.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Şubat 2014 Cumartesi

Dany Nounkeu

Galatasaray A.Ş. ile Dany Nounkeu'nun Profesyonel Futbol Takımımıza geçici transferine ilişkin anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, oyuncuya 2013-2014 sezonu için 600.000 Avro garanti ücret ödenecektir.

Şirketimizin 2013-2014 sezonu sonunda futbolcunun federatif haklarını tek taraflı satın alma opsiyonu bulunmaktadır. Bu opsiyon kullanıldığı taktirde transfer bedeli Şirketimizce; 30.06.2014 tarihinde 1.000.000 Avro ve 30.01.2015 tarihinde 800.000 Euro şeklinde ödenecektir.

Bir transferi değerlendirirken maliyeti, takıma ne katacağı, rotasyona etkisi vs. tartışılır. Belki bu açıdan bakınca, Dany transferini beğenecek olanlar da olabilir. Ben Beşiktaş'ın stoper rotasyonuna Dany niteliğinde bir oyuncu eklemesini (hem de yabancı kontenjanını dolduracak biçimde) hiçbir şekilde faydalı göremiyorum. Bu subjektif bir tartışma, sonuçları da zamanla görüleceği için havanda su dövmeye dönebilir şu aşamada. Onu bir kenara koyduk.

Bence bunun haricinde de Dany transferi iki sebepten son derece manasız bir transfer. Birincisi, yabancılarını elinden çıkartmak için sayısız takla atan rakibine yardım ediyorsun, hem de üzerine oyuncuya verdiğin para senden çıkıyor. İkincisi, psikolojik olarak rakibinin üstünlüğünü kabul etmiş oluyorsun, ondan devre arasında kiralık bir oyuncu alarak. Sezon sonunda sözleşmesi bitince almak, ya da parasını verip almakla devre arasında kiralamak çok farklı işler.

Kesinlikle hoşuma gitmedi bu iş. Dany'nin performansından bağımsız olarak, tıpkı Eneramo ve Sezer transferleri gibi ofsaytta doğmuş bu hamlenin olumlu sonuç getireceğine inanmıyorum. Umarım yanılırım.

131 Yorum:

theotheo dedi ki...

pedro franco escude ersan falan gibileri görünce. dany iyi bir transfer bence. sene sonunda da lescott gelirse. lescott dany bence iyi bir ikili oluşturabilir. bu açıdan düşünürsek iyi bir transfer. benim gs den veya fb den alınan artık oyuncular hakkındaki düşüncemi bilen bilir ama. o kadar facia bir stoper rotasyonumuz var ki. kimi alsak olucak. ayrıca dany çabukta bi oyuncu bence işe yarar.

onun dışında. bu sene 13 tane transfer yapıldı bugüne kadar. bu rakam normal bir rakam değil.

gelecek sene şöyle bir takım bekliyorum.

tolga

transfer-transfer-transfer-transfer

transfer-fernandes-transfer-transfer-transfer

almeida

töre-oğuzhan-olcay-sivok yedek kulübesinde çok iyi yedek oyuncular olarak durabilir. eğer hedef şampiyonluk olursa tabi.

powerslide dedi ki...

bok attığınız adamın tr de iki tane şampiyonluğu var, cl maçlarına çıkmışlığı var. kadroda ki çoğu oyuncundan daha tecrübeli.

Deniz dedi ki...

Dany'nin iyiliğini kötülüğünü tartışmıyorum:

Önder Özen'e verdiğim naçizane desteğimi nötre çevirdim.

Aynı şey Fikret Orman için de geçerli.

Şu andan itibaren eksiye dönmesi bir ama tek bir hatalarına bakar ki çok sürmez bence.

Yani herşeyi geçtim, yazıda olduğu gibi galatasarayın elini rahatlatıyosun ya. Maaşını sen ödüyosun. Adamlar fellik fellik gönderecek adam ararken yardımcı oluyosun. Bence rezillik. Pedro Franco'yu hiç beğenmedim şu maçta ama Dany'den boşalan kontenjanlarıyla güçlenmelerindense bizim aynı güçte kalmamızı tercih ederdim.

Büyük plansızlık, büyük stratejik hata. Yazıklar olsun.

menderes mete dedi ki...

Beşiktaş'ın lider olacak ,sakin tecrübeli,sert bir stoper transfer etmesi gerekirdi.Dany hızlıdır ,ayağıda fena değildir ancak tercihleri hatalıdır,aşırı riskli oynar ve siz bu adamı Ersan'ın yanına alıyorsunuz.İki el bombası yan yana oynar artık.

Flaming Buzz dedi ki...

"Elinden çıkartmak için sayısız takla atan rakibine yardım ediyorsun" eleştirisine katılmıyorum. Çünkü aynı takım sakat adamını başka takıma kiralayan takım. Ben her halükarda bir takıma kiralık gönderileceğini düşünüyordum ki zaten anteple anlaştığı haberleri çıkmıştı. Adam dünya kupasına gidecek, zaten başka bir takıma gidecekti, oynamamayı göze almazdı.

İkinci olarak yabancı kontenjanı meselesi. Yabancı kontenjanı bu sene ve hatta sözleşmesi biten yabancılarla beraber gelecek sene içinde sorun oluşturmaz. Burada şu eleştiri yapılabilir, yabancı hakkını elinde 2 yabancı stoper varken (escudenin gideceğini ve 2. dönem için çok kullanılmayacağını düşünerek söylüyorum) bu kalitedeki adamdan yana mı kullanıyorsun, bu eleştiri anlaşılabilir. Orada da dediğim gibi birincisi adam kiralık, ikincisi Önder Özen' nin açıklamaları. Ben şahsen ntvspordaki açıklamasından tatmin oldum.

Son olarak, bu transferde içime sinmeyen şeyler var ama bekleyip görmek istiyorum.

Hocanın DAny transferi 5 sebebi varmış :

1-Hızlı stopere ihtiyaç
2-bütçe
3-kontenjan
4-uyum
5-oyuncunun beşiktaş'ta oynama isteği.

Ciddi biçimde futbol ile ilgilenen bir taraftar olarak bu sebeplere baktığımda :

1-Beşiktaş'ın elindeki stoperlerin hepsi çok ağır bunda hem fikiriz , teşhis doğru ama aynı zamanda Beşiktaş'ın elindeki bütün stoperler bireysel hataya fazlaca meyilli.Alves gibi , Ujfa gibi sert , tecrübeli , pozsiyon bilgisi ve sezgisi üst seviye oyuncu eksikliğimiz var mı yok mu ? yoksa neden Lescott'u 1 ay bekledik.

2-yarım senelik 600 bin€'ya 4 numarlalı sebep ile birlikte düşündüğümüzde adam bulmak zor olabilir .İlgilendiklerimizden Lescott , Ricardo Costa bu paraya gelmezdi , Coelho bir ihtimal.Diğer Türk stoperlerden Barış Başdaş zaten Kasımpaşa'dan yalan , Selim Ay veya uğur demirok olabilirdi bonservissiz veya takassız mümkünatı yok.

3-kimin kontenjanı hocam ?

4-uyum konusu bir muamma.Büyüklerin birbiri arasındaki transfelerin hepsinin müthiş uyumlu olduklarını söylemek pek kolay olmaz sanırım.Çok afaki bir mesele.Daha kolay uyum sağlayacağına dair neyi baz alabiliriz ki ?

5-tamamiyle saçmalık.diğer oyuncular istemiyor muydu da ondan mı alamadık.Bunu bir neden olarak bile saymıyorum ben.

Kendimce düşüncelerim böyle.

Ha biz almasak başkası alacaktı kontenjan yine açılacaktı.Bu rakibin kontenjanını açmak değil aslında.

Bu direkt rakibinin daha iyisini almak için gönderdiği bir oyuncuyu transfer etmek demek.Ekonomik olarak doğru olabilir , taktiksel olarak doğru olabilir , kadro yönetimi olarak doğru olabilir ama Beşiktaş'ın içinde bulunduğu hassas Büyük-Küçük dengesi için yanlış.

Sikerim mantaliteni bize stoper lazım diyecekler elbet vardır.Kendine göre hakldırı ama ben bunu kabul edemiyorum açıkçası.

Evet yarışacak durumumuz yok belki.Ama sen buna göre hareket etmiyorsun ki güzel abim.Sen hala yarışmaya kalkıyorsun.Benim kabullenmiş ruh halimi dürtüm teşvik edip sonra hayal kırıklığına uğratıyorsun.

Biliyorum sırf Beşiktaş küçülüyor dedirtmemek için yapmaya kalkıyorsun ama milyonları çöpe atıyorsun.Milyonlardan daha kıymetlisi Geleceği kuracağımız oyunculara vereceğimiz o dakikaları çalıyorsun güzel abim.

Stadın yok geliriz az.O zaman genç oyuncu oynat.Alperen'i oynat.Oynat abi.Niye GS'nin beğenmeyip kovaladığı Dany'ile başarısız oluyoruz ?

YSY dedi ki...

Çok efsane oldu bu transfer. Önder özen ile bilicin romantizminden doğmamıştır umarım.

Flaming Buzz dedi ki...

Gençleri oynat, geleceğin takımını kur yıllardır beklediğimiz istediğimiz şey. Kendimi bildim bileli 2-3 yılda bir Beşiktaşta gençleşme operasyonu yapılırdı. Ama bu sezon için bu göze alınamaz kaldı ki bu sene bile göze alındı Franco, Kerim, Muhammed' in rotasyonu vs. İkinci ve üçüncü şampiyonlar ligine gidecek bunu elden nasıl kaçırırız. Paf takımdaki genç yetenekleri bu sene oynatarak acaip büyük risk almış oluruz ve ayrıca bu adamları her maç 11 başlatamazsın ancak rotasyona sokarsın.

Adam konuşmasında diyorki, 3.5 senedir 1. ligde, 1.5 senedir istanbulda, evini değiştirmeyecek, çocukları aynı okula gidecek. Ama hala uyum sorunu yaşamayacağını ÖNGÖRMESİNE inceden dokundurmalar.

Buradaki mevzu hepimizin bildiği gibi gsnin gözden çıkardığı adam muhabbeti. Abi gsnin adamı gözden çıkarması adamı kötü yapmaz, adam kötüyse zaten kötüdür.

Bıktım şu ezik muhabbetinden, ..ktiğimin büyük-küçük dengesinden. Ben şuan kendimi ne ezik ne de küçük takımın taraftarı olarak hissediyorum. Bu sene şampiyon olmayız gelecek sene oluruz. Hangi 3 büyük uzun süre şampiyonluk orucu tutmadı. Tren kaçıyormuş, çocuklar Beşiktaşı tutmuyormuşmuş, psikolojik üstünlükmüş, insanlardaki büyük algısıymış, mışmışta mış. Hadi bir yere kadar eyvallah diyelim ama benim düşüncemdeki farklılık şu ben umutluyum abi.

gsden transfer yaptık diye beşiktaştan bir şey eksilmedi. Ben eleştirimi gsden adam aldım diye değil adam kötü çıktı diye yapacağım(Allah korusun.)

Son olarak Trabzondan devre arasında bir forvet kiralamıştık zamanında ismini hatırlamıyorum, Norveçliydi galiba, ismini hatırlayan yazsın lütfen. İnşallah o transfer gibi olmaz.

cemekici dedi ki...

@Flaming Buzz

Tomas Jun du hocam o. Çek.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tom%C3%A1%C5%A1_Jun

Dany transferine umutla bakmak istiyorum sadece.

Ben eleştirimi bu adamın hedef maçlardaki bireysel hata yüzdesi sebebiyle GS tarafından gözden çıkarılmışken , GS'den transfer edilmesine göre yapacağım ?

İnşallah Jun gibi çıkmaz zaten hepimizin derdi o değil mi ? Derdimiz birbirimize laf geçirmek mi ?

Flaming Buzz dedi ki...

@Övünç

Valla hocam malum sitelerdeki ergenleri gördüm acayip sinirlendim. Burada shelbylin yazısı, senin yorumun genel olarak gsnin gözden çıkardığı adam alınır mı tarzında.

Hatta yorumunda şiddetle karşı çıktığım bir nokta var. "Ekonomik olarak, taktiksel olarak, kadro yönetimi olarak doğru olabilir ....... ama ben bunu kabul edemiyorum açıkçası" hocam bu olmaz. Adam bana yararlıysa isterse uzaydan gelsin. Aynı muhabbet Fernandes için yapılmadı? Bizde oynamadıktan sonra başka takımda oynamış ..kimizdemi demedik mi? Ben buradaki mantaliteye kızıyorum. gsnin beğenmediği adamı ben nasıl alırım ben gsden daha küçük takımmıyım, bizi rezil ediyorlar, böyle şey olmaz, asarım keserim. Bana bunlar komik geliyor.

Herkesin içinde bir rahatsızlık var bu transferden dolayı bende dahil ama taraftar olarak duygularımızı o kadar uçlarda yaşıyoruz ki ya kendimizi çok aşağılarda ya da çok yukarılarda görüyoruz.

Bende duygularını uçlarda yaşayan bir Beşiktaş taraftarı olarak fikirlerimi yazdım. Laf sokma gibi bir amacım kesinlikle yoktu öyle anlaşıldıysa affola.

@cemekici

Hocam eyvallah, dany transferini duyduğumdan beri aklımdaydı adam, bir türlü adını hatırlayamamıştım.

