.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Şubat 2014 Perşembe

STSL23 / Beşiktaş - MP Antalyaspor

28 Şubat Cuma / 20:00 / Çağatay Şahan

61 Yorum:

du, levande dedi ki...

gökhan töre sakatlanmış. kötü oldu çok formdaydı. bi yandan da kerim frei'ı görme şansımız olabilir diye seviniyorum ama umarım holosko'yu oynatmak gibi bi düşüncesi olmaz biliç'in. fernandes sakat olduğuna göre dany'yi de kadroya almayarak holosko'ya yer açabilir. ama frei'ı yeterli görmüyosa bile olcay'ı sağa çekip solda uğur'u oynatmasını tercih ederim şahsen. sağbekte de dany oynasın :/

Adsız dedi ki...

kerim frei için sahneye çıkma zamanı olmalı... ya da olmalıydı...

Unknown dedi ki...

fernandes ile ziyan edilen yabancı kontenjanı boşa çıktığı için sevinçliyim, kendisinin sakatlığının daha uzun sürmesi temennisiyle. keşke sivok da dönse artık biran önce..

Unknown dedi ki...

iyi futbol ve 3 puan.
antalya bu takıma direnemez.
anadolu klüplerini rahatlıkla domine edecek bir orta sahamız var.
eğer skorerlik noktasında sorun yaşamazsak maç bizim.

Mayor dedi ki...

O ortasaha Atiba disinda biraz gazla calisiyor bana kalirsa. Bursa macindaki gibi durgun bir oyun sergilersek bu macta zora girer. Su dakikadan itibaren takimin hedefe inanmasi ve her mac bunu tazelemesi gerekir. Bu da tabii ki teknik ekibin becerisine bakiyor.

YSY dedi ki...

kerim frei yine yok. Ömer şişmanoğlu oynuyormuş.

QuaresmA dedi ki...

Şişman maça başlarken iyi tercih değil. 3 forvet gibi forvet oyamamalı, bunlardan biri kanat olmalı. Yukarıdaki bir arkadaşın yazdığı gibi bu maçlık Uğur Boral'ı bile yeğlerdim.

Erdal dedi ki...

Töre'nin sakatlanmasına ben de çok üzüldüm. Son 3-4 maçtır çok formdaydı.

Uğur sol önde, yani esas yerinde bence gayet başarılı. Elazığ maçında sahanın en iyisiydi. Olcay sağda, Uğur solda bence de doğru tercih olur. Şişmanoğlu ve Frei sonradan gerekirse girer.

Hiçbir maç çantada keklik değil. Bursa maçı kadar zorlu bir maç bekliyorum ben. Samet Hoca'nın rakibin Beşiktaş olduğu maçlarda ne kadar takımını motive ettiğini geçmişten biliyoruz. Kazasız, belasız, sakatsız, cezasız geçeriz inşallah bu maçı.

Önümüzdeki 4 maçın 3'ü İstanbul'da Antalya, Eskişehir, Rize (D), Akhisar). İkincilik için 10, şampiyonluk için 12 puan almamız gereken bir seri. Takımın inanması kadar, camianın da inanması lazım başarı için. Bu akşam yine 10 bin kişiye oynarsak, olası puan kaybında kimse futbolculara bahane bulmasın.

Erdal dedi ki...

Eklemeyi unuttuğum bir iki husus var, yazmazsam çatlarım:

- Dany'nin sakatlanmasına sevindim. Ama geçen haftaki hatasından dolayı değil. Sıfır hücum katkısı olan bir sağbek aslında sağ önde oynayacak futbolcunun performansını da düşürüyor. Serdar hücum bindirmeleri az olsa da çıktığında güzel işler yapabiliyor. Bu maçta Antalya'da Tita sakatmış. Yerine kim oynayacak bilmiyorum ama Serdar'ın hücuma daha fazla çıkma şansı olur herhalde. Terziç-Biliç ikilisi bunu muhakkak düşünüp Serdar'a daha fazla çık diyeceklerdir.

- Bir de Oğuzhan'dan daha fazla katkı görmek istiyorum artık. Töre de yokken bu akşam Antalya kilidini çözmede daha fazla sorumluluk alması gerekiyor.

Coolio dedi ki...

@Erdal

Dany'nin hücum katkısı gerçekten sıfır hatta eksilerde. Bir iki defa kontrotak çıktığımızda dikine gitmek yerine geri dönüp öldürdüğü toplar bile var. Ama sana katılmadığım nokta öndeki hücumcunun performansı. Önde oynayan adam arkasındaki adamın çıkmamasını ister çünkü geri koşmak zorunluluğu azalır. Topu kaptırdığında bilirki arkasında bek vardır.

