsız dedi ki...

Guidetti'nin hareketli ve asist yapan tarzı için son Celtic performansından bir kesit:

https://www.youtube.com/watch?v=UufVYDQuW1Q

Mental olarak bir miktar arıza bir tarza sahip gibi görünüyor. Golcülerde biraz olması iyidir.

QuaresmA dedi ki...

Atınç niye gitmek istesin yahu? Beşiktaşlı bir gencin hayali Avrupa'nın üst düzey takımları haricinde Beşiktaş'tır. Türk futbolcusu da öyle kendimi Ragnick ile geliştirmek için Doğu Almanya'ya 2. lige gideyim demez. Tam tersine Alman 2. liginden Beşiktaş'a gelirler. Kaldı ki Atınç forma sırasının kendine geldiğinin farkına varıyor, yabancı takımların yaptığı teklifler bizimkilerin Atınç'ın değerini de anlamasını sağlayacak. Atınç ilk etapta olmasa bile bu sene ilk 11 oyuncusu, kadrolara direk yazın bence.

Ayrıyetten kadro listelerine altyapıdan çıkmış oyuncuları da yazmamız gerekiyor. Bu sebepten Necip, Atınç gibilerin ekstra bir önemi var. Hiç mi FM oynamadınız yahu, o mevzu her zaman sıkıntı :)

QuaresmA dedi ki...

Cenk
Beck - Milosevic - Atınç - Tosic
Atiba - Tolgay
Töre - Sosa - Transfer (kanat forvet)
Yırtıcı forvet

Yırtıcı forvet için adayım Papiss Cisse. Çok basit: Yüksek çaptaki, Müslüman, Afrikalı topçular Türkiye'de iyi yardırıyor. Bence garanti bir transfer olur ve Demba Ba ekolünden devam etmiş oluruz. Kanada kesinlikle kanat forvet almamız lazım. Konoplyanka'yı zaten mantıklı bir hedef olarak görmüyorum ama onun veya onun tipindeki oyuncuların transferi Quaresma-Simao'lu seneye dönmemize ve skor üretecek adam bulmakta sıkıntı yaşamamıza sebep olabilir ve yine çıkar Olcay oynar. Cisse ile birlikte mümkün mü bilmiyorum ama oraya da Remy'i alabilirsek muazzam olur.

Adsız dedi ki...

@QuaresmA

Atınç'ın maksimumu Semih Kaya olur eğer kalırsa ve o zaman bile getireceği bonservis 6-8 milyon euro olur. Eğer yine şimdi teklifi kabul ederse getireceği bonservis 6 milyon euro + kendisi için Rangnick ile çalışma ve gelişme fırsatı. Bu durumda gitmeyen genç oyuncu net vizyonsuzdur. Altyapıdan isim bildirme olayı aşırı sıkıntı değil, oynatmayacağımız ekstra bir oyuncu bildiririz olur biter.

Yoruq dedi ki...

@james sneijder
Hocam kağıt üstünde gayet uygulanabilir bir plan. Sadece sanırım Britos işi zor görünüyor. Napoli'nin sözleşmeyi 1yıl uzattığı söyleniyor, doğruysa bonservis verileceğini zannetmiyorum. Kaldı ki Ersan ve Atınç gitmemekte ısrarlı iseler tek stoper alınacak gibi ki o zaman lider özellikli, arkayı çekip çevirecek birine ihtiyaç var.

Sola sonuna kadar Konoplyanka beklenecek gibi. İnşallah arada Sako ile söz kesilmiştir. Konoplyanka gelirse onun da gol katkısı sınırlı olacaktır. Sosa'nın orta ikilide oynayacağı bir 4-4-2'ye dönülebilir o vakit. Mevcut düzen için Sako daha iyi bir tercih, muhtemelen mali açıdan da zorlamaz bizi.

Guidetti çok makul görünse de yönetim sanırım esas bütçeyi isimli bir santrafor için ayıracak. Oraya kimi bulabiliriz bilmiyorum, hayalim Torres:) Bir şekilde Mustafa'yı da satıp Guidetti'yi kulübeye alsak bambaşka olabilir aslında ama o kadarı biraz hayal gibi.

Orta saha için bir sürpriz olabilir. Normalde hiç itibar etmem ama Serdar Sarıdağ Beck transferini hiç adı geçmiyorken haber verdi
Yönetim denk getirirse bir Ön libero da düşünebilir diye twit atmış. O bölge sayıca kalabalık görünüyor ama bakalım nolacak.

Adsız dedi ki...

Maxi Perreira ne zaman Benfica ile imzaladığı yeni sözleşmeyi bozdu acaba ? Glen Johnson > Andreas Beck demiştim fakat şuan Maxi'nin tekrar boşa çıktığını görünce iyice hayıflandım, keşke onu ayarlayabilseydik. Neyse galiba fazla uzattım sağ bek meselesini, sadece sol bekte Tosic ile vasata devam edince en azından sağ bekte üst düzey bir oyuncuyla devam etmemizi hayal ettiğim için bu üzüntüm. Beck'in çok kötü oyuncu olmasından dolayı değil. Neyse Beck hayırlı olsun, Serdar'dan en az 1 gömlek daha iyidir. Bundesliga gibi bir ligdeki istikrarı ve Alman disiplini de cabası.

QuaresmA dedi ki...

Orao

Yahu isterse getireceği bonservis ileride 10 milyon euro olsun, 1 milyar liralık borç öyle oyuncu satarak kapanmaz. GS'nin son dönemde yaptığı gibi borç çevirmemiz gerekiyor. Yani oyuncu satarak değil; kombine ve forma satarak, düzenli Şampiyonlar Ligi gelirleriyle. Çünkü Türkiye'de 3 büyük kulübün o açıdan potansiyel geliri diğer Avrupa takımlarına nazaran epey yüksek. Oyuncu ticaretiyle Beşiktaş düzlüğe çıkmaz.

Ha teklif çok iyi, bana kalsa yine satarım ama Atınç Beşiktaş'ı bırakıp da Leipzig'e gitmek istemez. Bu bence mümkün değil. Beşiktaş'ta oynayan bir genç oyuncu olarak kendinizi Atınç'ın yerine koyarsanız bu sonuca varırsınız. Orada Rangnick varsa bizde de gençlere önem veren Şenol Hoca var.

supremum48 dedi ki...

Arkadaşlar blog çok güzel.Yapılan yorumlar da çoğu zaman isabetli ve herkesin birbiri ile saygılı bir biçimde yazdığı bir ortam olmuş.Yazdıklarınızı okudum çoğuna katılıyorum.Tek katılmadığım nokta üç yılın her anlamda istatistik şampiyonu Olcayı bütün kurduğumuz takımlarda silmişiz.Bana göre TSL de ne vereceği en belli olan oyuncu OLCAYDIR.Takım için önemli bir kişiliktir.İtici bir güçtür.O mevkide bu istatistikleri yapan bir oyuncu Türkiye Liginde sanırım yok.Bence Töreyi iyi fiyata okutup Şenol Güneş okulunda Oğuzhan ve Kerimin parlamasını izlemelişyiz.Çok sağlam bir savunma orta saha ve forvet almak şartıyla.

Armagan dedi ki...

https://eksisozluk.com/entry/52753950

transferler olurken bu konuyu unutmamak lazım, hakemlerle dalaşacak adam çık(a)madı bir türlü takımdan(atiba denedi belki), centilmenlik zarar ederek geri döndü genelde ligde (başarı takımlarda bu pis işleri yapan illa ki birileri oluyor gördüğüm kadarıyla). Hatalı(!) 2 kırmızı kartı 1'e indirse bile (veya penaltıyı) o yırtıcı olabilecek oyuncu, düzen çok değişir.

Adsız dedi ki...

@Yoruq

Şöyle bir ecnebi basın ortamını da netten takip edeyim dedim ve Britos konusundaki o haber doğru. Bizimkiler sözleşme bedeli için 2,5 milyon teklif etmiş ama kabul görmemiş, yeni teklifle gelmeleri bekleniyor deniyor.

Yine yabancı kaynaklara göre Sako konusu da ümitsiz gibi. Menajeri İngiliz basınına büyük ihtimal Ada futbolunda kalacak demiş. Yan bilgi: Wolverhampton'un diğer Mali'li oyuncusu 22 yaşındaki genç Dicko da Everton'un radarındaymış ancak onun sözleşmesi devam ediyormuş. Sağ kanat ve golcü bölgesinde oynayabilen bir adam. Şöyle bir baktım çok etkili. Bize yedirmezler sanıyorum. Bu demektir ki kulübün Mali'ye scout göndermesinde fayda var :)

Torres kapasite olarak hala müthiş. Fakat mental olarak bitik vaziyette. Bazı oyuncular böyledir, kafa olarak benim için artık tamam demeleri için illa da Messi gibi 3-4 kupalı sezonlar geçirmesi gerekmez. Kariyerinde Liverpool, A.Madrid, Milan, Chelsea bulunan ve 4 yıl önce henüz 27 yaşında 60 milyona yakın sözleşme bedeli ile transfer hikayesi yazmış olan Torres, Atletico Mandzukic'le hayal kırıklığı yaşadığı halde icraat yapamadı. Üstüne üstlük Griezmann (gerçekten inanılmaz bir adam), Koke, Arda ve Raul Garcia gibi adamların yanında. Beşiktaş'ta tekrar dirilişe geçeceğini de pek sanmıyorum. Takımda bu yönde bir hava yakalanmışken genç oyuncu daha iyi olur gibi geliyor bana.

@QuaresmA

Atınç bence de gitmemekle büyük hata eder. Gideceği yerdeki adamın elinde yetişmekten de öte, Alman 2. ligi de olsa -ki Leipzig'in Bundesliga için ciddi atakları var ve eski Doğu Almanya kısmından bir takımın burada yer alması da bölge için öncelik görülüyor- Avrupa'da bulunmak için tam yaşında ve olgunlukta. Keşke Tugay abisi ile sohbet imkanı oluşsa. Vakti zamanında medyada çıkan habere göre rahmetli efsane Enzo Bearzot ondaki nüveyi görerek 17-18 yaşlarındayken İnter'in genç takımına götürmek istemiş ancak Tugay kabul etmemiş. Devamını biliyoruz, Blackburn'de 36 yaşında döktürürken Ferguson onun için 10 yaş genç olsa doğrudan ManU'ya alırdım dedi. Kalsa ne olur? Mevcut durumda sadece kesiciliğin ve sert müdahalelerin başarılı sayıldığı garip ligimizde hep o formata bürünmesi beklenerek çağdaş bir stoper için gerekli üst düzey özelliklere kavuşması zor olacak. İşte kavuşsa bile belki geç olacak vs vs.

@supremum48

Olcay benim de underrated edildiğini düşündüğüm bir adam. Çalışkan, istikrarlı ve hızlı. Amma velakin oynadığı bölge için bazı önemli özelliklerin sergilenmesinde yetersiz kalabiliyor. Olcay'da zaten eksik de, bu sadece çalım atmakla olmuyor tabii. İçeri kat etme konusu tamamen hücum planıyla oluşmalı. Olcay bunu ya çok iyi yapıyor, ya da hiç. İkinci kısım ilkinden daha fazla süre alınca da göze batıyor doğal olarak. En büyük sorunu kafasındaki varyasyonların oluşmasını beklemesi; olmayınca idare ediyor. Gerektiğinde o işleri başlatabilecek hale bürünmesi gerekli. Töre'de bu potansiyel daha fazla var, bakalım Şenol Güneş'le ortaya çıkarabilecek mi. Olcay için her zaman söylediğim gibi forvet arkası bölgesinde ısrar etmek daha olumlu olabilir.

planck dedi ki...

kalede cenk'i görünce gerisini okuyamıyorum resmen..

beck transferi özelinde değil ama hücumcu bekleri kıyaslarken sanırım key passes ve asist öncesi pas sayısına da bakmak önemli olabilir.

bir de mitroglou ney yaw, zımbalayan top süren zenci istiyoruz..

kokocambo dedi ki...

Bir de, dikkat edilirse Atınç konusunda kimse Ersan'da olduğu gibi git para kazandır demiyor, gelişimi için nimet olarak nitelendiriliyor. Nitekim, Atınç ligde heba edilemeyecek kadar parlak bir oyuncu. Kesinlikle Ersan veya herhangi bir yerli stopere tercih ederim. Enes, City'de kadroya girerim diye mi gitti acaba? Bu bir vizyon işi. İstanbul'da yedek bekleyeceğine Almanya'da uluslararası piyasanın kalbinde oynamak son derece makul bir tercih ki, orada ilmek ilmek işlenmek bile tek başına bir kazançtır. Mami gibi Gürcistan plakalı ciple gezmek varsa kafasında bilemeyiz tabi. Laf arasında üzüldüm bak şimdi, nolcak bu çocuk?

@QuaresmA

Oyuncu satarak borç ödenir. Bunu sürdürülebilir bir temele oturtman gerekiyor . O sistemi kurmak işin en zor kısmı.

Avrupa ile Orta-Uzak doğu arasında köprü oluğ geçiş ücreti almak da bir çeşit planlama . Porto gibi olmak istiyorsan bir kere Avrupa'da her daim çeyrek final görmen şart . Verim alamadığın oyuncu olduğu anda sistemden vazgeçmeyeceksin .

Bence Beşiktaş çok iyi gidiyordu bu konuda. Beck transferi biraz kafamı karıştırdı. Ne doğuya gidecek , ne de satılıp para kazanılabilecek bir oyuncu . İhtiyaca yönelik sadece . Buna dönüp sistemden şaştığınız anda gerisi iplik söküğü gibi gelir , yine sözleşmesini feshetmek için fırıl fırıl döndüğünüz bir sürü adam alırsınız. Ha Beck en kötü ihtimalle sözleşmesini doldurur aldığı parayı ve bonservisini hak eder fakat bu girdiğiniz yolda doğru adım değil. Ben olsam Linnes'i bir kez daha zorlardım mesela. Çocuğun hem piyasası var hem de potansiyel yardırma kapasitesi var.

Coolio dedi ki...

aynen yaa. kaleye Cenk'i düşünenlere soruyorum umarım Cenk Tosun'dan bahsediyorsunuzdur. Yoksa bırakın ilk 11'i yedek klübesinde bile görmek istemiyorum Cenk Gönen'i. Önümüzdeki sezon spikerler ve medya ağzıyla isminin önüne "tecrübeli oyuncu" sıfatı gelicek. Hala yok yetenekli yok refklesleri iyi filan demeyin lütfen. Olmadı işte. (Necipte olmadı, İsmail de olmadı Cenk de olmadı. Güle güle demeyi bilmemiz gerek.) Mevcut 3 aday arasında şu an ilk 11 şansını Günay hakediyor. Ama Tolga diyeni de anlarım ama Cenk demeyin noolur. Ama bütçe olsaydı transfer şart olurdu tabiki.

Bu berbat, futbolun f'sinin oynanmadığı, galibin masa başlarında belirlendiği, kendini geliştirmekten yoksun antranör, oyuncu ve yönetici grubunun var olduğu ligimizde, şirket değil vakıfların yönettiği futbol takımlarının olduğu ligde, her başımızı kaldırdığımızda renklilerin hakem ve federasyon tarafından kollandığı, bize çelme takılan ligde gücümüzü kazanabilmemiz için formanın arkasındaki tehdit gücünü arttırmalıyız. Bunu burada defalarca yazdım tekrar başınızı ağrıtmış olucam ama ligimizde güçlü olmak için taraftar sayısı önemli. Çok taraftar klübe hem maddi gelir getirir (kombine, ürün satışı) hem maddi çıkarları olan taraflara karşı tehdit unsuru oluşturur (ligtv örneği) hem de önemli yerlerde koltuk sahibi olma ihtimalini arttırır (mhk, federasyon, anadolu klüp yönetimleri gibi). Yani bu bozuk düzende anahtar çok taraftara sahip olmaktır. Mevcut takım tutanlar takım değiştirmediğine göre hedef kitle çocuk/genç nüfustur. Yeni taraftar nasıl kazanılır? Başarılarla ve spekteküler oyuncularla (yani aslında medyada daha çok yer almakla). Başarı kısmı kısır döngü (yukarıdaki sebeplerden ötürü) olduğu için onu düzeltmemiz daha zor. Spekteküler oyuncu kısmı nispeten daha kolay. 1 sezon oynayan Ba bile binlerce çocuğu Beşiktaşlı yaptı veya zaten Beşiktaşlı olacağı varsa bile daha çok ilgi duymasına neden oldu. Pascal, İlhan Mansız, Q7 bunlara örnekler. Amaç sadece meşhur oyuncu bulmak değil (zaten İlhan ve Pascal meşhur değillerdi), amaç belli özellikleriyle insanları, gençleri kendine çekebilme gücüne sahip ve de aynı zamanda takıma katkı sağlayacak oyuncu bulmak (birtek Q7 ikinci kısma uymuyor). Ba gittiğine göre yerine bu görevi üstlenecek oyuncu bulmamız gerek. Bu oyuncularda genelde hücumcu olur. Umarım yenilerden biri buna aday olur.

~Poseidon~ dedi ki...

Evet beyler Atınç'ı da okuttuğumuz söyleniyor. Bence pazarlığın her tarafı için oldukça kazançlı bir hamle oldu. 6 Milyon € olacağı söyleniyor. Neredeyse şampiyon olmuş kadar para kazandık sadece 2 oyuncu satışından ve bu parayı gerçekten iyi değerlendireceğiz gibi duruyor.

Şimdi bir stoper ve forvet vakti...

cochise dedi ki...

Atınç transferi tamam. İnşallah tahminlerimiz ölçüsünde büyür ve gururumuz olur.
Hem kendisi adına çok sevindim hem de takımın oyuncu alıp satabilen ve hatta yetiştirdiğinden kar eden bir yapıya bürünme yoluna girmesi çok önemli. Sadece oyuncu almak değil oyuncu satmak da çok önemli. İyi takım olma görüntüsünde bunlar önemli faktörler. Ayrıca Premiere League takımlarıyla başabaş oyunlar, Demba Ba'lar, hatta Biliç faktörü işte şimdi etkisini gösteriyor. Kalite kadar algı yaratmak, tanınırlık, güvenilirlik de çok önemli faktörler. Ayrıca maaşların az olması da oyuncu satmayı kolaylaştırır. Aslında işler genel anlamda iyiye gidiyor ama hem zamana ihtiyacımız hem de halen var olan bazı safralardan kurtulmak. Şu profesyonelleşme işini bi halledemedik. Fikret Orman'dan da bu konuda beklentim kalmadı.

Ersan transferi de tamamlanırsa süper olacak. Ama onun gecikmesiyle ilgili de safraların etkisini gösterdiği iddia ediliyor. Bakalım, hayırlısı.

Savunma için Rhodolfo tekrar öne çıktı gibi. Çok bilmiyorum, bilenler varsa bilgi verirse sevinirim.

Forvette RVP için kasılıyormuş. Çok büyük yıldız ve elbette ligin en iyi oyuncusu olur ama maliyet de önemli. Gelen parayı har vurup harman savurmayalım.

Coolio dedi ki...

RVP gibi isimleri karşılayabilceğimizi sanmıyorum. Bizi geçtim GS'nin filanda karşılayabilceğini sanmyorum. Inter'de kadro dışı kalmış Sneijder ile aynı transfer hikayesi ve maliyeti olmaz. Dolayısıyla o geldi o da gelir ne olcak gibi bir durum değil.

Bu arada bu kadar oyuncumuza böyle yüksek teklifler gelmesinin nedenlerinden biri doğru tansfer politikası, bir diğeri de Mehmet Demirkol'un hep söylediği konvertıbl futbol oynamış olmamız. Oyuncularımızın izlendiği arena olan Avrupa ligindeki maçlardaki oyunumuz bu oyuncuların değerini arttırdı. Bu senede UEFA'da minumum çeyrek yaparsak daha çok oyuncular satarız (Oğuzhan, Töre, Kerim, Milo, Pedro, Tolgay). Tabi yukarıda birinin dediği gibi genç potansiyelli oyuncu alımına devam etmek gerek.

YSY dedi ki...

Atınç kariyeri doğrultusunda doğru bir karar verdi. Burada kalsaydı kısır futbol mantalitesi olan bir ligde arada un ufak olup gidecekti. Bizede para kazandırdı. Ayrıca zaten klübün hali böyleyken Atınca verilen bu para karşısında satmasalardı yönetim de ülkeyi terk etse yeri olurdu. Her iki taraf içinde win-win bir durum.

Kim ne derse desin bu takımın bu şekilde değer kazanmasında Bilic'in ve ekibinin de payı var. (Biraz trolleyeyim burayı :) ) Adam şampiyon yapamadı ama en azından bir değer bırakarak gitti.

Bir şu ersanla pektemek kaldı. Onları da okutsak bi :))

cochise dedi ki...

