.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Eylül 2013 Çarşamba

STSL5 / Beşiktaş - Galatasaray

Taraftar maçın havasına girdiğine göre şimdiden post'u asmak makûl.

Bu maça hem Galatasaraylı oyuncuların cidden asılacağını, hem de dünden sonra Fatih Terim'in inanılmaz bir motivasyon sağlayacağını tahmin etmek çok güç değil. Bu da bizim hem avantajımız, hem de dezavantajımız olabilir. Fazla motivasyondan ötürü Real Madrid karşısında olduğu gibi çabuk demoralize olup kontrolü yitiren bir GS ile oynamak kolay olacaktır, lâkin bugünden sonra, Beşiktaş'ın galibiyeti hâlinde puan farkının 9 olacağını da düşünürsek, "futbol tanrıları"nın bizim yanımızda olmayacağını söylemek de mübalağa değil. Drogba'nın oynamayacak olması ve de Terim'in kadroda yapacağı muhtemel değişiklikler de bizi biraz hazırlıksız yakalayabilir oyun planı açısından. Tabii Bilic'in bugün gidip Galatasaray'ı canlı izlemesinden ve şimdiye kadarki her resmî rakibimizi sürklase etmemizden işini ne kadar ciddiye aldığını çıkarmak zor değil. Ayrıca şurası muhakkak ki seyir zevki inanılmaz yüksek bir maç olacak, hele ki stadı tıklım tıklım dolduracak olan taraftarların desteğiyle.

Haydi hayırlısı.

139 Yorum:

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ekstra zor mac. Bunun baslica sebebi de Gs'nin Real Madrid hezimeti ve ligdeki sikintili durumu. Bazilarinin sandigi gibi gs'nin kotu donemine denk gelmis olmasi sans degil, maci daha da tehlikeli hale soktu. gs bu maca cikis maci olarak bakacak ve de acayip bilenecek. yarali takimlar derbilerde her zaman tehlikelidir. fatih terim bu tip zor durumlari sever ve takimini psikopat gibi motive eder. sozun ozu, pazar gunu kuduz kopek gibi salacak takimini uzerimize. ortami germesini de bekleyebiliriz. gs'nin kadrosu besiktasa gore yasli ve daha tecrubeli oyunculardan kurulu, bizdeki genc oyuncularin provokasyonlara ozellikle dikkat etmesi gerekiyor. burada yapmamiz gereken sey sakin kalip kendi oyunumuzu oynamaya calismaktir. sabir ve konsantrasyon iki kilit kelime. su noktada gereksiz havaya girmek intihar olur, herkesin ayagi yere basmali. taraftara da cok is dusuyor. 80 bin kisi sabirli sekilde destek vermeli, asla kontrolu elden kacirmamali. bilic ve edin terzic galatasarayi calisiyorlardir zaten, iyi bir analiz yapacaklarina dair suphem yok.

mehmetozy dedi ki...

açıkçası gsnin 1-0 2-0 yenilmesini tercih ederdim madrid karşısında. ayrıca umut yerine de drogba bizim defansımız için daha iyiydi.

beni korkutan noktalar ;
-defansımızın çok yavaş olması, araya atılan paslar.
-gsli topçuların maçı germeye çalışması
-terimin hakemi baskı altına alması

şunu herkes çok iyi biliyor ki sahada adil yönetim ve çirkeflik yapmayan gsliler olduğu taktirde maçın ibresi beşiktaşı gösterir.

alper dedi ki...

İşte cahillik diz boyu amk.Maç 7-1 bitmiş medya biz Beşiktaşlıları yanıltıyor olm.Açın gözünüzü yav.

Darkpain dedi ki...

Bence en önemli olay Drogba'nın oynayıp oynayamayacak olması. Çünkü Drogbalı galatasaray çok tahmin edilebilir bir takım ve durdurması da nispeten daha kolay. Ama eğer Drogba oynayamayacaksa hangi sistemde ve kimlerle oynayacaklarını kestirmek çok zor. Amrabat ve/veya Brumalı kanatlı sisteme mi geçecekler, umut-burak çift forveti mi yapacaklar, sivok-escude ikilisinin yavaşlığından yararlanmak için burak'ın defans arkası koşularına mı güvenecek ve tek forvet mi çıkartacaklar gibi bir çok farklı olasılık var. Ayrıca bir de Drogbanın forma giyemeyecek olması nedeniyle tribünde oturtmak zorunda oldukları birisini kulübe ya da sahaya koyabilecek olmaları da diğer bir faktör.

Eğer Drogba oynayamayacak ise de benim tercihim Burak'ın tek forvet oynatılması olur. Dün gördüğümüz gibi Galatasaray kırılgan bir takım ve neredeyse takımın tamamında bir burukluk var. Küskün Burakla çıkarlar(motivasyonunu yitirmiş bir burak boş kaleye bile gol atabilecek birisi değil) ve maçın başlarında bir gol atarsak çok zorlanmadan kazanacağımızı düşünüyorum. Ama bu durumun tam tersi olasılığı da var eğer onlar erken bir gol atarsa aşırı motivasyon ve önceki maçların hırsı ile bir kaç vites birden de arttırabilirler.

Umut Bulut, Burak ikilisi ile çıkarlarsa da Drogba-Burak ikilisinden farklı olarak Umut çok koşan, rakip defansa press yapan bir oyuncu ki bu durumda da motta ve atibanın sivok-escude ikilisine yaratacağı pas opsiyonları önemli konuma gelir. Eğer ki Galatasaray takım olarak ön alanda press uygularsa Fernandes'in geriden oyun başlatması gerekliliği doğar ki bu da oğuzhan'ın yokluğunda Beşiktaşın oyun merkezinin rakip kaleden uzaklaşmasına sebep olur. Bu durumda da Olcay ve G.Töre'nin kişisel çaba ve becerilerine bağımlı hale geliriz. Tüm bunların yanında Umut-Burak ikilisi bitiricilik olarak çok da iyi bir ikili değil. Her ikisi de çok çok zor pozisyonlarda ilginç goller atabilecekleri gibi bomboş pozisyonlarda dışarıya atma olasılıkları da hayli yüksek olan oyuncular. Eğer Umut-Burak ikilisi ile çıkarsa F.T. maçın sonucunu kişisel performanslar belirler ve önce golü atan maçı büyük bir olasılıkla kazanır.

Abi bu kadar yapmayın ya.

80 bin kişinin önünde oynayacaz.ÖYle 60 dakikada stadı boşaltan taraftardan değil yani.

Sonuç itibariyle derbydir havası farklıdır ama bu kadar da değil yahu.

Bizim takımı komple gerizekalı yerine koyuyorsunuz.

Gören hala Samet Aybaba var takımın başında sanır.

CDiS dedi ki...

Yıllardan beri kilit maçları oynayamayan Beşiktaş için dönüm noktası maç. Kazanırsak, Galatasaray 'ın sırtına basıp sıçrarız, onlar iyice kaosun içine girer. Beraberlik çok kötü sonuç olmaz. Ancak yenilirsek, şu an ki muhteşem hava dağılır, GS 'de herşey rayına oturur. Zor maç olacak, 6-1 kimseyi yanıltmasın, Galatasaray hala bu ülkenin en iyi 11 'ine sahip ve en tehlikeli takımı.

blackeyes82 dedi ki...

Maçtan önce ben taraftarla ilgileniyorum. bundan 1-2 ay önce olimpiyatta biletler karaborsaya düşecek deseler. kim inanırdı. Beşiktaş tarihindeki en kalabalık taraftar kitlesine oynuyor. 80 bin kişi ve sadece beşiktaşlılar..


defansları gökhan olcay fernandes gibi oyunculara dayanabilecek güçte değil bu çok açık. sadece ortasaha ve ileri uç oyuncularının performansı maçı etkiliyebilir. dünkü tecavüzden sonra açıkçası iyi performans sergileyebileceklerini düşünmüyorum.
işin en güzel tarafıda artık 8 yediniz, avrupa fatihiyiz vb şeyler diyemeycekler. ayrıca 70. dakkadan sonra maçı terketmek niye ? ben utandım. takımına kızsan bile bari ronaldoyu baleyi felan izle.

xiyar dedi ki...

o değil de bi theo vardı, ona n'oldu? umut'un golünde ortayı kesen oymuş diyorlar.

Unknown dedi ki...

bence bizim en büyük avantajımız bu sene gs'nin fikstürünü 2 maç geriden takip ediyor olmamız. rakiplerin bize karşı ne yapabileceğini, nasıl oynayacağını, ekstra işler yapabilecek oyuncuların kimler olduğunu Biliç ve Terzic çok rahat görebiliyor. bu konuda zaten Önder hocanın da yeteri kadar telkini ve uyarısı oluyordur. adamlar 6s'ye karşı deplasmanda (toki stadında) oynadığında artık biliyoruz ki aşağı yukarı aynı planla bize karşı da oynayacak. bence bu bizim plan yapabilmemiz ve rakiplere karşı hazırlanabilmemiz açısından bize büyük bir avantaj sağlıyor.. kısaca şöyle örnekleyim, bizden 2 hafta önce 6s bursa ile oynadı deplasmanda, adamların eksisi artısı çok net gözüktü, ona göre planlar yapıldı. hem lig için en büyük rakibini her maç analiz etme şansına sahipsin hem de 2 hafta sonra oynayacağın rakibini görüyorsun.

theotheo dedi ki...

galatasarayda bruma çok tehlikeli bir oyuncu. galatasarayın çıkmasını beklediğim kadro şu.

muslera

eboue-chedjou-semih-hakan balta

hamit-selçuk-melo-bruma

drogba-burak(umut)


galatasarayın real karşısında oynadığı futbol çok pozitifti. 6 gol yiceksen böyle yersin. fatih terimin fatih terim olmasının sebebi de budur. ersun yanal gibi oynatıp 3 yiceğine böyle oynayıp 6 yedi. o yüzden fatih terim.

galatasarayın temel problemi defans oyuncularının kalitesizliği. stoperleri bekleri yetersiz. eboue fizik açıdan bitik durumda. böyle bir durumdayken bu kadar da pozisyon kaçırırsanız madrid cezayı keser.

yabancının serbest kalmasını savunmaları da ilginç tabi. 8 yabancı ile 6 gol yediler çünkü. neyse. biz dalgamıza bakalım.

beşiktaş haftasonu kazanmak durumunda. başka bir alternatifi yok. bunu da akılcı yapmak zorunda.

YSY dedi ki...

Bütün yorumlara katılıyorum fakat dün ile ilgili şunu göz ardı etmeyelim. Gs maçı çevirebilecek pozisyonları yakaladı aslında. Gol gelmeyip ikinciyide yedikleri için maç öncesi aşırı motivasyon tam tersi çözülmeye sebep oldu ve adamlar 6 tane yediler. Dün ikinci yarının başında burak o golü atsa daha farklı bir maçta olabilirdi mesela. Bizim bunu görmemiz lazım. Ben rakipten korkalım aman içimize sinelim anlamında demiyorum, adamları doğru tespit edelim ve küçümsemeyelim yeter. Bide küllerinden doğurtmayalım adamları.

theotheo dedi ki...

@ysy

benim demek istediğim olay da bu.

dün ilk golü gs bulabilirdi bulsaydı maç farklı olabilirdi. bunu çok net görmemiz lazım. karşımızda 30 dakika real madrid gibi bir takımı sahasından çıkartmayan bir takım vardı. aynı şekilde 60 dakkada 6 gol yiyen bir takım da vardı. çok iyi analiz etmemiz lazım.

fatih terimin mantalitesi bu. fatih terimin türk futbolunda 90lı yılların başında yaptığı devrimin açılımı bu oyun. belki şimdi vazgeçmesi lazım vs diye değişik düşünceler gelebilir ama adam bu. düşüncesi bu. ben 6 gol yerim ama fenerin arsenal karşısında 3 gol yediği durumuna düşmem diyor. bence düşmedi de.

beşiktaş maçını fatih terim ve takımı tek çıkış yolu görecektir. maçta çok sakin durmak ve kart görmekten kaçmak lazım. bazı pozisyonlarda rakibi kart görmeye zorlayabiliriz çünkü çok gergin olacaklar.

bir de stoperler hakkında dün real madridden örnek almak gerekiyor. stoper dediğin böyle sert olacak. yumuşak stoperlerle olmuyo. eğer galatasaray maçında başımıza iş açılıcaksa escude bunun başrolünde olur.

Darkpain dedi ki...

Dünden beri herkeste bir ilk 30 dakika ilüzyonu var. Neymiş Galatasaray ilk 30 dakika Reali sahasından çıkarttırmamış, gol gelene kadar Real hiçbişey yapamamış vs vs...

Bunu söyleyen arkadaşların gözardı ettiği birşey var Real geçen yıl ki sürekli önde oynamaya çalışan Mou'nun Reali değil. Ancelotti ile beraber yeni bir sistem oturtmaya çalışıyor ve bu sistem de özellikle deplasmanlarda kendi sahasında bekleyip, rakibin top yapmasına izin verip kazanılacak toplarla ani ataklara çıkmak, hızlı kontralar şeklinde. Ve Real dün bu taktiği tüm maç boyunca eksiksiz uyguladı. Ilk yarı ile ikinci yarı arasındaki farkı doğuran şey ise Gs'nin motivasyonu oldu. Ilk gol gelene kadar Gs'deki kaliteli ayaklar top yapılmasına izin verince bir şekilde pozisyona girdiler ama yenilen 2. gol ile beraber oyundan koptular ve kaptırdıkları her top kalelerinde gol olarak geri döndü.

Maçı dikkatli izleyen herkes Real'in tüm maç boyunca ön alanda hiç pres yapmadığını, kendi sahasında beklediğini rahatlıkla görebilir ve bu Gs'ye özel bişey de değil. Bu yıl oynadıkları tüm maçlarda bunu yaptılar. O yüzden sakın ha ilk 30 dakikaya bakıp da Gs mükemmel oynadı, Reali sahasından çıkartmadı gibi bir yanılgıya düşmeyin.

fromida dedi ki...

skor ne olursa olsun.
fikstür çekilirken 5. haftaki gs maçına ağır favori olarak gireceğiz deseler inanır mıydınız?
enterasan

alper dedi ki...

90. dakikada haksız ağır bir penaltı golüyle 1-0 kazanalım ne güzel olur kendi adıma.Şerefle oynayıp 10-0 kazanmaktan ise bunu tercih ederim GS karşısında.Koyar geçeriz inş.Nefret ediyorum takımından da taraftarından da renginden de.Biz yenelim gerekirse Kürdistan kurulsun andımız kaldırılsın ana dilde eğitim hakkı verilsin cem evleri vakıf olsun zorunlu din dersleri kaldırılsın razıyım.Yenelim be.Sadece yenmeyelim 3-5 fitbolcuları sakatlansın sezonu kapatsın 1-2 fitbolcuları kalp spazmı geçirsin vs vs.

alper dedi ki...

Ha birde bilen arkadaşlardan rica ediyorum yardımcı olurlarsa sevinirim.Ve sorumu da yanlış anlamayın.

2 stoperi veya 2 stoperinden biri zenci olan top class takımlar nelerdir?
Zenci olupta top class 5 tane stoper ismi yazarmısınız?

Dany veya şedşudan biri oynayacak nasipse.Defansta bir zenci varsa bir golümüz kesin var demektir ve bir kaç bireysel hata kesin var demektir.Değerlendirelim.

mufittezel dedi ki...

O kadar "30 dakika iyi oynadı GS" diyenlerden biri de "30 dakika öyle bir koştular ki pestilleri çıktı, geri kalan 60 dakika dötlerinden soludular" demez mi yaw?
Maçı stattan izledim, Engin, Schneider, Drogba, Selçuk, Eboue bildiğin yürüdü sahada ilk 30 dakikadan sonra. Bu yorgunluk illa ki bizim maça yansıyacak, Drogba'nın sakatlanması bu yüzden kötü oldu bence de, Umut'u oynatma ve Bruma'ya kontenjan açma şansı doğdu Terim'e.
Bursa maçındaki tempomuza yakın oynarsak en geç 2. yarı çözülürler, oraya kadar oyunu en kötü dengede tutmak lazım...

sadrazam dedi ki...

Eminim ki teknik ekip dün akşamki maçı bizim burada yaptığımızdan çok daha gerçekçi analiz edecektir. bazen çok duygusal bakabiliyoruz olaylara. Dün akşamdan bende kalanlar;
- Semih gibi kalbur üstü bir stoper yerine yalnış yapılan chedjou tercihi
- eboue'nin haftalardır devam eden formsuzluğu (sabri bile daha yürekli oynayıp verimli olurdu)
- 15 gündür kadroya giremeyen yabancıların bir anda kendilerini 11 de bulmaları.(Şampiyonlar liginde 8 yabancı oynatma zorunluluğu var da biz mi bilmiyoruz.)
- F.Terim'in Selçuk gibi kaliteli ve ne vereceği belli bir oyuncudan tavşan yaratmaya çalışması,
- Aşırı motivasyon ve yüksek beklenti.

İlk 30 ile ilgili şunu söyleyebilirim ki; evet maç 2-0 olabilirdi ama bu maçın sonucunu değiştirmezdi.Yani "melo ataydı Burak 3 metreden dışarı vurmasaydı maç çok farklı yerlere giderdi hacı." diyenler gese'nin o savunma hattıyla önde baskı yapan, saldıran real'e karşı nasıl savunma yapacağını da açıklasalar keşke.

Godspeed dedi ki...

Gs tansiyona oynayacak. Defanstan birilerinin atilmasi buyuk ihtimal. O zaman zaten butun planlar cope.

Walla Fırat'ı vermişler.

İyi oldu sanırsam !

gökhan dedi ki...

murphy yasaları gereği drogba oynasaydı bize frikikten gol atardı. hele gslilerin uyanıp "lan biz bu adama bu kadar parayı boşuna veriyoruz galiba ya" demeye başladığını düşünürsek kurtuluşumuz yoktu. zamanında kezman'da guiza'da falan yaşadık bunları, ordan biliyorum.

ayrıca dünkü sonuç abartılıyor. asıl sürpriz geçen sene çıktıkları çeyrek finaldi. doğal olan ise dün akşam alınan skor. he 3-1'i, 4-1'i ben de tercih ederim motivasyon olayına pek de inanmadığım için fark etmiyor. bizimkiler dersine çalışsın, sahada ellerinden geleni yapsın, bir şekilde istediğimiz sonucu alırız.

mehmetozy dedi ki...

konuyla alakasız ama resmi sitede şurdaki https://www.bjk.com.tr/tr/haber/56616/ haberin 4.fotosunun arkasında tabelada stadla ilgili bişeyler yazılı. tam göremedim ama eminim büyütüp okuyabilecek arkadaşlar vardır. merak ettim

alper dedi ki...

Ulan şaka maka geçen hafta Bursa maçından önce Anetp-rize maçından sonra Fırat'ı yediler matmazel tadında bişeyler karalamıştım alttaki postta hakem onu vermişler.Dünya tersine dönüyor sanırım.

Darkpain dedi ki...

@mehmetozy

yanlış anlamadıysam mali planlarla ilgili stad ile ilgili değil.

Yazanlar ise;

1-) Vodafone .... (sonrası okunmuyor)
56 milyon USD > 35-40 m USD

2-) Sermaya Arttırımı
90 milyon TL > 45 m USD

3-) Loca satışları

> 25-30 m USD

Yuvarlak içine alınmış şekilde Ocak - Şubat yazıyor. büyük olasılıkla çizgi ile ikiye bölünmüş tahtanın sağ tarafı ise giderler ile alakalı. orada gözüken kısımda ise

10 m
13,5 m
+ _______

23,5 m yazılı.

Mavi kalem ile TOKİ gibi şeyler de yazılmış ama bi anlam çıkartabilmek mümkün değil :)




Ekrem Ph.D. dedi ki...

@Darkpain

Real'in ilk yarim saatte 3 tane golluk pozisyon vermesi de mi taktik icabiydi? Gercekleri gormemiz lazim, rehavete kapilip da gs'nin aldigi skorlara aldanirsak Pazar gunu aci cekeriz. Ama ben futbolcularin o mentalitede oldugunu sanmiyorum, o gereksiz 3 atariz 5 atariz gazi taraftarda var bi tek. GS takimi, Real Madrid gibi bir takima karsi 30 dakikada 3 net pozisyona girecek kadar kaliteli ayaklara sahip bir takimdir, bunu bir kenara yazmamiz, ona gore hareket etmemiz lazim.

Hakemin Firat Aydinus olarak atanmasi beni soke etti. Beklemiyordum, sevindim :)

Oha lan cidden hala favoriyiz form durumu, ev sahibi avantaji ve psikolojik hal dusunulurse. Saka gibi.

Darkpain dedi ki...

Ben Real'in kendi sahasında pozisyonlanması taktik icabıydı dedim, pozisyon vermesi değil. Ki bu taktik sadece bu maça özel değil. Haftasonundaki Villareal maçında da bunu denediler ve sonuç olarak 2-2 kaldılar. Elbette ki Galatasarayda çok yetenekli ayaklar var ve karşısında press yapmazsan, top yapmasına izin verirsen ne kadar iyi pozisyon alırsan al, ne kadar iyi adam paylaşırsan paylaş Gs pozisyona girecektir. Çünkü hem Burak gibi defans arkasına sarkmak konusunda çok iyi bir forvetleri var hem de Drogba gibi hem pas istasyonu olup hem de havadan ve yerden bitiriciliği gayet iyi olan bir forvetleri var.

Ayrıca girilen 3 pozisyonda da vuruşu yapanın Melo olması da Real'in taktiği ile birebir iniltili eğer ki Real ön alanda press yapsa idi, Gs'nin top yapmasına izin vermeseydi Melo 3 pozisyonun da içinde olabilecek kadar ileri çıkabilme opsiyonuna sahip olamazdı.

Ben asla Gs kötü takım demiyorum aksine çok kaliteli ayaklara sahip bir takım fakat dünkü ilk 30 dakika salt olarak Gs'nin çok iyi oynaması ile alakalı değil. Real Madrid'in de bu çorbada en az Gs kadar tuzu var demek istiyorum.

Adsız dedi ki...

Bir maçın 30 dakikasının ayrı oynanmasının ve diğer 60 dakikasıyla sonucun 1-6 gibi skor olmasının, sadece ilk 30 dakikada atılamayan goller nedeniyle olduğunu yani şanssızlık olduğunu farz etmek bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası.

Real 33. dakikada golü bulmuş. GS eğer oyun planından mutluysa ve sonuç getireceğine inanıyorsa ilk yarı biterken kalan 12 dakika ne oldu? Bahsettiğimiz Çamlıkspor değil kadrosu profesyonellerle dolu GS. Oysa Real şunu yaptı:

Taktik gereği rakibin ataklarını ön bölgede karşılayarak gol yemedikten sonra önce kontra denemeleriyle bir gol bulmaya çalıştı; ki bu şekilde golden sonra hem rakibi geriye çekti, hem de süre avantajını eline geçirdi. Real bu golü bulduktan sonra da defans ve orta alanı ileriye çekerek telaşlı atakları başlamadan ezip orta alanı domine etti (bu plandaki Khedira gerçeği aşağıda). Aslında bunun şifresi oyuncu tercihlerinde de mevcut: Herkes ilk 11'de başlar diye beklerken Ancelotti Bale'i sonradan oyuna aldı (bu değişiklik sonucu DiMaria'nın pozisyon kaymasıyla detaylı nedeni yine aşağıda). Ayrıca somut olması açısından bir spor haber sitesinin canlı maç anlatımından: Real Madrid'in golüne kadar GS adına 8 atak girişiminden bahsediliyor. Golden sonra ise GS adına sadece başarısız bir serbest vuruş girişimi var.

Daha da önemlisi belki de Ancelotti'nin kendisinde gizli. Yönettiği takımlarda hep 4-3-2-1 formasyonunda bir kadro oynatmaya çalışan, fakat sonunda kulüp/takım gerçekleri nedeniyle çoğunlukla bu formatta değişikliklere giden, fakat her yeni takımında yine ilk zamanlarda bunda ısrar eden taktik anlayışını iyi anlatan bir link:

http://www.youtube.com/watch?v=IcJB2d5miX0

Elbette Coentrao ve Ancelotti'nin esas oğlan olarak düşündüğü Marcelo'nun sakatlıkları sonucu orada ters ayaklı Arbeloa'nın oynamak zorunda kalması da bir faktör olabilir. Ancak daha önemli olan, hep güvenli bölgede olmasını istediği DM pozisyonu için Khedira'yı hala buna alıştırmaya çalışması önemli bir faktör. Kilit rol açısından; kafasındaki 4-3-2-1 için orta alanda geride daha dengeli oynamasını hayal ettiği ancak bunun için şimdilik tam uyum göstermeyen Khedira'nın, atılacak bir golden sonra defansın ve orta alanın ileri çıkmasıyla daha efektif olacağını da biliyordu elbette. Son yılların klasik Real formasyonunda 4'lünün önündeki 2'li Alonso-Khedira iken bu diziliş duruma göre her iki oyuncudan birine serbest alan tanıyabiliyordu. Şimdiyse Ancelotti 4-3-2-1 ile defansın önüne tek DM/CM koyarak bu serbestliği kısıtlayan ve geriden oyun kurma sorumluluğunu artıran bir yapı istiyor.

Bu çerçevede bir diğer tesadüf olmayan ise oyuncu değişikliği-diziliş tercihi: Ancelotti 64. dakikada Isco'yu çıkarıp yerine Bale'i alıyor. Oluşan durum şu: 4-3-2-1 için geri dörtlünün önündeki üçlüye DiMaria'yı sola yerleştirdi. Onların önünde Ronaldo-Bale var, en uçta da Benzema. Bu şekilde 3-0'dan sonra rahatlayan skora göre, Mourinho'dan kalan 4-2-3-1 ile maça başlayan Ancelotti çark edip yine saplantısını deniyor! Peki Umut'un golü ve Bruma'nın içeriye kat eden driplingleri ne zaman devreye giriyor? Bu hamleden sonra. Kısacası Ancelotti ilerleyen günlerde tekrar ısrarlarından vaz geçmek zorunda kalabilir.

Adsız dedi ki...

Umut'un gölü. Eboue'nin önünde gezen mutsuz Khedira- 6 numara.

http://videonuz.ensonhaber.com/izle/galatasaray-1-5-real-madrid-gol-umut-bulut

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@james sneijder

guzel analiz fakat golden sonra kacirdigin bir nokta var. o da ikinci yarida mac 1-0 iken Burak'in kafa sutu. Burak normalde bu tip pozisyonlari atan bir adam, orada beraberlik gelse o moralle mac farkli yonlere gidebilirdi. Sozun ozu, dunku Madrid'i begenmedim ben, Ancelotti Madrid'de uzun soluklu olamayacak gibi duruyor...

Adsız dedi ki...

@Ekrem

Elbette rakibin hiç pozisyon bulamadığı bir CL maçı zor bulunur. Yani illa ki birkaç tehlike olacaktı. Burak'ın denediği pozisyon da Real'in buna göre bir taktik benimseyebileceği organize bir atak değildi bana göre.

Ancelotti konusundaysa tamamen katılıyorum. Tek avantajı ileri uçtaki Ronaldo-Bale-Benzema üçlüsüne dokunmayacak olması. Real'e feriştahı gelse buna dokunamaz. Fakat Ne Modric ne DiMaria ne de Khedira kafasındaki defans önü 3'lü için uygun isimler değil. Aslında Real kadrosunda böyle uyumlu bir üçlü de yok zaten. Trajikomik olan, bir tek Modric'in üstün ofansif yeteneklerine karşın bu bölgede de oynayabileceği, aldığı altyapı ile takım oyuncusu çünkü. Peki Alonso'yu ne yapacaksın? Böylelikle sürekli stoper oynayacak Pepe'nin bu maçtaki gibi saatli bomba işleri ne olacak? Pepe'yi Khedira'nın yerine monte etse bu sefer de defanstan pas çıkarma sorunu olacak, vs.

Absürt gelebilir ama Real'in sorunu bir Özen-Bilic sistemi oturtamaması. İspanyol futbolu faktörü demeyelim, Barça nasıl yapıyorsa herkes yapabilir. Tabii istenirse.

Adsız dedi ki...

GS maçı için şu önemli:

Bilic hesabını sadece kazanma üstüne kurarsa hata yapabilir. Tersine, her şeyi GS'yi sahada lime lime etmek üzerine kurmalı. Her zaman derim: 1-0 olsun bizim olsun, amma velakin bu maç öyle bir maç değil. Ya 2-3 hatta daha fazla farklı kazanırsın, ya da berabere kalır veya 1 farkla kaybedersin.

Bu durumda aklıma 10-0'lık A.Demirspor maçı geliyor, Seba kenardan oyunculara fazla atmayın diye bağırmıştı. Elbette böyle bir skor beklemiyoruz. Ancak bu olay üzerinden şunu söyleyebiliriz: İngiliz takımları sabunsuz yakaladıklarında skor nereye kadar giderse gitsin affetmezken, mesela Alman, İtalyan ve Fransız ekipleri gibi kıta Avrupası temsilcileri azami 5 gollü skordan sonra "gelmeyin yoksa canınızı yakarız" diyerek oyunu rolantiye alırlar. GS karşısında ne olacağımızı maç belli edecek, fakat eğer farklı bir skor yakalarsak ben İngiliz yaklaşımını şiddetle öneriyorum. Dert hesap kesmek filan değil, ancak böyle rahat skor elde edebiliriz bunu oyuncuların anlaması lazım. Çünkü bu maç GS için ölüm-kalım maçı.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@ semioticus

goruldugu uzere bahis sitelerinin hicbirine gore favori degiliz:

http://www.soccerbettingstatistics.com/head2head/besiktas/galatasaray/1532570

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Kimse deginmemis nedense, fakat Oguzhan'in olmamasi sonucu direk etkileyebilecek bir faktor. Bu sezon Oguzhansiz basladigimiz maclari hatirlayin. Sonra Oguzhan'in kenardan gelip oyunun seklini nasil degistirdigini. Sizce Pazar gunu kulubeden gelip sonucu kim degistirebilir? Eneramo mu, Pektemek mi, Muhammed mi, yoksa bizimle daha maca bile cikmamis Kerim mi?

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Kulubemize bakarak sunu soyleyebilirim ki, Pazar gunu Bilic'in A plani kazanmak zorunda. Obur turlu sikintiya gireriz...

@Ekrem

Gecerli endiseler. Ozellikle Oguzhan'in yoklugunda ortasahadaki yaraticilik silahi Muhammed olacak gibi duruyor, onun da su ana kadar pek istikrarli oldugu soylenemez.

Gobege Gokhan, aciga Kerim hamlesi de gelebilir oyle bir halde.

tearkan dedi ki...

yav ben anlamıyorum. herifler formda olsa iyi gidiyorlar, formdalar sıkıntı deriz, kötü gittiklerinde de çıkış arıyorlar, yaralı aslan kafasına giriyoruz. şu gs.nin konumunda biz olsak, onlar da lige bizim gibi başlamış olsa fark yemesek iyi kafasına sokarlar.

iki derdim var. 6-1 in üstüne gs çift forvet arkası şınaydır düzeninden dönmesin. bi' de terim umut'la falan başlamaya kalkmasın. o herifin götüne başına çarpan bi' toptan gol yersek maça gitmek için teptiğim onca yolun üstüne direk dalarım sahaya.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

drogba olmadigi icin brumayi oynatma imkani dogdu adamlara. Umut da direk baslar bence.

@tearkan

ben de onu diyorum ya.Elbet bütün derbiler %50 /50 başlar.Elbet son iki senenin şampiyonunu 6 yedi diye (SWH) küçümsemeye kalkacak değiliz de bu maça da favori çıkamıyor oluşumuz çapımızın ne kadar küçüldüğünü gösteriyor yaw.

Oğuzhan'ın olmayışı kesinlikle çok büyük sıkıntı.Sezer'in patlak çıkmasıyla orada alternatifimiz epey azaldı.

Açıkçası benim güvendiğim nokta , takım savunması disiplini hiç olmayan Galatasaray'ın daha fazla koşup daha fazla mücadele ederek bu açığını kapatma çabası.Sezon başından beri bunu yapamıyorlar ve 3 günde bunu yapabilecek duruma geleceklerini sanmıyorum ben.

Beşiktaş'ın mevcut savunma düzeni , Real Madrid'in savunma düzeninden daha oturaklı.Oyuncu kalitesi farkı var tabi.

İlla ki pozisyon vereceğiz bu kaçınılmaz.Önemli olan GS'nin inancını kırmak.Korakor girip erken gol bulmak onları bitirir bence.

http://www.theguardian.com/football/video/2013/sep/18/seven-man-kick-off-red-bull-leipzig-video

şunun gibi deneysel bişey :D

cochise dedi ki...

biraz aşırı motive mi olduk ne? inşallah topçular aynı durumda değildir. normal şartlarda çok zorlanacağımızı düşünmüyorum ama futbol bu bin tane etken var. Drogba'nın olmaması da bence iyi; her ne kadar lig maçlarında ahım şahım top oynamasa da bizim maçta farklı oynardı. moralsiz burak-umut ikilisi gol atsa da oyun anlamında bizim lehimize. Zaten GS'nin her an gol atabileceğini düşünmek lazım o nedenle tek gollü galibiyet çok kolay değil bence...

theotheo dedi ki...


galatasaray maçında bizi yakarsa escude yakar bu net. tartışma götürmez bi gerçek. bana drogbayı oynatırlar gibi gelio. o herife o müdaheleden birşey olmaz.

sezer konusunu söylemiştik zaten. ama neyse bu kadar da hata yapılır transferde önemli değil.

galatasaray son 2 senenin şampiyonu bu sene de 3. olsun nolucak. bu maç onlar için değil bizim için ölüm kalım maçıdır. bu maçı kaybettiğimiz zaman, tepetaklak ineriz. kesinlikle bu maçı kazanıp ardından antalyayı deplasmanda yenip duruma bakmak gerekiyo.

planck dedi ki...

Theo kalan 30 maçı kazanıp ondan sonra duruma baksak, belki hala şampiyon olamamışızdır tepe taklak gideriz? :)

theotheo dedi ki...

galatasaray maçında gelecek bir yenilgi bu ligi 3. bitirmemizi sağlar bu kadar net konuşuyorum. galatasaray maçını alıcaz ondan sonra antalya eskişehir iki deplasman var. onları da alıp. milli maç arasına giricez başka çaresi yok.

planck dedi ki...

Abi çok net konuştuğunun farkındayız da nerene dayanarak bu kadar net konuşuyosun onu çözemiyoruz :))

Unknown dedi ki...

terimin son maçı olacak gibi geliyor bana, yarım saatten sonra pilleri yine bitecek, ondan sonra da oyun tamamen bize döner. sezon öncesi hazırlık kampında formda gözükmüşlerdi, bugünlerde ise dökülüyorlar.. daha da beter olmaları dilekleriyle..

turkkant dedi ki...

Maçta geriye düşmemek lazım. Özellikle son 30 dakikaya geride girmemek lazım. Kulübeden hamle şansımızın az olacağı bir maç olacak. Kulübede yabancı olmayacağını düşünürsek, ofansif yedeklerin hiçbiri bu sezon katkı vermedi. Almeida'yı çıkarıp Pektemek'i koymak risk. Büyük maç tecrübesi olmayan Muhammed'i, Kerim'i gerideyken 80.000 kişinin önüne atmak zor. Sezer zaten soru işareti...

Öndeysen o sorun yok, alırsın Necip'i, Toraman'ı filan sorunlu bölgeye yama yaparsın.

Alper dedi ki...

gala nın kondüsyonu iyi değil. sakin olur altmışıncı dk ya kadar bi saçmalık yapmazsak maç bizim olur. ama sanki ilk dakikalarda saçma bi golle geriye düşecekmişiz gibi geliyor. sanırım en kötü senaryo bu olur. öte taraftan üçüncülüğe burun kıvıracak değiliz. nasıl her sene şampiyon olmuyorsak bu sene de olmayıverelim. ama bu sene üçüncülük cl demek. bence başarı sayılır. fakat şöyle bir durum var ki gs ve fb dışındaki sert takımlardan bir tek es es ve kasımpaşa kaldı. bu maçlardan birini alsak geri kalan her maçı güle oynaya alabiliriz. bu da bence çok ciddi bir şampiyonluk şansı demek. olmaz sa da ekime kadar. ama seneye ligin amına koyacağımızı adım gibi biliyorum. ben beklerim.

Adsız dedi ki...

@theotheo

"bu maç onlar için değil bizim için ölüm kalım maçıdır."

Bunun için öne sürdüğün argümanları anlamak için tek yapılabilecek, seni klonlayıp klonlananlar arasında anket düzenlenmesi(ki anlamayı boşver, böyle klonlama facia olur). Ne demek GS 2 defa şampiyon olmuş bu sene de 3. defa olmasalar ne olacak. Aynı senin "önerdiğin" üzere tonla borca girip bir sürü transfer yaptılar. Bu yıl ligde çuvallayıp CL'ye gidemeyecek bir hale gelirlerse görürüm ne olacak durumunu. Onca harcamadan sonra takımlarının yaş ortalamasına girmiyorum bile.

Aslında seni bu bakımdan anlayan varsa beri gelsin.

- Hem başarı için GS'nin bu yıl izlediği modeli övecek, Beşiktaş da böyle yapmalı diyeceksin

- Bunu söylerken borcu azaltmakla başarı olmaz, harcayıp adam akıllı kadro kuracaksın diyeceksin

- Buna karşın GS'nin şu anki haline bakıp "bu maç onlar için değil bizim için önemli, 3. defa şampiyon olmasalar ne olacak" diyeceksin

Şaka gibi.

"galatasaray maçında gelecek bir yenilgi bu ligi 3. bitirmemizi sağlar bu kadar net konuşuyorum". Bir maç, yani 34 maçta bir maç. Bu maçı kaybettik diyelim, henüz ligin başındayken bile GS'den hala 3 puan önce olacağız. Defansif kurgusunu oturtamayan, takım defansı evlere şenlik halde olan, asla düzelemeyecek bir Sneijder'i sürekli kenarda oynatamayacak durumda yerli kontenjanı nedeniyle 3,5 atan, sağ bek- sol bek bölgeleri kronik sorun haline gelmiş, milyonlar harcayıp transfer ettikleri bile sürekli yedek bekleyen ve bence gereksiz de olsa idari sorunlar yaşayan GS bu maçı alınca lig sonunda bizim üstümüzde ilk 2'ye giriyor da, bu maçı kaybedince biz anca 3. mü oluyoruz. Üstüne üstlük 4 haftadır balına-hakem kıyağına kazanan FB'yi henüz konuşmamışken.

Bu zamana kadar bir sürü insan bu lafı ettiğinde öyle düşünmemiştim, ama artık "eminim". theo senin Beşiktaş'la uzaktan yakından bir alakan yok, bırak taraftar olmayı. Bana göre bu troll'lükten daha ötede bir durum. Kısacası: başkasının blog'unda alakasızca hatta provokatörce mantık kurmaya çalışıyorsun. Ne diyeyim, Allah kurtarsın.

theotheo dedi ki...

@sneijder

birader real madride önder özen gibi bi adam gelmeli dedin. zidane ve ancelottinin kulübede oturduğu takıma. valla beni allah kurtarır mı bilmem de. seni kurtarıcak tek yer bakırköy olur bu laftan sonra.

beşiktaş kazanmaya alışık bir takım değil. kazanma alışkanlığını oturtması lazım. eğer beşiktaş galatasaray maçını kaybederse tepetaklak iner. 2 3 hafta içinde fenerbahçe ve galatasaray üzerine çıkar.

Adsız dedi ki...

TRT spikerlerinden kalan bir alışkanlıkla konuşan yorumcular gibi: "iki takım ilki 1969 yılında olmak üzere bugüne kadar 6 defa karşılaştılar. A takımı bugüne kadar 4 defa kazanıp 2 defa berabere kaldı. son maç üzerinden 12 yıl geçti ve B takımına karşı ezici bir üstünlüğü var".

Bu nasıl mantıksız bir ifadeyse "kazanma alışkanlığı" safsatası da aynı şekilde. Kazanma alışkanlığı ne lan? Lig başlamış biri 4 maçta 4 yapmış, diğeri 1 galibiyet 3 beraberlik. Neyin alışkanlığı? Adamlar birden alışkanlıklarına yönelerek hem sigaraya tekrar başlayıp hem de kazanmaya mı dönecekler?

Senin "müthiş" futbol bilginle keşfettiğin Real'de Özen yok diyenin Bakırköy'lük olması durumuna aynı şekilde Cruyff da düştü. Futbol direktörlüğü konusunda tıpkısının aynısını söyleyen Cruyff kesin Rotterdam'da filan tedavi görüyordur da medyadan saklıyorlardır. Bak senin o enginle buna eminim.

Amanin GS ve FB'nin alışkanlıkları var. Ya yine alışırlarsa. İşte o zaman savulun millet.

Adsız dedi ki...

Bakalım efektifli "futbol koordinatörsüz" ve sadece TD ile çalışan Real'in Mourinho-Mendes ile olan işlerinde neler olmuş (daha doğrusu sonuçta kim kazanıp da Mourinho Real'den gönderilmiş):

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/real-madrid/9764142/Crisis-talks-at-Real-Madrid-raise-doubts-over-manager-Jose-Mourinho-after-captain-Iker-Casillas-is-dropped.html

http://ww.ipaidabribenaija.com/sports-news/item/22578-real-madrid-to-axe-high-profile-players-close-to-mourinho-jorge-mendes

http://whitehouseaddress.blogspot.com/2012/09/the-case-of-super-agent-jorge-mendes.html

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323482504578225474079309426.html

Ayrıca theo için yeni argüman: "Bir malzemeci Süreyya Real'de yok".

tearkan dedi ki...

@ övünç

yav hiç sorma. bir haftadır her kafadan farklı ses çıkıyor; daha bizim adımıza söylenmiş tek olumlu şey okumadım. hepsi aleyhimize.

gsnin kötü gidişi çıkış arıyorlar diye aleyhimize.

madrid maçı öncesi; gs yenilirse iyice bizim maç ölüm kalım maçı olur; aleyhimize,
yenerlerse galibiyetin havası; aleyhimize,
beraberlik umut aşılar gaza gelirler; aleyhimize.

drogba sakatlanır; oynamazsa tek forvete dönerler; alehimize,
mücadeleci umut oynar; aleyhimize
oynarsa e drogba abi bu; tabi ki aleyhimize.

(afedersiniz) siktimin yerinde beşiktaş'ın lehine hiçbir şey yok.

gören duyan da lige dörtte dört yaparak başlayan gs, üç gün önce 30 dakikada kesilip kalan 60 dakikada 6 gol yiyen beşiktaş zanneder. (gerçi öyle olsa elbirliğiyle beşiktaş'ı daha maça çıkmadan mağlup ilan ederlerdi)

takıma güvenmek illa rakibi hafife almak demek değil. beşiktaş'a şu tabloda da güvenmeyeceksek kapatıp gidelim dükkanı.

theotheo dedi ki...

@tearkan

işte birader burdan anla beşiktaşın çapının ne kadar küçüldüğünü beşiktaş 10 senedir hiç bir derbi maçına favori olarak çıkamıyo. olay bundan ibaret.

kapgan dedi ki...

@ theo
senin desteklediğin demirören ve adalı zihniyeti Beşiktaşın çapını düşürmemiş gibi konuşma ya...

Mete dedi ki...

Gayet güzel bir yazı.
Hem maçla ilgili endişeleri olan arkadaşlar varsa en azından biraz rahatlarlar.

http://www.futbolburada.com/p/besiktasin-sifreleri

cochise dedi ki...

beşiktaşla birlikte blogda da güzel şeyler oluyor. Theo enteresan yorumlar yapıyor (ki enteresan ya da değil istediği gibi yorum yapmak herkesin hakkı -saldırgan olmadığı sürece-), ardından onu iğneleyenler oluyor ama ona laf çarpıtanlarla laf dalaşına girmiyor ve polemik oluşmuyor. Puan kaybı olunca umarım bu polemiksizliğimizi de kaybetmeyiz.

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Yine bi tarafımızı kaldırdılar aq. Derbifestler merbifestler. Hayırlısı bakalım inşallah üzücü bir sonuç çıkmaz o akşam.

alper dedi ki...

BJK taraftarında sucuğa sürmeye akıl yok şerefsizim.Yarınki maç ölüm kalım maçıdır benim gözümde.GS ile yapılan her türlü maç öyledir.Derbifest denen andavallığı çıkaran icat eden adamın beynine tüküreyim ben.Bir GS maçı öncesi .... bileyeceğine derbifest gibi entel dantel işlerle uğraşıp yine sosyal mesaj verme derdine düşülmüş.Son sözüm bu atmosferde 2 farkla yeniliriz.Yazık çok yazık.Ulan hala öğrenemedik şu işleri ya ona yanarım.6 puan öndeyiz yenersek büyük ihtimal GS iyice karışır hatta yenersek büyük ihtimal F.Terim istifa eder zaten istenmediği yerde.Biz daha çok ortamı gerip sinir harbine çevireceğimiz yerde festival vs ile uğraşıyoruz.Mağlubiyet müstahak bize.Parayı pulu bedeninizi basın GS oynayın.2 fark yenerler bu ortamda güle oynaya bizde festival ile teselli buluruz.

alper dedi ki...

Şu ortamın tersi olsaydı GS li yöneticiler ve gazeteci takımı bizi sahaya çıkmadan psikolojik olarak ezerdi.Biz yine kullanamadık.Bir yönetici çıkıpta yeneriz yenersek GS yarıştan kopar Bruma'ya 10 milyon verilir mi F.Terim yenilgi sonrası istenmiyorsa milli takım için onu destekleriz gibi adamlarını beynini moralini .ikecek bir psikolojik harbe girişemedik girişemedik.Saha dışında oynamayı saha dışında onları saldırgan tutarsız bir ruh haline sokmayı başaramadık yine.Varsa yoksa centilmenlik.Sokayım centilmenliğe hele GS maçlarında.

Derbifest sosyoekonomik olarak baktiginda gayet basarili bir fikir:

1. Turkiye'deki riyakar "futbol sevgisi" kulturune net bir tokat.

2. Dagin basindaki yere taraftari onceden topluyorsun, lojistik sorunlara bir yerde cozum buluyorsun.

3. Taraftara oraya erken gidip iyice havaya girmek icin bir sebep veriyorsun. Olimpiyat'a girmeyi basaranlar burnundan solumus oluyor zira.

4a. Derbi oncesi/sonrasi ortaligi kizistirmaya calisacak Lig TV et al.e guzel bir fakyu cekmis oluyorsun.

4b. Bu ulkede Besiktas rakip takimi demotive etmez, etmemeli, bu medya ile o caba gelir bizi isirir.

5. Besiktas medya gucunu arkasina almak (ya da en azindan karsisina almamak) istiyorsa, daha genis (ve hatta orta-ust sinif diyebiliriz) bir kesime futbolu, Besiktas kimligini sevdirecek. Bu yuzden hem Gezi'deki Carsi varligi (ki politik olarak cok da uyusmuyorum sahsen), hem de bu tur duzenlemeler bu hedefe dair guzel uygulamalar bence.

Fikrim budur.

planck dedi ki...

festivale teknik ekip ve futbolcuların katılacağına dair yanlış bir düşünce var sanırım, yoksa festival ile net 2-0 yeniliriz düşüncesini bağdaştıramadım. Köyiçindeki havayı, bir nevi maç öncesi coşkusunu oraya getirmeye çalışamanın sahaya ne gibi bir yansıması olabilir?

Godspeed dedi ki...

Gunlerdir tum futbol programlarinda Besiktasin takim oyunundan, GS'nin formsuzlugundan, Besiktasin favori olduugndan bahsediliyor, bunun otesinde nasil bir psikolojik savas bekleniyor ki?
FB miyiz biz amk, yoneticiler, seviyesiz TDler agiz dalasina falan girsin.
Derbifest etkinligini de destekliyorum sonuna kadar. Sadece sonuc ve mac odakli spor taraftarligi kavraminin zaten yeni stadin yapimi ile azalmasi gerekiyor.
Yurtdisinda insanlar guzel zaman gecirmek icinde maclara gidiyor, yenilmek, yenmek yaninda alip goturecekleri guzel zamanlari oluyor.
Bizde takim yenildimi adamin sakulu kayiyor 2 gun kendine gelemiyor.

O yuzden yonetimin stadin yapimini beklemden dag basinda boyle bir etkinlik duzenlemesi gayet manali.

Adsız dedi ki...

Öncelikle Derbifest büyük ve farklı kulüp olmanın iyi bir göstergesi. Yazın bitme noktasına ramak kala millet çoluk çocuk gelip eğlensin, Beşiktaşlılığı paylaşsın.

Ancak alper'in dediği olayı da düşünmüyor değilim. Yani neticede 2 seçenek var: ya Derbifest vs derken GS'yi iyice havaya sokacağız, ya da tam tersi bizim futbolcular kendilerini daha güvenli ve sorumlu hissedecek, stresi atacak.

Sonucu hep beraber göreceğiz. Sonucu derken bunu maç sonucuna bağlamıyorum elbette. Buradaki herkes maç içinde bir stres var mı yok mu, önceki haftalarla kıyaslayarak görecek kapasitede zaten.

1-0 olsun bizim olsun.

Not: Bir FB maçında daha ciddi uykum geldi. Garip maçlar oluyor orası kesin.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

@alper

bursa maçında da 2 farkla yeniliriz demiştin sanırım, yanlış hatırlıyor da olabilirim.

"Biz daha çok ortamı gerip sinir harbine çevireceğimiz yerde" gslimiyiz abi biz? oldu olucak Bilic de FT gibi hakeme falan saldırsın, kaptanımız gs soyunma odasını başkanımız da hakem odasını falan bassın. yemişim gs'nin iç işlerini. biz kendi maçımıza eğlencemize bakalım.

sadrazam dedi ki...

@alper

Alperin derdi festivalde gezi sloganları atılacak olması.Başka derdi yok.
Futbolun temaşa, eylence olmasıyla, yada festivalin taraftarı daha erken saatlerden stad'a getirmek böylece 80.000 kişinin o dağ başına geliş saatlerini gün içine yaymak olduğu ile ilgilendiğini sanmıyorum.

YSY dedi ki...

Tabi inanın saatlere yaymak için düzenlenmiştir o festival. Herneyse ben gezi ile ilgili herhangi bir slogan falanda atılacağını düşünmüyorum, tek derdim bu kadar erken rüzgarın sonu iyi bitsin. Belki karakterim gereği olaya temkinli yaklaşıyorum ama geçmiştede bu kadar havaya girmenin sonunun iyi bitmediğini gördük. Birde her ne kadar masum bir eğlence gibi dursada her maç öncesi "eğlence" amaçlı toplanma durumlarında hırgür çıkıyor.

Neyse artık bu konuyu kapatıyorum kendi açımdan ve maça konsantre oluyorum. Yenelim bu akşam şunları. Kanımızın son damlasına kadar !

Darkpain dedi ki...

Verilen muhtemel 11'ler şöyle:

BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Sivok, Escude, Motta, Gökhan, Atiba, Fernandes, Veli, Olcay, Almeida


GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Gökhan, Hakan, Bruma, Melo, Selçuk, Sneijder, Burak, Umut

Beşiktaşta herhangi bir süpriz yok ki biliç son yıllardaki teknik direktörlerimiz gibi şapkadan tavşan çıkartan birisi değil. Holosko'nun sağbek denenmesi dışında absürd oyuncu/mevki denemeleri görmedik. Genel olarak da sahaya beklenen 11leri sürdü.

Gs'de ise haftaiçindeki defans faciasından sonra defansin ebue hariç türklerden oluşturulduğunu görüyoruz. Bu nokta da Gs defansının topla oynama becerisi düşük, geriden oyun kurmayı beceremeyen oyunculardan oluşuyor olması hem melo ve selçuk'un geriye gelip topla oyun kurması gerekliliğini doğuruyor hem de Gökhan Töre ve Olcay ile yapılacak presslerden sonuç alınma olasılığını arttırıyor. Melo ve Selçuk'un geriye gelme zorunluluğu Gs'de hali hazırda büyük sorun olan gidip-gelme olayını negatif etki yapacaktır çünkü takım boyu uzadıkça bu sorun daha büyük şekilde ortaya çıkacak. Ayrıca ön alandaki oyuncular ile defans arasında da büyük boşluk oluşacaktır. Fernandes bu maçta da bursadaki gibi topsuz oyunda da oldukça etkin oynarsa buradaki boşluğu daha iyi değerlendirebiliriz. Eğer öne geçersek motta sol kanatta tek bırakılıp veli ve atiba defansif oynatılırken fernandes önlerinde onların da önünde olcay sağında gökhan bu ikilinin önünde de almeida düzenine dönülebilir.
Böylece Olcay ve Gökhan Gs'nin yumuşak karnında gezinir. Skoru arttırma şanşımızı arttırabiliriz.


Yalnız ben olsa defansın solunda hakan yerine rierayı tercih eder önde de bruma yerine engini oynatırdım. Böylece hem defanstan topla çıkabilecek bir opsiyonum olur hem de engin ile ortasahayı 3leyebilirdim.

BJK4EVER dedi ki...

O degil de duzgun bir antrenoru ne kadar ozlemisim arkadas. Hele sukur ki bir derbiden evvel su su su oynar diyebiliyoruz ve aynisi cikiyor. Yillardir abuk subuk tercihler yapan antrenorler gorduk ama sonunda normal bir antrenore kavustuk. Normalde bu macta Motta'nin sol acik, Ersan'in solbek, Toraman'in onlibero falan oynamasi gerekirdi. Ama sonunda normal insan gibi bir antrenorumuz oldu ya, buna da sukur.

YSY dedi ki...

+1 BJK4EVER :)

O değilde bilici dinledim şimdi içim biraz rahatladı :)

AQ-47 dedi ki...

He lan he penalti...kodumun yüzsüzleri...

AQ-47 dedi ki...

Kadro beklendiği gibi...karşıda sabri ve baytar var avantaj olabilir

AQ-47 dedi ki...

Dakika 14 fernandes karsi karsiya saçmaladi..

YSY dedi ki...

Abi resmen gs bitik ve biz zorla adamları maça ortak ediyoruz. Heleki bizdeki lakayıt hareketler feci yani..

Massaro dedi ki...

Yine goruldu ki Oguzhansiz bu takim top yapamiyor. GS domine etti ilk yari. Veli pas yapamiyor, Olcay kayiplarda.

En iyi isimler, Gokhan, Almeida, Sivok ve Escude idi. Motta da durgun, herhalde atmosfere alisamadi.

Bence Terim'de dersine iyi çalışmış.

Beklenmedik birşey olmuyor aslında.Topu biraz daha tutabilmemiz lazım.Veli elinden geleni yapıyor ama Oğuzhan lazım abi bize yani 2x2:4

2.'yi bulursak dirençleri kırılır gibi geliyor bana.Beraberliğe gelirse bu maçı tutamayız.

Şu saatten sonra beraberlik çıkmaz bu maçtan .

Darkpain dedi ki...

Ilkyarının son 10 dakikası gereksiz geriye çekildik. Yoksa galatasarayın Burak'ın vurup tolganın çıkardığı pozisyon dışında hiçbir organize atağı yok. Yaptıkları tek şey muslera ile topu şişirmek. Ne geriden oyun kurabiliyorlar ne de orta sahada top yapabiliyorlar. Maçı kopartabilecek pozisyonları da bulduk ama bir türlü yapamadık. 2-0 olmazsa daha da sıkıntılı bir ikinci yarı olabilir. ilk yarının son 10 dakikası hariç takımı gayet beğendim.

Bu arada sağ kanattaki boşluğu artık Gökhan'ın kullanması şart.Serdar çıkıyor ama Gökhan çizgiden inse çok daha fazla pozisyon çıkar oradan.Resmen maden orası.

Abi Sneijder'i stoperlerin arasına sokup forvetlerle bekleri kapamak birşeydir bence hatta beşiktaş'ın ofans stratejisine önemli bir darbedir.

O kadar da bilinçsiz değiller.

Biz çok iyi kapanıyorduk ilk yarım saat ama yavaştan delinmeler var.

AQ-47 dedi ki...

Bizim sağ kanat hakkaten maden orayı zorlamak lazım...olcay çok savruk sayesinde çok top kaybediyoruz...İkinci yarı erkenden 2:0 yaparsak farka gider...yok yapamazsak göreceğiz bakalım biliç kansere çareyi gerçekten buldu mu

AQ-47 dedi ki...

O topu ayağından açmak töreye yakışmadı..dk 47

YSY dedi ki...

Abi fernandes hiçbirşey yapmıyor

Massaro dedi ki...

Alin size Veli asistini yapti yine, dizin ovgulerinizi

AQ-47 dedi ki...

adam ikram ettin mi geri çevirmiyor...sen ne yapıyorsun karşı karşıya kaldığında ayağından açıyorsun, kaleciye vuruyorsun...öfff 1:2 oldu ve gassaray geri çekildi...çekilmeseler aslında 3 de gelir, resmen izliyoruz adamları

AQ-47 dedi ki...

desibel rekoru kırarsınız da 1:2 olduktan sonra mal gibi bakarsınız...iddia ediyorum 70.000 taraftar fenerli olsa şu maç tersine dönerdi..

abi büyük utanç duyuyorum şu olanlardan yaa sikmişim futbolunu bu nedir ya ...

Godspeed dedi ki...

Bu sezonluk besiktasi cekmeceye koyup isimize gucumize bakalim.
Serefimizle yenileydik ama bu seviyesizligi gormeyeydik.

Pheaglix dedi ki...

en az 3 maç seyircisiz oynama geliyor hayırlı olsun...

AQ-47 dedi ki...

takım son dakikada belki gol atacak frikikten, siz hala taksim-direniş vb. sahaya iniyorsunuz...ya rica ederim siktirin gidin maç falan seyrettirmediniz adama...3 maç iyimser tahmin 10a kadar gider...

Massaro dedi ki...

Ben anlamiyorum 92. dakika onemli bir pozisyon belki gol olacak, cok ciddi bir provakasyon yok Melo haric, ne diye sahaya inersin.

Bu mactan sonra Bilic'in bir daha Olcay ve Veli'yle baslayacagini sanmiyorum. Tek tesellimiz bu olsun.

Unknown dedi ki...

Melo ve Fırat Aydınus birer futbol katilidir.

Beşiktaş için diyecek bir şey bulamıyorum. Geçen haftaki takımla bu takım aynı takım mı? Inanılır gibi değil, mental olarak hazır değildik. Taktiksel olarak ise oldukça yetersiz. Mesafeleri kısa tutan bir takım dan dun top oynayamaz, defanstan dan dun topla çıkamaz.

Maçtaki en güzel şey direniş sloganlarıydı.

Geçmiş olsun hepimize...

YSY dedi ki...

Bize kol gibi ceza gelir bu işten. Hayırlı olsun. Maç keşke uzamasaydı

theotheo dedi ki...

şimdi cezayı falan bırakın. bu dalgaları geçeli çok oldu çünkü insanların gırtlağına kadar geldi artık. yıllardır bu rezilliği izlemekten millete gına geldi. takım 2.golü atıcak diyenlerde rüya alemlerine geri dönsünler. eğer ben büyük takımım bilic özen bilmemne diyosan. yok türk ağırlıklı kuruyorum diye uydurmalar yapıyosan. kendi evinde hafta içi şampiyonlar liginde 6 yemiş rakibine 1.0 dan maçı vermezsin. 60 dakika boyunca tek kale top oynatmazsın. bu işin doğrusu bu olur.

burada bas bas bağırdık bu takım maçı kazanmazsa tepetaklak iner dedik. takım inmeden seyirci indi. bu maça bingölden gelen adam var. bu rezilliği o adam yemez.

YSY dedi ki...

Amk biz gs nin dengesini bozacakken biz kendi dengemizi bozduk

seen dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

eğri oturup doğru konuşmak gerekiyor. biz söyleyince kötü olduk. ama yine söylemeye devam edelim. bak kardeşim. 4 maçta 12 puan güzel eyvallah. 4 maçta 6 puan al birader bu maçta 3 puan al. aynı hesaba gelir. bu kadar açık. çünkü senin rakibin galatasaray, fenerbahçe. istediğin kadar bursayı antepi yen. sabaha kadar yen 10 at 15 at. bi işe yarar mı? yaradı mı? yaramadığı ortada.

takımın açık seçik problemlerini de ortaya döken bir maç oldu açıkcası. kendi evinde 60 dakika rakibin tek kale top oynuyosa sen büyük takımım falan diye ortada gezinmiceksin birader. büyük takım borç azaltmakla sponsorluk anlaşması imzalamakla olmaz. büyük takım sahada olur. rakibiyle kafa kafaya oynar yener veya yenilir. hiç önemi yok. büyük hoca da sigara içmekle gitar çalmakla olmaz. maçın 3 te 2 sini tamamen kendine çevirmekle olur. 6.1 lik mağlubiyetten toparlanmakla olur. bu da not olsun.

Massaro dedi ki...

Macin kirilma ani, 1-0 ondeyken, Almeida ile Gokhan kontraya cikmisken Almeida"nin Gokhan'a attigi igrenc otesi pasti. Hem aci yanlis, hem de havadan atti.

Almeida, Mustafa Pektemek, Olcay bunlarla biz sampiyon olamayiz demistim 7 gun once.

theotheo dedi ki...

@massaro

kırılma anı falan filan yok birader. sen bi takıma karşı öne geçtikten sonra 60 dakika boyunca bütün topları şişiriyosan. bu maçı kaybedersin. adamın eli armut toplamıyo sonuçta. yok drogba yaşlıydı ıvırdı zıvırdı çok para alıyodu falan da filan.

sen ronaldinhoyu getirseydin. o da yaşlı ama bi fark yaratırdı belki ha? ama eneramo sezer öztürk ömer şişmanoğlu varken onu getirmek pahalı olurdu tabi. öyleydi de böyleydi.

milletin sahaya inmesinin tek sebebi artık insanların gırtlağına kadar gelmesidir. melo gezi vs olayın sadece süsüdür. insanların gösterdiği tepki sahada oynanan oyunadır. çünkü gelen insan çok büyük fedakarlıklarla geliyor o maça. özen beyfendi 40 bin tl yi alıyo bilic beyfendi 120 bin euroyu alıyo. ama gelen o taraftarın sigara alıcak parası yok. 75 bin kişi nasıl toplandı sanıyosunuz. o paralar nasıl denkleştirildi?

beşiktaş yönetimi şapkasını önüne koyup düşünecek. neden? neden olmuyo diye düşünecek. ulan ben taaaa bilmemnereye 80 bin adam topluyorum. ama sahaya 60 dakika boyunca her topu şişiren bir 11 koyuyorum diyecek. bu işte bi terslik var diyip tekrar düşünecek. ne yaptıysa silicek tekrar yapıcak. 1 yenilgi değil bu. öyle olsaydı sahaya bu kadar insan inmezdi. bu 1 yenilgiden çok daha fazlasıydı. bunu maç öncesinde de söyledim.

her neyse. herşeyi geride bırakıp devam edicez. başka yolu yok çaresi yok. devre arasına kadar devam edicez.

YSY dedi ki...

Maçın kırılma anı falan yok abi. Bildiğin kötü oynadık. Rakipten gereksiz korktuk. Psikolojik olarak hazır değildi takım. Ayrıca gs nin ikinci golde burak topu elle aldı ama hiçbirini bahane olarak görmüyorum göz göre göre bireysel hatalar yaptık ve golleri yedik. Fernandes hiç ortalıkta yoktu, bilmiyorum belki sakatlığın etkisi olabilir.

Herneyse o bu şu diye saymak istemiyorum, direk kötü oynadık hatta ikinci yarı ben ne izliyorum dedim. Demişkende zaten taraftarda bu iş öyle olmaz böyle olur dedi ve ortalığın içine sıçtı gitti. Bir taraftar ancak bu kadar takımını sabote eder. İnanılır gibi değil, lanet olsun hiçbiri gelmesin maça hiçbiri Beşiktaşlı değil hiçbiri adam değil. Şu yaşadığımız olaylar yenilmekten çok daha kötü, şimdi hem yenildik hem ceza alacağız hemde takımın dengesini bozduk.

Massaro dedi ki...

@theo sana katiliyorum.

Bu Besiktas ben kendimi bildim bileli MAF donemi haric hep underdog girmistir maclara, hep kapanan, savunan, sisiren takimdir. GS ve Fener oynamistir. Lucescu zamaninda bile GS'ye karsi hukmen oynamisizdir. Fbyi kalecisiz 4-3 yendik, o macta bile ezilmistik.

Bu cark ne zaman tersine dondu? Guti, Quaresma gibi adamlar geldi, Galatasarayi, Fenerle tek kale oynamaya basladigimiz zaman tersine degisti.
O derbileri renkliler nasil izliyorlardi onu da biliyorum. Adamlar hic olmadigi kadar stres oluyordu.


Renkli medya guzel bir kampanya ile Guti ve Quaresmayi bize yedirtti, Veli ve Olcay gibi adamlari hep yildiz gibi lanse ettirdiler.

35lik Drogba, Sneijder, Burak, Selcuk gibi adamlar Besiktasta olsa kosmuyor diye elestirilir, ama bu adamlar laylaylom sekilde bugun pas oynadilar, kedinin fare ile oynadigi gibi oynadilar. Oguzhan olsa bugun sekil biraz degisirdi bence.

Derbiler yildizlarla oynaniyor, ve bizde malesef Fernandes dahil yildiz yok. Bugun yildiz isigini biraz Gokhan ve Muhammed de gordum o kadar. Onlar da henuz genc.

Gokhan ve Muhamede sabrederim, ama 25-26 yasina gelmis Olcay, Veli, Serdar, Mustafa Pektemek ve kotunun iyisi Almeida ile bu isler olmaz.

Bugun Sivok bile aldigi topu sacma sapan sisirdi. Bugun Besiktas klasina yakisan sogukkanli adamlar, Gokhan, Mami, Escude, Atiba, Fernandes idi o kadar.

Ama aylardir burada yok Olcay soyle sahane, yok Sivok Maldini, Veli Gattuso'nun veliahti gibi yorumlariyla hayatimiz geciyor.


theotheo dedi ki...

@massaro

veli veliaht olacaksa tek isim var. o da uğur inceman. olayın çok da kişiselleştirelecek bir yanı yok sonuçta. veli de kapasite bu. çocuk onu oynuyo. melonun kapasite o 35 metreden burağın ayağına pas atıyo. benzemada kapasite o 2 gs liyi peşine takıp topu kaleye tıkıyo. bu iş böyle yani.

sahaya oyunculardan önce isimler çıkıyo. hepimiz görüyoruz harıl harıl bütün spor servisleri kadro araştırıyo. acaba drogba oynar mı? herkes bakıyo. sebebi ne? çünkü sahaya çıkmadan bile o ismin kağıtta bile ağırlığı var. iş o. yılda 5 kağıt veriyosan ona veriyosun. o da sana karşılığını veriyo. bu kadar net. sezer öztürk eneramo ömer şişmanoğlunu beykoz konaklarında villada oturtup maç izlettirmek için kaç para veriyo beşiktaş kulübü bunu açıklasınlar. ondan sonra biz de bişeyler açıklayalım.

Massaro dedi ki...

@theotheo

Dunyada adamlar teknik, top kontrolu, sahayi gorus acisi, bitiricilige gore futbolcu aliyor, biz de atletizm takimi gibi kosu mesafesine gore adam begeniyoruz.

Olcay bugun ilk yari 6 km kosmus. Inanilmaz fazla, ama bu kosma adami yorar, yoruyor da. En ufak ikili mucadelede yere kapaklaniyor.

Veli de ayni sekilde. Bugun golde verdigi hatali pasa bak slow motionda, adam daha topu nereye vurdugunun farkinda degil, kafaya oksijen gitmiyor.
Adam iptal olmus.

Kosmakla oluyorsa bu isler, 10 km kosuculari 30 dk da kosuyor, bir macta 25 km rahat kosarlar. Iyi pas veremedikten sonra neye yarar kosmak. Cok kosana puan mi veriyorlar?

Ingiliz futbolu 6 sene once takir takir CLde yari final, finallere ambargo koyarken, bu kosu sevdasina kapildi gitti , yok Rooney 13 km kosuyormus, yok Lampard 14. O gun Ingiliz futbolu bitti iste, teknik Ispanyol daha sonra da akilla oynayan Alman futbolu basladi.

theotheo dedi ki...

@massaro

o istatistiğe göre messi 3 gol attığı son maçta 8600 m koşmuştu. evet veli ve olcay 3 tane messi eder.

tabii ordan burdan ali ece önder özen bilmem ne uyduranların bu maçın ardından söyleyecek tek bir sözü dahi kalmamış olmalı heralde. ama hala konuşurlar tabii. çünkü herşeyi onlar bilirler. 75 bin kişiyi sahaya toplayan beşiktaşın marka değerinin potansiyelinin farkında olmamanın garipliğini yaşarlar.

beşiktaş takımı yüreğini ortaya koyarak oynamalı bu 1. beşiktaş takımı marka değerine yakışır oyuncularla oynamalı bu 2.

Adsız dedi ki...

Bu maçla birlikte theo ve Massaro tadında "saf" akbabalara söz etme fırsatı verdiği için Biliç-Özen'li Beşiktaş'ı bir daha izlememeye yemin ettim. Biliyorum akbabalar her zaman vardı yine varlar. Ama buna izin verenleri "asla" affetmeyeceğim.

Akbabalara gelince. Çok zavallısınız.

Byes

sadrazam dedi ki...

Olayları 1453 kartalları isimli akp yandaşlarının başlattığı söyleniyor. Böyle bir şey varsa hiç şaşırmam.
Beşiktaş'a gezi olaylarının diyeti ödetiliyor olabilir.

theotheo dedi ki...

@sneijder

birader yorum yapıyoruz burada. neyse ne. gel tartışalım. boşver. isim fantazisini bırakım. bilic özen. ne bu moruk. peygamber mi atatürk mü? kim bunlar. beşiktaşın elemanı. geç git. 110 senelik kulüp bu. ne bilici ne özeni. kim bu adamlar. daha 2 sene öncesine kadar çoluğu çocuğu fenerbahçe atkısıyla maçlara giden adamlar beşiktaşı şampiyon mu yapacak? öyle mi?

evet samet kötü ya. samet ne yazık ki çok kötü. dünyanın en en kötü hocası samet. elindeki takımdaki yedeklerde mehmet akyüz vardı. çünkü mehmet akgün banko sağ bek başlıyodu galatasaray deplasman maçına. samet kötü çok kötü. bak antalyayı da düşürüyo. halbuki şampiyon yapması gerekirdi.

theotheo dedi ki...

@sadrazam

ne diyeti ya. sahada ne oynadın da ne ödüyosun. ortaya koyduğun mal ne birader.

sene başında adebayor ronaldinho dediğimiz zaman çok kötüyüz. quaresma guti noldu diyenler vs vs.

e sahaya bakıyoruz. tesadüf mü skor? beşiktaş başabaş oynadı kayıp mı etti? hakemler beşiktaşın hakkını mı yedi. beşiktaş son saniyede 2 gol atıcaktı da. seyirci beşiktaşı galibiyetten mi etti.

o seyirci beşiktaşın maçı kaybettiğini o kadar önceden biliyordu ki o yüzden girdi o sahaya. o zaten kaybettiğini biliyordu. o verdiği 40 tl nin 100 tl nin ve döneceği o kadar yolu ve sabah gideceği işini düşünürken. o arada o maçı zaten beşiktaşın kaybettiğini de düşünmüştü. beşiktaş seyircisi öyle bi seyirci çünkü.

senin elinde bi marka var. ve o marka seni daha ligin 5.haftasına milletin babası ölse mezarına bayramda bile gitmeyeceği bir yeri 75 bin kişiyle dolduruyo. bu markanın değerini özen bilic ve büyük beşiktaş yksı anlayabildi mi sizce? çok net soruyorum. yoksa sezer öztürk ömer şişmanoğlu ve eneramo beykoz konaklarında maçı izlerken neler düşündü. bunları bir düşünelim.

YSY dedi ki...

@james sneijder

Bence bu yaptığın mahallenin papazına kızıp orucu bozmaya benziyor. Fikrin neyse söylemelisin çünkü yıkıcı değil yapıcı eleştiri yapacağını düşünüyorum. Derbi maçlarında yenilmekte var ama başından beri dediğim bir konu vardı, fazla havaya girdik ve bence gs nin real karşısında düştüğü aşırı motivasyon durumuna biz girdik.

Umarım yarın yönetim yapacağı açıklamada tutup taraftarı arkalanmaz. Evet aydınus olayları tahrik eden sebeplerden birisi olabilir ama bu sahaya inmeyi gerektirmez.

du, levande dedi ki...

taraftarın sahaya girmesinin sebebi olarak beşiktaş'ın oynadığı oyunu gösteren insan ya geri zekalıdır ya da kötü niyetlidir. ilk mağlubiyette biliç-özen'e saydıran da akbabadır, net. şu maçın son dakikasındaki saçma sapan olaylar olmasa yenilgiye rağmen şampiyonluğun en büyük favorisi yine beşiktaş'tı. şimdi saha kapama, biliç'e gelecek ceza falan derken biraz sendeliycez doğal olarak. yine de bakalım. takımın başında tüpçü ve yancıları olmadığı için öyle hemen umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. beşiktaş da böyle bi şey işte arkadaş, işleri zorlaştırmadan yapamıyo. biliç'e özen'e güvenelim, desteğe devam edelim, yolumuz hala açık.

Adsız dedi ki...

@theotheo
uzun zamandır forumunuzu takip ediyorum ama yeter...
Bu kadar futboldan yoksun prokovatif yazılar yazılmaz ki...
Bu takımı beğenmiyorsan git 6s veya türevlerini tut...
O çok sevdiğin futbolcuların yanına git. Aynı buldog gibi bir futbolcun olur. Haydi koş durma...
Maç hakemin belirgin kötü tutumuyla ve kararlarıyla zaten oyuncularımızı sindirdi, sinirlendirdi. Üstüne kol pası ve golü işin tuzu biberi oldu.
Ayrıca stadta olanlar sadece futbol ile alakalı bir durum değildi...

theotheo dedi ki...

@ysy

yarın fikret orman muhtemelen taraftarları kötülücek. yok beşiktaşı sabote etmeye çalışıyolar yok son dakika girmeleri bizim golümüzü engelledi fln diyecek. izleyip görün.

neden böyle diyecek?

çünkü amacı hedef saptırmak olacak. çünkü o taraftar ona karşı indi o sahaya. o takımı sahaya koyan kimse onun başında kim varsa ona karşı indi. bu isim de fikret ormandı kimse tartışmasın birader. kimse işin arkasına başka bahane atmasın. beşiktaş bu maçı babalar gibi kazansa kimse iner miydi sahaya?

bu mağlubiyet 1 mağlubiyet değildir. bunu daha öncede yazmıştım. beşiktaşın tepetaklak inmesini sağlayacak bir mağlubiyet demiştim. çünkü herkes bir dolum noktasına artık geldi.

önümüzde iki yol var. ya trabzonspor olmak ya da galatasaray olmak. ali ececi özenci arkadaşlar trabzonspor olalım diyo. buna karşı olanlar da galatasaray olalım. farklı bişey diyen var mı? yok.

du, levande dedi ki...

senden başka dolum noktasına gelen yok birader. beşiktaş taraftarı gayet de umutlu takımdan. sen de git ötede dolum noktana gel bi zahmet.

Adsız dedi ki...

Hem GS modelini örnek gösterenler hem de bu takım futbol oynuyor diyenler zittirip olup gitsin bi zahmet.

Alın takımınızı başınıza çalın. Beşiktaş'la uzaktan yakından ilgisi yok.

Hala anlayamayanlar 31 çeksin.

Byes - bu defa kesin.

theotheo dedi ki...

@hesap lütfen

bu blogda yıllardır yazıyorum. eğer renklilere karşı bir sempatim olsaydı zaten bu kadar yıl burda yazmazdım herhalde değil mi?

rahmetli peder bey radyodan maç dinlemeye çalışırken biz beşiktaşlı olduk. peder bey rahatsızlığında bile hatta hastahanede bile beşiktaş maçlarını radyodan takip etmiştir. yani hayata beşiktaşı radyoyla dinleyerek başlamış radyoyla dinleyerekte gitmiştir. ve böyle bir adamın oğlu farklı takımların taraftarı olmakla suçlanıyo ilginç.

günümüze gelirsek herkes şu hesabı çok iyi yapsın. gün gelir lazım olur.

salı günü kendi evinde 6 gol yemiş bir takıma karşı bu futbolu başka kim oynayabilir? ayrıca bu rezil futbolun sorumluluğunu başka kim hakem rakip futbolcu vs e atabilir? bu ciddi bi akıl tutulması.

theotheo dedi ki...

@sneijder

ben gs modelini örnek göstermiyorum. sen trabzonspor modelini örnek gösteriyosun. ünal karaman mustafa reşit akçay ikilisi.

sen gel bana başka bir model göster. açıkla evet diyeyim.

ama tutup bilic özen diye milleti putlaştırırsan onun da karşısında durur millet bu kadar basit.

Adsız dedi ki...

@theotheo
En kısa zamanda radyodan dinlemeye devam et...

Godspeed dedi ki...

GS karsisinda 2-1 lik maglubiyet, 4 mac galibiyet serisinden sonra ve ardindan gelen yoruma bak "Guti, Quaresma gibi adamlar geldi, Galatasarayi, Fenerle tek kale oynamaya basladigimiz zaman tersine degisti.
O derbileri renkliler nasil izliyorlardi onu da biliyorum. Adamlar hic olmadigi kadar stres oluyordu."

Simdi yuzum guldu iste.

Olaylarla ilgili de 1453lu denen ayak yalayici tayfanin heryer taksim tezahuratini hazmedemeyip dayagi yedikten sonra sahaya atladigini tahmin ediyorum bende, bakalim dogru cikacakmi?

Carsiyi ne kadar elestirsek de ben hayatimda macin icine sicacak bir sahaya girme olayini yapacagini zannetmiyorum oradan kimsenin.
Bu yaban domuzlari tribune bulastiysa her bok beklenir.

theotheo dedi ki...

ya ne diyelim birader. ne desek olmuyo. illa sizin istediğiniz gibi mi konuşacaz. bilic özen mükemmel dortmund sistemi yapıcaklar la masia gibi okul olacak. ordan beşiktaşa yıldız gelicek. pedro francoyu 2.5 milyona alıp hiç oynatmadan 30 a satıcak falan. bunları söylesek iyi adam oluruz heralde. aranan adam oluruz.

sahada oyun belli. bugün rizeye yenilen bursa maçındaki oyunla mı övüneyim. napayım birader? yoksa galatasarayı antalyasporla berabere kaldı rm den altı yedi diye yerin dibine mi sokayım. bunu istiyosunuz?

ortada oyun belli. senin rakibin gs. gs ile içerde oynuyosun geçen senenin kadrosuna 10 tane daha transfer yapmışın. geçen seneden 10 kat daha kötü oynadın. gerçek bu. bunu söylemeyelim de. gsnin drogbaya ne kadar para verdiğini mi söylim. o zaman makbul oluruz belki.

ya theo sana göre man utd 26 sene önce ferguson'u kovup takımı araplara satmalıydı amk bak şimdi cty geldi geçti onları napcaz şimdi dert keder hep !! kaos işte bunlar hep !

planck dedi ki...

Bugün iki takımda futbolun f'sini oynamadı, saçma sapa birşey vardı sahada. İki takım da galip gelebilirdi, aynı sayıda pozisyona girildi, bütçeler arasında 2-3 kat fark varken. Bizim takım diğer maçlarda çok daha iyi oynadığı için, gs de daha kötü oynadığı için sanki gs bu maçta daha iyi olynamış izlenimi oluştu ki bence doğru değil.

92den sonra olan olayların sahadaki futbol ile uzaktan yakından alakası yoktur. Bazıları ne kadar olayı buraya vurmaya çalışsalar da tekbir diye sahaya girip sonra taksim sloganı atan, pet şişeyi kaleye gol yapmaya çalışan sonra da hatıra fotoğrafı çektiren adamların skorla değil futbolla alakaları yoktur. Kasımpaşadan gelmiş adamlar belli ki,
https://pbs.twimg.com/media/BUyolDHCMAA5VNQ.jpg

Çok sevgili başbakantan tokat yiyen bakanımızın söylediği gibi: kına stokları tükendi, hepsi theoya veda olsun.

bu arada fırat'a sevinmiştik ama o da az buz eyyamcı değilmiş ...

theotheo dedi ki...

@övünç

valla onu bilmiyorum da birader. 26 senedir manunun sıklıkla citye yerleştirdiğini çok iyi biliyorum o yüzden örneğin çok patlak fazla yorum yapmıcam.

yarın sabah açıklama yapıcam diyo beşiktaş yksı. bu gece otursunlar çalışsınlar. neden? bunu araştırsınlar. yani ben 80 bin kişiyi oraya getirme kudretine sahip bir kulübü yönetiyorum. bu yetkiyi bana vermişler. ulan ben hafta arası rm den 6 yemiş yemediği hakaret kalmamış bir takıma, karşı maçın 3 te 2 lik bölümünde rakibi tek kale oynatıp. yeniliyorum. rakipte sabri engin dany hakan balta vs gibi vasat topçular mevcutken.

bunu oturup düşünsünler. ulan koskoca beşiktaş takımı 10 tane transfer yapar da geçen seneden nasıl daha kötü oynar. bence bütün problemlerin cevabı burada yatıyor.

Godspeed dedi ki...

Bu macin tek sorunu aslinda bizdik, hepimizin GSyi parcalayacagiz, dagitacagiz beklentisiydi.
Sahsim adina skor 1-0 iken bile memnun degildim ben daha fazlasini bekledigim icin.
Dolayisi ile bizm Besiktas algimizdaki bozuklugu takima mal etmek kadar sacma bisey olamaz.

Bugun 2 tane bireysel hata yapildi ve gol yenildi diye daha dune kadar teker teker burada ovdugumuz adamlara hicbisey soyleyemem.

Bugunun tartisilacak en onemli mevzusu sahaya atlayacak ve Besiktasa leke surdurecek kadar suursuz taraftar gorunumlu adamlarin nereden geldigidir.

Bugun oynanan mac bir cok yonden siyasetcileri ilgilendiren bir olaydi.
Macin sansasyonu, Besiktas taraftarinin halkin gozunde burundugu rol, Terim'in milli takim'a gecisinin ortaya cikarttigi federasyona ve hukumete yonelik tepkiler. Butun bunlari topladiginizda Besiktas bugun ne olursa olsun hem sahada hem tribunde kaybetmeliydi, kaybettirilmeliydi.
Bunlar fantazi degil turk futbolunda her sene yasadigimiz senaryolar.




theotheo dedi ki...

@planck

bütçe farkı olan iki takımdan bahsetmiş.

pedro franco, ömer şişmanoğlu, sezer öztürk, eneramo. heralde bütçe farkı dediği şey bu 4 futbolcu. bunlar beykoz konakları kirası az değildir. çünkü sezeri oraya oturtabilmek için 1.5 milyon euro fenerin kasasına para koyduk, 1 milyon euroda cebine koyuyoruz.

bütçe farkıysa bu da bütçe farkı. veya farklılığı.

neyse ne. işin cılkı çıktı. ama türkiyede tabii sorumluluk alınmaz. türkiyede sorumlu taraftardır. onlar provoke edilmişlerdir vs vs. evet beşiktaş futbol takımının kötü oyunu taraftarı provoke etmiştir doğrudur.

komploculuk oynamaya gerek yok onu tvlerde çok güzel yapıolar. benim gezi vs ile ilgili duruşumu burada herkes biliyor. bu olayların gezi hakem melo vs ile uzaktan yakından ilgilisi yoktur. bu beşiktaşa 10 tane transfer yapıp 4 ünü konakta oturtan zihniyetedir.

planck dedi ki...

Chedjou+riera bjknin tüm yedek klübesi gücünde diyorlar.

neyse theo daha fazla saçmalamana gerek yok, yeter...

asıl önemli olan yarın başkan açıklamasında bilet kontrolü yapılmadan, insanlar aranmadan stada nasıl alındı onu açıklasın bir zahmet.

theotheo dedi ki...

@planck

valla birader kimin saçmaladığı çok güzel ortada. chedjou riera yı eve yollayarak yeniyo adam seni. otur düşün bunu. herif 8 milyona stoper alıyo. yılda 3 milyon euro sol beke para veriyo. arsenalden sağ bek alıyo. bunları oynatmıyo. ve gene de seni yeniyo.

bunu otur iyi bi düşün birader. ondan sonra bilet kontrolü fantazilerini yaşa.

YSY dedi ki...

Toparlanmak için bu maçı unutmalıyız. Olan para para diye ağaca çıktığımız şu dönemde bilet gelirlerine oldu.

YSY dedi ki...

Birde şunu iddia ediyorum biz bugün adam gibi top oynasaydık daha ilk yarı gs yi üçlemiştik. Hala gs de bi bok yok. Bence ileride puan kaybedeceklerdir.

Unknown dedi ki...

Öyle yorumlar var ki maci izlemeyen sanki GS maci aldi götürdü, Besiktas'i sürklase etti sanicak. Gayet ortada oldu mac, belki onlar bir tik daha iyi oynadilar, gollerin 2'si de bizim hediyemiz. Bugün cok iyi oynayamadik, henüz yeterince tecrübeli bir takim degiliz, ama daha iyi olacak, pek de kötü sinyal vermis sayilmayiz, Oguzhan'in yoklugunda IQ eksikligi yasadigimiz kesin...

...diyicem ama hepsi bos laf, ülkenin civisi cikmis, göz göre göre ne utanc verici senaryolar oynaniyor.

sodomy dedi ki...

BEYLER NE GÜZEL SİKTİK YA

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Kimsenin dogru durust aciklayamadigi olaylardan bagimsiz olarak maci yorumlamak istiyorum.

Aslinda ilk yarida Bilic'in A plani kazandi diyebiliriz. Gs'nin Burak'la kacirdigi 1 net gol, bizim attigimizin disinda Fernandes ve Almeida ile kacirdigimiz 2 net gol var. Ayrica orta sahada etkili pres de uyguladik. Sadece ilk yarinin sonlarina dogru oyundan duser gibi olduk. Ikinci yarida ise Brumayi alarak dizilisini degistiren galatasaraya karsi hicbir reaksiyon gosteremedik. Bireysel hatadan yenen iki gol, ve moral olarak da iyice oyundan dusen caresiz bir takim goruntusu verdik. Mac 1-0 giderken Gokhan Torenin kotu kontrol sonrasi harcadigi pozisyon onemliydi. Bu tip maclarda oyun ustunlugu elinizdeyken ikinci golu bulamazsaniz rakibe davetiye cikarirsiniz. Gs'nin golleri bagira cagira geldi bu acidan bakarsak. Biz genc ve tecrubesiz bir takimiz, bu maci mental olarak kaldiramadik, cok net. Ne enerjimizi ekonomik kullanabildik, ne de sakin kalmayi becerebildik. Medyanin gazi ve gereksiz favori gosterilmemiz oyunculari baski altina almis acikca goruldu bu.

Siz simdi yine ortaya cikip guarejmaa gutikk diyen akbabalara aldirmayin, sezon basindan beri boyle bir maglubiyeti bekliyorlardi zaten, kendi aralarinda eglensinler. Sonuc olarak, gerek saha ici gerekse saha disinda aldigimiz agir darbeye ragmen, Bilic-Onder Ozen ikilisi bu yaralari sarip takimi tekrar toparlayacaktir, bundan suphemiz yok.

bezgin zor dedi ki...

Bugun ilk 30 dakikadan sonra kontrolu gs'ye verdik, ve evet bunun sebebi biraz oyuncularin genc ve tecrubesiz olmasi, biraz hakem, biraz da gs'nin bireysel oyuncu performansiydi.

Lakin macin hicbir noktasinda kopmadik, ezilmedik. Ayrica mac bitmemisti, rakip 10 kisi kalmisti ve tehlikeli bir noktadan serbest atis kullanacaktik.

Boyle bir anda sahaya atlanmasinin arkasinda futbola dair sebepler olmadigini soyleyebilmek icin komplocu olmaya gerek yok.

Massaro dedi ki...

Gonul isterdi ki su theo'ya saldirana kadar insanlarin, akli basinda cevaplar vermesiydi. Boyle su blog amacina ulasirdi.

Theo burada en akli basinda yorumlar yapan insan. Yillardir Bjk'nin diger 2 kulupten kotu yonetildigini soyluyor, istatistikler de bunu dogruluyor.

Katilmadigim seyler de soyluyor Bilic, Escude ve Oguzhan hakkinda ama genel olarak hakli.

Omer, Sezer, Eneramo, PEdro franco gibi adamlara bu sene iyi paralar verildi, ve bu adamlarin birak katki yapmasini yedek kulubesinde goremiyoruz. Boyle 4-5 tane hicbir katkisi olmayan adam alacagina Sow ayarinda hadi olmadi Webo ayarinda adam alirdin, bizi Pektemek-Almeida kisirligindan kurtarirdin.

Dunku olaylari Gezi ile ilgili olabilir bilmiyorum, ama Theo'nun cok iyi bir analizi var. Taraftar artik dolmus, bikmis. Atletico ve gecen seneki GS macinda da sahaya girdi bu taraftar caresizlikten, o zamanlar Gezi yoktu.

Bu takim 2000lerin basindan beri her ciktigi derbide taraftar umutsuz, gittikce Trabzonlasiyoruz. 2000 oncesi herkes Trabzon derbilerinden korkardi artik Trabzon maclari anadolu takimi havasinda. Theo'nun dedigi budur, ve yasi yetenler, ergenler haric bunu net olarak gormektedir.

Massaro dedi ki...

Bir de burada ustte birisi taraftar dolmadi, herkes rahatti yazmis.

Yigenim sen hangi maci izledin. Dun biz adamlarin sakatlikta attigi topu vermedik lan! Futbolcu bile boyle dolmussa, sen nasil taraftarin dolmadigini soylersin.

du, levande dedi ki...

muslera'nın her maçın son dakikalarında yaptığı hareketlere futbolcuların verdiği tepkiyle taraftarın takıma karşı dolmuş olmasının ne alakası var birader? boş boş konuşmayın. sahaya bakıp karşıda drogba-sneijder var bizde niye yok diye düşünen adamlar dolmuştur en fazla, onlar da dolsunlar istedikleri kadar, koskoca beşiktaş ergen zihniyetteki taraftarın şımarıklıkları üzerinden yönetilmez. geçti o tüpçü devirleri.

bezgin zor dedi ki...

Mac 2-1'e geldiginde bitis dudugu calsin da kurtulalim diye her turlu cirkefligi yapan gsli futbolcular mi bizi trabzonsporlastiracak?

GS en son bizi kendi sahamizda ne zaman yenmis? Digiturk sacmaligi olan Super Final'den bahsetmeyin lutfen.

Bu takim Bilic-Ozen birlikteligiyle biraz daha otursun, emin olun Telekom Arena'ya da favori cikariz.

+Bizim takimimizda buyuk olma potansiyelinde futbolcular var. Mami, Tore, Oguzhan vs.

+Bu sene yedigimiz 6 golun 4'u bireysel hata, 2'si olmayan penalti.

+Birinci sinif kontratak golu attik.

+Oyuncularin paralari odeniyor.

Biraz bunlari gorun. Ayrica Omer Sismanoglu'nun da sirasi gelecek. Eneramo ve Sezer Ozturk transferleri cok kotu, katiliyorum. O kadar da olsun.

William Hurt dedi ki...

Thanks a lot for sharing this amazing knowledge with us. This site is fantastic. I always find great knowledge from it. Sinelim 360

Yorum Gönder

Ara