.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Şubat 2015 Cuma

STSL 20 / Beşiktaş - Bursaspor

Tarih: 15 Şubat 2015 Pazar

Saat: 16:00

Stadyum: İstanbul Atatürk Olimpiyat

Hakem Hakkında Bilgi: Mustafa Kamil Abitoğlu (Beşiktaş/Bursa Karnesi : 25 maç 15g 5b 5m/ 19 maç 9g 8b 2m) 

Sakatlığı/Cezası Bulunan Oyuncular: Ramon Motta , Alexander Milosevic, Cenk Tosun(belirsiz) , Daniel Opare , Ersan Adem Gülüm , Mustafa Pektemek (belirsiz) , Uğur Boral (belirsiz) , İsmail Köybaşı

Bursaspor'u Tanıyalım: 

http://www.transfermerkez.com/2014/08/inceleme-bursaspor-2014-15.html

Bursa'nın son 3 deplasman maçı : 

Gaziantep  2-1
Konya  3-2
Galatasaray   2-2

18 Yorum:

Pheaglix dedi ki...

büyük ihtimalle puan kaybederiz. yine yavaş yavaş sakat/cezalılardan ilk 3'e oynayacak 11 çıkartabilecek duruma geliyoruz.

BesiktaskUlan dedi ki...

Bursa'yı çok takdir ettiğimi belirterek, bu maçtan üç puanı alacağımızı düşünüyorum.

Beşiktaş'ı yeterince tartışırız zaten, bana göre Veli-Atiba bozulmaz ve sola idareten birileri konabilirse, son derece avantajlı olacağız. Başka bir şeye ihtiyacımız yok. Ne yazık ki Atiba'nın solda olduğu varyasyonlar beni ürkütüyor, bu takımın Veli ve Atiba'ya aynı anda ve yan yana ihtiyacı var, bana göre.

Bursa'ya gelirsek, kesinlikle tempolu bir takım ama bunu maçın tamamına yayamıyorlar. Üstelik bizim ileride yaşadığımız sorundan daha fazlasına sahipler, gol atma konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Volkan haricinde maçı taşıyan birisi yok, Ozan Tufan buna dahil.

Fernandao ise saece duran toplarda tehlike yaratır, tek başına pozisyon alabilen bir oyuncu değil. Volkansız kalınca hepten oyundan düşer.

Defansları zayıf tarafları, bizim gibi dikine oynayan takım karşısında çok zorlanırlar. İki pasta rakip kaleye gidiyoruz, Bursa bundan çok çeker.

Bunlar genel hatları, bence son derece avantajlıyız. Şenol Hoca'nın sabit halini de göz önünde bulundurursak, farklı bir oyun sergilemezler.

Bence maçın iki kilit noktası var.

Birincisi Olimpiyat Stadı, ikincisi Bursalı Josue.

Josue'ye uzaktan vurdurmayacak Veli ve Atiba ile Bursa'yı tamamen kaosa sürükleriz. Bursa'nın yıldızı bu çocuk, Volkan'dan daha önemli. Takımın geri kalanı epey vasat, özellikle kalecileri epey sorunlu daha doğrusu Şenol Hoca dokunmuş, belil ama henüz tam olmamış kıvamda.

Josue'yi dikkat edip, her zamanki oyunumuzu oynarsak, onların temposu önemsiz kalır. Hızlı paslarla kolay şekilde çıkar ve sık sık pozisyon buluruz.

İlk yarıdaki maça benzeyebilir.

planck dedi ki...

post altbaşlıkta ölmesin diye buraya da atıyorum:

Bursa oyunu karşıya yıkmayı seven ve önde pres yapan bir takım ve aslında bu da bizim en sevdiğimiz rakip zira set hücumu yapamıyoruz ve en iyi olduğu an rakibin topla çıkarken ki anı. Üstelik defanstan top çıkartacağımız zamanlarda da bursanın ön alan presinden kurtulduğumuz anda karşımızda 20 metrelik boş alan ve derinliği pek az bir savunma hattı kalacak ki daha ne isteyelim. Ama topu defanstan düzgün çıkartmak için tolgay ve sosanın oynamaları şart bence. Baskı anında tek pasla veya ani dönüşlerle vücut çalımlarıyla topu bursa ortasahasının arkasına taşımamız ve bu andan sonra da top sürüp düzgün seçimler yapabilmemiz gerekiyor (gökhan gibi değil). Yetenek olarak oğuzhan da bu göreve hasıl fakat mental olarak kırılgan. Bunları yapabilirsek çok rahat maç olur, ama ts maçı gibi ön alan presi ile de maçı alabiliriz. Tabi bunlar oyuncuların futbol oynama iştahı olacağı varsayılarak düşünülerek yapılmış kurgular, 2015de bunları henüz pek göremedik.

du, levande dedi ki...

atınç kupa maçında iyi gözükmemişti ama ligin ilk yarısındaki maçta son dakikalarda oyuna alıp bursa'nın fernandao'nun hava hakimiyetini kullanmasını engellemişti biliç. bu maçta da atınç'ın oynaması bu açıdan iyi olabilir. necip ve pedro ikilisi fizik olarak ezilebilirler.

Bizim için tek avantaj var o da Volkan'ın olmaması.

Volkan Bursaspor'un ataklarının %70'i ni oluşturuyor neredeyse. Fernandao ile aralarındaki uyum müthiş.Attıkları goller çoğunlukla savunmanın arkasına sarkan Volkan'ın çevirdiği toplara tek veya kontrol edip vuran Fernandao'dan geliyor. Son attığı 8 golün 5 inde asist Volkan'dan .

Yani Biliç'e sorsalar kim oynamasın Bursaspordan diye muhtemelen Volkan derdi o kadar kritik.

planck dedi ki...

mottanın ağrıları geçmiş oynayabilecek deniyor.

YSY dedi ki...

Abi bu fener ne kadar erken gol buluyor böyle ya. İmrendim yemin ediyorum.

Ahmet Kandemir sonunda istifa etmiş sanırım , geç olsun güç olmasın ...

Unknown dedi ki...

Kandemir'in istifası şube açısından oldukça olumlu yansıyacaktır, zira fikstürün zorlu tarafı geçildi. Sezonun kalanına dair beklentim Enes'in daha fazla süre alması ve Broekhoff'un sözleşmesinin uzatılmasıdır. Diğer taraftan Kartal ve Doğukan kiralık oynadıkları takımlarda süre bulamıyorlarsa onlar da en kısa zamanda dönmeliler. Ayrıyetten Kandemir giderken Bajram abisini de yanına alsın mümkünse..

buzkan dedi ki...

Kapanan takımlara karşı geçen 2 sene kadar olmasada daha fazla sıkıntı yaşıyoruz. Bursa nın hücumu düşünen oyun yapısı, bizi sahamıza hapsedecek bir tempoya ulaşmazsa bizim için avantajlı olur. Olimpiyat stadında maçın olması bu açıdan bursa için dezavantajlı olsada kötü hatıralarımız sebebi ile bizim içinde dezavantaj. Oyuncu performansları belirleyici olacak bence.
Veli atiba ikilisi tempoyu kırabilirse olcay Demba ve töre bu işi bitirir. Demba nın ve veli nin bu maç çıkış maçı olacak ümidiyle 2-0 diyorum.

Beğendim yorumların üstünde BeşiktaşkUlan ismini görmeye alıştım. Klavyene sağlık teşekkürler yorumların için.

JimmyLue dedi ki...

Sürpriz olmayan bir kadro çıkmış. Belirleyici faktör kesinlikle Töre'nin oyunu ve Bursa'nın Sosa ile Olcay'ın Ba'nın çevresine kümelenmesine ne kadar izin vereceği olacaktır.
Hava fena değil. Olimpiyat zemini umarım daha iyidir. Olmasa da Bursa da pas takımı, onlar da etkilenecektir.

Aslına bakılırsa ben sizler kadar umutsuz değilim. Evet, takım düşüşte fakat bir şekilde kazanmayı beceriyor ve Bursaspor sevmediğimiz, açamadığımız kapanan takımlara göre pek açık alanda pozisyon alan bir takım. İlk golü bir şekilde bulabilirsek ben farklı dahi kazanabileceğimizi düşünüyorum.
Evet, bunun adı 'maç günü romantizmi' olabilir ama öyle..

Hiç beklemediğim bir maç oluyor.

Bursa klasik ön alan baskısını hiç yapmadı ve orta alanda top kullanmamıza izin veriyorlar. Daha çok kontra arıyorlar ki bizim sakar stoperler ve Motta'dan ekmek de çıkardılar.

Maç bu şekilde devam ederse bize yarayacağı çok bariz , eninde sonunda gol atarız ama ilk geldeki gibi abuk bir gol yemememiz lazım.

maçı izleyemiyorum devre arası bakayım birşeyler karalayan olur diye,teşekkürler övünç inşallah dediğin gibi olur.
ayrıca gs maçındaki sakar bakambu bize gol atmış yaa!harbiden uyuz oldum..

YSY dedi ki...

Yalnız şu belli oldu; bu takımın kilit taşı veli-atiba. Bunu değiştirmeye kalkmanın bir anlamı yok. Olmadığını görüyoruz.

planck dedi ki...

2. yarı yatıştırıcı alıp çıkmış sahaya takım, agresiflik, oynama istediği hiç yok. sosa kötü olcay çok kötü, kerim ve tolgay girseler fena olmaz.

tebrikler beşiktaş :))))

planck dedi ki...

sosa yerine sarı kartı olan veli çıktı ozzy girdi kerimle beraber biraz kıpırdandık. ama genel itibari ile takımda bir sabit bekleme problemi vardı ikici yarı, defansı da ofansı da bekleyerek yapma, yardıma gitmeme boşa çıkmama vardı garip bir şekilde. töre golü atınca çok sevindim (normalde gordon gibi takılırım) ama tabi hemen yedik ardında. sevinirken içimdem geçiyodu zati böyle sevindim kesin yeriz diye. neyse sonra inanılmaz bi şekilde fener penaltısı oldu ben de daha fazla etkim olmasın diyerek kapattım browserı :))

BesiktaskUlan dedi ki...

O kadar anlattık arkadaş.

1- "Bursa'nın 15'ten fazla maçını izledim. Birkaç büyük maçta karar vermeyin, en azından geçen haftaki GB maçını izleseydin, o çıkışın bizim gibi inişli çıkışlı olduğunu görürdün.

Bursa ligin ilk yarısında 2-3 maç hariç, kör topal gitti, sonuna doğru toparladı, şu anda da GS maçı haricinde yine biraz şansla ilerliyor, son dakika gollerine bakıyor."

Yazdık, Bursa'nın bir numarası yok dedik, İNANDIRAMADIK. Yerden kalkmayan, tekme tokat adama dalan, iki pas yapamayan Bursa'yı görünce, "aaa ileride baskı yapmıyorlar" diye şaşırıyorsunuz.

Yapmadılar, çünkü güçleri yok zaten. Biz de Atiba-Veli oynayınca belleri kırıldı.

Atınç'ın asistleriyle 2 gol buldular, olmayan pozisyonlardan, onun dışında kalemize gelemediler.

Demek ki Olimpiyat Stadına sığınmaları boşuna değilmiş. Sonunda anlaşılmıştır.

2- Beşiktaş'ı Kayseri, Rize maçlarıyla eleştirmeyin, elbet geri döner dedik, ona da itiraz ettiniz.

Olimpiyat Stadı şartlarında mükemmel oynamıyoruz zaten, sağır sultan biliyor ama Bursa'ya karşı kaç tane net pozisyon yakaladık, sayamadım.

Kalecileri sayesinde son dakikaya kadar durdular karşımızda, yoksa maç çoktan bitmişti.

Gelelim en önemli kısımlara;

Serdar gerçek bir yıldız olmaya doğru ilerliyor, hayretler içinde izliyorum.

Atınç meselesinde Bilic'e hak vermişsinizdir umarım. O boyla hava topu alamayan, 3 gol fırsatı yaratan, sakarlığıyla saç baş yolduran adama Beşiktaş forması fazla gelir.

Demek ki Bilic'in bildiği bir şey varmış. Oynaması için çok çalışması gerekiyor, yoksa kiralık gider.

Tempolu falan oynamadık, hatalar da yaptık ama Bursa karşısında galibiyeti hak eden taraftık. "Real Bursa'nın" da foyası ortaya çıktı.

Beşiktaş eski günlerine dönüyor, kimse felaket tellallığı yapmasın.

Yorum Gönder

Ara