@YSY, Coolio
Biliç'in konvertibl futbolunun çok etkisi olmuş olabilir. Sivas deplasmanında oynadığın oyunu Liverpool deplasmanında oynayabilmek büyük başarı da işte Liverpool deplasmanında oynadığını oyunu Sivas'ta oynamak da bir hayli kötü. Konvertibl'a nerden baktığın da önemli :)
Ben de Biliç yazmıştım ama oyundan ziyade tanınırlık/hikaye/algı gibi sebeplerle..

Coolio dedi ki...

Avrupa şartlarına uygun oynayabilmeyi becerdik ama zaten bizim lige uygun oynamayı da becerebilseydik farklı bitirmiştik ligi (diyemem çünkü şampiyonluğun önündeki engeller bizim futbolumuz değildi, başka şeylerdi). Neyse bu konu eskide kaldı.

Bu arada U-21 Avrupa şampiyonasında İsveç formasıyla final oynayacak Milo'ya da başarılar. Aslında büyük bir potansiyel göstergesi. Yarından itibaren ona da teklifler gelmeye başlayacaktır. Çok ilginç bir transfer döneminden geçiyoruz. Daha geçen yıl Holoskoları, Sezerleri beleşe kiralık/satılık göndermeye çalışırken bu sene beşler, onlar havada uçuşuyor.

Bi de Necip, İsmail, Mustafa, Cenk'ten oluşan bir paket yapıp bir yerlere satsak bu yönetim 2 sene daha kredi kazanır.

Başkan 35 bin kombine hedefimiz var derken bu açıklamayı Töre'ye , Sosa'ya güvenerek yapmış değildir.

RVP şu anda net 8 m € civarında alıyor Manu'dan , son 2 sezonda 31 maç kaçırmış , bileklerinde kronik sakatlığı olan bir adama yatırım yapmak 3 senedir yaptığınız herşeyi çöpe atmak demektir.

Forveti Çin'e postalayıp , neredeyse oynatmadığınız stoperi Almanya'ya vermenin convertible olmak ile ne alakası var ki ? O liverpool maçında değerini arttırması gereken bir adam vardıysa o adam Serdar Kurtuluş değil mi ? Var mı teklif ? Gökhan Töre'nin ederi zaten 7.5'tu 2 sene önce onu 10-12 'ye satmak başarı olur mu ? Üfürükten bir West Ham Tolgay haberi var , Ersan işi var bir de Sosa'ya teklifler var . Onun dışında bir gelişme yok.

Burada Biliç övgüsü çıkmaz hocam boşa kasmayın.

Coolio dedi ki...

hahaha bu da mı gol değil Övünç?

Ba, Atınç, Tolgay, Ersan, Sosa derken takımın yarısını saydın bilmem farkındamısın? Ben diyorumki sırada Milo da var. Zaten aynı sezonda bu kadar çok oyuncuya teklif geldiyse o sezonki performansta ve bu oyuncu topluluğunda bişey vardır demek değil midir? Şampiyon olan yani sözde iyi sezon geçirmiş olması beklenen GS'de kime teklif var? patlama yapan Yasine mi? yoksa büyük pay sahibi Sneijder ve Muslera'yamı? Konvertıbl oyundan kasıt buydu. İzleyen adamlar gördülerki bu oyuncular avrupa arenasında iyi performans gösterebildiler dolayısıyla bize geldiklerinde de bilinmez bir kutu olmayacaklar deyip teklife giriştiler. Ama Avrupa'da 4 yiyen GS'nin adamları için ulan bunlar kendi liglerinde aslan kesiliyorlar, malum o b.tan ligde aslan kesilmek çok kolay ama avrupada tırslar deyip çekindiler teklif götürmeye. Biraz abartılmış gibi duruyor cümlelerim ama işin özü budur. Burda da Bilic'e pay düşer kanısındayım.

YSY dedi ki...

Offf Necip+İsmail+Pektemek+Ersan+Cenk paketini total 10-15 milyon € arası veren olsa sat gitsin. Al sana ilk onbir dersin adama :)

İşte ben belirttiğin tekliflerin olmadığını söylüyorum .

"Ama Avrupa'da 4 yiyen GS'nin adamları için ulan bunlar kendi liglerinde aslan kesiliyorlar, malum o b.tan ligde aslan kesilmek çok kolay ama avrupada tırslar deyip çekindiler teklif götürmeye" şunu öyleyip bir Beşiktaş oyuncusuna teklif yapan Avrupa takımı söyler misin bana ? Üfürük gazete haberleri dışında söyleyemessin çünkü yok . Benim söylediğim işin convertible olmasıyla alakasızlığı da bu . Buradan da Biliç'e pay çıkmaz şu an için. Oynatmadığı Kerim'e , yerine Necip'i tercih ettiği Atınç'a , Sosa sonrası tamamen yok ettiği Oğuzhan'a gelen teklifler nasıl Biliç'e bağlanabilir ki ?

İş realitiye döner , Beşiktaş Avrupa'da oynayanı geçtim , herhangi 2. sınıf bir 5 büyük lig takımına oyuncu satarsa o zaman konuşuruz .

Coolio dedi ki...

Hangi teklifin resmi hangisinin palavra olduğunu bilemeyizki hiçbir zaman. Dolayısıyla sana gelipte Sevilla şu oyuncumuza, Napoli şuna teklif verdi zaten diyemem. Gerçekten varsa da diyemem (basının hiçbir haberine güvenmediğimiz için, bende güvenmiyorum). Neyse ben Bilic efsaneydi, bizi uçurdu demiyorum. Oyuncularımızın hepsini parlattı demiyorum. Kazma Pektemeklerden Neciplere kadar berbat işlerde yaptı. Ama çok çok az antranörün yapabildiği bişey yaptı. Bu kadro kalitesinin/tecrübesinin üzerinde bir oyun sergiledi Avrupa'da. Bu da bişeydir bence. Neyse zaten kapanmış konular bunlar. Çok tartıştık bunları, tekrar bu konuyu açmaya gerek yok, birden fazla kısıtı olan, tek bir doğrunun olmadığı bir konu.

planck dedi ki...

Olay bence de convertible futbol değil, olay avrupada görünülürlük/başarı ve biraz da şans. şampiyon olan takımın hangi oyuncusuna teklif geldi? Ba işinden kar etmemiz tamamen şans, ama pl'e gitmek isteseydi yine 5e falan satabilirdik pek zarar etmeden. atınç ise bu yaşta avrupalı gibi fiziksel olarak kendisini geliştirmesinin meyvesini aldı. onun çalıştığını ozzy çalışsa seneye 16'ya gider. her sene avrupada ilkbaharı gördükten sonra her sene oyuncu satarız. annemizin ligindeki tenekelere önem verenler için bu belki bir yol gösterici olur.

sadrazam dedi ki...

Sattığımız oyuncu üzerinden bile Biliç'e sallayabiliyoruz. Nasıl bir kin, nasıl bir nefret beslemişsek artık.

Ya hocam ne diyorsun allah aşkına ?

Ne demişim Biliç'e ? Yani şu yazdığımdan kin nefret okumayı nasıl başardın yahu ? vallahi bıkkınlık geldi bu manipüle algılardan ...

Abi Bursa 1. turda dandik Gürcistan takımına elendi , Fernandao'sunu sattı , sözleşmesi biten kazma stoperi Lille'e gitti , açık oyuncusunu Lazio , merkez orta sahasını Atletico Madrid istiyor . Burada ki argümanlar coolio'nun dediği gibi tek bir bakış açısı ve tek doğru argüman ile açıklanamaz. İşin içerisinde çok fazla dinamik var. Fakat Beşiktaş'ın mevcut transfer aktivitesinde Biliç'e borçluyuz diyebileceğimiz hiç birşey yok. Sadece bunu dile getirdim , yine kindar olduk ...



Basar dedi ki...

Devamını görmeden yorum yapmak istemiyorum ama doğru işler yapılıyor gibi.
Ba ve Atınç'ın satılması Türkiye'de devrim niteliğinde. Kendi takımımız da dahil bir adamı doğru düzgün satan bir takım hatırlamıyorum.

Sağbek transferi doğru çünkü sağbek yedeksiz mevkimizdi. Artık orada Necip'i oynarken görmeyeceğiz gibi... Hilbert'in iyisi geldi deniyor, daha ne olsun? Stoper ve Forvet'e de iyi elemanlar alınırsa başarılı bir transfer sezonu geçirdik diye yorumlarım.

Beklemedeyim...

Not: Mustafa'yı satanı da alanı da omuzlarımda taşırım. kaça sattığımız filan da önemli değil.

Atinc'i 6 milyon Euro'ya sattiysak vallaha helal olsun. Iki futbolcu satip -ki durdukca Turkiye gibi bir ligde degerleri yukselmeyecek, dusecek- 19 milyon Euro almak buyuk is.

Simdi Atinc gidip parlarsa ah vah ederiz ama Atinc Turkiye'de kalsa o gelisimi gosteremez. Arda Atletico'ya gitmese bugunku Arda olamazdi. Nihat Sociedad'a gitmese o Nihat olamazdi vs.

Atinc adina daha cok sevindim. Dunya capinda stoper olabilecek bir "kumas"i var, dogru islenecek yerde harika bir oyuncu cikabilir ortaya.

QuaresmA dedi ki...

Atınç kalsaydı maksimumu en az Alpay'dı. Leipzig'e giderek maksimum Subotic olma ihtimalini yükseltmiş oldu. Amma velakin maksimumundaki Alpay > Subotic. Umarım Subotic olayım derken İbrahim Kaş olmaz Atınç. Neyse hayırlısı olsun Atınç için, inşallah umulan seviyelere çıkıp göğsümüzü kabartır. Doğru dürüst profesyonel tecrübesi olmayan Atınç'ı bu fiyata satmak yine de başarı. Sırf solak olması bile değerine 1-2 milyon euro ekledi sanırım.

Kalecilerimizin üçünü de yeterli bulmuyorum doğrusu. Yetersiz bulmakla birlikte güvenmiyorum da. İlk maçlarda hemşehri kontejanından Tolga başlar büyük ihtimalle ama yine de herşeye rağmen en potansiyelli kalecimizi Cenk'in bir süre sonra kaleyi alacağını düşünüyorum ve Şenol Hoca etkisiyle önemli bir kaleci olmasını umuyoruz. Cenk aslında maç kaybettirme olayından kurtulsa şu anda bile iyi bir kaleci sayılabilir. 3 kalecimiz arasında maç kazandırma potansiyeli en yüksek olan kendisi ama aynı zamanda kaybettirme potansiyeli en yüksek olan da o. Ama bu sene onun senesi olabilir.

Bu arada başıma birşey gelmeyecekse Pektemek'ten de ümitvarım ben. Şu golü atan adam bu kadar yeteneksiz olamaz:

https://www.youtube.com/watch?v=FibkV1MP_c4

İlk geldiğinde zaten gayet güzel oynuyordu ama zamanla kendine güvenini kaybedip, kendi kendini kazma bir futbolcu olduğuna inandırdı. Şenol Hoca kendisini rehabilite edebilir belki.

Adsız dedi ki...

Şenol Güneş'in bugün kararsız Atınç'la görüştüğü söyleniyor. Muhtemelen geleceğinin parlak olacağından bahsetmiştir. Bu transferdeki her taraf için iyi oldu. Başarılar Atınç.

Biliç'in başarısından olup olmadığını bilemem ama bu oyuncu satışlarının ve taliplilerin hala mevcut olmasının nedeni sadece Avrupa maçları değil. Takım o maçlarda ligden çok farklı oynadı ve bazı oyuncular ön plana çıktı. Ancak bu satış ve talepler arasında Demba Ba ve Ersan'ı bu kategoriye koyabiliriz. İkisine Çin kulüplerinin alıcı olması da bunun göstergesi. Sosa ise Arjantin takımları tarafından 2-3 yıldır özlenen bir oyuncu. Atınç çok süre almadı fakat belli ki bir süredir takip ediliyor. Tolgay'ın olayı da tamamen Biliç'in onu tanımasından; oynadığı bölge ve potansiyeli bir arada çok değerli.

Bekler yedekleriyle birlikte hazır. Görünen Ersan da gidecek. Dolayısıyla banko ilk 11 oynayabilecek 2 stoper gerekli. Rhodolfo iyi bir stoper. Brezilya ortalamasının üzerinde sert ve kesici. Cüssesine göre de hızlı. Tahminim 3 milyon civarına bir sözleşme bedeliyle alınır. Sorun: topu oyuna sokma becerisini bilmiyoruz. Yani alınsa faydalı ama yanına bu işi yapacak bir stoper daha lazım. Britos olmadığına göre yönetimin Beck işinde olduğu gibi şapkadan sağlıklı bir tavşan çıkarması gerekecek. Ben olsam istikamet: İskandinav ve Fransız ligleri. İlk bölgeden alınacak Kjaer gibi olmasın yeter. Topu oyuna sokma dersek misal yine Danimarkalı ve Liverpool geçmişli Agger süper olur; hem de sol ayaklı.

tarik dedi ki...

Bende 3 yildir Akhisar takimini kombinesi vardi (haram olsun tum paralarim, daha da hayatta almam), gecen yil cokkez Douglao adli stoperi izledim, bence Besiktaskimizda is yapar, tam bir insanustu canli fizigine sahip ve muthis bir kesici.

Zaitsev dedi ki...

Bir konvertible oyun almış yürümüş. oyuncu satışları ona bağlanmış. Avrupa da güzel maçlar oynadık. Biliç'in oynattığı oyun bazı oyuncuları parlattı. ama 3 senedir Avrupadan potansiyelli(Töre, Oğuzhan, Tolgay, Kerim, Veli) genç gurbetçi oyuncular aldık ayrıca Ba ve Sosa gibi hala piyasası olan oyuncular ve potansiyelli genç yabancılar (Pedro ve Milosevic) getirdik. Bu adamlar düzenli şans bulurlarsa ve İstanbul'da sapıtmazlarsa zaten teklifler gelecektir. Atınç'ın maçlarına bakarsak hava hakimiyeti olan ve ayrıca ayağı düzgün bir stoper. iyi bir eğitim ve düzenli formayla yürür gider. 24-25 yaşında olsa yüzüne bakmazlardı ama yaş 21 olunca eğitiriz deyip satın alıyorlar. Biliçte biraz cesaret olsaydı Necip yerine onu oynatır geliştirirdi ama tercih etmedi. Arada Necip'i harcadı taraftarın önüne attı, Atınç'ın da gelişimini yavaşlattı. Ersan da pasaport'u sayesinde talip buldu yoksa elimizde kalır ki kaldı gibi şu anda. transfer kapandı Çin'de sanırım.

Atınç ülkemizde 3 adım öteye gidemezdi onun için iyi hamle. Demba ise bu sene elimizde patlardı. sezonun 2ci yarısı Liverpool ve Trabzon maçı harici penaltı atmaktan başka birşey yapmadı. Hatta ilk Brugge maçında 1-0 iken öldürdüğü bir pozisyon varki bence tura sebep oldu.

Birbirini tanıyan bir kadromuz var. en acilinden sağ bekte alındığına göre Ersan'ın duruma bağlı olarak 1-2 stoper ve bir forvete ihtiyacımız var. kalan bölgeler para durumuna bağlı gibi görünüyor. maliyetli bir sol açık yerine Kerim Frei'i tercih ederim. oynarsa ve Gökhan ile sorun yaşamazsa çok katkı verecektir.

Ayrıca forumda geçmişten gelen bir Cenk antipatisi var.. Cenk bu sene oynadığı maçlarda iyiydi. hata yaptı mı yaptı ama iyiydi bu sene. maç kurtaran kaleci demek en az 10 milyon avro demek. bu parayı veremiyorsan eldekilerin muadili bir kaleci alacağına eldekilerle yola devam etmek en doğrusu.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Necip'ten geride gordugu Atinc mi Bilic'in convertible oyunu sayesinde parladi? Yapmayin yahu, nedir hala bu Bilic hayranligi. Adam resmen satti bizi defoldu gitti, yapmayin arkadas. Ezik yetersiz bir hocaydi, gitmesi iyi oldu.

Kolay oyuncu satmamizin nedeni son 3 senedir basarili bir transfer politikasi izlememiz. Oyunculari alirken kar ediyoruz (Oguzhan, Olcay, Ba, Tore, Franco, Milosevic vs) ve potansiyelli genc bir kadro kurduk. Eninde sonunda teklif gelecekti tabii.

Benim golcu adayim hala Mitroglu. Safkan golcu lazim bize ve adaylar arasinda en mantiklisi Mitroglu. Oyun katkisi olan forvetle olmadigini Almeida'yla vs gorduk iste. Kafadan 15 gol atacak oyuncu lazim bize ve bu adam Mitroglu. Ki Papis Cisse, van Persie'ye vs gore maliyeti cok daha uygun olacaktir.

Kale bence yine Cenk'in olmali, olmazsa Gunay. Tolga oynamasin da. Ayrica Cenk'i 1-2 hata yuzunden cizenler bir diger kalecilerin hatalarini dusunsun, ozellikle Tolga. Gunay da belki kritik hata yapmiyor ama mac kazandiracak buyuk kaleci potansiyelini de gostermedi henuz. Benim siralamam Cenk, Gunay, Tolga.

Birde sagda solda yazilan asiri M.Pektemek elestirilerini anlamiyorum. Tamam adam belki bekleneni veremiyor, cok fazla para aliyor vs, ama hala potansiyeli tartisilmaz bir oyuncu ve Besiktas'in oyuncusu. Bu adami bu kadar itin gotune sokup dalga gecmek vs ne oluyor anlamiyorum. Hayir komik falan mi zannediyor insanlar kendini? Bu kadar nefretin varsa seyretme maclari defol git arkadas. Bizim GS ve FB'ye karsi en buyuk avantajimiz kadromuzun nispeten basariya ac olmasi ve forvet hattimiz. Belki 1. adamimiz su an onlarin onunde degil ama 2. 3. ve 4. forvetlerimiz fersah fersah ustunde. Sampiyon olmak istiyorsak bence olmazsa olmaz olan sey forvetteki 3 yerliden 2'sinin patlama yapip 10-12 gol barajini gecmesi, obur turlu bu kadro yapisiyla imkansiz. O yuzden birazcik destek olmak lazim arkadas. Cenk'e de Mustafa'ya da.

Coolio dedi ki...

@BJK4EVER

"Cenk'i 1-2 hata yuzunden cizenler...."

nasıl yani yaa? aynı kişidenmi bahsediyoruz? maç başına 1-2 mi demek istedin?
Her kaleci hata yapar, bununla ilgili bir sıkıntım yok ama yaşı daha genç diye Günay > Cenk benim için (yeni transfer yapılmadığını varsayıyorum). Cenk orta yaşlı bir kaleci. Potansiyeli 5 sene önce vardı ama o potanseyeli reale dökemedi. Bu kadar basit. Büyük takım kalecisi için iki alternatif vardır bence. Birincisi çok çok iyi bir kalecidir ve ara sıra yaptığı hatalar göz ardı edilebilir (ör:Czech, Muslera) veya çok çok genç bir kalecidir ve potansiyeline inandığın için yaptığı hatalar göz ardı edilebilir (ör:Courtois, Casillas'ın ilk zamanları). Yok işte olmadı Cenk, 27 yaşına geldi. Ona vereceğin formayı Günay'a veya A2 takımından bir kaleciye ver daha faydalı olur. Cenk'in olmadığını görmek için (BJK için olmadı, Antalyaspor için olaiblr) daha kaç yıl beklemek gerek.

Bütün yukarıdaki paragraftaki karşı savlarımı senin Pektemek görüşün içinde yapıyorum. Tekrar yazmaya görek yok. Pektemek de olmadı işte. daha kaç yıl olmadığını görmemiz gerek veda etmek için? Bu insanlar 18-19 yaşlarında değiller artık. O da Cenk gibi 27 yaşında. olup olabilceği bu kadar. Bu yaştan sonra zaten değişmesi, gelişmesi daha da zorlaşıyor insanın. Her ikisine de 4-5 yıl heba ettik zaten. Yetmedimi?

cochise dedi ki...

Kaleci meslesinde ben de Cenk'i son sıraya koyarım. Tolga'ya haklı olarak kızdık ama herşeye rağmen bu takımın birinci kalecisidir. Keşke daha iyisi olsa ama yok. (Ben yine de Günay'ı tercih ederim o ayrı; ayaklı kaleci takıntım var. Olmayana dayanamıyorum). Buraya yazacağım bir kaç yazı için tüm maçların özetlerini tekrar izliyorum. 6. haftadayım. Tolga gayet iyi görüntü veriyor (sonra batırdığını biliyorum, vurmayın hemen). (Bir de 6 hafta itibari ile FB GS'den o kadar üstünüz ki.. nasıl bu hale geldi işler ..)

