.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Şubat 2014 Cuma

STSL20 / Beşiktaş - Gaziantepspor

7 Şubat Cuma / 20:00 / Mustafa Kamil Abitoğlu

19 Yorum:

Narcos44 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Narcos44 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ekrem Ph.D. dedi ki...

cok etkili pres yaptigimiz bir baska mac daha. bakalim ikinci yariya nefesimiz yetecek mi...

Iyi mac oldu. Akilli oyun-dan dun oyun karisti ama en azindan takim gecmise oranla daha iyi direnc gosterdi. Fernandes'in oynamamasi bunun ne kadarini olusturuyor, onu da dusunmek lazim.

Bu Dany ayrı bir çeşit manyak yaw.

Adam aynı maçta neden alınması ve neden alınmaması gerektiğini gösterdi resmen.

Evet hızlı , evet saatli bomba.

Yalnız o 90'da ki pozisyon gol olsa çok yazık olurdu.

İşte Biliç'in en büyük problemi bu.Sürekli yazık ediyordu , bugün şansına kurtardı. Şu harika performansımıza rağmen maçı öldüremiyoruz .

Maç hiç bir zaman o noktaya gelmiyor olsa zaten çoktan giderdi de o noktaya getiripte öldüremiyorsak da 1 olur 2 olur hocam.

2. yarı başladığında yine eyvah eyvah dedirttiler ama sonradan toparladık.

Ferdi'siz daha güzel la bu takım.

Adsız dedi ki...

Bence maç(lar)ı bir türlü öldüremememizin nedeni takım akordu ve futbolcuların maça fazla konsantre olmamaları. Bu maç ilk 4 maç gibi biraz konsantre oldular ortaya güzel işler çıktı. Kazanmak dışında yapılan işler de vardır; işte bazen takım olarak birlikte oyunu soğutursun, bazen hızlandırırsın, bazen de full hücum ederken 5 dakika sonra kontraya dönersin vs. Bizim takımın bunları hallice yapabilmesi için henüz zamana ihtiyacı var.

Franco bu maçta yaptıklarıyla kesin ve net bir şeyi gösterdi: kumaşı gerçekten iyi. Başka ne sorunu var da diğer maçlarda garip oynadı bilemiyorum. Belki psikolojiktir.

Pektemek yerine Ömer de Ömer dedik, nedenini Mustafa’nın yapamadığı bir hamleyle gösterdi eleman. En sevdiğim yanı topla boğuşmuyor, belki bazen çok klasik bir şekilde yapsa da gidiyor pozisyonunu alıyor adam. Gol vuruşu da iyiydi.

Bence sırada Frei olmalı. Onun kumaşı da iyi çünkü. Sıkıntısı: birilerinin ona hücumdaki son bölge dışında diğer alanlarda da topu nasıl çevireceğini, takıma göre nasıl top yapacağını göstermesi lazım. Bu konuda çok kötü değil ama eksikleri var.

Dany konusuna gelir isek: Bana birisi takımda bir stoper var ve en büyük sorunu aşırı soğukkanlı olması, deseydi ve Dany’yi seyretmeseydim başak mı geçiyorsun der gülerdim. Fazla soğukkanlı arkadaş. Bugün gayet başarılı oynayan Franco yerine mesela hata yapan modda bulunan bir Ersan oynasaydı ne olurdu bilemem, o derece. Yarar/zarar oranıysa halen artıda. Zira rakibi defansın hemen önünde kabul etme hastalığımız belki bu maç özellikle ilk yarıdaki pres nedeniyle çok ortaya düşmedi fakat ilerleyen maçlarda tekrar edeceğine şüphem yok. Böyle anlarda pat diye dalacak stopere ihtiyacımız var, ki Dany bunu bu maçta da birkaç defa yaptı.

Atiba gibi bir orta saha büyük kazanç. Her takıma lazım.

Not: Bence de herşey Fernandes olmadan daha güzel. Gitsin seneye Locomotion yapsın hiç üzülmem.

Mayor dedi ki...

Töre'nin yerine Frei monte edilebilse keşke dedim.
Pas vermesi gereken yerde pas vermiyor. Oğuzhan ve Almeidainın çok müsait olduğu pozisyondan bahsediyorum, ağır çekimde pası atabileceği yerlere baktığı ama yine de şut çektiği bariz gözüküyor.

Zaten asist yaptım bir de gol atayım bencilliğine girdiği zaman oyuncu takımı büyük riske atıyor. Bu konuda daha kollektif adamlara ihtiyaç var.

Adsız dedi ki...

Frei'nin kafasının hala geldiği yerde olduğunu düşünüyorum. İngiliz futbolunda orta alanlar taş gibidir. Gerrard'lar Lampard'lar Carrick'ler Parker'lar Leon Osman'lar vs vs. Ortayı paso domine edip hızlı geçerler ve zaten ortalamada yüksek pas yüzdesine sahip liglerinde topu hemen rakip ceza alanı önüne yıkmaya çalışırlar.

Bu bakımdan Frei'nin Atiba ve ilerleyen zamanlarda Jones'la birlikte özel idmanlar yapması kendisine çok şey kazandırabilir. Zaten daha yeni 20 oldu, o derece yatkın bu işe.

Töre'nin o pozisyonlarını, kafasını kaldırıp pas isteyenleri gördüğü halde atmaması da dahil, bende gördüm. Kendisi bilir. Bugün takım kazandı, yarın da kazanabilir; fakat sanmasın ki bizim fark ettiklerimizi teknik ekip fark etmiyor. Hayır yani basit oynasa mesele sadece sözleşme bedelinin alınması da değil, bizzat kendisi için.

Bir tanesi aklıma geldi mesela: insan orada Oğuzhan'ın aldığı güzel pozisyona kıyamayıp da pas verir be adam. Daha iyiye gider diye umuyoruz vesselam.

can dedi ki...

@Mayor
Gokhan sac bas yoldurdugu o pozisyona ragmen gene de olumlu yonde sasirtti beni. Cok zorladi sag kanadi, iceriye de cok sayida ve cok rahat girdi; asistini saymiyorum bile. Serdar ile biraz uyumlu olabilseler, Gokhan'in kolektif oyun becerisi, Serdar'in futbol akli biraz daha geliskin olsa belki o kanadi daha iyi kullanabilecegiz. Asiri siritmadi ama Serdar gene en kotusuydu takimin.

Orta sahayi bir Atiba-Jones ikilisiyle kurabilsek, bir de hareketli forvetlerden biri (Omer, Pektemek, Holosko) ilk 18 icinde kendini ispat edebilse, mac oldurememe sorunumuz buyuk olcude hallolacak diye dusunuyorum. Atiba bugun defansif orta saha performansi ile sov yapti; Jones ile beraber oynasalar hem defansif aklimiz, hem fiziksel direncimiz, hem de topladigimiz donen toplardaki artisla hucum kapasitemiz ciddi bir artis gosterebilir. Ondan sonra ihtiyacimiz Oguzhan ve Fernandes'i donusumlu kullanarak bu seneyi gecirip, seneye AMC'ye birini bulmak.

can dedi ki...

Bugun takimda dikkatimi ceken en onemli artilardan biri kanatlardan orta yapma konusundaki kararli cabaydi. Olcay berbat orta girisimleri yapti ama surekli denedi; Gokhan nispeten daha iyi ortalar yapti ama ikisinde de bu konuda daha once hic gormedigim bir irade vardi. Almeida'nin sakatlik sonrasi formsuzlugu bu ortalarin olabilecegi kadar iyi kullanilmamasina yol acti ama kesinlikle devam etmeliler bu konuda cabalamaya. Hatta Motta ve Serdar da daha cok denemeliler, cunku en azindan bugun cok kormer kazandik boyle. Eger Almeida disinda pigme modeli olmasaydi bugun takim o kornerlerden de daha iyi sonuc alabilirdik. Umarim bu olumlu goruntuye sadece Antep'in kanat savunmasinin zayifligi yol acmamistir da devam eder.

can dedi ki...

Gevezeye bagladim ama Levent Kizil isimli gevisgetiren hakkinda da bir sey soylemek gerekiyor -ki yarin kulup aciklama yapacak zaten. Bir insan bu kadar bos ve aptalca konusup, boyle mesnetsiz suclamalarla kendini de takimini da rezil eder mi? Sergen'in aciklamasi kendisine kapak niteligindeydi; onu da kutluyorum olgun aciklamalarindan dolayi.

Armagan dedi ki...

İlk yarı cidden iyi,oyunu rakip sahaya yıkan Beşiktaş'ı görünce duygulandım :P
2. yarı ön kısımdaki presin zayıflaması-Gaziantep'in ofansif oyuna dönmesi savunmayı zorladı ve yine eksiklik ortaya çıktı özellikle 70ten sonra---> hücum oyuncularının defanstaki eksikliği!
Atiba-Veli ikilisi mükemmel bile olsa öndeki 3-4 oyuncu savunma yapabilmeli(oğuzhan'ın kondisyon eksikliği,Töre'nin savunmada koşmaması,Olcay'ın savunması yok zaten pek),buna uğraşmalı.

Not:Bu sorunun bir tetikleyicisi önde top tutma eksikliği olması bazen.Pres olmadan nasıl tutulcak,topu ezeceksin arkadaş.90 dakika pres yapmanı beklemiyorum zaten ama yapmadığın zaman kontra yapma yani kontrollü oyna.

Neyse bu haftadaki maçlar kritik,Gs maçına kadar puan kaybı olmazsa iyice moral olur ve şampiyonluk inancı artar.Böyle 4-5 maçlık bir seri şart!!!

Adsız dedi ki...

Bahsettiğim takımın maçı maç içinde ayarlama işleri genelde iki türlü oluyor: ya kökten sürekli birlikte oynayanlarla bunu sağlıyorsun ya da defansı sağlama alıp orta alanda Pirlo-Gattuso benzeri bir çimentoyu kurarak bunu yapıyorsun. Milan'da bu ikili uzun yıllar hep birlikte kalırken diğer taraflar sıkça değişti fakat takım performansı hep kuyruğu dik tuttu.

Atiba-Jones bence de muhteşem olur; da, gelecek sezon için kontenjan meselesinden beklerden ve stoperlerden birini kesinlikle yerli yapmak lazım geliyor. Bu da Ersan'ın yanına illa ki bir yerli stoper ve kesinkes bir yerli bek demek.

Veysel'i almayanlara sormak lazım gerçi. Buraya yazayım madem. GS zamanla Salih yerine Veysel'i oynatmaya başlayacak. Bakın görün. Çünkü Salih'in defanstaki kemik hali hücumda iyi değil. Fakat Veysel defans-hücum-kademe gibi işlerin birinde belki 9/10 değil ama hepsinde asgari 6/10 yapabiliyor.

Adsız dedi ki...

@can

Bahse konu zat-ı muhterem için Çarşı'dan bir ricam var. PES ve FM oyunlarının son versiyonlarını, hem PC hem de PS için olanlarını alarak kendisine kargo ile hediye olarak göndermeleri. Zira söz konusu zat-ı muhteremin FIFA/UEFA kurallarından zerre haberi yok. Belki de sürekli serzeniş bu yüzden. "Lem işler değişmiş de haberimiz yok. Çığırırsak işe yarar mı he".

cochise dedi ki...

Genel olarak beğendim.

Dany ne verip ne veremeyeceğini gösterdi.

Franco'ya artık bu saatten sonra herhalde sabır gösterilir. Kendine güveni geldikçe daha iyi oynuyor/oynayacak. Sakat sakat oynadığını bilmediğimiz Buca maçıyla haksız yere önyargı yapmışız adama.

Töre bazen Messi gibi bazen 3. lig oyuncusu gibi. Makas çok açık. Eğer futbol aklını -hücumda- geliştirmeye yönelik bir çaba olmayacaksa onunla işimiz zor. Savunma tarafı içi iyi bir kanat, hep pozisyonunu almaya çalışıyor. Gücü yetene kadar sağlam yardım edşyor. Ama sağ bekle hem hücum hem anlamında uyumu yok. Serdar değil başkası da olsa farketmiyor. Savunmadaki suç Serdar'ın olabilir ama hücumdaki kesinlikle Gökhan'ın. Sedar savunmada hız ve hücumda özgüven zaafları var ama aslında ileri çıkma isteği var ve gerçekten iyi orta yapıyor. Tabii ortalama üç maçta bir orta yaptığı için pek işe yaramıyor. Ama hem onun futbol aklı pek yok hem de ve daha önemlisi Töre onu hiç kaçıramıyor. Yanlış zamanda pas atıyor çoğu zaman boşa gidip geliyor. Şu 1 sn. daha beklese çok rahat kaçıracağı ve Serdar'ın önü bomboş gideceği ama acele ettiğinden Serdar'ın faul yapmasıyla sonuçlanan pozisyon olayın özeti.

Atiba hakkatten harikaydı. Açıkçası savunmada da oynasa hiç sırıtmaz hatta Pedro ile iyi bir ikili olabilirler.

Motta kontrol ve kontra oyununda çok işe yaramıyor. Takım oyunu rakip sahaya yıktığında harika bir bek ama dünkü gibi maçlarda biraz işlevsiz kalıyor.

Cenk Tosun agyet potansiyelli bir oyuncu. Dün çok da savaştı, etkili şutlar da çıkardı. Hatta transferden dolayı birşey denmesin diye bence normalden sert bile oynadı. Dany'yi sakatlıyodu az kalsın. İyi ki dünkü maç öncesi Turgut Doğan ile transfer muhabbeti olmamış çünkü o kadar etkisizdi ki kesin şike var denirdi. GS maçında hallaç pamuğu gibi atmıştı GS savunmasını. Daha fazla açık alan bulduğu için olabilir tabii.

Hakem rezaletti .Bu kadar kolay bir maç bu kadar kötü yönetilir. Kim ne istese verdi. Pozisyon sonralar bi etrafına bakındı hep...

Adsız dedi ki...

@cochise

Turgut Doğan'ın GS maçında açık alan bulması olayından gireyim.

Bugün bir kez daha gördüm ki, GS'nin olayı hücum baskısından kaynaklanıyor. Bu öyle kontrollü ve takım savunmasıyla birleşen vs bir baskı değil. Özellikle TT Arena'da seyircinin de etkisiyle yaldır yaldır hücum baskısı.

Bu niye mi önemli? Beşiktaş dün Antep'e oynadığı oyunu çok değil bir tık daha ileriye götürür ve bunu 90 dakika olmasa da mesela 60 dakika dahi olsa aralıklarla -ama full kontrollü- sahaya yansıtabilirse galibiyet sürpriz olmayabilir.

"Bu Beşiktaş GS'yi TT Arena'da yensin etek bile giyerim" deme potansiyeli olan theo'ya hemen diyeyim madem: Benim yazdığım bir analiz. Zaten maçlar hakkında olan biteni kesinkes bilebilseydim buralarda takılmaz, Como gölünün dibinde bulunan mansion'umda öğle yemeği olarak yediğim über delicieux levreğin tadını çıkarırken 15 dakika sonra içeceğim Cohiba Siglo purosunun hayalini kuruyor olurdum.

Bu arada; Es-Es GS'nin pas yapmasına oldukça izin vermek durumunda oynadı. Gerçi 1-0'dan sonra bayağı atak da yaptılar ancak hem bu süreçte ofans anlamında hem de defans anlamında en büyük eksikleri "orta alan"dı. Yine ve tekrar, bizim maçta da belirleyici unsur bu olacak. Ortam elverir de Atiba-Jones ikilisini bir arada görür müyüz acaba sorusu hep kafada. Aslında keşke görsek o bakımdan.

Cavid Nazım dedi ki...

boşu boşuna beşiktaşın arenada galatasarayı yeneceği hayalini kurmayalım. bugünkü fener maçı da gösteriyor ki, transfer için kesenin ağzını açan galatasaray şampiyonluğun pazarlığını da yetkili mercilerle yapmış. o maçı, 12 kişiye karşı 11 kişiyle oynayacak beşiktaş alamaz. üstelik ilk sezonki maçın gerginliği de olacağından beşiktaşlı oyunculardan birine kesin kırmızı kart çıkacaktır. umut beslemeyin ki sonunda üzülmeyin.

Adsız dedi ki...

@Cavid Nazım

Bahsettiğim ikili ortada olsun, gör bak nasıl ortak oluyoruz maça. Ha, sonrasında Almeida kaçırır öteki yan basar vs bilmem. Ama bayağı ortak oluruz hem de bayağı. Sonra Sneijder pres altında bitikmiş der durursunuz demedi demeyin.

sherlockholmes dedi ki...

beyler gs maçını konuşmak için erken. paşa ve bursa maçlarını bi kazanalım da. gs maçını anlamlı kılacak olan paşa ve bursayı yenmektir.

muhtemel 11

tolga-serdar-franco-ersan-motta-oğuzhan-veli-atiba-gökhan-olcay-almeida


takım direnci yine yüksek olur. paşa büyük düşüşte şöyle golü erken bulsak eminim iyice gerilir bir-iki kırmızı kart görürler. oğuzhan ve töreden iyi performans bekliyorum.

Yorum Gönder

Ara