.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Mayıs 2015 Pazartesi

STSL31 / Akhisar Belediyespor - Beşiktaş




Tarih: 14 Mayıs 2015 Perşembe, 19:45

Stadyum: Manisa 19 Mayıs Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Bülent Yıldırım

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:   Tolga Zengin ,  Veli Kavlak  / Koray Arslan, 

Cezalı Oyuncular : Custodio

114 Yorum:

schwadorf dedi ki...

Maça Bülent Yıldırım atanmış. Bilmiyorum ben mi çok fazla takılıyorum böyle şeylere ama bir dinleyin hele.

Bülent Yıldırım Aziz'in bir numaralı hakemi. Fenerbahçe'nin şampiyonluk için tek umudu Beşiktaş'ın Galatasaray'dan puan alması. Hem GS maçına kadar Beşiktaş'ı yarışta tutmak, hem de Antep maçının ardından ağzımıza bir parmak bal çalmak için Akhisar maçında eyyamın kralı yapılacak gibi geliyor bana.

Olmadı GS Mersin'de takılırsa Beşiktaş'ı bitirmek için de çalışabilir, bilemedim şimdi.

Neyse, lig henüz bitmedi. 4'te 4 yapıp en kötü ihtimalle ikinciliği almamız lazım. Bu kokuşmuş düzene en güzel cevabı renklilere ŞL pastasını tek başlarına yedirmeyerek veririz.

YSY dedi ki...

Ben olsam bundan sonra şu kadroyla çıkarım;

Ba
Sosa-oğuzhan-töre(pektemek)
Atiba-tolgay
Motta-ersan-sivok-serdar

sherlockholmes dedi ki...

galatasaray maçında saçma sapan top oynayan hamza'nın eski aşkları götünü yırtacaktır puan kaybı için.

Basar dedi ki...

YSY'nin kadrosuna katılıyorum, Pektemek'i ilk 11'de asla düşünmem.

Coolio dedi ki...

@sherlockholmes'a katılıyorum. GS maçındaki hallerini görünce inanamamıştım.

İnatçı Bilic'in Pektemek'ten vazgeçeceğini sanmıyorum. Gerçi bu saatten sonra taktik maktik hikaye. Önemli olan oyuncuların zihinsel olarak pes etmemesini sağlamak.. hakemler bizi şampiyon yapmazlar düşüncesine girerlerse (yüzde 1 milyon doğru bir tez olsada) durum kötü..

yilmaz dedi ki...

@övünç poster fikri çok güzel :) Lakin beşiktaşın maçı varken sakin olunabilir mi onu bilemedim :D

Ayrıca bana ilham verdin. Bu haftanın skorlarına göre ben de benzer bi poster yapıp hiç yapmayacağım bişey yapıp sosyal medyada paylaşacağım. Şimdiden hakkını helal et :D

@yılmaz

Hocam poster benim değil vallahi , Beşiktaşın maçı var hashtagi ile gayet enteresan paylaşımlar oluyor twitter'dan , oradan gelenlerden biri bu :)

Güzel olur , renk katarsın. Hatta Emre Maç karnesi postuna koyabilir.

cochise dedi ki...

ne goller kaçıyor yahu. kısmetimiz bağlanmış; GS'nin rakip forvetlerinin de ayakları ..

turkkant dedi ki...

Ben Kasım'dan beri Biliç'in bu içsel dünyasıyla şampiyon olamayacağımızı söylüyordum. Hocaya inancım yoktu. Sezon başı formülüm de basitti, Başar hatırlar, Fener derbisinden sonra burada yazmıştım, kov Biliç'i getir Denizli'yi yüzde doksan şampiyonsun. İyi hocadır, kötü hocadır tartışılır, ama Denizli Arap İsmail-Hamza'dan terayağından kıl çeker gibi alırdı şampiyonluğu.

Biliç GS'yi deplasmanda yenemez. Onu bıraktım, önümüzdeki iki maçı da kazanacağımızın garantisi yok bence. Özellikle Konya maçı zor maç olur.

Neyse esas mesele bundan sonrası. Önümüzdeki sezonun da üçte birini -belki de yarısını statsız geçireceğiz. Üzerine transfer kısıtlaması.

planck dedi ki...

denizli ile avrupada gruptan çıkabilir miydik, çıksak liverpooldan kaç yerdik bilemiyorum. ama tr'de şampiyonluk ihtimali artabilirdi doğru. ama şampiyon yapsa bile umut vaad etmeyen, günü kurtarmaya yönelik bir oyun oynatacağı, cl'ye gidince grupta sonuncu olacağını biliyorum. sonuçta gördük biz bu filmi, öbür şubatta kovulma, sonra tekrar yapılanma teranesine dönüş. ama biliçle şampiyon olsak, clde gruptan çıkma ihtimali hiç de az olmaz, üstüne de kadro ve oyun gitgide daha çok oturuyor. içinde bulunduğumuz durum bu yüzden biliçli şampiyon olmama ihtimalini kaldırır ama denizlili şampiyon olma ihtimalini bile pek kaldıramaz.

BJK4EVER dedi ki...

Su anda UEFA kupasinda 2 tur atlamayi sampiyon olmaktan onemli kilanlar var herhalde. Bilic'in yerlestirdigi Avrupai futbol anlayisi Club Brugge'ye karsi yerlerde surundu nedense.
Bu sene sampiyonluk herseyden onemli. Hem direkt CL'ye girip ciddi bir para kazanip rahatlama durumumuz vardi, hem maddi sikinti yasayan rakiplerimize sampiyonluk ve CL primini esirgeyip onlari tamamen sikintiya sokmak vardi, hem de Vodafone Arena'ya CL maclariyla girip yapip muthis bir sukse saglayip gelir elde etme sansi vardi.
Bilic'in neye gore uzun vadede basarili olacagini hala anlamis degilim. 2. senesi oldu hala oyuncu degisiklikleri berbat, hala derbi veya kritik mac kazanamiyoruz, hala 3.yuz. Ve rakiplerimiz bu kadar berbat durumdayken 3.yuz. GS sampiyon olup seneye kadrosuna 2 yildiz takviye ederse ne olacak? O zaman yine baslasin mazeretler iste. Gecen sene beceriksizligi sayesinde 2. olup CL'ye gitmek varken 3. olduk ve buyuk firsat teptik, bu sene yine aynisi olacak. Winner kavramindan bu kadar uzak ve gelismeyen bir hoca bizi seneye nasil basariya tasiyacak hala anlamiyorum.
Su 2 senedeki ilerleme bence tamamen malzemenin duzelmesiyle ilgili. Bilic'in elinde Sinan Kurumus, Mehmet Akgun, Emre Ozkan, Dentinho olsaydi ne olurdu, Aybaba'nin elinde Tolgay Arslan, Gokhan Tore, Jose Sosa, Demba Ba olsa ne olurdu; bir dusunmek ve karsilastirmak gerekir. Bu arada Aybaba=Bilic demiyorum elbette, ama Bilic'in su takima son 2 senede katkisi net olarak ne ve bu onumuzdeki seneyi hak etmesine yeterli mi tartismak gerekir bence.

cochise dedi ki...

ağalar bir durun hele. Ligin bitmesine 25 gün kaldı. Biliç tartışacak zamanımız bol bol olacak. Bi acele etmeyin yahu...

Coolio dedi ki...

Kesinlikle tartışmak gerek bencede. Ancak bu tartışmaya Denizli'yi dahil etmem. Benim görüşümdür tabikide. Siz edebilirsiniz.

Ayrıca bu sene oyundaki gelişme kadronun iyileşmesinden dolayı diyorsun (sadece sen değil bir çok kişi diyor). Peki bundan daha yi bir antranör verisi olabilirmi? O zaman kadroyu daha da iyileştir sana daha da iyi bir oyun sunsun! İyi antranörlük burda yatar zaten. Aybaba'da bu seneki kadro olsaydı daha iyisini yaparmaydı bilemiyorum. Denenmediği için sonucunu bilemiyoruz ama elimizde denenmişi var yani Bilic var. Sen diyorsanki bunun daha da çok denenmişi var gidip onu getiricem, eyvallah derim. Bizim verebilceğimiz parayı kabül edecek, klübün transfer bütçesini kabül edecek, Türk medyasının, başkanının, hakem gerçeğinin karşısında durabilcek, gittiğinde arkasında enkaz bir kadro bırakmayacak, kendini kanıtlamış birini getirebiliyorsan getir (getirmekten kastım önermek tabikide).

Özet olarak, eldeki malzeme düzeldiğinde oyunu da aynı şekilde geliştirebilmek zaten bir antranörlük meziyetidir. Aksi örnekler defalarca görülmüştür. Dolayısıyla bunu takdir etmek yerine tam tersine bu gelişimi sıradanlaştırmanızı anlayamıyorum.

Bir de şu şampiyonluk olayının hala sadece bizim elimizde olduğuna mı inanıyorsunuz da olamayışımızı antranörün yetersizliğine bağlıyorsunuz?