Holoskosuz, Pektemeksiz bir maç istiyorum. Hatta Ömer'de ilk 11 başlamasın. Uğur-Olcay tercihi bencede isabetli olur. Ama asıl soru Atiba-Veli ikilisi Jones nedeni ile bozulursa nelere yol açacağıdır. Sağ bekteki Atiba tüplü Ferrariye dönüyor. İyi oynayan Veli'mi kesilcek?
Ayrıca bu kadar sakatlık varken Kerim artık şans bulamassa çocuk küsecek zaten. Yok eğer zaten çalışmıyorsa giden milyonlara yazık oldu.

Bu arada Jones bu maç çok şey yapmaya çalşırken sakatlanır veya kırmızı kart görürse şaşırmayın.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Kapali savunmalari acacak set hucumlarini oynayamiyoruz, oyun sikitiginda sapkadan tavsan cikarabilecek oyuncumuz yok gibi. Bu yuzden ic sahada Anadolu takimlarinin coguna karsi zorlaniriz. Fikstur avantajli gozukse de maalesef sahaya yansimayabilir...

"Siyah-beyazlılarımız mücadeleye; Tolga Zengin, Pedro Franco, Ersan Gülüm, Ramon Motta, Necip Uysal, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Olcay Şahan, Jermaine Jones, Filip Holosko ve Hugo Almeida onbiriyle çıkacak.
Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Serdar Kurtuluş, Kerim Frei, Uğur Boral, Oğuzhan Özyakup ve Ömer Şişmanoğlu yedek soyunacak."

Cok ilginc. Oguzhan'in yedek baslamasini onayliyorum, iki haftadir bir dusus var, enerjisini iyi kullanmasi icin ise yarayabilir. Necip tercihi de ilk yaridaki Antalya maglubiyetinden oturu olsun. Holosko ise ziyadesiyle manasiz ama bakacagiz.

Antalya'nın nasıl oynayacağı belirler maçı.

Kora kor girerlerse perişan olurlar.Bekleyip kontraya girerlerse Sergen Yalçın tabiriyle " Sıkıntı Var "

Bu maça Necip'in başlaması demek bence Serdar'a seneye takas yolunun açılması demek.

Yani göz göre göre Tarık'ın alınmamasına gerçekten inanamıyorum yahu ...

du, levande dedi ki...

holosko saçmalık. necip ve holosko'nun oluşturduğu sağ kanattan maç boyunca bi tane aklı başında bi atak organizasyonu geliştirebilecek miyiz merak ediyorum. ve şunu da anlayamıyorum yani biz burda konuşup duruyoruz beşiktaş'ın oyun sistemiyle ilgili işte iki kanat oyuncusu biri forvet özellikli biri topla ilerleyebilen vs. diye, biliç'in böyle bi sistem benimsediğini düşünüyoruz falan ama sonra gökhan töre sakatlanınca çat oraya holosko'yu koyuyor ki kerim ve uğur gibi alternatifler de varken. oğuzhan da yok. planı yoktur diye düşünmüyorum ama gerçekten merak ediyorum bu kadroyla kafasındaki hücum planını.

QuaresmA dedi ki...

Sağ bek Necip tercihi saçmalık, Necip bek özelliklerinin hiçbirine sahip değil. Bir de bunu çıkardı şimdi başımıza, Dany sakatlanmasa o salağı da kesin oynatırdı bugün.

du, levande dedi ki...

valla keşke dany sakatlanmasaydı da holosko yabancı sınırına takılsaydı.

Adsız dedi ki...

Tamam hocaya göre Kerim yeterli değil; neticede biz daha mı iyi bileceğiz. Ama kardeşim, bu Holosko'dan da mı kötü. İddia ediyorum halen Beşiktaş kadrosundaki hiçbir oyuncu o kanatta Holosko'dan daha kötü oynayamaz.

Adsız dedi ki...

Hay ben senin topuk paslarına Holosko. Bunu Topuk yaylasına gönderin sabahtan akşama en az 3000 topuk pası versin dursun - Erkut Abi.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Mevcut kadro ve oyun sistemimizle bu sene bu tarzda cok ic saha maci izlayecegiz. Hazirliginizi ona gore yapin... Deplasmanlarda alacagimiz galibiyetler belki ilac olur.

assortique dedi ki...

Her iki takım da dan dun oynuyor.

Antalyaspor geçen seneki Beşiktaş. Pası attıkları yerde adam varsa ne ala :) Ben hayatımda bu kadar Allah'a emanet pas gördüğümü hatırlamıyorum.

