.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Mayıs 2014 Cuma

Önder Özen'in Açıklamalarının Ardında


Önder Özen dün Bjk Tv'de uzunca bir programa konuk oldu. Yanlış hatırlamıyorsam, 14 gazetecinin 30'dan fazla sorusunu yanıtladı. Dün bir kez daha görüldü ki, Beşiktaş'ın temel sorunlarından biri, Beşiktaş'lı gazeteciler. Manasız sorular, manasız yorumlar... Bir bilgi edinmekten öte, sadece kendi fikrinin iletildiği zaman kayıpları... Soruları beğenmedim. Soru soruş biçimlerini de beğenmedim. Hepsi değilse de, bir bölümü. "Hah şunu da biri sordu" diyeceğim bir soru gelmedi. Kanal da soruların tasnifinde -bence- çok başarılı değildi, bir sürü aynı soruldu. Dolayısıyla, cevaplar belli bir intizam içinde gelmedi. Hiç soru almadan Önder Özen faaliyetleri anlatsaydı bence daha başarılı bir program olurdu.

Önder Özen -kendinin de söylediği gibi- kendiyle ilgili sorulara net cevaplar verdi. Kendiyle ilgili olmayan konulara bazen durum gereği yuvarlak, bazen korumacı tavırla yumuşak geçişler de yaptı. Bunu da doğal karşılamalıyız. Hatta ben bazı soruların sorulmasından bile rahatsız oldum, bunların kamuoyu önünde tartışılması Beşiktaş'a zarar verir diye düşündüm.

Siz bugün çeşitli mecralarda bu açıklamaların metinlerini okuyabilirsiniz hatta eğer videosu düşmüşse, izleyebilirsiniz. Bir önceki gün Fikret Orman'ın açıklamalarıyla birleştirince resim biraz daha netleşiyor. Ben de, o metinleri aktarmaktansa, Özen'in üstü kapalı geçtiği bazı konuları, Fikret Orman'ın açıklamalarıyla birleştirip aslında ne demek istendiğini sizlerle paylaşacağım. Bu paylaşımlar, benim yorumladıklarım, ima edildiğini düşündüklerim veya o sonuca çıkan açıklamalardır. Önder Özen'in açıklamalarını da -bence- okuyun, benim o açıklamalardan anladıklarımı da aşağıdan takip edin.

Önder Özen karışık gitti, benim aklımda da karışık şekilde kaldı, affınıza sığınarak aklıma gelen bütün başlıkları sıralıyorum. Benim aklımda kalanlar bunlar oldu;


  • Cenk Tosun'un maaşı 1.2 M Euro. Kap'a bildirilen fazlalık rakamlar Gaziantepspor'a ödenen bonservis ücreti. Devre arasında Gaziantepspor Cenk'i satıp para kazanmak istiyor, talipleri de var lakin Beşiktaş oyuncuyla anlaşıyor. Sezon sonu sözleşmesi biteceği için de, Gaziantepspor zora düşüyor. Beşiktaş da bir miktar bonservisi, Cenk'in maaşının içine katarak transferi bitiriyor.

  • Manuel Fernandes'i sezon başında gönderme planı varmış ancak o risk alınamamış. Bugün, tüm birimler "keşke" diyor, kimse de "ben göndermeyin demedim" diyor.

  • Kerim Frei'nin bu kadar az süre almasında, çizgi oyununu bilmemesi rol almış. 

  • Ömer Şişmanoğlu'nun bu kadar az süre almasında, top direkt Bilic'e atıldı. Kendisine haksızlık yapılmış olabilir dendi ancak bir süre sonra Ömer'in idman kalitesinin düştüğü, gece çıkmalarının arttığı da vurgulandı. 

  • Almeida'nın kalması, Beşiktaş'ın A planı değil. Bence planı bile değil. 

  • Sağ beke Sefa Yılmaz'ın devşirilmesi planı var. Bilic bu konuda çekimser kalıyor, Önder Özen tarafından ikna edilmesi gerek. 1.5 M Euro civarında bir bonservisle oyuncunun transfer işlemleri tamamlanmış durumda. Bilic onay verirse, oyuncu geliyor. 

  • Bilic Sefa konusunda ikna edilemezse, yabancı hakkının biri sağ bek pozisyonunda kullanılma durumu var. 

  • Önder Özen'in Bilic konusunda hayal kırıklıkları var. Escude-Pedro meselesi, dar rotasyon meselesi, bazı transferler meselesi, antrenman metodları meselesinde bazı fikir ayrılıkları var. Bence bu fikir ayrılıkları az-buz değil. Önder Özen, en azından kendisinin sezon başında tarif ettiği teknik direktör profilinin dışında bir manzarayla karşılaşmış olmanın hayal kırıklığını yaşıyor bence. Yine de, umudum var diyor ama başka ne diyecek?

  • 4231 düzeninde öndeki dörtlünün üçü değişiyor. Töre transferinde anlaşma noktasının uzağında olduğumuz izlenimi var. Ben o 3 oyuncunun da yabancı olacağı kanaatini edindim.

  • Ramon Motta takımda tutulmuyor, İsmail'e güveniliyor. Belki İsmail'in arkasına bir oyuncu alınabilir ama İsmail gelecek sezonun planındaki sol bek gibi görünüyor. Ramon Motta "tamam ben de farkındayım, uçmadı ama işimizi gördü" deniyor. 

  • İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk takıma dönüyorlar. 

  • İbrahim Üzülmez ve İlhan Mansız, Slaven Bilic onay verirse Beşiktaş teknik heyetine dahil oluyorlar. 

  • Dany, Fikret Orman'ın reddettiği, Önder Özen'in çekimser kaldığı, Slaven Bilic'in istediği bir transfermiş. Önder Özen en büyük yanlışı olarak, o dönemde Bahia takımından Titi'yi almaması olarak gösteriyor.

  • Oyuncuların gece gezmesi meselesi, kulüpte büyük rahatsızlık doğurmuş. Gelecek sezon çok daha sert tedbirler alınacağı anlaşılıyor. 

  • Belçika'da 2 feeder kulüple anlaşılmış. 501.000 Euro maliyeti var. İkisinden birisi tercih edilecek. 

  • Musa Muhammed, 31 Eylül'e kadar profesyonel sözleşme imzalayamıyor. Feeder klübe gönderilecek.

  • 5 transferimiz, Forvet + Sağ açık + Forvet Arkası + Stoper + Sefa Yılmaz gibi görünüyor.  

  • Gönüllü scoutlardan 4'üne yarı resmi görev verilecek. Ben birini tanıyorum; Ersin Kurnaz.

  • Salı günü kamp kadrosu belli olacak, gidenler de o gün belli olacak.

  • Oyuncular belirlendikten sonra, transfer görüşmeleri bizzat Fikret Orman tarafından yapılacak. 

209 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 209   Yeni›   En yeni»
Ugur dedi ki...

Öncelikle Önder Özen 4 transfer yapacağız demiş ama yeterli olacağını sanmıyorum. Gökhan'ın ne olursa olsun kadroda tutulması lazım, o yetenekte ve kendini geliştirme ihtimali olan genç bir oyuncuyu bulmaları kolay değil hadi bulundu diyelim bonservisi şusu busu ne kadar olacak ? Ayrıca GS ve FB kesin kapacaktır Gökhan'ı, çok büyük prestij kaybı olur. Toraman'ın ve Sezer'in affedilmesinden bahsediliyor, tamam kadro derinliği için mantıklı olabilir ama bu adamlar 1 senedir maça çıkmadı ne kadar verimli olabilirler artık tartışılır...Bu takıma çok iyi bir yabancı golcü kesin şart. Yabancı çok iyi bir stoper şart. Toraman'ı ben saymıyorum açıkçası, sürekli sakat Ersan'a da çok güvenmemek lazım. Türkiye'den de alternatif olabilecek ilk 11'e koyunca sırıtmayacak yerli bir stoper de alınmalı.(Sivok'un da gideceğini düşünürsek) 2 stoper (1 yerli-1 yabancı) 1 sağ bek, 1 ofansif orta saha, 1 forvet (Cenk hariç) direk şart. Motta giderse İsmail'i yedekleyebilecek bir sol bek de lazım. Oldu da Gökhan giderse bu listeye bir de kanat adamı yazmak lazım. İş zor valla transfer döneminde.

Unknown dedi ki...

Bana kalirsa su ana kadar gerek baskanin gerek Onder Ozen'in yaptigi transfer edilecek oyuncu sayisi aciklamalari biraz taktiksel yapilan aciklamalar. En basitinden Sivok-Escude-Holosko-Eneramo-Fernandes-Almeida sutlandiginda geriye Franco-Atiba ve eger bonservisi alinirsa Jones-Motta kaliyor. Yani yalnizca 4 isim. Hem +3'un kulubede olacak olmasi hem de sakatlik/formsuzluk durumlarina onlem olarak 8 yabanci kesin doldurulacak. Bu da Motta-Jones alinirsa dahi 4 yabanci daha gelecek demek. Stoper, ofansif ortasaha ve forvet garanti yabanci alinacak. Kalan bir yabanci da devsirme sag bek ve Tore meselesine gore ya sag/sol acikta oynayabilecek birine ya da sag bekte kullanilacak bence...

Dedigim gibi benim teorim Motta ve Jones'un kalacagi yonunde. Bence eldeki sartlarda (ayrilan butcenin kisitli olmasi ve bu oyuncularin alisma donemini atlatmis olmasi acisindan) mantikli olur gibi. Diger bolgelere kaliteli transferler daha acil. Jones konusunda cok negatif ve kararsiz vardir ama dedigim gibi oraya hic transfer yapilmayacagina en azindan kadroda tutulsun ki Veli-Atiba-Jones-Oguzhan-Necip orayi ancak kaldirir sezon boyu...

Önder Özen'in niye 4 transfer yapacağız dediğinin de iyi analiz edilmesi gerekiyor kanımca.Satır aralarında mali durumun pek parlak olmadığını ifade etti bir biçimde.

Biliç'te aradığını bulamadığını " kendi Klopp'umuzu aradık , aramadık değil " dediğinde yüzündeki ifade anlatıyordu bence.

Fatih Doğan , Atıf Keçeci , Serdar Sarıdağ gibi leş adamlara soru sorduracaklarına cartalete'ye , noat'a , buradan insanlara adam gibi sorular sordursalarmış çok önemli bilgiler elde edilebilirmiş bence.O denli içten , net ve dürüst konuştu.

Açıkçası ben yaptığı çalışmalardan umutluyum. Feeder işi , Dikilitaş işi , BJK LAB işi , antreör kalitesi , bunlar çok kritik işler .

A takımı nasıl yarışmacı yapabileceği konusunda bir fikrim yok.

Zaten kendisi de sezonla ilgili umutlu konuşmadı. Gelecek adamlardan bir tanesi yıldız olur minvalinde konuştu.

Ben açıkçası geçen seneki fikrimi koruyorum. 2-3 ekleme yapıp iskeleti kuvvetlendirmek daha faydalı olabilir.

Yani Caner - Emre Can - Sefa ve bir ofansif orta saha alınarak idare edip seneye sağlam yabancılarla akışı değiştirmeye çalışmak daha makul geliyor bana.

Barreto dedi ki...

@ göktürk çinserin

Yorumuna tamamen katılıyorum. Eğer istediğimiz gibi bir stoper alamazsak Sivok kalmalı bence.

Basında Babacar'ın kiralanması gibi bir şey dolaşıyor. Demba ba alınamayacaksa Gomis yerine Babacar'ı tercih ederim.

Son olarak: şu Beşiktaşlılar medyasının durumu gerçekten içler acısı. İnternet siteleri bir alem, muhabirler başka bir alem, hele Bjk TV'yi hiç sormayın. Bölük pörçük giderek parçalanan, küçülen,tuhaflaşan düşüncesizler güruhu! (az sayıda istisnalar hariç)

Unknown dedi ki...

Bu arada Onder Ozen'in videosuna linki olan var mi? Dusmanliktanmidir bilemedim, bu adamin aciklamalarinin ertesi gunu ne zaman google'lasam bulabildigim tek sey taa bir senelik "tanri parcacigi" videosu :S

beagle dedi ki...

Tank gibi savunmacı denen Titi'yi düşünüp, çalışanın Biliç'in ısrarını kıramayıp dany'i alıyorsan, para ederlerken almeida ve fernandez'i satamıyorsan (maaşlarıyla en az 15-20 milyon euroluk kayıp), zaten başkan müdahelesiyle sezer, faili meçhul eneramo işleri de dönebiliyorsa bizim henüz futbol direktörümüz olmamış görünüyor.

Belçika'daki pilot takım, dikilitaş falan güzel işler de bütçesel boyutları 1-2 milyon ve olası faydaları 3-5 sene vadeli. Scout sistemi de güzel pazarlanıyor ama iki sezonda elde var Musa Muhammed o da 8 ay ön beklemeli, Beşiktaş kadrosuna minimum katılma süresi 2 sezon görünen bir aday.

Profesyonel bir kulüp olma ve gelecekte sınıf atlama için bu projelere inanmakla birlikte, bugün yönetiminde daha dirayetli olunması gerekli. Arkadaş direktör olarak Dede'yi beğendiysen aldır. Potansiyeli daha kısıtlı ama toparlayıcı, iyi ayaklı genç stopere ihtiyacı olanlara epey para edecek Pedro'yu sat mesela bu transfer için. 4-2-3-1 kazmataş sistemini oynayacaksan Mustafa pektemek'i hemen bugün para ederken, milli takımdayken satıp demba ba işini kotarmalısınız. Pektemek'e de yazık. Kanatta mı kullanacaksınız?

Beşiktaş futbol takımı taraftar korkusu, başkan-g.direktör-t.direktör tercihleri, bütçe korkuları ile atalet ve panik durumlarında yönetiliyor.

Veli,Olcay,Atiba Beşiktaş için en iyi ihtimalle yedek oyunculardır. Normal bir maç 11'inde 1'den fazlası kalite düşürür. Ama Veli ve Olcay şu anda pazar değeri olan oyuncular. Nakite çevirin ve net oynacak, bir işi hakkıyla yapacak adamlar alın. Lütfen biri Veli şöyle iyi falan da demesin. Bu tip ne savunma ne hücum yapabilen oyunculara iyi dendiği günler, kulüp ve taraftarın acınası şeyler yaşadığının göstergesidir.

Özetim şu, nakit 10-11 bütçe varsa; elde kullanmayacağın, ya da bize yetersiz ama başkasına lazım oyuncularda 10-15 milyonluk değer yatıyor. Nakite çevirin, takasa girin ve futbol görüşünüz neyse ona uygun adamlar alıp oynatın. Seneye de demagoji, ajitasyon gibi teknikler uygulamadan (suçlu benim, kenarda zırlayan hoca vb) başarıp, başarmadığınıza göre hareket edin. Örnekler için bkz "Moneyball" .



onderizo dedi ki...

Aynen elinde link olan varsa dedesinin hayrına bi yollasın ya

Tuco Salamanca dedi ki...

Küme düşen takımın, ayağı kırılmış sağ açığını üstüne para vererek alalım ve sağ bek olarak oynatalım.

İşte Beşiktaş'ı yöneten futbol aklı :)

Deniz dedi ki...

Yani elindeki tüm oyuncuları tutacaksa tabi ki de 10 milyonluk bütçe olur elinde, onla da 4-5 orta klasmanda adam alır transferi bitirir, seneye tekrar üçüncü oluruz, bu sefer şampiyonlar ligi ihtimali de olmaz, direk uefa ligi.

Elindeki dört beş oyuncuyu takasta kullanarak bir yerli oyuncu transferi yapman lazım.

Kurtulduğun o adamların maaşlarını iki tane free transfer adamın maaşına harcaman lazım.

Bir kiralama ile bir adam daha alman lazım. (şu serie b'deki adam mesela)

Sonra o 10 milyonu gerekirse 5-5 harcaman ve iki iyi adam alman lazım. Bakın dikkat, 4-3-3 harcamak değil. Toplam kalite yükselmiyor maliyeti düşürünce.

Bütçe raporlamacı lazım bu adama, kulübünkünü kullanabiliyorlar mı acaba?

2.ligde Hacettepe'de oynayan çiroz bir çocuğu alıp a takım sağ beki yapsınlar sonra o çcouk senelerdir milli takımın sağ beki olsun.

İşte Fenerbahçe'yi yöneten futbol aklı ...

Ha aynı futbol aklı Bursa'da da var onlar 2. ligden bile değil 3. ligden Şener diye bir adam almışlar şimdi de utanmadan 3m € istiyorlar falan filan ...

Yapmayın etmeyin yahu ...

Unknown dedi ki...

küme düşen kayserisporda alınabilecek rahat 5-6 adamı bir çırpıda sayabilirim, o takımın küme düşmesinin sebebi yaşadığı şanssızlıklardır (sezon içerisinde en ileriden en geriye kadar birçok oyuncusu sakatlandı, haliyle takım olamadılar ve de bir antrenör tercihi faciası yaşadılar). ayrıca geçtiğimiz yıl küme düşen ibb'nin oyuncusu edin visca'da arsene wenger tarafından takip edilmişti. orada da doka gibi visca gibi o takımın üstünde olan adamlar mevcut. tıpkı drogba'nın gs'nin üstünde bir oyuncu olması gibi..

Tuco Salamanca dedi ki...

Dünyada sağ bek kalmadı ya biz gidip sağ açıktan sağ bek yaratmaya çalışalım yine.

Sefa için de en az altı parametre bulur Önder Özen ama işin sonu fiyasko olacak, orası değişmiyor.

Karşında Melo ve Meireles var, sen Veli ile şampiyon olurum diye hayal kuruyorsun, Beşiktaş'ın içine düştüğü Veli özetliyor, öyle bir yokluk içine düştük ki övecek tek adam olarak Veli'yi bulabiliyoruz.

10. haftada havlu attıktan sonra hemen bir sonraki sezonun planlarına başlarız.

Bu arada başkan stad 30 Ağustos'a yetişecek derken hiç 2014 demedi, herhalde 2015 Ağustos'tan bahsediyor, Haziran ayı geldi daha numaralının temelini geçtim hafriyatı bile kalkmadı ama sorun yok haftaya netleşir :)

Abi şu olayı anlamıyorum ya . Sanki imkanlar ganiymiş de yönetim , teknik direktör , futbol direktörü gerizekalı mazo insanlar olduğundan Melo'yu almak yerine Veli ile oynuyorlar .

Hiç mi yanlış yapılmadı , sürüsüyle yapıldı.

11 transfer yerine 3 transfer yapıp onlarla da patlayabilirdik.Futbolda mutlak bir doğru yok.

En yakın rakibinin tek oyuncuya verdiği parayla 8 oyuncu almak durumundasın ve buna rağmen Beşiktaş çok fazla kadro sorunu yaşadı.

Önder Özen'in 11 m €'luk bir kısmı kendi bir kısmı yönetimsel a takım planlaması tutmamıştır .Bunda oyuncuların da , teknik ekibin de , yönetimin de suçu vardır.

Biliç'in dar rotasyonu ve inadı , yönetimin maaş ödemedeki sorunu , oyuncuların özel hayatlarındaki dikkatsizlik birleşiyor.Bunlar al işte aldın başarısız adamıya indirgenecek mevzu değil. Fernandes'te mi Önder Özen'in suçu ?

Bunlar üzerinden bu adamı değerlendirmeyi bırakalım abi.

1 sene sonra bu takımda adele sakatlıkları devam ediyor mu ,alt yapıdan 1-2 oyuncu takıma kazandırılabiliyor mu , pilot takım Beşiktaş'a bir şey katıyor mu , Pedro Franco değerini arttırmış mı , Beşiktaş yetiştirdiği antrenörlerden top class adam çıkarabiliyor mu, bunlara bakalım.

Biraz büyük çerçeveye bakalım artık.

Yok işte kulüpte para yahu , alamıyor istediği oyuncuyu ...

Tuco Salamanca dedi ki...

Aynen dediğin gibi 11 tane adam almak yerine 3 tane adam alsak, öyle de patlayabilirdi ama daha düşük bir ihtimal olurdu ve daha da önemlisi doğrusunu yapmış olurduk.

Bu sene yine aynısı olacak, 7-8 tane vasat adam 11-12 milyon Euro vereceğiz, ben de diyorum ki 12 milyon Euro ile sadece üç oyuncu alınsın, üçü de takıma sınıf atlatacak adam olsun, biz hala Sefa Yılmaz'dan sağ bek yaratmaya çalışalım.

Ugur dedi ki...

Tolga

yerli-franco-yabancı-ismail

veli-atiba

töre-yabancı-olcay

yabancı


Şu kadroda yabancı yazan yerlere çok kaliteli isimler alınması şart. 5 yabancı olayı da dengeleri bozuyor ilk 11 için. İsmail soru işareti ama yerine motta yazamıyorsun sınırlamadan dolayı. Stoperde franco-yerli yapsan ersan performans verebilecek mi o da soru işareti...Sağ beke Rize'den koray alınabilse keşke ben sefa yılmazdan daha verimli olacağını düşünüyorum. Olcan falan çok lüks bu şartlarda bize. Ama Gökhan veya Olcan'dan biri de kesin bu kadroda yazmalı ozaman kalite iyice düşer.

yilmaz dedi ki...

bu bloglarda, ekşisözlük'te efendime söyleyim twitter'da garip bir şekilde sanki birşeyler ters gitse de başkana, özen'e, bilic'e ve onları "prensipte" destekleyenlere laf soksak diyen bir kitle var ve azımsanmayacak sayıdalar. Ben kötü niyetli olduklarına inanmak istemiyorum, iyi niyetli eleştiri de göremiyorum.

ya arkadaş, daha dün akşam, kulübün futbol direktörü, kulübün televizyonuna çıkmış, saatlerce süren açıklamalar yapmış, ikna etmiş-etmemiş, ama mertçe her soruya -hatta kötü niyetli sorulara bile- içtenlikle cevap vermiş. transfer stratejisinin nasıl olacağını ayrıntılı bir şekilde anlatmış, nerelerde hata yaptıysa kabul etmiş. Ve en önemlisi "keşke" demiş hem de kaç kez.

Şimdi bu kadar söylenenden sonra hala gelip, ikinci ligin topçusu diye bir adamı yermenin anlamı ne? E geçen senenin şampiyon takımının stoperini aldık devre arasında noldu?

Haber1903 denen siteye bakıyorum, 10 haberin 5'i hayatında çimento kokusu bile duymamış "beşiktaş'ın ileri gelenleri" bence bu stat bu sene bitmez diyor. Bu nasıl bir goygoy'dur Allah aşkına. yönetim bir yıldır söylüyor sezon başına yetiştirmeye çalışıyoruz diye. Buradaki iyi niyeti görmek bu kadar zor mu Allah aşkına? Lan yetişmesin bu sene, bu sene de olmayıversin. Gözünle görüyosun işte yapılıyor stat orda. 30 sene de sürmeyecek, bitecek sonuçta. Senelerdir "mayısta kazmayı vururken" bi tane şöyle okkalı bir eleştiri yoktu piyasada.

