.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Mart 2014 Çarşamba

STSL27: Kardemir Karabükspor - Beşiktaş

Cuma / 20:00 / Tolga Özkalfa

22 Yorum:

Adsız dedi ki...

gökhan'ın sakatlığından dolayı kerim'in başlamasını beklerken mustafa'yı sağ kanatta göreceğimiz maç...
var bunda bir iş ama...

turgay dedi ki...

sadece fiziksel bir oyun oynayan rakibe karşı jones-atiba-veli orta sahası daha iyi olur diye düşünüyorum. zor maç olur. ilk gölü biz atmalıyız.

glorfindel dedi ki...

Aaron Hunt haberleri dönmeye başladı yeniden ve bu sefer kesin bitti deniyor sene sonu için. Futbol kalitesi olarak Türkiye ligi için ideal ama çok sık sakatlanan bir oyuncu olduğu biliniyor. Beklemediğim bir hamle açıkcası.

Unknown dedi ki...

aaron hunt'ın eşinden dolayı Türk pasaportuyla oynayabileceği konuşuluyor, asıl güzel haber bu olur, hatta Alaman liginde başka bu tip evlilik yapmış adam var mı araştırılabilir. sonuçta hilbert'in bile bu derece fark yarattığı bir ligde oldukça iyi seçimler bulunabilir..

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Bu macin ayrintisina girecek bir sey, aklima gelmisken yazayim. Bir pozisyonda Jones hic dokunmadigi halde rakip iki adim yuruyup yere saldi kendini ve hakem faul caldi. Jones pozisyon sonrasi sinsi sinsi guldu. Sonra bizim cezasahasi onunde Eneramo dokunmadigi halde kendini yere birakti ve faulu aldi.

Tolga Ozkalfa bu aksam kim yere duserse ona faul dudugu caliyor. Bunu anlayip kendi lehine kullandi Jones. Daha da kullanan olur.

Boyle seyler macin kalitesini belirleyen ufak ayrintilar oluyor iste.

can dedi ki...

Gorunen o ki Bilic eger Jones'un yerine Atiba'yi cekip, kenar oyuncularda bir degisiklik yapmazsa tek gol sansimiz Pektemek'in rovesata pozisyonunda oldugu gibi sapkadan tavsan cikarmasi olacak.

can dedi ki...

Ne diyeyim, canimiz sagolsun.

Kiralik aldigimiz adam topu sektirdi, kiralik verdigimiz adam golu atti. Besiktas adina yakisan bir maglubiyet oldu.

Bu takim cok saglam. Karabuk sene sonuna kadar puan kaybetmemiz anlasilir iki mactan biriydi, netekim kaybettik.

Gene yeter sayida pozisyona girdik ama tutmayinca tutmuyor iste. Bu takim kendini izletiyor, heyecan duydurtuyor, bana yetiyor bu.

Unknown dedi ki...

atiba ve jones'un vasat futbolları oyunu çok kötü etkiledi, her ikisi de yana top oynamaktan yoruldu, almeida girince olcay biraz hareketlendi, pektemek forvet çiftlenince daha iyi gözüktü ve yılın bidonu dany tahtını kimseye göstermeyeceğini yine gösterdi.

Unknown dedi ki...

ayrıca tolga özkalfa her ikili mücadelede salak saçma fauller ile oyunu baltaldı, golde yine tolga özkalfanın verdiği bir duran top zırvasının neticesinde geldi. ulan bir maçta da hakem doğru dürüst maç yönetsin yahu! karabük'lü sow'un en az 5 - 6 faulle kart görmeden bitirdiği maçı jones sanırım 1 yada 2 faulle kart görerek bitirdi.

YSY dedi ki...

Neymiş demekki durdurulması zor takım olmak bir haftada belli olmuyormuş. Ders olsun.

BJK4EVER dedi ki...

Bilic maci verdi maalesef. Zaten Tore yokken ve yaraticiligimiz ciddi anlamda azalmisken birde Atiba'yi sag acik oynatirsan, ustelik Veli-Atiba ikilisini bozarsan boyle kabiz bir mac izleriz iste. Bu kadar zor mu arkadas Veli-Atiba ile cikip U.Boral veya Frei'yi oynatmak? Bunu dusunecek kadar futbol bilgisi yok mu adamda? Antaly maci ve Karabuk macindaki puan kayiplarinin tek sorumlusu Bilic'tir, 5 puan resmen heba oldu kendisi sayesinde. Tebrik ederim. Fernandes israri, Oguzhan'i efektif kullanamamasi, Pedro Franco'yu gec kesfetmesi gibi sacmaliklar zaten yeterince puan kaybina sebep oldu. Bir de su anlamsiz sacma sapan kadrolari gina getiriyor artik.

YSY dedi ki...

Ayrıca jones ve olcayda size çok vasat gelmiyor mu ? Hadi jones u anlarım alışmadır dalan filan ama olcay çok vasat değil mi ya ?

Unknown dedi ki...

oluşturulan jones algısı bizi yanılttı, "sürekli kazanmayı isteyen", "takımı öne itecek" adam gibi bir izlenim yaratıldı, oyuncu ise atm sırasındaki emeklilerden farksız bir performans sergiliyor. yani biz ernst istedik ama adam del solar veya zoubeir baya çıktı, hatta bu ikisi bile daha verimliydi len..

Armagan dedi ki...

Veli-Atiba ikilisinin bozulması ve savunmada kendini geçen yıla göre çok geliştiren Ersan'ın eksikliği hissedildi.

Topu öne taşımak ve önde organize olmayı hiç başaramadık.Organize gelişen etkili atağımız çok az oldu.

