.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Temmuz 2015 Pazar

2015/16 Yaz Transfer Dönemi Gelenler/Gidenler


Post'a bu klişeyle başlıyorum efenim .


Bütün sezon konuştuğumuz , buraya bu lazım , şuraya o lazım konularını artık meşruiyete dökebilir , istediğimiz gibi 11'lerimizi kurabilir , adam alır gönderebiliriz.

Tartışmalara başlamadan önce şu yazıya bir göz atmanız da fikir yürütmeniz hususunda bakış açınızı genişletebilir.

Fazla uzatmadan şimdiye kadar gerçekleşen transfeleri ve mevcut durumda gelen - giden tablosu güncellendikçe  yapacağımız anketlerle 11 nasıl olmalıyı tartışırız :

GELENLER :

Şenol Güneş (T.D)
Dusko Tosic
Andreas Beck
Ricardo Quaresma
Rhodolfo

GİDENLER :

Demba Ba                                       
İbrahim Toraman                            
Daniel Opare ( Geri Döndü)           
Slaven Biliç (T.D)
Tomas Sivok
Sezer Öztürk
Gökhan Süzen
Uğur Boral
Atınç Nukan


DEDİKODULAR :

Serdar Aziz ( Stoper )
Miguel Britos ( Stoper)                
Ron Vlaar ( Stoper )                    
Bakary Kone ( Stoper )                
Bakary Sako ( Kanat )
Yevhen Konoplyanka ( Kanat )
Papiss Cisse ( Forvet )
Kostas Mitroglou ( Forvet)
Loic Remy ( Forvet )
Robin Van Persie (Sakat Kontenjanı)
Dieumerci Mbokani ( Forvet )
Balazs Dzsudzsak ( Kanat )
Jermaine Lens ( Kanat )
Dame N'doye ( Forvet )
Mario Gomez (Forvet )
Javier Hernandez ( Forvet )
Raheem Lawal ( Orta Saha )
Esteban Cambiasso ( Orta Saha )
Douglas Teixiera (Stoper)
Douglas Bacelar ( Stoper )
Gökhan İnler ( Orta Saha )




OYLAMA SONUCU ÇIKAN İLK 11 :




300'ün üzerinde oylama ile kadromuz bu şekilde oluştu.

Oyuncuların aldıkları oranlar şöyle :

Cenk Gönen %44
Andreas Beck %96
Dusko Tosic %84
Ersan %47
Pedro %57
Atiba % 60
Tolgay %75
Sosa %67
Gökhan %86
Kerim %44
Cenk %95

Bu durumda kadroya 2 farklı bakış açısıyla yaklaşabiliriz sanırım , ya Gürcan'ın söylediği biçimde pozisyonunu domine eden oyuncu eksikliğimiz var ya da kadro içi rekabet üst seviyede . Yorumu sizlere bırakıyorum .

FORVET TRANSFERİ ANKET SONUÇLARI :

Mario Gomez %43.5 (111)
Loic Remy %26.3 (67)
Javier Hernandez %9.4 (24)

PS: Sevgili blog ahalisi , Fantasy Premier League olayına takılan varsa ekşibeşiktaş ligi hizmetinizdedir. Lig kodumuz : 446109-113053


270 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 270 / 270   Yeni›   En yeni»
nuri mu dedi ki...

kardeş bu kadro anketinin sonucu ne oldu?

dominic molise dedi ki...

arkadaslar yaklasik 2 saattir ingiliz gazetelerini bir kurcaladim ve iste sonuclar;

joel campbell, 3.5 m pound yani yaklasik 5 m euroya besiktas'la anlasmis. sociedad da ayni parayi vermis ama besiktas araya girip sanirim oyuncuya daha cok para verip aklini celmis.

remy'i de kiralamisiz bir yilligina. satin alma bedeli 7 m euroymus ama mourinho takimda tecrubeli yedek forvet kalmasini istedigi icin satin alma opsiyonu vermek istemiyormus.
ayrica remy'nin kalp rahatsizligi var. kronik sanirim. o yuzden gecen sene liverpoola transferi olmamis.

bence ikisi de iyi transfer ama campbell, gokhan tore'nin sut cekebilen hali. solda da oynuyor gibi gorunuyor ama pek verimli degil. tum golleri sag taraftan neredeyse. tore sola gecebilir gerci bilemedim.

remy 1m+ campbell 5m+ holmen beles+ douglas 4m
bence fazlasiyla yeterli.

dolayisiyla bence remy de campbell da basarili hamleler. ne kadar iyi transferler olurlar, onu bilemem.

Zaitsev dedi ki...

Juventus 3.cü forveti almış..Llorente'yi kiralanamaz mı acaba?

kokocambo dedi ki...

"Kulüp sizin yılda 3 milyon euro net ve maç başına da 20 bin euro alacağını açıkladı. Fakat bizim aldığımız bilgiye göre 2018 yılının sonunda siz 15 milyon euro kazanacaksınız. Nasıl oluyor bu?

Sözleşmenin içeriğinin tam olarak ne olduğunu size söyleyemem. Lakin sözleşmenin her maddesinin açık bir şekilde dışarıya belirtilmediğini size söyleyebilirim. Yukarıda söylediğim gibi bu transferinin bütününe baktığınızda uygun olduğunu söyleyebilirim."

Podolski'nin alman basını röportajından. Renklilik, sahtekarlık, söğüşlenmek, dahası maganda taraftarlarının farkında olmayışı <3

BjkSraew dedi ki...

O bu şu birileri alınıp birileri alınamayacak. Bunları düşünüp,rakiplerin aldığı oyuncular, lig gitti gibi düşünüp stres yapmak yerine takımımızın en az bu sezon ki gibi keyifli futbol oynamasını ümit ediyorum. Diğer türlü bu çamur futbol düzeninde ancak kanser olunur.

İNgiliz basını genelde Amk-Fotomaç kayanklı yayın yapıyorlar ya pek inandırıcı değiller o yüzden .

Remy ve Campbell çok çok iyi olur orası ayrı .

Benim fikrim Remy bizimkileri istediği yüksek profilli oyuncu değil şu anda . Ha alabilecekleri daha yüksek profilli bir oyuncu da yok orası ayrı bir konu ... Umarım saçma paralara Torres veya Fener'in elinden kaptık diye Van Persie almazlar.

BjkSraew dedi ki...

Andreas Beck'in basın toplantısındaki açıklamalarında yer alan bazı ifadeler ilginç ve düşünüp kafa yormaya değer ifadelerdi bana göre.

*"Almanya'da daha çok topsuz oyun üzerine,taktiksel, presli geçişler üzerine çalışmalar yapılıyor son yıllarda."

Tanıdık geldi mi? :) Bu yapı son iki sezon Biliç'in aslında daha çok yardımcısı Terziç'in takıma çalıştırıp,oynattığı sistemi tarif etmiş. Bu oyuncu geçen iki sezon oynamış olsa idi özellikle ofans yönünde belki de fark yaratacaktı.

*"Burada ise daha çok topa sahip olma yönünde,topla çalışma yapıyoruz."

Avrupa ve Almanya futbol dinamiklerine genelde ters bir yapı (Barca,B.Münih istisnaları hariç). Ligimizde iş yapar,özellikle anadolu takımlarına karşı skoru korumak adına defansif oynamayıp, karambolden yan toplardan gol yeme problemini yaşamayız fakat rakibe göre saha alan yerleşimini yapamazsak Avrupa maçlarında sıkıntı yaşarız gibime geliyor.

Adsız dedi ki...

Bu yönetimin en iyi yaptığı konu (belki stad işiyle birlikte tek iyi oldukları) futbolcu transferlerindeki maliyet; onda da bahsettiğim birkaç kişinin rolü büyük:

- Beck: 1,7
- Rhodolfo: 3
- Tosic (bedelsiz)
- Q7: 1,2
- Gomez: (söylentilere göre bedelsiz)

Akıllı iş yapıp Macarla devre arası için anlaştıktan sonra Töre'yi de bir sonraki sezon sonu 14-15 milyona okutabilirler.

Son gelişmelerden sonra görülüyor ki scout ekibi olayı biraz hikaye. Belki cidden çalışıp isim öneriyorlardır vs. Ancak dikkate alınmadığı açık hale geldi. Scout konusu pozisyon için uygun oyuncu bakma işinden biraz hallice bir konudur. Porto'nun Aboubakar'ı 22 yaşındayken Lorient'ten 3 milyona alması scout işidir mesela. Ki bu olay öyle Porto'nun G.Amerika'da 2-3bin dolar maaşla çalıştırdığı yetenek avcılarını da gerektirmiyor, daha basit olanı; Fransız 1. ligi sonuçta. Düzenli olarak Ligue 1 takip etmiyorum ama çoğu Beşiktaşlı gibi ben de Fransızların bir yığın potansiyelli Afrikalı genci getirip oynattıklarının farkındayım. Böyle ligleri izle, değerlendir, peşine düş yeterli.

GeceGezgini dedi ki...

Fiyatı vs nedir bilmiyorum ama dün fener maçında rakipte oynayan ortasaha efsane değil miydi sizce de ? Bernard Mensah, 1994 doğumlu. Adam defanstan top çıkarıyor, önde pres yapıp top kazanıyor, çok teknik, çalım atabiliyor, çok güçlü, freekick , corner kullanıyor, uzaktan şu şekiyor, araya pas atıyoru vs.vs.s.. Herifte herşey vardı. Tolgay yerine düşünsek efsane olur sanki ama bu performansa bakarsak çok ucuza alınabilecek bir adam gibi durmuyor.