Pektemek sözleşmeli oyuncumuzsa başarılı olması için hiç bir desteği esirgememek lazım. Ama diğer taraftan gerçekçi olursa ondan verim alma ihtimali de bir hayli düşük. Diğer taraftan sahaya koyabileceklerinin eşi benzeri yok. Ama saçmalıklarının da. Türkiye'de futbol geç öğrenilir. Kimse için geç değil ama Şenol Güneş bu tip isimlerin son (bu sefer gerçekten) şansı...

Biliç tartışmanın alemi yok artık; ziyadesiyle yaptık.Gitmesini isteyenlerden biri olmama rağmen Biliç'in (ve Demba Ba'nın) imaj olarak olumlu şeyler kattığını da inkar etmem. Ama ne olur Biliç mevzuunu da kapatalım .

@tarik
akhisar'ın bağzı oyuncularının şikesi orada da konuşuldu mu? Merak ediyorum.

@james sneijder
Rhodolfo videolarını izledim. söylediğin özellikler ne görülüyor. Cüssesine göre seri olsa da yine de ağır. Topu oyuna sokma meselesine baktım. Pedro vari bir oyun kurucu olmasa da ayağı düzgün görünüyor.

Unknown dedi ki...

Mustafa pektemek için bu yıl son şans. Hâlâ olmazsa bırakılmalı artık..

@coolio
Unutulmamalı ki burak yılmaz mustafadan çok daha kötü haldeyken Şenol Güneşle tekrar adam oldu. 25 26 yaşından sonra bu adam kafa vurmasını öğrendi resmen, umut bulut gittikten sonra ilerde onun yerinde oynamayı öğrendi,Trabzona geldikten sonra 5 sezonda tüm kulvarlarda (yanlış değilsem) toplam 127 gol atmış milli takım hariç. Ve şuan ki pektemek o zaman ki buraktan daha önde son bir şansı daha hak ediyor bence. Bu arada burak gibi olacak diye de iddia etmiyorum zira Trabzonda ki burak kadar üstüne düşünüp şans bulabilir mi bilmiyorum rekabete gireceği forvetler arasından. Ama en azından şimdiki halinden daha iyi olacağını umut ediyorum.

kokocambo dedi ki...

Maç kazandıracak kaleci kriterini görmeniz için, takımın özellikle gs'nin bu sezon pek çok defa yaşadığı gibi kendi sahasına hapsolması ve pozisyon vermesi lazım. Beşiktaş, kaç maçını böyle geçirdi sorusu o zaman ortaya çıkıyor? Çünkü lig genelinde çok az pozisyon verdik, hatta hep duran toptan gol yiyoruz diye burada yırtınıldı. Bir arkadaşımız çok iyi özetlemişti aslında, cenk ve tolga görece kısıtlı bir takımda çok iyi kaleci gözükebilir, iyi birer çizgi kalecileri çünkü diye (aklıma ts-bilbao maçındaki tolga performansı geliyor hemen). Oysa büyük takım kalecisi ışığını veren emareleri gösteren sadece Günay oldu, bu da çok net. İki ayağını da diğerlerinden daha iyi, kendisine göre gayet iyi kullanıyor. Tr'deki kalecilerde ayak hakimiyeti vasatı aşmıyor, ancak Günay bu konuda farklı bir kaleci, altyapı farkı tabii. Türk oyuncular konusunda yatırım aynen devam etmeli o yüzden.

tarik dedi ki...

Arkadaşlar,

"Atınç'ı Bilic oynatmadı" kadar sığ düşünceye sahip insanların taraftarlığından gerçekten utanıyorum.

Bu Atınç, daha samet döneminde kadro dışıydı, ve a2'ye bile alınmıyordu.

kendisi ne diyor bakalım transferi üzerine:

Bilic döneminde kiralık gitme durumu olduğu ve Hırvat hoca seni takımda tutmasıyla ilgili olarak da Atınç, "Bilic beni takımda kendi tuttu. Çünkü kampa gidip gitmeyeceğim belli değildi. Benimle ilgili kulüpten bir kaç kişiden haber almış. Beni kampa davet etti. Kamptaki performansım da bana bağlıydı. Kendimi gösterdim ve sonuçta takımda kaldım. Bilic, "Bana bir stoper önerdiler ama ben seni istedim" dedi. Forma şansı bulduğum anlarda daha çok çalıştım ve kendimi daha iyi gösterdim" ifadelerini kullandı.

adamı a2den bile men edilmişken bilic kadroya alıyor, lütfen vefasız olmayalım.

@cochise

maalesef konuşulmadı, burası Ege ve buranın çoğu her zaman gslidir. bu da bu şikenin üstünü örttü, taraftar da normalde tüm büyükleri yenmeye sevdalıdır, ama gs istisnadır.

"Atınç'ı Bilic oynatmadı" kadar sığ düşünceye sahip insanların taraftarlığından gerçekten utanıyorum. 3

Bu cümle biraz boyunu aşmış bence hocam , gözden geçirmeni tavsiye ederim.

Ralf Ragnick'in 6m € para verip üzerine ikna etmek için İstanbul'a kadar geldiği , Biliç'li 1. lig kariyeri 700 dakikadan ibaret bir adamdan bahsediyoruz . Devre arasında üzerine bir tane daha genç ve uzun boylu stoper alınan adam değil mi bu , hani defans hattını önde kurma bahanesiyle hızlı Necip'i stopere çekip , ceza sahası çizgisinin 5 metre önünde yerleşen takımda tercih edilmeyen Atınç . Yanlış mı hatırlıyorum ? Açın Necip'in stoper oynadığı maçların OPTA istatistiklerine bakın.

Mümkün olduğunca subjektif olmaktan uzak yorum yapmaya çalışıyorum , inatla daha subjektifleştirip üzerine gereksiz agresiflik koyuyorsunuz .

Yoruq dedi ki...

Bilic olmasa kabul edelim ki büyük ihtimalle kiraya verilmiş olurdu. Aldığı sürenin az olduğu konusunda katılıyorum. Daha cesur davranılabilirdi, Bilic kendi kafasındakinde ısrar etti.

Yalnız " Ralf Ragnick'in 6m € para verip üzerine ikna etmek için İstanbul'a kadar geldiği , Biliç'li 1. lig kariyeri 700 dakikadan ibaret bir adamdan bahsediyoruz" argümanı son derece yanlış. Ragnick o parayı ve ilgiyi potansiyeline veriyor mevcut performansa değil. Bugün gelip Beşiktaşla şampiyonluk hedefiyle yola çıksa mevcudu 40 olup potansiyeli 90 olan Atınç yerine standart 50-60 alacağı bir adamı tercihler edebilirdi o da pekala.

GeceGezgini dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
GeceGezgini dedi ki...

Mevcut takım ile kadro kurayım o zaman ben de;


----------- Günay

Beck-Milosevic(Pedro)-Tosic-Motta

------------Atiba

--------Tolgay-Oğuzhan

-Sosa ------------------Töre(Kerim)

--------Cenk(Pektemek)

Hocam ben de onu diyorum zaten o parayı "potansiyele" veriyor , hani bizim stoper Necip'te daha çok gördüğümüz potansiyel ? Niye Necip değil Atınç ?

Hani Leipzig ile Beşiktaş'ın hedefleri farklı diyebiliriz de Fatih Terim nasıl atıyor Real Madrid'in önüne Semih Kaya'yı ?

Ragnick işi çok iyi biliyor , Biliç bir boktan anlamıyor demiyorum ki ben ama sapla samanı karıştırıyoruz.

Adam bal gibi de mecbur kalınıncaya kadar oynatılmadı , gerçi bazı maçlarda mecbur kalındığında bile oynatılmadı . Oğuzhan'da öyle oldu Aybaba döneminde , sonrasında Franco'da öyle oldu , yine sakat cezalılar sebebiyle oynatılmak zorunda kalınan Tolgay'da öyle oldu . Sonrasında gelip Atınç'ın transferinde Biliç'in payı var demek bana çok zorlama geliyor.

Zaitsev dedi ki...

Atınç ligde 20-25 maç oynasaydı bu başarı Biliç'indi ama Atınç ligde 5 maçta ilk 11 çıkmış. bunlardan 3ü 32-33-34.ncü haftalar. yani şampiyonluk şansının kalmadığı son 3 hafta. tottenham maçında çok iyi bir 45 dakika oynadığını da unutmayalım. Necip'in stoper oynatıldığı maçlarda da ya kulube de ya da 18 dışı kalmış Atınç.

Atınç'ı, Biliç 4.cü stoper olarak kadroya almış belki de almak zorunda kalmış. Sivok sakatlanınca Miloseviç getirilmiş. O da sakatlanınca mecburcu olmuştur. Bu arada Atınç bu sene 474 dakika oynamış diğer dakikalar 2010-2011den kalma.

Biliç kafasında iyi bir oyun planı olan ama bunu sadece kafasındaki ilk 11 ve 3 yedek ile oynamak isteyen değişime kapalı obsesif bir adam. bu süreçte ortaya çıkan Franco, Atınç, Günay, Tolgay gibi oyuncular zorunluluk halleriyle mecburiyetten kadroya girip iyi işler yapmışlar bazıları kalıcı 11 oyuncusu olmuş diğerleri ise en azından bizde varız demişlerdir.

sadrazam dedi ki...

"Biliç Atıncı bu kadar az oynatmasına rağmen 6m£ transfer yapıyor. Ama bu transferde başta Biliç olmak üzere teknik ekibin hiç katkısı yok."

Bu kafayla; Ersan 37 maç 3000 dk. oynatan biliç eğer transferi gerçekleşirse başarılı öyle mi? Aynı örnek Ba içinde geçerli. Biliç Ba yı 5 maç fazla oynatsaydı 18 milyona mı satacaktık?

Aldığı süre / yaptığı transfer denklemi değildir bize doğru sonucu veren.

Özellikle Atınç'ın transfer başarısında(!) hocasından, kondisyonerine, fizyoterapistinden, dietisyenine, menejerinden, idarecisine kadar pek çok kişinin emeği vardır.
Biliç'i gömecem diye savunduğun argümanlara bak.
Koskoca Beşiktaş klübü bu Ali gider Veli gelir. Her gelenin (s.a da dahil) emeği hakkı vardır. Her gidenin arkasından da teneke bağlamamıza gerek yok."Kürdanlı adam, yeniköy kasabı, hain biliç" bu zihniyetin ürünleridir.
Bu kadar insafsız olmayın yahu.
Biz ne zaman bu kadar zalim olduk...

Neyse yazdıklarımı okuduğunu da sanmıyorum zaten ama yine de açayım biraz :

Biliç'in kimseye katkısı yok demedim , bilakis bir kaç oyuncu değer kazanmıştır elbet . Dedim ki " Mevcut transfer hareketliliğinde Biliç'e bağlanabilecek bir durum yok " .

Nasıl Şenol Güneş Enes'i sol açık deneyip verim alamadıktan sonra tamamen devre dışı bıraktı ve City'e gidişine etki etmediyse , benzer durum Atınç için de geçerlidir.

Hayda şimdi Şenol Hoca'yı da gömdüm ben . Aynı başlıkta hem yeni hem eski hocamızı gömdüm , tam bir zalım oldum .

beagle dedi ki...

Demba, Atinc ve Sivok gittiler. Panik icin erkense de takimin kafa vuran adamlari bunlardi. Uzun onlibero ve super kaleciyi de unuttuk geriye insanustu stoper kaldi, ve kacinilmaz olarak baskili oynamamiz zorunlulugu. Joel Campbel kariyer dususunde ve 1 yil kontrati kaldi. Ba siz takimda kenar forvet icin konoplyanka dan bile etkili olabilir. Rodolfo, Campbell ve Kweuke gibi hiz ve sertlik katacak ucleme yapilmazsa fiziken biteriz. Mucize gerekir. Mitro haberlerini esefle izliyorum. Hangi takim kurgusudur onu belesle bulusturabilecek...

BJK4EVER dedi ki...

Cenk'in bu sene yaptigi hatalar 2-3'u gecmez. Ayrica 27 yas bir kaleci icin gayet erken bir yas, kalecilerin 35-36'ya kadar devam ettigini dusunursek. Her kaleci de bir Casillas veya Courtois degil ki 20 yasinda bir dunya devinin kalesini korusun. Gec yaslarda ciddi bir gelisim gosterip patlama yapmis kaleci sayisi cok. Ayni sey M.Pektemek icin de gecerli. Burak Yilmaz ornegi verildi, ama Egemen Korkmaz, Selcuk Inan, Ilhan Mansiz gibi ornekler cogaltilabilir. Ben hala Mustafa'nin yetenekli oldugunu dusunuyorum. Gecen sene basindaki performansini da hatirlarsak ne kadar iyi oynadigini hatirlariz. Bence Mustafa'daki asil sikinti yanlis pozisyonda oynatilmasi ve surekli forma sansi bulamamasi. Ayni sey Cenk Tosun icin de gecerli.

Zaitsev dedi ki...

@BJK4EVER

Cenk konusunda çok net bir ön yargı var. Neuer moduna alması veya gol yemeden sezon kapatması lazım fikirlerin değişmesi için :) Çoğu kişinin arzuladığı süper kaleci maç kurtaran kaleci işi bir fantezi. Güncel örnek önümüzde; Fener parayı akıtıyor Ospina'yı bile getiremiyor.

Campbell potansiyelinde bir oyuncu bu yaşta Türkiye'ye gelmez. geliyorsa da garanti paraya gelecektir ve ondan cacık olmaz. kendimizi kandırmayalım. 27-28 yaş civarı Demba gibi kariyerli ama takımında az oynayan bir adam bulacağız. Süreç uzarsa da Cenk iş görecektir. Günay'a nasıl güveniliyorsa alt yapısından ötürü aynı sebeple Cenk Tosun'a da güvenebiliriz ;)

Stoper işi hızlı çözülecek gibi gözüküyor. Tosiç'i de belki o mevki de kullanıp rotasyonu 5leyebilir Şenol hoca.

QuaresmA dedi ki...

Cenk'in yediği goller çoğunlukla dikkatsizlik veya kötü pozisyon alma ile ilgili. Kapasitesizlik değil. Günay ise McGregor'un kornerden gol yiyeni. Zor topları kurtaramıyor, yemesi gerekenleri istisnasız yiyor, çekilen şutları cepheye sektiriyor ve kornerden gol yiyor. İyi niyetine saygım var ama Bank Asya kalecisi Günay.

BJK4EVER dedi ki...

Hala elimizdeki en potansiyelli kaleci acik ara Cenk. Tolga iyi bir kaleci asla olamaz, Gunay'da da iyi kaleci olabilme potansiyeli yok. Cenk'te ise bana gore cok cok iyi kaleci olma potansiyeli var. Elimizdekilerden birine guveneceksek bence ilk etapta Cenk, 2. etapta Gunay olmali. Benim tercihim ise parayi basip bonservissiz Romero'yu getirmek, ama o sekilde bir dusuncemiz yok belli ki. Sadece Senol Gunes'in duygusal yaklasip formayi Tolga'ya emanet etmemesini umuyorum.

Köfteci dedi ki...

Arkadaş kapı gibi Mirante boşa düştü alıp getirin şu adamı ya.

czeslaw dedi ki...

açıkçası cenk'e bel bağlamamak gerek. deplasmandaki l'pool maçında franco'yla anlaşamayıp saçmaladığı pozisyon, sivas maçında dk 90'da boşa çıkıp yoktan pozisyon yaratması, eskişehir maçında yediği saçma gol, deplasmandaki club brugge maçındaki saçmalamaları falan ilk aklıma gelenler. geldiği ilk yıldan beri sürekli aynı şeyleri tekrarlıyor. ''son bir şans verelim mi?'' derseniz verelim vermesine de, cenk'e bel bağlamak hayal kırıklığı olur.

aynı şekilde günay'ın ayaklarının iyi olması onun iyi kaleci olduğu anlamına gelmez. futbol bu, kornerden bile gol yersin; ama takımın şampiyonluğa giderken, sen de hayatının fırsatını yakalamışken ön direğe adam koymayı unutman ya da ön direğin savunulmadığını fark edememen kabul edilemez. ayrıca galatasaray maçında yediği gollerde boşverilecek tipte goller değildi. ilk golde şutu bloke ettiğinde topu yeniden karambol bölgesine yollamasını şanssızlık, tecrübesizlik falan diyerek geçiştirebiliriz; ama ikinci gol öncesi selçuk'un plasemsi şutunu rahatça kontrol edebilecekken yumruklayıp, rakip takım atağının yeniden başlamasına sebep olması, sonra da golü yememiz maalesef günay yüzündendi. büyük kaleciler gibi topu tek hamlede kontrol etmek yerine, sık sık yumruklamayı ya da anlamsız şekilde bloke etmeyi deniyor; günay'ı işlemeye çalışırken yine kocaman sezonu çöpe atmak bana mantıklı gelmiyor.

kalecilerin sözleşmelerini göz önüne aldığımızda da yabancı kaleci almak mantıklı olmuyor. cenk'e yapılan yeni sözleşme, tolga'nın 2 yıl önceki bonservisi + maaşı, kulübün yıllardır hatır gönül ilişkileriyle yönetilmesi falan... bilmem kaç bilinmeyenki denklem gibi.

Adsız dedi ki...

@cochise

Rhodolfo'nun ayağı iyiyse bizde iş yapar gibi. Zaten alınacak gibi de görünüyor. Bu arada Britos işi de tekrar canlanmış. Hayırlısı.

Bence kalecilerin hiçbiri maalesef istenilen ve istenilecek seviyede yeterli değil. Yerli oyuncu kuralı varken mantıklıydı, fakat şu anda değil. Alternatif olabileceklerden halen boşta olan Romero zaafları olan bir kaleci. Refleksleri pek tartışılmaz ama topları gereksiz tokatlaması ve bazen neden yokken ileri çıkması gibi özgüven eksiklikleri en büyük handikapı. Yine de eldekilerden iyi olduğu kesin. Ancak mevcut sözleşmelerle kaleci transfer edeceklerini sanmam; hele hoca da gerek yok dediyse.

Yan Not: Alakasız şekilde, hala varsa scout ekibimize bir hücum oyuncusu ismi de önereyim: Riad Bajic. 21 yaşında ve yeni Bosna milli. Hızlı, pozisyon bilgisi yerinde, ayağına hakim ve serbest vuruşlarda da etkili olmak üzere golcü. Al, biraz işle ve sezonun 2. yarısından itibaren yavaş yavaş takıma ekle.

Abi kimse beni Cenk'in Harun Tekin'den kötü olduğuna inandıramaz . Keza Burak Yılmaz'ı gol kralına eviren de Şenol Güneş.

Frekansı tuttuğu adamlara level atlatma ihtimali fazlasıyla var . Ayrıca iki oyuncu da fazlasıyla çalışkan ve özverili isimler . Erken konuşmamak lazım .

Rhodolfo benim bildiğim agresif bir oyuncu değil . Fener'e gelen Luciano'ya benziyor biraz. Bize kemik kıran lazım . Britos ve Zambrano bu tanımlamaya daha çok uyuyor . Elimizde sakar kral Ersan dışında sert stoper yok.

Coolio dedi ki...

U21 Avrupa şampiyonluğundan sonra Milo'ya bakışları değişir biraz herhalde. İşin ilginci basında bile çıkmadı bunun haberleri. Neyse, eğer Şenol hoca Milo'ya şans vermeyecekse direk kiralansın derim. 4. stoper olarak körelmesin.

Köfteci dedi ki...

İyi bir kaleciye sahip olmadan ligde şampiyon olmak çok zor. Veya tersten bakarsak şampiyon olan takımları incelediğimzde hep iyi kalecilere sahipler. Beşiktaş sezon hazırlıklarına başladığı andan itibaren bütün bir camia olarak bu sezonun en güçlü şampiyonluk adayı olduğuna hem inanması hem de medyayı ve rakiplerini inandırması lazım. Türkiye'deki mevcut ortamda kolay olmadığını biliyorum ama bakın şimdiden konuşulmaya başlandı 'Fenerbahçe 4. yıldızı alacak, bu sene onların yılı' diye. Beşiktaş kesin bir şampiyonluk hedefiyle mi yola çıkacak, yoksa 'hele bir sezon başlasın görelim' kafası mı var? Mâli durumun bu işte en belirleyici faktör olduğunu herkes biliyor fakat bir sene daha Cenk'i denemenin ne getirip götüreceğini göreceğiz.

Geçen hafta Terry'nin dediği "Cech Arsenal'e en az 12 puan kazandırır" sözü geldi aklıma. Bence çok önemli. Elbette o ayarda bir kaleciyi getiremeyiz. Ama yerine Marchetti'nin geçtiği Muslera'nın ligimize nasıl etki ettiğini gördük. Marchetti bence daha iyi bir kaleci o da ayrı bir mesele.

EC dedi ki...

http://www.milliyet.com.tr/ugur-meleke-gunes-universitesi-santrfor-kampusu-2082037-skorer-yazar-yazisi/

Coguna katiliyorum.. Oguzhan a biraz haksizlik yapmis gibi biraz.. Yabanci santrafor gerek cunku 3 forvet mutlaka 3 kulvarda lazim (Pektemek i saymadim) omer ve cenk bu yil burak umut patlamasi yapabilirler..