Fikirlerimi toptan söyleyim bilic'i başarısız buluyorum, oyun taktikleri önümüzdeki dönem için bana güven vermiyor. Transfer komitemizin yetersiz olduğunu düşünüyorum, medyaya yansıyan isimlerin hiçbiri beni heyecanlandırmıyor, bu sene de daha iyi olacağımıza ihtimal vermiyorum. Ama hem yönetimin, hem bilic'in, hem özen'in iyi niyetlerinden zerre şüphem yok. Kendi dönemlerinde olmasa da, attıkları adımlarla daha sonraki dönemlerde gelecek başarıyı inceden tesis etmeye başladıklarını görüyorum

Tuco Salamanca dedi ki...

Stad konusunda kendini zora sokan Fikret Orman. En baştan şunu demesi lazımdı; "bu inşaat iki yıl sürecek". O gitti resmen kendi ayağına sıktı, akıl var mantık var, şehrin ortasında, eski stadı yıkıp yenisi yapmak bir sene sürer mi hiç? Kötü niyetli insanların eline koz verdi ve asıl goygoyu Ağustos'ta göreceksiniz, haber1903 tayfası bu sefer haklı olarak "stad hani bitiyordu" diye başlayacaklar.

Şurada 2 ay kaldı, hala çıkıp stad yetişmeyecek demiyor, yetiştirmeye çalışıyoruz diyor, ben bunu anlamıyorum.

yilmaz dedi ki...

söylemek istediğim tam da bu zaten. yapıldığını görüyorsun, kamyonlar sürekli gidip geliyor, 3 vardiya çalışılıyor. Yetiştirmeye çalışıyorlar işte. Hala daha "ağustos'a yetişmeeeeez" demenin neye faydası var anlamıyorum. En son Almeida demiş ağustos'a yetişmez diye. Bu ne alaka abi?

Barreto dedi ki...

Para, Para, Para
2. bitiremeyince eksi 20milyon Euro.
Birde şöyle deneyin,
Defolu veya sezon sonu ürünler alabiliyoruz. Alın size üç transferli senaryo (Töre hariç)
Kale:Tolga/Cenk
SağB: TRANSFER /Serdar (Necip ve Atiba oynayabiliyor)
SolB: Motta/İsmail (Ersan ve Atiba oynayabiliyor)
Stoperler: Sivok/Pedro/Ersan/Toraman (Necip oynayabiliyor)
Orta: Veli/Necip/Atiba/Jones (Serdar ve Oğuzhan oynayabiliyor)
OfansifO: TRANSFER/Oğuzhan/Sezer (Kerim, Olcay forvet arkası oynayabiliyor)
Açıklar: Kerim/Olcay/Töre/Erkan Kaş (Motta,İsmail,Cenk, Ömer açık oynayabiliyor)
Forvet: TRANSFER/Cenk/Pektemek/Ömer
TRANSFERLER
Sağbek: Ramon Motta benzeri bir adam bulsunlar 1,5 milyon €
Ofansif Ortasaha: Kaliteli bir eleman 5 milyon €
Forvet : Kabacar/Lukaku benzeri dev kulüplerin gençlerinden kiralama 1 milyon €
Töre/Jones/Motta bonservisleri 6 milyon €

Biliç’i bilmem ama Ertuğrul Sağlam ilk ikiye sokacaktır.
Şampiyonlar Ligine gidebilseydik şimdi burada ne isimler uçuşacaktı.

Tuco Salamanca dedi ki...

Ağustos'a yetişmez demek ne kadar gereksiz ve saçma ise, Fikret Orman'ın Ağustos'a yetişecek demesi de o kadar gereksize ve saçma.

Ağustos'a yetişse ne olacak? Madalya mı takacaklar? Çık ve daha bir sene sürecek de ve bu muhabbet bitsin artık.

Valla Gurcan'in ozetini okuyunca "bu sene ne kadar kil oldugum hamle varsa hepsinin musebbibi Bilic'mis" intibasini aldim. Uzucu. Kulup yonetimi az cok toparlandi, bu sefer teknik direktor hususunda garip bir kilitlenme yasayacagiz gibi.

raison dedi ki...

Gürcan arkadaşımızın yorumunu okudum. Soru soran yazarlarla ilgili görüşlere değinilmemiş olsa program izlenmemiş, metinlerden yola çıkarak yorumda bulunulmuş diyeceğim. Genel olarak sosyal medyada tartışılan yorumlarda da Özen in yorumlarından çıkarılan sonuç herkesin nasıl algılamak istediğiyle ilgili bir sonuç. Belki benimki de öyle.

Açıkçası ben Biliç le ilgili büyük fikir ayrılığına rastlamadım. Neden? Çünkü gelen sorulardan anlaşılıyor ki Özen in görev ve yetkileriyle ilgili yanlış beklentiler var. Özen bu eleştirilerin adresi ben değil Biliç diyor ve kendisiyle ilgili puanlama yaparken sahadaki taktiksel şeylerden çok projelerine puan veriyor. Zaten kendisini bir projenin parçası olarak görüyor.

Biliç in oyun anlayışı ya da oyuncu tercihleri ile ilgili olarak onunla fikir alışverişinde bulunuyor. Biliç kendince haklı olan şeyleri söylüyor ve bu konuda Özen diretmiyor. Zaten diretmem, bu doğru olmaz, benim her söylediğimi de ASLA YAPMAMALI diyor. Burada sadece makul bir duruş sergilemiyor, teknik adamında bir duruş sergilemesi ve popülist davranmamasını istiyor. (Ülkemizdeki en büyük hastalık)

Antrenman metodlarıyla ilgili eleştirisi medyatik söylenti. Dün o konuya değinmedi. Ama Özen, Biliç arasındaki diyalogdan gidecek olursak,

Kerim neden daha fazla şans bulmuyor sorusuna çizgiye paralel oynayamıyor cevabını alıyor. (Katılırım, Kerim in eksikleri ayrıca tartışılır) Ama Özen in burada Biliç in söylediği şeyi kabul edip, inanıp İbrahim Üzülmez bunu öğretsin demesi ilginç.

Özen e sorulmayan en önemli sorulardan bir tanesi, takımdaki genç oyuncular bir yıl içinde üzerlerine ne koyabilirdi, istenilen seviyeye geldiler mi? Eğer cevap olumsuz ise Biliç ve ekibi nicelik olarak mı yetersiz yoksa eğitmenlik konusunda nitelik olarak mı yetersiz ki İlhan, Üzülmez takviyesi isteniyor?

İkinci konu istenmeyen transferleri Biliç in yaptığı. Eğer Özen menajerlerin bu kadar etkili oluğunu bilmiyordum demese ki en önemli cümlelerinden birisidir adres olarak direk Biliç i gösterebilirdik.

Kulüplerin ama özelinde Beşiktaş ın yıllardır en büyük sorunu takımın ihtiyaçlarına göre kadro yapılandırılması değil menajerlerin isteğine göre kadro yapılandırılması olmuştur. Özen in hatta zamanında Altınsay ın büyük ölçüde desteklenmesi de bunun tersine çevrilmesi arzusudur. Başkanın geçtiğimiz günler artık menajerlerin istediği değil bizim istediğimiz oyuncular alınacak demesi (Neden en azından geçen yıl değil de bu yıl söyleniyor? Başkana ne kadar güvenebileceğiz?) yapılan transferlere daha fazla ışık tutuyor. Bura da Özen ve ekibine büyük iş düşüyor. Teknik adam dün de anlattığı gibi oyuncu ile ilgili sipariş verir. Sen kaleyi 40 metre uzakta oynayabilecek oyuncu bulamazsan, bulsan bile ikna edemezsen o adam menajerin iyi yağladığı (işi bu) oyuncuyu tercih eder ki menajer transferleri spekülatiftir her zaman.

Sefa konusu da ayrı tartışma konusu. Algı sanki Sefa gibi olabilecek büyük potansiyel varda Biliç bunu istemiyormuş gibi olmuş. Burada kimin neyi isteyip istemediği değil ki mesele. Özen in bile garanti veremeyip, söylediğine göre güvendiği birçok kişiyle de konuşup Biliç in önüne koyacağını söylüyor. Çünkü Özen gibi Biliç de görmüştür ki camia olarak birlikte yürüyemiyoruz (Özen in en önemli tespiti) ve futbolcu üzerinde, en ufak hatasında kamuoyu baskısı oluşacak, bu yüzden performansının altında oynayacak ve bu oyuncu ikinci S. Kurtuluş olursa bütün yıl ceremesini kendisi çekecek. Her ikisi içinde kolay karar değil.

theotheo dedi ki...

@övünç

birader sen şunu anlamıyosun. hala bu takıma sezer falan dönücekse toraman falan dönücekse bu iş olmaz. burda bir anlaşalım artık ya. bir takım sezer öztürkten umut bekliyorsa artık kepenk kapatsın.

para yokmuş. ulan sen 1 milyon euroyu sezere verirsen tabiki paran olmaz.

özen ne dedi 18 ay. bunun 1 senesi geçti. kaldı 6 ay. ortada ne var sıfır. elinde bir tek oyuncu var mı ileriye umut veren 0. bir tane top oynayan para edicek adam vardı fernandes onu da yok ettiler.

eğer sen şampiyon olucam diyosan profilin şu olmalı.

caner olcan
sagna lescott ba vandervaart diego

böyle olması lazım. bunun daha düşüğüne 50 golü geçemezsin birader.

beşiktaşın hangi oyuncusu gs ve fb de oynar. net bir soru? ilk 11 e banko koyarım dediğin oyuncu kim beşiktaşta?

BJK4EVER dedi ki...

Part 1

Ben acikcasi yapilacak 5 civari transferin (Motta, Tore dahil) yeterli olacagini dusunuyorum.

Ben biraz da eksikliklerden yola cikarak transferleri dusunuyorum. Gecen sene en buyuk sikintimiz hucum hattindaki kalitesizlik ve gol kisirligiydi. Icerideki Rize, Karabuk, Antalya, hatta son dakikada aldigimiz Eskisehir maclarinda kilidi kiramadik, buna deplasmandaki Antalya, Karabuk maclarini da ekleyebiliriz.
Derbi maclarinda da FB deplasmani haric gol sikintisi yasadik.
GS macinda Fernandes ve Almeida yerine kaliteli 2 adam olsa skoru 2-0'a getirip kilidi vurabilirdik.
Keza deplasmandaki GS macinda da hucumda 2-3 tane klas adam olsa o oyun ustunluguyle skoru yakalardik. Ic sahadaki FB maci keza oyle, Almeida kaciriyor Sow atiyor fark orada iste. Ki ic sahadaki Sivas, deplasmandaki Konya maclarini da hucumdaki kalitesizlik yuzunden kaybettik aslinda; rakibi defansta tedirgin edecek ve onlari cikartmayacak veya 2'yi bulup kilidi vuracak oyuncular olmadigi icin puan kayiplari oldu. Maalesef hucum dortlusu yetersiz kaldi.

Ben defansta sikinti yasadigimizi dusunmuyorum, hele ki (Sivok kalmak istedigi surece) stoper transferine anlam veremem, hele ki bonservis odeyecegimiz stopere!
Ki gecen sene FB kadar gol yemisiz, GS'den 1 gol fazla. Ama FB'den 21 gol eksik atmisiz, bu mac basina 0.5 gol demek.
Gecen senenin savunma disiplini bence yeterli, sadece hucumda kaliteye ihtiyac var. Hele ki genclere yatiracagim diyip iyi bir 2. yari gecirmis Pedro Franco'nun onunu hemen stoperle kapatacaksin.

Benim takimda gordugum ciddi eksiklikler kaliteli baba forvet, kilit acabilen 10 numara, yedek kanat oyuncusu ve vasat ustu sagbek. Bence bu transferleri yapabilirsek yeterli olur. Bu arada Motta ve Tore'yi alinmis var sayiyorum. Bu transferleri yapabilirsek yeterli olur, ki sagbek almasak bile sikinti olmaz, Atiba sagbek ortada Veli-Oguzhan da yapma ihtimalin her zaman var.

Gelecek sene icin de oyle 8-9 transfere ihtiyac yok. Son 2 sene kadromuz dar gibi gozuktu, ama bunun nedeni tamamen sakatliklarin sayisi, kadro yetersizligi degil. Sen sakatlik sorununu cozmezsen 30 kisilik kadro da yetmez sana. Ki FB'de de Sow-Emenike 2-3 hafta sakatlaninca tepetaklak gitti, demek ki rakiplerin kadrosu da ahim sahim degil bize gore. Sadece biz sakat veriyoruz o kadar.

Sakatlik sorununu cozeceksin, Sezer ve Toraman'i affedip rotasyona katacaksin, genc oyunculari motive edip forma sansi vereceksin, bu kadar basit.
Kiralik gitmis olan Hasan Turk ve Tanju Kayhan'i da ekstra olarak kadroya katarsin, boylece transferi de gercekten kalite ihtiyacin oldugu bolgelere harcarsin.

Bu arada Motta gibi istikrarli, yasi musait, ucuza kapatabilecegin ve takiminda olmayan agresif, hirsli bir karaktere sahip bir oyuncu kacirma luksumuz yok. Ismail ne oldugu belli degilken Motta kacirilmamali. Ayrica Ismail solbek-yabanci sagbek dusuncesi guzel de, egri oturup dogru konusalim. Alacagimiz olasi sagbek Serdar'in biraz daha az duzgun, az hata yapani olacak. Fark yaratacak oyuncu bulamayacagiz (G.Gonul veya 3 sene evvelin Ebouesi gibi), o yuzden yabanci sagbek gereksiz olur. Sivok gitmek isterse de oraya ucuz yabanci bir stoper getirirsin 3. stoper olarak, oraya para harcamak akil kari degil. Butceyi tamamen Tore, yabanci 10 numara, yabanci forvete yatirirsin.

BJK4EVER dedi ki...

Part 2

Kimse de maddi durum vs diye birbirini kandirmasin. Kayserispor'un tum sezonu sakat gecirmis vasat sag acigini alip sagbek oynatmak icin 2-3 milyon euro bonservis odemeye razi olan, elinde Ersan-Franco-Sivok-Toraman varken ekstra bir stopere 2-3 milyon euro bonservis odemeye razi olan takim maddi sikintidan soz edemez. Orada futbol akli yoktur, kusura bakmayin.

Kurulacak kadro ve transferler de asagidaki gibi olur. Oyuncu sayisi olarak da 25'ten yola ciktim, ki bu kadro zaten futbol dunyasi capinda normal bulunan gecerli bir sayi. Sakatlik sorununu cozdugumuz surece kulube sikintisi olmaz.

Transferler:
yabanci 10 numara
yabanci forvet
Tore
Motta
yedek kanat (yerli mumkunse)
bulunabilirse yerli sagbek

Gidecekler:
Holosko
Jones
Eneramo
Fernandes
Almeida

Kadro:

Tolga
Cenk
Guven

Serdar
Tanju
Toraman
Ersan
Franco
Sivok/ucuz yabanci stoper
Ismail
Motta
Atiba

Atiba
Veli
Necip
Oguzhan
Hasan Turk

Ugur Boral
Olcay
G.Tore
yerli kanat
Frei
Muhammed
yabanci 10 numara
Oguzhan
Sezer

yabanci forvet
Cenk
Pektemek
Omer


29 kisilik kadro, Oguzhan ve Atiba cift yazildigi icin 27 kisi. Gayet de yeterli, ustelik olasi ekstra alinacak yerli sagbeki yazmadim bile. Forvet enflasyonu oldugu icin olasi yerli kanat (Tore olmazsa Olcan icin) transferinde yerli forvetlerden biri takasta da kullanilabilir. Hatta Mustafa kiraya verilse daha iyi olur kendisi icin, cunku toparlamasi icin oynamasi lazim surekli olarak. Kadroda da sadece 6 yabanci var, ekstra olarak bulunurse rotasyon icin ekstra bir yabanci orta saha oyuncusu da alinabilir, veya yedek kanat oyuncusu yabanci olabilir (ki yedek kanat olarak niye Aydin ve Turgut Dogan Sahin alinmiyor hala akil sir erdiremiyorum).

Sonuc olarak sadece 4-5 tranfer ve iyi bir futbol akliyla gayet iyi bir kadro kurulabilir. Ama son yillardir yaptigmiz sacma transferlerden (Moledo, Sefa Yilmaz vs) vazgecmemiz lazim. Ve sakatlik sorununun kaynaginin bulunup kokunden cozulmesi lazim.

du, levande dedi ki...

erkan kaş da eklenebilir bu kadroya. kiralık gidenlerin içinde en düzenli oynayan o oldu sanırım.

BJK4EVER ile cok benzer dusunuyorum. Motta 5+3 sebebiyle gonderilecek deniyor ama hem onde, hem arkada oynayabiliyor, ayrica pislik oyuncu kontenjanini dolduruyor, ecnebinin "intangible" dedigi cinsten onemli bir katki. Bulmusken, uymusken, maliyeti cok cok ucuzken, kapat gitsin.

Stoper transferi gereksiz. Takim gol yediginde ya beklerin kademe hatasindan yiyor, ya da ortasahadaki/hucumdaki sacmaliklar donup pozisyon oluyor. Sivas macindaki havatopu hakimiyeti sikintisi kabul, ama zaten sen maci o asamaya getirtmezsen o sikintiyi da yasamazsin.

Hucum hattini yabancilardan olusturma dusuncesine saygi duyarim, ama 5+3'te oyle bir devrim yapamiyorsun.

3. olduk diye kadromuz yetersiz bulunuyor da, yani 2.ligi 1 puan ile kacirdik. Demek ki kadro "o kadar" yetersiz degil, ki 5+3 rakiplerimizi de vuracak, sadece bizi degil.

Cidden yonetim gidip bir stoper, bir Sefa alip esas kalite eksikligimizin bariz oldugu yerlere ciddi takviye yapmazsa birakirim bu isleri.

xiyar dedi ki...

bjkforever sagolsun bana da tercuman olmus. arkadasa katiliyorum deyip birakmayayim, bir-iki ek yapayim ama.
bu takimin transfere, hele o yildiz transferlerine hic ihtiyaci yok. zaten bu iki eliyle bi sikini dogrultamayan yoneticilerin bu isi becermelerine imkan yok.
en sorunlu mevki sag bek. buraya da oyle sagna, syrna gibi perti cikmis adamlari alacagimiza, alt liglerden, guney amerika'dan filan potansiyeli olan birini alsak, serdar, necip atiba opsiyonlariyla gayet goturur.
stoperde franco, ersan, sivok var elimizde. her ucu de milli takimlarinda rotasyona giren ya da direk oynayan adamlar. ucu de duzgun, karakterli. lugano, bruno alves gibi sert ama pislik adamlarla mac kazanacagina, birak kaybedelim amk. buraya da altyapidan, alt liglerden potansiyeli olan birini bulmak lazim.
sol bekte ismail ve motta yeterli.
orta sahada veli var ki su an takimin en degerli oyuncusu bence. atiba diger on libero. necip, oguzhan, serdar bu bolgede oynayabilecek diger adamlar. illa para verilip biri alinacaksa, bu bolgeye alinmali.
sagda gokhan tore var. yedegi olabilecek biri lazim.
ortada (bilic'in 4-2-3-1'ine gore) oguzhan, muhammed rahatlikla oynar. bu cocuklara guvenmek lazim.
solda olcay, duruma gore hatta holosko bile oynayabilir (evet, holosko besiktastir :). holosko ters kanatta is yapabilir.
onde pektemek (ki hic tutmam), omer ve cenk var. tekrar edeyim, bu cocuklara guvenmek lazim. daha saymadigim adamlar da var, frei, s. ozturk vs.
anadolu takimi mi oldu, olsun amk. diego, ronaldinho gibi adamlarin elinde kulup maskara olacagina anadolu takimi olsun. besiktasi tutuyoruz lan, diego'nun tassagini degil.
neyse, ben kacayim, theo gelir simdi.

beagle dedi ki...

Hamleli, güçlü, en az ortalama hızda, 1.85 üstü, sportif şekilde iyi miktar cüsse taşıyabilen (80-90 kg) stoper alınmadığı takdirde Bale veya Ronaldo gelse bu iş olmaz. Nokta.

Tam olarak savunmada sorunumuz var. Az gol yedik çünkü 9 adamı savunanlardan seçip oynatıyoruz. Dengeli adam dağıttığımızda savunma peynir oluyor. (9u açayım elimizde Mitar Mrkela ve Metin Tekin olsaydı Biliç Olcay ve Töre'yi keser miydi? Hayır tabiki.4-3-3 oynamıyoruz. 6-3-1 oynuyoruz.)

Son olarak farklı boyutu göstermek için bir soru daha: Fb forvet oyuncuları ile Bjk Savunması ringde karşılaşsa ne olurdu? (Kuyt, Emenike, Webo, Sow vs Necip, Sivok, Pedro, Motta) Dövüş sıklet tutmadığı için iptal edilirdi ya da Webo kan çıkmasın diye Emenike'yi tutarken kalanlar bizim oğlanları pataklar, paketler gönderirdi.

Eşit miktar adamla rakibi durduramayacak bir savunmamız varken, forvet adamlarının kalitesini sorgulamak abes. Yeterince ofansif adam sahadayken beraber oynadıklarında Kerim, Mustafa ve Oğuzhan'ın hatta yanlarında Muhammed'in güzel işler yapabildiği hazırlık maçlarında görüldü. Kötü haberi ben vermiş olmayayım ama 7-8 iyi transfer falan geleceği yok. Asıl tasarruf ve kurtuluş bu kadrodan yararlanabilmekte yatıyor ki sinerji arkayı yeterince adamla sağlama almaktan başlar.

Bakın burada bir yanlış değerlendirme var.

Beşiktaş'ın Sezer'e verdiği 1 m € ile Diego'ya verdiği 1 m € aynı değeri ifade etmiyor.

Beşiktaş'ın ağır sözleşme şartlarından ne kadar çektiğini çabuk unuttuk sanırım.Kulübün bu yapıyı değiştirmeye çalışmasının Fikret Orman'ın en büyük icraatlarından biri olduğunu belirtmiştim.

Hani isteniyor , alınamıyor diye çemkiriyoruz ya sürekli , hah işte bu sözleşme şartlarının ağır biçimde(uçak biletleri , ev kirası , araba kirası , garanti ücretin yüksekliği , bonus ücretlerin yüksekliği , pay isteyen menajer sayısı vsvs ) oyuncu lehine olması istediği için alınamıyor pek çoğu.

Avrupa piyasasında bonservissiz görünen oyuncular gerizekalı değiller.Bonservis ücreti kadar imza bedelleri istiyorlar.

Beşiktaş yarın isterse Etoo'yu da alır , Gomis'i de alır , Diego'yu da alır ama 2 sene sonra geriye Beşiktaş kalmaz.

Bahsedilen adamların bu takıma , bu kulübün şartları ile gelmeyeceğini net söyleyebilirim.