İşin güzel tarafı Beşiktaş da ayak uyduruyor bu dan dun futbola. Samet'in varlığı bizimkilerde "kendiliğinden geri gelme" olayı yaptı herhalde.

Bu Holosko sırf yaptığı pres için o kanattaysa s.kerşm yaptığı presi aga. Fıtık etti beni amk :)

YSY dedi ki...

Jones hazır değil. En azından kerim frei yi koy arkadaş holoskonun yerine. Zaten böyle giderse ya beraberlik yada mağlubiyet yani.

du, levande dedi ki...

ya bu kadar da yaratıcılıktan yoksun bi takımla çıkmak zorunda değiliz ki. frei yetersizse sola uğur'u koyup olcay'ı ortaya çek. elazığ maçında görmüştük orda da gayet etkili olduğunu ve bunun önemli bi alternatif plan olduğunu düşünmüştük. işte şimdi oğuzhan yok alternatif plana ihtiyaç var, holosko işe yaramazının hiçbi şeye alternatif olamayacağı da belli. yap bi şeyler işte holosko nedir yahu.

Adsız dedi ki...

Hayır anlamadığım: orta alan gibi yayla bir ortamda en iyi defans hücumdur desek belki maçına göre yalan olur; ancak bahsettiğimiz kanat yav. Yani isterse olay Barça-Real maçı olsun isterse de Petekspor-Beldespor maçı. Kanatta yüklenirsen defans da yapmış olursun, çünkü defansa ihtiyacın ciddi ölçüde azalır. Hem kanatta pres nedir kine? Ne diyor Cruyff:

http://www.youtube.com/watch?v=gW65Isv58A4

Murat dedi ki...

Sağ bek için Necip olmadı ben acaba diyordum aslında ama, yok necip'ten bi cacık olmayacak..

takım - gerizekalı gibi - set futbolu oyaması gerekirken kontraatak hızında oynuyor..neden gerizekalı diyorum..abi karşındaki takımın defansı kapanmıs halde seni bekliyor sen kontratop yapıyosun ya da holoskoyu hızlı pas trafigine katıyosun..besiktas antalya ya üstğnlügunu kabul ettıremiyor...yanlıs..

Adsız dedi ki...

ahaha tribünde Beşiktaş atkısıyla Mustafa Keser var. Koçum benim.

Unknown dedi ki...

holosko malı oynadığı sürece gol bulmamız mucizelere bağlı!!! bu kadar ruhsuz bir adam olamaz ya!

Adsız dedi ki...

He ya he. Casper daha faydalı ya oyunda tut onu. Nedir bu Holosko sevdası cidden anlamış değilim. Ve abartmıyorum: Tabata olayından 10 kat daha fazla şaşırtıyor beni.

Mayor dedi ki...

Holoskonun hala oynatilmasi resmen hakaret.

Almeida gitti bu arada.

Unknown dedi ki...

koduğumun holoskosu yine oyunda kaldı ya..

Adsız dedi ki...

Ya, hiçbir oyuncu hakkında böyle konuşmam ama malum bir kazma bir de taç atışlarında topa elini bile sürmeden başkasının atmasını bekleyerek içeri kat ediyor. Ya sabır. Şaka gibi resmen. Lem sen kale önüne atılan toplarda kalan tek defans oyuncusunu bile geçemeyeceğini bildiğin için alengirli ve aslında saçma sapan topuk pasları verensin. Taç atışı atmamak nedir. Bu arada penaltı güme gitti ama hakem için zor pozisyondu bir şey diyemem.

Bilic'in Fernandes'in bir şey olmadığını görmesi tonla maç sürdü. Anlaşılan Casper için de en az bir o kadar beklememiz gerekecek.

Not: Bu maçta hasbelkader gol atsa bile bu fikrim değişmez.

QuaresmA dedi ki...

Holosko bu takımda çünkü her maç bir tarafını yırtıyor. Zaten yedek. Kız gibi topçulara her zaman yeğlerim.

Adsız dedi ki...

@QuaresmA

Takım oyunu diye bir şey duydun mu hoca sen? Cidden merak ettiğimden soruyorum.

QuaresmA dedi ki...

Yok sen şimdi söyleyince öğrendim. Kanat forvetten ne takım oyunu bekliyorsun ? Adam gol atıyorsa iyi oynamıştır, atamamışsa kötü oynamıştır. Olcay, Holosko gibilerin çok top kaybetmesinde yadırgayacak birşey yok. Bunları oynatan adamlar da çok iyi biliyor çok top kaybedeceklerini zaten, merak etme. Çünkü top çevirsinler diye değil, sadece gol atsınlar diye oynuyorlar. Hee gol de atamıyor dersen, aç geçen seneden bak derim.

