.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Kombineler Satışta


Kombine fiyatlarını nasıl buldunuz?
Hangi tribünlere niyetlendiniz?
Kart1903'ün esprisi nedir?

Nasıl görüyorsunuz bu yılki kombine meselesini...

Konuşalım


66 Yorum:

Nuranesc dedi ki...

Kapalı E,F maraton tarafında kalıyor, kale arkasındaki kapalı değil öyle mi dostlar?

Unknown dedi ki...

fiayt politikası geçen sezonun aynsısı ben olsam hiç kasımpaşa da oynamazdım olimpiyat stadında oynardım türkiyenin en ucuz kombine biletini satışa sunardım iyi bir kampanya ile en az 50 bin satardım..mesela en pahalı kombine 400-500 gibi bir fiyat belirler ulaşımı da kısmen çözülmüş (metro seferleri yapılıyor) stadda iyi bir gelir elde ederdim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Çaprazda kalıyor E-F. Tavsiye etmiyorlar, sahaya uzak. Fiyatına göre...

theotheo dedi ki...

onu bunu bırakın da.

ts bile malouda ve bosingwa transferleri yaptı.

vah beşiktaşım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ilk 5'e giremezler. beşiktaş en kötü 3 yapar. bosingwa ve malouda'ya kefilsen, gel iddiaya girelim.

theotheo dedi ki...

bosingwa ve malouda ya. gökhan töre ve sezer öztürkten daha çok kefilim tabii ki.

puan barajı düşük olmazsa bu sene beşiktaş 3 yapamaz. her türlü iddaa ya girerim.

Kartal Bafiler dedi ki...

Açık A,B,C,D ye yol gözüküyor :)

Maxim Tsigalko dedi ki...

31 yaşındaki Bosingwa. Son 3 sezonunun yarısı sakatlıklarla geçmiş. Avrupa'da gözden düşmüş bir adam. Henüz resmi olarak açıklanmadı ama senelik en az 2 milyon Euro vereceklerdir.

Aynı şekilde 33 yaşındaki Malouda'ya senelik 2,5 milyon Euro garanti para verecekler. Fernandes bizde aynı paraya oynuyor.

Muhtemelen TS'nin maaş bütçesi bizden yüksek olacaktır. Yaş ortalaması da hayli yüksek. Bu transfer politikası ile de başarılı olacaklarına pek ihtimal vermiyorum. Hali hazırda kadrolarında Zokora, Colman, Batuhan gibi problemli; Sapara, Janko, Henrique, Cech gibi ne yapacağı belirsiz, anadolu takımlarında güçlükle oynayacak adamlar da mevcut.

Deniz dedi ki...

Kale arkası B'den aldım dün iki adet kombine.

Şu olimpiyatta ucuz yapıp 50bin kombine satarım diye akıl yürütmeyin abi ne olur ya. İktisat böyle bişey değil.

İşten bi saat erken çıkıp alırım 7den önce diyodum, milletin saldırdığını duyunca Beşiktaşlı müdürüm sağolsun izin aldım gittim. Saat 2 gibi gittiğimde aldığım sıra numarası 673, işlemi yapılan numara 218 idi.

numarası 600den itibaren olanlar 7de gelsinler gece 1'e kadar sürse de herkes alacak bugün buraya gelen dediler. Çıktım 7'ye kadar gezdim geldim. 50 kişi kalmıştı. Kombinelerimi aldım.

Kart 1903'ün esprisi normalde bu kart olmadan satış yapılmayacaktı. Yani kart 1903'ü olanlara erken satış diyolar ya şimdi. E iddiaları zaten kart 1903 almadan satış yapılamayacak olması. Nasıl olacak bu iş? Önümüzdeki hafta kart 1903'ü olmayan bilet alabilecek mi? Orası bi muamma. Ha ayrıca, kart 1903'ünü benim gibi erkenden alan adamlara bir avantaj getirmedi, çünkü kulübe kartsız gidip orada gayet çıkarttırabiliyorsun kartını anında.

