.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Temmuz 2014 Pazartesi

Karmaşa

Söylenecek çok fazla şey yok. Hep şikayet ediyoruz "Beşiktaş'ı karıştırmaya uğraşıyor medya" diye, çoğunlukla da haklı oluyoruz bu şikayetimizde. Ama Beşiktaş'ta geçen seneden beri yaşanan yetki karmaşası, başı kesik tavukluk ile hak ediyoruz galiba bunu.

Taraftar istemedi diye transferden vazgeçilmez, illa vazgeçilecekse de böyle vazgeçilmez. Bir yönetimde ağzı olan konuşmaz, eğer fikir ayrılıkları varsa içeride konuşulur, halledilir, dışarıya tek bir mesaj verilir. Her kulüp hatalı ve saçma transfer yaparken, rakipleriniz transferlere milyonları saçarken usülde öyle saçmalarsınız ki tek spor gündemi siz olursunuz. Beşiktaş'ın, geçen seneden beri, adının anıldığı ve saçmalıkla sonuçlanmayan transferi yok. Önder Özen'in sessizce yürüttüğü transferler var, bir de 15 gün önceden davul zurna ile ilan edilip sonunda elbet saçmalananlar var. Hangisinin doğru olduğu aşikar olsa gerek.

Transfer meselesi bir değil, iki değil. Böyle amatörce yönetilmez bir kulüp. Hadi amatörce yönetiyorsun, amatörce yönettiğini davul zurna ile ilan etmezsin.

Fikret Orman'ı kulübün başına Demirören sonrası tufana el atma isteği getirdi, güvenoyunu da -en azından bir kısım taraftardan- uzun süre vaat ettiği akıl ile aldı. Aynı şeyleri ikinciye izleyeceksek hiç gerek yok.

Nihayetinde tarih, durumu "idare ettiğini" sanarken bir kırılma noktası ile idare edildiğini anlayıveren yöneticiler ile dolu.

151 Yorum:

cochise dedi ki...

Önceki posta yazdım ama buraya daha uygun olduğu için buraya da yapıştırıyorum:

3.lüğe değil 5.liğe de oynasa beşiktaş sevgim zerre azalmaz. Newcastle küme düştü taraftar mı azaldı; hala istikrarlı taraftara sahip, Juventus küme düştü; küçüldü mü? geldi yine dağıttı ortalığı. Ama şu anlatılanlar doğruysa en azından geçici olarak yeter dicem. bu yönetim yavaş yavaş Serdar Adalı kalibresine iniyor. 3-5 mal değneği yüzünden yararlı olacağını düşündüğün hem de en azından çok düşük maliyetli -zararsız- bir transferi bile yapamıyorsan; bunu da rezil kepaze biçimde yapıyorsan bırakın bu işi. Taraftar tepkisinden korkuyorsan boş umut aşılamaycaktın (o korktuğun taraftar o kadar kaypak bir yaratıktır ki yarın biraz fazla sakatlık olsun sen necip'i çek stopere ya da A2'den koy birini sonra onlar batırırsa "bu beceriksiz yönetim yalçını almadı işe üç kuruş paraya yedekte beklerdi ne güzel der"); ronaldinhonun stpenesi olmayacaktın, dürüst olacaktın. Yalçın yüzünden mi tepki oluyor sanıyorsun; yapamadıkların, beceremediklerin boşa umut verdiklerin yüzünden oluyor. Beşiktaşın forması şampiyonluğa oynarmış; boş laf. eğer iflasa giden bir kriz yaşarsan, belli bir süre şampiyonluğa da oynamazsın hatta 3.lüğe de. ama dürüst olursun; planlarını anlatırsın. Yalan dolanla uğraşmazsın. Önder ÖZen vb. getiriyorsan ya arkasında durursun ya Denizli gibi ver teslim et tipi hoca bulursun. 2'sinin arası bir yol yok. Bi adamı tam sorumlu yap ama 15 adam işine karışsın. yeter be kardeşim. İnşallah şu haberler yalan çıkar ama çıkmazsa bunları da silerim.

theotheo dedi ki...

ulan beşiktaş bir doğru iş yaptıysa o da bu yalçın ayhan denen kepazeyi geri göndermesidir. önder özen bunun için istifa edicekse kapı da sapı da orda. güle güle.

ulan burası beşiktaş, yalçın ayhan kim lan. dalga mı geçiyosunuz.

rocker_tr dedi ki...

Lütfen bunu Beşiktaşlılar okusun.Twitter'da @oradangoluvar Doğuş Abi Beşiktaş hakkında şu ana kadar en iyi yazıyı yazmış. https://eksisozluk.com/entry/44223141

Galatasaray Erman Kilic'i alinca da, 90 gun sonra gonderince de akilli transfer, Fenerbahce Ozgur Cek'i alinca kadro derinligi, Besiktas ucuza tecrubeli, idare edecek stoper bulunca burun kivirmaca.

Sozlesmesi elinde, iki senedir Kasimpasa'nin degismez elemani, yerli stoper icin alternatif, ve ucuz. Ama yok, illa Besiktas karistirilacak ya, o yuzden "Yalcin Ayhan zaaaaaa".

Lan sanki yerli stoper kayniyor ortalik, yabanci kisitlamasi sacmaligi yok.

YSY dedi ki...

Yazdıklarına katılıyorum. Doğru söze ne hacet. Artık fikret orman yönetimide gözümde krediyi bitirdi. Böyle saçmalık olmaz. Şimdi önder özende istifa ederse başından beri savunduğun yönetim tarzına ne olacak. Bir yandan da bakıyorum bu adam gitse yerine kim gelecek korkuyorum tekrar yd tarzı adamların klubün başına gelmesinden. Valla şu stadı bir hayırlısıyla bitirsinde.

QuaresmA dedi ki...

Taraftar tepki gösterdi diye göndermek ne demek ya ? Kim o taraftar, Haber 1903'teki tipleri okuyup mu gaza geliyorlar anlamıyorum ki. Kulübü taraftar mı yönetiyor, başkan mı yönetiyor, Önder Özen mi yönetiyor ? Salla taraftarı, yap transferini. Yalçın zaten sezonda maksimum 10 maç oynayacak, bunların yarısı da tırt kupa maçları olacak. Transferine inanıyorsan bitireceksin. O taraftar Olcay geldiğinde de daha 1 kere bile izlemediği topçuya o para mı verilir diyordu veya 2 yıldır takımın en iyi 2-3 oyuncusundan biri olan Veli ile fırsatını bulduğunda dalga geçiyor. Hele Haber1903'teki tipler veya o kafadakiler içten içe takımın başarısız olmasını ve beygircinin gelmesini umuyor.

Önder Özen'i getiriyorsan tam yetki vereceksin arkadaş. Sadece teknik direktör ile fikir alışverişi yapabilir diyip etrafındaki çakalları temizleyeceksin. Önder Özen giderse esas sorumlu ona istediği çalışma ortamını kötü niyetli olmasa da sağlayamayan başkandır.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

ya birader sen iyi misin? beşiktaşta
franco, ersan, sivok gerektiğinde necip oynucak + kesin bir yabancı stoper alınacak banko oynayacak. ulan sanki takımın her tarafı çok derinde, 20 tane stoper alalım derinlik oluşturalım.

arsenalde 3 tane stoper var. mertesacker, koscielny, vermaelen

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bi kere transferde cok baslilik olmaz, bu isin en dogrusu teknik direktore birakmaktir, yetkiyi ona verirsin olur biter. Simdi Onder Ozen veya herhangi bir yonetici Bilic istemedigi halde bir oyuncuyu transfer etmeye kalkiyorsa orada bir yanlislik var demektir, sonucu da boyle olur iste. Yetki karmasasina son verilmesi ve transferde kimin en yetkili ve son karar sahibi olduguna karar vermeden arapsaci olur isler.

Bu işin sorunu kişi bazında Önder Özen değil.

Bu işin sorunu Beşiktaş'ın başlatmış olduğun bir projeyi daha yarı yolda egolar sebebiyle çöpe atması.

Biz bekliyoruz ki takım bir model oturtsun , kişilerden bağımsız bir şekilde sürdürülebilir bir yapıya kavuşsun ama sen tutuyorsun 2-3 tane angut evladı yüzünden bu projeyi yok sayıp , temel ayağını antin kuntin işlerle göndermeye çalışıyorsun.

Lan bari adam olun da çıkın söyleyin ben Önder Özen ile çalışmak istemiyorum , o buradayken iyi para cukkalayamıyorum , işime taş koyuyor diye .

Stadı filan geçtim , ben bu işe çok inandığım için bu saçma sapan yönetime her platformda destek verdim ama artık yeter.

Bugün bu adam istifa eder(ki az biraz tanıdıysak %100 edecek ) de futbol takımı Mete Vardar'lara , Erdal Torunoğulları'na , Deniz Atalay'lara , Ahmet Nur Çebi'lere filan kalırsa bir sonraki kongreye kadar bütün ilişkimi keseceğim bu kulüple .

Haydi Eyvalla .

Bu arada şu Fikret Orman transferden komisyon alıyor saçmalığını da bırakın lan . Adam İstanbul'un göbeğinde milyar dolarlık proje yapıyor , transferden gelecek 300 bin € komisyona ihtiyacı var , hey allam ya ...

Barreto dedi ki...

Evet Ahmet DURDU, Seba GİTTİ, Beşiktaş BİTTİ!

Birde şu var:

1979-80 sezonu

1. Trabzonspor 39
2. Fenerbahçe 35
3. Zonguldakspor 33
4. Bursaspor 33
5. Rizespor 32
6. Eskişehirspor 31
7. Orduspor 30
8. Adana Demirspor 29
9. Galatasaray 29
10. Adanaspor 29
11. BEŞİKTAŞ 29
12. Altay 28
13. Gaziantepspor 28
14. Göztepe 27
15. Kayserispor 25
16. Diyarbakırspor 23

can dedi ki...

Bu yonetim ve fikret orman bitmistir. Bundan sonra yapacaklari tek iyi icraat bir an once besiktasin yakasindan dusmektir.

kokocambo dedi ki...

"kaptan ibrahim'in takıma dönmesini çok istiyorum. Sezer iyi çocuk, futbol oynaması lazım." - fikret orman

"önder özen, benim futbol kalitemi değerlendirebilecek biri değil." - sezer öztürk

her şeyin özeti.

theotheo dedi ki...

önder özen hakkında 22 mayısta yazdığım yazı.

http://theotheobjk.blogspot.com.tr/

1 sene sonra da kendisi doğal olarak gitti. biliyoruz ya bişeyleri, dünyada kalmadı bu olay. ekşide biri yazmış bize aforizma canavarı lazım değil demiş. aynen öyle. iş yap birader iş. bu takımın parası yok deniyo. bu takım kerim freiya 9 milyon euro döküyo. bu takımın kalitesi yok deniyo dany alınıyor. yalçın ayhan alınıyo eneramo alınıyo. geçen sene işe yarayan az buçuk antalyasporun elinden 2 kat para verip aldığımız atiba. bi de trabzondan aldığımız tolga.

diyorum ya başarısızlık böyle bişey. biletin kesilir. burası dingonun ahırı değil. sen çalıştığın yerde şirketini zarara uğrat bak bakalım tutuyolar mı seni?

geçen sene beşiktaş kerim freiya, kurtuluşa verdiği parayla adam gibi bi tane transfer yapsaydı bugün 2.ydi. şampiyonlar ligini cebe koyup 10 milyon mu 15 mi kaçsa kapıcaktı. bu adam beşiktaşa çok net bir şampiyonlar ligine mal olmuştur. ve gitmelidir. bu kadar basit.

yalçın ayhan adlı kepazelik yüzünden gittiğini düşünüyorum. artık hak veriyorum. yani beşiktaş bu kadar düşürülmez. yok eneramo yok necip kaptan çıkar yok kurtuluş yok yalçın yok escude.

QuaresmA dedi ki...

Başkan İbrahim Altınsay ve Önder Özen gibi 2 muhteşem adamı abuk sabuk yöneticilerine yedirmeyi kabulleniyorsa sıra kendisine gelmiş demektir. Yiyecek başka adam kalmadı zira.

Türkiye'nin en iyi 2 futbol beynini kulüpte barındırmamak büyük başarı.

glorfindel dedi ki...

Toraman ve Sezer döner takıma yarın. Yeni futbol direktörü de Sinan Engin olur. Özümüze döneriz yakında.

can dedi ki...

Onder Ozen'in gidisiyle Besiktas buyuk bir futbol akli degil ama yonetimde hic olmayan akil, vizyon ve vicdani kaybetti. Boylece serefsiz komisyoncular, PRcilar, vardarlar cebiler serbestce kol gezebilirler artik.

YSY dedi ki...

Yazık oldu. Yerine sinan engin ve taifesini görürüz artık. Bu arada her ne kadar FO'dan artık hoşlanmasamda yerine sağda solda serdar adalı isimleri geçiyor. Adalı gelecekse yakın o klübü daha iyi.

cochise dedi ki...

isimler önemli değil; önder özen gider başkası gelir ama şu bir yıl gösterdi ki futbol aklı ile yönetilmemiz gibi bi derdin olmadığı kesinleşti. Bu iş bitmiştir, defter kapandı. Bundan sonra başarı gelirse transferlerin dokusu denk gelecek de uyuşacak da rakipler formsuz olacak da MAncini gibi hocalarla çalışacak da anca.
şu üç yılki tarihi fırsat göz göre göre harcandı. Artık Türkiye'nin geleneskel çarpık düzeninde goygoy dünyasında yaşamaya devam

Biliç de gözüme artık sinsi biri gibi gelmeye başladı ya neyse.

can dedi ki...

@cochise
Aynen dostum, Bilic'in azicik is ahlaki varsa istifasini sunmasi gerekir, tabii eger Ozen'in altini oyanlardan biri degildiyse.

