.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Nisan 2014 Perşembe

STSL29 / Torku Konyaspor - Beşiktaş


Cuma / 20:00 / Çağatay Şahan

Not: Kayserispor maçının puanları bir aşağıdaki postta.

47 Yorum:

mustafakamış dedi ki...

Konya'yı deplasmanda yenersek Fenerbahçe maçını alırız diyorum.Sanırım Konya'yı yenecez Fenerbahçe bu haftaki maçını kazanmaya baksın belki son haftaya kadar kovalarız alimallah.

ozkankaya35 dedi ki...

...UCUNDA ŞAMPİYONLUK OLMASADA,YENİ STADIMIZ ÖNCESİ BELKİ TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ MAÇLARINA ÇIKIYORUZ...BEN DİREKT ŞAMPİYONLAR LİGİNE ÇOK HAZIRLADIM KENDİMİ,UCUNDA CENNET VAR GİBİ...WE GS'NİN CEHENNEMİ...YÖNETİM,TEKNİK EKİP VE FUTBOLCULAR KENETLENMİŞ DURUMDALAR...ZOR OLABİLİR AMA KAZANACAĞIMIZA EMİNİM...

Bu macin hakeminin alacagi puanin 3'ten yuksek olmayacagi ongorusunde bulunayim simdiden.

Bir de Ramon'la Ismail cok guzel isliyor sol tarafi, nazar degmesin.

Unknown dedi ki...

şans biraz yanımızda olsa 3-0 olabilirdi şimdiye kadar. takım çok istiyor...

Unknown dedi ki...

ekliyorum birde hakem faktörü bizim yanımızda olsa daha da farklı olurdu..

Adsız dedi ki...

Hakeme eleştiri yaparken şaka yaptığınızı var sayıyorum.

Adsız dedi ki...

Gekas. Kariyerinde tembellik olmasa Van Basten'la kıyaslanabilecek bir golcü olurdu. Ama işte -du.

Unknown dedi ki...

oğuzhan da çok güzel koy-du ama du :)

Unknown dedi ki...

diğer taraftan ilk yarı almeidaya yapılan hareket net penaltı, ayrıca her iki yarıda da oyunu birkaç defa erken başlattık savunma yerleşmeden ama ısrarla ve anlamsız bir şekilde her defasında yeniden oyunu başlatma kararı verdi. ayrıca ikili mücadelelerde yine gereksiz düdükleri ile konyanın oyunu soğutmasına imkan tanıdı yani oyunu en az konya kadar öldürmeye çalıştı.

Unknown dedi ki...

birde şu konyanın 5 numaralı stoperi selim'in görmediği sap sarı kartlar var..

Adsız dedi ki...

He la yaprağım ne koydu Oğuzhan.

Ne penaltıyı ne de başlatılıp da kesilen pozisyonları hatırlamıyorum, benim hatamdandır. Fakat aynı şekilde en az 3 pozisyonda top durmadan Beşiktaş lehine oyunun başlatılmasına izin verdi, ki bence tarafsız şekilde -ve aksine yoruma göre trajik şekilde- eksik gördüğüm birkaç yanından biriydi. İki Konyalının düştüğü ve gerçekten birşey olmayan pozisyon ise en önemli kriteri. Gayet soğukkanlı şekilde kalkın dedi. Bilic'in İsmail tepkisi de yersizdi mesela; 1. avantaja bırakıp doğru yaptı. 2. avantaj bitse bile kartlık bir durum yoktu.

Her serbest atışta adım sayması da gayet doğru.

Unknown dedi ki...

listeye bir de olcaya yapılan penaltı ekleyelim..

Adsız dedi ki...

Ahanda bir başkası. Olcay'ın hareketi net sarı ama vermedi. Kendisi için başka bir eksi yazıyorum.

Unknown dedi ki...

:) jones'a yapılan hareket.. oyunu öldürme fırsatı..

