.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Ağustos 2013 Salı

Vodafone ile sponsorluk anlaşması imzalandı

"Şirketimiz ile Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. arasında 2014/2015 sezonundan başlamak üzere forma göğüs reklamı (ana sponsorluk) için 3+2 yıllık toplam 29 milyon Amerikan Doları tutarında anlaşma yapılmıştır. Ayrıca, hakim ortağımız Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği ile Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. arasında sözleşme tarihinden itibaren başlamak üzere; reklam hakları, stadyum isim hakkı sponsorluğu ve stadyum teknoloji alt yapı yatırımı için 10+5 yıllık toplam 116 Milyon Amerikan Doları tutarında anlaşma yapılmıştır."

Anlaşmanın iyi mi kötü mü olduğunu anlamak için, emsallerine bakmak lazım. Mesela şu habere göre, Türk Telekom Galatasaray'a yıllık 15 milyon dolar veriyor tüm sponsorluklar için ve 10 yıllık anlaşma imzalanmış. Bizimki ile süre ve miktar olarak hemen hemen aynı. Fenerbahçe de sponsorluklardan 11 milyon dolar gelir elde ediyor senelik. Kendi açımızdan bakarsak, Toyota ile göğüs reklamı için yıllık 3 milyon dolarlık bir anlaşmamız var idi, neredeyse iki katına çıkarılmış oluyor bu miktar. Bu da çok ciddi bir iyileşme.

Vodafone ile anlaşmanın şartları çok iyi denebilir buna göre, hele ki Fenerbahçe ve Galatasaray'ın hedef kitlesinin Beşiktaş'ınkinden daha geniş olduğunu da düşünürsek.

Beşiktaş'ın marka değeri açısından oldukça başarılı bir hamle olduğunu düşünüyorum. Hayırlısı olsun.

84 Yorum:

Darkpain dedi ki...

Anlaşma şartları oldukça tatmin edici gözüküyor fakat anlamadığım herhangi bir yerde de açıklamasını göremediğim bir durum var. 3+2 ve 10+5 in opsiyonlarını kullanma veya kullanmama şartları nelerdir ve açıklanan bu rakamlar opsiyon yılları ile beraber midir yoksa sadece opsiyonsuz kısmı mı içermektedir. Bunlara dair açıklamaları hiçbir yerde göremedim.

Göğüs reklamına baktığımızda 3 yıl için 29 milyon $ vermeleri mantıklı gelmiyor buradan açıklanan rakamların opsiyon yıllarını da kapsadığını söyleyebiliriz. Ki göğüs reklamı için senelik (yaklaşık) 6 milyon $ gayet iyi bir rakam fakat aynı şekilde stadın isim hakkı için de 15 yıl için 116 milyon $ vermiş oluyorlar. Bu da yıllık olarak 7,3 milyon $ yapıyor ki bu sanki bana biraz düşük gibi geldi ve 15 yıl olması da diğer bir negatif algı uyandıran nokta.


Fakat her ne olursa olsun, Beşiktaşın içinde bulunduğu şartlar içerisinde yönetim gayet iyi bir sponsorluk anlaşması altına imzasını atmıştır.

mehmetozy dedi ki...

bende genel olarak olumlu buluyorum anlaşmayı sadece 15 değilde 10 yıl olsaydı tadından yenmezdi.
anlamadığım bir konu var, yazı da reklam hakları diye bir ibare var. bu stad içindeki reklam panolarının hakları mı acaba ?

Deniz dedi ki...

Büyük ihtimal Vodafone'un Beşiktaş'ın ismini kullanabilmesi ile ilgili bir durumdur.

Opsiyon durumu genelde iki taraftan birinin istemesi halinde bozulabilmesi hakkını veriyor. Transfer gibi, 2+2 anlaşınca 2 sene dolduğunda memnun değilse taraflardan biri hadi eyvallah deyip sonlandırılıyor.

Bence 10+5 ve 3+2 olayı o dönemde Beşiktaş'ın forma reklamı ve stad isim hakkının değerinin artması durumunda anlaşmayı iyileştirme ya da daha iyi rakam teklif edene geçme şansı verir ki doğru bir hareket.

bu rakamlar artılar dahil rakamlar, yani forma reklamı için senelik 5.8 milyon dolar, stad isim hakkı için senelik 7,7 milyon dolar. Yıllık 13.5 milyon dolar eder. Galatasaray'ın yılda 15 milyon dolar aldığı yazılıp çiziliyor bu iki kalem için 10 yıllık anlaşma ile, Fikret Orman'a bu soru yöneltildi, bu durumu araştırdıklarını, basının bu konuda yanlış bilgilendirildiğini, galatasaray'ın sözleşme şartlarının kamuoyuna yansıyandan farklı olduğunu belirtti. Bu şekilde lanse edildiği için (türk spor tarihinin en büyük anlaşması) bunun araştırılması normal, sidik yarıştırma olarak algılamayalım.

Bence 3 sene sonra forma reklamında da, 10 sene sonra isim hakkında da iyileştirmeler yapılma ihtimali yüksek. Bekleyip görelim.