QuaresmA dedi ki...

İstifanın sebebi Yalçın transferi değil dense de bence çok açık. Yalçın'ın transferini kulüp içerisinde Yalçın'ın değil, Toraman'ın oynamasını isteyenler engellemiştir. (Ben de Yalçın yerine Toraman'ın oynamasını yeğlerim ama işler böyle gelişmemeliydi) Biliç'in illa Toraman diye tutturan biri olduğunu zannetmiyorum çünkü kadro dışı kalmamışken de oynatmıyordu Toraman'ı. Veya illa Toraman diyor olsaydı devre arasında affettirir, Dany'i aldırmazdı. Kısacası Biliç'in bu işte ilgisi yok bence.

Biliç'in de işi çok zor artık, hele ki Sinan Engin falan gelirse. Eline yetersiz bir kadro verecekler ve debelenip duracak, zaten teknik direktörlük kapasitesi limitli. Sezon sonunu görmesi sürpriz olur benim açımdan.

Cavid Nazım dedi ki...

beşiktaşın amatör kümeye kadar yolu var. istanbulun da bir göztepesi, altayı olsun. benim umrumda bile değil artık; zampara müteahhitlere, çebilere, kavalcı ve zurnacı(atalay)lara tahammül etmek zorunda değilim. son bir tavsiye; f.o. denilen zampara herif, önder özenin yerine sergeni geçirsin; ileride muhtemel serdal adalı dönemine hazırlık olur. zira idare ettikleri spor klübü değil; çiftlik, ahır.

Son bir aya kadar yönetime sallayanlara çok kızıyordum, onlardan özür dilerim. Yönetim yanan eve girdi, benzin döküp çıktı! Bu kadarını da hak etmemiştik.

helldoradotcom dedi ki...

orospu cocuklari kombineyi de geri almiyorlar. ne passolig ne kulup iptallerle biz ilgilenmiyoruz diyorlar.

theotheo dedi ki...

bi de bu isimcilik çıktı başımıza ulan önder özen kim ak. kim ya kim? lan peygamberden değerli atatürkten değerli lan bu adam size göre. hayatımda böyle bir gözü dönmüşlük görmedim. velevki önder özen çok başarılı kovuldu yine bu kadar olay yapılır mı lan. nolucak koskoca beşiktaşmı çökücek.

dany'i transfer etmek için bilmem kaç sebep gibi dandik aforizmaları artık duymucaz. bu bile yeter.

yalçın ayhan, dany, escude, franco beşiktaşın son yıllardaki stoper transferleri. ulan ayıp ya. cidden ayıp. utanın.

QuaresmA dedi ki...

@ theotheo

Yerine Sinan veya Sergen gelince, sonra da belki başkan Adalı olunca (şimdikiyle büyük fark yok gerçi artık gözümde) görürsün hacı niye bu kadar yaygara koparıldığını.

Cavid Nazım dedi ki...

fiko sportif direktörlüğe yukarıdaki ''dany'yi alıyo, beşiktaşı satıyo'' diye konuşup duran yavşağı getirsin.

kongre üyesi ol, yönetime gir, parasını ver, franco yerine thiago silva alınır o zaman. yavşak.

bokun içinde boğulasıcalar.

helldoradotcom dedi ki...

Tum derbileri de ilk devre iceride oynuyoruz. 2. yari yeni stada gecince 1 tane derbi yok. seneye de tum derbileri 2. yariya koyarlar, bu sene combine alan taraftar yeni stadta b,r tane bile derbi izlememis olur. Allah cezanizi versin! (Veriyor da zaten)

Barreto dedi ki...

Her taraf dökülüyor.

Önder Özen'in ilk büyük ve sezona mal olan hatası Hilbert/Serdar Kurtuluş değişimiydi. Sağ bek kangren oldu. Serdar'ın kazmalığı ve Bruma ardından Olimpiyatta olaylar olaylar.

2. büyük fiyasko Dany/Eneramo kiralamaları idi. Sözün bittiği yer.

Önder Özen bedel ödemesi gereken ağır hatalar yaptı. Biliç ve Yönetim de yapıyor. Şu stat olayı olmasaydı Fikret Orman elli defa gitmişti. Zerre üzülmeyin. Bu camiaya bunlar az bile. Beşiktaşlılık yok menfaat var. Seba'yı gönderen vefasız/cefasızlara layık başkan Demirören'dir. Çoluğunuz çocuğunuz varsa yeğeniniz varsa müdahale edin Beşiktaş'ı tutmasın.

Keşke Serdal adalı başkan olsa da Beşiktaş'ı bir güzel defnetse...

YSY dedi ki...

Abi yok bu böyle olmayacak. Adam akıllı ibrahim altınsay önderliğinde birilerinin bu işe el atması lazım.

can dedi ki...

Yok mu orgutlenebilecegimiz bir platform? Aramizda bir suru kongre uyesi olan/ olmayi planlayan/ azicik umidi olsa olacak bir suru insan var. Yok mu yonetimdeki, kongredeki, camiadaki onursuz vicdansiz bu ork troll surusune karsi yapabilecegimiz bir sey? Onlarca yil sevip emek verdigimiz bir degeri birakip gidelim mi son on yildir sikca dusundugumuz gibi?

sadrazam dedi ki...

@Teo dur a.k
ortalık zaten karışık...

Kimsenin el atacagi yok. Bu curumusluge kimse bulasmaz.

Eger Fikret Orman dernekleri falan kendine bagladiysa -ki saglam kazanmisti secimi-, bu basiretsizlikle onu cekeriz birkac sene. Yok baglamadiysa da gelecek insan Serdal Adali. Gerci onun Yonetim Kurulu da bundan kotu olamaz herhalde.

Ya zaten Demiroren TFF'nin basinda, bu ulkede futboldan ne bekliyoruz ki. Ulu onder Fatih Terim esliginde hasbelkader bir tane sampiyonaya kalir, orada da iman power ile bir seyler yapariz, sonra o bizi 10 sene tutar. Iste FB-GS'den birisi de 3-5 senede bir Ceyrek Final gorur, tamam. Avrupa'nin en kalabalik ikinci nufusu lisansli futbolcu sayisinda 19. sirada ama kim sallar.

Hakikaten bosa heves etmisiz de umut fakirin ekmegi nihayetinde.

Önder Özen Dany'i aldı, tamam hataydı. Hatta başarılı olsaydı bile bu görüşüm değişmezdi. Ama adam acil stoper ihtiyacını bedavaya kapatmak için aldı Dany'i. Kendi açısından mantıklıydı.

Eneramo'yu Bilic aldırdı zorla. Ayrıca Dany'i de istedi Bilic. Yani ne hikmetse adamın almak istediği futbolcuları ya Bilic beyefendi, ya da yönetim istemiyor ama ortak kararla aldırdıkları adamlar tutmayınca Önder Özen'e kitliyorlar.

Tahminlerime göre bugün yarın Demba Ba'yı falan açıklarlar, o koltuğa Önder Özen'in aldığının 5 katı maaşa bir adet Beşiktaş'ın çocuğu gelir, bir sene sonra çocuğumuz başarısız olacağından yollarız. Bu çocuk babasından tazminatını almasını da bilecektir kesinlikle.

Ulan koca kulübün iki seçeneği mi kaldı artık? Bu yönetimden veya atçılardan başka seçenek yok mu?

sadrazam dedi ki...

Hacı seçim, kongre felan diyonuzda...

Benim yaşım 35 Beşiktaş'dan seçimle giden başkan görmedim. Bu kongre yapısıyla kimi nereden yolluyoruz.

Yani benim bildiğim ücret düştükten sonra 5000 civarında insan üye oldu kulübe , tabi bunun ne kadarı kimsenin adamı olmayan tayfadan bilemiyorum.

Tanıdığım 70-80 kişi var , büyük çoğunluğu haftalar öncesinden Fikret Orman'a desteği kesmişti ama hala direnen bir kesim vardı benim de dahşl olduğum .Bugün onlarıda kaybetti.

Futbol takımı bu sene de başarısız olursa Fikret Orman kongreye gitmek zorunda kalacak muhtemelen.


Dinazor tayfasının Fikret Orman'dan vazgeçeceğini sanmıyorum .

Altınsay zamanında Demirören'in "paramı peşin ödersiniz " tehdidinden sonra çekilmek zorunda kaldığını biliyorum.

Daha fazla insan üye olmalı , nabız yoklamadan bir daha girmek isteyeceğini sanmıyorum.

BesiktaskUlan dedi ki...

Günler önce başka bir post'ta şu yazıyı yazmıştım, aynısını kopyalıyorum, başka da bir şey demiyorum, kusura bakmayın;

Uzun zamandır, Beşiktaş ile ilgili düşünmek dahi gelmiyordu içimden. Bir ara bunu, ligdeki son altı yedi haftadaki sonuçlara bağladım, ama sezon bitti, transfer dönemi açıldı, bende hala o eski şevkin olmadığını fark ettim. Biraz oturup düşündüm ve maalesef acımasız nedeni, son dönemin en kötü gerçeği buldum; Fikret Orman.

Bunu kendime itiraf etmem epey vakit aldı. İnanın bana, katıksız bir Fikret Orman karşıtı değilim, hatta destekliyordum ama galiba tam da bu yüzden, uzun zaman sonra ilk kez bir Beşiktaş yönetimine destek verip hayal kırıklığı yaşadığım için soğudum her şeyden.

Her yaptıklarına bugüne kadar bir kulp buldum, "Stad olmalı aga" dedim, "Bu sene böyle idare edilir" diye avundum, "Borç çok ya hu" dedim ama artık bıçak kemiğe dayandı, 2 senedir Beşiktaş'ın yok edildiğini anladım. Koca yüzyıllık çınar, lime lime ediliyormuş da, iyi niyetimden, arabesk bahanelerimden dolayı göremiyormuşum.

Adamın hatalarını da transfere, paraya filan bağlamıyorum, mesele onun ve yönetiminin bizi küçük düşüren açıklamaları aslında. Her kanalda konuşup, herkese ahkam kesen ve her okuduğumda, "Ya hu bunu bir başkan nasıl der?" diye kafamın etini yiyen sorulardan bıktım usandım. Bir Başkan, takımındaki oyuncu ile ilgili bu sözleri nasıl söyler?

Adamı centilmen ve yönetici-profesyonel kimliğine oturtmaya çalışmıştım ama olmuyor. Kimse kusura bakmasın, Fikret Orman bir kahve adamıdır, görüntüsü mantığını karşılamıyor. Her aklına geleni söylüyor, üstelik son derece umut kırıcı şekilde.

Eee, zincir buradan boşalınca, tüm hataları gözümün önüne gelmeye başladı. Transferlerinden, yönetim taktiğine, ekonomi politikasına kadar her şeyiyle Beşiktaş'ı batıran bir adam haline geldi.

Eğer bu mantıkla giderse, Demirören'den dahi büyük bir zarar verecek bize. Bana Sezer'i savunup Töre'yi kötülersen, Türk çakallığı yaptığını anlarım. Sen sadece aklın sıra bizi provoke edip, beceriksizliğini kapatma derdindesin demektir.

Transferlerin rezalet, politikan berbat, her yerimizden başarısızlık akıyor ve hala çıkıp saçma sapan -af buyurun- konuşuyorsunuz ya hu. Her açıklaması öfke, kin dolu ve suçu başkasına yükleme derdinde. Şampiyon Basket Takımını dağıtan adamdan bahsediyoruz, bunu hiçbir Beşiktaşlı unutmadı zaten.

Buradan bir komite kurulsa, Beşiktaş'ı daha iyi yönetir gerçekten.

Sonra biz burada konuşuyoruz, umutlanıyoruz, adam gidiyor Necip'e zam yapıyor. Necip kim ya hu? Kim verecek o parayı ona! Kim kardeşim bu Necip?Şu adama dahi bu para veriliyor, sonra da "ekonomi bozuk" mu deniyor? İşte benim isyanım buna.

Töre'den aynı zammı sakınıyorsan, Caner ile pazarlık edemeyecek kadar "bonservissiz" ve "sözleşmesi bitmiş oyuncu" ne demektir bilmiyorsan, Beşiktaş'ta işin yok kardeşim.

Oysa tek istediğimiz makul adımlar. Kimse onlardan beş yıl şampiyonluk beklemiyor. Sabırsız da değiliz, iki yılda hiçbir umut vermeyen yönetimi üçüncü senesine taşıyoruz, daha ne yapabiliriz ki?

Hep Çarşı üzerinden bizi vuran ve aklı sıra hepimizi hizaya çekme derdindeki Orman, Beşiktaş'ın Aziz Yıldırım'ı olamaz, olmayacak.

Oyuncu ve teknik kadro desteğine amenna, ama yönetime destek işi bence tamamen bir palavra.

Benim paramı yöneten CEO, eğer şirketimi batırıyorsa, "Yetenekli ya hu, kendini geliştirsin" diye şirketimi ateşe atmam.
Beşiktaş'taki sorun, "Yönetici seçemiyor" oluşumuz bence.

Geri kalan her şey, bu hatanın doğal reaksiyonu aslında...

alper dedi ki...

Sinan Engin gelsin dertler bitsin.

