.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Nisan 2014 Çarşamba

STSL28 / Beşiktaş - Kayserispor

5 Nisan 2014 Cumartesi / 19.00 / Cüneyt Çakır

Sakatlıklar: Escude, Sivok, Holosko, Ersan, Gökhan Töre, Fernandes (kesin yok), Oğuzhan (büyük ithimalle yok), Ömer, Veli (takımla çalışmalara başladılar)

Sarı kart ceza sınırı: Franco, Olcay, Veli.

23 Yorum:

cochise dedi ki...

vay arkadaş nasıl bir suskunluğa bürünmüşüz.
kayseri bu aralar en oynanmaması gereken takımlardan biri lakin bizim için avantaj tarafı teknik ama yumuşak bir takım. bizi zorlayanlarsa daha sıkı takımlar. bir şekilde gol bulursak gerisi kolay.

turgay dedi ki...

mustafa'yı da eklemek lazım listeye.

Köfteci dedi ki...

İki Anadolu takımının maçı.

mustafakamış dedi ki...

Bugün iki maç izledim birincisi Akhisar-Eskişehir maçı ki stadda canlı izledim.Bolca top kaybı tadsız tuzsuz bir beraberlik maçı.Beşiktaş maçında da aynı senaryo vardı iki takımda oyunu karşıya yıkabilmek için kurşun atar gibi rastgele paslar verdi.Belli ki hocalar hızlı oyunla iş bitirme planı yapmışlar.Bu plan futbolcuların bilinç altına işlemiş gibi dar alanların içine sert ve kontrolsüz paslar oyun top kaybını çoğaltarak oyun kalitesini düşürdü.Haliyle iş daha çok ikili mücadeleye girdi ve bir kargaşa halinde şuursuz ataklar gelişti.Kayseri bugün golü yiyene kadar bir kontra atak beklentisiyle oyunu sıkıştırmayı denedi.Bu sıkıştırma başarılı oluyordu ki Bolat'ın tayming hatası Olcay'a ilaç gibi geldi.İkinci yarı çokça kontra fırsatı yanlş tercihler nedeniyle Beşiktaş tarafından harcandı.Olcay ve Oğuzhan gol atsalar da beklenenden yine uzaktı.Almeıda'da aynen öyle.Motta,Atiba,jones,Veli Beşiktaş'ı sert oynayan Kayseriye karşı diri oynattı.Jones'i bugün beğendim.Oyuna katkı sunacak bir oyuncu elinden geldiği kadar iyi oynadı.Cüneyt Çakır anlamsız bir sarı kart göstermese daha iyi oynardı.İyi bir yedek değil banko adı yazılacak adam gibi gözüküyor.Beşiktaş iyi yolda iyi bir takım olma yolunda.Bu galibiyet ne getirir bilemem ama Beşiktaş'ın artık bu ligde yeri gelecek sene çok parlak olacağa benziyor.Çünkü iki yıldır Beşiktaş takım olma adına iyi yatırımlar yaptı bunun semeresini alacaktır diye düşünüyorum.

Armagan dedi ki...

Kötü oyun,istenen puan.

Orta saha alarm veriyor.Özellikle 60 tan sonra geri çekilip varlık gösterememeleri üzdü.Son 2 maçtır(belki de rotasyon nedeniyle) istenen,bilindik mücadele izleyemedim.

Almedia fena oynamasa da,ileride organizasyon eksikliği hala yaşanıyor.Topu ileri taşımakta genelde zorlanmasalar da oraya oyunu yıkmak/pas yapmakta vs. zorlanıyorlar.

Son 6 maçta yapılması gereken olabildiğince puan alıp gelecek yıl direkt gidişi garantilemek.Ayrıca kesinlikle orta saha/forvet bölgesi için yeni oyuncular alınmalı.Ayrıca bu kadar sakatlığın yaşandığı takımda sağlık ekibi hakkında araştırmalı yapılmalı,geçen yılda aynı sorunlar yaşanmıştı.

Fener'de baya cezalı var bu hafta.İşler karışabilir .Bir anda 4 puana inebilir ama yine 2 maç eder ki 4 haftada 2 defa puan kaybetmeleri çok zor.

Antalya-Rize-Akhisar(d)-Kayseri(d)-Karabük bizim maç dışında kalan fikstürleri.3'ü direkt düşme hattı.Karabük'te olabilecek en ters takım zaten büyüklere karşı.Enteresan geçecek bundan sonrası.