GeceGezgini dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@GeceGezgini

Akbabalar hemen üşüşmüş zaten :)

http://www.goal.com/en-gh/news/4392/ghanaians-abroad/2015/06/02/12337452/manchester-united-face-competition-for-bernard-mensah

Hocam şu Gana ve Senegal işlerine Beşiktaş da girmeli (Nijerya ve Fildişi ekolleri artık bitik diyollar). Hem potansiyel elemanları izliyorsun, hem de orada burada sosyal sorumluluk işi yapıyorum diye hava atıyorsun. Başkan Çinli oyuncu alacağım diyor. Oynatamayacağın adamı alsan ne almasan ne, oradakilerin Chelsea taraftarı olmasının ana nedeni CL'deki başarıları. Dışarıda Uzakdoğu Asyalı arkadaşları olmuş olanlar bilir zaten, her konuda olduğu gibi futbolda da başarıya taparlar. Onun yerine yıllık 300-500 harcayacağın böyle 2 okulla çok daha fazla ses yaparsın. Zaten hedef bu okullarda oyuncu yetiştirmek değil, ortamda olup çevredeki yetenekleri erkenden koklamak ve bulmak. Okulundan da adam çıkarırsan üstüne kaymağı olur.

QuaresmA dedi ki...

Porto'nun Aboubakar'ı bulmasının scout işi olduğunu sanmam. FM oynayan çoğu kişinin bildiği bir forvetti. Bence scout işi bizim içi hikaye. Porto, Udinese, Arsenal veya ne bileyim Machester City'nin bulamayıp da bizim bulduğumuz oyuncuyu onların gözünden kaçırmış olma ihtimalini düşük buluyorum. Bence direk FM ile anlaşsak daha iyi Everton gibi. Henüz çıkmamış versiyonların veritabanlarını satın alıp, oradan bir liste çıkarıp, kendi araştırmalarımızı FM veritabanı üzerinden yapmamız scout ağı kurmaktan hem daha az maliyetli, hem de dolaylı yoldan yüzlerce scout çalıştırmış gibi oluruz.

Mario Gomez bitiyor gibi. Sağlıklı bir Gomez en iyi forvet alternatifi ama ben yeterince sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Sırf bu yüzden bence bu riski almasak iyiydi bu konudaki şöhretimiz de ortadayken. Keşke Papiss Cisse olsaydı, bence çok garantili bir oyuncu. Senegalli forvetler burada iyi yardırıyor.

Abi bu mantıkla bakılmaz bu olaya. O zaman dünyadaki bütün futbolcuları Porto-Arsenal alsın .

Yok öyle bir dünya.

Zaten oyuncuyu bulmak bu işin sadece bir parçası , onu potansiyeline ulaştıracak imkan ve bilgiye sahip olmak da önemli . Gökhan'da ki potansiyeli Chelsea gördü ne oldu zamanında veya Hamburg ?

Veya Porto - Arsenal'in aldığı bütün adamlar tutuyor mu sanıyoruz ? Ellerinde patlayan kaç tane oyuncu var ?

Bu iş herkes için risk işidir. Adamın duygu yoğunluğundan tut vücudundaki magnezyum oranına kadar faktör var aga işin içinde. Sadece Brezilya'da her sene 50 bin yeni futbolcu profesyonel oluyor. 3 kulup bunların kaçını alabilir ?

Scouting çok ciddi bir iştir ve bir başarı oranı vardır. Her aldığım adam Neymar olacak diye bu işe girilmez. İhtiyaçlarını karşılmak için de scouting yaparsın , yarıştığın seviyeye göre de yaparsın , gelecek için de yaparsın . İlla alacam satacam zengin olacam diye bir durum yok .

Adsız dedi ki...

Aboubakar bir scout başarısı bence. Porto ile ilgilenen 2 takım daha var imiş ve daha ciddi olanı Hull City. Ki Hull Shane Long'u kallavi paraya satıp bu transferi düşünmüş ancak Porto 3'e alırken onlar eksik kalmış:

http://www.goal.com/en/news/91/portugal/2014/08/24/5056612/porto-sign-aboubakar

Olay şöyle. Porto 3 milyonu verip almış, ancak bir dahaki satıştan ancak yüzde 30 pay elde edecekmiş. Linkte de yer aldığı ve bizim Mendes'ten yediğimiz kazıklar da gösterdiği üzere bu olay futbol camiasında bayağı yaygınlaşmış, Falcao ve Hulk örneğindeki gibi (UEFA çok rahatsız bundan ama elinden bir şey gelmiyor. Yasal olduğu sürece ticari konulara giremiyorlar). Peki bu yüzde işini Lorient mi önermiş. Tersine, bu çetrefilli işin mucidi olan Portekizliler yani Porto böyle bir formül bulup teklif etmiş ve almışlar. Premier Lig takımını böyle alt ediyorsun.

Her ne kadar o kazıklardan son derece rahatsız olsam da, yalelli sermayesiyle hareket eden Premier Lig takımları ve işi mali rotasyona döndürmüş La Liga takımları karşısında Portekizlilerin bu hamlelerini haklı görmeye başladım. Yeter ki cebi dolu takımlar yanında bizim gibileri de kazıklamasınlar.

Adsız dedi ki...

Portekiz kulüp kültüründe Porto'nun kendi altyapısı diye bir esame okunmaz. Çok aşırı halde Sporting vardır, az biraz da Braga ve Guimares.

Ama iş parlatıp satma konusuna gelince herkes Porto'yu bilir. Aboubakar örneğinde de Porto'nun yetiştirdiği biri yok. İşin daha da tuhafı futbolda öyle branding dir cilalı taşlardır bunlar marketing de işe yaramaz. Ne mi yarar, performans.

Afrika'da halen benim netten bulabildiğim üst düzey takımların 6 futbol okulu var. Dolayısıyla batı patentli okul sayısı muhtemel iki katından azladır. Peki bu okulların en büyük özelliği ne. Söz konusu Afrika ülkelerinin U takımlarında oynayan oyuncuların çok azı bunların radarına girip denenmek üzere çağrılan isimler. İnanmayan bu genç takımların 4-5 yıl önceki listelerine ve şu anda bu oyuncuların nerede olduğuna baksın. Olayda hile vs yok aslen; nedeni basit, batılılarla Afrikalıların scout anlayışı farklı.

U listelerini ben veya siz de takip edebilirsiniz. Ama o takımlarınkini görmek için orada olmak şart. Yetiştirme işine gelince; 12-14, 14-16 ve 16+ bandındakilerin hepsi bu konuda farklı. Beşiktaş gibi bir kulüp sonuncusuna bakabilir. Elbette yine ve yeniden buradan bakınca risk büyür. Musa Muhammed'in Başakşehir'e gitmesi gibi. Yine de en azıdır.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş Jimnastik Kulübü yönetiminin yere çakıldığı şu günlerde (evet, transferde ihtiyaç bölgelerine 5 adamı 6 milyona almak değildir mesele) ne olup bittiğini gören "ciddi" Beşiktaşlıların çoktan gördüğü gibi, sonucu ne olursa olsun, sosyal medyada sallayanların istekleriyle hareket eden veya hareket etmenin bir hamlesini dahi gösteren hiçbir idareci Beşiktaş'a layık değildir.

Çok mu ağır geldi? Hiç gelmesin bir zahmet. Bu kulüp yıllarca çalınan şampiyonlukları, katakulliyle yerli yapılan yabancıları ve tonla kasıtlı arızaları gördü. Bu süreç boyunca yine tonla kendini Beşiktaşlı addedenlerin bu işlerin içine girmezsek teneke alamayız dediğini de. Yine de bu yola girmedi. Aklı erenler bilir ki, orada burada isim peşinde koşanlarla popülist şekilde birlikte hareket etmenin de bundan aşağı kalır yanı yoktur.

Hepsini geçiş dönemi olarak görenlerdenim. Geçsin ve bitsin diye umuyorum.

Unknown dedi ki...

Quaresma için konuşulan yıllık 1.6 Milyon Euro rakamı doğru mu? Beşiktaş'ın 2.5 Milyon Euro'luk teklifini reddedip -üzerine Galatasaray ile anlaşırım diye tehdit edip- Porto'da 600 Bin Euro'ya imza atan bu futbolcu değil miydi? Neyin 1.6 Milyonu bu? Ben kafamda en fazla 1 Milyon verilir diye düşünürken bu paralar nedir arkadaş? Her yer soru işareti. İnanın, şu transfer hamlesinden sonra yeni sezona dair heyecanım çok azaldı. Stoperi ve orta sahayı halledip, sağlam bir golcü alınırsa ancak o zaman heyecanlanabilirim sanırım.

Forvet için ismi geçenler arasından Remy'i istiyorum, o olmuyorsa Gomez'i bir şekilde getireceksin. Bizim yıldızımız sizin yıldızınızı döver karşılaştırmalarına girmek istemiyorum fakat Gomez en az Van Persie kadar sansasyonel bir transfer olur. Kariyer olarak benzer dönemleri var. Bundan 3-4 sezon önce futbolseverlere en iyi/formda beş forveti sayın desek şüphesiz bu sıraya ikisi de girerdi. Basın gazlamayınca, 30 yaşındaki Gomez çürük sakat bir forvet olarak görünüyor ve yeterli heyecanı uyandıramıyor. Halbuki Van Persie de Gomez gibi sakatlıklarla uğraştı ve yeteri kadar forma bulamadığı için beklenen gol seviyesinin altında kaldı, buna rağmen Gomez'den daha dolu sezonlar geçirdi onu da kabul etmek lazım.

Tekrar Quaresma konusuna dönecek olursam. Futbolu ve kişiliği daha olgunlaşmıştır ve oynadığı futbolla belki de ben gibi bu transfere karşı olanları utandıracaktır. Yine de kanıma dokunacak bu transfer, bilemiyorum. Seyir zevki yüksek olan futbolunu oynadıkça heyecanlanacağımı biliyorum. Belki çok iyi bir sezon geçireceksin ama ben yine de senin attığın veya attırdığın hiçbir gole sevinemeyeceğim. Yani senin anlayacağın, artık herkes ederi kadar şopar. :)

planck dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Beton Tahir dedi ki...

İnşallah quaresma fenerdeki portekizlilere "abilik" yapması için transfer edilmiştir. Ya da ne bileyim istanbul'a kadar çağırıp geri kovmak için. Yoksa bir mantığı yok.

beagle dedi ki...

Aylar suren itinali transfer calismalari sonucunda bonservis odeyerek 32 yasindaki quvarejmayi klubumuze kazandiran sözünün eri yoneticilerimizi tebrik ediyor. Bahardaki kongreyi tebessumle bekliyorum.

cemekici dedi ki...