Onun dışında 1 m ona vereceğimize buna verelim olaylarının kağıt üzerindeki rahatlığının yanıltıcı olduğunu da iddaa ediyorum.

Beşiktaş yarın riske girip Motta gibi iki Brezilyalı getirerek başarısız olursa , yine biz demiştik diyeceğiz.Halbuki olası durum bu.Beşiktaş'ın potansiyelli adam alacak parası da yok.Ne var biliyor musunuz ?

Beşiktaş'ın çok iyi bir , şartlar denk gelirse iki adam alacak parası var.

Bakın bir alt postta 6 transfer yazmış Gürcan.

Beşiktaş'ın bunun kararını vermesi gerekiyor.

Takım bence ciddi eksik.Ya yine yamamaya çalışıp paşa paşa 3. olur , 1 sene sonraya yine elimizde bir şey olmadan 1 10 kağıt daha harcayarak girmiş oluruz , ya da gelecek seneki kadromuzun ilk 11'ine 2 adam daha yazarak girmiş oluruz.

Olay bu kadar basit.

Türkay dedi ki...

Bir kulübün bir oyuncuyu transfer etmek isteyip alamaması kadar doğal birşey yok. Fakat BJK'deki sorun, transfer haberlerinin dışarıya çok kolay sızması. Diego'dan hiç kimsenin haberi olmasaydı, Diego'nun alınamadığından da hiç kimsenin haberi olmayacaktı. Allah'tan başkan, taraftarın haberi olduğu için oluşan taraftar baskısından etkilenip ödeyemeyeceğimiz paralara sözleşme imzalamıyor.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ovunce katiliyorum, oyuncu enflasyonu iyi bir sey degil, sonra elinden cikarmak icin kivraniyorsun ve cogu zaman zarar ediyorsun. 8 tane ucuz maliyetli soru isareti transfer yerine 2 tane olsun, ilk 11'e nokta transfer olsun. Obur seneye takima klas atlatacak 1 tane daha yaparsin, planli sekilde guclenirsin. Aksi takdirde her sene sil bastan 6-7 transferle bir yere varilmiyor, hem de mali acidan takimin beli dogrulmuyor.

BJK4EVER dedi ki...

@beagle

Bizim savunmamizda falan sorun yok. Senin 6-3-1 dedigin sistemde oyunculari inceleyelim:

Almeida top rakipteyken var sayilir, ama mesela bir Sow'dan fazla degil. Fernandes veya Oguzhan kayip, G.Tore eli belinde dolasir, sadece Olcay oynattigimiz ekstra adam.

Orta sahada oynayan Atiba ofansif yonu de olan oyuncular, ozellikle Veli bu yonde kendini gelistirdi. Ki zaten dunyadaki her takim 2 tane orta saha oyuncusu ile oynuyor, tek onlibero ile oynayan 1 tane buyuk takim yok.

Senin kafandaki takim nasil bilmiyorum, ama Oguzhan'in ortada oynadigi maclarda da gorduk iste cok birsey degismiyor.

Bu takimin eksikligi gayet net; forvette kalite. Senin ornek verdigin takimin orta sahasi da Topal-Meireles-Emre'den olusuyor, cok mu ofansif? Onlar kagit uzerinde 4 hucumcu ile oynuyor, biz 3. Tek fark onlarin forvet oyunculari ortala 12-13 gol atacak kadar kaliteli, bizim ofansif orta saha diye kullandigimiz adamlarin en iyi sezonunda attigi gollerin tamamini toplasan onlarin 1 forvetinin attigi etmiyor. Bu da kalite farkindan kaynaklaniyor.

O yuzden ki forvete ve 10 numaraya kaliteli 2 adam sart. Bunu saglarsak sorun kendiliginden cozulecek.

Bu kadar gol kisirligi cektigimiz bir sezondan sonra hala defansi tartisiyorsak gidip kapatalim kulubu bence. Hayir, Cannavaro ve Nesta'yi bulup 2-4-4 mu oynayacagiz cozemedim ben.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

sneijder 1 golle parasını çıkarıyor da takımın geri kalanı ne halt yiyor o gol atarken?? alınan türkiye kupasında başak oğlanına çevrilen sabri'nin mi daha çok payı var kocagöt sneijder'ın mı?? veya sezon boyunca kıçını yırtan melo-selçuk'un mu, yada takıma sonradan monte edilen yekta kurtuluş'un mu daha çok payı var takımın toparlanmasında?? örneğin yekta takıma girene kadar deplasmanda sadece bize karşı hükmen bir galibiyeti vardı adamların.. yani birden fazla parça bir araya gelince sistem çalışır hale geliyor, bazen gözünüze küçücük gelen o parça diğerlerinden daha değerli olabilir! ki oluyor da zaten..

beagle dedi ki...

@4ever,
"these are not the droids you are looking for!" :) bence bizim savunmamızda sorun var. Merkez defans ve orta saha savunmacılarının savunma özellikleri yetersiz olduğundan takım kurulum tercihleri bu açıkları kapamaya yönelik oluyor.

Futbolu bilen bir adam için tez uğruna sayı, sistem karıştırıyorsun gibi geliyor.
Beşiktaş Fernandez ve Oğuzhan beraber oynamıyor. Yani sistemimiz o değil. Öyle olsaydı Kerim,Muhammed ve Pektemek'i fernandez yerine denerdik.
Saydığın FB kadrosu rakip ceza alanı önü ve içinde gruplanabilen 4 santrafor özellikli adam kullanıyor. Ofansif özelliği yüksek beklerini ileride kullanarak ek kanat oyuncusu bulundurmuyor ve 2 kontenjan tasarruf ediyor. Maça göre 2 veya 3 defansif orta saha ile oynuyorsa da bekleri ileri çıkardığı için toplam savunmacı sayısı (yani sadece kaleyi savunma kriterine göre seçilen adam sayısı) 4-5 oluyor. Kullandığı defansif orta sahalardan Emre, Baroni hatta Meireless çift yönlü oynadıkları için yaratıcı orta saha, top taşıyıcı orta saha, kanat vb kullanmayıp direk santrafora yükleniyorlar. Tıkandıklarında ise hemen Alper'e dönüyorlar.

Töre gayet geri koşuyor ve mücadele ediyor. Bütün sezon sözde forvet oynayıp 3-4 gol atmasına, ve korner köşesine uğramamasına rağmen alınmaya çalışılmasının sebebi o. Bence rakip alanda iyi top tutuyor ama Biliç'in farkında olduğunu sanmıyorum.

Neyse ben ne dediğimden çok eminim. Sivok, Fernandez ve Almeida'dan bir cacık olmayacağını ve onlara güvenip kurduğumuz sistemlerle bir sürü yıl kaybedeceğimizi, herkes onlara yıldız derken söylediğim gibi. Senin de fikrin değişmeyecek gibi, zaten şu aşamada değişmesini de beklemiyorum. O zaman izleyip bakacağız dostum. Nasılsa Beşiktaş bize daha uzun süre sefa yaşatmaz, maçlarda bunaldıkça buralarda atışırız.

alper dedi ki...

Bence BJK nın asıl sorunu tempo ve 90 dakika olmasa bile maç içerisinde bölüm bölüm olsa bile bir türlü yapamadığımız tempoda süreklilik..Bunun da sebebi bence atlet oyunculardan oluşmayan bir kadromuzun olması..FB nin 10 kişi kaldığı halde 45 dakika boyunca bize yaptığı baskıyı ve oynadığı yüksek tempo fitbolu biz hiç bir maçın 10 dakikasında bile yapamadık.Ha keza F.Terim döneminde şampiyon olurken GS nin de en büyük silahı idi bu tempo ve baskı fitbolu..Ve bu fitbolu her maçın belli bir bölümünde bile oynayabilecek bir fitbolcu grubumuz yok.Eskişehirden sonra ligin en çok pas yapan takımıyız istatistik olarak.Ama aslında pas fitbolu oynamaya uygun bir kadromuzda yok.Pas yapıyoruz çünkü atlet bir takım olmadığımız için yavaş oynuyoruz yavaş çıkıyoruz geriden.Bakmayın çoğu maçta en çok koşan takım olduğumuza hızlı koştuk mu mesele bu bence..

Peki çare?..Elinde Olcay-S.Kurtuluş,P.Franco,Almeida gibi topçular var ise baskı kurma şansın rakip ceza alanı civarına bir 10-15 dakika da olsa çöreklenme şansın olmaz olamaz..Hİlbert i elimizde tutsak sezon başında 10 fitbolcuya gereksiz paralar vereceğimize A.Potuk ve Umut Bulutu biz alsak..Bu sene de kadroya Olcan Adın,Vander Vart ve Gomis'i eklesek iddia ediyorum hem paradan kazanırdık hem sportif başarıdan..

alper dedi ki...

Almanya'dan Jones u takip eden gözler sadece kramponlarını alıp gelecek diye Dany izleyen gözler en azından devre arasında takıma sertlik ve direnç kazandırmak için yıllardır gözümüzün önünde olan Gosso'yu nasıl görmez mesela?

Mayor dedi ki...

Almeida'nin gonderilmesi hatadir.
Moussa Sow'un maasi 3.4 m Euro ligde attigi gol 15
Almeida'nin maasi 2.5m Euro ligde attigi gol sayilmayan 2 gol dahil 15

Fakat Sow'un yaninda;
Emenike 10 gol /2.7 m euro
Kuyt 10 gol / 2,85 m euro
Webo 10 gol atmis.


Bizde ise;
Olcay 8
Oguzhan 7 gol atmis
bu iki oyuncudan sonra 33 macta 4 gole ulasan Tore var. Bu kadar.

Almedia'nin takimdan ayrilmasindan dolayi Mendes'e de 2.5 milyon euro odenecek.

Besiktasta degismemesi gereken 5 oyuncudan biridir. Degismesi gerekenler takimin hucum yukunu sirtlayamayan diger oyuncular olmalidir.
Mendes'e verilecek 2.5 + yeni oyuncu maasi en az 2 diyelim. Birde bonservis ekledinizmi ustune nereden baksan 5-6 milyonluk bir harcama yapip bir sezonda 15 golden fazla atabilecek bir adam alamayacagiz.

Deniz dedi ki...

Mayor;

tüpçü döneminde yapılan anlaşma gereği Almedya ayrılsa da ayrılmasa da o para fona ödenecek. Baştaki anlaşma bu şekilde yapıldığı için. O gideri her türlü yaz yani.

Unknown dedi ki...

dün rıdvan da dile getirdi, fener pektemekle ciddi şekilde ilgileniyor olsa gerek. salih+stoch ikilisi ile takas edilebilir.. adamların eli kolu bağlı diego için yabancı kontenjanında yer açmak zorundalar...

"c-Oyuncunun Şirketimizle olan sözleşmesinin sona ermesiyle serbest kalması halinde Firmanın Şirketimize ödediği tutar, yıllık % 10 faiziyle Firmaya geri ödenecektir. Oyuncunun sözleşmesinin Şirketimizce uzatılması halinde, Firmanın ödediği tutar yıllık % 10 faiziyle geri ödenerek oyuncunun ekonomik hakları da Şirketimizce geri alınabilecektir."

Bu para Almeida kalsa da , gitse de ödenecekti .

Burada yine bir yanlış anlaşılma var.Almeida , Beşiktaş tarafından gönderilmiş değil.Bir teklif yapılmış , adam bunu reddetmiş (ki tavan ücret önerildi fakat daha çok performans kriterleri olan bir sözleşmeydi , işine gelmedi).Kendisini dünya kupasında gösterip daha iyi bir kontrat alabileceğini düşünüyor ki bence Rusya ve Orta Doğu dışında Beşiktaş'takinden daha iyi bir kontrat alması imkansız.

Burada sürekli salt Beşiktaş tarafından bakma durumu var ya. Sanki biz ne istersek olmak zorundaymış gibi.

Beşiktaş'ın menfaati açısından bonservisinin alınması makul olurdu ama adam ile sözleşme imzalayabilmen için onun şartlarını kabul etmen gerekiyor. Şartlar kabul edelebilir miydi , o konuda çok emin değilim.

Almeida'nın gitmesinden dolayı memnunum ama bu da bize Demirören'in son kazığıdır ...

Barreto dedi ki...

4-2-3-1 SAPLANTISI
Özellikle Töre’yi alamazsak 4-1-3-2’ye(442 Diamond/Baklava da diyebilirz. ) dönmeliyiz. Töre alınınca da 4132'ye dönebiliriz aslında. Tek çekincem, Biliç’in repertuarındaki yetersizlik. Taktik ve formasyonda pek öyle esneklik, yaratıcılık göremedik Biliç’ten. Kafayı 4-2-3-1’e takmışız, modern, evrensel kabul gören ve revaçta bir sistem ama her kadroya uyar mı? Elimizdeki malzemeye bir bakıverelim. Almeida'da yok artık.

1. KADRO (Düşük maliyetli oyuncu tipi önerileriyle)
……………………Cenk………………….(Babacar).………….
……………………………………………………………………………..
………………………………(Diamanti)……………………….….
……………..Veli…………………………….Atiba…………………
………………………………Necip…………………………………….
Ramon…………Pedro……………Ersan…………….(Hilbert)
…………………………………Tolga……………………………………
2. KADRO
…………………Ömer………………….Pektemek…………….
……………………………………………………………………………..
………………………………Olcay……………………………………..
……………..Oğuzhan………………………Kerim……………..
……………………………….Jones…………………………………….
İsmail…………Sivok……………Toraman…………Serdar…
…………………………………Cenk……………………………………
Erkan ve Sezer de kullanılabilir.
Hücuma etkili çıkan bekler, birbirine yakın oynayan iki forvet ikilisi ve çalışkan bir ortasaha. Önliberonun önündeki üçlüde oynayabilecek 8-9 oyuncu var. Kadro derinliği de 4231’e göre daha fazla ve kullanışlı. Ne dersiniz.

Aslında tam olarak söylemek istediğim bu.

Bu şekilde " düşük maliyetli " yüzlerce kadro kurabilirsiniz ama ipler sizin elinizde olmaz. Rakibin kötüyse şampiyon olursunuz .

Bu seneye şampiyonluk hedefi ile girerseniz çok büyük ihtimalle paşa paşa 3. olacak ve seneye takasta kullanmaya çalışacağınız 4-5 adamınız olacak .

Metin Tekin'e bağladım resmen ...

kokocambo dedi ki...

Yeni sezonda erkan kaş'ın da rotasyona girmesi gerektiğini düşünüyorum. Uğur boral'ın sanırım bu sezon bitmiyor sözleşmesi ama biliç zaten kullanmadı diğerleri gibi. Erkan'ın sol ayağı ve çalım yeteneği uğurdan daha iyi ve diri bir oyuncu. Sağ ayağını da kullanabiliyor ama her turlu ters kanatta da kullanılabilir. Genç, yetenekli, maliyeti düşük, yerli ve altyapıdan. Nasıl bir gelişim gösterdi bilmiyorum ama bu ligin üzerinde bir fiziği olan Atınç bile bence yeterlilik gösterebilecekse kesinlikle kadroda kalmalı. Pedro'yu oynatana kadar a2'de nasıl hazır tuttuysak Atınç da eğer gelecek ışığı gösteriyorsa kesinlikle kalmalı. Bugün için faydası tartışmalı olur, ama aynı kapasitede 5-6 yaş büyük oyunculara para üstü oyuncu verip aynı verimi alabildiğin ortamda geleceğini daha rasyonel çizmeni sağlar.

Benim gelecek yılki kadro planlaması ile ilgili fikirlerim tamamen değişti. Bu sene santrafor transferi yapmamalıyız diye düşünüyorum.

Kağıt üstünde şu an acil transferin sağ bek ve sağ kanat bölgelerine yönelik olarak yapılması gerekiyor. Bu bölgeye Gökhan'ı alalım. Sağ bek için hiç riske girmememiz lazım çünkü elimizde başka sağ bek yok. Buraya almışken iyisini almak gerekiyor ki seneye bir daha sağ bek aramayalım. Orta sahada Veli ve Atiba dışında sadece Necip var. Üçü de aynı tip oyuncular. Buraya hem defans yapabilen hem de tekniği iyi olan çok kaliteli bir futbolcu gerekiyor. Aksi halde 5 stoperle oynamaya devam edeceğiz.

Cenk Tosun Antep'te 13 gol atmış. Seneye 15'i geçme ihtimali var mı? Var. Elinde iki santrafor daha var mı? Evet. Yukarıdaki 3 transferin kesinlikle yapılması gerekiyor mu? Gerekiyor. Transfer bütçen ne kadar? 10-11 milyon euro. Senelik 20 gol atabilecek adamı 7-8 milyon bonservis vermeden alabilir misin? Alamazsın.

Transfer bütçemiz 30 milyon euro olsaydı kesinlikle santrafor alınması lazım derdim ancak şu şartlarda alınacak santrafor Cenk'ten çok daha iyi olmayacak.

Zaten şampiyonluk beklentimiz yok. Yeni bir Almeida ile 3 yılımızı daha karartmayalım.

Barreto dedi ki...

@Övünç
Evet kesinlikle haklısın; düşük maliyetli kadro kurmak zorunda kalmasak ne iyi olurdu. Kafadan şampiyon olurduk 2003 teki gibi, başkalarının hataları sayesinde (1995, 2009 gibi) şampiyon olmazdık. Ama gelin görünki değil başkalarının kötülüğü sayesinde şampiyon olmak, ligi 2. sırada bile bitirmekten aciziz yıllardır. Bu sene Ligi 2. Bitirebilsek 11 milyon € değil de 30 milyona göre kafa yoracaktık. Çok yazık…
Birde şöyle bir şey söz konusu: Ana sponsor geliri ve 3 yıllık loca/kombine satışları bu yılki gelir kayıplarına ve stat inşaatı giderlerine ayrılmış durumda. Yani önümüzdeki üç yıl yine rekabetçi bir bütçemiz olmayacak. Yüksek bütçeli transfer politikası için; (1)yeni birkaç işadamının yada sponsorların para enjeksiyonu veya (2) Arap/Rus/Azeri petrodolarları haricinde pek imkan yok. Yani kulüp mali yönden açmazda. Üstelik, Galatasaray’ın fiyasko sezonunda da 2. olamadık. Şimdi 1 centi hesaplaman lazım. Keşke theo ya Mısır’daki büyük dedesinden milyarlar miras kalsa ve bize 200 milyon € luk takım kursa…
Bu arada Erkan Kaş’ın rotasyona alınması bence de çok yararlı olur. Ayrıca sakatlık sorunu yaşamayacağımızı bilsem forvete transfer yapılmaması neden olmasın derim.

Zaten prensipte aynı şeyi söylüyoruz.

Adı vizyonsuzluk oluyor.

2 tane adam al bir iskelet çıksın ortaya .

Ben olsam Danny ve Fingbasson'u(veya ayarlarında adamları) alır transferi kapatırım(yabancıları takasla kaktırabiliyorsam ona da bir bakarım Sivok-Şener takası gibi).Bitti gitti. Devamı seneye abi. Bu adamlar gelince de 3. oluruz.6 tane vasat adam alınca da 3. oluruz.Vasat adam alarak şampiyonluğu zorlayabilecek duruma gelebiliyorsak bu iki adamı alarak da gelebiliriz.

Biz 2 sene kaybettik hala aynı şeylerle uğraşıyoruz.Ne oyuncu geliştirebiliyoruz , ne kadroya adam katabiliyoruz. Olduğumuz yerde sayıyoruz.

Yeter artık şu akıl tutulması bir bitsin yaw.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

- Sagbek transferi bence gereksiz. Takimda key mevkiler vardir. Bunlar bence ilk etapta kaleci ve forvet, ardindan 10 numara, onlibero, stoper. Tabii etrafini suslemek icin yaratici bir kanat oyuncusu, senede en az 3 mac cevirecek yedek forvet vs de lazim, ama kaleci ve forvet bence sart.
Sagbekinde Ekrem Dag, Abdurrahman Dereli, Ali Tandogan, Sabri Sarigolu, Serkan Balci olan takimlarin sampiyon oldugunu veya yarisi son haftaya kadar surdurdugunu hepimiz gorduk. Ancak kalecisi ve forveti guvenilir olmayan, saglam bir sezon gecirmemis bir takimin yarista yer aldigini gormedim.
Almeida ilk yaridaki performansini ikinci yarida sergileyebilse ne olurdu? Iste bu sorunun cevabi da kaliteli bir forvet alinca neler olacaginin gostergesidir. Serdar ilk yaridan sonra kufur yedi, ikinci yari hic oynamadi yerinde Necip, Dany ve Atiba oynadi, ne degisti? Hic birsey. Demek ki sorun Serdar degilmis.
Sagbeke alacagimiz olasi yabanci takimi sirtlayacak capta olmayacak, o kadar butce yok.
Sag beke de sezonu 1 asistle tamamlamis Tarik Camdal veya ne idugu belirsiz Sener'i mi alalim? Ayni taraftar Veysel'i de cok istiyordu, goruyoruz iste. Bu adamlarin bir Hasan Ali, S.Kesimal, Salih Dursun olmayacagi ne malum> Bence risk fazla, maliyet de fazla. Gerek yok.

- Dusuk maliyet illa kalitesiz transfer veya kadro demek degil. Bu is futbol akliyla alakali. Sen 2 milyon euro'ya Sefa Yilmaz'i alirsan bu dunyanin en pahali transferidir. Ama sen 5 milyon dolara seni 7-8 sene yarista tek basina tutacak Alex'i alirsan bu dunyanin en ucuz transferidir. 10 milyon euro'lul butceyle BJK tas gibi kadro kurabilir, ancak akilli transfer yapmalidir, bu kadar basit. FB de zamaninda Luciano, Petkov, M.Yozgatli, Tuncay gibi transferlele sampiyon oldu, takimin tek yildizi van Hooijdonk'tu. Dogru kadro muhendisligi yaparsan ve parani akillica harcarsan hersey mumkun.
Elinde 4 stoper varken 5. stoperi almaya kalkarsan, hala Anadolu takimlarinin ne idugu belirsiz topcularina kisi basi 2-3 milyon euro sayarsan elbette kadro kaliten gram atmaz. Bu da maliyetle degil, futbol akliyla alakali.

- Ayrica takimin gelismedigine de inanmiyorum. Veli, Olcay, Oguzhan, Franco aldigimizin 3-4 katina satabilecegimiz, geldikleri konum ile su anki durumlari arasinda daglar kadar fark olan oyuncular. Oyuncularimiz gelisiyor, takim bir kimlik kazaniyor, son 2 seneyi bos gecirdik diyemeyiz kesinlikle bence. Ama o potansiyelli takimdan yarismaci, ciddi takima gecmek kolay degil. Bunun icin en basta kaliteli, winner adam gerek. O eksik oldugu surece potansiyelli adamlarin 100% potansiyele ulasamaz ve seni sampiyon yapacak belirleyici oyuncular her zaman kritik anlarda eksik kalir ve basarili olamazsin.

Mayor dedi ki...