Mayor dedi ki...

Almeida saglam sakatlandi.
Atiba bir sonraki mac yok.
Bu macin bize kaybettirdikleri cok.

can dedi ki...

Umarim seneye kadar Bilic mac yonetmeyi ogrenir. Bir tane mac ceviremez mi bir teknik direktor yaptigi hamlelerle? Her mac ayni ezbere degisiklikler, her mac ayni takintilar...

assortique dedi ki...

Bu maçı alamıyorsan diğer maçları düşünme bir zahmet.

Bok gibiydik net.

du, levande dedi ki...

holosko tercihinin yanlış olduğu konusundaki düşüncem sabit ama maçın son yarım saatinde atiba ve motta dışında bi şeyler yapmaya çalışan da sadece o vardı. bence geçen seneden beriki en iyi oyununu oynadı o yarım saatlik dilimde. bu kadrolarla maçın ortada geçeceği belliydi. bulduklarımızı atmamız gerekiyodu. atamadık. haftaya atiba yok, necip yok. gökhan'ın iyileşmesi şart.

Adsız dedi ki...

Hocam: adam geçemeyen kanat oyuncusundan, önünde tek bir defans oyuncusu kalmışken geriye anlamsız topuk pası yapan golcüden (hem de iki defa), artık kalitesini cidden gösteren Franco'ya güvenen orta alana uyarmışcasına defansın her bi şeyini saatli bomba Necip'e bırakan sağ içten, tek bir tacı bile kullanmayıp -kendisinden daha az yararlı iş yapacaklarını düşündüğünden olsa gerek- Jones ve Olcay'a bırakan adamdan bahsediyorsun sanırım.

Ne tarafını yırttığını bilemem. Ancak İBB'de bile yedek kalabilen bir adam, bunu biliyorum. Bu adam hala Beşiktaş'ta 90 dakika ilk 11 oynuyorsa sadece "yazık" derim.

Zaten bir tarafını yırtmak safi bir kriter olsaydı ben her daim Beşiktaş'ın ilk 11'inde olup 90 dakika oynardım. Bazen sokaktaki kahvede maç izliyorum. Aşırı fanatik 50 yaşlarında bir abimiz var. O benden daha fazla oynardı o derece.

Holosko tespitine katılıyorum Quaresma'nın.

Veli'yi yere göre koyamayıp , Holosko'ya sallamak biraz ucuz bir iş.

Veli ne kadar Beşiktaş ilk 11 oyuncusu olmalıysa , Holosko'da o kadar ilk 11 oyuncusu.

Şaşıran mı oldu yani abi bugün ki oyuna ? Ne bekliyordunuz anlamadım ? 1 haftada Eden Hazard mı olacak Holosko ?

Maç bize geldi gayet.Atamadık.Fener bunları atıyor.Zaten o yüzden aramızdaki fark.Oyun olarak , arzu istek olarak gayet yeterliyiz ama bir yere kadar oluyor bunlarla.

Almeida'da kırık-çatlak yoktur inşalla.

glorfindel dedi ki...

Bu Kerim Frei Holosko'dan daha mı kötü adam arkadaş ben anlamadım. En azından Uğur Boral'dan da mı kötü? Maça kurtarıcı olarak Uğur giriyor gerçi Antalya için kurtarıcı rolü üstlendi Uğur kale ağzından kaçırdığı iki golle.

assortique dedi ki...

Bir tarafını yırtmak kriter değil kardeşler.

Böyle çok topçu gördük.

Hani mümkünse bir tarafını yırtmasın, efendi efendi oynasın sadece doğruları yapsın yeter.

Tipine saydırdığım sahaya inince kendini Ronaldo sanıyor ya o beni uyuz ediyor.

Necip'i al kadınlar ligine koy. Orada bile yedek kalır bu kadar yani. Tercihleri inanılmaz kötü. Orta açmayı bilmiyor.
Öyle paslar atıyor ki arkadaşları için hayati tehlike yaratıyor amk.

Ben olsam sağ bölgeni terk edersen s.kerim seni derim o derece.

Almeida 2 Boral 2 net kaçırdı.

Eee abi bunlardan birini gol yapın be.

Bilic'i ise iyi güzel hoş da. Bir dersaneye mi yazdıralım ne yapalım bilemedim.

Holosko'ya degil, Holosko'yu tercih edene kizarim ben, cogunluk da oyle yapiyor zaten. Elazig macinin sonuclari iste bunlar.

Arkadas, hakikaten ne kadar kotu olabilir bu Kerim Frei ya? Hic mi guven vermiyor, yani ne hatasi var, anlamadim gitti.