Tartışmayı şu sezon bir bitsin eksenine çekmeyi anlamlı bulsam da burada bir paradoks oluşuyor.

Zaten tartışma sezonun geri kalan 4 maçlık kısmı için oluşan güvensizlik ortamından doğduğu için "sezon bitsin öyle tartışalım" önerisi kendi kendini imha ediyor.

Bununla birlikte zaten Biliç kendi kaderini kendi yazacak bundan sonra. Sezonu 3. bitirdiği takdirde takımın başında kalma ihtimali son derece zayıf yönetim nezdinde , ha kendisi de bunu ne kadar istiyor ondan da emin değilim zaten , tek bildiğim yeni stadına geçerken Biliç'in West Ham başında olacağı.



cochise dedi ki...

@övünç
hacı zaten mevzuu da bu. Şampiyon olursak ya da GS'ye hem de kötü futbolla yenilerek 3. olursak senaryoalrı arasında dağlar kadar fark var.

Aslında yapısal bakılacak bir dünyada önemli bir fark yaratmaması gerek ama gerçekçi olalım burası Türkiye; ve şu son 4 maç kaderin bu kısmını belirleyecek.

Asıl belirsiz olan kısım 2. olursak ne olacağı bence.

Sezon sonunu bekleyelim demem bundan. Bambaşka senaryolar, bambaşka güvensizlik / güven ortamları oluşma riski var. Az bekleyelim yahu. Devre arasında falan değiliz.

yilmaz dedi ki...

Denizli defalarca kez td olmak istemediğini söyledi, Beşiktaş'ı yönettiği dönem de çok uzak değil. Açın bakın o dönemin maçlarına. Halen daha nasıl ondan medet umabiliyorsunuz anlamıyorum?

Bir tarafta tarihimizde ilk kez cl'de 3. torbada yer alan takımı içerde 0 çektiren Denizli (Bu da tarihimizde bir ilktir), bir tarafta tarihimizde ilk kez kendimizden mutlak üstünlüğü olan bir avrupa takımını eleyen bilic.

Denizli şampiyonluğa giderken fener ve gs giderek düştüler, Bilic şampiyonluğa giderken fb ve gs bir hafta bile sektirmeden takibe devam ettiler.

Bir tarafta wolfsburg deplasmanında rakip 10 kişi kalmasına rağmen beraberliğe yatan ve galibiyeti düşünmeyen Denizli, bir tarafta Tottenham önünde 90 dk beraberlik golünü kovalayan, bulduktan sonra da 2. forveti de oyuna alarak galibiyeti arayan Bilic.

Adam 3 üst düzey Premier Lig ekibiyle oynarken bile kadro ve dizilişinden taviz vermiyor, Arkadaşın yorumu "Brugge maçında gördük Avrupai oyunu" oluyor. Yani elenince bitiyor ona göre avrupai oyun. Daha o maçta takımı sabote eden taraftar konusuna da girmiyorum.

Derbi dersen, Denizli'nin takımı da şampiyon olduğumuz sezon 3'te 0 yapmıştı son maça kadar. Aynısını Bilic' de yapınca yetersiz oluyor.

Biri de kadro iyi demiş. 4 isim sayayım Motta, Serdar, Necip, Mustafa. Bunlarla ilgili taraftarların 1-2 sene önceki yorumlarını bi araştırın. Şimdi bu adamlarla şampiyonluk kovalanıyor, adam "kadronun ekmeğini yiyor" diyor. Bu arada kadroyu da Denizli ile Lucescu ortaklaşa yaptı zaten.

planck dedi ki...

Uzun uzun sezon sonu yazarız ama kısaca demek istediğim şu: sistemsiz bir yapıyla şampiyon olmaktansa sistemli, geleceği olan bir yapılya olmamayı tercih etmek. Ben de biliç hastası değilim ama bir şampiyonluk için geçmiş 2 seneyi ve gelecek 2 seneyi çöpe atabilecek durumda değiliz şu anda. Denizli yerine ne bilim tuchel fln deseniz, kurulmuş yapının üstüne kat çıkmaya devam edebilcek birini önerseniz o zaman başka şeyler tartışırdık.

sherlockholmes dedi ki...

yine nankörler toplanmış.

ulan brugge maçında pektemek bomboş pozisyonda ikiyi kaçırmasa ya da tolga kalede ağlamak yerine topa çıksa turu geçmiştik. bir de taraftarın dakika henüz yetmişken takımı ıslıklaması var tabi.

sizin gibi taraftara samet müstehak.

bilic sahaya karakter koyan şampiyonluğu hak eden bir takım yarattı. ben kendi adıma memnunum.

şampiyonluğa kimlerin engel olmaya çalıştığı ortada zaten. kızacaksınız tüpçüye ve hakemlerine kızın.

@cochise

Hocam yine aynı şeyi farklı şekilde söylüyoruz doğal olarak çıkarımlar farklı oluyor.

Sezon sonuna ne olacağımız belli değil evet ama insanların kafasında 3. olacağımız fikrinin liderken bile oturmuş olmasının , Beşiktaş camiası içerisinde çoğunluğun GS'yi TTArena'da yeneceğimize inancı olmamasının sebebi hepimizin karamsar takımı sabote eden İrlandalılar olmamız değil sanırım .

Kağıt üzerinde görünen istatistiki veriler , Beşiktaş'ın derbi performansı , baskı altında dağılan takım yapısı vsvs ...

Olacağına inanmadığın birşey desteklemek herkesin yapabileceği birşey değil . Öyle olsaydı Optimist-Pessimist gibi kavramlar olmaz , hepimiz Polyanna tadında yaşar giderdik.

Bu bağlamda iki şekilde davranılmasına karşı da bir yargım yok.

Ha o olsaydı bu olsaydıyı yapmayı hepimiz çok seviyoruz ama Mustafa Denizli özelinde de hiç katılmıyorum açıkçası . Garantici futbol adamı olarak Lucescu'nun 2 gömlek altındadır Denizli ve mevcut Beşiktaş kadrosunda genç oyuncuları sevmeyen yapısıyla tam doku uyuşmazlığı yaşar , hastalığını bahane edip 5. haftada takımı bırakırdı muhtemelen.

cochise dedi ki...

Bu arada Denizli meselesini gündeme bile getirmeyin. Aybaba geldiğinde Denizli'ye teklif gitmişti Beyefendi o zorlukları göze almamıştı. Zaten kendisini nasıl bir karakter olduğu Lig Tv'den izleniyor.

Ben olağanüstü bir şey olmazsa GS maçını kazanacağımıza inanıyorum. Önüne her gelen takıma 10 pozisyon veren; baskıda dağılan bir takımı neden yenemeyelim. İlk maçta herkesin kaçırdığı bir şey var. Baskıda çok zorlanan GS'yi 4-5 kere Şecu olağanüstü çalımlarla vb. kurtarmıştı. Bu da oyunumuzu çok kırmıştı. Bu her zaman olmaz. Bu kez yeneceğiz abi. Bana güvenin :)
Bu yıl GS'nin 3. olmasını sağlamak bile yeter. GS batar. Seneye rakibimiz bire düşer.

cochise dedi ki...

Bu arada seneye hiç transfer yapmasak; hoca falan her şey aynı kalsa; sadece Muslera ayarı bir kaleci bulsak kesin şampiyonuz. Muslera olmasa GS 10 puan az alırdı. Tolga ve Cenk okutulmalı; yedek kaleci Günay olmalı ve A Class bir kaleci bulmalı ama nasıl derseniz ben de bilemiyorum...

turkkant dedi ki...

Ben bu sene sonu Denizli istemem, ama bu yıl 5-6. hafta Denizli gelseydi, benim fikrim iki çömez hocadan şampiyonluğu alırdı. GS-FB bu sene düşmedi argümanına da katılmıyorum. İkisini de iç saha derbilerimizde yenip uçurumdan yuvarlama şansımız vardı, biz o şansları teptik... Şu anda yine, ne şanslı adam Denizli, yine GS-FB düştü, şampiyon oluyor muhabbetleri yapılıyor olabilirdi.

Tigana seneleri gibi bir bakış var Biliç'e. Onun için de geleceğin Beşiktaş'ını yaratıyor diyorduk. Sonuçta o projeden de fazla bir şey çıkmadı. Biliç projesi de, arkadaşlar gerçekçi olalım, 10 m. euro bonservis verdiğimiz, otuzuna merdiven dayamış Ba-Sosa olmasaydı bu sezon şu an nerelerde olurduk?

Biliç şu kritik viraj maçlarda bir liderlik, irade sağlamlığı gösterseydi, ne bileyim 2 yenip 4 yenilseydik, 3. olsak bile devam diyebilirdim... Ama maalesef hiç umut vermiyor, kendimizi kandırmayalım Biliç iradesi GS derbisini kaldırmaz...