Omr-u hayatimda Besiktasli olarak bu kadar sitmaya razi oldugum baska bir donem hatirlamiyorum. Sinan Engin fikri bile zerre kipirdatmiyor.

theotheo dedi ki...

beşiktaşın ingiltere kamp kadrosu

Tolga Zengin
Cenk Gönen
Günay Güvenç gitmeli
Emre Metin gitmeli
Veysel Sapan fasulye
Ersan Adem Gülüm
Ramon Motta vasat
Tomas Sivok gitmeli
Pedro Franco vasat
Atınç Nukan gitmeli
İsmail Köybaşı vasat altı
Serdar Kurtuluş gitmeli
Tugay Kaya fasulye
Ümit Karaal fasulye
Necip Uysal vasat altı
Uğur Boral gitmeli
Veli Kavlak vasat
Atiba Hutchinson vasat
Oğuzhan Özyakup vasat
Kerim Frei vasat altı
Olcay Şahan vasat
Mustafa Pektemek vasat
Filip Holosko gitmeli
Ömer Şişmanoğlu vasat
Cenk Tosun ?

bu yukarıda yazdığım listeye itiraz eden bir kişi bulamazsın. bu kadro önder özen ve bilicin eseridir. bilet özene kesildi. bakalım bu sene neler yapılacak göreceğiz.

fikret orman da hala sezer ve toraman adlı iki kepazeyi savunuyosa, onun da suyu ısındı demektir.

du, levande dedi ki...

ben ediyom itiraz.

Selim dedi ki...

Theo hocam millet ne diyor sen ne diyorsun ya :)

Ben de kombine almayı istiyordum, fakat bu son yaşanan olaylardan sonra bu yönetim ve bu yönetim anlayışı Beşiktaş ımdan gidene kadar bunu yapmamaya karar verdim. Umarım bir gün her şey yoluna girer. Gerçi Türkiye nin her alanında bu kadar yozlaşma varken, klubün bunun içinden sıyrılması çok zor.

Önder Özen'in istifasının sebebi ANÇ 'dir. Bu adam Beşiktaş'a başkan olmayı hesaplamış başından beri. Stada harcanan para bu adamdan çıktığı için neden ben gündeme gelmiyorum diye düşünüyor. Yani bu adam en sonunda Fikret Orman'ı da yiyecek tahminlerime göre.

Her transfer görüşmesinin basına sızması.

Önder Özen'in odasındaki böcek.

Önder Özen'in arşive değer bir hayatım yok demesi.

Tuğrul Yenidoğan.

Tuğrul Yenidoğan'ın ANÇ'nin yanından ayrılmaması.

theotheo dedi ki...

eksibesiktas beşiktaş taraftarı.

sinan engin hitlerden kötüdür.
önder özen atatürkten iyidir.

ulan bırakın isimler üzerinden fantazi yapmayı, beşiktaş üzerinden çıkarım yapın. beşiktaşın hali ortadadır.

bilic yalçın ayhanı görünce ingilterede delirmiş. adam haklı lan. çünkü bir değil iki değil. pedro francoyu da bilic istemedi. adam ben lider bi stoper istiyorum demiş. bu kadar basit.

Sarper dedi ki...

Theo yukarıya isim listesini döşemişsin, sende bırak isimleri. Biliç delirmiş diyorsun bu haber bambaşka diyor:
http://tr.eurosport.com/futbol/super-lig/2013-2014/yalcin-ayhan-resmen-besiktas-in-oyuncusuyum_sto4326966/story.shtml

Takımın kadrosu iyi olur kötü olur, tuttuğun takımın oyuncusundan utanmazsın. Ama yöneticileri utandırıyorlar. Beşiktaşın hali ortadadır demişsin, Beşiktaşı bu hale sportif başarı ya da başarısızlık getirmedi. Leş gibi, haysiyetsiz kalantorlar getirdi.

Unknown dedi ki...

Rezil/kepaze olan Yalcin degil senin gibi ahlaksiz, konusmayi bilmeyen, bahsettigi kisinin de bir insan oldugunu anlamayanlar THEO. Niyetin ne olursa olsun, zilyonda bir hakli bir sey de soylesen su uslubunla ibretliksin. Ama buradaki herkese tavsiyem senin degerini bilmeleri. Sahsen ben her yazdigin yorumu onbinle carpiyorum. Senin sayende bu ulkede futboldan anlamayan, onu da gectim, sakin-akilli-vicdanli bir taraftar kitlesinden cok uzak oldugumuzu goruyoruz. Boyle alt kitleden boyle ust yonetim cikar cok acik.

Burada kimse Onder Ozen'i tanimaz etmez, bir cikari yoktur, bundan bes yil oncesini bilmez. Desteklenen Onder Ozen degil, o karakterde (is ahlaki, durustluk, akil, vicdan) insanlari futbolu idarede gormek istemesidir. Mafyasi, insaatcisi, calani, cirpani yerine. Bu insanlarin da besiktas sevgisi cok hatta daha fazla olabilir ama besiktas'i seviyorlarsa baska rollerde destekleyip, FUTBOLla ilgili kisimlara karismasinlar. Dert budur.

Unknown dedi ki...

Hobaa buyrun ahirdik, simdi tam saldilar atlari..

http://www.fotomac.com.tr/besiktas/2014/07/16/gitmesini-istedigim-oyuncular-var

YSY dedi ki...

Bence beşiktaş ta futbol direktörlüğü şu yönetimin yerine gelebilecek daha kurumsal bir yönetime kadar kaldırılmalı. Bunlar kimi getirirse getirsin zaten bu mantıkla futbol direktörlüğü yaptırmazlar ona görede idare edilebilecek birini getirirler. Beşiktaşın çocuğuymuş oymuş buymuş hiçbirine gerek yok bence eski düzen gitsinler ondan sonrada komple gitsinler çünkü ortaya saçma sapan birşey çıktı. Ülkede de hali hazırda futbol kültürü olan, güncel, geniş vizyonu olan uluslararası ilişkileri bulunan kaçta adam vardır bilemiyorum. Böyle birisi olmadıktan sonra bunu idare edebilecek yönetim de olmadıktan sonra futbol direktörlüğünün bir anlamı yok kaldır gitsin.

theotheo dedi ki...

@gokturk

kendi uslubuna bak önce ya birader.

senin mantığına göre bütün dürüst adamları beşiktaşın futbol direktörü aday adayı yapmak lazım. ulan geçin bu işleri.

beşiktaş gibi sembol bir kulübün futbol direktörü sembol bir isim olmalıdır. daha düne kadar, çocuklarıyla eşiyle fenerbahçe atkılarıyla feneriumdan forma alarak çıkan adam isterse dürüstlük alanında guiness rekorlarına girsin beşiktaşa futbol direktörü falan olamaz bu kadar basit bu kadar net.

orda metin tekin var ali gültiken var. var oğlu var. sen gidiyosun bunu getiriyosun, noldu? elinde patladı.

en başta söylemedikmi patlar diye. söyledik.

cochise dedi ki...

krizler fırsat doğurur; o fırsatı kaçırdık. Her tarafta yer edinen malların düşündüğü gibi mesele Önder Özen meselesi değil X gider Y gelir; mesele profesyonel yönetilmeye fırsat verilmemesi.
Ben de bu yönetim varken FD gibi bir mevkiye gerek olmadığını düşünüyorum Zaten yanlış hayat doğru yaşanmaz'dı. Denedik gördük. Artık "yapı" üzerine tartışmanın alemi yok. Artık bireyleri ,tercihleri konuşuruz. Çünkü yapı diye bir şey yok. Transferlerin tutmasını umarız.

Tek dileğim feeder klüp, dikilitaş, Sambade gibi plan projelerden vazgeçilmemesi hiç değilse.

QuaresmA dedi ki...

Demba'ya tüm bütçeyi gömmüşüz galiba çıkan aberlere göre. Bakalım transferin detayları açıklansın da görelim neymiş.

Barreto dedi ki...

Beşiktaş dernek olması (şirketin de büyük hissedarı) nedeniyle dernekçilik, komitecilik, ucuz politikalar, ince hesaplar, menfaat kollama ve ayak oyunlarından kurtulamaz. Baba Hakkı yenik düşmüş, Seba'da 16 senenin sonunda lanet olsun demişti. Statü ve prestij peşinde koşan sonradan görme zengin yada zenginleşmeye çalışan kodamanların yada kodaman adaylarının çöplüğünde Önder Özen, Metin Tekin gibi profesyonellere yer yok. Yetkisi yok, otoritesi yok, statüsü yok. Yapı ve sistem problemli. Dernek sisteminden kurtulup tam şirketleşme olmadığı müddetçe bu rezillikler az yada çok devam edecektir. Malzeme bu eleman bu ortaya çıkacak rezillik bu. Bekle de iki adam çıksın bütün kusurları örtsün. Çok beklersin.

YSY dedi ki...

Demba ba gelmiş. Hiç heyecanlandırmadı, haberi bile tıklamadım. Sezon başı haliyet-i ruhiyem..

Barreto dedi ki...

@YSY

Çok isabetli bir halet-i ruhiye. Böylece hava alanına mahşeri kalabalık Demba ba yı karşılamaya gitmez, adamı tepemize çıkarmayız.

Önder Özen'in , caminanın en alasından daha ala bir Beşiktaş duruşuna sahip olması da ayrı bir ironi ...

Kongre yapısı değişti diye tahmin ediyorum ben. Son seçimden bu yana 5500 kişi üye olmuş kulübe. Dediğim gibi bu 5500 kişinin tercihini bilemiyorum ama az çok kimsenin adamı olmayan kendi oyunun sahibi adamlar olduğuna inanıyorum .

Fikret Orman'ın 3200 oy ile seçildiğini hatırlatmakta fayda var.Altınsay ihtimali geçen kongreye oranla daha gerçekçi gibi.

Demba Ba 'da bir Önder Özen transferidir gider ayak bize yaptığı son kıyaktır. 1 haftadır Londra'da görüşmeleri yapan kendisidir. Bakmayın Jimenez istedi Ba alıyorlar muhabbetlerine.Ha bu saatten sonra elinden geldiğince şova vuracaktır gaz almak için ama tek şansı futbol takımının başarılı olması .

Geleceğe dair bir umudun olmayınca günü kurtarmak bile değil kendini kurtarmak çabası ance theogillerin yüzünü güldürür.

cochise dedi ki...

bütün her şey bir tarafa, Demba Ba İstanbul'a gelmiş, ben hala imzalanmadan emin olamıyorum; saçma ama içimde küçük de olsa bir şüphe var. O kadar amatörce (kötü demiyorum; o ayarı bir tartışma ama amatörlük garanti) iş yapıldı ki bu hale geldim.

Selim dedi ki...

Demba Ba herşeyden bağımsız iyi transfer,net olarak yıllardır aradığımız forvet tipi. Almeida dan sonra ilaç gibi gelir.

Diğer mevkilere bütçe kaldı mı ondan emin değilim. Umarım göz boyamak için parayı saçmamışlardır.

QuaresmA dedi ki...

Neyse en azından 10 numara transfer. Forvete harcanan paraya acımayacaksın, iyi forvet ucuz olmaz.

Unknown dedi ki...

bonservisi iki taksit ödeyecekmişiz yani bu senenin limitinden 3M civarı düşersek geriye 7-8M kalıyor Sefa Yılmaz Lanzini Sağ bek iş yapar bu paraya.

alper dedi ki...

Önder Özen gider Anadolu'da izlediği topçunun verimli koşu raporunu tutar,Sinan Engin bize karşı iyi oynama seneye bizdesin der maçı koparır.Futbol budur..

Sinan Engin gelsin dertler bitsin.

theotheo dedi ki...

demba ba, istediğimiz bir oyuncuydu alındı çok faydalı olacaktır. tabiki yetmez.

lanzini nasıl bi oyuncu bilmiyorum dedikleri kadar iyiyse o da alınmalı.

bence töre tekrar kiralanmalı. muhtemelen o paralara satamayınca töreyi tekrar kiralama yoluna gidebilirler.

iyi bir sağ bek iyi bir stoper.


tolga

transfer-transfer-ersan-motta

veli-atiba

töre-lanzini-olcay

ba

bu kadroyla yürüyebiliriz bu sene için. gelecek sene yeni stadla 3.4 tane bomba daha patlattıkmı. akıp gideriz.

Basar dedi ki...

@theo

Önder Özen doğru isim olmayabilir, yerine Metin Tekin veya Ali Gültiken de geçse başlarına aynı şey gelir. Burada isim değil zihniyet tartışılıyor.

Metin Ali Feyyaz gelsin ama yöneticiler futboldan elini çeksin. Bu olmadan yani profesyonelleşme olmadan başarı parayı saçsan bile gelmez.

Bir hocayı transfer edip daha idmana bile çıkmadan kovup tazminat vermek, bir oyuncuyu alıp idmana giderken biz seninle anlaşmadık demek, bir sezonda bir futbolcunun bıçaklanıp diğerinin vurulması bizim çapımızda bir kulüpte yaşanmaması gereken hadiseler...

Önder Özen yanlış transferler yapmış olabilir, başarısız bulunup gönderilebilir fakat yukarıdaki hadiseler Önder Özen'i değil profesyonel olmayan bir yönetim yapısını işaret ediyor.

Burada yazanların derdi aslında Önder Özen değil, bizi başarısız kılan ve sadece bir kısmını yadığım bu yapı. İsimlerine bir an takılma, İbrahim Altınsay ve Önder Özen bu düzeni değiştirecekler diye düşünülüyordu.

Türkiye'deki birçok büyük şirketten daha büyük paraların mevzu bahis olduğu futbolda artık ben parayı verdim düdüğü çalarım anlayışı ile başarısız olursun. Parayı verdiysen profesyoneller sana başarı getirecek ki paranın karşılığını alabilesin. Yönetim kurulu - icra kurulu anlayışının futbol kulüplerinde de oturması gerekiyor.

Mayor dedi ki...

bana gore buyuk israf.
buyuk ihtimalle sponsorun, stadiniza o kadar para gomduk boyle anadolu takimi gibi takimla mi cikacaksin oraya, serzenisi ile mecburiyetten alinmis bir cilektir. yoksa bu adama verilecek para ile adi duyulmamis ama takimin ihtiyaci olan 8 tane atiba hutchinson ayarinda adam alinirdi.

performans olarak almedia'nin attigi gol ve yaptigi asist toplamindan daha fazlasini beklemiyorum.

ama iste amac, dostlar alisveriste gorsun, kombine satilsin, reklam, sansasyon, dugun, dernek eglence.

