.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Aralık 2013 Cumartesi

STSL15 / Kasımpaşa - Beşiktaş

Pazar / 19.00 / Barış Şimşek

Mental dirayet açısından önemli, muhakkak kazanmamız gereken bir maç, gelgelelim son zamanlarda takımdan aldığımız sinyaller eskisi kadar olumlu değil. İlk 4 haftadaki Beşiktaş bu maçı kazanır, fakat akıllı oyunu geride bırakmış gibiyiz ve de Kasımpaşa ikinci yarı düşüşünü affetmeyecektir.

Seyir keyfi yüksek bir maç olacağı kesin, gerisi belirsiz. Hakkımızda hayırlısı. 

118 Yorum:

iddaa oranları 2.20 kasımpaşa - 2.30 beşiktaş

epeydir ilk defa oluyor sanırım böyle bir durum.

Beşiktaş bu maçı rahat kazanır.Kazanamasa bile Sivas maçının ilk yarısı gibi bir farkı gösteririz de yine 2. yarı çöküşü olur mu bilemiyorum.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

beklenenin aksine rahat mac olur.

glorfindel dedi ki...

Ben böyle bir maç görmedim hayatımda. İkinci bir Cem Papila vakası yaşanabilir. Bu nasıl bir şerefsizliktir nasıl bir ahlaksızlıktır aklım almıyor. Şu maçtan sonra bütün camia ayaklanmalı, resmen hakem dalga geçiyor koskoca Beşiktaş ile.

Deniz dedi ki...

Hakem demeyi sevmem ama ilk yarıda doğradı bizi göt lalesi.

QuaresmA dedi ki...

Şikeli bu maç. Göt kıllarına en kötü 1 puanı verecekler, takıma veya topçulara da kimse kızmasın bence sonunda.

Barreto dedi ki...

Beşiktaş'ın bu ligde ne işi var...

Yine aynı senaryo .2 yarı motor kapattı takım yine.

Baya baya eziyor şu an kasımpaşa ...

Birazdan Mustafa Pektemek girer ...

alper dedi ki...

Samet Aybaba>>>>>>>>>> Biliç.

SinnFein dedi ki...

Su degişiklikle de Biliç bitmiştir hocam! Gecmiş olsun hepimize!!

alper dedi ki...

Oğuzhan çıkıyorsa şu oyundan Biliç diplomasını yırtsın atsın.Gitsin sosyalist aktivist olsun.Hoca moca değil o.

Beton Tahir dedi ki...

Böyle bir tiyatro yok.

Olm o adam Donk'a mı daldı da arada Ferdi denk geldi yoksa bana mı öyle geldi ?

Bu nasıl bir saçmalık ya ?

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Bilic gozumde bitmistir. Oyuncu degisikliklerini vs gectim de o saldiridan ve o 2 sacma sapan kirmizi karttan (ve ilk yaridaki skandal dudukler de var) sonra hala takimi sahada tutmak gercekten dogru degil. Adam gibi cekersin takimi mactan arkadas ne olacaksa olsun. Yok 2. hukmen maglubiyet falan hikaye, herkesin gozune gozune sokacaksin maci. Bu mactan sonra camia olarak ayaklanmaliyiz ve hakkimizi arayabilecegimiz her yerde aramaliyiz. Bu kadar da insanlarin hakki yenilmez ki arkadas, ayip gunah yahu.

Adsız dedi ki...

Evet sayın seyirciler. Cem Papila vakası yetmedi yenisi lazımdı bize. Hem milli takım 43. sırada malum kim takar bizi.

Hem theo diyor ya, bilmem kimler bilmem kimleri bitirmeye çalışıyordu ve mesele toptan siyasiydi.

Bu da mı siyasi theo?

http://1.bp.blogspot.com/-BdsD6BuHhok/T1dj-EaBT9I/AAAAAAAAAQA/xYrDX6fpAIU/s1600/sike_iddianamesinin_tam_metni_0168.jpg

Murat dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
cochise dedi ki...

şu maçtan sonra takıma biliçe laf eden çok ayıp eder. hayatınızda böyle maç mı gördünüz. papila vakasından bile belki daha kötü. rte'nin stadında rte'nin takımını yenemezseniz dediler.

bırakın değişiklik de oydu buydu. Eğer bizim yöneticiler çok ağır şeyler söylemezlerse gözümde biterler. yeniden yapılanma o bu herşey bir tarafa şu olay başka bir tarafa.

hala biliç falan yazıyorsunuz ayıp. en az 10 belki daha fazla olmayan faul çaldı, tersi pozisyonlarda hiç çalmadı. takım sindi. 2.yarı oyundan düşmekmiş oymuş buymuş onlar başka iş eyvallah. takımda 10 tane eksik var hala hamle yapamayacak kadar zayıf biliç.

maçta kural hatası olmuş hala biliç diyorsunuz. sahaya adam giriyor oyuncumuza tekme atıyor olay oluyor iki adamımız kırmızı kart görüyor, biliç diyorsunuz. daha ne diyim arkadaş.



QuaresmA dedi ki...

Eğer yönetim bu sefer de ılık ılık durursa art niyet ararım artık.

alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cochise dedi ki...

edit: takımı maçtan çekmeyle ilgili olarak biliç derseniz o zaman eyvallah derim. şu maçtan sonra ortalık yıkılmazsa daha hep olur. şu maçın onda biri Fener'e GS'ye olsa ortalık yıkılır.

alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

admins. Murat'ın yorumunu silmeniz gerekiyor. Böyle saçma sapan yorum olmaz zaten.

alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

Murat isimli serefsiz kimsen defol git burdan, bir daha da gelme! Alper, sana gelince ayni laflar sana da gelecek su yorumlarini hemen silmezsen. Arkadaslar kendinize gelin! Sahadaki rezillik bitti, bir de burda rezillik izlemek istemiyorum.

alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Beyler calm down. Gerçek Beşiktaşlılar neyin ne olduğunu görüyor zaten. Mesele eknik gutnik işler de değil, ligimizin malum işleri.

Sakin olalım, lütfen.

alper dedi ki...

@can ve @James...

sizleri dinlicem öfkeme yenilmicem bu kez.Ama görün...

alper dedi ki...

O çocuğun yorumu da dursun orda.İbretlik kalsın.Silinmesin.

can dedi ki...

Evet, diyecek cok fazla bir sey yok. Takimin basinda yonetim var mi yok mu bu mactan sonra ortaya cikacak. Artik Demiroren'le canim cicim yapmadan bu hakeme duduk astirilacak, hatta bence gemileri yakip bu federasyon devrilecek. Fernandes'e kadro disi, Motta ve Almeida'ya para cezasi verilecek. Ben olsam Bilic'ten de istifasini isterim. Ilk yarilarda super organizasyonlar yapiliyor da bu ikinci yari rezaletine 10 haftadir seyirci kalan adam hangi gelecegin Besiktas'ini yaratacak allah askina? Eger sahaya giren ve Fernandes'e saldiran Besiktasli ise bu olayda da Bilic'in bir sorumlulugu var. Haftalardir bir futbolcunun Besiktas formasini asagiladigini izliyoruz. Neyse... Yapacak bir sey yok. Mucadeleye devam!

alper dedi ki...

Fernandese sövdğk ettik te asıl sövgüyü hak eden göz göre göre bu duruma ses etmeyen onu kenara almayan kadro dışı bırakamayn biliç efendidir.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş Yönetimi'ne çağrıdır:

Bizzat Fifa'nın ve Uefa'nın önemle durduğu en hayati konu olan futbolda tarafsızlığın gerçekleşmesi adına:

Futbol Federasyonu başkanı ve Merkez Hakem Kurulu başkanının Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile her türlü bağının kesilmesini talep ediyorum.

Malumunuz, aksi halde bir kulübe üye bir federasyon başkanı ve/veya hakem kurul başkanı ile ligimizin tarafsızlığına halel düşme ihtimali doğacaktır.

Saygılarımla arz ederim.

alper dedi ki...

Sahaya giren kimin taraftarı..
Fernandes BJK taraftarına tükürdümü...
Kendi takım arkdaşı tekme yerken ona sahip çıkmak kırmızımı gerektirir...
Donk un hareketine ne ceza verilecek..

can dedi ki...

Bu arada bu kadar alcak bir hukumetin, bu kadar ahlaksiz bir federasyonun, bu kadar iktidar yalamasi bir takimin, bu kadar tetikci bir hakemin, bu kadar basiretsiz bir yonetimin, bu kadar seviyesiz taraftarlarin, bu kadar karaktersiz ve/veya profesyonellikten uzak futbolcularin filan oldugu yerde bize de "batsin bu dunya" demek dusuyor bi kere daha. Walla, takmiycam fazla. Bu kadar curumus bir duzende uzuldugume degmiyor sonra.

cochise dedi ki...

şu maç tekrarlanacak arkadaş başka yolu yok. Kural kitabına göre dahi açık bir kural hatası olduğu halde bunu başaramıyorlarsa bıraksın yönetim. Her konuda desteklerim yönetimi ama bu iş başka. Bunu başaramıyorlarsa istendiği zaman bu takımın doğranabileceği mesajını da vermiş olurlar. Stad'dan bile vazgeçerim onurlu bir duruş yaparlarsa.

alper dedi ki...

F.orman da adamsa bu maçı tekrarlatacak..
Barış Şimşek'in hakemliğğni bitirtecek..
Y.Demirörene savaç açacak aleni bir şekilde.

Yoksa o koltukta durmayacak.

cochise dedi ki...

sahaya giren kasımpaşa tribününden girmiş. ismi cismi de belirlenmiş...

İlk izlediğimde algılayamamıştım Donk'a koşarken Ferdi depar atıp adama takılıyor gibi gelmişti bana , direkt Fernandes'eymiş.

Gerçekten Beşiktaş'ın cezasının bittiği bir maçta insan komplo teorisi düşünmeden edemiyor.

Bu arada hem Donk'un olayı ile ilgili hem gördüğümüz kart ile ilgili talimatname ne diyor bilen biri var mı ? Kartlar haklı mı haksız mı ?

cochise dedi ki...

donk'un olayında, eğer topa kıyafet cart curt herhangi birşeyle müdahele ederse ihlaldir deniyor. Yani açıkça penaltı ve kural ihlali. diğer kırmızı kartlar sanıyorum verilebilir kartlar ama dünya üzerinde bunu yapacak adam yoktur barış şimşekten başka. örneğin hatırlarsanız dennis wise chelsea-GS maçında sahaya giren pkk'lıyı tekmelediğinde kart falan vermedi hakem.

Cavid Nazım dedi ki...

ya her şey bir yana da , biri kalkmış almeidayla mottaya para cezası versin yönetim diyor. öteki fernandese sövüyor. fernandes konusunda olup bitenlerde adamı medyanın, taraftarın önüne atan yönetimde de kabahat var. kusura bakmayın ama bu şövalye ruhlu taraftar ve takım profilinden ikrah ettik artık. zaten bütün merciler beşiktaşın tepesinde boza pişiriyor. bir de oyunculara sahip çıkmak yerine para cezası mı verilecek. iki yıl önce sezon sonunda hüseyin göçekin katlettiği maçta sahaya giren taraftarları hatırlayın. orada meloyla ebue yumruğu basmak için gardlarını almıştı, araya ernst girmese tekme tokat dövecekleri taraftarı. galatasaray para cezası mı verdi oyuncularına. yeter artık. bu iyicil taraftar, efendi yöneci profili olduğu sürece böyle tiyatroları daha çok izleriz. bize orospu çocuğu, mafyatik yönetici ve cazgır taraftar lazım. cazgır televizyon yorumcusu lazım, ali ece gibiler yerine rasim ozanlar filan lazım. sahiden yeter artık. efendilik, entelektüellik, tanıl boravarilik gibi özellikler futbolda para etmiyor, bu gerçeği artık anlayın. bu haliye beşiktaşın yerine hazırlanan takım kaspımpaşadır. o stada da kimse güvenmesin, yarın birgün o stadı bir şekilde beşiktaştan alıp kasımpaşaya verebilirler. türkiyede her şey olur.

Adsız dedi ki...

@Cavid Nazım

Sorun şu ki, bahsettiğin formata bürünen Beşiktaş'la zaten bir ilgim olamaz.

Tecavüz kaçınılmazsa bacaklarını aç, enişten yengenle mutluysa versen ne olur, tarzı işler şahsen bana göre değil.

Ha, mesele tepki vermekse verirsin ve Yönetim de vermelidir. O başka.

Sözü shelbyl'in sevdiği motta ile bitireyim: es gibt kein richtiges leben im falschen.

Doğrudan ve gerçekten bahsedenler romantik damgası yediğinde yamuk bir şeyler olduğu kesindir.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

su mac tescil edilirse dukkani kapatip gidelim direk alman ligini falan takip edelim. boyle tiyatro gormedim.

can dedi ki...

@Cavid
Kusura bakma uslubum icin ama sacmalamissin. Mafyatik yoneticilerle filan Besiktas'a yapilan operasyonlar engellenebilseydi 2004 operasyonu yapilmazdi. Ayrica, eger mesajimin tamamini okuduysan futbolculara verilecek para cezasini cok daha buyuk bir onlem paketinin parcasi olarak gordugumu anlardin. Ayrica bir kac sene sonra Kasimpasa'nin esamesi okunuyor mu gorecegiz. Turkiye boyle cok sermaye/politikaci destekli sisirme takimlar gordu Istanbulspordan Jet Fadillara.

QuaresmA dedi ki...

Ne maç tekrarı ya, tribünden adam inip oyuncuya saldırdı. Kimsenin kılına zarar gelmediği zaman bile hükmen mağlubiyet aldıydık, bu maç tekrar edilse ne olacak ? Yine aynı senaryo oynanacak, göt kılları bu defa kural hatası olmadan tiyatroyu oynatacak. Kısacası hükmen galibiyet alınması gerekiyor.

Eğer hükmen galibiyet alınamıyorsa, takımı bu ligden çekmeyen yönetim de art niyetlidir ve bu şerefsizliğin içindedir. Stad için kulübün onurunu peşkeş çekmektedir.

sadrazam dedi ki...

RTE stadında, RTE yönetiminde, RTE'nin takımına karşı mücadele ediyorsun.
Ne bekliyordun yarram demezler mi adama?

Cavid Nazım dedi ki...

dünya görüşü itibariyle paranın para ettiği bir dünyanın düşmanıyım. ama futbolda işler böyle para-lobi-güç ekseninde yürüyor maalesef. beşiktaşın yüzüncü yıl şampiyonluğu o bahsettiğim yönetim yapısının eseriydi bir yerde. şampiyon olamayan ve büyük takım olma iddiasındaki bir takımın bu haliyle sürdürülebilirliği yok. buradakilerin yaş ortalaması herhalde 20'lerdir. şöyle düşünelim, 2000 sonrası doğan çocuklar, hele rekabetçi, güçlü ve acımasız olanın adam yerine konduğu bir ideolojik iklimde büyümüş çocukların kaçta kaçı bu beşiktaşı tercih eder. bence uzun vadede dolduramayacağı bir satd yapıyor beşiktaş. biz de ya türkiye ligini izlemeyi bırakacağız ya da gs-fb rekabetinden müteşekkil bir lige razı olacağız. ben bu pislikle pisliğe bulanmadan mücadele edilemeyeceğini düşünenlerdenim. kansız devrim mümkün ama müşküldür.

Adsız dedi ki...

@Cavid Nazım

"O halde biz de gölgede savaşırız".

Unknown dedi ki...

Anlamak mümkün değil. Benim futbol bilgim anlamaya yetmiyor daha doğrusu: Her maçın ilk yarısında şiir gibi top oynayan takıma ne oluyor da 2. yarıda darma duman oluyor, atak üstüne atak yiyor? Üstün olmanın ve ikinci yarı da kontra oynayalım gibi bir düşüncenin sonucu mu bu? Takım nasıl bu kadar düşüyor, nasıl bu kadar mahkum oynuyor anlayamıyorum. Hakemden şundan bundan önce ilk problemimiz budur; ikinci yarı da bu takıma ne oluyor?

Barış Şimşek beğendiğim bir hakemdi aslında. Fakat bazen Cüneyt Çakır'lığı tutuyor ve kolayca maçın önüne geçiyor. Bugün de aynısını yaptı maçı resmen katletti. Donk'un pozisyonunda en azından bir endirekt vuruş bekliyordum ama atak Tolga'da bitti. MHK başkanı da açıklama yapmış karar doğru diye. Yalnızca bireysel olarak değil kurumsal olarak da katlediliyoruz.

Fernandesle alakalı pozisyon ise ayrı bir fecaat. Arkadaş adam bıçakla girip bizim futbolcuyu katletse, ki bu Kasımpaşa'nın taraftar profili düşünüldüğünde gayet olası, kim verecek bunun hesabını? Almeida ve Motta'ya gösterilen kırmızı karta ise ne denir bilmiyorum. Herşeyin yanlış olduğu ortamda isteniyor ki Beşiktaşlılar doğru olsun. Ayıp.

Bu senenin bütün kritik maçlarında hakemler doğradı bizi. Buna karşı gerekli mücadeleni var yönetim olarak. (Hoş kirli siyasetin bu kadar futbolun içinde olduğu bu dönemde bu mücadele fayda getirir mi bilinmez) Fakat yukarıda bahsettiğim taktiksel probleme Bilic ve teknik ekip acilen çözüm bulmalı.

Son olarak da ben teknik ekibe ve Bilic'e hala güveniyorum. Adamlar ilk senelerinde her türlü cenabetlikle karşılaştılar. (GS maçı, bu maç, taraftarsız oynama cezası vs) Şu stad sağ salim bir bitsin sonra önümüz açık, yeter ki bu ekibi yemeyelim.

Not: Cavid Nazım'ın dediği hiçbir şeye katılmıyorum. Beşiktaş taraftarı sevinmek için sevmedik der. Haksızlığa karşı yenersin yenilirsin ama mücadeleni onurlu bir şekilde devam ettirirsin. Çözüm onlar gibi olmak değil. Küme düşsek ne yazar abi? Başarıya bu kadar tapmanın alemi yok.

Unknown dedi ki...

Bu maçta beşiktaşlı oyuncuların ve taraftarların provoke edilerek beşiktaş'ın ceza alması ve kasımpaşa maçında beşiktaş'ın kemik taraftarı ile ev sahibi sıfatıyla maç oynamasının engellenmesi planı olduğundan kuşkulanıyordum, haklı çıktım. Normal bir hakemle ilk yarı maç kopardı, ağzımıza sıçtı resmen. Takımda nouma, mansız, zago, üzülmez gibi oyuncular olsa daha ilk yarı zıvanadan çıkarlardı. Uyduruk fauller, lehimize verilmeyen fauller 10'dan fazlaydı. Öyle bir hakeme karşı maç kazanamazsın. Yönetime, kulübe mail, faks yağdırmalıyız. Yalnızca maç tekrarı değil, tff ve mhk aleyhine çok sert açıklama yapmaları gerekiyor.

Bilic'e de söylenecek çok laf var, gözden kaçmasın, bi takım 55'inci dakikada bitmez bitemez. Hani veli iyileşmişti. Fernandes'i oynatacağına sağa necip'i koy, ortaya atiba-oğuzhan-mehmet akgün'ü. Fernandes bizi satmıyorsa ben de ne olayım. İkinci yarı başında varyeteye girip kaptırdığı ilk top üst üste taçla gelip gol oldu. Bilic, madem takımının orta sahası 55'te bitiyor, en çok yorulanı çıkarıp veli'yi, o yoksa memet akgün'ü alacaksın. Hadi birinci golde bi suçun yok, ikinci geliyorum diye bağırırken neyi bekliyorsun? Holosko'dan ne verim aldın da oyuna sokuyorsun. Mehmet akgü geçen hafta takımın ayakta kalan tek oyuncusuydu. Maalesef sezon asıl bu maçta kaybedildi. Bu maça it gibi düşmana hazırlanır gibi hazırlanmak gerekiyordu. Biz 63 kişi cenazeye gidip beşiktaşlı duruşu yaptık. Amatör kulüp mü burası? Tolga'ya tüm takımın başsağlığı dilemesinin başka yolu yok mu?

20 tane hakem penaltı olmalı diyor , Zekeriya Alp hakem doğru karar verdi diyor.

Bir de bu adam ne sıfatla MHK başkanı oluyor yahu ? Hakemlik geçmişi olmayan bir adamın merkez hakem kurulu başkanı olması anca Türkiye'de olur zaten , bir de bunun Beşiktaş'lı olması ...

Abi adamlar bu tarz mevkilere kendi adamlarını getirince nasıl kollatıyorlar kendilerini bizimkiler aman allah korusun geçtim kollamayı Beşiktaş'a tarafsız bile olamıyorlar yaw ..

Cavid Nazım dedi ki...

can nam salağa cevap verme gereği duymuyorum. sadece şu, bu tür salaklar yüzünden beşiktaş medya manipülasyonuna açık. şike sürecindeki sorun mafyatik yönetci de değil, siyasettir. eğer tersi olsaydı mutlaka galatasarayın da başı yanardı. benimkisi ne yazık ki aşırı gerçekçi bir bakış açısıdır. yorumum tanıl boralık taslayabileceği tek alan futbol olanlara ağır gelmiş olabilir. tanıl boralar sosyoloji makalesi yazsın, burası yeri değil bunun. beşiktaş batıyor ve bir takım şeylerin hesabı cilalı laflarla sorulamıyor.

schwadorf dedi ki...

Maçın tekrarı için değil, hükmen galibiyet için itiraz etmemiz lazım.

Başkasının stadında, başkasının tribününden bir adam sahaya atlayıp bizim futbolcumuza saldıracak ve biz maçın tekrarını isteyeceğiz öyle mi?

Bize 4 maç ceza + hükmen mağlubiyet verilmişti. Bakalım ne olacak.

Maç tekrar edilecekse dahi 30. dakikadan itibaren 0-1 skorla ve bizim penaltı vuruşumuzla başlamalı.

mit dedi ki...

Ben bu maçta Ferdi'ye üzüldüm arkadaş. Kendi taraftarın sahaya girip sana tekme atıyor. Bundan daha acı bir şey var mı? Üstelik bugün o kadar da kötü oynamıyordu. Tamam, eski Ferdi değildi gene ama en azından pas yapıyordu, koşuyordu. Ben üzüldüm abi adama. Onu paragöz diye medyanın ve taraftarın önüne köpek gibi atan yönetimin suçu bence bu. Sezon başını hatırlayın, Fernandes gitsin diye ellerinden geleni yapıyordu basın. Bizimkiler de ekmeklerine yağ sürdü, küstürdük adamı. Zaten hep BJK'nin yabancılarının üzerine oynarlar. Webo'yu alacağız, "Olmaaaaaz! Webo büyük takım oyuncusu değiiiil!" Evet, görüyoruz... Holmen... "Olmazzz!" Nouma... "Gitsiiiiin! Tüüü! Kakaaa!" Hep aynı terane...

Hakem için de ayrı parantez açmak lazım. Maç 1-1 oluncaya kadar elinden geleni yaptı sağ olsun. Olmayan fauller, olmayan ofsaytlar, saçma sapan kartlar, daha neler neler... Kasımpaşa'nın ikinci golünde de ilk pozisyon ofsayt, sonra da faul var. Ama ne gezer... Formamız "renkli" değil ki.

Bilic'e de sallamayın boşuna. Adam kimi sokacak? Kerim sakat, Veli'ye düşecek iş yok, Ömer sakat, Muhammet'i gördük. Bir Holosko vardı, o da Mustafa ve İsmail gibi sakatlık kurbanı. Üçü de toparlanamayacak bunların. Kim kırdıysa bacaklarını işini iyi yapmış.

Kısacası bu maçta puandan çok şeyler kaybettik. Ligi Fener'e verecekleri iyice ortada, takımın morali bitik, seyircisiz maç cezası kesin gelecek, Ferdi küstü, takımın en iyi iki adamı kırmızı kart... Siyah-siyah Beşiktaş.

Yine de Beşiktaş, ille de Beşiktaş!

Unknown dedi ki...

İlk satırda kasımpaşa maçında yerine kasımpaşa stadında demek istemiştim.

Bu maçın tescili büyük skandal olur gerçekten ötesini konuşmaya gerek yok.

Donk'un pozisyonu %100 penaltı çok net bir kural hatası var.

Sportmenliğe aykırı hareketten en az 2 maç ceza alması lazım.

Kasımpaşa'nın da fiili saldırı , yetersiz güvenlik (zira adam atlamış sahanın yarısını geçmiş ben bir tane hareketli güvenlik görevlisi görmedim) gerekçeleri ile en az 3 maç saha kapama gelmesi lazım.

Bunlar olmadığı takdirde artık (zaten bir halt olacağımız yok da) ligden mi çekilinir paf takımla mı devam edilir bilemem.

can dedi ki...

@ Cavid
Ben sana sacmalamissin derken bile uslubum icin ozur dilerken senin bana neye dayanarak bile belli olmayan bir sekilde "salak" demen herhalde mafyatik yoneticilere fazla ozendigin icin oluyor cilalitas taraftari.

Unknown dedi ki...

@Burak Basaranlar

ikinci yarılardaki oyundan düşüşleri hakem kararlarından bağımsız değerlendirmemek lazım bence. mesela bu maçta biz golü attıktan hemen sonra başladı ince ince kıymaya. normalde taktir hakkını kullanıyor hiç de göze batmıyor ama taktir hakkını hep rakipten yana kullanınca oyuncular da mental olarak bitiyor haliyle. koşu mesafeleri vs. fiziksel düşüş olmadığını gösteriyor zaten, mental olarak oyundan düşüyorlar 2. yarı. Allahtan bu maç kural hatası oldu da hakemin o "taktir hakkı" da programlarda sorgulandı biraz. kasımpaşaya faul olmayan pozisyonlarda faul verip beşiktaşa vermemesi, taç ve frikiklerin yerlerinden kullanılmaması vs. konuşuldu. ben bu takıma da Bilic'e de çok güveniyorum, oyundan düşüşün de direk hakem ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

gs maçının ikinci yarısında bizim aleyhimize verilen ve lehimize verilmeyen çok fazla faul vardı, fener maçı öyle, bu maç da aynı şekilde. düşünsenize atak yapıyorsun adamlar faulle durduruyor kart çıkmıyor faul bile verilmiyor, rakip atak yapıyor topu alıyorsun hakem hemen düdük çalıyor. hem atağa çıkmanı engelliyor hem de haksız kart göstererek senin ikili mücadelelere rahat girmeni engelliyor. böyle düşünüldüğünde beşiktaşın 2. yarılardaki oyundan düşüşü hakem kararlarından bağımsız değerlendirilmemeli. bu yüzden "hakem neyse de biz de iyi oynamadık" şeklindeki yorumlarla takıma haksızlık yapılıyor bence.

Cavid Nazım dedi ki...

sanırım ileride konuşabileceğimiz bir beşiktaş olmayacak. ne yazık ki belli bir eğitim seviyesinin üzerinde görünenlerin çoğu, başarı-ekonomik güç, ekonomik güç-başarı arasındaki, nefret ettiğimiz; ama her büyük takımın bir yerde tutsağı olduğu o kapalı devre ilişkisini anlayamamış. şampiyon olamazsan taraftarın olmayacak on beş sene sonra. yaptığın stada kukla mı oturtacaksın, robot mu bağırttıracaksın, formanı semavi mahlukata mı satacaksın, lig tvye abone taraftarın olmayacak, az olacak, yine doğranacaksın. sevinmek için sevmedik, başarı odaklı düşünmüyoruz gibi bir tür çileci aşkı cilalıyorunuz, hepsi bu. beşiktaş zor bir dönemeçten geçiyor. bu zor dönemeç ancak işaret ettiğim tiploljiyle geçilebilir. bilic veya önder özeni tartışmak yersiz. yönetimin yetersizliği tartışılmalıdır.

Bu arada sahaya atlayan adamın Bursa taraftarı olduğu filan yazıyor ekşi'de ...

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Cavid Nazım dedi ki...

@ can

hepimizin sinirleri bozuk. kusura bakma. neyse işte sen ince sözler ediyorsun, ahlaki bakıyorsun meseleye ben de en kötü senaryoyu öngörüp bu düzenle ancak kendi silahıyla mücadele edersin yoksa yok olacaksın diyorum. 90'larda şerefli ikincilik lafı vardı, şimdilerde de sevinmek için sevmedik, lakin iki kafa yapısı da beşiktaşı rekabet edemez hale geldi. galatasaraylı arkadaşım bile üzülerek şunu söylüyor: ''beşiktaş mahalledeki çok iyi çalım atan, teknik ama yaşı küçük ve boyu kısa olduğu için mahalledeki kodamanların takımlarına almadığı sümüklü oğlan çocuğuna benziyor.''

Unknown dedi ki...

@Semih Ü.

Haklısın hocam kesinlikle hakem kararlarıyla da etkisi var bahsettiğin durumun. Ama durumu yalnızca bununla açıklamak pek yeterli değil.

Zira Sivas ve Konya maçında da aynı durum mevcuttu. İlk yarı çok iyi oynayan bir takım, ikinci yarıda ezilen, atak üzerine atak yiyey (atak yemese bile karşı takımın oyunu domine etmesine izin veren) bir Beşiktaş vardı. Farklı rakipler ve farklı hakemlere rağmen Beşiktaş her maçta istisnasız bunu yaşıyorsa daha elle tutulur bir açıklamaya ihtiyacımız var.

Yedekteki alternatifsizlik bunlardan biri sayılabilir. Yedekten gelen oyuncular oyuna neredeyse olumlu anlamda hiç etki edemiyor. Bir sebebi de Bilic'in üstün durumda olmasına rağmen hatlar arasındaki boşluğu kısa tutma çabası olabilir. İleri atılan her top aynen karşı takımda kalıyor, karşılanan tüm toplar da karşı takıma armağan ediliyor. Bilemiyorum belki de bu söylediğimle hiç alakası yoktur ama her hafta aynı sahne yaşanıyorsa, hakem bir yere kadar açıklar bu durumu...

cochise dedi ki...

@ Semih Ü.
al benden de o kadar. GS maçında Drogba'nın ayağına bi darbe geldi faul verilmedi tekrar gösterdiler, itirazlar falan gırla. bizim her maç ferdi'nin 2 aşil garanti.

ama bugünkü maç öyle fener-gs maçı gibi bir şey değildi apayrıydı. bu kadar çok sayıda adaletsiz faul kararını hayatımda hiç görmedim. maçı bir taraftan diğerine veren hakem çok gördük ama onlarda bile adaltesiz olan toplamda 4-5 karar olur yahu sadece ilk yarıda en az 10 belki daha fazla aleyhine haksız karar çıkan bir takım ne kadar oynanabilir ki. hatta ilk yarı bitttiğinde "bu maçı alamayacağız ama sonrasında takıma söven ..." diye birşey yazacaktım ama neyse dedim hakem belki 2. yarı normalleşir.

Bizim Kavalcı da hiç anlamıyor toptan; 2. yarı hakem tüm takdir haklarını rakipten yana kullandı diyor. Ulan asıl ince ince doğrama ilk yarı oldu. onu bile anlayamayan adam üst düezey yönetici.

Bu arada mafyatik olsak farklı olur diyenler; 2007 ya da 2008 bir Fener maçında da ince ince doğranmıştık buna en yakın maç izlediğim(Cisse orta sahada kendini yere attı diye sarı kart falan görmüştü). hatta maçın sonunda da birşey olmuştu ama hangisi hatırlamıyorum. sonrasında Sinan Engin esip gürlediydi. Sonraki maç sivas maçı 1-1 gidiyor dakka 80 bobo gol pozisyonunda arkadan sivaslı iteliyor faul vermiyor dönen top gol. yani o işler her zaman işlemiyor... Üstelik bu yıl durumlar çok farklı; demirören var gezi var komplolar havada uçuşuyor falan filan.

özetle şu maçtan sonra bizimkiler A-2 çıkacağız dense bana uyar.

NOT: Sivok'u da adamlar listesine ekledim, son on dakika tekme tokat girdi heriflere, bize bunu yapacak adam lazım, o son dakkada orada oleyi çektrimecen dalacan hacı. ama asıl holosko o golü atsaydı o stad bir sesizliğe gömülseydi benden daha mutlusu olmazdı..

planck dedi ki...

sahaya atlayan adamın üstünde beşktaş forması var ama eleman bursalı: https://scontent-b-mad.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1395131_10152069131813610_506045081_n.jpg

cochise dedi ki...

bu arada sahaya giren adam kasımpaşa tribününden girmiş, bursa formalı fotoğrafı da var ama twitter'ına bakıldığına beşiktaşlı.

Ben de anlamadım ne ayak...

can dedi ki...

@ Cavid
Eywallah. Sinirlerimiz bozukken birbirimize girmenin manasi yok.

Cavid Nazım dedi ki...

çarşının taksime yürüdüğü söyleniyor. iskra!

cochise dedi ki...

istanbulda olaydım keşke. bir de yarın işe gitmeyecek falan. bir de 30 yaşın altı olsaydım tam olurdu valla.
bu arada bu çarşı bilgisi teyitli mi ?

YSY dedi ki...

Maçla ilgili teknik degerlendirmede cok net fiziksel yetersizligimiz on plana cikiyor. Niye bu kadar gucsuzuz bilemiyorum. Artik antreman sahasindan mi kaynaklaniyor yada tesislerin altinda yatir mi var valla siyirdim artik iyice.

Diger olaylar ile ilgili ise hic girmeyecegim konuya, macin net tekrar edilmesi lazim.

Adsız dedi ki...

Çok trajikomik gerçekten. Tanıl Bora'lar vs üstelik. Yahu biz zaten bunların frekansında olsaydık bunları tartışıyor olmazdık, kapiş? Henüz yakın geçmişte olmaya çalışan bozuntular oldu ama yine de olamadık, buna da kapiş?

Derdiniz nedir kardeşim önce bunun adını koyun. "Böyle devam edersek Beşiktaş taraftarı kalmayacak maalesef". Adını koyalım, "azalacak" demeye çalışmış garibim.

İyi de bilader, hadi ben sormadım, bu forumların tercümesini okuyan mesela bir Sırp dese ki Beşiktaşlılık nedir diye, yani yahu neden bunca takım arasından Beşiktaş'ı seviyorsun diye, ne cevap vereceksin. Mafya bozuntuları olsun, yönetimle beraber çalışsın, cümle hakem vs bizden korksun etc.

O halde derdin renklerle mi kardeş. Yani tek derdin siyah-beyaz dışındaki renklere alerjin mi. Böyleyse kolayı var. Bak mesela Juve'si var, Partizan'ı var. Değilse Beşiktaş'ı böyle dönüştürme çabaları ne ayak. Olmuyor işte. Bu şaibe elbisesi bize uymuyor. Bana göre bunu uzatmanın gereği de yok.

Love it or leave it.

theotheo dedi ki...

şimdi hemen başlayalım.

yine beşiktaş romantikleri başlamış birşeylere. önder özen pek ortaya çıkmıyo niyeyse bu durumlarda ha neden acaba?

1. beşiktaş futbol takımının kaptanı sivok. yani hacı necip kaptan çıkıyo sivok kaptan çıkıyo. ulan ne demek ya koskoca beşiktaş kulübünün kaptanlığını yapan adamlara gel.

2. shelbyl. eger senin iyi transfer dediğin atiba iyi olsaydı o ilk yediğin golde felç olmazdı. sana niye vasat dediğimizi anlamışsındır heralde.

3. bu mağlubiyetten sonra. ya devre arası ya da sezon sonu bilic ve özen gider. yerine kimin geleceği az çok belli oldu zaten.

Deniz dedi ki...

Olm teo, takımı doğradılar sucuk gibi sen hala ben demiştimdesin. Ayıp lan?

Cavid Nazım dedi ki...

@james sneijder

en büyük sorun belli bir kesim taraftardaki takıma bir tür değişmez kültür yapısı atfedip, biz beşiktaşı bu yüzden seviyoruz demek. böyle bir şey yok. hiçbir çocuk tuttuğu takımı bir tür ahlaki bilinçle seçmez. takımın kadrosu iyidir. başarılıdır. sınıfın kodaman çocukları beşiktaşlıdır. babası dayısı etrafındakiler beşiktaşlıdır. veya başka takımı tutan, kıl olduğun birileri vardır filan. bu takım tutma bilinci meselesine girmeyelim, gereksiz uzar.

yalnız en gülünç tespit, ''başarı odaklı'' düşünüyorsan git renklileri tut lafı. bir tür savunma mekanizması olarak yeni modalandı bu. o zaman sen de madem başarı odaklı düşünmüyorsun, zeytinburnu sporu tut, olmadı i.b.b. yi tut ne bileyim. boz baykuşlar kadar olmadınız.

bir gerçekten söz ediyoruz, sportif başarı olmadan yd yıkımından kurtulmak mümkün değil. sportif başarı konusunda da acele etmek gerekiyor. hayat sürekli akıyor, fark açılıyor, faizler birikiyor, rakiplerin kasasında paralar birikiyor, rakiplerin namı, şöhreti kaliteli yabancı oyuncular arasında birikiyor. şaibeli şampiyonluk istiyoruz dediğimiz yok. artık hakem trajedileri istemiyoruz. mafyatik derken, maç sonrası kamera uzatıldığında viyaklaya viyaklaya kimsenin sallamamadığı demeçler verenler yerine bir telefonuyla suyun başını tutmuş bazı kodamanları ürkütecek tipte yönetici istiyoruz dedik. kimse birileri birilerinin topuğuna sıksın, takımın başına alaattin çakıcı filan geçsin demiyor kardeş. mafyatik adam istiyoruz demekle mafya istiyoruz demek arasında fark var.

keşke sadece takım meselesi olsa. insanların anlam dünyalarına bilinçdışında raptettikleri bazı göstergeler var, mesela, sadece mafyatik yönetici nitelemesinden hareketle, doğrudan doğruya, nitelemeyi kullananın şaibeli şampiyonluk istediği fikrine varabiliyor ortalama bir adam.

bunları aşmak zor. ya sev ya terket buyuruyor, ingilizce olunca fiyakalı tabi. bence sen terket ve zeytinburnu tribününe git veya kafaya oynayan takımlar arasında statüsü kaybolmuş leeds united'ı, newcastle'ı filan tut. en azından orada hakem skandalları nadiren yaşanıyor, hem de daha kaliteli bir ligin takımları.

theotheo dedi ki...

@deniz

gidin çay demleyin beyler.

takımda bi cacık yok diyoruz. yok bilic şöyle özen böyle hani lan. 11 maçta 14 puan aldı takım. ayıp denen bişey var birader.

ben çok açık bişey söylim. bu takımda tek topçu var. o beğenmediğiniz almeida. geri kalan hepsini yollasan bir tane beşiktaşlı üzülür mü lan. harbiden söyle. ah şu gitmeseydi diye.

ulan böyle takım olur mu? beşiktaş bir defa takım değil. hani kalite zaten yerlerde ona bişey demiyorum da. takım da değil yani.

antep iyi bir noktada bitirsin ligi. yeni stad. yeni hoca. o isim de sergen yalçın. geçip gidiceksin. ondan sonra kafaya oynayan savaşan saldıran beşiktaş izlersin ancak. fenerin 3.antrenörü ile ancak bu kadar.

schwadorf dedi ki...

Kanaltürk'te söylediklerine göre sadece Donk'un pozisyonu değil, sahaya giren adamın Fernandes'e saldırmasının ardından maçın tatil edilmemesi de kural ihlaliymiş. (oyun kuralları kitabından okudular)

Benzer durumda biz ne futbolculara, ne hakemlere hiçbir fiziksel müdahele olmamasına rağmen hükmen mağlubiyet ve 4 maç seyircisiz oynama cezası almıştık.

Maçın tekrarı için değil, hükmen galibiyetimiz için itiraz etmeliyiz.

can dedi ki...

@schwadorf
Sorun su ki bu isleri yapmasi gereken biz degiliz, yonetim. Yonetimin kalibresini de yarin net bir sekilde gorecegiz.

theotheo dedi ki...

@schwadorf

hee birader hatta 9 puan oluyomuş böyle galibiyet olunca.

ulan beşiktaş taraftarı bundan medet umar mı be. ayıp ayıp.

açık söylim. ben beşiktaşın yenilmesine sevindim. çünkü bu oyuncular bu ekip futbol şubesi falan bunlar beşiktaşa yakışan adamlar değil. doğruya doğru konuşalım. beşiktaş futbol koordinatörü olarak mahmut usluyu getirsen fenerbahçeden. çok ciddi söylüyorum beşiktaş daha iyi bir noktaydı. oynadığın 11 maçta 14 puan almışın. hala hükmen galibiyet derdindesiniz. allah akıl fikir versin.

mehmetgurman dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
schwadorf dedi ki...

@theotheo

Çok iyi bir Beşiktaşlısın, tebrikler... Seni kaale alanlara sabır diliyorum. Neyse ki ben bu kategoriye girmiyorum.

Doğruya doğru konuşalım deyip sahada doğranmamıza "seviniyorsan" diyecek laf yok. Hakkımızı da aramayalım o zaman, oldu paşam.

Bu konuda ben de katılmayacağım Cevad.

Beşiktaş'a gerçekten yakışmıyor.Zaten yapmaya kalktığımızda da elimize yüzümüze bulaştırırız ki saçma bir transfer teklifi olayından 2 sene Avrupa'ya gidemeyip şikeci damgası yedik.

Bizim mücadelemizin olayı başka.Beşiktaş diyince büyük kesimin aklına şeref , mücadele etmek geliyorsa bunu göğsümüze kaç yıldız takmak , kaç forma satmak için feda edelim ?


theotheo dedi ki...

hakkını sen mi arıcan?

koordinatörü ben mi oturttum oraya? hani nerde açıklama.

beyler geçelim lütfen. gerçek dünyaya dönelim.

ya diyin ki. bu ekip bu işi beceremedi. bu kadar basit ya. hadi lan bu maçı kural hatası diyip senin lehine tescil ettiler. e 2.yarı tt arenada gs seni tokat manyağı yapmıcak mı? o zaman ne diceksn?

theotheo dedi ki...

@sneijder

uefada yarı finale böyle çıktı fb haberin olsun bro.

Cavid Nazım dedi ki...

@theo

ekip hatası filan değil. baştan sona yapısal bir sorun. baştan sona pisliğe bulanmış türkiye futbolu mercileri, tarafları, kurumları içinde beşiktaşın yönetsel zihniyetine işlemiş bir pısırıklık. mesele td, sportif direktör değiştirmek olsaydı işler daha kolay çözülürdü. bu koşullarda kimi getirsen bu yapıda başarılı olamaz. lucescu'nun başını bile benzer olaylarla yediler.

Adsız dedi ki...

@theo

Derdin Beşiktaş değil ortalığı karıştırmak. Bunu çok önce yapmam lazımdı ama şimdi yapıyorum ve bundan sonra söylediğin her lafı ignore ediyorum.

Son olarak noldu senin bilmem kimi siyasi olarak bitirmeye çalışan bilmem kimlere? Verdiğim linktekileri okumaktan bahsetmediğine göre ciğerine dokunmuş. Bu da Beşiktaşlı değil kimlerci olduğunu gayet iyi gösterdi.

Anca git.

planck dedi ki...

theo ve cavid,

beyler bu söylediklerinizi bir de semtte söyleyin, şimdi taksimden dönenlere söyleyin hadi bakim..

BesiktaskUlan dedi ki...

Bu maçla ilgili hiçbir şeyi tartışmam arkadaş.

Artık, bu saatten sonra, "güç" konuşur, o da elbette Başkan ve yönetimin yapacaklarıyla doğru orantılıdır.

Onların elinden bir şey gelmiyorsa, biz yapacağız. Ne yaparız bilmiyorum, ama bir yolunu bulabileceğimize inanıyorum.

Çünkü bu futbol işi değil. Teknik, taktik, futbolun içindeki hakem hataları vs... değil.

Bugün Beşiktaş, Kasımpaşa Stadında -Gerçek adını anmak bile istemiyorum- tam anlamıyla yok edilmiştir. Ne Cem Papila ne de Sinan Engin dahi bu kadarı becerememiştir.

Açık seçik deniyor ki, Beşiktaş gidecek yerine Kasımpaşa gelecek. Yoksa birkaç hakem hatası değil mesele, resmen canımız tehlike altında artık.

Bir kere bu haklı olduğumuz -ki bu sefer bunun bir oranı bile yok- durumda dahi sesimizi çıkartıp müdahale edemezsek, Beşiktaş'tan ziyade Türk futbolunun sonu gelmiş demektir. Bugün karşımızda duranlar, yarın başlarına gelecekten habersizdirler. Bize yapılana ses etmeyen tüm kulüpler, çok daha fazlasına maruz kalacaklardır.

Resmen ilan edildi; Beşiktaş, Gezici'dir ve ona her şeyi yapmak serbesttir. Yoksa hakemin ayarlanması değil konu, onun bu kadar rahat saçmalayıp, arkasının gelemeyeceğini bildiği için, yayından görülmesine rağmen yalan söylemesidir. Lick Tv de bunun taşeronu olmuştur, alçakça tavrını, "ses kayması" ile açıklamaya çalışmıştır.


Artık bir karar vereceğiz. Bu lig, hakem hatalarını, hatta şikeyi bile kaldırabilir ama bir efsaneye son verilmesini kaldıramaz.

Tüm takımları tek tek ezecekler ve Türkiye'de olduğu gibi yine ses edilmeyecek.

Şikeden bile beter bir durumla karşı karşıyayız. Şikede birkaç kişi anlaşır, ama şu anda tüm futbol camiası bize karşı anlaşmış durumda.

Ya en sert tepkiyi vereceğiz ya da kaybolup gideceğiz. Bunun dönüşü yok.

Basar dedi ki...

@theo

Arkadaşım fener de bizi tokat manyağı yapacaktı ama maç 3-3 bitti. Senin teorilerin pek tutmuyor galiba?!

theotheo dedi ki...

@basar

10 a 11 kalende 5 tane net gol pozisyonu veriyosan skora falan bakma. ben bakmıyorum yani. gs de fenerde beşiktaşı tokat manyağı eder. kasımpaşa bile kaç tane pozisyona girdi.

sherlockholmes dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Gerçekabi ne çektiysek Beşiktaşlıyım diyenden çektik.

Turgay Ciner , Zekeriya Alp , Yıldırım Demirören ...

Gerçekten hazmetmesi zor.

Adam onursuz bir şekilde çıkıp Federasyon başkanıyken takımı şikeden kurtarmak için neler yaptığını anlatıyor , bizimkiler sırtından sırtından bıçaklıyorlar.

Ulan insan Beşiktaş'a nasıl kıyar be ...

cochise dedi ki...

@theotheo
zor tutuyorum kendimi senin gibi troll'e cevap vermemek için ama duramıyorum. ulan şu pozisyonları say bakalım. bir gram dürüstlük varsa sende "10 a 11 kalende 5 tane net gol pozisyonu" yazıyorsan o pozisyonları da söylersin. söylesene hangi pozisyonalrmış onlar. bir de maç 3-3 10-10 oynanırken kim pozisyon buldu onu da yaz. trollük yapıyorsan bile doğru düzgün yap.

Sende bir gram beşiktaşlılık yok lan. sen ne biçim bir insansın. ulan insan kavgalı bile olsa kardeşine tekme tokat saldırılarsa bi tekme de atmaz ama belli ki sen atarsın. her maçtan sonra yazılır ama dünkü maçtan sonra bunlar yazılmaz be arkadaşım. normal şeyler mi oldu lig başından beri. normal bir maç mıydı dünkü.

Sen bir tane bile maç izlemeden bu kadar insanın siniri hoplatmaya ne hakkın var.

Sen git telegol'den ondan bundan takip et; sonra bu maçta beşiktaşlıları kızdıran sanki sadece donk'un poisyonuymuş gibi ona cevap ver.

Senin gibi maç izlemeyen birine belki utanırsın diye bir kez daha yazıyorum: Dünkü maçtaki hakemin aleyhimize verdiği haksız karar sayısı 10'dan fazlaydı. belki çok fazla. şöyle bir ortamda futbol mu oynanır. dünkü maç Fener-GS'ye karşı olsa onlar muhtemelen maçı tamamlayamazdı. GS'den emin değilim ama Fener kesin. Ama sen biliç eleştir -takım eleştir şu maçtan sonra.

takımda 9 sakat varmış, takımın sahası bile yokmuş, ne olduğu belli olmayan olaylar nedeniyle 4maç sahası kapanmış (bu maçlarda hep puan kaybetmiş), "shame on you" dediği için hocan ceza almış bunlar sana koymaz. durma devam et. yere düşen kardeşine saldırırlarken sen de ne güzel vuruyorsunuz bir de ben vurayım.

Bundan sonra (bana vereceğin cevap hariç) ne senin yazdığın ne de sana cevap verilen hiçbir entry'yi okumayacağım.

Not: Fener maçı ile ilgili yazdıklarımı araya kaynatma; şu beş pozisyonu say da bilelim...

theotheo dedi ki...

@cochise

benim görüşlerim sezon başında neyse. şu anda da aynı bak.

önder özen geldiğinde yazdığım yazı. 6 ay önce.

Son takımı Bugsasspor. Futbolculuk kariyeri 0. Ntv'deki müthiş futbol bilginleri kulübüne üye.

Beşiktaşta yapacağı görev. Futbol Direktörlüğü. 110 senelik futbol takımı, yüzlerce futbolcu yetiştirmiş Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birinin Futbol direktörü 7 sene Fenerbahçe'de rakip takımların maçlarını izleyip antrenöre not vermiş, antrenmanlarda koçluk yapmış bir adam.

Feda ya, herhalde maaşı yılda 500 bin tl falandır. Escude'den sonra ucuz gelmiştir. Hayırlı olsun.

---
bu iş böyle olmaz dedik olmadı. o yüzden ben o tartışmaya tekrar girmem. yetersiz bir takım kuruyosun başka birşeyden şikayet edemezsin. kasımpaşa scarione yi getiriyo. sen pedro francoyu getiriyosun. aradaki farkı böyle ölç. antalyasporun alacağı hutchinsonı getiriyosun. adam babeli falan getiriyo. yani arada büyük farklar var. gs ve fb ile karşılaştırmıyorum bile düşün. fb nin seneye avrupadan men olduğunu biliyosun. bi de fb bu sene şampiyonluğu garantiledi. sen hala şu ligde 2.olamıyosan. gidiceksin kendine bi bakıcaksın.

yani ne diyosun birader. hakem şike mi yaptı. yani kanıtlayın bunu. ben böyle şey görmedim. cem papila diyosunuz. o maçta 5 kartta haklı bence.

şimdi şöyle olması lazım.

sen fener gibi bi takım kurarsın bomba gibi gidersin. böyle bir maç yönetilir. o zaman yıkarsın ortalığı ona eyvallah.

e ama senin takımın belli senin konuşmaya hakkın yok. senin koordinatörün teknik direktörün yönetimin bu takıma ne vermişte. sen dışarıdan adalet bekliyosun. önce sen kendine bi adil davran bakalım. sen acaba adaletli bir şekilde paranı dağıtabildin mi. bunu bi düşün.

sen şimdi gidiyosun batakhanede kumar oynuyosun. sonra da hile yapıldı diye ağlıyosun. olmaz yani böle. önce sen oyunu doğru oyna. sonra bir hata olduğu zaman konuşmaya hakkın olur.

YSY dedi ki...

Abi bu hakem kıyımları falan kasıtlı. Bakın göreceksiniz fenerin bilerek arayı açmasını istiyorlar ve sonunda şike olaylarından ötürü puan silmeye gidecekler. Sene sonunda feneri şampiyon yapıp trabzonada kupayı verecekler ve sonunda herkesi mutlu edip YD yide yollayıp bu işi temizleyecekler. O yüzden boşuna bu sene lig falan izlemeyin ben lig tv yi dönem sonu kapatıyorum.

sherlockholmes dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Cavid Nazım dedi ki...

@theo

papilanın verdiği 5 kart da haklıymış. allah belanı versin senin.

cochise dedi ki...

@theo
sen okuduğum yazında da binlerce kez yazdığın şeyleri tekrar yazmışsın ama sana yazmamı sebep olan "5 pozisyonu" yazamamışsın sanırım maç izlemediğini ve uydurarak yorum yaptığını kabul etmişsin.
Yazdığın şeyleri tekrar tekrar defalarca yazmanın saçmalığı bir tarafa sana yukarıda bu maç bunların yapılacağı maç bu maç değil yazmaya çalıştım ama anlayamadın.

Bu maç sonrası ya Beşiktaşlısındır ya değilsin. Bu kadar açık. Yok Pedro'ydu kıldı tüydü. Bu maç o maç değil. Ulan senin evine komple haciz gelmiş sen hala son oturulacak kanepenin yarısını kırdı diye yönetime eleştiri yazıyorsun. tamam bunların da hataları var bizi bu hale bnlar getirmedi. bunu bile kabul edemiyorsun. avrupadan iki yıldır men durumdayız. şu andaki kötü durumla hiç ilgisi yok gibi davranıyorsun. Bunlara da sabaha kadar cevap yazılır ki yazıldı zaten ama sen anlayamıyordun. AMA BUGÜN O GÜN DEĞİL. Bugün YA BEŞİKTAŞLISINDIR YA DEĞİL. O kadar. Sen Beşiktaşın yanında değil karşısında olmayı seçiyorsun. Bana da sana hayatta başarılar dilemek kalıyor.

Not: öncekinde lafın gelişi yazmadım, gerçekten bir daha yazdığın ya da sana yazılan bir şeyi okumayacağım o nedenle bana cevap yazmana gerek yok. Ha yazarsın yazmasın senin bileceğin iş...

Basar dedi ki...

@theo

Önder Özen ve yanlış transfer politikası ile ilgili sana katılsam bile diğer yazdıklarının o kadar saçma ki o konuya giremiyorum. "Cem Papila haklıya" kadar giden bir tarzın var.

İlk önce; Hakem şike yapmadı, kural hatası yaptı.

Mantaliten enteresan, fener gibi taş gibi takım kurmadığın sürece sana yapılan haksızlıklara isyan etmeye hakkın yok diyorsun.

Birisinin arabasına arkadan biri çarptı ve hatalı. Senin mantaliten ile arkadaş senin Ferrarin yok, sana arkadan çarpılmayı sineye çek diyorsun!

Neresinden tutarsan elinde kalıyor...

alper dedi ki...

BEŞİKTAŞ ulan.

theotheo dedi ki...

@basar

ne ferrarisi birader ya.

ben diyorum ki sen önce adaletini kendi içinde sağla ondan sonra dışarıdan adalet bekle. sen bu taraftarın kulübün 1 milyon eurosunu sezer bey evinde çatır çatır yesin diye veriyosan. takım son 11 maçında 14 puan alıp küme performansı yapmışsa. önder özen gibi bir etkisiz elemanı futbol koordinatörü olarak getirmişsen. denecek birşey yok.

sadrazam dedi ki...

Fikret Orman açıklama yapmaya çalışıyor! Bir de konuşabilse, ah bir konuşabilse kim bilir neler anlatacak.

Basar dedi ki...

theo Gel şunda anlaşalım. Güçlü yönetim;
a) lobiciliği iyi yapacak (bizi kayırtmak için değil, yeri geldiğinde bizi korumak ve hakkımızı savunmak için)
b) elindeki para gücü ile maksimum verimlilikte takım oluşturacak. (koordinatör, transfer, teknik direktör, kondüsyoner, doktor, vb.)

Dünkü maçtan sonra b seçeneğinin konuşulmaması gerekir. Burada lafım sadece theo'ya değil, tüm arkadaşlara. Geçen hafta için b seçeneğini konuşmak doğruydu fakat bu hafta yapılması gereken yegane hareket Beşiktaş'ın haklarını savunmaktır.
Çok net gözüken 2 hareket var:
1) Donk topu dan diye bizim topa nişanladı. penaltı ve kırmızı kart.
2) Tribünden ne idüğü belirsiz bir kişi sahaya atladı. Oyununu hiç beğenmesekte, gitmesini istesekte (veya aşık olsak da) Beşiktaş forması giyen bir oyuncuya saldırdı. Kendisine hafif tempoda bile eşlik eden bir Allah'ın kulu olmadı. Bu ortam, can güvenliğinden uzak bir ortamdır.

Bu iki hadiseden sonra maçın tescili kabul edilemez. Bu olmazsa olmazı bir sağlayalım, haftaya yine takımın 2. yarılardaki düşüşünü, Önder Özen'in yanlış transferlerini, Biliç'in statikliğini, Fernandes'in gönderilmesi gerektiğini vb. konuşuruz.

Arkadaşlar güçlü camia ilk önce camianın bileşenlerinin hep bir ağız olması ile başlar. Bu kadar bariz hakkının gasp edildiği maçtan sonra isyan edip hakkını kollamak yerine teknik-taktik yetersizlikleri gündemin ilk maddesi yapmak, Beşiktaş'a zarar verir.

Son olarak çok sevdiğin gs ve fenerden örnek vereyim. Bu camialar işlerin iyi gitmediği sezonlarda bile camia-taraftar tek sesler. Misal rahmetli Özhan Başkan Ali Aydın'a düdük astırmıştı. Bu örneğin senin frekansına hitap ettiğini umuyorum. Bu da etmiyorsa başka yazıp savunabileceğim birşey yok. Selametle...

Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

QuaresmA dedi ki...

Fikret Orman'ın konuşması iyiydi bence. Adam siyasi parti lideri olmadığı için o sinirle çok akıcı konuşmasını beklememek lazım.

Artık icraat, sonuç alınması zamanı. Eğer alınamıyorsa...

@başar

nokta.

daha üzerine söylenecek birşey yok , olmamalı .

önce adil bir şekilde yenilelim ki neden yenildiğimizin tartışmasını sağlıklı biçimde yapalım.

Biri Beşiktaş'ı eleştirecekse en sertini biz burada yapıyoruz zaten gün eleştiri değil birlik günü abi.

Önce ortada tartışacak bir Beşiktaş'ın varlığını koruyabilelim.



schwadorf dedi ki...

Beyler theo'ya cevap vermeyi bırakın. Biliyorum sinirleniyorsunuz, cevap vermek istiyorsunuz ama konu okunmaz bir hal alıyor. Her maç başlığında yaptığı gibi asıl konudan uzaklaştırıp yönetim, Önder Özen muhabbetine çeviriyor olayı. Alet olmayın.

sherlockholmes dedi ki...

beyler birbirimizi kandırmayalım. bu ülkede artık birilerine sırtını dayamadan başarılı olman mümkün değil. bir avrupa ülkesinde yeniden yapılanmak takım kurmak gençleşmek gibi adımlar atılır ama böyle akbabaların leş kargalarının olduğu bir ülkede mümkün değil. sahaya giren adamlar, maç katleden hakemler, siyasi otoritenin spora olan müdahalesi.. malesef bu iş transferle taktikle falan olmaz. kimin parası ve adamı çoksa o bir şekilde galip gelir. teo gibi adamlar haklı yani. basıcan parauı alıcan namusu da şerefi de.

cochise dedi ki...

@ sherlockholmes

Kısmen katılıyorum. Ama öyle yapalım diyemiyorum.

Katıldığım taraf şu; çok özendik yeniden yapılanmalara, özkaynaklara; çok da güzel fırsat çıkmıştı: takım dibe batmıştı. Ama 3 nedenden dolayı Türkiye'de bu iş olamayacak:

1) Dibe batmış olsan da hemen başarı başarı diye ortalıkta biten tiplerin sayıca çok olması

2)Daha önemlisi bu ülkede futbolun futbol olmaması. her yerde belki böyle ama burada daha da fazla. (Örneğin babası ise Kasımpaşa'nın peri masalı; hatta durun bu peri masalıyla ilgili bir örnek vereyim. Adanaspor-Kasımpaşa 1. lige çıkma maçı. Adana'nın yıl boyu bütün taktiği olayı mücadele futboluna dönüştürüp M'billa ile gol bulmak. yani orta saha çok kritik takımda; en kritik oyuncu da kaya gibi ön libero ekolünden Barbaros Barut. -eski bir kasımpaşalı- Maçın daha başları, bir taç pozisyonu, bizim Tuna Üzümcü itiraz ediyor. Ama ortada hiç büyütecek bir şey yok; Barbaros geliyor hakeme bariz ve galiz küfrediyor. Tabii ki kırmızı kart. Hiç bir anlamı ve mantığı yok, en kritik maçta, en kritik ve tecrübeli oyuncu. hani en tecrübeli oyuncu bile hata yapar, küfür eder falan ama bir anlamı olur. sonrasında hatta kasımpaşaya transfer oldu diye haberler çıktı ama olmadı herhalde çok da abartmayalım göze sokmayalım mı dedilerse artık. bu da böyle bir anı hani bilmeyen varsa Kasımpaşa'nın böyle de bir 1. lige çıkış hikayesi var)

3)bu leş düzenden beslenen, bu düzenin değişmesinden olumsuz etkilenecek, muhabir, yorumcu, köşe yazarı, menajer, ne idüğü belirsiz tipler ve sayıları olmasa da güçleri bir numaradan çok daha fazla olan leş kargaları.

blackeyes82 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
blackeyes82 dedi ki...

Adamın biri tirübünden atlayıp 100 yıllık kulübün en iyi oyuncusuna saldırıyor. Şaka mı ya. bağışıklık mı kazandık böyle olaylara. Fernandes'in suratına baktım adam çıkmak istiyor da adamı engelliyorlar. Böyle oyun mu oynanır. nerden biliyorsun başka biri atlamayacak. Can güvenliğim yok diye çekileceksin.

A. kodumun yerinde Kasımpaşalı yöneticiyi dinledim. Sahaya dalan adam Beşiktaşlı diyor. Topa top atan adam suçsuz diyor. Yenilgiye kılıf arıyorlar diyor.

Şunu açıklığa kavuşturalım.
Eğer pozisyonun gereği yapılsaydı beşiktaş penaltı kazanacak ve kasım paşa 10 kişi kalacaktı. Beşiktaş nasıl oynarsa oynasın bu maçı beşiktaşın elinden haksızlıkla aldılar. Ardından Hakem haklı diyerek şamarı vurdular. Öyle gizli kapaklıda değil, açık açık kamera görüntülerine rağmen düdüğü önce çaldım diye adam yalan söyledi.

Sahaya dalan adam beşiktaşlı, beşiktaş'da bu olayda sorumlu diyenin ta...

Ayrıca nasıl bir ülkede yaşıyoruz. Saldırgan bu gün itibarıyla serbest. Adamın suçu kamerayla delilleriyle sabit. Demek ki sokakta bize böyle saldırsalar harcasalar, güme gittik. Hay a.q

sherlockholmes dedi ki...

cochise

metin tekin'in bir lafı olmalıydı sanırım: "biz futbolu değil tuttuğumuz takımları seviyoruz" şeklinde. türkiyede futbolsever diyebileceğimiz çok az insan vardır. futbol bir mastürbasyon aracı. sahaya atlayan o adamın tipe bakar mısın? işte milyonlarca var bu adamdan. kimi taraftar, kimi yönetici, kimi haken, kimi futbolcu, kimi sözde futbol yorumcusu hatta birisi de federasyon başkanı!

Murat dedi ki...

hadi gözün aydın theo, sergen 2 hafta sonra başımızda...ahahaha

Yorum Gönder

Ara