Kaleci konusunda cochise'a yüzde yüz katılıyorum, ama o şansımız vardı. Cenk'le imzalamazdın, ama imzaladın. Şu an Tolfa+Cenk'in yıllık kontat toplamı 2,5 milyon euro. Tolga'nın 2, Cenk'in 5 sene kontratı var. Bu iki kalecinin birinin kontarını yüklenecek kadar akılsız bir takım var mı Süper lig'de? Yok... Yani aşağı yukarı bir Muslera kontratını verdik, bu da kaleci planlamamızın olmadığı anlamına geliyor.

Unknown dedi ki...

önceki postta da yazmıştım, sergio romero oldukça iyi bir transfer olur gelecek sezona. bonservis ücreti de olmayacak. bugün tolgayı trabzona teklif etsek ne oyuncu sorun çıkartır ne de trabzonspor. oradan açılacak kontrat boşluğuna uğur boral, holosko, toraman, eneramo, gökhan süzen, sezer öztürk gibi gidecek oyuncuların yıllık ücretlerini de ekler rahatça adamı alabiliriz.bu oyuncuların hala yıllık ücretlerini ödemeye devam ediyoruz.
ayrıca sezon sonu serbest kalacak başakşehirli doka ve kasımpaşanın serbest bıraktığı viudez de çok para harcamadan kadronun gelişimi için fark yaratabilecek oyuncular olabilir. her iki tipte de fazla oyuncumuz yok.
ayrıca dinsizin hakkından imansız gelir diyerek ne yapıp edip atiba yerine de kasap de jong'u getirmeliyiz ki ortasahadaki dayak yiyişlerimiz bir son bulsun..

yilmaz dedi ki...

@turkkant
5. 6. haftada biz 4 galibiyet 2 mağlubiyetle liderdik. Avrupada da iyi bir şekilde ilerliyorduk. Neden Denizli'nin gelmesini isteyesin? Hangi kriterlerle hoca değişikliğinin iyi olduğunu düşünürdün?

Bu haftalarda Denizli gelip ne yapacaktı takıma? Kusura bakma ama artık ezbere konuştuğunu düşünmeye başlıyorum.

Yani her türlü kriterde daha önceki sezonlara göre daha başarılıyız. Sadece bu derbilere takılıp kalmanızı hakikaten anlayamıyorum. Diğer maçlardaki performans olmasa biz son GS maçına formalite icabı çıkıyor olmaz mıydık? Sonra 5-0 yensen neye yarayacak?

kokocambo dedi ki...

Turkkanta göre, biliç zaten olmamalı. Puan kaybı veya kötü oyun yahut tam tersi, biliç olmamalı sabitini hiç bir zaman değiştirmiyor onun kafasında. Tüm denklem, sondan başa doğru kurgulanıyor onun zihninde. O yüzden anlatmak çabası beyhude.

schwadorf dedi ki...

Samet Aybaba'nın elinde Ba, Sosa, Tolgay, Töre olsaydı şampiyon olur muyduk bilmiyorum ama Arsenal, Liverpool, Spurs maçlarında ne olurdu çok iyi biliyorum. İş sadece daha iyi futbolcularda bitiyor olsaydı teknik direktörlük diye bir meslek olmazdı. Şu takımın iki senede katettiği yolu küçümsemeyin.

turkkant dedi ki...

@Yılmaz
@yilmaz, kocacombo
Denizli'yi ben FB yenilgisinden sonra yazmıştım, ilk yarının başıydı, ama hangi haftaydı anımsamıyorum. Hep eleştiririz skora göre yorum yapmayalım diye, evet, ben skordan bağımsız en başarılı dönemimizde bile Biliç'in bu işin sonunu getiremeyeceğine inanıyordum. Bunun nedenlerini de defalarca yazdım, bu saatten sonra konuşmanın zaten pek bir faydası yok. Bu sabit kafalıksa evet sabit kafalıyım.

Şu konuda sizinle aynı düşüncedeyim ama, Biliç Beşiktaşlı belirli yönlerden geliştirdi. Bu birkaç yanlış hamleyle tamamen dağıladabilir, silbaştan başlarız... Üstüne koyup daha iyiye de gidebilir.

Mesala şöyle bir senaryo hayal edin. Seneye Ba'daki düşüş devam eder, Töre egosuyla takım oyunundan iyice kopar, taraftarla karşı karşıya gelir, geleceğin Beşiktaş'ı gördüğümüz 23 yaş altı "Oğuzhan-Frei-Cenk-Franco" yerinde sayarlar... Bu çok olası bir senaryo.

Diğer ihtimal Ş. Güneş gibi bir hocayla geçen seneyi yıkmadan, üstüne koyarak aynı modelde ilerleriz. Kaleye, stopere, orta sahaya birkaç doğru transferle başarı gelir.

Ben buradaki çoğu kişi gibi iyimser değilim. Seneye GS'nin çökeceğini, FB'nin yaşlılıktan öleceğini filan düşünmüyorum. Önümüzdeki seneki tablo çok farklı bir tablo olmayacak.

kokocambo dedi ki...

İyimserlikle alakası yok, sadece en ufak bir unsur bulduğun zaman dediğim denklemde, hemen biliç'i postalamak ve tam da senin kafa yapına uygun sözde realist, ama garanticiliğin babası denizli gibi hazır malzemeden deha üretme durumu söz konusu. Ben lafı uzatmayacağım, BeşiktaşkUlan zamanında çok güzel cevaplar verdi burada sana ve yılmaz da çok güzel özetlemiş yukarıda.

Hiçbir veri, bilim, gözlem ve metot olmaksızın kötü senaryo yazarak durumdan pay çıkarmanın adına realizm diyemem. Bu kafada düşünülseydi, "töre serseri mayın, olmayacak" deyip olcan'a yığalım parayı muhabbetine döner iş. Mantık benzer.

Yoruq dedi ki...

Bazılarınıza Bilic güzellemesi gibi gelecek biliyorum ama şöyle bir tespitim var: Bilic neredeyse namağlup bir takım yaratmıştır. Avrupa ve ligde oynadığımız 44 maçı hakem kararları ile birlikte değerlendirdiğim zaman bu kanıya varıyorum. Şimdi maçları tek tek detaylandıracağım. Elbette hakemlerin yaptığı hatalar olmasa o maçları kaybetmezdik demek kolaycılık olur ancak çok güçlü bir etken olduğu gerçeğini de göz ardı etmeyelim.

Lig

Kayseri Erciyes (D): Gökhan’ın atılmasına rağmen 2-1’e getirdiğimiz ancak son dakikalarda kaybettiğimiz maç. Kırmızı kart teorik olarak doğru gibi gözükse de hakemin manipule edilmesi ve kararın veriliş şekli akıllarda soru işareti yarattı. Zaten benzer durumlarda rakiplere hiç kart çıkmadığını diğer maçlarda belirteceğim.

Fb (E): Çok kötü bir başlangıcın ardından ilk yarının sonlarına doğru etkinliği arttırdığımız, tam o dakikalarda Olcay’ın bana göre ağır bir ikinci sarı ile atıldığı maç. Aynı dakikalarda Emre’nin hakemin 3 metre uzağında ettiği küfürleri duymazdan gelişini not edelim. Dembaba’nın 2.yarıda ceza sahası içinde Mehmet Topal tarafından indirilişi, penaltı+kırmızı kartla cezalandırılabilecek bir pozisyon. Sonuç olarak net olarak hakemin de pay sahibi olduğu bir mağlubiyet.” Fener o kararlar verilseydi daha başka oynardı, oyunun gelişimi farklı olurdu, yine de kazanırdı” şeklinde görüşler olabilir, saygı duyarım. Bilic’in derbilerdeki zaafını görmezden geliyor değilim, konu dışı olduğu için belirtmiyorum.

Gs (E): Üçlü kıskaca alınan, boğazı sıkılarak tahrik edilen Veli’nin atılışı. Karar doğru değildir demiyorum, Gs’nin 11 kişi oyuna devam edişi büyük bir standart yoksunluğudur. Art niyetli bir hakem yönetimi olduğunu düşünüyorum.

Eskişehir (E): Belki de sezonun en silik oyunlarından biri ancak kötü oyun son dakikalarda biri kesin diğeri muhtemel 2 penaltı pozisyonunun es geçildiği gerçeğini değiştirmez. Kaybetmeyebilirdik.

Fb (D) : Yine Bilic’in korkak futbolu ile gündeme gelen, kazanmayı düşünse en kötü 1 puanı alabileceğimiz bir maç. Emenike ve Emre’nin oyunu tamamlayabilmiş olması bir hakem skandalıdır. Bilic’e ve takımın ürkek oyununa tepki bu hataların üzerini örttü maalesef.

Avrupa

Arsenal (D): Verilmeyen penaltılar. Konuşmaya gerek yok sanırım herkesin hatırındadır.
Liverpool (D): Mağlup olup da hakem hatasına rastlamadığım nadir maçlardan.

Brugge (D): Benzer bir şekilde dikkat çeken bir hata yoktu.

Brugge (E): İlk dakikalarda Dembaba’nın düşürülüşü, verilmeyen kırmızı kart. 2. Yarı golden sonra Gedoz’un atılmayışı. Yine kötü kenar yönetimi, kötü oyun, etkisiz tribün eleştirileri altında konuşulmayan hakem hataları.