Böyle garip bir sistemsizlik. Kart 1903'ü bu kombineleri alırken zorunlu hale getireceklerdi. Gerçi indirim sayesinde kart 1903 aldı herkes dün gördüğüm kadarıyla da.

Ben evleneceğim için çok açılamadım, kale arkası b'den aldım. sözlükten pilavüstü bilgisayar da oradaydı, kapalı e-f'den alacağını söyledi. sanırım kamera motor da oradan alacakmış. numaralar geçerli olursa baya iyi bir yerden aldım, tam kale arkasının ortasının ortası.

Kombine meselesine gelince, yaklaşım bence doğru. Ama sistemsizlik büyük sıkıntı.

sadrazam dedi ki...

Beşiktaş kulübüne oy çokluğu ile seçilmiş bir başkanın asli görevi, kulübün taraftar profilini analiz etmek, spor müsabakalarının yapıldığı alanlar dışında sosyal protestolara destek verdikleri için taraftarı eleştirmek değildir. Bu olaylar gelişirken bariz taraf olarak, camiayı yaralayanlar ile mücadele etmek, klübün himayesindeki statlara izinsiz pankart asanlar, buna müsaade edenler hakkında disiplin soruşturması başlatmaktır.

theotheo dedi ki...

@tsigalko

sezerin bize maliyeti 12.5 milyon tl. ömer şişmanoğlu ile birlikte toplam maliyeti 20 milyon tl yi aşıyor. bakıldığı zaman malouda ve bosingwanın maliyetlerine neredeyse denk bir maliyet ortaya çıkıyor.

bosingwa porto da chelsea de oynamış bir oyuncu. malouda aynı şekilde. bosingwa 2 senedir öyleymişte. sezer 2 sene fenerde asist kralı mı oldu?

bırakalım bunları da gerçeğe dönelim. beşiktaşa doldurduğumuz çöplerle bir yere varamadığımız ve varamayacağımız aşikar. alper potuğu beşiktaş alamaz mıydı?

22 yaşında 5 yıllık sözleşmesi var fenere maliyeti 35 milyon tl. 27 yaşında bu adamı 10 milyon euro belki daha fazlaya satabilirsin.

30 yaşında sezeri kime satıcan acaba.

Deniz dedi ki...

sezer'in bize maliyeti nasıl 12.5 milyon lira?

Unknown dedi ki...

Birinin 4 yıllık masrafını+bonservisini diğerinin 1 senelik masrafıyla kıyaslıyor sanki

Deniz dedi ki...

Aynen öyle de cevabı kendisinden bekliyorum.

Deniz dedi ki...

Tahmin ettiğimiz gibi haber yalan çıktı.

https://www.bjk.com.tr/tr/haber/56123/kulubumuzden_aciklama.html

helldoradotcom dedi ki...

2002-2003 sezonundan sonar ilk kez combine almis bulunuyorum. dun yaklasik 3,5 saatlik bir bekleyisten sonar Acik B'den yerimizi alabildik. Kulubun tercihlerine gelince. Olumlu bulduklarimdan baslarsam RTE 1, AOS 2 koltuk vermesi guzel bir promosyon. Stadin buyuklugu goz onune alinirsa 3 bile verilebilirmis ya neyse. RTE'de bilet satilmayacagi guvenligin ve de kombine satisinin arttirilmasi acisindan iyi olmus. Eski yillara balilirsa 10bin civari kombine satilacagini tahmin/umut ediyorum. Ilk 1400 satildi diyolla, bu durumda 10bin hayal degil. Biletleri ucuz yapip tum maclari AOS'ta oynasaydik fikrine katilmiyorum zira kendi ornegim uzerinden gidersem ben o zaman combine almazdim zira gidis gelis cok buyuk problemdi en son gittigimde. Bu arada sansina gecen yilki gibi potaya girer de maclar onem kazanirsa maclarimizin buyuk bolumunu AOS'ta oynariz. O zaman da biletler cok ucuz olmali diye dusunuyorum.
Alakasiz Not: Hazirlik maclarinda Toraman'i 11'de gormemek kombine almamda buyuk rol oynadi evet :)

theotheo dedi ki...

bizde boş konuşmak kolay olmuş.

kaptan bakabilirsiniz.

sezere 1.5 milyon euro bonservis

3 senede toplam 3 milyon euro ücret veriyoruz maç başını saymıyorum.

bunu çarparsan yaklaşık 11.5 12 milyon tl gibi bir maliyete ulaşıyosun.

fenerin alpere ödediği paraya bakalım.