Her ne kadar laf etsem de Oğuzhan ve Töre'nin önemi şimdi daha iyi anlaşılıyor.Olcay haftalardır olduğu gibi yine vasat bir görüntü çizdi.Olcay-Veli-Jones-Hutchinson/Frei orta saha dörtlüsü çok çok kötü bir performans sergiledi,bu savunmayı da etkiledi.
(Bu arada Dany'nin Escude-Ersan-Pedro veya Sivok'tan bir gömlek altta olduğunu kesinleştirdim,fiziksel gücü iyi ama oyun zekası aynı seviyede değil)

Bilic'in hatası olarak sayabileceğim Atiba-Veli ikilisini bozması,Jones'u orta sahanın ortasına ve Oğuzhan'ı sağa yerleştirmemesiydi.Bence tek forvetten ödün vererek de hata etti.(Oğuzhan yerine etkili olamasa da Frei'ı,65 gibi de Pektemek yerine Almedia'yı almalıydı)


Skor veya diziliş değil beni en çok üzen uzun süreden sonra o mücadele ruhunu görememem oldu.Madem 2.lik veya şampiyonluk şansı için uğraşıyorsunuz neden mücadele etmiyorsunuz?(özellikle Olcay,toptan kaçtın.Veli ve Oğuzhan'a da diyecektim ama sakat diye geçiyorum.)Hücuma gol atmak isteğiyle değil zorunluluk gibi gittiler resmen.

Son diyeceğim atamayana atarlar.

gökhan dedi ki...

jones transferi fernandes'in dışarıda kalması ile taca çıktı aslında. onun gelmesine niye sevindik? fernandes-oğuzhan ikilinin arkasını toparlayacak izbandut ihtiyacını giderecek diye. ama hem fernandes'in devre dışı kalması hem de veli-atiba'nın uyumu ile gereksizleşti bu hamle. ha orta sahanın alternatifi necip olacağına jones olsun ama şu yapıda da fazla birşey beklememek lazım kendisinden.

keşke jones'u değil de skor yapacak bi 10 numara falan alsaymışız. 6 aylığına batalla bile idare edermiş.

Pedro konusu farklı ama ben Biliç'in Kerim konusunda çok da haksız olduğunu düşünmüyorum.

Hem Kerim'i kazanmaya çalışıp hem ligdeki yerini koruyamazsın.

Atiba 'yla , Holosko'yla kaybedeceğime Kerim ile kaybederim demek çok çok kolay ama o iş öyle olmuyor işte.

Ben yadırgamadım açıkçası.Atiba önündeki boş alanları iyi değerlendirebilen , takımda ortalama üstü topla kat etme kabiliyeti olan adamlardan biri.

Keza Jones 'da bana göre yapması gereken işi layıkıyla yaptı.En büyük problemlerimizden biri olan enine uzun top yani atak yönünü terse çevirme işini 2-3 pozisyonda çok iyi yaptı.Atiba'ya da müthiş bir top attı ama orada Atiba ne yapmaya çalıştı bilmiyorum.

Aaron Hunt , Beşiktaş'ın sorunlarını çözecek adam değil.Türk statüsünde oynayabilirmiş gerçi o zaman bomba olur da , sahadaki 5'liden biri olması eğer ki sistem değişikliği olmayacaksa bence manasız.

Olcay 'ın rotasyon oyuncusu olması şart.Bazı maçları çözebilir ama bazı maçlarda yetersiz özellikleri çok göze batıyor.

Takım çok modern bir anlayışla oynuyor.Bireysel hata oranı epeyce azaldı.Çok başarılı bir kademe savunmamız var.Yani aslen ana parça mevcut.1-2 yaratıcı , topla münasebeti yüksek adamla ( Scarione vs 'nin bir gömlek üstü )
Beşiktaş aşşağı yukarı bir basamak alt seviye Chelsea olabilir.Çok benzer bir anlayış var şu an.

raison dedi ki...

@ Övünç

Genelde yorumlarında nadirde olsa uyuşmadığım olur ama çoğu yorumunu beğenirim. Bugün ise birebir uyuyor.

Alt seviye Chelsea ye benzetiyordum ama bunun nedenlerinden birisini her iki takımında kadro kaderinin ama hedefinin de aynı olması olarak görüyordum.

@Ovunc

Valla Chelsea hk. yorum yapacak kadar bilgili degilim ama "modern anlayis" konusuna katiliyorum. Bu Besiktas benim uzun zamandir izlerken en cok zevk aldigim Besiktas. Yani oyle "heyecan" zevki degil, "ulan sahada ne yapmaya calistiklarini biliyorlar lan?" zevki. Cok acayip bi'sey.

Unknown dedi ki...

dany zararlısı iki hafta yokmuş, bu futbollarını da gördükten sonra haftaya gassaray fener maçında puan farkını açmamız mümkündür.

helldoradotcom dedi ki...

Kerim Frei'in oynadigi oyundan birsey anlamadim. Hatta gayet begenmedim diyebilirim. 100 sene oynansa gol yemeyiz dedigim macta Dany'nin konsantrasyon kaybi ve Emenike'nin guzel vurusu ustuste gelmesi de buyuk sanssizlik. Takimin oynamak istedigi system guzel hos da gol atamayinca da birseye benzemez oluyor. Mucadeleci karakterden odun vermeden kaliteyi arttirmak gerekiyor. Bu da cok cok saglam bir scouting veya banka hesabiyla oluyor. Bizde para olmadigina gore yetenek avcilarimiza guvenmek durumundayiz. Hayirlisi :)

Yorum Gönder

Ara