.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Ekim 2013 Cumartesi

STSL8 / Beşiktaş - Çaykur Rizespor

Pazartesi / 20.00 / Yunus Yıldırım

Beşiktaş ilk seyircisiz maçına çıkacak bu hafta. Bu iki haftalık arada takımın psikolojik olarak geri kazanılması gereğini konuşurken bir kavga gürültü hasıl oldu, umarım takımı etkilemez.

Çaykur Rizespor, ligde 3. sırada olmasına karşın takım olarak göz korkutucu bir hüviyette değil. Ali Adnan, Sercan Kaya, Florin Cernat, Uche Kalu gibi isimler tehlikeli olsa da, Beşiktaş'ın vasat hâliyle dahi sergileyebildiği akıllı oyun 3 puan demek olacaktır. Maçın sonunda Rıza Hoca'ya "şanssız goller yedik" demek nasip olur umarım.

Ekleme: Atiba, Muhammed, Oğuzhan, Sezer yok. Ortasaha için tek hamle Gökhan/Olcay'ın merkeze çekilip Kerim'in oyuna alınması gibi duruyor. Bu durumda yukarıdaki önizleme fazla iddialı kalıyor. Baştan söyleyeyim. Maçın sıkışması hâlinde, Atiba ya da Oğuzhan'da 20-30 dakikalık sürpriz yapacak derman mevcuttur umarım.

42 Yorum:

başgan kavga olayında toraman'ın haklı olduğunu biliyorum demiş .

adamın ne lobisi var arkadaş :)

Alper dedi ki...

şelbi postu çok iyimser yazmış ama kazın ayağı öyle değil. rize ligin iyi top oynayan takımlarından biri. duran toptan golümüz var da rize de bize gol atar gibi geliyor. mühim olan kimin daha fazla atacağı.

@alper alperr

Ya bilen bilir, kotumserin onde gideniyimdir cogunlukla ama Rizespor'un oynadigi oyun cok ust duzey degil cidden, ne bileyim, bir Eskisehir deplasmani degil mesela.

Trabzonspor'a kotu zamaninda olmasina karsin yenildi, Gaziantep'i yendigi macta acayip isler oldu, Bursaspor'u evinde yendi (ki bu cidden basari), sonra deplasmanda Galatasaray beraberligi (ki GS'den deplasmanda beraberlik koparamamis takim yok henuz Antep haricinde) ve gecen hafta evinde Antalyaspor'a yenildi (ki skor aldatir, aslinda yenilgiyi hak etmeyen bir oyun ortaya koydu ama basit goller kacirdilar)

Benim anladigim, klasik Riza Hoca takimi. Deplasmanda kucuk dusunuyor, o yuzden cok tahmin edilebilir bir oyun sergiliyor.

Iddaa oynasam Ust oynarim bu maca, lakin en kotu ihtimalle -akilli oynarsak- 2-1 aliriz gibime geliyor.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Rize'den cok besiktasin ne yapacagi onemli. Iyi durumdaysa takim (bakalim milli aradan nasil donecekler) o zaman Rize'yi konusmaya gerek yok. Kotu durumdaysak zaten Sametin Antalya'sina falan da kaybediyoruz o yuzden yine Rize'yi konusmaya gerek yok :)

du, levande dedi ki...

atiba sakatmış. yine veli-necip, fernandes orta sahası olacak sanırım.

BJK4EVER dedi ki...

Motta ve Almeida dondu sanirim. Muhtemelen onlar oynar, orta saha yine Veli-Necip-Fernandes olur. Acaba bir Frei-Olcay surprizi olur mu dusunmuyor degilim, gorecegiz bakalim.

Yedek orta sahasız çıkacaz maça.

Atiba-Muhammed-Oğuzhan-Sezer yok.Orta saha-sağ bek oynayabilen Toraman'da yok.Bu durumda Serdar'ı da orta sahaya çekemeyiz.

Kerim'i artık göresek iyi olacak gibi geliyor bana.

Ya bir de Fenerbahce bu sene simdiden iki macta son dakikada puan kurtardi degil mi? Erciyesspor defansinin yerlesim hatasi rezalet.

Boyle son dakikada puan kurtaran takimlarin sansi genelde devam ediyor, kil edici bir durum.

Adsız dedi ki...

Rize'nin buz gibi penaltısı verilmedi. GS ve FB maçlarının diyetini ödüyor Rize. Yazık.

Yunus Yildirim'in halen hakemlik yapiyor olusu Turkiye futbolu icin cok uzucu.

@james sneijder

Diyet derken? Anlamadim valla.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

ilk yari itibariyle antalya macini hatirlatan isteksiz bir goruntu var, olu gibi dolaniyor millet sahada.