Adsız dedi ki...

Öncelikle dün nikimle gönderilen garip mesajlardan ve bazı mesajlarımın silinme olayından ötürü blogdan özür diliyorum. Daha önce de birkaç kez daha ortaya çıkan “little hack” olayını tekrardan yaşadım. Neyse ki nihayet 13 yaşındaki velet kendisinin de kullandığı benim kablosuz bağlantımdan uzak kalacağını sonunda anladı ve özür diledi. Hayır, yani bu yaştaki bir vatandaş bu genius halini doğru yerlere yöneltse kendisi için çok daha iyi olur (öyle değil mi Mert).

Dany olayı bence de hiç hoş değil. Mesele sadece ligdeki en önemli rakiplerden birinin stoperini alıp onları rahatlatmak da değil; ki bu da azımsanmayacak bir defo. Bence asıl mesele: yaklaşık 8 aydır futbolun başındaki teknik ekibin makul rakamlarla bir oyuncu bulamamasında (vasat üstü bir stopere bedelsiz kiralama yerine mesela 2 milyon sözleşme parası verilseydi kim ne derdi ki). Yoksa her parasal durum öne sürüldüğünde kim boştaysa al getir olayının yaşanmasını normal mi karşılamalıyız.

Özen her demecinde çok özenli cümleler kullanıyor ve rasyonelliği ön plana çıkarıyor. Felsefede her rasyonelliğin öncelikle başlangıç noktasına bakılır. Eğer bahsettiğim şekilde futbol teknik ekibinin bağımsız bir şekilde uygun bir stoper bulamamasını “default” kabul edersek (ki başlangıç bu olur o halde) açıklamasındaki rasyonelliği sonuna kadar desteklerim. İyi de, o zaman futbol yönetimine ne diyeceğiz?

Abi benim oradaki bakış açım tam olarak öyle değil aslında.

Direkt rakibinin o veya bu şekilde yetersiz olduğunu düşündüğü için elden çıkardığı bir adamın bizim için yeterli olması psikolojik olarak zaten yeterince yıpratıyor , bir de bu adamın elimizdekilerden tek artısının hızı olması kafada soru işareti uyandırıyor.Yani bunlar üstüste geldiğinde motivasyonu çok fazla düşürecek şeyler.Güven ortamı azaldığında bundan en fazla biz etkileneceğiz. Önder Özen'e baskı gelecek , gidecek belki herşey sekteye uğrayacak.

Bu alınan riske değecek bir şey değil.Dany'nin yetersizliği Beşiktaş'ın yapılanmasında belki senelere mal olabilir.

Ha umarım yarar sağlar , Beşiktaş Dany sayesinde önde daha rahat baskı kurmaya çabalar ve bunu başarır eyvallah deriz.Zaten en önemli şey o Beşiktaş başarılı olsun.

Dünyanın neresinde olursan ol taraftarın istemediği bir oyuncuyu almak çok çok büyük bir risktir.

Neyse sevindirici kısım Biliç ve Özen'in özellikle devre arası için kontrolde olduğu kısmı.Hani içeride bizim gibi cıngar çıkaran adamlar vardır kesin onlara üstün gelip başkanın desteğini alabilmiş olması bir gelişme.İnşallah bu riski boşa almamış olsun.

YSY dedi ki...

Ya bu adam yerine franco falan oynatılamazmıydı ? Çok bireysel hata yapan bir oyuncu. Ayrıca escude sakat değilse escude ersan niye devam edilmedi ?

Flaming Buzz dedi ki...

Önder Özen' e baskı gelecek, riskli transfer, rakibinden almışsın vs. bunlar taraftarda homurtulara yol açıyor çok doğru.

Önder Özen, Biliç bunları düşünmedi mi? Adam bile bile lades der mi? Adam Önder Özen' se der abi(Biliçi ayrı tutuyorum). Ölçmüş, tartmış, biçmiş ben bu adamdan verim alırım zaten başkasını alamıyorum. Taktiksel, parasal artık hangi açı varsa bakmış ve o taşın altına elini sokmuş. Ben Önder Özen' e sırf bu hamlesinden dolayı saygı duyarım. Yoksa danyi almasa, eldekilerle idare etmeye çalışsa bu kadar taraftarı karşısına almaz, kredisini daha geç tüketirdi heleki Jones transferinden sonra(danyinin patladığnı varsayıyorum).


Artık beni polyannacı mı görürsünüz bilmem ama gerçekten ben böyle düşünüyorum. Bardağın burasından bakıyorum şuan. Ama rakibinin gözden çıkardığı bir adam sana kıstas olabilir buna kesinlikle karşı çıkmıyorum, dediğim gibi mantaliteye karşı çıkıyorum.

@sneijder

Öncelikle geçmiş olsun. Dede ve birkaç farklı isim saydı ÖÖ ntvsporda, yani adamlar bulmuşlar aramışlar ama alamıyorlar. Orta üstü stoper sivoka zamanında 4.5 milyon euro verdik, hadi birazı tüpçü kazığı olsa 3.5 diyelim. Sen bu transferi devre arası yapmak istiyorsun, ben kolay olduğunu düşünmüyorum. Bakınız: "parasıyla değilmi gs" stopere rahat rahat adam alamıyor.

Adsız dedi ki...

@Flaming Buzz

Teşekkürler. "Geçmiş oldu" bence.

O halde kendi adıma başladığım yerdeyim. Değerlendirmem için devre arası itibariyle 1 yıl vermiştim kendilerine. Anya Konya bu yaz transferlerinde belli olur diyeyim özetle.

Bir de borç için yazayım. "Temlik" olayı çok önemli. En yakın 1,5 yıl sonra çözülecek temlikler stad gelirinden yayıncı kuruluştan gelen paralara, Fulya gelirlerinden önceki yönetim döneminde imzalanan sponsor gelirlerine kadar neredeyse her şeyi bağlıyor. Bu bakımdan, yönetimin rahatlaması için bu sürenin bitmesi lazım. F.Orman akıllıca bir iş yapıp yeni stadın loca ve kombinelerini şimdiden satılığa çıkardı. Çünkü buna engel bir şey yok.

Bu arada, son Divan Kurulu rekor katılıma sahne olmuş hatta oturacak yer kalmamış. Gayet bariz olan bir konuyu, yani 8 yıl boyunca neredeydiniz konusunu bir yana bırakarak, içtenlikle hep böyle olsun ve hep dolu kurullar yapalım diyorum.

Flaming Buzz dedi ki...

Kaba tabirle bana göre ÖÖ şöyle diyor:

"..kerim taraftarın duygusunu burası futbol takımı duyguların işi yok. Eğer her açıdan şartlar uygunsa, kimseyi sallamam ben bu işi yaparım. "

Zamanında İbrahim Altınsay' ın yapmak istediği gibi: "Ferdi, Almeida gidecek yerine genç adamlar alacağız, acı çekeceğiz ama VanGaal ile yapılanmaya gidip geleceğin takımını kuracağız. Taraftarı salla yıldız diye tuturmasınlar, adamı hasta etmesinler."

Beşiktaşa böyle hamleler yapacak adamlar lazım.

Adsız dedi ki...

@Flaming Buzz

Altınsay olayını Özen-Bilic ekibiyle aynı yerde görmüyorum. Bazı benzerlikleri var elbette, ancak Altınsay’ın istediği ve daha önce yazdığım 4 yöneticinin (o mesaj da uçmuş olabilir) destek verdiği yapılanma şu anki durumdan çok farklıydı. “Yeniden yapılanma” ifadesi çok farklı şekillerde değerlendirilebilir elbette. Altınsay ve kendisine destek verenlerin yapılanması ise köke inmeye kadar gidiyordu. Ne yazık ki izin verilmedi. Bu 8 ay+2 ay kendisine izin verilseydi, çok daha farklı işler görüyor olurduk. En temel farklardan birini yazayım: En az 7-8 yıllık kadronun şekillenmesi.

Bu açıdan, Özen-Bilic ekibine kendimce 1 yıl veriyorum derken izin verilmeyen yapılanmanın dışındaki bana göre 2. İdeal ortam için söylüyorum. Yoksa kesin olan, bazı yöneticilerin de dahil olduğu şekilde kovuşturulan düşüncenin şu anda mevcut olmadığı.

Emre Toraman dedi ki...

Bir futbolcu transfer edildiğinde ortalama bir futbol takipçisinin hissettiği güveni, güvensizliği aynı derecede takımdaki futbolcunun da hissettiğini düşünürüm ben hep. Yani genel kanı olumsuzsa daha büyük ihtimalle olumsuz sonuçlanır bana göre. Tabi ki sürpriz performanslar olur da. İşte adı üstünde, sürpriz.

Bu sebeplerin de etkisiyle Jones transferinden beklentim ne kadar büyükse Dany transferini o kadar fiyasko görüyorum ben. 1-2 maça bakar tabi, futbol bu. Fazlasıyla hamleli bir oyuncu olduğu için kısa vadede yıldızlaşma ihtimali de var sonuçta. Ya tutarsa.

Flaming Buzz dedi ki...

Durumu benzettim sadece ikiside riskli, ikiside ciddi kredi yiyebilecek, ikiside taraftarı karşısına alan/alacak hamlelerdi. Yoksa yazdıklarında haklısın.

Adsız dedi ki...

Anladım ki şu gitsin bu gelsinci ergenler gibi ben de ana fikri ıskalayıp baskın olmuşum demek :)

Meine schuld. Entschuldigen.

alper dedi ki...

Dün geceden beri mandalin 4 portakal yedim kafayı bulup bu tansferi aklımdan çıkarmakı için.Anamı sikseydiler bu kadar zoruma gitmezdi.futbol tek başına oynanan bir oyun değil rakiple oynanan bir oyun ve bazen kar etmekten çok rakibe zarar vermek daha önemlidir.hele hele söz konusu rakip gs ise açlıktan ölür sikimi keser yerim yinede o takıma minnet etmem iyilik yapmam.Ö.Özen ,Biliç ve net olarak şu transferden sonra bile istifa etmeyip yönetim kurulunda görev alan herkes bjk HAİNİDİR.pazartesi bitecek ara transfer dönemi için GS elindeki sroperi bize kakalayıp fellil fellik stoper ararken kapa mapa bildirilen şeye inanmöam okumam.tek bir şartta bu transfer benim için anlamlıdır.oturulup biz bu adamı alırız sizin yabancı kontenjanınızı açarız ama 5. hafta sizi arenada 3-0 yeneriz diye gizli anlaşma yapıldıysa ne ala.köy yanar kahpe taranır hesabı adamlar ateşin içindeyken üste para verip onlardan gs gibi adi şerefsiz bir camiadan yabancı oyuncu almak hele hele dany almak en hafif tabirle ihanettir.aklım hafsalam almıyor arkadaş R10 muhabbetinden dany kiralamaya gelen adam kafası erke dönergeci mucitlerinde bile yok arkadaş.

alper dedi ki...

Şu adamı BJK ya bu şartlarda bu rakip takımdan bugün transfer eden adamları ben de tarihte unutmaz .alayını darağacında görmeden yüreğim soğumaz ulan benim.ezildiğimizin küçük takım olduğumuzun gelin ulan anamızı sikin gelin ulan bir kulağımızın arkası kalmıştı onuda sikin demenin tansferidir bu.yazıklar olsun.

alper dedi ki...

Bir arkadaşımız da yukarıda yazmış Ö.Özen,Biliç bunları düşünmedi mi bile bile lades dermi diye.Düşünmüş abi adamlar işte biz nasıl yaparız da BJK nın anasını avradını soyunu sopunu sikeriz diye düşünmüşler ve bu kararı almışlar.40 yıllık orospuyum böyle sikiş görmedim ben amk.internet köşelerinde ntvspor koridorlarında fitbol konuşup yorumlamaya benzemez bu işler abiler.çıkın bir kahveye iki çay bir cigara için sağda solda fitbol hakkında atıp tutan aziz ve necip miletimizin basit alelade fertlerine kulak verin bakalım neler konuşuluyor.rezilliğimizin psikolojik mental maddi yenildiğimizin tükendiğimizin ezildiğimizin resmidir bu transfer.

cochise dedi ki...

Ön Not: Bunu dün yazmıştım ancak bir şekilde girmemiş o nedenle bazılarınızın yazdıkları ile tekrar oluşturabilir. Kusura bakmayınız.

Bu Dany ile ilgili transfer haberleri ilk çıktığında eyvah eyvah demiştim. Her türlü hataya arka çıkarım ama bunu nasıl yaparlar diye düşünüyordum. Transferi duyduğumda büyük hayal kırıklığı yaşadım. Ancak transfer sonrası oluşan ortamı görünce hep ezilenden yana olmak psikolojisi mi ortaya çıktı bilemiyorum ama şu anda çok da olumsuz hissetmiyorum. Zira Dany ve transferi yapanların hataları ve potansiyel hataları şu anda ortama hakim olan havadan çok daha temiz ve çok daha az hatalı. Bu arada kesinlikle bu platformu kastetmiyorum yanlış anlama olmasın. Bu ülke nasıl bir yer anlayamıyorum. Ulan Önder Özen’e kız, transfere kız Dany’ye küfretmek ne demek. Nasıl insanlar bunlar. Ulan bu adam öyle ya da böyle 16 maç bu takımın formasını giyecek sen bu adamın başarılı mı olmasını istersin yoksa başarısız mı? Beşiktaşlıyım diyen başarısız olmasını istemez demek isterdim ama herkes nefret kusmayı, haklı çıkmayı Beşiktaş’tan da çok önemsiyor. Ve şu transfere karşı çıkanların çoğu başarılı olmasını diliyor diyemiyorum ne yazık ki.
Gelelim transfere;

1) Herhalde şu transfere karşı çıkmanın temel gerekçesi GS’nin beğenmiyor olması hikayesi. Ve şu sanal büyüklük küçüklük hikayesi. Verilecek cevap basit aslında kurtulduğumuza sevindiğimiz, zaman zaman 18’imize gire Serdar Özkan ile Gökhan Zan GS’ye gidince GS bizden küçük mü oldu? Serdar başarısız Gökhan başarılı oldu. Serdar’ın bizim eskimiz olduğu çok vurgulandı ancak şu anda Gökhan’ın Beşiktaş artığı hiç vurgulanmıyor.

2) Dany; GS maçları sıkıcı geçtiği için FB maçları kadar çok ve dikkatli izlemedim o yüzden her oyuncusu hakkında net fikrim yok. Ama gözlemlediğim bildiğim kadar GS’nin oyuncularını değerlendirme konusu zaten çok sorunlu. Herkesin dalga geçtiği Sabri şu anda Eboue’de 10 kadar daha iyi oynuyor. Daha doğrusu Eboue bu denli kötü oynuyor. Dany nedir, hızlı, hareketli, atletik, ayağı iyi ancak çok savruk ve her an gol yedirecek hata yapan bir adam. Herhalde bu sonuncusu bir savunmacıda olması gereken son özellik. Valla şu özelliklere bakınca Ersan’ın aynı nitelikte bir tık üstünü görüyorum. Haa ikisi yan yana oynarsa bu kadar savruk oyuncuyla mahvoluruz o ayrı. Ancak söylemesi acı ama Dany sağ bek oynarsa Serdar’dan kötü oynamaz sol bekte de en azından şu anda İsmail’den kötü oynamaz. Özetle benim gözümde Dany stoperde 6, beklerde de 5’lik bir oyuncu. Asıl soru elimizdekilerin potansiyeli bir tarafa şu andaki derecesi kaç? Şu denebilir işte bu yüzden sınıf atlatıracak bir adam lazımdı diye. Evet haklısınız ama ne kadar ekmek o kadar köfte. Şu paraya şu anda Dany’den (hazır olma, büyük takım tecrübesi, şehir değiştirmeme vs. faktörleri değerlendirerek) daha fazla katkı verme potansiyeli olan tek bir adam daha var mı?

3) Önemli bir kadarımız yılsonunda boşa çıkan adamlar varken şu anda yapılmış olsun diye transfer yapılmasına paranın çöpe atılmasına karşıydık. Çok cüzi bir miktarla yarım dönemlik bu adamın alınması açıkçası bana dokunmuyor.

4) GS’nin kontenjanı açma meselesi; adamı isteyen çok takım vardı adam inatla Beşiktaş dediği için bu saate kadar anlaşmadı bir yerde. Dany boşta kalmazdı merak etmeyin.

5) Tekrar aynı yere gireceğim, yau her şeyi geçtim, diyelim rezil bir transfer (ben de uzun dönemdir böyle düşünüyordum, burada yazdıklarım belki de madem oldu iyi tarafından bakalımdır), rezil bir hata; buna rağmen biz Dany’nin başarılı olmasını istiyor muyuz istemiyor muyuz?

6) Şu kadar eleştiri potansiyeli varken, boynu ipe götürecek bir transferi üstelik takıma sınıf atlatmayacak sadece katkı verebilecek transferi yapan gerçekten Beşiktaş’ın başarısını istiyordur. Şu transfer sonrası kaybolmaya başlayan Önder Özen desteğim yeniden alevlendi. Gerçek cesaret, gerçek yürek şu transferi yapmaktır; bu kadar küçük bir transfer faydalı olacağını düşündüğü için kendini riske atmaktır..

alper dedi ki...

Kimseye Beşiktaşlılığımı ispatlama çabamda yok niyetimde yok amacımda yok bana getirisi de yok.Madem öyle...Dany ve BJK nın net başarısız olmasını İSTİYORUM.Dany yüzünden gol goller yememizi İSTİYORUM.
İstiyorum ki şu transferi yapan Ö.Özen ve o akla sahip olanlar ve buna izin veren yönetici tayfası bir daha bu klübün kapısından içeri giremesin ve hatta asılsınlar.

assortique dedi ki...

takımdaki psikolojik çöküntüyü bilmesine rağmen,

takımdaki "winner" eksikliğini sık sık dile getirmesine rağmen,

elindeki stoperlere verebileceğin en iğrenç mesajı veriyorken, onların psikolojisini alaşağı ediyorken,

adamlara güvenmediğini bu kadar bariz dile getirebilen kaç takım vardır şu dünyada?

Kanserin akla sıçrayacağını siksen tahmin etmezdim lan :)))

Bu çocuğun en ufak hatasında, yönetimin teknik heyeti zombilerin önüne atacağını biliyordur sorumlular.





Burada gerçekten de asıl problem eldeki stoperlere çok sert bir mesaj.

Bakın sizin yüzünüzden bu kadar tepkiye rağmen bu adamı alıyoruz bir de alabilsek üstüne Lescott alacaktık o derece " Allah belanızı vermesin" demek gib sanırım :)

Franco zaten berbat durumda mental olarak.Sivok'u tutmadıkları çok belli.Escude'nin sözleşmesi bitiyor ve gözden düştü.Ersan'ın yeterliliği ciddi tartışma konusu.

Yani Necip stoper oldu yahu daha ötesi yok yani.

Stoperler mental olarak bitmiş durumdadır sanırım.

theotheo dedi ki...

eldeki stoperler

sivok-escude-franco-ersan. yani bunların yanında dany sergio ramos gibi birşey olur bu işin bir tarafı.

ikinci tarafı da yukarıdaki arkadaşlardan biri söylemiş. ulan beşiktaşın stoper ihtiyacı olduğu bu sene değil geçen sene değil 10 senedir var. bula bula bunu mu buldunuz denebilir. ama ben buna hiç şaşırmadım. yapılan 11 tane transfer ortadayken, dany transferi jones transferi falan bana şaşırtıcı gelmiyor.

artı başka birşey daha eklemek istiyorum.

ulan kadroya bakıyorum. hani beşiktaş türkiyenin en büyük kulüplerinden biri falan tamam.

töre, jones, dany, motta hepsi kiralık. ben böyle birşey ömrü hayatımda görmedim. bir büyük takımın kadrosunda as kadrosunda bu kadar kiralık oyuncu gören varsa bana söylesin.

bu işin bilicle özenle olmayacağı çoktan anlaşılmıştı. lafıma yeni geliyorsunuz.

ulan dany 33 yaşındaki jones eneramo sezer franco vs vs bu adamları beşiktaşın transferlerini aziz yıldırım yapsa bu kadar kötü yapamazdı ya.

harbiden beşiktaşı çökertmek için 13 transfer yap deseler aziz yıldırıma ancak bunları getirir başka bir açıklaması yok.

yeni stad yeni hoca. tabiki sergen yalçın. tek çözüm budur.

Unknown dedi ki...

Allah aşkına biri şu adamı sustursun ya, yeter artık ya bir günde kendi reklamını yapma be adam!

http://www.fanatik.com.tr/cebi-toraman-a-af-istiyoruz_3_Detail_33_353937.htm

Adsız dedi ki...

Haftalık Yönetici Gündemi:

1)Stad konusunda açıklama yapılacak
2)Ara transfer ve yaz dönemi transferleri hakkında genel açıklamalar yapılacak
3)Ronaldinyo konusu gelmişiyle geçmişiyle irdelenip işlenecek
4)“Elimizdeki isimlerden en iyisini seçmeye çalışıyoruz” denilecek
5)“Sezer konusunda gelişme yok, Toraman kaptanımız değerlendiriyoruz” denilecek
6)Zart zurt yapan lig takımlarına hadleri bildirilecek
7)Taraftara “teknik ekibin ihtiyaçları doğrultusunda çalışıyoruz” mesajı verilecek
8)“Yönetimde uyum içindeyiz” vurgusu yapılacak
9)“Beşiktaş’ta transfer bitmez” vurgusu özellikle yapılacak
10)Arada bir medyaya vs yalanlama yapılacak

Not: Bu sayılar bir yönetici için olup, 5-6 yönetici hesaba katıldığında permütasyon hesabı yapılarak bir sayıya karşılık gelen mesajın aynı gün tekrar edilmemesi sağlanacak.

Cavid Nazım dedi ki...

dany transferinde fatih terimin tavsiyesini almışlar, önder özen öyle söylüyor. özrü kabahatinden beter. beşiktaş ne zamandan beri transfer konusunda türkiyede beşiktaşın başarılı olmasını isteyecek en son kişilerden biri olan fatih terime danışıyor? böyle kepazelik olmaz. resmen dalga geçiliyor. ben f.ö ve önder özene dair hep şüpheciydim. bu günden itibaren allah beşiktaşı bu belalardan kurtarsın diyorum. y.d.'ci, adalıcı filan diye zırlayacak olan varsa hiç uğraşmasın; alakam yok.

Mayor dedi ki...

Ne kadar cok kafatasi avcisi varmis yahu. Okudukca Besiktastan soguyorum walla.
Bir hoca ve Futbol Direktoru ki 6 ay olmus geleli, takimin en buhranli zamaninda, bir suru onemli is yapilmis, mesafe kat edilmis, gerek organizasyon gerek transfer kararlari olarak(cogu mecburi kararlar).
Takim tum cezalara, yapilan haksizliklara ragmen sampiyonlar ligine gitmeye cok yakin ama bir stoper transfer edildi diye millet butun klubu yakacakr.
Neymis Ozen istifa etsinmis. Bu adamlarla olmazmis.
ARkadas fanatikligin bir ayari olmaz biliyorum ama bu kadarda ya hep ya hicci, hayati drama olan bir taraftar grubu da tanimiyorum.
Istifa etsin, defolsun dediginiz adamin isi bu, bazen dogru bazen egri karar verebilir. Dogrular egrilerden fazla oldugu surece bu kulup kazanctadir. Gecmis senelerde bu oranin feci sekilde tersine dondugunu gormustuk hem saha icinde hem saha disinda.
Artik her hafta mac izlerken takimdan cok "bu hafta millet, ne nefret ne ofke kusacak acaba" diye endiseleniyorum sadece.

Bu kadar futbol ustadi olsaydiniz son 3 sezondur Guiza lakabi takip her hafta kufrettiginiz Almeida'ya simdi can simidi gibi sarilmazdiniz.
O gunlerde Almeida gol atmasada bu takimin vazgecilmezi diyenlere alayci gozlerle bakmazdiniz.

Biraz sakinlesinde biseyler olsun. Gecen hafta Fikret Ormana tribunler kufretmeye baslamis, demekki onumuzdeki haftada Bilic ve Ozen'e kufurler baslayacak.
Turkiyede uzun vadeli hicbirseyin yapilamamasinin sebebi yoneticiler degil, onlari gunu kurtarmaya zorlayan bu tip taraftarlar. Ama bu gidisle ne gun ne de gelecek kurtulacak.

Massaro dedi ki...

Bilic'e zaman tanıyalım diyor millet ilginç, bu Mancini Bilicten 4 ay sonra üzerinde ölü toprağı olan, CL de 6 yemiş galatasarayı ayağa kaldırmadı mı

o zaman Mancini >>> Bilic dir

degilse degil deyin

@Massaro

6. hafta: Besiktas'in puani 12, Galatasaray'in puani 10.

19. hafta: Besiktas'in puani 33 (1 maci eksik), Galatasaray'in puani 37.

Eger Besiktas, tekrar edilen macta Kasimpasa'yi yenerse aradaki puan farki 3, degisim de -3 olacak. Yenilse bile, 13 hafta icin 6 puanlik bir oynama anormal degil. GS'nin uzerinde "olu topragi" vardiysa, Besiktas 3 maci -haksiz yere- Bilicsiz oynadi, 4 maci seyircisiz, Almeida ve Motta'nin haksiz oldugu Tahkimce kabul edilmis cezalari da cabasi.

Bence Mancini >>> Bilic demek icin erken. Mancini > Bilic belki makbul bir baslangic noktasi olabilir. Bilic'in taktik mudahalelerini begenmemekle beraber, Mancini'nin Bilic'e kiyasla ovulmesini de takdir edemeyecegim. Ersun Yanal dense baska hikaye bak.

Istersen bastan baslayalim.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

birader bırakalım ya bu puan işlerini harbiden. adam gitmiş cl de 2.tura çıkmış. chelseaye kafa tutucak hala yok şu puan bu puan deme. o puanı sene sonunda görürsün kaç olacağını merak etme. sanki gidip adamları arena da yenicen de puan hesabı yapıyosun.

aynı işi sneijder de falan da yaptınız yok pahalıymş ta şudur budur. adam size kapak üstüne kapak yaptı. dediniz drogba yaşlı bu kadar para verilir mi kapak üstüne kapak. bizim muhteşem doktorumuz dedi sowun dizleri paramparça durumda futbol oynayamaz. adam oynamıyo adeta döktürüyo. nereden baksan falsoluyuz rakipler hakkında konuşmasak daha iyi çünkü batıyoruz.

theotheo dedi ki...

13 tane transfer altalta yazın. hangisi işe yarar oldu? çok övdüğünüz atiba vardı antalyanın gözdesi. o da yalan oldu. genç yıldız franco milyonarosun kaptanı tutmadı.. sezer bıçaklandı. toraman yenilerin kurbanı oldu. yeniler o kadar kötüydü ki escude adlı futbol düşmanı katili oynamak zorunda kaldı. brezilya da 3 büyük takımda oynamış :))) motta patladı. kurtuluş o golü kendi kalesine atamadığı için uyuyamamıştır. eneramo ilerde top tutamadı. sürpriz golcü ömer şişmanoğlunun sürpriz bir tarafını göremedik. günay güvençin kalede panterleştiğini sıkça gördük.

daha bunun gibi tonla transfer. 13. yazıyla onüç. takımın bulunduğu nokta lig sonuncusu tarafından ezilmek.

dany transferine kızan andavallara sesleniyorum. dany e değil. francoya kızmadığın sürece hiçbirşey düzelmez.

can dedi ki...

Dany ve Beşiktaş'a transferi hakkında düşündüğüm hissettiğim çoğu şey yazılmış. Ama aklıma takılan bir iki şey var. Onları atlamayayım:

Galatasaray'ın Bursa'yı altıladığı maçtan sonra eyyamcı Güntekin, Cimbomdan kiralanan Kazım ve Sercan'ın savunmaya hiç yardımcı olmamalarını "tuhaf" olarak niteleyince bir şike tartışması başlamış. Gerçi şike davasının tek temizi Galatasaray'ın şike yapması kimseyi şaşırtmaz bu ülkede ama bu maçtan sonra Kazım ve Sercan üzerinden bu iddiayı seslendirmek "tuhaf" değil mi? Kazım ve Sercan savunmaya yardım etseler bugün oldukları yerde olmazdı kariyerleri. Üstüne bir de adamlar altı atmış, Kazım ve Sercan'ın savunmasını mı tartışıyoruz? Demeye çalıştığım şu, Türkiye gibi futbol dünyasının hem kurumsal olarak hem de söylemsel olarak bu kadar ahlaksız olduğu bir yerde ezeli rakibinden sözleşmesi seneye de devam edecek adam kiralamak kucağında bombayla köprüden atlamak gibi bir şey. Dany zaten sürekli saçma sapan hatalar yapan bir adam (yoksa Cannavaro tarzı bir adam olur zaten), tut ki 3 hafta sonra derbide gene böyle bir fahiş hata yaptı. Ne olacak o zaman? Zaten en azından yakın futbol tarihimizde üç büyükler arasında kiralama olayı hatırlamıyorum.

Bu arada, Beşiktaş taraftarının Dany'e küfretmesi kabul edilemez. Melo'yu transfer etsek anlarım ama bu adam Beşiktaş formasını kirletecek, aşağılayacak bir şey mi yaptı? Ben kendi adıma şu noktadan sonra Dany'e destek olurum, aynen memnuniyetsizliğime rağmen sezon sonuna kadar destek olacağım Özen ve Bilic gibi.

Özen demişken, bugün TRT'ye yaptığı konuşmayı okudum. Makul şeyler söylemiş, aklıma yatanlar oldu. Seneye bir tek bizim yabancı kontenjanımızın açık olacağı ve yeni stada kavuşmamızla kalan yerlere iyi futbolcular alacağımız gibi. Scout ekibinden apaçık memnuniyetsizliği gibi. Ancak bazı konulardaki konuşmaları, kendisine bir kaç hafta önce itimadım kalmadığını söylerken hissettiklerimi yeniden hissetmeme neden oldu. Pedro Franco transferini kendisinin yapmadığını iddia edip, "Franco çok ağırlamış" filan demesi kabul edilemez. Sezon başında adamı delicesine öven kendisi değil miydi? O yaşta düzenli antreman yapan bir futbolcu, sakatlık geçirmeden, kilo almadan bir kaç ayda nasıl ağırlaşır allahaşkına? Futboldan anlamayan ben bile bu adamı ilk izlediğim 10 dakikada Beşiktaş standartları için kabul edilemez bir ağırlıkta olduğunu yazdım burada, sen nasıl adamı takip edip, izleyip vs. anlamadın bunu? Artı, bu adamı alırken Bilic'le hiç mi konuşmadınız, nasıl oldu da "oynamadığı için geri gitti" dediğin bu adama hiç şans vermedi Bilic de, şimdi durduk yere kadrodisi bıraktığı Escude'yi oynattı, ve de sen de koşup, onun yerine oynayacak Dany'i onca tartışmaya rağmen aldın? Ya sezon ortasındaki transferlerden sorumlu olduğunu söylemesine ne diyelim? Yani sezon başındakilerden ben sorumlu değilim demeye çalışıyor. O zaman futbol direktörlüğü koltuğunda oturmayacaktın o transferler yapılırken demezler mi adama? Çok iyi anlıyorum, Önder Özen'in nasıl bir bataklıkta iş yapmaya çalıştığını, Altınsay'ın bu bataklıkta kala kala insan ya sinek ya timsah olur diyerek istifasını bastığı bir ortamda temiz bir insan olarak nasıl bir varoluş mücadelesi verdiğini. Ama bunu anlamam bile içimdeki taraftarı kesmiyor. İçim içimi yiyor, sen Beşiktaş'a mali durumu bilerek gelmedin mi de şimdi parasızlıktan transfer yapamadığından şikayet ediyorsun, 15 milyon euroya yaptığın 13 transfer arasında bir tane Oğuzhan ya da Olcay gibi vay be ne adam bulmuş dediğimiz çıkmadı, Cincon'un sözde bizim yapacağımızı söylediğin on yılın takımını kurma işini devre arasında aradan çıkarmasını sağlayan ve bazılarını çok ucuza aldığı gençler iyi çıkarsa o zaman ne diyeceksin sevgili Özen diye?

sherlockholmes dedi ki...

dany ve jones transferleriyle oyun içinde çok diri olan 2 oyuncu kazandık. devre arasında alınabilecek en iyi futbolcular alındı. gerçek beşiktaşlı arkadaşlar burada boş boş konuşan dallamalara aldırmasın. takım iyi yolda şampiyonluk şansımız epey arttı. fenerde zaten emenike-webo sakatlandı. mala bağlarlar iyice. ertelenen paşa maçı ile deeplasmandaki gs maçımız kaderimizi belirler.

sherlockholmes dedi ki...

bu arada dün gs bursaya altı attı. ilk yarıda bursanın yediği 4 gole bakar mısınız. daum tüm takımı kokocu yapmış sanırım. savunma evlere şenlik. gs gaza gelir ama deplasmanda yine çok puan kaybederler. mancini sene sonunda ya da 2014-2015 sezonunun devre arasından kovulacacaktır. nah buraya yazıyorum at fava bekle.

sadrazam dedi ki...

Alıntı,

@james sneijder

Cartalete de burada da bir Altınsay fetişisliğidir gidiyor.
Kimse de demiyor ki; haci bu adam neredeydi 2 sene önce diye. Kimler ne diller döktü forumlarda, tvlerde aday olması için. Sen o gün sorumluluk almıyacaksın, sineceksin, sonra yeni yönetime dışarıdan gireceksin.İşte benim için zaten o gün kapanmıştı Altınsay defteri. Vizyonu bu kadar eksik, karakteri bu kadar zayıf birinden Beşiktaş klübüne yönetici değil hiç bir halt olmaz haci.
Fiko öyledir böyledir ama bütün farelerin gemiyi terk ettiği bir ortamda o gemiyi sakin sulara yüzdürmeyi başarmıştır.

Kimse bana bu saatten sonra altınsay'ın yeniden yapılanma için planlarını anlatmasın. Adam olsaydı kimseden icazet almadan Beşiktaş Klübü Başkanı olarak yapsaydı o yapılanmayı. Zira elinde öyle bir fırsat vardı.

Çok enteresan ya .Karşıt görüşe direk kaba kuvvet girme olayı her yerde var.Savunurken karşındakine vuracaksın illa yani.

Ülkeye sirayet etmiş abi hiç bir yerde kavga etmeden fikrini söyleyemiyorsun.

Beşiktaş'ın aklı başında taraftar kesiminin Dany transferine hayır demesinin sebebi Adalı'cı zihniyetin eline çok güvendiğimiz Önder ÖZen'e karşı bir koz olmasından başka birşey değil.

İYi veya kötü bu admaın hedef maçlarda hata yapma alışkanlığı var.Ciddi hatalar hem de.İşin kötüsü yanındaki adamların bir çoğu böyle.Bu admaın yanında lider bir sert stopere ihtiyacı vardı.Nitekim Önder Hoca'da bunu belirtti Lescoot ile Dany 'nin bağlantılı olmadığını söyleyerek.

A takımın Dany sebebli herhangi bir kaybı hocanın " eeh yeter lan gidiyorum ben" demesine sebep olacak kadar ağır eleştiriler getirecek.

Bu da Beşiktaş'ın gelecek planlarını sekteye uğratacak 1 senelik emek boşa gidecek.Gelecek denyo bir yönetici bildiğini okuyacak yapılan bütün o 4 kontrat 8 kontrat yerli yabancı planları çöp olacak , bütçe rahatlar rahatlamaz yine saçma sapan işlere kurban gidecek.

Burada söylenilen şey Önder Özen 'e onun kulüpteki geleceğinin daha sağlam olması için karşı çıkıyoruz.

O da Beşiktaş'ı bizim kadar benimsemiş ki kısa vadede sonuç üretebilmek için kendisini ortaya koyuyor.

Durum bu kadar basit.

DAny artık Beşiktaş topçusudur.Kötü oynar eleştiririz.İyi oynar alkışlarız , diğer 30 küsur oyuncumuzda da geçerli olduğu gibi.

Gerisi teferruat.

sedkur dedi ki...

nasıl futbol fakiri bir taraftar topluluğuna sahip olduğumuzu görmek açısından iyi oldu bu dany transferi.

şimdi bizden daha önce gs'ye gidip yıllarca oynamış oyunculardan bahsetmeye gerek yok. ama atın artık şu üstünüzdeki gs fb ezikliğini arkadaş ya. her yerden her futbolcu gelir. sanki ilk tercihimiz dany'miş gibi neden geldi de alındı da bir sürü gereksiz muhabbet. adam diyor işte başka tercihlerimiz vardı olmadı, maaliyet, lige uygunluk, hayatını değiştirmemesi ve çabukluğu gibi nedenlerden dolayı aldığını söylüyor ve 600 bin euro ya sezonu ilk 3 de bitirmene katkı sağlayacak bir rotasyon oyuncusu getiriyor. dany'yi yılın transferi olarak sunmuyor ki sen niye bu kadar büyütüyosun. bunu alabildik diyor adam. kaldı ki hem kamerun milli takımı oyuncusu hem de geçen sezon gs'nin şampiyonluğunda ve cl'de sürekli ilk 11 oynamış.

daha burada gelip "hiç defans alınmasaydı o zaman yea" diyen tipler var. sizin nasıl bir futbol fakiri beyniniz var. diğeri çıkıyor 4 tane kiralık oyuncusu mu olur ya diyor. seneye 8 yabancıyla oynama zorunluluğunu ne özen ne biliç koydu arkadaşım. tff koydu. kiralık almazsan ss kontrat fesih bedeli ödeyeceksin. kaldı ki hepsiyle de (almak istersen) sene sonunda uygun bonservis maddesi ekletilmiş anlaşmalarına.

hayatında 2 halısahada oynamış ergenler burada futbola yıllarını vermiş adamlara öyle laflar ediyor ki bu nereden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça. hadi adamın dediklerini, vizyonunu anlayacak futbol kültürünüz bilginiz yok bari 6 ayda hiç bir şeyin değişmeyeceğini ve bu ekonomik şartlarda daha iyisinin yapılamayacağını anlayın. bu kadar dibe vurmuş bir durumdayken adam 2 sene sabredilirse ışığı görmek mümkün. ha göremezsek zaten kendi dediği gibi kimseye laf ettirmeden gidecektir.

sherlockholmes dedi ki...

theotheo

teo haftaya antep maçını kazanırsak gözünü seveyim ayrıl şu blogdan. ya da başka bir nick falan al. tutturmuş bir sergen diye. cuma görücez sergeni.

QuaresmA dedi ki...

- Beşiktaş toplam değeri: 103m euro
- Antep toplam değeri: 42m euro

Hani futbolda yenmek de var, yenilmek de ama Beşiktaş Antep'i yenince mi Bilic, Sergen'den iyi olacak ?

O değil de takım değerimiz ne kadar azmış ya, Antep'in 2.5 katı değer az göründü. Kaynak transfermarkt gerçi :)

sherlockholmes dedi ki...

quaresma

kadro değerleri maç kazanıyorsa futbolu izlemeyelim hiç sen ne saçmalıyosun.

QuaresmA dedi ki...

Hacı esas sen ne saçmalıyorsun ? Beşiktaş elbette Antep'i yenmeli ama bu mu Sergen'in Bilic'ten iyi veya kötü olduğunu gösterecek ??

QuaresmA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
onderizo dedi ki...

Ya GS sezon başında Quaresmayı alsaydı biz Galatasaraydan büyük takım olduğumuzu mu ispat edecektik.Sonuçta biz de onu gözden çıkardık ve GS de ilgilendi

theotheo dedi ki...

@onderizo

hayır biz quaresmayı gözden çıkarmadık parasını ödeyemediğimiz için o bizi gözden çıkardı aynı egemen olayında olduğu gibi.

sherlockholmes dedi ki...



quaresmanın da egemenin de amk. bi susmadınız car car car. portekizli çingeneyle barbar egemenin arkasından bir yıldır bık bık bık.

DAny'nin açıklama yaptığı camer-foot sitesini bulabilen var mı ? sadece Kamerun içinde mi yayın yapıyor nedir :)

Ben böyle şerefsiz bir gazetecilik görmedim.

http://www.camfoot.com/les-lions-en-club/transfert-dany-nounkeu-a-besiktas,18021.html

şöyle bir şey var burada bir açıklama yok.

http://www.cam-foot.com/ bu site var 6 aydır güncellenmemiş bile ...

Nitekim bizimkilerde aynı açıklamayı yapmış :

https://www.bjk.com.tr/tr/haber/58040/

glorfindel dedi ki...

Medya daha ilk günden çalışmalara başladı Dany konusunda. Bizim taraftarlar da bu yalan haberleri okuyup gaza geliyor forumlarda falan. Bizim taraftar empati kurmasını da beceremiyor ne yazık ki. Neden Dany daha ilk gününden "burada kendimi ispatlayıp GS'ye döneceğim" desin arkadaş akıl var mantık var!

yilmaz dedi ki...

Ben bu stoper olayının niye bu kadar abartıldığını anlamıyorum en baştan.

yediğimiz gol sayısı rakiplerimize bakarsak kriz seviyesinde değil ki 3 gol de hükmen yenildiğimiz maçtan geldi.

e en güçlü takımları fener ve gs olan bir ligde oynuyoruz topu topu 15 maçımız var. böyle harika bir defansa ihtiyacımız olan el, cl gibi bir turnuvada yokuz.

stoperlerimiz ersan, pedronun yerlerde sürünen bir performansları yok. haksızlık ediyoruz.

illa ki bir eksik varsa net bir şekilde 2 numaralı pozisyon, yani sağ bek. buraya da devre arasında çare bulmak imkansız gibi bir şey (veysel'in serdar'dan bir artısı olduğunu düşünmüyorum)

Bu seneyi bir şekilde atlatabilirdik. çok iyi bir stoper hattımız olsa bize kazandıracağı max. 7-8 puan olacaktı. Bunun için bu kadar yaygaraya değermiydi bilemiyorum.

Fakat danny ile ilgili güzide ergen taraftarımızın yaptığı yorumlardan tiksinmeye başladım. Adam memleketinden binlerce km uzakta, hiç bir saygısızlık yapmadan ekmeğinin derdinde, ailesine bakıyor. Bizim bazı o.ç. "taraftarımız" adam gs'den geldi diye, adamın 4 yaşındaki çocuğuna küfrediyor. Allah belasını versin böyle oyunun.

sadrazam dedi ki...

Eskişehir Holosko ve mustafa için resmi teklifte bulunmuş.
Toramanı sezeri affedeceksek, tükürdüğümüzü yalayıp RTE Stadına döneceksek Holosko + mustafa + bir miktar paraya da Tarık'ı tekrar gündeme getirmekte bir sakınca yok diye düşünüyorum.

sherlockholmes dedi ki...

sadrazam

abi kesinlikle haklısın tarık çamdal mutlaka alınmalı.

holosko artı para artı pektemek kiralık yolla gitsin. sağ bek şart oğlu şart. yönetim duymaz mı sesimizi acaba.

cochise dedi ki...

abi bu yalan haber işi benim her şeyden daha çok sinirimi bozmaya başladı. Biz de mi yalan haber işine başlasak. ajanslara servis edelim;
Dany "Mancini bana taktı, ilk günler sen yıldızım olacaksın dedi ama ben onu hiç sevemedim ve yakın davranmadım. Buna çok bozularak beni gözden çıkardı. 10 milyon Euro verseler de dönmem Galatasaraya"

ne dersiniz :)

cochise dedi ki...

bu arada hem holosko hem pektemek giderse, almeida da sakatlanırsa ne yapacağız hacı. Tamam eneramo da dahil hiçbiri matah değil ama önde oynayabilecek sadece iki adamla(almeida+ömer)sezon geçmez.
Bakın fener maymun oldu, çok pahalı kadro ama sadece 2 en uç adamı. İkisi de sakatlanınca Semihi gönderdiklerine pişman oldular.

sherlockholmes dedi ki...

cochise

abi ömer oynasın daha iyi. pektemek artık olmuyor bir gram umudum yok. sağ bek yok ülkede tarıkta potansiyel var. hızlı, teknik orta seviye, pas oyununa yatkın, gelişime açık. gs veyseli aldı fenerde gönül var tarık tam bizlik durumda.

theotheo dedi ki...

@sherlockholmes

yani takılmışlar 5+3 e ulan insan kurala göre transfer yapmaz. kaliteye göre transfer yapar. öyle birşey ki. sanki 5 yabancıya düştü de sınır. o 5 yabancımız da çok çok kaliteli de diğerlerini kiralıyoruz falan hadi gidin işinize kimi kandırıyorsunuz.

takımda biraz işe yarar 2 tane yabancı oyuncu var fernandes ve almeida onlar da bilindiği gibi önceki dönemlerde alındı. önder özen ve bilic aldırdığı yabancılar arasında bir tane iyi varsa çıkıp söyleyin bizde bilelim.

seneye kulüpler birliği toplanır 6 devam edicek dese yapabileceğin birşey yok. yaptırmazmış. önder özen sen kimsin? sen önce takımı adam et öbür işleri sonra halledersin.

13 tane oyuncu transfer edilen bir takım olabilir mi ya. kiralık şudur budur gidenler gelenler büyük bir karmaşa. harcanan paralar yapılan kontratlar bi sürü saçmalık. bunları sadece yarım sezonda beceren bir futbol yönetimi.

artık bu tatavalara kimse kanmıyo hacı. elin oğlu yapıyo transferini. gidiyo 2 senedir cl de tur atlıyo. öbürü onca sıkıntı içinde şampiyonluğa oynuyo.

birşey yapıcaksan ya tam yap ya da hiç yapma. geçen seneki takımın üzerine 13 transfer ekleyip takımı bu hale getiriyosan. bir durup düşünmek lazım. 15 milyon euro para harcanmış. sadece bonservis. bu para az para mı sizce?

sherlockholmes dedi ki...

theotheo

hacı senle uğraşılmaz ya. tutturmuşsun 15 milyon euro diye.
bruma- 13 milyon euro
salih dursun - 2.750 milyon euro
chedjou- 6.5 milyon euro

böyle kazmalar bile bu fiyatlarda yani. 15 milyon euro ile bir sürü adam alındı.
tolga- iyi
gökhan töre-iyi
motta-iyi
atiba-iyi
pedro-vasat
enaramo-kötü
sezer-fiyasko
kerim frei-potansiyelli

ben gayet memnunum takımdan jones ve dany ile daha iyi bir takım olacağız. bir de sağ bek alınsa tadından yenmez. stad da bitince sağlam bir golcü.

Unknown dedi ki...

Ya arkadaşlar bu Dany , bizim itin götüne sokup bıraktığımız Gökhan ın 5 katı maç oynamadı mı gs da. Tamam müthiş bir adam değil ama elindeki tüm stoperlerden diri ki senin en büyük eksikliğin diri kalamamak. Yetenek sıkıntımız olduğunu düşünen var mı bilmiyorum ama ilk yarıları sürekli önde kapattığımızı biliyorsunuz.

Ve de artık 2. yarı başladı transfer sezonu bitti. Hocaları baştan aşşağı değiştirmemizin mükemmel olacağını düşünmüyorsunuz herhalde. Bence bir Beşiktaşlıya düşen 15 maçta takımının yanında olup onagüvenmektir. Sezon sonu asıp kesmeye devam edersiniz.Antep paşa ve bursa maçlarını alırsak nerede arenaya nasıl güvenli gideceğimizi bir düşünün. Bu lig her şeye gebe bize düşen sonuna kadar destek olmak.

sherlockholmes dedi ki...

unknown

aynen dostum önümüzde ertelenen paşa maçı ile 16 maç kaldı ve olumlu bir hava şart. antep maçında şöyle bir kadro olacak sanırım

cenk-atiba-dany-ersan-motta
jones-fernandes
gökhan oğuzhan olcay

almeida ( pektemek )

almeida sakatlıktan dolayı oynamazsa zorlanırız.

sadrazam dedi ki...

@cochise
Almeida sakatlanır (ki olabilir)ömer formsuzsa forvette mustafa, sağ açıkta holoskoya muhtaç isek zaten kapatıp gidelim dükkanı.

sadrazam dedi ki...

Ver haci toramanı da Antepe, neyi bekliyorsun.
Dany transferi değil ama bu saatten sonra bu topçuların affedilmesidir asıl fiyasko.

theotheo dedi ki...

tolga- iyi
gökhan töre - orta(zaten kiralık opsiyonu çok yüksek)
motta -vasat
atiba - vasat
pedro- fiyasko
enaramo-fiyasko
sezer-fiyasko
kerim frei-fiyasko
günay güvenç-fiyasko
kurtuluş - fiyasko

görüldüğü gibi benim bakış açım bu.

bruma fln boşgeçin. adamlar cl de 2.turda sen de çık. seni de göreyim. boş lafla gemi yürümüyo yani. çok açık. almasaydın kardeşim. beşiktaşın parası bu. bu kadar paraya önem veriyosan almasaydın.

çok net söylüyorum. önder özen ve bilic sene sonunda tası tarağı toplayıp defolup gidecek bu kulüpten küçük adamların beşiktaş kulübünde işi yok.

ulan 40 bin tl maaş alıyo adam allah kahretsin bu işi. yıllardır çalışıyoruz 40 bini bi arada görmek nasip olmadı ak. bu çapsız kifayetsiz kalitesiz fener paçavraları beşiktaşımda koordinatör oluyor.

QuaresmA dedi ki...

Güney Güvenç'e niye taktın ya :D
3. kaleci diye aldın, doğru dürüst para vermedin, oynamıyor diye sorun çıkardığı da yok, ağzı var dili yok :)

Tolga sakatken oynardı da bence Cenk yerine. Şimdi Emre Metin oynamalı hatta. Çünkü hiçbir kaleci Cenk'ten daha kötü olamaz.

myra dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sadrazam dedi ki...

Toraman imzalamış ya la Anteple.
Keşke başka bir şey daha isteseydim a.k.
mesela teo'nun ultra aslan a veya genç fb forumuna transferini falan.

3 Şubat 2014 21:21 Sil

du, levande dedi ki...

sabah mesajları okuyunca sevinmiştim ne güzel artık kimse bu theotheo'nun zırvalıklarını ciddiye alıp cevap bile verme gereği duymuyo diye ama yine tartışmalar olmuş :/ bu tip adamlarla herhangi bi fikir üzerine konuşamazsınız arkadaşlar boşverin bence. adam ben okumaya başladığımdan beri aynı saçmalıkları tekrar edip duruyo.

bence dany sivok ve escude sakatken en ucuz maliyetle alınabilecek en iyi adamlardan biriydi. çok zorda kalmadıkça ersan'la birlikte oynayacaklarını zannetmiyorum.

Unknown dedi ki...

gergin ataman'ın takımına kaymak da ayrı bir zevkli oluyor yahu..

Unknown dedi ki...

bayramoviç cuk diye oturdu ilk maçta ama halen sağlam bir 5'e ihtiyacımız var.. yoksa fena takım değiliz vesselam..

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

birde Dany transferine şu yönden çok sıcak bakmıyorum, ağalar 18 maçta yediğimiz gol sayısı 20, 3'ü hükmen mağlubiyetten, 3'ü fener'den, 3'ü akhisar'dan, 4'ü (2+2) erciyes'ten.. totalde 13 golü 5 maçta yemişiz yahu, geri kalan 13 maçta 7 gol yemişiz (ortalama neredeyse 0,5)!

yani rakiplerimize karşı maksimum golü yemişiz, geri kalan takımlara karşı zaten çok büyük bir defans zafiyetimiz olduğu söylenemez..

Ben kendi adıma Dany yerine hali hazırda kadroya giremediği ve kulübüyle sorunları olduğu için Batalla'nın veya benzer özelliklere sahip, fernandes isimli saha içerisinde takımı satan adamın yerine x oyuncusunun transfer edilmesini arzu ederdim. bugün geldiğimiz noktada Dany transfer edildiyse, bize desteklemek düşer, hali hazırda kaybedilmemiş bir şampiyonlar ligi bileti yok, her şey ortada..

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

ayrıca twitterdan statla ilgili olarak hergün şu hesapları takip ediyorum ve yüzlerce binlerce Beşiktaşlı da bu mikroblog hesaplarını takip ediyor:

https://twitter.com/ciceklerinsaat
https://twitter.com/yeniinonustadi
https://twitter.com/Bjk_Mabet

bir reklam firmasına büyük insan Y.D.'nin üstün hizmetleri sayesinde milyonlarca lira tazminat ödemeye mahkum edilmiştik. diğer taraftan takip ettiğim sitelerden birinde stat içerisine şuan itibariyle reklam alınabileceği, bu sayede kulübe gelir sağlanabileceği şeklinde bir fikir vardı. açıkçası benimde aklıma, şu borçlu olduğumuz firmaya inşaat bitene kadar bir reklam anlaşması önerilmesi ve bu sayede söz konusu borcun ödenmesi gibi bir fikir geldi. en azından 5-6 ay süreyle stata kurulacak dev billboardlardan gerek internet üzerindeki takipçilere gerekse de stadın konumu nedeniyle hergün o güzergahı kullanan milyonlarca insana reklam yapılması mümkün olmaz mıydı?? ne dersiniz??

schwadorf dedi ki...

3. kaleci olsun diye alınan bir oyuncunun transferi üzerinden eleştiri yapan adamlara laf anlatmaya çalışıyorsunuz, zamanınıza yazık.

Coolio dedi ki...

Dany'ye şu dakikadan itibaren destek olmak gerekiyor. Artık o formayı giyecek ve başarılı olması demek takımın başarısı demek.

Günay kiralık verilmeseydi Cenk'in yerine o oynasın derdim ama maalesef yine Cenk'e kaldık. Antep'e şimdiden bir gol yazıyorum. Zaten Sergen ekstra motivasyonla oynatıcak takıma dolayısıyla işimiz zor.

Jones bu maç oynayacak, Ferdi antremanı filan yarıda bırakmış yani şova başladı yine Ferdi. İnatçı Bilic takımını satan Ferdiyi oynatmassa umudum artabilir. Aynı inatçılığı Pektemek için de yapmasa bari. Bir gram fayda sağlamayan kazmalaştıkça kazmalaşan Pektemek ve Holosko oyuna girince hayattan soğuyorum.
Bu arada Kerim Muhammed'den dahamı güçsüzki de ona daha az şans veriyor? Kerim olayını anlayabilmiş değilim.

theotheo dedi ki...

türkiye genel itibariyle ezilmiş ezik bir toplum olduğu için ambalaja çok önem verir. önder özen de bu ambalaj tabirine uyan tiplerden biridir. ağzı çok ama boş laf yapan. milleti hoşnut tutacak lafları söylemeye çalışan.

başka yerlerde ise işe bakılır lafa değil. adam gibi bir yönetici olsa. devre arasında bir rapor hazırlatır. e kardeşim aldığın adamlar belli. tek tek altalta yazar. kaç maç oynamış nasıl performe etmiş. hesap sorar. bizde hesap sorma yok. maşallah hala hesabı önder özen soruyo para azmışta falan. ulan 16 milyon euro bütçe verdiler sana azsa git barcelona da koordinatörlük yap.

eğer bu sene geçiş sezonu ise yaptığın sözleşmeler ortada eneramo 2 yıl sezer 3 yıl franco 5 yıl frei vs vs bi sürü adam. iyi çıkan töreyi de tam ters mantıkla kiraladın muhtemelen sene sonunda rakiplerinden birine kaptırıcaksın onu da. ulan böyle işbilmezlik olur mu? sana bi hesap soran eden yok mu? takım bi ton maç yapmış ilk 4 maç dışında ortada yok. toramanla sezer kavga etti diye iki adamı da sildiniz attınız. ulan gs melo riera kavga etti adamlar gitti ikisiyle madridi yendi. kriz yönetimi takım yönetimi nerde? gerçi sen kimsin de koskoca beşiktaşı yönetilebeceksin o da ayrı dava.

haftasonu antep maçı yenilgi olursa bilic ve özen tası tarağı toplayıp gider başka çare yok.

blackeyes82 dedi ki...

Stat, sponsorluklar veya ekonomik icraatları konusunda yönetim Başarılıdır. Bu konularda ne kadar başarılı ise saha içi konusunda yaptıkları tamamen facia. Biliç Özen ikilisinin yaptığı transferler ortada birader. transfer politikasının savunulacak hiç bir yanı yok. Bank asyadan yeni çıkmış gibi nerdeyse 20 adet transfer yaptık. Durum kötü Param yok,transfer yapamam desen eyvallah yapma derdik; lakin sen 20 milyon harcar bize bu sonucu verirsen ergenlerin eleştirisine sabır göstermek durumundasın.

Sezer, franco kerim, günay ömer vs.. gibileri için, transferler tutmadı eyvallah dedik başımızı önümüze eğdik. Bu gözler Batuhanı bile gördü yine bişey demedik. AQ dany ne yaa. patlak yeri yamalar gibi. 600 bin euro... Egemeni niye verdin oğlum o zaman.

Yapacağın şey çok basitti.

Şu sezon kiralıklar dahil yapılan bütün transferlere harcanan parayı -egemeni elinde tutarak- sadece hakkını verecek üst sınıf kaliteli 2-3 futbolcuya harcayıp takıma sınıf atlatmaktı. emin olun şimdiki psikolojiden ve futbol başarısı yönünden çok çok daha iyiydik.

Bazı şeyleri kabul edelim. Barışık olalım kendimizle. velisi, necibi, atibası, mottası, eneramosu, ersanı, serdarı, pektemeki adı dilime gelmeyen 1-2 as futbolcu dahil hiç birisi büyük takım seviyesinde futbolcular değil. Bu açıdan bakarsan Dany cuk oturmuş aslında.


Beşiktaşı çok seviyoruz. Yönetimide seviyoruz. Ne kadar kötü olsada takımı destekleyeceğiz.

Ama Futbol şubeyi kim yönetiyorsa kusura bakmasın harcanan emek ve para fiyasko. Parasızlıktan adam alamayıp 6. olsaydınız gıkım çıkmazdı. Biz paramızla neyse işte..



sherlockholmes dedi ki...

her şey çok güzel olacak beyler. antepte iş yok rahat yeneriz. paşa düşüşte bu aralar o maçıda alırız gibi. bursa savunması evlere şenlik onuda hallederiz. deplasmandaki gs maçı final gibi.

theotheo dedi ki...

@sherlockholmes

ulan deplasmanda gs yi yensin beşiktaşta. internet işini sona erdiricem.

sherlockholmes dedi ki...

ulan teo sen fenere kaybetmezsek interneti bırakıcam diyodun en son. sonra yok şans falan filan dedin yine kıvırdın. ne var olum bu kadar gs'de gider çakar geliriz.

sherlockholmes dedi ki...

çakamazsak da canları sağ olsun. jones-oğuzhan-tolga-almeida-olcay-dany vurup geliriz cincona

Mete dedi ki...

1-Tr liginde hızlı olan bir defans oyuncusunun başarılı olduğunu pek hatırlamıyorum ama set oyunu bilen ve duran toplarda skora katkısı olan bu tip defans oyuncularının geçer akçe olduğunu herkes sanırım biliyordur. Zago, Ronaldo, Uche, Högh, Götz, Stumpf, Ujfalusi gibi bir çırpıda saydığımız bu oyuncuların tamamı benim bahsettiğim özelliklere sahip oyunculardır ve bu oyuncular bu ligin aradığı adamlardır. Elbette ki, hız artı bir özelliktir ancak tek başına hiç bir anlam ifade etmeyeceği gibi, ona gelene kadar olmazsa olmaz bazı özelliklere sahip olmalısın. Ya da şöyle basit bir mantık vardır futbolda " en hızlı adam, toptan yavaştır "
2- Madem sadece kramponunu alıp gelecek bir adam arıyordunuz neden Yobo'yu almadınız. Üstelik yukarıda bahsettiğim defans oyuncusu özelliklerinin birçoğunu da kendinde barındırır. Üstelik Dany gibi ezik bir profille değil, gayet iyi oyuncuların rekabeti sonucu kendine yer bulamayan bir profille gelirdi. Elbetteki ona da karşı çıkan olurdu ama bunun gibi infial yaratacak düzeyde de olmazdı
3-M.Denizli devre arasında Yusuf hamlesi ile lige kendi adına damga vurmuştur. Ernst transferi de nokta bir transferdi ama skora direkt katkısı ile o sezon için hafızalarda her zaman için Yusuf kalması normaldir. Şimdi soruyorum devra arası yapılan Dany transferinin lige damga vurma ihtimali var mı? En iyimser durumda, en fazla "yararlı bir transfer" tanımlamasından öteye geçemez. E o zaman kariyerini riske atmaya değecek bir hamle midir? Yani attığın taş, ürküttüğün kurbağaya değmez.Bu hamlede en ufak bir zeka parıltısı göremiyorum.

sherlockholmes dedi ki...

mete

hacı yobonun yaş 33 en son ne zaman forma giydi hatırlayan yoktur.

dany bu yaz dünya kupasında oynayacak. fizik olarak gayet fit durumda ayrıca. yobo çok daha kötü olurdu.

glorfindel dedi ki...

@theo

Dün saat 6'da yaptığın dahiyane analizde Gökhan için orta yazmışsın, yaklaşık 19 saat sonra da Gökhan için iyi demişsin bu nasıl bir çelişkidir?

@Mete

Yobo bence de düşünülebilirdi lakin bu sene oynadıkları maç olarak bakarsak Dany bir adım önde. Yobo bu sene sadece 5 maça çıkmış. Eylül ayından beri oynadığı tek maç kupadaki Fethiye maçı. Dany bu sezon Gs'de 10(3 tanesi şl) maçta, milli takımda da 5 defa sahaya çıkmış. Fizik olarak daha iyi durumda diye düşünüyorum.

Mete dedi ki...

Cenk Tosun için taahhüt edilen para için nasıl bir açıklama yapılacak çok merak ediyorum.
Sadece ohaa diyorum

glorfindel dedi ki...

2014-2015 sezonu için 1.700.000 avro,
2015-2016 sezonu için 1.450.000 avro,
2016-2017 sezonu için 1.500.000 avro,
2017-2018 sezonu için 1.600.000 avro,
2018-2019 sezonu için 1.700.000 avro

Bence abartmaya gerek yok makul rakamlar. Oyuncu daha 22 yaşında ilerde satma şansımız da var. Bu ülkede Michael Kadlec 2 milyon 100 bin alıyor fazla abartmamak lazım.

QuaresmA dedi ki...

Belki maaşı biraz fazla ama bonservissiz geldiğinden imza parası yıllara yayılmış, ücrette çok bir sıkıntı yok bana kalırsa. Zaten birkaç takımla daha rekabet halindesin oyuncuyu alabilmek için + forvet alıyorsun. Kimse forvet maaşını stoperlerle falan kıyaslamasın diye şimdiden yazayım :)

sherlockholmes dedi ki...

seneye 5+0+3 kuralı düşünülürse ödenen para da sıkıntı yok. zaten ülkede yerli forvet yokken. potansiyeli en yüksek olanı biz aldık en azından. artı oyuncu beşiktaşta oynamayı da çok istiyodu. iki taraf için de istenen bi birliktelik yani. umarım pektemek gibi kanser etmez bizi.

glorfindel dedi ki...

İlle de forvetler ile kıyaslayacaksak Semih Şentürk son iki senede maç oynamadan 1 milyon 900 bin aldı Fenerbahçe'den. Galatasaray da yıllık 1.5 milyon ödüyordu Sercan Yıldırım'a. Bu örnekleri veriyorum çünkü bizim taraftar sırf eleştiri olsun diye kafayı takar bu maaşa.

Unknown dedi ki...

Antep'ten Muhammed Demir'i de alsak bari, o adamda fena değil..

Unknown dedi ki...

ayrıca yukarıda da dediğim gibi Dany gereksiz transferdir ve direkt olarak kulübeye yapılmıştır. Danysiz Beşiktaş, 18 maçta 20 gol yemiş, 3'ü hükmen mağlubiyetten, 3'ü fenerden, 3'ü Akhisar'dan, 4'ü erciyes'ten. 5 maçta 13 gol yapar. kalan 13 maçta 7 gol yemişiz yahu. Dany'nin savunmaya katılmasıyla 5 gol mü yiyeceğiz?? bu yüzden Dany gereksiz.
Oysa ki, peşinen kabul ediyorum bu da bir varsayımdır, saha içinde gezinen Fernandes yerine Batalla gibi direkt skora katkısı olan bir adamımız olsa, bugün berabere kaldığımız pek çok maçtan daha fazla skor katkısı çıkarabilirdik, çünkü paşamız bu sezon ne hücuma ne de savunmaya yeterince katkıda bulunmuyor. Yani yokluğu varlığı bir formatında oynadığından, muhteremin yerine oynayacak daha karakterli bir adamla her maç 1 kişi fazlamızla sahada mücadele ederiz. abartıyorum bu halimizle bunun yerine biz çıkıp oynasak en az bu kadar katkıyı veririz..

sherlockholmes dedi ki...

emir eri

haklısın çok fazla gol yemedik ama sivok sakatlandı mesela. bir de ligin ikinci yarısı puan farkını kapamak için daha çok yüklenmemiz gereken maçlar olacak. dany hızıyla kontra rakibin kontra ataklarında iyi katkı verir diye düşünüyorum.

Tam bir olayı soğutmaya başlıyorsun çat diye başka olay çıkıyor.

Abi Cenk Tosun'a verilen para nedir öyle ya. Adam 1. forvet olacak sanırım Almeida gidince.

Bence bu paraların içinde el altından Antep'e gidecek 3-5 birşeyler vardır kesin.

Senelik 1.6 m € ney laaaan ?

Oğzuhan'ı filan ne yapacaklar bakalım ...

sherlockholmes dedi ki...

övünç

profesyonel futbolcu salih dursun ve kulübü kayseri spor kulübü derneği ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. buna göre, oyuncunun eski kulübüne 2.750.000 eur tutarında bonservis ücreti ödenecektir. oyuncunun kendisiyle ise 4.5 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır:

2013-2014 sezonu 2.yarısı için : 600.000 tl sabit transfer ücreti ve 10.000 tl maç başı ücreti,
2014-2015 sezonu için : 1.200.000 tl sabit transfer ücreti ve 10.000 tl maç başı ücreti,
2015-2016 sezonu için : 1.300.000 tl sabit transfer ücreti ve 10.000 tl maç başı ücreti,
2016-2017 sezonu için : 1.500.000 tl sabit transfer ücreti ve 12.500 tl maç başı ücreti,
2017-2018 sezonu için : 1.600.000 tl sabit transfer ücreti ve 12.500 tl maç başı ücreti,

bonservisi : 2.750 milyon euro


türk futbolunun hali bu malesef veysel sarı da 1.5 milyon tl alacak gs'den

yabancı sınırı varken bu ücretler mormal.

TL hacı onlar.

1.6m € 5 milyon tl yapıyor bilmem farkında mısın ?

sherlockholmes dedi ki...

hacı salih dursuna 8 trilyon bonservis ödendi. veysel için de 2 trilyon. cenk'e fener de teklif götürdü reddetti. varsa başka yerli forvet uyguna alınacak söyle bilelim ?

Gidip Oğuzhan'a , Olcay'a , VEli'ye , Necip'e , Ersan'a anlatırsın o paraya daha uygun forvet bulamıyoruz diye .


sherlockholmes dedi ki...

hacım oğuzhan'a anlatırım ama veli-necip-ersan'a herhangi bir şey anlatmak gerekmiyo

glorfindel dedi ki...

Bence bu fiyat gayet makuldür hele de yerli forvet olarak baktığımızda. Koca ülkede toplasan 5 tane adam akıllı yerli santrafor var zaten. Cenk'i bonservisiyle istesen en az 4 milyondan açardı kapıyı Antep. Bonservis vermediğimiz düşünülürse bu paradan zarar gelmez.

glorfindel dedi ki...

Olcay ve Oğuzhan'ı anlarım da Necip-Veli-Ersan üçlüsünün maaşından şikayet edecek bir lüksü yok. Veli'nin her yaptığı top kaybından 100 lira ceza kesseydik şimdiye Cenk'in yıllık maaşını karşılayacak kadar borcu olurdu kulübe.

Coolio dedi ki...

Yabancı sınırı olduğu sürece boş beleş adamlara para akıtmaya devam edicez. Alper Potuk, Cenk Tosun daha çok olucak bu örnekler.. Bu kadar parayı kazanıncada bir gram dahi kendilerini geliştirmeyen adamlarla Türk futbolu nasıl gelişecek onu bir cevaplasın federasyon..

Ayrıca kimse başka adamların maaşıyla kıyaslayıp Cenk'e verilen para normal demesinler. yıllık 5 milyon TL nedir arkadaşım? Bahsi geçen paranın Euro değilde TL olması gerekirdi. Eğer gelmiyorsa da gelmesin naapıyım. Çöpe atacak paramız yok. Bir FB veya GS kadar yan gelirimiz de yok. O paranın altında eziliyorlar, bir tane bile istisna yok.. Pektemek de umut vaadediyordu nooldu gördük..5 milyon Euro mu ne vermiştik bonservisine.. İsmail 8 mi ne vermiştik? Yöneticileri transfere zorlayan taraftarda hata var. Samet Aybabayı savunmuyorum yanlış anlaşılmasın ama yıllardır ilk kez altyapıdan oyuncuları o oynatmıştı. Kadir, Hasan, Muhammed, bir de forvet vardı.. Doğukan diye bir sol bek vardı çok beğenmiştim..
İddia ediyorum Holoskoya vediğimiz kadar şansı altyapıdan birine versek adam yıldız olmuştu. Tüm hata bizim sabırsız transferde. Genç adam hata yapar arkadaşım. sen maç sonunda onu tribüne çağırıp bağrına basarsan daha çok çalışır gaz yapar.. ama biz de direk küfür.. Bir de yönetimin çok para vermemesi gerek maaş olarak. Parayı alan bozuyor.

Ayrıca önümüzdeki sene elimizde bir Oğuzhan bombası var bunu şimdiden yazın.. Bunca ödenen paralara misyan edicek haklı olarak..

sherlockholmes dedi ki...

2010-2011 sezonunun ortasinda geldigi super lig'de * 38 gol atmistir. 2008'den bu yana oynadigi super lig'de sadece 37
yillik 1.6 m euro civari bir para alacakm. bonservis bedeli odemedigin bir futbolcuya, 5 yillik 8 m euro civarinda bir yukun altina giriyorsun. makulden de ote rahat kalkilacak bir risk. hatta risk dahi degil.

http://imgur.com/UIj7wcQ

Bu Jermaine Jones acayip adam ya.Dün basket maçında bugün stad inşaatında.

Yani karakterinde yaranma çabası olacak bir tip olmadığından ben kulübü çok çabuk benimsediğini düşünüyorum.

Adam bana acayip bir güven verdi ya :).

Çiftlikçi Portekiz tayfasından sonra ilaç gibi resmen.

Emre Toraman dedi ki...

Hafta sonu ne olacak şimdi? İyi oynayıp gol atarsa oyuncunun dürüstlüğüne mi sevineceğiz, maça mı üzüleceğiz? İlhan Mansız'lı Ankaragücü maçı gibi olsun diyeceğim de öylesi bir kere olur sanırım. Vasat oynayıp transferin etik dışılığının eleştirilme ihtimali ağır basıyor bana göre.

Bu arada İBB kupa finali İbrahim Akın olayları bu kadar yakınken umarım bu haftaki maçla alakalı en ufak bir şaka bile yapılmamıştır telefonda falan.

YSY dedi ki...

Jermaine Jones Beşiktaştır :)

Cenk Tosun'da aciyip Beşiktaşlıymış zaten. Solda piskopat motta, sol önde korkulu rüya olcay ve ortada virtüoz ferdi, forvette tetikçi almeida ve sağda terörist gökhan ile deli takım olduk abiii :)))

helldoradotcom dedi ki...

arkadaslar 100 kusur tane yorum yazilmis hepsini okuyamadim, yukarida yazildiysa da kusura bakmayin ama dusuncelerinizi yazmadan tek birseyi akliniza getirmenizi rica edecegim: "GS stadi yapilirken ve olimpiyat stadinda oynarken kume dusmekten son 4 hafta kala kurtulmustu!"
Lutfen olumlu veya olmsuz gorus bildirirken GS-BJK karsilastirmasina girecekseniz bunu goz ardi etmeyin. Evin yok, paran yok, iyi gelir getiren isin yok. Gerisini siz dusunun.

Mete dedi ki...

@sherlock
Birader sen yazmışsın Salih Dursun transferinin maliyetini, ben bilmiyordum.
Senin yazdıklarından gidersek;

Salih için bonservis ödeyen Gs toplamda 14 milyon tl'lik borç taahhüdü altına girmiş,

Cenk için bonservis dahi ödememiş olmamıza rağmen toplamda 24 milyon tl'lik borç taahhüdü altına girmişiz.

Üstelik bu rakamlar en azından şimdiki kurdan. Neden şimdiki kurdan diyorum. Çünkü Gs, oyuncu ile tl'den anlaşmış. Biz ne yapmışız "euro" ile anlaşmışız. Bu ne demek: 24 milyon tl şu anki kurdan maliyeti, seneye o maliyet ne olur onu bilmeyiz ama, az çok ekonomi bilen adam ne olacağını da tahmin edebilir.
Bu arada her iki oyuncunun maliyetine maç başı ücretlerini dahil etmedim. Salih yıl ortalamasında her bir maçtan ekstra 12 bin tl kazanacak, biz Cenk için her bir maç için 30 bin tl taahhüt etmişiz. Ha bu arada Salih 12 bin tl sabit ama Cenk için bahsettiğim 30 bin tl şu anki kurdan, yani bu da daha artacaktır takdir edersin ki.
Bu arada Salih bugünden itibaren gelmiş oynarken, sen daha yarım sezon oyuncuyu bekleyeceksin. Umarım sezonu tamamlarkende sakatlık yaşamaz.
Başka alternatif mi vardı da, almadık demeyin, o zaman en basitin size cevabım "alma birader o zaman" olur.Böyle saçma bir savunma argümanı olur mu hiç
Tüm bu fahiş maliyetlerin içinde Cenk'in 1 milyon euro fedakarlığı, 400 bin bizim kulüp olarak vazgeçtiğimiz icra takibi vs gibi konulardan bahsediliyor ki, daha ne kadar yüksek bir maliyet olabilirdi ki.
Bakmadım ama o günkü Tabata transferinin maliyeti ile bugünkü Cenk transferinin maliyeti tl cinsinden aşağı yukarı aynıdır

Coolio dedi ki...

@mete

aynen katılıyorum, katılmakla kalmayıp birkaç önceki postta benzer şeyleri ben de yazmıştım..

özet: çok maliyetli bir transfer yaptık ve bu transferin tutmama ihtimali eldeki verilere göre çok yüksek. Ayrıca bu adamın maaşı takımdaki diğer oyuncular, daha doğrusu onların menejerleri için gösterge niteliğinde olucakki bu daha da kötü bir etki.

Coolio dedi ki...

Ayrıca kimse adamın bonservisi elindeydi demesin.. Antep'e ödeyeceğimiz bonservisi Cenk'in cebine koymuşusuz. Ama ben oyuncuyu bonservisi elinde diye tercih etmiştim yani maliyeti daha düşük diye tercih etmiştim ama öyle olmadiki.. Ve eğer bonservis ödemiş olduysam şu an gelip oynasın, niye sezon sonunu bekliyorum?

Para yok transfer edemedik deseler daha rahat ederdim. Almeida da şimdi dicek ulan bula bula bunumu buldunuz? Adamın elini güçlendrmiş olduk pazarlıklarda.

sherlockholmes dedi ki...

mete

salih dursun'u örnek olarak verdim. yani salih o kadar kazma bir adam ki mustafa sarp'tan daha yeteneksiz ve o adam için bile 8 trilyon bonservis bedeli var. cenk tosun şu an alınabilecek en iyi yerli forvetti ve yabancı sınırı gibi bir saçmalık varken ucuza bile kapattığımızı düşünüyorum.

~Poseidon~ dedi ki...

Cenk in parası üzerinden dönen tartışma kadar saçmasını görmedim hakkaten. Daha bugün haberi çıktı gazeteyi hatırlayamadım.
Fenerbahçe yıllık 45 m€, Galatasaray yıllık 35 m€ Beşiktaş ise yaklaşık 15 m € oyuncu maaşı ödüyor. Bunlar garanti ücretler maç basilar yok. Cenk'e verilen paranın da tartışılacak yani yok. Bu sekilde masaya yatırdığın zaman bi anda yönetimin tercihleri mevcut şartlar.altında mantıklı oluyor bence

Unknown dedi ki...

ne adamlar var ya, Salih ile Cenk'i karşılaştırmak elma ile armutu karşılaştırmaktan farksız, isterseniz daha gerçekçi bir karşılaştırma açısından olmamış ve ne olacağı hala belli olmayan Bruma'nın kontratlarını karşılaştıralım ne dersiniz???

10 milyon Euro bonservis, 1 milyon Euro imza parası, sonrasında ilk yıl 1 milyon (maç başı 10 bin) Euro, 2 ve 3. sezon 1 milyon 100 bin (maç başı 15 bin) Euro, 4 ve 5. yıl ise 1 milyon 200 bin (maç başı 20 bin) Euro ödemeyi taahhüt etmiş. oyuncunun bir yıllık maliyeti her sezon için en az 3 milyon 200 bin Euro. bilmem anlatabildim mi??

Mete dedi ki...

@emir eri
Hadi diyelim ki, elma ve armut kıyaslaması olmuş. Ezcümle, elma da olsa fahiş, armutta olsa fahiş. Rakamlar ortada.
O zaman şöyle diyelim.
Bugün M.Pektemek için 5 yıl için 25 trilyon verir misin?
Neden M.Pektemek diyorum.
Aşağı yukarı aynı yaş grubu, aynı bölgenin oyuncusu, aynı Anadolu istatistikleri.
Ha bu futboldur, gelir işini yapar, herkes ağzını kapar. Ama şu anki görüntüsü Mustafa Pektemek'in bize ilk geldiği dönemden farklı bir potansiyeli olduğunu söylemiyor.
Bu durumda bu adama 1.forvetin olarak bakabilir misin?
Bu adam 1.forvetin olmayacaksa o, 1. Forvete ne kadar ödemeyi düşünüyorsun?
Ha bu arada o dönemki kura baktım, ortalığı yıktığımız Tabata transferi de aşağı yukarı 25 trilyonmuş birader siz neden bahsediyorsunuz
Bu transfer pahalı oğlu pahalı bir transferdir.
Ya da Tabatayı da ucuza almışız.

QuaresmA dedi ki...

Bizim taraftar çok enteresan gerçekten. Beyinsiz Dany'e yarım sezonluk 600 bin (yani seneye vurursan 1.2 milyon) verirsin, aldığı paranın lafı edilmez. Bu defa gidip en azından iyi topçu alırsın, bu defa olması gerekenden 3 kuruş fazla maaşına takılır. Bana kalırsa Dany'nin 1.2'si, Cenk'in 1.6'sından daha saçma. Çünkü Cenk'in normal ederi 1.2-1.4 falan (kime göre ? bana göre), Dany ise 5 para etmez. Ama gelir gelmez iyi oyuncunun parasına takılıyoruz. Valla uzak olsun bizden küçülme de, feda da, Dortmund zihniyeti de. Dortmund zihniyetiyle Hansa Rostock zihniyetini ayıramıyoruz ki daha.

menderes mete dedi ki...

forvet oyuncusunun maaşı ile savunma oyuncusunun maaşı arasında fark olması normaldir.cenk talibi çok olan oyuncuydu ve doğal olarak fiyatı arttı.yıllar önce burada beşiktaş ferari'yi satın aldığında beşiktaşın savunma oyuncularına harcadığı paraların fazla olduğuna büyük takımların her zaman yüksek bedelleri hücuma harcaması gerektiğini söylemiştim ve bazı arkadaşlar öyle şey mi olur demişti.Yıllar geçti aradan ve hala beşiktaş savunma oyucularına yüksek bedeller ödüyor .şu dany'e ödenen 600 bin euroya bile oyuncu bulabilirdi.şimdi dany iyi oynarsa 1.800 verip üstüne oyuncuya 1.2 mi vereceğiz ? Bu durumda Cenk mi pahalı yoksa Dany mi?

Unknown dedi ki...

@Mete

memleketim olması sebebiyle birçok maçta mustafa pektemek denen boş adamı da salih dursun'u da defalarca izledim, keza tuncay şanlı'yı da. bu üçü arasında en çok ışığı kendi yaş grubunda tuncay veriyordu, 2-3 sezon öncesinin sakaryasporunda ise salih en çok göze batan oyuncuydu. Ancak yetenek anlamında değil fiziksel gelişim anlamında, Salih oyun zekası bizim kiralık olarak Adana Demirsporda oynayan oyuncumuz Berat Çetinkaya'ya oranla oldukça gerideydi (bir çok defa gereksiz hamlelerle kart görürdü). Ayrıca defansif ortasaha pozisyonunda da sırıtmıyordu, iyi bir kesiciydi ama hepsi bu. Kayseri de sağ beke devşirildi ancak oyun zekasında en ufak bir gelişim yok. Geleceği en üst nokta servet-gökhan zan düzeyi olur ki oralar bile hayal açıkçası. Yani o kadar bonservis verilerek alınması saçmalığın daniskası.

Mustafa Pektemek ise sakaryada oynadığı yıllarda çelimsiz fiziği, düşük beceresi gibi nitelikleri ile kadroda yer bulmasına rağmen istediği katkıyı veremediği için bir alt lige kiralık gönderilmişti, daha sonra cavcav tarafından keşfedilip alındı. Alındığı dönemden bugüne hala neden alındığını kavrayabilmiş değilim.

Diğer taraftan aldığımız adam 91 doğumlu Cenk Tosun 103 maçta 38 gol atmış, antep seviyesindeki takım için fena değil bence. şöyle ki İlhan Mansız bize gelmeden önce samsunda 89 lig maçında 26 gol atmış, Ahmet Dursun'un ise bize geldiğindeki gol sayısı 112 maçta 8 gol. ilginç olan pektemek'in istatistiklerinin hepsinden iyi olması ki o kadar da ağır sakatlık geçirmişti g.birliğinde. Geldiğinde yukarıda saydığım oyuncuların hiç biri direkt on bir oyuncusu olarak lanse edilmemişti, dikkatini çekerim.

neyse uzun lafın kısası Cenk aradığımız adam, uzun yada kısa vade fark etmez, her halükarda faydalanabileceğimiz, hatta bizden sonra da transfer yapabilecek yeteneklere haiz bir adam. Alınabilecek yerli oyuncular arasında önemli bir isim, bugün fener yada gs alsa adamı ulan adamlar ortalıkta alınacak ne kadar yerli varsa aldılar, abi olmuyor böyle basacaksın parayı alacaksın denirdi.

Ayrıca

Massaro dedi ki...

Burayi sirf theonun yorumlari icin bakiyordum simdi Mete ve Coolio nun analizlerini gorunce hosuma gitti.

@Emir Eri

Cok yanlis bilgiler veriyorsun. Ilhan Mansiz i aldigimizda adam bomba bir adamdi, Galatasaray ile kapismistik. Ilhan GS ile on sozlesme yapmisti, sonra biz almistik. O gunun transfer piyasasinda Alper Potuk ayarinda bir adamdi.

Ahmet Dursun istatistigi yanlis, 118 macta 8 gol mu ? TFF nin sitesine baktim sadece ligde 20 den fazla golu var, bir de bu adam bize geldiginde 21 yasindaydi. 21 yasindaki bir adam nasil 118 mac oynayabilir o da ayri bir ilginclik. O yillarda Turkiye kupasi grup sacmaligi da yok, yani 23 yasindaki cenk 103 mac oynayabilir bugunki ortamda ama 21 yasindaki adamin 118 mac

Wikipedia 73 macta 27 gol yaziyor. TFF den de kabaca baktigim kadariyla dogru bir rakam gibi.

Cenk Tosun ise saman alevi gibi bir futbolcudur, Sercan, Volkan senin bile alevi daha uzun surdu.

Ama biz saman alevi bile olmayan Pektemek'i 3 senedir oynattigimiza gore, insanlarin begenmesi normal

Sadece sunu merak ediyorum, Cenk Tosun'a yilda 2 milyon euro verecek, hatta birak onu 1 milyon euro verecek takim var midir?

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

@ Mete

Altını çizerek söylüyorum çok yanlış bilgileri wikipedia'dan okuduğum istatistiklere göre vermiştim, dilerseniz oyuncu isimlerini teker teker girerek bakabilirsiniz. Mevzu bahis sitenin her daim doğru bilgiler içermediği gerçeğini ihmal ettiğim için peşinen özür dilerim.
neyse o zaman düzeltme yapalım,
bizzat TFF'nin sitesinden aldığım ve Maçkolik'in istatistikleri ile (maç sayıları vs gibi bilgiler TFF’nin sitesinde yer almıyor) de doğruladığım verilere dayanarak;

Ahmet Dursun;
1996 - 1997 sezonunda 9 PAF ligi maçı, 10 1.Lig (süperlig) maçı ve 2 kupa maçı oynamış, profesyonel seviyede o sezon tek gol atabilmiş, o da Türkiye kupası dahilinde oynanan maçlarda kaydedilmiş. 1997 – 1998 sezonunda 25 lig maçında 10 gol atmış, 5 kupa maçında gol atma başarısı gösterememiş. 1998 – 1999 sezonunda 28 lig maçı oynamış ve 8 gol atma başarısı var, 4 kupa maçında ise 1 gol bulabilmiş. Yani bize transfer olduğu 1999 – 2000 sezonuna kadar oyuncu 74 profesyonel düzeydeki maçta 20 gol atmış [1 ve 2], ki ben burada yanılmıştım, özür dilerim. Diğer tarafta oyuncunun gol oranı 0,27 olarak ortaya çıkıyor.
Cenk Tosun ise;
2010 – 2011 sezonunda 14 lig maçında 10 gol buluş, 4 kupa maçında ise 2 golü var, 2011 – 2012 sezonunda 32 maçta 6 gol atmış, ki bu rakam golcü bir oyuncu için kötü sayılabilir. 1 kupa maçında ise 1 gol atmış. 2012 – 2013 sezonunda 32 lig maçında 10 gol istatistiği mevcut, 3 kupa maçında ise 1 golü var. Bu sezon ise 19 lig maçında 7 gol atmış [3 ve 4]. Sezon daha devam ediyor, sezonu nerelerde bitireceğini şimdiden bilemeyiz. Toplamda 106 lig ve kupa maçında 38 golü var ve maç başı ortalaması yaklaşık olarak 0,36 civarında.
Diğer taraftan pek çokları tarafından sadece ve sadece rakip oyuncuları göklere çıkarmak, kendi oyuncusunu itin bir tarafına sokmak maksadıyla, aynı renklere büründüğümüz salt muhalif taraftarımız tarafından yere göğe konulamayan oyuncuların istatistikleri şöyledir: Burak Yılmaz’ın 18 maçta 10 golü [5], umut bulut’un 15 maçta 0 golü [6], Drogba’nın 19 maçta 8 golü [7], Sow’un 18 maçta 9 golü [8], Emenike’nin 17 maçta 8 golü [9], Kuyt’ın 19 maçta 8 [11], Webo’nun ise 18 maçta 7 golü(12) var. Bu kadar istatistiği vermemin sebebi oyuncunun emsal teşkil edecek büyük takım oyuncuları ile karşılaştırmasının yapılabilmesidir. Efendim küçük takımın büyük oyuncusu denebilir ancak oyuncunun bir Veysel, Youla gibi yetenek fakiri olmadığı aşikardır. Ayrıca birbirinden kıymetli Demirören etiketli transferlerimiz milyon dolarlık beybi Ailton, gonzalo higuain’in abisi federico higuain de değildir. Ayrıca ulan şampiyon olduğumuz sezondaki casper holosko performansı sürekli dillerdedir ancak 30 maçta attığı gol sayısı hepi topu 10. Yani aldığımız adam ortalama bir golcü performansına sahip ve kazanacağı para da holosko’dan fazla değil. Yada sabri, kadlec, yobo, holmen, riera, chedjou, Gökhan zan, aydın yılmaz, Selçuk şahin gibi adamlardan da fazla değil, hatta Trabzonsporlu marc janko bile daha çok para alıyor yahu.. neyi eleşiriyoruz?? Elbette ki futbolcular çok para kazanıyor ancak ortada bir gerçek var: YABANCI SINIRLAMASI. Yabancı sınırlaması olduğu için zaten bu adamlara bu kadar bonservis veriyor, bu kadar yıllık ücret ödüyoruz, yerli oyuncuları korurken kulüplerimizin ekonomisini batırıyoruz. Dolayısıyla da yetenekli olan adam da çok para alıyor, yetenek fakiri sabri de.. Ne yazık ki siz ısrarla görmezden gelseniz de gerçeklerimiz böyle..

1. http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=27550
2. http://www.mackolik.com/Futbolcu/1/Ahmet-Dursun-Adanaspor
3. http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=1391900
4. http://www.mackolik.com/Futbolcu/44369/Cenk-Tosun-Besiktas
5. http://www.mackolik.com/Futbolcu/947/Burak-Yilmaz
6. http://www.mackolik.com/Futbolcu/1185/Umut-Bulut-Galatasaray
7. http://www.mackolik.com/Futbolcu/7297/Didier-Drogba-Galatasaray
8. http://www.mackolik.com/Futbolcu/22577/Moussa-Sow-Fenerbahce
9. http://www.mackolik.com/Player/Default.aspx?id=45609
10. http://www.mackolik.com/Futbolcu/6711/Dirk-Kuyt
11. http://www.mackolik.com/Futbolcu/13245/Pierre-Webo

sherlockholmes dedi ki...

jones da sakatlanmış. almeida-jones-tolga yok. beraberlik bile iyi görünmeye başladı gözüme.

Deniz dedi ki...

Cenk Tosun bence tam theoluk transfer :) Fenerin elinden bir sürü para verip kaptık.

glorfindel dedi ki...

Almeida ve Tolga oynabilecek deniyor bugünkü haberlerde. Jones'un sakatlanması kötü oldu böyle zorlu bir deplasmanda orta sahayı ayakta tutacak bir adama ihtiyacımız vardı açıkçası.

can dedi ki...

Cincon defalarca sozlesmesi devam eden oyunculari kuluplerinin rizasi olmamasina ragmen gorusup "ayartti", daha uc gun once Turkiye futbol tarihinin en rezil islerinden birini daha yapip sakat adami kiraladilar Antep'e, kimsenin kili kipirdamadi, ama simdi Besiktas Fener'in istediginin bilindigi Cenk Tosun'u aldi ya, ortalik etik diye inliyor. Nedir etik olmayan bu transferde, belli degil. (Cenk'in gelecegine dair hic bir sozleri olmadigi halde Antep'in serefsiz baskanina verilen sus payi disinda) Etik etik diye inleyenlerin biri de anlamini bilse kelimenin bari. Spinoza'nin Etik'i ile kafalarina vursa biri sunlarin.

can dedi ki...

Bu arada Cenk transferini elestirenlere de gulup geciyorum. Tutar tutmaz bilemem ama su transferin elestirilecek bir yani yok.

alper dedi ki...

Okuyorum da bugünkü maçta puan kaybedebileceğimizi düşünen arkadaşlar varmış.Yapmayın etmeyin.S.Adalı'nın eline yüzüne bulaştırdığını bu yönetim ile (belki de BJK tarihinde ilk olarak bilemiyorum) gayet nezih resmi etik ahlaki bir şekilde yaptık.Havada karada uzayda oynansa bu maç rakip oyuncunun birinin seneye bizde oynayacağı kesinse ki kesin yener geçeriz.Handikap oynayın.Son 2 saat kalmış atleti donu basın .

alper dedi ki...

Sağ beki Ekrem,stoperi Binya ve forvetinde bizim oğlan Cenk'in oynadığı oynayacağı G.Antep'i geçen yıl ki Antalya maçında olduğu gibi 5 leriz.Traore de 2 gol atar yada attırır.At fava bekle.

Yorum Gönder

Ara