Birde psikolojik etkisi yuksek transferler yapilmali diye dusunuyorum. Yani takimi toparlayici, guveni yuksek ve liderlik vasiflari olan tecrubeli bir isim de olabilir. Yani bir quaresma degil ama bir drogba, hagi, alex tadinda.
Kadro genc, bu sene iyi mucadele ettik ama psikolojik olarak hep bir eksigimiz vardi ozellikle one gectikten sonra ortaya cikan. bu sekilde kaybedilen puanlar olmasaydi ne olurdu dusunebiliyormusunuz?
Bize sahadaki komutan olacak winner bir adam lazim. Ortasaha veya forvet olabilir bu bakimdan illa genc transfer diye tutturmuyorum, evet yasi gecmis, bonservisi elinde, kariyeri zafer dolu ve buraya zirvede bitirmek icin gelecek birisi.
Pazari pek bilmiyorum walla. Var mi boyle bir adam? Az hasarli, mumkunse alman menseli, italya, ispanya veya ingiltere de destan yazmis winner oglu winner.

Unknown dedi ki...

genel olarak herkesin fikri, doğru seçilmiş az ama öz transfer şeklinde. çok büyük paralar harcanmadan, gelecek tehlikeye atılmadan, kulübün sırtına ekstra yük bırakılmadan, dikkatle seçilmiş yabancı oyuncular üzerine odaklanmak gerekir. van hooijdonk yada drogba, her ikisi de takımlarına sınıf atlatmıştı. benzer bir transferi yapmak ve üstteki postlarda söylendiği gibi takımı bu adamlar etrafına yavaş yavaş kurmak gerekli. bu kim olmalı peki??

BJK4EVER dedi ki...

Bence Ronaldinho bicilmis kaftandi bunun icin, ama bu saatten sonra hicbir sekilde dusunulmemeli, o treni kacirdi adam. Ayrica Dunya Kupasi kadrosuna alinmamasina da ayri sevindim, o ayri mesele!

Bence o isim van der Vaart olabilir. Aklima da baska bir isim gelmiyor. Onun disinda sanirim Lampard ve Joe Cole'un da sozlesmesi bitti.

Bence stopere ihtiyaç yok ama Nemenja Vidiç düşünülebilir lider isim olarak.

Lampard'da efsane olurdu.

Şahsi fikrim Jones'da tutulmalı kadroda.Gerçi Anderson isimleri filan geçiyor o bölgeye ama eğer kimse alınmayacaksa kalsın abi.İyi bir kamp dönemiyle iş yapar Jones.

yilmaz dedi ki...

@övünç +1 kardeşim. Bence de eğer ki oraya kelepir bir eleman bulunmayacaksa jones kalmalı. bazı maçlarda atibanın dinamizmi yetersiz kalıyor. veli ve jones'un -iyi bir hazırlık dönemi geçirirlerse- özellikle kriz anlarında takımı öne itebilecek aerobik kapasiteleri var.

Güzel haberler var sanki yönetim tam benim kafadaymış gibi :)

Khouma Babacar için 5m € teklif etmişiz , Udinese , Torino ve Cagliari ile çekişiyormuşuz transfer için. Bomba transfer olur bu. Fingbasson'için de resmi görüşmelere başlanacak filan diyor. İnşalla ikisinden biri gelir.

theotheo dedi ki...

caner erkin için bir girişim var mı?

BJK4EVER dedi ki...

Vidic bildigim kadariyla Inter'le anlasti zaten.

Jones ile 10 numara transferi ne alaka cozemedim. Jones'un bizdeki performansi rezaletti, ayrica takimin ihtiyaci olan kalite ve winner kimlige sahip degil. Ki zaten kendisi 10 numara degil, onlibero. Takimda yeterince duz oyuncu yokmus gibi birde bu kabiz elemana para vermek hata olur.

Zaten Diego, van der Vaart'a alternatif olarak Jones'u dusunuyorsak bence kulubu komple kapatalim daha iyi.

Fingbogasson icin Olympiakos'un teklifi reddedildi, Heerenveen'in istedigi para 8-10 milyon arasi. Kisacasi olmaz. Ki olmasin da, cunku ben baya macini izledim (kendim Hollanda'da yasiyorum ve ligi takip ediyorum), cok ozellikli bir santrfor degil. Hollanda liginde bu tur tek sezonluk patlama yasayan, ama diger liglerde hic birsey yapamamis eleman cok. Ornekleri Kezman, Bruggink, Afonso Alves, say say bitmez. Bu adamda bir Ibrahimovic, Suarez, van Nistelrooij, Huntelaar kumasi yok, o yuzden hic denemeye gerek yok, o paraya degmez.

Diego'ya mı ben Tolga'ya alternatif olmalı diye düşünüyorum açıkçası.

Fingbasson'u ben de takip ettim . Ofsayt mevzusu ve hava toplarında çok etkin olmaması dışında tam bir takım oyuncusu ve golcüdür.

İyi driblingi vardır.Boş alanlara çok iyi sızar . Cezalandırıcıdır , vurduğunu sokan bir adamdır.Gayet de bu parayı edecek bir futbolcudur.

BJK4EVER dedi ki...

Yahu yeme bizi arkadas. Daha adamin adini dogru bilmiyorsun (adi Fingbasson degil, Finnbogason), nerede takip ettin? Hollanda ligi'ndeki kucuk maclara stream bile bulamazsin, nasil takip ettin?

Istatistiklere bakip yorum yapiyorsun iste. Ben de diyorum ki ben bu adamin baya macini canli seyrettim 90 dakika, ozetlerin tamamini seyrettim, 2 defa da statta canli seyrettim, ozellikli bir oyuncu degil.

Hollanda ligindeki hicbir gol istatistigin onemi yok, hele ki tek sezonluk istatistik olunca. Bu adamin hicbir ozelligi yok iste, duz forvet, formda bir sezon gecirdi o kadar. Kesinlikle 8 milyon euro edecek bir oyuncu degil, o paraya Premier League'den kendini ispatlamis adam alirsin. Ki Graziano Pelle gibi Finnbogason'dan 2 gomlek ustun oyuncunun fiyati da o civardi, onu alirim daha iyi.

Ama ikisi de Besiktas'in aradigi ozel golcu degil bence. Besiktas'a kafadan 20 gol atacak, ozel goller atacak bir adam lazim. Gideceksin Demba Ba'yi getireceksin, bu kadar basit bu is.

Barreto dedi ki...

Adı her neyse ben bu adamı hiç izlemedim.
Lig istatistikleri şöyle: (Kaynak:theguardian.com)
2013-14 Heerenveen 31m 29g
2012-13 Heerenveen 31m 24g
2012 Helsingborgs 17m 12g
2011-12 Lokeren 7m 1g
2010-11 Lokeren 8m 3g

Bu da İbrahimoviç’in Juve’ye transfer olmadan önceki istatistikleri (24 yaşında Juve’ye geçti)
2004-05 Ajax 3m 3g
2003-04 Ajax 22m 13g
2002-03 Ajax 25m 13g
2001-02 Ajax 24m 6g
2001Malmö 8m 3g
2000 Malmö 26m 12g
1999 Malmö 6m 1g
İzlandalı için hiç fena değil.
İstatistikler bazen yalan söyleyebilir. Fakat Ajax’da değil de orta sıra takımı sayılabilecek bir ekipte son iki sezonda 62 lig maçı oynayıp, 53 gol atan adam için piyasada yeterince kredi olur. Hollanda ligi önemli golcüler ihraç ediyor. Bir önceki gol kralı W. Bony (14milyon € bonservis ile Vitesse den ayrılmıştı)Swansea de 16 gol attı bu sezon. Premier lig için ilk senede genç adam bakımından çok iyi bir rakam. Daha önceleride Huntelaar, Luis Suarez gibi adamlar gol kralı oldu ve devamını biliyorsunuz. Golcü olmak pekala bir meziyettir. Bazı golcülerin hiçbir ekstra özelliği yok gibi gözükür. Ama aslında doğru zamanda doğru yerde olmayı becermeleri bile başlı başına bir yetenektir. Hülasa bu adı her neyse İzlandalı çocuk pekala 6-7 milyon € edebilir. Piyasadaki rekabet ve alternatif azlığına göre bu rakam daha da artabilir.
BJK4EVER olumsuz rapor veriyor. Ama belki de yanlış yapıyor. Tamamen istatistiklere göre konuşursam, İzlandalı eğer çok üst düzey bir takıma değil de Almanya, Fransa veya İspanya liginde orta sıralara oynayan bir takım a giderse daha da gelişebilir.
Türkiye’de bugünkü Beşiktaş harcanmasına sebep olur. FB/GS ise tarz olarak yeterince şöhretli olmadığından transfer etmez heralde.

onderizo dedi ki...

@BJK4EVER
Beşiktaşın ikisi arasında tercih yapma lüksü varsa ne mutlu bize. Ben hangisi gelirse gelsin bayram ederim çünkü 31maçta 29 gol atan bir adam özelliksiz olamaz.Hepimizin özelliksiz bulduğu(ayrıca antipati beslediği)Burak Yılmaz bizim forvetimiz olsaydı gözümüzü kapatıp CL gruplarını düşünüyor olurduk belki de şampiyonluk... Senin kadar maçını izleyemedim ama verdiğin kötü örneklere karşılık Bonny de aynı ligde iyi istatistikler yapıp PL yolu tutmuştu gittiği takım da yanlış hatırlamıyorsan sezonu 5. bitiren Swenseaydı. Yani benim şahsi görüşüm forvetin tek özelliği skor yapıp yapmamasıdır

BJK4EVER dedi ki...

Bony kalitesini belli ediyordu ama, ozel goller atiyordu. Finbogasson'un hicbir ozelligi yok. Istatistik referanssa sizin icin, kucuk takimda gol atmaksa, ben de Afonso Alves der kacarim.
Bony'i al, birsey demem. Graziano Pelle'ye de birsey demem. PSV'den Depay'i al, birsey demem. Git hatta Sighortsson'u al ona da birsey demem, ama Finbogasson bu kadar para etmez. Kendisi Almeida'dan 1 gram ustun oyuncu degil.

Rapor mu vermek gerekiyor sana anlamadım ?

Konuştuğum adamı anlayabiliyorsan ismini yanlış yazmakta bir bais görmedim ben.

Tek tek sana stream linki verecek filan da değilim.

O senin fikrin bu benim fikrim .

Biraz bu şekilde bakıp adam gibi bir tartışmaya girmeni tercih ederdim.

Godspeed dedi ki...

Beyler, birakin bu adini bile soyleyemedigimiz avrupali topculari zaten hollanda liginde gol krali olduktan sonra yan ingilteredir ya da almanya gidecegi yer. Besiktasa gelmez hic biri.

Bize gelecek adamin kitasi belli. Guney Amerika.

O.Ozen su an orada, brezilyaliya paramiz yetmez ancak kiralik bulabilir motta gibi, veya onun yerine peru, sili, uruguay taraflarindan maliyeti dusuk, "Proje" babinda adamlar bulup bizim yonetime verecek raporu.
Rekabet de fazla olmadigi icin adini duymadigimiz okyanus otesinden bir golcu ve bir bek gelebilir diyorum ben.

Coolio dedi ki...

Ben de @Godspeed gibi düşünüyorum. Avrupadan adam alıcak paramız yok. Fikret Orman var olan tüm parayı stada yatırmak istiyorki haklı da bence. Sürekli 3. olan bir takımın stadı yokken dünya para harcayıp transfer yapmak anlamsız. Elimdeki parayla önce bir stadı bitireyim sonra transfere bakarız modundalar. Dolayısıyla uygun fiyata güney amerikalı transfer edilmesi çok muhtemel.

Coolio dedi ki...

Ben de @Godspeed gibi düşünüyorum. Avrupadan adam alıcak paramız yok. Fikret Orman var olan tüm parayı stada yatırmak istiyorki haklı da bence. Sürekli 3. olan bir takımın stadı yokken dünya para harcayıp transfer yapmak anlamsız. Elimdeki parayla önce bir stadı bitireyim sonra transfere bakarız modundalar. Dolayısıyla uygun fiyata güney amerikalı transfer edilmesi çok muhtemel.

ozkankaya35 dedi ki...

PİLOT TAKIM OLAYI HAYALİMDİ...PİLOT TAKIMLAR OLDU...UMARIM
HAKKIYLA YAPILIR...BEN ŞAHSEN ÖNDER ÖZEN'E VE BAŞKANIN ORGANİZASYON YETENEĞİNE GÜVENİYORUM...BENCE GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ...GÜNÜN BİRİNDE...

theotheo dedi ki...

şu durumda bir caner erkini bile alamazsa bu takım yazıklar olsun yazık. ver yılda 4 ü al. bomba gibi getir. takıma bi hava gelsin. ama nerdeee.

QuaresmA dedi ki...

Finansal açıdan mantıklı olmasa bile takımın üçüncülüğe mahkum halinden kurtulup havaya girmesi ve 1-2. sıradakilere yarışta ben de varım izlenimini vermesi adına yüksek meblağa da olsa Caner Erkin'i alabiliyorsa almasından yanayım. Beşiktaş bir zamanlar diğerlerinden daha nadir olsa bile rakiplerin yıldızlarını alabiliyordu veya alma ihtimali vardı veya diğerlerinin de istediği Anadolu takımı oyuncularını ikna edebiliyordu. Bu izlenimi tekrardan veremezsen daha çok Tümer'leri, Egemen'leri, Gökhan Töre'leri kaptırırsın. Zamanında Toraman'ı, Okan Koç'u falan diğerlerinin elinden kapabiliyorsun ama şimdi bir Anadolu takımı topçusunu hem biz, hem FB veya GS istese biz alabilir miyiz ? Para da, lobi de (yani hakemler, yani şampiyonluklar) büyük ihtimalle onlarda. Kap rakibin yılızı Caner'i ve bu döngüyü kırmak için ilk adımı at.

QuaresmA dedi ki...

Caner'in olma ihtimali yoksa da Motta kaçırılmamalı. Yetersiz bulanlar olabilir ama herşeyden önce adam sahadaki taraftar gibi. Diğer iyi aile çocukları iyi hoş ama sende de Melo gibi pislik yapmaya meyilli adamlar olmazsa rakipler sindirir. Hatta takımın yıllardır sorunu bu. Geçmişteki İlhan'a, Zago'ya, Giunti'ye, Ernst'e bakıyorsun, bir de şimdiki pısırıklara. Ayrıca Motta giderse daha kötüsünün alınacağını sanırım tahmin edebiliyoruz. Hilbert-Serdar değişimindeki duruma düşeriz büyük ihtimalle.

theotheo dedi ki...

abi caner duruyo orda. almak çok zor değil. fenerle anlaşamadığı çok açık. git 3 milyon euro bi teklif et. az geldiyse 3.5 et.

senin o paraya alıcağın adamın bonservisi zaten en az 6.7 milyon euro en az. bu adama da yıllık 2 milyon euro verirsin en az. bu yabancı olacak ayrıca.

caner 25 yaşında 3 sene oynat. 10 milyona sat. işi bitir.

fikret orman hep para para diyo. ama parayı nasıl yaratıcaz ona bakmıyoki. 120 milyon tl gibi bir taahhüt var alınmış olan 14 oyuncuya bu seneki.

bu oyunculardan kaç tanesi iş yaptı? sadece tolga?

hiç kendinizi yormayın. bak bu sene transfer mi yapamıyosun hacı. eyvallah o zaman yapma.

sivokta kalsın. holoskoyu gönder. holosko serdar kurtuluş bi kaç oyuncu daha olcan ı al.

kadroyu kurayım

tolga

necip-sivok-franco-caner

atiba-veli

olcan-oğuzhan-olcay

pektemek

böyle çık o zaman. bu 1 sene böyle geçer. ondan sonra sivok franco ve atibayı da gönder. tamamen baştan yapılan tertemiz 5 yabancı al kur takımı. ama çöpleri toplucaksan hiç bişi diyemem.

trabzona gidilecek teklif şu olabilir.

holosko-kurtuluş-sezer-toraman'a karşılık olcan.

kokocambo dedi ki...

Arkadaşlar, dün akşam NtvSpor'da başkanın konuşmasının neredeyse tamamını izledim. Aklımda kalan önemli noktalar:

*Transfer konusunda hayaller kurmamak gerek. Çünkü geliri yok kulübün. Başkan, defaatle gerçekçi olunması gerektiğini söylüyor. Buna rağmen geçmişte fazla dürüst olunmasının da etkisiyle, taraftarı beklteniye sokmamak, üzmemek, medyada halihazırda da olan saçmasapan spekülasyonlara mahal vermemek için eldeki şartların en iyisini yapmaya çalıştığını söylüyor. Bu anlamda önce ekonominin istikrarına yoğunlaştıklarını söyledi. Bu bağlamda tabii ki ilk hedef stad. Stad geliri konusunda da, öngörülen tabloda ancak üçüncü sezonla rakipleri geçebiliriz dedi. Mevcut durumun rakamlarını verdi ve bu durumda 3 katı bizden daha fazla gelirleri olduğunu söyledi. Stadın sabit bir şekilde gelir getirmesiyle İlk yıl farkı yarı yarıya kapatırız, ikinci yıl eşitleriz, ancak üçüncü yıldan sonra geçebiliriz dedi. Öngörülen tablo da bu.

*Bununla beraber, medyaya olan tavrının daha kararlı olduğunu gördük ki, başkanın "söylemek zorunda değiliz" söylemine katılıyorum. Hiçbir kulübün başkanı, yetkilisi de bizimkiler kadar imaj için uğraşmıyor. Bunda en belirleyici sebep, beşiktaşlı medya mensuplarının ekseriyetle basiretsiz, çıkarcı ve kirlenmiş olmasının etkisi olduğunu düşünüyorum. Bunu, beşiktaşlı medyanın bulunduğu her ortamda sordukları sorular, yaptıkları haberlerden görebiliriz.

* Caner diyorsunuz da, başkan çok haklı olarak ve ağzı daha önce de yandığı için transfer konusunda altını çizdi: Sırf birilerinin piyasasını artırmak için Beşiktaş araç olmayacak. Ronaldinho transferinde iletişime geçen tarafın karşı taraf olduğunu, basına her şeyi assis'in ve onunla ilişkili kişiler olduğunu söyledi. Ayrıca, haber1903'te çıkmıştı roni'nin tr'deki menajeri, "ben de şaşırdım, çünkü anlaşmıştık ve geri dönüş yapacaklardı" diye. Başkan, böylesi menajer oyunlarına artık gelmem, bu sebeple de r10'u kulübün önünden bile geçirtmem dedi. Ayrıca, şu anda yine assis'in kendileriyle iletişime geçip görüşelim dediğini de ekledi.

* Töre için, Beşiktaş'ın üzerinde hakkı olduğunu söyledi. Rubin'le anlaşmışız, fakat önce Töre'yle görüşmüşler bizimkiler. Töre tarafı sanırım piyasayı yokluyor, çünkü başkan net bir şey söylemediler tavır koymadılar fiyat olarak dedi.

* Fernandes içinse hakkımı helal etmiyorum dedi. Son dönemde, gecelere akmak için takımdakileri de ayarttığını söyledi.

* Almeida ile özellikle sene başında karşılıklı olumlu diyalog içinde olunmuş, Almeida'nın kendisinin de iyi niyetli olduğunu kalma iradesi de gösterdiğini söylemiş. Ancak, başkan menajeri tarafından işin yokuşa sürüldüğünü söyledi. Dünya Kupası'ndan sonra da olsa Almeida ile yeniden anlaşma ihtimalimiz olduğunu belirtti. Tabi burada kulüp önce kimleri alıp alamadığına göre hareket edecek sanırım.

* Şu anda 4 yabancımız var. Başkan iki farklı şey söyledi burada tam anlamadım ama, en son söylediğinde 4 yabancı bir de yerli transfer yapacağımızı belirtti. Sayılara çok aldanmamak gerek ama bu söylemde Olcan veya Töre'nin alınıp 4 yabancı transfer edilebileceğini öngörmek mümkün. eldeki şartlarda toraman ve sezer'den toraman'ın kesin olarak kalabileceğini öngörebiliriz.

* Çarşı ürünü satılmayacak gibi haberlerin tam da Gezi olayları yıldönümünde çıkarılmasına işaret etti ve tamamen yalan olduğunu belirtti. Çarşı için düşünülen yeni tribünün ilgili bölümünde de, diğer tribünlere göre daha makul bir bilet fiyatı düşünüldüğünü söyledi.

* Önder Özen G.Amerika'daymış. Şu günlerde dönecekmiş. Takımın da yanlış hatırlamıyorsam 26-27 Haziran'da toplanacağını söyledi.

Ekleme: Trabzon dün düşen takımın iki önemli oyuncusunu açıklanana göre 9 milyon tl'ye aldı. Bugünkü kur ile 4 milyon dolardan fazla. Benim anlamadığım, düşen takımın oyuncusuna neden bonservis ödeniyor? Bu adamlar serbest değil mi? Kaldı ki, bu oyuncuların eti ne budu ne? 4.2 mil dolar nedir abi? Başta, nasıl saçma bir düzenimiz var onu; sonra da bir kulübün nasıl saçma sapan bir yönetimi var onu gösteriyor.

Unknown dedi ki...

bizim ıskartaya çıkarttığımı adamlar için trabzonun bize tam manasıyla domalmasını mı bekliyoruz? ben şahsen yukarıda saydığın oyunculardan sadece sivok'u görmek isterdim trabzonspor yöneticisi olsam.. ayrıca trabzonun mevcut yabancı sıkıntısı da bizden büyük. o iş öyle olmaz yani. pektemek+sivok+para gibi bir teklife tav olma ihtimalleri bir nebze olsa da var, tabi yabancı sorunlarını çözerlerse, onun dışında ben bu tarz takaslarla yabancı tansferlerine pek ihtimal vermiyorum..

theotheo dedi ki...

@emir eri

trabzonun işine yarıcak adamlar onlar. trabzonun şampiyonluk hedefi yok trabzonun en büyük hedefi 3.lük olur bu yüzden kadrosunu genişletmek zorunda bu tip tekliflerle gidilebilir. olcan ile caner alınıp bu sezon geçildikten sonra.

önümüzdeki sezon yeni stadla birlikte tüm yabancılar gönderilip. 5 tane çok kaliteli yabancı iki tane de ilave türkle, yeni sezona tam bomba gibi girebiliriz. bu işin çözümü bu olur.

sadrazam dedi ki...

Başkanın dünkü konuşmasını ben de dinledim.
@kokocambo ilave olarak,

1) Sezer'in kendi transferi olduğunu teyit etti ve Biliç'in Sezer'e ön yargılı yaklaştığını, Franco örneği ile açıkladı. Konuşmanın sonunda maalesef Sezer ve Toraman için devreye gireceğini ve affedilmelerini sağlayacağını ima etti.

2)Demba ba kesinlikle olmayacak. Kronik Sakatlığı var, 29 yaşında elimizde patlar dedikten sonra bu transferin olma ihtimali yok bence. (Yoksa tuvalette götünü kesse, "zaten kronik sakattı yeaaa" eleştirilerine maruz kalabilir.)