Armagan dedi ki...

Dünyanın en önemli derbilerinden biriymiş,peh peh peh.Bence biriydi demek doğru olur,son yıllarda oyundan çok kartlar/hakem hataları/oyuncuların terbiyesizlikleri konuşuluyor.Böyle bir ortamda Beşiktaşım çöldeki bir vaha resmen.-elbette negatif taraflarımız vardır.-

İlk 3 sıralaması olarak yapılması gereken sadece kendi maçlarımıza odaklanmak ve derbiyi kazanmak.Bu yolla en kötü 2. oluruz,benden demesi.

YSY dedi ki...

Feneri yenemezsek ikinciliği unutun. Bugün gs puan kaybetseydi daha iyiydi.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Gs bugun kazanarak 2.lik yolunda avantaj sagladi, hem de moral motivasyon olarak one gecti, yenilselerdi dagilip kalan maclar icin konsantrasyonlarini kaybedebilirlerdi. Bundan sonrasi icin artik ikincilik sansimizi cok dusuk goruyorum.

Unknown dedi ki...

adamlar selçuk'u kaybettiler, bence öz güvenden çok daha fazlasını kaybettiler... Selçuk'un iptal olması Burak ile olan uyumun ortadan kalkması manasına gelir. Adamın attığı gollerin asistlerinin büyük bir bölümünün Selçuk üzerinden olduğunu cümle alem biliyor. Çok fazla oyuncusu cezalı duruma düşen Fener Sivasta da puan kaybeder, bizim Fener'i yenmemiz durumunda puan farkı 4'e kadar düşer..

YSY dedi ki...

Fenerle puan farkı nasıl 4'e düşüyor anlamadım. Fenerin trabzon maçından da üç puanı var yazın bence.

turgay dedi ki...

fikstüre ve şuanki performansımıza bakınca 3.lük daha olası gözüküyor. puan farkı kaça düşerse düşsün performansımız ümit vermiyor.

YSY dedi ki...

@turgay

Yorumunuza katılıyorum. Bu takım ikinciliği alırsada istediği için değil takımdan kovulma korkusuyla alacak.

Galatasaray sene boyunca verdigi en ciddi sinavi verecek.

Selcuk ile ipler koptu gibi duruyor. Bu noktadan sonra onu kazanmalari cok zor. Melo da cezali durumda ve haftaya Avrupa kupalari mucadelesi veren Sivasspor deplasmanina gidiyorlar. Bu halde Sivas'tan puan cikarirlarsa ikinciligi bize birakmazlar herhalde, fakat ben umitliyim.

Kalan fiksture bakalim:

Galatasaray'in Sivas (D), Kasimpasa, Elazigspor (D), Genclerbirligi, Trabzonspor (D) ve Kayseri Erciyesspor. 12 puan yaziyorum ben Galatasaray'a buradan maksimum.

Bizim Konyaspor (D), Fenerbahce, Sivasspor (D), Kasimpasa, Elazigspor (D) ve Genclerbirligi. Bize de maksimum 12 puan yaziyorum.

Su noktada kendi kaderimizi biz belirleyecegiz. Alacagimiz her puani alip, uzerine de 1 koymamiz lazim.

Ben Bilic-Terzic'in kalan her maca tek tek hazirlanip, bu sartlarda buraya kadar getirdikleri isi tamamlayacaklarini dusunuyorum.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Trabzon en son ne zaman GS'den puan almis icerde disarda? Bence GS 14 puan alir o seriden. Bizim takim su kadar alir diyemiyorum cunku haftaya kimin sakatlanacagi, kimin formda olup olmayacagi belli degil. 14-15 puan da toplayabliriz, 10 puanda da kalabiliriz. Isin kotu tarafi puan esitligi halinde Gs'nin gerisinde kaliyoruz. Yani ikincilik bence mucizelere bagli. Gs dagilacak ekstra puan kaybedecek, biz ekstra puanlar alicaz falan anca oyle...

Durum o kadar kotu degil ya Vikipedi linkine gore.

Fikstür hemen hemen aynı zaten.Bizim FB maçı belirleyici olur diye düşünüyorum.