Mayor dedi ki...

ha bu arada biri ingilteredeki belli basli golculerin gol sayisi ile demba ba'nin gol sayisini karsilastirinca gayet olumlu bir tablo cikmis ortaya. sonuc olarak tl' de kemiksiz 20 gol atar diyollar. umarim oyle olur da ben bu yorumum icin mahcup olurum.

YSY dedi ki...

Bencede demba ba ve olursa lanzini önder özenin bıraktığı işleri tamamlama ile olan veya olacak olan transferler. Bundan sonrasını kim nasıl neye göre takip eder bilemiyorum. Menajerler dünyasına hoşgeldiniz.

theotheo dedi ki...

@mayor

senin mantığın küçük düşünme işte. senin gibi düşünen adamlar hayatında hiç bir zaman başarılı olamadılar birader. o mantık başarı getirmedi. bunu bil.

eğer bugün fenerbahçe son 15 senede bu atılımı yaptıysa, aziz yıldırım sayesindedir. o getirdiği sonradan alkolik çıkan ortega bile büyük bir vizyon katmıştır takıma. anelka, alex, anderson, hoijdonk daha sayamadığım tonla adam. eğer fenerbahçe bugün hayvan gibi büyüdüyse, başına geçirilen bunca çoraptan sonra hala bu denli büyükse sebebi budur.

şu anda fenerbahçenin basketbol takımı avrupanın 1 numarası olma yolunda hızla ilerliyor. bana bunu söylediğimde güldüler. ama değil. gerçek.

fenerium dolup taşıyo sebep? diego geldi. bu kadar net arkadaş ya.

açın gözünüzü biraz. sen 10 tane atiba gibi adamı git gençlerbirliğine al. burası beşiktaş bunu öğrenemediniz ya.

sen kendi hayatında ufak bir adamsın hayatta bir figüransın hepimiz öyleyiz. 3 kuruşun hesabını yaparız onu almayalım bu sonra olsun deriz. sen kendinle karşılaştırma ak. sen yozgatsporsun bu beşiktaş lan. başrol takımı bu. bu takıma büyük oyuncular gelecek, bunu kabullenin bu takım stadını yapıyo bu takım artık yıldız oyuncuların takımı olacak.

öyle fenerin kovduğu doktoru kovduğu kondisyoneri tanıdık hesabından getirmekle bu işler olmuyo yani. sakatlıklar olmucaktı, oğuzhan bilmemne olucaktı. hani nerde?

oyuncunu barda vuruyolar, öbürünü bıçaklıyolar, sen nerdesin arkadaş sen yönetici değil misin? sen bu ekibin koordinatörü değil misin? senin yaptırdığın kurtuluş transferi yüzünden bu takım şampiyonlar ligini kaçırdı. onun hesabını verdin mi? hala pişkin pişkin yalçın ayhanı getiriyosun.

ulan bi takımda 5 tane stoper olurmu. git şimdi ntvde salla biraz. 2.yarı da bi anadolu kulübünde başlarsın öyle gider. yolun açık olsn.

Galatasaray Erman Kilic'i aldiginda burada "cok iyi transfer, sen Besiktas'san bu oyuncuyu alacaksin, bak GS'ye" diye bir ay boyunca kafa utuleyen biri vardi, ismini hatirlayan? Sonra Erman'i teneke baglayip kovmuslardi da o ovdugu vizyon yarida kalmisti. Terim'i de kovmuslardi, Mancini'yi vizyon diye ovmustu. Simdi Mancini'yi de kovdular, zaten o "vizyon"u donduren paralari da bitti.

Hay Allah, kimdi bu ya?

Besiktas muhabirleri, en azili Onder Ozen elestirenleri bile Demba Ba (ve olursa Lanzini) transferindeki katkilarini konusuyor bu sirada ama yok tabii Ozen = Yalcin Ayhan. Yersen.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

erman o şartlar altında iyi bir transferdi. ofansif anlamda kadroya derinlik katabilecek bir oyuncuydu bu kadar net. alınması da gayet faydalı olurdu. galatasarayın o mevkide oldukça oyuncusu vardı bedava satın aldı parayla sattı diye biliyorum.

vizyon demek sizin anladığınız gibi bi hocayla yüz sene oynamak değil. mancini geldi gitti. şampiyonlar liginde çeyrek final oynattı türkiye kupasını aldı ligdede 2.oldu gayet iyi.

galatasaray öyle bir kulüpki yetinmiyor bununla anlaşamadılar, gittiler başka hoca getirdiler. isimler değil kulüp önemli senin anlayamadığın nokta bu. isimler gelip geçer koskoca mancini geldi gitti. önder özen kim lan, hacettepeyi çalıştırmış adam.

ben transferlerde katkısı yok demedim. muhtemelen vardır, ama fikret orman dünde net bir şekilde transfer operasyonunu kendi yürüttüğünü söyledi. o konu gayet açık.

eğer böyle bi görevdeysen networkun olacak. beşiktaş siirtspor değil. dünyada tanımadığın menajer olmucak eğer bu görevdeysen. lafla peynir gemisi yürümüyo. işte bu scout işlerini en iyi yapan arsenal fln dimi? napıyolar gidiyolar mesuta 50 sancheze 40 khediraya bilmemkaç. bunlar salak mı lan? bilmemnereye gönüllü scout gönderip fln filan.

her zaman söylüyorum önemli olan iyi oyuncu almak. pahalı olabilir ucuz olabilir yaşlı olabilir genç olabilir önemli olan adamın iyi olması. sen gidersen eneramolara, yalçınlara, franco vs. bunlar beşiktaşın işini görmez. sen direk demba ba ya gidiceksin. sen lanziniye gidiceksin. sen beşiktaşsın. bunu biliceksin.

theotheo dedi ki...

diyolar ki demba ba. pahalı. demba ba 28,29 yaşında bi adam. chelsea'de geçen sene 30 maç oynamış taş gibi bi adam. sen bu adamı 1 milyon euroya mı almak istiyosun. kusura bakmada bu motta değil atiba fln değil. bu herif chelsea'de 30 maç oynamış liverpoolu tek başına şampiyonluktan etmiş bi forvet oyuncusu bu adamın fiyatı budur. 6 milyon euro bonservis 2.5 milyon euro yıllık ücret. bonservisi de zaten 4 yıla bölmüşüz galiba. bunlar basit denklemler ama kafanıza girmiyor.

bence şimdi artık ömer şişmanoğlu bu takımda fazlalık oldu onu bi takasta değerlendirebiliriz. holoskoda artık gitmeli. bu oyuncuları yurt içi takaslarında değerlendirmek lazım. tabi holosko 1.1 milyon euro maaşını hangi takım öderse. eğer bu uzatmayı yapmış olmasaydık holosko çoktan gitmiş olacaktı o da ayrı bi not.

cochise dedi ki...

@shelbyl
kardeş sen şu ağız ishalini ciddiye mi alıyon yau. aylar önce onun içerisinde yer aldığı hiç bir yorumu okumayacağım demiştim. (beşiktaş düşmanlarının bile bu kadar da olmaz dediği kasımpaşa maçından sonra hala takıma salladığı gün). Şimdi de blogu açarken arada gözüme çalınıyo yazdıkları. Bu tipler Demba Ba başarılı olursa (ki bence olacak) ben demiştim diyecek; olmazsa ulan bu yaştaki adama o kadar para bağlanır mı satamıyorsun diyecek. sambade desen yeni bi dans türü mü diyecek. yarın necip savunmaya geçince bu nasıl planlama diyecek. yabancı sınırlaması olmayan ülkelerdeki savunma azlığından örnek vererek bi de kendini haklı çıkarmaya çalışacak. kendinden farklı düşünen birine şöyle bir nezih blogda "gerizekalı" diyebilecek kadar saçmalayacak. Ama Türkiye'deki taraftar profili bu. Bi arkadaş 10 binle çarpıyorum demişti. 1 milyonla çarp. Sonra en çok para harcanan 5. lig başarıda ilk 10'a giremesin bunu sorun etmeyelim. Başarının hala daha çok harcamakla olduğunu sanalım.

Alın size yeni beşiktaş. Ahmet Nur çebi o kadar uğraşıyor tabi karşılığını da alacak. Erdal Cömert de çıkarlarını.
http://www.kartalhaber.com/haber/13079968/cebi-sov-basladi.html


Not: Dany transfer olduğunda ne kızıyorsunuz eldeki tüm stoperlerden daha iyi, doğru transfer diyen biri vardı, kimdi o?

ulan Önder Özen Biliç ısrar ettiği için aldığı Dany'yi bile savunacak bu hatayı üzerine alacak kadar yürekli. Bu ülkede kim hangi işi yaparken bu kadar cesur.
Önder ÖZen transfer komitesi başkanı değildi ama yine de transferle yargılayacaksanız Motta, Franco, Töre ve şişmanoğlu ile fiyat fayda maliyet analizi yaparak yargılayın çünkü onun transferleri bunlar. Bir de ekşide orada burada utanmadan Eneramoyu aldıran adam deniyor. Ulan herif kendi demedi mi yurtdışı kampında sorunlar içerisinde boğulurken yeterince itiraz edemediğim transferler oldu diye Eneramoyo (ve sanırım Sezer'i) kastederek. O ihale de herife kaldı.

Yerine de Gökhan düşünülüyormuş. Vizyon bu işte. ANÇ at koştururken tamam abi diyecek, patronlar ne derse kabul edecek bir hoca ve SD bulmuş olurlar.

cochise dedi ki...

Egemen'in gönderilmesi başarısı da Ahmet Nur Çebi'den çıkmış biraz geçmişi araştırınca fark ettim "Egemen bizi üzerse biz de egemen'i üzeriz". Çok üzüldü egemen çoook.

Ronaldinho olayı zaten ne güzel unutuldu. Leş kargası basın arkanda olunca hata yapmaktan korkmaya da gerek yokmuş yahu!!!

YSY dedi ki...

Bir sonraki kongre ne zaman ?

QuaresmA dedi ki...

cochise:

"ulan Önder Özen Biliç ısrar ettiği için aldığı Dany'yi bile savunacak bu hatayı üzerine alacak kadar yürekli. Bu ülkede kim hangi işi yaparken bu kadar cesur."

Çok iyi bir noktayı yakaladın. Önder Özen hakkında olumsuz görüş belirtenlerin ilk aklına gelen mevzu Dany. Millet sanıyor ki 6 maddeyle Dany'i savundu diye, Dany'i Önder Özen aldı. Dany kötü transferdi, alındığında da bu konuda çoğu kişi hmfikirdi zaten, bu 2*2=4 kadar basit. Ama adam daha maça çıkmadan çok fazla patırtı, protestolar vs. gibi oyuncunun motivasyonunu düşürecek, kulübü de hedefinden saptıracak durumlar yaşanmaması için o meşhur 6 maddelik savunmayı yaptı, camia da Önder hocanın bir bildiği vardır diyip Dany meselesine takılmayı bıraktı.

Bu arada ANÇ'nin şu an transferde tam yetkili olması o kadar da berbat bir durum değil. Bana kalırsa kötü bir tek baş bile çok başlılıktan iyidir. ANÇ, başkan, Önder Özen, Biliç'in fikirleri falan derken kulüp transfer yapamaz hale geldi iç çatışmadan ve fikir ayrılıklarından. Hala Eneramo, Sezer, Dany vs. kimin transferi diye tartışıyoruz sanki hepsi Beşiktaş'ın topçusu değilmiş gibi. Buradan Önder Özen'in gitmesi iyi oldu anlamı çıkmasın, bana kalsa Önder Özen transferde tek baş olmalıydı sadece Biliç'in fikirlerini alacak şekilde. Ama madem ona bu ortam sağlanmayacaktı, transferde tek yetkili olsun. Belki transferler tutar, ne diyelim. Ayrıca kulübün parası yok, başkan da harcatmıyor limitlerin üzerinde. ANÇ ne kadar saçmalayabilir ki ?

cochise dedi ki...

@queresma
dostum ANÇ olayını sadece durumumuzu görelim; profesyonelliğin yerini ne alacak bilelim diye yazdım. Yoksa dediğin gibi sapan saçma bir karışıklık yerine eski tip de olsa yanlış da olsa tek bir adama işlerin devredilmesi daha iyi. Zaten bu ekibin sayı olarak hataları çok olsa da hataların yükleri çok fazla değil. Misal Demba Ba da gece kuşçu, fason falan bi adam olmadığı için tabata 8'i ile bir tutmamak lazım.

Ulan ne aşksın Beşikaş. FO'nun açık yalancılıklarına, bizleri kandırmış olmasına rağmen şoku yine atlattım; bütün pisliğe rağmen yine de lig başlasın da takımı sahada görelim diye içim içimi yiyor.

blackeyes82 dedi ki...

İyi futbol iyi futbolcularla oynanır. İyi futbolcu ise iyi paraya alınır. iyi futbol başarı getirir. başarı ise para getirir. (şampiyonlar ligi, kombine,ürün,sponsorluk vb.).

Demba ba parasına 8 adet atiba alınmaz arkadaş. Kafa böyle çalışmaz. kalite nedir onu bil. sen git 1 pantolon parasına Eminönünden 10 pantolon al bi kez giy sonra çöpe at. bize yıldız olsun olmasın kaliteli ve kazanan oyuncu lazım. Sezer, Serdar k., Şişmanoğlu veya yalçın değil.

Emrah dedi ki...