Adsız dedi ki...

İnşallah başkan yeni stada 2 yıldız sözü gazına gelip de Van Persie gibi bataryası son çeyreğe girmek üzere olan ve tonla maliyet çıkaracak isimlere yönelmez. FB o maliyetle alsın çok isterim.

Talipliler kervanına Milosevic de katılmış bu arada. Gelecek 2 stoperle birlikte kadroda kalması gerekenlerden birisi olduğunu düşünmekteyim. Pedro da kalacak gibi. Dolayısıyla defans sorunu kalmayacaktır. Ersan'ıysa Milosevic ve Pedro'dan sonra görüyorum. Keşke o paraya satılabilseydi. Şimdi deniyor ki Milosevic için 4-5 veren olursa satılacak. Bence tersi olmalı.

Not düşüp Özen'i de unutmayalım. Halen kadrodaki oyunculara 13, 5, 6, 4-5 vs teklif ediliyorsa ve bunların çoğunun maliyetleri düşükse hakkını bir defa daha verelim.

Hala bir sol açık ve golcü eksiğimiz var. Mitroglou benim özümsediğim stilde bir golcü değil. Hamleleri ve gol vuruşlarıyla çok düz bir adam. Pozisyon bilgisi ise ceza alanı ve hemen dışı ile sınırlı. Bize gezen ve hücum atraksiyonlarında yazan biri gerekli. Rangnick Leipzig'li oyunculara topu aldıktan sonra 10 saniyede gol pozisyonu oluşturma çalıştırmaları yapıyormuş. Bu düz işlerle olmaz. O hesap.

Pektemek konusunda ise önyargılı mıyım bilemiyorum ama futbolunu başından beri çoğunlukla eleştirdiğim için bu konuda gayet rahatım. Özellikle golcü bölgesi için oyun tarzı bana göre çok çok önemli. Geçmişte golcü olup da kanatlara, orta alanın ortasına hatta defansa ve bek bölgelerine devşirilen çok oyuncu olmuştur. Ama bu hep tek yönlüdür. Çünkü bu bölgede oynayanların birçok özelliği barındırması beklenir.

Pektemek Klose tarzı bir golcü. Ondan topla dripling yapmasını, adam geçmesini, gerektiğinde orta yapmasını ya da ceza alanı dışından şut atmasını vs bekleyemezsiniz. Geriye tipik bir ceza alanı golcüsü kalır ki, bunu ya Klose ve Inzaghi hatta ve belki Jardel gibi yapacaksınız ya da yapamıyorsanız sürekli kenar kulübede bekleyeceksiniz. Geçmişte çoğu takımda bir elin parmağını geçmeyen böyle iyi nokta golcüler olmadığından Nihat-Kovacevic gibi ikililer oluşturulmuştu. Ancak halen Anadolu takımlarının çoğunun dahi öğrendiği alan savunmasının iyice yaygınlaşmasıyla bu da terk edildi. Tek golcülü sistemlerin çıkışının nedeni orta alanı kalabalık tutma ihtiyacıyla bizzat budur zira.

Bir olay daha var ve bu durumu daha da pekiştirir: o da artık Klose tarzının günümüz futbolunda bitmesi. 4-4-2'de dahi böyle bir golcü kalmadı artık. O alan savunması olayından da ötede, onu tamamlayacak şekilde bek performansları da arttığı için 4-4-2'deki düzende hücum ettiğinizde o ikilinin ileride hareketli olup pres yapması, şut atması, duruma göre de kanattan yardırması gerekmekte. Hatta orta alandan bir eksik oynadığınıza ve golcü sayısını ikiye katladığınıza göre bunu daha fazla yapmaları beklenir. Çoğunluk 2 golcü konusunu sadece gol odaklı düşündüğü için bu konu pek görülmez. Sonra da skor kötü olup golcü sayısı artınca neden sonuç alınamıyoruza dönülür. Bilic'in bunun için bir de Tolgay'ı oyundan çıkardığını düşününce...

Kısacası Pektemek'te değişme emaresi görebileceğimizi pek sanmam. Rus kulübü 1,5 teklif ediyorsa kendisine o diyarlarda başarı dilemek gerekli.

Adsız dedi ki...

Meleke iyi yazmış. Benim de katıldığım konular çoğunlukta. Ama katılmadığım konular da var. En önemlisi Pektemek'teki sorunun sadece özgüven olmadığı. Hatta birçok pozisyonda topu gereğinden fazla ayağında tutması ve pas vermek için kafasını kaldırmaması bana tersini gösteriyor.

Öte yandan bu güzel oyuncu analizlerinin yanına, özellikle ligin 2. yarısındaki takımın genel oyun sorunlarını bir paragraf da olsa ekleyebilirdi. Geçtiğimiz sezonun en itici güçleri olan kanat/açık oyuncularının içeri kat etme olaylarını özellikle ligde kafalarına göre yapmaya çalışmaları ve Bilic'in bunu engelleyememesi gibi. Böyle durumlarda hep Sosa kanser olur da topla işler yapar diye umdum, adam da 2 dikine gidiş ve bir frikikle bir üçlük verdi.

Milosevic'i zaten bunun için aldılar , bir nevi icradan kapılmış gözüyle bakıyorlar sanırım. u-21 şampiyonasında adamı yerinde takip etmeye kimse gitmemiştir muhtemelen .

Van Persie olayını ibretle izliyorum. Adamın bilekler bitik durumda , kronik sakatlığı var . Ha ölüsü iş yapar bizim dandik ligimizde ama ne gerek var abi. Akıllandık diyorsun , bu teklifler yeni yapılanmamızın ürünü diyorsun sonra Van Persie peşinde koşuyorsun . Bir de şu forma satışından maliyetini çıkarır adamları bitiyor hemen iyice ayar oluyorum .

Gerçi Van Persie ismi direkt başkan nezdinde sızdırılmış , çok bariz bir fake gibi duruyor .

planck dedi ki...

bizimkiler oyuncu satmanın zevkine varmışken rvp peşinde koşacaklarını sanmıyorum artık ya. yine 6-10M€ arası bonservisle birilerini alabiliriz ama 15M€ civarına satışını tahmin ettiklerini bir forvet olur bu tahminen.

cochise dedi ki...

İngilitere CL takımlarına falan bakarken genç bir forvet keşfettim. Yıldız olursa ben demiştim demek için şimdiden yazıyorum :)

Callum Wilson
Thiery Henry'nin gençliği adeta..

planck dedi ki...

çim için şu firma ile anlaşma sağlanmış: http://www.sispitches.com/SIS-Stadia-News/SIS-Stadia-News.aspx

tabi asıl önemli olan ilerleyen süreçteki bakım..

Coolio dedi ki...

@planck

güzel haber. referansları sağlam (Real ve Barca). GS'de var ama onların çim sorunu altyapı ve konumla ilgiliydi. Bu arada bizim haberin linki bu.

http://www.sispitches.com/SIS-Stadia-News-2015/besiktas.aspx

bakımıda onlar yapıcaklarmış. yine güzel haber.. Yani bizim bahçıvan Recep usta ve yeğenleri yapar dememişler, paraya kıymışlar.

kokocambo dedi ki...

Görmeyenler varsa, yaklaşık 10-15 dk. sonra İstanbul'a inecek yeni transferimiz hakkında Borges de yazmış >> http://devrimderki.blogspot.com.tr/2015/07/andreas-beck.html

Armagan dedi ki...

Sako-Rhodolfo-Britos gibi nispeten düşük fiyatlı anlaşmalardan sonra, Remy'i paraya kıyıp almak mantıklı olur.
Pektemek'i bir yerlere iteleyip Guidetti'yi de kiralarsak bu iş tamamdır :D (daha ucuz olsun denirse Campbell düşünülebilir)

Umarım burada konuşulan isimlerden en azından bazıları gelir,potansiyelli ama ayakları yere sağlam basan bir yapı oturtmuş oluruz.
(Sosa'nın satılması gündemde,merkezin ayarıyla bu kadar oynamak bizi zorlar,umarım 1 sezon daha kalır 10m€ gibi bir para yoksa ortada).

QuaresmA dedi ki...

Borges Beck için iyi transfer demiş, demek ki tutmayacak :)

Sosa'nın kendisi gitmek istiyor galiba. Habire oyuncu satmamızdan memnun değilim (ki Sosa çok beğendiğim, Sergen'e benzettiğim bir oyuncu) aslında ama gitmek isteyen adamı tutmak 90% olumlu sonuçlanmıyor.

BJK4EVER dedi ki...

Sosa'yi satip tamamen 4-4-2'ye donmek dusunulemez mi? Sosa'dan gelecek parayla 2 tane baba forvet rahat alinabilir. Mesela Mitroglu-Remy veya Remy-Papis Cisse forvet hatalarini dusunuyorum; dehset verici.

Köfteci dedi ki...

Şu Mitroglou'nun 3-5 maçını 90 dakika izlemiş ve hakkındaki fikirlerini kısaca izah edebilecek birisi var mı? Her sene bir Mitroglou geyiği dönüyor nedir ne değildir bu adam.

Kostas 2 sene önce peşinde Arsenal'in , Liverpool'un koştuğu bir adamdı , sakatlıklar filan derken istediği noktaya gelemedi.

Uzun boylu , hava hakimiyeti iyi , patlayıcı özelliği olan ve iki ayağını da iyi kullanan bir golcü .

Bununla birlikte gezgin bir oyuncu değil , sabit oynamayı sever , pas oyununa pek katkısı olmaz . İngiltere'de de kendini hiç gösteremedi fakat Yunanistan'a ve kültürüne yakın bir ortamda aynı uyum sıkıntısını çekmeyebilir.

Yani özellikleri bakımından Demba Ba'ya benziyor denebilir .

Ankette bazı bölgelerde acayip çekişme varken bazı bölgeler çok net belirlendi . Yeni transfer gelene kadar açık kalacak :)

ozkankaya35 dedi ki...

BERAT,SÜZEN,ÜMİT KARAAL,HASAN TÜRK,SEZER,MUHAMMET(KEŞKE ATINÇ'LA BERABER KİRALIK GEREKİRSE ÜZERİNE PARA VEREREK GÖNDERİLSEYDİ-BELKİ ALMANLAR KEŞFEDERDİ İÇİNDEKİ CEVHERİ)SİNAN KURUMUŞ,FURKAN VS GİBİ OYUNCULAR GELECEK SEZON İÇİN DÜŞÜNÜLMEYECEKSE...MEVCUT 7 YABANCI 14 YERLİ OYUNCUMUZ VAR...TOPLAM 21...KADRONUN 28 KİŞİ OLACAĞI DÜSÜNÜLDÜĞÜNDE 7 OYUNCUYA DAHA İHTİYACIMIZ VAR...FORVET VE STOPER ALINDIĞINDA KALACAK 5 KONTENJAN...BU NE ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLECEK...ZORLA GELİP FORMAYI KAPACAK BİR GENÇ OYUNCU GÖREMİYORUM...SİZ BİLİYORSANIZ YAZIN...DİYELİM 2 OYUNCUDA ALT YAPIDAN KADROYA DAHİL EDİLDİ...YİNE 3 OYUNCU İHTİYACIMIZ VAR...WE BU KONUDA TRANSFER YAPILMAYACAKSA YAZIK OLUR...YAKIN DÖNEMDE MİLOSEVİCH,SOSA,TÖRE,VELİ,OLCAY,OĞUZHAN,TOLGAY,FRANCO,FREY,ERSAN,TOSUN GİBİ TRANSFERLERE TOPLAM ÖDENEN SERBEST KALMA BEDELLERİ YAKLAŞIK OLARAK 20 MİL.EURO İKEN WE BU PARA SADECE BA VE ATINÇ IN SATISINDAN YAKLASIK OLARAK KARSILANABİLDİĞİNE GÖRE WE BU YUKARIDA SAYDIĞIM İSİMLERİ BUGÜN ELİNİZİ ÖPENE EN AZ 50 MİL.EUROYA SATABİLECEĞİMİZE GÖRE...KADRONUN KALAN 3 İSMİNİN İNCE ELEYEREK SIK DOKUYARAK GURBETÇİ YADA MALİYETİ DÜŞÜK GENÇ YABANCI FUTBOLCULAR İLE TAKVİYE EDİLMESİ GEREKİR DİYE DÜSÜNÜYORUM(NİASSE,EMENİKE,PANCU,BOBO VS GİBİ)....GEREKİRSE ÖNDER ÖZEN'DEN ALTINSAY'DAN FİKİR ALINARAK...BİLİYORUZ Kİ Ş.GÜNEŞ^'İN EN KÖTÜ OLDUĞU KONU TRANSFER...BİRDE İÇİMDE KALMASIN SÖYLEYEYİM...TÖRE CANER ERKİN'DEN ÇOK DAHA İYİ BİR SOL BEK OLABİLİR...TÖRE VE OLCAY'A NAZARAN ÇOK DAHA OFANSİF KANAT FORVETLERİ GÖRMEK İSTİYORUM BEŞİKTAŞTA...RİBERY ROBEN VS GİBİ...BİDE GÖNLÜMDEN ÇOK FENA QUİNTERO (PORTO)GEÇİYOR...SOSA SATILIP 5-6 MİL EUROYA FRANCO İLE BİRLİKTE BU PARA VERİLSE ALINABİLİR BELKİ...

~Poseidon~ dedi ki...

Kardeş atasun optik virali gibi yazı yazmışsın. Okunmuyor.

Hocam istiyosan sileyim yeniden yaz , hiç yaşanmamış gibi olsun :)

ozkankaya35 dedi ki...

Sözlerimi geri alamam.Dağınık kalsın,teşekkürler yinede...

yok harfleri küçülterek yaz demek istedim :)

Adsız dedi ki...

Beşiktaş kulübünde son dönemde önemli bir değişim yaşandı. Artık transferde ince eliyorlar ve potansiyelli oyuncuları takıma kazandırıyorlar. Sonuçta para da kazanıyoruz ve halen kadroda önümüzdeki yıllarda yüksek bedellerle satabileceğimiz 3-4 oyuncu daha var. Güzel gelişmeler bunlar.

Şimdi elmanın diğer yarısı yani teknik ekip önemli. Bilic'in oyuncu yönetimi konusunda sıkıntıları vardı; muhtemelen TD olarak henüz yeni yeni olgunlaşmasından kaynaklandı. Kadim zamanlarda beklenti "hocam al sana kadro, kadroyu oynat hocam, oynat kadroyu" şeklinde iken şimdi üçe çıktı. 1) Bittabi yine kadroyu iyi bir taktik çerçevesinde şekillendirecek. 2) Potansiyelli oyuncuların transferinde kafasındaki teknik kurguya göre söz sahibi olup karar vermeye katkıda bulunacak. 3) Eldeki ve gelen oyuncuların kişisel gelişiminde ekibiyle birlikte 1 numaralı isim olacak.

Şenol Güneş'in henüz yeni geldiği bu ara dönem bu yüzden çok önemli. Daha önce bahsetmiştim, yönetimin kendisinden pek umudum yok, ancak kim olduklarını bilmediğimiz bir ekip bazı iyi işlerin emaresini veriyor gibi. Eleştirim geç kalmaları. Torunoğulları futbol konusunda güvendiğim tek isim ve acele etmeyelim, Sosa ve Tolgay'ı da son anda aldık demiş. Bence bu dönem biraz farklı, ama inşallah yine böyle işler olur.

Hoca konusunda ise geçmiş performanslarına bakarak 3 no.lu konu için iyi bir isim olduğunu düşünüyoruz. Benim için kriter #1 ve #2 de olmazsa olmazlardan olduğu için bu sezon iyi bir gösterge olacak. Geçmişten bugüne Denizli ismi geçtiğinde hiç sıcak bakmamamın nedenlerinin başında da bu kriterler vardı. Zira klasik yerli TD tavrı olan "herşey yeterli başka bir konuya gerek yok, bana bırakın" formatını oldum olası sevmedim; telefon kulübesinde çalım atabilen oyuncu söylemini de. Elbette konu Yusuf'un kendisi ya da oyunu değil, şu anda TD olarak da çok başarılı.

İşin adı konmadı ama sanki futbol konusundaki tüm yetkilerin TD'ye bırakılmasına karşın (karşı değilim aslen) o bazı isimlerin işleriyle birlikte sanki bir Bundesliga takımı modelinde süzülüyoruz gibi. Ortada bir Horst Heldt ya da Zorc ismi yok ama emareler o yönde. Aman bozulmasın.

Huzeyfe dedi ki...

Ya bu Douglas umarim olmaz. Cok agir bir adam bu, Dinamo'ya gitmeden hemen once yazilmis bir degerlendirme gordum. Ozetle, hava toplarinda iyidir, kornerden gol atar iyi yer tutar ama agirdir deniyor. Sayilara baktim oyle cok ahim sahim gol atan bir adam degil, boy var sadece. Videolarda da zamanlamalari cok iyi gozukmuyor gol atmak icin. Ersan gibi bisey. Bizde bunun ayagi daha iyi olani (Pedro) var, lazim degil.
Balazs Dzsudzsak olsa yalniz iyi olur. Bizde olmayan bir adam bu. Sol taraf icin tam bizlik transfer. Olursa yalniz adini nasil yazcaz, bu nedir ya?!

ya arkadaşlar sparta prag ta sol açık oynayan bu adam için ne düşünürsünüz.(ladıslav krejci)
beşiktaş a mutlak bir sol açık almalıyız diye düşünüyorum.çok etkili diye biri

Adsız dedi ki...

Beck'in imza töreni:

http://www.ligtv.com.tr/haber/kartalin-sag-becki-imzayi-atti

Anlaşılan bu transferde gönüllü scout Tayfun Korkut olmuş, Torunoğulları da "de facto" futbol direktörü. Keşke bunu Brezilya için Zago'lu filan da yapabilsek.

Bazıları da Beck'in şu sözlerinin ikinci kısmına takılmış:

"to win a lot of games, to win maybe also titles"

Adam Alman. Almanlar sonuç için asla kesin konuşmaz. Bunu karakterlerine aykırı bir şekilde tarihte bir defa yapıp başarısız oldular, o da unutmaya çalıştıkları kara bir dönemde. Bizim için "inşallah" nasıl normal bir kelimeyse onlar için de bu format öyle. Küyedi gibi bu tarz söylemlerle cambazlık yapıp tek devre 1700 metre koşarak 14-17 yaş aralığı için efsane olacağını bilse dahi yine söylemez. Sahada konuşur bu adamlar.

Netçe olarak o bölge için iyi bir iş yaptılar (Güntekin bile beğenmiş :). Devamlarını bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

Krejci sağlam adam. 2 hafta öncesine kadar Newcastle United düşünüyordu kendisini. Premier Lige düşünülüyorsa istikrarı tartışılmaz zaten.

Dzsudzsak olsa çok iyi olur gerçekten. Öyle ben Premier Lig’den çıkmam, Bundesliga’dan ayrılmam filan diyecek konumu da yok, Rusya’da adam. Sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalmış ve Dinamo Moskova da yakın dönemde Avrupa kupalarından 1 yıl men yedi. Başkan Moskova’daymış. Kim bilir? (ismin okunuşu Cuşak gibi sanırsam)

Douglas’ı pek seyretmedim; bulduğum 2015 PES istatistiklerinde Pique ile hız karşılaştırmaları şöyle (hey gidin PES gençliği bekleyin geliyoruz :)

Douglas

SPEED
Response: 80
Explosive Power: 68
Dribble Speed: 74
Top Speed: 81

Pique

SPEED
Response: 84
Explosive Power: 60
Dribble Speed: 75
Top Speed: 78

Fala inanma falsız da kalma olaraktan PES iyi istatistik tutar. Bana öyle çok yavaş gelmedi. Mini etek sevdiğim için istatistikleri de severim :) ama oyununu seyretmek lazım tabii. Sadece böyle rakamlara baksak Youla Messi’yle yarışırdı.

ozkankaya35 dedi ki...

Güntekin bahsetmiş.Beck le alakali.Münch'Ernst.Hilbert,Kuntz...mesele almansa weit ve fink i de ekleyelim...Kuntz santrafor 30 maç 9 gol...ayni dönem defansif o.saha izlandalı Sverisson 33 maç 9 gol...Alman olayini abartmayin bence...ben bi Münch bi Ernst bilirim...we Beck transferi sadece Serdar'in daha serisi...we serdar daha çok kafasini kaldiriyor...alternatif sadece...tolga,cenk'gúnay gibi...hangisi daha iyi.birzda kısmet işi.hepsinin sansi bol olsun...sorun sağ beck degildi zaten...allah bereket versin ama 2_3 winner lazim bu takima

Adsız dedi ki...