1 ay kadar önce yeni sezon forması aldım, arkasını da boş bıraktım yeni transferlerden birisini yazarım belki diye. q7 ile birlikte artık formanın arkasındaki isim belli: olcay :)

Basar dedi ki...

Şenol Hoca bu guarejmayı acaba aynı Trabzon'un şampiyon olduğu sene oynayan Yattara gibi kullanır mı? Hani ikinci yarılarda oyuna giren, biraz seyirci gazı alan biraz da yorulmuş rakibe karşı oynayan.

İkinci yarı da belki bedelsiz Macar oyuncuyu alırız.

Bu şerden de böyle hayır çıkartmaya çalıştım ya kendime inanamıyorum!

Coolio dedi ki...

zorlamayın arkadaşlar boşuna. işi bişey çıkmaz burdan. Şenol Güneş devre arası olmadan gider (Q7'yi oynatmadığı için yeni yetme taraftarların ıslıklamaları ve sonrasında oluşan kaos ortamı nedeniyle).. Sezon sonunda da Fikret Orman gider. Zaten takımın yarısı yine sakatlanır, Necip banko 11'de oynar. Tolga saç baş yoldurur, takım kaptırdığı top nedeniyle Q7'ye el kol yapar, hakemde ceza sahasında dirsek yiyen golcümüze kırmızı kart gösterir, olur biter..
Bu kadar umutsuzlandıran bir transfer olmamıştı hiç. Diatta, Şildenfeld'ler geldiğinde üzülsek bile ulan belki bir umut birşey yapar detirtti ama bu transfer bambaşka bişey. 7 milyon euro verip, bedavaya gönderdiğin adamı, hem de hiçbir faydası dokunmamamış, prensiplerine uymamış adamı kalk bir daha getir. bakalım bir de üstüne bonservis ödersek case study olur, demedi demeyin..

Valla Şenol Güneş ile umutlanmıştım ben ama önce Tolgay sonra Quaresma derken yavaştan bir gözüm seğirmeye başladı .

Ne olacak bu Beşiktaş'ın hali şeklinde kahveci şükrü abi moduna girdim ...

QuaresmA dedi ki...

Memnun olunsa da, olunmasa da artık bu transfer bitti. Ligin en yetenekli oyuncusu tekrar bizde. Taraftar olarak olumsuz algıya katkıda bulunmamak gerekiyor. Aksi takdirde daha önce olduğu gibi Anadolu topçularının Q7'yi tekmelemelerine faul bile çalınmaması, Q7 yaptığında kahramanca kırmızı kart çıkarılması senaryosunu daha hardcore şekilde yaşamaya devam ederiz.

Q7'nin iş yapacağı formüller var, ama Q7'nin yedek olması, ikinci yarıda yorgun rakibe karşı oynaması falan o iş yaş. Sakatlık haricinde bu adamı kulübede tutarak motive etmek imkansız. Ama aşırı ilgi de motivasyonunu baltalıyor veya motivasyonu geri tepiyor. Şenol Hoca umarım bu dengeyi ayarlayabilir tıpkı Porto'nun yapabildiği gibi.

BjkSraew dedi ki...

Bombayı kucağa aldık. Vergisiz kemiksiz para,İstanbul geceleri,pohpohlayan ergen hayranları.

Alınması olası Adalı adaylğında q7 kozunun devreden çıkartılması ve bonus olarak arada birilerinin cebinin dolması. Başka mantıklı izahatlı bir açıklama getiremedim.

Adalı ile q7 kanka sayılırlar.Adalı seon içinde q7'ye dese takımı karıştır,sabote et bizde dışardan yüklenip yönetimi yıkalım. Başkan olduğumda da görev sürem boyunca kuülpte sana görev verecem dese seyreyle cümbüşü. Toraman'dan kurtulduk derken truva atı olarak q7 girdi kapıdan içeriye.

Eğer olur da önümüzdeki sezon sonu bir şekilde 5 milyon $/€ ve üzeri bir paraya Çin ya da arap ülkelerine okutursa helal olsun derim.

yilmaz dedi ki...

@BjkSraew quaresma'nın gelişine ben de sıcak bakmıyorum, hatta daha önceki yorumlarımda da bu transfer, izlemek istediğimiz politikanın iflası anlamına geldiğini söylemiştim.

Lakin quaresma özelinde de bu kadar abartı yorumlar çok insaflıca değil. Evet alameti farikası bir bencilliği ve savrukluğu var ama, sadece istanbul geceleri, pohpohlanmak gibi şeyler için geldiğini söylemek de haksızlık bence. Eğer başarılı olabilirse, dünya üzerindeki en büyük rakibiyle (Nani) aynı ligde oynayacak ve ona meydan okuyacak. Bence Nani'nin fb'ye gelmesi quaresmanın buraya gelmek istemesindeki en büyük motivasyon ve belki de bu bize olumlu bir şekilde dönebilir.

Quaresma fanatiklerinin (yazar @QuaresmA, senden bahsetmiyorum, gözü dönmüş fanatiklerden bahsediyorum :)) olcay ile ilgili ileri geri yorumlarını hepimiz biliyoruz. Somut her türlü karşılaştırmada ağır bir şekilde olcay öndeyken bir türlü bu fanatiklerin içini ısıtamadı kendisi. Şimdi Quaresma'ya karşı olanların da aynı yola gitmemesi gerekir. Bence transferi etkilemek gibi bir kabiliyetimiz de olmadığına göre bekleyip iyi olmasını dilemekten başka bir çaremiz yok. Formamızı giyen her oyuncuya kucak açmamız gerek.

Benim tahminim, quaresma ve töre karşılıklı kanatlarda oynamayacak, birbirlerinin yedekleri olacak. Töre bir adım önde ilk 11 için. Ters kanat yine olcay'ın olacak. Belki Pektemek de burada kullanılabilir. Atiba-Veli ortasahasını bu sene nadiren göreceğimizi düşünüyorum.
Atiba - Sosa - Ozzie ortasahası bekliyorum. Olcay ve Töre forvet'e daha yakın olacaklar. 4-1-2-3 gibi bir diziliş bekliyorum. Atiba'nın buradaki "1" için yeterli olmadığını düşünüyorum, orası ayrı.

yilmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

Yahu zaten İstanbul geceleri falan deniyor da benim bildiğim kadarıyla Q7 öyle pek gece alemcisi değil, hatta alkol de kullanmıyor.

turkkant dedi ki...

Şu ana kadar kötü bir transfer dönemi geçiriyoruz.

-Beck-Tosiç fena transferler değil, ama işte sadece "fena değil". Atiba misali faydalı, ama "ekstra değil". Caner'in, zamanında Eboue'nin, Gökhan Gönül'ün ekstra performansını görmeyeceğiz. Bence en az bir bekimizin ekstra olması lazımdı. Artı geleceğe yatırım oyuncuları da değil, 2-3 sene kontratlarını bitirdiklerinde 30 üstü olacaklar.

-Kaleci alınmadı, ki bu zaten akıllara zarar.

-Defansif orta saha alınmadı. Tolgay sonrası belki, ama aslında Tolgay öncesi de gerekliydi. Rakibin Mehmet Topal-Melo'su karşısında Atiba ya da Veli bir seviye düşük kalite kalıyor. Kalmaya da devam edecekler.

-Ba sonrasını bakacağız, ama aynı performans bile zor gözüküyor. Gomez isim olarak daha büyük oyuncu, ama "iştah-maliyet-sakatlık" gibi soru işaretleri var.

-Sol kanat sıralamada en son ihtiyaçtı, oraya da gayet problematik bir oyuncuyu transfer etmeyi başardık. Muhtemel birçok iyi maçı olacak, ama sinerji, saha içi disiplini, takım kimyası zor oğlu zor... Normal şartlarda Q7'nin Töre'nin alternatifi olması lazım. Töre bir yanda Q7 diğer yanda Beşiktaş mümkün değil şampiyon olamaz.

BjkSraew dedi ki...


@yilmaz

İnşallah dediğin gibi takıma faydalı olur da beni mahçup eder.

Sanki bir yerlerden talimat gelmiş gibi bu sene Antalya,Fb,Ts,Gs,q7 sayılırsa Bjk kariyerli ve maliyetli futbolcular aldı. TFF mi denir, yayıncı kuruluş mu denir, ikisinin ortak planlaması mı denir ne denir bilmiyorum fakat tribünlere seyirci çekilmesi , güven kazanıp yeni sponsorların oyuna dahi edilmek istenmesi (var olan devlet sponsorluklarını saymamak gerek). Belki DT'yi satın alan Bein sports tek tük yıldız oyuncusu olan takımların liginin yayınını niye satın alayım diye DT ve TFF'yi zorlamış olabilir.

Hoş, bir dünya kariyerli oyuncu olsa bile lig adil olmadığı sürece ambalajı parlatmak,içeriği güzelleştirmez.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Bende memnun değilim Q7 transferinden ama biraz sakin beyler. Q7'nin iki gelişi arasında dünya kadar fark var. biraz sakin ya. Uçaktan Maradona'nın inmesini beklerken Necip/Sabri/Kemalettin görmüş hale gelmiş forum :)

Q7 ilk geldiğinde hem yaş hem kariyer hemde isim olarak iyi durumdaydı. Ayrıca takımda onu kesecek, zorlayacak kanat oyuncuları yoktu. Onun haricinde takım Mendez'in avucuna düşmüştü antrenörler ise zaten sorunlu olan Schuster ve sonra da kimsenin takmadığı Carvalhal idi. Şimdi ise Porto'dan kovulmuş, tek alıcısı Türkiye ve doğusu ülkeler olan, kariyerinin sonuna bir tık kalmış bir oyuncu. ayrıca elimizde Gökhan Töre, Kerim Frei, beğenmeseniz de Olcay ve hatta Sosa var Q7 haricinde açık olarak oynatabileceğimiz. o yüzden yavaş ve sakin.

Bunun yanı sıra 2016 Avrupa Şampiyonası var önümüzde. Q7 en azından bu sene o 23 kişiye girmek için düzgün oynayacaktır.