3) Töre için Rubin'le büyük ölçüde anlaşılmış. Ancak Töre yan çizmiş anlaşılan.

4)Caner ve Olcan için gese ve febe ile rekabetimiz mümkün değil. Bu sebeple transfer etiğine vurdu olayı. Biz araç değil amaç ız dedi.

5)Tüm mesaimi stad için harcıyorum. Bu sebeple Önder Özen ve Biliç ile ilgili bir sıkıntım yok, hele bi stad bitsin sıra onlara da gelecek demek istedi.

6)Stad çatı dahil Ocak 2014 kesin, Ağustos a biter ama çatısı olmaz dedi. Gerekirse İlk yarıdaki maçları deplasmanda oynar, 2. yarı tüm maçları evimizde oynarız. YK ile görüşücez bu konuyu dedi. (%90 olacağı bu)

7) Tüpçüden hesap sor diyonuz ama 2 kere seçtiniz, 1 kere mali kongrede ibra ettiniz hacı ben neyi sorayım şimdi dedi. Avukatlarla görüştük mahkemeye versek 8-10 ay sürer bi cacık da çıkmaz, ben konuştum bir kısmını hibe edecek bir kısmını yavaş yavaş öderiz, kalanı için de sponsorluk anlaşması yapıcaz dedi. (yani seneye formanın veya şort un sağında solunda Milangaz yazabilir. )

Unknown dedi ki...

theo her takımın taraftarı kendi takımını en büyük görüyor. haliyle trabzonspor camiası da bu şekilde. bu işin iki ayağı demeye çalıştım, onlar diğer ayağı ve trabzonluların emin ol büyük bir çoğunluğu saydığın adamları istemiyor, yaşadığım şehir olması vasıtasıyla biliyorum. hergün serviste konuşulan bu ve bu tip haberler..

ayrıca adamlar da stat yapıyorlar ve bizim gibi kendi ceplerinden yapmıyorlar, kendi kaynaklarını kullanmıyorlar.. borçları da çapları da bizden daha az, lakin stat onlara çok büyük bir gelir yaratacak. çünkü o bölgeye sadece stat değil avm'sinden altyapı tesislerine, spor sahalarına kadar çok kapsamlı bir yatırım olacak. dolayısıyla beklentileri bizim gibi büyük. yaşça genç potansiyel bir iki adam + sivok onları tatmin eder, ötesi ise mümkün değil..

theotheo dedi ki...

@emireri

bir şekilde çöplükten kurtulmak gerekiyor.

caner ve olcanı aldığımız zaman ortanın üstünde bir türk iskeleti kurmuş oluyoruz baktığında.

bu sene sadece 2 veya 3 yabancı ile oynayıp seneye hepsini gönderip yeni stada. 5 tane taze yabancı ile başlamak. yani önümüzdeki sezonu da feda etmek birşeyler katarak feda etmek iyi olacak.

diego-vdv-ba-sagna-lescott

tipi 5 transferle bir sezona girdiğini düşün. sadece reklamdan bir oyuncunun bütün gideri çıkar çok net.

theotheo dedi ki...

@emireri

bir şekilde çöplükten kurtulmak gerekiyor.

caner ve olcanı aldığımız zaman ortanın üstünde bir türk iskeleti kurmuş oluyoruz baktığında.

bu sene sadece 2 veya 3 yabancı ile oynayıp seneye hepsini gönderip yeni stada. 5 tane taze yabancı ile başlamak. yani önümüzdeki sezonu da feda etmek birşeyler katarak feda etmek iyi olacak.

diego-vdv-ba-sagna-lescott

tipi 5 transferle bir sezona girdiğini düşün. sadece reklamdan bir oyuncunun bütün gideri çıkar çok net.

Unknown dedi ki...

tabi ki çöplükten kurtulmak gerekiyor, nokta atış şeklinde yapılacak 2-3 takviye ile elimizdeki kadro gayet de iş yapabilir konuma gelir, şöyle ki beyoğlu yosmaları zamanında muslera-ujfalusi-eboue-melo-selçuk-elmander transferleri ile resmen sınıf atladılar, bir sene önce küme düşmekten kurtulan takım, ertesi iki sezon ligi domine etti. muslerayı takasla aldılar, selçuk, elmander, ujfalusi, eboue serbest oyunculardi, melo itini kiraladılar. birçoğu takımında istenmeyen adam olan oyuncuları tekrardan değerlendirdiler. bizim de yapmamız gereken net transferlerdir, bu üç olur, 5 olur.

caner'i bende istiyorum, daha önce de dile getirdim, takıma mottadan daha fazla katkısı olacağı kesin, olcan da keza aynı şekilde. ortaya batalla, defansa da psg'den alex gelse on numara olur. bunlardan batalla ve olcan dışında bonservisi olan adam yok, ancak hepsinin takıma katkısı fazlasıyla üst düzey olur.. burada da sanırım hem fikiriz.

ayrıldığımız nokta, takımın bunu yapabilecek gücünün olup olmadığı. gelecek yıl avrupa ligine kalmak daha olası. keşke bir mucize olsa da şampiyonlar ligine gitsek. ancak çok zor. hem stadı yapalım kendi cebimizden hem tesisleri adam edelim, hem altyapıyı toparlamaya çalışalım hem pahalı transferler yapalım olmuyor işte. daha dengeli bir bütçeyle gitmeliyiz ki seneye ilk iki arasında yer almayı başarabilirsek bir sonraki sezon şampiyonlar ligine veya olmazsa avrupa ligine gidebilelim..

sadrazam dedi ki...

Beşiktaşın 6-7 senelik transfer istatistiklerinden kesitler,

Aldığın oyuncuyu tekrar pazarlama,

Beşiktaş:
1)Tabata: 2011/12 All Rayyan: 1.1 M£
2)Mc Gregor: 2013/14 Hull : 1.7 M£
3)Batuhan: 2010/2011 Eskişehir: 2.1 M£
4)?
5)?
Gese:

1)Arda: 2011/12 Atletico: 13 M£
2)Keita: 2010/11 Al-Saad 8.1 M£
3)Lorik Cana: 2011/12 Lazio 6.7 M£
4)Topal: 2010/2011 Valencia 5.5 M£
5)Misimoviç: 2010/11 Dinamo 4.5 M£

Febe:

1)Emenike: 2011/12 Spartak 10 M£
2)Niang: 2011/2012 Al Saad 7.5 M£
3)Santos: 2011/12 Arsenal 7 M£
4)Dia: 2012/13 Qatar 4 M£
5)SEZER ÖZTÜRK 2013/14 ????? 1.5 M£

Şimdi neden Caner'i, Olcan'ı, Alper'i, Diago'u, alamayacağımızı daha net anlaşılabilir.
Bir de elimizdeki Q7-Fernandes-Almeida müşterisi varken nasıl elimizde patlattığımızı hatırlayın.

Barreto dedi ki...

@sadrazam

Çok isabetli bir yorum.
Birde negatif liste var BJK için. Aklıma gelen iki örnek...

1-Bobo St. Ettienne -3.8M €
2-Fernandes Lok.Mos. -4M €

Belki de Beşiktaş açıkça demeli ki, (Hani Atletic Bilbao sadece Bask kökenli oynatıyor ya biraz onun gibi) gneç alıp yetiştireceğim 23 yaşüstü transfer yapmayacağım. FB/GS ile aynı tarzda yarışmak için en az 3 yılımız var daha, en azz...

theotheo dedi ki...

dediğim gibi. işe yaramayan oyuncuları göndericeksin. tamam bu sene stad yapımı da bitince başlayalım transferlere. o zaman şöyle.

franco-sivok ve atiba kalsın. holosko gitsin.

şöyle bir kadro yapalım.

tolga

necip-franco-sivok-ismail

veli-atiba

olcan-oğuzhan-olcay

tosun

böyle bir kadroyla çıkabiliriz. gelecek sene de komple bir temizlik olur . ya bunu yapalım, ya dediğimi yapalım. arası yok. boşuna gidip para harcamayın aga. şu takım da çıksa yine 3.4 olur.

theotheo dedi ki...

dediğim gibi. işe yaramayan oyuncuları göndericeksin. tamam bu sene stad yapımı da bitince başlayalım transferlere. o zaman şöyle.

franco-sivok ve atiba kalsın. holosko gitsin.

şöyle bir kadro yapalım.

tolga

necip-franco-sivok-ismail

veli-atiba

olcan-oğuzhan-olcay

tosun

böyle bir kadroyla çıkabiliriz. gelecek sene de komple bir temizlik olur . ya bunu yapalım, ya dediğimi yapalım. arası yok. boşuna gidip para harcamayın aga. şu takım da çıksa yine 3.4 olur.

Barreto dedi ki...

@theo
olur bence de mantıklı, sponsorluk anlaşmalarını büyük ölçüde tamamlamışsın zaten. Stadı derhal bitirmeye bak. Masraf yapıp 3. olacağına. Masrafsız 5.lik daha iyi, iki durumda da avrupa ligine gidiyorsun zaten.

Muhammed, Atınç, Erkan Kaş ve Tanju'ya forma verilmeli en az 13-14 maç oynatılmalı. Birde düşük opsiyonlu yabancı genç oyuncu kiralaması düşünülebilir. Hatırlarsanız Bobo'yu 2006 da kiralayıp ertesi sezon 2M € ya bonservisini almıştık. Fernandes transferi böyle olmuştu.

Önümüzdeki sezon beklentim=0. Stat inşaatı,bir başka umutsuz vaka New York Knicks, Liverpool, ve Napoli'yi takip edeceğim.

sadrazam dedi ki...

Bana Kalsa Olcan, Caner, Töre, Yabancı sağ bek, Ne çıkarsa bahtına ucuzundan genç bir güney Amerikalı alıp, eldeki fazlalıkları;
1)Toraman
2)Gökhan Süzen,
3)Uğur Boral
4)Sezer
5)Holosko

gönderip transferi kapatalım.Gelecek yılın takım iskeletine 2-3 oyuncu yazmış oluruz. Ama hepimiz biliyoruz ki böyle olmayacak. Yeni sezerler, eneramolar gelecek. Bu neki deyip 10-12 hafta banko oynatacağız. Çöp olduğu anlaşılınca üzerine para vererek gönderme yolu aranacak.
Beşiktaşın deneme yanılma yöntemi ile genç ve gelecek vadeden oyuncu alma lüksü önümüzdeki 2-3 sene için yok. Buna zamanı da, parası da yok zaten. İkame oyuncu değil, takıma sınıf atlatacak oyuncu lazım.
Az Olsun,
Öz olsun.

cochise dedi ki...

@sadrazam (sadece ilk paragraf yazdıklarınla ilgili; diğerleri genel)

bence de çok isabetsiz bir yorum. Zira devre arasındaydı sanırım 3 büyüğün 5 yıllık transferlerine ödenen bonservisi yazmıştım. Hem Gs Hem FB bizden o kadar çok para harcamışlar ki haliyle içlerinde satacak oyuncu çıkma ihtimali artıyor. Bizim tabata haricinde yakın dönemde 5 üstü verip de elde patlayan oyuncu var mı diye düşündüm; sonra şunu fark ettim. Queresma harici kimseye 5 üstü bile vermemişiz. Sürekli çer çöp alırsan satamazsın da. O listedeki yerliler haric hepsi zaten çok yüksek maliyetlerle gelen adamlar. Misal GS Bruma'yı 5'e satsa o listeye göre oyuncu pazarlamış olur ama zarar 9 Milyon.

Bizim rakiplerden çok az harcamamız sadece iflas sonrası döneme ait de değil. Öncesinde de arada çok sağlam fark var. Oyunculara ödenen ücretler; ödenen bonservisler uzuuun yıllardır GS ve FB ile farkımız; bizle anadolu takımlarından daha fazla. Bu gerçeği aklımızın bir keenarında tutmalıyız. Allahtan onlar da iyi yönetilmiyor da makas korkunç açılmadı. Hatta sonuçlardaki fark maddiyattakinden az bile.

Bizim yöneticilere (eski yeni) her şey için çok kızabiliriz ama transflerde maliyete göre fayda oranımız rakiplerden daha iyi. Ama biz 30 birim harcayıp 10 birimlik fayda alırken adamlar 100 birim harcayıp 15-25 birim fayda alıyor. Haliyle bizi katlıyorlar. Bizim onlarla yarışabilmemizin tek yolu transferlerde % 100'e yakın başarı sağlamak. Müsterih olun 3 katımız harcasalar da eğer %100'e yakın isabette transfer yaparsak onları geçeriz. Ama bunun gerçekleşmesine dair en ufak bir ışık var mı? Bence yok. Biliç futboldan çok iyi anlasa da bence futbolcudan pek anlamıyor. Yöneticler desen al birini vur ötekine. O zaman herhalde şu noktaya geliyoruz bu iş transferle olamayacaksa; rakiplere yakın gelirlerle transfer sezonunu açamayacaksak; yüksek isabetli transfer de beklemiyorsak (ben beklemiyorum) maliyetli yabancı almamak, çöplerden kurtulmak bir seçenek olabilir. Biliç takım oyunu oynatma konusunda harika bir teknik direktör. Ama sonuca yönelik bir adam kesinlikle değil. O zaman iki seçenek kalıyor; ya transferde kendine güvenip ön üçlüyü komple skorer* adamlardan yenileyceksin. ben ilk başta bunun yapılmasını istiyordum ama haziran gelmiş hala transferlerde bi belirslik vs.yi görünce bu yıl da beceremeyeceğiz kanaatine katıldım. ve ikinci seçeneği ciddi ciddi düşünmeye başladım. Yukarıda da bahsedildiği gibi, yabancılar olmasın takımda 1-2 hariç. alınacaksa da motta atiba gibi düşük maliyetli adamlar alınsın. (işin komiği iki yıl önce bu planlandığında uygulanmış olsa 2 yıldır çöpe atılan bir çok para olmayacak ve kadromuzda hakan çalhanoğlu salih gibi adamlar olacak en azından kimin tutup kimin tutmayacağını da görecektik). iyi bir kornerci bulalım zaten yine 3. oluruz. stad mtad tamam olunca 100 olmasa da 70 harcayıp 25 verim almaya çalışırız. rakiplrle başabaş konuma geliriz. (Bu yılki GS ile başabaşlığımız onların rezaletliğinden kaynaklandı; özellikle Mancini'nin saçmalamalarından. Her zaman böyle olmaz. Terim başta kalsaydı yarış olmadan 3. olurduk) Bu 2. seçeneği daha doğru görmem onayladığım için değil 1.'nin doğru yürütüleceğine; Önder Özen'in ya da benzeri bir modelin arkasında durulacağına dair inancım kalmadığından. (bu yılki 3.lüğe en büyük öfkem de bundandır. bu şansı kaybettikç) Bu medya leşlerinin akbabaların içinde mantıklı iş yapmak da imkansız. G. Onay gibi görece makul adam bile böyle saçmalıyorsa "farklı" "başka" bir model olamayacağız. diğer ikisinin taklidi olmaktan başka şansımız yok gibi. İnşallah iyi bir taklidi oluruz. Cümleten geçmiş olsun. (bu sözleri yemekten, yanılmışım demekten o kadar mutlu olurum ki anlatamam)

cochise dedi ki...



*bence bu yılın tek temel sorunu skorer oyuncu idi; Almeida'nın Bursa'ya attığı gol gibi gollerin 1-2 tane olması; oyunsuz gol hiç atmamamız; oyunu iyi oynayınca dahi skoru tutamamak vs. diğer defolar skor gelmeyince ortaya çıktı. Bknz. FB çok defolu başladı sezona; inanılmaz pozisyon verdi; Kasımpaşa gibi maçlarda fark yer derken maç döndü. Sonra da takım oturdu. O kötü oyndaığı maçlarda skorer kalitesi sayesinde defoyu kapattı. Sonra da üzerine konuşulmadı bile.

** haftalardır bloğa girmiyorum. yeni yeni okuyacak seviyeye geldim. 2.liğin gittiğini anladığım Sivas maçından (almeida danasının 4 metreden kaleci bacağı kızartmaca oynadığı geldi yine aklıma) beri o kadar öfkeliyim ki. bir taraftan takıma, hocaya, oyunculara. Diğer taraftan uzun yıllardır takip ettiğim ligimizde bir takımın hakemler tarafından bu kadar kollandığına (o kadar da alçaklar ki aleyhlerinde karar verilen tek maçın -kasımpaşa- ardından hemen açıklamalara başlamışlardı utanmadan) şahit olmadığım halde bunu işleyecek bir baskı gücü oluşturamayan yapımıza. (yönetici, medya çalışanları vs.) Mesela Melonun her maç sarı kart görmesini başaramamıza öfkem dinmiyor. (yanlış anlaşılmasın adaletsizlik değil derdim; izleyenler bilir adam her maç 2 sarı kartlığı garanti yapıyor; 2 maça bir de kırmızılık hareket. yine izleyenler bilir MElo bu sene GS'nin her şeyiydi; tek başına takımın yarısıydı.

sadrazam dedi ki...

@cochise

Evet görece olarak söylediğin doğru. 500.000 £ aldığın oyuncuyu pazarlamak elbette 5 M£ aldığın oyuncuyu pazarlamaktan zordur. 5M-10M £ bonservis bedelli oyuncu zaten pazar oyuncusudur, yaşı çok geçkin değilse bi alıcısını bulursun.
Ancak; Sezer'i 1.5 M£ - Topal'ı 5.5 M£ satmakta bir pazarlama başarısıdır. Ya da şöyle düşün Fernandes'i geçen sene, Almeidayı devre arası satmış olsak sportif olarak daha kötü mü olurdu?

Coolio dedi ki...

@sadrazam

Fernandes ile Almeidayı devre arasında satmış olsaydık hem maddi açıdan kazanç sağlayacaktık hemde sportif açıdan!! Çünkü ikiside ikinci yarı takıma hiç birşey katmadılar ve üzerine bir de Enaramoyu kiralık vermemiş olacaktıkki bu sayede ligi 2. bitirerek çok büyük bir sportif başarı ve maddi kazanç sağlayacaktık..

Deniz dedi ki...

Necip, Ozzy ve Olcay'ın sözleşmeleri uzatıldı ve ücretlerinde iyileştirmeler yapıldı. Theo delirecek, vaziyet alın :)

theotheo dedi ki...

@deniz

ya hacı bizim yönetime diyecek bişey bulamıyorum. ne kadar başarısız adam varsa maaşına zam veriyoruz. necip yılda 1 milyon euro alacakmış. ya arkadaş necip olsa ne olur olmasa ne olur. ya bi de lavuğa değer verip maaşını yükseltiyoruz ya.

ulan maaş neden yükseltilir. ya terfi alırsın ya çok başarılı olursun işinde falan. adamın oyunu gittikçe kötüye gidiyo ama maaşı gittikçe iyiye gidiyo anlamadım gitti. vermiceksin abi.

eğer necipe daha fazla veren varsa gitsin ak.

oğuzhan aynı şekilde daha fazla veren varsa gitsin yani bunlar o paraları alıcak ne oynadılar aga bana söyleyin ben de bilim. bi caner performansı göstersin. git 4 ver. sesimi çıkarmam. ama ayıp ya. bir futbol takımı koskoca beşiktaş böyle uyduruktan oyuncuların esiri olmamalı.

Deniz dedi ki...

Abi valla daha fazla verelim daha iyi oyna diye düşünüyor olabilirler Ozzy için bilemiyorum. Olcay'dan zaten alacağımız verim bu ve çok da düşük bir paraya oynamıyordu bildiğim kadarıyla. Necip'e yapılan zamma hiçbişey diyemiyorum, ben de manasız buldum tabi adam 150-200 bin liraya oynamıyorduysa. Necip'in milyon euro barajını aşıyor olması biraz saçma.

theotheo dedi ki...

@deniz

aga bak ilişki ters. bi adama çok para verince iyi oynamaz. iyi oynayınca çok para verirsin. dünyanın her yerinde böyledir bu ya.

sen işe 10 bin tl ile başlayan adam gördün mü? başlarsın belli bi noktada başarılı olursan terfi alırsın maaşın artar vs.

bizde tam tersi.

bunun net sebebini söylim. yönetim güçsüz. şöyle düşünüyo ya bu olcay giderse ben ne yaparım. 30 tane transfer yapmışım. 3.4 tane vasat ortalama adam çıkmış bunların içinden. bunlarda giderse ben ne yaparım düşüncesinde köşeye sıkışmış durumda.

çünkü olcay giderse ki gidemez de. yerine hiçbir planı yok yönetimin.

verdikleri para bu kulübün parası yani. 100 yıllık kulüp bu çınarın parasını necip gibi bir kazmaya veriyorsun. ayıp ya. 5 milyon tl ye kol reklamı alıyosun gidiyosun o paranın yarısını necipe veriyosun. ayıp ya.

theotheo dedi ki...

koskoca beşiktaş basketbol takımının ana sponsoru yılda 5 milyon tl veriyo sana.

sen necipe yılda 3 milyon tl ye yakın para veriyosun. yazık günah be.

sadrazam dedi ki...

@Coolio
Bende onu diyorum haci,
Almayı beceremiyoruz,
Sözleşme yenilemeyi beceremiyoruz,
Satmayı da beceremeyince sonu böyle hüsran oluyor. Transferde yapılan tercih hataları sportif açıdan başarısızlık, mali açıdan külfet olarak dönüyor.

EC dedi ki...

buradaki bu yazismalar aslinda medya da nasil da bir BJK li yazar eksikligi oldugunun gostergesi.. BJK maalesef medya da yok.. dogru durust yazanlar ve bir yerlere gobeginden bagli olmayanlar da diyebiliriz:
Ali Ece,
Guntekin Onay,
Metin Tekin
gerisi ya onun adami yada bunun adami.. daha fazla bilgi isteniyor.. insanlari haber1903 e yonlendirmekten kacinmak ve birilerinin taraftarligina zorlanmaktan ziyade, BJK yi dogru analiz edecek ve gercekci sitelere ihtiyac var..

diyorum..

ECO - Kanada

lamhaltas dedi ki...

necip'in kontratını sadece önder özen'in bahsettiği "devşirme sağ bek" fikrini dışarıdan değil içerden neciple çözme fikri ile anlamlandırabiliyorum.

biliç necipten as sağ bek yaratmak için önder özeni ikna etmiş olabilir. aldıkları riske saygılıyım. sonuca göre eleştiririz.

cochise dedi ki...

