.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Şubat 2014 Perşembe

Maç Raporu: Beşiktaş 1 - 0 Bursaspor

En iyi üç: Gökhan Töre, Atiba Hutchinson, Veli Kavlak
En kötü üç: Manuel Fernandes, Ersan Adem Gülüm, Oğuzhan Özyakup

DEĞERLENDİRME:

Slaven Bilic: 8,3
Beşiktaş (genel performans): 7,5
Bursaspor (genel performans): 4,5
İlker Meral (hakem): 2,8

TAKIM:

Tolga: 7,8

***
Motta: 7,2
Ersan: 6,1
Franco: 7,9
Dany: 7,0

***
Veli: 8,2
Atiba: 8,3
Oğuzhan: 6,2

***
Olcay: 7,0
Gökhan: 8,7
Almeida: 7,5

***
Necip: 6,7
Fernandes: 4,5
Uğur: 6,5

9 Yorum:

Unknown dedi ki...

almeida'nın gol sonrasındaki sevinci bile 10 almasına değerdi bence.. maç içerisindeki performansı (özellikle ilk yarı) tartışılır..

sherlockholmes dedi ki...

bursa maçında gökhan töre'nin kişisel çabasıyla kazandık.doğru dügzün futbol oynamadık ama mücadele ettik. toki arenada aynı şekilde oynarsak ilk yarıdan maçı kaybederiz. bu arada hakem cüneyt çakır. istese düzgün maç yönetir ama eyyamcının kralı oldugunu söylememe gerek yok sanırım.

buzkan dedi ki...

almeidanın gol sonrası nasıl sevindiği bu sezonun en kötü performansını sergilediği gerçeğini değiştirmiyor. max 5 puan
oğuzhan son haftalarda çok kötü ferdi yedekte tutulmalı.
veli,atiba, töre, franco takımı sırtlayan isimler oldu. bence bu hafta en iyi 4 olarak değişmeli en iyi üç.

Unknown dedi ki...

oğuzhan son bir kaç haftadır en çok arzu ettiği, istediği yerde oynuyor ancak bu oynadığı yer aslında kendisinin daha faydalı olduğu ya da olacağı yer değil. sahip olduğu yetenekleri ile o bölgeyi kotaracak bir oyun ortaya koyması çok değil, söz konusu bölgenin oyuncusunun çok daha farklı özellikleri de olmalı. oğuzhan aslında oyunun iki yönünü de oynayan bir merkez oyuncusu olmayı denerse, o pozisyona evrilmeyi becerebilirse üstün bir oyuncu olabilir, yok o aşamayı kaydedemezse, ne yazık ki sergen, alex yada batalla olma ihtimali, en azından kısa zaman içerisinde, çok düşük. kanaatimce defansif anlamda biraz daha bilinçlenip, daha kuvvetli bir oyuncu haline gelmesi onu daha iyi liglerde görmemize vesile olur.
velhasıl kelam, olmasa da olur biz yine arada çıkıp oynadığında keyifle izleriz...

Unknown dedi ki...

GS Maçına Ferdi yerine JONES'u 18'e alsak bence daha faydalı olur; tabi bu sonrası için Ferdi'nin bi daha iflah olmayacağı anlamına gelir ama artık kendisinden ümidi olan var mı ki?!

Ferdi kendi standartlarında çok iyi topçu ama yanış kategorize edildiğini düşünüyorum; baskı kaldırması gerekmediği bir pozisyonda oynatabilsekdik bugüne kadar eyiydi.

Adsız dedi ki...

Fernandes çok yetenekli, aynı zamanda bir o kadar takım oyunundan uzak ve kafasına göre takılan bir topçu. O kadar ki, takım mağlupken her zaman buna karşı refleks gösteremeyecek halde. Kendi ajandası var adamın, takım ne ola ki.

Elin Barça'sı, Juve'si, Real'i, ManU'su ve bilimum benzer takımı böyle bir oyuncuyu oynatma lüksüne sahip değilken biz nasıl oluruz ki. Aksini söyleyip de "bize de başkası gelmez" kolaylığına sarılanlara herhalde en büyük yanıtı Atiba, Veli ve Olcay vermiştir.

İşin özü ve özeti bu. Bence başka söze gerek yok. Gitsin Rusya'da Locomotion yapsın. Gayet eminim ki çok geçmez mesela 3 ay sonra bizim medya kanalıyla haberleri çıkar, keşke Beşiktaş'ta kalsaydım diye. Ha klasikleşen şekilde şunu da unutmayalım: o medya bir şeyi daha ekler: beni bu takımdan X gönderdi, aslında Y ile anlaşmıştım vs. Netçe itibariyle bu son lafzanın hepsi fasa fisodur o ayrı.

Adsız dedi ki...

@kolçak kanepe

Bence işin özü de burada. Dikkat edersen, ki son 2 maçtır bu çok daha kabak gibi göründü, oynayan hiçbir futbolcu baskı kaldırması gerekmeyen bir halde oynamadı. Olması gereken de bu.

Asist sayısının çoğu duran toplardan olan Fernandes dikkat edilirse, neredeyse son 10 maçtır bunu da yapamıyor. Zaten buna bel bağlamamamız da gerekli. "Telefon kulübesinde çalım atan oyuncu" Yusuf'un son şampiyonluktaki katkısı büyüktür; ancak şahsen artık bir-iki oyuncunun katkısıyla gelen ve ligdeki diğer takımların kötü olduğu sezonlarda kazanılan şampiyonlukları istemiyorum. Hatta varsın şampiyon olmayalım. Yeter ki "şu oynamazsa Beşiktaş kazanamaz" formatından kurtulalım. Bakınız Olcay takıma üçlü çektiriyor, gol atınca Terzic kendinden geçiyor. Ömer mutlu bir şekilde takımın el ense şakalarına maruz kalıyor, vs. Fernandes'in farkı: tüm bunlara katılıyorsun da, maça full katılmak için davetiye mi bekliyorsun.

Takımda oluşan bu atmosferi cidden çok özlemişim.

Armagan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

Takım "olduğu"nun ve Beşiktaş ruhunun hissedildiği bir maç daha.

Son haftada alınan galibiyetler şans vs. değil,gayet alın teri.Bu kadar özverili oynayan bir takımla gurur duymayayım da ne yapayım!

Bilic'in yönetimi meyvelerini veriyor artık...

Yorum Gönder

Ara