Stadı da yaptık mı bizi kimse tutamayacak.

Bütün bedeller için toplam denmiş.

Yani eğer vodafone vazgeçerse biz o paranın kaçta kaçını alıyoruz.

3+2nin açılımı forma için

3x5+2x7 şeklinde yani bunun 15'i garanti diğeri vodafone'a bağlı.

10+5 için ise burada az buçuk tahmin yürütmek icap ediyor

7x10+9x5

yani artışlarla ilgili karar vodafone'a bağlı olmak ile birlikte
senelik 12 m dolar gibi bir para söz konusu.yani bu iki kalemden fi yapılı dönemde 6.5m dolar alıyorken şimdi 12 alacağız.

gs ve bizim marka değerlerimiz düşünüldüğünde iyi bir anlaşma ama gs'ninkinden ne bağlamda iyi anlamadım ?

turkkant dedi ki...

Bence esas sorun şu. GS stadını bedava aldı, biz 100+ milyon dolarlık bir yük içine gireceğiz. Şimdi bizim Beşiktaş semtinde kalmamız, lokasyon avantajı gelir olarak ek fayda sağlamalı.

Statta cafe, restoran, Avm, Migros vb. olacak mı bilen biri açıklasın. Çünkü GS stadına göre esas gelir farkını bunlar yaratacaktır. FB'ye stattaki dükkan gelirleri ne kadar kazandırıyor bilmiyorum ama, 2-3 md. ek gelir oluyordur herhalde.

çağlar dedi ki...

Açıkçası IMG doğuş ortaklığı sebebiyle ve doğuş grubunun son yıllarda restoran&cafe yatırımları göz önünde bulundurulunca ben yeni statta doğuş grubunun bünyesindeki bazı A+ restoranların bulunmasını bekliyorum. Özellikle boğaz manzarasından faydalanabilecekleri konumlarda. mesela eski açığın üstü gibi.

schwadorf dedi ki...

Aksini belirten resmi bir açıklama yapıldı mı bilmiyorum ama benim anladığım kadarıyla opsiyonlu yılların ücretleri bu belirtilen rakamlara dahil değil. Böyle düşünmemin sebebi opsiyonun kullanılıp kullanılmayacağının belli olmaması. Siz borsaya açık bir şirket olarak kesin olmayan bir rakam üzerinden bildirim yapamazsınız. Ya ayrı ayrı hem normal anlaşma süresinin, hem de opsiyonlu sürenin ücretlerini bildirirsiniz, ya da sadece kesin olan yılların bildirimini yapıp opsiyonun ucunu zamanı geldiğinde açıklanmak üzere açık bırakırsınız.

Eğer opsiyonlu yıllar bu rakama dahilse 10 sene sonra Vodafone anlaşmayı devam ettirmek istemezse 116 milyon değil, 70-75 milyon civarı bir para almış oluruz ki bu rakam için üstüne basa basa Türk spor tarihinin en büyük anlaşması demezlerdi herhalde.

Bunu istemeden de olsa açıklayan fikret orman 5 m dan 7m'a yükselebilir diyerek.

Ayrıca biraz realistik olmak lazım aga kim beşiktaş'a senelik 10 milyon $ verir göğüs sponsorluğu için ? milan'a , man city'e filan veriliyor o paralar.real madrid'i filan klasman dışı tutuyorum.

Bu paralar toplamdır.15 sene stadyum 5 sene sponsor olarak hesaplanıyor.

GS için bu rakam 10 senede forma+stadyum 115 milyon dolar ama çok çelişkili haberler var.

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=9601387

zaten mevcut tüzüğe göre fikret orman bu paranın sadece 3 senelik kısmını kullanabiliyor olmalı.

gs için senelik 11.5 milyonluk bir bedel söz konusuyken bu rakam bjk için 12 milyon.bu da bu alanda beşiktaş'ı lider yapıyor ama gelecek seneden itibaren.bu sene hala toyota'dan alınacak 3m dolar ve vodafone'dan stad için 7m dolar ile 10 milyon para almış oluyoruz.

bu arada anıtlar kurulunun avm ve otele kesin olarak izin vermediğini biliyorum ama restoran için bir fikrim yok açıkçası.mimari projeleri görürsem daha net bir şeyler söyleyebilirim.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Buyrunuz kaynak:

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/749708-besiktas-nasil-kurtulur

NOT: Beşiktaş taraftarı seni unutmayacak YD.

@james

Yok kağıt üstünde olarak yazdım sadece.

yoksa o paraların gittiği çoktan belliydi.

aynı gs'de olduğu gibi beşiktaş'ın toyota sponsorluğu ile ilgili de çok büyük bilgi kirliliği var.

adamlarla ana sponsorluk anlaşması imzalandı.yani türkcell & coco cola nın milli takımla yaptığı gibi ama kap'a giden yazıda göğüs sponsorluğu yazıyor sadece.26 m € gibi bir para konuşuluyordu senelik 3m $'a düştü bir anda.

yapılan vurgunun haddi hesabı yok.

gerçi yıldo yine daşşağını geçti bizle.

abdullah avcı görevinin başındadır dedikten 3 gün sonra adamı istifa ettirdiler.

alenen daşşak geçiyor adam ya.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Muthis rakamlar ama maalesef rakamin cok buyuk bolumu stat yapininda harcanacagi icin keyfini tam olarak suremeyecegiz.

planck dedi ki...

Amaç zaten stadı bu parayla yapıp staddan gelicek geliri kullanmak :)

neverlong dedi ki...

Galatasaray stadı bedava yaptırdı demek doğru olmaz zira yeni stad için çok değerli olan eski araziden vazgeçtiler ve buna karşılık stadı aldılar. Beşiktaş ise stadının mevkisini koruyacak. Bu bir avantaj.

Ancak kulübün gelirleri giderlerini anca karşılıyor, üstelik 500 milyonu aşan borç var. Bu şartlar altında stadı yenilerken dışardan kaynağa ihtiyaç duyulduğu ayan beyan ortada. Yani Beşiktaş'ın pazarlık kısmında avantajları gibi dezavantajları da mevcut. Bu şartlar altında, hayli iyi bir anlaşma yapılmış diye düşünüyorum. Eski anlaşmaların üzerinde, rakiplerin anlaşmalarına denk fiyatlar. Daha iyisi için önce durumu biraz toparlamak, eli güçlendirmek gerek.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Cok basarili bir anlasma... Tebrik etmek gerekir.

Barreto dedi ki...

İçinde bulunduğumuz şartlar düşünüldüğünde gayet iyi bir anlaşma. Avrupanın elit takımlarını ve Rus Arap sermayeli takımları saymazsak son yıllarda kimse böyle bir anlaşma yapamıyor. Bu arada, Beşiktaş'ın forma sırtında ve şortta iki adet boş sponsor alanı bulunuyor.
Ayrıca önümüzdeki dönemde kolda AVEA nın bulunduğu bölümde boşalacak. Şayet bu anlaşmanın yaratacağı ivmeyi kullanabilirsek ve takım umit vadeden görüntüsünü dahada güçlendirirse emin olun bu boş bölümler için de yıllık toplam 4-5 milyon $ ilave anlaşma yapılabilir. Bu şu anlama geliyor Beşiktaş stadına kavuştuğunda sadece forma reklamları ve stad isminden yıllık 20 m $ gelir elde edebilecektir. Evet stad inşa masraflarımız var ancak bu masrafların karşılığı olarak para basan bir stadımız olacak. (Quaresma,Alves Tabata transferi yapıp parayı gömmüyoruz.)
2016 yılına gidelim. Eğer YD ve benzerleri Beşiktaşın başına musallat olmazsa, ve kulüp basiretli biçimde yönetilirse
Beşiktaşın tahmini gelirleri,
Maç günü (Biletsatışı+stattaki diğer staışlar ):30m - 35m $

Ticari(Marka hakları+sponsorluk+fulya kira):35m - 40m $

Yayın Gelirleri:
Şampiyonlar Ligine (Gruplar) Katılırsa:50m $
Avrupa Ligine (Gruplar) Katılırsa 40m $
Avrupaya gidemezse:25m $

Genel Toplam:125m $ veya 115m $ veya 100m $

Beşiktaş eğer sportif olarak peşpeşe başarılı sezonlar geçirirse bu rakamlara 10m $ daha eklemek gerekir.

Bunun anlamı Beşiktaş,110 milyon € gelir elde ederek Avrupanın en çok gelir elde eden 20-25 kulübü arasına girebilir.




Barreto dedi ki...

Yukarıda yazdığım iyi senaryo,
Kötü senaryo olarak, Allah göstermesin ülke karışır ekonomik istikrar kaybolur veya kötü yönetim işbaşına gelir yada şu veya bu nedenle stat işi gerçekleşmezse eski tas eski hamam devam ederiz. İnşallah iyi senaryoya tanık oluruz.

neverlong dedi ki...

@Barreto
Ülke ekonomisi zaten olabildiğince sakat ve güven vermiyor. Bunun yayın geliri dışında bir etkisi olmaz. 50 liralık bilet şimdi de düşük ücretli alıcısı için çok çok pahalı, ama satıyor. Kötü yönetim derken neyi kastettin anlayamadım ama diyelim ki dediğin gibi oldu, kulüp mantıklı harcama yaptığı sürece sıkıntı olmaz.

Barreto dedi ki...

@neverlong
Ülke ekonomisi "sakat ve güven vermiyor" ifadesi doğru kabul edilebilir. Ancak "olabildiğince" zarfı bence biraz fazla. Konuyu uzatmak istemem ama 2001 krizinden sonra aynı şiddette bir kriz yaşamadık henüz. Elbette bir Almanya veya İngiltere değiliz. Son yıllarda diğer büyük futbol ülkeleriyle karşılaştırmalı bakarsak Portekiz, İtalya ve İspanya gibi ülkeler ekonomik krizde bizden daha fazla acı cekti. İtalya da kulüpler ciddi küçüldü(İtalya'da Calciopoli de cabası tabi) İspanya'da Barca ve Reali kenara ayır, çoğu kulüp ya borç batağında yada fevkalade küçük ölçekli. Aynı dönemde Türkiye de pasta daha da büyüdü. Türkiye eğer ekonomik anlamda daha kötü bir döneme girerse bu kulüplerimize de yansıyacak, küresel futbol pazarında görece daha geride kalacağız. Ülkedeki olumsuz ekonomik şartlar hem yayın gelirini etkiler hem de bilet ve ürün satışını, hiç etkilemez diyemeyiz. Bunun için küresel ekonomik kriz sonrası azalan cirolar ve sponsorluk anlaşmalarını görebilirsin. TT, Ülker, Spor Toto, Türkcell, BEKO vs hep Türk şirketleri ve Türk ekonomisinden doğrudan etkilenen şirketler. Toyota ve Vodafonu bile Toyota Türkiye ve Vodafone Türkiye olarak düşünebiliriz.
"Kötü Yönetim"den kastettiğim kulüp yönetimi ve kısmen federasyon yönetimi. Kulübün Fikret Orman döneminde mantıklı harcama yapacağını düşünüyorum. Ben Beşiktaş'ın geleceği konusunda fevkalade iyimserim.

Kartal Bafiler dedi ki...

Lan arada düşünüyorum Fikret Başkan iyidir kötüdür hataları vardır ama, YD yerine ilk baştan başkan olsaydı çok daha farklı yerlerdeydik şimdi, orası kesin.

neverlong dedi ki...

@Barreto

Kulüp açısından değil, genel olarak işlerin bozulmasından bahsediyosun zannettim ilk başta. Tabi ki mantıklı davranılmazsa durum kötüye gidebilir. Ama kötü giden ekonomilerde -Yunanistan dışında- futbol ekonomisinin bağlantılı olarak küçüldüğüne dair bi emare yok. İspanya'da televizyon geliri adaletli dağılsa bu durum olmazdı, keza İtalya'da doğru düzgün stat olsa kulüplerin ekonomik durumları daha sağlıklı duruma gelir. Türkiye'de ise forma reklamı bile bulamayan ve bilet satamayan kulüpler, dediğin gibi olası bir ekonomik krizden ciddi anlamda etkilenebilir. Ama Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin son durumda geniş taraftar tabanı ve yeni statlarıyla ciddi bir gelir kaybı söz konusu olmaz, yalnızca geçmişte olduğu gibi var olmayan paraları harcamak tehlike yaratabilir diye düşünüyorum.

YSY dedi ki...

Bu yapılanların üstüne sportif başarıyıda yakalamalıyız. Şampiyonlukların öyle bir iki puan farkla falan kaçmayıp çatır çatır şampiyon olmalıyız çünkü az önce yukarıdaki arkadaşlardan birisininde söylediği gibi klubün geliri-gideri aynı sabit 500 milyon TL borcu. Bunu ancak sportif başarıyla kapatabiliriz. Sadece yurtiçi değil Avrupa kupalarından gelcek paralarada çok ihtiyacımız var. Aslında işimiz kolay değil. FO dönemi uzun soluklu bir proje. İyiye doğru bir gidiş var fakat bu yolda başarılı olmak mecburiyetindeyiz ve bunun için anlayışlı olup destek olmamız gerekiyor.

planck dedi ki...

Aslında sportif başarılardan elde edilecek gelirle 500M borcu kapatmak 10yıllar alır. Sportif başarıların anlamı beraberinde gelen sponsporlar, reklam ve forma gelirleridir. Doğrusu sportif başarı ile stad gelirlerinin de artması beklenir ama 100. yıl şampiyonluğundan sonra 2004ün ilk yarısında takım nasılsa kazanıyor diye millet gitmiyordu maça, beşiktaşlı kafası da acaip oluyor bazı durumlarda :)

elbette real madridlerle filan kıyaslanamaz ama mevcut düzende zaten bütün takımlar borçlu durumda.gs'nin de fb'nin de borcu var.

fark beşiktaş'ın gelir düzeyinin azlığı ve bu borcun döndürülebilirliği.

bu durum için epey sağlam adımlar atıyoruz.gerek transfer hususunda gerek diğer ekonomik tedbirler hususunda.

arsenal'in sportif başarısı nedir son 8 senedir ?

beşiktaş uzun süredir kazanmadığı paraları harcayıp , geleceğini ipotek ederek son derece sağlıksız bir şekilde yönetiliyordu.şu anda en basitinden kartal yuvası cirosu bile 2.5 katından fazla artmış durumda.beşiktaş dergisinin 10 binden fazla abonesi var.son 1 senede 4 bin kişi kulübe üye oldu.sadece bu iki kalem bile 6 milyon tl gibi bir girdi sağlıyor.

gs bu sene transferde drogba ve sneijder'i gönderip atıyorum adebayor ile şakiri'yi alsa 45 bin kombine satamazdı bence.

bu işler tamamiyle sportif başarı olmadığı gibi tamamiyle transfer de değil.sunduğun hizmet var işin içinde ulaşılabilirlik var.var oğlu var.

bunu en iyi devre arasında ronaldinho gelip seneye yeni stadımıza taşınınca anlayabiliriz gibi geliyor bana :)

YSY dedi ki...

Tamamda bu kadar sponsor anlaşmasına bu kadar borca harca sportif başarının gelmesi lazım. Beşiktaş artık bunu tolere edebilecek seviyede değil. Aksi halde ismini asacak sponsorda bulamazsınız. Tabiki herşey sprotif başarı değil ama biz bugün Arsenal gibi bir dünya markası değilizki 10 senelik sportif başarısızlık bizi yine götürsün. Arsenal'in dünyanın her tarafında taraftarı var. Sportif başarı ile elde edeceğiniz gelirler doğrusal olarak değil katlanarak gelecektir. Benim gördüğüm önümüzdeki süreç Beşiktaş'ın son şansıdır ama dediğim gibi ileriye dönük umudum var.

Unknown dedi ki...

zateb vodafone'da anlaşmayı imzalarken stadın mevcut konumu dolayısıyla ortaklığa girdi, bu kadar para harcamayı taahhüt etti. yoksa kimse (TOKİ dışında!!) bize paraları özellikle mali, sportif ve hukuki sorunlu durumumuz nedeniyle vermezdi. bu bataktan çıkabilmemiz için önemli adımlar tabi bunlar..

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Barreto dedi ki...

@neverlong
Son yorumuna cevap gibi düşünme, vakit bulabilirsen şu kısa ama yoğun makaleye gözatmanı öneririm. Belki de çoktan okumuşsundur.

http://www.realclearmarkets.com/articles/2013/07/09/europes_economic_crisis_explained_through_soccer_100462.html

Türk futbolundaki kronik kötü yönetim sorunu, vergi avantajının etkin kullanılamaması, scouting sistemi kurulamaması, altyapı sorunları, şike, şiddet vs. vs. Sanki futbolda batının sadece "kötü yanları" nı almışız gibi.

Deniz dedi ki...

Cincon kaynıyor. Fatih Terim yüzünden kriz çıktı. Aynı ligden kulüp ve milli takım çalıştırmak hiç etik değil, sözkonusu olursa kesinlikle karşı çıkılmalı. Galatasaray'ı bırakırsa da Galatasaray darbe yiyecektir.

helldoradotcom dedi ki...

Arkadaslar unutmayalaim ki yakin gecmise kadar (belki halen) bu kulup supermarket borclarini bile odeyemeyen bir kulup idi. Bu anlasmanin sartlarini birakin elestirmeyi okumayi bile garip karsiliyorum. Adamlar bize durduk yerde hayatimizda elde edemedigimiz sponsorluk gelirini vaadediyor! Bence stadin yerinin muhtesemliginin yani sira Vodafone Turkiye genel mudurunun saglam Besiktas'li oldugunu dusunuyorum. Yoksa hicbir mantikli is adami Fener veya GS dururken bu parayi Besiktas'a vermezdi.. Yillardir yabanci sirketlerde calismis birisi olarak soyluyorum, bu ugurda Vodafone UK'i ikna edebilmesi de ayrica tez konusudur.

Unknown dedi ki...

Demirören kulüp başkanı olduğu dönemde yapamadığı kadar büyük bir güzelliği kulübün dışına çıktığı şu dönemde yapmakta.. konunun milli takım olması gs yönetiminin elini kolunu bağlıyor. albayrak'ın yönetimde olmadığı bu dönemde ellerinden fatih terim de giderse futbolun içindeki karanlık işlerini kim yürütecek merak ediyorum..

theotheo dedi ki...

bu anlaşma beşiktaş için bir dönüm noktasıdır. beşiktaş büyük taraftarıyla yeni stadın yapımı için bütün desteğini vermelidir. ve bu stad en kısa sürede bitmeli. beşiktaş mabedine gitmelidir.

bu çok büyük bir iştir. beşiktaş süleyman sebanın son dönemi ve demirörenin beceriksizliği yüzünden geri kalmıştı. şimdi galatasaray seviyesine çıkma zamanı. beşiktaşta bu potansiyel fazlasıyla var çünkü.

YSY dedi ki...

Ben terimin gs'nin başından gitmesini istemiyorum. Terim başındayken gs yi yenmek daha güzel.

müdür tromsö'yü iplemiyorsunuz galiba , başlık bile yok ...

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

yahu birader şu escude denen futbol düşmanını oynatmayın diye bin defa söyledik. pedro francoyu neden aldınız dedik. yahu ayıptır ayıp.

geçen yılki bursaspor maçını izleyen bir hocanın escudeyi oynatması kadar garip birşey dünyada yoktur heralde.

delgado dedi ki...

hakkaten de escude yedeğe (tribüne) çekilmeli. futbolda böyle hatalar olur elbet, adamın alnında yazmaz hata yapıp yapmayacağı ancak adamın oynama sebebi zaten tecrübesi. böyle hatalar yapmışsa gözünün yaşına bakmayıp franco'yu 11'e sürmesi gerekir biliç'in. ha oyuncu psikolojisi falandır. şimdi değil sonra sürer o başka.

Feyyaz dedi ki...

Quaresma Guti varken boyle takimlara 3-4 atiyordun taraftar dudak bukuyordu.

Dun Arsenal karsisinda Fenerbahce rezil oldu, adamlar acimasa 6-0 biterdi o mac.

Boyle Olcay, Dentinho, Alper, Kadlec, Gokhan, Emmenike gibi adamlarla olmuyor bu isler. Quaresma, Guti, Drogba, Sneijder gibi adamlarla oluyor.

Avrupaya erken veda etmemiz iyi oldu, gruptan cikacagimiz yoktu zaten.

Unknown dedi ki...

veda etmemiz derken :)

Trabzon galibiyeti bazı gerçeklerin üzerini örtmüştü, bize bir sol bek lazım...

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Ne yapmaya çalıştığımızı anlamadım ben.

Yani kaşımızdaki takım o kadar zayıf bir takım ki biz bu maçı nasıl kaybedittik çok enteresan.

theotheo dedi ki...

@sneijder

escude adlı futbol düşmanı bir oduna yine laf söylememişsin. menajeri sen misin yoksa?

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

@sneijder

35 yaşında adamdan beşiktaş'a stoper mi olur birader. sen cidden normal değilsin ya. escudeye süper dedin şimdi lafı yememeye çalışıyosun. halbuki yiceksin yalayıp yutacaksın.

ulan adamın sözleşmesi sezon sonunda bitiyo gelmiş 35 yaşına. bu adamı oynatmanın nasıl bir manası olabilir.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

drogba ile escude yi karşılaştıran bir zihinsel engelli ile konuşmakta gerçekten büyük bir problem.

her neyse.

tromso gibi bir takıma kaybediyorsan oturup düşünüceksin. ilk maç turu geçerim fln bunlar hikaye geç. tromso gibi sahası olmayan bir takıma eleniyosan baya baya düşünüceksin.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

aga bence de golde escude kadar veli-hutchinson ve ersan da hatalıydı o golde.

böyle hesapta kompakt bir yapıda adamın her hangi bir pas açısında kimsenin olmaması zaten genel olarak maçın problemiydi.

ben sivok , veli , escude ve hutchinson'dan totalde en az 7-8 tane son derece riskli pas saydım.

theotheo dedi ki...

valla alper zaten sonradan oyuna girdi de. fenerin rakibi de arsenaldi. biraz akıl izan ister bu işler birader. biraz düşün.

2.5 milyon euroya transfer yapıyosun. yerine escudeyi oynatıyosun. takımın başına senin dışında bir zihinsel engelli getirelim. yemin ediyorum escude ilk kesiceği adam olur. ama durum sen olunca farklı tabi.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

@övünç

birader ne olursa olsun. isterse sahaya göktaşı falan düşsün yıldırımdan 2 oyuncu ölsün falan. beşiktaşta trömsöyü yenicek birader. ulan bu takımda bir adamın bir aylık maaşı tromsoyu satın alır be.

biraz haysiyet meselesi artık ya. bıktık bu umursamazlıktan lan. biri de çıksın bi ceza versin bişey yapsın lan. var mı lan.

ben olsam escudeyi kesin oynatmam.escude çok iyi demiyorum goldeki hata onun olduğu kadar takımın da hatası diyorum.

o stopere orada pas açısı yaratmayacaksan dandun vurmasına izin vereceksin.

o zaman o işin kralı ibrahim toraman oynasın.

beşiktaş bu kadar statik oynadığı her maçta stoper hatasından gol yer çok net bir gerçek.

theotheo dedi ki...

sen yenil gel tromsoya paşa paşa gel. paralarını cebine at. oh ya ne güzel dünya var lan. kesiceksin 50 şer bin dolar ceza. başka türlü düzelmicek bu oyuncuya dayalı sistem çünkü.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

@övünç

aga adamın umrunda değil çünkü. adam tromsoya yeniliyo ve hiçbirşey olmamış gibi 3 gün sonra maça çıkıyo ertesi günü antrenmana çıkıyor. maçlardada o yüzden sallamıyo birader. ulan yenilsem de yensem de bana giren çıkan birşey yok diye düşünüyo adam. adama vermişin 1 milyon euro maç başı da 10 bin euroyu vermişin.

galibiyete 4 bin euro gibi komik bi prim koymuşsun adamın şeyinde değil ki birader.

ulan ben beşiktaş takımı topçusu olucam tromsoya yenilicem. 3 gece uyuyamam ya. ayıptır.

theotheo dedi ki...

@sneijder

evet bu sene fenerbahçenin yapılanmasını kötü bulduğumu en baştan söyledim birader. hiç çırpınmana gerek yok.

trabzon maçında topsuz oyunda veli ve atiba neler yapmış bir bakalım bir de bugün bakalım.

beşiktaş'ın bu maçı hatta geçen sene onlarca maçı niye kaybettiğini anlarız.

tempoyu belirlemek için topun sizde olması lazım.topun sizde olması için pas yapmanız lazım.pas yapabilmeniz için doğru açıları bulmanız lazım ve doğru açıları bbulabilmeniz için topsuz oyunda sürekli hareket halinde olmanız lazım.

veli'yi izliyorum ne yapıyor diye bakıyorum adam maç içinde bildiğin dalıyor lan.bir anda uyanıyor pıtı pıtı koşup açı yaratmaya çalışıyor geç kalıyor bu kez escude yumuşak da olsa şişirme yapmak zorunda kalıyor.beşiktaş'ın topsuz oyunda istikrarlı şekilde hareket edemiyor oluşu böylesine rezil bir takıma yenilmemizin sebebi.

az biraz ön alan presi göremeyelim anında dağılıyoruz.oyun planından sapıyoruz.

bir de birisi allah aşkına şu fernandes'i orta çizgiye bağlasın aga ...

theotheo dedi ki...

@övünç

birader hiç analize fln girme bu maç için. hiç gerek yok. sen tromsoyu 9 kişide çıksan yenmen lazım. başka birşeyi konuşuyoruz.

bak bir takım olmak önemli. arsenali görüyosun. yenilirken de yenerken de. son ana kadar mücadele ediyo takım. dişe diş kora kor.

hayır abi böyle birşeyi kabul etmiyoruz diceksin. hoca olarak. kardeşim size tek tek 50 şer bin dolar ceza kesiyoruz. karşında norveç liginin bilmem kaçıncısı var. bu iş sıkıya bağlanmak zorunda yoksa beşiktaş yarın erciyese de yenilir herkes burda atıp tutmaya başlar.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

@sneijder


alper transferi bir numaralı transfer türkiye'de sen rüyalar aleminde yaşamaya devam et. türkiye'nin en flaş ortasaha oyuncusu olacak.

sezer gözümü kamaştırdığı için futboluyla. o konuda hatamı kabul ediyorum birader. sezere 12 değil 24 vermeliymişiz.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

@sneijder

alper şu anda fenerbahçe de tek parlayan oyuncu. badem olan senin lafları birader. mcgregor, escude bunlar sana göre mükemmel transferlerdi. unuttun mu?

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kapgan dedi ki...

@ theo
sana daha önce bir soru sormuştum. sence son seçimde şimdiki gibi F. Orman mı seçilmeliydi yoksa Adalı mı? kolay bir soru orman veya adalı diyeceksin o kadar.

y dedi ki...

Dünkü maçtan çıkarılması gereken önemli dersler var:
Birinci ders Beşiktaş futbol takımı için: Tromise takımı ne olursa olsun oyun disiplininden kopmadı. Bu bizim pek beceremediğimiz bir şey.

İkinci ders Beşiktaş taraftarı için: Tromise taraftarı maçı yakından takip etmeyi bırak adeta maçın içindeydi. Pozisyonları çok yakından izlediler hem hakemi hem rakibi baskı altına alıp hem de kendi takımlarını iteklediler. Adamlar nerdeyse Almeiada’ya kırmızı kart gösterteceklerdi

Ali

y dedi ki...

Bana göre CAS’tan lehimize bir karar çıkma olasılığı yüzde50. Yani yüzde 50 olasılıkla maçın rövanşı oynanmayabilir. Bu nedenle, Fernandes ile Almeaida'nın dünkü maçta oynatılması gereksizdi. Çünkü bu oyuncuların 2013-2014 sezonunda başka bir takıma transfer olup Avrupa kupalarında oynamalarının önü kesildi. Bu da demektirki, bu oyuncuların bu seneki muhtemel alıcılarını, tek bir maç için kaçırtmış olduk (tabi eğer amaç bu değilse).

Ali

Sneijder için not: Aranızdaki tartışmaya girmek gibi bir niyetim yok ama, önerk gösteriğin TeoTeo ait postlar, bu tartışmada senin değil Teonun argümanlarını güçlendiriyor.

TeoTeo için not: Üslup en az görüşler kadar önemlidir. Kötü bir üslup değerli görüşlerinde heba olmasını gerektirir. Uslubundaki düzelmeden dolayı seni tebrik ediyorum ve bu şekilde devam etmeni diliyorum. Görüşlerinin hepsine katılmasamda, olumlu bulduğumu söylemek isterim. Ama üslübunu lütfen bozma.

YSY dedi ki...

Bu bizim takımında maçlardan çıkaracağı dersler o kadar fazlaki arkadaş çoçukluğumdan beri bu takım ders çıkarıyor. Alim olduk artık. Yüz yılı aşkın bir klübün ders çıkarmaktan çok ders vermesi gerekir. Heralde bu dersleri üstüste koysak buradan Van'a yol olur. Bence psikolojik bir destek alınmalı. Son yılların hastalığı olan motivasyon, kendine güven ve istek problemi yaşıyoruz. Maçtan kopuyoruz, artık kafalar nereye gidiyorsa bilemiyorum. Maç içinde bu üçü sürekli değişkenlik gösteriyor. Tamam karşıdaki rakibi küçümsemek anlamında değil ama çekilebilecek en kolay kurayı çektik ve 1-0'dan da geriye maç verilmez yani.

theotheo dedi ki...

@y

eyvallah.

@ysy

hacı akıl alır birşey değil. düşünüyorum oturuyorum bu maçı nasıl kaybeder diye soruyorum kendi kendime. yok yani dünyada olmaz birşey bu. olursa da bunun bir yaptırımı olmalı. adamlar maç kaybediyo umurlarında değil abi. maç dediğin bir savaştır. 110 senelik bir kulüp için oynuyorsun bir tarih yazıyosun. her kaybettiğin maç tarihin için bir leke. hele ki böyle bir maç kaybediyosan.

şimdi fener arsenale kaybetti falan filan. işte rezil oldu falan diyolar. ya birader. herifler arsenal yani. tek tek karşılaştır oyuncularını takım olarak karşılaştır. her alanda 2 ye katlar fenerbahçeyi. fenerbahçenin rezil olacağı falan bi durum yok burda.

sen tromso gibi bir takıma yeniliyorsan. herşeyi sorgulucaksın. oyuncu maaşları, primler, maç başı ücretleri herşeyi.

birader yedek adamlarımız bile 1 milyon euro garanti para alıyo. ne yaparsan yap birader. adam o parayı cebine koyuyo. vergi muafiyeti de var. adamın umrunda olur mu abi. çünkü aldığın adamın kariyeri belli birader. gökhan töre işte. 800 bin euro mu ne para alıyo. ferrariyle 2 kızla görüntülendi trabzon maçından sonra. umrunda değil moruk kimsenin.

kimse beşiktaş armasının farkında falan değil. kimse onun için oynamıyor. cebi için oynuyo. maçı kazanıp kaybetmek umurlarında değil. zaten maç başı parasını alıyo kazansa da kaybetse de.

beşiktaşa bir oyuncu transfer ettiğin zaman 2.3 gün ona beşiktaşın bütün cdlerini izleticeksin. bütün müzeyi dolaştırıcaksın. ona o ruhu vereceksin. başka türlü bu işin çözümü olmaz.

beşiktaş kararı 30 ağustos'ta açıklanacak , bjk o maçı oynayacak zira taahhüt böyle.

turu geçemessek gelecek seneden başlayacak ceza diye bir taahhütümüz var.

trömsö'ye elenirsek seneye de avrupa da yokuz kısacası.

BJK4EVER dedi ki...

Yenilgi ve skor bence hic sikinti degil. Bu macin telafisi var ki yapilir da, ondan suphem yok. Ki mantik cercevesinde bakarsak 2-1 2 ayakli bir turda fena bir deplasman skoru degil, avantaj bile sayilir (bu capta bir takim 3 tane cakip isi bitirmesi lazim o ayri).

Takimi yerin dibine sokmak yersiz bence, nasil ki Trabzon macindan sonra sampiyonlugun favorisi haline getirmek sacmaysa. Baktigimiz zaman, bu macta yine benzer bir futbol gorduk; kontrollu, tempoyu dusuk tutan, zor pozisyona giren ama pozisyon vermeyen bir takim goruntusundeydik. Ki attiklari goller zaten biri uyduruk bir penalti, digeri senede 1-2 defa anca olacak bir kisisel hata, onun disinda da pozisyonlari yok diyebiliriz.
Ama bu macta gol yedikten sonraki oyun buyuk sikinti bence. Gol yedikten sonra bir tepki veremememiz, tamamen dagilmamiz onemli bir veri. Yarin oburgun boyle bir macta degil de Tottenham deplasmaninda 3. dakikada da gol yiyebilirsin, bu sekilde afallayacaksak bu sezon bitmez zaten. Bu bizim icin cozulmesi gereken bir konu.
Ayrica oyuncu degisikliklerini de begenmedim. Veli ve kotu oynayan Atiba varken 60 dakika oynasa bir anda pozisyona girip gol atabilecek tek oyuncumuz Olcay'in cikip Oguzhan'in girmesi anlamsiz bence. Oguzhan'dan sag acik bile olamayacakken sol acik yaratma dusuncesi islemeyecek, umarim Bilic'te bu dusunce surekli olmaz. Yoksa yepyeni bir 'oyuncunun kariyerinin ve gelisiminin icine sicacak bir tavsanimiz' hayirli ugurlu olsun derim. Ayrica yuklenmemiz ve rahat kazanmamiz gereken bir macta hala solbekte Ersan, orta sahada Veli'yi izlemek iskence oluyor. G.Suzen ideal solbek elbette degil ama en azindan 10 metre top surebilen daha teknik bir oyuncu Ersan'a gore. Zayif takimlara karsi bile solbekte Ersan orta sahada Veli olacaksa cok maci 1-1 1-0 tamamlayip puan kaybederiz. Umarim Bilic de bunun farkindadir.

Yorum Gönder

Ara