.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Eylül 2013 Pazar

Karne: Beşiktaş 2 - 0 Gaziantepspor

274 oy ile anket sonuçlandı. Maç puanları bu link'te.

20 Yorum:

Veli'ye yuz bin kere helal olsun.

Mustafa'nin gol atmasi lazim. Cezasahasi golcusu kimligi olan bir oyuncunun, guvenini yitirip cezasahasina girince panikler bir hale gelmesi uzucu. Ilk kontrol ve plasman iyi, sonra birden amator topcuya donusuyor, cok acayip.

Atiba'nin solda hucumcu olmasinin yanisira arada gobege destege de gelmesi oyunu acma konusunda iyi oldu. Daha gucsuz takimlara bu taktigi kullanabiliriz rahat rahat.

Takim su ana kadar 3 macta iki gol yedi, bunlarin biri 50-50 bir penalti, oteki Ersan'in hediyesi. Takim savunmasini Anadolu takimlarina karsi boyle saglam tutmak cok buyuk arti. Bu takimlara karsi kaybedilen surpriz puanlar gelip poponu isiriyor sonra zira.

Besiktas macini heyecanla bekliyorum artik. Muthis lan, ozlemisim.

Onder Hoca ile Bilic Hoca'ya sevgiler, saygilar, hurmetler.

Emre A. dedi ki...

Veli harika oynadı bugün. Her eksiği kapattı, her yere yetişti. Keza Atiba da sırıtmadı sol bekte. Fakat Gökhan Töre'nin Serdar'la uyumu mükemmel. Umarım bozulmaz, Töre topla oynarken Serdar bindiriyor her seferinde. Serdar'ın yetişemeyeceği yerde Töre yetişip kademeye giriyor. Nazar değmesin. Sadece topu ayağından çıkartmıyor bazen gereksiz oyalıyor. Maçın sonlarına doğru Muhammed bir pozisyonda Töre'ye vermedi, Töre de Fernandes'e vermedi kendi atmak istediler ikisi de yedi pozisyonu. İkisinin de toyluğuna, gol atma isteğine verip görmezden gelebiliriz şimdilik.

sedila dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kma dedi ki...

gökhan açıkcası beni şaşırtıyor. sadece bu maçta değil, bir çok kez serdar'ın yapması gerekeni yapıp kanadın son adamı olarak defalarca top kesmesi, pas arası yapması müthişti. Hucumda bazen ayağında topu fazla tutması ve pas opsiyonlarını kullanmaması can sıksa da genel olarak etkili ve yararlı olduğu açık.

oğuzhan yavaş yavaş kadroda yer buluyor ve bu da sevindiriyor açıkcası. kalitesini her zaman belli eden bir oyuncu. Bu maçta biraz daha geride oynamanın getirdiği fiziksel yük 1-2 pozisyonda pas hatalarına yol açtı ancak oyun başlatma konusunda da pozitif etki yarattı. maçın sonlarına doğru da topla çok iyi çıkışlar yaptı ve olumlu bitirici paslar attı.

pedro franco'un hiç düşünülmemesi de ilginç. Yedekte bile şans bulamıyor. Escude iyi oynuyor ancak 1 maç da olsa düşünülemez miydi, bilemedim. yabancı kısıtlamasına da takılıyor olabilir tabi.

tolga'ya çok iş düşmese de kalede güven verdiğini söylemem lazım. cenk olsa rakip takım atak yaparken stres oluyordu, pozisyon olmasa bile.

muhammed'in frikik'i gireydi iyiydi.

evet, veli'ye helal olsun..

antep başında türbülent olduğu sürece çok sevimsiz takım. bu adam hala bu seviyede nasıl iş buluyor şaşırıyorum..

Deniz dedi ki...

Veli çok büyük top oynadı. Takımın kalanı da iyiydi.

theotheo dedi ki...

çok büyük bir hataya düşüyoruz. oynadığımız 3 lig maçı tartışmasız ligin en kötü 5 takımından 3 ü idi. yorum yaparken bunu bir kenara yazın.

bu takımda sol bek yok. escude ve sivok gibi canlı bomba var ve çok ağır bir sağbeki var.

bursa ve galatasaray maçları beşiktaşın bu senesini çizer.

YSY dedi ki...

Şu önümüzdeki iki maç gerçekten önemli. İnşallah kayıpsız atlatırız. Önemli olan havaya girmeyelimde.

QuaresmA dedi ki...

Solak olduğu için Franco değil de Escude tercih ediliyor. Bilic topla oynamayı yüksek tutmaya çalışıyor ve bu yüzden 2 stoperin de ayağının iyi top yapmasına çalışıyor gibi. Ama yabancı sol bek alınınca Ersan geçer herhalde Escude'in yerine. Aslında Escude'yi tercih ederdi ama malum yabancı kısıtlaması.

Deniz dedi ki...

Abicim öyle diyosun da dün takımdaki yabancı sayısı beş. Haçinsın ortaya dönse ve sol beke yabancı gelse de bu sezon çift yabancı stoperle onbir kurabiliyoruz.

tolga
serdar-sivok-escude-sol bek
veli-haçinsın
gökhan-fernandes-olcay
almeida

Theo,

antep galibiyeti de üç puan, galatasaray galibiyeti de. galatasaray ile aramızda 4 puan fark var, yenilsek bile avantajımızı koruyoruz.

Bir de ne zaman şu yendiğimiz takımlar ligin en kötü takımları ilüzyonundan kurtulacaksın? Rakiplerin de bunlarla oynuyor, sen de. Kayıpsız geçtin gittin işte. En kötüleriyle oynayıp puan kaybetseydin o zaman konuşman gerekirdi.

soakbas dedi ki...

Doğru, oynadığımız takımlar zayıf. Fakat bu zayıf takımlara karşı kaybedilen puanlar zaten şampiyonluğa oynayıp oynayamayacağınızı belirliyor eninde sonunda. Bir de galatasaray bu antep'i zar zor yendi, hatırlatalım.

alper dedi ki...

22 galibiyet 6 beraberlik 6 mağlubiyet ile şampiyon oluruz en yakın takipçimizin 2 puan önünde. Gs nin bu hafta 2 puan kaybettiği eskişehirden alacağımız 6 puan bizi şampiyon yapar ve atacağımız o 2 puan farkta bu maçlardan gelir..



kaan32 dedi ki...

Çok erken beyler , çok erken...Daha devreye girecek şu an beklemede olan ve gerçekleşmeyen bi sürü olay var.Halkın takımını şampiyon yapmazlar heveslenmeyelim.bunları yazarkende Biliç'in '' sosyalist '' olması bile etken olacaktır.Zira bu devlet'in sola ve sosyalistlere her zaman bir kini var nedense.Daha kasımpaşa stadı olayları var,gezi intikamı almak için beklemede olanlar var.tüp kafa bile istemez bizi.basketde 4 kupa aldık milangaz ' ın sponsorluğunu iptal etti anımsarsanız.bence pek heveslenmeyelim diyorum.umarım çok büyük yanılgı içindeyimdir.Saygılar.

planck dedi ki...

"Bilic ile kampta sık sık Türkiye futbolunu konuştuk. Eski Yugoslavya ve Rusya’da sahada futbolun ne kadar legal, ne kadar illegal olduğunu bilen biri. Türkiye’de de böyle bir sorun var. Türkiye’de bazı güçler var, onları anlattık kendisine. O da “Bizim gücümüz nedir” diye sordu. “Bizim gücümüz kalbimizdir” dedik. “Peki transfer” diyor, ben “Give me two days” diyorum. Peki “Şu pozisyona adam” diyor ben bu kez “Possible” deyince seviniyor ancak “But give me two weeks” dediğimde yıkılıyor. En sonunda “Gücümüz yok baş edemeyiz” dedi. “Başedeceğiz, zaten böyle kazanacağımız için sen efsane olacaksın” dedim."

Unknown dedi ki...

Akilli adamlar tarafindan idare edilmenin tadi bir baska oluyor. Bence sirf bu yuzden bile her halukarda bu sene her maci iple cekecegiz gibime geliyor..

Bu arada bizim gibi bir diger halkin takimi Liverpool da kagit uzerinde rakiplerinden bir tik geride ama muthis baskili futboluyla 3te 3 ile liderler. Benim icin baska bir mutluluk sebebi oldu :)

YSY dedi ki...

Abi şu halkın takımı olayı da ayrı bir efsane oldu bizde. Vodafone'la milyon dolarlık sponsorluklar, milyon euro'luk transferler, yayın gelirleri bunlar futbolun gerçekleri ve bizde hepsini yaşadık ve yaşıyoruz. Takımın hocası bile kaç paraya imza attı bilmiyorum ama bedava çalışmıyordur heralde. Bu sosyalist olma fantazisi güzel bir motivasyon oldu.

Alper dedi ki...

lan arkadaş adam metafor yapmış metafor. yoksa ferdi'nin koltuğunun altına das kapital sıkıştırmamış yani.

Mayor dedi ki...

diger A.S. lere gore bizim klub hala sosyalist.
Burada sosyalizmi en pozitif manasinda kullaniyorum yoksa bunun faydasi zarari hakkinda sabaha kadar tartismayalim.
Vodafon'a veya baskasina mecbur verecektik Inonuyu.
Aradaki fark derin devlet - sporda siyaset ve hukumetin spora infiltrasyonu.
Biz hala Emre Belozoglunun, Volkanin, Fatih Terimin, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun takimlari ile mucadele ediyoruz.
Taraftar gezinin sembolu haline gelmis, anarsiyi kendine siar edinmis, tum bunlara bakinca serbest piyasa sosyalistiyiz hala diger takimlara kiyasla.

Bence de sosyalizm metaforuna bu kadar takilinmamali. Bilic'in soyledigi sey butun Amerikan spor filmlerinin mesaji nihayetinde ama Amerika'da sosyalizmin s'sini desen kacarlar.

Bir de Emre A. demis benim demeyi unuttugumu, Serdar ile Gokhan'in iyi anlasmasi cok iyi bir arti oldu. Bir ara Hilbert ve Ekrem'in benzer bir uyumu vardi ama Serdar - Gokhan'in altyapilari itibariyle uyumu cok daha verimli olacaktir.

Unknown dedi ki...

Uzun zaman oldu yazmayalı. Seneler önce yazan kişilerin hala yazıyor olmasını görmek beni sevindirdi.
YD yi destekleyip herkesi kızdıran theotheo bile hala yazıyor, açıkçası blog orjinalliğini hiç kaybetmemiş.Herkese tekrardan merhaba

Beşiktaş çok iyi oynamasada özellikle geçen seneki golden sonraki panik durumunu tamamen kontrol altına almış gözüküyor. Antep maçında 60 dan sonra takımın çok sakin şekilde top çevirmesi ve oyunun tek hakimi olması sevindirici. Bu durumda Oğuzhanın rolü çok büyük.

Sezonun ilk maçlarında Oğuzhan ın 11 den kesildiğini gördüğümde açıkçası Bilic in takımı tanımasının çok uzun zaman alacağını düşünmüştüm fakat takımdaki solbek eksikliği zorunlu olarak Oğuzhanı oynatmasına yol açtı. Umarım takıma sol bek alındığında Oğuzhan yine kesik yemez.

Takımda Fernandes ten başka top yapabilen adam olmayınca tüm yük F4 e kalıyor ve hem çabuk yoruluyor hem de maç içinde çok çabuk gerginleşiyor. Oğuzhan F4 ün de rahat oynamasını sağlıyor.Takımda ilk 11 e ilk yazılacak 2 adam F4 ve Oğuzhandır. Bu ikisinin olmadığı takımda pozisyon zenginliği de olmuyor.

Escude benim için 2. Gökhan Zan dır. Bu takımda oynadığı sürece de takının defansının istenilen seviyede olacağına inanmıyor.Bilic in aklındakini ancak sol bek transferi yapıldığında anlayabileceğiz.Umarım Escude ile devam etmez.

Bursa ve Gs maçındaki takımın durumu gelecek için ipucu verecektir.Bir yorumda taraftar için yapmak gerekirse hepsine helal olsun demek lazım.Ben Tromso maçına gittim ve o stada gidip dönmek büyük eziyet.Bu taraftar bu takım için herşeye göğüs geriyor.Gurur duyulacak bir durum

Unknown dedi ki...

oğuzhanı tebrik ediyorum. ne samet hoca forma verdi oğuzhana ne de bilic, oğuzhan bu sene de geçen seneki gibi formayı kendisi aldı. erciyes maçında son 10 dk oynadı asist yaptı, tromso maçında son 45dk oynadı golünü attı ve antep maçında formayı kaptı. gerçekten helal olsun

Yorum Gönder

Ara