Kerim Frei konusunda Bilic'e kredi acayim diyorum, sonra haftalarca oynatmadigi Franco'nun 3-5 mac ust uste oynayinca ne hale geldigi aklima geliyor. Adam en iyi stoperimiz oldu.

Ben bu noktada Bilic'e kizarim.

Unknown dedi ki...

koca 80 dakika sahada ruh gibi dolandı, tek olumlu hareketi yaptığı sikimsonik ortaydı, o da karambole, herhangi bir ikili mücadeleyi kazanamadı, top kaybı yaptı, adam eksiltemedi, pres yapmadı, herhangi bir bal oyuncusu en az bu adam kadar top oynar.

kenar yönetimi ne maç öncesinde iyi hazırlanmıştı, ne de oyun devam ederken oyuna yerinde müdahale edebildi. bariz şekilde sezonun en kötü en etkisiz en ruhsuz maçını oynadık, üstelik rakipleri yakalama şansı ilerleyen haftalarda bize gelecekken. jones'un oyundan çıkıp, oğuzhan'ın girmesi tam bir faciaydı, holosko malının ise 90 dakika oyunda kalmasını geçtim 18 kişilik kadroya bile yazılması saçmalık. neyse sağlık olsun, sivasa yakalanmasak bari..

Abi herkes görevini yapıyor da bir tek Holosko'nun yüzünden puan vermişiz tavrına ayar oldum yalnız.

Gördük Oğuzhan girince.Gördük Ömer tek şut atamadan maç tamamlayınca.

Doğrudur , Holosko'nun oynayacağı maç var , oynamayacağı maç var.Adam geniş alan topçusu . İnatla kapalı savunmaya oynatırsan böyle olur.

Takımda bir tane savunma arkasına top atacak adam yok , asıl özelliği savunma arkasına sarkmak olan adama küfür edelim.

Peki ....

Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

james sneijder

Holokso bugün bence de kötü oynadı ama top ezdiği veya adam geçemediği için değil, kale dibinden 1 golü kaçırdığı için. Holosko'yu oynatan adam Holosko'yu adam geçsin diye oynatmıyor ki, gol açısından sırf Almeida'ya bağlı kalmamak için oynatıyor. Zaten maçtan önce Holosko'nun isminin yanına en az 7-8 top kaybı yazıyor. Ama bugün kaçırdığı net bir gol var, onu atsın diye oynatıyor. Onu atamadığı için kötüydü bence.

Ayrıca klasik olarak "bir tarafını da yırttı".

Ama bugün hem Olcay, hem Holosko'nun oynaması saçmaydı. Ben 2 tane kanat forvetin oynatılmasını hiç anlamıyorum. Ters kanattaki adam kanat özelliği taşımıyorsa (Töre, Kerim, Uğur vs) öbür kanattaki kanat forvetin gol atması çok zor. Ama bugün Holosko oynamak zorundaydı çünkü eldeki tek sağ açık o. Bana kalırsa bugün solda Kerim veya Uğur, sağda Holosko oynamalıydı. Bu şekilde Holosko her zamanki gibi top ezmeye devam ederdi ama gol atma ihtimali yükselirdi. Olcay da ya yedeğe, ya da ortaya.

Holosko yerine niye Kerim oynamıyor ? Çünkü Kerim sağ açık değil.

Adsız dedi ki...

Frei'nin ligde 4 maç 53 dakika süre alma durumu halen devam ediyor. Şaka gibi. Niye? Holosko var kenarda o katkı yapar.

"Holosko'nun atacağı gol pozisyonları" diye master tezi yaparım lem ben. Hani rakip üzerine çullanacak, geriyi boş bırakacak, bizimkisi de boş alan buldu ya yaldır yaldır koşacak, sonra top ceza sahasının önünde dibine düşecek (2 metre civarında rakip defans olmaması kaydıyla fakat) bu da vuracak ve gol yapacak. Oldu, başka arzun?

Holosko bu tek faydalı olacak durumla gösterdikleriyle niye mi çok önemli? Halen kadroda bulunanlardan Özen-Bilic söylemine uymayan ilk oyuncu olduğu ama bu maçta gördüğümüz üzere hala ilk 11 90 dakika oynadığı için. Hani takım oyununu oturduyorduk o bakımdan filan.

Az bile yazdım.

Nitekim sonraki söyleyeceğim konuya da gayet iy değiniş Quaresma.

Kerim birinin yerine oynayacaksa o Holosko değil , Olcay olmalı.

Neyse mevzu o değil.

Biliç'in Jones'u , Oğuzhan gibi oynatma fikri tutabilir mi acaba ?