Q7-Adalı arasında birşey olmaz bunlardan sebep ama zamanında nasıl Seba'ya Bilgili'ye küfür edildiyse/ettirildiyse dışarıdan biraz teşvik ile Q7 veya başka bir şey bahane edilerek tribünler karıştırılabilir genel kurul öncesi. Bu konuda ise içim rahat çünkü genel kurul üyeleri bir Demirören ve benzeri döneme daha izin vermeyeceklerdir.

Transfer konusunda yavaş kaldık. para harcamakla birşey olmuyor. bakınız geçen sene MANU. önemli olan takım olmak. Alınan bekler birer uçak değil. Arkayı iyi tutsunlar bindirmelerini yapsalar yeter. yaptığımız transferler sadece Atınç'ın parasını bitirdik. Demba'nın parasıyla bir forvet ve defansif orta saha alınacaktır belki de kiralanacaktır. Dsuzchak'ın peşinde İtalyan takımlarının olduğuna dair haberler var Mayıs haziran aylarında. menajer çakallık yaptıysa para için o iş yavaştan gidiyordur. G. İnler diyolar ama GS para ile tavlayamadıysa zor o iş.

Bu A Spor'a da uyuz olmaya başladım. Beşiktaş'ın altını çaktırmadan oyuyorlar bir algı oluşturuyorlar yönetime karşı. Alen Markaryan'da çıktı Gomez alınacaksa Demba niye satıldı diye verdi coşkuyu. adam 3 sene 21 milyona imza atmış 30 yaşında kalır mı burada. başkan da Güneş'te gitmek istediğini söyledi diyorlar Demba için. bu Oktay'ı izledikten sonra da Rıdvan Gültekin filan sempatik gelmeye başladı :)

beagle dedi ki...

Oktay buyuk muamma ya. Ne diyorsa yanlış. Zaten gecmis 20 senesini bilen biri olarak en az iki tahtasinin eksik oldugundan eminim.
Ridvan ise cakal. Bjk konusunda hep populer yanlislari besleyerek altimizi oyuyor. Bence FBnin medyadaki Lawrencei. Bjk de takim kotu alamet verdiginde kime iyi diyorsa bilinki sorun orada gizli.

Quvagejma icin de sunu ekleyeyim portonun kovdugu adama bir de 4 5 milyon tl bonservis odedik. Hani su sener icin yillardir odemedigimiz meblag.
Sevgili yonetim ben bugun kufrediyorum size. 6. Hafta ise bugun kuağejmaaa siye havaalanina toplanan guruh başlayacakki benden cok daha insafsiz olacaklar. Baharda bir fiko geldi gecti olur. Yaza ismin kotu anilarda yerini alir.

BjkSraew dedi ki...


Medyada Bjk'yi temsil eden akıllı,kafası çalışan adam sayısı nadir. Geri kalan ise fasulyeden ne misyon yüklerse patronları o telden çalıyorlar.

Ellerinde bilgi,istatistik,analiz olmadan kahvedeki vatandaştan hallice sein benim gördüğümüzü biz görmemişiz sadece onlar görüp yakalamış gibi caka satar vaziyette konuşuyorlar. Futbolun,maçların bu kadar sığ algılanıp yorumlanmasında malesef bu fasulyeden elemanların etkisi büyük.

Unknown dedi ki...

@turkkant, son yorumuna imzamı atarım.

Diğer postta yazmıştım sanırım, Şenol Güneş'in Q7'yi yedekte oturtabileceği hayaline hiç bulaşmayın arkadaşlar. Birkaç maç kötü sonuçlar alındığında ya da Bilic'in bıraktığından milim ilerleme sağlanamadığında şu apaçiyi getirten taraftar çok çok 8-10 hafta sonra Şenol Güneş'i koltuğundan edip Olcay-Gökhan ikilisini de gamsızca küstürür.

Ayrıca 31 (ya da 32, neyse ne) yaşında ve zamanında maaşlarla birlikte takriben 15 milyona mal olmuş, kulübü darmadağın eden dönemin sembolü haline gelmiş, disiplinsiz, satıcı, birinci sınıf hocaların adam edemediği bir cambazı yeniden bonservisle alıyorsun.

Fikret Orman yeni stad/stada cambaz vesilesiyle belki gitmez ama bu transfer politikası(zlığı) ile hem bir sezonun daha çöpe gittiğini hem de gelecek sene bu zaman ''algısı ile oynanan beşiktaş taraftarı'' başlıklı romantik yazıları okuyacağımızı adım gibi biliyorum. Hocanın kucağına saatli bomba bırakıldı.

Allah akıl fikir versin. Madem bonservisle ve o maaşa alacaksınız, bari şu macar çocuk için kıysaydınız paraya.

Adsız dedi ki...

-part1-

Q7'nin gelmesine en çok karşı çıkanlardanım. Ama bugün itibariyle eleştiriyi kesip ne yapacağını bekleyeceğim. Futbol önyargı içeremez çünkü. İnşallah verdiği röportajdaki gibi olgun ve düzgün oynar ve bizi mutlu eder (uçakta öğretildiği belli olan Şenol hoca ile bir şeyler öğrenme kısmı beni benden aldı orası ayrı). Ancak katılmadığım tek nokta var, o da TD konusu. Quaresma'nın -önyargısız olacağız ya, şimdiye kadarki diyelim- genel halinin TD olayı ile bir alakası yoktu, 31 yaşına gelmiş adam için bundan sonra da olmaz. Ya da kısacası Quaresma'yı Quaresma'dan başkası kurtaramaz. Olacaksa nedeni milli takımına girmek mi olur, vefa mı olur, muhtemelen kariyerindeki son ciddi performans transferinde bir şeyler yapmak mı ya da hepsi birden mi olur bilinmez ama durum böyle.

İşin yönetim boyutunun fecaat olduğuna değindik ve değiniyoruz zaten. Yıllardır eğitim sistemimizde niye ortaya atıldığı belli olmayan konuya da girerek teşbih bağlamında, sırf vatandaş için sanat olmaz bilader. Sanat sadece insanları eğlendirmek için yapılmaz. Eğlendirir de düşündürür de ufkunu da açar da. Gerekirse rahatsız da edip düşüncesini anlatır bir de. Mozart bile onca muhteşem eserinin arasında sırf para kazanmak uğruna diksinerek de olsa insanları hoş etmek için bazıları sipariş misali bir sürü eser yapmıştır elbette. Ancak bunu arabanın gideceği yere ulaşmak için yakıt misali etmiştir. Aynen futbol gibi müsabaka içeren konularda da bu böyle. Barça'da taraftar "ne lan bu kazma adam, kim Busquets forması alır antoni kuin" deseydi ve yönetimleri de buna uyup adamı postalasaydı Barça Barça olamazdı netekim. Şimdi Olcay'ı oyundan çıkarınca göreceğiz takım nasıl değişecek; Q7 yedek filan oynamaz çünkü orası kesin. Ben de merak içindeyim.

Q7'nin başkanlık seçimleri için etkisi olabilir de olmayabilir de. Ama BJK genel kurul üyelerinin tavrını dışarıdan yani medyadan ve tanıdığım birkaç tanesinden az çok iyi takip eden biri olarak diyebilirim ki, Başkan seçime kadar stadı bitirip açtıktan sonra kameralara "yapraam boş verin Beşiktaş'ı filan" vb bir laf demedikten sonra en az bir dönem daha seçilmesi kesin gibi. Elbette öyle bir şey düşünüp demeyeceğine ve yüzde 99 ihtimalle stadyum da seçime kadar biteceğine göre de durum böyle olur. Radikal bir alternatif de yok zaten. Bu konuda da Barça diyelim. Adamlar başarmadık iş bırakmamış ve dünyanın en iyi futbolunu oynuyorlar; buna kulübün kasasına kattıkları + anlamında tonla işi de ekleyelim. Buna karşın seçimde yine bir sürü aday yine bir sürü proje. Büyük kulüp olmak böyle bir konu olsa gerek.

Transferdeki yavaşlık yönetimin mali işlerde iyi, ancak scout ve oyuncu tespiti işlerinde sınıfta kalması nedeniyle oldu. Sen geçen sezon renklileri de geçtim STSL'de en iyi takım formasyonuna sahip olan kulüpsün; dolayısıyla giden 2 oyuncu son birkaç ayda belli olsa dahi şimdiye kadar alternatifleri dahil isimleri belirlemiş ve transfer edilecekleri bağlamış olman lazımdı. Popülerlik ve seçim yatırımı adına Q7 gibi isimleri çıkarsak bile, ki söylenildiği gibi kanat oyuncusu bölgesi diğerlerine göre son tercihti, bu işlerin çoktan bitmiş olması gerekiyordu. Bundan sonrası iyi olsun diye umalım.

Adsız dedi ki...

-part2-

Gomez alınacaksa Demba Ba niye satıldı lafı gerçekten garip olmuş. Hani mesele benim yapmaya çalıştığım gibi oyun stili ve golcü kimliği vs olur amenna. Yoksa sırf giden-gelen kısmıyla birinden 13,5 milyonu cebine indiriyorsun; 30 yaş için 2 yıllık kontrat hesabı aradaki miktardan 2 milyon +fark yapsan bile yapılır bu transferler.

Öte yandan yabancı sınırı böyle serbest kalmışken DM/CM tercihi olarak G.inler'de ısrar edilmesinin yanlış olabileceğini düşünenlerdenim. Bak Beşiktaş gündemini cidden takip ediyorum kıvamında bulunan twitter hesaplarından birinde Schalke'den Marco Höger'in adı geçmişti mesela. İyi tespit vesselam. Arkadaş kadroda bulunan 2 DM oyuncusu nedeniyle elden çıkarılması muhtemel isimlerden bence de. Bizim için önemli olan tarafı ise yaşının genç olmasıyla Ernst'in biraz daha hızlısı ve hücuma daha çok katkı vereni diyebiliriz. Muhtemelen 2 milyon sözleşme parası ve yıllık 1,2-1,5 bandına rahatlıkla alınabilir.

Selim dedi ki...