6 milyon 250 bin euro

ve 5 sene boyunca toplamda 8 milyon euro maçbaşı hariç.

bu da yaklaşık 35 milyon tl ye denk geliyo.

nerde hata var?

theotheo dedi ki...

bi yerde türkiyenin en flaş önlibero oyuncusunu 22 yaşında alıyosun. elinde bir varlığın olmuş oluyor. at gözlüğü ile bakmayın.

fenerbahçe çok uygun fiyata almıştır alperi avrupada bu seviyede bir oyuncuyu yıllık 1.6 milyon euro garanti paraya falan getiremezsiniz. bonservisi de normaldir.

asıl burada tartışılması gereken beşiktaşın sezere ödemeyi taahhüt ettiği 11.5 milyon tldir. 31 yaşındaki sezeri çöpe atarsın.

ama alper potuğu aldığın fiyatın iki katına satarsın. vizyon farkı budur. beşiktaş bu sene 16 milyon euro bonservis bütçesi ile yola çıktı. bunun 6 sını alpere vermeyi akıl edemiyosa. ona bişey diyemem.

çağlar dedi ki...

@theotheo

Orhan Şam ve Bienvenu'nün bonservisini de maliyetin içine katman lazım ki sadece Bienvenu için 4m Eur bonservis ödediler.

Sadece bir futbolcu için bu kadar maliyete katlanabileceğimizi düşünmüyorum ancak transfere yaklaşım tarzı olarak bende seninle aynı fikirdeyim.

theotheo dedi ki...

@çağlar.

asıl hesap şöyle yapılır. orhan şam ve bienvunun bonservisini kat ama yıllık alacaklarını da düş şeklinde teoride. senin ki yanlış.

pratikte ise. zaten bienvenu ve orhan şam ölü yatırımlardı. onların yıllık ücretlerinden kurtulmak direk haneye artı olarak geçer başarılı bir iştir.

diğer açıklamana da açıklık getireyim. ilk ağızdan fikret orman bu sene bonservislere ödeyebileceğimiz para 16 milyon euro dedi. bunun 6 milyonunu alpere niye veremicez. sezere yıllık 1 veriyoruz alpere 1.5 niye veremeyelim.

ama küçük düşünürsen küçük olursun bu bütün dünyada böyledir.

ünal aysal ve galatasaray örneğini veriyorum başka hiçbirşey değil. 2 senede adamlar hazırlık maçını bile full dolduruyo. tesadüf mü sence?
2.3 sene önce gs ne haldeydi. şimdi bu halde. tesadüf mü?

sneijder çok pahalı drogba pahalı burak pahalı vs.

pahalıyı da gördük ucuzu da. resim ortada.

hala bu noktadan sonra yok transfer önder özen sistem falan diye uyduracak adam varsa ben almim.

trabzonsporun yedek kalecisi gel beşiktaşın 1. kalecisi ol.

fenerbahçe a2 takımında bile oynayamayan adam gel beşiktaşın ortasahasına.

sivasın forveti gel beşiktaşı kurtar.

rusya da 2 maç oynamış töre gel beşiktaşın kanat problemini çöz.

yok ya.

alper dedi ki...

theotheo sen Fenerlimisin yoksa Beşiktaşlımısın anlamadım.Daha çok Fenerin transferlerini övüyorsan git feneri tut o zaman

Alacaginiz cevabin belli oldugu tartismalara girerseniz sadece vakit kaybedersiniz. George Bernard Shaw'in cok guzel bir sozu vardir, bilen bilir.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

asıl senin cevapların aynı. önder özen dünyanın en iyisi. ne yaparsa doğrudur vs vs. adalı zihniyeti demirören bin ladinden kötü. sinan engin dünyanın en büyük teröristi falan.

