.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Eylül 2013 Pazartesi

Maç notları: Beşiktaş - Galatasaray

 - Aşağıda karne post'u var. Sezon sonunda yapacağımız değerlendirmeler için puanlama yapmak gerek, ama ne yalan söyleyeyim, bu maçtan sonra şu iki dakikalık işi bile yapasım gelmedi. Geç oldu, bekliyorsanız özür, "abi ne karnesi bu maçtan sonra?" diyorsanız gene özür.

- Öncelikle şunu demeliyim: Daha olaylar olduktan 5 dakika geçmeden her türlü komployu okudum Twitter'dan. Bu memleketçe içinde bulunduğumuz ruh hâli iyi değil. Daha hangi tribünden sahaya dalındı, 70. dakika civarı başlayan kavga neydi, ilk sahaya dalışı kim gerçekleştirdi, tribün grupları ne dedi bilinmeden bir taraf hükûmeti suçladı, öteki taraf Çarşı'yı. Bu çıldırmışlık feci.

- Hayatında futbol maçı izlememiş, futbola intergalaktik açıdan bakan insanların sırf Gezi muhabbetine olaylara dair yorum yapmasından da sıkıldım arkadaş ben. "Sahaya tekbir çekerek girdiler!!!". Heee, Beşiktaş tribününde daha önce hiç tekbir çekilmedi çünkü, hep "el pueblo unido jamás será vencido" diye bağırılır böyle anlarda. Zaten "koy ateiste, koy putpereste" tezahüratı da aslında enternasyonel marşı.

- Maça gitmediği hâlde "önce X oldu, sonra Y oldu, ondan Z oldu" diye kesin konuşan insanlar da bir yüzünü yıkasın Zeus aşkına.

- Espriler şakalar falan bitti, şimdi ağır konuşuyorum: Sahaya dalmak gerzekliktir. Bakın, tribün psikolojisi, hakem makem falan diye açıklayabilirsiniz, açıklamanız gayet de anın koşulları uyarınca kendince mantıklı olabilir, fakat neticede dün sahaya yüzlerce, belki de binlerce insan daldı. Koltuklara oturup fotoğraf çektirenleri falan gördüm. Bu ciddiyetsizliktir, takımı baltalamaktır. Anlık sinirle/tutkuyla benim de aklımdan çok şey yapmak geçiyor ama yapmıyorum. Bu olayların nasıl bir hesap çıkaracağını öngöremeyen insan gitmesin maça arkadaş, otursun kahvede/evinde izlesin.

- Bardağın dolu tarafı: Beşiktaş'ın bir süre seyircisiz oynaması belki de daha iyi olacak.

- Dünkü mağlubiyetin tek suçlusu Beşiktaş'tır. Bunu da net söylüyorum. Derbi maçında, bu hâldeki Galatasaray'a karşı böyle saçma bir oyun oynama lüksü yok bu takımın. Fırat Aydınus'un eyyam yaptığını düşünebilirsiniz ancak önce kendi sorunumuzu teşhis edeceğiz.

- Beşiktaş maça psikolojik olarak hazırlanamamış. Bunun değerlendirmesi yapılacaktır, fakat olanı demeli: 30. dakikada bir takım lakayt bir oyun ortaya koymaya başlıyorsa (Fernandes'in Bursaspor maçındaki akıllı oyunu ile bu maçtaki kafa yapısı kıyaslanamaz dahi) mağlubiyeti hak eder. Maça ortak olmaya hiç hevesi olmayan bir Galatasaray'ı canlandırdık. İnanılmaz. Evet iki paragraftır aynı şeyi yazıyorum ama yok böyle bir şey.

- Orada olanlar varsa gördüklerini anlatsın lütfen. Ne kadar bireysel tanıklık, o kadar iyi. Ben Beşiktaş taraftarının 90+2'de rakip 10 kişi kalmışken frikik kullanılmadan önce sahaya dalabileceğine inanmak istemiyorum hâlâ daha. İnanılıp inanılmayacak bir şey yok tabii, olan net bu, ama...

- Neyse iyice kendimi tekrar etmeye başladım. Son olarak, dün stada girerken aramalar nasıl yapıldı, biletler nasıl taratıldı, bu konuda da bazı soru işaretleri var. Bunun da sorumluluğu üzerine konuşulmalı. (Bunu olaylara falan bağlamıyorum, lâkin "sporda şiddet yasası" diye taraftarı fişlemek için can atan insanlar iki bilet tarayamıyorsa da bunun üzerine konuşmamız şart).

101 Yorum:

Massaro dedi ki...

Bu macin hakkinin 92. dakikadan itibaren tekrarlanmasi gerektigini dusunuyorum.

Hakem iceri girene kadar sadece 2 taraftar sahaya inmisti, yanlis miyim?. Hakem iceri girince artik mac otomatikmen tatil oluyor.

Simdi bence burada ciddi bir haksizlik var. Yillar once Trabzon-Sivas macinda boyle olay olmustu, 2 taraftar girmisti ve mac tatil edilmisti. Macta Trabzon ondeydi (yada berabere), ama Sivas hukmen kazanmisti

Yani bu kotu niyeti yoneticilere yol acar. Besiktasin kazanilmis hakki vardi , Melonun kirmizisi, tehlikeli bir frikik. Bence yonetim hakkini sonuna kadar aramali.

Yoksa atiyorum 32. hafta bir GS-FB derbisinde, GS 4-0 onde, o arada FB de 2 tane GS formali provakator tutsa sahaya girse, hakem iceri mi girecek? FB hukmen mi galip gelecek?

Bi bakima su tel orguleri kaldirmak hic iyi olmadi diyorum



Massaro dedi ki...

En yuksek puani ve tek 9 puani Bilic'e verdim.

Bu takimin basina Mourinho, Klopp, Simeone, Lucescu gibi adamlari getiremiyorsan Bilic colde bir vaha gibidir Aybaba, Carvalhal gibilerinden sonra.

3 ay once Mourinho, Kloppu getirseydik bir sekilde, dun adamlar isyan ederdi hem Aydinus'a, hem seyirciye, guvenlik amatorlugune. Oyle adamlar gelmez bu ulkeye, adamlar bu ulkenin Beckenabuear'in deyisiyle sirk oldugunu biliyor, oyle adamlar kariyerini birakip gelmez buralara yillik cebine 10 milyon euro verip 100 milyon euro butce versen bile gelmez.

Adam once yillarin karin agrisi, savruk Ibrahim Toraman'i kesip topla iyi oynayan Escude'yi aldi. Elestirilerin ardi arkasi kesilmedi, ama millet gordu ki adam hakli. Ee kusura bakmayin, adam yillarca ust duzey stoper oynamis, sizden fazla biliyor stoper islerini.

Diger dun macta en sevindigim gelisme Olcay ve Veliden bir cacik olmayacagini anlayip Frei ve Mami gibi genc adamlari aldi.

Bundan sonra Mami ile devam edecektir Veli yerine 4/4 luk bir hamle. Devre arasi da Olcay veya Almeidayi kesecek bir adam alirsak sampiyonlugumuz hayirli olsun derim.

alper dedi ki...

Ne yazılır bilmiyorum bu durumlarda.Hiç siyaset 1453 kartalları Çarşı Gezi Ruhu vs konuşasım yok.O konularda herkesin kendi aklınca bir doğrusu ve inanıp adanmışlığı var.Ne anlatsak ikna edici olamayız o durumda birbirimize.Az çok burada yorum yazan herkesin olaya o açıdan baktığında görüşleri bellidir zaten.Ben diyeceğim daha öncede dediğim şeylere paralel şeyler olacak.

1-Şuan için olur olmaz bilemem ama yeni stadımız yapıldığında bilet fiyatları mümkün olabildiğince pahalı olmalı.Aç gariban cebinde üç lira parası olan samsun 216 Maltepe içen adamın maçta işi yok arkadaş.Aç karnını ailesini doyurmayıp o parayı maça bilet parasına veren geri zekalılardan herşey beklenir.Stada da girerler kavgada ederler.Şükür ki kazancı hali vakti yerinde biri olarak deli .ikse beni eşimi kızımı alıp şuanki taraftar güruhunun arasına gidip maç izlemem.Ama biletler pahalı olursa bilirim ki zengin parası olan adam maça gider ve onlarda sahaya sandalye ile girip kavga çıkarmaz.ister ön yargı deyin buna ister geri zekalılık ama benim fikrim bu yönde.En azından o durumda maçlara tinerci gireceğine kokainman girer bari..

alper dedi ki...

2-yine bir derbi yine fernandes kayıp.akan oyunda uzayamayan akan oyunca asisti yok denecek kadar az olan bu adama iyi tahammül ediyoruz.bence sözleşme uzatılmamalı ve para ederken devre arası derhal satılmalı..

3-Dün Muhammedin vurduğu direk üstüne çarpıp giden şutu aradan bin yl geçse Veli-Fernandes ikilisi vuramaz vurmaz.Oğzuhan-Muhammed-Necip bir an önce monte edilmeli takım.

4-Olcay dan hoşlanmayan hazzetmeyen bir tek benmi varım derken Massaro sağolsun yüreğime su serpti.Nefret ediyorum adamdan ve olmayan topçuluğundan.

alper dedi ki...

5-olimpiyat stadı futbol ile uzaktan yakından alakası olmayan iğrenç bir yerdir.

6-İstanbul United'a ne oldu..

7-ve son olarak BJK seyircisiz maç yapmalı.Dünkü olaylardan Gezi den bağımsız senelerdir diyorum yine diyeyim.Çarşı varken başka rakibe gerek yok.Lağvedilmeli.Kapatılmalı.

theotheo dedi ki...

yani işin en sonunda doğruya doğru konuşmak lazım. herkes birşey söyledi. en sonunda yine millet başladığı noktaya döndü.

1) elinde adebayoru getirme şansın vardı. sen gittin eneramo ömer şişmanoğlu sezer öztürk ve pedro francoyu getirdin.

2) beşiktaş takımı 3 senedir fatih terimli gs yi bir kez olsun dahi yenememiş. bunun sorumlusu ben miyim? yoksa beşiktaş yk'sı mı?

3) kendine yıldız büyük oyuncu falan dedirten fernandes. yıldız görmek istiyosan gökyüzüne veya rakibinde fildişiliye bakacaksın. senin yıldızlığın twitter da oluyo ancak.

4) burada ilk 3 maç sonunda şampiyonluk naraları atanlara. 3 maçla şampiyon olunsaydı karabük cl ye giderdi dedik. tepki aldık.

5) 60 dakika maçı izleyen bilic te hakeme gözlük yapacağına. kendisine bir gözlük alsın. çünkü geliyorum diyen gollere karşı bu kadar tepkisiz kalan bir antrenör görmedim.

6) beşiktaş sahaya yüreğini koyacak oyuncularla çıkmalıdır.

7) beşiktaş sahaya marka değerini ortaya koyacak oyuncularla çıkmalıdır.

sonuçta 1 maç. ama o 1 maçın taraftar için ne ifade ettiğini gördük. sen 80 bin kişiyi oraya toplayıp bu rezilliği onlara izletirsen o stadı yaksalar da az olurdu.

melo olayları kışkırttı diyenlere. keşke arenada maçı galip bitirsekte fernandeste formasını gösterip çıksa. kaç kişi omuzlarına alırdı acaba.

neyse.

bruma-serdar kurtuluş

veli-burak yılmaz

ve tabii ki drogba.

aradaki farkı anlayan tamam der. anlayamayan yedeklerinde 2.lig oyuncuları bulunan samet bu gs ile berabere kaldığı için küfreder.

ERKUT dedi ki...

90+2 takım son kozlarını oynuyor ve gol şansı yaratmaya elverişli bir alanda Fernandes gibi başarılı bir duran top atıcısına sahipsiniz lakin taraftarınız sahaya giriyor. bu neyin kafası arkadaş ? Son düdük çalmadan maç biter mi ? 90+2'ye dek hakem , rakibin kışkırtması yada kendi takımının yetersizliği hepsine tamam ama sahaya girme eylemi kabul görmez.

Massaro dedi ki...

@theo

sence Bilic mi iyi hoca Fatih terim mi? Ikisi de kotuyse, hangisi kotunun iyisi?

theotheo dedi ki...

@massaro

bence hocalık 6.1 yenilmişken takımın da derbi de 1.0 yenik durumdayken o takımı yaptığın değişikliklerle ayağa kaldırmaktır. yani bir b planı olmaktır.

beşiktaşta bilicin b planı yok. 60 dakika boyunca gelen goller geliyorum dedi. burak 2 defa karşı karşıya kaçırdı. sayamadığım kadar korner kullanıldı. buna karşı önlem almayan hoca bence eksiktir. kafasında maçı kuramamıştır.

Massaro dedi ki...

@theo,

Ilk yari fernandesin kacirdigi macin en net pozisyonu var. Topa vuramadi bile. Ikinci yari 1-0 ken Almeida bank asya topcusunun verebilecegi pasi veremedi, 2. gol kacti Gokhan'in pozisyonunda.

Burak'in pozisyonunda ise Burak net vuruslar yapti Tolga kurtardi, Burak kacirmadi. Ama bizde ise Fernandes topa vuramadi, Almeida pasi veremedi (ya da Gokhan topu kontrol edemedi denebilir)

Dolayisiyla, eger GS'nin basinda Bilic olsa, BJK'nin Terim, GS fark atardi fark.

Bjk'nin kalitesi cok geride diyorsun katiliyorum, ama Terim Bilicten iyi dersen katilmam. Cok celiskili bir ifade bu. Hem kadro iyi olacak, ama net bir galibiyet alamayacaksin (GS oyunu domine etmistir, ama net bir galibiyet diyemem)

Dun Drogba-Almeidanin takimlarini degis, yine Besiktas fark atardi.

Kusura bakma da takim 6-1 yenilirken hicbirsey yapamamak da cok hocalikdir diyemiyorum. Sahanda 6-1 yeniliyorsun yahu, kotu yeni yapilanan bir Real Madrid'e. Eboue'nin 50 kez yaptigi kendini birakma hatasiyla.

helldoradotcom dedi ki...

Shelbyl dunden somut bir ornek istemissin:
Ben ve yancim dun stada acik bir kapidan girdik. Kombine kartlarimiza bakan filan da olmadi. Hayatimda ilk kez bir stada boyle bir giris yaptim. Bunun olaylarlar alakasi hic olmayabilir de fakat girisimiz enteresan oldu. Olaylara gelince, 85. dk'da yasimiz 37 yolumuz uzun deyip ciktik biz stadtan. Sonra olanlar olmus, iyi ki de cikmisin. Cahiller ordusu icerisinde icim kan aglayarak olaylara sahit olmak erken cikmaktan cok daha fazla aci verirdi!

Abi bu bir psikolojik eşikti.

Yine altında kaldık olan budur.

Kişisel hata olur , baskı olur , rüzgar olur , hakem olur , drogba olur farketmez.

Galatasaray'ı bu kadar topla oynatırsan yenilirsin bu kadar basit.

Cengaverliğin anlamı yok orada Necip varken orta saha delik deşik olmuş ileride 2 saniye top tutamıyorken takımın fizik olarak en zayıf oyuncusu maça alınmaz.

Almeida top tutuyor martavalına da gerek yok abi.Bizim ileride top tutamama sorunumuz 1-2 senelik mevzu değil.

Açıkçası geçen hafta lig koşu mesafesinde rekor kıran takımın tempoyu tamamiyle rakibine teslim etmesi inanılmaz.

Bu maç şunu göstermiştir ki , BJK 'da hiç bir oyuncu , buna Fernandes ve Almeida'da da dahil Oğuzhan kadar vazgeçilmez değil.Belki Atiba o da zaten aklıyla oynayan tek adamdı dün ama onun çabası da yetmedi tempo ayarına.Çünkü tek kişiyle tempo yapamassın.

Beşiktaş bir yapı kurdu ama bu kadar kısa sürede defosuz bir yapı kurabilmesi zaten mümkün değil.Kafa olarak dağılmaya çok müsait bir oyuncu grubu çünkü.

Topsuz oyunda hareketli olmassan bırak Veli, FErnandes olmayı Xavi , İniesta olsan yine olmaz . Zaten bu adamları bu kadar değerli kılan topla olan iletişimleri kadar topsuz oyunda yarattıkları pas opsiyonluğu kalitesi.

Zamanla daha iyi olacak Beşiktaş elbet ama bu psikolojik hedef maç eşiğini bir yerde kırmamız şart artık.

Bu arada benim arkadaşlar da doğu üst tribünden önce sahaya sonra alt tribündekilere su atılmaya başlandığını sonra üst tribünden bir grubun alt tribüne gelerek olay çıkarttığını anlattılar.

Genel olarak hakem kararları sebebiyle de epey bir gerginmiş tribün.

İşin başlaması için kıvılcım olan Melo olayının uzatmalara denk gelmesi enteresan.O olay olmasa bu durum gerçekleşir miydi bunu da irdelemek lazım.Evet bir provakasyon olabilir ama maçın bitimine 2 dakika kalmışken ve takım yenikken olması taraftar profili sığırlığının birleşimi de bunları beraberinde getirmiş olabilir.

Yoksa kazandığımız bir maç olsa alenen böyle bir gerzek organizasyona girmezler.Demek ki adamlar hazırlığını maçı kaybedeceğimiz ve son dakikalarda maç içi gerginlik çıkacağını hesap ederek planlamışlar gibi oluyor.

Massaro dedi ki...

@Ovunc

Veli ve Fernandesin topsuz oyunda kotu olmalari elestirilerine katiliyorum, hic bosa cikmiyorlar, ozellikle Veli.

Ama dun Mami yerine Necip neden girdi, sonrada psikolojik ezikligi yenmemiz gerekiyor dersen bu ne yaman celiski arkadas?

1-1 iken Mami girmedi mi? Necip girse ne olacakti, yine GS'yi sahamizda kabul edecektik.

Veli-Mami degisikligi bence iyi degisiklik degil, mukemmel bir degisikliktir. Eger Mami'nin topu direkten donmese bugun Bilic dehasindan bahsediyordu herkes. Necip girse en fazla berabere biterdi mac, ama psikolojik olarak futbolcularimiza GS'nin daha buyuk takim oldugunu, beraberligin de iyi sonuc oldugunu asilamis olurduk.

theotheo dedi ki...

@massaro

orda rakip real. ayrı bir sınıf o. real yeniden yapılanmaz. çünkü yedek kulübesi 200 milyon euro. 8 de yersin 6 da yersin. bu iş böyle. orası ayrı.

ama sabri semih dany balta defansı ile çıkan takıma karşı beşiktaşın kadro olarak çok yetersiz olduğunu açıkcası düşünmüyorum. gsnin elbette bizden iyi olduğu bölgeler var. elbette bizi yenebilir. bunlar önemli değil.

önemli olan şey beşiktaşın rakibine karşı bu denli mahkum oynaması. kendi evinde derbi oynuyorum diyen hiç bir takım en kötü zamanında dahi olsa. bu denli kötü oynamaya hakkı yok. 80 bin kişi gelmiş aga. oynayacaksın. oynayamıyosan gidiceksin. oynatamıyosan artık gidiceksin. bu beşiktaş yksı içinde teknik direktörü için de herkes için geçerli. olmuyosa gideceksiniz. bu takım 3.sezondada gs ye karşı tek bir maç bile kazanamıyosa. gidiceksin abi.

git yerine bu işi yapan gelsin. sahaya yürek koyucak kalite koyucak adamlar getiriceksin. olmuyo yani. senelerdir aynı martavalı okuyolar. bu sene çok kötü 4 takımla oynadık. bu galibiyetler herkesin gözünü boyadı.

e birader bu takım avrupada da yok. franco sezer eneramo ömer neden alındı. kaçıyo muydu bu herifler?

Massaro dedi ki...

@Theo

Dostum iyi guzel diyorsun da, Bilic gitsin demek kolay, peki kim gelsin?

Bilic teknik direktorlugu ciddiye alan bir adam, iyi calisiyor diyorlar. Edin Terzic'in ne oldugu belli zaten, isini ciddiye alan, calisan bir ekip var. 5 macta asmak da neyin nesi? Iskenderunspordan kankasini kondusyoner yapan Aybaba gitmis, Dortmund'dan Terzic gelmis, yani hic mi gelisme yok?

Cordoba'nin ilk senesinde 3. macinda Inonu'de butun tribunler yuhlarken hissettigim haksizligin Bilic'e karsi yapildigini hissediyorum.

Eger dersen ki bu adam sirf kupesine, gitarina geldi, boyle amatorluk olmaz, 100% katilirim, ayni fikirdeyim. Ama adam iyi cikti, piyango gibi birsey. Yani yanlis yolla dogruyu bulduk bence.

Toraman'i kesip Escudeyi oynatmasi, Gokhan suzen, Ugur boral yerine Motta gibi adami almasi, Hilbertin gitmesi. Bunlar hep olumlu gelismeler, topla kavga eden adamlar gitmis, oynayan adamlar gelmis. Sadece 2 tane sorun kaldi, Veli, Olcay. Onlar da gidince bu takim iyice vites artiracaktir.

Yani Bilic'in hic mi dogru yaptigi birsey yok. Dun Mami ve KErim gibi hucumcu gencleri almasi da mi yanlis. Elestir Bilic'i, gitsin de ama bunlari derken kimin gelmesi gerektigini soyle de bilelim.

Hem ove ove bitiremedigin Terim, kolaysa Bursayi deplasmanda yensinler diyordu, fark attik.

theotheo dedi ki...

@massaro

sorumlu başta ykdır. ondan sonra koordinatör td. bu iş böyle gider.

abi mevzu yenilmek falan değil yani. ben maçtan önce bu 1 maçta yenilirse beşiktaş tepetaklak gider dedim. beşiktaş bursayı erciyesi sametle de yener. geçen sene hasan türkün ilk 11 de başladığı maçlar vardı. çokta iyi oynadığımız maçlar vardı. gs maçını kaybetmemiştik. oyun olarak ezilmiştik ama kaybetmemiştik yani

üzerine 10 tane transfer yapıyosun . yine eziliyosun üstüne üstlük yeniliyosun. abi burada faturayı kondisyonerini 2.ligden getirdi diye samete mi çıkaralım. yoksa edin terzicle çalışıyo diye bilici göklere mi çıkartalım.

yilmaz dedi ki...

Maçın skoru beni hiç ilgilendirmiyor. Oyun da. sonuçta bu ligin favori takımıyla oynuyoruz. Kötü bir günümüz bu maça denk gelmiş. Yenilebiliriz. Hiç umrumda değil.

Açık konuşayım ben 8-0'dan 6-0'dan 5-0'dan bu kadar utanmamıştım. liverpool'dan 8 yediğimiz maçı bitiş düdüğüne kadar izledim. Ama dün yaşananlardan dolayı tuttuğum takımdan utanıyorum. Ya ben beşiktaş'ı yanlış tanımışım ya o sahaya dalan o. çocukları.

Ayrıca, postun başındaki paragrafa aynen imzamı atarım. Gezi olaylarında çarşının nasıl da kullanıldığının açık göstergesidir bu maç. Tamamen futbolla alakasız bir ortamda, polis şiddetini protesto etmeye giden kişileri öyle bir gazladılar öyle bir gazladılar ki, bir anda herkes bu popülerlikten nemalanmak istedi. O "her yer taksim her yer direniş" diye bağıranların maçla, beşiktaşla hiçbir alakası yoktu.

Bu arada, olaylar başladığındaki gözlemim şu oldu: önce bir kaç kişi sahaya girmek istedi. Poliste haliyle engel oldu. Burada, başladı bizim ergen sürüsü, "her yer taksim her yer direniş" diye. Takımım sahada can çekişirken, bilmem kaç ay önce olmuş bir olayın tezahüratına başladılar. Şimdi de komplo arayışları başladı. Umarım sezon sonuna kadar seyircisiz oynarız. Çünkü bizim taraftarımızdan bi halt olmaz.

theotheo dedi ki...

bunlar kırılma noktaları çünkü. bak beşiktaş fatih terimli gs karşısına evinde 3.kez çıkıyo 3 maçıda kazanamamış. bunun ne bilicle ne sametle ne carvalhalla alakası var abi. ortaya koyduğun malzeme demekki yetersiz kalıyo.

bak 3 sezon önce kötü oynarsın ondan sora biraz daha iyi ondan sora biraz daha iyi. bunu anlarım aga. derim ki bu takım yeniliyo ama gelişiyo. gelecek sene daha iyi olacak derim. e birader bu takımın gelecek sene daha iyi olabileceğine dair bi emare yok yani ortada.

en baştan dedik. iki tane sınıf atlatacak adam getirin ya. eneramoyu gene getir de 2 tane de kadroya bakınca işte bu dedirtecek. adam getirin aga. bunu boşuna mı söylüyorum. beşiktaş büyük maç kazansın diye söylüyorum.

bak beşiktaş bu maçı kazansaydı haftaya antalyayı deplasmanda yenerdi 6 da 6 ile eskişehir depe giderdi. ordan sonra beşiktaş 13.hafta fener depe kadar tutamazdın o maçıda şampiyonluk maçı yapardın. ama bu kırılma noktası için o iki tane adam gerekli. ama herşeyin dışında bir takımın böyle bir oyun ortaya koyma hakkı yok. ne olursa olsun.

Massaro dedi ki...

@Theo

Bir dakika dur orda. Gecen seneki Gs ile 3-3 mac benim gordugum GS ye karsi en fazla ezildigimiz macti. %65 top yapmisti adamlar. Baldan 3 tane gol bulduk, kacirdiklari ortada. Besiktas'in son 15 yilda en ezik oynadigi iki derbi bir 2001'de Daumun ikinci gelisinde Kadikoyde fb'ye yenildigimiz mac, bir de gecen seneki 3-3 luk mac.

Sendeki durum su bence. Schuster zamaninda GSyi ezdik Inonu'de, Carvalhal zamaninda ezdik. Ama ondan once hep eziliyorduk, Denizli zamaninda ezilmedik ama adamlar 3 kere gelip 3-0 yendiler. Dun 60 dakika ezik oynadigimiz dogru ama 1-1 iken hucum oyunculari sokan bir hoca gercegi de var. Iki tane sahsi skandal hatayla yedigimiz 2 gol gercegi de var.

Simdi Carvalhal, Schuster doneminde at Quaresmaya taktigi vardi, adam alip goturuyordu Ebouesi, Gokhan Gonulu hucuma cikamiyordu, adam tek basina asistler yapiyordu. Artik Quaresma yok bu gercege alismalisin bence. Lucescu, Ilhan, Carewi renkli basinin ve ergen taraftarimizin gaziyla nasil yediysek Quaresmayi da oyle yedik. Onlar bir sansti ve harcadaik. Bakiyorum simdi yeni hedef Bilic. Bu sansi harcamayalim.

Bu mac yenilirsek tepetaklak oluruz demissin, 2 hafta bekleyelim gorelim, bence buradan cikacaktir bu takim.

theotheo dedi ki...

aga dediğim olayı söylüyosun beşiktaş burdan çıkar da çıkmasına. 13.hafta bu sefer fenerden tokat yiyosun. olmaz yani. dediğimiz şey bu. kırılma noktasıdır bu maç. sen 2.haftada erciyese yenilirsen bişey olmaz. ama bu maçı kaybedersen olur aga. olay budur. bu kadar açıktır.

ben artık beşiktaşın gerçek beşiktaşlılar tarafından ve vizyoner beşiktaşlılar tarafından yönetilmesini istiyorum. bu adamlar beşiktaşı yönetemiyo. açık bu ya. yani bir yönetim başında bulunduğu 3.sezondada gs yi kendi evinde geçemiyosan. oturup bi düşünürüm aga.

Massaro dedi ki...

@theo

Yonetim vizyonsuz, Onder Ozen fena degil ama cok abartiliyor katiliyorum.

Yalniz bu Bilic sansi hakkediyor. GS hatirlarsan bi 10 sene Feneri yenemedi, Sabri, Ayhan, Umit Karan, Servet, Arda gibi bu ezik psikolojisi ile yasayan adamlardan ne zaman temizlendi, iyi adamlar geldi adamlar galibiyeti gorduler.

Bizde de derbilere hukum edecek, yildizim ben yildiz diyecek bir adam lazim. Devre arasi Ronaldinho gelir Olcay Sahani keser, ya da Adebayor gelir Almeida'yi keser dertler biter, Arena'da 3-0 temiz bir galibiyet aliriz, yanlis mi?

Yonetim bunu yapar mi, bilemem. Yapamazsa ayagina kursun sikar, dedigin gibi yazin bu adamlar yerine Omer, Eneramo, Sezer gibi adamlari luks dairelerde dinlendirmesi skandaldir. Yonetim elestirisini Bilic elestirisinden ayiralim bence.

Onemli olan, MAmi, Oguzhan, Gokhan Tore gibi gencleri ezik psikolojisine sokmamak. Dun gencler elinden geleni yapti, tecrubeli agabeyleri yapamadi. Dun Mami'deki cesaret ve dirayet agabeylerinde yoktu.

alper dedi ki...

Şu maçtan sonra bile teknik taktik biliç özen konuşan insan kafası ne güzel kafa yarab!!!

Ve işin kötüsü bu teknik taktik konuşan adam ----Simdi Carvalhal, Schuster doneminde at Quaresmaya taktigi vardi, adam alip goturuyordu Ebouesi, Gokhan Gonulu hucuma cikamiyordu, adam tek basina asistler yapiyordu. ---- şu cümleyi yazıp hala teknik taktik konuşuyor!!!

Biz hiç seyretmedik amk Q7 yi sanki..Gözlerimi sikeyim ki görememişim o top sürmelerini asistlerini..

alper dedi ki...

Dün o kaçırdı bu kaçırdı şu kaçırdı 1-2 yenildik gayet rahat ta yenebilirdik.İlk yarı GS nin Burak ile girdiği pozisyon harici atraksiyonu yoktu.İkinci yarı başında G.Töre maç biterdi orada bugün bambaşka şeyler konuşuyor olurduk.Geçin bu işleri babacım.O çok övdüğünüz Drogba vs li takım hala bizden 3 puan geride nihayetinde.

Birazdan GS yi yenmenin formülünü açıklıcam eğer o mesajı silen olursa onun ta amk.

theotheo dedi ki...

@alper

orada vizyondan bahsediyo adam. quaresma iyidir kötüdür geldi geçti.

bu yönetim hala kendi evinde böyle oynarak derbi kaybeden bir takım ortaya koyuyosa. bunu sorgulamak lazım. isimlerde önemli değil. ronaldinho adebayor olmaz da. başkası olur. işte gs drogbayı çinden geldi getirdi.

adam brumaya 10 kağıt veriyosa onun karşılığını da bi şekilde alıyo işte. şu maçı kazandırıyosan zaten paranı çıkardın. bu işi ben anlatamıorum işte. bu insanlara. sen adebayor ve ronaldinho ayarında 2 transfer koysaydın. bu olimpiyat stadı her maç 75 bin çeker. zaten oyuncuların bedeli kurtarırdın. biz bunu söyledik.

ama sen gittin franco ömer sezer eneramo kurtuluş aldın.

alper dedi ki...

Gs nin başında F.Terim var.Yardımcıları H.şaş ve Ü.Davala.Sahada melo,eboue,burak,riera,baytar,sabri gibi o biçim çocuklar var.O biçim çocuk kontenjanı her zaman vardır F.Terim'in en az 5 kişi.Bizde herhangi bir GS maçında zago-nouma,tümer,sergen,tayfur,ali eren gibi en az 5 o biçim çocuğuyla maça çıkmazsak yenemeyiz.

mehmetozy dedi ki...

öncelikle dün stadtaydım kişisel görüşüm çıkan olayların geziyle 1453'le zerre ilgisi olmadığı yönündedir.
tamamen sürü psikolojisi, cahil ve hayatta verebileceği tek tepkinin kaba kuvvet yoluyla olduğunu düşünen insanlardan kaynaklı.
80bin insanı oraya toplarsan 40 lira'dan ve hafta boyunca da verirsen gazı sonuç kaçınılmaz.

inönü de neden böyle olaylar çıkmıyordunun cevabı 30bin kapasitenin yarısı kombineli ve aklı başında insanlardı. şu maç gösterdi ki bize 50-60 bin kişilik stad olmaz. fiyatı yüksek tutsan dolmaz, düşük tutsan bildiğiniz malum tipler.

kısacası dün çıkan olaylar insanımızın eğitim durumunu ve yaşam seviyesinin berbatlığını daha da gözümüzün içine sokmuştur ve maalesef bunun düzelmesi için de daha çok yolumuz var.

bu arada kendi çapımda yeni stad yapılana kadar maçlara gitmeme kararı aldım.

alper dedi ki...

Ve ben iddia ediyorum dün meloya kırmızı karttan sonra çıkar formanı taraftara göster olay çıksın sahaları kapanır belki diye uzak görüşlü bir o biçim çocucuğu gs li teknik ekip akıl vermiştir.

Ne zaman TT Arena da gol atıp penisini gösterecek avuçlayacak bir topçumuz olur sahada o zaman gs yi yeneriz.

alper dedi ki...

mehmetozy ye katılıyorum ayrıca ilk yaptığım yorumda belirtmiştim.Fitbol sahalarından hele BJK maçlarından ezik gariban takımını uzak tutacaksın pahalı bilet yapacaksın.Gelmesin varsın stad dolmasın.

YSY dedi ki...

Bana kalırsada takım psikolojik olarak maçı kaldıramadı. Eğer bu maçı 10. haftalarda falan oynasaydık kesin daha rahat oynayabilirdik. Uzun yıllar stres altında derbi oynamıyoruz, hep genelde rahattık ve kaybedecek birşeyi olmayan taraf bizdik fakat dün uzun zaman sonra ilk defa farklı bir manzarada oynadık maçı. Bence dün velinin yerine necip oynasaydı yok muhammed forvet arkası falan vs.. hepsini geçiyorum, takım mental olarak hazır gelmemiş oraya. Her türlü yenilirmişiz.

Seyircisiz oynamak müstehak bize. Aynı benzer olayları lucescu zamanında da yapmıştık, demek az gelmiş bize. Deplasmanı ile beraber sayarsan en az 10 hafta takım taraftar yüzü göremeyecek. Bilic'de en az üç-beş maç tribün cezası yer. Bilic'e söz gelmişken de kendisi iyi hoşda şu terim ile iyi geçinme triplerinden çıksın artık gıcık oluyorum gerek yok bence. Farkında değil burada herkesin nefret ettiğinden.

Olayları unutup toparlanmak gerek. Olan oldu, dün gs'nin fişini çekebilecekken adamlar bizi sıkıntıya soktu fakat ben hala gs'nin puanlar kaybedeceğini düşünüyorum. Lig bu daha çok su akar.

YSY dedi ki...

mehmetozy 'ye katılıyorum. Taraftarın aşırı dolmuşluğu dünkü mağlubiyeti hazmedemedi. Netice sahaya boşaldık.

Unknown dedi ki...

Giriş tam bir keşmekeşti. Doğu tribünü kombine gişeleri çalışmıyordu sanırım. Benim gözümün önünde en az yüz kişi turniklerin üstüne tırmanıp (3.5 metre) içeri atladı. Böyle giren herhalde birkaç bin kişi vardır. Bu arada yanımdaki gencoz beni iterek "bi de para mı verecez amk" diyerek durumu özetledi zaten.

O sırada turnikelerin yanından bir kapı açıldı. Kalabalıkla birlikte ben de oradan girdim. Ne kombine gösterdim, ne üstüm arandı.

Saat 17:15'te oturduğumda iyi yer kalmamış gibiydi. Sonradan Kuzey tribününe girenlerden yine yüzlerce kişi tellerden atlayıp Doğu tribününe geldi.

O stadın akustiğinin boktanlığı yüzünden yapılan hiç bir tezahürat duyulmadı. Her şey uğultulu geliyordu. Mesafeden dolayı da zamanlama tutmuyordu. Benim etrafımda kimse ağız tadıyla tezahürat yapamadı.

Maçtan önce birkaç kez "her yer taksim" ve "sık bakalım" söylendi. Her seferinde en fazla 30 saniye. Maçta da 34. dakikada toplam 20 saniye. Politik molitik bir durum yoktu ortada. Ayrıca benim etrafımdakilerin de yarısı bu sloganlara eşlik etmediler.

1453 Kuzeybatı tarafındaydı. Kimsenin de umurunda değildi genelde.

Maç başladığında Doğu tribünü önünde, koşu alanında, her 5 metrede bir güvenlik vardı. Sonra ikinci yarının başında arada boşluk kalmayacak şekilde güvenlik dizildi ve hepsine oturması için sandalye dağıtıldı.

Beşiktaş 50-75 arası gerçekten kötü oynadı. Maçın diğer bölümlerinde de ilk dört maçki enerji yoktu, ama o kadar kötü değildi. Ama sonuçta hiç bir dakika seyirciyi bezdire ek kadar kötü oynamadı Başiktaş. Seyircide de öyle bir takıma isyan yoktu.

Hakem seyirciden çok tepki aldı. Normal bir galipken geriye düşme psikolojisiyle verilen tepkiydi (yaptığı hataları tribünden görmek pek mümkün değil zaten). Belki bir çıt fazlaydı. Ama seyircinin hakeme çok daha fazla hınçlandığı çok maça gittim daha önce.

80. dakika gibi üst taraftan (Çarşı orada oturuyordu) aşağıya önce tek tük, sonra bayağı bayağı su şişesi yağmaya başladı. Daha önceki maçlarda da olmuştu tek tük ama bu sefer aşağıdan tepki geldikçe suyun müktarı arttı, sonra sonra şişeden vazgeçip dökmeye de başladılar.

O sırada Doğu tribünü ortasında kavgalar çıktı. Neden çıktığını anlamadım ama sanırım aşağıya atılan suları yukarı atanlarla onlara atmayın diyenler arasındaydı.

12. Bu arada yukarında gelen sıların menzili uzadı ve saha kenarındaki güvenliğe gelmeye başladı bir kısmı. Güvenlik ufak ufak geriye çekildi. Sahaya yaklaştı iyice. Sudan kaçanlar ve tepki verenler de güvenliğin boşalttığı yere gelmeye başladılar. Yüzleri daha çok tribünlere dönük ve yapmayın etmeyin telkini peşindeydiler.

Kırmızı kart çıktığında zaten Doğu tribünün önü insan doluydu. Sonra önce Kuzey Doğu tarafından (1453'ün yanı) teker teker insanlar sahaya girdi, sonra da Doğu'nun ön tarafındakilerden. Bu sırada arkalardan birileri sahaya girmek için koltukların üzerinden milleti ite kaka ilerliyordu.

Sonra birden iş çığrından çıktı ve Doğu tribünün Güney tarafı koptu ve girdi sahaya. Daha doğrusu o taraftan girdiler. O sırada bizim önümüzdeki tribünler (ama başka yer değil) neredeyse tamamen boşalmıştı. Bir kısmı yukarıya bizim yanımıza sudan korunmaya gelmişti, bir kısmı stadı terkediyordu, bir kısmı da herhalde öbür taraftan sahaya girmişti.

Sonra güvenlik kaçmaya başladı ve sahaya girenler (herhalde bir 150 kişi falan) tünele doğru onları kovaladılar. Arkasından da bir anda kovalayanlar 180 derece dönüp kaçmaya başladılar. Galiba orada biber gazı girdi devreye. Ben de o sırada işin boka sardığına kanaat getirip çıktım.

Tekbir getiren falan görmedim, duymadım, ama akustik kötü, vardıysa da duymamış olmam çok olası. Çarşıdan kimsenin sahaya girdiğini de sanmıyorum. Adamların hepsi yukarıdaydı. Oradan aşağı inene kadar insan eve gider.

Bence olaylar hakemin üstüste verdiği birkaç o anda yanlış görünen karar ve geriye düşme psikolojisiyle dolan; maç daha başlamadan da turnikeden, telden atlayıp etrafı kırıp döken bir avuç gerizekalının işiydi.

alper dedi ki...

Tribün liderleri en yakın arkadaşı tarafından götünden bıçaklanan Çarşı Grubu üyesi kimse girmemiştir sahaya.Önce bunu yayalım..

Sonra kesin cemaat işidir sahaya girenler diyeyim hem Gezicilerden Hem Ak Gençlikten primi kapayım.Bunuda yayalım sarih bilgi..

Ulan Cem Papila katliamında bile sahaya giren olmadı dünü hala aklım hafsalam almıyor arkadaş.

Neyse pazartesi olsa da BJK Antalya maçını izlesek amk tv de.Özledim BJK ı..

alper dedi ki...

İçimde kalmasın bende bazen yapıyorum aynı hatayı çünkü.Gerek sosyalisti gerek İslamcısı gerek devrimcisi fitbol topuna ve fitbola gereğinden fazla anlam yüklersek hayat memat meselesi yaparsak bu işler gayet normal.

Godspeed dedi ki...

Kimse bahsettimi bilmiyorum bence oyunu bozan en onemli faktorlerden biri sahanin agirligiydi.
Fernandesin karsi karsiya kacirdigi pozisyonda Fernandes tek basina topu dahi guc bela surdu.
Ferdi ve Gokhan gibi adam eksilten oyuncular bu yuzden yaridan az kapasite ile oynadilar ve gerekli paslasmayi yapamdilar.
Oguzhaninda olmayisi ile orta saha uretkenligi sifirlandi nerdeyse.

GS de bundan muzdaripti, zaten mac ortadaydi kanimca ama 2 bireysel hata onlara yarayinca sonuc bu sekilde oldu.

theotheo dedi ki...

@godspeed

o ayrı bi dünya zaten ak. şu kadar güzel iklimi olan ülkede bi stadı düzgün tutamıyoruz ya. aklımıza edeyim.

sadrazam dedi ki...

Maçın teknik analizini biraz daha sakinleşene kadar erteleyerek olaylara bakalım.
Ya arkadaş sizlerin gözünü bu denli kör eden nedir?
cehalet mi - saflık mı?
Menfaat mi? - iyi niyet mi?

Dünkü olayların başlıca sebebinin Akp İl örgütünün provakadör köpeklere günler öncesinden dağıttığı bedava biletler,
1453 Kartalları isimli bu oluşumun liderliğini yine hükümetin gençlik kolları başkanlarının yapmaları, bu kişilerin dün akşam saha içerisinde ellerinde sandalyeler ile fotoğrafları olması,
Rasim Ozan Kütahyalı gibi bir köpeğin bile 1453'ün Akp tarafından çarşıya alternatif olarak kurulduğunu itiraf etmesi,

Bu kadar gözümüzün önünde gelişen olayları nasıl göremeyiz.
@alper gibi ağzından salyalar saçarak Beşiktaş'ın en büyük taraftar gurubunu aşağılayan insanlar var halen.
AL SANA BEDAVA BİLET,
http://k1309.hizliresim.com/1f/q/sy227.png

AL SANA 1453 LİDERİ
http://www.gercekgundem.com/?p=567809

BAK BU DA HAKARET ETTİĞİN ÇARŞININ TRÜBÜNDEKİ YERİ
http://i.imgur.com/ybzPPHO.jpg

Daha fazlasını görmek için göt kılı olmaman yeterli.

theotheo dedi ki...

@sadrazam

sahadaki topu akpliler mi oynattı beşiktaşa?

cha dedi ki...

Aslinda cok kotu oynadigimizi dusunmuyorum. Ilk yari 3-0 lik bir skor olagandi. Yedigimiz goller de serdar'in efsanevi hatasi ve burak'in eliyle alip indirdigi topun gol olmasi.

sadrazam dedi ki...

@theotheo
Gözünle okursan maçın teknik analizine şimdilik girmeyeceğimi yazdım.
Dün yaşanan saha olayları 3-5 puandan çok daha önemlidir. Bu GENEL Beşiktaş taraftarının ((istanbulda yaşayan))siyasi ve sosyolojik görüşleri sebebiyle toplumda medyada yoluyla itibarsızlaştırma çalışmalarının başlangıcıdır.

theotheo dedi ki...

@sadrazam

birader geç o işleri ya. ulan millet isyan ediyo isyan. hiç kimseye suç atmayın 80 bin adamı oraya çağır. sonra da 90 dakka boyunca rezillik izlet. napıcak adamlar alkışlıcak mı? patlama noktasına geldi insanlar bunu anlayın artık. vandan gelmişin maça ne dersin arkadaş?

tutup inenleri savunucak halim yok. ama insanları bi noktaya getirirseniz tutamazsınız bu bütün toplumsal olaylarda böyledir.

beşiktaş markası çok büyük bi markadır. bu markayı kullanamamak müthiş bir yönetim zaafiyetinin göstergesidir.

vodafone la anlaşma imzalayan bir takım. adalı da emiratesle imzalıcam diyodu. düşünün yani. bu takımın potansiyelini.

sen bu takıma sezer eneramo pedro ömer transferlerini yapıyosun. takımın en krtik mevkisi olan sol bekin transferini son güne kadar bekletiosun. ki motta iyi. stoper problemini çözmüyosun. sağ beke çok sıradan bi oyuncu alıyosun. önlibero da veli gibi bir oyuncu ile oynamak durumunda kalıyosun. atiba gibi yine sıradan bir oyuncu alıyosun.

e şimdi takımın en önemli mevkilerine sıradan oyuncular alırsan takımın tabii ki sıradan bir takım olur. hele bu aldığın oyunculardan 4 tanesi kadroya bile giremezse o zaman nerde bilic özen iş birliği derim. neden koordinatör getirdik o zaman derim. pedro franco geldiği takımın kaptanıymş. ama beşiktaşın o kadar kaliteli stoperleri içinde çocuk ne yazık ki şans bulamıyo. vah vah.

yanlış üzerine yanlış yapan bi takım beşiktaş. artık bu işbilmez yöneticiler yerine gerçekten işbilen iş bitirebilen yöneticiler gelmek durumundadır.

QuaresmA dedi ki...

Ben anlamıyorum şu aşırı soğukkanlı olma çabalarını..

Herkes diyor ki Çarşı üst tribünde, sahaya inemez. Herkes diyor ki sahaya girişlerin en yoğun olduğu kısım bu 1453'ün olduğu kısım ama sahaya girenler organize değil, hakem kararlarına sinirlenip girdi. Yahu hangi hakem kararına sinirleniyorsun ki ? Melo zaten kırmızıyı görmüş, formayı ise öteki tribüne göstermiş. Bu sahaya dalanlar göremez ki Melo'nun formayı göstermesini. Kırmızıdan sonra itiraz etmesine mi sinirlenip daldılar sanki ? Burak'ın elle kontrolünü zaten tribünden göremezler, hakemin hangi kararına sinirlenip daldılar ?

- Tribüne girişler 1453'ün olduğu karşı tribünden ama dalanlar hakeme kızdığı için sürü psikolojisiyle daldı ha ? (Açın twitter'dan falan bakın, sahaya dalanların kimliği ifşa olmu durumda)
- 1 ay önce kurulmuş bir oluşum şüphe uyandırıcı değil mi ?
- Gökçek ve Rasim gibi provokatörler maç biter bitmez Çarşı'ya giydirmeye çalışıyorsa oturup bir düşünmez misin ? Bu art niyetli adamlarla aynı görüşü mü savunacaksın ?

1 ay önce kurulmuş bir organizasyon üst tarafa değil de, sahaya en yakın kısma yerleştirilmişse ve en olmadık zamanda sahaya dalıyorsa ben oturup düşünürüm bunu. Bu nasıl bir şımarıklıktır ki "ülkenin 50% oyu bende, o zaman Beşiktaş tribünü bende değil de Çarşı'da" diyip kendi itlerini yerleştirmeye çalışıyor ?

AKP'ye oy verenler tutup da sağda solda ben Beşiktaşlıyım diye dolanmasın. Bu olayın cezası ne Çarşı'ya, ne geziye falan kesilecek. Cezayı alacak olan Beşiktaş. Seyircisiz oynamak iyi diyorsunuz, hasılat gelirleri ne olacak ?

Tutup da tribünleri eleştirecek değilim, sahaya dalmayı teşvik eden itlerin Beşiktaşlı olduğunu bile düşünmüyorum. Daha sonra sürü psikolojisiyle dalanlar olmuştur elbet.

theotheo dedi ki...

@quaresma

sen takımdan bahset birader. siyaseti bırak tv de yapsınlar. bana şu takım ne oynamış onu bi anlatın da. bende komployu anlim.

QuaresmA dedi ki...

Maç hakkında diyecek çok birşey yok. Geçen sene GS'ye eziliyorduk, bu maçta baskın oynadık en azından. O açıdan gidişat iyi, takımın genel gidişatı da iyi idi ama bakalım bu mevzulardan sonra nasıl toparlanacağız ?

Ama Nouma olayındaki gibi ılık ılık "bize en yüksek cezayı versinler, hak ettik" ayağına yatmak olmaz. O zaman geçiriyorlar cezayı ama aynı hareketi yapan Meireles 3-5 maç ceza alıyor. Yönetim gitsin kulübün hakkını savunsun, şu 1453 müdür ne sikimdir onları da ne yapıp edip temizlesin tribünden.

"orada olanlar varsa gördüklerini anlatsın" dediğin için yazıyorum. ilk önce sevgili emniyet müdürümüz çapkın'ın açıklamalarından başlayayım. "biletsiz seyirci alınmadı" demiş. yalanın daniskası! biz 7 kişi maça gittik. 2 arkadaşımız kombineliydi, onlar doğu tribünün kombineyle giriş yapılan kapısından girmek için yanımızdan ayrıldılar. biz de biletlerimizle aynı tribünün en güneydeki kapısından girmek üzere ilerledik. turnikelerin önünde en az 15.20 kişilik bir grup vardı. biz de sıra var sandık. meğer bu arkadaşlar beleş girmeyi kolluyorlarmış. ilk önce ben turnikeye gittim, biri benimle girmeye çalışacak oldu ama ben zaten turnikeye tek başıma zor sığdığım için yanaşamadı. derken önce kardeşimin yanına zorla birisi, daha sonra diğer 3 arkadaşımın yanına zorla birer kişi yamanıp içeri girdi. burada "zorla" kelimesinin altını çizmek lazım. çünkü hiçbirimizin böyle bir rızası yoktu. kapıdaki görevlinin de teşviğiyle resmen itiş kakış bizimle girdi bu adamlar. hatta ankara'dan maça gelen bir arkadaşımız maç biletini hatıra olarak saklamak istiyordu. onunla birlikte içeri beleş giren eleman, bileti okutan görevlinin elinden bileti alıp gitti. neyse... kombine girişinden girmeye çalışan arkadaşların kapısına doğru ilerledik diğer 2 arkadaşımızı bulmak üzere. tam o sırada fena bir kargaşa oldu. insanlar kapıdan tribünlere doğru koşuşturmaya başladı. çapkın'ın biber gazıyla ilgili söylediği kısmen doğru, kısmen yalan. polis gerçekten o kartuşla atılan, dumanlı biber gazından kullanmadı ama şahsen 1 (bunu özellikle belirtme gereği gördüm, çünkü başka polis görmedim bunu yapan) polisin şu sprey gibi olan biber gazını sıktığını gördüm. diğerleri milleti copluyordu. derken o karmaşada bir ara turnikelerin yanındaki kapılar açıldı ve epey giren oldu, sonra da kapandı.

biz doğu alta girdik. maçtan bir buçuk saat önce oradaydık ve tek bir koltuk bile yoktu orta sahaya yakın bölgelerde, merdivenlerde izlemek zorunda kaldık ki, maç başlayana kadar merdivenlerde bile nefes alınacak yer kalmamıştı. maçtan önce gezi sloganları atıldı ama karışan olmadı. yalnız 34. dakikada yine gezi sloganı atılırken ıslıklamalar vs oldu. ben kim olduğunu anlamamıştım o sırada ama sonradan anladık ki 1453 kartalları denen arkadaşlar bunlar.

maç gerek fırat'ın yönetimi, gerek de geriye düşmemiz sebebiyle yeterince gerildi zaten. 80. dakikaya doğru bizim orada bir kavga çıktı. hemen dibimizdeydi. ama tv'de gösterilen kavga bu muuydu bilmiyorum. dolayısıyla çok ahkam kesemeyeceğim. bizim oradaki üst tribünden aşağıya su şişesi atılmasıyla başladı. derken aşağıdan küfürler falan. yukarıdan 5-6 kişi aşağı geldi. işin su mevzuu olmadığı çok bariz ortadaydı. derken 90. dakikaya doğru aşağıdan bir grup bizim bulunduğumuz merdivenlerden yukarı doğru çıkarken "büyük olaylar çıkacak, yukarıdakiler aşağı inecek" diyerek stadı terk ediyorlardı. zaten gergin olan ortamda neler olacağını anlayarak biz de ufak ufak çıkmaya başladık, ki zaten o sırada doğu tribünün ön tarafında insanlar epey birikmişti. tam merdivenlerden yukarı yönelmiştik ciddi bir uğultu duyduk, arkamızı döndüğümüzde melo kırmızı kart görmüştü. biz o noktadan sonra işin iyice boka sardığını düşünüp arabaya doğru ilerledik zaten. bunun da tek sebebi vardı, arada kalmaktan korktuk. çünkü sahaya girmek yerine birbirilerine gireceklerini düşündük. şöyle söyleyeyim, dün doğu tribünün alt kısmında olup da, olay çıkacağını olaylar olmadan önce anlamadığını söyleyen birisi varsa yalan söylüyordur. dediğim gibi, biz olay çıkacağını anlayıp kaçtık. çok net bir şekilde olayların planlı olduğu ortadaydı.

QuaresmA dedi ki...

theo ayrıca ben ne siyaset bilirim, ne AKP, ne CHP. Benim siyasi partim de BJK'dır, Çarşı'yı da çok severim. Ama eğer herhangi bir siyasi oluşum BJK'ya zarar vermeyi kafasına koyduysa onun sülalesini öperim.

yukarıdan devam...

takımın oyununun çok matah bir yanı olduğunu savunmuyorum ama dün beşiktaş'ın bariz bir şekilde siyasi bir komploya kurban gittiğini düşünüyorum. fırat da bu komplodaki tetikçilik görevini layıkıyla yerine getirdi ve çıkan olayların hakem kararları yüzünden olduğuna dair yanılsamaya sebep olacak ortamı sağladı. tv'den nasıl göründüğünü bilmiyorum ama selçuk ve drogba neredeyse her yere düştüğünde faul çaldı. hele selçuk yerden kalkmadı zaten. bizim stoperlerle drogba'nın beraber çıktığı hava toplarının tamamında faul çaldı, aynısı almeida'ya yapıldığında es geçti. hatta bir keresinde almeida faul yaptı dedi. ikinci yarıdaki oyunun müsebbiblerinden biri ilk yarıda fırat'ın gs'li oyunculara gösterdiği sonsuz müsamahaydı bence. dediğim gibi verilen talimatı layıkıyla yerine getirdi.

theotheo dedi ki...

@natura

birader herkes tantana yazıyo ya. sahadaki oyun da ne var ne yoktu biriniz de onu yazın. 60 dakika boyunca tek kale maç olmasının sebebi hakem miydi?

~Poseidon~ dedi ki...

Beşiktaş lig başladığından beri 4 gol yedi. Yediği 4 golü de kendi hatasından yedi. (Kendi kalesine atmakla eşdeğer goller)
Hala Beşiktaş'a herhangi bir süper lig takımı hazırlanmış, güzel bir gol atamadı.
Selçuk hanım kızımız maşallah hep götü rakipte beleş faul kovalıyor. En kritik yerlerde bu denemeler sonuç verdi mi? Ona da evet. Emek hırsızının el ile kontrol ettiği top devam edip gol oldu mu? O da oldu amk. E hazır takımda kötüyken bu şartlar ile maçı kazanabilmen zaten söz konusu değil.

Gelelim işin siyasi boyutuna;

Maçtan sonra 3 kişini açıklamaları dikkat çekti.
ROK programında kendini paralıyordu. (Hayret verici değil mi?) Çarşı değil tribünlerde provakatörler var.
Hakan Şükür ha keza aynı açıklamayı yaptı
Ardından Bülent Arınç aynı açıklamayı yaptı.
S Bakanı Suat Kılıç dedi ki turnukeler kırıldı çok kişi girdi stada.
Güler diyor ki biletsiz kimse girmedi stada.
Şimdi hangisi haklı bu kişilerin?

@theotheo

ilk yorumumun ilk cümlesinde neden yorum yazdığımı yazmışım. soru bu olaylarla ilgiliydi, ben de bu olaylarla ilgili cevap verdim. asıl tantanayı sen yapıyorsun.

istersen senin soruna da cevap vereyim. 60 dakika boyunca tek kale maç oynanmasının sebeplerinden biri ve en büyüğü hakemdi. terim takımlarının alamet-i farikası olan "isteme" olayına fırat kendisini fazla kaptırdı. selçuk yere düştü, faul istedi, verdi. drogba kafa topunu alamadı, faul istedi, verdi. sneijder ayakta duramadı, faul istedi, verdi. arkadan bile olmayan pozisyonda, üstelik de formadan bile değil, omzundan hafifçe çekmişken orta sahadaki neredeyse tek işi pres yapmak olan veli için sarı kart istediler, verdi. tüm oyun planı rakibe alan daraltmak ve pres üzerine kurulu olan bir takımı daha ilk yarıdan sindirirsen, ortaya bu durum çıkar. bak theo, beğen beğenme bu takımın 2 senedir en büyük silahı duran toplar. bu sezon bile, daha şimdiden ligde duran toptan kaç tane gol attığımızı bir hatırla. şimdi dün kanatlardan kaç tane frikik kazanıp kullandığımızı düşün. benim aklıma bir tek maçın sonlarına doğru fernandes'in sarı kart gördüğü pozisyon geliyor. şimdi dün galatasaray'ın kanatlardan kaç tane frikik kullandığını düşün. en az 10 tane vardır.

bir de soru sorayım, ilk golde faul yok belki de (tv'den izlemedim, bilemiyorum), ama aynı pozisyonda formaları değiştir, beşiktaş'bruma beşiktaş forması giysin, serdar gs, fırat'ın aynı şekilde bruma'ya koluyla "yürü yürü" hareketi yapacağına inanıyor musun? gerçekten oyunu devam ettirir miydi? samimi bir şekilde "ettirirdi" diyorsan özür diliyorum şimdiden.

bu arada söylemeden edemeyeceğim, maç 1-1 olduktan sonra resmen çıt çıkmadı taraftardan. sadece arada fırat'a küfredildi. arkadaş her maçı önde mi götürüyorsun sen de, oyun daha berabere olmuşken maç kaybedilmiş gibi suspus oturuyorsun?

sterkasur dedi ki...

5 kişiydik , 1 biletimiz eksikti. Bi satıcıyla anlaştık , güven vermeyince beraber doğu tribünü turnikelerine doğru gittik. Turnikelere yetiştiğimizde bir sürü kişinin turnikelerin üstünden atladığını gördüm.satıcıyı bırakıp direk turnikelerein üstünden atlayıp içeri girdim. Yaklaşıp 15-20 dakika ne polis ne güvenlik gelmedi. 100lerce kişi öyle stada girdi.

İlk yarı mı 2. yarımı hatırlamıyorum , maç oynanıyordu. Batı tribününe metronun olduğu taraftan yaklaşık 100 kişi daha girdi. Yalnız dağınık şekilde girdiler. Polis farketi ve o yolu kapattı. Bu olayı da bizzat tribünden gördüm.

arkamdaki liseli gençlerde üst araması ve bilet kontrolünün yapılmadığını söylediler ki bunu biçok kişiden duydum.

Maçı doğu tribününden izleyenler görmüş olabilirler. saha kenarında bekleyen güvenlikçilere 35. dk da filan bi o kadar daha eklendi. 2. yarı polislerde geldi. O bölümde sürekli bişeyler vardı yani.
Tribünde sarhoşa alışığız da bi sürü haplanmış , tiner çekmiş insan vardı.

Bunlar benim gözlemlerim.

du, levande dedi ki...

almeida'nın sakatlığı da takımı epey olumsuz etkiledi. mustafa iyi hoş da oyuna girerken o tehdit hissini veremiyo maalesef. atiba çok iyiydi. arkaya atılan bi iki top dışında sivok-escude ikilisi de gayet iyiydi. muhammed de o direkten dönen şutuna kadar gayet etkiliydi bence, ama o şuttan sonra her önüne geleni vurmaya başladı, bi iki atağı boşa harcadı öyle. yine de fizik olarak bu ligde oynayabilecek durumda olduğunu görmek güzel. motta da çok iyi oyuncu bu arada. daha ikinci maçı ama bu sezon çok katkı sağlayacağı her halinden belli.

Bireysel tanikliklar icin cok tesekkur ederim, biraz daha toplansin, ortak ve celisen noktalarini da yazacagim ki genel bir fikrimiz olsun daha simdiden olayi bir yere yamamaya calisan medyanin disinda.

dominic molise dedi ki...

her sey bi yana, besiktas icin bu lig bence bitmistir.
bundan sonra ne oyuncularin, ne de teknik kadronun rahat oynayacagini sanmiyorum.
bu notum burada dursun,
bundan sonraki her besiktas elestirisinin altina kopyalayip yapistiracagim.
2004 yili cok yakin gecmis, azicik hatirlasaniz yeter.

tearkan dedi ki...

dogu alt on taraftaydik. once sunu soyleyim, derbifest falan bize fazla isler. tribunun yaridan fazlasi hem sarhos hem de goygoy pesindeydi. mac basinda ve 34. dakika 30 sn kadar slogan atildi bu kadar. islik duymadim; ki sonradan gelip arka tarafta maci izleyen arkadaslar onde yapilan tezahurati biz arkada duyamiyorduk dedi. ust kattan atilan su siseleri sahaya yetismeyip altta bizim oldugumuz bolume dusuyordu, tepkiler kufurlesmeler oldu. sonrasinda ezilmemek icin tribunden 5-10 kisi atladi. direk donup tribune tepki gosterdiler. o ara kuzeyden 5-6 kisi sahaya girdi. hakem ve gsliler kacinca da olan oldu zaten.

mac cikisi metro beklerken tepelerindeki dedektore aldiris etmeden 5-6 kisi ayni anda sigara yakip yangin alarminin calismasina sebep olacak kadar beyinsiz dingiller ve turevleri yuzunden olan kombinelilere oldu.

madgoat dedi ki...

Hala dün gecenin etkisindeyim kafayı biraz olsun rahatlatmak için yazıyorum…
Maça dair teknik taktik konuşmanın hiçbir anlamı yok gibi. Türk toplumunun içinde bulunduğu ruh hali beni feci şekilde tedirgin ediyor artık. Yakında kendimi toplumdan soyutlamayı bile düşünüyorum.
Öncelikle tanım yapalım (basitçe vikipediden alıntıladığımızda): Spor ya da idman önceden belirlenmiş kurallara göre, kişisel veya takım halinde yapılan rekabet amaçlı yarışma ve kişisel eğlence veya mükemmelliğe ulaşmak için yapılan fiziksel aktivitelerdir. Toplumun spor ile olan ilişkisine baktığımızda ortada bir ilişki olmadığı açık. Taraftarlık anlayışı açısından tüm takımlar için geçerli olmak üzere; maç izlemenin bir keyif olduğunu, sporun esas zevkli kısmının ve amacının skor değil öncelikle mücadele etmek, ortaya bir proje, bir düşünce koyup onu sürdürmek, mükemmeliğe ulaştırmak için geliştirmek ve bu süreçte hayatın her alanı için kendi gelişimine de katkı sağlamak olduğunu bilmeyen ve bilemeyecek bir toplumuz ne yazik ki. Toplumun genelinin spordan (futboldan) beklediği eğlence ise ertesi gün işine gittiğinde rakip takımı tutan arkadaşlarına ‘Dün akşam nasıl koyduk’ diyebilmek.
Beşiktaş’ın yeni yapılanmasına dair umutlarım çoktu ancak dün akşam ile birlikte tamamı maalesef kayboldu. Neden derseniz maalesef ki takım tutan, bir klübü destekleyen insanların (biraz g.tümden sallıyorum ama) en az %90’ı sporu (futbolu) bilmiyor. Hatta en temel kurallarını bile bilmiyor. (dün ilk golden sonra etrafımdaki yaklaşık 15 kişi hakemin golü vermediğini faul verdiğini zannediyordu ikna olmaları için santra yapmamız gerekti). Böyle bir topluluktan (izlediği şeyin temel dinamiklerini ve kurallarını bilmeyen bir topluluktan bahsediyorum) skordan bağımsız olarak ortaya konan iyi veya kötü mücadele ve oyundan keyif almasını beklemek tamamiyle hayal. Evet belki içinizden gerizekalıya bak yeni mi anladın bunu diyebilirsiniz ama maalesef ki biraz geç idrak ediyorum (31 yaşındayım).

theotheo dedi ki...

@natura

evet birader dün hakem yüzünden yenildik. ondan önceki sene burak yalandan atmıştı. ondan önceki sene başka birşey.

yahu birader azıcık kafanızı çalıştırın. çuvaldızı biraz kendine batırın ya. aklınız tutulmuş sizin.

ulan adam 30 metreden kesme top atıyo burak kaleciyle karşı karşıya kalıyo. serdar denen gerzek dışarı çıkması fizik kurallarına göre imkansız olan topu dışarı çıkartmaya uğraşırken gol yiyo. hala yok formaları değiştir derdindesin.

ne yani birader. hakem gs yi mi tuttu. aynı hakemi inönüde 3.0 bjk fb maçını yönetirken ibrahimin gökhan gönüle yaptığı yüzde yüzlük penaltıyı çalmayan hakem o zaman iyiydi şimdi mi kötü oldu. geçiniz bunları.

sen maçın 3 te 2 sinde ayağına gelen bütün topları şişirirsen o galatasaray sana gol atar. öyle ya da böyle atar. uzaydan da hakem getirsen atar. 10 kişi kalsa da atar. atar yani. eğer sen geliyorum diyen golü kenardan buraya dikkat "maçın sonuna" kadar izleyip hiç bir müdahele yapmazsan. ben senin hocalığına da bir soru işareti koyarım.

aga fatih terime bakıyorum. tamam kadrosu bölüm bölüm bizden iyi tamam. ama arkadaş adam. eboue chedjou riera kesiyo. 2.yarı brumayı koyuyo. bişeyler yapıyo adam. ya deniyo tutar veya tutmaz.gitti realden 6 yedi. bende 6 yicekse böyle yesin bi takım dedim. herif deniyo aga. 60 dakikalık koca bölümde maç elimizden gidiyo diye bağırırken birşey yapmıyosan kusura bakmıcaksın.

onun dışında beşiktaş yksının yaptığı açıklamaya geleyim.

beşiktaş şampiyon olacak falan demiş. o iş şampiyon olacak demeyle olsaydı fikret orman keşke. o iş öyle olmaz. o iş icraatle olur.

2.5 milyon euro bonservis ücreti ödeyip adamı haftalardır tribünde tutmakla olmaz. fenerbahçenin kasasına 1.5 milyon euro yardım yapmakla bu işler olmaz. franco ve sezerin bonservisi 4 milyon euro. yıllık ücret toplamları da 1.5 milyon euro.

4 milyon euro bonservise ilk 11 oyuncusu alamaz mıydın? iyi bi önlibero mesela veli yerine?

daha çok şey var söylenecek.

alper dedi ki...

Rezilllik gelip geçici beyler Allah can sağlığı versin.Siktir edin.

Haftaya antalyayı yeneriz herşey düzelir.2-3 gün daha tv lerde olaylar şunlar bunlar konuşulur sonra yeni haftanın heyecanı yaşanır.Takmayın kafanıza bu kadar.Samsun maçındaki 2004 yılındaki gibi takılıp kalmayalım bu maça yeter.

Atın arkanıza yav binayı nem insanı gam öldürürmüş.Sizden sağlığınızdan canınızdan keyfinizden değerli mi BJK ya da fitbol.Bakın işinize gücünüze.

Massaro dedi ki...

Theo ve benim dedigimi anlamak isteyenler su alttaki olaylari anlarlarsa, dedigimizi anlarlar.

Ayhan Akman, 10 numara hucumcu ortasaha olarak geldi, Besiktas'tan ayrilirken artik bir onliberoydu
Ertugrul forvet geldi bu takima, stoper olarak ayrildi.
Koray onlibero geldi, stoper cikti.
Nobre forvet geldi, onlibero cikti
Necip altyapidan 10 numara cikti, su an onlibero oynuyor
Veli sol acik geldi, onlibero oynuyor
Holosko forvet geldi, uzun sure sag acik oynadi

yani tersi durum hatirlamiyorum, bek gelip de sol acik oynayan. Gelen futbolcularin pozisyonlarinin yarisi hep geriye kayiyor psikolojik geri yaslanmaktan. Ama mesela Fenerde stoper Umit Ozatin sol bek-acik olmasi olayini hatirliyorum.

YSY dedi ki...

Bu dakikadan sonra gs'ye olan hıncım ve kinim iki kat arttı. Bu iş burada bitmez, dünün intikamı alınacak.

Elbet toparlanacağız, sonunda şampiyonda olacağız. Kim çıkarsa çıksın kanının son damlasına kadar savaşacak bu takım !

alper dedi ki...

http://www.yicit.com/2013/09/derbide-ne-oldu-carsiyiyedirmeyiz/

Konuyla ilgili okuduğum en temiz yazı.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

@Massaro

Ta 4 yil once soyle bir yazi yazmisim bahsettigin konu uzerine:

http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/10/golcu-de-golcu-forvet-de-forvet.html

zizou dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

O bu değil de o yenen goller nedir allasen? 6 Beşiktaşlı 3'er kişiden geniiiş bir parantez oluşturmuş, o geniş parantezin ortasında Drogba tek başına, Beşiktaşlıların hepsi Bruma'ya bakıyor.
İkinci golde topu göstere göstere rakibe atıyor, o arada Drogba bomboş, en yakınında duranla aralarında metreler var.
Kısacası bu maçın sonucu önceden belirlenmişti.
Onca şeyin konuşulup bu komedi gollerin konuşulmaması da ne kadar dangalak ve alık bir ülkede yaşadığımı bir kez daha hatırlattı.

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
zizou dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
zizou dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
bezgin zor dedi ki...

@Massaro @theo

Necip altyapida 10 numara falan degildi.

Veli'nin kesiciligi ve pres ozelligi kanatta degil onliberoda daha iyi performans gostermesini sagliyor. Kanatlarda cok daha adam eksilten, ceza sahasi icine kosular yapan, surpriz goller atan ve iyi sut ceken adamlara ihtiyacimiz var. Veli bu ozellikleri tasimiyor. Oynayacaksa on libero oynamali.

Elbette dun 35.dakikadan 1-1 olana kadar GS tarafindan olaganustu bir baski yememizin kalite farkiyla alakasi var. Yok diyemeyiz. Lakin Bursaspor'un bile sampiyon oldugu, TS'nin sadece Egemen-Selcuk-Burak omurgasiyla 82 puan topladigi (hatta sampiyon oldugu) bir ligde oynuyoruz. Drogba-Sneijder gelince hemen ezilmiyoruz yani, sen merak etme. 2010-2011 sezonunda Guti-Q7 varken 1-1 biten macta evet Kadikoy'de ikinci yari Fener'i kendi sahasina hapsetmistik, psikolojik bir ustunlugumuz vardi. Ama sonra ne oldu?

Uzun vadede kollektif oynayabilen takim basarili olur. Bu kadar basit.

Ve bu sezon ilk defa vizyonumuz, planimiz, takimimiz var. BU LIG icin sampiyon olmaya yeterli kalitemiz de mevcut.

Baska bir postta yazdigimi tekrarliyorum. Resmi maclarda 6 gol yedik, 4'u bireysel hata, 2'si tartismali penalti. Daha ne bekliyorsunuz anlamadim?

Derbide 40 dk mahkum oynadik diye Bilic-Ozen birlikteligi calismadi mi yani? Atiba, Gokhan Tore transferleri olmadi mi simdi?

Bir de Terim hamle yapiyor demissiniz. Real Madrid tarihi farka giderken macin yonunu degistirmek icin hicbir hamle yapmadi. Derbide Bruma-Engin degisikligini de zaten macin basinda biliyorduk.

Umarim gercekten soylediginiz gibi Besiktaslisinizdir da trollerle ugrasmiyorumdur. Cunku gercekten yazdiklarinizi okuyunca dayanamiyorum.

Fikret Orman, sampiyon olacagiz derken sallamiyor. Zaten iki rakibimiz var: GS ve FB. Terim-Aysal gerginligi GS'nin sonunu hazirlayacak, FB'nin de sampiyonlar ligi motivasyonu yok. Ayrica bu ucu arasindan en saglam takim biziz. Hepsinin farkinda.

theotheo dedi ki...

@bezgin zor

evet fikret orman sallıyor. aynı sallamayı şampiyon olucaz ayağına aziz yıldırım yapardı.

öyle bir algı problemiyle yaşıyosunuz ki. sanki son 2 senenin şampiyonu da takım. bu sene bir tökezledi ama toparlar gibi konuşuyosunuz. ulan bu takım doğru dürüst maç kazanamıyo senelerdir derbi maçlarında aklınız yerinizde mi sizin?

fikret orman geleli kaç yıl oldu bir kez galatasarayı yenememiş. bu senede yenemedin işte.

arkadaş futbolda şampiyon olacaksın kural tektir. rakiplerini yeniceksin. tekrarlıyorum. beşiktaş 4 maçta 6 puan alsaydı ama gs maçını kazansaydı daha avantajlı durumda olurdu. bu iş puan işi falan değil işler böyle yürümüyo yani. sen sanıyosunki. ben fener gs 4 maç kaybederim ama diğer maçları kazanıp şampiyon olurum falan. dediklerinden başka anlam çıkarmak mümkün değil.

derbide 40 dakka değil tam 60 dakika tek kale oynattık rakibimizi. kabul edemediğimiz şey bu zaten birader yenilgi değil. sizin aklınızın almadğı şey bu. geçen sene galatasaray içeride burakın olmayan penaltısıyla 3.3 kaldığımız sene de ben aynı şeyi söylemiştim. maç boyunca ezil istiyosan kazan bir anlam ifade etmiyo uzun vadede. aynı şey fenerbahçeyi son saniyede yendiğimiz maç için de geçerli. o maçı kazandık ama uzun vadede kaybettik.

olcay o maçta 100 metre 11 saniyede koştu diye övülüyodu bugün yeriliyo. böyle oyuncular ancak bir takımın alternatif oyuncuları olabilir bunun farkında varmak lazım. bu takımda oynayan oyunculardan alternatif oyuncu olması gerekenleri sayıyorum.

kurtuluş-escude-sivok-veli-olcay-motta-atiba.

bu oyuncular türkiye liginde şampiyonluğa oynayacak bir takımın ancak ve ancak alternatif oyuncuları olmalıdır.

burası net yani. sen eğer şampiyon olucak bir kadro kurucaksan bu 7 oyuncu yerine 7 tane kaliteli isim alıcaksın bu 7 isimi de kulübeye çekiceksin. başka türlü yapamazsınız. olmuyo senelerdir olmuyo. shelbyl 4 sene önce başka şeyler yazmış. ana fikri aynı. bu kaliteyle olmuyo birader. rakibin. hakan balta semih dany sabri defansı ile seni deplasmanda yoyunu domine ederek yenebiliyosa. yetersizsin aga. başka bir açıklaması yok.

du, levande dedi ki...

takım bu muhtemel seyircisiz oynama cezasından çok fazla etkilenmezse hala şampiyonluğun en büyük adayıyız bu ligde. umutsuzluğa gerek yok. oğuzhan dönene kadar oraya muhammed'i monte etmek lazım bi de. oyuna girdikten sonra beklediğimden daha etkiliydi.

alper dedi ki...

Abiler karar verdim dünden beri.Sahaya girenleri ayıplamıştım ama adamlar haklı yav.

Ben bir BJK -GS maçına gidicem BJK 2-1 yenik olacak Burak eliyle topu kontrol edecek ve gol olacak hakem her kararında takdir hakkını GS lehine kullanacak ve oros çocuğu Melo forma gösterecek dalarım sahaya kesin tutamam kendimi.Cezaymış klüpmüş vs düşünmem aklıma bile gelmez bir GS li döver sakatlarsam yumruk atarsam içim rahatlar sırf onun için bile sahaya dalarım.

bezgin zor dedi ki...

@theo

FB-GS derbilerinin tamamini kaybetsek bile anadolu deplasmanlarinda Bursa'daki gibi oynayalim, iceride ezik takimlara sacma sapan puanlar kaybetmeyelim yine sampiyonuz. Cok net.

Mesela su an takimdaki taktik disiplin sayesinde Antalya ve Eskisehir deplasmanlarini cok buyuk ihtimalle kazanacagiz. Gecen sezonlarda olmayan bir seydi bu. Takim 1-2 yenilgide moralman coker, rakipler altin tepsiyle firsat sunsa bile hepsini teperdi. Simdi durumlar degisti. Bu baskili oyun, paslasma, takim savunmasi oldugu surece cok az gol yeriz ve zaten gol atariz.

Bence sampiyonlugun en buyuk adayiyiz. Lakin daha da onemli ve guzel bir sey var: Biz bu sene sadece sampiyon olmaya yonelik bir kadro olusturmadik. Ozguven ve birkac transferle birlikte ligi 3-4 sene domine etme ihtimalimiz dahi var. Bunun icin bireysel kaliteyi artirmamiz gerekiyor mu? Kesinlikle.

O transferler de sezon sonu sampiyon olunca gerceklesecek. Ikincilik de dunyanin sonu degil.

Ucuncu bitirme ihtimalimiz yok.

bezgin zor dedi ki...

Neden derbilerde hakem hatalari surekli aleyhimize oluyor bunu da konusalim bence. Burak iki senedir serefsizlik yapiyor. Kendi sahamizda oynarken takdir haklari hep rakibin lehine. Sneijder/Selcuk her pozisyonda kendini yere atip kritik yerlerden frikik aldi. Sonra neden baski yedik?!

Unknown dedi ki...

@theo ile massaro. görüşlerinize saygılıyım. ama 2008-2009'da biz şampiyon olduk, fenerbahçe'ye 1-2 yenildiğimiz inönü'deki maçta ve gs'yi 2-1 yendiğimiz inönü'deki maçta her iki rakibimize de pazar günü gs'ye ezildiğimizden daha fazla ezildik. 1994-1995 sezonunda gs'ye 1-3 ve 2-3 (o maçtaydım) kaybettik ama gs antep-samsun-antalya'ya kaybedince şampiyon olduk. derbiler değil, trabzon-bursa-gençler-eskişehir gibi dişli takımlar da dahil diğer 30 maç şampiyon yapar bir takımı. bu senenin takımının, drogba gibi bir santroforu olmadığı kesin. ancak maçın 35. dakikadan sonra bizim sahaya yıkılmasında, drogba'nın bizim stoperlere üstünlük saglamasının yanında, gs lehine bizim yarı alanda yalandan çalınan 7-8 faul düdüğünün etkisi çok fazla. takım koşarak kazandığı topları yalan faul düdükleri ile kaybetti. kontra atağa çıkmaya, oğuzhansız zaten eksik olan pas kapasitesiyle pas yapmaya fırsat bulamadık. bu takım, bloglardaki taraftarı gibi dağılmazsa bu sene s.ke s.ke şampiyon. sizde silkinip kendinize gelin arkadaş. 13. haftaki fener maçına 30 puanla çıkarız, fenere yenilsek bile ilk yarıyı 35 puanın üzerinde bitiririz diyorum. silkinme, toparlanma, kenetlenme ve bunu takıma hissettirme zamanı. sezon öncesi oğluma ve kendime birer gri forma almıştım, bugün gittim hemen birer tane daha aldım, çubuklu ve siyahtan.şampiyon olacağız ulan.

deniz.

planck dedi ki...

tff beşiktaşa ceza olarak seyircisiz ama theolu maç cezası verdi. beşiktaş yönetiminin cezayı insan hakların aykırı bularak takımın buna maruz kalmasına asla izin vermeyeceğz dedikleri öğrenildi. statta tek başına olacak olan theonun eneramo, sezer ve franconun üçlü sıkıştırmasından korktuğu ifade ediliyor. ayrıca başkan aysalı aradığı öğrenilen theonun da cezanın tekrar gözden geçirilmesini istediği, değişiklik olmaması halinde drogba, melo ve burakı da kendisine eşlik edebilecekleri bir çıkar yol bulunmasını istediği belirtildi.

YSY dedi ki...

@theo

Bizim başkanın söylemiyle aziz yıldırım söylemleri arasında nüans farkı var. Aziz yıldırım konuştuğu zaman taraflı tarafsız herkes antipatik buluyor (fenerliler hariç) çünkü söylemlerinde yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış havası ve fb cumhuriyeti diye dile getirdikleri faşizan zırvalamanın tepeden bakışı var. Dün başkan bence gayet güzel konuştu ve şampiyonluk iddiasıda gayet sportif bir tavırdı. Yani gelin götünüz yiyorsa bizi sahada devirin ! çağrısıydı.

theotheo dedi ki...

@ysy

devirdiler zaten moruk. şampiyon olucam diceksin ligin 5.haftasında gsye kendi evinde tek kale oynatıp yeniliceksin.

iş mi bu?

YSY dedi ki...

İş değil ama hallolacak. O iş bitmedi çünkü.

Unknown dedi ki...

terim go home! dedi gassaray yk'sı, zamanında luce'yi yemişlerdi aynı bu şekilde devranın dönmesi. terimin kovulmasının hem de sezon ortasında olması ne kadar mantıklı geliyor kulağa! ulan Samet'e bile biz bir sene sabrettik insan sezon sonunu bekler bari.. neyse bize giren çıkan yok sonuçta..

Moralman cokme tehlikesi yasayan ve medyanin uzerine gidecegi belli bir Besiktas'in uzerinden butun ilgiyi an itibariyle alan Unal Aysal Basgana buradan sonsuz tesekkurlerimi yolluyorum asdjlsajdklasjdklas.

Unknown dedi ki...

:) kesinlikle haklısın shelbyl..

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
bezgin zor dedi ki...

@shelbyl

Aynen Aysal Baskan'a tebrikler hahaha

Deniz dedi ki...

Lucescu gelmedigi surece sampiyonuz.

kapgan dedi ki...

BENCE THEOYU MUTLU ETMEK LAZIM. BİLİÇ'İ KOVUP TERİM'İ TEKNİKL DİREKTÖR YAPALIM. BELKİ TATMİN OLUR :)

theotheo dedi ki...

fatih terim beşiktaşın başına gelmelidir. beşiktaş ancak böyle şampiyon olur.

sadrazam dedi ki...

vay amk terim gelsin dedi ya la:)Harbi zike sürülecek akıl yokmuş la sende.

theotheo dedi ki...

8 sene gs yi çalıştırmış 6 sene şampiyon olmuş. napalım?

mufittezel dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

herkesin Beşiktaş'ı şampiyonluk yolunda yara almış şekilde görmesini çok üzülerek okuyorum.
Daha geçen sene Feda diyerek her şeye hemen hemen sıfırdan başlayan bir takımız biz.
Maalesef bugün ülkemizde her yaş grubunda her kesimde mevcut olan,her şeyi çabucak yapma,çabuk bir mevki kapma,çabuk para kazanma,çabuk online olma,yediğini içtiğini anlamadan instagram'a koyma histerisine kaptırmayalım kendimizi
Bilic ve Ozen bir sistem BAŞLATMIŞTIR,henüz oturtmamıştır.Bu Ferguson için de böyledir,Klopp için de böyledir.
Biz hemen şampiyon olalım,bir maçta şampiyonluk kaçıralım dersek bu yolda yürünmez dostlar..
Biraz sabır,her zaman destek...

@theo,samimi olarak yazdığın hiçbir post'un anlamı olmadığını,sadece ortalığı karıştırmaya çalıştığını düşünüyorum.Bazı arkadaşlar da cevap yetiştirmeye çalışıyor sürekli...Yazık

theotheo dedi ki...

@meh bah

beşiktaştaki problem maç kaybetmek falan değil arkadaş. tabii ki maç kaybedilir. 5 maçta 12 puan almışız az mı? sene başında 5 maçta 12 puan deseler hepimiz kabul ederdik belki de.

asıl problem beşiktaşın büyük maç kazanamama problemi bu takım 3 sezondur gs yi yenememiş. fb ile oynadığı maçların tamamında ezilmiş. son 15 seneye bakıldığı zamanda 100.yıl dışında takımın iyi oynadığı bir sezon yok bir futbol yok. beşiktaşın sorunları çok derin.

bu sebepten bu takıma winner bir hoca gelmeli. büyük maç hocası gelmeli. gs nin fenere karşı bir zaafı vardı. fatih terim geldi bunu çözdü işini tersine çevirdi. demek istediğimiz budur. bilicli beşiktaşta sahada olumlu şeyler göremedik gs maçında.

bunun sebebi de sene başındaki kadro planlamasındadır. sen ilk 11 de 7 tane alternatif olması gereken oyuncu başlatırsan. rakip seni 80 bin kişi önünde ezer. hemde hakan balta dany semih sabri ile. bu da böyle bilinsin.

sedila dedi ki...

Bu theo kimin oğlusa/kızıysa yazık la.

Maç ile ilgili olarak ise;
Bizim yarısahamızda çalınan ucuz fauller ve Veli'nin sarı kartı çok etkiliydi maçın gidişatında. Oğuzhan'ın olmaması da etkiledi tabiki. Daha 5. haftadayız enseyi karartmaya gerek yok bence. Biliç ve Özen'i rahat bırakırsak bu takım çok başarılı olur. Frei, Oğuzhan ve Mami'nin katılımı ile durudurulması güç bir takım olacağımıza inanıyorum. Seneye 1-2 takviyeyle Avrupa'da da çok iyi işler yapabiliriz.
Adebayor, Ronaldinho vs gelmesin bu takıma..

sadrazam dedi ki...

Bu arada Ünal Aysal'ı Terim mevzusu ile ilgili başından beri duruşu için ve gönderilme şekliyle verdiği mesajla ilgili takdir ettim doğrusu.
Adam 24-48 saat dedi, 6 saat sonra soktu boruyu. Bizim başkan olaydı haftaya netleşirdi:)

Beton Tahir dedi ki...

O değil de biz yenildik onlar karıştı. Korkulur bizden :)

Jesper dedi ki...

@theotheo
Maç bir kenarda dursun, sonrada konuşsak olur, konuşmasakta.
Lakin, Beşiktaş'ın kazandığı maçlarda ortaya çıkmayıp, kaybettiği maçlarda dakikada 13454 post atacak kadar bilenmesine anlam veremiyorum..
Bence çocukluğuna inilmeli, küfür edilecekse ordan itibaren edilmeli..

theotheo dedi ki...

@jesper

birader beşiktaşın kayseri erciyesi yendiği maçtan sonra sizin gibi şampiyonluk naraları mı atim? takımda maloda dışında elle tutulur bi oyuncusu olmayan ts gibi bi takım bile bjk ve kayseri deplasmanları oynamasına rağmen 9 puan yaptı. bizde 12 yaptk. ne diyelim ts şampiyon olabilir mi?

bazı şeyler anlamak istemediğiniz açık ortada. fark puan değil. fark şampiyonlukta değil. fark sahada ezen bir futbol oynamak. 2009 da şampiyon oldun noldu? sonraki sene hocanı kovdun. çünkü o şampiyonluk hikayeydi. olay budur.

sen sahada ezen favori çıkan. beşiktaşın büyüklüğüne yakışır kalitede ruhta bir futbol takımı sahaya süremezsen ben karşında olmaya devam edicem. 2.2=4

YSY dedi ki...

Ya şu yaşanan olaylarda aslına bakılırsa biz gerçekten mağduruz. Yani klübe bir ceza çıkacak ama bu yaşananlar gerçekten ne kadar klübün kontrolündedir orası net değil. O gün oraya 80.000 kişi gelmiş, az değil arkadaş daha önce memleket tarihinde görülmemiş bir olay. Bırak 1500 kişiyi 50-100 kişi bile sahaya atlasa sahaya girildi diyecekler. Eğer adam sahaya girmeyi kafaya koymuşsa sen 80.000 kişi içerisinde bunu nasıl kontrol edebilirsin ki. Kaldı ki sahaya girenler belki gs'li veya fb'li kasıtlı yaptılar. Ben klüp olarak ne bileyim belki komploya kurban gitti takım, herkesin alnında mı yazıyor. Bu işin faturasını keserlerken bunuda göz ardı etmemeleri lazım.

alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Şu maçta hala franco eneramo muhabbeti yapan adam var lan yuh! Adam taraftarın sahaya girmesini bunlara bağlamış. Tabii her yıl Messiler Xaviler ile oynadığımız için ve 4'te 4 yapmamıza rağmen takımın +25 averaj yapamaması sinirlerimizi bozdu. Üstüne kendi sahanmızda gs'ye 58 maçlık yenilmezlik serimiz de son bulunca insanların çıldırması normal...

Hakem falan işi de bahane biz ne maçlar gördük en fazla 3-5 kişi indi sahaya. Çarşı'yı itibarsızlaştırmak, puan farkının açılmasını önlemek, ileride stadlarda uygulanacak faşist uygulamaları haklı göstermek, özel güvenlik bir işe yaramıyor diyerek stadlara polis ordusu getirmek gibi amaçlarla bu olay tezgahlanmıştır.

Bu olayların üstüne hala olcay çıkmasaydı, veli o pası atmasaydı diye konuşmak saçma. sıradan bir derbi kaybettik çok önemli değil. Önemli olan 2004'te yaşanan sendromu yaşamamamız soğuk kanlı hareket etmemiz. 2004 yılı sadece o sezonu götürmedi, uzun süre kulübe olumsuz etki yarattı. Dikkat ederseniz bizim takımlar hocalar da değişse oyuncular her zaman panik içinde oynar. Çünkü o enerji özellikle içeride taraftardan takıma geçiyor. Taraftara yani bize büyük iş düşüyor. Bence bir an önce bu olayları unutmamız lazım tabii bu gerekli tepkiyi göstermeyeceğiz anlamına gelmemeli. Bu takım her şeye rağmen bana göre bu senenin en büyük şampiyon adayıdır.

Deniz dedi ki...

@theo,

"bazı şeyler anlamak istemediğiniz açık ortada. fark puan değil. fark şampiyonlukta değil. fark sahada ezen bir futbol oynamak. 2009 da şampiyon oldun noldu? sonraki sene hocanı kovdun. çünkü o şampiyonluk hikayeydi. olay budur."

demişsin. Fatih Terim de geçen sene şampiyon oldu, bu sene hocayı kovdular. Ee?

Giden sadece 3 puan, fazlası değil.

Yorum Gönder

Ara