Q/ bence 2 sezondur izlediğimiz f/p yönünden çok başarılı transfer döneminin, bitişini simgeleyen bir transfer oldu. Daha dün gibi aklımda, Fikret Orman'ın teneke bağlayıp takımdan yollayışı. Taraftar istedi diye adamı getirdiler, geçen sene oluşturduğumuz takım olgusunu mahvedecek diye çok endişeliyim açıkçası, ayrıca Şenol Güneş'in zor olan işini daha da zorlaştırdılar. Ben hiç umutlu değilim bu seneden.

alper dedi ki...

Remy 'i unutun.Gomez olmazsa Osvaldo olur.

Orta sahaya G.İnler ya da Muntari...Veli'nin durumu ve Ş.Güneş'in isteğine göre.Ben Muntari'yi tercih ederim.Sol ayaklı bir orta saha iyidir.

alper dedi ki...

Bişey takıldı aklıma gençler..Ben pek sevmem olsa da olur olmasa da olur benim için..Quaresma geçen yıl Porto'da kaç maç oynamış,kaç gol kaç asist yapmış lig ve CL de.Herkes fitbol uleması ..Şu BJK kadrosundan satın Porto'ya bir oyuncu bakalım geçen yıl Quresmanın Porto'da yaptığı istatistikleri yapacak mı yapabilir mi?

Zaitsev dedi ki...

Taraftar istedi diye Quaresma alındığını sanmıyorum. zaten ismi çıktığı gibi transfer bitti neredeyse. Yıldız isim almak için alındı denirse belki olabilir.

@james sneijder

Benimde dün akşam garibime gitti o yüzden yazdım Alen'in Demba-Gomez muhabbetini. Birileri tribünde aksiyon yapacak o yüzden bu laflar var ortada. Beşiktaş Demirören zamanı(son isyan zamanları hariç) o kadar kötü giderken kaç kere yönetime tepki koydu tribünler. Tam tepkiler başladı Portekizliler indi bir anda. Kötü başlarsak sezona birilerinin bir planı var diye düşünüyorum.

DM içinde geliyorsa bir Alman gelsin bence de. G. İnler fiyatlar makulse geçici bir yama olabilir ama GS ilgilenip alamadıysa biz zaten almayız. Yıllık o kadar para vermeyiz. Adamların minimum kontratları G. Töre kontratı seviyesinde. Sabri >= G. Töre :)

@tibet kutman

Bu macar çocuk kariyerinin en iyi zamanında Rusya'ya transfer oldu.. 24-25inde bu potansiyelde kimse para harici bir sebeple Rusya/Türkiye'ye gitmez. Sorunun 2 kolu olabilir ya talip sayısına bağlı olarak artan fiyat ya da Türkiyedeki maaşları bilen menajerin yüksek fiyatta tutturması. Quaresma ismi de Macar işi olmayacağı zaman ortaya çıktı. Para da anlaşılır da gelirse ileri tarihlerde ben Sosa/Gökhan 2lisinden biri ederini bulunca gideceğini düşünüyorum.

@alper

2014-2015 Quaresma 43 maç 10 gol 7 asist

alper dedi ki...

Bizde 10 gol 7 asist yapsa?

Basar dedi ki...

@turkkant
@tibet kutman

Yorumlarınıza noktasına kadar katılıyorum. Takımın omurgası (kaleci, stoper, ön libero, forvet) bozuk iken gereksiz yere gereksiz bir paraya en gereksiz adamı aldık.

Stadyum açılışı ile Fikret istifa sesleri arasında kaç hafta olur bilemiyorum. Şenol Hoca şanssız adam, korkum onun başını yemeleri...

Fikret Başkan takımı aldığı bataklığa geri sokacak gibi. Tam da bataklıktan kurtulmak üzereyken!

turkkant dedi ki...

Beşiktaş'ın sağlıklı bir takım formatına oturması için Gökhan Töre satılabilir bence. Töre'yi 10 m.euroya satsan, yerine Q7'yi koysan, takım kimyası sorunumuz ortadan kalkar en azından. Artı, aldık-sattık, oyuncu kalitesini düşürmeden, bir sorunlu sattık, bir sorunlu aldık, +10 kara geçtik deriz. Ki bana kalırsa Q7 Töre'den iki gömlek üstün oyuncu. 1-2 sene oynar, o arada K. Frei pişer.

Gerçi yönetim geçen ay Töre'yi satma konusunda çok hevesliydi, ne kadar doğru bilmiyorum ama, söylenene göre, basındaki rakamlar palavra, 7-8 dahi öneren olmamış diyorlar.

Diğer konu stoper meselesi. Rhodolfo anlatılana göre, yüksek toplarda etkili ama çoğu o tarz stoper gibi ağır. Bu durumda Franco ile eşleştirsen çok yavaş kalacaklar, defansı önde kuramayacaksın, Ersan'la eşleştirsen malum Ersan'ın sakarlıkları, Miloseviç'in seviyesi kapalı kutu, Necip hızlı ama o da sakar... Sanki iki stoper lazımdı bize. Sol stoper Tosic mi olacak acaba?

Coolio dedi ki...

Şenol Hoca sol stoperde Tosic'i değerlendirecek diye düşünüyorum. Sol ayaklı olması ve diğerlerine göre nispeten daha hızlı olması nedeniyle.

Ayrıca hocanın Töre'ye farklı bir göre vereceğini düşünüyorum. Sağ açıktan ziyade bol bol gezinen, gol noktalarına daha çok giren bir formasyonda olacak gibime geliyor.

Orta sahaya transfer şart oldu ama ihtiyacı gidericek bir transfer yapmayacaklar sanki. Kontejyan doldurmak için birini alacaklar. Çok sıkıntılı durumlar yaşayacağız sanki. Röportajlardan çıkardığım durum Veli'nin futbol kariyerinin tehlikede olduğu. Tolgay yarım sezon yok, sonrası zaten belirsiz. Yani Fernandez ben borcumu ödemek istiyorum, tekrar alın beni dese Q7'ye göre daha çok faydalı olurdu.

Ben çok ilginç bir sezon olacağını düşünüyorum.

Şenol Hoca'nın Biliç'in şablonundan devam edeceğini sanmıyorum . Takımın felsefesi de epey değişecek . Az gol atma sebebimizin oyuncu kalitesi mi yoksa taktiksel seçimler mi olduğunu biraz daha net görebiliriz . Keza aynı şekilde ligin en az gol yiyen takımlarından biri olmamızın da şablonla bağlantısını irdeleme fırsatımız olur .

Olcay ne kadar iyi niyetli olursa olsun kısıtlı bir oyuncu . Burhan Eşer gibi Anadolu takımı görev oyuncusu olur en fazla. Bu sorumluluk ona 2 gömlek fazla geliyor. Orada bir kalite arttırılması önemli ihtiyaçtı .

Quaresma konusunda hala kızgınım ama bir yanım ya tutarsa demeden edemiyor . Sonuçta Bakambu-Volkan Şen ikisi de oyun disiplinleri-çalışkanlıkları ile bildiğimiz adamlar değiller. Sosa iyi niyetli bir adam ama bu 3'lünün aynı anda sahada olduğu zamanları kaldırabilecek bir orta sahamız yok . Atiba'nın ofansif yükü sırtından alındığında daha verimli olması olası . Oğuzhan'ın fizik olarak biraz toparlandığı söyleniyor . Topla ilişkisi ve futbol görüşü OZan tufan'ın önünde , fizik olarak da ona yakınsarsa çok enteresan bir takım izleyebiliriz. Sağlam bir Mario Gomez zaten Beşiktaş'ı 2 basamak yukarı taşır.

Denildiği gibi ilk 3-5 haftada çok geri düşmediğimiz takdirde yarışı sürdürebiliriz sanki .

BJK4EVER dedi ki...

Abi bu taraftardaki defansif dusunce yapisi ve Quaresma yorumlari delirtiyor beni.
Neymis bu Quaresma boyle arkadas. Atletico macindan dolayi hepimiz kizdik, gordugu sacma sapan kirmizi kartlar dolayisiyla kizdik, ama birimiz burada bilerek pislik olsun diye yapti diyebilir mi? Adamin kopek gibi adam kovaladigi maclari da biliyoruz Schuster doneminde sonucta. Kafasi garip bir adam Quaresma iste, tipki Engin Baytar gibi, Yasin Oztekin gibi vs. Dedigim gibi, tamamen adam yonetmeye bakiyor bu is. Senol Gunes Trabzon'da Engin Baytar, Yattara vs ile sampiyonlugu son haftada kaybetmisti. Oldu mu oluyor. GS Caner sacma sapan bir macta kirmizi kart gordu diye gonderdi herifi, rakibin 5 senelik sol kanat sorununu cozdu. Bu kadar kolay mi adam harcamak?
Quaresma'nin gelecegi sartlara bakacak olursak, ucuza geliyor ve ilk geldigindeki gibi bir baski olmayacak ustune. Yillik maasina laf edenler de dezonformasyonun kralini yapiyor, cunku Porto'da yillik

600.000 euro falan almiyordu. Devre arasinda gitti ve yarim sene o kadar para aldi, sonra yillik 1.2 milyon euro aldi. Ha, 1.6 milyon euro'yu cok goren varsa Necip, Olcay gibi oyuncularin aldigi parayla kiyaslasin. Ve Atiba, Sosa, Milosevic'in bize gelmeden evvel aldigi paralarla simdi aldigi paralari da kiyaslasin ve onlarin transferine de karsi ciksin bir zahmet.

Ayrica cok daha iyi bir antrenorle calisacak ve saglikli bir ortamda futbol oynayacak. Aurelio-Guti'li sacma sapan orta sahalarla, Almeida'larla falan oynamayacak en azindan. Cok daha sistemli, mucadele gucu yuksek, disiplinli bir takimda oynayacak.

Onun disinda Tore-Quaresma birbirinin alternatifi degildir. Sen sampiyon olmak istiyorsan hucum gucun olacak, rakibi dove dove yeneceksin. Gecen sene yaraticilik acisindan sadece Tore'nin yetmedigini gorduk iste. Sosa, Olcay gibi oyuncularla anca 3. olursun. Savasirlar, disiplinliler, ama kritik anda Sneijder golleri siralarken onlar anca okuzun trene baktigi gibi bakar, ellerinden birsey gelmez. Son kazandigimiz derbilere bir daha bakin bakalim, cogunda Quaresma'nin direkt katkisi var.