Arkadaşlar futbolcuları doğru düzgün izlemedim, tamamen bilmediğimden soruyorum. Bu Demba Ba hakikaten bu kadar iyi mi:) 1 ay önce bonservisi elinde Swensea'ye giden Gomis ile karşılaştırılınca Gomis 1 yaş daha küçük, bonservisi elinde, adam maç kaçırmamış yıllardar. Son 3 yılda ortalama 50 maça çıkıp 22 gol 5 asist yapmış. Demba Ba son 3 yılda ortalama 36 maça çıkıp 14 gol 4 asist yapmış. Okuduğum kadarıyla herkes Gomis kazma, Almeida'nın zenci hali, Demba Ba süper adam diye yazıyor. Gol atma zorluğuysa Fransa ligi de çok gollü bir lig değil. Sakatlık falan olmaz da ligde 20 golü aşar inşallah.

QuaresmA dedi ki...

@ Emrah

Demba'nın maç/gol istatistiğine bakma çünkü Chelsea'de ve Newcastle'da son döneminde maç başı 90 dakika oynamıyordu. Dakika başına gol+asist anlamında kıyaslamak lazım diğer forvetlerle. O zaman da Demba'nın diğer forvetlere kıyasla ne kadar iyi olduğu ortaya çıkar. Ama bazı forvetler ritm buldukça, daha fazla oynadıkça verimliliğini arttırır. Solksjaer, Ömer Şişmanoğlu, eski Semih Şentürk gibileri de sonradan girip yorgun defansları iyi avlar. Demba'nın düzenli 11 oynadığında neler yapacağını göreceğiz.

Sonraki kongre normal şartlarda Mayıs 2016 .

Futbol takımının ne yapacağına göre öne gelip gelmeyeceği belli olur .

Armagan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

sağ bek transferi veya 4-2-3-1'den farklı bir taktiğe geçilmezse yine bizi sıkıntılar bekliyor.
hadi forvet sorunu çözüldü diyelim,2. bölgede solda geçen sezonun yarısından fazlasında formsuz oynayan olcay - sağda ise holosko dışında oynatacak adamı yok takımın.lanzini alınsa bile oğuzhan kanat oyuncusu olmadığı için merkez daha kuvvetlenir ancak hücumu besleyecek kanatlar yetersiz kalacaktır(frei'ın hazırlık performanslarını izlemediğim için bilmiyorum bu arada).

dünya kupasında hollanda,kosta rika,meksika gibi takımların kullandığı 5-3-2/3-5-2 taktiğinin bize uygun olduğunu düşünüyorum.yerli stoper ve yabancı ofans ile bu diziliş bize uyar ki açıklamalar bu yönde.(olcay sağ tarafta oynayabilir gibime geliyor,geçen sezon son maçlarda savunmada fena iş çıkarmadı,sol açıktan daha yararlı olabilir kendisi çünkü top taşımayı ortadan değil arkadan kendisinin yapması daha sağlıklı olabilir)
kalede tolga
sağda olcay-solda motta,ortada tranfer-pedro-ersan

önlerinde veli-atiba
önde gelirse lanzini veya oğuzhan

forvette ba ve cenk

Barreto dedi ki...

@roadrunner

kesinlikle katılıyorum. 4231 geniş bir rotasyon havuzu gerektiriyor. 5-3-2 den bir stoperi ön liberoya kaydırıp 4-4-2Baklava'da iyi bir alternatif olur. Biliç ne yapıp edip iki forvetli bir sistem kurmalı. Ve sağbek transferi fevkalade elzem.

kalede tolga
sağda transfer-solda motta,
ortada pedro-ersan
ön liberoda atiba
önlerinde veli-necip veya kerim
forvet arkası gelirse lanzini veya oğuzhan
forvette ba ve cenk

lanzini ve sağbek transferiyle takım geçen yılki kadronun iki çıta üstüne yükselir.

Serdar Kurtuluş takasta kullanılarak bir sağbek alınsa ne iyi olur.

QuaresmA dedi ki...

GS'nin 3 sezon önceki düz 442'si gibi birşey de güzel olabilir. En az 2 forvet zaten Türkiye liginin hilesi. O sezon onların orta ikilisi Selçuk-Melo'dan oluşuyordu ama defansif ve sayısal zaafiyeti önlemek adına kanatta da FM tabiriyle koşan, basan wide midfieldlar vardı. (Engin, Emre Çolak vs) Aynısına benzer birşey bizde de olabilir. Forvetler Demba - Cenk, ortasahada Selçuk rolünde Oğuzhan. Bence Veli-Atiba ikilisinden biri sağ kanatta, öteki Melo rolünde. Bence Veli ortada, Atiba sağ kanatta. Solda Olcay'ın da şimdikinden biraz daha geride wide midfield rolünü kıvırabileceğini düşünüyorum.

Ba - Cenk
Olcay - Veli - Oğuzhan - Atiba
Ramon - Ersan - Pedro - Transfer
Tolga

Böyle yapınca Lanzini'ye gerek kalmıyor. Üstelik ondan artan para ile yabancı sağ bek de alabiliyoruz.

Barreto dedi ki...

@QuaresmA

Evet düz 442'de mantıklı bir alternatif. Ama işler ters gidince lanzini gibi adamlara ihtiyaç duyabiliriz. Şu an takımda çilingir yok. 2003 te Tümer ve Sergen vardı. 2009'da devre arasında Yusuf gelmişti.

Bu arada lanzini için bir adaptasyon dönemi gerekecek, gelir gelmez döktüremez. Alışma süresi uzun olursa 1 yılımıza mal olabilir. Güney Amerikalıların avrupa'daki ilk seneleri genelde vasat veya vasat altı geçiyor. Bazan, acaba ikinci bir Muhammed Demirci vakası olurmu diye aklıma geliyor.

BesiktaskUlan dedi ki...

Elimizdeki verilere bakarak Bilic'in ne yapmak istediğini anlayabiliriz, ama bana göre kesinlikle revize edilmesi lazım.

1- Veli, geçen seneki formunu gösterirse, bu sene de oynar, oynamalıdır, yeri garanti adamlardan.

2- Cenk'i de kesin oynatmalıyız, BA'nın yanında çift forvet mi olur, sağ kanada mı koyulur, henüz emin değilim. Ama ben de sizin gibi, 4-4-2'nin Türkiye Ligi'nde mecburiyet olduğuna inanıyorum. Haliyle çift forvet diyelim.

3- Marin transferi çok söyleniyordu, hala yapılır mı emin değilim ama bence kesinlikle ihtiyaç var. Olcay gibi adama tüm sezon güvenilmez.

4- Sağ kanat konusunda, önceki posta da yazmıştım, Olcay denenmeli kesinlikle. Kanatta açık oynamak ona göre değil, ama biraz kademe anlayışı verilirse, sağ bekte hem hücumcu birine sahip oluruz hem de Gökhan Gönül çakması yaratırız.

5- Franco'suz kadro olmaz. Önder Özen'in kafasında, "yeni bir stoper" isteği vardı, bunun nednei de muhtemelen, kamptaki duyumlara göre ön libero denenen Franco'nun yerine birini koymaktı. Franco gibi stoper için eksik ama orta saha için güvenilir bir adamı kullanmalıyız. Hem kanatların çıkışı esnasında, defansın arasına girip üçleyebilir rahatlıkla.

İşin özü benim kafamdaki onbir ve diziliş şudur;

Ba - C. Tosun
Marin - Lanzini - Oğuzhan
Veli - Franco
İsmail - Ersan Gülüm - Y. Stoper - Olcay
Tolga

Ba en uçta. Tosun, Lanzini - Oğuzhan ikilisinin ortasında ama Ba'ya daha yakın bir konumda. Ayrıca Oğuzhan tam bir kanat adamı değil, daha içeride. Veli de Marin - Lanzini kademesinde. Hem 4-4-2'nin bir varyasyonu, hem de FB'nin üçlü forvet sistemine yakın bir durum mevcut.


İyice FM'ye çevirdim, biliyorum.

QuaresmA dedi ki...

@ BesiktaskUlan

12 adam olmuş :)

Valla Franco'yu ön libero yapmayı planlıyorlarsa Atiba'yı sağ bek oynatmayı kafaya koymuşlar demektir. Zaten sağda solda sağ bek arandığına dair bir haber de gelmiyor. Atiba sağ bekte idare ediyor da, adamı ortasahadan çıkarmak takıma azınmsanmayacak zarar veriyor. Ama sonuç olarak sağ beke transfer beklememek gerekiyor bu sezon.

BesiktaskUlan dedi ki...

@QuaresmA

Düzeltme için sağ ol dostum. Veli ya da Franco yazacaktım işaret koymayı unutmuşum. :) Tam rezalet.

Hatta Veli sağda Oğuzhan'ın yerine olabilir diye de ekleyecektim. Bu metin kutusunda yazmak zor.

Franco konusunda çok dedikodu dönüyor ama hem transfer çalışmasının olmaması hem de sağ bek ile ilgili "dönüştürme" fikrinin sık sık söylenmesi beni de şüphelendiriyor. Bu biraz benim fantezimdi ama dediğin mantıklı, galiba Atiba sağ beke geliyor...

Büyük sorun yaşanır, hem dediğin orta saha kurgusundan hem de aslında bana göre "idare" edememesinden.

Bu kadar belirsiz bir takım Türkiye Ligi'nde yok gerçekten.

Düzeltme için tekrar teşekkür ederim.

theotheo dedi ki...

@besiktaskulan
tabi böyle çıksak her takımı yeneriz mk :)))

Unknown dedi ki...

öncelikle herkese selamlar.
terim gidip, mancini geldiğinde büyük mallık diyordum ama öte yandan 2 sene üst üste şampiyonluğu yakalamış aysal aklı vardı. taraftarın güvenine değerdi. bence galatasaraylılar güvenmeliydi aysal'a. sonuç olarak o dandirik mancini bile sezonun azami hedefi konumuna gelmiş olan 2.ligi almıstı ki şimdi de yeterliliği pek tartışılmayacak olan prandelli geldi.
neden bu kadar uzattım ve pek de haz etmediğim renkli takımdan örnek verdim: bana göre f.orman genel olarak başarılıdır. tarihi dönemiyle değerlendirin mantığıyla yaklaşmak lazım. önder özen'i de çok severim, onu da başarılı buluyorum. dany'yi falan da eleştirmedim. toraman'ın kadrodışı kalışını da. genel olarak hem orman'dan hem özen'den memnundum ama orman'ın iyi bir lider olduğunu ve bugüne kadar bu güveni verdiğini düşünmekteyim.
futbol takımına gelince
ingiliz/alman karışık ekolü devam ediyor. töre'nin alınması elzem. ön tarafta töre-oğuzhan-frei+ ba gibi bir oluşum yakalarsak ve bu oyuncular ortalama futbollarını oynarsa ki takım savunmasında da pek bir sıkıntımız yok. beklenenden çok çok daha iyi bir sonuçla ve açık ara bir şekilde şampiyonluk dahi mevzubahis bence.
neyse romantizmle karışık kısmı bırakıp, kendimce birkaç öngörü ve tahminde bulunayım.
geçen sene törenin gol+asist+asistin asisti noktasında çok başarılı olacağını düşünüyorum. gol için fena değildi asist için iyiydi ama asistin asisti noktasında çok başarılı bulmuştum gökhan'ı. üstelik defansif katkısı da yüksekti bence. 1-töre mutlaka alınmalı ve alınacak. daha olgun daha etkili bir futbol sergileyecek. skora katkısı artacak
2-oğuzhan bu sene iyi hatta ilk yarı sonunda 15-17 90dk maç oynarsa çok başarılı, skora katkısı yüksek bir " merkez orta saha" olacak. bu sezon ligin en iyisi olacak. (tabii bu biraz da aynı bölgedeki rakiplerine bağlı ama ben selçuk inan üzerinden düşündüm işi)selçuk inan'ın en iyi performanslarından(gsdeki ilk, trabzondaki son yılları) daha iyi bir performans sergileyecek.
3- Cenk Tosun: Bu sezon formasyona göre alt tabanda 8-10 eğer 23-24 maç 90 dk oynarsa 14 golü bulacagını öngörüyorum. bir arkadaş da paylasmıstı sanırım burada. bu adam alısıldık anadolu santraforu tipi degil. kontrayla golünden cok ceza sahası içi ve çevresi yüksek kaleyi bulan-gol olan şut ortalaması var. az ama öz diyebiliriz.
4-Veli performansını artırmaya devam edecek.
5-Motta uçuşa geçebilir, olmadı ismail geçen seneki motta performansının üstüne çıkacak.
6-franco&ersan gelirse moledo efsane olabilir.
7-atiba bence sağ bek takılacak
8-tolga standartını devam ettirir ama kupalardaki cenk artık daha olgun bir kaleci olarak görünebilir bize. yine de tam anlamıyla lig için üst seviye noktasında olmaz bana göre. yeterli der, geçeriz.
9-tüm bu verilerin ışığında zaten sorunsuz olan savunmanın üstüne ön alan performansımızı artıracagız ve bunu efsanevi bir şekilde yapabilirz gibi bir ön görüm var. inşallah tutar.
öte yandan gönlüm 3-5-2 diyor.
en azından ciddi bir rakiple hazırlık maçında görebilsek :hazırlık cenk tosun/pektemek-ba
olcay/frei lanzini töre/frei
atiba&veli
ersan sivok/moledo franco


yine de tam anlamıyla en akılcı/garantici gelen kadrolar

ba
olcay/oğuzhan/frei
veli/atiba
motta/ersan/franco/kurtuluş

ba-tosun
olcay-oğuzhan-frei
veli
motta-ersan-sivok-atiba

Barreto dedi ki...

Yönetim'e pek çok konuda kızgınım ama Demba ba transferini çok başarılı buluyorum. KAP'a detaylar bildirilmiş.

Demba Ba'nın transferine ilişkin olarak Chelsea kulübü ile anlaşmaya varılmıştır.Buna göre Chelsea kulübüne;

-1.500.000 Avro peşin,
-1.500.000 Avro 31.12.2014 tarihinde,
-1.000.000 Avro 30.06.2015 tarihinde,
-1.000.000 Avro 31.12.2015 tarihinde,
-1.000.000 Avro 30.06.2016 tarihinde olmak üzere

Toplam 6.000.000 Avro transfer bedeli ödenecektir.