Adsız dedi ki...

Renklilerin maçlarında olan bitenden sonra gaz alma mahiyetinde kaçınılmazdı, bu bakımdan.

Bence Yildirim'in macin geri kalaninda sergiledigi performansa bakarsak cok acayip degil karar. Motta "arka ayak" ile faul yapiyor, gormemis olabilir yardimcilar da.

@Ekrem

Rize kanatlarimizi iyi kilitledi su ana kadar cidden, o yuzden bizimkiler de gobekten atraksiyon aramaya basladilar, biraz da "akilsizlik" olustu bu yuzden. Devre arasinda takim kendine gelecektir, Rizespor'un gobegi cidden delinmeye musait.

Murat dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Ekrem Ph.D. dedi ki...

@shelbyl

orasi oyle fakat preste de kopukluk var, presi asip birkac kere savunmamizi eksik yakalyip ciddi pozisyona girdiler. Pas trafigini de isletemiyoruz bir turlu top balon gibi bugun ayaklara dolaniyor.

Adsız dedi ki...

Şahsi görüşüm, hakemin pozisyon sonrası yaptığı eyyamlar gayet bariz.

Bu arada Kerim birilerinin sülalesine küfür etmediyse turşusunu kurmaya mı aldık biri açıklasın. Tam da bu maçlık adam kendisi. Ben olsam Olcay-Kerim ve Almeida-Ömer yaparım performans en az yüzde 50 artar.

Ben Olcay'i ilk defa bu kadar saskin gordum. Tamam, performansi gittikce dusuyor ama dun sevgilisinden ayrilmis gibi oynuyor resmen.

Hak'katen Kerim'in sucu ne ya?

cochise dedi ki...

valla yedek kulubüseine bakınca çok umutlanamıyorum açıkçası; skorda fark yaratabilme ihtimalleri olsa da oyunun düzeninde fark yaratabilecek hiç kimseyi göremiyor. Olcay bu kadar kötü oynarken birazdan çıkacaktır oyundan. takım kötü oynarken almeida da hiç çekilmiyor.. bu arada bence de penaltı pozisyonunda darbe var ama dışarıda gördüm ben..

Adsız dedi ki...

Şaka gibi. Biz Kerim beklerken Dentinho oyuna giriyor. Yararlı olabilir ancak bu Kerim takıntısı nedir yav.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'a önümüzdeki 10 yıl için oyuncu saplantısı olmayan bir hoca aranıyor. Ne çektik lem bu işlerden.

Adsız dedi ki...

Penaltı eşitlendi. Eğer mesele bu olursa diye.

Adsız dedi ki...

Bu Frei takıntısıyla Bilic benim için bitmiştir. Bundan sonra ağzıyla kuş tutsa paso yetersizdir.

Yazık lem. Hem de çok yazık.

Pheaglix dedi ki...

eskişehir maçında berabere kalırız bu maç sıkıcı bi şekilde alırız maçı diyodum, tam tersi oldu. üçüncülüğümüz hayırlı olsun şimdiden.

cochise dedi ki...

son on dakika heyecanlanmadım bile. Mustafa ilk girdiğinde biraz hareketlendirdi heyecanlandırdı, sonra kayıp. Ömer de kötü oyuna ilaç olabilecek bir oyuncu değil belli ki; ancak Eskişehir'de olduğu gibi takım iyi oynarken gol atamıyorsa katkı sunabilecek gibi. Veli çok şaşırttı beni; inanılmaz pozitif oynadı sürekli zorlayıcı paslar verdi. akımın en kötü gününde en iyi gününü yaşayınca araya kaynadı. Sezer'in gereksiz bir transfer olmadığı da görüldü heralde; o tip bir oyuncu eksiği bugün bas bas bağırdı. Devre arasında gönderilecekse mutlaka süper lig gediklisi tecrübeli bir yedek orta saha şart... beklenmeyen puan kayıplarına tahammülümüz yok açıkçası, umarım son olur ..

theotheo dedi ki...

valla görülmemiş şeyleri söylemiyoruz sonuçta. böyle şeyleri öngörmek için kahin falan olmaya gerek yok.

eşşek yüküyle para verip sezer-franco-frei vs vs alıyosun. mal ortada. biraz lig oturup rakipler dişlenmeye başlayınca beşiktaşın ne olduğu da ortaya çıktı.

böyle giderse trabzonsporda beşiktaşı çok rahat geçecektir. çok açık görünüyo buradan.

valla sene başında dediğimiz şeyler tek tek çıkıyo. ama hala siz haklısınızdır. önder özen haklıdır. bilic kötüdür falan. neyse.

Sezer'in sartlar geregi direkt ise yarayacagi mac oncesi kadrodisi kalmasi da su ana kadarki kariyer cizgisinin ozeti gibi.

Atiba-Muhammed-Oguzhan ayni anda yoksa Besiktas'in yapacak hicbir seyi kalmiyor. Resmen orta sahayi bosaltip yaldir yaldir baski yapmaya calistik, tutmasina 10 dakika tuttu fakat tutturunca gol atacak hal kalmadi takimda.

Bir de Kerim niye oynamiyor sorusunu daha da bagirarak sormanin vakti geldi sanirim. Nasil bir is, anlamis degilim.

Adsız dedi ki...

@theotheo

Ali Adnan nasıl bir bekmiş gördün umarım. Demek ki neymiş? İyi oyuncu Bağdat pazarında bile bulunurmuş.

fkerim dedi ki...

dağılın theo gelmiş

Ekrem Ph.D. dedi ki...

aha son dakikalarda gol gelmeyince kotu gun dostu theo ben demistim demeye gelmis. bunu kazansak bir sonraki puan kaybini bekleyecekti... su adam konustukca puan kayiplari daha cekilmez oluyor :)

Beşiktaş'ın Oğuzhan olmadan maç kazanması çok zor.Çünkü Almeida gibi hem kendi hem takımın moralini altüst eden bir kazma forveti var.

Beşiktaş'ın bu sistemde bir target man'a ihtiyacı var bizim meşe odunu sürekli sol çizgide.Sırtı dönük top oynayamıyor.Ee zaten 4 tane fark yaratma potansiyelli adamla oynuyoruz 1 tanesini direkt kitliyorlar.Diğerleri Olcay-Töre-Almeida.Kilitlenmesi çok kolay oyuncular.

Bu Dentinyo saçmalığına da bir anlam veremiyorum gören de çok iyi oynasa 9 m € verip alacağız sanacak yaw.

Biliç'in gerçekten saçma takıntıları var.

cakmaktas dedi ki...

kimse bahsetmemis ama gokhan da bir gotu kalkmislik cok net baslamis.ozellikle ilk yari kaptirdigi bir cok toptan sonra topun pesini birakip oylecene topun arkasindan izlemeler falan.almeida sorunu yeni bir sorun degil, futboldan benden daha iyi anladigina emin oldugum antrenorler geliyor yazarlar geliyor diyor ki bu adam faydali.ben hali saha macinda oynatmam ayri ama adam portekiz milli takiminda falan oynuyor.kazmaligini gectim,su arka direk fetisligi ve ofsayt salakligi baska bir sey.bugun ozellikle mottanin ceza sahasi icinden cizgiden ortaya actigi sert yerden top var,azcik on direge kossa gol.vallahi bak gol ya.ama hic kendimizi yormayalim haftaya yine ilk 11 baslar, benden soylemesi.
hee bu arada veli tartismasiz macin yildizi,oyle bir besiktas vardi bugun sahada.yalniz sunu da soylemek lazim takimda orta uclude oynayabilcek 6 adam var.veli-necip-ferno-atiba-oguzhan-mami. bunlardan bence en iyi 3 u eksikti.evet ferno dahil en iyi uclu bence mami-atiba-oguzhan.boyle bir macta yine de yeteri kadar pozisyona girmis olmamiz bence hic de fena degil.yani bu maci bir antalya maci ile kiyaslamamak lazim.eskisehir macindan kat kat fazla pozisyona girdigimiz ama kazma ayaklar ve yanlis pozisyon almalar(iki suclama da almeida ya gider) yuzunden gol cikmadi.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@cakmaktas

Eskisehir karsilastirmasi da yanlis, orasi zor bir deplasmandi ve stratejisi farkliydi. Orada berabere kalsan kimse bir sey demezdi mesela. Ama kendi sahanda oynadigin bir macta hic olmazsa biraz baski kurman daha fazla pozisyona girmen beklenir. O acidan hic tatmin edici degildi bugunku mac.

theotheo dedi ki...

şöyle söylemek lazım.

1) beşiktaş amatör kümeye de düşse kaptanı necip olmaz.

2) şampiyonluğa oynayacak bir takımda banko oynayabilecek 4 oyuncu var. fernandes-almeida-tolga-töre. geri kalan 7 oyuncu alternatif oyuncular. bu takımla şampiyonluğa oynayamazsın.

cagatay dedi ki...

aha theo pörtlemiş

YSY dedi ki...

Bence genel olarak takımın motivasyonunda sorun var. O yüzden takım sahada ruhsuz. Bizi ilk haftalarda şişiriyorlar sonrada gayet güzel patlıyoruz. Takım yıllardır bu psikolojiye alışmış ve kafaya oynayan takım psikolojisini kaldıramıyor çünkü başarısızlıklarda haklı yada haksız hep bir neden bulunmuş. Hep mazlum amk. Karşısındaki rakibi çatır çatır yere sermek yok. Yıllardır sıkıntımız bu.

Deniz dedi ki...

Dün dicektim maçtan önce, GS ve FB göt zoruyla da olsa 3 puan aldı, bizim orta sahamız sıkıntılı, zor maç, Theo her an dönebilir, tehlikenin farkında mısınız? diye, sağolsun yine şaşırtmadı.

Ozzy yokken zor. Bu kadar basit.

Kerim üzerinden hocaya sallamayı da anlayamıyorum, bizden daha çok görüyor halini işte. Gürcan'ın yazısını tekrar bir dönün okuyun, onun yerine bunu niye oynatmadı ucuzluğundan çıkarın biraz eleştirilerinizi, madem Olcay da ısrar ediyor, Olcay niye iş yapamıyor diye kızın. Daha yapıcı sorular sormuş olursunuz.

Alper dedi ki...

he amk he. rizeye puan kaybettik ya ligi bu sene 35 inci bitiririz. eskiden bloglardaki taraftarlar bari biraz akıllıydı, futbolseverdi. şimdi her yer geri zekalı. adamların hayalinde nasıl bir takım varsa. inanmıyorsanız takip etmeyin lan bu sene beşiktaşı. nasıl olsa birilerine kızıp maça gitmeyen forma almayan sizsiniz. bu sene de bana kızın takip etmeyin. nolur? hiç olmazsa saçma salak ukalalık yapmazsınız.

cochise dedi ki...

bence bu maçtaki sorun yaratıcı ayakların orta saha oyuncularının olmadığı bir maçta başka bir strateji bulunmamasıydı. Takım sene başından beri hızlı atak yapamıyor; bu maçta bile bir çok hızlı atak fırsatı ayaklar altında ezildi; bu sorun çözülmeli. GS maçında da bir çok fırsat pozisyon olamadan harcanmıştı. Aslında her maçta.. Bu tarz yeteneksiz bir takım olduğunda pas oyunu yerine mücadele oyununa dönderip hızlı ataklarla gol aranabilirdi. Bu arada kadro eksikciler; muhtemelen başka maç izlemiyor hatta bizim maçları bile izlemiyor (Theo'nun zaten maçları izlediğini düşünmüyorum muhtemelen sadece özetlerden yorum yapıyor); GS'de sadece selçuk ve Melo olmadığında mahalle takımına döndüğü görülmüştür sanırım (Akhisar maçı); orta saha özellikli 4 tane eksiğe rağmen iyi kötü 3 orta saha özellikli oyuncuyla maça çıkabiliyorsan kadro o kadar da kötü değildir. Kötü olan bu eksikliklere göre oyun planının şekillendirilmemesidir. Her iki rakip de zorlama üç puan almış ama kalitelerinden gibi konuşuluyor; açıkçası azo muhammedvari bir şekilde iki adamın aerasına dalmasa sağdaki adama yuvarlasa maçı erciyes bile alabilirdi; ya da KArabük 10 kişi kalana kadar maç açıkça elden gidiyordu. Rakipleri bu kadar büyütmeyelim; açıkçası şu anda çok kötüler ama çok daha iyi olacaklar; asıl sorun bu. Saçma puan kaybına tahammülümüz yok. Ama haftaya Akhisar maçında da eğer gerçek orta sahalar oynamazsa çok zorlanırız. Hadi Oğuzhan neyse de Atiba gibi düz ama futbolu bilen ve çok yönlü adamların bu ligde büyük fark yaratması da bu ligin ayıbı; bunu fark edemeyip takımlara birden çok bu tip adam almamak da yöneticilerin ayıbı olsa gerek..

glorfindel dedi ki...

Beşiktaş Veli-Necip ve Veli-Atiba çıktığı her maçta zorlanır. Beşiktaş gibi bir takım kendi sahasında Rizespor'a karşı çift ön libero ile sahaya çıkmamalı. Hatta derbiler hariç hiçbir maça çift ön libero çıkmamalı. Çünkü bu şekilde hem takımın kreatif hiçbir özelliği kalmıyor, hem de Fernandes rezilleri oynuyor. En kötü Muhammed oynamalıdır orta sahada Fernandes'in yanında. Yoksa aynı senaryoları tekrar tekrar izleriz.

Yorum Gönder

Ara