Unknown dedi ki...

net şekilde hakemin anasını siktiği maç..

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Golden sonra oyunu kendi yarı alanına yığma: bedelsiz.

Hakeme sövme: paha biçilemez.

Beşiktaşlı Stockholm sendromuna düşmüş, beleş puan peşinde.

Yazık.

Unknown dedi ki...

jones'a yapılan nizami olmayan şarjın verilmeyişi, o topun dönmesi ve bizim kalemizde pozisyon olması, devamı korner ve gol.. "maçı mükemmel! yöneten" hakemin maçı sikip attığı pozisyon oldu..

Vallaha diyecek laf bulamiyorum, kendi kendime sinir olmamla kaldim. Jones'a faul vermedigi son pozisyonu kamera yakin plandan cekiyor olmasa, pozisyonda hakemin kendisi de gozukmuyor olmasa bir sey demeyecegim ama...

Ayip lan, vallaha ayip lan.

Unknown dedi ki...

beleş puan derken???

abi almeida'nın pozisyonu da (arkasındaki rakibin iki kolu birden adamın üstünde ve kafa topuna çıkmaması için hareketini kısıtlıyordu) olcay'ın pozisyonu da (olcay adamı kale çizgisine göndermiş adamın (selim) ayağı olcayın bileğinde, doğal olarak olcay net vuruş yapamıyor, penaltı ve sarı kart) dünyanın her yerinde penaltıdır. aynı selim ismail gole giderken arkadan her türlü tekmeyi salladı, çekti düşüremedi ama ne hikmetse kart görmedi. ilk yarı olcayın düşürülmesi ile kazanılan pozisyonda olcayın oyunu hızlı başlatıp oğuzhanı ceza alanı içine kaçırmasını kesen yine aynı hakem.

maçı 3-4 farkla çok rahat kazanabilecek iken 1 puanla yetinmek koyuyor adama, tolga da özellikle ikinci yarıda bugün büyük takımın kalecisi gibi oynadı orası ayrı...

Selim dedi ki...

Böyle aşkın ızdırabını...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Hakem nasil olursa olsun, son 5 dakika topa basip iki pas yapamadilar. Karsinda Bayern mi var ki bu kadar baski yiyosun. Yaziklar olsun sampiyonlar ligi hayallerine...

detre dedi ki...

Hakem maç boyu yaptıkları tek kelimeyle terbiyesizlik. Kasımpaşa maçında bile Barış Şimşek için kötü niyetli değil diyebilirsin, klasik kötü türk hakemi dersin ama bu adam tam terbiyesiz çıktı. Sadece Jones değil 1 dakika önce aynı yerde Gökhan'da yerde kaldı bir şey demedi. Çok daha beteri ilk yarıda 3 kez(evet saydım) dur şu adamla bir konuşim ben diyerek oyuna hızlı başlamamızı engelledi; hadi kart gösterse neyse de gidip faul yapan adamla konuşmadı bile "terbiyesiz". Bu poziyonların birini de anlatim solda olcay yerde kaldığında hemen birisi Oğuzhan'a verdi, Oğuzhan kaleciyle karşı karşıya kaldığında durun ben şu adamla konuşim dedi ve konuşmadı. Bir terbiyesizlik daha isterseniz ilk yarıya 0(sıfır) dakika eklenirken ikinci yarıya, ilk yarıdan hiç bir farkı olmayan ikinci yarıya 3 dakika ekledi "terbiyesiz".

Bunları yazınca bir şey değişmeyecek ben de biliyorum ama tek istediğim birisi çıkıp şu adama "terbiyesiz" desin. yoksa başlarım şampiyonlar ligine gitmesine takım eksiklerine rağmen iyi yolda ve "terbiyesizlere" rağmen daha iyi olacaktır. "Bu oyunu bozacaktır."

Benim Jones'la ilgili en buyuk hayalkirikligim, takima verecegini dusundugum "direnc"i verememis olmasi. Belki de veriyordur da yetmiyordur, bilemedim...