objektif bakalım olaylara benim dediğim şey o.

beşiktaş hedef küçültmüştür son 2 yılda. bu çok açık.

bilic çıkıyo favori değiliz. sen beşiktaşın 100 küsür senelik tarihinde favori değiliz diye bir sezona başladığını gördün mü?

kendi hocan bunu söylüyosa zaten bitmişsin. yani bunu bir hocanın demesi yenilgiyi kabullendim anlamına gelir uzun lig maratonunda.

adam haksız değil haklı. bu kadro kalitesiyle. sadece son 2 yılda yarattığın bu erimeyle. 3.lüğü şampiyonluk olarak görmeye başlayan bir takımdan söz ediyoruz.

alper dedi ki...

Güzel tartışma dönmüş.Tebrik ederim .Bende şunu ekleyim.BJK sizin sandığınız kadar büyük takım değil be gençler.10 senede 1 bilemedin en fazla 2 kere şampiyonluk yaşamış yaşayabilen bir takımız en nihayetinde ve son şampiyonluğumuzda Sivas ile yarışmış bir takımız.Kendimizi kandırmayalım.Anadolunun vasıfsız köy kahvelerinde 3 büyük takımın aynı anda maça olsa önce fenerin maçı açılır o yoksa GS nin en son BJK nın maçı açılır.Çünkü kalabıklardır.Ve de ayrıca FB li ya da GS li adam kahveye girişte verdiği lig tv ücretinin yanında extradan çay kahvede içer BJK lı adam içmez.Yüzde doksan dokuz çalışır bu kural.Taraftarın bu olunca sen Alper'e 6,5 değil 7 versen FB 8 verir alır.Bu birrr.

Ayrıca BJK nin evi bile yok daha.Önce ev yaparsın yani stat sonra o evi güzelleştirmek için eşya alırsın.Bu iki..

BJK lı olupta üst düzey bir gazete ya da tv patronu var mı?Bu üç..

Aklı selim bir BJK lıya sorun hangi derbide hangi hakemin düdük çalacağını en az 2 hafta önceden size söyler.Bu da anlayana büyük derstir.Bu dört..

Kadıköy'de şampiyonluk kutlaması yapabilmek için,kesilen elektriği açtırmak için.A.Albayrak cep telefonundan direk Reis'e ulaşabilir.Bizim her hangi bir yöneticimizde değil Reis'in ufak yollu bir çaycısının bile telefonu varsa ben daha yazı yazmam bu bloğa..Bu beş..

Senin takımın evsiz yurtsuzken taraftraın köprüyü geçene dek ses çıkarmayacağı yerde çapulculuk,vandallık yapar bu altı..

Ondna sonra burda hesap kitap yapılır o olmasaydı bu olsaydı diye.

theotheo dedi ki...

@alper

olaya daha geniş açıdan bakmışsın doğru olduğun noktalar kesinlikle var.

beşiktaş'ın bu duruma gelmesinin en büyük sebebi süleyman seba ve son dönemidir burası açık. çürüme burdan başlamıştır. fenerbahçenin yükselme dönemi aziz yıldırımla başlamıştır. galatasarayın ise fatih terimle. bunları net ortaya koymak lazım.

beşiktaş o dönemde seba ile çakılırken galatasaray ve fenerbahçe çok akıllıca hamleler yaparak aradaki farkı açtı.

devamında ise serdar bilgili ve demirörenle işleri tam yoluna koymuşken, ilhan mansızı devre arasında göndermek gibi tarihi bir hata yaparak beşiktaş dibe itilmiştir. bunu herkes görsün.