Hocam elbette her Alman sorunsuz çıkar diye bir kural yok. Veit yanlış bir arayış hesabıydı fakat Kuntz, Fink ve Hilbert konusunda tersini düşünmekteyim. Kuntz efsane oldu çünkü o dönem hücum pres ve 3. bölgede defans yapabilen yerli ya da yabancı bir forvet lig dünyamızda yoktu. 4-4-2 oynuyorduk ve Kuntz çok önemli işler yaptı. Fink de maliyet/fayda ekseninde DM olarak başarısız değildi bana göre. Hilbert takım defansının etkisizliğiyle geride vasat gözükse de hücumda etkiliydi. Şimdi getir sırıtmadan oynar. Zaten bahsettiğimiz bölge bek mevkisi. Winner için orta saha ve ileriye bakmak lazım.

QuaresmA dedi ki...

Almanya'dan alınan abuk sabuk oyuncular tutmuyor tabi Veit, Schaefer veya Thomas Hengen gibi. Ama Beck gibi Almanya'da iş yapmış kaliteli topçular genelde buraya da uyum sağlayabiliyor. Almanya transfer yapmak için bize çok uygun liglerden biri. En berbatı da hocasıyla, topçusuyla İspanya ligi.

Bu arada Sverisson bizdeyken forvet oynamıştı. Bizden gittikten sonra zamanla defans oyuncusu oldu.

Unknown dedi ki...

nabil bahoui alternatif geleceğe yatırım olarak düşünülebilir mi acaba sonuçta çok pahalı değil..
aslında porto udinese tarzı al kirala sistemini de deneyebilsek çok güzel olur..

Köfteci dedi ki...

Dediğiniz gibi keşke o tarz bir sistem oturtabilsek ama onun için kulüp idarecilerinin işin sadece idare kısmında tutulabilmesi, daha doğrusu görev alanını ve sınırlarını bilmesi lazım. Yani o sistemin maddeleşebilmesi için o ideaya sahip aklın çalışabileceği ortamı yaratabilmek lazım. Ki bildiğiniz gibi parası olanın yönetici olduğu ülkede çok zor ne yazık ki. Cebinden(!) milyonlarca lira veren Asbaşkan vs. varken başarının kaymağını niye sportif direktör yesin ki?

Bir de bildiğim kadarıyla Udinese başkanı Pozzi Watford ve Granada'nın da sahibi ve Afrika ve Güney Amerika'da muazzam bir scout ağı var.

@köfteci Mitroğlu Demba Ba'nın tırnağı olamaz. Ayrıca genel olarak Beşiktaş taraftarının seveceği tarzda bir santrafor değil. İşin kötüsü ben Remy'i de istemiyorum. Adam her sezon uzun süreli sakatlık yaşıyor, bize gelirse 20 maçı zor oynar diye düşünüyorum.

Bir şey soracağım. Agger var ya hani Liverpool'da yıllarca oynamış, taş gibi stoper. Bu herifi geçen sene Brondby 4 milyon euroya almış. Adam sakatlık mı yaşadı, öldü mü bitti mi? 30 yaşında, stoper için en verimli olunacak dönem. Piyasası da düşmüş. Açıkçası ben kesin gündemimize gelir diye düşünüyordum. Ne çıkacağı belli olmayan garip garip stoper adayları varken ve konuşulan paralar 3-4 milyon euro iken bu adam niye düşünülmez?

Ayrıca Allahını seven üzerime kaleci atsın!

Ugur dedi ki...

Açıkçası gs ve fb'nin transferlerinden sonra yine işimiz çok kolay görünmüyor. Karamsar bir tablo çizmemek lazım şimdiden ama işin doğrusu bu. Onlar kadar bütçemiz olmayabilir vs. ama Ba ve Atınç'dan gelen 18 m euro doğru kullanılırsa iyi işler yapabiliriz ama bunun için de geç kalıyoruz. Ağustos ayını bekleyip hatta 31 ağustos'un son gününe kadar beklersek yeni gelen adamın takıma katkısı da ne olur şüpheli.

Şuan takımın çok net bir şekilde çok üst düzey 1 stopere, olcay'ı yedek bırakacak sol açığa ve yine üst düzey bir forvete ihtiyacı var. Hatta stoper sayısını 2 de diyebiliriz. Franco, Ersan ve Milosevic ilk 11'de ne kadar yeterli tartışılır. Bursa'nın stoper ikilisi (Sivok-Serdar Aziz) bile şuan bizden üstün. Ayrıca Veli'nin ne olduğu belli değil doktor dün açıklama yaptı kampta olamayacak ve 3 hafta daha tedavi edilecek diye. Nasıl dönecek, dönebilecek mi belirsiz. Veli olmadığı zaman Atiba-Necip ile o bölge FB ve GS'nin oldukça gerisinde kalıyor kalite olarak. Bence oraya da uygun bir transfer olabilir Beck'te olduğu gibi. Açıkçası alınacak daha çok yol var, Şenol Hoca bu kadro ile şapkadan tavşan çıkartacak zaten Trabzon ve Bursa'da yaptı diye bekleniyorsa hayal kırıklığı olur yine sezon sonunda.

theotheo dedi ki...

adamlar podolski nani van persie alıyorlar. düşünsene abi çıkıyorsun derbiye adamda podolski sneijder. hangi birini tutucaksın. öbür tarafta van persie nani.

daha şimdi zatan sürekli tokat yiyorsun herhalde derbiler yine facia olucak.

aldığımız baktığımız adamlar beck falan. kim ak duyan var mı bu adamları.

ben atınçın 5 milyon euroya satıldığına inanmıyorum. başka bir olay var burda. bana kimse bunu inandıramaz. almanlar gibi cimri herifler o parayı çıkarıp vermez. bir şekilde hülle döndü orda.

stadda hala bir gelişme yok. borçlar aldı başını gidiyor.

türk futbol tarihinin en başından beri ilk 2 ile aradaki farkın açıldığı en büyük sene bu yıldır. bunu yazın.

Köfteci dedi ki...

Bizde de bir tarafta Quaresma, bir tarafta Simao, arkalarında Guti vardı ama her maç kevgire dönüyorduk. Beşiktaş'ın başarılı olabilmesi için tek şart takım olabilmesi. Yönetim rakiplerin gazına gelip yıldız sevdasına düşerse fena patlarız. Kuyt vs. gibi iş disiplini olan, tecrübeli, lider adamlar olursa başka tabi.

ozkankaya35 dedi ki...

Ben öyle bir fark olacagini düsünmüyorum.Ligi en azindan birinin üzerinde bitiririz.podolski ve rpv transferlerini pek özenmedimde.ama şu zamana kadar maliyeti az birkaç genc transferi yapilmaliydi...scout ekibi vs var deniliyor...dunyada Besiktaş ta oynama potansiyeline sahip topcu mu kalmamis...tek sorun Ba'nın yerini dolduracak golcü olsa keşke 1_2 hafta bekleyebilirdik onuda...köybasi mesela yada pektemek takas makas yapilamiyormu birseyler...fener bursa ya ozan a karsilik 2 yildir oynamayan s.kesimal i teklif ediyor...

kokocambo dedi ki...

Elde edilen nakitle stoper-sol açık-golcü alınacak kesin ve anç'nin dediğine göre ersan'dan başkasına şu anda izin yok-ki o da gitmedi, bence başkasının gidişine gerek de yok. Pedro turnuvadan gelecek hazır biçimde, milo da turnuvadan hazır dönecek. Kamp döneminde sağlam bir stoper de geleceğine göre, bence isim dışında tartışma olmaz. Ben olsam, Berat'ı beşinci stoper olarak takımda tutardım. Kiralık gittiği takımlarda da oynamış sanırım, alt ligi takip eden arkadaşlar bilgi ve izlenim verirse güzel olur. Adamın yeni sezonda sözleşmesi bitecek ama bir kere görmedik neredeyse. 3 bölgeye kesin olarak yapılacak transferin yanında Veli'nin durumuna göre, transfer dönemi kapanmadan belki bir orta saha kiralanabilir diye düşünüyorum. Kampa alınmadığına göre, büyük soru işareti.

Adsız dedi ki...

Veli'nin sakatlığı öyle kısa sürede geçecek gibi değil çünkü çok uzun sürdü ve tam teşhis bile konamadı henüz. Hoş Veli oynasa da bence iyi bir DM/CM yine lazımdı. Şimdi kulüp de o bölgeye isim aramaya başlamış bile. Heyhat.

Halen boşta olan Diarra derdim fakat vatandaş geçen sene Lokomotiv Moskova'dan kaçınca durumu garabet halini almış. Geçtiğimiz sezon ortasında West Ham'la anlaşmak üzereydi, hatta takımla çalışmalara bile başlamıştı. En son geçen hafta West Ham yönetimi transferin neredeyse imkansız olduğunu, sürmekte olan anlaşmazlık nedeniyle boşta gibi gözüken Diarra'yı transfer etmek için 10 milyon pound gibi bir rakamın ödenmesi gerekeceğini açıkladı.

Olaydı Mbia filan hikaye kalırdı yanında. Ruslar genelde nuh deyip peygamber demezler ama kulüp Lokomotiv'le görüşüp 3'e 5'e halledebilir mi(ydi) bilinmez ama transfer durumu çok zor.

Hint: Lokomotiv 2 sene önce Pektemek'i istemişti. Halen de golcü sorunu çekiyorlar?
(Kulüp yönetimi okuyup dikkate alıyor gibi yazıyoruz ya en çok da ona gülüyorum)

Adsız dedi ki...

Aquilani de boşta. Stili Tolgay'a çok benzer. Az biraz daha hızlısı ve Serie A gördüğünden mütevellit yine az biraz daha kesicisidir. 1 hafta 10 gün öncesine kadar FB uğraşıyordu ne oldu bilinmez. Bu sezon sonu Topal-Potuk ikilisinin yanındaki Meireles'i bir kulübe okutmak istediler ama başaramadılar. Şimdi Pereira varken zaten çok mümkün olmaz.

ozkankaya35 dedi ki...

Diarra dedigin lassana ise boşta ve boşlukta die biliyorum...boyuda iyice kísaltır bizi...musa muhammed beck ten daha başarili olamazmi sizce'basaksehirde...

ozkankaya35 dedi ki...

Gecen sene alacaktik Pirlo yu...biz ronaldinyo pesinde kostuk...

ozkankaya35 dedi ki...

Gecen sene alacaktik Pirlo yu...biz ronaldinyo pesinde kostuk...

ozkankaya35 dedi ki...

Gecen sene alacaktik Pirlo yu...biz ronaldinyo pesinde kostuk...

ozkankaya35 dedi ki...

Gecen sene alacaktik Pirlo yu...biz ronaldinyo pesinde kostuk...

theotheo dedi ki...

ya bide bu saçma muabbet var. quaresma gutiyi almışız da nolmuş ak. onlar olmadı diye gidip ezik adamları mı alıcaz arkadaş anlamadım ki.

adam şu zamana kadar van persie nani podolski transferleri yapıyorlar biz onlara karşılık beck transferi.

atınçı 5 milyon euro ya ba yı 13 milyona satmışsın. 3 tane 6 milyon euro ya yıldız al. gs podolskiyi 2.5 milyon euro bonservisle transfer etmiş.

Adsız dedi ki...

Hocam özellikle DM ve CM orta saha oyuncularında boy konusu pek önemli değil. Örnekler:

Diarra: 1,73 m, De Jong: 1,74 m, Iniesta: 1,71 m, Rafinha: 1,74 m, Xavi Hernandez: 1,70 m, Fabregas: 1,75 m, Essien: 1,77 m, Gago: 1,77 m, Thiago: 1,74 m

Takım ortalaması bağlamında ise; bu arkadaşlardan hücumda ve defansta fazla uçmaları filan da beklenmez. Pas, pres ve kesicilik.

Pirlo’yu alamazdık. Basın üfürmüştü o haberi. Bu haber üfürülürken de Juve bonusları hariç yıllık 4 milyona anlaştı. Özellikle 30’undan sonra bırakın İtalya dışına çıkmayı, Roma’nın güneyine inmeyi bile düşünmemiş adam. 4 sezon önce bir yalelli takımı yıllık kemiksiz 10 milyon avro basmıştı. Net ortamlarında görüşmenin daha doğrusu görüşememenin yarım saat sürmesiyle ilgili geyik dönmüştü. Halen 36 ve sözleşmesi biterken 37 olacak. Pirlo ancak Avrupa futbolunda işinin kalmadığını düşündüğü zaman İtalya’yı bırakır. Şu anda ABD ve Avustralya takımlarından teklif olduğu söyleniyor. Büyük ihtimalle seneye ABD’ye gider (Pirlo da 1,77 bu arada).

Bence Başakşehir Musa Muhammed’in başarılı olabileceği yer değil. Önünde istimi almış bir Uğur Uçar var. Üstüne zaten tıfılken seyircisi ve lig hedefleri belirli yerde olan bir takımda kişisel gelişimi de Beşiktaş’taki kadar olamaz. Transfer olayında bir klasik yaşandı sanırsam. Söylentilere göre menajeri bizden milyon civarı imza parası isteyince naş naş denmiş. Bu doğruysa Başakşehir’in o parayı verdiğini ise hiç sanmıyorum. Tipik bir Dimyat’a giden menajer olayı daha. Üzülmesin Mendes’ler bile yaşıyor bu olayı (Q7-A9) işin fıtratında var.

ozkankaya35 dedi ki...

Gerrard 183. Lampard 18 . Ballack 18 . P.viera 192...

Adsız dedi ki...

ben uzun boylu olmaz demedim ki :)

ozkankaya35 dedi ki...

Hocam demedin ama veli dedin'sonra xavi,iniesta,fabregas falan...gaza geldim bende.bize tek yönlü veli bile lüx...alternatif düsünülecekse bi pancu kadar top yapsin en azindan.

ozkankaya35 dedi ki...

Hocam demedin ama veli dedin'sonra xavi,iniesta,fabregas falan...gaza geldim bende.bize tek yönlü veli bile lüx...alternatif düsünülecekse bi pancu kadar top yapsin en azindan.

ozkankaya35 dedi ki...

M.karhan...bundesliga oynadigi maç ve kariyeri a.beck in altinda degil.fena adam degildi ama özleyeniniz varmi karhan ı...10 yilda bir arpa boyu ilerleyememek üzüyor beni...

ozkankaya35 dedi ki...

Ersun yanal a ver a2 ve tüm alt yapilari ve 10 m.euro bütçe...bak bakalım neler oluyor...weli dediginiz yere M.summer buluyormu bulmuyormu...daha bosnasi var bu işin ve şifo Mehmetin ciktigi yurdum topraklari...bi ara selim soydan etoyu izlemisti...bizim scout ta bildik adamlari izleyip duruyor...

beagle dedi ki...

Karhan bize karşı oynamıştı, 2 sene sonra aldık sanırsam. Halilagiç, Karhan, Nouma omurgası ile çok da sağlam takım olmuştuk, ta ki Halilagiç sakatlanana kadar. Geçen yıllarda örnek orta saha tipi olarak verdiğim için çok özlediğimi söyleyebilirim. O zaman da akıl tutulmasındaki yönetimimiz Erman, Ümit, Rahim gibi oyunculara savunmayı emanet etmişti. Bir sürü iyi adamı o savunma kurgusu ile yedik, tıpkı son yıllardaki gibi.

Kampa Alperen, Furkan ve Oğuz'un götürülmemesi özel bir sebep yoksa, akıl tutulmasıdır. Fevzican, Raşit, Recep ve Mertcan Aktaş'ın isimleri bile geçmiyorsa bu seneki satışlar boğulurken aldığımız iki nefes olur sadece.

Ayrıca 5'e Atınçı satıp 3'e Texeirayı almaya çalışanın da aklına edeyim. Hadi Samet, Biliç anlamadılar ulan Ragnick verir mi o parayı adam süper olmasa? O zaman uyansaydınız da deneseydiniz Milosevici alıyor mu adamlar? Bu takıma son 20 senede Zago ve Egemen dışında düzgün stoper alınamadıysa bu şans olamaz. Binbir zorlukla yetişeni bile oynatmıyoruz.

Savunmayı sağlam kurmadan kalan mevkilerden de bir halt olmaz. Hep birşey eksik gelir, ilk düğmesi yanlış iliklenmiş gömlek misali...

Zaitsev dedi ki...

18-20 ayda İstanbulun göbeğinde bir stad yıkıldı yerine yenisinin kabası bitti. çatısı yapım aşamasında. Bu arada Gezi zamanı inşaat durdu. tarihi kanal var diye inşaat durdu hatta çatı yüksekliği diye inşaat durdu. Sakarya da stadı TOKİ yapıyor 25000 kişilik..Sakaryada stadın yapıldığı yerde ulaşım derdi yok harfiyat taşıma derdi yok tamamlanma süresi ise 800 gün(25 ay). ama hala stad konusunda yönetime sallanıyor. Hata yönetimde anlaşacaktı Galatasaray gibi TOKİ ile 150 milyon TL de cepte kalacaktı.. Seyrantepe gibi bir yere senelerce dağ bayır yürüyerek gidecektik.

Ayrıca İnönü Fenerbahçenin stadı olsa 2-3 tribünü iş adamları yaptırırdı. Öyle bir destek var mı? yok.. Topçu alan iş adamımız var mı o da yok.

Arkasında taraftar ve iş adamı desteği olan Aziz Yıldırım bu sene şampiyon olacağım diye çıldırdı diye ona uyamayız. Bizimkiler zamanında çıldırdı cezasını çekiyoruz. Zaten Aziz başkan bu sene tutturamazsa 2.ci bir Demirören yaşanır FBde. onlar da bir Fikret Orman ararlar.

Podolski 29 yaş üstü kontratının son senesinde olan bir topçu. son sene alacağı para bonservisi olarak sayılıyor. max bonservisi 4 milyon pound civarı olacaktı. pazarlıkla 2.5 milyon + 500 bin avroya düşmüş. 3 milyon avro bonservis normal o yüzden. Oyuncuyla anlaştıysan max. 10 milyon pound'a van persie'yi de alırsın kulubuyle pazarlık etmeden. Bu oyuncuları almak mesele değil oynatmak mesele olacak. Biz Quaresma, Guti, Simao'yu aldık ama oynatamadık. Etraflarını saracak oyuncu potansiyelimiz yüksek değildi. Yönetim çok taviz verdi. Bu adamlarda buraya para ve eğlence için geldikleri için sonuç hüsran oldu. GS ve FBye göre avantajımız oyuncu grubumuzun 2 senedir eklenen 2-3 takviyeyle birlikte oynaması. Forvet gecikse bile geçen seneyi takımla geçirmiş Cenk var elimizde. Defansta Pedro-Ersan var 2 senedir beraber olan. Takım olmak önemli. Bizim elimizde takım var buna 1-2 takviye lazım. FB takımın yarısını kovup takım transfer etmeye çalışıyor.

Atınç bana Mertesacker'i andırıyor. Hava topu var. ayağı düzgün hızlı bir oyuncu. Atınç istenen gelişimi gösterirse 2-3 sene sonra verilen parayı 3-4e katlama potansiyeli var.

Köfteci dedi ki...

Ben yıldız almayıp ezik adamlar alalım demedim ki, yıldız diye tutturmayalım dedim. +30 maç oynayacak, Noelden paskalyadan önce kart görüp 2-3 hafta tatil yapmayacak, Katar takımı oyuncusu olmayan yıldız alalım baş üstüne.

Bir de DM/CM için Aquilani ismi geçmiş, olursa fark yaratır. Ledesma da boşta bildiğim kadarıyla benzer stilde. Gerçi bence bizim takıma alan savunmasını yer tutmasını bilen ve hava hakimiyeti olan Keita tipi bir oyuncu iyi oturur.

theotheo dedi ki...

@kofteci

yahu adamların yaptığı transferlere bak birader. transferler bittikten sonra gs ve fb nin kadrosu şampiyonlar ligi çeyrek finali seviyesinde olacak. bunun farkındamısın?

heriflerin bekleri stoperleri forvetleri ortasahaları. adamlar çıldırmış durumda. adam podolski sneijder burak falan vuracak. hangi birini tutacaksın. öbür tarafta sow nani vanpersie falan. ne yapıcaksın hacı. hangi birini tutucaksın. bunların adamlar arayı açtı gidiyor.

iki tane adam sattık doğru dürüst oyuncu gelmedi. podolskiyi beşiktaş alabilirdi ve çıldırırdı tribün. ama gidiyosun beck alıyosun gidiyosun rusyadan adı sanı duyulmamış adamları almaya çalışıyorsun.

sonuç ortada. 3 sezondur takımın başındasın. dalga geçer gibi kazandığın derbi yok arkadaş. ayıp.

sadrazam dedi ki...

Maalesef aranın açıldığı görüşüne istemeye, istemeye katılıyorum.
Dem baba ne kadar doğru transferdi oysaki. Takıma ivme kazandıracak, iş ahlakı yüksek, mahalle aralarındaki japon kale maçlarda çocukların olmak isteyeceği, formalarının arkasına ismini yazdıracakları, adına besteler yapılacak olan, Pr yapabileceğin, aynı zamanda mevcut'dan fazla fayda sağlayacak, genç oyunculara ilham olabilecek, sen satılığa çıkarmadan bile piyasası olan oyuncu lazım.