@sadrazam

dostum ben zaten bizimkilerin yaptığı hatalar çok değil demiyorum. ÖZellikle Fernandes ve Almeida meselesine gerçekten inanamıyorum. Gerçekten birilerinin bu adamlara yüksek bonservis önerdiklerine hiç inanamamış olduğum için zamanında ciddiye almamıştım ama şu anda anlaşılıyor ki gerçekten önerilmiş ve Almeida kaldığında şu ekstra verilecek 2.5 milyon euro'ya rağmen satılmamış. Fernandes ben sorunum diye bağırmasına; Queresma'ya benzer bir şekilde bedava satmış olduğumuz bilgisine rağmen adam satılmamış. Burada ben sorunu biraz Biliç'te buluyorum; zamanında 10.5 numara diye tutturup Tabata kazığını yememizi (tabi tabata ne kadar 10.5 numara tartışılır) sağalması gibi bu adamlar çok önemli çok önemli diye tutturmuştur. Tabi Biliç de burda olsa "kardeşim ben onu bunu bilmem iyi kötü uluslarası bilinirliği olan bi kaç adam var onları da kaybetmek istemedim" diyebilir. Tarih yazımının kolay tarafı sonuçtan yazmak. Ben çok istemiş olsam da sene başında Fernandes+Almeida satılmış olsa ve yine 3. olsak (neredeyse adım gibi eminim yine en az 3. olurduk) herkes başkana yüklenip sattın adamları senin yüzünden 3. olduk diyebilirdi. 2. yarı Fernandes'ten sıfır almeida'dan da ona yakın bir katkı alacağımızı beklememiş olmaları da makul. Sürekli varsayımlar içinde yüzüyüoruz.

Not: çok az bir zaman dışında hiç bir zaman Fernandes reyizçi tayfadan olmadım; müthş yeteneğine rağmen gol koşusu ve vuruşu olmayan bir adamın asla 10 numara oynmayacağı açıktı. Korner asistleri de zamanla rakipler tarafından çözüldü sanırım.onu merkez orta saha oynatacak bir formül bulunmalıydı ama olmadı.

Unknown dedi ki...

bence denedik ve olmadı. burada hocanın ve yönetimin tercihlerine söylenebilecek fazla birşey yok. üstelik almeida sezona öyle böyle de başlamamıştı hatırlatırım. iddiamızı biraz da olsa hissettirebildiysek bunda almeidanın payı yadsınamaz. fernandes sezon genelinde vasat bir performans sergiledi, satılması durumunda hiç yoktan kulübün bu dar boğaz sezonlarında önemli bir nefes alma opsiyonu yaratırdı. bence değerini bulan her oyuncu sezonun her hangi bir vakti satılabilir. adamlar yatıp kalkıp profesyoneliz biz diyor (özellikle sözleşme dönemi gelenler), taraftarın oyuncularla kurduğu gönül bağı, fahişelerle ilişkiye giren adamın kadına aşık olması durumundan pek de farklı değil. sonuçta futbolcu da fahişe de profesyonel...

BesiktaskUlan dedi ki...

Uzun zamandır, Beşiktaş ile ilgili düşünmek dahi gelmiyordu içimden. Bir ara bunu, ligdeki son altı yedi haftadaki sonuçlara bağladım, ama sezon bitti, transfer dönemi açıldı, bende hala o eski şevkin olmadığını fark ettim. Biraz oturup düşündüm ve maalesef acımasız nedeni, son dönemin en kötü gerçeği buldum; Fikret Orman.

Bunu kendime itiraf etmem epey vakit aldı. İnanın bana, katıksız bir Fikret Orman karşıtı değilim, hatta destekliyordum ama galiba tam da bu yüzden, uzun zaman sonra ilk kez bir Beşiktaş yönetimine destek verip hayal kırıklığı yaşadığım için soğudum her şeyden.

Her yaptıklarına bugüne kadar bir kulp buldum, "Stad olmalı aga" dedim, "Bu sene böyle idare edilir" diye avundum, "Borç çok ya hu" dedim ama artık bıçak kemiğe dayandı, 2 senedir Beşiktaş'ın yok edildiğini anladım. Koca yüzyıllık çınar, lime lime ediliyormuş da, iyi niyetimden, arabesk bahanelerimden dolayı göremiyormuşum.

Adamın hatalarını da transfere, paraya filan bağlamıyorum, mesele onun ve yönetiminin bizi küçük düşüren açıklamaları aslında. Her kanalda konuşup, herkese ahkam kesen ve her okuduğumda, "Ya hu bunu bir başkan nasıl der?" diye kafamın etini yiyen sorulardan bıktım usandım. Bir Başkan, takımındaki oyuncu ile ilgili bu sözleri nasıl söyler?

Adamı centilmen ve yönetici-profesyonel kimliğine oturtmaya çalışmıştım ama olmuyor. Kimse kusura bakmasın, Fikret Orman bir kahve adamıdır, görüntüsü mantığını karşılamıyor. Her aklına geleni söylüyor, üstelik son derece umut kırıcı şekilde.

Eee, zincir buradan boşalınca, tüm hataları gözümün önüne gelmeye başladı. Transferlerinden, yönetim taktiğine, ekonomi politikasına kadar her şeyiyle Beşiktaş'ı batıran bir adam haline geldi.

Eğer bu mantıkla giderse, Demirören'den dahi büyük bir zarar verecek bize. Bana Sezer'i savunup Töre'yi kötülersen, Türk çakallığı yaptığını anlarım. Sen sadece aklın sıra bizi provoke edip, beceriksizliğini kapatma derdindesin demektir.

Transferlerin rezalet, politikan berbat, her yerimizden başarısızlık akıyor ve hala çıkıp saçma sapan -af buyurun- konuşuyorsunuz ya hu. Her açıklaması öfke, kin dolu ve suçu başkasına yükleme derdinde. Şampiyon Basket Takımını dağıtan adamdan bahsediyoruz, bunu hiçbir Beşiktaşlı unutmadı zaten.

Buradan bir komite kurulsa, Beşiktaş'ı daha iyi yönetir gerçekten.

Sonra biz burada konuşuyoruz, umutlanıyoruz, adam gidiyor Necip'e zam yapıyor. Necip kim ya hu? Kim verecek o parayı ona! Kim kardeşim bu Necip?Şu adama dahi bu para veriliyor, sonra da "ekonomi bozuk" mu deniyor? İşte benim isyanım buna.

Töre'den aynı zammı sakınıyorsan, Caner ile pazarlık edemeyecek kadar "bonservissiz" ve "sözleşmesi bitmiş oyuncu" ne demektir bilmiyorsan, Beşiktaş'ta işin yok kardeşim.

Oysa tek istediğimiz makul adımlar. Kimse onlardan beş yıl şampiyonluk beklemiyor. Sabırsız da değiliz, iki yılda hiçbir umut vermeyen yönetimi üçüncü senesine taşıyoruz, daha ne yapabiliriz ki?

Hep Çarşı üzerinden bizi vuran ve aklı sıra hepimizi hizaya çekme derdindeki Orman, Beşiktaş'ın Aziz Yıldırım'ı olamaz, olmayacak.

Oyuncu ve teknik kadro desteğine amenna, ama yönetime destek işi bence tamamen bir palavra.

Benim paramı yöneten CEO eğer şirketimi batırıyorsa, "Yetenekli ya hu, kendini geliştirsin" diye şirketimi ateşe atmam.
Beşiktaş'taki sorun, "Yönetici seçemiyor" oluşumuz bence.

Geri kalan her şey, bu hatanın doğal reaksiyonu aslında...

sadrazam dedi ki...

@BesiktaskUlan
Şu Blog da bir "like" butonu olaydı iyiydi.

can dedi ki...

Fikret Orman'dan da, yönetimindeki diğer isimlerden de cacık olmayacağını herkes görüyor. Neticede söz verdikleri yönetim tarzından (hesap soran, profesyonelleşen, şeffaf, anti-popülist vs.) fersah fersah uzaktalar ve ölesiye beceriksiz ve tutarsızlar. Ama 8 sene süren ve kulübü literal olarak iflasa götüren YD döneminde bile havada bu kadar eleştirinin uçuşmamış olması gerçeği aslında bu yönetimin bir bakımdan YD yönetimlerinin günah keçisi haline dönüştürüldüğünün de göstergesi. Buna ilaveten, içi çürümüş kongremizde seçim kazanabilecek daha iyi bir aday/program vs. yök. Altınsay'ın gerçekleştiremediği proje bizim için kaçan büyük balıktı ama onun efsanevi listesindeki bazı isimlerin (örnek: Berat ve Mehmet Akgün) taraftarın en çok eleştirdiği transferlerin başında geldiğini de unutmamak lazım. Dolayısıyla çok ümitli olmak için bir neden olmadığı gibi, umutsuzluğa kapılmal için de bir neden yok. Sonuçta, YD'nin son yıllarında 5.liklere alışmıştık, iki senedir üçüncülük "tahtını" geri aldık, yavaş yavaş ikincilik de görürüz!

Burda transferler üzerine oldukça güzel bir muhabbet döndü. Ben de katilayim dediğimde rüzgar dinmişti ama bir iki ek yapayım. Sonuçta, farkli fikirler arasinda herkesin söylediklerini birleştiren ortak bir payda oluşmuş durumda, az ve öz transfer yapılması gerekliliği konusunda. Buna kesinlikle katılıyorum ve transfer sezonunda ihtiyaçlara yönelik nokta transferler yapmamız halinde önümüzdeki sene iyi yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum. Şu anda hücuma yönelik, takımın pas organizasyonunda aktif rol alabilecek ve skora doğrudan katkı yapacak bir orta saha şart görünüyor, gercek mevkisi bu olan Sezer ve Muhammed dışında kimse yok takımda. Aynı şekilde, Tore'nin gittiğini varsayarak sag açığa birinin alınması son derece elzem; çünkü takımda gerçek mevkisi sag acik olan biri de yok, orda oynayabilen Holosko'nun da bileti kesildi herhalde. Elbette ki aranizda ya forvet, ya stoper, ya sag/sol bek diyenler hakli olarak cikacaktir ama sadece iki transfer yapacak olsak, bu mevkilere yapılmasını isterdim. Forveti iyi kötü Tosun, Pektemek vs., stoperde Franco, Sivok, Ersan, Toraman (veya başka bir yerli) ile idare edebilirsin belki (yalnızca belki) ama buralara transfer sart. Mevkilerden bağımsız olarak acil ihtiyaclarimiz da şunlar: Almeida'nin ve Fernandes'in gidişlerinin geride birakacagi en büyük boşluklar olan defansif hava topları ve duran toplar için çözüm getirebilecek oyuncular lazım. Yani 10 numaramiz duran top cambazı olmak durumunda. En az bir transferin de sağlam kafacı olması gerekiyor yani; 10 numara veya sağ kanatta bu ihtimal çok düşük olduğuna göre buna bir cozum aramak gerekiyor.

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kokocambo dedi ki...

Cochise'dan önce yazacaktım g.onay'ın yazısıyla ilgili aslında. Tıpkı buradaki hemen herkesin olduğu gibi, onay'ın yazısında da haklı olduğu noktalar var ama bu fırsattan istifade yamyam gibi saldırılması anlamına gelmiyor. Geçen sezon nisan gibi orman canlı yayına bağlandığında rıdvanla ikisi çiçek gibi olmuştu karşısında, hatta rıdvan küstü başkana. Güntekin'in üslup ve yaklaşım olarak köreldiğini düşünüyorum ve ali ece olmak varken, tamamen sonuç odaklı bakan, özellikle daha makul yaklaşmak yerine son dönemde biraz vurun abalıya moduna evrildiğine tanık oluyorum. Benim için eskisi kadar muteberbiri değil açıkçası. Ayrıca, dany olayı olmasaydı stoch hamlesi beklerdim ama şu durumda çok zor gibi. Yine de imkansız değil, yarın bir bakmışız stoch 4 mil euro satın alma opsiyonuyla kiralanmış. Ben böyle bir hamle bekliyorum açıkçası.

theotheo dedi ki...

aga hani gs ye kızılıyo falan. yok selçuk ve burak yıllık o kadar alırmıymışta vs vs.

ulan necipin yıllık 1 kağıt aldığı yerde burak 5 kağıt alsa sesini çıkaramazsın aga. eğri oturup doğru konuşalım yni. dalga geçer paralar bunlar.

hayır kulübün geliri yok abi. zam yapmadığımız adam KALMADI.

mesela örnek cenk 675 bin tl alıyodu 1 500 bin tl yaptık 2 ye katladık. yedek kaleci ha. yılda 1 defa oynar oynamaz bişey.

ismail köybaşı 2,000,000 TL ücret. oynamaz

necip 2.5 milyon tl. oynamaz.

ya sen şu zam yaptığın paraları topla da bi. ondan sonra ağla param yok diye ya.

ya ne gerek var hacı. cenk gitse beşiktaş ne kaybeder ya. necip gitse ne kaybeder aga. dalga mı geçiyosunuz? oğuzhan gitse ne kaybedersin ya. beşiktaşı ayağa düşürdünüz iyice.

ya elinde sneijder gibi bi adam olur da onu tutmak için uğraşırsın. ya bu necipi kovsan gitmez arkadaş. gidiceği bi yer yok çünkü.

Coolio dedi ki...

@theotheo ve benzeri görüşlere karşı hep aksi duruşu savundum, bunu da yönetime destek verilerek olacağını savundum ama son Necip olayı söyleyecek söz bırakmadı.
daha da theo'ya karşı aksi görüş savunmam, direk +1 derim postunun altına bundan böyle..

lamhaltas dedi ki...

@theotheo

necip'i as sağ bek yapmak istiyorlar sanırım. tek açıklaması bu. yaparlarsa bir anlamı olur kontratın.

cenk konusuna ise katılmıyorum. bu sene ŞL'de Eray'ın realden yediği goller iyi bir yedek kalecinin gerekliliğinin ispatı. 550bin euro senelik ücret milli formayı giymiş bir kaleci için fazla değil bence.

d.amokachi dedi ki...

Beşiktaşın gideceği yol Kocaeliden Metin Avcılardan Feyyaz Yolspordan Ali bulmaktır. Beşiktaş kendi yıldızını kendi yaratır. Taraftarı koşan mücadele eden takımını sonuna kadar destekler. Beşiktaşa gelmiş faydalı olmuş bir tane yıldız futbolcu yoktur. En başarılısı Ferdinand o da kiralık. İllaki yıldız futbolcu transfer edilecek diye birşey yok. 15 yıl şampiyon olmadık o stad gene doldu gene doldu. Genç arkadaşları anlıyorum hak da veriyorum. Yıldız oyuncular istiyorsunuz iyi futbol ve başarı. Amma velakin iyi futbol ve başarı için tek şart yıldız oyuncu transferi değil. Beşiktaşın içinde bulunduğu ekonomik durumda ayrılan 10 milyon euroluk bütçeyle bile çok çok iyi oyuncular bulunur ve başarı gelir. Önemli olan sistemi oturtmak, sabretmek ve taraftar desteği. Yönetim en hatalısı en başta yönetim değişecek...

theotheo dedi ki...

@lamhaltas

abi bırak gitsin onu diyorum. cenk çalışsın formayı tolgadan kapsın alsın abi zammı ona bişey diyemem yni. bu kadar oyuncuya dayalı bi sistem olmaz ki. ismail ne oynuyo ne oynadı da beşiktaşta bu kadar paralar alıcak aga. şunu bi oturup konuşun ya.

diyolar ki takımı menejerlerden kurtardık. hani nerde. muhammede 600 bini verdin. olcaya nerdeyse 1.5 milyon euro para veriyosun. caner bile 1.7 ye anlaştı fenerbahçeyle. ben burda 4 lerden bahsediyodum. 2.5 versen biraz kasıp 3 versen caneri alacakmışsın.

bi de çıkmış, fenerbahçeyle anlaşana kadar konuşmazmışta falan da filan. beşiktaşın bir kuruşunu yedirtmezmişte. bıktık artık ya.

şu stadı yap abi. kaçtane kombine satarsın bak bakalım bu oyunculara. ulan necipi izlemeye kim gider. biraz akıl mantık kullanın.

d.amokachi dedi ki...

Beşiktaş 2008'de Mustafa Denizli ile şampiyon olurken o stad doluyordu ve Necip'te oynuyordu. İbrahim Toraman Gökhan Zan Bobo Delgado Holosko Tello Cisse Ernst hangisi yıldızdı? İsmail'de oyunuyordu İbrahim Üzülmezde Uğur İnceman Zapo Rüştü'de oynadı Cenk'te oynadı o takım şampiyon oldu. Başarıdır stadı dolduran. Mustafa Denizli takımı ağaçlı yoldan getirmeye kalktı bir sefer kalabalıktan gelemedi otobüs maça zor yetişti. Beşiktaşın yolu bellidir. İyi bir yönetim bu yolu çizer treni rayına sokar. Fikret Orman yapar mı? Zor gözüküyor hele ki bu YK ile. Ben daha bir geniş perspektiften bakıyorum salt oyuncu ismi Beşiktaş'ı kurtarmaz. Altyapı derler Özkaynaktır Beşiktaş'ta. Serpil Hoca orada al getir önce antrenörleri yetiştir. Zor değil bu işler. Ziyalar Fikretler Sergenler say say bitmez. Senin iyi takımın olsun iyi ekonomin olsun sonra yıldızda alırsın forma satışı pazarlama kombine vs için...

theotheo dedi ki...

@amokachi

beşiktaşın o seneki şampiyonluğu çok büyük bir kısmet işiydi. olmucak bir işti iki rakibin müthiş dandikliğinden dolayı oynadığı 4 derbinin 3 ünü kaybederek falan olunan bir şampiyonluk.

şu noktadan sonra takımında iyi oyuncu yoksa neciplerle vs en fazla 3.lüğe oynarsın bu kadar net ve açık. kimse kendini kandırmasın.

Barreto dedi ki...

Gordon Milne'nin ikinciliklerini 2009 şampiyonluğuna değişmem.

Barreto dedi ki...

Yüksek profilli ve paralı bir yönetim kurulu teşkil edemeyeceğine göre, Beşiktaş bu kemer sıkma dönemine üç yıl daha devam edecek, etmek zorunda. KAP'a bildirilen mali tabloları incelerseniz gayet güzel görürsünüz. Kulübün bu üç yılı az hasarlı atlatması lazım. Fenerbahçenin 126, Galatasaray'ın 157 milyon € yıllık geliri var 2014'te. Beşiktaş'ın 2015 öngörüsü 80 milyon €. Ama şampiyonlar ligine gidemedik ve gayet beceriksiz bir yönetimimiz var. Benim 2015 tahminim 60 milyon €. Gelirlerimiz rakiplerimizin yarısı neredeyse üçte biri yani. Üstelik birde stat inşa ediyoruz. Gençlere yönelmeyeceksin de ne yapacaksın. Ferdinand gibi gençleri kirala, adı sanı duyulmamış adamları keşfet. Bursa'da, Karabük'te Trabzon'da parlamadan önce sen al sen parlat. Yönetim arar bulur mu, Biliç oynatır mı muamma. Seba-Serpil Hamdi-Gordon üçlüsü şimdi 30 yaş genç halleriyle olsa ne iyi olurdu tabi.

BJK4EVER dedi ki...

O kadar konusuyorsun da aga, bir defa altyapidan oyuncu kadrondan bulundurma zorunlulugu var hem TFF hem UEFA tarafindan. Zaten altyapi oyuncusu cikmiyor, Necip'i elde tutacaksin. Ayrica begen veya begenme, ancak Necip bu takimda rotasyon oyuncusu ve kafadan 20 mac oynuyor. Necip Antep'te veya Kayseri'de oynasa bonservisi kafadan 5 milyon euro olurdu, niye kendi malimizi bu kadar degersizlestiriyoruz anlamiyorum. Cenk icin keza oyle, kolay degil oyle kaliteli yerli genc kaleci bulmak. Bu tur oyuncularin aldigi maas bence fazla degil, bundan evvelki donemde azdi, simdi normallesti. Yedek orta saha oyuncusunun 300.000 euro, solbek 4 milyon euro aldigi yerde hicbir basari gelmez. Ha, bende su asiri denge olayina karsiyim elbette, ama hak edene hak ettigi parayi vereceksin. Ben Oguzhan Olcay ve Necip'in yeni sozlesme sartlarini gayet iyi buluyorum. Tore de yillik 2 milyon euro'dan fazla istiyorsa siktirsin gitsin.

kokocambo dedi ki...

Töre kariyerinde ne yapmış da ne edecek abi, sadece şu kontenjandan dolayı her şey. Töre'nin benim gözümde alabileceği net maaş en fazla 1.5 m€'dur. Maç başına da 10-15 bin atarsın duruma göre, o kadar. Kontenjanlı durumda bile bundan fazlası verilmez şu anda. He, yaşı genç performansı artar, takımı sırtlar falan, onun da derhal iyileştirilir bkz. cenk ozi necip. Şu saçma düzenin en karlısı akbaba menajerler. Gerisi fasa fiso.

Deniz dedi ki...

Töre''ye verirsin yıllık bir milyon euro para, 10 gol 10 asist yap 1 milyon bonusun var dersin. Adam 3 gol atmış 5 asist yapmış 2 milyon euro vermemelisin o adama.

can dedi ki...

Önder Özen göreve geldiğinde kulübün transfer politikasının en azından zamanla olumlu bir şekilde dönüşeceğini hayal etmiştim. Açıkçası geçen sene bunun hiç bir örneğini göremedik, bilakis 80ler arabeski gibi bir tat bıraktı ağzımızda transferler. Bu sene Cenk Tosun olduğunda heh dedim, planlı programlı işler yapılıyor, sezon biter bitmez anlaşılan oyuncular açıklanacak, kamp başladığında tam kadro hazır olacağız. Zaten 11 milyon euro transfer bütçesi olan ve en az 1-2’sı “yıldız” 4-5 futbolcuyu “nokta transfer” şeklinde transfer etmek istediğini beyan eden bir kulüp başka nasıl bir strateji izleyebilir ki? Sonuçta sözleşmesi biten oyuncularla aylar öncesinden kontrat imzalanabiliyor, Tosun’da yaptığın gibi planlı hareket ederek Haziran’da transferi büyük ölçüde sonlandırabilirsin bile.

Bir de şimdiye dönelim. Önder Özen bir kere daha Güney Amerika turunda. Yök efendim oyuncu izlemiş de, oyuncuyla anlaşmış da, yok yönetim nokta transfer isteriz demiş de, yok bok pusur. Affınıza sığınarak ingilizce ifade edeceğim hislerimi: How pathetic! Durum o kadar acıklı ki bugün yazdığı bir yazısında Erman Toroğlu aklın mantığın sesi olarak Beşiktaş’taki transfer yetkisi karmaşasıyla dalga geçmiş, az bile demiş. Beşiktaş’ta transferden yetkili tam 6 adam var. Tek yetkili başkan, tek yetkili Özen, transferden sorumlu yönetici Atalay, yurt dışı transfer sorumlusu Torunoğlu, A takım sorumlusu Kavalci, fareli köy kavalcisi Çebi. Bunların hepsinden bir ses çıkacak da o sesler bir uyum yakalayacak. İşte böyle ıt gibi kapı kapı gezer, futbolcu ararız, o da olmayınca gaz almak için içerdeki futbolcularla sözleşme imzalarız.