2003-2004 sezonunda ilhan mansız gönderilmeyip şampiyonluk gelse idi, beşiktaşta belki lucescu bugüne kadar görev yapacaktı ve beşiktaş şu anda türkiye'nin 1 numaralı takımı olacaktı avrupa çapında.

diğer örneğini ise şöyle çürütürüm. evet beşiktaşın bir evi yok. inşallah seneye olacak. ama evin yok diye sen o eve çöp mü doldurursun?

beşiktaş yönetiminin 2 senedir yapmış olduğu transferlerin yüzde 90 ı çöptür. çok nettir. hemen yazalım.

akyüz, akgün, dentinho, niang, mcgregor, escude, holosko, veli, cenk, ismail vs ile sözleşme uzatmalar.

bu sene ise töre, sezer, eneramo vs vs. böyle gider.

tamamen senin güzel evin yok kiracısın ama evini de çöple doldurma birader.

yahu hiç değilse. alperi alamıcaksın diyelim. bari yarışa gir de fiyat yükselt. ulan messi mi bu. senin tam ihtiyacın olan bölge. pahalıymış. 3 milyon euro trabzonun 30 yaşındaki yedek kalecisine verirken ses yok 6 milyon euro türkiyenin bir numaralı önliberosu mu pahalı oldu?

futbol direktörü diye bir adam getiriyosun. önder özen'i bak insan olarak çok beğeniyorum, eminim ki futbol bilgisi de çok iyidir. başarılı da olacaktır da.

ulan koskoca beşiktaş camiasında, koskoca beşiktaş takımına futbol direktörü olarak fenerbahçe maçlarına çocuklarına feneriumdan forma atkı alarak maçlara giren bir adam getirilir mi?

Deniz dedi ki...

Geçen sene de söyledik bunları ya.

Alper Potuk'a o parayı verirsin. Alper Potuk da sana değil, Fener'e gider, galatasaray'a gider.

Aynı parayı veriyor olman sana geleceği anlamına gelmez. Adamlar cl'de oynayan takıma gitmek istiyor.

Geçen sene de sneijder'i niye biz almadık diye soruyodun. Yapma, komik oluyosun.

theotheo dedi ki...

@deniz

yahu gitsin arkadaş. sen bi yarışa gir bakalım önce. ondan sonra gitsin istediği yere.

e şimdi de adebayorla ilgileniyoruz diye başkan. adebayor cl de oynamak istemiyo heralde.

bırakın bu çocuk akılları. oyuncu şampiyonlar ligi falan bakmaz. oyuncu aldığı paraya gittiği ortama bakar. kulüpte aldığı paraya bu iş bu kadar.

senin bu mantığına göre, beşiktaş sadece bu ayarda transferler yapabilir çünkü iyi oyuncuların hepsi cl de oynamak istiyo bu sebeple beşiktaşa gelmicekler.

bize quaresma, guti, fernandes, simao falan gelirken biz şampiyonlar liginde mi oynuyoduk?

bir argüman sunuyosan. önünü arkasını araştır. kimin komik olduğuna ondan sonra karar verirsin.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ın geldiği durumda elini taşın altına koyan bu yönetim oldu. En iyi yaptıkları şey de borçları azaltmak. Hataları oldu mu? Evet, azımsanmayacak hatalar yapıldı. Fakat alternatifleri son seçimdekilerse yine alternatifsizler demektir. “Karşılıksız veren paralı yönetici” olayı Beşiktaş camiasında mevcut değil. O şekille gelenlerin de nasıl harcadıklarını borç yazdığını cümle Beşiktaşlı gördü zaten. An itibariyle olabilecek en iyi hamle yapılarak iyi bir futbol teknik ekibi kuruldu. Aslında tam da Övünç'ün yazdığı şey oluyor, geçen sene yapılması gerekenler şimdi yapılıyor. Bu da yönetimin ilk yılki acemi halinden kaynaklanıyor.

