.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Şubat 2014 Salı

STSL15b / Kasımpaşa - Beşiktaş

11.02.2014 / 20:00 / Tolga Özkalfa

59 Yorum:

QuaresmA dedi ki...

Tırto Kasımpaşa'yı ezeli rakip görmek gibi olmasın ama bana göre sezonun en önemli maçı. Beşiktaş topçusuyum diyorsan şu maçı söke söke, gerekiyorsa vura kıra alacaksın.

vampireweekend dedi ki...

Veli Kavlak'in asist oncesi topu saklayisi ve pasi 10 numaraydi. Unutulmasin.

Adsız dedi ki...

Adem Büyük. Beşiktaş'tan tamamen koparılması Mustafa Denizli'nin başa geçmesiyle oldu. Tesadüf değil. Bazılarınca başarılı bulunan Denizli bana göre pek öyle değildir ve yine bana göre oyuncu tercihleri bakımından da çok vizyonlu değildir. Adem başka bir altyapı oyuncusuyla gönderilirken karşılığında Uğur İnceman alınmıştı.

Bu arada Almeida yine yazdı. Veli müthiş bir ara pası attı, Olcay da mükemmel aktardı. Üstüne Pedro da attı, ki sorununun psikolojik olduğunu düşündüğümden gayet iyi de oldu. Hep böyle olsun.

Unknown dedi ki...

bursa gelsiiinn :)

Takimin sahadaki enerjisi cok guzel. Sene basini hatirlatiyor. Fernandes'in kenarda oturuyor olmasi ile ne kadar alakasi vardir, haksizlik etmek istemiyorum ama sahada dostlar alisveriste gorsun kosulari yapip pres disiplinini bozan bir Fernandes'in olmamasi eminim etkiliyor bunu. Ayrica 3. bolgede yapilan paslarin verimliligi de ayri bir guzel.

QuaresmA dedi ki...

Alo Fatih, kapattırsana şu Lig Tv'yi.

Unknown dedi ki...

bu arada sadece ilk golde değil velinin üç golde de direkt katkısı var.. velicilere selam olsun..

cochise dedi ki...

Gollerde aslında herkesin bir şekilde katkısı var; takım oyunu böyle bir şey. Oğuzhan'ın doğru zamanda Atiba'ya vermesi, onun zaman kaybetmemesi vs. ya da 3. gol yine komple bir gol.

G.Antep maçı sonrası Serdar Gökhan uyumsuzluğunda suç Gökhan'ın, Serdar kazma da olsa ileri çıkmaya çalışıyor ve fırsat buldğunda iyi orta yapıyor demiştim. 3. gol bunun özeti oldu, bek nasıl kaçırılır gösterdi oğuzhan.

Eksiler; oğuzhan çok gereksiz bir sarı kart gördü. Serdar her an 2. sarı ve kırmızıyı alacak gibi oynuyor. O çıksa sağ beke geçecek kimse yok, atiba geçse orta sahaya yazık.

Ve her şeyin çok güzl geçtiği, 3-0 önd eolduğun bir maçta, iyi takım savunması yaptığın ve çok iyi bir kaleciye sahip olduğun halde ben niye bu maç kesin bizim diyemiyorum. Ah ulan Beşiktaş bi rahat maç izletmiyon, maç rahat olacak olsa bile olumsuz hatırlar ve birden bitme potansiyelin yok mu? KAnserojen demek bu herhalde ...

du, levande dedi ki...

veli bu ligde yerli olarak o bölgenin en iyi oyuncusu, bunu sene başından beri maçları gözüyle izleyen herkes söylüyor ama bazıları koskoca beşiktaş'ın orta sahasında veli oynuyor diye aklınca eleştiri yapıyodu. gerçi onlara fark etmez, puan kaybedilen bi maçtan sonra gelip başlarlar yine fernandes ve almeida dışında herkesi gönderceksin abi diye nasılsa.

Çok garantici başladık , risk alamayacağız gibi görünüyordu ama tempoyu azıcık arttırınca işler lehimize döndü.

3-0 ama insan hala içinden "lan acaba" diyor ...

Veli-Atiba müthiş oynuyorlar.Bu satış Fernandes'in yerine bu 3'lü ile çıkaydık bu kadar puan kaybetmezdik onca maçta ...

Atiba'yı bir daha beke koyarsa ciddi şüphe edeceğim Biliç'ten ...

du, levande dedi ki...

helal olsun serdar. anca sen sikebilirdin böyle bi maçı. helal aslanım.

Dedim ve sağolsun Serdar Atiba'yı beke çekti kendiliğinden ...

Adsız dedi ki...

Ne yalan söyleyeyim, söz konusu Beşiktaş olunca içimden ya skora yatma hastalığı tutar ya da ahmakça bir hamleyle eksik kalabiliriz demiştim. İkincisi oldu.

Rakip 1. bölgede değil. Hangi kafayla o hareketi yaparsın be adam. Üstelik sarın varken. Olcay da aynı tepkiyi verdi zaten.

Sancılı işler hep bizi bulur. Hepimiz kanser olacağız ya başka yolu yok.

du, levande dedi ki...

neyse bi kişi azaldık ama futbol aklı ortalaması da baya arttı takımın.

YSY dedi ki...

Arkadaş sarı kartın var ulan öyle kamyon gibi girilir mi adama öküz..

YSY dedi ki...

@övünç anlamadım eleştirdiğin için mi böyle dedin ?

Adamın çekeceği yoksa bile zorla çektiriyorlar diyorum ya ...

Adsız dedi ki...

Franco = Beşiktaş cengaveri.

Adsız dedi ki...

Donk'un bu kadar ucuz kurtulması ise başka bir komedi. Adam bir de oyuna girdi iyi mi. Eğer maçın tekrarının nedeni kendisinin yaptığı saçmalıksa en az 7-8 maç ceza almalıydı.

Biliç 'ten doğru müdahale.

Güvenebilse Ferdi'yi de atar içeri ama şöyle bir durumda kesinlikle güvenilecek adam değil.

YSY dedi ki...

Bu kadar baskı yememiz normal mi sizce ya. Tamam anladık 10 kişi kaldık da yani bir iki pas kontra falan yapar insan ya

du, levande dedi ki...

niye holosko ya. ömer'i alsana. antalya'dayken kontra atak golcüsüydü adam. holosko hangi maçta bi halta yaradı ki bu maçta yarayacak.

Adsız dedi ki...

İlk defa Holosko'nun girmesini doğru bir hamle olarak görüyorum.

QuaresmA dedi ki...

Bu kadar baskı yemenin sonucunu hepimiz biliyoruz. Kontraya sağlam çıkabilmek için iyice geride kalıyoruz ama biz İtalyan takımı falan değiliz ki o işleri çok iyi yapalım.

Ömer de girer max 10 dakikaya. Holosko biraz daha hızlı diye ilk o.

Walla ben bu kadar dayanmamızı beklemiyordum.

Baskı fasulyeden baskı şu an.Çok sağlam duruyor takım.

Babel'in kafa şutu dışında bir aksiyon olmadı.

O nasıl kart ya hey allam ya.

YSY dedi ki...

Gökhan töre ye de kılım. Adamda özgüven patlaması var

QuaresmA dedi ki...

Bu hakem de az eyyamcı değil.

QuaresmA dedi ki...

Jones iyileşmezse haftaya Fernandes'i oynatmak zorunda kalabiliriz. Mehmet Akgün'ü yollamasaydık keşke.

Selim dedi ki...

O gerizekalı dışındaki 13 futbolcuya helal olsun. Geleceğe umutla bakmamızı sağlayan bir maç oldu. Olcay, franco,atiba, veli çok iyiydiler.

Adsız dedi ki...

Bence bu futbolu devam ettirirsek Bursa dağılır.

Selim dedi ki...

Atiba orta alanda çok fark ediyor, bence, sağ bek e kimi koysak Serdar'dan iyi olur bence. İlk yarıdaki yapıyı bozmamak gerek diye düşünüyorum.

Forza dedi ki...

theo nerde ? theo'yu getirin bana.

Herif sinirlerimizi bozmak için geliyordu buraya, saçmalıklarını dinletiyordu. 2 haftadır takım bizim trollün sinirlerini oynatıyor. Bizi delirtemediğinden kuduruyordur şimdi. Girdiğin inden çıkma birader. Gelme, hep orda kal.

Unknown dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=8n8PQt-YiWU

theo'yu getirin :)

Unknown dedi ki...

hilbert ayısının gözüne kurban, artiz ferdi tribüne çıkardı, serdar lavuğu da antepten izlemeye devam ederdi.. neyse, allahını seven sağ beke geçsin ama atiba ortada kalsın..

Adsız dedi ki...

Necip sağbeke anonsları yerine geliyor gibi :)

du, levande dedi ki...

sene sonunda rize küme düşse de koray'ı alsak. solda motta bu kadar iyiyken sağ bekin yerli olması lazım ama en iyi yerli sağ bek de bu adam işte. gerçi kendisine çok sinirli olmasam atıldığı dakikaya kadar iyi de oynadığını söyleyebilirdim ama bu kafasızlıkla olmaz arkadaş. yatarak izleyeceğimiz 45 dakikada bi paket sigara bitirtti dengesiz ya.

cochise dedi ki...

Umarım devre arasında serdar kırmızı görebilir diye yazdığım için bana sövmediniz. malum oldu dinine yanayım.

yorumu kolay bir maç oldu gerekenler yazıldı ve yazılır ama iki hususu eklemek istiyorum;

Savunmaya pek yardım etmeyen Olcay'ın gerektiğinde nasıl edebileceğini gördük. Bu kadar yeteneksiz bir adam futbolu çok iyi bilerek, aklıyla oynarak ve kendine iyi bakarak bu kadar her işi yapabilsin. Vallahi genç topçulara ders olarak izletecen. Bu akşam gördüm ki sol bek oynatsan rahatlıkla onu da oynar.

İkincisi maç 3-0 falan ama hakemi atlamayalım; bir bu tip maçlarda birazdan bundan eziliyoruz baskı yiyoruz; Oğuzhan'ı arkadan kaç kere çektiler; ya da Töre'ye yapılan artık sayamadığım fauller Sancak kasabı başta; krampon tabanı ile yapılan faulü kart vermeme; tabanı kaldırana değil de topa vurana hem de tehlikeli yerden çift vuruş vermek. Hepsi belki küçük şeyler ama üst üste denk gelince top duvar gibi bizim kaleye gelmeye başlıyor. FB maçında da GS maçında da aynısı oldu. Biraz isyan etmek lazım dicem, hemen kartı çıkarıyorlar. Napacaz bilemedim...

Unknown dedi ki...

küme düşen takımın oyuncusu mu alınır!! der ama lig sonuncusu kayserili eski oyuncu salih dursun açık ara ülkenin en iyi sağ beki deriz..

Adsız dedi ki...

Ya "Buca'dan oyuncu mu alınır" dedikten sonra paso Salih Uçan'ı övmek? Üstelik 2 ay kaldığı süre için eleştirilip tukaka edilen adamların listesinde varken.

du, levande dedi ki...

aslında koray'ı bi kaç maç dışında izlemedim de ama altyapı eğitimini yurtdışında alan adam her zaman bi adım öndedir benim için. tarık çamdal da öyle ama o açık oyuncusu olarak yetiştirilip burda beke evrildiği için pek içime sinmemişti. zaten iki senedir yaptığımız yerli transferlerin büyük çoğunluğu yurtdışı altyapılı ve sanırım bilinçli bir tercih bu. son derece de doğru bana kalırsa.

du, levande dedi ki...

theotheo nerde ya :d madem puan kaybedilen haftalarda gelip sinirimizi iki katına çıkarıyo kazandığımız haftalarda da mazlum görevi görsün bari çevirelim ortada biraz.

hadi theotheo franco'ya ömer'e atiba'ya, motta'ya verilen paraları toplasana :(

Unknown dedi ki...

ilk defa bir yöneticimizin açıklamasını sevdim, yabancı sınırlamasına ilişkin birkaç sene içerisinde değişebilir açıklamasını sonuna kadar destekliyorum. seneye değil ama 3 yıl sonra sınırsız olabilir.

Godspeed dedi ki...

Atibasiz orta saha, francosuz geri dortlu olmasin.
Yanliz donk oynasaydi en bastan sanki 3 gol atamazdik.
Her sekilde bu takim bugun gaza gelmis canini ortaya koymustu, elestirdigimiz Serdar dahil herkes tekmeye kafa uzatti, belkide Serdar o yuzden kontrolunu yitirdi.
Bu motivasyona ihtiyac var bu ligi bitirmek icin baska birseye degil.

planck dedi ki...

Sergenin takımını yenelim internetle ilişkimi kesicem demişti theocan, elleşmeyin unutturuncaya kadar yazmayacak uzaktan okusun dursun :)

Armagan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

Beşiktaş ruhunu her geçen hafta daha iyi hissediyorum,cidden hırçın bir takım haline geldi ve bunda Biliç'in etkisi yadsınamaz.

Orta alan oyuncuları savunma yapamıyor diye ağlıyordum,en azından Olcay'ın savunma da yapabildiğini gördüm.

Atiba'nın orta alanda kalması şart,Veli'yle çok iyi ikililer.-Bakalım Jones nasıl etkileyecek?-
Pedro cidden çok iyi bir stoper olduğunu kanıtladı bence.Asıl sevindiren Ersan her geçen gün kendini geliştiriyor!

Ben yine de 10 kişi kalan takımın bu kadar kapanmasını anlamıyorum.Orta sahada bu kadar top kaybı olması anormal,buna özellikle Oğuzhan ve Töre'nin neden olduğunu düşünüyorum.Hala 60'tan sonra güven vermeyen bir orta saha var,Ki bu oyunun kontrolünü elde etmeyi çok zorlaştırıyor!

Not: Bursa maçını kazanmak çok kritik hale geldi.Beşiktaş'ı seven tüm arkadaşlar bu hafta stada!!!

YSY dedi ki...

Şimdi biz bi kaç maç aldık diye hemen havaya girmeyelim. Öyle çokda süper oynamadık. İkinci bi gs vakası yaşamayalım. Ne takımı ne kendinizi doldurun.

Ben hayretler içerisinde izledim ikinci yarıyı.Bu maç bitmez diyordum ama sadece tek net pozisyonla 41 dakikayı 10 kişi tamamladık.Muazzam performans hem de bariz bir şekilde kötü başladığımız bir maçta yaptık bunu.Şota'nın son derece başarılı taktiksel hamlesine rağmen ve aslında ilk 4 hafta dışında hiç beceremediğimiz kademeli alan kapatan savunmayı yaparak kazandık.

Sezar'ın hakkı Sezar'a , Biliç'e sağlı sollu giriyorum genelde ama bugün takımın hiç panik yapmadan taş gibi savunma yapması ibretle izledim.

Bakalım Atiba-Sağ bekten başka cin fikir üretebilecek mi haftasonu.

Jones iyileşse de az hasarla atlatsak bari.

gökhan dedi ki...

şu 2-3 haftalık süreçte bana göre en etkileyici durum sahaya yerleşimimiz. dikkat ediyorum, top rakipteyken kimse kafasına göre takılmıyor. antep maçının ilk yarısında yapılan delicesine preste de futbolcular sürekli etraflarına bakınıyordu ve ona göre pozisyon alıyordu. şu hesap sahibi arkadaşların hazırladığı önde pres videosunda ne demek istediğim daha net anlaşılacaktır https://twitter.com/BjkVideoEditing

tabi bilic de kenarda sürekli aktif. yani o çok umutlandığımız ilk 3-4 haftalık takıma geri dönmüş durumdayız. hem takım hem de bilic tramvayı tamamen atlatmış gibi görünüyor. tabi saha yerleşiminin bu kadar başarılı olmasında fernandes'in yokluğunun da faydası var bence, tüm dengeyi bozuyordu adam. jones da iyileşmiş sanırım, artık tamamen silebiliriz kendisini.

şu iki maçlık oyuna jones'u da eklersek arena deplasmanı hariç tüm maçları kazanabiliriz. yıllar sonra 70 puanı göreceğiz galiba.

Unknown dedi ki...

olcay&veli diyorum.

Unknown dedi ki...

bana serdar'ın ayagı kaydı gibi geldi. cok kızdım ama idam etmiyorum. bizim topcumuzdur. adam gibi adamdır. hata yapabilir, kızaga cekilebilir. bunlar farklı şeyler.

Mayor dedi ki...

@gokhan o linkteki videolari yayin kurulusu kaldirmis aynisi burada var http://vk.com/videos242629349

rakip yari sahada pres olayi cok iyi gelisiyor benim tek kafami kurcalayan kendi yari sahamizdan oyun kurabilme eksikligi. bilmiyorum ne dusunuyorsunuz bu konuda.
belki bugunku macta 10 kisi kaldiklari icin oyle oldu ama kendi yari sahanda topu tutamayinca oyunu da sogutma ve kontrol etme imkanin olmuyor.

buzkan dedi ki...

haftaya sağ bek dany oynar yada necip.

Deniz dedi ki...

geriden oyun kurma olayı benim de kafamı kurcalıyor. şu an baskı yediğimizde verimli top çıkaramadığımız için daha ziyade almedyaya şişirip onun indirdiği topları alma ya da rakip alırsa da şok presle orada topu kazanma yoluna gidiyoruz. rakip sahadaki presimizden kurtulabilen bizi çözer. illa gol atar demiyorum ama gol yemez.

sherlockholmes dedi ki...

beşiktaş futbol takımı futbolcuları bu sezon kendilerine büyük haksızlık yapıldığını bu maçla ortaya koydular.

beyler bu sene kendi sahamızda galatasaray maçı hariç taraftarımızın olduğu tüm maçları ( ts-gaziante-konya-erciyes-elazığ) kazandık. rize-karabük ve sivasla seyircisiz maçlarda berabere kaldık. deplasmanda ligin en iyi takımıyız. gs'nin berabere kaldığı eskişehir-bursa-gaziante-kasımpaşa deplasmanlarından galibiyetle döndük. fenerbahçeyi de yenmenin eşiğinden döndük. olimpiyattaki galatasaray maçının bu takıma verdiği zararı hesaplayın şimdi. belki de şampiyonluk için en büyük adaydık şimdi. kendi takımımıza haksızlık yapmayalım. haydi çocuklar bursayı da gömün zulimpiyata!

geriden oyun kuramıyor oluşumuz yeni bir mevzu değil , geçen seneden kalma.Dikine yerden çıkamıyor takım çünkü Olcay , Töre ve Oğuzhan nedense boşa çıkmıyorlar geriden çıkılırken.

Veli'de ne kadar iyi niyetli olursa olsun bir pas istasyonu olarak yetersiz.Onun üzerinden çıkmayı hiç denemiyoruz.Atiba'nın oradaki varlığı bu yüzden önemli.Kendisini boşa kaçırıp topla çıkmak konusunda baya akıl katıyor takıma.

Atiba varken de çok sağlıklı değil ama daha yüzdeli ayağa çıkabiliyoruz.

İlerleyen süreçte daha güçlü takımlara karşı çok büyük problem olur bu.

cemekici dedi ki...

Oğuzhan'ın sarısının gereksiz olduğunu düşünenlere yönelik şu fikrimi belirtmek istiyorum sadece,

bu takımın saha içi liderinin oğuzhan olduğunu hepimiz biliyoruz. kasımpaşalılar da biliyor. sarı kartlık pozisyon öncesinde yine bir 3-5 pozisyon bizi dövdü kasımpaşa ve kart görmediler sertliklere. oğuzhan'ın orada refleksif yaptığı o üstüste fauller kasımpaşa'ya "gerekirse biz de sizi döveriz, bu maç faullerle ezilmeyiz" fikrini vermek için çok iyi oldu. takım içi liderinin bu hareketi yapması hem bizim takımın inancını arttırdı hem de rakibin "biz bunları döveriz" algısını kırdı. ben çok gerekli ve çok anlamlı buluyorum o sarı kartı.

Godspeed dedi ki...


Cikis koridorunu
Motta/pedro, jones, atiba seklinde yada jones yokken
Motta/pedro, veli, atiba seklinde gelistirebilirler.
Tabii oguzhan ve kanatlarinda yardima gelmesi lazim.

Bu hava topu konusu sikinti yaratabilir, maalesef Jones da havadan oynamayi daha cok seven bir oyuncu ve o da pek ilac olmaz.

Oguzhan/Motta kanalina alternatif olarak, Jones'in gelisiyle Oguzhan/Atiba (sag bek) kanali kullanilabilir sikintili maclarda, boylece iki alandan tehditle pres onlemini kirabiliriz.

Yorum Gönder

Ara