Yani yıllık transfer bütçemizden 6 milyon değil 3 milyon gitmiş. Bonservisi çok hesaplı alınmış.

Kendisine verilen ücrete gelince,





Demba Ba'nın transferine ilişkin olarak oyuncunun kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre Oyuncuya;

-2014-2015 sezonu için 2.500.000 Avro garanti ücreti ve 10.000 Avro maçbaşı ücreti,
-2015-2016 sezonu için 2.500.000 Avro garanti ücreti ve 10.000 Avro maçbaşı ücreti,
-2016-2017 sezonu için 2.500.000 Avro garanti ücreti ve 10.000 Avro maçbaşı ücreti,
-2017-2018 sezonu için 2.500.000 Avro garanti ücreti ve 10.000 Avro maçbaşı ücreti ödenecektir.

Ayrıca oyuncuya her sezon için, sezonun ilk yarısında en az 6 maçta ilk 11'de yer alırsa 350.000 Avro, sezonun ikinci yarısında en az 6 maçta ilk 11'de yer alırsa 350.000 Avro ödenecektir.


Yani diğerlim harika bir sezon geçirsi ve 35 resmi maça ilk 11,2de çıktı. 3.550.000 Avro yıllık ücret alacak. Chelse'da bonuslar hariç 4.8 milyon avro alıyordu. Vergi oranlarına göre Chelsea'da 2,5 milyon net ücret alan Demba ba, Beşiktaş'ta 3 milyon net kazanmış olacak. Kıyaslama yapacak olursak, Burak yılmaz ve Selçuk inan mevcut sözleşmelerine göre, 35 resmi maç yapınca brüt ilk yıl 3 milyon, üçüncü yıl 3.250.000 avro kazanabiliyorlar.

Hülasa, transferi kimler yaptıysa bravo. Kağıt üzerinde harika bir tarnsfer. Çok şaşırdım. Bu transferin Y.D./Adalı dönemi karşılığı 10 milyon bonservis 5milyon maaştır.

QuaresmA dedi ki...

Q7 3.750 aldığı zaman çok bulunuyordu, şimdi Demba'ya 3.5 veriyoruz. Normal tabi, daha ucuza oynamaz ama bu nasıl bir iş ? Gelirlerimiz artıyor diye mi bu harcamaları yapabiliyoruz artık ? Madem öyle, Olcan'a 500 bin fazla verip alsaydık veya en azından fiyat yükseltseydik.

Barreto dedi ki...

Q7 için 3.750 çoktu, Demba ba için 3.500 normal. Necip için 1 çok, Nihat için de 3.5 çoktu. Bence Q7 en fazla 2 milyon alabilecek bir adam mesela. Ama sen hayranıysan 4 milyon da verebilirsin. Hangi oyuncuya ne kadar verdiğine bakacaksın. Beşiktaş bordroyu 30 milyonda tutmaya çalışıyor. 2-3 oyuncuya 3 milyon € verebilir. Ama bu adamlar Almeida, Fernandes, Q7 gibi iş ahlakından yoksun soytarılar olursa gümlersin.

YSY dedi ki...

Tahmin ediyorum lanzini ve gökhan töre transferi ile iş kapatılacak. Sağ bek bence gelmeyecek stoperede toraman.

Emrah dedi ki...

Gökhan Töre ve Lanzini gelirse yeterli bence. Sakatlık olmazsa zirveden kopmayız. Sağ bekte ilk devre Necip/Atiba idare eder sonrasında devre arasında Musa Muhammed gelir. Toraman muhtemelen affedilip stoperde alternatif yaratılır. Sezer Öztürk, Holosko, Gökhan Süzen'i şutlayıp (toplam yıllık ücretleri 2.650.000 EURO) Muhammed'i de oynayabileceği bir takıma kiralarlarsa gayet güzel olur.

BesiktaskUlan dedi ki...

Birkaç saat evvel arkadaşa, "Beşiktaş'ın kura şansı yok, kesin Feyenoord gelir" diyordum.

Şimdi tabii bazı arkadaşlar, bu kuranın yine iyi olduğunu söyleyecek fakat benim bakış açımda, kulüplerin yıllık formları ya da oyuncuları değil, "başarı kültürü" daima daha korkutucu ve ciddiye alınması gereken taraftır.

Birkaç gündür herkes Dnipro ile yatıp kalkıyor ama neticede bir Ukrayna takımı, üstelik Shaktar seviyesinin çok uzağında, ona ulaşması uzun vadede dahi mümkün değil. Bu durum, diğerleri için de geçerli. Ama ısrarla, "Aman aman gelmesin sakın" konsepti uygulanıyor. Bence bu da klasik bir "iddia oynayan" adam hareketi, "o kadar az duyulan takımı bile ben biliyorum" tarzı sahte bir yaklaşım.

Elbette hepsine elenebiliriz, sonuçta biz Beşiktaşız. Ama basının, "kolay takım yok" şişirmesine de aldırış etmemek gerek. Feyenoord bir sürü oyuncu sattı, dahasını da yollayacak ama bir takımın zaafları, onun kötü olduğunu göstermez.

Şahsen en zor kurayı çektiğimize inanıyorum.

Umarım bir şeyler verebiliriz sahada...

QuaresmA dedi ki...

Bana kalırsa bu turu geçememek büyük başarısızlık olur. Oradaki maçta seyirci desteğimiz de iyi olur sanırım. Bura zaten minimum 60-65 bin taraftar.

yilmaz dedi ki...

@BesiktaskUlan

başarı kültürü ile ilgili söylemine tamamen katılıyorum. Zaten o kültür bizde -en azından avrupada- olmadığı için, ael bile gelse %50'den fazla ihtimal vermiyordum. Feyenoord bu konuda bizim çok çok önümüzde.

Lakin Dnipro ile ilgili söylemlerine katılmayacağım. Aynı Feyenoord'un başarı kültürü gibi Ukrayna ve Rus takımlarının da "tutkulu ve agresif oyun" kültürü var. Ve biz onlarla fizik açıdan mücadele edebilecek durumda değiliz. Ya da metalist faciasından dolayı çok abartıyorum gözümde.

Açıkçası ben Beşiktaş'ın İsviçre, Avusturya, Polonya, Çek Cumhuriyeti gibi orta Avrupa takımlarını daha kolay eleyebileceğini düşünüyorum. Çünkü bu ülke takımları hem savunmayı hem hücumu dengeli yapan takımlar. Biz ne katı bir savunmayı geçebiliyoruz (Aklıma hemen Levski Sofia ve CSKA Sofia maçları geldi her nedense), ne de çok baskı kuran takımlara dayanabiliyoruz (Valencia, Metalist). Bu da maalesef bizim futbol kültürümüz.

Unknown dedi ki...

beyler feyenoord'u hesaplarken adil bir hakemle oynayacagımızı da hesaba katın. derbi performansları yanıltmasın. romantiklik ya da elin yumrugunu yemeyen geyigi falan değil. tsl'de bilhassa derbilerde en büyük hatalar hep bizi magdur etmiştir. her derbi ince ince dogranmısızdır.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Dnipro sezon basi icin fazla sert gelirdi bize, oyun yapimiza cok ters gelebilecek bir takim. Feyenoord ise nisbeten acik oynayan bir takim, gecen seneden esintiler sunabilirsek kontrataklardan ilk macta sonuca gidebiliriz.

Unknown dedi ki...

alemin gözü yaşlı, gökhan töre beşiktaşlı xD..
şaka bir yana utandırmadın beni başkan daha gün içinde yazmıştım kesinlikle alınacaktır diye. rakam vermemiştim ama fikret orman'ın bu azami 5m avroya halledecegini düşünüyordum. yine utandırmadı.

Ugur dedi ki...

Töre KAP'a bildirildi sonunda. Sağ bek, stoper ve ofansif orta saha da alınsa çok iyi olacak. Yine de Sivok'un takımda tutulduğunu düşünürsek, Toraman da kadroya dahil edilirse eldeki stoper 4'lüsü bizi bu sezon idare eder diye düşünüyorum. İyi bir sağ bek ve Lanzini ile de bu kadro iş yapar.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Sag bek alinacagini sanmiyorum bu saatten sonra. Serdar ve duruma gore Atiba ile idare edecegiz orayi. Ofansif orta saha ile transferi kapatiriz.

Armagan dedi ki...

sol kanatta üç oyuncu(motta-ismail-süzen) varken sağ kanatta bir oyuncu olan takım düşünün.yani bir satamadılar/kiralayamadılar süzen'i.

aynı şekilde toraman gibi haz etmediğim bir adamı kiralasalar ne farkeder.yeri doldurulamaz mı sanki,kiralarsın birini(yalçın olayında lobi çalışması yaptığı konuşuluyor)

sezer gibi adamı cezada bekleteceğini kirala veya sat yani.ne öyle vitrinde bekleyen süslü eşya gibi.

aynı zamanda töre iyi bir hamle,ancak formsuz olduğunda yerine oynayacak adam holosko.artık holosko'nun miladı dolmuştur.bu saatten sonra performansını yükseltmesini zor bekleriz.satıp yerine birisi alınsa/kiranlasa kadro derinliği iyice artar.

tabii bunlar beylik laflar ama 4-2-3-1'i bu yıl 4-1-3-2 döndürsek bile sağ bekte atiba gibi orta alanda etkili bir adamı kullanacağız,bunun adı plansızlıktır/programsızlıktır.kimse de gelip feda diye ağlamasın.gelişmeler var tabii,forvet hattına format attık resmen.oğuzhan gibi kondisyonu yetersiz adamı kesecek lanzini'yi almak üzereyiz.ama sol kanat-sağ bek-sağ kanat sorunları hala ortada.
(olcay'ın 30+ maç oynamasını istikrar diye yorumlamak da saçmalıktır,formsuzluktan baltaladığı maç sayısı 10+ iken...)

Armagan dedi ki...

kaynak olabilecek yazılar :

http://www.yarisaha.com/analiz-demba-ba/

https://eksisozluk.com/entry/42894554

dominic molise dedi ki...

ceyhun bonservissiz alinsa super olur; defans da oynayabiiyor. uzun boylu diye yalcin alinacakti bu takima, ceyhun hem uzun boylu hem iyi bir oyuncu. bir de kimsenin dile getirmedigi holmen transferinin olmasini cok isterim +3 icin. o da maliyetsiz bir transfer. geriye bi tek sag bek kaliyor. bir de serbest vuruslari iyi, gerekirse forveti de ikileyen bir ofansif orta saha ki bu lanzini degil maalesef.

eneramo, toraman, suzen, boral, holosko, pektemek, kurtulus bi gitsinler ki takim rahatlasin
ki hepsinin az cok piyasasi var hala.

En az 1 defansif futbolcu alınması lazım. Atiba sağ bek düşünülüyorsa orta saha, pedro orta sahaya çekilecekse bir stoper ya da hiç bu fantezilere girmeden doğrudan bir sağ bek alınmalı :) Gökhan-Lanzini/Danny/Ruiz-sağ bek transferleriyle şampiyon olma ihtimalimiz olur.

AQ-47 dedi ki...

Genel olarak basarılı bir transfer sezonu geçirsek de sağ bekin hala tek alternatif kurtuluş kalması büyük ayıp

QuaresmA dedi ki...

@ roadrunner

Demba analizini yazan arkadaş doğru dürüst 90 dakika maçını, hatta attığı gol videolarını bile izlememiş bence veya "hedef santrafor" tanımının ne olduğundan bihaber. Hedef santrafor dediğin Hakan Şükür olur, Almeida olur, Crouch olur. Demba hedef değil, komple santrafor. Oyun sıkıştığında top şişirir indirmesini de beklersin, ara pası ile kaleciyle karşı karşıya kalmasını da beklersin, güzel ortaya kafa golü atmasını da beklersin, kötü ortaya bir şekilde ayağını sokup tek vuruşla gol yapmasını da beklersin. Hatta gol özetlerine bakılırsa öyle yoktan var ettiği çok golü var. Tabi bu işlerin hepsini mükemmel yapamasa da hepsinden azar azar var. Hepsini çok iyi yapsa Real Madrid'de oynardı zaten :)

can dedi ki...

Ben takimin ihtiyaclarini degerlendirirken mevkiye saplanip kalmamak gerektigini dusunuyor ve en onemli transfer ihtiyacimizin duran toplari cok iyi kullanacak bir oyuncu oldugunu iddia ediyorum. Yani sag bek, sag kanat vs. meselesinden onemlisi bu takimin kritik virajlarda mac almasini saglayacak bir futbolcu. Fener'de Diego, Caner; GS'de Selcuk, Hamit, ve hatta Burak takimlarina korner ve frikiklerden cok mac kazandirdilar. Bizse Fernandes'in takima kattigi tek onemli nitelik olan duran top becerisini tamamiyla kaybetmis durumdayiz. Umarim kimin yaptigi belli olmayan transferlerde bu hesaba katiliyordur.

Emre Toraman dedi ki...

ben orta olarak kullanılacak duran toplarda mevcut kadrodan 1. seçenek olarak ismail köybaşını düşünüyorum. biri serbest vuruşta biri de serbest vuruş gibi durdurup açılmış 2 ortayla bursa maçını getirmişti hatırlarsanız.

hatta sezon boyu ilk 11 oynarsa bence isabetli duran top ortası konusunda belki caner hariç sayılan oyuncuların hepsini geride bırakır. kariyere ya da hareketli oyundaki seviyesine aldanmamak lazım duran top ayrı bir mesele.

kaleye vurabilir mi o kadar emin değilim ama hazırlık maçlarında gol olanını görmesem de ilk maçta bir serbest vuruşunu ya kaleci 90dan çıkarmıştı ya da direkten dönmüştü.

Barreto dedi ki...

Hazırlık maçlarını izlemedim. İlhan Durusoy'un "Bu oyuncu kadrosundan 4-2-3-1 çıkmıyor" yazısındaki hususlar benim de kafama takılıyor. Yazının linki aşağıda. Hazırlık maçlarını izleyen arkadaşların bu konuda izlenimlerini merak ediyorum.

http://haber1903.com/Besiktas-28315-ilhan_durusoy_yazdi_bu_oyuncu_kadrosundan_4_2_3_1_cikmiyor.html

cochise dedi ki...

valla net 4-2-3-1 çıkmıyor. zira 2'deki elemanlar tayfur giunti ikilisi gibi birbirini tamamlayan olursa orası çok etkili bir yer oluyor. eğer üst düzey takım değilsen çapalı ön libero herzaman tercihim. yani 4-1'le başlamak daha uygun. Atiba gibi de çok akıllı, gerektiğinde hücuma çıkaracak, topla rakip arasına giren, faul alan, savunmayı üçleyebilecek ama skorerliği olmayan bir adam çapa için çok ideal. 4-atiba-4-1 daha uygun gibi. 2 forvet meselesi ise bambaşka bir bakış. savunmayı çok sevmeseler de olcay ve töre gibi top rakipteyken topun arkasına geçen ve orta sahayı 5'leyebilen en azından savunma tarafında akıllı kanatlarla baklavalı 4-4-2 yani aslında 4-1-2-1-2 oynanabilir. rakibin gücüne göre avrupa maçlarında falan ilerideki 1 çıkıp yeniden 4-1-4-1'e dönebilir.
Demba Ba hem tek forvete hem de çift'e uygun yapısıyla güzel bir fırsat sunuyor.

ama bu rakamlardan önemlisi skordaki rakamlar meselesi. kadroya alt alta koyup tahmini gol sayıları verdiğinde 70 geçmiyorsa şampiyon olamazsın. Bizdeki de etmiyor Oğuzhan/Gökhan bu alanda müthiş bir çıkış yapmazsa..

YSY dedi ki...

Bence cenk tosun varken çift forvet çıkmak daha iyi olur.

Barreto dedi ki...

@cochise,

4-atiba-4-1 ve 4-atiba-2-1-2 geçişkenliği bana da mantıklı geliyor.

Sanıyorum Biliç yeni diziliş denemeye pek niyetli değil.

JimmyLue dedi ki...

Basaksehir'de oynayacagimz maclar icin kombineleri nerden almak gerektigini bilen var mi ? mesela kapali us'un, dogu ust'un muadili neresi olacak?

bilen varsa paylasabilir mi ?

yilmaz dedi ki...

öncelikle gerçekler: nasıl oynayacağız?

-------4 lü savunma-----

-----veli ---- atiba----

sağ: töre (pektemek/cenk/kerim/ömer/holosko)
orta: ozzie (lanzini/kerim/olcay)
sol: olcay (ismail/motta/cenk/pektemek)

ba(pektemek/cenk/ömer)


bilicten kesinlikle bir değişiklik beklemiyorum. Geçen sene en kritik maçlar elden giderken almeida'yı çıkarıp pektemek'i, olcay'ı çıkarıp frei'i filan alıyordu oyuna. Gördüğüm en muhafazakar teknik direktör. dizilişi ve 1. oyuncuları değiştireceğine %10 bile ihtimal vermiyorum.

Bir de sizlerden farklı olarak, atibanın baklavanın 1'i için yeteri kadar atletik olmadığını düşünüyorum. baklava sistemi için bizim için fazla lüks şu kadro yapısıyla. Elde 700 tane kanat ya da kanat özellikli forvet var, iki yönlü ortasahamız neredeyse hiç yok.(ozzie'nin fiziği olsa belki)

hayalim:
porto ve benficanın 4-1-2-3 dizilişi çok harika. Ben td olsam, bu dizilişi denerdim. ozzie-kerim ya da ozzie-mustafa ikilisinin önüne olcay-ba-töre, olcay-ba-cenk koyarım. motta bu diziliş için ideal bir bek. sağ beki de kör topal kotarabiliriz. Ama ortasahanın ortasında oynayacak 1(javi martibez, matuidi, pogba vs. vs.) nereden baksan 10-15 m€'dan başlar almak istesek şimdi.

Emre Toraman dedi ki...

4-1-2-3(4-3-3) dizilişi geçen sene başında önder özenin de düşüncesiydi. çünkü fernandes ve oğuzhan bu düzen için ideal oyuncular. tek eksik çapaydı ve önder özenin arayışı da bu yöndeydi.

ama bilic bu konuda önder özeni dinlemeyip daha yumuşak bir oyuncu olan atibayı alınca, bu sene fernandes de gidince artık o tren kaçtı bence.

eldeki ortasaha orjinli oyuncuların en verimli olacağı 3lü orta saha düzenlerine bakınca,
atiba: 4-2-3-1 orta 2li
veli: 4-2-3-1 orta 2li
necip: 4-2-3-1 orta 2li
oğuzhan: 4-1-2-3 orta 2li
gibi bir durum çıkıyor ortaya. yani sadece oğuzhan var 4-1-2-3 düzeninde ideal oyununu oynayabilecek.

oğuzhan ve necip'in yedeklediği atiba-veli ikilisiyle önlerinde de oğuzhan ve kerim'in yedeklediği lanzini, 4-2-3-1 düzeninde bence bu seneyi götürecek yeterlilikte olur.

sonuç olarak lanzini, gökhan töre ve motta tarzı bir sağbekle kapatılırsa kadro mühendisliği açısından itirazda bulunmayacağım bir transfer sezonunu geride bırakmış olacağız:

kale: tolga, cenk, emre
stoper: franco, ersan, sivok, atınç
sağbek: yabancı transfer, serdar
solbek: ismail, motta
ortasaha: atiba, veli, necip
10: lanzini, oğuzhan
kanat: olcay, gökhan, kerim, uğur, holosko, ömer
forvet: demba, cenk, mustafa

kalite elbet tartışılır ama 25 kişilik, 5+3'e uyan, mevkiler arası dengesizlik olmayan, kadro mühendisliği açısından mükemmele yakın bir kadro oluşuyor.

not: fmden bildiğimiz avrupa kupalarındaki 4/8 altyapı kuralına da ömer yerine bir altyapı oyuncusu eklenirse uyuyor :)

Emre Toraman dedi ki...

ek: daha da mükemmelleştirmek için jones veya muadili masrafsız bir oyuncu alınıp holosko gönderilebilir.

Emre Toraman dedi ki...

bu arada beşiktaşı beşiktaşın değerleri üzerinden endüstriyelleştirmek, pazarlamak konusunda süreyya sonerli reklam hedefi 12den vuruyor. aklımdan çıkmayacak beşiktaş reklamları sırasında ernstin beşiktaş mücadeledirinden sonraki sıraya yerleşir. fikret orman döneminde reklamlar vodafoneun da katkısıyla gayet güzel gidiyor. sanırım şu ana kadar çıkanları hep beğendim.

QuaresmA dedi ki...

Demba'ya yıllık 3.5m maaş vermenin etkisini Gökhan Töre sözleşmesinde yaşıyoruz. Demba'ya 3.5, Cenk Tosun'a yıllık 1.6 veriyorsan Gökhan Töre de yıllık 2 milyon istemekte haklı konuma geçiyor. Amma velakin Oğuzhan'a yıllık 1.5m veriyorsan da Gökhan'a aynısını vermek durumundasın. Oğuzhan'a 1.5, Töre'ye 2 verirsen Oğuzhan'ı sözleşme yenilediğine pişman edersin. İşte bu maaş dengesi o kadar önemli ki ipin ucu bir kaçtı mı gerisi de geliyor. Tam bu işi oturttuk derken tekrardan eski hataları yapıyoruz. Umarım Töre transferini yıllık 1.5 milyon maaşla hallederiz de takım içi rahatsızlık ortamı oluşmasına imkan vermeyiz.

YSY dedi ki...

Töre önce bir iki maç kurtarsında 2 yi verirler zaten merak etme. Oda yüksekten uçuyor.

cochise dedi ki...

@YSY
aynı hacı, kimse kusura bakmasın; 2 M. potansiyele verilmez. Biz gökhanı istiyoruz, faydalı olacağını düşünüyoruz ama kendini abartmasın. halen o kadar ham ki. pas, çalım, şut tercihleri hep hatalı. bek kaçırma özürlü. ha müthiş yetenek mi evet. potansiyeli çok yüksek ama olmuş bir oyuncu değil. olsun; 2.5 alsın.

Barreto dedi ki...

Töre'yi 1,5'a bağlarlar tahminim. Veli ile kontrat yenilemediler henüz, malumatı olan var mı?

Bu arada basketbol takimi Kerem, Engin falan derken iyi transferler yapmis? Gerci dort tane point guard, uc tane shooting guard, dort tane kisa forvet ile ne yapacagiz orasini anlamadim pek. JaJuan Johnson'i Celtics'ten bildigim kadariyla "pivot" diye aldilarsa o is yas ki takimin en uzunu o su an.

Mayor dedi ki...

Ya biz niye lanzini diye tutturuyoruz Oguzhan varken? Bence lanzini'nin gelmesi oguzhan'i da bozar.

Takimin esas zayif halkasi, su an mainz macina bakarak soyluyorum, serdar, olcay falan degil, ersan.
Bilic onun yerine lider bir stoper istiyordu bence. Bu ersanla lig gecmez diyorum ve lanziniyi birakip bir stoper bakalim diyorum.

cochise dedi ki...

@shelbyl
Kandemir bu yıl kendi basketbolunu oynatmak istiyor; karşıyakadaki 100'lere giden takım stili; koş koşa dayalı, bol tempo. Muhtemelen çift guard oynarız o yüzden kısalar biraz fazlaca.

YSY dedi ki...

Lanzini transferi yalana bağladı. Bir oyuncu üstünde bu kadar süre durmakla hata yaptık bence. Bu işin bir deadline ı olmalıydı.

Emre Toraman dedi ki...

kerim hem kanat, hem de gerektiginde 10 numara alternatifi icin iyi isik verdi. en azindan bu sene fazlaca yasayacagimizi dusundugum sikisan maclarda iyi bir hamle oyuncusu olmali.

oguzhan 4-2-3-1 in 10 numarasi olmaktan cok uzak performanslar sergiliyor. bu sezon birinci tercih olarak baslamasi mumkun degil. bu sezon orta 2lide oynayabilmek icin kondisyon yuklenmeli. yoksa harcanacak.

yunus malli etkiliydi. gokhandan da kerimden de daha olgun bir oyuncu. 2 oyuncunun aksine hem kanat hem 10 numarada sadece dribblingiyle degil gol ve asist olarak tabelaya etki etme megiliyle de dikkat cekiyor. lanzini ya da gokhan olmuyorsa ikisinin yerine de dusunulebilir bence.

ismail ilk 11i mottadan daha cok hakediyor su anda. aslinda mottayi sol bek yedeginin disinda atiba-veli ikilisinin takimi hucuma tasimakta etkisiz kaldigi zamanlarda da oguzhanla birlikte alternatif olarak dusunmek fayda verebilir.

atinci oynadigi zamanlarda genelde begeniyorum. uzun boylu savunmacilarin bir cogunda olan(servet, gokhan zan, mertesacker) vucut koordinasyonsuzlugu yok gibi. fiziginin yaninda atletik yapisi da iyi gorunuyor yani. bu sezon 4. stoper olarak dusunulmesi cok buyuk risk tasimaz bence. potansiyel fayda/risk degeri yalcin vb. bir hamleden daha yuksek geliyor.

Vyntra'nın menajeri de denildiği gibi bizim Slaven Bilic'in kardeşi ise artık Bilic hakkındaki söylentilere tamamen inanmaya başlayacağım. Bu adam Beşiktaş'a ne verebilir? 33 yaşındaki Ronaldinho'yu yaşlı diye istemiyorduk, vasat bir sağ beki futbol hayatının sonunda almanın nasıl bir mantığı olabilir? Bir tek Atiba tuttu istedikleri topçular içinden ki bana göre Veli varken Atiba'nın da oynaması takımın üretkenliğini azaltıyor. Atiba iyi bir ön libero performansı sergiliyor ancak bana göre Atiba transferi de yanlıştı. Önder Özen'in dediği gibi biraz daha teknik bir orta saha oyuncusu transfer edilmeliydi.

Yine bizim yönetime kızıyorum. Geçen sene artık teknik direktörler transfer yapmayacak demediler mi? Bilic ile en başta bu konu konuşulmadı mı? Konuşulmasına rağmen Bilic kendi kafasına göre iş yapıyorsa neden hala o koltukta? Konuşulmadıysa eğer taraftara yalan söylediler demektir.

Lanzini'nin olmadığına üzülmedim. Belki gelse harikalar yaratacaktı, bilemiyorum. Bence Bilic veya Fikret Orman da bilmiyordur gelseydi tam olarak ne yapacağını. "4. yıldızı kim takacak?" geyiğini sürdürmek için lig tv şampiyon olmamıza izin verebilir bu sene. Seneye Beşiktaş 3. yıldızı, renkliler 4. yıldızı takacak diye reklam yapar dururlar. Bu sene daha garanti transferlerle şampiyonluğu kazanmalıyız.

YSY dedi ki...

Aynen bende öyle düşünmeye başladım. Ne hikmetse yunan milli takımına baya bir sardık son bir ayda.

vyntra ile mitroglou'nun menajerlik şirketleri farklı . arada bağlantı kurmak istemiyorum ama biliç ağır saçmalıyor ya.

yalçın'a taraftar tepkisi var diye göndertip , önder özen'i istifa ettiriyorsun , sonra dünyada sağ bek kalmamış gibi gidip 500 bin €'yu 33 yaşındaki muhtemelen hiç oynatmayacağın bir adama gömüyorsun .

vallahi bravo ya . insanlar haklı abi . hem para yok diyorsun hem sürekli , her sene sokağa para atıyorsun , yeter yahu .

http://www.fifa.com/confederationscup/players/player=367503/index.html

git şu adamı al 500 bine 10 kat faydalı olur vyntra'dan .

ulan madem insanların tavsiye ettikleri adamlarla ilgilenmeyeceksiniz ne halt etmeye scout sisteminiz var ...