Görünen elde 9 milyon avro kaynak var ve en az 2 vasat üstü transfer yapılması gerekiyor. Birinin sözleşmesi elinde bir futbolcu olması kaydıyla 3 transfer bile bu mümkün. Dolayısıyla futbol takımının kadrosal gidişatı hakkındaki durumu önümüzdeki 2 hafta belirleyecek. Asıl önemli olansa takım olabilmek ve bunu da bekleyerek görebileceğiz. Eğer mevcut hamleler geçen sene başı yapılsaydı Bilic ve Özen transferleri çoktan yapmış olacaktı. Ayrıyeten Terzic gibi isimler de gelsiyse, paralel bir şekilde genç takımla ilgili gelişmeleri de takip edip, ne olup bittiğine de ancak bu bir yıldan sonra bakabiliriz. Elbette A tkaıma giren oyuncuların sayısıyla değil, onun için istikrarlı bir şekilde 2-3 yıl devam edildikten sonrasını değerlendirebiliriz. Ne yapıldığı az çok ortaya çıkar.

Geçmişte akşam yemeğinde yenilen ederi kazık portakallı ördeklerin iki sonucu var: şişirilmiş hesabını ödemeye çalışmak (pavyon değil ki dayakla bitsin) ve hazım için soda içmekten daha fazla şey yapmak. Kısacası yine ve yeniden beklemek durumundayız. Her halukarda seçimde kaybedenlerin yöneteceği bir Beşiktaş'ı düşünmek bile istemiyorum. İşi bilmeyen 10 yıllık F1 pilotundansa piste yeni adım atmış gelecek vaat edeni tercih ederim.

Not: Mesele “bu sene şampiyonluğun en büyük favorisi biziz” diyerek 'liselim' formatına geçmekse fazla kafaya takmayın bence; Bilic'e bir şekilde ulaşır hep böyle konuşmasını rica ederiz olur biter.

schwadorf dedi ki...

FB-GS ile eşit finansal durum içinde değiliz ki, önce bunu anlamak lazım. FB Alper'e şak diye 6-7 milyon Euro verebilir. Üstüne gider Bruno Alves'e 5.5 verir, Kadlec'e 4.5 verir, Cardozo'ya 15 verir... Öyle bir yazıyorsunuz ki sanki Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin transfere harcadıkları para aynı ama FB vizyonu o parayla Alper'i alırken BJK Sezer'i alıyor. Vizyon dediğiniz şey olmayan parayı harcamak değil.

15 milyon Euro bütçe olduğu açıklandı. Bunun 6-7 milyonunu Alper'e versek kaleci, sağ bek, sol bek, defansif orta saha, sağ açık ne olacak? Oralara 1-2 milyonluk ya da bonservisi elinde adamlar almak zorunda kalacaksın yine.

Hadi diyelim FB ile aynı parayı önerdik Eskişehir'e Alper için. Diyorsun ya yarışa gir en azından diye. Peki futbolcu Şampiyonlar Ligi gibi sebeplerle FB'yi GS'ı seçince "Bir adamı alamadılar beceriksizler, vizyonsuzlar" demeyecek mi yıldız transferci kitle? Kamuoyunda Beşiktaş'ın elinden oyuncu aldılar algısı oluşmayacak mı Mehmet Topuz olayındaki gibi? Taraftar iyice gerilecek ondan sonra.

Ayrıca Alper'i aldığın paranın iki katına kime satacaksın onu anlamadım? Bu adamın bu kadar para etmesinin sebebi Türk pasaportu olması zaten. Bu adam yüzünden yabancı sınırı tartışmaları çıktı yahu, daha ne kadar açık olabilir değerinin şişirilmiş olduğu? Avrupa'dan bir kulübün Alper'e 10-12 milyon vereceğini mi düşünüyorsun ciddi ciddi?

Bosingwa dediğiniz adam küme düşen takımda 23 maçta 1825 dakika forma giymiş ve 5 kere oyundan alınmış. Ben bir sağ bekin sezonda 5 kere oyundan alındığını ilk defa görüyorum.

Malouda 33 yaşına gelmiş ve tam bir sene tek maçta bile forma giymemiş.

Bu adamları Beşiktaş alsa yerden yere vurulurdu ama TS alınca kıymetli oldular birden. Tuhaf valla.

Alper dedi ki...

o değil de bugunku maç kaçta bilen var mı?

