.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Şubat 2014 Cuma

STSL22 / Galatasaray - Beşiktaş

22 Şubat Cumartesi / 19:00 / Cüneyt Çakır

119 Yorum:

ideal 11 dedi ki...

çok faul izleyecekmişiz gibi geliyor.agresif bir maç olur.kırmızı kartlar havada uçuşur.klasik süper lig maçı:)

cagatay dedi ki...

jones oynasın fernandes tribünde otursun.

buzkan dedi ki...

1-3 olsun bizim olsun

Unknown dedi ki...

Jones Frenandes'in önünde oynasın. Bi' de böyle bakalım.

helldoradotcom dedi ki...

Madem dilek agaci formatinda gidiyoruz: Cikalim, cekinmeden, korkmadan kendi oyunumuzu oynayalim. En kotu berabere kaliriz.

assortique dedi ki...

Hakemin vereceği hükümler hakkaniyetli olsun da gerisi tırı vırı.

Kötüysek en azından şu kadar kötüyüz deriz, iyiysek de bazılarının susması için biraz daha zaman kazanırız.

İçimde kuvvetli bir his var sonuç için 0-2 olur diyor.


Artık çifte şans mı galibiyet mi çözmedim bu hissi...

cochise dedi ki...

@ assortique

uzun bir şey yazasım yok; motive olmak istemiyorum maça ama şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki hakem adil olsun, eyyam yapmasın yenilme ihtimalimiz çok ama çok az. fakat bunun olma ihtimali de çok ama çok az türkiyenin en iyi hakemi de olsa .. adaletten kastım kırmızı penaltı gibi kararlardan ziyade ikili mücele ve sarı kart; bu hususlarda ilk yarı iki derbide de ezdi hakemler bizi...

Erdal dedi ki...

@assortique, @cochise

Aynen sizin gibi düşünüyorum. Eşit şartlarda oynarsak bu takım kolay kolay yenilmez. Hatta kazanmaya yakın taraf deplasmanda olmasına rağmen biziz. Yoksa Veli, Atiba veya defans oyuncuları erken kartlarla sindirilirse ya da Gs'li oyuncuların her düşmesine faul verilir, bizim adamlara ise ancak öldürmeye teşebbüs durumunda faul verilirse sonuç beklediğimiz gibi olmaz.

Deniz dedi ki...

Yenileceksek adil yenilelim.

Oğuzhan'ın yerine Fernandes oynarsa hiç şansımız yok.

Beşiktaş çok kırılgan bir takım.1 tane umursamaz adamı kaldırmaz çünkü her oyuncunun yanındaki oyuncuya tama anlamıyla güvenmesi gereken bir yapı var.

10 kişi kalmak ile 10+1 umursamaz oynamak arasında bile dağlar kadar fark var.

alper dedi ki...

Hakem adil olamaz olmaz çünkü onun adı Cüneyt.Beraberlik iyi sonuç galip gelirsek CL garantileriz.Tahmini skor 3-1 GS galibiyeti.Allah bana Melonun köpek gibi sevindiğini göstermesin yarın.

WiLdHoney dedi ki...

Açıkçası bu maçtan yenilsek bile yara almadan çıkmak önemli. Sonuçta yenilsek bile bu adamlar öyle yada böyle puan kaybedecekler ve bizim bu maçı travma yaşamadan bitirmemiz gerekli, ligin sonunu getirebilmek için. Özellikle Veli, Atiba, Almeida gibi adamların saçma kırmızı kartlardan uzak durup olabildiğince sakin oynaması lazım, sakin derken, sertlikten uzak olmadan. Bunun dışında gerisi Cüneyt'in keyfine kalmış birşey.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...

S.A. Cemaat.

http://www.youtube.com/watch?v=Pnk8gMoMx6k&app=desktop

Şunu dinletip gözleri yaşaran fitbolcularla çıkacaksın maça sonuç ne olursa olsun.

Unknown dedi ki...

günün anlam ve önemini belirten bir video olmuş, 10 numero...

Yani dedi ki...

Lig tv'de derbi gollerini izlerken ilginç bir şey dikkatimi çekti.

Tarih: 17.12.1988 Yer: Ali Sami Yen

Galatasaray 1-4 Beşiktaş

Ulan üşenmemişler, utanmamışlar gidip pankart yapmışlar :))

http://bit.ly/1fHCY5z

Gs lilerde kafa yapısı aynı, darısı skora, bir de aynı o sezondaki gibi galibiyet serisi devam ederse.

Yani dedi ki...

Necip sağ bek oynuyor, hadi bakalım. Bu maçtaki performansına göre sağ bek sorununu da çözmüş olabiliriz.

Armagan dedi ki...

Önceki yorumumu buraya kopyalıyorum.

Gs-bjk maçı çok önemli olsa da ben maça çok anlam yüklenmemesi taraftarıyım.rakiplere göre pozisyon almanın ne kadar zarar verdiğini gördük devamlı.O yüzden bu maça son 13 maçtan birisi gözüyle bakılmalı.Kazanılır/ kaybedilir,önemli olan iyi oyun ve istikrar.İlk 2 yolu burdan geçiyor yoksa derbiden değil bence.


Derbi konusunda :
gs favori olsa da,zayıf tarafları olduğu aşikar -sağ kanat,orta alan düşünce kontrolü kaybetme,savunmada ara sıra çıkan uyumsuzluklar vs vs-

Yapılması gerekenler:
1.ilk 20 dk çok baskı yiyeceğimiz kesin.ama bu kontra ve rakibi yormak için iyi fırsat olabilir.
2.Orta saha özelikle orta alanda sert olmalı,Melo-Selçuk ikilisini yıldırmalı kısacası.kalan oyuncular da-Oğuzhan,Töre- olabildiğince etkili pas yapabilmeli,pasla oyunda kalmak demek galibiyeti getirebilir o kadar.
3.Savunma sertliği de önemli.ilk yarıdaki maçta Serdar'ın yeterince sıkı olmaması savunmayı yormuştu.sertlik derken bam güm dalsın demiyorum,ayakta kalsın düşmesin anlamında.işte baş ağrısı burda başlıyor,sakat/cezalı savunma oyuncu sayısı hayli fazla.-bu arada sertlik düzeyi de iyi ayarlanmalı,işte asıl zorluk da bu olacak!-
4.Bence Veli-Atiba ikilisi korunmalı çünkü oyun zora girdiğinde ceza sahası önü pas trafiği açısından çok kritik bir yer oluyor-bir nedeni,gs kanatları iyi kullanamıyor çoğu zaman.
5.Maçın kaderini savunma rotasyonu ve baskı altında hata yapıp yapmayacakları belirleyebilir,hücum oyuncuları için çok önemli maç ama formlarıyla bana güven veriyorlar.

En önemli şeyi unuttum.Herhangi bir sakatlık ve ceza alma durumunun olmaması bence galibiyetten daha önemli!!!

Önceki yorumda belirttiğim gibi istikrar bir 3 olasılıklı bir derbinin sonucundan daha dikkatli edilmesi gereken bir olgu.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...

Eboue yerine Veysel'in oynaması şansımızı arttırdı.Sahada GS formalı bir ortam çocuğunun daha eksilmiş olması işimize gelir.İşte imparator F.Terim tecrübesi ve ligi hakemleri tanımak böyle bir şey.Ebou nin ölüsü bile bu tip maçlarda maçı germek hakemi baskı altına almak ve kendi taraftarını rakibin üzerine salmak için elzemdir.11 de yok görünüyor an itibariyle.İbre bize döndü.

du, levande dedi ki...

@yani

kesin bilgi mi necip sağ bek?

du, levande dedi ki...

kulübede jones değil fernandes varmış bu arada.

alper dedi ki...

Eboue klübede bile yokmuş Hayroviç varmış klübede.Geri 3 lüleri 3 Türkten oluşacak ve 90 dakika buna mecburlar.
Atleti donu külodu basın BJK ya.

Unknown dedi ki...

emek hırsızları....

Ya abi olacak şey mi ya ...

yani iq'su tek haneli stoper bile orada öyle müdahale yapmaz ya ...

anca böyle gol atarlardı zaten ...

Unknown dedi ki...

abi adamın müdahalesi yok ki.. endirekt vuruş verirsin anlarım tehlikeli hareketten ama müdahale yok ki yaaa.. veysel camiasını bulmuş..

QuaresmA dedi ki...

Ya şu camiada 1 tane akıllı adam yok mu Dany'nin şu maçı satma ihtimalinin farkında olan ? Hızlı stoper, uyum sorunu yok bik bik bik diye transfer yapmakla olmuyor bu işler !

abi müdahale olması olay değil bir insan oraya niye depar atıp çift kayarak müdahale yapar ?

buna penaltı vermeyecek hakem yok ki , bırak memleketi dünyada yok yani.itiraz bile edemedi zaten .

tam istediğimiz gibi gidiyordu işler , geliyordu maç bize.

gene gelebilir gerçi gs gününde değil.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

ya övünç doğru söylüyorsun ama temas yok abi ortada.. adam daha müdahale etmeden attı kendini ya, el insaf 6.hakemin gözü önünde olay, bekle ortak karar ver bari 20 metreden görmediğin olay için penaltı çalıyorsun.. insaf ya!

cochise dedi ki...

GS'nin günü bu abi; hepsi bu, her ciddi maçları böyle; açılan, takıma gol bulgular mı saldırdılar fark yaptılar; karşılarında doğru düzgün takım alınca küçük takım modune girdiler; top şişirmeler vs. dışı birşey yapamıyorlardı ki hatalar silsilesi gol geldi. Konsantrasyon bozulmazsa gol atarız ama yine yemeyeceğimizin garantisi yok.

Penaltı olmadığını anlıyoruz tekrardan ama bu sefer kızamayacağım zira öyle bir dalışa penaltı çalmayacak hakem yok sayılır. herifin bacağının arasından geçtiğini görmek kolay değil. anlamsız, salakça bi gol yedik.

can dedi ki...

@ Quaresma
Dany'nin maci satma ihtimali yuzunden degil ama GS macinda Dany'nin klasik hatalarindan birini yapmasi durumunda bu konunun geyiginin yapilacagini ve ahlaksizca Ozen'e fatura kesilecegini bildigimden bu transfere karsi cikip, burda yazmistim.

Bu arada, Cimbomdan cok daha iyi oynadik ilk yari ama defansin kafasi kesik tavuk gibi debelendigi o pozisyonda yuzde yuz gol yiyecegimizi hisseden herhalde bir tek ben degildim. Neyse daha fazla konusmadan ikinci yariyi bekleyeyim, cikmadik candan umut kesilmez diyerek.

Unknown dedi ki...

o dalışa penaltı çalmak kolay ama hak dağıtan kişi de orada olayı görecek, göremiyorsa zavallı sülalesine tebrik mesajlarını kabul edecek..

DAny'nin neden istenmediğini bu kadar çabuk hatırlatması yani ...

Oyun zekası bu kadar düşük bir futbolcunun bu seviyelere çıkabilmesi bana çok enteresan geliyor.

assortique dedi ki...

Aga çalınır o dalışa net. Sorgulanması gereken Motta neden orda değil. Aksi halde Danyler girer bostana.

Ulan gese'nin top oynadığı da yoktu hani.

Neyse Allah büyük enseyi karartmayın..

Unknown dedi ki...

cenk oyunda..

QuaresmA dedi ki...

@ can

Dany'nin yaptığı her hata, her satışın faturası Özen'e tabii ki. Bunun nesi ahlaksızca ? Ben mi transfer ettim bu andavalı ? Ben mi çıkıp 6 madde saydım televizyonda neden alındı diye ? Hadi bir bildiği vardır diye bir umut bekliyorsun ama sonuç ? Hele hele şikeyi Türkiye'ye getiren GS'nin tedrisatından geçmiş eski oyuncularını onlara karşı oynatıyorsa Bilic ve Özen, en hafif tabirle salaktırlar. Sanki Norveç'te antrenörlük yapıyorlar da aldıkları adam her maça profesyonelce bakacak aq. Elbette GS'ye dönmek için elinden geleni yapacak Dany. Ulan şu işlerin hiç mi farkında olan adam yok bizim camiayı yöneten ya ??

Yemin ediyorum stoperde Necip, sağda Serdar oynasa ve 3 tane yesek bu kadar üzülmezdim, en azından çağları buymuş derdim. En kritik maçta truva atını oynatmanın açıklanacak hiçbir mazereti yok. Sadece salaklıktır bu.

can dedi ki...

Tolga sakatlanacagina 10 kisi kalsaydik daha iyiydi.

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

şu maçı kaybedersek yazık olacak bunca emeğe..

can dedi ki...

kaybettik bile...olsun, canimiz sagolsun. tek uzuntum sarumanin adamlari blogun karanlik tunellerinden gunyuzune cikacaklar.

Unknown dedi ki...

bir gandalf yok mu sahada o zaman..

Unknown dedi ki...

şu maçtan da görüldü ki gs'nin kadrosundan aşağı kalır bir kadromuz yok, deplasmanda oyun olarak ezdik adamları, tek eksiğimiz skordu, onu bulamayınca kaybettik, yazık oldu..

can dedi ki...

En cok canimi sikan sey macin son 1-2 dakikasi oynaniyor, baski kurabilmekten o kadar uzagiz ki!

alper dedi ki...

Yazık oldu.

Cavid Nazım dedi ki...

ortada maç oldu. dany'nin böyle maçlarda bomba tesiri yapabilceği zaten konuşuluyordu. yalnız beşiktaş rakip ceza sahasında baskı kuramadığı sürece derbi kazanamaz. derbi kazanamayan takım da şampiyon olmaz. sanırım beşiktaşın gs veye fb'yi evir çevire yendiğini en son taş devri adamları filan gördü. chelsea de bu galatasarayı tokatlar.

alper dedi ki...

Ceyhun Gülselam ikinci sarıyı görmedi.
Melo sarı bile görmedi..

cochise dedi ki...

hedef tekrar mini şampiyonluk. GS'nin kaybedeceği o kadar çok puan var ki. Selçuk, Drogba bitmiş. Anca avrupa maçlarında oynarlar...

Ulan Almeida yıl boyunca attın en kritik maçta nasıl kaçır o iki pozisyon. Hele ikincisi, solda iki tane adam bom boş ne demeye vuruyosun.

Melo şu maçı kartsız bitirdi inanabiliyor musunuz?

Atiba yılın transferiymiş o kesin oldu bugün. Tartışmasız sahanın en iyi orta sahası belki de en iyi oynayanı idi.

Eğer psikolojik olarak etkilenmezlerse ki öyle bir maç olmadı ilk yarıdaki saçmalıklar olmayacaktır.

Maç sonu da olamadı Cenk'in sakatlığı inanılmaz soğuttu ki GS de çok iyi maç soğuttu.

Mancini'ye bu kdar kötü savunmacılarla bir çok maç gol yemedikleri için helal olsun; bu kadar iyi hücmucularla tek bir (sayıyla da 1) pozisyon bile bitiremeden bi derbi tamamladığı için yuh olsun.

Fernandes vb. bir adamın varlığı şart; Oğuzhan ancak takım oyunu oynanırsa, herkes boştaki adama pas verirse, pas verdikten sonra kaçarsa yani futbolun gereklerini yaparsa takım parlıyor. Ancak şu maçta ihtiyaç biraz top tutan, hücum bölgesinde topla rakip arasına girip faul alan adam lazım oldu. Seneye bu ihtiyaç düşünülerek transfer yapılır umarım...

Çok gergindim, çok üzüldüm ama ilk yarıdaki maç ya da FB maçı gibi çöküntü içerisinde değilim; bu bana özgü değilse çok iyi olur. Ama bana özgüyse işler kötü.

Aferin la Semih, yalnız yanlış takımdasın, senden başka bir tane düzgün adam göremiyorum orada..

Ekrem Ph.D. dedi ki...

gs'yi oynatmadik eyvallah ama biz ne oynadik belli degil. Rakibi bozmayi basmayi, cabuk cikmayi biliyoruz da skor dezavantajindayken rakip kapaninca biz de kilitleniyoruz. Deplasmanlarda daha fazla puan toplama sebebimiz de bu. Bu kadro baski kurup set hucumu oynamaya musait degil, cok yetersiz durumdayiz bu konuda. Aci gercek bu.

Unknown dedi ki...

alper herşeyden önce penaltı çok kolay çalındı zaten, ceyhun nasıl ikinciyi görmez anlamadım, soysuzun ise fernandes'e yaptığı hareket bile kırmızılıktı..

cemekici dedi ki...

Semih'in yaptığı hareket sonrasında maçın anlamı bildiğin yitti benim için. Neden olduğunu bilmiyorum ama maçın başından beridir olan gerginliğim bir anda bitti. maçı almasak da olur kafasına geldim. romantik beşiktaş taraftarı olmak böyle birşey sanırım.

dany kazma eyvallah ama ikinci yarı zaten kimse pek sorumluluk almadı.

sözün özü, maçı kaybettik falan da, üzülmedim be. cenk'e üzüldüm daha çok.

biz yine çok puan alıp bu gs'nin üzerine çıkarız. daha çok puan alırlar gs'den. gs maçını kazanmadan gs'nin üzerinde bitiririz sezonu. belki çok içe sinmez ama zaten gs'ye karşı pek şansımız tutmuyor.

ha bir de, beklediğimin aksine maça bjk sert ve faullü gs çok yumuşak ve sakin başladı. yakışmadı bize diye düşündüğümü söyleyeyim.

parça parça yazdım ama üzülmeyin be dostlar, büyük maçı oynamayı öğrenemedi daha takım hala. öğreneceğimiz ve kötü oynayıp galibiyet alacağımız dönem çok uzak değil.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Yazık oldu tek kelimeyle. İyi oynuyorduk aslında Galatasaray'ın atak yapmaya bile mecali yoktu, anca duran toplarla geldiler. Çok gereksiz bir penaltı yüzünden bugün şampiyonluktan olduk desek çok abartı olmaz sanırım...

Dany'i almalarına ses çıkarmıyorum, hadi rotasyon şu bu bilmem ne. Ama adamın kirası yarım sezon, belli ki Galatasaray'a dönecek, niye bu maçta oynatıyorsun ki adamı? Adamın konsantre olamaması, etki altında kalması çok normal ve kaldı da zaten. Bir de Dany'nin zaten saatli bomba olduğu herkesin malumu. Bu ikisi birleşince sonuç bu oldu. Ama Dany maçı sattı diyecekler hiç başlamadan bitsinler.

Kasımpaşa maçından sonra lig tv üyeliğimi iptal etmiştim, bu maç için tekrardan üyelik aldım. Dany kadar ben de suçluyum galiba bu mağlubiyette...

alper dedi ki...

Kalecilerimiz yere yatmadan maç bitti amk.:)) Ulan şu GS maçlarına sarı-lacivert formayla çıksak hele bugünkü maç 1-3 falan biterdi.
GS puan kaybeder daha çok her türlü 2.oluruz bu ligde ama ben 2.lik şampiyonluk vs istemiyorum ben GS galibiyeti istiyorum.

Bu arada açık ve net yazayım bana göre GS de oynayan her topçu lanetlenmiştir ve muhakkak cehennemliktir ağzımdan tek bir iyi kelime bile çıkmaz haklarında.Semih'e de helal olsun falan demem kimbilir neyin hangi maçın hesabını yaptılar derim.Bugün için Cehennem den çıkıp arafa geçmiştir Semih anca o kadar.

Minostaurus dedi ki...

Arkadaşlar geçmiş olsun, ama ondan ama bundan kaybettik. Beni tek memnun eden, GS'nin 1-0'a yatmasıdır. Kabalaşmak istemem ama bunu görmeyen gerçekten ya kördür ya art niyetlidir: GS, Beşiktaştan çekinmiş ve tabiri caiz ise 1-0'a yatmıştır. Bu takımı beğenip beğenmemek opsiyonel olsa da rakibin çekindiğini görmek standart olmalı. Dany'nin patladığının iki katı Necip patlamıştır, ama evlattır canı sağolsun. GS bu maçı alır haftaya puan kaybeder. Bu maç öncesi nasılsa öyle devam edersek beşiktaş -en az- ikinci bitirir, GS rakibe bence gereksiz korku veren bir takımdır, deplasmanlarda sorun yaşayacaktır. Son olarak, oyununu beğenmesem de Semih'e teşekkür etmem boynumun borcudur. Enseyi karartmaya gerek yok bu takım gelecek benim demiştir. Emeği geçen herkese teşekkürler!
Not: Biliç'in yanlış olduğunu düşündüğüm oyun içi tercihleri var o da başka bir postun konusu olsun.
Not 2: imla hatam illaki olmuştur ipad sağolsun, affola!

Mayor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mayor dedi ki...

Kimse fazla uzulmemis, uzulmeye de gerek yok zaten. Semih'in pozsiyonu ile alakasi yok. Iyi oynadik herkes bunu biliyor.
Tek iyi olmadigimiz nokta ataklari cok aceleci kullanmamizdi, cok kolay kaptigimiz toplari cok kolay kaptirdik. Bence tek ama tek eksigimiz sakin atak gelistirememizdi.
Birde ezeli ebedi adamim Almeida'ya sunu soyleyecgim, sut olayini cesitlendirmesi lazim.
her topa allah verdi vurmakla gol olmuyor daha net ve akilli vuruslar yapsa iyi olur.

Ne derler; lig uzun bir maraton, onumuzdeki maclara bakacagiz. Raaakiplerimiz puan kaybedecektir.

@cemekici

evet ben de niye bu kadar gerildiysem orada bir relax moda geçtim aynen.

hatırladığım kadarıyla Burak'ın dağdan bayırdan attığı dışında şutu bile yok Galatasaray'ın , bizim en az 4 net pozisyonumuz var.Muslera kurtardı 3 puanı.2. yarının başındaki top gol olsa bu maç bize çok rahat dönerdi.

Böyle oynamaya devam ettikçe biz böyle şanssız mağlubiyetlerin sayısı gün geçtikçe azalacak ama böylesine bir hedef maçta olması gerçekten yazık ...

alper dedi ki...

Yarın Fb Elazığı yenemez değişen bir şey olmaz ama Oğuzhan a değinmek lazım..Her derbide sahada kaybolan Olcay'a değinmek lazım.Son 20 dakika G.Töre'yi topla hiç denecek kadar az buluşturmayı konuşmak lazım.P.Franco'nun kazanç olduğundan bahsetmek lazım ve açıkça Dany'nin yüzde bir milyon maçı sattığını konuşmak lazım.Hakemi konuşmak zaten elzem.Seneye sağ-sol bek çok iyi bir golcü ve 7-10 gol atıp 7-10 asist yapacak bir orta saha elemanı bulmamız lazım.

Pozisyonu Almeida kaçırmadı orada.Muslera kurtardı.Gerçekten çok iyi açı kapatıyor.

Kalecilerin karşı karşıya pozisyonlarda en zayıf noktaları ayaklarının diplerdir.Almeida normalde bu topları yarım metre yukarıdan kalecinin kafasına vururdu normalde ofsayt gerekçesiyle kesilen de dahil iki topta kaleci başarısı bence.

Unknown dedi ki...

Mayor, eksiğimiz oyun aklıydı sanki, topu zaman zaman gereksiz eveledik, zaman zaman da çok yanlış tercihlerle harcadık kazandığımız topları. Rakibin bu kadar kötü gözükmesinin sebebi bariz şekilde bizim oyunumuzdu, sneijder, drogba, burak, selçuk gibi adamlar sahadan silindi. En iyi adamları önce muslera sonra melo ve semih'ti.

Bence Necip için fena bir başlangıç olmadı, oyun içerisinde Biliç'in sistem üzerinde oynadığını da gördük bu da iyiye işaret..

QuaresmA dedi ki...

Şu kritik maçta Dany'i oynatıyorsan veya oynatmak zorunda kalacak kadar stoper darlığına düşüyorsan İbrahim Toraman niye kadro dışı ?? O da bam güm dalıyor rakiplere ama maçı satmayacağına emin oluyorsun en azından ! Ne fazlası var bu Dany kifayetsizinin İbrahim Toraman'dan ??

Kimse kusura bakmasın ama Özen'i, Biliç'i falan geçtim... Sinan Engin bile bu maçta Dany'nin oynamamasını gerektiğini çok iyi bilir çünkü futbolun bütün pisliklerinin içini dışının farkında adam. Bizimkiler tam saftirik, hızlı stoperimiz ne çok atak keser diye tatlı tatlı hayaller kuruyorlar, hızlı stoperleri gidip tek başına maçı veriyor.

assortique dedi ki...

Bu maç gösterdi ki

Sağ beke çare olacak diye aldığımız Serdar oyunda yok.

Beğenmediğimiz Veysel'i adamlar oynatıyor. Ulan nasıl iştir?!

Necip'ten bırak sağ bekliği yedek bile olmaz.

Fernandes'in kaos futbolu bize daha çok zarar veriyor. Süresiz kadro dışı kalsın.

Almeida bir var bir yok. Buna gerçek bir çare bulunmalı, yoksa onun ayaklarına bakmaktan fıtık olacağım.

Dany ağzıyla kuş kıçıyla balık tutsa bu taraftara yaranamaz artık. Yazık üzüldüm çocuğa.

Oğuzhan, böyle devam ederse salon futboluna geçiş yapsın. Bir devreyi bitirecek seviyeye gelemiyor. Nasıl iştir?

Gökhan Töre öyle tehdit etti ki o çok korkulan Telles'i, mutlaka alın beni dedirtti.

Şansımızın evvelliyatını s.keyim, diyip mutlaka bir hacı hoca bulup futbolcular dahil kulübü okutalım derim.

Bilmem katılır mısınız.

Saygılar.

Unknown dedi ki...

stoper darlığı pek yok gibi aslında; sivok-escude sakat, ersan cezalı, toraman da çok şükür ki kadro dışı.. yani bu kadar adamla kavga ettikten sonra kadro dışı olması normal. takım içi huzur daha önemli..

bunların hepsini (escude-ersan-toraman) toplasak üstüne de dany'i koysak adam gibi bir stoper eder mi etmez (hatta bir sivok bile çıkmaz veyahut pedro franco), orada haklısın ama toraman artık kesinlikle bu takımın topçusu değil. olmamalı..

planck dedi ki...

yeni günahlarınız hayırlı olsun arkadaşlar, insanların günahlarını almak çok kolay olmuş valla. adamla ilgili çekince buydu zaten, açın izleyin gsde oynarken maçları nası "sattığını" da görün.

QuaresmA dedi ki...

Niye ? Fenerli eskisi alkolik apaçiye 2 tane tokat patlattı diye mi ? Sırf bu yüzden Toraman kadro dışı dururken, daha kötüsünü ezeli rakibinden alıp onlara karşı oynatıyorsan futbol harici işlerle uğraşmakta fayda var demektir. Mesela at antrenörlüğü yapabilirsin çünkü atlar birbirine nadiren çifte atar. Ama futbol takımında kavgalar sık sık olur. Hadi bu yüzden kadro dışı bıraktın, sezonun en kritik maçında kadro dışı bıraktığından daha kötüsünü oynatman mantıksızlıktır.

Devre arasında stoper rotasyonuna adam alacaksan ve bu adam Dany gibi Toraman'dan bile kötü bir adam olacaksa en azından Toraman'ı affedersin bu kadar basit. Her alevlenmede bir oyuncu harcayacaksan takımda adam kalmaz.

Dany'ye söylenenler acımasız. O hataya hata gözüyle bakmayacaksak, Motta'nın Veysel'in yanından koşar adım bakmasına da art niyetli bakalım. Ayrıca sert şutun önüne yatıp ikinci potansiyel golü kesen de o.

Maçı "satacak" adam öyle kabak gibi satmaz. Üçüncü bölgede basireti bağlanan oyuncularimizdan eksiği/fazlası yoktu savunmanın.

Bunun haricinde, tam Beşiktaş'a yakışır hikâye oldu. Takımın bir üst düzeye çıkmak için eksiğini net gösterdi, lâkin ligi kendi evinde %30 topa sahip olmaya mahkûm ettiğimiz rakibin üzerinde bitirme ihtimalimiz gayet kuvvetli. Bu kadar bahtsizlik ancak bizi bulur zaten. Neyse ki Cenk'e bir şey olmadı.

Jones gelince pas trafiğine bir katkı olmaz ama, bu tür baskıyı kabul ettirdigimiz hallerde top tutma işlevi olabilir belki. Bakalım.

Neyse ki bizimkiler enseyi karartmayacaklar.

sodomy dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
glorfindel dedi ki...

Toraman'ın daha önce 2 sefer İbrahim Üzülmez ile çok ciddi kavga ettiğini unutmamak gerek. Eğer bir oyuncu 3 defa takım içinde huzursuzluk yaratıyorsa, çok pardon ama o adamın kadro dışı kalması kadar normal bir şey olamaz.

Maça gelirsek bizim oyuncular yine her derbide olduğu gibi temkinli ve korkarak çıktılar sahaya ama bence biraz özgüvenleri olsaydı çok rahat alırdık bu maçı. Galatasaray geçen hafta oynadığımız Bursa'dan daha iyi oynamadı açıkçası ama Dany'nin saçma hareketi bizim oyuncuları demoralize edince verdik maçı. Bence çok ağır kayıp değil bu maç. Galatasaray'ın bir mağlubiyeti ile ikinciliği hala geri alabiliriz.

Unknown dedi ki...

sorun ibrahim toraman'ın kendisini takımın sahibi gibi görmesidir. hepimizin bildiği nokta toraman'ın geçimsiz bir kişi olduğudur. daha önce yaptığı/çıkardığı kavgalar gelecek için teminatıdır ve artık bundan hepimizin sıkılmış olması lazımdır. nihayetinde bu bir takım oyunuysa takımı oluşturan bireyler birbirlerini sevmeseler bile en azından saygı duyabilmelidir. toraman bu saygıyı çok önce kaybetti ve artık takımda yeri yok.

maçı satan adam ferrari gibi maç satardı, şayet maçı satmış olsa, sezon başından beri hepimizin yaldız kabul ettiği fernandes'e kaç kere maçı sattın diyebildik? adam oyuna girdikten sonra yine yürüyüş temposuyla maçı bitirdi. bu saatten sonra her ikisinin de g.tüne teneke bağlayıp takımdan yollanması gerekir. yoksa yarın öbür gün birileri de çıkıp fernandes niye oynamıyor yeaaa diyecekler..

cagatay dedi ki...

fernandes tribüne dediydim ben. yok mu abi şu adamın istatistikleri kolayda bir yerde bütün topları eziyor bir tane olumlu pas atamıyor. çok kötü acil kadro dışı olması lazım. pektemek de oynardı bence bu maç almeida maçın ikinci yarısı çok düştü oyundan. pektemeği oğuzhan yerine alıp almeidanın etrafında dolandırmak lazımdı bence. hem inen toplarla bir icraat yapabilir hemde maça hırs katardı. neyse lig uzun puan farkı çok değil takım iyi yolda moralleri bozmamak lazım.

Unknown dedi ki...

Çok ruhsuz topçularsınız; keşke hepiniz ölseniz....

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Deniz dedi ki...

Yorumların hepsini sonra okuyacağım ama kayınpederin kombinesini alıp olası galibiyetimizi izlemeye gittim. Takım gayet mücadele etti, plan vardı, planı uyguladı, çok başarılı uygulamadı ya da uygulamaya kumaş yeterli gelmedi ama cincon'la aramızda inanılmaz bir fark olmadığını da gösterdik. Dany'nin hamlesi saçma idi, o olmasa maç beraberliğe bağlanırdı ya da bir ihtimal biz sıkıştırırdık bir tane. Olsun.

Benim için bir diğer önemli şey hemen önümde gerçekleşen Semih'in centilmence hareketiydi. Galatasaraylılar Burak'a değil de Semih'e sahip çıkarsa bir ihtimal, o da bir ihtimal bu takımı sempatik bile bulabilirim.

Adil bir şekilde oynandı, adil bir şekilde kaybettik. Benim açımdan sorun yok. Her zaman kazanamazsın.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Bu akp'li inşaatçı yönetimden önümüzdeki sene nasıl transfer rezillikleri gelecek acaba???

Bir Sabri'yi görmek isterim ben mesela sağda...

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
can dedi ki...

Benim su macla ilgili canimi sikan uc mesele var.

1) Ozen'in de itiraf ettigi Bilic'in maci yonetme konusundaki ciddi sikintilari. Bugune kadar ise yarayan bir hamle yapabildigini pek gormemistik, bugun de pek ise yaramayan ezber hamleleri yapti.

2) Ikinci mesele de Bilic'le ilgili. Su macta bile hala Fernandes'e kurtarici diye sariliyorsa bu adam ya kor ya da herkesi kendisi kadar karakterli zannedecek kadar salak. Mactan once hepimiz soyledik, Fernandes'in yerine kesinlikle Jones olmaliydi bugun kenarda.

3) Yeniliyoruz ve son dakikalara girmisiz. Ikinci golu yesek hic bir sey farketmeyecek, buna ragmen ceza sahasina doldur bosalt bile yap(a)miyoruz. Fener ayni durumdayken Volkan ceza sahasina geliyor serbest atis ve kornerlerde, sonra niye adamlar 90+da mac kazaniyorlar. Bu takimin sahada ya da kenarda yenilgiyi kabul etmeyecek bir lidere ihtiyaci var.

Unknown dedi ki...

Mağlubiyeti bu kadar kolay kabullenmiş bir takımı izlemek de ayrı bi dert. Bi tane topçu İSYAN etmedi arkadaş; ne ruhsuzmuşunuz be!

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Bi arabesk yorum daha: En son GS'yi ne zaman yendik ya da FB'yi hatırlayan var mı?

GS'yi Sergen'in golüyle şampiyon olduğumuz maçta yendik. Sonrası hikaye; zira rekabet ortamı oluştuğunda, bi iddiaları varsa adamlar mutlaka domaltıyo bizi...

FB'Yİ 3-2 yendiğimiz(OLCAY Son DK) maçı da geç; kumburgazspor gibi evinde 10 kişi defans yapıp kontra ataktan gol bul; derbi kazandım de, oldu. Sonrasında yaşanan sevinç, Sametin şamp.olmuş gibi sevinmesi falan ayrı rezalet.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

çok kolay anlaşılır bir şey söylüyorum "isyan" derken.. ergenlikten bahsettiğin nedir anlamadım yardımcı olursan; içerikten çok biçimle ilgili senin sorunun sanırım...

Unknown dedi ki...

bu blogun polisi sen misin, aşağıda yazdığı gibi: "fikre değil, fikir sahibine odaklanan" durumunda olmandan mütevellit...?

can dedi ki...

@ james snejder
Ceymiscigim son lafini cakarken bana da gelmis darbe, o yuzden yanit hakki isterim. Bu takim hakikatten yenilgiye isyan edemiyor. Icinden eder kimi insan demissin, cok haklisin. Zaten o konuda suphem yok, oldukca karakterli bir oyuncu topluluguna sahibiz. Ama o icten edilen isyan bir turlu yenilgiyi kabullenmedigini gosteren bir oyuna donusmuyor. Bunu ya saha icinden, maci karsi alana yikabilmek icin gereken hirs, tecrube ve teknik yetenege sahip futbolcularla asabilirsin, ya da saha kenarindan maci iyi okuyup, zamaninda insiyatif ve risk alabilen bir teknik ekip ile. Su anda ikisi de yok bizde. Neyse saglik olsun, onumuzdeki maclara bakalim. Tolga ve Cenk iyi olsunlar da. Ne de olsa sahamiz kapanmadan, kirmizi kart bile gormeden derbi bitirebildik, bir gelisme var yani. Fener macinda yapicaz kiricaz seytanin bacagini. :)

Unknown dedi ki...

FENER de TRABZON da dememek için herhangi bir sebep de göremiyorum; bi takımın adını zikretmek senin biz dediğin grup ve senin ifade şeklinden uzak olabilir, iyi, beni ilgilendirmez... benim ki de başkasını.. ergen değilse bile fanatik muhabbetine yakın bişey bu aynı zamanda.

Ama cidden söyle, eğer bu bloğun sorumlusu falansan bilmek istiyorum; aksi durumda bu tarzda karşılıklı yazışmak benim tarzım değil.

QuaresmA dedi ki...

Bizim takım kontra atak sistemini benimsiyor, Lig TV spikeri de dedi BJK geriden en hızlı çıkan takım diye. En hızlı oyuncular bizde diye mi ? Değil, oyun sistemi böyle. Çünkü Olcay ve Töre ile set oyunu oynanmaz, bu adamlar kalabalıkta top kaybetme makinası. Ama açık alanda çok iyiler.

Her neyse, bu yüzden bizim takım mağlupken hiç çekilmiyor ve mağlubiyete "isyan edemiyor". Rakip üzerine gelmezse kontraya da çıkamıyorsun çünkü. Böyle koşullarda mağlubiyete isyan etmek için sırasıyla yapılacak 2 şey var bence:

- Olcay'ı biraz erken çıkarıp Kerim gibi klasik kanat oyuncusu sokmak ve hücumda al-ver yapabilen adamların sayısını biraz arttırmak.

- Bir süre sonra hala gerideysen de beleşçi forvet Ömer'i alıp kanat forvet gibi değil de Almeida ile birlikte merkezde kullanmak.

Böylece en azından hücum yapamayıp topu şişirdiğinde Almeida orayı karıştırır ve bir şekilde top Ömer'in önüne düşer karambolde atarsın belki.

Ama ne yazık ki Bilic maç berabereyken üzerine gelen takıma atamadığı golü, mağlupken ve rakip üzerine gelmiyorken, aynı sistemle hiçbir şeyi değiştirmeden, laf olsun diye 80'de Ömer'i alıp atabileceğini sanıyor. Bir sistem daha kolay koşullar altında çalışmıyorken, daha zor koşullar altında aynı sistemde ısrar etmenin hiçbir anlamı yok. Bunu denediğinde de takım "isyan edemiyor".

Ayrıca yukarıda yazılmış, bugün Fernandes'in girmesi kötü bir değişiklik değildi. Daha doğrusu kulübeye baktığında belki birşeyler yapabilir diye umabileceğin 2-3 adamdan biriydi işte.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

@james sneijder, ablacım, sen istersen yazdıklarım üzerinden konuş, bunu yapmamak senin için gerçekten zor oluyorsa... yok ergenlik, terbiye vb.. bak demin de dedim blog seninse söyle, ben efendi gibi giderim, aksiyse bana yazma, özellikle küçültme efektleri kullanarak!! "sik sok domalt" bunlar hoşuna gitmiyorsa şikayet et o zaman, bulaşma bana...

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Yenildik ama olsun fena oynamadık. Geçen sene aynı deplasmandan üç yiyerek geri gelmiştik ve tel tel dökülmüştük. En azından bu sefer bir sistem bir karakter ortaya koyduk. Seneye daha da iyi olacaktır. Dany bu tip hareketleri yapabileceği tahmin edilerek transfer edildi. Ben adamın yaptığında bir kasıt göremiyorum. Şuan yönetim minimum paraya maksimum verim almaya çalışıyor. Bu yolda ancak bu kadar arkadaşlar. Dany'nin yerine lescott istediler onuda klubü salmadı. İyikide dany many birilerini almışlar yoksa oraya atibayı önede necipi koyar maça öyle başlardık. Takımını seven imkanı el veren yeni stattan kombine alıp takımına sahip çıksın.

b.b.king dedi ki...

Son yorumlar pek hoşuma gitmese de birşeyler paylaşmak isterim...birçok Beşiktaşlının son yıllardaki sıkıntısını aştık: ; yenildik ama ezilmedik. , büyük takım gibi oynadık...stadı olmayan, seyircisini hissedemeyen genç bir takımız, gelecek parlak

Armagan dedi ki...

QuaresmA arkadaşın Töre-Olcay ikilisi için dedikleri çok çok doğru!

Savunma bence iyiydi genelde-son dakikalarda 4e 2 yakalandığımız poziyon hariç,nerde bu adamlar dedim,Dany geldi aldı kurtardı-Belki asıl kadroyla-Sivok oynasa misal veya Ersan olsa- çıkılsa çok daha etkili olurlardı ama eksik/cezalı oyuncular fazla olunca böyle oldu maalesef-sağda Necip kasap gibiydi bu arada :D -

Bence asıl eleştireceğim ilerideki 4'lü. -Atiba/Veli ikilisine diyecek söz yok zaten,tam görev adamları-
Açık alan bırakmayınca sinen Töre-Olcay ikilisi cidden üzüyor.Açık takımlara karşı gol bulduk/buluyoruz ama takım kapanırsa-Sneijder'i çıkartıp Zan'ı soktu misal- kilidi açacak adam yok!Topu ilerde tutmak bu kadar zor olmamalı bence,Almedia bir şekilde indirip almalı veya kanat oyuncu çizgiye kadar inmeli,oyunu taşımalı-stoperler de gerekirse öne yaklaşmalı,oyunu yaslamalı-,sıkıştırmak dışında yapılabilecek şey aklıma gelmiyor.Çünkü top tutan,sete set oynayacak kadro değil bu maalesef.Kontra ekibi bizimki...

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Melo denen karaktersiz itin maç sonu hareketini gördünüz değil mi, kimse yazmamış da

Kanımca İsyan olayı aynı zamanda bir kalite olayıdır.

Veli'ye sahada isyan etmiyor diyen bir kişiyi ciddiye bile almam.Adam her kaptırılan topa bile isyan ediyor sahada bırak yenilen golü.

90 model Mike Tyson'ın karşısına Reggie Strickland 'ı koyup "adam kafanı gözünü yarıyor niye isyan etmiyorsun" diyebilir misin hocam ?

Beşiktaş neden baskı kuramıyor , neden Cenk kornere koşamıyor rakip kaleye ? Oyun planının yetersizliği mi ? Bence değil.

Beşiktaş hızlı top çeviremiyor , oyunun yönünü çabuk değiştiremiyor.Rakip yarı sahada üstüste 4-5 pas yapamadığı için zaten bunu da tercih etmiyor pek .

Yerleşik hücum yapmaktansa ayağa seri çıkmayı veya Almeida'nın indireceği toplarla hücum ediyor.

Doğal olarak yerleşik bir rakibe karşı etki son derece kısıtlı oluyor.Net örnekleri ilk yarıdaki Karabük , Rize ve son 1,2 ay içerisindeki Trabzon ve Bursa maçları.

Bunların dışında Beşiktaş her maçı kazanacak kadar pozisyon üretti.

Bugün Melo'nun Bjk sol kanadından iki kişi arasından Ceyhun'a çıkarttığı bir top vardı ya işte o top Beşiktaş'ın ana hücum silahı.Dikine ayağa pas ve üzerine Töre-Oğuzhan driblingi.

Shinji Kagawa'yı alıp , Olcay gibi koşturabildiğimiz zaman zaten bambaşka bir seviyenin takımı olacağız.1-2 takviyeyle gerçekten yenilmesi çok çok zor olan bir takım olabiliriz.

Gelip Fernandes,Quaresma olursa zaten aynı tas aynı hamam.

Unknown dedi ki...

Bu takıma bi golcü istiyorum... Must.PEKTEMEK, CenkTOSUN, ÖmerŞİŞMANOĞLU'nu donunda sallayacak bi FeyyazUÇAR istiyorum.

Ö.ÖZEN'in DANY'i, FİKRET'in SEZER'i istediğinden de çok istiyorum.

Kaleciyle karşı karşıya kalsın, spontan bir bilek hareketiyle yere yatırsın sonra da tıngır mıngır topu yuvarlasın istiyorum. Piç gibi abanmasın, bunu sevmiyorum...

Armagan dedi ki...

Güzel bir analiz olmuş https://eksisozluk.com/entry/40629147

YSY dedi ki...

@Övünç

Aynen dediklerine katılıyorum. Zaten o dediklerini yapan takım tr liglerinden sıyrılır gider. İnşallah bizde yapabiliriz veya en azından buna yönelik bir yapılanma transfer niyeti vardır.

Unknown dedi ki...

kimse kalkıpta semih şöyle böyle demesin bu sütü bozuk ibneler için:

melo piçi maç sonrası:
http://sampiy10.gazetevatan.com/haber/yine-melo-yine-olay/611967/5

Mayor dedi ki...

Sinir strese gerek yok beyler. Melo'yu Buragi zaten biliyoruz, bugun Semih gibi duzgun bir insani gorduk ve medya da bu konuya oldukca parmak basti. Isin egri kismina bakmaktansa dogru kismina bakmak en basta Besiktasa yarayacaktir.

Unknown dedi ki...

zamanında benzer hadise yüzünden, özellikle iktidarın isteği ile, pascal nouma bu ülkeden sürülmüştü, bu piçte bu ülkeden kovulmalı!

Bu arada Cenk'in maça devam ettirlmesi büyük skandal yahu.

Benzer bir olay Totthenham-Everton maçında Hugo Lloris'e olmuştu o da bilinç kaybı yaşamış sonrasında ısrarlara rağmen oyundan çıkmayı reddetmişti ki Tottenham'ın değişiklik hakkıda vardı.

Fifa bunlara müdahale edecektir zannımca.Cenk maçı hatırlamıyormuş ya.O derece travma var yani.

Büyük geçmiş olsun kendisine.

Unknown dedi ki...

malum harekete dans diyen şerefsizlere, ananızın karşısında yapsın o yavşak melo şu hareketleri de yine dans diyin sizde buna..

sadrazam dedi ki...

Hala toraman diyor ya la herif.

BJK4EVER dedi ki...

Toraman demekte hakli. Toraman ve Sezer olsaydi Dany malina 1 milyon euro odemek zorunda kalmazdik, hem sagbek hem stoperde devsirmelere, hokus pokuslara gerek kalmazdi. Sezer de sakatliklarin oldugu ve yaraticilik sikintisi cektigimiz ilk yari maclarinda faydali olurdu, kafadan 3-4 puan fazlamiz olurdu. Her futbol takiminda kavga olur, bu kadar buyutmeye ve uzatmaya gerek yok, cunku sikintiyi biz cekiyoruz ve olan bize oluyor. Hem adamlari satmiyorsun gitmelerine izin vermiyorsun, hem kullanmiyorsun, ama catir catir parasini oduyorsun ve kullanmadigin icin yerlerine oyuncu aliyorsun. Kimse bana bunu aciklayamaz.
Zamaninda
Zamaninda Quaresma Atletico Madrid deplasmani sonrasi Carvalhal ile tartistigi icin kadro disi kalmisti ve ic sahadaki macin kadrosuna alinmamisti. Bunu birtek ben elestirmistim ve herkes bana karsi cikmisti. Sonuc olarak o macta rakip kaleye bile gidemedik ve adama en cok ihtiyacimiz duydugumuz macta oynatmadik, ertesi hafta affedildi Manisa macinda oynadi, hatta gol atmisti yanlis hatirlamiyorsam, herkes bana hak vermisti, bu da ayni olay. Toraman'in 5 hafta sonra affedilmeyeceginin veya gelecek sene kadroda kesin olarak olmayacaginin garantisini burada kimse veremez. Bunu veremedigin surece de kimse Toraman ve Sezer konusundaki management'i savunmasin.
Herseyi gectim, Melo ve Zan kavga etti, sonuc? Ikisi de cikti oynadi. Bu hafta sonu ayni kavgayi Oguzhan, Olcay, Tore uclusunden ikisi yapsa kadro disi birakabilecekmisin? Birakamayacaksin. Bu kadar basit.

theotheo dedi ki...

ya bi sferde diyin hak verin hacı ya.

ulan kaç seferdir söylüyoruz yensin gidicez bırakıcaz diye yenemiyo bi tarafımdan sallayarak mı söylüyorum. yoksa drogba ve sneijderin terlemediği maçı gol atamadan bitirmeyle mi mutlu olmak istiyorum.

geçen sene de bundan kötü mü oynamıştık? aptal mehmet akgünün hatasıyla yenen gol falan. ulan 2 tane transfer yaptın devre arasında biri dany denen andaval öbürü sakat çıktı. hala özen. ulan gs yi ne zmn yendik hatırlayan bir insan evladı söylesin ayıptır be.

du, levande dedi ki...

oğuzhan, töre ve olcay birbirlerine ve diğer arkadaşlarına o terbiyesizlikleri yapacak insanlar olmadıkları için onlar kavga etse ne yaparız diye düşünmeye gerek yok. biliç ve önder özen'in takımı oluşturan oyuncuların düzgün karakterli olmasına büyük önem verdikleri ortada. biliç nerdeyse izlediğim bütün basınla sohbet toplantılarında çok karakterli bi oyuncu topluluğuna sahip olduğundan bahsetti. böyle bi takımda da toraman ve sezer'in yeri yok. ve bence hem bu açıdan hem de bu işlerin kontrolünün teknik direktör ve futbol direktöründe olmasından gayet memnun olmamız gerek. gitmelerine izin vermemek gibi bi durum da yoktur muhtemelen, aldıkları paraları verecek takım bulamadıklarından hala kadrodalar.

bu arada galatasaray'ın cenk'in sakatlandığı pozisyon dışında maçta bi tane bile pozisyonu yokken dünkü futbolu geçen seneki rezaletle karşılaştırıp o zaman daha mı kötüydük gibi cümleleri de ancak theotheo gibi meczuplar kurabilir. aynı tipler transfer edilmeden önce de transfer edildiğinde de elimizdeki bütün stoperlerden daha iyi olduğunu iddia ettikleri dany'ye de şimdi öyle işlerine geldikleri için andaval derler, hala mı önder özen yahu derler. boş adamlar çünkü.

Emrah dedi ki...

Skora göre yorum yapmamak lazım. Bence Beşiktaş gayet güzel oynadı. Belki çok pozisyon bulamadı ama kalecisi kurtarış yapmadan maçı bitirdi. Beşiktaş'ın daha net pozisyonları vardı. Olcay topu Oğuzhan'ın önüne yuvarlayabilse, Almeida kalecinin üzerine şut çekmek yerine köşeye vurabilse veya Dany ayakta kalıp sadece rakibinin etrafında duruverse durum farklı olacaktı. Maalesef yine daha iyi oynayarak yenildik. Beşiktay'ım böyle oynasın, sezon sonuna kadar kolay kolay maç kaybetmez. Herşey iyi güzeldi de Biliç'in Fernandes'i kadroya almasına aklım ermiyor. Jones sakat değilse bu kadroda Fernandes'in yerine yer almalıydı. Bir önceki maçta 20-25 dakika kala oyuna giren adam, 5 metre yanındaki rakibine lütfedip pres yapmıyorsa ve 20 metre çapında hiçbir rakibi yokken kaleciyle karşı karşıya pozisyonda gol atamıyorsa bu formayı girmeyi haketmiyordur.

sadrazam dedi ki...

Ben Toraman'ın Üzülmez olayından bu yana hep ön yargılıyım kendisine karşı. Bu sebeple bek sağlıklı olmayabilir yorumlarım.
Ancak, Stoper oynayan bir Toraman'ın dün Dany'nin yaptığı müdahaleyi yapmayacağını kim garanti edebilir ki, yada sağ bek oynarken geçen hafta serdar'ın yaptığını dangalaklığı yapmayacağını.
Necip, atiba,veli,jones,oğuzhan rotasyonunda nereye koyardınız toramanı?
Neden devre arası ikisininde 3-5 bakılmadan takımdan gönderilmediğini soruyorsanız haklısınız. Ama gönderilmemelerinin sebebinin Başkan olduğunu, özellikle Toraman konusunda duygusal davrandığını düşünüyorum. Sezer Transferi de malum kim tarafından yapıldığı biliniyor.

sadrazam dedi ki...

En başından beri Necip in sağbek performansını merakla bekledim. Ancak gese maçı bunu denemek için doğru zamanmıydı pek emin değilim. Ama ben beğenmedim.
Olcay'ın berbat oyunundan sonra yorgun ve sakat oğuzhanı o bölgeye çekmek yerine Uğur boral denenemezmiydi? Belki son 10-15 dk. istenilen baskının kurulmasına faydalı olabilirdi.
Kaldıki 11 de olcay gibi istikrarlı bir oyuncun varken kulübede Uğur Boralı ve Kerimi aynı anda oturtmak ne kadar gerekli?

helldoradotcom dedi ki...

Arkadaslar,
Benim de sinirlerimin yatismasi icin 2 gun gecmesi gerekti. Ben yenildik ama ezilmedik laflarina girmeyecegim zira yukarida fazlasiyla soylenmis. Duz yazidan ziyade birkac madde ile dusuncelerimi siralayacagim:
1. Bu takim seneye CL'e kesinlikle girmeli. Direkt, endirekt cok onemli degil. Oradan gelecek fon bizim icin buyuk onem tasiyor.
2. Stadimiz yokken bu seviyelerde top oynayip, sampiyonluk kovalamak hayal bile edemeyecegim guzellikte.
3. Toraman konusunun halen dillendirildigine inanamiyorum. Azalarak bitsin.
4. Bizim tek eksigimiz yeni nesil bir Ilhan Mansiz'imizin olmamasi. Onu bulabilirsek daha butun bir takim olacagiz. Bu teknik kadroya tam bir transfer sezonu ve kendi stadinda tam bir sezon hakki tanimaliyiz. Su anki performanslari ve gayretleri bile takdiri bolca hakediyor.
5. Bizden 10 kat pahali bir takimla basabas mucadele eden futbolcularimizi cani gonulden kutluyorum. Kapasiteleri elverdigince ellerinden geleni sahaya koydular. Ferdi haric tabi. Icimizdeki irlandali rolunu Harika oynuyor. Tez zamanda Toraman'dan daha uzaga gider insallah.
6. Kombineler de artik satisa cikarilmali. Kagawa laflari falan simdiden heyecanlandirmaya basladi.
7. Son olarak da bence biz GS maclarini oynamadan direkt 1-0 maglubiyeti Kabul etsek takim acisindan daha az zararli olur. Nasil olsa biz bu farki daha sonra kapatiriz.Boylelikle Ne sakat vermis oluruz, ne de moraller bozulmus olur.

Yorum Gönder

Ara