Demba ba, John Carew, sneijder, drogba, Kuyt, bu tarz oyuncular.
Elinde 13+5= 18m£ var. 5 milyon da transfer bütçen olsan 23 m£ eder. (Sattığın, sözleşmesi dolan oyuncuların garanti ücretleri hariç.)böyle bir bütçen varken fakir edebiyatı yapmaya da hakkın kalmıyor.
Kimseyle sidik yarışı yap demiyorum ama, Gökhan, Sosa, Tolgay hariç 7 tane düz adamla da ıslak rüyalar görmeye gerek yok.

theotheo dedi ki...

@sadrazam

dandik anadolu kulüplerinin yaptığı transferleri yapıyoruz arkadaş. sol bek sağ bek eksiğimiz vardı. tosic ve beck ile doldurduk(!). Takımda doğru dürüst stoper yok. Forveti sattık. Takımda çıt kırıldım bi 10 numara var o da gidicek.

bu adamlar ne yapıyor ya. ulan trabzonspor bile bizden daha iyi adamlara gidiyor. 3.büyüklüğü geçtim 4.büyüklüğe doğru gideriz bu gidişle.

theotheo dedi ki...

bir de şey var. adam diyor ki van persie işte bitik falan. lan van persieyi sen normal zamanında alabilir miydin? tabi ki bu haliyle alıcaksın. 32 yaşında 2 sene daha mükemmel çalışır. duran topları yeter. sattırdığı forma heyecan yeter.

ulan beckin formasını kim alır abi? bana bi söyleyin. dortmund modeliniz de patladı

dünyanın kuralını kabul edin şu küçük kafanıza sokun. paran varsa düdüğü çalarsın. gidersin en güzel kızı da düdüklersin en iyi futbolcuyu da alırsın. ulan düşünsene zengin bir herifin neden çirkin karısı olmaz. neden bütün amelelerin karıları ezik ve çirkindir. tesadüf mü ak.

çok basit paran varsa futbolcunun da hatunun da güzelini alırsın. bu kadar net. yoksa gidersin ikinci hilbert vakası beck alırsın. gidersin atiba gibi tek kuruşluk katkı yapmamış adamla sözleşme uzatıp adamı beslersin.

git bu kulübe para getir. gücün varsa. rahmi koç orda. ama sen o seviyede değilsin.

Basar dedi ki...

@theo
sana hem katılıyorum hem katılmıyorum. Beck'te bir yanlışlık yok ama stoper ve forvete düzgün adamlar almak zorundayız. Adam sattığımız kadar almamız da lazım. Bütçemiz de gayet yeterli.

Rakiplerin de Beck tarzı transferi var. Böyle adama da ihtiyaç var, oyunu domine edecek lider ve forma sattıracak heyecan verici ama iş de yapacak adamlara ihtiyaç var. Demba Ba da dünya yıldızı değildi ama işe yarayacak ve belli heyecanı yaratacak bir adamdı. Benzerine birkaç mevkide ihtiyaç var.

Umarım ilerleyen günlerde bu tarz transferlerimiz olur.

~Poseidon~ dedi ki...

Hele bi çıksınlar temmuz'da ön eleme turuna o zaman belli olur sarısı laciverti yellos galactikos'un.
Öyle olmuyor bu işler doldur takıma yıldızları, bütün teknik kadroyu değiştir. Dünya'nın en gamssız insanlarını (Portekiz) doldur takıma. Fon ile transfer yap vs.




Basar dedi ki...

Ben İngiliz ve Alman liginden istikrarlı her turlu oyuncuya fitim. Chelsea'nin yedek forveti burada gol kralı oldu. 6-7'ye bu tip faydalı adamlardan farklı mevkilere 4 adam alırız. Ligi de domine ederiz şampiyon da oluruz. Nani, RVP, Podolski bu minvalde(hatta fazlası) adamlar oldugu icin cok faydaları dokunacaktır.

~Poseidon~ dedi ki...

@basar katılıyorum sana ama burada kilit kelime istikrar.
Nani rvp podolski sence istikrarlı mi? Demba Ba dediğimiz adam bile istikrarlı değildi. Beşiktaş yıldızlar topluluğu olup sinüs dalgası çizmesindense hepsi 7 olsun ama sezon boyu sürsün tercih ederim. Geçen sene sistem takimiydik (iyi ya da kötü tartışılır) sadece 1-2 değil bütün oyuncular kiymetlendi. Böyle sürekli kafaya oynayan sürekli oyuncu alıp satan bir sistem takımı olursak buna çare diem yaşayan gs ve fb dayanamaz.
Önemli olan buna biz dayanabilir miyiz?

~Poseidon~ dedi ki...

Carpe diem olacak o.
Çare diem olsa duramazsın.

Enteresan adamların ismi geçiyor forvete .

Vincent Aboubakar , Micy Batshuayi filan nerden çıkıyor bu isimler bilmem lakin efsane işler olur herhangi birini almak. Böyle genç yüksek potansiyelli adamları Beşiktaş'a getirebilmek çok büyük yönetim başarısı olur . Remy'den umutlu değilim . Gerçi geçen sene Ba'dan da umudum yoktu fakat müslüman filan ayağına gelmişti. Bunlar zor.

JimmyLue dedi ki...

Tosic alındıktan sonra hücum yönü daha gelişmiş, asist - gol istatistiği olan bir sağbek ummuştum. Beck bize sıradan sağbek performansı-katkısından fazla ne verecek merak ediyorum.
Kesinlikle kötü transfer olduğunu düşünmüyorum fakat hücum yönü kısıtlı iki beki olan takımda yine aynı kısırlık başgösterebilir. Stopere konuşulan isimlerden daha bayrak, kariyerli, savunmayı etrafında toplayacak, çekip çevirecek biri gerekiyordu lakin olmayacak gibi görünüyor.
Bu takıma sol açıktan ziyade defansif orta saha gerektiğini neden kimse konuşmuyor anlamış değilim. Veli'den sonra ne hale düştüğümüz ortadayken ki o da muhtemelen olmayacak sezonun bir bölümünde.. Atiba-Tolgay 'dan herhangi birinin eksikliğinde hoşgeldin Necip diyeceğiz.. Giunti - Ernst etkisi yapacak kimse yok mudur? Box2box Tolgayla defansif anamda birçok oyunda sıkıntı yaşadık.
Ben ne verilirse verilsin Töre'in gitmemesi gerektiğini düşünüyorum. Oyuncu satmak iyi-hoş da, yerlerine alternatif planımız yok gibi görünüyor. Forvet için konuşulan isimler de pek akla uygun değil. (Remy'yi ayrı tutarım)
414'den kombinemi almaya gittim c.tesi, çocuklar sinek avlıyordu. İnsanlar haliyle transfer bekliyor kombine almak için.

theotheo dedi ki...

Luis Nani ve Robin Van Persie transferleriyle taraftarları ayağa kaldıran Fenerbahçe yönetimi kısa süre sonra yeni sezon formalarını satışa çıkacarak. Sarı- Lacivertliler 200 bin forma satışı hedefliyor. Tişört, atkı ve bayrak gibi yan ürünlerin de satışıyla önümüzdeki 1 aylık dönemde 30 milyon lira gelir bekleniyor...

theotheo dedi ki...

Locaların da satışıyla birlikte Sarı-Lacivertliler'in kasasına yaklaşık 120 milyon lira girmesi planlanıyor. Yani forma ve kombine bilet satışından toplam 150 milyon lira (50 milyon euro) gelir bekleniyor.

Ιωσήφ dedi ki...

Uzun zamandır blogu dikkatle takip eden bir okuyucu olarak ilk yorumum :-)
Ben de herkes gibi günlerdir, transferle alakalı yaşanan gelişmeleri merak ve heyecan içerisinde takip ediyorum.
Özellikle forvet ve savunma hattına yapılacak transferlerin sunacağı katkıya binaen bizim adımıza bu sezon ki akıbetimizi önemli oranda tayin edeceği düşüncesindeyim.
Bana göre savunma hattına bir değil, iki stoper takviyesi yapılması gerekli. Keşke yönetim Rhodolfo ve Douglas ikilisinden birini değil de, her iki ismi de takıma kazandırabilse. Ben savunmada aynı dili konuşan bu iki oyuncunun birbirleriyle uyum içinde olacağı kanaatindeyim. Ancak görünen o ki, bu bölgeye bir transfer yapılacak ve bu isim de Douglas olacak gibi...

Sol açık için düşünülen Macar Dzsudzak transferi, oyuncunun bitmek üzere olan kontratı göz önünde bulundurulduğunda, doğru ve yerinde bir transfer hamlesi olur, Demba Ba'nın boşluğunu doldurmak için gündeme sayısız ismin transferi geldi. Bu isimler içerisinde açıkçası beni en çok heyecanlandıranı Chelsea'li Remy oldu. Başkan geçen sene Demba Ba transferinde olduğu üzere Chelsea'den bir kez daha benzeri maliyete bu transferi bitirebilirse çok mutlu olacağım. Ben Fransız oyuncunun Demba Ba'nın takımda yarattığı etkiden çok daha fazlasını sunacağı ve lige damga vuracağı iddiasındayım. Remy hem gol becerisi yüksek,hem de kolay adam eksilterek kendi pozisyonunu kendisi hazırlayan bir isim.

Fazla dillendirilmiyor olsa da, yine o.sahaya Veli ve Atiba'ya kıyasla topla iyi oyuna girebilen bir defansif o.saha oyuncusunun transferinin elzem olduğu fikrindeyim.
Renklilerin yaptığı sükse transferlerle ortalığı dağıttığı, ve ister istemez bizim üzerimizde olumsuz bir hava yaratan bu transfer dönemi inşallah adımıza doğru ve yerinde hamlelerle kapanır.

theotheo dedi ki...

@basar

beşiktaşın beck tipi adamlara ihtiyacı yok birader. o olucağına serdar kazmasıyla devam et ne diye yatırım yapıyorsun. yatırım fark yaratacak adamlara yapılır.

beşiktaşın nani van persie podolski sneijder sow topal kjaer caner gökhan gönül gibi adamlara ihtiyacı var. bunun altındaki adamlar beşiktaştan giremez eğer ki beşiktaş bu rakiplerini geçmek istiyorsa.

beşiktaş bu mantaliteyle her sene bu ilk 2 nin arkasında kalmaya mahkumdur

SinnFein dedi ki...

geldi yine tipini!
Bana bir anlat bakalım forma atkı satışından 1 ayda 30 mio tl nasıl kazanıyorsun? ben ki forma alarak arkasına Zapo yazdırmış adamım sana inta gider Beck'in ismini yazdırırım!

Ya arkadaş biz GS ve FB değiliz hala anlamadın mı bunu? Bize öyle yalzıdlı isimler, 1.sayfalar iyi gelmiyor arkadaşım! Belimizi toparlayamıyoruz.. Bizim net akla ihtiyacımız var. Ha onu ne kadar başarıyoruz gel onu tartışalım ama ya nedir bu ergen gibi nani gelsin onda Sneijder var tripleri anlamadım ki!

Para yok para aga anladın mı? Para yok! Öyle FM değil bu gelen 18 mio'nu gidelim birine yatıralım! Senin o çok sevdğin yaldızlı saçma salak transferler nedeniyle battık yahu!

~Poseidon~ dedi ki...

al güzel kardeşim türk basınının kaypaklığı konusunda pırıl pırıl, süt gibi bir örnekle geleyim sana. Nedense hiç konusu bile açılmıyor.
Aşağıdaki video bir kulüp başkanının kulübüne ihaneti üzerine harika bir belge olsun.

Theo sagolsun yapmış hesapları belgeler ile konuşmuş. :p Bende diyorum ki aynı adam fazla değil yaklaşık 1 ay önce bakın neler demiş. Ama bir ay içinde öyle bir aydınlanmış ki şimdi 50 M € para basıyor he mi?

Bu açıklamayı yapıyor
https://www.youtube.com/watch?v=h4kBMFLNYbg

İzlemeniz gereken dakikaları da yazayım ki boş goygoya maruz kalmayın.
5.30 - 6.05
16.54 - 17.15 (En güzeli bu bak :))

1 Ay bak 1 ay şimdi hepsi unutuldu :) hatta yaptığının ne kadar doğru olduğuna dair burada savunuluyor. Şampiyon ilan edildi ve hatta kulüp para basıyor bu transferlerden.


Zaitsev dedi ki...

Geçen sene Diego harici transfer yapmayan FB 35 bin kombine sattı(21 bin ortalama seyirciye oynadılar). 400 bin civarı forma satmışlar. Abdullah Kığılı Fenerium'un cirosunun 62 milyon TL olduğunu söylüyor. adamlar gelen oyuncuya bakmadan kombineyi de formayı da alıyorlar. Aziz başkan milleti küstürmez ise bu sene de sonraki senelerde de bu böyle gider.

Gs de 35 bin civarı kombine ve 700 bin civarı forma sattı diye okumuştum geçen sene için. Yasin öztekin forması patlama yapmış diyorlar :)

@ Ιωσήφ

Milosevic bu kadar göz ardı edilecek bir oyuncu değil . Evet biliyorum gelir gelmez ışık vermedi ama kesinlikle Serdar Aziz'den filan kötü oyuncu değil. Hatta çıtası epey yüksek bir adam . En kötü Ron Vlaar kadar olur zaten.

Pedro ve Ersan gitmeyeceklerse 2. bir stopere daha ihtiyaç yok. Sorun alacağımız stoperin nitelikleri . Douglas , Rhodolfo doğru adamlar değiller bence çünkü fiziksel avantajlarının getirdiği kadar agresif adamlar yapıları yok. Zambrano-Britos ikilisinden biri bize daha fazla uyar , sert adamlar .

Beşiktaş geçen sene 350 bin forma sattı , bütün locaları satılmış durumda stadın şu anda . Demek bizim RVP'ye filan ihtiyacımız yok bu hedefleri tutturmak için .

theotheo dedi ki...

@sinnfein

borç herkeste var. para kimsede yok sen ne sanıyorsun. para kazanmak risk işidir. memur zihniyetiyle takılırsan yerinde sayarsın. büyük oynucaksın. gs büyük oynadı 4 senede 3 şampiyonluk getirdi. bu iş borç işi barcelona da borç yok mu? real madrid de borç yok mu?

önemli olan gelir kaynağı yaratmak. futbol takımı kar üretebileceğin bir mekanizma değil siz yanlış bakıyorsunuz olaya. önemli olan borcu çevirebilmek. beşiktaş her sene 3.olsun her sene 100 milyon tl kar yapsın. Başarılı mı olur?

olay şu beşiktaşın 500 milyon tl borcu olsun. beşiktaş şampiyon olsun. 1 milyon tl borcu olsun beşiktaş şampiyon olsun. o borcu döndürür beşiktaş.

beşiktaşın kayyuma düşmesinin sebebi parasızlık değildi ki. başarısızlıktı.

hayatta başarı = para 'dır başka bir manası yok güç = para 'dır. eğer paran yoksa gücün de yoktur paran varsa çok güçlü olan fakirleri köpek gibi ayağına kapandırırsın.

eğer başarı = para ise bunun tersi de doğru olmalı.

başarısızlık = parasızlık

beşiktaş parasız olduğu için başarısız değil. beşiktaş başarısız olduğu için parasız bunu anlayın.

beşiktaş başarılı olacak hamleyi yapsa zaten para gelecek. ama bu tabi cesur ve güçlü bir yönetim ile olur.

dominic molise dedi ki...

merhaba beyler,

bence besiktas'in bu sene yapabilecegi en guzel transfer holmen olacaktir.
bunu da cok icten soyluyorum. hem senol gunes de seviyorum holmen'i, bursa'da beraber calistilar. fener de elinden cikarmak istiyor. biliyorum ki gs ve fb'den adam alinmasini pek sevmiyor bizim taraftar ama bence super transfer olur. veli reyiz'de skinti var belli ki.


Ιωσήφ dedi ki...

@ Övünç

Miloseviç konusunda seninle hemfikirim. Nasıl bir oyuncu olduğuna dair henüz sağlıklı bir kanaate varamamış olsak ta,( bilmiyorum U-21'de İsveç ile olan maçlarını belki seyretmişsindir ) İskandinav savunmacılar için hakim olan genel özelliklere haizse bizim için mutlaka önemli bir kazanım.

Rhodolfo ve Douglas ikilisinde önceliğim açık ara Rhodolfo'dan yana. Ben Rhodolfo transferinin Şenol Güneş'in takıma oynatmak istediği ofansif oyun felsefesi uyarınca bizim adımıza biçilmiş kaftan olduğuna inanıyorum. Rhodolfo'nun en büyük özelliği takımı Gremio'da köşe vuruşu ve duran toplarda ileri çıkarak yapmış olduğu katkı ( Sivok'un gidişiden sonra bu eksikliği de kapatacaktır ) Diyeceksin ki, bize savunma aksiyonlarından haber ver. Rhodolfo'yu özellikle geçen sezon GS'ye transferi gündeme geldikten sonra ayrı bir gözle izledim, ve naçizane olarak bazı izlenimler edindim. Rhodolfo savunmayı toparlayan, lider özellikli ,ayağı oldukça iyi, topu bilen bir stoper. Bu yüzden transferini şiddetle arzuluyorum.

Ben Pedro ve Ersan ikilisinden biriyle yolların ayrılması taraftarıyım. Herhangi bir tercihim yok, iki oyuncunun da geride kalan sezonlarda handikaplı olan yönlerinin ne olduğunu biliyoruz. Ersan savruk,her an hata yapmaya müsait dengesiz bir stoperken, Franco topu bilen ancak ağır ve bir stoperde bulunması gereken sertlikten oldukça uzak bir isim.

Coolio dedi ki...

@theo kardeş hala niye anlamıyorsun. Biz önerdiğin şeyi Demirören zamanında yaptık zaten. Ama olmadı. O dönemin Q7+Simao+Guti+Almeida'sı şu an renklilerin kurduğu kadroya denkti zaten. ama başarı gelmedi işte. Demekki para harcarsan beraberinde başarı da gelir diye bişey yokmuş. Biz renklilerden farklıyız, dinamiklerimiz farklı. Büyük pastada bize verilen dilim farklı. Bunu niye anlamıyorsun inatla? Tüpçü döneminde deneyip görmediğimiz bişey olsa anlayacağım dediklerini ama yaptık olmadı, hala neyin kafasını yaşıyorsun? Bu düzende renklilerin yeri farklı oldğu için onlar harcadıklarının karşılıklarını bize göre daha çok alabiliyorlar. Ama onların yaptığı da yanlış, bunu göremiyormusun? her sene borçları katlanarak artıyor. UEFA mali kriterlerine uymayıp ceza alınca bizim 3 sene önce yaşadıklarımızın aynısını yaşıyacaklar. Bizden daha çok para harcayan taraftarları olmasına rağmen onların gelirleri de giderlerini karşılamıyor. Evet batıp kapanmazlar tabiki ama Avrupaya gidemedikten sonra içi boşalır. 5 sene toparlanamazlar.

Yahu herşeyi bırak 3 sene önce kapıya kilit vuruyorlardı, ne çabuk unuttun? Bugün Podolski ve Nani'yi sen alsan şampiyonluk garantimi? Hiç değil. Ama renklilerin gerisindesin ihtimal olarak her zaman. Geçen sene hatırlamyor musun hakem facialarını? Sen liderlik için başını kaldırdığın an hayvan gibi şaayapıyorlar :)) Gidip hakemleri satın alalım desen daha mantıklı bir öneriyle gelmiş olurdun.

turkkant dedi ki...

Stoper konusunda: Atınç işi iyi mi, oldu kötü kestiremiyorum. Acaba GS'nin Semih-Ujfalusi yaptığı gibi Atınç'ın yanına usta bir yaşlı kurt alarak tandemi planlasaydık daha mi iyi olurdu?

Tek stoper alsan kimle eşleştireceksin? Ersan'la olmaz, Miloseviç'le bu sene olmaz, Franco? Franco'nun bu fiziğiyle yanına hem hızlı, hem yüksek, hem kuvvetli, süpermen bulman lazım... İki stoper alsan, zaten ona vereceğin kontratla Atınç parası çıkar, zira adamın senelik ücreti 300-500 bir şeydi, yeni gelene 1,5-2 vereceksin.

theotheo dedi ki...

@coolio

o kadronun bununla ne alakası var birader. adamların defansına baksana caner alves kjaer gönül
ortasahada mehmet topal meireles alper var. ilerde sow vanpersie nani si var. bu takım iddia ediyorum. uefa kupasının en büyük favorisi olur.

ulan orda quaresma ya bindirme yapan adam mı vardı. sol bekte veli falan oynuyodu bazen ak. ne alakası var o kadroyla bunun.

beşiktaş şunu kabul etmeli. real madrid barcelona gs ve fb

beşiktaş ta atletico madrid işte olursa 5 10 yılda 1 şampiyon olur vs vs. burası çok açık.

turkkant dedi ki...