Ben deneyecek gibi düşündüm aslında.Oğuzhan , sarı kartlı Veli'nin yerine girer , Jones biraz daha geri çekilir gibi.

Fizik olarak pek iyi değil sanırım.Sanki pas istasyonu olabilecekmiş gibi görünmedi bana.

Adsız dedi ki...

@QuaresmA

Kerim'in oyun alanları:

http://www.transfermarkt.de/de/kerim-koyunlu/profil/spieler_146844.html

İşin trajikomik tarafı, ki bunu herkes görmüştür zannımca, Olcay Holosko varken bir ara sağ kanada bile geldi. Teknik tercihse fiyasko. Olcay'ın kendi tercihiyse gayet bariz bir mesaj.

Holosko için geriyi boşaltacak takımlarla hazırlık maçı yapalım, belki morali yerine gelir de ligde iş yapar.

QuaresmA dedi ki...

Yahu Kerim'in oyun alanları diye yolluyorsun, sağ kanat niye sarı renkte hiç merak etmiyor musun ? "Sağda iyi değil demek ki, iyi olsa Bilic oynatırdı" gibi birşey de demek istemiyorum ama sağ taraf doğal pozisyonu değil işte.

Holosko sadece kontra atak topçusu değil, arka direk tamamlayıcısı. Ama ters kanadına Olcay gibi adam eksiltemeyen veya orta kesemeyen adam koyarsan o özelliği yok oluyor. Neyse daha fazla Holosko'yu savundurma bana :) Ben yedek olarak yeterli buluyorum Holosko'yu.

Unknown dedi ki...

holosko'nun bir tarafını yırttığı en son maçın hangi tarihte olduğunu ben unuttum, bir zahmet hatırlatın..

fernandes temposunda oynadı yine, bariz şekilde takımı sattı, en ufak bir katkısı olmadı, bekine yardım etmedi, orta sahada basmadı, yardıma gelmedi, bir kaç defa ortada güzel pres yaptık, adamları sıkıştırdık bu vatandaşın yardımı olmadığı için o noktadan çıkış buldular. yerine necip oynasa olurdu, bekte serdar oynardı, yerine frei oynasa olurdu, yerine iki haftadır antremana çıkmayan oğuzhan olsa olurdu, yerine pektemek bile oynasa olurdu..

almeida'nın olmayışı bu malın daha fazla fırsat bulmasına sebep olacak, şimdiden geçmiş olsun..

Adsız dedi ki...

@QuaresmA

Sağ kanada Olcay sol kanada Kerim bu kadar basit, mesele eğer buysa. Ki Olcay'ın asimetrik ayağının bu maçta işe yaramadığı bu kadar barizken.

"Holosko sadece kontra atak topçusu değil, arka direk tamamlayıcısı." Yüzde yüz doğru, yani geçmişte yaptığı bazı işlerden dolayı. Bu durumda Chelsea'de yedek oynayabilir, hatta belki Barça'da değil ama Real'de de. Fakat bana göre Beşiktaş için geçmiş 10 yıl ve gelecek 10 yıl için olmaz, olmuyor da.

Şuna da katılırım: Yerine oyuncu mu var. Ama işte 4 maçta 53 dakika diyorum başka da bir şey demiyorum. Bir oyuncuyu kaybetmek istiyorsan bir maçta ya 10-15 dakika ya da 90 dakika oynatırsın. Bana göre sorun: Bilic için Holosko hala ciddi bir 11 tercihi.

Adsız dedi ki...

@Emir Eri

Nasıl bir beddua almışsak Seba'dan, hala Holosko. Yahu Sestak veya Jendrisek bile değil hala Holosko.

Allah hepimize sabırlar versin.

Unknown dedi ki...

Çıkan takımın zaten set hücumundan pek birşey çıkaramayacağı zaten aşikardı. Yapılması gereken ki zaten en önemli özelliklerimizden biri rakibi çıkarmadan ısrarla önde basıp hataya zorlamaktı. Sanırım 30-35dakikalar arası hariç ilkyarı uykuda geçti. İkinci yarı istek mücadele anlamında fena olmasak da becerikli ayak maalesef çok az takımda. Buldun mu atman gerekir.
Bilic'in oyuna müdahele konusunda eksikler var. Bilinen önceden tahmin edilebilir bir tercih sıralaması var değişiklikler konusunda. Kurt bir hoca değil halen. Olcay belki de sahanın en kötüsüydü o dakikaya kadar kabul ancak Karambol oyununa gittiği açık olan bir maçta,düzenli hücum geliştirme Şansı olmayan bir takımda Olcay çıkmamalı bence. Oyunda kalsa idi Uğur'un dokunamadığı topu muhtemelen golle sonuçlandırırdı

Unknown dedi ki...