QuaresmA dedi ki...

Biliç'in Beşiktaş'ın büyüklüğünü hala tam idrak edemediğini düşünüyorum ben geldiği günden beri. Sanki medyada empoze ettirilmeye çalışılan üçüncü büyük algısını yuttuğunu hissediyorum. Geldiği günden beri aldırdığı Atiba (tuttu ama gelmeden önce tanınırlığı neydi), Dany, Eneramo ve şimdi bu sağ bek bunlara örnek. Ne Biliç, ne de futbolcular hala üzerlerindeki formanın önemini kavrayabilmiş değiller. Aslıda çok anormal değil zira aralarında Beşiktaş ile şampiyonluk yaşamış olan pek yok. Üstelik Biliç; İbrahim Üzülmez ve İlhan Mansız gibi oyunculara hangi takımda oynadıklarını hatırlatacak kişilerin ekibe katılmasını da veto ediyor. Toraman'ı kadro dışı tutup üzerine tuz biber ekiyor. Takımın en büyük sıkıntılarından biri bu. Ne hocası Beşiktaş'ın büyüklüğünden haberdar, ne de topçular.

Bari başgan futbol direktörü olarak Mustafa Denizli'yi bağlayabilse.

Barreto dedi ki...

Büyüklüğü kim hissediyor ki Biliç de hissetsin. Devamlı başarı gelmedikçe, her bakımdan güçlenmedikçe, tarihin ne kadar şanlı olursa olsun eriyip gidersin. Başarılı olacaksın, taraftar gelecek, satabileceksin, büyük oyuncular alabileceksin, büyük hocalar getirebileceksin, yalnızca sen değil herkes büyük olduğunu hissedecek. Acemi yönetim, stajer hoca, 10 yıldır yapılamayan stat, parçalanmış tribün, yıkıcı medya, satılan 5000kombine 10bin forma. Ne büyüklüğü? Bak bakalım Liverpool'a, tarihine baksan en büyük! 20 yıldır sürünüyor. Son raddede şampiyonluğu veriyor. 15 senede kaybetiğini 2 senede bulamazsın. Biliç'i beğenmiyorum ama bu konuda kendisine kızmak pek anlamlı gelmiyor bana. Büyük takımda oynamamış ki hiç, en büyüğü Everton. Hajduk Split demeyin bana Dinamo Zagreb'in dengi değil.

QuaresmA dedi ki...

Büyüklüğü hissettirecek adamları veto etmeyecek o zaman. Okuduklarımıza göre yönetim ve Özen, Biliç'in ekibine deli İbo veya İlhan Mansız'dan birinin eklenmesini soruyor ama Biliç efendi kabul etmiyor. Onu geçtim, takımın en eskisi, ama iyi ama kötü her oynadığında bir tarafını yırtan Toraman'ı alkol bağımlısının teki yüzünden kadro dışı bırakıyor tam 1 yıl.

Oğuzhan'a, Töre'ye kim öğretecek Beşiktaş'ın büyüklüğünü ? Yabancı Sivok mu, Trabzonlu Tolga mı ? Tolga'nın şu an yaptığı liderliğe saygı duyuyorum ama olmuyor işte. Olcay, Veli her maç bir tarafını yırtıyor, Oğuzhan efendi 3-4 maçta bir iyi oynasın diye oturup bekliyoruz biz de.

Barreto dedi ki...

Bence de kulübün yakın dönem sembol oyuncularından biri ekipte olsa iyi olur. Biliç veto etmemeli.

Fakat Toraman mevzusu biraz karışık geliyor bana. Demirören kalıntısı bir hali var. 2009'daki şampiyonluk olmasa (ki hiç keyif almadığım bir şampiyonluktur, favorim 1990)tam bir fiyasko dönemi Toraman'lı yıllar. Toraman'lı Beşiktaş hiç bir zaman gurur duyulacak kadar iyi olamadı. Ayrıca Toraman'ın gençlere abilik yapacak karakterde olduğunu sanmıyorum. Şimdiye kadarki serüveni iletişim ve insanlarla ilişkilerinde zayıf olduğunu gösteriyor. Yönetim ve soyunma odası arasında değişik bir köprü kurmak için kadroda tutulmaya çalışılyor gibi. Bugün Üzülmez'in 40 yaşında sol bek yedeği olarak kadroda olmasını 32 yaşındaki Toraman'ın Nevzat Demir'de cirit atmasına tercih ederim. Berbat bir devir kapanmalı artık.

QuaresmA dedi ki...

Abi Toraman ne başarıların sebebi olarak görülecek, ne de başarısızlıkların sorumlusu olarak görülecek çapta bir oyuncu değil. Bildiğin düz topçu, Toraman hayatının topunu oynasa sezonda maksimum kaç puan kazandırır ki ? Ama takımın bazen oynadığı topa bakınca kadroda kötü oynayanlara, hatalı gol yenmesine sebep olanlara, hatalı karar verenlere el kol yapıp küfredecek veya Sezer gibi yatmaya gelip çalışmayan tiplere alttan alttan laf sokacak birinin de eksiği göze çarpıyor.

Ayrıca Toraman'ı inatla affetmeyip ondan daha iyi olmayan Dany, Vyntra gibi defanslar alıp durmaktan bıkmadık mı ? Affet geç işte, 1 yıl kadro dışı kalan adam bir daha kavga etmez. Sezer'i de ne yapıyorsan yap. 1 yıl top oynamamış Sezer'in bir daha toparlanacağını sanmam, Toraman 1 ay antrenman yese tamam olur.

QuaresmA dedi ki...

"Hatalı karar verenlere" derken hakemleri kast ediyorum.

cochise dedi ki...

bu vyntra haikatten tuhaf. Hani yaşlı adam diye transfer eleştirilmesini hiç sevmem; zira iyi bir kadro dengeden ibarettir. genç kadar yaşlı/tecrübeli de olacak. Sağdece sağ bek oynayabilecek yabancı transferinin 5+3'te saçma olduğu yani D/R-C ya da D/M R gibi bi adam alınmasının mantıklı olduğu da açık. Ama bu isim vyntra olmamalı. eğer 33 yaşında adam alacaksan kendini üst düzeyde ispat etmiş adam alırsın. Misal Karagounis'i 33'ken al, ya da Gekas idareli kullanırsan fayda verir. (Niye ben de yunanlardan gittiysem :D ). Misal motta yerine razvan rat alsa kimse yaşlı demez ama vyntra ne yahu. Kimse Atiba demesin. Atiba'nın iyi bir kariyeri var ve farklı ülkelerdde oynamış. Bu adam neredeyse tüm kariyer tek takım. Valla ucuz transfere, yıllık ücreti ucuz adama asla tamamen hayır demem; ama bu herif gelse sağ be'e değil anca savunmayı yedeklemeye gelir. Ve yalçın kadar bir etki anca yapar. Yabancı hakkını doldurmanın ne anlamı var bilemedim.

QuaresmA dedi ki...

Bu arada sırf yaşlı diye Vyntra, Serdar'dan bile daha yavaş falan denmiş bazı yerlerde. Lakin videolarından gördüğüm kadarıyla yavaş falan değil adam, hızı yerli yerinde.

En son Ispanya Ligi'nden aldigimiz tecrubeli sag bek, kume dusen Celta'dan gelen Juanfran'di. Vyntra'nin takimi 10. olmus bari gecen sene.

Besiktas'in transferlerine artik anlam aramaya gerek yok. O yolu biraktigimiz belli oldu zaten. Gene birileri bir liste sunmustur, o listedeki isimle anlasilmistir.

du, levande dedi ki...

juanfran solbekti. bi de şimdi baktım 38 yaşında hala oynuyomuş, hatta vyntra'nın geldiği levante'deymiş. bütün sezon da oynamış.

alper dedi ki...

Gökhan Töre imzalasın dertler bitsin..

10 yıl yunanistanın zirve takımında bir yıl ispanyada oynamış DK kadrosunda yer bulmuş sürekliliği olan ve mezarda yatsa bile S.kurtuluş'tan daha hızlı olabilecek bir adama 500-600 kaat vermişiz.Bence iyi transfer.Onu almasaydık başka sağ bek almayacaktık ve büyük ihtimal orta sahada daha iyi olan Atibayı sağ beke çekecektik ilerleyen zamanda.İcabında bu tip adamları 5+3 ten dolayı döve döve klübede oturtursun sesleri de çıkmaz.Hala G. Töre ve yetenekli bir orta saha transferi bu sezon işimizi görür.Çok para harcamaya gerek yok bu sezon .ÇÜNKÜ BU SEZON BJK TAKIMI 11 KİŞİ SAHAYA ÇIKARAK BİLE SEZON SONUNDA HER TÜRLÜ ŞAMPİYON OLACAKTIR.fb VE gs NİN 19 ŞAMPİYONLUĞU VAR İKEN VE 4.YILDIZ MUHABBETİ BU KADAR KOYULAŞMIŞKEN KİMSE HİÇ BİR FEDERASYON ONLARDAN BİRİNİ ŞAMPİYON YAPIP SENELERCE SÜREBİLCEK BİR TANTANAYA SEBEBİYET VERMEK İSTEMEZ.BU SENE HER TÜRLÜ BİZİ ŞAMPİYON YAPARLAR BİR SENE ÖTELELERLER 4. YILDIZ KAVGASINI.SENEYE ALLAH KERİM DERLER.ENSEYİ KARARTMAYIN RAAT OLUN.

@du levande

Duzeltme icin sag ol, bek diyecektim sonra kafam karismis sag da eklemisim. Juanfran'in hala daha oynuyor olmasi ciddi mucize yalniz, adam bizde futbola kusse hakki vardi, iyi toparlamis.

Barreto dedi ki...

Teorik olarak Vyntra hem Serdar dan hem de Atiba'dan daha iyi bir alternatif sagbek için. Ayrica orjinal pozisyonu da stoper. Bence fena sayılmaz. Bu arada başka bir hoca olsaydı Serdar'ı önlibero oynatmaya çalışırdı, iyi de olurdu.

Unknown dedi ki...

Bilic ve kötü kokular meselesine dair net bir şey söylemek zor. Vyntra ise bundan bağımsız olarak kötü bir oyuncu değil. Hatta Köybaşı-Motta gibi geri kanat stili oyuncularla solu kullanacağımıza göre kademe/pozisyon bilgisi/tecrübe faktörleriyle 1 sene oldukça verimli olabilir. PAO'dayken zamanın sol beki Nikos Spryropoulos (o da wing back tarzıydı) ile birlikte iyi görüntü sergiliyorlardı. Yanı sıra hücum etkinliği de Serdar Kurtuluş'tan epey iyiydi. Geçen sene 38 maça çıkmasının fiziken büyük bir düşüş yaşamadığına kanıt olabileceğini düşünürsek tepkileri anlamak güçleşiyor.

YSY dedi ki...

@alper Bilic'in menajerlikle ilgili ali cengiz oyunları varsayımını bir kenara koyarsak bencede Vyntra en azından mevcut adamlardan daha iyi bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz. Transferdeki bütçeyi daha çok forvet ve 10 numaraya ayırdığımız için sağ bekede bu paraya ancak bu kadar. Yarın öbür gün stoperede bu tarz bir adam gelirse şaşırmayın. Bu konuda da fazla yüklenemiyorum açıkçası yönetime.

besiktas haber dedi ki...

Musa Muhammed'in ekim-kasım ayında takıma katılacağı varsayılırsa vyntra transferi çok mantıklı...

besiktas haber dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

Vyntra işi bile yalan olacak galiba. Bir kulüp talip olduğu oyuncuları alamayabilir. Hatta alamadıklarının sayısı, alabildiklerinden daha fazla olur. Ama tüm talip oldukların medyaya sızarsa transfer yapmakta beceriksiz olduğun algısı yerleşir her yere. Yönetimin şu transfer hedeflerinin basına sızması işine bir önlem alması gerekiyor.

Ya kimdir bu Atakan Kurt ya, Tanri parcacigi mi? Baktim Twitter'da Vyntra ismini ilk kim telaffuz etmis diye, gene bu herif cikti karsima:

https://twitter.com/atakankurt2/status/491558034947444736

Niye her transferi kac gun oncesinden haber veriyor ya bu herif? Besiktas kulubu kamuoyu yoklamasi ile transfer yapacak capsizlikta mi ya? Yeter be.

Vyntra transferi de olmazsa su Atakan Kurt ve onu besleyen yoneticilere cok pis laflar hazirladim ama dursun simdilik.

Vyntra'nın Serdar'dan iyi oynaması önemli değil. Şampiyon olmamız için Serdar'dan çok daha iyi olması gerekir. Geçen sene ne güzel Motta'yı kiraladık, onun ayarında bir sağ bek kiralanamaz mıydı da gidip futbol hayatının sonuna gelmiş adamı satın alıyoruz? Üstelik 5 yabancı kullanabilecekken bu hakkımızı niye bu kadar vasat bir adam için harcıyoruz? Bu transfer girişimi parasızlığı değil, kulübün transfer konusunda doğru düzgün bir araştırma yapmadığını gösteriyor.

alper dedi ki...

Nedensellik kuramı nın çöp olduğu yıllar önce ispatlandı da bizim klüpte NEDEN önder özen gidince hemen Atakan Kurt gibileri pr çalışması yapar gibi transfleri önceden sızdırmaya başladı?

Yorum Gönder

Ara