Elbette oyunun gelişimini, rakiplerin reaksiyonlarını vs bilemeyiz. O yüzden zaten hiçbir hakem hatasının oyunun sonucuna %100 etki edip etmediğini bilemeyiz ancak gerçek olan şu ki Liverpool ve Brugge deplasman mağlubiyetleri dışında kaybedilen maçların tamamında konuşulmaya değer hakem hataları mevcut( verilen yanlış kırmızı, rakibe çıkmayanlar, verilmeyen penaltı vs) .Hiçbir takımın da yüzdesel olarak mağlubiyetlerinde bu kadar baskın hakem hatası yaşadığını zannetmiyorum. Bu konu da Bilic ve sezon başarısı tartışılırken masaya konulacak parametrelerden biri olmayı hak ediyor bence.

Son olarak kazandığımız Antep (D), Balıkesir (D) ve berabere biten Eskişehir (E) maçlarında benzer bir durum rakiplerimiz için söz konusu. Onu da eklemiş olayım.

yilmaz dedi ki...

@turkkant,

Ben burada Bilic'i babamın oğlu olduğu için savunmuyorum. Benim için Beşiktaş vardır, gerisi teferruattır. Eğer ki yönetim "Bilic ile devam etmeyeceğiz" derse, yeni gelecek hoca benim için baş tacıdır. Denizli de olsa, Samet de olsa.

Benim de Bilic'in mükemmel bir hoca olduğunu düşündüğüm filan yok. Ben de bazen çare üretmekte geciktiğini düşünüyorum. Oyunculara haddinden fazla güveniyor, çoğu maçın ilk yarısını rölanti oynuyor vs. vs. Bulunabilir bir sürü kusur. Zaten eminim ki kendisi de dünyanın en iyi teknik direktörü olduğunu düşünmüyordur.

Lakin şöyle bir durum var. Biz senelerdir rakipleri sezon sonunda 10+ puan geriden takip ediyoruz. Bu sezon ise lanet olası bir yarışın içinde haftalardır diri duruyoruz, durmaya çalışıyoruz. Üstelik kariyerinin ilk golünü geçen sezon atan bir oyuncu takımın yıldızı. Kalecisi de üst düzey bir ligde, ilk kez bir derbi mücadelesinde sonradan oyuna girerek yer almış. Sizin şampiyonluk ümidiniz olmayabilir, Bilic'e güveniniz olmayabilir. Bunlar subjektif değerlendirmeler. Objektif olarak bakıldığında ise, yıllardır 2.lik yarışına bile giremeyen bir takımın şampiyonluk yarışının tam göbeğinde oluşu var. Üstelik de ezeli rakiplerimizin ikisi de yarışın tam içindeyken.

yılmaz kardeş;çok güzel özetlemiş 100%100 katılıyorum.tebrikler aynı fikirdeyim.

bu akşam fener puan kaybeder veya başka akşam ipler yine bize geçer belli mi olur.

turkkant dedi ki...

Bakalım GS maçında final olacak zaten. O maçta çok bariz bir hata da kolay kolay olmaz. Çünkü işin bir ucu da Fener'e dokunuyor olacak.

Umarım Akhisar-Konya serisini kayıpsız geçip o maçta finale çıkarız.

yilmaz dedi ki...

@turkkant buraya yazan herkesin ortak noktası Beşiktaş. gerisi faso fiso.

BJK4EVER dedi ki...

Abi mesele Denizli, Aybaba vs degil. Onlari ornek olarak kattim zaten. Bence de Denizli ve Aybaba olmamali; ama soru su: Kafamizdaki veya hayalimizdeki Besiktas'i saglayacak ve bizi istedigimiz basarilara kosturacak antrenor Bilic mi? Mesela soz konusu oyuncu olunca Atiba fena oyuncu degil ama level atlamak icin daha kaliteli, cift yonlu bir orta saha oyuncusu gerek diyoruz. Serdar ligi idare eder, ama sampiyon takimin sag beki degil, yabanci bek gerekir diyoruz. Aynisi Bilic isin soz konusu iste, bu kadar basit. Siz Bilic'te o isigi goruyormusunuz ve neye dayanarak? Mesele bu.

Kotu oyuncu ornekleri olarak Necip, Mustafa ve Motta verilmis. Mustafa normal sartlar altinda Besiktas'in 3. forvetidir ve bu rol icin gayet yeterlidir. Cenk Tosun'un hak ettigi dakikalari Mustafa'nin almasi ve takima bunun zarar vermesi Bilic'in bok yemesidir. Ayni sekilde Necip Besiktas'in normal sartlar altinda 4. orta saha oyuncusudur. Stoper rotasyonuna sacma sapan sekilde girip haddinden fazla dakika alip takima zarar vermesi de Bilic'in bok yemesidir. Motta benim de cok begendigim bir oyuncu degil, ama en azindan vasat-iyi arasi bir oyuncu. Aybaba'nin donemindeki solbeklere (G.Suzen, U.Boral, E.Ozkan) bakarsak ne dedigimi anlarsiniz.
Biraz da bu acidan bakmak lazim ve Bilic'in surekli yaptigi oyuncu tercihlerini de isin icine katmak lazim.

Turkkant'in dediklerine tamamen katiliyorum, gayet net aciklamis. Acikcasi meseleyi tek bir soruyla gayet net bir sekilde kavrayabiliriz; sene basinda Sosa ve Ba gelmeseydi ve Almeida ile Fernandes'le devam etseydik ne durumda olurduk? Sampiyonluk yarisinda olurmuyduk? Eger cevap negatifse burada Bilic'in takimi ve oyunu gelistirmesinden, muthis katkilarindan vs soz etmemiz mumkun degil.

Arsenal, Liverpool vs maclarinda iyi oynadik elbette. Ancak bu tur tek tuk maclarda yasanan performans patlamasini defalarca gorduk. Galatasaray da Juventus'u eledi, Real Madrid'i yendi ve kok sokturdu. Fenerbahce sene basinda Roma'yi yendi vs, devam eder bu. Tek-tuk maclarda asiri konsantrasyonla ve biraz sansla (Liverpool ve Tottenham'in ciddiye almamasi ve Arsenal'in hazir olmamasi) cok iyi bir oyun veya sonuc gelebilir. Ancak o oyunlari sezonun geneline ne kadar yansittik? Kac lig macinda oynadik bunu? Tabii Turkiye ligindeki takimlarin oyun anlayisi, hakemlerin dudukleri vs ayni degil. Ancak TR ligindeki oyuna adapte olmak icin Bilic ne gibi bir degisim gosterdi mesela? Adapte olamamissa seneye bize lig sampiyonlugunu getirecegi ne malum? Seneye de Antepspor Antepspor gibi oynayacak, Arsenal gibi degil.

Mis-li mus-lu konusmayi pek dogru bulmuyorum. Evet, tum sans ve hakem parametreleri yanimizda olsa su an sampiyonduk. Ama Tolgay'in sutu 10 cm sola gitse Liverpool'u elememistik. Ersan'in kirmizi verilse belki Balikesir'i deplasmanda yenemeyecektik. Demba Ba'nin elini hakem gorseydi Sivas'i yenemeyecektik vs vs. Tabii hakemlerin sezonun genelinde net olarak bizi rakiplere gore dezavantajli duruma dusurdukleri ortada, o ayri konu, ama seneye bunun olmayacaginin da garantisi yok.

Bize net olarak winner bir hoca lazim arkadas, tartisilmayacak bir hoca.

Umit dedi ki...

bence de bilic winner bir adam değil. fakat bu takıma favre ya da onun skalasında bir hoca getirmediğiniz sürece bilic kalır. denizli'si sergen'i vs hiçbir katkı veremez. aslında yabancı oyuncu kararı da serbestken favre çok güzel olurdu. ama zor.

schwadorf dedi ki...

@Umit, lafın bittiği yer de bu işte. Bielsa, Favre, Tuchel gelecekse kimse itiraz etmez zaten ama hepimiz biliyoruz ki Bilic giderse alternatifleri Sergen Yalçın, Şenol Güneş, Mustafa Denizli... Ha gelirlerse onları da sonuna kadar desteklerim orası ayrı, ana bir 8-0'ı daha bu camia kaldıramaz.

Herşey bir yana, Bilic gitse yerine gelecek hocanın adam akıllı transfer yapma şansı bile olmayacak, kafasındaki sisteme göre oyuncu alamayacak. Daha başlamadan çöpe atılmış bir sezon olur.

Umit dedi ki...

schwadorf. ekleme yapayım. favre gibi adamların elinde her zaman oyuncu bankası olur. sözleşme bedeli olmayan oyuncu bulmada sorun yaşamazdı. bir de bakıyorsun kadroya: töre, kerim, olcay, oğuzhan, tolgay ve sosa. tam favre'lik kadro aslında. ama olmaz işte. o isimlerden sadece şenol hoca biraz fark yaratabilirdi. ama o fark da öyle 2-3 yıllık dönemi geçmezdi. bilic elbette eksikleri olan bir adam. yanında terzic gibi bir taktisyenle bile hatalar yapabiliyor. ama her işte olduğu gibi futbolda da soru aynı: "daha iyisi yoksa bu". hele ki daha stadıydı borcuydu derken birkaç yıl daha böyle gideriz.