Fener ile 4 puana düşebilir derken bu haftaki fikstürlerinin Antalya olduğunu unutmuşum.Normal şartlarda bu kadar eksik oyuncuyla sıkıntı yaşamaları olasıydı.

@Ovunc

Abi ben Fenerbahce'yi sampiyon ilan ettim zaten. Bizimkiler de etsin bir an once de, esas hedefe odaklanalim :)

Sunu da unutmamak lazim: Galatasaray'in oynadigi rakiple 2 hafta sonra biz oynadigimiz icin (ve iki haftada da bir takimin durumu cok degismeyecegi icin) bu yarida ayni rakiplerle oynadigimiz maclarda aldigimiz sonuclara bakmak iyi bir gosterge olabilir:

Bursa, Antalya, Eskisehir, Rize, Akhisar maclarindan ayni puanlari toplamisiz. Galatasaray Karabuk deplasmanindan 1 puan almis, biz son dakikada gol yeyip 0 almisiz. Antep'i yenmisiz, GS berabere kalabilmis. Kayseri'ye evinde yenilmis, biz yenmisiz.

Toplayinca GS'den bu ortak rakip maclarinda toplam 4 puan daha fazla almisiz. Eger onlar yenerse, biz de yenebiliriz. Uzerine 1 puan bile alsak yetecek.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Gs feneri yendi, bizim derbi karnemi ortada... Karamsarligim bu yuzden. Gs fenere kaybetseydi cok daha umutlu konusacaktim.

turgay dedi ki...

aslına bakarsanız galatasaray fenerbahçeyi nasıl yenilebileceğini gösterdi. ilk 10 dk dövdüler resmen kritik oyuncuların üzerlerine iyi oynadılar. tabi hakemde izin verdi buna. ama bizim sahada pislik yapacak oyuncumuz yok maalesef. belki biraz jones, biraz motta, biraz da veli. yeter mi ? zannetmiyorum.

sadece fenerbahçeyi yenerekte olmuyor. bizim fikstürümüzde bulunan takımları yenebilecekmiyiz bu da garanti değil. bence asıl sıkıntı bu. net üstünlük sağlayıp 2 3 demeden allah ne verdiyse atmak lazım. yoksa hakemler falan kolay kolay galatasarayı 2.likten düşürmezler. hele ki fenerbahçe 2 hafta tökezlerse o zaman daha da enteresan şeyler olur bu ligde.

Unknown dedi ki...

fener'in sivasta oynayacağını söylemişim, yanlışlık olmuş kusura bakmayın.. antalya can havliyle bu kadar eksik fenerden puan koparamayacaksa zaten düşmüş demektir. Aynı antalya bizden bu sezon 4 puan aldı.

ikinci olarak gs ile fikstrümüz benziyor, ligin genel olarak üst ve orta sıra takımları ile oynuyoruz, konya, gençlerbirliği, kasımpaşa ve sivas gibi takımları motive edebilecek herhangi bir unsur birkaç hafta içinde kalmayacaktır. ben açıkçası Elazığ ile, Erciyes ile, Kayseri ile, Rize ile oynamaktansa, bu tip orta sıra takımları ile oynamayı tercih ederim, bulacağın tek gol ile maç sürekli bitse de gitsek havasına girecektir. Örneğin bir kaç sene önce düşme potasındaki Denizlispor'un fenere yaptığını hatırlatırım. Yani bariz bir hedefi olan ve hedefini gerçekleştirmeye yaklaşmış olan takımlarla oynamak iyidir. Buna fenerde dahil.

Trabzonspor'un bu sene gerçekleştirmeye çalıştığı bir avrupa iddiası var, şuan hedefleri yakın olduğu kadar uzakta da. adamları motive edecek bir unsur hala mevcut. Eğer gs'ye kaybedeceklerse avrupa hayalleri suya düşebilir. o yüzden ben onların puan alacaklarını düşünüyorum.

helldoradotcom dedi ki...

Geriye kalan maclarda GS bizden bir mac fazla berabere kalsa, korktugumuz FB ile berabere kalma luksumuz oluyor. Musaade edin de GS de puan kaybetsin. Oyle konusuyoruz ki sanki GS bundan sonar hic puan kaybetmeyecek! Sampiyonluk hedefinin kaybedilmesi bizden cok GS'ye koyacaktir zira GS seyircisi bundan sonar maca falan gitmez.

Yorum Gönder

Ara