Selim dedi ki...

Bu kadar tecrübesiz bir takımla şamp. ligine gitmesek daha iyi olacak gibi. Son 10 dk amatör takım gibi oynadık. Ama Bilic reis, bu adamı bırakmamalıyız. Onun da tecrübe kazanması gerekli.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Topla devamn edip pozisyonu kovalamk yerine korner diregine gidfip vakit calmak isteyecek kadar mi korkuyosunuz Konyadan, ne desek bos...

Adsız dedi ki...

Hakem o pozisyona faul verse ve 1 dakika sonra başka bir şekilde gol gelse herbişey tamam yani.

Değişikliklerle orta alan olmuş: Jones-Veli-Necip. Peki Beşiktaş ne yapıyor? son 10 dakika rakibin baskısını ceza alanı önünde karşılamaya çalışıyor.

Aslında bu şu demek: bu şekilde geriye yaslanınca 4 öz defans + 3 = 7 oyuncun bilfiil ceza alanı için defans yapıyor. O halde, ki asla tercih ettiğim bir olay değil, nasıl gol yiyorsun? Bilic'in son 2-3 dakikadan çok önce 1-0'dan sonra agresifleşmesi boşuna değil.

Mesele CL için ön elemeye kalma yerine doğrudan katılım sağlamaksa, öyle olunca takıma büyü yapılıp sihirli değnek mi değecek?

Son 3 hafta gibi bu maçın hesabını da korkmadan ve çekinmeden Bilic'e yazıyorum.

Takimin bu yarida yedigi cok az gol ya penaltidan, ya son 5 dakikada.

Teshis belli, tedavi zaman alacak ama boyle hakemlerin de denk gelmemesi lazim o tedavi icin tabii.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Konya maci hakedecek pozisyonlari coktan bulmustu golden once de, Tolga sayesinde sadece golu geciktirdik, o kadar. Puan kaybi hakeme baglanirsa teshisler dogru konulamaz.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bilicin en kritik hatalarindan biri de Ismail yerine Mottayi cikarmasidir bana gore.

Son yorumumu aciklayayim: Son on haftada 6 gol yedi takim, 3'u penaltidan, 3'u son dakikada. Bu takimin derdi belli, oyunu tutamama, son dakikada baskiyi yeme. Bu da ekseriyetle psikolojik, hem teknik ekip, hem sahadaki oyuncu icin. Ama iste bu takima "winner" karakter bir gunde zerk olunmayacak. Takimin soyle maclari kazanmasi lazim ki ozguven kazansin. Boyle bir dongu icindeyiz, son uc haftada uc son dakika golu tesaduf olamaz.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ote yandan, bu acemilikteki bir takimin sampiyonlar ligine gidip averaj takimi olmasi mi daha iyi yoksa biraz daha olgunlasmasi mi bilemedim. Finansal getirisi var eyvallah, ama bi de rakip takim taraftarlarina dalga konusu olmak var.

Unknown dedi ki...

bugün saha kenarında (bkz terim) veya tribünde (bkz aziz yıldırım) mafyavari bir adam olsaydı, en az 5 - 6 puan fazlamız olur muydu? bu derece bizim aleyhimize düdük çalmaya niyetli hakemler varken buradan öteye gidemeyiz zaten. bazen rakiplerle denk oyunlar oynarsın, bu senin o takımlarla denk olduğun anlamına gelmez, o zamanlarda ise küçücük bir nüans bile fazlasıyla fark yaratır. bugünde olan buydu. buna bir şeyler yapabilecek olan kişi ne yazık ki biliç değil (bkz sinan engin'in iğrenç kişiliği). kaldı ki yapmasın da zaten aga biz öbür türlüsünü içimize sindiremiyoruz. ilk yarı tek kale maç oynadık, şans biraz yanımızda olsaydı devreye 2-3 gol atıp girebilirdik, biraz itandje biraz da şanssızlıkla 2 puanı konyada bırakıyoruz. canları sağ olsun, özellikle güzel adam biliç'in.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Abi şu anadolu takımlarından baskı yeme olayı ne zaman son bulacak. Biri bana söylesin ne zaman olacağını bende ondan sonra izlemeye başlayacağım maçları.

sadrazam dedi ki...