İşte şimdi ipler bir kez daha bizim elimizde.

Bütün maçlarını kazan şampiyon ol !

cochise dedi ki...

Tekrar iş ayağımıza bakıyor. 4'te 4 yap. şampiyon ol. Hesap kitap yok...

haydi bakalım Vira Bismillah.

EC dedi ki...

Ulke de Adalet varsa;

#SampiyonBesiktas

Hakemlere, Federasyona, Siyasilere ve Gokhan Tore ye ragmen..

Yen ve Sampiyon Ol...

schwadorf dedi ki...

Eleştirileri 4 hafta erteleyin derken kastedilen bu işte. Her an herşey olabiliyor.

Galatasaray ve Fenerbahçe haftalardır iyi oynamadan kazanıyorlardı. Ben hala GS'ın bizim dışımızda bir maçta daha puan kaybedeceğini düşünüyorum.

Formül basit, 4 maçı kazan ve şampiyon ol.

Armagan dedi ki...

parola 4te 4 olmalı artık.

sakin, konsantre ve planlı oyun buna yarar. antep maçında bunu yapamadık ve 10 kişi kalıp kapanan rakibe puanı ikram ettik ama bir daha hata yapma lüksümüz yok. takım kenetlenip şu "360 dk." inanmış şekilde yaparsa,neden olmasın?

73+ yapacak gücümüz var ama şampiyonluk istiyorsak ekstrayı yapabilmeli ve derbiyi almalıyız.

schwadorf dedi ki...

İşin ilginç yanı şimdiden şampiyonluk havasına giren Galatasaray'ın kalan üç maçından ikisini kazanıp bize kaybetmesi halinde sezonu 3. bitirme ihtimali bile var.

Umit dedi ki...

benim için olay 3 maçlık. çok büyük terslik olmazsa (sosa ve tolgay aynı anda sakatlanır gibisinden) yarınki maçı alacağımızı umuyorum. ama bu maç da o 3'ün içinde tabii. ondan sonraki konya ve gs maçlarını da alabilirsek bana göre son maç zaten keklik olur. konya önemli maç çünkü kapanabiliyorlar. netçe olarak saldır kartal. üzüldüğüm nokta bu kadar kötü futbol oynayan 2 renklinin hala potada olması. cidden beşiktaş adına üzülmüyorum. futbol adına üzülüyorum. duruma dönersek. şimdi olay mission impossible formatına girdi. aslında gayet "possible" ama lig maçlarında olan biten malum. şimdiden söyleyeyim işler istediğimiz gibi gitmezse bana bu da yeter: https://www.youtube.com/watch?v=nBVHfqND4fE

Armagan dedi ki...

#kart - kişi
3 kart - serdar,cenk t.,atiba,cenk g.,pedro,tolgay,opare,,sosa,günay
2 kart - motta,ersan,atınç,gökhan,sivok
1 kart - olcay,frei,demba ba,tolga

sınırdaki oyuncularda son durum.

Umit dedi ki...

Esat Armağan Kaymaz. hocam bence o bilgilerden bir sorun var. ben bu konuda doğrudan tff sayfasına bakıyorum. ana sayfada bilgi bankası bölümüne girip oyunculara tıklıyorsunuz. isim soyisim yazdıktan sonra gelen oyuncu bilgi ekranındaki menüde kartlara tıklayınca hepsi çıkıyor. zaten ilk tolgay'dan kıllandım beni yanıltmadı. tek sarı kartı var. link: http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=130

Umit dedi ki...

ekleme. sitede ceza detayı yazmıyor ama kolayca tespit edebilirsiniz. mesela 10 sarı kart görmüşse 4'ün katları şeklinde geçmişi çıkın 2 kart kalıyor. kupa ve lig ayrımı da var ama kupada görülen sarı mı yoksa kırmızı mı ligde geçiyordu unuttum açıkçası.

schwadorf dedi ki...

@Umit, Tolgay'ın cezalı olması için 3 sarı kart görmesi lazım. Esat Armağan Kaymaz'ın listesinde oyuncuların yanındaki rakam cezalı duruma düşmeleri için görmeleri gereken kart sayısını belirtiyor yani.

Olcay, Frei, Ba ve Tolga kart sınırındaki oyuncular bizde.

Umit dedi ki...

bu hesaba göre 3 kart sınırında gözükenlerin hepsi tek sarı kartlı. sadece serdar eğer kupadaki kart da sayılıyorsa 2 sarı kart durumunda. diğerlerine bakmadım açıkçası.

Umit dedi ki...

aha şimdi anladım. teşekkürler schwadorf ve bu şimdi anladığım performans için teşekkürler Esat Armağan Kaymaz. öyle ya söz konusu olan beşiktaş.

cochise dedi ki...

Bu arada Fener maçının özetini şimdi izledim. Artık ayıp ya. Caner bir kere lan dedi diye kırmızı gördü. Diyetini tüm lig yıllardır ödüyor. Kabak gibi 2. sarıyı nasıl çıkarmazsın.

YSY dedi ki...

Ee arkadaşlar kim bizde şimdi kart sınırında anlamadım ben.

Unknown dedi ki...

Iplerin yeniden elimize gecmis olmasi sevindirici. Benin de cok umudum yok maalesef GS macindan. Tabi yanlis anlasilmasin mac gunu gelince cildiriyoruz yine, o ayri.

Ama benim icin BJK li olmanin aci ama eglenceli bi yani da cok fazla seye karsi mucadele ediyor olmak. GS li FB li arkadaslarim hicbir sampiyonluga benim uyduruk 2009 sampiyonluguna sevindigim kadar sevinmiyor. Cunku iki buyuk duzenine gore sekillendirilmis bir ligde goz gore gore haksizliklar yapiliyor. Sen buna ragmen sampiyon olursan, onun tadi cok baska oluyor iste kardesim.

Duzenin icine girmis butun picleri got ediosun. Hakemi, tff si, ligtv si ...

Gelenden gecenden 4 yiyip hala 8-0 diye yanins gelen yuzsuzleri...

Ligtv de ntvspor da cikip tarafli ve manipulatif yorum yapanlari...

Hepsini got ediyorsun, utandiriyorsun.

Arkadaslarinin basari uzerinden dalga gectigi BJK li cocugu sevindiriyorsun.

Pazartesi ise giden bizjm gibi mazlumlara bi umit kaynagi oluyorsun. Olsun lan BJK nin maci var bugun, pazartesinin amk diyosun.

O yuzden, umidimiz zaman zaman kirilsa da bize bakmasin takim. Oncesinde boyle knusuyoruz ama, o takim sahaya cikinca karsida kim olursa olsun, aslinda soyle oynasak yeneriz bunlari ya diye bir umit hep duruyor icimizde.

Haydi sevindirin bizi yine, akhisari yendik yeea bugun sampiyonluga uc kaldi diyelim.

Coolio dedi ki...

@Umit
aynen bende futbol adına üzülüyorum. şu son haftalarda renklilerin kişiliksiz, hırçın, doldur boşalta dayalı ucuz futbollarını görüpte bizim antep maçındaki sakin, hepsi pas oyununa dayalı pozisyonlarımızın karşılığı bumu diyor insan. bütün sezon boyunca yaptığımız fair play hareketlerini de yanına koyunca futbol olmüş diyorsun.

Herşey bir yana ben dün gece bizim furbolcuların fena gaza geldiklerini tahmin ediyorum. umarım sakatlık, kırmızı kart vs olmaz bundan sonra.

sherlockholmes dedi ki...

fenerhahçe'nin puan kaybetmesiyle birlikte tff'nin kimin şampiyon olmasını istediği belli oldu. aksi halde erciyes'i çıkarmazlardı kadıköy'den. tıpkı tahmin ettiğimiz gibi yalaka abdurrahim'in saray hamlesi epey işe yaradı gs adına. sahada adam öldürseler bile kart görmüyorlar kolay kolay. bir de kulüp geleneklerinden ötürü çok temiz şike yapıyorlar. akhiisar ve konya maçlarını açıp tekrar izleyin anlarsınız ne demek istediğimi.

biz bu haramilerin saltanatını yıkmak için dört final maçına çıkacağız. dört takım, yirmi hakem karşımızda.

haydi çocuklar sezon başından beri verdiğiniz savaşı şampiyonlukla taçlandırın! aramızda çürük yumurtalar olsa da bu taraftar arkanızda!

Basar dedi ki...

Sosa ve Tolgay sakin ve lider gibi oynuyorlar. Bunlara artık Töre ve Ba da katılmalı. 4 maç ağırlığınızı koyun arkadaş. Töre topu eveleyip gevelemesin, Ba da topu stop ederken top taça çıkmasın!

