.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Nisan 2015 Salı

Karne: Beşiktaş 0 - 0 Başakşehir




13 Yorum:

EC dedi ki...

Bu taKim sahaya cikipda hakemi, ibb yi ve topu kaleye sokamadiysa yaziklar olsun.! Her topa kalpten, hirsla saldirmayan oyuncularin alayi satilsin!

Yazik.. Dun yeniliriz demistim ama Gunay in etkisini unutmusum.. Tolga yada Cenk olsaydi 1-2 tane de yemistik!

turkkant dedi ki...

Bu saatten sonra yönetimin de eleştirilme vakti yaklaşıyor. Üçüncü sezonlarını da üçüncü bitirmek üzereler... Bence üç konuda başarızlar.

Birincisi, stat işini çözemiyorlar. Koca İstanbul'da oynayacak bir stat bulamamak? Beşiktaş başkanıysan ilişkilerinle, gücünle çözeceksin... Artı statı seneye yetiştiremiyorlar. Kimine göre 29 Ekim'de, kimine göre ancak ikinci yarı açılacak. Yani önümüzdeki senenin de büyük kısmını stat dezavantajıyla oynayacağız.

İkincisi, yeni sözleşmeler bana göre büyük hataydı. Yeni dünya yeni düzen... Kaleci transferinin şart olduğunu göremediler, Tolga'nın 2 yıl daha kontratı varken Cenk'le vedalaşmamak? Senede 1 m. euro alan 3. kalecimiz oldu... Keza Ersan... Keza M. Pektemek... Belki Veli'yi ayırırsın, ki o da belki...

Üçüncüsü, şu "sempatik takım" olma olayı bence prangaları oldu. Fırat Aydınus olayında, MHK başkanı çıkıp her forma çıkartma kart gerektirmez, diyorsa zaten bir ağırlık sorunun var, demektir. O hakeme düdüğü astıracaksın, seneler önce Ali Aydın olayında olduğu gibi. Senin maçını 2 dakika için tatil eden bir hakem 1 sene sonra o prensipli haliyle yakından uzaktan alakası olmayan bir maç yönetiyorsa, o hakemi bitireceksin, bunu yaparsan ancak hakem düdüğü üflerken senden çekinir...

Coolio dedi ki...

herkesin eleştirilcek bir yanı var. Ama yönetime o hakeme düdüğü astırt veya kükreki senden korksunlar diyemeyiz. Herkesin yapacağı şov arkasındaki güçle alakalı. Renklilerin bu kadar çok baskı kurabilmelerinin nedeni o yöneticilerinin güçlü karakteri değil, arkasındaki taraftar yani maddi büyüklük. Bizim taraftar sayımız net daha az değilmi? Kişi başına düşen taraftar harcaması net daha az değilmi? O zaman medyada borunu öttüremessin, mhk'de de öttüremessin, federasyonda da öttüremessin. Renkliler öttürüyor çünkü LigTv aman aboneliklerini iptal ettirmesinler diye korkuyor çünkü sayıca çoklar. Medya aman bizim gazteyi almamazlık yapmasınlar diye hep poh pohluyor veya kötü haberleri uzatmıyor çünkü sayıca çoklar.
Dolayısıyla arkanda gücün olmadan çıkıp masaya yumruğunu vurduğunda sana gülmekle kalmayıp sen misin diklenen deyip daha çok çökertiyorlar (örnek: ilk FB maçı öncesi yönetim çıkışı ve maçtaki hakem faciası).
Bu iğrenç, çirkin düzenin değişmesi, adil bir futbol dünyasına dönüşmemiz gerçekleşmeyecekse eğer işimiz kolay değil. Nihai olarak taraftar sayını arttıracaksınki yönetim lobi yapsın. Taraftar sayısını arttırmak için ise şampiyon olman gerek. Çünkü kimsenin sonradan takım değiştirmediği bir dünyada sadece takım seçmekte olan yaşı küçük çocuklar senin potansiyel hedefindir. Onlarıda şampiyonluklarla ve spekteküler oyuncularla (aynı anda) kazabilirsin. Şampiyon olabilmek için ise tekrar kısır döngüye giriyoruz yani bu iğrenç ligde nedenleri yukarıda yazılı sebeplerden ötürü lobimiz olmadığı için ve de maddi gücümüz olmadığı için şampiyonluğa koşamıyoruz. Bazılarımız şimdi liderliğe kadar çıktığımızı düşünüp oyuncuların veya Bilicin hatalarıyla yerimizi koruyamadığımızı düşünüyor. Evet hataları yokmu, hemde çok ama iş tam olarak da öyle değil. Oyuncular o hataları yapmazsa karşımıza dahada dahada güçlü bir hakem, federasyon direnci çıkıp bizi indirecekti. Bu hep böyle oldu. Sezon başından beri hakem facilarını topla, renklilere yapılan kayırmaları topla, açık ara liderdik.
Yönetimin stad bulamaması da bu çerçevede düşünülmelidir. 4. yıldız için savaşan renkliler bize kolaylıkmı sağlayacaktı? veya hükümetin maşası diğer İstanbul klüplerimi yardım edecekti? Sadece Anadolu kucak açtı, o da bizim oyuncularımızı yordu. Yani olay Orman'ın lobisi olmaması değil sadece. Ayrıca Orman stad inşası devam ederken hükümet destekli federasyona çok fazla ters gidip stad inşasının zora girmesini istemiyor (çok da haklı sebeplerden ötürü). Şu stad bitene kadar, stadla birlikte ev sahibi olduğumuz maçlarda taraftar desteğini arkasına alana kadar ayıya dayı diyor.

Herkes eleştirilmeli (örnek: sözleşmesi uzatılan oyuncuların yüksek bedelleri) tabiki, ben yönetimi savunmuyorum şu an ama çözüm için uzun vadede planlı çalışma yapmak ve sürekli sürekli takımı desteklemek gerekli. Motivasyon herşey değildir ama çok şeydir. Ama daha 3 kişi kendi arasında birlik sağlayamazken 15 milyon nasıl sağlasın? Geçmiş yönetimlere göre biraz daha plan yaparak ilerleyen ben bir tek bu yönetimi gördüm. Dolayısıyla sabretmeyi seçiyorum. Çok daha planlı, vizyonu geniş başkan olmayı bekleyen adaylar varda Orman'mı önlerini kapatıyor?

Bu arada burada yapılan eleştirilerin hiçbir yanlışlığı yoktur. Eleştirmeyin de demiyorum, zaten deme hakkımda yok. Sadece sahip olunan olumsuz görüşler takımı desteklememizin önüne geçmesin demeye çalışıyorum. Biliyorumki burada yazan kesim zaten maça gitse tam destek de veriyor. Olay klavye taraftarı, ergen kesim veya maça stres atmaya giden, herkese küfreden ne olduğu belirsiz kesim.

O da anca konuşa konuşa anlata anlata göstere göstere değişir. Bugün burada birlik olmaya çalılınır, yarın stadda küfredeni ayıklayarak.

kokocambo dedi ki...

Ben de, niye sürekli ilk fırsatta hemen sallanıyor onu anlamıyorum. Söylediğimiz bildiğimiz sene sonu yine yapacağımız şeyleri yine yeniden neden yani?

Dünkü maçta maçı kendi fırsatlarımızla kazanabilirdik ama hatalarla kaybedebilirdik de. Biliç'in yaptığı 3 değişiklilkten 2si zaten yok hükmündeydi. Oyun olarak ısıramadık. Tüm bunların yanında bizi maça daha fazla sokabilecek yahut belki yine akıl tutulması yaşatacak net olarak hakem faciası yaşamışız defalarca olduğu gibi. Hala forman rererororo. 3 ay boyunca konuşacaksın zaten bunu. Neden maç varken şimdi? Aynı renkten arkadaşları da görünce gerçekten dağa bayıra yerleşesim geliyor fişi çekip.

YSY dedi ki...

Stad konusu biraz değişik bir konu yönetimi eleştirmek için. Şimdi biz yeni stad yapıyoruz ama aslında bu stadı yapan vodafone ve üzerinde bir takım haklara sahip. Fiziki olarak maç oynamaya yetiştirilebilir belki fakat bu işte partnerimiz vodafone olduğundan sadece bizim borumuz maalesef ötmüyor bu stad konusunda. O stadın açılışında herhangi bir eksiklik, aksaklık veya sıkıntı vodafone'un imajını zedeleyebileceği için o stadın virgülüne kadar bitmeden açılmasını beklememek lazım, vodafone'da buna müsaade etmez. O yüzden belki gs'nin yaptığı gibi hemen yalap şalap stadı en azından maçlar için hazır hale getirebilirler fakat bunu vodafone istemez.

Basar dedi ki...

Açık söylemek gerekirse biz şampiyonluğu fener maçında verdik. Tüm koşullar bizden yanayken fişi çekemedik

Dün gece ise sanırım 2.liği verdik. Bu kadar uzun süre iyi oynadığımız, takdir ve sempati kazandığımız yılda böyle bir sonuç çok yazık!

turkkant dedi ki...

Biliç şimdi, şu kupayı hangi akla feda ettim, diye düşünüyordur. Sene sonu kupayı alıp bir sene daha götürme şansı vardı. Dünden sonra artık tek şansı Telekom galibiyeti. Biliç gayet rasyonel bir adam, bence bu rasyonelliği de inancını zedeliyor. Ben hocanın şampiyonluğa pek inancının olduğunu sanmıyorum. İngiltere'den orta seviye bir takım hayalleri kuruyordur. Olacak mı, ben de merak ediyorum. Bence tam orta seviye İngiliz takımı hocası.

Başar'ın dediği gibi, bu seneye yazık oldu, fırsat teptik. Hala az da olsa bir şansımız var, ama bu iki haftadan sonra ben yüzde 10'dan fazla şans vermem.

Forumda aylar süren kavga gürültüden sonra Commandante Biliç'çi pek kalmadı. Endişe verici olan, Biliç'in hala kalmasını isteyenlerin çoğu hocaya inançlarından çok, yerine saçma sapan bir adam gelir diye endişe ediyorlar...

@Coolio
Haklısın, hakem kararları büyüklükle alakalı. Dediğin gibi belki de başkan konuşsa bile zaten kimse fazla önemsemeyecek...

EC dedi ki...

Kizilmasi gereken futbolcular.. Yonetim saha disinda gucu kadar etki yapiyor.. Saha insaatinda kostek gormemek icin @coolio da dedikleri gibi maalesef fazla etkin degiller.. Bilic de bu macta elinden geleni denedi ama sahada etki yaratamayan ve fazla asilmayan futbolculardi.. Sampiyonluk cok uzak ve ikincilik ise hakemlerin otesinde.. Hakemleri ve TFF yi goz ardi etmemek gerek. Bu adaletsizlik umutlarini yok ediyor tum Besiktas lilarin ve ulkenin.. Guclu olmak icin hirsiz mi olmak lazim, Emre Belozoglu karakteri mi gerek tum futbolculara, yonetime.. Taraftar olarak TFF ve MHK yi bizlerin baskilamasi lazim.. Sanal alemden ve mizah ile.. Gucun yenemeyecegi tek sey mizahtir..

Barreto dedi ki...

Formula 1 izleyin daha fazla IQ var veya Premier League izleyin çok daha adil. daha kaliteli ithal mali varken, çürük mallara zaman ve paranizi heba etmeyin.

Adsız dedi ki...

Cenk de sakatlanmış 3 hafta yokmuş. Günay Başakşehir maçındaki performansı sürdürür umarım, kendisi bana o güveni verdi.

Adsız dedi ki...

Bir de keşke şu malum olaylar yaşanmasaydı da Kasımpaşa ile bu hafta oynayabilseydik. Hazır gelen geçen 3-5 atıyorken biz de nasiplenirdik. 31. haftaya kadar form tutarlar belki.

Adsız dedi ki...

İyi bari 31. Haftanın ortasında oynanacağı söylenmişti erteleme maçlarının ama öyle olmamış haftaya oynayacakmışız Kasımpaşa ile, sevindim. Umarım farklı bir galibiyet alıp Brugge maçından sonraki ölü toprağını üzerimizden atıp yolumuza bakarız.

EC dedi ki...

Liglerle birlikte Besiktas li Blogcularda tatile girmis..

sanirim birazda umutsuzluk hepimizi saran..


- takimin ruhsuzlugu ve isteksizligi

- adaletsizlikler karsisindaki caresizlik

-yarin a dair umut

Bilgin Gokberk in dedigi gibi, herseyi devletin elinde olan futbol da, devlete en yakin olan parsayi topluyor..

biz de fazla efelenemiyoruz cunku stad insaatina, bir tane comlek ve tas yuzunden 2 yil durdurma verebilir Angara nin Fitbolseverleri..

Takim canlanmali ki, bizde canlanalim..
hem GS hemde FB puan kaybedebilir onumuzdeki hafta..

#HergunBesiktas

Yorum Gönder

Ara