.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Kasım 2013 Pazar

Maç Raporu: Kayserispor 0 - 3 Beşiktaş


En iyi üç: Tolga, Motta, Olcay.
En kötü üç: Gökhan, Fernandes, Almeida.

PERFORMANS

Beşiktaş: 6,4
Slaven Bilic: 7,3
Mustafa İlker Coşkun (hakem): 3,8
Kayserispor: 4,9

TAKIM

Tolga: 8,7
***
Motta: 7,8
Sivok: 7,0
Ersan: 6,8
Atiba: 6,8
***
Veli: 6,3
Oğuzhan: 6,2
Fernandes: 5,3
***
Olcay: 7,2
Gökhan: 4,8
Almeida: 5,5
***
Necip: 6,9
Eneramo: 6,9
Frei: 6,5

NOTLAR

Maçı izlemeyen, sadece özete bakmış birinin notları ne kadar güvenilirdir bilmiyorum, fakat gözüme çarpan şeyleri söyleyeyim.

*Ortasahanın üç elemanının da bu kadar düşük not alması, oyuna sonradan giren Necip'in aldığı yüksek not ile birleşince, Kayserispor'un ataklarının günahının ortasahaya yazıldığını gösteriyor.

*Eneramo, Olcay gol attıkları için muhakkak yüksek puan alıyorlar, fakat Almeida ile Eneramo, Gökhan ile Olcay ve Frei arasındaki fark dikkat çekici. Gökhan'a kulübe yolu gözükebilir.

*Maç istatistiklerine göre Beşiktaş sağ kulvarı alan olarak daha çok kullanmış, fakat Motta'nın açtığı orta sayısı Atiba'nın 3 katı. Sanırım sağ kulvarı gayet etkin kullandı Kayserispor?

*Beşiktaş'ın ikinci yarıdaki ataklarında ortalama pas sayısı 2'nin altında, takımın boyu da ortalama 37 metre olarak gözüküyor. Buradan Beşiktaş'ın daha çok kontratak aradığı sonucuna varılabilir, fakat maçın genel görünümündeki resim nasıldı, onu izleyenler yorumlasın.

*Beşiktaş'ın maç boyu yaptığı 9 ortanın sadece biri isabetli olmuş, o da Motta'dan gelmiş. Kayserispor ise 29 orta yapmış, her ne kadar 3'ü isabetli olsa da. Beşiktaş'ın bu kompakt oyunu, geleceğe yönelik pek de umut vermemiş belli ki aldığı 6,4'lük puana bakarsak.

14 Yorum:

du, levande dedi ki...

tolga, motta ve olcay en yüksek üç puanı alır muhtemelen ama bence maçı getiren necip'ti. hem bilic'in yaptığı hamle çok iyiydi hem de necip çok iyi oynadı.

Adsız dedi ki...

bilic hamleleri ile varlığını hissettirdi. kerim, necip, eneramo... çok doğru zamanda oyuna dahil olan 3 oyuncu...

Adsız dedi ki...

Düniya derbisinin (!) istatistikleri (her iki takımın toplamı):

Kaleyi bulan şut: 3
Kaleyi bulmayan şut: 5
Korner: 1
Faul: 37

Her sene aynı hikaye. Kumda oynayan renkliler ve bunu günler öncesinden cilalayıp yutturmaya çalışan medya.

BJK4EVER dedi ki...

Hep Besiktas'in derbi performansi elestiriliyor da, bir de su hakemin performansina bakin arkadas. Ilk yarida net 5 tane sari kartlik harekette 1 tane sari vermedi. Ikinci yarida kartlari bol keseden dagitti, ama macin sonlarina dogru sari versen ne olur vermesen ne olur.
Bir de bizim derbi maclardaki verilen sarilara ve kirmizilara bakiyorum da, sasirtici degil vallahi. Kartlarla resmen sindiriliyoruz. Bakalim 3 hafta sonraki FB-BJK derbisinde hakemin kart standardi bu kadar yuksek mi olacak yoksa yine bizim 2-3 key oyuncumuza ilk sert faulde sariyi basacak mi.

YSY dedi ki...

O değilde bizim feneri yenmemiz lazım yoksa adamlar şampiyonluğu ilan ederler.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@ YSY

Ben bugun Fenerin kazanmasini istedim cunku artik direk rakibimiz Gs. Bizim mevcut kadromuzla gercekci bir sampiyonlar ligi hedefi koymamiz lazim. Otesi hayalcilik olur.

Kayseri karşısındaki oyun Fener'in işine gelir.

Bizim beklerin , özellikle Serdar'ın oralarda durabilme ihtimali düşük.

Millet beğenmiş ama ben Atiba'nın bek performansını pek iyi görmedim açıkçası.

Oğuzhan'ın durumu da hiç iyi değil.15-20 dakikalık şarjı var.Sonradan girmesi daha iyi olabilir derbide.

Necip'te öyle.Maç içerisinde çok inişli çıkışlı ama son 20 dakika girdiğinde iyi top taşıyor , alan kapatıyor.

Bu arada Fernandes Gökhan'ın yerindeyken daha etkili çok net.Hem takıma daha az zarar veriyor hem daha rahat top saklama olanağı buluyor.Topsuz oyun defosu o kadar göze batmıyor kenarda.

cochise dedi ki...

@ övünç
atiba konusunda al benden de o kadar. herkes iyi diyince bende bir yanlışlık var diye düşünmüştüm. Bana göre Serdar'ın gerisinde sağ bek olarak; hatta sağ bek pozisyonu için transfer bence şart en azından iyi bir yedek.

yalnız derbiye daha çok var şimdiden motive olmaya başlayıp aşırı motivasyon sorunu yaşamayalım yine...

alper dedi ki...

Ne derbisi yav.Kadıköy'de bizi çiğ çiğ yerler üzerine geğirmezler bile.GS ile yarışıp ligi ikinci bitirdik mi yeter.FB nin elinden bu sene şampiyonluğu kimse alamaz.19.şampiyonluk meselesi 4.yıldız meselesi vs uzar gider.

Coolio dedi ki...

@ övünç

Oğuzhan, Necip ve Fernandes yorumlarına katılıyorum. Ama Oğuzhan birşey yapar umuduyla yinede maç başından itibaren sahada olmalı. En kötü ihtimalle tek pasla bir adam kaçırır yine pozisyon olur (gol olur demiyorum dikkat edersen, Almeida nedeniyle). 70'den sonra Neciple değiştirilmesi (gol ihtiyacımız yoksa) ikisi içinde iyi olur sanki. Fernandes'in kanatta oynaması takıma daha az zarar veriyor dediğin gibi ama solda oynamasını tercih ederim çünkü Gökhan Töre ancak sağda iş yapar. Böylece formsuz Olcay'da kenarda oturarak biraz hırs yapar belki. Yine 70'li dakikalarda Necip-Oğuzhan ile birlikte Gökhan töre-Kerim Frei ve Veli-Muhammed veya 3 pozisyon içinde Olcay düşünülebilir.

Motta'nın FB derbisinde iyi iş yapacağını düşünüyorum. Tek zaafımız sağ bek ve gol vuruşları oluyor. Ama Enaramo'nun gol atmış olması Almeida'da biraz kıpırdanma yaratabilir diye ummaktan başka çarem yok. Çünkü Mustafa Pektemek halı sahaya bile çağrılmaz bu oyunuyla. Ömer'in de FB maçı için hafif kaçacağını düşünüyorum.

Barreto dedi ki...

Fenerbahçe'ye karşı,
1 numaralı kural girdiğini atacaksın,
2 numaralı kural önde basacaksın,
3 numaralı kural sert oynayacaksın bayağı sert,

Farklı dizilişler olabilir, fernandes yedek soyunursa daha iyi bile olabilir. Derbilerde takımı hep eksik bırakıyor. Küçük maçların büyük oyuncusu, büyük maçların silik figüranı olmayı iyice benimsedi.

Adsız dedi ki...

FB'yi yenmek sanıldığından daha kolay. Beşiktaş ilk 4 haftadaki gibi oynasın gayet yeter.

Necip-Oğuzhan-Atiba ya da hiç olmadı, Atiba-Oğuzhan-Veli orta sahası ve ilk 45 dakika Almeida'lı, sonrasındaki devre de Eneramo mu olur, Ömer mi olur yerine gelecek golcüyle oynayalım yeterli. Oclay-Töre kanatlarından birini kesmeliyi. Bu Töre'nin yerine Frei şeklinde olmalı.

Defans'ta Motta fiks, stoperlerde de elbette Sivok. Yanında oynayacaklar bakımından yabancı kontenjanı elverirse Escude'yi, elvermezse Ersan'ı oynatmak gerekli. Sağbek yukarıda yazdığım duruma göre Atiba veya Necip.

Enseyi karartmayın. Bu yıl kalite açısından dibi gören STSL'de lider diye geçinen ama oynadığı futbol bir şeye benzemeyen FB'ye karşı mücadele edeceğiz. Buna inanmayan üstte yazdığım derbi istatistiklerine baksın. Komik ötesi ama gerçek.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Fenere karsi ayni onlarin yaptigi gibi pres uygulayacaksin ve sert oynayacaksin. Hizli adamlarinla da sonuca gideceksin. Buraya kadar bir sikinti yok. Sikinti Kadikoy'de sahaya ciktiginda basliyor. Hakem ilk yaptigin 5 faulun 3'une sariyi basti mi sinip kaliyorsun. Hadi bas bakalim basabiliyorsan ondan sonra. Kadikoy'e gelen takimlar dayak yiyor,bir sekilde sindiriliyor kac senedir bu boyle.

Beşiktaş'ın ilk 4 haftadaki kompakt oyununun yakınında bile olmadığını düşünüyorum ben.

Bu hususta illa ki tek bir sebep yok.Oyuncuların form düşüklüğü , Biliç'in cezası , sözleşme problemleri , rakiplerin motivasyonu , sakatlıklar , baskıyı kaldıramama gibi etmenler var.

Çoğunlukla motivasyon problemleri.Bu takımın üstüste 2-3 maç kazanması işleri yoluna koyabilir.Zira fark yaratan bir takım yok memlekette.En azından saha içinde ortaya koyduklarına göre diyeyim yukarıdaki yazıya istinaden.

Biliç'in Lokomotiv Moskova'yı benzeri bir durumdan toparlayamamış olması sıkıntı verici olan.Yani motivasyonu düşük bir takımı toplamak hele ki Türk futbolcusu gibi aşırı duygusalını ve bizimkisi gibi Almeida"Bir duygu İnsanı"nı toparlamak çok daha zor.

Fikstürümüz de iyi değil.Bakalım ne olacak devre arasına kadar.

Yorum Gönder

Ara