Tüm Beşiktaşlı arkadaşlarıma da artık hakemleri ve Biliç'i rafa kaldırmalarını tavsiye ediyorum. Negatif olmanın bize bir faydası yok.

Kalbi olanlar da son 4 maç kendine dikkat etsin...

SinnFein dedi ki...

Biz Galatasaray'ı yener şampiyonluğu Gençler maçında bırakırız.. Beşiktaş'a yakışan budur! :))))
Kanser olmak için olmazsa olmazımız net budur :)

berthelemy dedi ki...

İnşallah bu maça 2 forvet çıkmayız. Ba'nın yalnız kalmasının sebebi tek forvet oynaması değil, hem kendi tempo düşüklüğü, hem de Töre'yle Olcay'ın kenarlara çok kaçması. Bunun sebebi de beklerin çok ileri çıkmaması. Ortayı Motta'yla Serdar yapmalı. Töre'yle Olcay değil. O zaman ceza sahasında 5-6 kişi olabiliriz.

Gs'nin Gençler maçında puan kaybedeceğini düşünüyorum. Fener'in de Mersin'i yeneceğini. Derbiye GS'yle aynı puanda (71)girebiliriz. 1 puan geride de FB olur. İşte o zaman, tüm zamanların en heyecanlı maçı yaşanabilir :)) Maçların aynı saatte oynanması şart tabi.

yilmaz dedi ki...

@SinnFein daha çok var o maça ama biz bir şekilde son haftaya lider girersek gençlerbirliği oradan çıkamaz. Şampiyonluk maçı olacak o maç ve şampiyonluk maçlarının havası çok farklı olur. İş yeter ki oraya gelsin.

sherlockholmes dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

@berthelemy

Sık sık bahsettiğim yapısal arızalardan birine çok iyi dikkat çekmişsin.

Bu oyuncu profili ile ilgili bir konu olabilir , teknik direktörün sağlam savunma tercihi olabilir , beklerin önlerindeki oyunculara güven duymaması olabilir ama her türlü durumda yapısal arızadır ve Beşiktaş'ın hücum aksiyonlarının belli sistemlere karşı son derece sınırlı olmasının önemli nedenlerindendir.

Ben de garip bir şekilde GS'yi yeneceğimizi düşünüyorum ama zaten yukarıda bahsettiğim güvensizlik ortamını oluşturan diğer maçları kayıpsız geçebileceğimize olmayan inanç :)

Unknown dedi ki...

son haftalar yaklaştıkça hedefleri bulunan takımlar daha tehlikeli hala geliyor ve kendi oyunlarını oynamaya çalışıyorlar. bu tip takımlar arasından sadece direk rakibimiz olan galatasaray ile oynayacağız, diğer gruptaki takımlarla oynamak rakiplerin geride beklemesi sebebiyle, maç içerisinde oyunların sezonun geride kalan kısmı gibi gelişmesine sebep oluyor. o yüzden önce gol yememeliyiz! o yüzden gökhan da olcay da beklerine öncelikle yardım etmek zorundalar ve öyle de yapıyorlar. oyuna ilişkin planlar dahilinde hiç de azımsanmayacak derecede pozisyona giriyoruz ve bu maçta da bulmaya devam edeceğiz. sabır oyunu iyice takım içine iyice işlemeli artık çünkü şampiyonluğun yolu oradan geçiyor. ve yine bir derbiyi sadece kazanmak zorunda kalabiliriz. rakiplerimize göre avantajımız hala onlardan daha iyi takım olmamız. 45 dakika boyunca gaziantep gibi dirneçli bir takım ortasahayı geçemedi, bu çok önemli bir veri olmalı bizim için. akhisar puan kaybedeceğimiz maçlardan biri değil. kazanır haftasonunu bekleriz.

dikkat edilmesi gereken noktalar;
- bilal konusu; kendisine yakın oynayabilecek tek oyuncumuz veli sezonu kapattı. o imkan artık olmadığına göre yardımlaşarak ortasahadaki pas kanallarını kapatmalıyız.
- stoperleri douglao ve custodio fizik olarak demba ba'ya yakın oyuncular, oyuncunun performansı olumsuz etkilenebilir. mesela bu ikili için burak hızı ile büyük bir problem yaratmış ve o maçı kazandırmıştı. bizde de ba dışında süpriz bir oyuncunun ekstra skor yapması şart gözüküyor. adayım bu tip ağır defans oyuncularına karşı gökhan töre..
- yine rakibin silahları olarak güray, lua lua ve bruno mezenga var. özellikle savunma oyuncularımızın dikkatli olması ve sakarlıktan kaçınması şart.


son olarak emre'ye yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum!!! :)

Unknown dedi ki...

Iplerin yeniden elimize gecmis olmasi sevindirici. Benin de cok umudum yok maalesef GS macindan. Tabi yanlis anlasilmasin mac gunu gelince cildiriyoruz yine, o ayri.

Ama benim icin BJK li olmanin aci ama eglenceli bi yani da cok fazla seye karsi mucadele ediyor olmak. GS li FB li arkadaslarim hicbir sampiyonluga benim uyduruk 2009 sampiyonluguna sevindigim kadar sevinmiyor. Cunku iki buyuk duzenine gore sekillendirilmis bir ligde goz gore gore haksizliklar yapiliyor. Sen buna ragmen sampiyon olursan, onun tadi cok baska oluyor iste kardesim.

Duzenin icine girmis butun picleri got ediosun. Hakemi, tff si, ligtv si ...

Gelenden gecenden 4 yiyip hala 8-0 diye yanins gelen yuzsuzleri...

Ligtv de ntvspor da cikip tarafli ve manipulatif yorum yapanlari...

Hepsini got ediyorsun, utandiriyorsun.

Arkadaslarinin basari uzerinden dalga gectigi BJK li cocugu sevindiriyorsun.

Pazartesi ise giden bizjm gibi mazlumlara bi umit kaynagi oluyorsun. Olsun lan BJK nin maci var bugun, pazartesinin amk diyosun.

O yuzden, umidimiz zaman zaman kirilsa da bize bakmasin takim. Oncesinde boyle knusuyoruz ama, o takim sahaya cikinca karsida kim olursa olsun, aslinda soyle oynasak yeneriz bunlari ya diye bir umit hep duruyor icimizde.

Haydi sevindirin bizi yine, akhisari yendik yeea bugun sampiyonluga uc kaldi diyelim.

Umit dedi ki...

Emir Eri. ben de custodio'dan çok çekiniyordum. bildiğin kasap tarzı oyuncu. neyse ki cezalı olacak :) 12 dakika kaldı. haydi bismillah.

Beyler bizim takım maç mi satmış ben mi sarhosum

Umit dedi ki...

evet sayın izleyiciler. akhisar takımı şampiyonluk yolunda kalan 4 maçı da kazanmak için serinkanlı şekilde akılcı oyununu sürdürürken ligden düşme tehlikesi olmayan beşiktaş bu rahatlıkla henüz rakip kaleye isabetli veya isabetsiz bir top gönderemedi. bu arada lualua ne ayak? yoksa bayram paketinin içinde sakatatda mı var. ayrıca serdar motta siz ne ayaksınız. talipyeşiltepe. aynısını düşündüm. bence de maçı satmış koskoca beşiktaş takımı.

BJK4EVER dedi ki...

Sorsan takim muthis gelisti, muthis modern bir futbol oynuyoruz ve Liverpool'u eledik!
Su ilk yarinin hicbir sekilde izahi olamaz. Oyuncularin ruhsuzlugunu ve hocamizin tekrar korkak tavuk misali tek forvet cikmasini gectim, inanilmaz saf bir takimiz. 2 defa Akhisarli oyuncular hicbirsey olmadigi barizken kendilerini yere birakti, bizimkiler oyunu durdurdu. Sen kendi hakkini yersen hakem veya baskasi yediginde agzini acamazsin.
Oynadiklari oyunu gectim, ancak GS takimi olsaydi su an bu maci soke soke alirdi. Bu sene Kasimpasa, gecen sene Ordu, Mersin, Genclerbirligi maclarini aldigi gibi. Bu maci cikip dove dove, soke soke alacaksin arkadas. Sanki sampiyonluk yolunda belirleyici bir mac degil de ligin 3. haftasindaki normal mac havasi var takimda resmen. Akhisar da keske su serefli mucadeleyi GS macinda da gosterebilseydi, seneye kume duser insallah Allah'in satilmis karaktersizleri. Su takimi ikinci yarida evire cevire yenmezlerse hakkimi helal etmiyorum oyunculara. Bilic de 2. yariya 2 oyuncu degisikligiyle baslayacaksa sezon sonu defolsun gitsin bikkinlik verdi artik.

YSY dedi ki...

Aq böyle işin ben. Herifler kayış gibi gergin nedir abi her tarafı akhisar işte. İkinci yarı ölmeyi emretmezse bilic bu iş biter

planck dedi ki...

Son iki 45 dk arasında takımın IQsunda 2 standart deviation fark var. Hepsi bir an önce gol atmak peşinde, kimse bildiği oyunu oynamıyor. Telaştan ölüyorlar. Ve kendilerini gol atmaya o kadar şartlamışlar ki defansa gelen yok. Ön alan presi de inanılmaz düzensiz. Hakkaten maçı satmış gibiler.

Umit dedi ki...

ilk sinyaller hakem 2. yarı sazı eline alacak gibi. eh koca ilk yarıyı buruşturup çöpe atarsan.

Umit dedi ki...

şu salak takım defansının arkasında bir günay olmayı hiç istemezdim.

Umit dedi ki...

maç dönüyor hazır olun.

Umit dedi ki...

sosa > takımın geri kalanı, güruh.

Basar dedi ki...

Şuursuz işler oldu bu akşam. Sag bek Olcay gokhan, Pektemek solda-forvette-sağda, Demba Ba bir ara solda...

Basar dedi ki...

Bu sezon da bize ayrilan surenin sonuna geldik. Kısmet kaç kere ayağımıza gelecek?

YSY dedi ki...

Akhisar da it gibi oynadı.

Bilic'in bundan sonra tekrar gozume girebilmesi icin derbi kazanmasi lazim. Kusura bakmasin.

Adamda OCD var herhalde, default kadroyu bozacak diye odu kopuyor. Sen formdaki oyunculari odullendirmezsen nasil olacak bu is hoca?

Yazik vallaha yazik.

Armagan dedi ki...

2. yarı,özellikle son 20 dk hakem net yedi hakkımızı.
hakeme rağmen iyi oynadılar, canları sağ olsun...

Umit dedi ki...

Basar. hocam sosa dışında bu akşam galibiyete inanan ve bu yönde herşeyini yapan tek beşiktaşlı oyuncu yoktu. bu motivasyonu yapamayan bilic gider kimse kusura bakmasın. olay terzic'in taktiklerinin arkasında hocalık yapmak değil maalesef. oh ne ala. terzic taktikleri versin. sende zaten motivasyon yükleme sıfır. o halde hoca ne yapıyor biri açıklasın. sanmıyorum ama west ham mı olur başkası mı olur acilen posta kendileri. kenarda cenk beklerken bu pektemek ısrarı nedir allah aşkına. aynı ezber. adam bir kere yaptı diye son 10 dakikada miracle etçek biz de kazanacaz öyle mi. bilic daha oynamadan kaybettiği bir maçı oynadı bu akşam. ve burası beşiktaş. hiçbir hocanın, hele ki hakem rezaletleri ayyuka çıkmış bir maç sonrasında takımı "motive etmemeye" hakkı yok. acilen out. kimse kusura bakmasın. yönetim favre için çabalamazsa zaten hiç çabalamasın. böylece 2 sezonu kanser şeklinde aynen tekrar yaşarız. alışkanız nasılsa.

BJK4EVER dedi ki...

Adam gibi 10 dakika futbol oynadik, o 10 dakikada da 1 gol atip 2 net pozisyon harcadik. Hadi ilk 45 dakikayi cope atip takimin agzina sictin yine her zamanki gibi, eyvallah. Golu attiktan sonraki 20 dakikalik bolumde hicbirsey oynamadik. Her dakikasi onemli olan bir macta niye oyuncu degisiklikleri icin 75 ve 85'i beklersin arkadas. 65 dakikayi cope atan bir takimin 25 dakika futbolla maci almasi cok cok zor, olmadi da. Akhisar da kopek gibi oynamasina ragmen harbiden kalitesiz takim, biraz zorladigimizda pozisyon bulduk, olmadi.
Sezonu yine cope attik, yapacak birsey yok. GS macinda Melo'nun ayagini kirmadan donmesinler, tek dilegim bu.

Favre dediginiz Lucien Favre mi? Adamin adi Bayern'le dahi geciyor yahu bize niye gelsin :)

Basar dedi ki...

Lider oyuncumuz olmadığı gibi Başımızda iyi bir lider yok! Bası kesik tavuk gibi oynadık, plan yok organizasyon yok, sakinlik yok. Hocanın geldiginden beri takıma en etki edemediği maçtır bu. Gaziantep maçındaki sakinliğin yerinde yeller esiyordu. Hoca buna etki edemeyecekse uzun vadede de Beşiktaş'a etki edemez.

Basar dedi ki...

@sevgili övünç

Maç postuna istersen Keep calm and önümüzdeki sezonlara bakıcaz koyalım!

Umit dedi ki...

semioticus. bayern guardiola'yı asla 2 sezon önceden göndermez. zaten bunu 2 ay önce açıkladılar da. son hezimetleri tamamen ribery ve robben eksikliklerine bağlandı zaten. hem bayern hem de real'den diksinen bir futbol izleyicisi olarak bu takımları da yakinen takip etmekle alakalı bu. favre mönchengladbach ile gidebileceği yeri biliyor, yani bundesliga bağlamında. bu sezon sonu avrupa'da da hüsran görünce yeniden cl isteyecektir. ver aldığının 2 katını isterse gelmesin. zaten altınsayın ragnick ısrarının çöpe atılması için verilecek para sö edilmişti. şimdi aldılar mı 1 milyon farkın hesabını, demek lazım aslen.

Beşiktaşın hocası olmadığını cümle aleme belli etmiştir.bilic bu akşam gondermezsen büyük takım o l a m a z s i n yazık ettiler bu takıma bilic ve töre bu ipnelere bel bağlayıp seneyide çöpe atmaya bari ne diyeyim yazıklar olsun daha ne diyeyim

Valla gelirse basimin ustunde yeri olur tabii ama Turkiye'nin yabanci teknik direktorler acisindan imaji iki paralik oldu artik kac vukuattan sonra.

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
turkkant dedi ki...

Başarcım biraz geç olmadı mı? ;)

"....olmadığı gibi Başımızda iyi bir lider yok!"

turkkant dedi ki...

Artık olay Biliç'i geçti... Beşiktaş'ta üçüncü sezonunda bir kupa kazanamayan, oynadığı derbilerde sayısını anımsayamadığım kadar yenilgi, Olcay'ın son saniye golüyle tek galibiyet alan Fikret Orman ve saz arkadaşlarını konuşmanın zamanı geldi...

Adamlar seneye de stadı bitiremiyorlar, düşünün ki iki derbiyi yine stadımızda oynayamama ihtimalimiz var.

Basar dedi ki...

Bence tam zamanı, liderlik zor zamanda ortaya çıkar. Bu sezonun sonu gibi bir test ilk defa oldu. Bu sınavı veremedi.

Hala Denizli fikrinin karsisindayim.

Umit dedi ki...

turkkant. olay birden yönetim ve stad işine nasıl geliverdi gerçekten anlamadım :)

inşaat mühendisiyim ve stad olayını aylık ya da haftalık değil günlük takip edenlerdenim. bahsettiğin argüman tamamen "boş" hiç kusura kalma. detaylarını yazarsan ben de teknik bağlamda yazarım. ama tıpkı benim gibi şantiye tecrüben yoksa hiç zahmet etme derim. bu kadar iddialıyım.

gerisi futbol yorumu.

alper dedi ki...

Biliç'i ayrı
Gitarını ayrı
Beresini ayrı..............

Basar dedi ki...

Töre'ye 3-5-7 ne veriyorlarsa satalım. Geçen sene 2.ligi vurulmasından sonra kaybettik. Bu sezon ise uzun suredir hiç maca etkisi yok. Hatta zararı var.

Umit dedi ki...

turkkant. fyi:hala bekliyorum.

Tore kesinlikle satilmali. Pektemek'le, Cenk Gonen'le vs. yenilenen kontratlari da artik cerceveletip asariz.

turkkant dedi ki...

Stat en iyi ihtimal 29 Ekim'de, bir ihtimal devre arasında açılmayacak mı?

İki iç saha derbimiz geçen seneki gibi ilk yarıya denk gelirse...

FYI ümit

turkkant dedi ki...

@Basar

Bence geçen senenin sonunda CL konusunda müthiş avantajımız varken Sivas maçında, bu sene FB'yi yarış dışı bırakma şansı varken iki FB maçında ve yine GS'yi yarış dışı bırakacakken GS maçında o testlerden geç(eme)mişti...

Denizli sene başı önerimdi, şu an ben de Denizli istemem... Bence şu anki sıkıntılı şartlarda en mantıklı tercih Ş. Güneş olur...

Umit dedi ki...

"Fikret Orman ve saz arkadaşlarını konuşmanın zamanı geldi..."

"Adamlar seneye de stadı bitiremiyorlar, düşünün ki iki derbiyi yine stadımızda oynayamama ihtimalimiz var."

şimdi önceki postunda yazdığın bu kelimelerle son postundakiler uyumlu öyle mi? stad üzerinden provokasyon dibinize girmiş sizin hiç kusura bakmayın.

istanbul'un göbeği demek tüm memleketin göbeği demek. hem mekan hem de değer alamında. stadın bu hale gelmesinde emeği geçen her işçinin her mühendisin ve her mimarın gözlerinden öperim. öyle zor bir alan ki orası, mesela kule vinçler açık alanda değil bizzat stad içinde kurulmak zorunda kaldı. trafikten dolayı malzeme ve hafriyat kamyonları gece çalışmak zorunda oldu. öyle ki kaba inşaatın tüm betonlarının çoğu gece döküldü. 2 derbiymiş. kerizmaları borç yazanlar düşünsün! tabii yerse!

Armagan dedi ki...

-bi akhisar kontraya çıkarken bizimkiler(özellikle orta saha) nerede duruyor bakın, bir de biz çıkarken onlar nerede karşılıyor?(rakibin çok kalabalık gelmediğini de unutmamak gerekir aslında)

-olay çok basit,yüksek yüzdeli top tuttuğumuz maçların genelinde (fark yaptıklarımız hariç) puan kaybetmişiz(derbileri dahil etmedim).neden?

-kapanan savunma bizim zaafımız ve duvara toslar gibi rakip savunmada takılıp kontra yiyoruz.orta sahanın düşmesiyle de oyun pinpon topu gibi gidip geliyor.

-yani hem hızlı hücuma çıkmakta hem de kontra engellemek de istediğimiz kadar başarılı olamıyoruz bu tip kapalı savunma maçlarında.

-çok iyi oynadık dediğimiz maçlar,(trabzon %40,tottenham %33,liverpool %36,liverpool %57(bunu da istisna sayıyorum çünkü malum farklı koşullarda oynandı)) genelde bizim %40ta veya altında oynandığımız maçlar olmuş.

-yani rakibin topu çevirmesine izin vermek etkili hücuma yol açıyorsa ve savunma iyi kapanıyorsa sorun değildir.

-özellikle son maçlarda deli dana gibi saldırmamız bizim puan almamızı engelledi kanımca.(nedense 3-2 lik kayseri maçını hatırlıyorum).aslında oyun kontrolümüzde gibi olsa da, uzaktan etkili şut gelmediği sürece dönüp duran aynı video kasedi izlemiş olduk.savunmada da kontraya çıkılamazsa hücumda da rakibin üzerimize gelmesini beklemek, özünde hızlı çıkabilen bize uygun olacaktır.avrupai futboldan kasıt, bu şekilde dengesizleştirmeye yol açan dripplinglerle gelen oyundu anladığım kadarıyla.

turkkant dedi ki...



Peki ümit bu kadar zor bir yerdi kabul. Bir yönetim, "stat seneye bitecek", "stat devre arasına yetişecek", "stadı son maça yetiştireceğiz", "stat 29 Ekim'e yetişecek" derse inandırıcılık kalır mı?

İşçinin, mühendisin emeğine laf eden mi var, sen de kusura bakma, ama bu da demogoji...

Umit dedi ki...

bilic eldeki kadroyla minimum başarı elde etmiştir bu kadar basit.zira son maçta gram taktik fark olmadı, olamadı.

Umit dedi ki...

turkkant. henüz bitmemiş locaların yüzde 80'ine yakınını satma başarısı bu. kimse kusura bakmasın. beşiktaş taraftarı para harcamıyor. locaları bu halde sattılar. aslında yanlış yapılan bir konu yok. fb taraftarı 3 yıl önceden sipariş etmişken mevcut yönetim 1 yıla süre verdi ve hala o süre geçerli. haydin olmayıp 6 ay sarksın.

Basar dedi ki...

Gecen seneler olsa yönetime kizardim ama bu sene yenilenen saçma sözleşmeler haricinde eleştirmem. Bu sene takımdaki haybeye para kazanan kalabalığı azaltıp akıllı transferler yaptilar. Stadyum konusunda da kızmıyorum, bu kadar kusur boyle zor bir projede olabilir. Ben zaten bilemeyeceğini düşündüğüm icin hayal kırıklığı yasamadim

Umit dedi ki...

madem herşey kolaydı, önceki yönetim stad yapamadığı gibi neden bu şekilde vodafone gibi sponsor bulamadı? boru değil yer yıl 9 milyon dolar.

Umit dedi ki...

futbol anlamında çok konuşmadan özetini yazayım. mevcut yönetimi skor başarısızlıkları ve özellikle stad hakkında değerlendirenler ya futbol yönetimini bilmiyordur, ya da bariz yanlıdır. ama altınsay'ı gönderenler şimdi kına yaksın. adama 2 ay verdiniz ey gafiller. şimdi mutlu musunuz.

turkkant dedi ki...

Neyse daha önümüzde GS maçı var. Belki giderayak bir derbi galibiyeti yaşatır bize...

Zaitsev dedi ki...

Biliç'in takıntılı, korkak yapısı takımı bugünlere getirdi. Adamın yapacağı değişiklikler ve sırası bile neredeyse haftalardır aynı. Ama Biliç hep böyleydi. Birileri sakatlanmazsa, ceza almasa 50 maça aynı kadroyla çıkar. Oğuzhan ve Kerim'in öndeki adamların alayı sakatlanmadan oynamaları mümkün değil. Koy defansın önüne Necip'i bak çıkartıyor mu bugün Akhisar'ı.. adamlar yürüyerek geldiler. yürüyerek oynatmadılar.

Yönetime yüklenmek ise şu an için gereksiz. stadı yaptılar. takım şampiyonluğa oynuyor. Demirören enkazını iyi kötü toparladılar. Kariyerli ve takıma KATKI veren, bunun yanı sıra genç ve potansiyelli adamlar aldılar. tribüne ve basına şov olsun diye gereksiz transferler yapmadılar. Biliç'te Denizli vb. adamlara göre iyi bir tercihti o zaman.. Mustafa ile yenilenen kontrat haricinde iyi denebilecek bir iş yaptılar. dünya kadar borcu olan, borcunun haricinde gelecekteki alacakları kullanılmış, UEFAda ve CASta bir sürü dosyası olan bir takım devraldılar. Bayern Münih'in başına geçerler de eleştiririz yaptıklarından ötürü.

Emrah dedi ki...

İki maçtır kaybettiğimiz topların yarısından çoğu gökhan töre imzalıydı. Adam da kovalamıyor paşam. Demba bugün gol atmasına rağmen uzun süredir bitik durumda ama ezberci Biliç adamlar dökülse de kesmiyor kesinlikle. Sosa'nın gayretine yazık oldu...

Flaming Buzz dedi ki...

ʺiçim yanıyorʺ bu olsa gerek, hiç bişe yazası gelmiyor insanın. bu takımın büyük olduğunu bu futbolculara bu teknik direktöre bu yönetime kim anlatacak. suç sadece birinde değil hepsinde.

czeslaw dedi ki...

bütün platformlarda herkes gibi ben de Terzic'in taktisyenliğini övdüm de, anlamadığım şey ''bu adam hiç mi oyuncu değişikliklerine müdahele etmiyor?'' yani eğer ediyorsa, nasıl iyi taktisyen oluyor, etmiyorsa 2 yıl oldu, 2 yıldır şans eseri yaptığımız değişiklikler hariç başarılı değişikliğimiz yok, neden müdahele etmiyor?

maç içinse diyecek çok fazla bişey yok, herşey çöpe gitti; ama sadece ilk yarıdaki 2 kırmızı atlanılmasın, onlarda konuşulsun demek istiyorum. hepimiz hakem kararlarıyla ezildiğimizi artık kabullendik, ama Olcay'a yapılan 2 hareket var, birisi direkt kırmızı, diğeri de 2. sarıdan kırmızı... akılsızca oynadık, farkındayım ama bunları da es geçmeyelim. artık soktuğumun yerinde birisi çıkıp masaya mı, duvara mı nereye vuracaksa vursun o yumruğu.

YSY dedi ki...

Ben bilic'e yeni stadda en azından bir sene daha şans verilmesi taraftarıyım. Sadece yorumum bu kadar.

can dedi ki...

Bilic hakkindaki goruslerimi gecen sene yazdim, tekrarlamayacagim. Buna ragmen, eger stad bitirilebilecekse, Bilic ekibine kendi sececegi bir Turkiyeli yardimci kabul ederse, ve ilk 11'e Besiktas'a uygun bir kaleci, lider bir stoper ve tek on libero oynayabilecek kalibrede bir defansif orta saha alinabilecekse Bilic'in bir sene daha kalmasi taraftariyim. Tabii Bilic, kendi klasmanina cok uygun olan West Ham'e gitmiyorsa. Kendi klasmani derken Premier ligden bahsetmiyorum. Bilic, kupa kazanmasi beklenmeyen bir yerde cok iyi bir hoca olabilir, ama Besiktas'ta hocalik yapacaksa onun eksikliklerini sahada ve saha disinda tamamlayacak birileri lazim. Sahi ne oldu bizim sportif direktorluk isi?

Cavid Nazım dedi ki...

biliç zaten orta alt seviye bir ingiliz takımına postalanıyor. yerine şenol güneşin gelmesi hata olur. türk spor basının, hakemlerin, lobilerin en nefret ettiği adamlardan biri şenol güneş. beşiktaşın da bu mevzilerde zayıflığı ortada. ikisi bir arada daha da büyük felaketler yaşanır.

Yorum Gönder

Ara