.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Mart 2015 Çarşamba

Maç Raporları: Beşiktaş 1 - 3 Club Brugge, Fenerbahçe 1 - 0 Beşiktaş


BEŞİKTAŞ: 1 - 3 :CLUB BRUGGE

Goller: Ramon Motta (48')
En iyi üç: Tolgay Arslan, Ramon Motta, Daniel Opare
En kötü üç: Tolga Zengin, Mustafa Pektemek, Demba Ba

Karne:

Slaven Bilic3.1
Beşiktaş3.6
Club Brugge7.6
Sergei Karasev2.8


Tolga Zengin1.4
Pedro Franco3.0
Necip Uysal3.3
Ramon Motta6.0
Daniel Opare (71')5.8
Veli Kavlak4.3
Tolgay Arslan6.1
Olcay Şahan (90')3.4
Gökhan Töre4.8
Mustafa Pektemek (74')2.0
Demba Ba2.8


Kerim Frei (71')3.4
Cenk Tosun (74')3.1


Takım Ortalaması3.8



FENERBAHÇE: 1 - 0 :BEŞİKTAŞ

Goller: -
En iyi üç: Günay Güvenç, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan
En kötü üç: Demba Ba, Necip Uysal / Jose Sosa

Karne:

Slaven Bilic3.9
Beşiktaş4.6
Fenerbahçe3.6
Fırat Aydınus1.2


Tolga Zengin (45')4.1
Ersan Gülüm5.9
Necip Uysal4.1
Ramon Motta5.1
Serdar Kurtuluş5.7
Veli Kavlak5.0
Atiba Hutchinson5.6
Tolgay Arslan (73')6.1
Jose Sosa (80')4.1
Gökhan Töre4.8
Demba Ba3.4


Günay Güvenç (45')6.7
Olcay Şahan (73')4.6
Oğuzhan Özyakup (80')6.3


Takım Ortalaması5.1


21 Yorum:

Pheaglix dedi ki...

brugge maçında tolga'ya 1'in üstünde puan veren arkadaşlar nedenini açıklayabilir mi?

Adsız dedi ki...

o 1.5 milyon euro alan komunist gidecek arkadaş başka yolu yok ak. 7 de 0 gibi rezillik var ortada.

SinnFein dedi ki...

0 1,5 milyon euro alan komunistten olmasından önce insan olan, Beşiktaş'ın teknik direktörü olan SLAVEN BİLİÇ kalacak arkadaş. Başka yolu ak!
Senin gibi troller gidecek arkadaş ortada sizin gibi rezillikler var! Defolun gidin takımın sırtından!

krematistik dedi ki...

bu theotheo rüzgar sagnak kesin :)

delgado dedi ki...

Günay Güvenç muhtemelen golden sonraki duygusal görüntüsünden ve maç sonu röportajından dolayı en yüksek puanı aldı. Ama içinde bulunduğu durum ve verdiği mesajlar benim hiç hoşuma gitmedi.

Kendisinin uzun zamandır ilk kez şansının da yardımıyla forma giydiği ilk maç olabilir, bu maç hayati derecede de olabilir. O yüzden son dakikada yediğin gole üzülebilirsin, anlıyorum. Ancak bunu kabullenemiyorum. Daha maçın bitmesine 4-5 dakika var, Beşiktaş'ın kalecisisin. Al topu kaleden hemen santraya doğru gönder, gol atmak için hala zaman varken.

Maç bitiyor, maçtan sonra Volkan denen herifin omzunda teselli buluyorsun. Maçın başında neredeyse boğazını sıkarak kavga ettiğin pislik herifin teki. Maçta olanlardan sonra o itici takımın itici topçularıyla öyle bir tablo oluşturamazsın, onlar senin düşmanın. Hakkaniyet için çıkıp sahada yenmen/veya en azından yenilmemen gereken tipler Volkan ve Emre, insanlığın katilleri. Tesellini kendi takımıda bulacaksın.

Beşiktaş'ı küçülten şey ayağını yorganına göre uzatmak, durum tespiti yapıp az maliyetle az oyuncu transfer etmek, planlı davranıp kısa vadede eldekiyle yetinip ondan en üst verimi almak değildir. Beşiktaş'ı FB ve GS karşısında küçük düşüren şeyler bu tarz davranışlardır. Beşiktaş'ın futbolcusu böyle olmamalıdır.

Üstüne üstlük maç sonu röportajında da maç sonucundan dolayı üzgün olmasından ziyade, Uğur Boralvari "ben çok çalışıyorum antrenman yapıyorum formayı hakediyorum" gibi şikayetlerini önplana çıkardı.

Yanlış anlaşılmasın, amacım kendisini linç etmek değil. Maçtaki duruşunu iyi buldum. Ama maç sonunda ve sonrasında kendisi hakkında oluşan algı yanlış.

theotheo'ya ise lütfen cevap vermeyin artık. Kendisi bu blogdaki yazarlardan birinin çakma hesabı. Deneysel takılıyor, ortalığı karıştırıyor kendi aklınca. Boşuna sinirlenmeyin arkadaşlar.

kokocambo dedi ki...

Arkadaşlar, vallahi billahi içimi şişirdiniz kaç gündür >> http://birakmambesiktasimseni.tumblr.com/image/113433836328

Ederini bulmuşken bu Töre'yi paketlemek lazım sanırım.

Mevcut düzenimizde çok vazgeçilmez duruyor ama bu kadar karar verme sıkıntısı yaşayan bir adama hücumun iplerini bırakmak bir şekilde doğru yol değil.

Yani 17-18 m € verirler mi emin değilim ama bu adamın , mental olguluğa ulaşması zaman alacak sanırım . Hazard olacak potansiyeli varken , Colin Kazım olup çıkacak.

Hollanda maçında milli takımı yaktı yine atmadığı toplarla.

kokocambo dedi ki...

Atiba ile sözleşme uzatılmayacak sanırım. Daha kariyerlisi olarak da Mavuba diyorlar. Benim ilk gördüğüm zamanlarda, Fransa'da "harika çocuk" olması beklenen bir adamdı. Anlayamadığım şekilde, başarısız da olduğu bir Villareal dönemi var. Belki harika çocuk olmadı ama oynadığı maç sayısına bakınca bile çakı gibi bir adam olduğu anlaşılıyor. Asist-gol istatistiklerine bakınca pek göze hoş gelmeyebilir, hayırlısı olsun :)

Bu da, bir ara kayseri ile adı geçince onlar tarafından yapılmış bir inceleme:

http://horanta.net/siradisi-bir-adam-rio-mavuba/

BJK4EVER dedi ki...

Pek katilmiyorum. Tore'nin oyun zekasini ve tercihlerini ben de cok elestirdim zamaninda, ama bu sene kaydettigi gelisim inanilmaz.
Hem cok daha fazla sorumluluk aliyor, hem cok daha fazla direkt kaleye giden bir oyun anlayisina sahip (sutlarindaki gelisim ve gol sayisi ortada).
Ayrica bencil oynadigini da dusunmuyorum; daha fazla sorumluluk aliyor ve daha fazla top kullaniyor, bence o yuzden boyle bir algi yaratildi bence. Ki onun tipindeki oyuncularin tamami fazla top kullanan yapiya sahip, gayet dogal.

Acikcasi Tore sanki bizim hucumlarimizi yavaslatip koreltiyormus da gidince bu ortaya cikacakmis kanisi da dogru gelmiyor bana. Tam tersine takim su an tamamen Tore'nin yaraticigilina kendini teslim etmis durumda ve takimin hucum gucunun 90%'ini olusturuyor. Tore gidince geri kalan oyuncular patlama yapacakmis goruntusu hic yok bence. Ki diger oyuncularin karakterine bakacak olursak; Sosa cok istikrarsiz ve Demba Ba ve Olcay ise yaraticiligi sifira yakin, tamamen baskalarinin kendilerini pozisyona sokmasina bagli performans gosteren oyuncular. Tore gidince zaten yeterli olmayan hucum performansi tamamen sifirlanir bence.

Ama kim olursa olsun ederini bulunca satilmali bence. Bobo, Pancu, Quaresma, Fernandes gibi oyuncularda bu hatayi yaptik, Tore'de yapmamaliyiz. Tore ile yegane fark diger oyuncular maximum potentiala ulasmis yastalardi, Tore o yasta henuz degil, ama Turk futbolunun genel yapisina bakacak olursak bir anda felaket dusus yasamasi da uzak ihtimal degil. Ki ederi ne tartisilir, o ayri konu.

Mavuba'ya gelecek olursak; Bordeaux doneminde Avrupa'nin gozdelerinden biriydi, ama hic beklenen gelisimi gosteremedi. Isim olarak bence kesinlikle kotu transfer olmaz, ama ihtiyacimiz var mi bilmiyorum. Orta sahamizdaki yegane sikinti hucum performansi; ki gol, asist, top surme, adam eksiltme, uzaktan sut, neredeyse hicbirine sahip degiliz. Tolgay'in gelisiyle pas ve uzaktan sut konusunda daha iyi durumdayiz gibi, ama hala bir buyuk takim icin yeterli degil.

Mavuba bu konularin hicbirinde arti saglamaz. Kendisi tam olarak Veli'nin daha iyi bir versiyonu diyebiliriz. Bence Atiba giderse oraya daha cift yonlu, ofansif bir oyuncu sart. Mavuba-Tolgay ikilisinin de cok sey kazandiracagini dusunmuyorum. Tabii Mavuba ekstra oyuncu olarak gelecekse ve ayriyeten bir cift yonlu oyuncu alinacaksa o baska tabii.

Umit dedi ki...

mavuba wonderkid olarak adlandırıldığı dönemde benim favorimdi. ama şimdi gelirse yatmaya gelir. ben olsam düşünmeden aynı şekilde sezon sonu sözleşmesi bitecek ve sadece 6 ay daha yaşlı kallström'ü alırdım. hem daha çevik hem pas yüzdesi daha yüksek hem de şutu daha çok. ayrıca kallström tam bir disiplin abidesi. mavuba için transfermarkt'ın belirlediği 6,5 milyon sözleşme parası ise ayrı bir komedi. hemen hemen aynı yaştaki thiago motta bile 5 milyon gösterilmişken bir de.

Kallström çok ağır sakatlıklar geçirdi üstüste bu saatten sonra Linderoth olur çıkar.

Kafada çok farklı planlar var gibi görünüyor. Gelecek sene Olcay-Veli denklem dışı kalabilir bu görüntüde.

Daha sağlam bir Ön libero tercihi 4-1-2-2-1'e dönme ihtimalini gündeme getiriyor diye düşünüyorum. Oğuzhan-Tolgay ikilisi ön liberonun önünde , kanatlarda Sosa-Gökhan . Kağıt üzerinde etkili bir takım olabilir ama mevcut prensiplerle devam edilecekse anlamsız bir şey olur.

cochise dedi ki...

Benim gözümde 4-1-2-2-1 en iyi sistemdir. Takımın sahaya çok iyi yayıldığı; takım oyununun en iyi seviyede olduğu en dengeli sistemdir. Ama biraz ip üstünde bir sistemdir. Kısa vadeli bakıldığında 4-2-3-1 daha üstündür; 2 önliberoyu dayadın mı en azından takım savunması belli seviyeye gelir.
Biz eğer bir tık yukarıda bir takım olacaksak ya çift yönlü önliberolarla 4-2-3-1 oynayacağız. Ya da gerçek bir takım olacaksak Mehmet Topal ayarı bir ön libero bulup 4-1-2-2-1'e geçeceğiz. Ama o tarz (ya da çok zeki..) bir ön libero bulmadan bu iş zor. Mavuba o adam mıdır bilemiyorum açıkçası. (3 maçını zilememişimdir o nedenle bilemiyorum dedim) Ama o sisteme geçersek Oğuzhan'ı da yeniden kazanırız Tolgay'a da daha uygun bir sistem olur. Hücumda daha aktif oluruz. Savunma daha çok sıkıntı yaşar. Ama seneye tecrübeli bir izbandut alacağımızı da umuyorum.

Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turkkant dedi ki...

Real Madrid Porto'dan Danilo'yu almış... Bu durumda Arbeloa yolcu demektir. Sağ bek oynar, sol bek oynar, 1.84 boyuyla yüksek toplara da çıkar. Liverpool'da oynadığından ülke dışı futbola da alışkın. 32 yaşında muhtemelen bonservis istenmez. Ben olsam düşünürdüm...

turkkant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
borasahin dedi ki...

Arbeloa kesinlikle guzel oneri, iyi bir taktik oyuncusu. Stoper bile oynar.

Sebastian Prödl-Raheem Lawal-Zoran Tosic haberleri epeyce dalgalandı. Muhtemelen doğrudur.

Prödl vasat bir adam ama ihtiyacımız olan hava hakimiyetini Milosevic ile birlikte sağlayabilirler.

Lawal ise tam bir küçük Fernandes . Canı istediğinde acayip işler yapabiliyor , çok iyi top saklıyor , iyi top taşıyor tam ihtiyacımızı olan özellikler ama bir sezon boyunca kaç maçta motive olacağını kestirmek zor.

Tosic kesinlikle iş yapar. Yaşlı biraz ama taş gibi adam . Stoper oynar , sol bek oynar. İsmail'den ümit kesildi sanırım artık.

Coolio dedi ki...

İsmail'den ben ümidi 3 sene önce kesmiştim ama yönetim anca bu sene ümidini kesicek herhalde.
Not: Başka takıma gittiğini görmeden inanmam.

Bu arada Madrid'den İspanyol adam alınabilceğini sanmıyorum. Emekliliğini o ülkede yapacaktır.

Umit dedi ki...

bence de arbeloa bizim lige bir numara büyük. 32 yaşında olarak düşünülmesi elbette ergence değil. ama sadece bize değil bizim lige gelmez.

prödl doğruysa ligde iş yapar. alves'in ite kaka iş yaptığı ortamda kesinlikle yararlı olur. sorun: söylendiği gibi defanstan topu çıkaracak bir stoperimiz hala olmayacak. bu küçük bir problem gibi gözükebilir ama özellikle beşiktaş için çok büyük. fb'de de aynı sorun var ama adamlar meireles-alper-topal ile oyuna başlıyorlar. sen ise orta alandaki mevcut duruma lawal'i eklemek istiyorsan orada dur derler.

bununla da bağlantılı olarak lawal çok gereksiz hamle olur. bakınız aquilani sezon sonu boşa çıkıyor. lawal'in sözleşme bedeli ortaya çıkacak ve kendisine de en az 1 milyon vereceksiniz. senelik net 2 milyon hatta 2,5 milyon bastırın aquilani'yi alın. çok şey fark eder. orta alan olmazsa olmaz çünkü.

dünya alemde sol bek sıkıntısı varken tosic'e bir şey demiyorum artıkın. staminalı oyuncu her zaman iş yapar. opare için 2 milyon çok denilen bir ortamda başka da seçenek yok zaten.

kimse bahsetmiyor amma velakin önümüzdeki sezon defans ve orta alanı sağlam kuramazsak ortanın ötesindeki oyuncular için motivasyon bir tık daha da düşecek ve gereksiz bireysel çabalar daha da artacak. andaval değilim kendilerini mali konulardan eleştirdiğimden değil ancak yönetim baskısı ne kadar bilmiyorum ama mesela lawal ismi doğruysa biliç pes oynamaktan biraz da gerçek hayata dönmeli.

Umit dedi ki...

!!!şok şok şok!!!

öğrenilen bilgiye göre biliç’in uluslararası bir bahis şirketi aracılığıyla barcelona-real madrid maçı için madrid ekibine 50 dolar bastığı öğrenildi.

konu hakkında beşiktaş yönetimi sessiz kalırken biliç’in madrid ekibine 'bugün olmazsa belki yarin' formatında bir gün mutlaka geleceği çoktan konuşulmaya başlandı. kulübün basın sözcüsü ignacio gutierrez de “adam maç için bize 50 dolar basmış. 2020 mi olur 2030 mu olur bilemem ama bize hiç gelmeyecek diyemem” diyerek konuyu yalanlamadı.

gelişmeler bizde. yeni şoklar yakında. bekleyin.

kaynak: air support

Yorum Gönder

Ara