@Ekrem Ph.D Yuh be kardeşim, Ne demek ŞL de averaj takımı olmak, dalga konusu olmak....
Maç heyecanı ile bazen kantarın topuzu kaçtığı oluyor ama bu kadarı olmamıştı..

Adsız dedi ki...

Beşiktaşlı öncelikle gereğinden fazla romantizmi bir kenara bırakmalı. Tabii ben de her Beşiktaşlı gibi romantiğim, bana göre başka türlü Beşiktaşlı olunmaz zaten. Ama fazlası zarar.

Olay Özen-Engin tercihi kadar keskin değil aslında. Var olan durumu gerçekten kavrayabilen her Beşiktaşlı bu sezonda yapılabilen her şeyin başarı olduğunu gayet bilir. 2. de olsak, 10. da olsak bu değişmez. Amma velakin bu süreçte yapılanlar da, en azından, her maç özelinde sadece o maç özeliyle eleştirilebilmeli. Yoksa diğer tarafta olan theo tarzına bu sefer bu tarafta dört elle tutuluruz.

Maçla ilgili kendimce kısa bir kritik yaptım. Mevcut psikolojiye göre fazlasını yapmayacağım. Fakat bunun da ötesinde şunu diyeyim: Özen-Bilic ikilisi kalmalı. Daha önce kriterim bu sezon sonuna ve transfer döneminde yapacaklarıyla önümüzdeki sezona başlayana kadardı. Şimdi daha fazla kalmaları gerektiğine inanıyorum. Teknik-taktik büyük sıkıntı var, yani herşey sütliman değil. Fakat açıkçası kendim adına önemli bir şeyi söyleyeyim: Bu kadar kısa sürede takımın oyun yapısı hakkında konuşabilmemizi bile çok büyük bir aşama olarak görüyorum. O kadar büyük bir aşama ki, bu ekibe çok daha uzun süre verilmeli; bence gayet net ve açık.

Daha pragmatik bakanlar için söyleyeyim: Memlekete ne Mourinho ne de Klopp gelir (iki uç); Bielsa veya Favre da gelmez (hala müthiş piyasaları var); işte çok zorlarsan Mancini gelir de, GS'li olup da forumlarında yazsaydım ismi geçtiğinde, sakın ha derdim. Bu yüzden gönlü açık olanlar için sabır çok daha önemli.

Unknown dedi ki...

almeidanın pozisyonu,

http://i57.tinypic.com/6fcdqp.png

top havadayken rakip oyuncunun ellerinin orada ne işi olduğunu açıklanabilir mi?

Ya valla hakem hatali karar verir, Almeida'nin penaltisini gormez, yanlis ofsayt karari cikar... Bunlar olur. Bunlara baglamak olmaz puan kaybini.

Ama arkadas, su son dakikadaki Jones'un pozisyonu kufur ettiriyor iste adama. O pozisyona Fenerbahce ya da Galatasaray girse, o kararin ne olacagini biliyoruz. Bilmesek keske.

Unknown dedi ki...

ya bende bunu demeye çalışıyorum, aynı poziyon burak'ın yada webo'nun başına gelse penaltı vermezler miydi? yada sow-sneijder soldan girmiş, rakibi de göndermiş çizgiye doğru ve net vuruş yapamamış, gol olmamış, iddia ediyorum müdahale olmasa dahi penaltı verilirdi. konu siyah beyaz forma içindeki olcay olunca verilmiyor işte, buna isyan ediyorum zaten. hee, atacak abi ayakta kalacak denilirse o zaman eyvallah derim, bizde hep öyle diyoruz zaten.

şahsi fikrim bugün hakem kötü bir yönetim gösterdi, tek etken o değil elbet ama neticede en büyük pay onda.

puan kaybı hakkında en az suçlanabilecek adam bence biliç, abi yedek kulübesinde kim vardı da oyuna almadı (sakatların kadroyu ne kadar kısırlaştırdığını unutuyoruz herhalde, sahada takımın 4. stoperi hatta 5. stoperi dany var yahu)? gol oluncaya kadar ikinci yarı oğuzhan sahada mıydı, ben fark edemedim? yani oğuzhan değişikliği son derece doğruydu. motta ikinci yarıya çıkarken bitik gibiydi, özellikle ikinci yarı hiç katkısı yoktu oyuna. bilmiyorum bana bugün ismail daha faydalı geldi mottaya oranla (aslında oyuna tam tersi başladılar, ismail karşısında djalma varken her an hata yapabilir hissiyatı verdi, djalma kanat değiştirince daha iyi gözüktü. hoca atibanın önüne mottayı atarak orayı daha sağlam hale getirdi. motta ise sağ kanatta oynamasının da etkisiyle oyundan düştü). bugün fena oynamayan ismail'i oyundan çıkarmak olmazdı, sakatlandıktan sonra geri dönmüi ve pekte fena oynamayan adamı iyi oynarken niye çıkarırsın ki yahu? sadece keşke necibi sağ beke atsaydı derim, atibayı ortaya alsaydı ama atibanın da bugün ofansif katkısı oldukça iyiydi bence. en büyük hatası almeida'nın çıkması oldu, ileride almeida varken daha iyi top tutuyorduk, çıktıktan sonra oyun iyice bizim sahamıza yıkıldı.

Cavid Nazım dedi ki...

gerektiğinde hakemleri de federasyonu da tokatlayacak bir yönetici ekibi kurmadıktan sonra, kavalcıyla zurnacıyla filan; ayrıca trajedilere alışmış, heyecandan son on dakika oyunu tutmayı bile beceremeyen bir oyuncu ekibiyle devam edildiği sürece beşiktaşın fener ve galatasarayla eşit şartlar altında rekabet etmesine olanak yok. başarı yoksa para yok. para yoksa başarı yok. kısır döngü. kurtuluş da yok bu haliyle. gerçi bu takım şampiyonlar ligine zaten gitmesin; on dakika konyadan baskı yiyince çözülüyorsun, orada ne yapacaksın? f. o. nun da işine geliyor hem, adam akıllı oyuncu almamak için bahanesi olur üçüncülük. beşiktaş bitmiş bir takımdır. on yılda bir bile şampiyon olması artık çok zordur. pembe gözlükleri çıkarın.

sadrazam dedi ki...

Önder Özen az önce söylenebilecek her şeyi özetledi.
"bütün hata ve sorumluluk Biliçindir.11-12 oynayamıyoruz, bir türlü takıma bunu öğretemiyor"

Adsız dedi ki...

Özen de işin medyatik boyutuna sığınmış. Gören de Beşiktaş ezdi geçti de hakem puanları yendi sanacak.

Zamanla taş be taş sistem kurmaya evet. Ama "sığınmacı"lığa hayır.

@james sneijder

Hocam biraz tavuk-yumurta muhabbetine donuyor ama, bence is o kadar siyah-beyaz degil. Besiktas golu bulana kadar ezecegi kadar ezdi Konyaspor'u, fakat golden sonra korktu, sindi, baskiyi yedi. Bunun sebebi de kafalardaki soru isareti. Ben Besiktas'in bugunku geri cekilmesini teknik-taktik olarak degerlendirmiyorum, bunun sebebi psikolojik. Sen 3 haftadir son dakikada gol yemissin, son haftada gol yemeyince de penaltidan yemissin, senin lehine sene boyu kac tane penalti calinmis, aleyhine kac tane calinmis... Kose gonderine gidiyorsun hakem faul calmiyor.

Bunlarin hepsi birbiri ile alakali isler. Hakemler kotu yonetim gosterince cikip "kotu yonetim gosterdi" diyeceksin. Dik duracaksin.

Haklisin, siginmaciliga da kacabilir bu tutum. Ama Ozen'in lafi bence gayet yerinde. Bu mactan sonra "oyuncularimiz kotu oynadi" dersen, oyuncuyu daha cok uzersin. Sahada her oyuncunun gordugunu (mac sonu roportajlarina bak) teknik heyet de dile getirecek. Arkasinda duracak o psikolojinin.

can dedi ki...

Kimse kimseyi kandirmasin bu siginmacilik filan laflariyla. Besiktas iyi oynamiyor ve gidecek cok yolu var, bu dogru. Ama Fener'in Cimbom'un on tane sampiyonlugunu sayarim: hic bir bok oynamayip, en az 5-6 maci tamamen hakem ittirmesiyle alip, sonra galibiyet serileriyle camia kenetlenip takim oturunca da "hak ettiler" denildigi sampiyonluklar. Bu sene rakiplerimize kiyasla zayif kadromuza, caylak teknik adam ve futbol direktorumuze ragmen hakem hatalarini esit dagitsaydik sampiyon olmayacagimizi kim iddia edebilirdi? Hukumet acikca saldiriyor takima, sahaya adamlar saliniyor, ceza ustune ceza aliyoruz, derbilerde, deplasmanlarda kitir kitir dograniyoruz, Cuma Pazartesi mac oynuyoruz, stadimiz yok, vs. vs. Butun bunlara ragmen ozellikle Fener'in sallandigi ilk haftalarda tamamen hakemle aldigi 2-3 maci cikar bak sezonun profili nasil degisiyordu. Neyse, canimiz sagolsun. Besiktaslilik bu ulkede solculuk, Kurtluk, Alevilik, ateistlik gibi bir sey acikcasi. Ya Turkiye'de nispeten adil bir futbol duzeni kurulacak, ya da hakemleri de yenerek sampiyon olacagiz veya olamayacagiz, bu kadar basit.

EC dedi ki...

Daha once de belirttim... 8-9 sene kulubu finansal acidan batiran, 40 a yakin avrupa mahkemelerinde davalara bulastiran ve ustune evrakta sahtecilik yapip 2 sene Avrupa Kupalarindan alikoyan adam , eski Besiktas Baskani Yildirim Demiroren, su an bulundugu TFF koltugunda elinden geldigince BJK nin onune tas koymaktadir. Hakemlerin o yada bu olmus olmasi sorun degil, tamami BJK aleyhine calismaktadir..cunku yeni baskan, organize edilmis borc dongusu ve azalma, mahkemelerde davalarin temizlenmesi, bakkala bile olan borcun kapatilmasi.ustune ustluk yeni ve genc bir takimla ligin en zevk veren futbolunu oynamaya calisan bir takim, zeki ve arastiran bir teknik kadro ile gelecek icin gayet olumlu sinyaller veren bir kulup. Bir de temeli atilmis ve hizla ilerleyen yeni stad, eger olursa da 15Mil€ civari bir sampiyonlar ligi getirisi BJK yi Turkiye de cok farkli yere koyacaktir hem finansal hemde basari acisindan. Bunun olmamasi icin, kendi doneminde yedigi boklar simdi yenmedigi icin Ankara Siyasetininde ruzgarini arkasina alarak elinden geldiginde BJKye vurmaktadir.. Saha kapatma, penaltilar, yanlis kartlar, hatali kararlar hep BJK icin oluyorsa bu tesaduf degildir.. Geberse bu pezevenklerde Ulke Kurtulsa.. Sonucta bu halk koyun ve kasaba gidecegi gunu bekliyor...!

EcO - Greece

Yorum Gönder

Ara