Bu yönetimin beceriksizliği, yalancılığı gerçekten canıma tak etti. Stadın asla ve asla bitirilemeyeceği en baştan benim gibi inşaattan anlamayan bir insan için bile malumken, ısrarla bu konuda yalan söyleyen, aylarca seneye yıldızlarla dolu stadımızda oynayacağız diye konuşup, sonra mali kurul bitince önce inşaat müdürüyle vantraloğluk gösterisi sergileyen, sonra da aklınca kamuoyunu yavaş yavaş önümüzdeki sene stadın bitmeyeceğine alıştırmak için çatı mati, 1-2 ay geveleyerek sonunda seneye Nisan’dan önce stadın bitmesinin imkansız olduğunu ifade eden yönetim transfer konusunda da aynı şekilde karnından konuşuyor. Yetti yahu!



kokocambo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kokocambo dedi ki...

@can

Dostum, en başta yazdığın aslında tam da ihtiyacımız olan şey: "zaman". Ama devamında tam tersi bir psikolojide yazmışsın.

İstediğimiz şey "değişim"se o kolay; YD'nin ilk yılındaki gibi 18 tane transfer yaparsın ve değişirsin. Ama istediğimiz şey "dönüşüm"se -ki hem başkan ve maiyetindekiler hem de ekseriyetimiz onu ifade ediyor ve arzuluyoruz sanıyorum- işte bu zaman alır ve en çok da sabır ister. Ancak hemen aklının iplerini salmaya başlayanlar var. Kulübün sorunlarını tekrarlamayı bırakıp senin eleştirilerin üzerinden gitmek istiyorum;

Önder Özen'in imzasının üzerinden bir yıl bile geçmedi. İdari ve dolayısıyla ekonomik olarak dibi gören bir kulüpten yukarı taşımak kolay olmasa gerek. Önder Özen'in işi, tüm kurumsal yapı içinde lokomotif olan futbol şubesini ideal bir seviyeye taşımak. Şimdi, daha bir yılını bile doldurmamış birinden "devrim" yapmasını beklemek makul mü? Üstelik bu kişi, düzen ve istikrar olan sistemin içine değil tam tersine bunun tesis edilmesi öngörülen bir keşmekeşte sadece parçalardan biri.

Cenk transferi önümüzde güzel bir örnek ama orada da oyuncunun inisiyatifinin belirleyici olduğunu bizzat başkandan duyduk. Transfer meselesinde tek bir belirleyici yok, bu top class kulüpler için de geçerli. Oyuncunun mevcut kulüpteki isteği, konumu, kariyer planı, para önceliği, belki günümüzdeki en belirleyicisi de menajerlik müessesesi. Esasında, kulübün çekiciliği ilk kıstas. Bugün Beşiktaş'ın bu konuda dezavantajlı olduğunu kabul etmeliyiz. En azından yabancı oyuncular için. Bunun yanında, sezon içinde sözleşme yapılması düşünülüp de yapılamayan oyuncular, performans değerlendirmesi, bunların hepsi birer değişken. Hele, bizim takım gibi kadro mühendisliği geçmişinin nasıl olduğunu göz önünde bulundurursak mevzuyu daha net idrak edebiliriz. Böyle bir durumda, üstelik mali olarak bitik bir vaziyetteyken istenen "dönüşüm" ne kadar çabuk olabilir? Menajerlik oyunlarında bile yapılamaz. Sözleşmesi elinde olan -muhtemel kaliteli oyuncular için bile eli kuvvetli olamayan bir kulübüz halihazırda, en başta mali olarak. David Luiz, Özil vb transferlerde olduğu gibi, hesaba sıfırlı sayıları tek seferde yatırmadan hemen bitemiyor transferler. Beşiktaş'ın da bana kalırsa halihazırdaki en büyük sorunu transfer bütçesi değil, transfer bütçesine ek olarak zaman darlığı.

Stad konusunda da açıkçası sıcak para sağlamak amaçlı bir söylem oluşturulduğunu düşünmek gayet yerinde olacaktır. Kaldı ki, başkanın demesine göre Ntvspor yayını öncesinde sorduğunda 165 locanın 98'i satıldı demişti yanlış hatırlamıyorsam.

Yetki karmaşası, herkesin konuşması mevzusu kulübün özeti gibi resmen. Ancak, orada yetki dağılımını eleştirmekten ziyade şikayetimiz ve meseleyi bulandıran herkesin bir şekilde her şey hakkında konuşabilmesi.

Önder Özen'in işi anladığımız kadarıyla ve belki de olması gereken, oyuncu peşinde koşmak değil bunun oluşturulması planlanan yapıya uygunluğu. Kendisi gittiyse, demek ki tarama ekibi tarafından tüm raporlar hazırlanmış ve son kertede özen'in masasında toplanmış. Listedeki oyuncuları belki kendisi de yerinde izledi ve hedef listesini oluşturdu. Üstüne, onlarla ilgili bilgi toplaması da muhtemel (Sezon başında bir futbolcu için Luciano'dan da bilgi aldığını söylemişti ki şu gönüllü scout meselesinde bu tarz isimlerden faydalanmak gerek). Demek istediğim, içerideki şeyleri bilmiyoruz ama manşetlere de çok itibar etmemek gerek diye düşünüyorum. Nihayetinde, değerlendirmemizi süreçler sonunda yaparsak daha isabetli olabilir diye düşünüyorum.

Velhasıl, başarısıyla başarısızlığıyla yönetimler gelip geçici ancak bu kadar çabuk ve kolay koyvermemeliyiz diye düşünüyorum. Eğer kalıcı bir şey istiyorsak, "dönüşüm" istiyorsak bunun için yönetenlerin verimliliği yeterli değil, zaman ve sabıra da ihtiyacımız var.

Mayor dedi ki...

Dunya kupasi baslamadan dunya kupasindan adaylar secmeye basladim.
Oncelikle Olcay'in daha sonra Oguhan ve Tore'nin pozisyonunda oynayabilecek Bayern Munichli 19 yasindaki Abd milli oyuncusu Julian Green. Parasi da makul.
http://www.transfermarkt.com.tr/julian-green/profil/spieler/161204

Bir de para varsa yine ayni takimdan Michael Bradley bizim orta saha dinamizmini cozecek hem de savaci istikrar abidesi. ama fiyatinin artacagini dusunuyorum dunya kupasi sonrasi.

alper dedi ki...

BJK kurtarma yazısı yazmış herkes bir tane de ben yazayım..Nerden başlarım nasıl toparlarım bilmiyorum ama kahvede konuştuğum (en nihayetinde kahve insanıyım) gibi yazayım.

--Öncelikle BJK seyircsiz maç yapmayı öğrenmeli ve alışmalı ve hatta bunu pratik haline getirmeli.Çünkü BJK nın en büyük düşmanı seyircisi..
--Çarşı,Forza vs gibi ne kadar oluşum varsa BJK ile irtibatı kesilmeli.
--16-17 yaşlarında baldırı çıplak elinde bira şişesi olan Quaresma'yı fitbolcu sanan Forza ve Çarşı sempatizanı sözde taraftar ile BJK en çok bu kadar olur.Senin taraftar kapasiten bira ve yarım-ekmek köfte yeme kudretindeyken başkanın ve transfer bütçen bir elinde puro diğer elinde viski bardağı önünde kuzu pirzola olan diğer başkanlarla baş edemez gücün yetmez..Fakir takımın fakir taraftarı olur veya fakir taraftarın fakir takımı olur..Zenginleşmek için önce tribünlerden çapulcu sürüsünü temizleyeceksin ki zengin elit gün görmüş oturmasını kalkmasını bilen adamlar tribüne gelecek.
--Sen eski stadının en güzel ve en para edecek yerini 3-5 karnı aça teslim edersen şimdi Necip ile Olcay ile oynarsın.Bu kadar basit.

alper dedi ki...

S.Bilgili ve H.Güreli loca yapacakken (ellerinde puro ile hemde,sabaha karşı Toraman-A.Hassan-O.Koç transfleri bitirirken) sen küfür edip sırf stadın en güzle yerinde bedava oturmak ve sosyalistlik,solculuk,devrimcilik oynamak için Y.Demirören getirirsen başa 3.büyük olur ve öyle kalırsın.

alper dedi ki...

Birde şunu diyim son..(Ki hatırladığım kadarıyla o zamanlar çok fark yoktu arada aslında) amiral gemisi olan fitbol takımının göğüs reklamını cola-turka yaparsan sittin sene büyük takım olamazsın büyük fitbolcu alamazsın.İddia ediyorum cola turka vs gibi markaların FB ve GS ye(fitbol takımlarına) göğüs reklamı vermek trilyon dolarları olsa dahi akıllarına bile gelmez.Cüret bile edemezler çünkü ne para verirse verirsenler siktir alacaklarını bilirler.Ama BJK olunca adamlar gelip pazarlık edip reklam bile vrebiliyorlar.İşte bu yüzden gerideyiz.İşte bu yüzden biz Caner'e 3 milyo FB 2,5 milyon verse adam FB yi tercih eder.

sadrazam dedi ki...

Alper haklı,
1453 var mesela.Hepsi imanı kuvvetli, temiz-pak çocuklar. Sermaye de var iman da.
ideolojik olarak küba purosu içmezler belki ama, nargileye bayılır hepsi, yeter ki yanında osmanlı şerbeti verin siz.

Unknown dedi ki...

sadrazam, şerbetin yanında az da olsa likör olursa asla hayır dedikleri görülmemiştir söz konusu dini bütün yeniçeri parçalarının.. istanbulu ikinci defa fatih sultan receple fethetmiş nesildir çünkü kendileri!

~Poseidon~ dedi ki...

Son çıkan haberlere göre anladığım.
Moledo
Lanzini
Yabancı Forvet

Olcan
1-2 yerli daha

Yine eksik kalıyor ama anladığım kadarıyla eksik kalan mevkiler kadro içinden devşirilecek

beagle dedi ki...

Haberlere insanın inanası gelmiyor ama:

* Sert Fizikli Stoper (Moledo)
* Pozisyona giren amc (Lanzini)
* Önliberoda Veli upgrade (Arouca)
* Uzun tecrübeli yerli bonservissiz stoper(Giray veya Yalçın)
ve tabiki bir santrafor (Mesela Lukaku :) ) peşindeysek en azından yaklaşım düzelmiş demektir. Bu pozisyonlar firesiz gelirse Kerim, Oğuzhan, Pektemek, Cenk gibi yerlilerden verim alırız Olcay, veli, necip de 18 de idare ederler.

Beklerin eksik, süper kenar forvetlerin şık olduğunu düşünmekle beraber asıl olayın merkez omurga olduğunu iddia ediyorum. Merkez sertleşir, uç keskinleşirse işler düzelir.

Merkezi güçsüz, yıldırmayan, kafa topu zor alan, pozisyona girmeyen, gol atamayan, topu kullanamayan takım olursa, veli,olcay, ahmet, mehmet rakibin peşinde dil dışarıda koşarız.

SyS dedi ki...

geçen senenin en kilit oyuncularından biri olan motta bu takımda düşünülmüyorsa seneye sol kanat yüzünden çok ağlayacağız demektir.

cochise dedi ki...

Mancini istifa etmiş deniyor. Gerçekse çok üzücü. Geçen sene 2.lik yarışı yapmamızın temel sebebi olan bir faktördü bence. O kadroyu o şekilde saçma sapan oynatarak. Eğer iyi bir hoca gelir ve kadronun hakkını verirse GS iyi bir takıma dönüşebilir.

Barreto dedi ki...

@cochise
evet aynı fikirdeyim. Luce gelecek galiba.

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

şöyle demiş.

takımda bi oyuncu 300 bin euro bi oyuncu 4 milyon euro alıyosa başarı gelmezmiş.

bi şirket düşün temizlikçi 1000 tl alıyo müdür 10 bin tl alıyo. başarı gelmez mi?

canerin beşiktaş olduu yerde necip temizlikçi bile olamaz. bırakın bu işleri ya.

necip 900 bin euro kazanacaksa kapatıp gidip dükkanı ak. ben necipin 900 bin euro aldığı yere futbolcu olarak gelsem 5 isterim ak. kendime hakaret görürüm daha az rakamı.

BJK4EVER dedi ki...

O mudur isinin hakkini veriyorsa alir. Caner'in bu takima verecegi katki Necip'in 16 kati olamaz, o yuzden sacma. Sen bir adama 4 milyon euro veriyorsan yillik o seni tek basina sampiyonluk potasina sokacak tartismasiz bir adam olmali. Ne Sagna, ne Caner bu tip adamlar degil, bu kadar basit.

sadrazam dedi ki...

Başkan iyi de çevresi kötü...

sadrazam dedi ki...

Ahmet Nur Çebi - Sinan Engin arasında 7 fark bulmaya çalışıyorum, 2 de kaldım, yardım lütfen...

Barreto dedi ki...

Konuyu dağıtmak istemem ama, Biliç'in bu sene hakemlerden çektiğini vatandaşı hırvatlar Dünya Kupasında çekmeye devam ediyor. Yazık. Keşke federasyonsuz ve hakemsiz futbol olabilseydi...

Barreto dedi ki...

Çocukken mahalle maçlarında, şimdilerde halı sahalarda, tartışmalı pozisyonlara hep beraber karar veriyoruz. Ne mahlle maçlarında ne de halı sahada kimsenin hakkı yenmiyor, hakem yüzünden maç kazanan olmuyor. NBA'dekine benzer şekilde, penaltı veya benzer kritik kararlar video izlenerek verilmeli. Teknoloji inanılmaz gelişti ama maçlar hala international boardın 100 yıl önceki kafasıyla yönetiliyor. Sprey sıktıracağınıza pozisyonu bir daha izleyin. Ama neden uygulansın ki, Platini'nin Fransa'sı nasıl finallere kalacak, ev sahibi Güney Kore nasıl yarı final oynayacak, Lİg Tv nasıl decoder satacak.

Federasyonun ve hakemlerin herdaim hakkını yediği Beşiktaş'ın taraftarı olarak yazmak istedim. Dünya kupası için herkese iyi seyirler...

theotheo dedi ki...

@barreto

koskoca sahada pozisyon için herkes televizyonun başına mı koşturacak hadi bırak bu işleri ya.

futbolda takımı güçlü olan her zaman kazanmıştır şampiyonlar ligini kazanan takımların bir listesine bak istersen.

Barreto dedi ki...

@ theo
Güçlü olan çoğu zaman kazanır, hakeden her zaman kazanamayabilir. Porto 2003, Liverpool 2005, İnter 2010, Chelsea 2012 sezonlarının en güçlü kadroları değildi ve kendilerinden daha güçlü kulüplere karşı kupayı kazandılar.

Diğer meseleye gelince, teknoloji ilerledi be theo, herkes olduğu yerden izleyebiliyor, oyuncular da dev skorbordların led ekranından... Dünya bir gün o noktaya varacak ama Blater, Platini ve Demirören'den çok sonra... Hakem olayında sıfır insan faktöründen yanayım...Hakemlerle ilgili yazacak çok şey var da uzatmayayım...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

her takimin sinirli sayida karari "challenge" etme hakki olmali, ya da mesela 2 defa goruntulu izleme talebi yaptigi zaman 1 oyuncu degisikligi hakkini kaybedersin, boylece isin suyu cikmaz. Oyun zaten sakatliklar vs ile daha uzun sureler duruyor, goruntuye bakip karar vermek 1 dk alir en fazla. Basketbolda uzun zamandir uygulaniyor bu ve takimlarin hakki yenmemis oluyor.

theotheo dedi ki...

ceyhun gülselamı alıyomuşuz. hayırlı olsun :D

sadrazam dedi ki...

Bizim pozisyonları sabaha kadar izleseler bir şey değişmez.

Senin forvetin penaltı kaçırdığında, stoperin adamını kaçırdığında, oyuncun gereksiz kart gördüğünde kariyeri için sorun oluşturuyorsa, hakem içinde verdiği hatalı kararlar TARAFSIZ gözlemcilerin raporları ile değerlendirildiğinde hem maddi, hem kariyer olarak geriye götürmeli.
Esasında sistem doğru ama uygulayanlar yanlış.

cochise dedi ki...

Admin Dünya kupasından beşiktaşa oyuncu seçmek için bi post açsana. Oyuncuları tartışırız. Misal Meksika'da sol bek oynayan Miguel LAyun'u (7 Numara) bğendim. Çok isimli falan da değil. Pahalı olmaz yani. Sağ bek de oynuyormuş.

theotheo dedi ki...

@barreto

o zaman oyuncu hiç yapmıcağı bi hatayı yaptığında falan da baştan başlasın oyun. olur mu böyle iş? hakemde oyunun bi parçası hata yapacak tabi. oyunun dengesini bozarsın bu işlerle başka birşey değil.

planck dedi ki...

oyuncular kazanmak için var hakem sonucun adaletli olmasını sağlamak için var. aradaki kalın çizgi görememen çok doğal theocan :)

Barreto dedi ki...

Harika bir Hugo Almeida klasiği yarım saat takıldı sonra sakatlanıp çıktı. İnşallah fiyatını düşürüp tekrar gelmez.

sadrazam dedi ki...

Ya arkadaş yazı yazmaya üşeniyorsanız da post açmaya da mı eriniyorsunuz?

Açın bir başlık "Dünya kupası" "Transfer" hiç olmadı "Stad İnşaatı" diyede altına bir şeyler karalayalım.

sadrazam dedi ki...

Stad inşaatı hakkında video-resim ve teknik detaylar ile merak ettiklerinizi"www.besiktasarena.com" adresinde bulabilirsiniz.

can dedi ki...

@sadrazam
+1

can dedi ki...

Arkadaslar hakikatten blogu cok bosluyorsunuz, hic post acilmadan nereye kadar?

Barreto dedi ki...

İnşallah Biliç turnuvayı adam gibi takip ediyordur. Belki biraz taktisel esneklik kazanır, sabit fikirlerinden biraz arınır. Normalde 433'ün ve 442'nin varyasyonlarını oynayan Hollanda ve Şili İspanya'ya karşı 3 lü savunma uyguladılar. İtalyanlar da Euro 12 grup maçında aynısını yapıp 1-1 berabere kalmışlardı.

Coolio dedi ki...

@Barreto

Bu yaşa kadar öğrenmediyse bir turnavayla kendini geliştiremez. Önümüzdeki sene bu konuda çok dert yaşatıcak bize.

Coolio dedi ki...

@Barreto

Bu yaşa kadar öğrenmediyse bir turnavayla kendini geliştiremez. Önümüzdeki sene bu konuda çok dert yaşatıcak bize.

kokocambo dedi ki...

Erkan ve Tanju'nun Karabük'e satışı kesinleşti. KDV'siyle aşağı yukarı 1m€'yu buluyor sanırım. Tanju'dan bir şey çıkmayacak o belli zaten de, Uğur Boral, Holosko, G.Süzen'in bulunduğu ortamda Erkan on defa şanso hak ediyordu. Dolu tarafından bakarsak, transferden yine para kazandık.

Barreto dedi ki...

Erkan gelişecek bence ve bonservisine 3-4 yıl sonra 4 milyon € istenirse hiç şaşırmam.

kokocambo dedi ki...

Hakikaten de ligde üst sıraları zorlayabilecek takımlarda şu anda çok rahat oynayabilecek bir oyuncu Erkan. Eneramo'yu verseydik zerre üzülmezdim, adam kontratlı oyuncumuz bir de. Hasan var, Mertcan var, Muhammed kiralanacak deniliyor. Neyse...

can dedi ki...

Acikcasi Erkan kadromuzdaki altyapidan yetisen ve bugune kadar forma sansi bulanlar arasinda, Muhammed de dahil, en cok isik verendi. Ama bunun en buyuk nedeni Erkan'in takim ortalamasinin uzerinde hiz ve kivrakliga sahip olusuydu. Bir kac sene sonra bir kac milyon verip geri almak istememiz olasi ama bu su anda transferinin yanlis oldugunu gostermez illa ki. Cunku kalsa ilk 18'de degerlendirilebilecek bir durumda degil, senelerce kiralanmasi da pek akil kari degil. Bu nedenlerle ben Erkan ve en ufak bir isik goremedigim Tanju'nun 1 milyon euroya satilmasini basarili bir hamle olarak goruyorum. Kadro siskinligi yapan futbolcularimizi bu sekilde pazarlayarak elden cikarabilir ve en az 5 milyon euro kazanabilirsek transferde hareket alanimiz oldukca genisler.

Unknown dedi ki...

en azından erkan için almak istediğimizde söz gelimi 2 milyon euroya geri alır maddesi gibi birşey koysaydık bari.. yani satış önceliği bizde olsaydı adamın.. erkan zengin gerçeği ortadayken hem de..

can dedi ki...

@emir eri
Aslında iyi fikir olurmuş. Benim de ilk aklıma gelen erkan zengin oldu, ama tabii zengin'in cvsi daha farklıydı.

beagle dedi ki...

Bir takım belirlediği forvet pozisyonu için hem Demba Ba hem de Mitroglu'na talip olabiliyorsa o takımı yönetenlerin aklı uçmuş demektir.Kel alaka iki futbolcu tipi.

Haberlere inanırsak Mitroglunu Biliç istiyormuş, Önder Özen'in muhalefetine rağmen. Net 2.5 M euro maaş, kiralama bedeli kdv püsür falan bir yıllık kiralaması 4-5 milyon Euro'luk bir maliyet.

Almeida ile arka direkçi olması gibi birçok açıdan kıyaslanabilir de orasına girmeyeceğim. Kariyerinde tek bir gerçek var. Gol atabilse de mutlaka yedeğe düşmüş. Ve geçen seneyi 3-4 maç oynarak geçirmiş bir adam kiralıyoruz.

Önder Özen'in bu açıdan istemediğinden emin gibiyim. Facia FO'nun Özen'e rağmen Biliç ile işbirliğinde bu transfer yapması olur. Bu transfer gerçekleşirse artık Özen'in başarısı veya performansı tartışılamaz. Biliç, Çebi, FO gibi kımıl zararlıları varken Özen'den mahsul beklenemez.


can dedi ki...

@beagle
simdilik haberlere inanmamak en iyisi herhalde. ama olur da boyle bir transfer gerceklesirse Ozen'in "korkup kacti dedirtmem" takintisi Besiktas'a buyuk zarar vermeye baslamis demektir. Altinsay'i elestirenlerle hic bir zaman ayni fikirde olmadim. Bir insana calisabilecegi ortam saglanmiyorsa orda inatla durmaya calismanin kimseye faydasi yok. Bu cesit bir ucubelik gerceklesirse Ozen'in yapabilecegi en hayirli is gordugu pislikleri acikca bizle paylasmak olur -ki Turkiye futbol piyasasinda bir daha is bulamayacagi icin bunu yapmayacagindan da emin olabiliriz. Isin ilginci bu dedikodularda azicik bile dogruluk payi varsa Bilic'in karanlik tarafa gecisi -ki gecen seneden Eneramo dahil epey sabikasi var. Zaten Nur Cebi gibi 80 style bir yonetici futbolun basina gecmisken bundan sonra ne bekleyebiliriz ki?

beagle dedi ki...