Deniz dedi ki...

schwadorf'un yazdıklarını ben yazmışım gibi kabul et teo.

Aga kıyası yanlış yapıyorsunuz.

Alper olayı başka.Bakın bu adamlar takımın kaderini direkt etki edebilecek çapta adamlar ve ülke sınırları içinde fazla yoklar.

Bakmayın Oğuzhan'a , dışarıda da böyle alıp oynatabileceğimiz adamlar İlkay ,Nuri ,Mehmet Ekici gibileri ...

2 sene önce Quaresma yerine Selçuk'a yatırım yapsaydık şimdi başka şeyler konuşuyor olabilirdik.

Bu tip oyuncular çok fazla gelmiyorlar.Geldi mi de en yakın rakibine kaptırmayacaksın.

16m € bonservis bütçesi açıklıyorsan 2 tane 1.5 m € luk adamı almayı ver.Seneye al , devre arasında al.

Bence bir fırsat kaçtı.Beşiktaş ben de buradayım deme şansını , orta sahada kalite arttırma şansını kaybetti.

Seneye paran olsa da alacak böyle bir adam bulamayacaksın sorun da o zaten ...

theotheo dedi ki...

@övünç

aklın yol bir kardeşim demek istediğimiz şey de o. sen alper gibi bir ismi ortasahaya koyduğun zaman 5.6 senelik ortasaha sorununu çözüyosun parası pulu hikaye. ki öyle çok çok büyük bir maliyeti yok bizim diğer oyunculara bakıldığı zaman. hemen örnek.

maç başı hariç toplam maliyetler

tolga zengin toplam maliyet 16 milyon tl
sezer öztürk 12 milyon tl
ömer şişmanoğlu 9 milyon tl

toplamı 37 milyon tl. yedek kaleci, fenerin a2 oyuncusu, antalyanın yedek forveti.

alper potuk türk milli takımı önliberosu. türkiyenin en flaş oyuncusu 35 milyon tl. allaaşkına bu 3.ünü alacağına kim alperi almaz. doğruya doğru konuşalım birader.

tolga geldi diye, ne olacak? kalemizi gole mi kapatıcaz? cenkle çok büyük farkları olduğunu düşünmüyorum.

hesap kitap ortada. boşuna uğraşmayın.

theotheo dedi ki...

mesela şöyle bir ortasaha düşünüyorum 4 lü.

olcay-fernandes-alper-transfer

forvet

almeida-pektemek

defans

transfer-franco-sivok-serdar kurtuluş

çok zor değil ama şu anki yaptığın işten tabiiki daha zor. tolga zengin ile 250 bin euronun pazarlığını yaparak kendilerini iş yapmış olarak mı gösteriyolar? asıl iş yapmak alper potuk transferini bitirmektir. asıl iş selçuk inanı gökhan gönülü burak yılmazı muslerayı sneijderi bitirmektir.

naptın 2.5 sezondur yönetim? bana söyle. teknik direktör değiştirmekten başka ne yaptınız?

sadrazam dedi ki...

@theotheo

Alper hakkındaki görüşlerine katılıyorum. Aslında Alper değil mesele, Alper kalitesinde,vizyonunda,yaşında,potansiyelinde ve değerindeki oyunculardır. Bu Alper olmaz da başka biri olur. Bugüne kadar yapılan transferlerden Tolga harici 11 yazacağın oyuncu yok.Annesinin rahatsızlığı olasa veya gs Muslerayı satmış olsa yine alamayacaksın. Sezer'i almışsın 1.5 milyon rakibine, 3 milyon oyuncuya vermişsin. 3 sene sonra 31 yaşında olacak oyuncuya 4,5 milyon bağlamışsın. Yak gitsin o 4.5 milyonu, en azından yaktığın gün üzülürsün sonra geçer. 3 sene her baktığında kahrolmazsın. Halen sezer transferini Önder Özenin yaptığını sanıp "vardır bir hikmeti diyenler var"