Tabii burada Quaresma'yi idare etmek onemli, hem sportif hem kisisel acidan. Eger idare edemezsen koyarsin kulubeye, veya kadro disi birakisin. Disaridan gelecek tepkilere gogus gerecek capin da yoksa o zaman gorevi birakip orada durmayacaksin. Bu risk isidir tamamen, risk alinmadan sampiyon olunmaz.

Onun disinda Quaresma geldi diye Dzudszak'tan vazgecildigini zannetmem. Haberlere gore ciddi talipleri varmis ve ucuk paralar istemis. Dinamo da sanirim satmaya razi degil, tutmaya bakiyor. Mantiklisi aralik'ta tekrar denemek, ama 6 ay onu bekleyecek luksumuz elbette yok. Quaresma gibi yetenegi tartisilmayacak, maliyeti uygun bir oyuncu iyi bir ara cozum.

Bugun ilk hazirlik macimiza cikiyoruz. Formasyon ve takimin genel mentalitesini cok merak ediyorum. Benim icin sampiyonlugun sirri cift forvet oynamaktan geciyor, hele ki uzak forvet yerine Quaresma geldikten sonra. Ilk hazirlik macimizda klasik cift forvetle cikarsak, hele ki Cenk-Omer ikilisiyle cikarsak Senol hoca'ya guvenim 100% artacak.

Coolio dedi ki...

@BJK4EVER
"Savasirlar, disiplinliler, ama kritik anda Sneijder golleri siralarken onlar anca okuzun trene baktigi gibi bakar, ellerinden birsey gelmez"

Kusura bakma ama Q7 verdiğin örnekteki Sneijder değil. Net 1.5 sene topu oynadı burada. Onun hakkındaki izleminin böylemi? 8 kişi çalımlamaya çalışıp top kaptıran, kritik yerlerde çalım yapıp top kaptıran, gününde olmadığında istediğini yapamadığı için sinirlenip iyicene oyundan düşen, kart görmeye çalışan o değilmiydi? Hiçbir derbide iş yaptığını da hatırlamıyorum.. yanlış kişidenmi bahsediyoruz. Geldiği ilk 6 ayda dandik rakiplere karşı attığı gollere değer veripte tüm 1. senesine genellemiyorsundur umarım. Performans konusunu geçtim, madem BJK tarafarının hastasıymış o zaman Fikret Orman gel mali krizdeyiz, azcık paranı indirelim sembolik olarak dediğinde niye karşı çıktı? Sneijder dediğin adam kro Fatih Terimle bile oynamay çalıştı, adamı yanlış yerde oynattı yine oynamaya çalıştı. Evet iyi oynayamadı ama maç satmadı, 8 kişinin içine girip şov yapmadı. Parası ödenmediğinde bile avukatlarıyla işlem yaptırdı ama sahaya çıkıp oynadı. İkisini aynı kefeye koyman çok garip.

Coolio dedi ki...

Başka söze gerek varmı? 7 milyon Euro verip bedavaya gönderdiğin adama bir daha 1.2 milyon euro verdin.. ve bunu aynı başkan yaptı. tebrikler.. durmak yok, yola devam.

RICARDO QUARESMA'NIN TRANSFERI ILE ILGILI OLARAK OYUNCUNUN KENDISI VE KULUBU FC PORTO ILE ANLASMAYA VARILMISTIR.BUNA GORE FC PORTO'YA SOZLESME FESIH BEDELI OLARAK 1.200.000 AVRO ODENECEKTIR.OYUNCU ILE 2+1 YILLIK ANLASMAYA VARILMIS OLUP;

- 2015-2016 SEZONU ICIN 1.768.000 AVRO GARANTI UCRETI
- 2016-2017 SEZONU ICIN 1.600.000 AVRO GARANTI UCRETI ODENECEKTIR.

OYUNCUNUN 2016-2017 SEZONUNDA EN AZ 30 RESMI MACTA GOREV ALMASI DURUMUNDA OYUNCUYA

-2017-2018 SEZONU ICIN 1.768.000 AVRO GARANTI UCRETI ODENECEKTIR.

BjkSraew dedi ki...


OOHHAAAA!!!! Çingeneye verilecek paraya bak 1.2-1.3 milyon eurodan fazla etmeyecek (bence o bile çok) dengesize verilecek ücrete yazık.

Yapacakları kontrata da ödeyecekleri ücrete de ....

BjkSraew dedi ki...


Sinirim geçti,sakinleştim. Polyannacılık yapıp maç başı ücret anlaşması yapılmadığı için kendimi mutlu etmeye çalışıyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma'nin oldugu sezonki maclar:


19.09.2010 Süper Lig FB Şükrü Saracoğlu 1-1 Niang(FB)
Muhtesem bir oyun oynamistik, Gokhan Gonul'u perisan etmisti.
20.02.2011 Süper Lig BJK İnönü 2-4 Necip Uysal (BJK-Kendi kalesine)
27.10.2011 Süper Lig BJK İnönü 2-2 Simao (BJK)
2. golde (Almeida) asist yapan oyuncu Quaresma
05.02.2012 Süper Lig FB Şükrü Saracoğlu 0-2 Yobo (FB)
29.04.2012 Süper Lig FB Şükrü Saracoğlu 1-2 Egemen Korkmaz (BJK)
03.05.2012 Süper Lig BJK İnönü 1-0 Almeida (BJK)
Golde (Almeida) asist yapan oyuncu Quaresma


2011-2012 sezonu
Beşiktaş 0-0 Galatasaray
Galatasaray 3-2 Beşiktaş
Hem 1. (Toraman) hem 2. (Semih) golde ortayi yapan oyuncu.

Beşiktaş 0-2 Galatasaray
Galatasaray 2-2 Beşiktaş
Hem 1. (Holosko) hem 2. golde (Ujfalusi) ortayi yapan oyuncu.


2010-2011 sezonu
Galatasaray 1-2 Beşiktaş
Beşiktaş 2-0 Galatasaray
Rakip savunmayi Simao ile birlikte dagitmisti.



Bunlar da derbide 'hicbirsey' yapmayan Quaresma'nin maclarinin ozetleri (kendi gozlerinizle gorun diye):

https://www.facebook.com/macozetleritv/videos/10150806455413810/

https://www.facebook.com/Aslan.Yuvasi.10/videos/290316337700980/

https://www.facebook.com/HerseyPaylastikcaGuzeldir/videos/3579449238062/


GS'ye deplasmanda son 4 senede sadece 5 gol atabilmisiz, 4'unde imzasi var bu adamin asistle. Gittiginden beri 1 derbide ustun oynayip kazanacagiz hissi vermemisiz, Quaresma'nin oynadigi her derbide ya oyun olarak ezilmemisiz ya da puan(lar) almayi bilmisiz.

Hala cikip da bu adama derbilerde ne yapti vs demek tam anlamiyla ikiyuzluluktur. Adamin derbilerde tek basina etkinligi Sosa+Olcay+Tore+Frei'dan daha fazla.

alper dedi ki...

Tekrar ve tekrar yazayım.BJK fitbol takımı bu blog ve benzeri bloglar gibi bloglar kapanmadığı ve futbolu çok iyi bilen bu blog azarları piyasadan silinmediği sürece şampiyon olamaz.

Q7 nin amk.Ölüsünü ayrı dirisini ayrı .... de Necip'in Pektemek'in Şişmanoğlunun oynadığı takıma 1,6 milyona gelmiş.Normal bir para piyasa şartlarında.Çok diyen fitbol izlemesin..

Gürcan Ulusoy bey tivaytırda verip veriştirmiş Q7 Kadıköy'de Feneri yenmenin hayalidir diye.Fitbolu bu hayal için oynamıyor seyretmiyormuyuz zaten.Senin bir umudundur Q7 başka bir şey değil.Bu transferi eleştiren güruh aynı blogda bloglarda BJK için düşük profil sorunu diye yazı paylaşıyor.Hangine inancam abi.

alper dedi ki...

P.Nouma geldi kart gördü kavga etti.Maç mı sattı?

Sonra penisini okşadık diye kovduk.Ki hataydı kovmamız.Sırf penisin okşadı o derbide diye omuzlara almamız lazımdı bence.Ben topçunun orospu çocuğu olanını severim çünkü.

Sonra yine geldi. ilk maç yine kırmızı gördü maç mı sattı?O sene kim şampiyon oldu?

Bırakın martaval okumayı duygusal romantik takılmayı.Şu bloger tayfası Che Guevarayı mezardan kaldırıp 1,6 milyona BJK ya transfer etsek solculuk ayağına ayakta alkışlar.Milleti aptal sanmayın.Neyi neden eleştirdiğinizi bilin önce.Solculuk oynamak demek her şeyi eleştirip ben bilirim siz bilmezsiniz demek değildir.Çıkın yola sokaklara sorun çocuklara bakalım dünden beri nasıl hissediyorlar?Ya çocuğum bize süper bir görev adamı geldi MEDEL geldi deyin birde Q7 geldi deyin.

alper dedi ki...

Aynı bloggerlar Manciniye Prandelliye süper hoca derler RVP sakat derler.FB salak dimi sakat adam aldılar.Koysun Vodafone açılınca RVP 35 metreden bize de görelim sakat mı değil mi?

BJK batmış beyler hepimizden tüm BJK lılardan gelip para dilenecekler .Böyle mi düşünüyorsunuz?Batarsa BJK ne yapacaz diye mi düşünüyorsunuz?Muhasebeci taraftar dayaklık taraftar ukala taraftar demektir.Ulan TS bile batmadı be.Kime ne vermişler bana ne.İyi adam alsınlar kötü adam alsınlar açarım lig tv yi izlerim yenersek sevinirim yenilirsek alayına söverim.Üzerinde BJK forması var sövülmez demeyin ana avrat giderim.maç biter sigaramı içer işime bakarım haftaya tekrar izlerim.

alper dedi ki...