Çıkan takımın zaten set hücumundan pek birşey çıkaramayacağı zaten aşikardı. Yapılması gereken ki zaten en önemli özelliklerimizden biri rakibi çıkarmadan ısrarla önde basıp hataya zorlamaktı. Sanırım 30-35dakikalar arası hariç ilkyarı uykuda geçti. İkinci yarı istek mücadele anlamında fena olmasak da becerikli ayak maalesef çok az takımda. Buldun mu atman gerekir.
Bilic'in oyuna müdahele konusunda eksikler var. Bilinen önceden tahmin edilebilir bir tercih sıralaması var değişiklikler konusunda. Kurt bir hoca değil halen. Olcay belki de sahanın en kötüsüydü o dakikaya kadar kabul ancak Karambol oyununa gittiği açık olan bir maçta,düzenli hücum geliştirme Şansı olmayan bir takımda Olcay çıkmamalı bence. Oyunda kalsa idi Uğur'un dokunamadığı topu muhtemelen golle sonuçlandırırdı

raison dedi ki...

@james sneijder

Yorumlarını okurum ve bugün okuduğumda hesabının hacklendiğini düşündüm. Genelde çerçeveyi genişletmeye çalışırdın. Dilerim bir sorun yoktur.

SinnFein dedi ki...

Ya arkadaslar bizdeki bu taraftarin duygusal patlamalari beni oldurecek! Her mac sonrasi tum yorumlar dahil okuyorum arada yaziyorum .. 4 mac ust uste kazaninca Barcayiz Bayerniz! Bir mac kaybedince Pendik! Maci satani mi ararsin, isi bilemeyen hocayi mi ararsin, kazma futbolcuyu mu ararsin hepsi burada :))

Net birsey var abicim. Biz iyi takim degiliz. Iyi takim olma yolunda ilerliyoruz ama hep iki ileri bir geri oldugu icin 15 senedir takim kuramadik!! Hani gidip Franco da aliniyor arkasindan Jones da.. Almeida da bu takimda Holosko da... yani ne yapmak istedigimiz belli degil! Taraftar olarak biz de karisigz bu yuzden.. Lan takimi evet ya genclesiyor guzel iki sene sabredelim diyerek kafayi oturtuyoruz arkasindan Ronaldinhosundan Adebayoruna kadar transfer haberleri cikiyor!!!


Neyse ben Holosko uzerinden konusayim.. Bu takimin en belirgjn sikintisi sahaya karakter koyacak oyuncunun olmamasidir. Yani hepsi temiz yuzlu vur kafasina al ekmegi agzindan oyuncular.. Holosko da oyle.. yok arka direk golcusu yok kanat degil acik alan falan filan! Abi orada oynuyorsan ve yabanciysan isyan edeceksin arkadas.. saldiracaksin takkm arkadaslarini canlandiracaksin ve eline gelen firsati kaleciye nisanlamayacaksin...

Yani artik acaip gina geldi boyle cit kirildim topculardan.. lan saldirin yahu! Sahada ainsiyatif alin! Hakemi baski altina alin!

Neyse biz daha cok tartisiriz bu transferlerle burada.. Aldigimiz her adama dunya yildizi muamelesi yapmayi birakip azicik sahaya bakarsak su roamntikligi duygusal tramvayi birakirsak tamamdir da bu ulkede sampiyon olsan ne olur jyi top oynasan ne olur o da ayri bir hikaye..

Mayor dedi ki...

Holosko tercihi gerçekten fiyaskoydu.
Biliçe hep arka çıktım ama bu nedir diyorum. Holosko karambole bir gol atmış olsaydı da bu değişmeyecekti.
Dün 10 kişi oynadık. Geri kalan oyuncuların düşüklüğünü de buna bağlarım ben. Holoskonun 90 dakika yapamadığını Atiba onun kanadına girerek yaptı bir kaç defa.
Bir ara Motta bile onun alanında oynuyordu. Sanki Biliç Holoskonun ezikliğini görmüşde Mottaya, Atibaya, gidin yardım edin şuraya dedi ya da oyuncular vahameti gördüde kendi insiyatiflerini kullandılar o kanadı biraz işletmek için.
İyide buna rağmen neden 90 dakika oynadı sorusunun cevabı yok hala.
olmayıncada Biliçe kızmaktan başka birşey yok. Kendi kredisini bitiriyor saçma sapan maçlar yüzünden.

mustafakamış dedi ki...

Beşiktaş'ın en büyük sorunu kendi oyununun seviyesini rakip takımın belirlemesi oluyor.Bu nedenle dışardan müdahaleyle o da geç gelen değişikliklerle çare bulmaya çalışılıyor.Bilic'in değişiklikleri Nasreddin Hoca misali ya tutarsa dileğiyle sahaya yansıyor.Aslında o da oyuncu değiştirirken çaresiz olduğunu biliyor ya da öyle görünüyor.Son maçlarda Ömer'i oyuna alması bunu gösteriyor garibim ömer süre aldığı için sevinirken aslında hem kendisi hem de takım için ciddi bir riskle oyuncu karekterini kaybedeceğe benziyor.Bu adamlara direkt oynama şansları verilirse oyuncular hakkında net şeyler söyleyebiliriz.Ben olsam Ömer'i hatta eneramo'yu sürekli 11 de kullanırdım.İstediği kadar gol atsın Almeıda gibi taymıng kusurlu,topla akışı zayıf,hantal bir santraforla kördövüşüne soyunursun.Sol ayağını kazma sallarcasına vargücüyle kullanıp isabet ettirebilme şansını zamanlama ve hücum açısıyla yitiren bir adamdan golcü olmaz.Beşiktaş'ın ligdeki sırası adının,formasının doğal karşılığıdır.Bilic'in ve futbolcuların maç maç tartışılacak şuan için bir pozisyonları maalesef yok gibi.Üzülüyoruz...

helldoradotcom dedi ki...

@Mustafa Kamis
Yorumunuza katiliyorum. Besiktas'in en kotu forveti senede 11-12 gol atmali. Normal bir Besiktas forveti yilda 15-16 gol atmali. Ilhan Mansiz veya Pascal gibi 10 yilda bir bulunanlar da zaten 20+ gol atiyorlar. O yuzden Almeida, Bobo gibi taraftarin sevgilisi olmus golcuşer aslinda kolay vazgecilebilir adamlardir. "Iyi bir golcunun bonservisi kac para biliyor musun?" geyigine de hic girmeyelim zira Belcika ligi, Fransa Ligi genc zebellah gibi golcu kayniyor. Salzburg'un Ajax'a 3 attigi macta Salzburg'tan kac oyuncu taniyorduk? O yuzden su anda takimda Tolga, Oguzhan, Veli, Olcay ve Ersan disinda herkes satilabilir. Onlar da yabanci kontenjanini rahatlattiklari icin. Geriye kalan oyuncularin tamami pahalari oraninda verimli degiller. Bakin o kadar laf ettim Ferdi demedim bile. Bizden uzak olsun!

Unknown dedi ki...

Kalan maçlarda fikstür avantajı saçmalığı başladı bu aralar,yok ligin en güçsüzüyle oynuyoruz yok ligin dibindekilerle oynuyoruz v.s. Zaten başımıza ne geliyorsa kafamıza göre planlar yapıp bu planlarda boğulmamızla oluyor.Şuan ligimizde bu hafta 3 puan cepte diyebilEceğimiz ne bir takım var , ne de bizde o kadar büyük bir güç var. Ligin dibine demir atan takım kayserispor kim şuan kayseriyi rahat yeneriz diyebilir ufak biR analiz yapılsa adamların ileri uçları bobo,nobre. Almeıdanın olmadığı bu hafta şuan elimizde bu forvetler olsa kim ilk 11 de mustafanın ömerin yerine yazmaz bu oyuncuları. Keza erciyesspor, elazığspor kim yenebilmiş bu takımları rahat rahatta biz yenelim adamların iki hafta önce fenere neler yaptığını hepimiz gördük. Bu lig de mevcut takımlar için hiç bir maçın favori olduğunu, 3 puanın cepte olduğunu düşünmüyorum. Gesenin rize deplasmanını da gördük umutla sneıder birer gol kaçırdı diye galibiyet elden kaçtı izlenimi ahı vahı var basında, önceleri 3 er 5 er atılan takımlardı bunlar yine de tatmin olunmazdı ama şuan için ligde böyle bir durumun söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Geçen sene aybabayla ve yetersiz kadroyla 2.ciliği fenere kıl payı kaptırdık son iki maçta. Ligin sonu için ben açıkçası şurada oluruz diyemiyorum maç maç bakılması lazım, maç içerisinde kalemize girmeyip direkleri döven toplar,ya da bursa maçı gibi yarım sıfırlık galibiyetler bizi hiç ummadığımız bir yere götürebilir. Ne çok umutsuz olup birbirimizi karamsarlığa itelim ne de takımı şimdiden fikstür avantajı saçmalığıyla şampiyon yapalım. Gerekli olan biraz heyecan ve destek.

Yorum Gönder

Ara