Rakip transferleriyle ilgili de...

GS'de Podolski faydalı olur. Öte yandan GS'nin kemik kadrosunu oluşturacak Melo-Selçuk-Sneijder-Podolski-Burak'ın seneye yaş ortalaması 31 olacak. Melo gidecek deniyor, yeri kolay dolmaz. Selçuk 3 sene önceki Selçuk değil. Fiziki özellikleriyle oynayan Burak'ta da illa ki geriye gidiş olacaktır. Artı üç takım arasında en çaylak hocaya sahipler. Şampiyon olan takım rehaveti de var. GS'nin seneye işi o kadar kolay değil.

Fener'in durumu daha belirsiz. Fernandao yedek forvet olarak gayet iyi, ama as olursa Fener'i kaldıramaz. Emre'nin alternatifini bulabilecekler mi? Van Persie gelirse bence seneye büyük favori olurlar. Ama mevcut transferle o kadar korkulacak bir kadroları yok.

Dört isabetli transfer Beşiktaş'ı ciddi iddialı duruma getirir. Ben herkesten farklı düşünüyorum. Bence öncelik sıralaması: Santrafor-kaleci-stoper... Sonra defansif orta saha... En son da sol kanat...

Mesela şöyle bir paket:

Ospina - 4 m. euro
Remy - satın alma opsiyonlu kiralama
Gokhan İnler - 2 m. euro
Stoper (Franco'nun yanına güçlü, uzun ve hızlı) - 5 m. euro

Şöyle bir dörtlü pakette gayet üst kalite bir kadro oluşmuş oluyor.

yilmaz dedi ki...

bir podolski bizim taraftarın şirazesini kaydırdı yine. Daha iki gün öncesine kadar kendi taraftarı adamları itin kuytu yerlerine sokuyordu. Bir podolski aldılar, bizim taraftar en azılı gs fanatiği oluverdi. Defalarca onları taklit edip boka batmışken, defalarca aynı şeyi istiyoruz. Bizden bi bok olmaz. İnşallah bi arap marap alır da kulübü, gönülleri olur şu ergenlerin. Ben şahsım adıma Beşiktaş'tan alacağımı aldım. Gerisi sizin olsun.

Zaitsev dedi ki...

@turkkant

Milosevic bu sene olmaz demişsin ama bize gelmeden önce 2 sezonda 45 maça çıkmış Stockholm ile. kampa hazır geleceğini düşünürsek Şenol hoca ışık görürse oynatmaktan çekinmeyecektir. Ospina'yı Fener para ile ikna edemediyse uğraşmak manasız. ne önereceğiz para başarı onlarda önerdiler gittiler Fabinho'yu kiraladılar. Arsenal ile anlaşırsın belki ama vizyonu olan potansiyelli bir oyuncu o yaşta Türkiye'ye gelmez.

@theotheo

Cesur ve güçlü yönetim demişsin. Demirören hesapta hem cesur hem güçlüydü zaten federasyon başkanı bile oldu.. sonuç 8 yılda 1 şampiyonluk. bizim yolumuz yıldız oyuncu oyunu değil takım oyunu. bize Münch, Pascal, Ernst lazım. arada Demba gibi sana uyan bir tane yıldız düşürürsen de katacaksın takıma yoksa FB-GSye uyup kendini kaybetmeyeceksin.

başarısızlık mali sorun getirir. doğru demişsin ama sen senelerce risk almışsın bir noktadan sonra bu seni batırır ki Beşiktaş 8 senelik Demirören döneminin sonunda o batma noktasından döndü Orman yönetimiyle. 1+1 yıl UEFAdan men aldık. +1den anlaşarak sıyrıldık. o dönemin kalan borçları, ileriye dönük kullanılmış alacaklar sponsorluklar. Arada CASta devam eden dosyalar. Ferrari borcu çıktı en basitinden 7-8 milyon avro.

GS Mecidiyeköyden çıkarak 200 milyon TL eksiden kurtardı kendini. Fener stadı iş adamlarına yaptırdı o da para vermedi neredeyse. biz kendi paramızla yaptırıyoruz. Ayrıca 2 rakibimizin yıllık kontrat yükleri bize göre çok fazla. 2 katımızdan fazla. onların ileriye dönük borçları oyuncu alacağı ağırlıklı iken bizimki eski dönemlerin kredilendirilmiş borçları ile stad borçları. Sabri yıllık 5 milyona imza attı 5 dakikada. Necip'e yıllık 900 bin avroyu çok görüyoruz biz adam Sabriye cart diye 1.7 milyon avro+maç başı veriyor. Sabri takımda en yüksek para alan 10 kişi arasında bile değil. Töre o kadar para almıyor bizde.
biz mali durumumuzu risk alarak düzeltme noktasını geçtik. Fener ve GS'den sadece Muslera'ya talip çıkarken bizim 7-8 topçumuza talip çıkması yapılan işlerin transferlerin sistemin doğru olduğunun göstergesidir. Düze doğru giderken yoldan çıkmamak lazım.

Quaresmaya bindirme yapan var mıydı demişsin. Gökhan Töre'nin arkasına kimi koysan 2-3 asisti geçemez çünkü asist yapmak için topu ondan almak lazım. o yüzden arkasında sağlam duracak bir adam en iyi tercih..

Fener 7-8 oyuncu aldı Nani harici gerisi tırt. Kjaer denen 6 senede 5 farklı kulupte oynamış Fenerle 7 senede 6 takım oldu. bu bile büyük bir soru işareti. Chedjou daha iyi diye bir karşılaştırma okumuştum bir yerde.

bir forvet bir stoper takviyesi acil lazım. sonrasına elimizdeki paraya göre bakmak lazım. Duzcscak gelirse Sosa gider diye düşünüyorum ayrıca.

Köfteci dedi ki...

Harbiden adamlar iki transfer yaptılar diye bizim taraftar karalar bağladı yine. Fenerbahçe oyunu rakip alana yıkıp hücum futbolu oynayacağız dedi gidip Avrupa'nın en ağır tandemini kurdu. Galatasaray'da defans orta saha belli değil Sabri'yle Balta hala ilk 11'de.

Yerinde transferler yaptığımız ve stadın da Ekim-Kasım gibi bitmesi halinde en az onlar kadar şansımız var. Yeter ki yönetim sadece kendi işini yapsın.

can dedi ki...

Her sene başında hayatının ezikliğini bu blogdan çıkarmaya yeminli bir boş beleş adam çıkıp burda aynı teraneleri sayıklar, elli güzel arkadaşım da ona yanıt yetiştirmeye çalışır derken bana sıkıntı gelir, blogdan soğurum.

Genel kanı rakiplerimizin çok iyi transferler yaptığı ve bizim bittiğimiz olduğuna göre ben de şeytanın avukatlığını yapayım ve Fener’den başlayarak rakiplerimiz için işlerin o kadar da iyi gitmediği senaryoları yazayım.

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım taraftarın gözünde sıfırı tükettiği için her transfer döneminin başında yaptığı ağza bal çalma operasyonlarını bu sefer abarttı ve benden sonra tufan diyerek Fener’i önümüzdeki yıllarda finansal olarak batırabilecek bir transfer yağmuru başlattı. Ama yapılan transferlerin büyük kısmı Anadolu kulüplerine gelse kimsenin umrunda olmayacak kariyersiz, saçma sapan adamlar- üstelik de inanılmaz fahiş paralara getirildiler. Diğer transferlerden, Kjaer bence büyük bir soru işareti. Nani büyük bir düşüş içinde olmasına, RVP ise müzmin sakat diye İngiltere’de bir tane talibi olmamasına rağmen çok büyük transferler. Ama o çok büyük transferlerin kaç maç oynayabileceğini, kışın, Anadolu deplasmanlarında neler yapacağını hep birlikte göreceğiz.

Fener’de en büyük zayıf halkalardan biri hoca. Pereira, hem CV olarak bu kadroyu yönetmek için çok zayıf, hem de Fenerbahçe gibi hem karakter hem de istikrar olarak ciddi sorunlu adamların (Volkan, Caner, Alves, Emenike, Sow vs.) bulunduğu bir kadroda man management yapmak için çok hırçın. Dahası aşina olduğumuz “biz atletizm takımı değiliz, topla koşmak lazım” geyiklerinden anladığım kadarıyla takımın kondüsyon olarak tel tel dökülme olasılığı yüksek. Takıma kendisinin daha önce çalıştığı ve büyük kıyaklarla Fener’e transfer edilen adamlar bence takımı şimdiden bölmeye başlamıştır. Pasifize edilen Volkan’ın, gönderilen Emre’nin hayaletinin bu toplama takımın koridorundaki çığlıklarını şimdiden neşeyle duyar gibi oluyorum.

Ama Fener’in asıl zayıf halkası, teknik direktör-sportif direktör-yönetim bağlantısı. Sene başında Emre’nin sözde yönetimden habersiz gönderilmesiyle yaşanan kriz (ki yerini dolduramayacakları bir adamdı Fener için) bu bağlantıyı ciddi şekilde yıprattı. Azizsilinlere, soyunma odası basmaya, futbolculara nutuk atmaya, takım içinde adamı bulunmasına (Volkan, Emre vs.) alışkın başkan bakalım 1-2 mağlubiyetten sonra bu çakma profesyonelleşme işi konusunda neler düşünmeye başlayacak? Her zaman yakınındakini aşarak iktidarda kalabilmiş (a bakın kimi hatırladım) Aziz’in ilk safrası sportif direktör mu, teknik direktör mu? Şampiyonlar ligi önelemesinden elenilirse, sene de şampiyonlukla bitirilemezse bu masraflar kimin kıçını tırmalayacak?

Bir dahaki yazıya Galatasaray.

Unknown dedi ki...

Son on on iki senede del bosque rijkaard aragones schuster,, guti simao q7 elano guiza kezman diego misimovic krasic stoch vs. vs. daha aklıma gelmeyen bi kamyon adam geldi bu ülkeye rakiplerin korku dolu bakışları arasında ve daha sezon başlamadan şampiyon ilan edilip methiyeler dizilirdi sezon sonu arkasından teneke çalınanlara..

vakti zamanında ben de çok korkup ümitsizliğe kapılırdım sene başı transfer dönemlerinde ama artık ergenliği atlatınca sallamıyorum ne olacak ki yani nani podolski vs geldiyse bir kişi eksik mi oynayacağız en kötü üçüncü oluruz yine a.k var mı daha ötesi...

Yoruq dedi ki...

Beyler Q7 ister misiniz? :)

Adsız dedi ki...

Sondan başa: Q7 istemem.

Malum sitelerinden birinin 2 gün önce yaptığı haberde geçtiğimiz sezon Porto’da iyi performans gösterdiği yazıldıktan sonra hemen akabinde kamp kadrosuna alınmadığı da eklenmiş. Gerçi bizim reklilerden birinin yaptığı transferlere medyanın reaksiyonunu görünce anlıyoruz ki Porto’da kadroya giremeyenler müthiş oyuncular oluyor :) İlave sözüm yoktur.

FB’nin transferlerinden sadece Nani’nin, biraz da Fernandao'nun taraftarlarınca beklenen performansları göstereceklerini sanıyorum. Kjaer ise şöyle bir stoper:

https://www.youtube.com/watch?v=ZmzrH15nniA

FB bu sene stoperlerden çok çekecek benim görüşüm bu. Hele bir de Pereira’nın 4-4-2 oynatacağını düşünürsek. Topal’ın 3. bir ciğer taktırması şart.

Şener defansı biraz vasat ama hücumu iyi bir bek. Alternatifi G.Gönül olduğuna göre ekstra bir etki beklememek lazım. Birinden biri oynayacak sonuçta.

Fernandao etkili olabilen bir golcü. Gol pozisyonları açısından Van Persie ile aynı tarzda olmaları ise tamamen FB yönetiminin hesapsızlığı. Yine de hareketli oyunda sorun olmayabilir. Yannız adamın sakatlık sorunu mevcut diyorlar:

http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/robin-van-persies-injury-could-5242799

Pereira’nın oynattığı tipik 4-4-2’ye göre hedef şu: Orta alandan hızlı çıkarılan toplarla Nani ve Stoch’un (ya da Sow’un) derinlik katacağı hücumlarda toplar bu ikilide buluşturulacak. Süper Lig diyorum Anadolu takımları diyorum başka da bir şey demiyorum.

Podolski maliyetine göre iyi transfer. Ancak muhtemelen karşı kanatta oynayacak Yasin’den iyi olacağını ise pek sanmıyorum. Yani bir Nani etkisi kesinlikle olmaz. Özellikle rakip savunmayı geçmesinin tamamen pasa ve hıza bağlı olduğunu düşününce; ikincisinde yaşadığı düşüşle ligimizde zaten.

İyiden iyiye bahsedildiği gibi Ddsudzsak, Remy ve vasat üstü bir stoper alınırsa üçüncü göz bakışıyla transfer sezonu itibariyle FB ile eşitlenir GS’nin önüne geçeriz. Takım oyununun ihtiyaçları bakımından ise ikisini de ikiye katlarız. Ayrıca bence de stoper ikilenmeli ve bir DM/CM de alınmalı. Mevcut şartlara göre Aquilani gayet iyi bir seçenek gibi duruyor.

Madem stoper alıyoruz Atınç’ı niye gönderdik? Rangnick’in Leipzig’deki basın toplantısında da söylediği üzere Atınç gelişeceğine emin oldukları için alındı. Bizde kalsaydı o şekilde gelişemez mümkün değil.

Bu arada alper’e selam gönderip Ali Adnan’ın Udinese’ye transfer olduğunu da yazayım (Udinese sadece bir Serie A takımı değil, aynı zamanda İtalya’nın Porto’su olarak bilinir). Hatırlayacaktır :)

Yoruq dedi ki...

Dzudzsak harika olur ancak çok zor görünüyor. Geçen de söylemiştim artık sözleşmesi biten oyuncu almak bonservis verip almaktan daha zor hale geldi. Muhtemelen sözleşme sonunu bekleyip imza parası kovalayacak. Sako'yu sanırım alternatif olarak düşünüyorlar ama elden kaçacak böyle giderse. Afellay ismi gecti aman diyim. O geleceğine makul bi fiyata Q7'yi tercih ederim.
Esas bütçeyi stoper ve santrafora harcamak lazım. Çok mu mantıksız olur bilmiyorum ama bana kalırsa Tolgay-ozzy ikilisini oynatabileceğimiz bir tandem oluşturabilsek takımın hücum performansı ikiye katlanır. Gerekirse iki tane stoper alsınlar sol açıktan vazgeçelim. Şöyle bir 6lı iş görür diye düşünüyorum.
Tolgay -ozzy
Töre-sosa-remy
Cenk

glorfindel dedi ki...

Gidenler bölümünde Olcay Şahan ve Mustafa Pektemek isimlerini görmek en büyük beklentimdir ama zannetmem ki bir 10 sene daha gerçekleşsin böyle bir şey.

theotheo dedi ki...

@sneijder

volkan

gönül-kjaer-alves-caner

alper-topal-meireles

nani-vanpersie-sow

şu kadroyla beşiktaş başa çıkabilir mi?

bekkenbaver dedi ki...

200 bin forma satıp 30 milyon TL kasasına koyacakmış Fenerbahçe. 150 TL'ye sattığın forma havadan geliyor stadın oraya düşüyor, hatta mağazalara düşüyor. Üreticisine para vermiyorsun, mağazaya kira ödemiyorsun, mağaza çalışanlarının hepsi gönüllü çalışıyorlar falan da filan. Bırakalım bu forma satışı ile transfer yapma hikayesini artık. En kral perakendecinin mağazasında sattığı ürünün maximum %20'si cebine kalır, o da maximum.

yilmaz dedi ki...

@theotheo

Bunla
Szczesny – Debuchy, Koscielny, Mertesacker, Monreal – Wilshere, Flamini- Chamberlain, Mesut, Cazorla - Alexis Sanchez

Bunla
Michel Vorm-Kyle Walker,Danny Rose,Younes Kaboul,Vlad Chiriches-Paulinho,Andros Townsend,Moussa Dembele-Nacer Chadli,Benjamin Stambouli,Roberto Soldado

ve Bunla
Mignolet, Toure, Skrtel, Lovren, Allen, eMRE Can, Moreno, Ibe, Sterling, Balotelli, Sturridge

başa çıkmıştı

theotheo dedi ki...

kadroyu yazdım birader. herşey açık ortada.

tosic-ersan-franco-beck

4 lüsü. bak bu 4 lü gençlerbirliği 4 lüsü. komple değişmeli. ulan sağ ve sol bek alıyosun aldığın adamlara bak ak. stoperde benzer kazmaları alırsın gene boşa para harcarsın.

geçen sene dedik git caneri al dedik. herif dünya yıldızı oldu.

baktığın adamlar rhodolfo, douglas kim bunlar ak amerikan futbolu mu oynuyorlar duyan yok ki arkadaş herifleri. gelip bize faydalı olacak. kendine faydası olmamış ki herifin.

theotheo dedi ki...

@yilmaz

uzun vadeye bak birader ya. 2000 yılında barcelonayı 3.0 yendin hem de ezdin ne oldu. o tarafta 5 yedin. ne manası var?

bu işleri geçin arkadaşlar. 1 tane maç kazanmışın avrupada. sonra gidip bruggedan tokat yiyorsun. eğer gerçekten güçlüysen giderdin. tesadüf eseri kazanılan bir iki maç var bana onları ısıtıp getirmeyin. bu kadar iyiysen 8 derbiden 1 tanesini kazanırdın birader ya.

geçin beyler bu takıma yıldız 2 3 isim lazım. demba ba yı sattın 13 e. atıncı sattın 5 e hesapta. 18 milyon euro paran var. gidip rhodolfo tosic beck gibi kazma adamlara para saçıcağına. git 3 tane kaliteli adam al.

yilmaz dedi ki...

@theotheo Barcelona maçına filan gitme, ben sana geçen senenin maçlarını gönderdim. O maçlardaki kadro bu sene de takımda. Ayrıca tek maç değil tam 3 maç gönderdim. Üçü de premier lig takımı.

sen oynanmamış maçlara, daha sonlanmamış transferlere göre "bunu nasıl yeneceğiz" diye ağla, ben daha geçen seneki maçları yazınca "bırak bu işleri" de. Benim verdiğim kadrolarla beşiktaş oynamış mı oynamış. Senin çok kıymetli fenerinin kadrosu saha çıktı mı? Bana ondan haber ver.

Mesela Kjaer'i çok beğeniyosun, Beck'i beğenmiyosun. Kaç maçını izledin Kjaer'in söyler misin? Beck'in kaç maçını izledin?

Ayrıca bu dünya yıldızı Caner niye hala Fenerbahçe'de bunu da açıkla. Bir avrupa kulübü ile transfer dedikodusu var mı? Amk spor ve fotomaç da kabulümdür bir haber linki gönder Allah aşkına.

Yemezler theo, senin bu blogu trollemek için bunları yazdığını herkes biliyor. Yoksa sen de biliyosun tüm maçların 0-0 başladığını. Futbol tarihinin çok büyük transferler yapıp hem başarısız olup hemde iflas eden nice koçyiğit takımlarla dolu olduğunu. Bunları adın gibi biliyorsun.

Geçen sene son 4 haftaya kadar ortalarda yoktun mesela, yüksek ihtimal transfer sezonu boyunca buralarda karalayıp muhtemelen dördüncü beşinci hafta gibi ortalardan kaybolursun.

Emrah dedi ki...

O değil de 30 yaşındaki Podolski'yi 2,5 milyon, 29 yaşındaki Nani'yi 6 milyon euroya nasıl getirdi bu adamlar yav. Açıklanmayan yandan verilen paralar yoksa fiyat/kazanç oranı çok iyi transferler olmuş. Kapı gibi 1 adet stoper, forvet ve çift yönlü orta saha alırsak zirveye oynarız. Alamazsak en kötü üçüncü olup seneye bu zamanlar Pedro Franco, Miloseviç, Kerim Frei, Oğuzhan ve Gökhan Töre 5'lisinden 3'ünü toplamda 25 milyon euro civarına okuturuz.

Milosevic'e Aston Villa talipmiş , 5 m € civarı bitecek deniyor.

Adam Vlaar'ı serbest bırakıp para verip Milosevic alıyor biz de onun serbest bıraktığı adamı bile alamayıp elimizdekini verip sonra o parayı dandik Brezilyalı stoperlere çarçur ediyoruz .

Yoruq dedi ki...

@övünç
Hocam hiç sanmıyorum öyle bir teklif olduğunu. Kaynağın twitter duyumcuları sanırım. Ama doğruysa kazançlı bir iş olur. Tüm stoperlere teklif var bu da çok ilginç değil mi?

BJK4EVER dedi ki...