Muhasebeci taraftara bir çift söz daha.Hesap yapmayın alaydık eskişehire giden Weboyu bedavaya atardı bizde en az 15 gol.Penaltısız hemde.

Hatadır.Al ulan bedava E.Belözoğlunu BJK ye sövsün 2 hakeme sövsün 2 rakibe aldırsın sana 3 puan.Tabelaya bakarım ben melekler ordusu yönetmiyoruz BJK de.Zago çok ahlaklıydı dimi?Sergen ,Tümer ahlaklıydı dimi?Ali Eren ahlaklıydı T.Doğantez ahlaklıydı dimi?Seba yönetiminde ki yönetici E.Acar çok ahlaklıydı dimi?

alper dedi ki...

FB 28 bin BJK 15 bin kombine satmış.Fitbol uleması BJK muhasebeci taraftarı kesin bir şeyi protesto etmiştir.

FB kayere 8 milyon vermiş.Çok para ya.FB batar kesin.Stopere o para verilir mi bedava Bekir,Egemen varken hemde.Ama FB 19 BJK C.koray sayesinde 13 kez şampiyon olmuş.

Adsız dedi ki...

Q7'nin yıllık alacağı konusunda aşağıdaki linki verip 600bin avro demiş idim:

http://sportsearning.com/2013/01/05/ricardo-quaresma-salary-or-income/

Sayfada aylık yazıyor, yani 600bine 12 ile çarpınca ulaşıyorsun. Yine de o paranın yarım sezonluk için olduğu, yıllık toplamın 1,2 ettiği yazılmış.

Buyrunuz, ilk transfer olduğunda haber yapan Portekiz gazetesinin sitesindeki bilgi:

http://www.cmjornal.xl.pt/desporto/futebol/detalhe/fc-porto-paga-600-mil-euros-a-quaresma.html

Portekizceyi napacaz lem, diyeceksiniz benim gibi; google translate ile İngilizceye çevirmenizi tavsiye ederim.

Diyor ki, sezonluk ("temporada" kelimesi Portekizce ve İspanyolca'da tüm sezon için kullanılıyor) 600bin avro, performansına göre artabilir.

Aynı sitede Ocak 2015 tarihli başka bir haber:

http://www.cmjornal.xl.pt/desporto/futebol/detalhe/quaresma_rejeita_milhoes_da_turquia.html

Burada ise sezon filan demeden yıllık net ve kemiksiz 650bin avro olduğu yazılmış. FB'nin devreye girmesi doğruymuş bu arada, sayfadan bunu da öğreniyoruz. Ancak bizde yazdığı gibi sadece Beşiktaş'ta oynarım başka da STSL takımına gitmem dediği değil de, Porto'dan ayrılmak istemediğini yazıyor. Bu kısım çok önemli değil aslen. Bazı istisnalar dışında her oyuncu için geçerlidir, ayrılmam len dedikten sonra iyi para verince gelirler, miktar değişse de. Macaroğlan da kariyerinin müthiş dönemindeyken para için Rusya'ya gitmişti mesela.

Bu vesileyle ismini zikrettiğimiz Agger'i de yazalım. Adam Liverpool'da efsaneyken ve tonla kazanıyorken aldığı paranın neredeyse 5'de birine yetiştiği Brondby'e gitti. Eski kulübüne borcunu ödemek istiyormuş. Gelen teklifleriyse elinin tersiyle itiyormuş eleman. İstisnalar dedik, İskandinavlar biraz böyledir. Diğer istisnalarsa De Rossi gibi; tehdit etsen bırakmaz Roma'yı. İşte emeklilik yaşına geldiğinde ABD'nin yolunu tutar o kadar.

Netçe itibariyle şu anda parayı konuşmak için erken. Sahada sıvarsa bu konu tabii gündeme gelir. Ama iyi performans gösterirse esamesi okunmaz. Erken yani. Ancak yönetsel olarak elbette "birazcık" uçulması olayı söz konusudur. Bir de, seveni vardır sevmeyeni vardır gayet normal. Ancak söz konusu Q7 olduğunda ulu manita muamelesi yapılarak "bu kız tuvalete bile gitmiyodur ya" tarzına girmeyelim artık. 600binse 600bin. Çıksın 3 milyonluk oynasın kar bile ettik diyelim. Ama önce olayı bir net görelim ve de bilelim.

Hayırlısı olsun.

Adsız dedi ki...

Ekleme: "Yine de o paranın yarım sezonluk için olduğu, yıllık toplamın 1,2 ettiği yazılmış." der iken linkte yazmıyor, blogda yazılmış manasında söylemiştim.

turkkant dedi ki...

@BJK4EVER, ALPER

Biz Fener'i GS'yi yenmek için mi oynuyoruz, şampiyon olmak için mi?

Quaresma yanlış seçim, bunun lamı cimi yok. İki kanadından biri Töre sezonda 4-5 gol atıyor, diğeri son 8 sezonda ortalama 5 civarı atmış. Bu sistemde santraforun 25 filan atmazsa şampiyon olamazsın.

Övünç'ün yorumuna da katılmıyorum. Volkan-Bakambu Şenol Güneş'in sisteminde rekor gol atmışlar. Olabilir, sonuçta rekor gol de yediler ve sıralamada vasat bir yerde ligi bitirdiler.

Quaresma-Töre ceza sahası içinde cirit atıp bu sene 10'ar atabilirler, madalyanonun diğer yüzünde bırakılan alanlarda dünya kontatak-gol yersin. Mesele sadece çok gol atmak değil, "çok gol yemeden çok gol atmak." Töre-Q7 ile o iş olmaz.


turkkant dedi ki...

Güzel bir Q7 analizi: http://www.footballium.com/haber-detay/69-ayak-disi-mi-ceza-sahasi-ici-mi

BJK4EVER dedi ki...

@turkkant

Derbiden girdik, ancak derbi yerine zorluk duzeyi yuksek final maci da diyebiliriz. Bu maclarda cuvalliyoruz iste abi, otesi yok. Gecen sene cuvalladik iste, ondan evvelki sene de cuvallamistik, takim kaldiramiyor iste. Bir yere kadar yetiyor kalite, rakip de senin kadar isteyince, mucadele edince yetmiyor gucun iste. Gecen sene derbileri kazanamadan birsey olamayacagini gorduk iste. Gelecek sene en azindan ic sahadaki derbileri kazanip break-even yapmamiz lazim. Ve final maclarini almamiz lazim.

Onun disinda taktiksel olarak haklisin. Ancak bana gore Quaresma gibi yetenekli ve kaliteli bir oyuncuyu o paraya alabiliyorsan her zaman almalisin. Asil ihtiyacimiz Olcay'in bir ust level olani, ama o da kolay bulunmuyor. Ki Dzudszak da tam olarak o adam degil.
Bana gore mantikli olan Quaresma geldikten sonra Sosa'yi da satip cift forvete donmek veya golcu bir trequartista almakti, olmadi.
Dzudszak gelseydi de senede 15 gol atamazdi, emin ol.

@Alper

Hocam sen çok tek taraflı yorumluyorsun . Eyvallah burada hepimiz sübjektifliğin dibine vuruyoruz da adam düşük profil sorunu yazıp kalite arttırımı istediğinde akla ilk gelen adam Quaresma mı olmalı ? 2 sene emek verip iyi kötü bir düzen oturtup sonra ülkesi dışında her yerde arıza yapan bir adamı almak mı profil yükseltmek ? Basbağı bir kumardan başka bir şey değil.

Manchester RVP'nin yerine kimi aldı ? Salak mı bu adamlar Thomas Müller'e 100 milyon verip 3 kuruş sadakat bonusu vermemek için ellerindeki tek 9 numarayı gönderiyorlar ? 35 metreden Fener'e 1 gol kitlesin diye 32 yaşında adama 5m € 'dan 4 senelik sözleşme yapmaktan daha iyi alternatifler var bence ortada .

Unknown dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam Q7'nin derbi performanslarından bahsetmişin de, gerçekten aynı maçları mı izledik diye afalladım bir an..

Kadıköy'deki 1-1'lik maç dışında bana oyuna ağırlığını koyduğu tek derbi gösteremezsin. Kaldı ki o maçta da dia'nın şanssızlığı ve beceriksizliği sayesinde fark yemekten kurtulduk. O sezonki GS maçlarını umarım tekrar örnek göstermezsin, zira adamlar ciddi ciddi düşme potasına yaklaşmışlardı.

İkinci sezonunda Beşiktaş'ın tek adam akıllı oynadığı derbi İnönü'deki 0-0'lık GS maçıydı. Onda da pek çok pozisyonu harcayan, saç baş yolduran yine Q7 ve Simao idi. Play-off maçlarında ise zaten ligi farkla bitirip fazladan Digitürk için derbi oynamak zorunda kalan ve o gün de kazansa da kaybetse de zerre etkilenmeyecek GS karşısında Arena'da içeri ortaya benzer gönderdiği topu sanırım Semih kendi kalesine atmıştı. Asist diye vermişin. Zaten hatırlarsan play off dönemi arkadaş küskünlükten yeni dönmüştü. Simao'nun o müthiş golü attığı maçta ise tribündeydim ve yine bunun gamsızlığı yüzünden herkes çıldırıyordu.

Yani uzatmayayım ama eğer derbi kazandıracak adam diyorsan, kusura bakma, bunu açtığı ortayla Almeida'nın tesadüfen attığı bir iki golle büyük maç oyuncusu olduğunu ispatlamış olmazsın. Öldürdüğü ataklar, topla oynama oranı, duman ettiği pas trafiği, boşa giden koşular, takım savunmasına yaşattığı zaafiyet vs vs ne olacak? Hatırlarsan Kadıköy'deki 1-1'lik maçta, yani ülkedeki ilk derbisinde Fenerli oyuncular 3 kişi sarıyordu etrafını..Bak bakalım ne oynadığı/oynamadığı çözüldükten sonra bir daha öyle markaj yemiş mi ? Bücürük Stoch kadar tehlikeli olabilmiş mi? Stoch bile bu abimizden daha büyük performanslar gösterip çok kritik iki derbi kazandırdı.

