.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Kasım 2013 Cuma

STSL11: Beşiktaş - Torku Konyaspor

Pazartesi / 20.00 / Özgür Yankaya

Uğur Tütüneker'in ekibi, kapasitesi dahilinde üst düzey bir oyun ortaya koyuyor ve sıralamada altlarda olsalarda sürpriz sonuçlar alma ihtimalleri her daim ciddi. Vasatın üstünde kalecileri İtandje, Ali Çamdalı, Mehmet Güven, Gekas ve Hasan Kabze Türkiye ligleri için kariyerli isimler. Öte yandan, Beşiktaş'ın tempoyu düşüren ve oyuna hükmeden anlayışının en iyi işleyeceği ekiplerden birinin Konyaspor olduğu düşünülürse, galibiyet olası bir sonuç. Fenerbahçe derbisi öncesi ne kadar moral o kadar iyi zaten.

26 Yorum:

lamhaltas dedi ki...

Konyasporun GS ile oynadığı maçı stadyumda izleme fırsatım olmuştu. Nacizane yorumlarımı paylaşayım:

-Kalecileri Itandje yeni "Ömer Çatkıç" olmaya aday antipatiklik konusunda. Ki liverpooldan ayrılışında da bu durum etkiliydi. Maçta kadın ve çocuklar olacağından fazla reaksiyon almayacaktır ama tv başından çok küfür yer skor üstünlüğünü direk alamazsak.

-stoperde genelde erdinç-selim'i tercih ediyorlar. Ağır ama agresif bir ikili. Özellikle selim baya ısrarlı bir oyuncu ki kız bünyeli Almeidanın küsmesine yol açabilirler.

-ortasahada mehmet güven, ali çamdalı gibi alanı savunmayı bilen oyuncuları var. ama bu bölgede fark yaratamıyorlar açıkçası.

-hasan kabzeyi o maçta solda oynatmışlardı. yine benzer bir anlayışla oynayacaklarını düşünüyorum. Bu noktada kabzeye sürekli pres uygulamalıyız çünkü oyun genelde onun üzerinden gelişiyor. Terste kullandığı ömer pırpır bir kanat oyuncusu ve büyük bir tehdit olarak görmüyorum açıkçası.

-Kanatta djalmayı kulübe silahı olarak kullanıyorlar ki bence büyük hata. Galatasaray maçı konya sahasına yıkmışken tütünekerin oyuna almamasına inanamadım. Çok iyi dripling ve topsuz koşuları var.

-Yabancı sınırı sorun olmayacaksa escude-sivok oynamalıyız bu maçta. Gekas'ı anlatmaya gerek yok. Zekasıyla fark yaratan bir oyuncu.




@the eagle abroad
bu gelenek hiç bitmesin :)

theotheo dedi ki...

escude kesin oynamalı.

kapgan dedi ki...

2.4 m. euro verdiğimiz P. Faranco'nun derdbi maçlarda yada ligin kalburüstü takımlarına karşı oynatılmamasını bir nebze olsun anlarım ama Konya, Akhisar , Karabük gibi orta halli takımlara karşı oynatılmalı...

theotheo dedi ki...

@kapgan

yok birader olur mu ya. escude kaç defa fransa milli takımına seçilmiş 35 yaşında tecrübeli kesinlikle o oynasın. pas istasyonu.

kapgan dedi ki...

gerektiğinde Escude de oynayacaktır tabiki de. Pedro Franco'da ısrar edilmeli. o kadar da övüldü anasını satayım. 5 dk bile oynatılmaz mı bir adam ya...

BJK4EVER dedi ki...

Simdi yine theo gelir GS'nin buyuklugunden, vizyonundan falan bahseder artik. Ben televizyonun basinda utandim lan, boyle galibiyet olmaz olsun. Boyle buyuk olacaksak biz kucuk kalalim birader....

cochise dedi ki...

Roberto Carlos'un mimikler yeter zaten her şeyi anlatmaya. GS seyircisi bile utandı sanırım, maç sonunda pek sesleri çıkmadı. Bazen diyorum sadece FB-GS olmaz bizim maçlarda da hakem Anadolu takımlarını eziyor mu diye ama yok abi böyle maçlar yaşamıyoruz biz. Her istedikleri faulu aldılar, Melo'nun taban var diye itiraz edip aldığı faulde bittim artık. 'Ulan' önemli bir karar değil ama iki oyuncu arasında 1 metre var öyle taban mı olur, herif itiraz etmese çalmayacak düdüğü..

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

batalla'yı bizimkiler ayarladıysa baya aksiyon olacak :)

şu adama da cevap vermeyin artık arkadaş yeter yaw.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
alper dedi ki...

Beşiktaşım dünde yenilmedi bugünde yenilmeyecek çok şükür.
Konya maçını kolay geçeriz sıkıntı olmaz.Tek soru işareti Oğuzhan'ın kart ceza sınırında bulunması.Umarım görmez.Görürse hakemde kasıt ararım baştan söyleyim.

GS maçlarını izlemek ise benim için kalp ağrısı.doya doya küfür ediyorum deşarj oluyorum ama bilen biri akıl versin bana gençler.O takımın maçını izlerken, statlarını gördüğümde,taraftarlarını,hocalarını ,fitbolcularını,renklerini vs gördüğümde ben neden en ağır küfürlere başlıyorum dinden imandan çıkıyorum.Holigan olma potansiyelim var mı?

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Bir gun bu 6-4 aliriz muhabbetini birakirsam eger, su postta birbirine girenler yuzunden olacak. Neyi paylasamiyorsunuz birader? Hepiniz Besiktasli degil misiniz? Ortak bir paydada bulusmak bu kadar zor mu? Tamam sevmedigin adam olur, yazmazsin muhatap olmazsin olur biter. Ne geregi var? Vaktinize yazik...

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Harbiden su 6-4 muhabbeti sikiyor birader. 1 kere yaparsin enteresan olur, 2 kere yaparsin komik olur, ama 2 sene boyunca her macta yaziyorsunuz, ben bile rahatsiz oluyorum arkadas, post israfi resmen.

FB ve GS bu hafta yine klasik galibiyetlerini aldilar. Bakalim yarin biz ne yapacagiz, hafta klasik sekilde gittigine gore biz yine berbat bir hakem+sanssizlik faktorleri sayesinde sacma sapan bir puan kaybi yasariz artik....

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
onderizo dedi ki...

6-4 çocukça ve gereksiz de sen mi olgun ve gereklisin.Sen gerçek dalgalarla uğraşıyorsun ya valla aşıyor bizi senin dalgalar.Harbiden kimden öğrendin bunu ya ?

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Neyi paylaşamıyor muyuz ?

Şaka mı bu ?

Muhattap olma diyip 2 satır aşşağıda cevap yetiştiriyorsun ?

Neyse abi takılın siz , bana baygınlık geldi.

lamhaltas dedi ki...

@theotheo

He yav he he. (Herkese tavsiyemdir.)

Yukarıda özet geçmiştim. Maçın kritik oyuncularını yazdım:

Beşiktaş

Ersan: Gekas'ın karşısında pozisyon hatası yapmaması çok önemli.

Oğuzhan: Sarı kart konusunda çok dikkatli olmalı. Onun dışında o hücumda etkili olduğunda on kaplan gücünde oluyoruz.

Almeida: Konya stoperleri teması seven agresif oyuncular. o sebeple küsmemesi çok önemli. Motive olduğunda neler yapabildiğini biliyoruz.

Konyaspor

Selim: GS maçında çok beğendim. Yakından takip etmek lazım. Agresif ensede biten tip stoperlerden. İletişimi çok iyi.

Gekas: Ersanın varlığından sırf şu adam yüzünden korkuyorum. Escude olsaydı iyiydi.

djalma: ikinci yarı girerse ve biz skoru alamamışsak kurmaya çalıştığımız baskıyı kıran yegane oyuncu olacaktır.

Coolio dedi ki...

Oğuzhan %500 kart görecek. Gereksiz kart görme konusunda zaten dünya lideri bir de üstüne hakem faciası olursa 1 sarıdan aşağısı kurtarmaz. Sırf Oğuzhan'ı Fener maçına saklamak için bile bu maç oynatılmasa karşı çıkmam.

Ersan muhtemelen sol bek oynayacak, Escede ortada. Dolayısıyla Gekas'a bir gol yazmadan geçemeyeceğim. minumum iki gol atmak zorunda olduğumuz için Almeida ve Töre'ye çok iş düşüyor. İstediğimiz sonuca 60. dakikaya kadar ulaşamassak yedekten girecek hiçbir alternatif bana umut vermiyor. Bu maç belkide sakat ve ceza durumlarından ötürü Sezer'e en çok iş düşebilecek maç olucak ama kendi hatalarından dolayı oynayamıyor (kavga haricindeki isteksizliğinden bahsediyorum). Zaten sırf bu olaydan ötürü Fikret Orman'ın bir daha kendi başına transfer etmeye tövbe ettiğini düşünüyorum.

Mayor dedi ki...

Sahada buz pateni yapiliyor hersey olabilir. Ersan kartlik girdi Gekasa ucuz kurtardi.
Ayakkabi secimi gibi basit bi konuda bile hata yapildi.

Deniz dedi ki...

Ozzy hakemle çok konuştu bir ara, görcek kartı kesin dedim. Neyse ki görmedi.

Ara ara iyi oynadık, ama Konya'da da çok bir cacık yok.

Bakalım haftaya ne olacak.

Yorum Gönder

Ara