Haklısın Can. Aslında bu Çebi olayını da konuşmak lazım. Her transfer döneminin girişinde bu klüp seçim, şike, yönetim değişimi, küsme vb ile en değerli zamanı kaybetmek zorunda mıdır?

Hoş cevabı da biliyoruz. Yıllar önce futbol şubesini para karşılığı bir arkadaşa vermişlerdi. Çebi de mevcut yönetimde elini cebine atma potansiyeli olan tek adam. Fikret Orman iki yılın sonunda feda, bir sürü sponsor buldum, para buldum söylemleri sonrası hala 3-5 milyon sağlayamadığından 80ler style'a geri döndük.
E abi bırakaydınız o zaman Serdar Adalı bu işin kralını yapardı.

Armagan dedi ki...

-sprey köpük olayı TSL'ye getirilmeli,ne kadar yararlı olacağı tartışılmaz.bu yönde maçlarda tezahürat ve pankartla baskı kurulabilir.

-dünya kupası çok güzel geçiyor.elenen -ispanya,ingiltere,%95 portekiz,yunanistan- ve süpriz yapan -kosta rika,şili,abd,meksika- gibi takımlardan gerekli dersler alınmalı.4-4-2 ve pas oyununun çöküşü oluyor artık.
ayrıca bence oyuncudan çok TDnin rolünün daha önemli olduğu anlaşılıyor.belçika,kosta rika,abd,hollanda net örnekleri.isim kaliteyi belirler,ama taktik,diziliş ve oyun temeldir.

-transfer konusunda bonservis ücretleri nedeniyle sessiz kalınıyor sanırsam.
geçen yıldan tolga-pedro-ersan-atiba-veli-motta ve belki oğuzhan formayı hakkedenler.motta'nın bonservisi alınmazsa,sivok gibi adamı gönderip gelir elde edeceğine escude gibi aynı kalitedeki adamı gönderirsen,olcay'ı 11de tutarsan yerin en iyi 2.lik olur.
öneri değil reçete:
-sol bek yerli olsa iyi olur caner falan olmazsa ,takıma kanı uymuş motta alınmalı,yedek ismail.süzen gönderilmeli.
-jones dün bizi attığı golle kapak etse de atiba-veli-oğuzhan-necip gibi adamların olduğu yerde fazlalık,hem de kupa nedeniyle fiyatı yükselecekken.
-kaliteli sağ bek,benim transferde yönetimin başarısı konusunda kriterim.serdar'a muhtaç bırakacaklarsa sıçtık demektir.
-öndeki dörtlünün ne olacağı meçhul,isimler havada uçuşuyor ancak,ŞL maçının 1 ay sonra olması nedeniyle çoktan önemli bir kısmı halledilmeliydi.
(sağda kim olacak töre-holosko gittiyse,solda olcay yedek kalmayacak bu sezon 5-7 gol az yazın takıma,10 numara oyuncu alındı sanırsam bilmiyorum durumu tam,forvet zaten arap saçına döndü,ŞL maçına cenkle çıkacağıcaz bu gidişle...)

not:yıllık maaşları aradım ama bulamadım,şeffaflık dedikleri şey resmi sitede hiçbir rakam yayınlamamaksa çok iyi yapıyorlar.

bir oyuncunun yıllık ücreti falan nerde bulunabilir?

Barreto dedi ki...

roadrunner:bir oyuncunun yıllık ücreti falan nerde bulunabilir?

Beşiktaş gibi borsaya kote ise KAP'tan erişebilirsin ama biraz araştırman gerek.

Emrah dedi ki...

@roadrunner
Oyuncu ücretlerini Kap açıklamalarından bulabilirsin. Ben oturdum tam liste yaptım. Şu anda sırasıyla Jones 1.8, Cenk 1,7, Sivok 1,4, Tolga 1,25 , Olcay-Oğuzhan 1,2, Holoşko-Pektemek 1,1, Atiba-Kerim-Sezer 1 milyon euro şeklinde devam ediyor.
Küçük bir not: bizde en yüksek ücret alan adam (Jones), Galatasaray'da en yüksek ücret alan 9. oyuncuya (Umut Bulut) denk geliyor.

theotheo dedi ki...

@emrah

eh o kadar da olsun be birader. 2 senedir şampiyonlar liginde üst tura çıkıp son 3 sezonun 2 sini şampiyon tekini de 2. tamamlamış takımdan bahsediyosun.

beagle dedi ki...

Hepiniz biliyorsunuz mutlaka ama Cenk'in maaş işinde antepe yapılmış 1 küsür milyon euroluk bir jest gizli. Yıllara bölündüğünde maaşı 1.4 gibi düşünülebilir.
Beşiktaşlı ya adam, peşinen baskı yemesin :). Ertuğrul Sağlam gibi ilk maçlarında birkaç gol atarda kabullenilirse 100ler kulübüne doğru yolu var.

Barreto dedi ki...

Cenk kimin transferi? Biliç'in payı vardır umarım. Yoksa Biliç kendi transferi dışındakilere pek kredi tanımıyor. Şark kurnazı...

Özgür dedi ki...

Tahminime göre Uefa'dan gelecek haber beklendiği için bu zamana kadar transfer yapılmadı. Olumsuz haber gelirde transfer yapılmış olsaydı ekonomi iyice b.ka saracaktı. Muhtemelen önümüzdeki hafta transferler açıklanmaya başlanır. Yani en azından öyle temenni ediyorum. :S

beagle dedi ki...

Bindik bir alamate gidiyor gibiyiz:

- Biliç- yönetim flörtü Özen'i yer. Biliç'in kalas taktiği(leri yazacaktım da çoğul birşey yok ki) ve 80ler yöneticilerinin çulsuzları ile kalakalırız.3-5 yıl daha kaybederiz.

- Özen efendiliği kenara koyup, yönetici olur ve Biliç'e yeter artık deyip kapıyı gösterir. Gökhan Keskin benzeri bir ani çözümle taktik ve transfer kontrolünü eline alıp devam eder. İdeal bir durum olmamakla beraber ilk umutsuz duruma göre çok daha iyi olur. Hocalığını bilmem de oyuncuyken Gökhan Keskin'in futbol zekası gayet iyiydi.

- En türk tipi durum şu olur, Biliç tarafından şu dönemde pasifize edilen Özen görürsün der bekler. Hamsi kavağa çıksa Biliç bizim gibi bir takıma "winner" futbol oynatamaz. devre arasında Özen hesabı keser, hoca değişimi ve elde bir sürü işe yaramaz transfer olur. Sonuç bu senemiz de gitmiş olur.

Direktörüne bu derece sorun çıkaran, ve gerek transfer gerekse taktik açıdan sürekli haksız çıkmasına rağmen inat eden bir adamın "iyi" bir adam olduğuna katılmıyorum. Hassas noktalara iyi oynamayı biliyordur o kadar. Umarım alaturka olmayız ve seçenek 2 den bir an önce devam ederiz.

Transfer yapmaz veya mitroglu, burhan, zayıf bir stoper, golle ilgisiz, 30 küsürlük bir 10 numara falan alırsak cidden "küme düşme" tehlikesi yaşarız. Şakası yok bugünlerin.

sadrazam dedi ki...

Adamlar ersun yanal'la, Aykut kocaman'la şampiyon olabiliyor, siz Biliç'i beğenmiyorsunuz. Yarın Moyes gelir geseye öve öve bitiremezsiniz. İşin teknik direktörde bitmediğini ne zaman anlıyacaksınız.

beagle dedi ki...

Sen bilici beğeniyorsun herhalde. Evertonun vasatçısı Moyesi beğenmiyorsun ama yok birbirlerinden farkı. Moyes gelirse eleştirenlere aynı anlamsız yorumu yapar devam edersin.

can dedi ki...

@sadrazam
Haklisin, tabii ki is teknik direktorde bitmiyor ama yaptigin sacma bir kiyaslama olmus. Hadi Aykut tamam da Ersun Yanal Bilic'e kariyer olarak da taktisyen olarak da oldukca ustun oldugu tartisilmaz bile.

theotheo dedi ki...

sneijder kötü topçu ya. o kadar para verilmesi saçma. fiyat performans oranına bakarsan veli ona 5 basar :D

bu zırvalara hala devam ediyo bazı kesimler neyse.

geçen bilicin açıklamalarını okudum. fenerbahçe galatasaray almanya brezilyaymış. bizde şili falanmışız.

ama bu kepazeliğe yönetimden ses yok. nasıl iş ya?

kapgan dedi ki...

şu mitrooglu adlı Yunanlı golcüdeki ısrarı anlayamıyorum...

cochise dedi ki...

ulan mallık bende biliyorum ama yazmadan duramıyorum. Turnuvanın başından beri en çok eleştirilen Hollandalı oyuncu Sneijder. Herif bi gol attı bizim renkli/güç yardakçısı hemen damlamış.
Ayrıca dünya kupası ölçü ise ilk turda turnuvanın en iyi 11'ine giren bir Beşiktaşlı var delikanlı. One ne dicen? Üstelik bizde ilk 11'e bile giremeyen Jermaine Jones. Demek ki vuhuuu biz muhteşem takımız. Böyle boş işlerle vakit kaybetmeyelim yahu.

Peki boş iş olmayan ne; kapgan'ın dediği gibi Mitroglou. İddia ediyorum Gekas gelsin daha çok iş yapar. Hatta başıma bir iş gelmiyecekse aynı maliyetlerle Samaras alını hiç değilse hava topu hakimiyeti var, sol kanat da oynuyor. Mitroglou'nun iki sene önceki formuna güvenerek mi almaya çalışıyoruz. Dünkü maçta bi olumlu hareket yap lan bi tane. Misal Gekas sürekli ortalık akrıştırdı. (uzatmayı izlemedim varsa orada bilemiyorum.)

Ha bu arada turnuva boyunca holebas'ı dikkatle izliyorum; savunmasını çok anlayamadı çünkü ne maçlar buna uygundu ne de iyi bilmediğin bir takımda bek savunmasının yeterliliğini anlamak kolay değil. Ama hücum performansı motta ile karbon kağıdı. Yaldır yaldır sürekli atak geliştirmeler, sürekli bindirmeler ancak ortalar hep aynı yere aynı şekilde. Hani o yaştaki adama bi de bonservis verip almamışız. Kötü değil hatta motta'dan bi iki adım önde ama takımı bi tık ileri atacak bir adam değil.

Selim dedi ki...

Blog da yeni post açılmayalı ay oldu.

can dedi ki...

Arkadaslar daha once de yazdim ama ciddiye alan olmadi sanirim. Acarsel hakli. Blogdaki durgunluk duraganlik kabak tadi vermeye basladi. Gonulluluk esasi bir is, hepinizin baska isleri gucleri var, futboldan soguttular filan her seyi anliyorum ama o zaman genc dinamik bir iki arkadasi alin yaniniza, bizi anaakim Besiktas bloglarina mi mahkum etmek istiyorsunuz? Bakin, burada uc bes muhabbeti hala dondurmeye calisiyoruz. Yazi degilse de en azindan baslik acin. Shelbyl, Gurcan bak sizi de etiketliyorum.

Unknown dedi ki...

Ve Olcan da elden kacar..

can dedi ki...

Mottanin alinmasina sevindim

Ugur dedi ki...

Olcan gitti. töre belirsiz ne olacağı. töre de gelmezse kanatlarda ciddi sıkıntı yasarız. 1 aydır da lanzini ve mitroglou bekleniyor..

QuaresmA dedi ki...

Olcan 3.5 milyon + değersiz bir futbolcu karşılığında transfer olmuş galiba. Bu kadar paramız da mı yok milli kanat için ? Hadi oyuncu seni tercih etmez falan tamam ama git fiyat yükselt bari, sudan ucuza gitmiş. Şimdi Töre'yi almak farz oldu.

Ugur dedi ki...

Olcan için 3,5-4 hatta 4,5 milyon Euro civarı bonservis rakamları söyleniyor ve Salih Dursun. Tamam yabancı sınırlamasında önemli bir alternatif iyi bir oyuncu ama kontratının son senesinde ve 29 yaşında bir futbolcuya bu para veriliyorsa, Olcan'dan 7 yaş küçük olan ve hala gelişme gösterebilecek önemli bir potansiyel Gökhan Töre'ye de Rubin Kazan'ın istediği bonservis verilmelidir. Yönetim neyi bekliyor anlamak güç, Olcan gitmiş artık Galatasaray'a. Bir an evvel vakit kaybetmeden Gökhan Töre'nin bonservisini almaları lazım. Bu gidişle Serdar Kuturuluş veya Holosko'yu oynatırız sağ açıkta...

Barreto dedi ki...

@Uğur @QuaresmA
4-2-3-1 oynatma. 3-5-2 oynat ne biliyim 4-4-2baklava(diamond) oynat. O zaman Olacan/Töre olmadan da pekala olur. Beşiktaş'ın kadro yapısının 4231 için çok zorlama olduğunu düşünüyorum. Gelde bunu Biliç'e anlat!

QuaresmA dedi ki...

352'nin sol tarafı tamam, ama Ramon + İsmail o bölge için iyi ama sağ tarafı için 1 as ve 1 yedek, o kanadı tümden parselleyebilecek, hem hücumu, hem defansı, hem de hızı olan 2 adam lazım ki bunlar dünya futbolunda nadir varlar. O yüzden 4'lü defansın bekleri daha fazla ve o taktiği oynamayı kolaylaştırıyor. Bence şimdi sol beke Ramon'u bitirdiğimize göre sağ beke hızlı ve pozisyon bilgisi olan stoper bek almalıyız. İbrahim Toraman'ın pozisyon bileni yani. Kaldı ki 352'de kanatlar o kadar iyi çalışmadığından göbektekiler sağlam olmalı. Bizim forvetler de malum.

442 baklava da bize uygun değil bence. Takımın en elle tutulur mevkilerinden birisi Veli ve Atiba ile defansif ortasahalar. Bence bu ikisi kadroya yazılacak ilk birkaç isimden. Bunlara 442 baklava da uymuyor.

Sağ bek, mağ bek halledilir. Defans oyuncusu sonuçta ama takımın 2 tane ana eksiği var bence. Bir güçlü, ortalamadan uzun, sakatlamayan, top dağıtabilen ve gol vuruşu iyi forvet. Buna parayı gömeceksin, yapacak birşey yok. Dünya'da ucuza forvet diye birşey yok. Bir de ya Alex tipi bol gol atan 10 numara lazım, ya da Oğuzhan'ı bu göreve düzgünce yerleşirebilmek. Bu takım gol atmayı becerbilirse şampiyonluğun en büyük adayı olur.

Barreto dedi ki...

3-5-2'nin sağı için dediklerin doğru, motta/hilber benzeri bir sağ bek güney amerikada çokca bulunur.

Baklava için Jones veya Atiba önlibero Veli ve Oğuzhan yada Veli ve Necip ikili, ofansif ortasahaya da transfer, oğuzhan yada sıkışınca olcay. Cenk ve transfer çift forvet.

Bence çift forvet oynatabilecek bir sistem daha pratik ve az maliyetli olur. 4231'in 3'ü fazla kadro derinliği istiyor. 4231 her nekadar evrensel doğru gibi herkes tarafından uygulanmaya çalışılsa da kadro kalitesi sınırlı takımlar (Beşiktaş gibi) için zor bir formasyon. hız şut pas ve dribling özelliklerinden herhangi biri zayıf olunca 3'lünün kenarındaki adamlar zayıf halkaya dönüşebiliyor. Önde de komple bir santraforun yoksa beraberlikten ötesi imkansız oluyor. Bence 3-5-2 ve 4-4-2 daha basit ve uygulanabilir.



theotheo dedi ki...

@quaresma

bu takımdan bi bok olmaz birader önce bunu bi bilde :D

herifler ne işler yapıyo kimleri getiriyo hala oğuzhan peşindesiniz. artık bu numaraları kimse yemiyo arkadaşlar. bırakın ya beceremiyoruz diyip bırakın.

türkiyede alınacak 2 tane oyuncu vardı caner ve olcan. ikisini de alamadın. diego dedin alamadın. ulan sen kimi alıcaksın. motta gibi bi mala gittin 1 milyon euro bonservis verdin.

tolga

sagna-lescott-ersan-caner

veli-vdv

töre-diego-olcan

ba

sene başında yazdığımız kadro buydu. şimdiki kadroya bakalım.

tolga

serdar-franco-ersan-motta

veli-atiba

holosko-oğuzhan-olcay

cenk

bu kadro ilk 10 kadrosudur. ona göre.

can dedi ki...

Onder Ozen medyaya cok sik konusan bir adam degil. Buna ragmen Ozen'in yeni aciklamalarina yazdigimiz yorumlar 1 ay 8 gun once acilan "Ozen'in konusmasinin ardindan" postunun altinda. Ustelik de dunya kupasi yazinda. Blog yoneticileri F.O. yonetimini gectim Y.D. yonetimi tadi vermeye dogru hizla ilerliyorsunuz.

YONETIM UYUMA, BLOGGERA SAHIP CIK!

QuaresmA dedi ki...

Önder Özen'in açıklamasına göre Kasımpaşalı Yalçın'ı alıyormuşuz. Gereksiz inat uğruna Toraman'ı illa kadro dışı tutmaya devam edeceksek, Dany gibi bir moron yerine Yalçın yedek stoper olarak tamam. Ama artık as takıma transferlere odaklanmak lazım.

Ugur dedi ki...

Önder Özen'in açıklamalarına göre bu hafta forvet transferi netleşecek. 4 transfer olacağını söylemiş. 1 tanesi Yalçın Ayhan değildir umarım stoperden kasıt. Sivok Ersan bile beğenilmiyor Yalçın Ayhan yedeğin yedeği olur bu takımda ancak...

QuaresmA dedi ki...

Stopere yedeğin yedeği de lazım. Yoksa gördük, Necip oynatılmak zorunda kalınıyor.

Ugur dedi ki...

Yedeğin yedeği de lazım ona birşey demiyorum da, Önder Özen'in bahsettiği stoper transferi Yalçın Ayhan'sa diyecek birşeyim yok.

Açıklamada şu ifade geçiyor: "Lescott'un ailesinin İngiltere'den ayrılmak istememesi sebebiyle transferin gerçekleşmediğini belirten Özen, "Stoper alacağız ama 7-8 milyon euro gibi rakamlara oyunculara almayacağız. Yalçın Ayhan da alternatiflerden biri. Sivok'un bu sezon son senesi, kiralık verilmesi gibi bir şey söz konusu değil. Takımda olmaması gibi bir düşünce olmadı" diye konuştu."

Benim buradan anladığım Sivok kalacak, Yalçın da alternatiflerden biri diyor Önder Özen. Yani hem yabancı stoper hem Yalçın gibi bir anlam çıkmadığı için söylüyorum. Sivok-Franco-Ersan-Yalçın 4'lüsü falan olursa kötü olur diye söyledim. En azından kalitesi belli kimsenin çok burun kıvıramayacağı kalitede yabancı bir stoper alınmalı...

du, levande dedi ki...

3 yabancı stoper de fazla olur bence.

Barreto dedi ki...

Sivok kalacaksa yabancı stopere gerek yok. Yalçın bence Dany'den daha fazla iş yapar en azından ve yabancı kontenjanını kapatmaz. Pedro Franco bir seviye üste çıkabilirse Ersan-Pedro-Sivok-Yalçın-Necip yeterli olur. Asıl sıkıntımız sağ bekte.

can dedi ki...

@du levande
Aynen. Eger Sivok gonderil(e)miyorsa yabanci stoper arayisi cok anlamli degil. Sonucta Franco'nun form grafigi cok umut vericiydi; ayni sekilde sakatliktan once Ersan'in da. Sivok, sonucta ben cok suya sabuna bulasmadan oynadigi icin begenmesem bile, orta ustu bir stoper ve eger soyledigi gibi sakatliktan kurtulduysa bu uclu arti bir yerli stoper arti mesela 5. yedek Atinc bu isi goturur Sivok'un kontrati bitene kadar. Ondan sonra da birinci sinif bir stoper gorecegimiz bir gun gelir elbet. Sivok Franco gobegi benim zevkim icin biraz yumusak ama nispeten dengeli bir tandem olabilir. Franco'nun en buyuk eksigi olan hava toplari Sivok'un en iyi yonu cunku. Ama tabii butun bunlar Sivok'un gecirdigi agir sakatlik sonrasi form yakalayabilecegi varsayimina dayaniyor. Eger bu gerceklesmeyecek gibiyse biraz maddi fedakarlik yapilip Sivok'u gonderme yolu yeniden zorlanabilir.

can dedi ki...

Bu arada Gurcan ve Shelbyl ne biliim bloga hic ugramiyor, ya da haber1903, kartalhaber vs. tarafindan kacirilmis olabilir mi?

Coolio dedi ki...

Kesinlike, seneye Sivok'un kontratı bittiğinde yeni statla beraber iyi bir stoper almak daha mantıklı. Toraman'ın gidecek olmasına rağmen bu sene için yedek olarak Yalçın'a da gerek yok. Onun yerine genç biri olsa yeter. Ligi 3. bitirsek bence yeter (bu kadro ile). Az biraz paramız var onun birazını Mottaya verdik (gerekliydi), geri kalanı da forvet,orta sahaya ve kanata ayırcağız. Bunlardan sadece birinin eli yüzü düzgün olaiblir bu bütçe ile. Sağ beki ise toptan unutun. O listenin sonunda olduğu için para kalmaz. Serdar, Necip, Atiba ile idare edicekler.

Tüm trasnfer senaryoları bir yana Bilic'in kendi bildiğinde inat etmesi çok can sıkıcı. Hatta 2. sezonda takımda kaldığı için kendine güveni daha da artacak ve daha inatçı olacak. Forma giyemeyen oyuncuların medyaya bilgi sızdırarak kulübü yıpratıcı haberleri görmemiz bu sene çok olası.

Farklı konulardan girdim çok ama bi de Olcay meselesi var. Ben bu sene Olcay'ı banko ilk 11'de görmek istemiyorum. Haa bi kaç maçta olduğu gibi İsmail'i veya Motta'yı da sol açıkta görmek istemiyorum. Veli'yi oynat daha iyi..

kokocambo dedi ki...

extensor nickli gs'li bir yazar arkadaşı, blog sayesinde yan taraftan tıklar zaman zaman okurum. özen konusunda yazmış. Düşüncedir, bakarsın tartarsın ama 1453 istanbul'un fethi tarzı bilgiler dışında baştan aşağı saçmalamak üzerine kurulu, gündemsiz kalmaktan gündeme dokunmak isterken haddini aşmak demeyelim ama rok tarzı bir iş yapmış bence.

kokocambo dedi ki...

İfademi mazur görünüz o kadar salak bir kitlemiz var ki, kendi kendimize işkence, hakaret aymazlık ederken, böyle adamlara dolaylı olarak meşru zemin de sağlamış oluyoruz. Ağzı olan konuşuyor bir BMC sloganıydı, devir değişti klavyesi olan yazar oluyor. Tutamadım kendimi, sinirlendim yine...

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 209   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara