.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Ocak 2015 Cuma

2014/2015 Devre Arası Transfer Dönemi

Kimler gelmeli , kimler gitmeli , yeni yabancı sınırı planlarımızı nasıl etkiler , teknik ekibe ilave gerekli mi , futbol direktörüne ihtiyacımız var mı  ?

Buyrunuz , bu konuları burada dilediğimizce tartışabiliriz .

64 Yorum:

sedila dedi ki...

Duran toplarda savunmada güven verecek, hücümda 3-4 gollük katkı yapacak, topla çıkışta yeterli bir stoper (Miloseviç alındı, umarım başarılı olur.)
Yarım devrede 4-5 gollük katkı yapacak, Atiba'nın sağbekte alternatif olmasını sağlayacak sağlam bir mc

Unknown dedi ki...

Bence stoperden ziyade GS'de Melo'nun yaptığı etkiyi yapabilecek bir orta saha daha gerekli şu anda takım için.Atiba-Veli ikilisinden birisi eksildiğinde ortada çok dayanıksız ve enerjisiz kalıyoruz.

Tabi devre arası transferlerinde ihtiyaçtan çok fırsatlar öne çıkıyor maalesef. Milosevic iyi ve ucuz bir fırsattı. Ortas aha için de De Jong vb. tecrübeli bir oyuncu denk gelinirse hiç tereddüt edilmemeli bence.

~Poseidon~ dedi ki...

İmanlı forvetimiz var allahsız, ateist bir orta saha gerekiyor bize.

Suratına bakınca bile içinin kalkacağı, ölse cenazesi kaldırılmayacak bir adam olmalı.

bekkenbaver dedi ki...

Tam olarak geçen yıl Jones gelirken amaçlanan/tarif edilen karaktere sahip bir ortasaha oyuncusuna ihtiyaç var.
Sert abi, gerekirse işin pisliğine de kaçacak bir tecrübe.

~Poseidon~ dedi ki...

@bekkenbaver
Veli de sert ama kartı yiyip oturuyor. Benim istediğim aslında kariyeri ile hakemi ezecek, ulan ben bu adama kart verirsem şimdi mi yer beni sabaha mı bırakır sorusu sorduracak bi adam olmalı. De jong iyi bir örnek mesela.
Yaya toure ile brazzers'taki kel adam arası bir yerde durmalı.

kokocambo dedi ki...

Miloseviç ile yapılan sözleşme süresi güzel bir yatırım örneği ve alacak olduğu yıllık ücretlerse bize Türk oyuncuların ideal rakamların ne kadar çok üzerinde oynadığını ortaya koyuyor.

Kaboul'ün adı geçiyor ve tam da bizim ihtiyacımız olan "taş yerinde ağır" misali tecrübeli bir stoper. Olursa çok güzel olur ancak yönetimin bir anda hiç basına yansımayan bambaşka güzel bir sürprizine de alışamalıyız diye düşünüyorum. Orta saha kesinkes alınacak gibi ve mevcut durumda gelen tekliflere göre de, Sivok'la yakın zamanda vedalaşacağız sanırım. Zaten oynadığı 8 sezonun 2 tam sezonunu neredeyse boşa geçirmiş bir oyuncuyla kim ne kadar devam edebilir tartışılır. 500-700bin arası bir gelir elde edebilirsek süper olur ki, yönetim eneramo ve sezer gibi menajer kazıkları dışında gelir elde etmeye baktı hep oyunculardan.

Uğur boral'la eğer yine iyi bir teklif gelmezse devre arasında muhtemelen sene sonu yollar ayrılacak.

Günay güvenç denen arkadaşın bence kadroda tutunma şansı yok. Kiraya yollamakla da yaşı zaten 20leri yarılamış oluyor. İyi kötü bir fiyata elden çıkarılmalı. Geçen sezon başında göze hoş da gelmişti performansı.

Muhammet'i Hakan Kutlu geri yollamış. Yarım sezon Akhisar'da Bilal'in yedeği olarak kiraya verilebilir ya da ara kamptaki performansına göre rotasyonda kullanılabilir ki, uğur'u yollarsak çizgide bile kullanılabilir zaman zaman.

Biliç yeni stadda en az bir sezon olmayı kesinlikle hak ediyor. Zaten, bizim için film bundan sonra başlıyor olacak. O yüzden genel resme baktığımda, Liverpool'un çıkmasında da bir hayır olduğunu düşünüyorum. Elenirsek üzülmem çünkü 1.sınıf bir rakiple oynamanın yanında uefa'dan kayda değer bir gelir de almıyoruz. Dolayısıyla bizim için birinci hedef lig şampiyonluğudur. Şampiyonlar ligine doğrudan katılmak, oradan gelecek gelir ve bunun yeni stadda olacak olmasının cazibesini düşünmek bile heyecan verici. Bu çerçevede yönetimin tüm bu vizyon ve misyonu biliç'in sözleşmesine yansıtarak, opsiyon hakkı kulüpte olmak üzere 1+2 yıllık yahut 2+1 yıllık sözleşmeyle büyük düşündüğünü göstermesi ve gerekli mesajı biliç ve ekibine vermesi gerektiği kanaatindeyim.

Ve tabii ki son olarak, ÖNDER ÖZEN GERİ DÖN!

Coolio dedi ki...

Yine bir transfer döneminde fikrimi söylemiştim, ayine aynı fikirdeyim. Gerektiğinde çirkefleşecek, sert adamlar bizde iş yapamaz. Çünkü daha sertliğe başvurmadığımızda bile kırmızıları, sarıları yapıştırıyorlar bize, düşününki o adam bir de çirkegleşse ne olacak?? Melo bizde olsaydı ne kadar kötü bir transfer diyecektik çünkü oynadığı her maç kırmızı kart görüyor olacaktı ve biz onu takımı satmasından bahsediyor olucaktık. GS-FB'nin korunması ile sonuçlanan sahte başarılar oyuncu performanslarını yanıltmasın. Bizim takıma yapılan muamele gerçeğine göre davranalım. @Poseidon'un dediği gibi tecrübesiyle hakemi ezecek, aklıyla rakibi ezecek bir orta saha ve defansa ihtiyaç var. Şınayder'in bizim maçta yaptığı şey tam buna örnek!! Genelde pisliğe karışmayan bir oyuncu iken bizim maçta bizim oyuncuları sürekli kışkırttı (aklıyla ezdi), hakeme de kırmızı göstertti (tecrübesiyle ezdi). Böyle bir oyuncuyu bulabilir miyiz? Bizim bütçemize göre heleki devre arasında çok çok zor. O zaman daha çok performans olarak o görevi çok iyi yapabilecek adam bulmalıyız. Sene sonuna kadar Veli-Atiba ikilisi gidemez, bunu herkes görüyor. Ben oraya iş görecek bir transferin yapılacağını bekliyorum. Pratikte çok faydalanamasakta Jones ve Atiba, Ba, Sosa, Franco, Miloseviç hepsi başarılı transferlerdi, yani yönetim Sezer, Gökhan Süzen, Enaramo'dan çok kısa sürede ders almış, YD'nin 8 senede alamdığının aksine.

Sivok ve Uğur Boral devre arasında az da olsa gelir elde edilebilerek satılırsa iyi olur. Hem bonservis, hemde ödemeyeceğimiz maaşları iyi olur. Gitmesini istediğim oyuncu listesi aslında kabarık ama onların zamanı devre arası değil sezon sonu.

planck dedi ki...

Sivok alacaklarına karşı serbest kalıcak büyük ihtimal, ordan para gelmez.

Ortasahaya bir Zago almak lazım.

Bu arada bizim afrikalı 18lik sağbek ne oldu?

kokocambo dedi ki...

Menajeri sebebiyle yalan oldu. Sanırım para işini abartmış, kulübüne döndü. Potansiyeli olduğu belli, bir yerlere pazarlamaya çalışıyor. Bilmiyoruz ama belki bizimkiler de süreci iyi yönetemedi. O yüzden Önder Özen geri dönsün zaten.

Özgür dedi ki...

Fotomaç gazetesinin işkembesinden salladığı bir haber değilse Sivasspor'a Cicinho'ya karşılık Sivok teklif edilmiş.
Yaşından dolayı itiraz edenler olabilir de, zaten Avrupa'nın en genç kadrolarından birisinin sahibiyiz, biraz da tecrübeli oyuncu almamız lazım. Cicinho 34 yaşında ama geçen sezon Sivas'ta 15 asistle oynamış bu sezon da 7 assti var. Bizim hangi genç bekimizin böyle bir istatistiği var acaba?
Ki forvette bir gol makinemiz varken de genellikle boş orta yapmaz diye düşünüyorum.
Gelsin bu sezonu kurtarsın, önümüzdeki sezon da oynasın sonraki sezon ister futbolu bizde bıraksın isterse de bir iki sezon rotasyon oyuncusu olarak kariyerine devam etsin. Kendisi için de iyi bir kariyer sonu olur bence.

Basar dedi ki...

Linnes'e ne oldu? Yalan oldu galiba.

cochise dedi ki...

@özgür
hemen atlicam; cicinhoyaya böyle bir teklif varsa düşünmeden alalım. Geleceğin yatırımını yaza yaparız ama yarım dönem için iyi olur.

Coolio dedi ki...

Bence 2.5 sene için bile iyi olur. 1.5 sene direk 11 katkısı, son senede klübe katkısıyla faydalı olur. Ama o iş bence çok zor. Sivas devre arası bırakmaz, ihtiyaçları var ona. Hatta Sergen satılmama şartı koymuştur oraya geçerken.

Basar dedi ki...

Konu başlığı devre arası transferi fakat şu konu beni acayip rahatsız ediyor.

Bu sezon duran top golü bulamadık. (kaleye direk vurulan değil, korner ve serbest vuruş ortasından) Hali hazırda forvette de oynamış olan Miloseviç'in bu yaraya merhem olmasını umuyorum.

Bedavadan (veya organizasyondan) atılan gol maç getirir. Bunu gs'nin attığı gol ile gördük. Bugün o gol sayesinde bir camia pozitife dönerken biz karaları bağladık.

Ayrıca Veli'nin Trabzon'a attığı gol harici uzaktan şut ile bulduğumuz gol yok. Orta sahaya alınacak adamda bu özellik olsa muazzam olur.

Son olarak ilk 5 haftaya direk etki edecek tarzı henüz çözülememiş gole katkı yapacak bir bek çok işimize yarar.

xiyar dedi ki...

genelde ben demiştim demeyi severim (: sezon başında demiştim, bu takımın transfere ihtiyacı yok; varsa da orta sahada veli ve atibayla forma savaşı verecek birine ihtiyaç var diye. eğer takımda öyle biri olsaydı, belki de bugün liderdik. o adama halen ihtiyaç var. umarım kavgası, gürültüsü olmayan (melo, emre vs) ama yeri geldiğinde de sertliği ile rakibi yıldırabilecek, takıma da direnç getirecek (ernst, giunti gibi) biri alınır. aksi halde 3-5 puanla şampiyonluktan oluruz.

eğer cicinho'yu alabilirsek harika olur. takıma cuk oturur.

takımı ve bilic'i sorgulayanlara da allah akıl fikir versin. keşke bir 5 sene daha kalsa takımın başında. ilerde ben demiştim diyebilmek için not düşeyim, önümüzdeki süreçte kazanacağı başarılarla zaten ingiltere vb bir lige atlar, merak etmeyin. elbette hataları var ama kimin/hangimizin yok ki?

bu takımı sevin. bu takımı seveceksiniz.

BesiktaskUlan dedi ki...

Herkes gayet güzel Beşiktaşımızın eksik noktalarını yazmış zaten.

Kişiden kişiye önceliklerin değişmesi dışında, hepimiz transfer konusunda aynı fikirdeyiz büyük ihtimal.

Genel olarak Milosevic transferini başarılı buluyoruz ama yine de biraz kuşkuluyuz, çünkü Türkiye'de daha önce denenmemiş -yabancı sınırı kalkınca ilk olacak- bir şekilde oyuncu yetiştirmeye yönelik adım attık, haliyle sonuçlarını kestiremiyoruz.

Kötü çıkacağını, çıksa da bize zararı olacağını sanmıyorum.

Fakat kısa vadede daha tecrübeli adamların gerektiği aşikar. Bazen sahada kreş takımı gibi duruyoruz.

Herkesin dediği gibi stoper-sağ bek ve b2b bir orta saha almamız gerekiyor. Ara transferde hepsinin halledileceğini sanmıyorum.

Galiba yönetim bir orta saha ve bir sağ bek ile transferi bitirip gelecek seneye bırakacak bazı şeyleri. Zaten direkt 11 oynayacak üç oyuncunun ara transferde kadroya katılması da zor gözüküyor.

Ayrıca yapılsa bile sonuçları istediğimiz kadar iyi olmayabilir. Bir anda değişiklik dengemizi bozabilir.

İşin özü, yönetimin hepsini aynı anda halledeceğini sanmıyorum. Altı ay sonra yabancı sınırının kalkacağını düşünürsek, biraz ağırdan almaları da gayet doğal.

Bazı arkadaşlarla konuşuyorum, "Gökhan İnler'i Türk diye alacaktık, madem öyle sezon sonunu bekleyelim, yabancı alalım" diyorlar. Gökhan yabancı sınırı kalksa da dursa da Beşiktaş'ta oynayabilecek bir oyuncudur. Haliyle de umarım transferi gerçekleşir, bu kadar Avrupai bir oyuncunun takımımızda olması şart.

Yine son dakikaya kadar bekleyeceğimiz bir transfer dönemi olmaz umarım.

Artık gelseler de onları konuşsak doğrudan, şimdi söz edecek pek bir şey kalmadı çünkü.

yilmaz dedi ki...

bu cicinho olayını anlamadım tam ben. Serdar'ın yedeği de olmaz, önüne de geçemez. Bence onun da ayarlarıyla oynamaya gerek yok. Sivasspor'da sezonu bitirip kavgasız gürültüsüz kariyerine yakışır bir şekilde güzelce bıraksın futbolu. Bize katacak birşeyi olduğunu düşünmüyorum.

BesiktaskUlan dedi ki...

Bu arada, kendi önceliğimi de yazayım;

1- B2B Orta Saha
2- Stoper
3- Sağ Bek.

Belki bana kızanlar olacaktır ama ben hala sezon başındaki fikrimde ısrar ediyorum.

O zaman da bir arkadaşla tartışmıştık, bu sağ bek konusunu.

Bana kalırsa, bir takımda eğer illa eksik bir bölge olacaksa -biz dünya devi değiliz-, o sağ ya da sol -ikisi birden değil, biri ortalama (Motta) olmalı en azından- beklerden biri olabilir, ondan vazgeçilebilir.

Şampiyonluk için olmazsa olmaz bir mevki olduğunu düşünmüyorum.

Elbette onunla birlikte daha komplike bir takım haline bürünürüz, ama arkadaşların da dediği gibi bize öncelikle uzaktan şut atacak, duran topta -ki dünya bunun üzerine dönüyor- kafa vuracak oyuncular lazım. Gol atmadan maç kazanılmaz.

Bu sağ bek planlarının da, Ersan-Sivok ikilisinin duran topta etkili olacakları düşünülerek yapıldığına inanıyorum. Ama başaramadılar.

Haliyle yine sağ bek planı geriye atılabilir. Çünkü bizim oradan kanat akını yapacak oyuncudan önce, her kornerde gol tehlikesi yaratacak adama ihtiyacımız var. Üç maçta bir yapacağı kesme yerine, 90 dakikada 4-5 kere fırsat elde etmek daha mantıklı.

Bugüne kadar bölgesinde sırıtmayan, elinden geleni yapan Serdar beni haksız çıkarmadı, kendisine teşekkür ederim.

Tabii gönül ister ki hepsi yapılsın, eksiğimiz kalmasın.

Ama sağ bek alınıp da tecrübeli stoperden ya da orta sahadan vazgeçilirse vay halimize...

turkkant dedi ki...

Benim fikirlerim:

Bence bizim takımın Franco vari geleceğe dönük bir stoper yatırımından çok, net bir stopere ihtiyacı vardı. Stoper beklentim, havadan etkili, sezon içinde 4-5 duran top golü olan, sert, hamleli ve tecrübeli bir oyuncuydu. Miloseviç bu oyuncu değil. Yine de oyuncunun bedeli düşünüldüğünde çok anlamsız gelmiyor. Bu durumda Ersan-Atınç-Franco üçlüsünden birini gönderip yerine sezon sonu üst kalite bir stoper almak lazım. Bakalım Franco'yu 5-6 m. euro bandına satmayı başarabilecekler mi? Büyük başarı olur. Bence mevcut yabancı hakkında Ersan'a 1-1,5 arası çok gereksiz bir para verildi. Ben Franco olsam, Kolombiya milli takımında oynayıp, bu sakarın neden yarısı para alıyorum derdim.

Orta saha kesin şart. Beşiktaş zaten basamak atlamak istiyorsa, aslında 1 değil 2 net orta saha lazım. Ama bu seviye oyuncular gayet pahalı oluyor. Türkiye'de Meireles, Emre B., Melo hepsi 10-15 m. euro maliyetli geldiler. Sanırım şu an öyle bir para yok.

Sağ bek Maxi Perreira, Srna alacaksan al, ama tecrübesiz bir bek yabancı kısıtlamasında işleri epey karmaşık hale getirir. Hele ki İsmail-Ersan'ın mevcut güvenilmez oyunlarında... Hepimiz, Motta yoksa nasıl olsa İsmail oynar solda diyorduk, İsmail'in halini görünce...

turkkant dedi ki...

@BesiktaskUlan'ın yorumuna yüzde yüz katılıyorum. Bir ekleme yapayım. Biliç'in mevcut futbol stratejisinde beklerin kalitesi bir Fener sistemi kadar hayati değil. Birincisi, beklerini aşırı çıkartmayı sevmeyen bir hoca. Mesela ver İsmail Köybaşı'yı Ersun Yanal takımına hayatının sezonunu geçirir, bizde olmuyor. İkincisi, gerek merkez oyuncular, gerek Olcay harici kanat oyuncuların hiçbirinin ceza sahası etkinliği olmadığından, kanat ortalarında zaten kolay marke edilebilen bir takımız. Demba Ba'ya iki kişi ver, biraz Olcay'a dikkat et, GS maçındaki gibi Oğuzhan sürprizi olmazsa zaten kanat bindirmelerinde fazla bir tehdit olmuyor. O nedenle bekten önce orta saha ve duran top etkinliği olan lider stoper daha kritikti.

Bana bu devre arasını da önceki ikisi gibi iyi geçirmeyeceğiz gibi geiyor. Son iki sezonu düşünelim: Gökhan Süzen-Niang-Sinan Kurumuş; Dany-Jones. Dikkat edin gelenlerden sadece 28 üstü olanlar fayda sağladı. Ersnst, Guinti, Yusuf... Miloseviç gibi 23 yaşında bir oyuncunun gelip başarılı olmuşluğu, umarım, ama düşük ihtimal. Franco gibi uyum süreci sonrasında fayda sağlamaya başlar...

Coolio dedi ki...

Miloseviç ihtiyaca yönelik değil geleceğe yönelik uygun maliyetli bir fırsat transferi olduğu için oraya yeterli olup olmadığını tartışmaya gerek yok. İhtiyaca yönelik olanı ise sene sonuna bırakıldı bence. Devre arası sağ bek transferini yapacaklarına kesin gözüyle bakıyorum çünkü yılıdz kategorisinde bir trasnfer olmadığı için araya sıkıştırmak istiyorlar. Yıldız transfer olayını sene sonunda stad açılışı süprizi olarak yapıp kombineyi arttırmaya çalışacaklar bence. Dolayısıyla bu ara trasnferler sadece kadro genişliği katmak için olacak..

Barreto dedi ki...

Sağ bek kadro derinliği için şart gözüküyor. Necip'in sağ bek oynatıldığı Erciyes ve FB maçlarını hatırlarsak Serdar olmayınca işler sarpa sarıyor. Miloseviç gibi bir başka yatırım bile sağ bekte bizi bayağı rahatlatacaktır.

Tecrübeli bir çift yönlü ortasaha takımın kadro kalitesini FB/GS seviyesine bir hayli yaklaştırabilecektir. Ayrıca Veli-
Atiba üzerindeki (sistemik) aşırı yükü daha dengeli hale getirecektir.

Kaboul gibi bir stoper, transfer dönemini taçlandırır.

Bu transferlerden herhangi biri "kiralık" olarak geçici çözüm düşünülebilir.

gökhan dedi ki...

karakter olarak de jong'a eyvallah ama de jong demek bir "kazma" daha demek. teknik olarak hiç de aradığımız adam değil. bize topla arası iyi adam lazım. o yüzden gökhan inler ihtiyacımız olan orta saha tipine çok daha uygun.

biz böyle diyoruz ama bilic'in orta saha istemediğine dair haberler var. adamın teknik direktörlüğünden şüphem yok ama orta sahaya bakış açısını hiç anlamıyorum 2 senedir. tamam, dinamiklik üzerine kuruyorsun orta sahayı. o yüzden veli, atiba, necip senin gözünde çok önemli olabilir ama karşına selçuk, melo, meireles, emre çıktığında da rakip kaleye gidemiyorsun.

tabi istemiyorum ile eldekilerle idare ederiz demek farklı. belki de üst düzey bir adam istedi ama yönetim para yok, ucuz birşey bakalım deyince vazgeçtiler. herşeye rağmen birgün bilic ile karşılaşırsam bu orta saha meselesini sormak istiyorum.

Barreto dedi ki...

@gökhan"herşeye rağmen birgün bilic ile karşılaşırsam bu orta saha meselesini sormak istiyorum."

Bağlantılı olarak benim için de "çift santrafor" mevzunu soruver.

Basar dedi ki...

Stoper alındı, bu yüzden artık bu pozisyonu doldu kabul ediyorum.

Ortaya bir transfer yapınca aslında Hem Veli-Atiba'yı hem de Serdar'ı yedeklemiş oluyorsunuz. Buraya alınacak adamın 25+ olması gerekir. Hatta 25-30 arasına gücümüz yetmeyeceği için 30+ da olur. Gerekirse Jones tarzı kiralık adam da olur.

Eğer bir atımlık barutumuz kaldıysa mutlaka orta saha almamız lazım.

yilmaz dedi ki...

jones lafını duyunca irkiliyorum.

Geçen sene konyadaki maçın katilidir gözümde. Neyse eski defterleri açmaya gerek yok :)

Bence de tecrübeli bir ortasaha oyuncusu gerekiyor takıma. Atiba ile anlaşılmayacak gibi bir his var içimde ama biz ona çok alıştık. Uzun zamandır onun kadar iyi pozisyon alan ve rakibi karşılayan oyuncumuz olmamıştı. Onun yerini doldurup bir de daha tempolu bir oyuncu olursa süper olur. (Örnek verecem aklıma kimse gelmiyor ne vizyonsuzmuşum arkadaş yaa :) )

Sağ bek konusunda genel kanıya katılıyorum, bence içimize sinmeyecek bir transferi kesinlikle yapmamalıyız. (Linnes olmadı, x olmadı, y olmadı, cicinho olsun şeklinde)

Yoruq dedi ki...

@yılmaz
Cicinho'nun çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Oyun bilgisi, tekniği, tecrübesi ile tam büyük takım topçusu. Ligi de biliyor oluşu büyük artı. Sivas'ta 1.5 yıldır çok istikrarlı oluşu profesyonelliği hakkında bilgi sahibi olmak için yeterli. Sadece duran top katkısı bile fark yaratır, kaldı ki becerisi ve soğukkanlılığı ile oyunu geriden kurma, baskı yediğimiz anlarda ayağa çıkma, kenarda önemli bir pas istasyonu olma, önündeki Gökhan'ın üzerindeki savunma yoğunluğunu azaltma konularında da çok ciddi katkı verir. Carlos da ayrıldıktan sonra Sivas'ta kalmak istediğini zannetmiyorum. 1.5 yıllığına sözleşme imzalanır, seneye İsveçli genç beklerden biri alınır, Cicinho'yu yedekler, oyununu geliştirme fırsatı bulur. Sivas'a Sivok-Toraman- Uğur+ Muhammed (kiralık) paketi önerilirse sanıyorum bu işi kotarırız.
Herkesin beklediği tarzda bir ortasahaya paramız yetmez, izleme ekibinin bulacağı genç-gelecek vadeden oyuncu tiplemesi de yarım sezonda katkı veremez, kiralık vs tecrübeli- çift yönlü bir orta saha olamayacaksa bence oraya adam alınmamalı ama kesinlikle Atiba ile sözleşme yenilenmeli. Sözleşme garantisi olmayan bir oyuncu ne kadar profesyonel olursa olsun kendini sakınarak oynayacaktır, muhakkak bu konu halledilmeli. Cicinho gibi orayı dolduran bir sağ bek alınırsa Serdar belki tekrardan ön libero için alternatif olarak düşünülebilir.

Gelecek sene,
Tolga- Cenk ( sözleşmeler devam ediyor, kaleci alacaklarını sanmıyorum.)
Cicinho- yabancı genç bek
Milosevic-Atınç- Ersan
Tecrübeli yabancı stoper- Franco
Motta-İsmail

Yabancı BTB -Veli
Atiba- Necip- Serdar
Sosa- Ozzy

Olcay-Yabancı sol forvet (Mümkünse en önde de oynayabilmeli, golcü)
Gökhan- Kerim
Baba- Cenk- Mustafa

devre arası gelecekler: Milosevic, Cicinho
sezon sonu gelecekler: Stoper, Btb, sağ bek, sol forvet

gidecekler: Sivok-Uğur

can dedi ki...

Bu sezon Sivas'in bir kac macini izlemis arkadaslar Cicinho'nun fiziksel durumu hakkinda dusuncelerini paylasabilirler mi?

turkkant dedi ki...

Sağ bek yabancı, sol bek yabancı, stoperler yabancı... Peki bu 5 yabancı işi nasıl olacak :) ?

Mevcut yabancı sınırında Ersan ve İsmail'in gayet güvenilmez oyuncular... Franco-Milosevic ikilisi yaptın diyelim, Atiba-Sosa-Ba zaten yabancı hakkın doldu, o zaman sağ ve sol bek Türk olması gerekecek. Miloseviç yedek, Ersan oynayacaksa zaten bir takviyeden bahsedemeyiz, takımın savunurken savunamama durumu devam eder... Diyelim ki, atıyorum Linnes'i aldın, sol beke İsmail'i koydun. Aramızda kimse Linnes-Franco-Ersan-İsmail dörtlüsüyle şampiyon olabileceğine inanır mı?

Bence baştan beri en mantıklı tercih, Gökhan İnler'i alıp Atiba'yı sağ bek alternatifi yapmak. Evet, en aşağı 3-5 milyon euro gözden çıkarman lazım, Napoli'ye 3 sene önce 18 m. euroya transfer oldu, ama işte ona para vermeyeyim, buna para vermeyeyimlerle de kadro kaliten artmıyor.

BesiktaskUlan dedi ki...

@turkkant'ın yazdıklarına baştan sona katılıyorum.

Eksiksiz bir yorum olmuş.

Artık transfer yapılsa da onlardan bahsetsek...

turkkant dedi ki...

Transfere biraz daha uzun vadeli bakınca da ben şöyle bir tablo görüyorum.

1. Savunma hattında mutlaka lider, golcü, sert, deneyimli bir stopere ihtiyaç var. Bu öyle bir oyuncu olacak ki, gözün kapalı ilk onu yazacaksın savunma hattına, sonra yanındaki... Ve mutlaka duran top golü olan bir oyuncu olacak. Bu durumda Franco-Ersan-Atınç üçlüsünden biri yolcu. Benim oyum Ersan'a. Bence gelecek sezon kesin yedek kalacak bir stopere 1.2-1.4 m. eurolar vererek büyük hata ediyorlar. Miloseviç-Franco'nun maaşları ne kadar doğruysa, Ersan'ın imzası bir o kadar yanlış...

2. Sağ bek konusunu yazmıyorum. Onun zaten elzem olduğu belli, ama umarım Motta gibi idareten bir adam almazlar. Motta Beşiktaş'ın takım kalitesini yükselten bir adam değil, idare ediyor, bir benzeri sağ beke de yaparsan, işte o zaman takımın sıradanlaşmaya başlıyor.

3. Veli Kavlak Beşiktaş'ın hem atı hem de dizgini. Atı çünkü fizik olarak birinci sınıf, dizgini çünkü teknik olarak ikinci sınıf. En büyük sorun stoper özelliği olmadığından M. Topal, Melo gibi Holding Midfielder'a uygun bir oyuncu olmaması, daha çok önde preste verimi artıyor, e arkasındaki oyuncu da mecburen defansif yönü olan bir adam olması gerekiyor, haliyle otamatikman takımın orta sahasının ofansif gücü sadece fizik-prese bağlı kalıyor. Büyük Beşiktaş hayal ediyorsak, Veli, Tayfur tarzı oyunculardan teknik orta sahalara geçmemiz lazım. Bu da oyuna bakışla ilgili bir şey. Oğuzhan gelişmiyor diyoruz, ama bas-bas-koş-koş-mücadele-mücade oyununda bu tarz oyuncuların yeşermesi zorlaşıyor.

4. Ön hat kalitesini artırmak. Burada esas sorun ceza sahası gol etkinliğini artırmak. Artı BA'ya alternatif yaratmak. Ba sakatlandığında kalite iki gömlek düşüyor. Cenk-Pektemek'ten birini feda etmek lazım. Beşiktaş'ın Niang benzeri gerektiğinde kanatta, gerektiğinde merkezde oynayabilecek usta bir forvete ihtiyacı var. Bu oyuncunun yıllık gol adedi 15-20'lerde olmalı.

Özetle Beşiktaş geçen sene 10 üzerinden 6'lık bir takımdı, bu sene 7'lik oldu. Bunu yapan Motta ya da Franco olmadı, Töre'deki gelişim, Sosa ve Ba oldu. 30 üstü bonservissiz 2-3 milyon euro kontratlı usta bir stoper, 5-6 milyon euro bonservisli usta bir orta saha, 5-6 m. euro bonservisli klas bir forvetle Beşiktaş bayağı bir takım olur seneye.

Yoruq dedi ki...

@turkkant
Zaten İnler'e karşı çıkacak birinin olacağını zannetmiyorum ama ben gerçekçi olma taraftarıyım. Yönetim bonservis konusunda uygun bir parada anlaşsa dahi yıllık ücret konusundaki politika ortada. Maaş konusunda şartların çok zorlanacağını zannetmiyorum, Gökhan'ın da hazır sözleşmesi bitiyoken bizim düzeyimize inmek yerine gelecek teklifleri bekleyeceğini düşünüyorum. Yabancı sınırının kalkması zaten bizim yönetimin ısrarını daha da sınırlayacaktır. Tolgay'ın adı geçiyor, hiç bilmediğim bir oyuncu bilenler varsa o bölgeyi doldurabilir mi daha net fikir sahibi olmamızı sağlayabilirler.

Kaldı ki Türk orta saha alınsa dahi Atiba'nın sağ beke geçmesini istemem. Bek pozisyonlarında idare etmenin ötesine geçeceğini zannetmiyorum. Orta sahanın alternatifi olması daha makul . Sağ bek için Cicinho'da ısrar edilmeli.

Yabancı sınırının sorun olacağını zannetmiyorum. Sonuçta ayrıntılı bakmadım ama Sosa-Dembaba 'nın aynı anda sahada olduğu maç sayısı sınırlıdır, ikinci yarıda da benzer bir durum olacağını düşünüyorum. O yüzden alacağımız yabancılar en kötü kenarda alternatif bolluğu oluşturacak, bir kayıp söz konusu olmayacak

Hesabı iyi yapmak lazım.

Gökhan İnler'i alıp beklediğin katkıyı alamazsan ne olacak ? Jones'dan beklediğimizi alamadık geçen sene ama maliyeti tolere edilebilirdi.

Yarım sezon sonra 9 tane daha yabancı alabilme hakkın varken , getirisi tartışmalı haziranda 31 yaşına girecek bir adama 5 m € verilmemeli bence. CL'ye gideceksin(ki şüpheli) 15 m € alacaksın ve bu paranı yarısını zaten tek adama bağlamış olacaksın.

Kurulan senaryo %100 doğru. Orta sahaya bir yerli alınması veya İsmail'in 15 günde adam edilmesi gerekiyor.

Son haberlere göre Tolgay Arslan ile ciddi şekilde ilgileniliyormuş.Muhtemelen 1.5 m € civarına işi bitirirler ama oraya ilaç olur mu hiç emin değilim.

turkkant dedi ki...

Büyük oranda katıldığım güzel bir köşe yazısı Miloseviç transferi hakkında.

"Milosevic mantık ve zihniyet olarak doğru transfer olabilir ancak teknik olarak öyle olduğunu düşünmüyorum. Scouting yapmak, başarılı transfer yapmak sadece ‘iyi’ oyuncu bulmak ve onu almak değildir. Aynı zamanda ihtiyaçlar doğrultusunda ‘doğru’ ismi bulmak ve almak demektir."

http://www.medyaspor.com/kose-yazilari/milosevic-neyi-degistirir-602

turkkant dedi ki...

@Övünç

Aurelio, Hamit, Nihat gibi oyuncuların gelişlerini hatırlayıp, İnler de sıradanlaşır mı diye endişen makul. İnler'de bence şöyle bir fark var.

Bu üç oyuncu da 30 yaş civarlarında büyük sakatlıklar geçirdiler, ve geldiklerinde önceki sezon maç adetleri inanılaz düşüktü. Benim bildiğim, İnler son 4-5 sezondur her sezon düzenli minimum 30 maç oynuyor. Ernst gibi o da takımında ilk 11'ini kaptırmaya başladı. Aynı Ernst gibi yeni bir heyecan, küçüklüğünde duygusal bağı olan bir kulübe gitmek filan taraftar enerjisiyle filan bence başarılı olacaktır. en azından başarılı olma ihtimali daha yüksek öncekilerden.

Tolgay Arslan'ı az seyrettim, ama G. İnler yıllardır İsviçre Milli takımında oynayan, Dünya kupasında çeyrek final oynamış, 7-8 sezondur İtalya liginde, Ş. Ligi tecrübesi olan ve piyasası yıllardır yüksek olan bir oyuncu. Tolgay benim bildiğim 20-22 arası ümit vadedilen bir oyuncuydu ve o çıkışı yapamadı. Hamburg gibi mütevazi bir takımda, bu aralar ilk onbirden de düştü bildiğim kadarıyla... Yine de 1,5 m. euro bonservis ise hüç düşünme al, o parayı Gökhan Süzen'lere, Şişmanoğlu'lara verdik... Ne kaybedersin...

Abi ben senin fikrine katılıyorum tamamiyle. Tespit %100 doğru .

Hani Gökhan atıl duruma da düşmez muhtemelen yani ilerleyen dönemde de elbet faydalanırsın ama 9 ekstra yabancı hakkın olacakken o para daha iyi değerlendirilir bence. Özellikle mevcut transfer yapısı düşünülünce.

Ha kiralayabiliyorsan , 2-3'e halledebiliyorsan zaten efsane transfer olur . Yani günü tek adamla kurtarabileceksek zaten verilsin .

Demem o ki bu iş astarından pahalıya gelir.

Sınır değişmemiş olsa %1000 ne yapılıp edilip alınmalıydı buraı tamamiyle farklı bir konu.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi G.Inler icin her kurusu hesap ediyoruz da Milosevic gibi tamamen gereksiz bir oyuncuya 1-1.5 milyon euro bonservis parasi oduyoruz, bunu da ben anlamiyorum acikcasi.
Sagbek ve orta saha pozisyonlarindaki transferler cok daha acilken sacma sapan gereksiz bir transfer yaptik.
Stoper ihtiyaci var diyebiliriz. Milosevic de mutlaka yetenekli, potansiyelli bir arkadastir. Ancak ihtiyacimiz tipinde bir oyuncu degil ve kesinlikle acil ihtiyacimiz degil.
G.Inler icin maliyete bakmak gerekir. Yabanci kontenjani kalksa bile kalitesi tartisilmayacak, sirf Turk pasaportu var diye alinan oyuncular sinifina giremeyecek bir oyuncu bence. Maliyeti 1-3 milyon euro arasi ise cok fayda saglar, hem tecrubesi hem oyuncu tipi hem istikrariyla. Ciddi anlamda guc katar.
Keske stoper transferini 6 aylik kiralamayla cozup orta saha transferine onem verseydik, bizim icin cok daha hayirli olurdu.
Bence transfer onceligimiz yabanci sagbek, orta saha ve son olarak tecrubeli lider stoper seklinde olmaliydi, ama biz tersten basladik ve yanlis oyuncu tipini aldik. Hayirlisi.
Cicinho da gelirse (maliyeti mantikli olma sartiyla) kisa vadede (1.5 yil) kesinlikle cok cok faydali olur. Tek eksisi agresifligi ve sert futbolu, ancak bu tarz oyunculara da ihtiyac var takimda. Teknik ve fizik olarak kalitesi tartisilmaz.

theotheo dedi ki...

http://www.milliyet.com.tr/mustafa-pektemek-krizi--besiktas-1997019-skorerhaber/

yönetim ve rezillikleri.

veli kavlak ve cenk gönen adlı rezilliklerden sonra pektemek adlı özürlüyü de 2 milyon euro para vericekler. bravo yönetim aynen devam

Yoruq dedi ki...

Yahu o haberde öyle mi yazıyo el insaf:))
Ama teklif edildiği iddia edilen 1.2 milyon bence de çok abartılı son karardan sonra .
Yine durumu egzajere etmişsin ama ilk kez ana fikrine katılıyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Basket maci icin link yok mu beyler?

Basket maçını izlemeye gerek yok .

Beklendiği gibi yine rezilleri oynuyoruz.

Doron Perkins geri gelecek filan diyorlar ama bu pota altıyla bu iş olmaz çok bariz.

Mayor dedi ki...

Ksk den sonra Fb den de 30 sayi fark yemek uzereyiz ki FB son ceyregkte genc oyunculara gorev veriyor.

Vasatin ustu bir kadroyla vasatin cok altinda oynuyoruz.
Futbol seyircisi biraz da basketbola ilgi gosterseydi Ahmet Kandemir coktan gitmisti bu takimdan.

Vallahi duyumlara göre Ahmet Kandemir ile 2 senelik yeni sözleşme planı varmış.

Hani Beşiktaş'ın bütçesi ligde 8 veya 9. sırada sanırım. Yapılan iş önemli ama Futbol takımındaki sorun Basketbol takımında misliyle var : Hedef maç kazanamama.

Hani basketbolda bütçeler çok şey belirler ama Karşıyaka gelip 40 sayı yemez FB'den . Bu kadar komik durumlara ancak biz düşüyoruz.

Unknown dedi ki...

berbat bir oyun, ilk çeyrek dışında sahada yoktuk, ben bu oyuncu grubunun kandemir'e inandığını sanmıyorum, sahada bariz şekilde birşeyler eksik yapılıyor, amerikalıların maça motivasyonu sıfır, etkilenmemiş gibi oynuyorlar, Holland düne kadar Spurs kadrosundaydı, bugün lise takımından yeni çıkmış gibi oynuyor, sahada bir bilinç bir birliktelik ne yazık ki görünmüyor, geçtiğimiz yıl ki Uşak Sportifin bütçesi inanın bizimkinden yüksek değildir ama harcanan o "ufak" bütçenin karşılığı kim ne derse desin bu değil! hele ki şu mali yapımızla..

Mayor dedi ki...

Fenerli bir arkadasin fazladan kombinesiyle maci salonda izledim. Etrafimdaki FB'lilerin bir kacindan ayni seyi duydum, "Bu maci kesin kaybederiz diye geldik 38 sayi fark yaptik!"
FB'nin salonunda yogun bir taraftar etkisi olmamasina ragmen bu kadar fark yemek psikolojik zayifligin gostergesi.
Bunun baslangici da Kandemir maalesef.

Adsız dedi ki...

Ben Miloseviç transferine çok olumlu bakıyorum. Yarın birisi çıkıp Franco'ya 4-5 milyon euro teklif ettiğinde düşünmeden satabilmeliyiz. Onun yerine geçecek genç ucuz futbolcu da hazır da bulunmalı.

Finansal durumumuz hala çok kötü, düzlüğe çıkana kadar iyi kar edeceğimiz her futbolcuyu satabilmeliyiz.

Unknown dedi ki...

chelsea ile bir anlaşmamız var mı acaba? bir bilgisi olan var mı? varsa bu anlaşma ne boyutta? örneğin oyuncu yetiştirme konusunda adamların bize bir yararı dokunabilir mi? mesela muhammet demirci'yi bir sezon onlara versek, altyapılarında şöyle bir temiz kaysalar, sonra satış opsiyonuyla adamlardan alsak, yani böyle bir işbirliği mümkün müdür acep?? diğer taraftan scouting konusunda bir işbirliğimiz var mı acaba? adamların imkanı da tecrübesi de bizden fazla, bu işi bizden iyi becerdikleri de çok açık, belirli noktalara yapacağımız transferler için adamlardan tavsiye alsak?

son olarak stad yayını malumunuz 24 saat kesintisiz olarak yapılıyor. abi saha içine tribünlere ne bileyim şuraya buraya reklam alamaz mıyız??? hergün binlerce insan girip bakıyor sonuçta, bir tuğla bile katkısı olmaz mı stada??

kokocambo dedi ki...

kap'a açıklama yapılmaksızın resmi olarak böyle bir anlaşma olmayacağını hepimiz tahmin edebiliriz sanırım. Ancak, orman'ın chelsea ceo'su ile aralarının iyi olduğunu söylemesi belki bu tarz bir anlaşmanın olması içindir. Daha önce dediğim gibi, salah transferi çok iyi olur ancak genç kiralık oyuncu ne bugün ne de (uzun vadeli) yarın için faydasız diye düşünüyorum. Vitesse gibi bir anlaşma bize göre değil. Adamın muhakkak oynatılıp izlenim almak istediği genç oyuncu eğer büyümek istiyorsak ancak kısa vadeli bir ilişki biçimi olur. Ancak senin soruların da dahil olmak üzere bilmediğimiz güzel şeyler varsa, bunu da bir an önce fiiliyata dökülmesini arzu ederim. Rooselare hadisesi İngiltere'deki kampta bitirilecekti diye hatırlıyorum özen'in demesine göre ancak o gün gelmeden özen gitti. O hadise hakkında da hala bir malumatımız yok. Umarım olur.

Özgür dedi ki...

Kulüpteki yetkili kişilerden birisine ulaşabilecek biri varsa, veya bu kişilere ulaşabilecek birilerini tanıyan birisi varsa rica ediyorum aşağıdaki haberi yapan kişinin ceza almasını sağlamak için elinden ne gerekiyorsa yapsın.

Bakın bu haberdeki Demba Ba olduğu iddia edilen kişi

http://www.fanatik.com.tr/foto-galeri/besiktas/demba-ba-sevgilisiyle-tatilde-407973/11

Bu da Demba Ba

https://www.google.com.tr/search?q=demba+ba&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=MjezVODSOMLjO9j6gYAF&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=643

El insaf ya. Bu kadar şerefsizlik olmaz.

Unknown dedi ki...

Nuri Şahin

turkkant dedi ki...

Transfere bir de bütçe açısından bakmak lazım. Sonuçta yabancı sınırsız, bütçe sınırsız değil.

Beşiktaş 2 senedir 15 milyon euro civarı bonservise para harcıyor. Bu sene Ba-Sosa-Motta-Töre'ye 14,7 m. euro bonservis ödedik. Seneye de muhtemelen benzer bir bütçe olur. Şampion olursak belki rakam biraz çıkar.

Ben bu parayı şöyle kullanırdım.

1. 3 m. euro M. Perreira ve benzeri 30 yaş civarı tecrübeli sağ bek.

2. 8 m. euro klas bir merkez orta saha. 24-26 yaş, 2-3 sene sonra alınan fiyata satılabilecek piyasası olan oyunculardan. Temposu da olsun ama esas kritik olan pas kalitesi olması.

3. Bonservissiz, 30 yaş üstü, yüksek maaşlı lider stoper. Teknik olmasına gerek yok, sert, yerinde hamleli olsun. Ve mutlaka gol atsın!

4. 5 m. euro Niang benzeri kanat forvet özellikli, Ba sakatlandığında santrafor oynayabilecek üst kalite bir yabancı forvet.

5. Para kalsa ben Ospina, P. Chech filan mutlaka yabancı kaleci de alırım, Tolga-Cenk'ten birini elden çıkarırım.

Özetle iki sene önceki Sezer, Eneramo, Ömer, Serdar vesaire idareten oyuncu alma hatasına düşmemek lazım. Az ama net oyuncu alacaksın.

Elden çıkartma konusunda ise:

Mevcut kadrodan satış ihtimali olan bence tek oyuncu var: P. Franco. Muhtemel piyasası da 3-5 m. euro civarlarında olur. Miloseviç yarım sezonda ışık verirse, "Beşiktaş yetiştirir ve satar" yapmak lazım.

Uğur Boral-Holosko-Eneramo-Gökhan Süzen-Sivok'un sözleşme bitimlerinden yaklaşık 6 m. euro civarı bir maaştan kurtuluyoruz. Buna bir ihtimal Atiba, M. Pektemek ve (bence) Ersan da eklenirse 9 m. euro maaş eder. Ben bu gruptan sadece Atiba'yı tutarım. Ersan-Pektemek dahil hiçbiri vazgeçilmez değil.

theotheo dedi ki...

eğer sosa bu fizikte kalacaksa gönderilmeli. demba ba da uyarılmalı. çünkü bu fizikte oyuncular sahaya çıkamazlar bu kadar basit.

franco motta atiba gibi oyuncular aynı seviyenin oyuncuları hepsi gitmeli.yerlerine kaliteli isimler gelmeli.

uğur boral adlı rezalete ayda 60 bin euro para ödüyoruz. büyük ölçekli firmalarda genel müdür maaşı falan bu D:

adamın tek işi antrenmanlara gidip gelmek ve sakatlanmak. ya birader o takımın yöneticisi ben olucam bu herifi döverek bu takımdan kovarım çok açık. ama yok beşiktaşta yüzsüzlük hakim olmuş hacı adam o parayı alıp yiyo bi de ya. senin benim paramı alıp çatır çatır yiyo. ne güzel iş bu ya.

gelelim sosaya 1.5 milyon euro para alıyo. ayda 120 bin euro para. oynadığı oyun koca bir 0. büyük maçlarda ortada yok. fizik olarak bitik takımı sabote eder bir hali var.

gelelim veliye. her derbi maçta takımı sabote etmesine rağmen maaşı 2 katına çıkarılıyor.

gelelim pektemeğe, adamı sağlam göremedik adam 1.8 milyon eurolardan bahsediyo.

gelelim cenke adam geldi geleli tek yaptığı şey zam hesaplamak çünkü geldiğinden beri buna yapılan 2. dev zaman heralde.

gelelim motta ya. gençlerbirliğinde iyi bir sol bek olabilir. kiralamak varken bonservisini alan bir zihniyet.

gelelim atiba ya. 32 yaşında iyice yavaşlayan ama maaşına bi ton zam isteyen bir kendini bilmez.

yapın hacı hepsinin maaşını da yükseltin primlerini de verin. çok büyük iş başarıyolar ya.

planck dedi ki...

gelelim theocana. futbolun f'sinden anlamayan bir renkli takım taraftarı olarak beşiktaş bloglarında saçma sapan yazılar yazıp insanları manipüle etmeye çalışan bir troll olmaktan öteye gidemiyor.

kokocambo dedi ki...

Başkan'ın dediğine göre, sivokla sene sonunda kesin ayrılıyoruz ama okutabilirsek devre arası alacaklarına karşılık mı olur yukarıda bahsettiğim cüzi bir miktar mı olur kesin yolcu. Biliç ve kandemirle de yola devam. Öncelik sağbek (linnes ve maxi olamayacak sanırım) ama kiralık bir os da sürpriz olmaz. Yaz dönemi kesin alınacak ama. Pektemek ve atiba teklifleri sanırım taraflara duşuk gelmiş, hala muzakere ediliyor fakat diğer oyuncularla anlaşılmış hemen hemen.

Selim dedi ki...

Arkadaşlar günaydın,

Basında ismi geçen Tolgay Arslan ve Daniel Opare hakkında düşünceniz nedir? Opare hakkında endişelerim var açıkçası, fakat kulübün maddi sıkıntıları göz önün alınınca en optimal seçeneği düşünmüş olabilirler. Gerçi Milosevic gibi bir transfer başarısı da önümüzde duruyor.

ideal 11 dedi ki...

opare nin yanlış tercih olduğunu düşünüyorum.bence linnes tercih edilmeliydi.harika bir bek.opare umarım sadece kiralıktır.yoksa beşiktaşın elinde patlaması yüksek ihtimal.

2010-2011 de oynamış.sonra uzun süreler yedek beklemiş.son olarak 2013-2014 te oynamış.sonra gene yok.porto beleşe almış opareyi.şimdide oyuncuya para vermeyelim mantığıyla kiralamaya çalışıyorlar.adamın kariyerinde golü yok aga.25 yaşına gelmiş.

http://www.transfermarkt.de/daniel-opare/detaillierteleistungsdaten/spieler/65781

tam bi manager transferi bence.

bide linnes in kariyerine bak.24 yaşında.son 3 sezon ful oynamış.9 gol 11 asist.tam bi büyük takım beki.

http://www.transfermarkt.de/martin-linnes/detaillierteleistungsdaten/spieler/137582

ideal 11 dedi ki...

bu pektemek olayıda bana enteresan geliyor.yabancı serbest kalmış.

son dört sezonda aldığı süreler belli.bkz:

http://www.transfermarkt.de/mustafa-pektemek/detaillierteleistungsdaten/spieler/58602

çoğu sezon sakat olmasına rağmen parasını tıkır tıkır almış.şu tabloda borçlu beşiktaş oluyor.hakketen çok enteresan.bide üzerine 1.4 milyon avroluk teklifi beğenmiyor.pektemek borçlu beşiktaşa aga şu tabloda.

avrupaya gitse en fazla verecekleri 200 bin avrodur.oynamayan oyuncuya sağlıklı olsa bile alternatif oyuncuya 1.4 milyon teklif edersen töreyi olcay ı nasıl oynatacaksın hafız.

ideal 11 dedi ki...

kulüpler rezil yönetiliyor.net

kokocambo dedi ki...

Selam theo pardon ideal 11 naber?

Devre arasında paran yoksa taşı gediğine oturtacak transfer yapmak imkansız. Ya da 30milyon harcayıp gs gibi olmak da var tabi. Linnes transferi, fazla naz aşık usandırır misali oldu, ilerleyen dönemde belki sezon sonunda açıklar yönetim sebeplerini. Opare fundamentali ve tekniği iyi bir oyuncu, ayağı gayet düzgün ve süratli. Perreira, linnes, caiçara transferleri bizim için devre arasında çok zor olacak transferlerdi. İnşallah verim alırız ancak yabancı sınırı, mali durum düşünüldüğünde bana gerçek dışı bir transfer olarak gelmiyor.


kokocambo dedi ki...

Pektemek konusunda haklısın bak. Pektemek'in alacağı rakam 800bin den yukarı olamaz. Ya da maç başı sözleşme yaparsın. Yoksa güle güle.

Barreto dedi ki...

Statla birlikte büyük takım vizyonumuz olacaksa, yeni yabancı kuralıyla birlikte Pektemek son vuruşu olmayan bir forvet olarak bu koşullarda gönderilmeli. Benim gözümde 800 bin bile fazla.

Opare: Parlayabilir de fiyasko da olabilir.
Umarım fiyasko olmaz.

ideal 11 dedi ki...

ulan theo insanları paranoyak yapmışsın burda resmen.ben theo değilim hafız. beşiktaşlıda değilim. ben beşiktaşa ve trabzonspora sempati duyan fanatizmden zamanla uzaklaşmış galatasaraylıyım.(ayrıca theo nun ve gürcan ulusoy un yorumlarını severek okuyorum)

800 bin avro çok verdin bence pektemeke.bu rakamları ne kadan kolay telaffüz ediyor insanlar .çok enteresan.avrupada 5 büyük ligdeki zirveye oynayan ilk 5 takım haricindeki oyuncular 100-200 bin avroya oynarlar.bkz:
http://serdarilefutbol.blogspot.com.tr/2013/09/serie-2013-2014-yllk-maas-ucretleri.html

norveçte isveçte isviçrede hollandada öğretmen memur işci ne alıyorsa topçuda aynı alıyordur aga.bizde petrol yok doğal gaz yok ama telaffüz edilen rakkamlar havada uçuşuyor.

veli avusturyaya dönsün 100 bin avro teklif ederler en fazla.avrupada da büyük paradır aga 100 bin avro.yıllık.sana şunu söyleyim devlet desteği olmasın vede borçlanmanın önü kesilsin rakamlar direk 100 bin avrolara düşer.türkiyede.stadlara taraftar gelmiyor.şişirilmiş naklen yayın ihalesi yapıldı.özellikle şişirmişler bide.türkiye futbol ekonomisinin yani sponsorların ve taraftarların oluşturduğu havuzdan veliye en fazla 300 bin avro pay çıkar.

akıllı bi scout bulsun bir kulüp 100 bin avroya deli gibi koşan deli gibi gol arayan birçok afrikalı oyuncu bulacaktır.emenike karabüke nasıl geldi.kone -kushe-mosheu nasıl geldi.kone 100 ün üzerinde gol attı.mosheu fenere transfer oldu.veli koştu 1.4 milyon avrodan kapıyı açmaya başladı aga.akıl alır gibi değil.
bide diyorlarki yeni yabancı sınırından sonra 100 bin avrolara afrikalılar gelecekmiş.büyük tehlikeymiş.100 bin avroya geremi oynar ve real madride gider.veliye 1.4 milyon vermezsin.yada velide bunu görüp avusturyada 100 bine oynayacağıma türkiyede 200 bine oynarım diyebilir.

avrupaya transfer olan alt yapılara gelen çoğu afrikalı g.amerikalı oyuncu karın tokluğuna oynar. denenirler.sağlam olanlarıda 100 bin li rakamlara bağlarlar.çoğu elenir.adam risk almıyorki.50 tane getiririm diyor 2-3 tanesi çıkarsa yeter diyor.bizde önüne gelen kapıyı 800 bin avrodan açıyor.inanılır gibi değil.bu yapı taraftarı öyle bi hale getirdiki 500 bin avroya oynayan oyuncuya taraftar acıyarak bakıyor.beleşe oynadığını düşünüyor.
yabancı sınırı kalktı bizde konuşulan rakamlar gene acayip.

uğur meleke durumu çok güzel özetlemiş:
http://www.meleke.com/yazi/eksik-devrim.html#.VL5VxdKsWT8

bizde malı asıl götüren yöneticiler oluyor genelde.rakamlar birazda bundan yüksek gösteriliyor.

ideal 11 dedi ki...

dentinho'da da aynı hatayı yaptı beşiktaş.ya tutarsa dediler.ya tutarsanın maliyetide 2 milyon avroya patladı.oynamamış oyuncuydu.beşiktaşa geldi.260 dakika oynadı.2 milyon avro uçtu.

http://www.transfermarkt.de/dentinho/detaillierteleistungsdaten/spieler/52787

şaktarda gene oynamıyor.

transferde önce oynayan oyuncuya bakacaksın.benficalı sağbek maxi peraria oynuyor.benfica bırakmadı.oynayan oyuncu değerlidir.bide linnes gibi hem oynayıp hem skora etki ediyorsa daha da değerli oluyor.sen portoya 500 bin kiralama opareyede 500 bin verip ucuza iş yaptım diyemezsin aga.

linnes e vereceğin 3 milyon bonservis opareye vereceğin 1 milyondan daha ucuza gelebilir sana.gelirde.

kokocambo dedi ki...

Ya kardeşim, bizden bir kimse de çıkıp sizin platformlarda akıl vermiyor böyle. Daha önce konuşulan mevzular, yeni bir ağız da yok üstelik. 800bin derken gerçekçi yaklaştım, yoksa tabii ki uluslararası standardın çok üzerinde ancak zannediyor musunuz ki, o adamın maaşı hemen düşecek 300bine. Verecek fener veya trabzon en az 1.2 milyon en kötü imza parasıyla yine imzalayacak. Madem ts sempatizanısın, önce git übersüper defans uğur demirok kaç para alacak, ts yeni yönetimi geldiğinden beri kaç para zarara sokmuş kulübü, seneye avrupaya gidebilir mi, bunlara kafa yor; gs'ın oyuncuları paralarını alabiliyor mu, burdisso, ahmed barusso, vb transferler, basketbol şubesinin durumu, oyuncular 3 ay ertelemeli mi alıyor paralarını önce bunları sorgula, sonra burada bizim bilmediğimiz şeyleri bize söylersin. Yoksa buradaki çoğu kişi durumların farkında. Cismen theo olmasan bile -ki aksini düşünüyorum, kafa aynı kafa.

Yorum Gönder

Ara