.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Şubat 2014 Cumartesi

Karne: Gaziantepspor 1 - 2 Beşiktaş


22 Yorum:

Unknown dedi ki...

merhabalar. annemden izin aldım, artık ben de sizinle burada oynayabilirmişim :))
kaç zamandır gönlümdeydi. burada dostlarla birlikte yazmak. yeni arkadaşlar edinmek.
hep takip edip sadece ben bir şeyler alıyordum.
bundan sonra kendi çapında bu fakir de bir şeyler katmaya çalışacak.

can dedi ki...

Hos geldin Erman.

Gectigimiz gunlerde "Cenk Tosun'a bu para veriliyorsa Oguzhan kac lira istesin o zaman" gibi yorumlar yapilmisti. Hic bir kosulda 90 dakikayi tamamlayamayan futbolcular eger muzmin sakat degillerse ya caylak ya da veteran futbolculardir. Oguzhan tabii Turkiye'deki piyasa kosullari geregi hakki oldugunu dusundugu parayi istemekte ozgur ama kendisi bir 11 oyuncusu degil henuz. Profesyonel bir futbolcunun bu kadar dusuk kondusyona sahip olmasi mumkun olmadigina gore Oguzhan gayet iyi para kazaniyor diyebiliriz. Ilk 11'de sahaya surdugu bir oyuncuyu her mac degistirmek zorunda kalacagini, her mac sanki sakatlik olmuscasina taktik olarak cok degerli bir degisiklik hakkini ayni oyuncuya harcayacagini bilmek bir teknik direktorun sirtinda nasil bir kefe. Seneye Oguzhan futbola yaklasimini degistirmezse kesinlikle Oguzhan'in yedegi olacagi bir orta saha oyuncusu sart.

BJK4EVER dedi ki...

Dunku maci seyretmedim ama ozeti gordum ve yorumlari okudum. Gayet iyi oynamisiz ve hakli bir galibiyet almisiz. Sasirmadim da, cunku kadroyu mactan evvel gordugumde zaten kazaniriz demistim.

1 Abuk subuk hamleler yapmayacaksin Bilic. Yapabilecegin en fazla Atiba'yi bekte kullanmak, o kadar. Yok Necip stoper oynasin, Tore 10 numara, Oguzhan sag acik, bu tur abukluklari birakacasin. Herkes Yerli yerinde oynayinca taslar oturuyor iste.

2 Oguzhan 10 numarada oynayacak. Boylece hem Olcay-Tore-Almeida baglantisi saglanacak, hem de orta alandaki fiziksel eksiklik goze carpmayacak. 1. gol oncesi Oguzhan'in pre-asisti de zaten bunun gostergesi, o asisti Fernandes yapamazdi iste.

3 Fernandes defolup gidecek.

4 Omer Sismanoglu rotasyonda Pektemek'in onunde yer alacak (Pektemek'i severim, yetenekli, ama bu form durumuyla bu sartlarda zarar veriyor maalesef).

Bu prensipleri uygulamaya devam edersek onumuz acik.

Bu arada Kasımpaşa-Konya maçı son derece yanıltıcı.

3 top 3 gol Konya bütün maç neredeyse Konya yarı alanında oynandı.

Hem Motta Hem Serdar Viudez-Scarione-Adem-Babel 4'lüsüne karşı büyük dezavantaj olur hocanın önlem alması şart.

Unknown dedi ki...

Farklı öne geçtiğimiz maçlarda gol yememize ayar oluyorum. Ne şekilde olursa olsun mutlaka gol yiyoruz. Yemeyin la!

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

kasımpaşa'yı ve bursa'yı kayıpsız geçelim, ondan sonra yolumuza bakalım.. Ertesinde arena'da oynayacak olmamız dezavantaj ama önümüzdeki 3 maçı alırsak, özgüven açısından ciddi anlamda yol kat ederiz...

Coolio dedi ki...

Şu GS maçına kadar Töre'yi oynatıp sonrasında artık Kerim'i ilk 11 çıkararak önümzüdeki seneye hazırlamamız gerek. Yabancı sayısı düştükten sonra zaten net bir şekilde Olcay ve Kerim'in yeri sabit. Töre'yi bonservisinden dolayı alamayacağız zaten.
Pedro'nun sorunu özgüven eksikliği imiş. Kerim'inkide aynı sorun diye düşünüyorum. İkisi'de ilk defa Türkiye'ye geldi ve dakika aldıkça en iyi oldukları özelliklerini sergilemeye başlayacaklar. Biraz sabır göstermeliyiz. Ama hoca da onlara şans vermeli.

Atiba-Jones'u beraber görmek herkesin hayali oldu. Önlerinde Oğuzhan, 70'den sonra inadına Ferdi yerine Veli oynarsa Ferdi'de ağzının payını alır. Zaten sonrasında küsüp gider.
Oğuzhan'ı da Muhammed yedekler. İkisini toplasan zaten anca bir 90dakikalık enerji çıkıyor.

Önümüzdeki senenin en önmeli sorunu ayrılacak olan Almeida ve sol bek oluyor. 5+0+3 kuralında sol bek yerli olmalı ama bu İsmail olamıyor, olmamalı. Öğrenme yoksunu bir adam. Defansta Ersan'dan daha riskli işler yapıyor. Tek artısı ileri geri iyi koşuyor bir de kalçadan orta/şut çıkarabildiği için uzun mesafe top atabiliyor. Ama pozisyon bilgisi, hem hücumde hem defansta. Maalesef alternatifte yok. Çözümü Önder Özen bulsun.

sherlockholmes dedi ki...

ulan fener ne diye puan kaybettin ki ne güzel yine erken havlu atmış sinir-stres olmadan maçları takip ediyodum : ) şimdi paşa-bursa ve galatasaray maçları öyle kıymete bindi ki gel de stres yapma. içimden bir ses beşiktaşım bu kadar heyecana izin vermez paşaya puan kaybeder rahatlatır bizi diyorum : )

YSY dedi ki...

Kerim konusunda bende oynatılması taraftarıyım. Hatta bu çocuk bir spor radyo programında daha biz gökhan töre'yi transfer ettiğimizde hiç ismi ortada yokken gündeme gelmişti. Şimdi adını hatırlayamadım birisi o sırada dinlerken töre ile ilgili şöyle birşey demişti; "Töre'de istikrar sıkınıtısı var. Performansını sürekli aynı seviyede tutamıyor. Bu beşiktaş için problem olabilir ama göreceğiz fakat kerim frei çok daha farklı. Aldığı altyapı eğitimi ve kalitesi ile daha üst seviyede." Bende kerim frei'nin üzerine düşülmesi taraftarıyım.

sherlockholmes dedi ki...

gökhan töre'nin bonservisi kesinlikle alınmalı. first touch denilen sihirli dokunuş çok iyi bu çocukta. galatasaray alırsa çok söverim.

Coolio dedi ki...

@sherlockholmes

sihirli dokunuş iyi de Töre şua anda bir adım sonrasını kafasında kurgulamayan, plansız bir şekilde topla çok oynayan bir adam konumunda. Ve böyle bir adama da 7.5 EUR veya 5 EUR bile verilmesi fazladır. Teknik kapasitesi kısıtlı olan Olcay bile bir adım sonrasını düşünüp top ayağına geldiğinde verkaça giriyor veya kendine şut açısı hazırlıyor veya orta yapmak için pozisyon alıyor. Amaçsızca peşine iki adamı takıp dolanmıyor. Bir de Töre'nin sağ ayak kıtlığı rakipleri tarafından onu ne yapacağı kestirilebilen oyuncu sınıfına sokuyor yavaş yavaş. Evet belki top ayağına yapışıyor, izlemesi zevkli biri ama yeterli değil bunlar. Kerime dakika verilirse daha faydalı olacağını düşünüyorum.

sherlockholmes dedi ki...

coolio

kardeş 5+0+3 saçmalığı varken töre gibi adam kaptırılmaz. kanat oyuncusu yok zaten yerli. töreyi gs alırsa kaçan balık büyük olur. önünde hareketli bir forvet oynasa çok asist yapar bu çocuk. bu haftaki antep maçında ayağının dışıyla yaptığı asisti yapacak yerli yok ülkede. bir pozsiyonda da 2 kişi arasından nefis çıktı pas vermesi gerekirdi şut çekti ama çalımlar enfesti. bilic'de benim gibi düşünüyordur töre'yi kesinlikle bırakmamalıyız töre'yi. cincon alırsa çok kötü olur.

glorfindel dedi ki...

Töre'nin deli gibi top ezme olayından kurtulması lazım hemen. Çok ciddi pozisyonları kendi bencilliği ve oyunu okuyamaması yüzünden heba etti. Kendisi için en önemli sorun bu bence.

QuaresmA dedi ki...

Töre'nin bonservisi mutlaka alınmalı. 7.5 medi buçuk kaça alınabiliyorsa artık, bıktım bu feda saçmalığından. Taraftar mıyım, muhasebeci mi ? Sen Töre'yi almazsan gidip FB ya da GS alacak işte, bu işler bu kadar basit. Bir kez daha küçük düşmeyi geçtim, yine rakiplerini güçlendireceksin. Türkiye'deki büyük kulüplerin inanılmaz gelirleri var, top sınıf liglerin başaltı takımları seviyesinde aşağı yukarı. Sponsorluklar güncellenip, stad da tamamlandıktan sonra artık Moneyball zihniyetinden çıkıp alabileceğimiz en iyilerini almamız lazım. Arda'dan sonra yerli kanat olarak Olcay ve Töre geliyor ve ikisi de sende. Töre'nin son noktada hatalı tercihler yaptığı kesin ama sırf potansiyeline bile para verilir. Sokayım Dortmund'a da, zihniyetine de, bir noktadan sonra bastırıp alacaksın büyük düşünüyorsan. Tamam stad yapılıp sponsorluklar güncellenene kadar Uğur Boral'a, Gökhan Süzen gibilerine tahammül ettik ama yeter. Kulübün yakın geçmişindeki yerlilere bakın: MAF, Sergen, Şifo, Tümer, İlhan, Ahmet Dursun vs. bunların hepsi çıkıp tek başına en az 1 derbi almış adamlar. Şimdi elde bunların çapında adamlar olmasa bile (sırf bizde değil, kimsede yok böyle Türk futbolcular) bazı potansiyeller var. Kulübün potansiyel gelirlerini unutup vay buna 1.5 milyon fazla, vay efendim Töre'nin bonservisi fazla diye takılıp kalırsan rakiplerin gelir ve kendileri adına çok da doğru bir iş yaparak üçe beşe bakmadan en iyi oyuncularını alır ve seni uçuruma tekrardan iter.

Ben bu 2 seneki küçülmeyi, günahıyla sevabıyla başkanı ve Önder Özen'i genel olarak hep destekledim ama kulübü ileri taşıyacak hamleleri yapmaları gerekiyor artık. Ve bu hamlelerden kastım tüpçü dönemi transferleri gibi olmayan gelirlerinle, saçma sapan sözleşmelerle ve istisnasız her transfer döneminde yenen kazıklarla yapılan transferler değil. Gelirleri büyüterek yapılacak, bugünlere kıyasla maliyetli ama nokta atışı transferler. Umarım başkan ve diğerleri bu adımı zamanında atabilirler ve transferde üzerlerindeki ölü toprağını atabilirler. Tüpçü dönemi full cefa, sonra 2 sene feda çektik, artık sefasını sürelim.

schwadorf dedi ki...

Önder Özen mutlaka bitirmek isteyecektir Gökhan Töre transferini. Rakiplere kaptırmamak için filan değil, oyuncunun potansiyeline güvendiği için.

Töre daha 21 yaşında. Zayıf yönü olarak bahsettiğimiz fazla top tutması, hatalı tercihler yapması gibi şeyler tamamen mental, iyi bir hocanın elinde aşılabilir, düzeltilebilir problemler.

Bu geçiş sürecinde özellikle sabırlı olmamız gerekirken Beşiktaş taraftarının kendi oyuncularından bu kadar kolay vazgeçmesini anlayamıyorum.

du, levande dedi ki...

gökhan töre konusunda ben de bazen oyuncunun yaşının daha çok genç olduğu unutularak yorum yapıldığını düşünüyorum. bazı önemli eksikleri var evet ama çözülemeyecek şeyler değil. ve bu oyuncu ilk kez bu sezon düzenli olarak forma giyiyor. altyapı eğitimini yurtdışında aldığına göre kendini geliştireceğine dair umutlar da besleyebiliriz. ki beşiktaş'ın oyun planında sol tarafta olcay oynarken sağ tarafta gökhan tarzında bi oyuncunun olması çok önemli. 7.5 milyon çok evet ama 5 civarına da alınabilir bence.

sherlockholmes dedi ki...

paşa maçı var ya zaman geçmiyo amk : )
bahis sitelerinde beşiktaş galibiyetinin oranları çok hızlı şekilde düşüyor. umarım alırız. çok gerginim.

kimyager dedi ki...

paşa maçında cezalı olan oyuncuları babael adem ve ilhan oynayabilceklermi hiç bir sitede net bir veri yok bilgisi olan paylaşabilirmi ?

sherlockholmes dedi ki...

kimyager

kardeş o işi bende anlamadım. muhtemel kadroda babel falan var. ister misin yine maç iptal olsun :)) belki paşa bilerek cezalıları kadroya koyup 3-0 hükmen yenilmek istiyodur kim bilir : )

kimyager dedi ki...

bence ele alınması gerekn en kritik konu bu çünki bahsedilen oyuncuların olmaması şu an ki form düzeyleride göz önünde bulundurulursa(özellikle adem büyüğün)ibreyi bize çevirir,dün akşam lig tv de şansal ömer güvence sordu bunu fakat ömer onlar cezalı değildi zaten bunlar aday kadroda diyip kestirip attı..tff de yer alan açıklama ucu açık yorum farkı söz konusu

QuaresmA dedi ki...

1 resmi maç bile oynatmadan gönderdiğimiz Adem Büyük'ten şu an çekiniyor olmamız, ama elimizde 0 özgüvenli Pektemek gibi forvetlerden medet ummak zorunda oluşumuz da yine ayrı bir mesele.

Yorum Gönder

Ara