Abi bonservis parasinin dusuk olmasi normal cunku bunlar tamamen gozden cikarilmis bitik adamlar. Adamlar kadroda dusunmedikleri, oraya buraya kiraladiklari, kurtulmak istedikleri adamlar icin 10 milyon euro mu isteyecekti? Transferin maliyetini degerlendirecekken bence maasini da degerlendirmek gerekir ve o da hayvani boyutta. Bence cok basarili transferler degil, ozellikle Nani maliyet/performans acisindan.
Ozellikle Podolski sut kalitesi nedeniyle ozellikle ic saha maclarinda faydali olur, ama CL'de fark yaratacak, takimi surukleyecek veya takimi ipten alacak bir oyuncu degil ikisi de.
Ki niye digger takimlari yorumluyoruz onu da anlamiyorum. Bizim transfer politikamiz ve eksiklerimiz belli. Baskalarinin transferleri uzerinden transfer politikasi sekillendirilmez.

Zaitsev dedi ki...

@ Emrah

29 yaş üstü oyuncular sözleşmelerinin son senesiyse eğer son sene alacağı parayı verip bonservisini alabiliyor. podolski 4 milyon pound civarı kazanıyor. Pazarlıkla 2.5 milyon + 500 bine bitmiş. Avrupada kimse de Podolskiye 3 yıl için 9 milyon avro garanti para ve maç başı 20 bin avro + vergileri vermez.

Manchester da Di Maria var oynatmıyorlar bir de üstüne Memphis Depay'ı aldılar. Mata filan cabası. Nani'yi mi oynatacaklar. Portekiz takımları bonservis almayı sever vermeyi değil. Nani de Avrupada bu paraları alamayacağı için buralara kadar geldi :) Fener ne kadar ödeyeceğini açıklamadı ama Manchesterde 4.5-5 milyon pound civarı aldığına göre bunun altına düşmeyen bir para olacaktır.

Bu arada Quaresma lafı çıkmış. Bursada 6 milyon avro olsa Fernandao'yu alırlardı :)
Q7de 600 bin avroya gelir buraya. kontratının son senesi. aldığı para da o kadar. ama bizim kuluplere kapıyı 2 milyon avrodan açar yine.

FB geçen sene formadan 29 milyon ciro 4 milyon kar elde etmiş. o da sanırım Nani'nin 3 aylığı filan ediyor. cidden çıkmış parası :)

Forma satışıyla ilgili de yapılan anlaşmalardan dolayı bir formadan en çok para Beşiktaşa kalıyormuş diye okudum dün. linkini bulursam atarım. bak Orman yönetiminin yaptığına. .

Unknown dedi ki...

Theo, seviyorsan git konuş.
Gerçekten GS'nin veya FB'nin taraftar kitlesinde hiç sırıtacağını zannetmiyorum. Gönül rahatlığıyla kabul ederler. Sen de bu ızdırabı çekme daha fazla. Kabak tadı vermeye başladı platonik sevdan. İlk kez yazan ben de dahil, tüm blogu terörize ettin yine..

Mesela o çok sevdiğin Caner de hiçbir yerde dikiş tutturamadı, asıl mevkisinde yedek kaldı, sol beke evrilince yıldız oldu. Keza bugün maç kaybettikçe salladığın Gökhan Töre..Adam Chelsea filan derken erken yaşta Rus sirkine sonra da beğenmediğin Beşiktaş'a kadar düştü, yeni-q7 fiyaskosu olacak dediler çocuk için, bak şimdi Atletico Madrid istiyor ısrarla. Yani değişiklik iyidir bazen. Dayakçı alkolik fakir kocayı terk edip İstanbul beyefendisiyle evlenmek gibi. Ya da bodrum kattaki rutubetten boğazda bir villaya terfi etmek gibi. Hayata tutunursun yaa..

Artık seni okudukça, savaşı kazanıp esir aldıkları ingiliz askerlerine yaptıkları her hareketi beğendirmeye çalışan osmanlı subaylarını görüyorum. Yapma. Yapacaksan, hobi olarak yine renklilerin bloglarında yap, seni okuyup egoları okşansın da, güzel kardeşim, on senemize mal olan bu kompleksi ahı gidip vahı kalmışken gelip bize satma.

''Podolski diyom RVP diyom Nani diyom Naniiiii'' diye cevap vereceksen, ki tarzın bu, hiç verme. Evet hepsi de hayranlık duyulacak adamlar. Ama neden bu yaşta geldiklerini, nasıl olup da böylesi üst düzey oynamış adamlara Avrupadan doğru dürüst talip çıkmadığını da devreleri yakmadan bir düşün. Ya da aç, KAP'a bak, kaç yıllık sözleşme yapıp, yıllık kaç para alacaklarını ve açıktan vermek zorunda oldukları meblağları bir düşün. Fenerbahçe'nin, çok değil, iki sene sonra FFP gereğince nasıl bir vebaya yakalanacağını hesapla.

Arkadaşım, Demba-Atınç gitti, 18 milyon geldi, e şunu alalım bunu alalım demekle olmuyor. Amenna, bonservisi verirsin de yıllık ücretleri nasıl ödeyeceksin ? Hepsini geçtim, ya sisteme uymazsa ? Sistemi de boşver, ya patlarsa ? Medyanın Beşiktaş'ı toz duman edeceğini bilmiyor musun? Bak bakalım hiç Krasic, Diego, Bruma ya da Ambrabat haberi yapıldı mı ? Krasic diyom Krasiiiic :))) Bu fiyasko hiç haber yapıldı mı ? Aziz eleştirildi mi hiç ? Ama senin Fernandes'in gece gezmesine çıktığında bırak spor sayfasını, gazetelerin üçüncü sayfaları dahi bayram ediyordu. Ben sana Krasic'le ilgili bildiklerimi anlatsam Beck'in posterini odana asar benzemek içini saçını kaşını sarıya boyarsın valla.

Sen gidip aldığın maaşın on yirmi katı tutarında aylık taksit yapıyor musun kredi kartına ? Bekara karı boşamak kolay tabi. Bi dur. Dur arkadaşım. Şahsi alma, senin gibi kaç tane daha varsa, hepinize sesleniyorum. Bunları konuşacaksan da, Yılmaz'ın dediği gibi, işler iyi giderken ortadan kaybolup belirsizlik ve buhran dönemlerinde renkli hayranlığını burada sübvanse etme.

Bak Theo, ben numunelik adamım :)
Aklımın yettiği, tam da GS'nin Avrupayı kasıp kavurduğu yıllarda Lise-Terim-Ağar-Gülen yüzünden ve yeniden izlediğim Ankaragücü/İstanbulspor maçlarından sonra tiksinip Beşiktaşlı oldum. Bana gelip de hiç öyle Nani-RVP-Caner ya da derbi şampiyonluk filan anlatma. GS 15 senedir Saracoğlunda galibiyet alamıyor, senin kadar ağlamadı taraftarları şerefsizim. Düşün, son kazandıklarında ben taraftarlarıydım.

Rhodolfo, Douglas kimmiş ? Ulan sanki Lugano'yu, Alves'i, Zago'yu öncesinde bilirdin de, gelmişin bu adamlara laf ediyosun ? Harbiden, bana Beck'in neden kötü transfer olduğunu bi anlatsana..Nedir senin için iyi sağ bek? Gökhan Gönül ? Kabul. Bana Gökhan Gönül'ü taktik-sistem vs dahilinde neden beğendiğini internetten copy paste yapmadan bi anlatsana..Buraya gelip özür dileyeceğim ve 'Nani diyom Naniiii' diye bağıracağım sokakta Theocan, söz veriyorum :)

(Deli-kuyu metaforundan hareketle ''cevap vermeyin şuna'' diye transfer görüşlerimi yazacaktım aslında. Ulan Theo, ilk yorumumu piç ettin yeminle) :)))

theotheo dedi ki...

@tibet

yahu nani 29 yaşında podolski de 30. bu adamları bu yaşta getirmişsin. 25 yaşında mı getirecektin heriflerin en iyi zamanında anlamadım ki? bu salak düşünce artık çürümeli. çünkü bu adamları zirvedeyken almak istersen değil 2.5 milyon 25 milyon versen alamazsın geç.

maaşının on katı kadar taksit yapıyormuşsun demişsin. daha 50 kat fazlasına yaptım birader ev aldım. şimdi bir ev sahibiyim. senin gibi kamilce küçük düşünseydim o an çükümün keyfine bakıp zora girmeseydim şimdi hala kirada sürünüyodum. bu da bir kapak.

senin gibi bir kamile gökhan gönülün performansını anlatmıcam açık ortada. sen git serdar kurtuluşu öv birader. beck i öv. hilbert i öv. sana öyle adamlar yakışır.

ben bu adamları istemiyorum hacı. neden benim sol bekim caner değil ak. neden bende mehmet topal yerine kazma veli ve etkisiz eleman atiba var. neden benim forvetimde cenk pektemek var adam da sow emenike rvp var?

Coolio dedi ki...

hahahhah.. her cevap verene yapma be kardeşim diye içimden geçirip sonra benim de cevap vermem gibi.. büyük iş başardı adam..

neyse. dediğin gibi medyanın yaptığı/yapmadığı haberlerle bile dünyanın puanını kaybettik. Üstüne bir de hakem facialarını/kayırmalarını ekle, bir de üstüne federasyonun komik kararlarını (maç takvimi gibi) ekle, sonra da başarılı olamayışını transfere bağla. Birde bu saçmalıkları en objektifim diyen renkli taraftar bile görmüyor. O daha da komik.

Milosevic daha milli takım maçlarındayken de fikrimi belirtmiştim, teklifler gelecek ona. Ve büyük ihtimallede yönetim satacaktır (bence satmalıdırda).

Defans transferi zaten herkesin önceliği. O bölgeden sonra bence sol açığa yapılacak transfer çok önemli. Çok istisnai sistemler haricinde tüm hücum atraksiyonlarında Olcay en zayıf halka olacağı için bir çuval emeği heba edebilecek bir oyuncu. Kerim ve Olcay ideal klübe oyuncularıdır (önümüzdeki sezon için).

Bu arada çok uzun süredir Türk antranörlerle şampiyon olunuyor. Eğer birden fazla Türk varsa en tecrübelisi kazanıyor. Bu denklemde en şanslı biz gözüküyoruz.

sadrazam dedi ki...

Demba+Atınç+2015-2016 yılı transfer bütçesi(5 m£)=23m£
Git RVP,Ronaldinho,robinho al demiyoruz ki. Ama bunlarda deniz kabuğu değil, ne çok fakir edebiyatı yaptık.
@ eyyyy blog yöneticileri,
Bir Fikret Orman post'u açsanız da şu son 3 sezonu idari açıdan bir değerlendirsek.

theotheo dedi ki...

bem atınçın 5 milyona satıldığına inanmıyorum. bu para peşin mi ödenecek nasıl? bana biri bunu açıklasın. orda bir dalga döndü. 15 milyon tl para ya. kim bu adam kaç maça çıkmış ak. ben inanmadım o işe. beşiktaşın kasasına 50 milyon tl para giricek beşiktaş gidicek becki alıcak. ben inanmıyorum hacı. başka şeyler dönüyor.

nuri mu dedi ki...

@theotheo

lig 34 hafta bunun 4 haftası derbi,, niye bu kadar ağlıyorsun..
ki farzet bu dört maçı geçen yıl oynadığımız Arsenal ve Liverpool maçları kabul edip o motivasyonla oyna (sanki fener dünya takımı ya a.k.)
sanki her hafta fenerle oynayacakmış gibi niye ağlıyorsun ikiye bir..
şampiyonu üçlü turnuva yapıp oynadığın derbiler değil, Anadolu takımları belirliyor.. (çok sevdiğin fener üç puan farkla ikinci sırada kaldı geçen yıl ama sadece 4 maçta Akhisar, Eskişehir, Trabzon ve ligden düşen erciyese kendi evinde 9 puan verdi. deplasmanda anadoluda bıraktığı puanları siktir et sen..)
sen diğer otuz maçı en az kayıpla atlat sonra derbilerde alacağın bir iki galibiyet veya beraberlik bile lüks olur.. şampiyonluk sayına bakarken hangisinde kaç derbi kazandığını hatırlamıyorsun bile..
bana da biraz troll gibi geliyorsun ya hayırlısı....

SinnFein dedi ki...

he theocan he!
He yavrum he!
Adama he deyin geçin yahu! ne uğraşıyorsunuz? anlamıyor işte..

Adam ağlamış resmen.. Benim niye RVP'em yok, Nani'm yok diye! Bahçeli'nin püskevit söylemi geldi bir an aklıma.. İŞte böyle bir adam Tehocan..

Denyo çok RVP'em olsun istiyorsan kibarca git Saraçoğlu'nda Fener'i izle. Hatta tut.. GEçen sene GS'liydin bu sene Fener'e döndün.. bir ara Trabzonlu olur gibiydin onlar da sıçınca senin gibi mükemmel taraftarı kaybettiler!

Basar dedi ki...

Besiktas are hoping to conclude a deal for Chelsea striker Loic Remy.

The Black Eagles are on the lookout for a new forward after selling Demba Ba to Shanghai Shenhua for €13million last week.

Jose Mourinho has taken Manchester United flop Radamel Falcao on a season-long loan deal which pushes Frenchman Remy further down the pecking order.

The 28-year-old has been tracked by Crystal Palace, Swansea and West Ham this summer but Mourinho would prefer the player to move abroad if he does leave.

Reports in Turkey suggest Besiktas could offer Remy an escape route and a loan deal with the option of a permanent transfer has been mooted.

Besiktas manager Senol Gunes,who replaced new Hammers boss Slaven Bilic, said: “We are on the look out for a new striker following Demba’s request to leave us.”

Remy only joined the Blues last season from QPR but was restricted to cameos from the bench as Diego Costa cemented his place as the club’s main sharpshooter.

Should Mourinho stick with Remy? Have your say below with our keep or sell gadget...

http://www.getwestlondon.co.uk/sport/football/transfer-news/besiktas-eyeing-swoop-chelsea-backup-9605420

Unknown dedi ki...

...Theo aklından geçiriyor..Benim de bir çikolatam olsa, benim de bir püskevitim olsa diyor. Anne benim sol bekim niye Caner değil diyor :))

Allah aşkına bi sms kampanyası filan düzenleyelim ya da kulüple ilişkisi olan arkadaşlar bi zahmet başkanla konuşsun da şu Theo (ve Theo'dan kaç tane daha varsa hepsi) için senelik 3-4 m. euroya bi Caner-Gökhan filan getirsin. Theo da türevleri de bi bitsin. Bilal'e anlatır gibi anlattım bak bıbıcım, iyi oku yazdıklarımı. Benim gibi bir Kamile GG'nin performansını anlat demedim. Boşver Hilbert'i filan şimdi. Sol bekten teknik-taktik olarak ne anlıyorsun, (umutsuzca) doğru dürüst açıkla dedim kopya çekmeden. Kaçak güreşme !! Kamiliz de o kadar da değil :))

Her neyse, şu troll faslını kapatalım.
Ben de ilk elden Forvet-Stoper ve Olcay'ı asla özletmeyecek bir sol açığın hayalini kuruyorum elbette ama sanki sol açıktan daha mühim olan defansif orta saha eksikliğimizdir. Veli'nin sakatlığı bu ihtiyacı bir nebze görünür kılmakla birlikte, (Veli hazır olsa bile) bu senenin en büyük transfer yanlışının Atiba ile sözleşme yenilemek olduğunu düşünüyorum. İkisi birlikte oynadığında aslında tek kişilik görev yapıyorlar. Yani, kafadan 1 eksik başlıyoruz (özellikle) kritik maçlara. Atiba fazla yumuşak ve büyük takım oyuncusu olarak Melovari reaksiyon/agresflik (çirkeflik demiyorum) yetisinden uzak. Veli ise futbol zekasından hiç nasiplenmemiş yürüyen bir ciğer. Faulsüz top çalamıyor. Pas becerisi çok kısıtlı. Defansif açıdan sakar ve her an tehlikeli bölgeden duran top kazandırma gibi risklerle oynuyor. Zaten sezonun ilk yarısını da kaçıracak gibi. Son iki senede ikisinden de maksimum verim aldık ancak level atlamak için muhakkak bir takviye gerektiği kanaatindeyim. Turkkant'ın anımsattığı Gökhan İnler ihtimal dahilinde midir ki acep ? Ya da ilgileniyor muyuz ?

Sol açık içinse, transfer olmayacaksa da artık şu Olcay ısrarından vazgeçilsin. Ferguson'un dediği gibi, istatistik gerçekten de mini etek gibi..Baktığın zaman, 8-10 gol 8-10 asist bandında hemen her sene. Ancak bir takımın sol açığı sezonun taş çatlasın 12-13.haftasına kadar istatistikleri patlatıp sonra hiç ortalarda gözükmüyorsa gerçekten sıkıntı var demektir. Sosa-Oğuzhan-Frei-Töre dörtlüsüyle kanatlar için çeşitli kombinasyonlar denenebilir. Gökhan sol, Kerim sağ ya da Gökhan merkeze çekilip Kerim sola atılarak Sosa sağa gibi. Takım oyununa ve savunmasına katkısını yadsımıyorum ama sezonun neredeyse 3/5'inde kayboluyor ve zaten golü pek düşünmeyen Gökhan Töre ile birlikte oynadığında hücum kabız olup kalıyor. En azından otobüsçü takımlara karşı oynatılmasın, futboldan soğutuyor adam.

Bu arada Şenol Hocanın açıklamaları şu şekilde. Remy için umutlanıyorum ama kastettiği umarım Mitroglou değildir :)
http://www.fanatik.com.tr/2015/07/07/senol-gunesten-quaresma-aciklamasi-610892

Bu minvalde benim sıralamam şu şekilde;
1)Remy
2)Remy
3)Remy
4)Remy
5)Remy
6)Remy
7)Remy
8)Kodu mu oturtan stoper
9)Reaksiyoner defansif orta saha
10)Sol açık

Halen Quaresma soruyorlar Beşiktaş'ın hocasına.
Adam anasına küfür sayıp muhabire dümdüz gitse yeridir :)

Emrah dedi ki...

Madem Türkiye'nin Porto'su modeline geçiyoruz. Uzun yıllardır neden hiçbir takım yapmaz diye merak ettiğim gelecek vaaden körpe zencileri üç kuruşa alıp kiralama işine de girmemiz lazım. Bir kere de biz kiralık verelim futbolcuyu da parlayınca geri alalım arkadaş.

Basar dedi ki...

Şu Remy ile yanında Cech'i alsak harika olur. Buna birde taş gibi defans eklersek aylarca Theo'dan kurtuluruz :)

du, levande dedi ki...

atiba'yla sözleşme yenilemek doğruydu bence ama joker olarak düşünülmeliydi atiba, ilk 11 oyuncusu olarak bir transfer yapılmalıydı oraya. ki veli'nin de sakatlığı dolayısıyla yapılacak sanırım. ama benim asıl beklentim tolgay - oğuzhan - sosa üçlüsüyle orta sahanın oluşturulması. tolgay - oğuzhan ilk bakışta çok yumuşak duruyor ama aslında ikisi de pozisyon bilgisi gayet yüksek oyuncular, ki tolgay yıllarca defansif orta saha olarak oynadı, bu kurgu için görünen tek eksik oğuzhan'ın fizik kalitesini arttırması. senelerdir bu konuda pek bi ilerleme olmadığı için çok umutlu da bakılamıyor doğal olarak ama eğer olursa yaratıcılık açısından sıkıntısız bi sezon geçiririz. ama eğer böyle bi plan varsa transfer hedefleri de farklı olmalı. şenol güneş tolgay - oğuzhan - sosa kurgusunu başarılı bi şekilde uygulayabilse bile beşiktaş'ta bu üçünün aynı anda sağlıklı olarak sahada olabileceği maç sayısı max 20 olacaktır biliyoruz ki. ve atiba, necip, veli'den hiçbiri aynı sistemi devam ettirecek şekilde bu üçlünün alternatifleri olamazlar. atiba sakinliği ve oyun bilgisiyle, veli de enerjisiyle bi çok maçta hamle oyuncusu olarak kadroda bulunurlar ancak asıl sistemdeki üçlüyü yedekleyecek tolgay tarzı bir oyuncu transferi şart. yok eğer atiba'nın ilk planda düşünüldüğü daha garantici bi sistem varsa hocanın kafasında, o durumda da atiba'yı alternatif konumuna itecek sağlam bir defansif oyuncu transferi gerek. bence sol kanat transferinden daha öncelikli olarak düşünülmesi gereken bu.

Huzeyfe dedi ki...

Yine garip garip transfer dedikolari. Nerden buluyoruz bu adamlari ya? Recep Ivedik degil mi bu http://www.sporx.com/futbol-spor-toto-super-lig-besiktas-besiktasta-surpriz-arjantinli-golcuSXTVQ66506SXQ

Ιωσήφ dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 270   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara