.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Aralık 2013 Pazartesi

Beşiktaş Sahipsiz Değildir

Bu senenin başında bu bloga yeni bir başlangıç yapmaya karar vermiştik. Karne ve Maç Raporu fikirleri böyle doğdu. Gürcan bloga yeni bir dizayn getirdi. Beşiktaşla ilgili haberleri daha sık vermeye çalışıyorduk yaz döneminde vs. Bunların hepsinin temel motviasyon kaynağı ise, Beşiktaş'ın yaptığı yeni başlangıca ayak uydurmaktı bir yerde. Demirören ile, şike davaları yitirdiğimiz heyecanı geri kazanmıştık. Takımın başına ne konuştuğunu bilen, en azından bir planı olduğu belli olan birileri gelmişti. Yönetim açılmış yüzlerce davayı olabilecek en az hasarla bitiriyordu vs. Takım da olumlu sinyaller veriyordu, geleceğe dair bir umut vardı.

Önce Galatasaray maçı oldu. Sahaya giren 30 kişiye spor müsabakalarından men cezası verildi, fakat akıllarda güvenlik şirketinin yetersizliği, bu cezanın caydırıcılığı vs. ile ilgili sorular kaldı. Bilic'e, kendisi aksi yönde ifade vermesine karşın, 3 maç ceza verildi ki cezanın adil olduğuna bir tek Beşiktaşlı inanmadı. Ondan sonra takım çalkalandı, taraftarlar demoralize oldu vs.

Gene de toparlanıyorduk, devre arasını bekliyorduk. Bu sefer de dün oldu, göz göre göre etik bir cinayet işlendi. Donk'un pozisyonunda açık bir kural hatası yapıldı. Bu konuda eski hakemler hemfikirken, aksi yönde iki görüş sıcağı sıcağına Zekeriya Alp nam MHK Başkanı'ndan ve de yayıncı kuruluşun hakemi Merk'ten geldi. Sahaya bir taraftar elini kolunu sallayarak girdi, Beşiktaşlı bir futbolcuya saldırdı. Saldırganı tekmeleyen ve bütün maç kıyıldıktan sonra duruma tepki gösteren Beşiktaşlı futbolcular kırmızı kart gördükten sonra maç devam etti.

Galatasaray maçında taraftarlar sahaya girince maç tehir edilmiş, sonrasında Galatasaray'a hükmen galibiyet verilmişti. Haklı bir karardı. Dünkü maçta ise hem kural hatası yaşandı, hem de bir taraftar sahaya girip, 50 metre hiçbir kovalayanı olmadan koşup Beşiktaşlı futbolcuya direkt olarak saldırdı. Bundan sonra Kasımpaşa'nın galibiyeti tescil edilirse, Beşiktaş'a karşı nasıl bir tutum alındığı çok açık belli olacaktır.

Seçim döneminden beri, diğer bir deyişle desteklediği aday seçimi kaybettiğinden beri, başkanlık yaptığı dönemde kulübü şikeye bulaşmış ve ceza almış bir federasyon başkanının sahip olduğu gazetede Beşiktaşlı yönetici ve teknik personel aleyhinde asılsız haberler çıkmakta. Şu cümlenin kuruluyor olması bile utanç meselesi aslında da, memleketin normali bu.

Beşiktaş bu oyunu temiz oynamaya çalıştıkça, enkaza dönüştürülmüş kulüp küllerinden doğmaya çalıştıkça birileri tepesine basıyor, kirli oyunu oynamaya devam etmeye zorluyor. Maçları oynayacağımız stad konusunda katakulliler dönüyor. İnönü Stadı inşaatı konusunda sular bulandırılıyor. Bu taraftar 2004'ü unutmadı daha, ısrarla o dönem hatırlatılmaya çalışılıyor.

Eğer bugün, Beşiktaş'ın haklarına sahip çıkılmayacaksa, başka hiçbir zaman çıkılamaz. Bugün başkanın açıklamalarından sonra Federasyon ve MHK kulağının üstüne yatarsa, bu ülkede temiz futbol adına yeşerttiğimiz umut da bitmiş demektir. O umudu kovalamak için, Beşiktaş'a en sıkı sarılınacak gün bugündür.

Biraz bırakın da saha içini, teknik heyeti, transfer hatalarını falan konuşalım. Form düşüklüğünü, alınabilecek oyuncuları, getirilecek açılımları konuşalım. Futbolu futbol terimleri ile konuşalım.

Beşiktaş'ın oyununu konuşalım, Beşiktaş üzerine oynanan oyunları değil.

Beşiktaş sahipsiz değildir. Yaraları deşmeyin. Evdeki hesap çarşıya uymaz.

16 Yorum:

theotheo dedi ki...

bence de beşiktaş sahipsiz değildir. böyle köklü geçmiş olan bir camiadan kulübe koordinatörlük yapacak tek bir adam bulamadıysan. gerçekten beşiktaş sahipsiz değil. yapamıyosanız gidiceksiniz fikret bey. gs maçından sonra şampiyon olucaz dediler. ben burda ne dedim.

lafla peynir gemisi yürümez. istersen gece 1000 defa kendi kendine şampiyon olucaz de. takım borçluymuş şimdi herşey yolundaymış. kusura bakma başkan. 2.5 milyon euro bonservis verdiğin adamı kiralık vericek kulüp bulamıyosan. kulüp borca nasıl girdi bi sorgula derim.

alper dedi ki...

@semioticus yahu üstadım BJK konuşalım fitbol konuşalım taktik konuşalım demişsin iyi demişsin hoş demişsin de ne konuşalım be bilader.Ölü evinde gerdek gecesi planlamak gibi gelmeye başladı bu artık.Ben 92-93 ten beri taktik teknik konuşmayı bıraktım.

Yine de illa fitbol konuşacaksak şunu demek istiyorum sadece.Geçen yıl Ersan büyük bir hata yapmış Sir Samet onu derhal kenara almıştı ve bizde topçunun onuru gururu ile oynadı diyerek veryansın etmiştik hatırlarsınız.Biliç efendi de dün Fernandes'i oyunda tutarak bana göre hem onun gururu onuru hem Türkiye'de ki fitbol hayatı ile oynamıştır.

tannhauser dedi ki...

@alper: sanırım söylenmek istenen, tff'nin, mhk'nin katakullileri bırakması ve bu sayede bizim bu nahoşluklar yerine teknik-taktik konuşmamız için uygun ortam yaratılması. kısaca senin dediğinin aynını ifade etmiş zaten.

alper dedi ki...

Mesut Bakkal imzalamış K.Torku ile.Bu ülkenin fitbol kültürünün fitbol planlamasının fitbola bakış açısının içine tüküreyim.

Ulkenin akademisi de, medyasi da, is dunyasi da, siyaseti de hep cemiyetcilik uzerinden donuyor ve hasbelkader suyun basini tutanlar, baska suyun basini tutanlarla catismadan asagi inmiyor. Futbol sektorunu farkli olmasi mucize olurdu, gorduk, olmuyormus.

Yok arkadas, yok yani.

du, levande dedi ki...

donk'un poziyonuyla ilgili raporunda top donk'tayken düdük çaldım demiş hakem, eğer öyle ise donk'a verdiği sarı kartı nasıl açıklamış? oyun durmuş vaziyette ise topu o topa atmak centilmenlik dışı hareket olarak da değerlendirilemez. sarı kart ne o zaman? ben düdüğü önceden çaldığına da inanmıyorum da öyleyse bile bunu nasıl açıklıyor acaba merak ediyorum.

Adsız dedi ki...

@du, levande

Bu TFF'den herşey beklenir, olur ya, görüntülerin yasaklanması vs olmadan önce o düdüğün ne zaman çaldığını bizzat izlemeni öneririm. Dahası yayıncı kuruluş spikerleri dahi hakemden(!) önce bağırmaya başlıyor:

http://www.youtube.com/watch?v=g0BjtOT5-jo

Sağır değiliz çok şükür.

Adsız dedi ki...

Bu arada çizgi hakeminin ne yaptığını, daha doğrusu yapmadığını anlayan varsa beri gelsin. Hani kale arkası görüntüleri aksini söylese de orta hakem görmedi ve yanıldı diyelim, çizgi hakemi ne yapıyor?

EC dedi ki...

BJK kulup olarak kose SIKISTIRILMAYA ve taraf olmaya zorlaniyor. Ya Cemaate yada AKP ye dayayacaksin bir yerlerini diye.. Bizde Besiktaslilik ise haklinin yaninda, ezilenin yaninda yer almaktan gecer... Bu nedenle, kendisinin 9 yilda beceremedigini bu yonetim 1-2 yilda becermesin diye Yildirim D. In her firsatta belalti vurdugu, AKP nin negatif etksini FB uzerinden alip, AKP nin FB taraftarinin oy kiyimindan en aza indirgenerek cikmasi karsiligi kellesi kefende gezmesi karsiliginda Yildirim D. de BJK yi ezmektedir. Sosyalist oldugunu aciklayan bir TD var, GEZI de Besiktas Kalesi kurmussun.. Ki o GEZI AKP ye dunya da muthis prestij kaybettirdi.. Her firsatta Carsi dan bunun intikamini alacaklardir birileri.ve tum bu olanlarda onun eseridir.. BJK diz cokturulmeye,t eslim olmaya ve biat ettirilmeye calisilmaktadir! Olay bu kadar nettir.. Ben olsam yabanci futbolcularin yerinde durmam bu BJK de bir an.. Kariyerleri sekteye ugramakta!
Selamlar

ECO - Kanada

EC dedi ki...

http://www.ntvspor.net/video-galeri/spor-servisi-16-aralik-2013 burada gayet mantikli bicimde olay irdeleniyor. TFF dinler mi sanmam cunku islerine gelmiyor! Su an YD BJK de yoneici olsaydi dun gece kanal kanal gezip agzindan salyalar cikariyor olacakti. Ama simdi makul mantikli adami oynuyor.. Hele ntvspor da rezil konusmus! Fikret Orman icin ise sanki Belcika da kulup yonetiyorlar diyor dogrusu bu ama Turkiye de masaya yumrugu vurmak gerekiyor maalesef! Sahaya biri daldiysa, fiziki temas varsa, orada spor musabasi durur ve oynanmaz.! Program da bu sekilde basliyor.. Bir Hincal salagi var sacmalayan tum LigtV gibi.. Bunlar tesaduf degil, BJK ye karsi sistemli calisma var.. BJK lilered usen su an birlik olmaktir! Demokratik bicimde, yuruyus, gosteri vb ile sesimizi duyurabilir, gerekirse uefa ve fifa ya bu olan tum olaylari listeleyip sikayet edebiliriz.. Ben ingilizce tercume yapabilirim.

Selamlar

ECO - Kanada

sedila dedi ki...

Basacan parayı alacan aqa.
Çözüm bu kadar basit.

Yahu bu adam yazdıkca sinir oluyorum.
Hala diyo ki 2.5 m verdiğin adamı kiraya veremiyorsun diye. Takımı doğruyorlar, her taraftan sıkıştırıyorlar, s.keyim 2.5 m sini de..

sherlockholmes dedi ki...

sedila

kardeş ben anlamıyorum blogu yöneten adamı. teonun yorumları yayınlama birader. adama sövüyorum benim yorumu silmiş. teo net bir o.çocuğudur. burda takım doğranmış insanı geriyo. abi zaten yeterince gerginiz hala bu ne olduğu belirsiz adamın yorumları görüyoruz.

helldoradotcom dedi ki...

Besiktas'in maclari iyiden iyiye pele'li "Zafere Kacis" filmine dondu. Besiktas her mac gardiyanlara karasi oynuyor. Bizim cakma Pele Fernandes de oynamayinca (ki bence kapasitesi bu kadar) takim her mac dograniyor. Stad bitene kadar ayiya dayi diyen yonetime de kizamiyorum. Höt! dese "yikarim stadini, park yaparim" diyen bir hukumete karsi adam da alttan almak durumunda kaliyor. Yalniz stad biter de 50 yillik kullanim hakki sozlesmesi imzalandigi gun baskan erekte bir halde MHK'ye ve Federasyon'a dogru kosabilir.

Unknown dedi ki...

ayrıca kimse sahaya giren kişi oyuna etki etmedi diyemez, motta'nın kırmızısı ve dolaylı da olsa almeida'nın ikinci sarı kartına mevzu bahis kişi sebebiyet vermiştir. yani saha dışı olaylar yüzünden takım yaklaşık 10 dakika 9 kişi oynamak zorunda kaldı. gs maçında henüz taraftarın saha içerisine hiçbir etkisi yokken maç tehir edilmişti ve sonucunda hükmen mağlup olmuştuk. sırf bundan dolayı maçın 3-0 lehimize verilmesi gerekir. hadi bu imkansız da yukarıda yazıldığı gibi barış şimşek sarı kartı niçin göstermiş donk'a?? yabancı cisimle oyunu kestiği için değil miydi o kart?? madem durmuşsa oyun neden acaba donk kart görmüş? nasıl izah edilir bunlar bilmiyorum..

Murat dedi ki...

hadi gözün aydın theo, sergen 2 hafta sonra başımızda...ahahaha

Mete dedi ki...

bence beşiktaş sahipsiz.. kusura bakmayın. beşiktaş camiasında kimsenin şu an maçın 3-0 beşiktaş lehine verileceği inancını taşımıyor.

Yorum Gönder

Ara