Kaldı ki, eğer derbi kazandıran yıldızdan bahsedeceksek en güzel örneği Sneijder'dir. Takım dökülürken kritik anda kendisini değil ama Veli'yi attırabilir, gelenden gidenden 4 yerken ve takım yine rezil oynarken çalımladığı adamı tekrar geçme sevdasına düşmeden Volkan'ı sağlı sollu yatırır maçı alır, Beşiktaş Arena'da iyice sıkıştırmışken trivela denemek yerine sahneye çıkar fişi çeker filan..

Ayrıca biz derbileri Bilic'in ilk senesinde kadronun tecrübesizliği ve Bilic'in oyunculara da sirayet eden açık ve abartılı korkaklığı yüzünden kaybettik. Geçen sene ise Bilic'in korkaklığına hakem rezaletleri eklendi.

Yapma hocam, hepimizin izlediği film aynıydı. Biz de demiyoruz ki Olcay yeterlidir aslandır kaplandır..Geçen bir yorumumda da yazdım Beşiktaş'ın takozu bu adamdır diye.

Eğer Q7'yi aldıysan ardındaki bekin Gökhan-Caner kalibresinde ve etkinliğinde olması gerek. Sola koyduğunda ve Rhodolfo geliyorsa (yukarıda da değinildiği gibi) Tosic büyük ihtimalle sol stoper oynayacak olduğundan, arkasını Motta-İsmail gibi her iki yönlü de vasat/vasat altı beklere teslim edeceksin. Çalım denerken kaptırdığı topu geri almak için hırsla 50 metre depar atması haricinde dirhem katkısı yok.

Ben yapılabilecek en büyük transfer yanlışı olarak görüyorum. Başkanın tükürdüğünü yalaması da ayrı ve utanç verici bir tartışma konusu.

BjkSraew dedi ki...


@jamessnaider,@alper

Quaresma aslında yıllık 1.300-1400 civarı ücret + 30-40 maç üzerinden de maç başı da 5-10 bin eoradan hesaplanarak mevcut yıllık ücretler ortaya çıkmış gibi görünüyor. Bonservis meselesi komedya zaten.

Quaresma'nın,Jose Ernesto Sosa'dan fazla garanti para alacak olması zoruma gidiyor,dokunuyor açıkçası.

turkkant dedi ki...

@BJK4EVER
Hala çift forvet oynama şansımız var, bana en olası senaryo Quaresma'yı kanat yerine, ikinci forvet gibi oynatmak geliyor.

Şenol Güneş Colman'da yaptığı gibi Sosa'yı da merkeze kaydırabilir. Arkasına Gökhan İnler'i alabilirsek. Selçuk-Colman'ın benzeri bir teknik kapasitesi yüksek göbek ikilimiz olur.

Olcay bence alternatifsiz oyuncu. Forvet arkasına koşuları takımda başka kimsede yok. Ş. Güneş o tarz oyuncuları hep sevmiştir (Burak, Bakambu vb...) "Koşan-basan-defansa yardım eden" oyunuyla da merkezin yumuşaklığını dengeleyecektir.

Stoper ve kaleci sorununu ne yapacaklar ama onu hiç bilmiyorum.

Adsız dedi ki...

@BjkSraew

Bahsettiğin haklı zoruna gitme olayına cila olarak benim kanıma dokunan bir diğer konu da taraftarın azımsanmayacak kısmının (BJK4EVER değil mesela, o kendi taktiksel anlayışı ile bu gözle bakıyor) sadece isim nedeniyle bunu kabullenmesi. Deniyor ki "Cenk Gönen'in Pektemek'in bu rakamları aldığı ortamda.." iki yanlış bir doğru etmiyor maalesef.

Sosa'dan yana tereddüdüm yok. Adam Alman gibi, çıkar yine kapasitesi çerçevesinde topunu oynar. Yanlız 4-4-2 derken dikkat etmek lazım gelir. Sanki takımın el freniymiş gibi onsuz 4-4-2 oynayacaksanız ortadaki ikili kim olacak bunu da yazın bir zahmet. Oğuzhan-Atiba mı? Oğuzhan-Necip mi? Daha da absürdü Atiba-Necip mi? Ki Tolgay olsaydı bile bu alternatifler yine handikaplıydı. Gerçekten çaba gösterip de anlamadığım konu şu: Sosa'nın tavan yaptığı Tottenham maçında bir pozisyon var; Sosa sağ kanattan topu alıp hızlı bir şekilde biraz sürdükten sonra az içeride olan Töre'ye atıp kanattan koşuya başlıyor. Töre de -her nasılsa- buna uyup tek topla koşu yoluna gönderiyor. Devamında sağdan mükemmel kesmesine Demba Ba ve Olcay vuramamış ve yüzde 100 bir golden olmuştuk. Bunların hepsi ise toplam 7-8 saniyede cereyan ediyor. Deniyor ki istikrarsız. Fıtık sorunu dışında oynadığı her maçta bunu yapmaya çalışan ama kendisine uyan pek olmadığı için ortada takılan bir adam bana göre. Takımın Sosa'nın seviyesine gelmesi derken bu oyundan bahsetmeye çalıştım. Biz ise 4-4-2 oynayıp Sosa'yı keserek Q7-Töre'nin bireysel işlerine bakalıma geldik şimdi. Bu arada shelbyl'in dediğine de sonuna kadar katılıyorum; Sosa'nın en zeki oyuncu olduğu seviye önemli, ama çıta buysa yandığımızın resmidir.

Dünya futboluna bakarsanız bariz olan belirli bir aşama değişikliği yaşandı. çok eskiden bireysel işler vardı, Pele gibi. Sonra daha az geçmişte mekanik oyun tarzı da denendi. 80 ler ve 90 ların başlarında 2000'lerin futbolunu oynuyor denen Dinamo Kiev'i tevellütü yetenler hatırlar, onlar öyleydi mesela; ve bir yere kadar gidebildiler. Sonra farklı formasyonlar çıktı ve rakipleri şaşırtıp sonuç alan diziliş başarıları ortaya saçıldı. O Dinamo Kiev'den sonra tek golcü işi de ilk bu zamanlar çıktı mesela. Bugüne geldiğimizdeyse top seviyedeki takımların başarıları kombinasyondan ibaret: bireysel yetenekleri üst düzeyde olan oyuncuların farklı takım formasyonlarında ve disiplininde oynaması. Bu yüzden yeni bir Dinamo ya da Barça modeli beklemiyorum açıkçası. İlaveten Messi'nin bu takım oyununda oynamasını sevemeyenlerin asıl yıldız Ronaldo demesinin arkasındaki neden de bu. Aç parantez basit bir soru; Messi böyle bir takım formasyonunda oynarken Arjantin milli takımı finale çıktı; Ronaldo daha bireysel oynamasına izin verilen bir takımdayken Portekiz ne yaptı?

Bunun bizim için önemli olan tarafı ise şu: Bireysel yeteneklere sahip oyuncu oranımız o top seviyelere göre oldukça düşük kaldı ve kalacak da. Bu sezonki FB'de Ali Şen ruhu hortladı ve Aziz parayı basıp bu bireysel seviyeyi yükseltmeye çalışıyor. Kişisel görüşüm maliyet/fayda oranı çok düşük olacak. Taraftarları dahil, kafayı taktığım Kjaer için çok iyi stoper dediklerine göre bu illüzyonun bitmesi ancak Avrupa maçlarında ortaya çıkabilir. Zira ligdeki dinamikler malum. Tekrar bize döner isek; bu durumda ikinci en iyi tercih tamamen takım oyunuyla hızlı ve tek pasa dönük işler. Bugünkü maçı izleyenler görmüştür, Sturm çok başarılı olmasa da tamamen bu işlerle 2 golü buldu.

80'leri bizzat yaşamış biri olarak bugünden çok daha iyi zamanlardı diyebilirim, insanların düş dünyası çok daha özgürdü; ama futbol olarak aynı şeyi söylemem mümkün değil.

sherlockholmes dedi ki...

beyler yorumlarınız beni öldürüyor gülmekten. maalesef izin verilmediği sürece quaresma değil messi gelse şampiyon olamaz bu takım. geçen sezon gördünüz işte olanları. antep ve akhisar maçlarına kadar doğrayıp sonunda bu iki maçla fişi çektiler. romantik muhasebeci taraftar ayaklarını bırakalım bence. bu oyunu bozmak için bir şeyler yapalım. ulan futbola avrat oyunu diye soccer diyen amerikalılar bile inanılmaz gelişim sağladı bu oyunda. bizim ülke hala iki çingene takımdan hangisini bu sene şampiyon yapsam diye uğraşıyor.

bu arada quaresma için de çok sövüp saymaya gerek yok. zaten şampiyonluk gördüğümüz yok pek. bari iki trivela falan izleriz. yere düşen olcay kısır döngüsünden daraldım artık. s.kerim onun atacağı gole de gol bölgesine yaptığı koşuya da.

BjkSraew dedi ki...

@sherlockholmes

Malesef en az 10 sezondur eşit şartlarda,adil bir yarışta mücadele etmiyoruz. Şahsen takımdan ilk beklentim güzel oyun. Sonra avrupada başarı sonra ligde şampiyonluk olursa ekstra olur.

Bence amacımız,Avrupada kendimizi gösterip oyuncu parlatıp bilinirliğimizi ve tercih edilirliğimizi yükselterek mevcut çamur düzenin dişlilerinde ezilmeden ekonomik ve sportif büyümeyi gerçekleştirmeliyiz.Bu yola girdiğimizde çamur düzen, istemeye istemeye olsa bile popülaritesi artmış takıma köstek değil destek olacaktır.

Diğer türlü,bu düzeni bozmak için renkliler gibi olmak lazım. Medyayı,yayıncı kuruluşu Mhk ve Tff'yi satın almak rüşvet teklif etmek,şantaj ve tehdit gibi nerede spor dışı etik olmayan girişim var o yöntemlere başvurmadan, çamurlaşmadan 2-3 senede 1 şampiyon olamayız.

«En Eski ‹Eski   201 – 270 / 270   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara