.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Ekim 2013 Salı

Maç Raporu: MP Antalyaspor - Beşiktaş

En iyi üç: Ramon Motta, Muhammed Demirci, Atiba Hutchinson
En kötü üç: Olcay Şahan, Mustafa Pektemek, Manuel Fernandes.



DEĞERLENDİRME

Beşiktaş - 3.2: Daha maçın en başında oyunun kalitesinin ne kadar düşük olacağı belliydi, fakat ligde son sırada yer alan bir takıma karşı dahi böyle bir kafa yapısı ile sahaya çıkmak kabul edilemezdi. Nitekim ilahî adalet gerçekleşti ve maçı rakip kazandı.

Eğer kafalar Galatasaray maçında kalmaya devam edecekse, bu takım tempo yapamayacaksa, takım olamayacaksa, hiçbir şey olmaz. Eskişehirspor maçına kadar ciddi bir motivasyon sağlanmalı, yoksa sahada gene kafası kesik tavuklar gibi dolaşan bir takım olacak diye heyecanlanmadı taraftarlar.

Nikola Jurcevic - 4.3: Gürcan'ın da dediği gibi, takımda rotasyona gidilmemesi psikolojik olarak iyi bir sinyaldi belki, lâkin Frei gibi bir silahın kadroda olmaması ya da takımın mental/yaratıcı eksiklik bariz iken orijinal bir hamle gelmemesi (Muhammed'in oyuna girişi dahi geçti bence) ciddi eksilerdi.

Bilic'in saha kenarında değil tribünde olması da takımı etkilemiş olabilir, fakat bütün teknik ekibin bu takımı yeniden motive etmesi şart kere şart. Aksi hâlde 4.3 cömert bir not olur.

İlker Meral - 3.4: Kartlarını adil kullanamadı, faul pozisyonlarını süzemediği oldu. Beşiktaş taraftarının aklında ikinci sarıyı çıkarmadığı pozisyon kaldı. Fakat takım bu kadar kötü oynarken, Meral'in standardına uygun bir maç yönetmesi gündem maddesi olamaz.

Antalyaspor - 6.4: 5 maçta sadece 3 beraberlik alabilmiş, hocasının skoru tutma yetersizliklerini çok iyi bildiğimiz bir takımın, "Fernandes'i kitle, arkaya uzun top at" taktiği ile maçı alması kime övgü, kime yergi olmalı, bilmiyorum. Antalyaspor dün Beşiktaş'tan bir tık daha istekliydi, daha iyi alan kapattı (şaka gibi bu) ve 1 puana razı olduğu maçtan rahat 3 puan çıkardı. Şaka gibi.

TAKIM

Tolga Zengin - 4.0: Yediği goller her ne kadar karşı karşıya pozisyonlar olsa da, ikinci golde daha iyi hamle yapabilirdi. Bunun haricinde akılda kalan kurtarış da yapmadığı bir maçta daha yüksek puan alamazdı zaten.

Ramon Motta - 6.6: Serdar'ın ekürisinin hücumda daha etkili ve atletik bir isim olmasının, Beşiktaş oyun olarak sıkıştırıldığında avantaj olacağı konuşulmuştu. Dün Motta bunu gösterdi, lâkin takımda bir tek onun bir şeyler göstermeye hevesi olması şanssızlıktı. Defansif olarak vasattı ama bir iki pozisyonda aldığı kademe dikkat çekiciydi.

Julien Escude - 4.0: Takım boyunu uzatmaya, ortasaha oyundan düşmeye karar verince geçen seneki Escude'yi gördük oyunda. İşin özeti bu.

Tomas Sivok - 4.0: Ekürisinden daha iyi bir iş yapmadı, aynı puanı aldılar.

Serdar Kurtuluş - 3.78: Ofansif hiçbir katkı sunamadı, defansif anlamda, özellikle kademe almada yetersiz kaldı. Böyle bir maçta daha patlamalı, en azından çabalayan bir Serdar izleyemeliydik.

Atiba Hutchinson - 5.2: Takımın hâli ortadayken daha iyisini görmek zordu. Gene geride kademe aldı, atak için inisiyatif kullanmaya çalıştı ama yetmedi.

Veli Kavlak - 3.5: Veli'nin yetenekleri vasat seviyede olduğu için, takımda gösterdiği varlık takımın geri kalanının perfprmansı ile şekilleniyor biraz. Tromso ve Erciyes maçlarında olduğu gibi ekstra bir efor da sarf etmeyince vasatın da altına düştü.

Manuel Fernandes - 3.8: "Oğuzhan ile Fernandes yan yana oynar mı?" tartışmalarına acı acı güldüğümüz zamanlardayız. Oğuzhan yokken, Fernandes mental olarak hiçbir olgunluk koyamıyor sahaya. Evet, rakip sert oynadı, takım iyi pozisyon alamadı, kabul, lâkin Fernandes'in duran top katkısı hariç zevk verdiği her dakikada yanında Oğuzhan'ın olması tesadüf olamaz.

Olcay Şahan - 2.8: Bir an önce yerine Kerim Frei monte edilmeye başlanmalı. Artık ilk 11 oyuncusu olarak kredisi kalmadı, Trabzonspor maçından beri verimi istikrarlı bir şekilde azalıyor, dün de dibi gördü bu sene için sanırım.

Gökhan Töre - 4.1: Topla bu kadar seviştiği bir başka maç Erciyes maçıydı, fakat o gün o yaklaşımı takımı canlandırıyordu. Dünkü mental çöküşte çok da olumlu etki yapamadı. Gene de göreceli olarak Fernandes ve Olcay'ın performanslarına bakınca "sırıttı" demek haksızlık olur, elinden geleni yaptı.

Hugo Almeida - 4.2: Devenin neresi doğruydu ki Almeida'yı eleştirelim? İleride basma vs. bakımından çabası vardı, bir iki pozisyon da yakaladı fakat hatların bu kadar kopuk olduğu bir maçta günah keçisi yapılamaz.

Muhammed Demirci - 6.0: Takımın silkinmesi ile onun oyuna girmesi arasında yakın bir ilişki vardı. Tabii neticede rakip iki gol atmış ve üstüne yatmaya başlamıştı, o yüzden her şeyi Muhammed'e de bağlayamayız, fakat dünkü oyunu ziyadesiyle ışık verdi. Veli'nin yerine düşünülmeli Eskişehirspor maçı için zira hem Fernandes'i rahatlatacak, hem de Gökhan ile gerekirse değişmeli oynayıp bir ekstra yaratacaktır.

Mustafa Pektemek - 3.7: Böyle giderse yakında Ömer ilk tercih olur. Ya bir terapistle görüşmeli, ya da saatlerce taktik çalışma yapmalı.

Necip Uysal - 4.2: Takımın nispeten silkindiği dakikalarda oyuna girdiği için diğer oyunculara kıyasla iyi gözüktü, fakat verdiği ekstra bir katkı yoktu. 

55 Yorum:

theotheo dedi ki...

ya yönetimi de puanlamak lazım. bunlarda. arkadaş maloudayı almak trabzonun aklına geliyo bizim müthiş yönetimin aklına gelmiyo ya. al iki sene sözleşme yap. bonservisi yok. gideriz eneramo, sezer, franco, ömer şişmanoğlu parayı dökeriz.

yani görünen koy klavuz istemiyo sonuçta. ha sene sonu trabzon bizi geçip 4.bitirirsek ligi o zaman neler olur onu düşünmek istemiyorum da. gidiş öyle gibi görünüyo. devre arasında adam gibi hamleler yapılmazsa.

bu kadar ıvır zıvır adam alacağına ki. bunlara atiba da dahil. bi adebayor, malouda, kemik gibi bi stoper, kemik gibi önlibero ve töre. 5 tane oyuncu ile kapatıcaksın. rahat rahat keyfine bakıcaksın. ama önder özen gibi futbol yorumcularına kalırsa bu iş. gidersin francoya sezere ömere eneramoya paraları dökersin. sonra da ağlarsın.

iyi oyuncu dolu dünyada bunu bilmek için bilim adamı olmaya gerek yok. sadece doğru ve iş bitirici bir adam olmaya gerek var bu kadar basit. bu yönetimde bunun zerresi olmadığı ortada. 5 milyon tl para aldı basketbol için. beşiktaş adının yerine integrali koyacak neredeyse. ve buna sponsorluk diyo.

başkan ne beşiktaşın marka değerinin farkında ne de beşiktaşı yönetibilecek kapasitede bir adam. bu çok açık.

theotheo dedi ki...

direk 4.4.2 yi salıcaksın.

tolga

transfer-sivok-transfer-motta

töre-fernandes-transfer-malouda

adebayor-almeida

gerisini naparsan yap. bu takım kafaya oynar.

theotheo dedi ki...

zaten

adebayor almeida ile çıktığın zaman maça bi defa rakibin korkacak. lan barcelona olsa bi önlem alalım der. düşünce bu kadar zayıf.

yukarıdaki takımı oğuzhan mami çok güzel yedekler. yani aklın almıcağı işler işte.

ulan senin takımının en kötü yeri stoper bölgesi. 10 küsür transfer yapıosun. o bölgede 35 yaşına gelmiş futbolla alakası kalmamış escudeye bırakıyosun bunun akıl alır bi tarafı var mı?

futbol direktörüymüş. 5 yabancı kuralına göre iş yapıomuşta falan. transfer kurala göre yapılmaz birader. oyuncu iyiyse alırsın gs brumayı 10.yabancı olarak almadı mı? herif sahada esip gürlüyo. geçiceksiniz yani. kerim frei a bi ton para döktüler. ne olduğu belli değil. oyuncu dediğin belli ediyo işte. bruma.

Unknown dedi ki...

bence eses maçından sonra beşiktaşta çok şey değişicek. fernandes cezalı olduğu için muhammed ilk 11 oynar ve muhammed'in maçı olur.

planck dedi ki...

yahu yorum kısmında ip-ban hatta mac adres banı yapılamıyor mu?

onderizo dedi ki...

@theotheo
Yazdığın kadroda 6 tane yabancı var söylediğin efsane kadronun oluşması için kimi alcaksın transfer yazan yerlere Gökhan Gönülü mü Semih Kayayı mı Selçuk İnanı mı biraz mantıklı yorumlar lütfen

onderizo dedi ki...

@theotheo
Transfer yazdığın yerlere Serdar Kurtuluştan Oğuzhan Özyakuptan farkla önde yerliler yazabilir misin ? En fazla Şener Özbayraklı Veysel Sarı Erkan Zengin falan gerçekten uçurum varmış bizimkilerle

xiyar dedi ki...

başıma bir şey gelmeyecekse, bence almeida ve fernandes bu takımın kamburu olmaktan başka bir şey değiller. fernandes'in tüm yaptığı oyunu yavaşlatmak. yok asist cart curt diyecekler var. yahu onun pozisyoununda necip oynasa her sene o kadar asist yapar. üstelik o asistlere her maç neredeyse yirmi defa kullandığı ve sadece altıpasa şandellediği korner ve serbeat vuruşlar da dahil.
almeida'nınsa bu takımda ve portekiz milli takımında nasıl oynadığını aklım almıyor. gerçi burdaki yedeği mustafa sepselek olunca. diarra'nın attığı ikinci golün benzeri 100 tane pozisyon hazırlasan, almeida hıyarı kaçını atar acaba. 2 bilemedin 3. üstelik sol ayaklı olmasına rağmen. ama almeida cart curt diyecekler var, allahaşkına diarra almeida'nın yaptıklarının hangisini yapmadı dün. ligin tüm takımlarının forveti bizimkinden iyi. 5 gol atmışmış. hepsi altıpastan artık top utanıp gelip çarpmış da gol olmuş. bir tane mesela dün diarra'nın attığı gollerden atmış mı. sadece beşiktaş'ta değil, tüm kariyerinde. biliç'te bu ikisinden birini kesecek taşak varsa, o zaman helal olsun derim. yoksa da egoları altında ezilir gider.

theotheo dedi ki...

@onderizo

tolga

kurtuluş-sivok-egemen-ali adnan

töre-potuk-fernandes-malouda

adebayor-almeida

bu kadro kafaya oynar mı? oynamaz mı? elinde bu kadroyu yapabilecek bütçe vardı. egemeni 3 kuruş için tutamadın. alpere vericeğin parayı sezere, eneramo, francoya, frei, ömer vs dağıttın. e daha ne yapalım yani. biz bunları söyleyince kötü oluyoruz. 40 bin tl maaş alan önder özen iyi oluyo.

Unknown dedi ki...

Takim iki mac kotu sonuc alinca ve daha da kotusu o ruya gibi derli toplu, akilli futbolu oynayamayinca bir anda bazi arkadaslar eski yorumlarini copy-paste yapmaya basladi :)

Bence dun sahada bir tane elle tutulur adamimiz yoktu (Atiba ve Motta takimin bir gidim onunde olsa da).. Yalniz bu noktada bence bireysel elestiri yapmaktansa, takim halinde bir yanlis oyunu (ilk haftalarda iyi yaptigimiz tum guzelliklerden uzak oyunu) ve nedenlerini sorgulamaliyiz bana kalirsa. Bu baskili, yardimlasan, ve yakin oynayan takim olmayinca Diarra'larin at kosturmasi gayet normal..

Dun yedigimiz gollerin aynisini ilk maclarda neden yemedik? O rakipler daha mi zayifti? Tabii ki hayir.. O maclarda top kaptirdigimiz yerde oyle bir sikistirma yapiyorduk ki, ya 10 sn. icerisinde topu geri kazaniyorduk, ya da adamlara dunku gibi bilincli degil suursuz uzun top yaptiriyorduk.. Dun Antalya'yi gayet rahat hem kisa ayaga hem de isabetli uzun toplarla tehlikeli kilan biziz ama takim olarak.. Almeida/Fernandes her ne kadar cok etkisiz oynasalar da, pres ve ilerde alan kapatma konusunda kotu degillerdi. Ozellikle Olcay, Tore, Veli'nin top kazanmadaki ve rakibi dogru anda akilli pas cikaramayacak sekilde baski altina alamadi.

Yenilen goller de bir de soyle bir sey var.. Bildigimiz gibi stoperlerimizin zekasi ve pozisyon bilgisi kuvvetli fakat Sivok cevik degil, Escude hem cevik degil hem yavas. Kontraataklarda bunlara en azindan bir bekin kalip arkaya kosularda yardim etmesi lazimdi, dun bu da olmadi.. Yenilen gollerde hem Serdar hem Motta ekranda yok..

du, levande dedi ki...

muhammed önümüzdeki haftadan itibaren en azından oğuzhan dönene kadar ilk 11 çıkmaya başlayacak sanırım. dün yine takımı hareketlendiren oyuncuydu. artık oyuna girerken sadece gelecek adına değil o maç için de ümitlendirmeye başladı bence, bu güzel. mustafa'daysa tam tersi durum var. sakatlıktan döndükten sonra bi kaç maçta takımın gole ihtiyacı varken gol umudu olarak oyuna girdi ama aldığı bu sürelerde gayet çalışkan da olmasına rağmen çok etkisiz. böyle olunca takımın kulübedeki en etkili gol silahı olmasına rağmen oyuna girişi maçı izleyenlere pek bi umut da vermemeye başlıyor doğal olarak. almeida birinci plan, o belli, ki almeida takım iyiyken iyi de oynuyor, takım kötüyken yapabileceği pek bi şey zaten olmuyor, bu yüzden almeida tercihi bence doğru ama artık ikinci gol umudu olarak ömer'i düşünmeye başlamak gerek bence. eskişehir maçında takım üzerindeki ölü toprağını atar umarım.

YSY dedi ki...

Gs maçından sonra dip yapmak gerekirdi heralde haftaya da eskişehir maçından sonra tam dip yapmış oluruz. Bu arada fernandes in bize geldiği ilk yıl ön libero oynuyordu. Belki tekrar orada denenip öne muhammed konulabilir.

Unknown dedi ki...

Bence Fernandes icin soylenebilecek en onemli sey su.. Her topu aldiginda yanindaki adami omzuna alip, topla taklalar atacagina, keske biraz basit oynayabilse.. Bir de sirf bu takla oyunlarini yapmak icin hem enerji harciyor, hem de genelde faul yapiliyor, faul veriliyor veya verilmiyor, gereksiz sinirleniyor..

onderizo dedi ki...

@theotheo
Ben sadece transfer yazdigin mevkilere yorum yaptim ama sen tum yorumlarinin altina bozuk plak gibi ayni seyleri yaziyorsun sezer eneramo pedro ucgeni bu adamlar belki 6. hafta degil ama 26.hafta katki saglayacaklar ve cok degerli olacak eger senin dedigin gibi olsa futbol takimlari 11+3 14 kisiden olusurdu.Simdi gelelim maliyetlere sen buyuk takima topcu getiriyorsan fiyati artiyor bu elde olan bi sey degil burdan Barcaya Madride gitsin daha da artiyor.Madridin theosu diyor mu lan bu Diego Lopez Sevilla'da yari parasina oynuyordu elimizde Casillas biraz Adan varken niye aldik Perez acil istifa etmeli 40.000 euroyu ben mi aliyorum Zidane aliyor.Bak noldu Casillas sakatlandi veya istenmedi Adana da Lopeze de sans geldi Lopez cok iyi kullandi.Gelelim rakiplerimize sen surekli uc oyuncu saydigin icin sayiyorum Gs Riera-3m Chedjou-6.3 bonservis 2.2 yillik Erman Kilicta Sezer ornegine denk olabilirdi ama adam oynamayacagini bildigi icin gitmek istedi ha kalsaydi sozlesmesi ne kadarsa Gs pasa pasa parasini odeyecekti diyecegim o ki bazi transferleri yaparsin tutmaz her transferin tutsa Cl'de kafaya oynarsin onemli olan tutan sayisini fazlalastirmak bence bizde yeterli Tolga,Motta,Atiba,Tore 11de 4 hic az degil.Yanlis dusunmenin sebebi su dunki maglubiyet oyuncu kalitesiyle degil form dusuklugu ve mental seylerle alakaliydi

theotheo dedi ki...

@onderizo

bence tolga motta atiba sıradan transferler yani. onları yapmak için çok önemli adam olmaya gerek yok. kim gelse benzer transferler yapardı. samette kalsa yapardı.

bir tek töre bu sene akıl dolu bi transfer e o da kiralık 8.5 milyon euro bonservisi var. 8.5 a zaten en az töre kadar iyi oyuncu alırsın. gs brumayı 10 a aldı işte.

yani bakıldığı zaman burada yapılan akıl dolu bi iş yok. onu demeye çalışıyorum. atiba gibi 100 tane oyuncu var. tolga cenkten çok daha iyi mi? bence değil. ikiside sıradan kaleciler. motta gibi bulamaz mısın? bence sol bek diye kimi alsan olur yani.

doğruya doğru konuşalım fark yaratan oyuncular bulmak zorundasın. bunun için geldiysen.

mesela francoyu aldın. herif takır takır oynucak birader. 22 yaşında. diceksinki herifi beşiktaşın kaptanı yapalım. o zaman seni alkışlarım. e birader adamı almışın getirmişin. adamı kadroya almıyosun.

planlama yanlış yani.

olcay iyi bi oyuncu. herkes takımında ister. ama alternatif bi oyuncu bu farkı anlamak lazım. alternatif oyuncu ile ilk 11 oyuncusu birbirinden farklı şeyler.

kadro planlaması bu demek zaten. sen alternatif oyuncuları ilk 11 olarak görmüşün.

oturucaktın aga. bu takımın şu şu şu bölgelerinde eksiklik var.

ben her bölgeye de en klas oyuncuyu al demiyorum bi kısmına gücün yetmez paran yetmez alternatif oyuncu kullanırsın. mesela kaleci tercihine yanlış demem. tolga çok üst düzey bi kaleci değil. ama mcgregorun parasına geldi nerdeyse. normal bi transfer ama sıradan. takıma sadece derinlik katar.

beşiktaşın derinlikten ziyade kaliteye ihtiyacı vardı. önemli olan bunu tespit edebilmek. mesela sene başında dicektin ki. olcay tamam iyi oyuncu ama bak malouda boşta var. çok kaliteli kariyerli oyuncu iyi bi sezon başı geçirir fit olur. ahlakı düzgün 80 kez milli takımda oynamış bonservisi yok al getir birader. bak ts getirdi ts ye ayrı bi hava kattı.

malouda yaşlı diyen olur şimdi 32 33 yaşında. futbolunun son dönemi de. sen 26 yaşında dünya kupası finalinde sol kanattan akan maloudayı zaten alamazsın. bu açıdan bakmak lazım. sen maloudayı bu yaşta alıcaksın.

işte adebayor gibi bi marka vardı. almeida var. e diceksin ki böyle bir kalite mevcut. adamın kariyeri say say bitmez yaşı da uygun. bununla anlaşma yolları ara. uygun bi fiyata getirmeye çalış. e sen bunları yapmıyosun. gidiyosun hiç oynamayan eneramoya yıllık 1milyon euro ödüyosun az mı? beşiktaşın parası bu.

daha devam ederiz.

Unknown dedi ki...

Theo,

Senin mantigin neredeyse bastan asagi yanlis da asil yanlisin yonetimin varlik sebebini ya da goreve gelmesini bomba adam getirmek gibi basite indirgemen, olan bitenlere 3 yasinda cocugun gozuyle bakman.. Yoksa transferlerin dogrulugu yanlisligini burada zaman icerisinde konusur, elestirebiliriz pek tabii ki..

Massaro dedi ki...

@onder ozen hocam,

Yanlis ornek veriyorsun. Real Madridi niye ornek veriyorsun, adamlar o kadar para harcayip basarisiz oluyorlar. Theo iyi yonetim nasil olur diye nasihat veriyor, sen kalkmis kotu yonetimi ornek gosteriyorsun. Kel alaka cidden.

Theo harciyorsun nefesi bosuna, bu takimin taraftari bu 3 senedir Besiktasi yiyip bitiren Veli'ye, Velinin askeriyiz diye pankartlar acsinlar ancak.

FB de Selcuk sahin 10 yildir oynuyor, ama GS de adamlar BAM uclusunun ne dandik oldugunu 1 sene de anladilar. Biz hala Olcay, Veli gibi bugun Besiktastan ayrilca hicbir buyuk takimin talip olmayacagi adamlarla oynayalim.

Fb 2004-2008 arasini domine etti. O yillarda fb tek transfer yapardi. Bi sene Alex, bi sene Van Hoijdonk, bi sene Anelka, bi sene Appiahi aldilar. Domine ettiler. Ne zaman onlar da bizim gibi 5-6 tane dandik adam almaya basladilar dustuler.

theotheo dedi ki...

yukarıdan devam.

yani kurtuluş transferini de anlayabilirim tabii. hilbert gitmiş. ama bu da sıradan bu da ancak derinlik katar. serdar kurtuluş kafaya oynuyorum diyen hiç bir takımın ilk 11 sağbeki olamaz. bu kadar net ve açık. bunu görmemek için saf olmak lazım.

gelelim atibaya. yani bu transfere çok iyi işte bomba önliberomuzu bulduk diyen biri. ya hayatında önlibero görmemiş veya fanatikliği gözlerini bürümüş. e birader hollanda liginde atiba gibi 100lerce oyuncu bulursun. bütün takımların yedek kulübelerini gez atiba gibi oyuncu var. türk olsa derinlik katar derdim. türk olmadığı için bu transferin bi manası yok. bu adamı veli ile beraber çift önlibero oynatınca doğal olarak takımın hücum aksiyonları çok aksıyo. gs maçında doğru dürüst kontra yapamadık defanstan top çıkaramadığımız için. defanstan top almaya gelicek adamlar kim? atiba ile veli.

sezer, eneramo, franco, frei, ömer gibi oldukça kallavi paralar verdiğimiz 5 adam kadroya derinlik bile katamıyolar. çünkü kadro dışı hepsi. yani hani 1 adam olur anlarım. hadi 2 adam yine anlarım da 5 tane transfer yapıp 5 ini de tribünde oturtuyosan demek ki bişeyleri yanlış yaptın demektir.

onderizo dedi ki...

@Massaro ve @theo kardeşlerim
Söyledikleriniz külliyen yalan Veliden bi Fabregas Olcaydan da Silva çıkar demiyor kimse ama şu yapılan kadro bu zaman zarfında yapılabilecek en iyi kadroydu bu iyi kadroya bide kimya tutunca gerçekten güzel 1 ay geçirdik sonra malum Gs maçı ve dünki mental düşüşlü Antalya maçı şimdi benim sıkıntım şu,eleştri ne zaman değerlidir biliyor musun ? eleştirdiğin noktanın olabilitesi olan doğrusunu açıklayabildiğin zaman @massaro zaten yok sen neden madridi örnek veriyorsun falan e rakibimizi de verdim sen gidip rakibimizin yaptığı doğru bir şeyi örnek verdin ben ona bir şey demedim ki ama siz sadece bu takımın olumsuz yönlerini görüp yazınca insan art niyet arıyor @theo sen örnek veren durumdasın kardeşim ama örneklerin gerçekten gerçekçi durmuyo bugün Malouda Beşiktaşta TS performansını gösterseydi ve biz ona Tsnin verdiği yıllık 2.5 m euroyu verseydik sen o parayı TLye çevirip Maloudayı da Yönetimi de Hocayı da itin şeyine sokardın bundan eminim ve şu blogu okuyup benim gibi düşünen 50 adam bulurum

alper dedi ki...

Malaouda TS de şimdiye dek ne yaptı anlayamadım ben?

Kim yazmış yukarıda unuttum şimdi de BJK taraftarının ve BJK ye gelen hocaların bence saha içinde ki en büyük yanılgısı Fernandes 'i yıldız topçu sanması.Pis Lig Tv sayesinde duran top korner kullanmak asist yazılmaya başlandı Fernandes gibiler topçu oldu.Çıkarın duran topları Fernandes o performansla o mevkide o asist gol sayıları ile BJK de 2 yıl oynasın 2 yıl oynatsınlar bir daha maç izlemem.O kadar duran topu Sezer Öztürk kullansın Necip kullansın kral olur memlekette.

alper dedi ki...

Ayrıca yine kendi görüşüm olarak Atiba-Veli-Fernandes üçlüsü ki buna ben Olcay'ı da dahil ederim geçen yıl attığı 10 gole rağmen rakip kale rakip takım için zerre kadar şut tehditi yok.Ceza alanı civarından yay civarından 20-25-30 metreden gerek duran topa gerek gelişine şut vuracak adamımız yok.Büyük golcü Feyyaz'ın dediği gibi şut yoksa aut yok gol yok korner yok..

alper dedi ki...

Şunuda söyleyim içimde kalmasın.Bu bloglar yeni kuşak fitbol yorumcuları genç arkadaşlar çıktı fitbol bozuldu.Bir 4-3-3 sevdası peydahlandı elinde o sisteme uygun topçusu olan olmayan onu oynamaya çalışıyor.Önemli olan elinde ki kadroya uygun bir sistem yerleştirmektir ki BJK için 4-3-3 ün uygun sistem olduğunu düşünmüyorum.Bu minvalden bakınca ben hoca olacak olsam elimde de şu an ki BJK kadrosu gibi hücuma pek elverişli bir kadro olmasa..
Tolga
Serdar-Sivok-Ersan-Motta
Necip(Sezer)-Atiba-Frei(Töre)
Oğuzhan(Muhammed)
Almeida-Eneramo(Pektemek)

ile 4-3-1-2 çıkarım arkama yaslanır maçı izlerim.Sıkıysa yenilsin bu takım.

@alper

aga eski kuşsak davası yapmışsın da beşiktaş 4-3-3 oynamıyor. 4-2-3-1 oynuyor ...

alper dedi ki...

@Övünç

BJK 4-2-3-1 oynamıyor.BJK üçlü orta saha oynuyor.Atiba-Veli-Fernandes ile.Olcay ve Töre sistemi 433-4231 arası kırma bir hale getiriyor.Bence...

box2boxMC dedi ki...

biz 4-3-3 oynuyorsak FB ne oynuyor?

FB şu an saf 4-3-3 oynuyor...

biz oğuzhan oynarsa 4-1-2-3 oynuyoruz.. oğuzhan oynamazsa 4-2-3-1 oynuyoruz... fernandes arkasında veli ve atiba yı görünce hiç koşmuyor ve muhtemelen gs ve antalya maçlarındaki temposuzluğun sebebi bu.

Oğuzhan oynayınca takım daha yumuşak gibi gözüksede herkes hareketli oluyor, Fernandes te SS koşuyor...

Selim dedi ki...

Arkadaşlar ilk 4 maçı Beşiktaş'ta aynı yerde izledim; kazandık; 2 haftadır evde izliyorum; totem bozuldu, ondan kaybediyoruz :)

alper dedi ki...

@box2boxMC

Anlatmak istediğim tam olarak o.FB orta sahası üçlü oynadığında ki kimle oynarsa oynasın elinde ki adamlaırn hepsi bu yapıya uygun BJK nın üçlü orta saha oynamasından çok daha etkin ve tehlikelidir.Oyunu çiftli yönlü oynarlar şut tehditleri vardır pozisyon bilgileri daha gelişmiştir dripling kabiliyetleri vardır.Onlar oynar üçlü orta saha ve 433 ama biz oynayamayız bu adamlarla.Bizim ki kırma olur uyduruk olur.
4231 de oynasak 4312 de oynasak bana göre forvetin hemen arakasında oynayacak kapasite ve yetenekte iki adamımız var Oğuzhan ve Muhammed.Bunlar yokken orada Fernandes oynarsa bir şey üretemezsin.

Coolio dedi ki...

Forvet arkasında birinci tercih Oğuzhan olmalı, yokluğunda Muhammed olmalı. Fernandes ise bir kademe arkada olmalı. Yani Atiba'dan top alıp Oğuzhan'a veya kanatlara topu aktarmalı ve bunu da minumum topla oynayarak yapmalı. Fernandes BJK'den önce her yerde defansif orta saha olarak oynadı ama bizde zorunluluktan ileri oynatıldı. Ayrıca Kerim'in Olcay'ın yerini alması, Ömer'in Mustafa'nın yerini alması konusunda da herkes hemfikir zaten. Mustafa'yı oldum olası sevemedim, çok top eziyor. Ayrıca ara ara A2 takımda bulunan bir sağbekde Serdar!ın yerine denenmeli kesinlikle.

theotheo dedi ki...

heralde gs maçının ilk yarısını izledikten sonra. hala yok drogba 36 yaşında gideri gelirinden fazla falan gibi saçma sapan yorumlar yapılmaz.

herifler gidiyo juventusa kafa kafaya oynuyo helal olsun.

manciniyi kötüleyen bi arkadaş vardı. işte çok para harcayıpta şampiyon oluyomuşta vs vs. o da mancininin ne olduğunu bugün görmüştür heralde.

yani açıkcası bir vizyon koydu ortaya ünal aysal. bi de fikret orman koydu. ikisinin arasındaki fark. drogba ile eneramo kadar işte.

planck dedi ki...

yıldıran da ortaya q7 guti vizyonunu koydu ama adamın şansı yoktu hiç ya yazık :(

Unknown dedi ki...

@theotheo

şimdi skor 2-2 diye kafa kafaya mı oynamış oluyorlar? gs bildiğin "takım otobüsünü kalenin önüne çekti" ki bana göre yapılması gereken de oydu. şu linke gir de bak. böyle mi oluyor kafa kafaya oynamak?

http://www.whoscored.com/Matches/776498/Live/Europe-UEFA-Champions-League-2013-2014-Juventus-Galatasaray

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Mancini bu sekilde bir duzen oturtursa ikinci Lucescu olabilir. Dunku oynattigi oyun tarzini begendim ben.

Jesper dedi ki...

@theotheo
Gs umarım ligde de böyle bir formatta oynar. Drogba önde, arkada Sneijder ve kanatlarda Riera, Bruma felan..
Tam şenlik olur.

80 dakika Drogba, kendi ceza sahasının önünden top çıkardı ayıp yahu.. Birde üstüne kafa kafaya yazılmış bu forumda!
Yememiş içilmemiş, Umut golü atınca hemen yorum bırakılmış!
Artık herşey çok net, bu adam Beşiktaş'lı felan değil.. Gelsin okusun, öğrensin tamam ama "ben Beşiktaş'lıyım elalem şunu alıyo yeaa" yapmasın mümkünse..
Adamlar 13 mil euroluk adama topa vurdurmadılar, top kaybı rekoru kırdı, resmen üzerinden geçtiler adamın..
Bu adamın mantığı şu;
Gs-R.Madrid = 1-6
Copengahen-Juve=1-1
Juve-Gs = 2-2
R.Madrid-Copenhagen=4-0

Gs>Juve
JuveGs

(Cop+Juve)/Gs= Rmd

falan filan..

Hep birlikte alkışlıyoruz seni, hemde ayakta..

Abicim siz okuyup cevap verdikçe aynı şey copy paste olarak geliyor niye inatla okuyup , üstüne cevap verip sonra susmasını bekliyorsunuz anlamıyorum.

Adamın başka argümanı yok.

Sürekli biri gelip cevap veriyor hoop konu başa sarıyor.

Bir gün gelip dese ki bence 4-4-2'ye dönebiliriz Pettemek bu şekilde çok verimsiz filan fıstık otur tartış.

Adam yatıyor Drogba kalkıyor Şınayder.Sokiim Drogba'ya amk ya bana ne lan elalemin futbolcusundan.

theotheo dedi ki...

@jesper

rakibinde tevez vucinic yedeklerinde quagriella llorente gibi oyuncular var. ortasahada çeşit çeşit oyuncu var.

sen drogbanın defanstan top çıkarmasına mı takıldın?

galatasaray maçta nasıl oynaması gerekiyosa öyle oynadı. umutun golü olmasaydı yenilse de bu böyleydi. galatasaray juventusa yenilebilirdi. bu da çok normal. ama akıllı bir stratejiyle yenebilirsin berabere kalabilirsin bu da çok iyi bir sonuçtur.

tabi bu işi antalyadan 2 gol yiyen bi takımın taraftarı olarak anlatmaya çalışıyorum. ve gördüğüm tablo rezillik. hala buradan bile pay çıkartmaya çalışanlar var. rakibinin yaptığı doğru hamleleri kötülemeye çalışanlar. ya birader bi otur düşün ya. antalya sana tek forvetiyle 2 tane takıyo tokatlıyo gönderiyo. ligde galibiyetsiz takım. o beğenmediğin gs seni kendi evinde yine tokatlıyo. e hala neyin derdindesin birader.

bir bak bakalım gs napıyo. nasıl transferler yapıyo. sen nasıl transferler yapıyosun. bi bak.

adam drogbayı alıyo. sen eneramoyu alıyosun. ömer şişmanoğlunu alıyosun. adam meloyu alıyo sen atibayı alıyosun. yani birader arada fark var. adam bruma falan alıyo. sen sezer alıyosun. adam stoperinde eksikliklere adam alıyo sen escude ile oynuyosun. e birader bırakta bu kadar fark olsun dimi.

hala en övündüğün iki oyuncu o küfrettiğiniz adalının aldığı oyuncu. en beğendiğiniz defans oyuncusu küfür ettiğiniz sinan enginin getirdiği sivok.

e ulan. bu yk kimi getirdi. gidin bi çay demleyin kendinize.

Unknown dedi ki...

Beşiktaş çok iyi bir maç kaybetmiş olabilir ama daha çok uzun maraton var. Tabela

theotheo dedi ki...

@övünç

birader ben 4.4.2 ye dönelim falan demem. elindeki malzeme belli. bu malzemeye guardiolayı da getirsen bundan bişi alamazsın. adam yanındaki adama pas atamıyo buna guardiola ne oynatıcak birader. serdarın gs maçında yedirttiği gol işte. buna dünyanın en iyi antrenörü gelse ne olur. ne değişir? adamn kapasitesi bu adam onu oynuyo. velinin kapasite o onu oynuyo.

sen önce kaliteyi arttır. ondan sonra ben senle sistem konuşurum. seni gelip antalya bu kadar rahat tokatlıyosa. bi oturup düşünüceksin birader.

beşiktaş öyle bir takım oldu ki. ulan veli ile serdarın yaptığı hatalardan sonra direkt olarak diğer maça ilk 11 başlaması gibi bişey olabilir mi? mükafat gibi bişey yani. ulan ben de futbolcu olsam niye uğraşim arkadaş. ne hata yaparsam oynuyorum. veya yedekler niye uğraşsın ki birader. herif ne yaparsa ne ederse oynucak yani. böyle bir takım oldu beşiktaş.

sen bu kadar transfer yapmışsın bunları bile rotasyona sokamıyosun. herifler tribünde oturuyo falan. 2.5 milyon euro para kim görse içinde boğulur paranın. adam geldiği takımın kaptanıymış 22 yaşında franco. ulan o geldiği takımdan beşiktaşın 10 kat daha iyi olması lazım ki herif kadroya giremesin. onun dışındaki seçenekse aldığın herif patlak çıktı başka bir seçenek yok birader.

yukarıda söyledik. fernandes-sivok-almeida şu anda genel olarak beşiktaş taraftarının beğendiği 3 oyuncu geçmiş performanslarıyla ve şu an olarak. e bu 3 ünü de geçmiş yönetimler kadroya katmış. ama hala f.o fanatikliği. yok özen bilmemne. ulan özenin şu ilk 6 hafta sonunda direk istifa etmesi gerekir.

sen bu takıma bi transfer kadro planlaması yapmak için gelmedin mi? e arkadaş bu kadar dangozu transfer edip tribünde oturtuyosan bunun sorumlusu ben miyim?

sene başında. önder özen işte elekrik faturası çok geliyo küçük odada oturucam falan diyodu. heralde eneramonın maaşı ödüyodur elektrik faturasını ha?

Söyledik birader , Alper'i alın Onur'u alın kaliteyi yavaş yavaş yükseltin diye olmadı , ee olmadı diye takımı bırakacak da değiliz.

Bu da bir projedir.Bir bekle bakalım bari ilk yarı bitene kadar bekle arkadaş.2 maçta 2 ay öncesine dönmeye gerek yok.

lamhaltas dedi ki...

@theo

He yav he he.


Yeni bir oyun anlayışı oturtulurken performans zig-zagları çok görülebilen birşey. Tabi biz zirveyi (bursa) ve dibi (antalya) 2 hafta arayla görünce acaip oldu. Biz şu an ne bursa maçındaki kadar iyi, ne de antalya maçındaki kadar kötüyüz. Dengeyi yavaş yavaş bulacağız.

Bireysel performanslarda da mümkünse Mustafa Pektemek i bir terapiye falan alsınlar. A2 maçında da oynayabilir. Mental çöküş yaşıyor şu anda. Düzelmezse devre arası yarı sezon g.birliğine falan kiralanabilir. Sakinleşmeli mutlaka.

Ben bu takımda agresif bir stoperin mutlaka oynaması gerektiğini düşünüyorum. Bu ersan,franco ya da toraman olabilir. Antalya maçında gördük ki skoru erken ele alamazsak şu kadroda en zayıf sütunumuz stoperler ve düşük atletizmleri.

Töre ve Olcay ikilisi de benzer şekilde ideal değil. Gole odaklı oyuncu sayımızın artması gerekiyor. Bu holosko olabilir, şişmanoğlu olabilir şu an için.

Deniz dedi ki...

Abi iki gün önce imza atmış bir teknik direktörün şampiyonlar ligi maçında kendi sistemini oynattığı gafletine falan mı düşüyorsunuz, yapmayın gözünüzü seviim ya :)

theotheo dedi ki...

@övünç

takımı bırakalım diye kimse bişey demiyo. 150 bin forma satmış beşiktaş bu yıl. rakama bak. 80 bin kişi saha dolduruyo. beşiktaşın potansiyeli bu. bşeiktaşın potansiyeline göre yapılan transferler de ortada.

şimdi arkadaş sene başında tamam takımın arkasında duruyoruz dedik. hadi önder özen vs fln tamam dedikte.

şimdi ben sana soruyorum. sen çok büyük bir şirketin sahibisin. türkiyenin 3 büyük gsm şirketinin birinin sahibisin ok. ve o operatörün en önemli departmanının başına bir koordinatör yönetici atıcaksın. bu atıcağın kişinin özellikleri bellidir değil mi? aşağı yukarı benzer pozisyonlarda görev yapmış. eğitimi belli seviyede olan vs vs.

sen bu mevkiye, tvde gsm firmalarının özelliklerini yorumlayan bi adam getirir misin mesela. bu kadar önemli bi mevkiye. çok basit bi soru yani.

türkiyede böyle bir mevkiye getireceğin adamlar bellidir. gidersin mustafa denizliyi getirirsin kimse sesini bile çıkarmaz da. sen önder özen gibi fenerbahçede analistlik yapmış bir adamı bu göreve getirirsen adama gülerler.

veya kulübünde sembol bi isim olmuştur. hem futbolculuğuyla hem adamlığıyla taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanmış bir adam bulursun. genç. onu getirirsin. bir sembol isim olur. taraftarlara tribünde onu görmek bile güven verir. bu kadar basit.

hadi bi hata yaptın getirdin özeni. bi zaman verelim bakalım transferleri falan nasıl dersin. baktıın zaman onlarda patlak çıktı. e yani daha ne yapalım. bu adamı göndermicen de kimi göndericen. sene başında bilicin başına örersiniz çorabı yine.

çok net bi gerçeklik var. takımın en önemli bölgesi bence 2 stoper ve 2 ortasaha göbek bölgesi. ve bizde burdaki herkes dökülüyo. çok net bişey söylüyorum. veli ve atibanın çift önlibero çıktığı her maçta beşiktaş duvara toslar.

ilk ts maçını hatırlayın. karşımızda o kadar kötü bi ts var. öyle iki tane gol atıp maçı kazandık ki. olmucak 2 gol. olcayın yüz defa vursa girmiceği bi yer. ve törenin sadece bireysel becerisi ile attığı.

erciyes maçı defans yapmayı bilmeyen bi takımdan 2 gol yedik.

antep maçında antepin hücuma çıkıcak hali yoktu.

bursanın hali ise zaten ortada.

sonrasında ise rakipler toparlandı. gs maçı tokat. antalya maçı tokat. eskişehir maçı yüzde 90 ihtimalle tokat.

alper dedi ki...

İslamın ve dahi imanın şartları olduğu gibi BJK lı olmanında şartları vardır nazarımda.Benim fitbol anlayışıma göre benim fitbola bakışıma göre

1-Bir BJK lı Gs de oynayan topçu peygamber olsa adını almaz hele hele gelip BJK bloğunda övüp durmaz.

2-Bir BJK lı F.Terim'e sempati duyamaz hatta ağız dolusu küfür eder.

3-Bir BJK lı GS nin iyi yaptığı bir şey olsa dahi(ki bu çok nadirdir) bunu övemez ,över gibi yapamaz,örnek alamaz,örnek olarak gösteremez.

4-Bir BJK lı herhangi bir GS topçusundan hocasından taraftarından ya da onlara ait bir oyun sisteminden transfer anlayışından medet umamaz .ikini keser yer karnım tok der.

5-Bir BJK lı herhangi bir GS taraftarı ile fitbol muahhabeti taktik anlayışı vs konuşmaz.

6-Bir BJK lı için en iyi GS li öü Gs lidir..

planck dedi ki...

alper, on beşiktaşlı on milyon gsliyi yok eder de de tam olsun bari yahu, zira hadi ilk 4ünü kişisel bakış açısı diyebiliriz ama kalan 2 özelliğe sahip olacak kadar delirmiş 10 adam zor bulursun..

onderizo dedi ki...

@alper
sadece 5'e katılıyorum çünkü gerçekten konuşulmuyor burunları o kadar havada ki yüzyüze gelemiyorsun gerisi fazla acımasız biraz da River-Boca rekabeti çakması olmuş

alper dedi ki...

Ben benceleri yazdım abiler.Benim GS ve Gs lilere bakış açım budur ve böyle kalacaktır.Kimsenin de benim gibi düşünmesini beklemem zaten de FB yi düşman ilan edip GS yi dost görenlere bu prensipleri hatırlatıyorum ara ara.:))

Unknown dedi ki...

derneğin sahip olduğu hisse oranı %62,32'den % 57,50'ye gerilemiş, yeniden hisse satmaya da başladıysak sıkıntılı günler çok uzakta değil demektir.

http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=312682

theotheo dedi ki...

@emireri

e dayı sen kulübe gelir kaynağı yaratamazsan. beşiktaş markasını iyi pazarlayamazsan. hisse satmaktan başka çaren yok. hayır ihtiyacın olur hisse satarsın. ama doğru bi yerde kullanırsın. afedersin gidip sezere ömere paraları dökmezsin. doğruya doğru konuşalım.

şimdi bak moruk. sene başında beşiktaşın hem kadro derinliğine hem de kadro kalitesine ihtiyacı vardı. bence burada en önemlisi kadro kalitesiydi. bunun sebebi de önümüzdeki sene 3.olup şampiyonlar ligine gidebilme ihtimaliydi.

10 küsür transfer yerine. sadece 3 tane kaliteli futbolcu transfer etseydi beşiktaş. hiç bir problem yaşamayacaktı.

bunun sebebi de şu. gelecek sene bu takım 3.olursa. cl ye gitme ihtimali doğarsa bu takımın yüzde 80 i gönderilmek zorunda kalacak zaten. bu oyuncuların hiç biri cl de falan oynayamaz. beşiktaş bu sene 3 tane çok net oturacak yıldız transferi yapıp. artı 1 de tolga ile transferi kapatmalıydı. gelecek sene de yine hem kaliteye bu sfer gelirlerle birlikte kaliteye gitmeliydi bu kadar net.

gelecek sene cl de oynayacak kadroyu yazıyorum.

tolga

transfer-transfer-transfer-transfer

transfer-transfer

töre-fernandes-transfer

almeida

bu kadar açık. bu sene kilit mevkilere çok kaliteli transferler yapmalıydı beşiktaş. mesela önlibero mevkii. atiba yerine çok daha büyük kalite. mesela stoper. mesela sol açık. böyle 3 transfer yapıp artı 1 tolga ile kapatıcaktı defteri.

ama beşiktaş kaliteden ziyade derinliğe gitmeyi tercih etti. derin beşiktaşın da hali ortada.

beşiktaşı bu adamlar yönetemez doğruya doğru konuşmak lazım.

alper dedi ki...

Almeida İle Motta kadroya alınmamış.Grip olmuşlar.Ulan 3 gün soğuk oldu götleri dondu adamların hemen grip olmuşlar.Sıçtık.

@Emir Eri

Kisa vadede sikinti gostergesi degil bu illaki. Galatasaray'in da, Besiktas'in da ciddi ozsermaye sikintisi var ve de sermaye arttirimi, hisse satisi vs. hep bu hedefe yonelik hamleler. Yoksa Besiktas'in nakite sikistigini sanmiyorum.

Donem zarari 150 milyondan 68 milyona indi bir senede. Sirketin ozkaynaklari -352 milyonken -220 milyon rakamina inildi. Yillardir teknik iflas haline giren/teget gecen bir sirketi duze cikarmak kolay degil. Bu seneki futbol gelirleri kalemi de iyi gelecek gibi duruyor forma satis vs. rakamlarina bakarsak.

Gercekten kapitalist kurallarin uygulandigi bir ulkemiz olsaydi bugun Fenerbahce haric kulup kalmazdi halka acik olanlar arasinda. Durum bu.

Eskişehir postu açaydınız iyiydi.

Sezer yine yok kadro da ...

Muhammed iyi güzelde , Muhammed + Fernandes'li bir takım maç kaybetmeye mahkumdur bu kadar net.

GS maçından sonra %10 değer kaybeden hisseleri satmak akla fesat düşünceler de getirmiyor değil !

theotheo dedi ki...

@shelbyl

kardeş bu işlerin i sinden anlamadığın ortada. hiç bir halka açık şirket. nakit akımında sıkıntı olmadığı taktirde, hisse satışına gitmez. yahu hadi işten anlamıyosun düşünsene. sende işler tıkırında belli bir gelirin var ama bankada paran az var. bunun için evinin bir bölümünü satar mısın?

ne zaman satarsın biliyo musun? evini artık döndüremiyosan. satmak durumunda kalırsın. bu kadar basit.

beşiktaşın da hali bu. koskoca beşiktaş formasında reklam alınacak yer kalmadı. reklam paralarının komikliğine bakın. kalde diye bi şirket 5 milyon tl ye futbol takımının sırtına ismini yazdırıyo vay be. ne kolay iş.

alper dedi ki...

@shelbly e ekonomiden anlamıyorsun diyen çarpılır.Kendisi yatırım danışmanım olup vakti zamanında sayesinde ucuz yollu taşıt ve ev kredisi kullanmıştım.Kozmoz razı olsan ondan.

Cidden merak edenler icin ekonomi 101:

Sirket sahip oldugu hisseleri satarak daha fazla hissedarin kendisine yatirim yapmasini saglar. Boylece ozsermaye artmis olur.

Sirketin kisa sureli bir finansman ihtiyacini hisse satarak karsilamasi, Besiktas'in icinde bulundugu kosullarda anormal degil.

Galatasaray Baskani Unal Aysal, goreve geldigi tarihten bu yana ne kadar hisse satmis arayan bulur:

http://www.finanstrend.com/haber/87894/galatasaray-36-bin-adet-hisse-satti

Besiktas'in gecen net donem zarari 70 milyon, Galatasaray'in 100 milyon. Besiktas'in ozkaynaklar -220 milyon, GS'nin -70 milyon. Bu hamleler cok sasirtici degil.

Besiktas'in durumu cok iyi, cok iyi para donduruyoruz diyen yok zaten. "Kulup teknik iflas halinde" diye senelerdir burada yazarken ciddiye almayanlar dusunsun onu.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

bak birader hisse satabilir halka açık bir firma buna kimsenin bir itirazı yok. 20 yıllık kurumsal bankacıyım. bunun 5 yılı analistlikle geçti.

ama hisse satışı için belli ana kurallar vardır.

hisse satışları 101

hisse satıp özsermaye ekleyen kuruluş. hissedarlarına bu işi neden yaptığını. bu parayı ne tür bir yatırım amacıyla kullanacağını bildirmek durumundadır.

beşiktaş eğer günlük nakit akımını döndüremicek seviyede ise. o zaman bu kadar transferi yapmıcaktın. veya gelirleri arttırıcaktın. hisse senedi satışı ile nakit akımını çevirmek evini parça parçaya kiraya vermeye benzer. bi bakmışsın oturucak yerin kalmaz.

beşiktaş eğer yeni yatırımlar yapacaksa. bunu açıklamak zorunda. eğer tabii ki yatırımlar sezer öztürk pedro franco gibi yatırımlarsa. hissedar ne düşünür bilin bakalım.

Yorum Gönder

Ara