@deniz
Gerçekten fb'nin cl katılabileceğini düşünüyormusun? İsmi şikeye karışmış, UEFA tarafından 2 sene men edilmiş, tahkim tarafından cezası onanmış CAS yargılamasından da kuvvetle muhtemel ceza alarak cl katılması engellenerek seneye de katılmaması sağlanacak ve hatta Türkiye de verilmeyen ceza için tekrar yargılanacak.(yazılanların bir kısmı bizim için de geçerli)
Oyuncu, söylediğin gibi sadece CL de oynamak için transfer yapmış olsa bütün bunları da düşünmez mi? "ulan seneye Bank Asyada da oynamak var diye" Alper neden o zaman Gs değil de Fb yi tercih etti. Kariyeri için Terim le çalışmak mı avantajdır? Ersun Yanalla mı?

@schwadorf
Takımda yetersiz görünen her mevkiye iyi kötü demeden transfer yaptığımız için zaten bu durumdayız. Evet söylediğin gibi takımın sağ bek, sol bek, defansif orta saha, sağ açık ihtiyacı olabilir. Ama böyle transfer yapmaya devam edersek aynı ihtiyaçlar seneye de devam edecek. İleriye dönük bir transfer stratejin olsa 2 mevkiye garanti transfer yapar, diğer iki yer içinse oğuzhan gibi ya tutarsa deyip seni uzun vadede zarara uğratmayacak oyuncular alınabilirdi.

@alper

Başbakana Reis dersin, halka vandal. Köprüyü geçmeye ihtiyacın yok ki senin, zaten uçabiliyorsun.


Deniz dedi ki...

alper fenere geldiğinde henüz men durumları yoktu yalnız, hatırlatırım. alper de şu an pişmandır. ama niye beşiktaş'a gitmedim diye pişman değildir, galatasaray'a niye gitmedim diye pişmandır.

ya yanlış anlaşılıyorum galiba. ben muhteşem transferler yaptık demiyorum. bütçemiz dahilinde yine ikinci ya da üçüncü olup seneye şampiyonlar ligine katılma hakkı alabileceğimiz transferleri yaptık. bütçemiz stad bitene kadar bu kulüplerle yarışacak düzeyde olmayacak. stad bittiğinde daha fazla borçlanmamış şekilde cl'ye katılacak şekilde ve sağlam bir bütçeyle bekliyor olman lazım. sonra efektif olması kaydıyla, karşılayabiliyor olduktan sonra kim gerekiyorsa al.

teonun hep muhabbetini yaptığı yap 30 milyon euroluk transfer, cl'ye gidince çeyrek finale çıkacaksın o transferlerle, 30 milyonun fazlasını kazanırsın mantığı çalışmıyor. yani garantisi yok. onun yerine uzun vadeli bir cl'ye katılma kültürünü oturt, sonra çeyrek finale çıkabilmeye başlayacaksın zaten. bu adamların yönettiği de kendi paraları değil, başarı için para harcayacaklar o zaman. ama olan parayı. olmayanı değil.

theotheo dedi ki...

@ deniz

geçen sene ligi 3.bitirdin de. kaç puanla bitirdin hatırlatırım. sen o puanı bu sene al kaçıncı oluyosun bakalım. asıl bu işin garantisi yok. seneye bu takımın şampiyonlar ligine yeni stadında katılma şansı var diyorum.

sezerle 3 sene anlaşıyosun sen sezeri hangi şampiyonlar ligi maçında oynatıcan yahu. bak şimdi. sana kadrodaki eksikleri söylüyorum.

transfer

kurtuluş-transfer-franco?-transfer

transfer-transfer-fernandes-olcay

almeida-pektemek

gelecek sene 5 tane minimum 5.6 milyon euroluk transferler yapmak durumunda kalıcaksın. ön elemeyi geçmek istiyosan.

bu sene bu transferlerin 2 sini yapsan seneye de geri kalanını yapardın. biz bunu söylemek istiyoruz.

almeida gibi bir oyuncu portekiz milli takım oyuncusu bu takımda neden mutsuz? bu takımda bir gelecek yok. kötü kötüyü çeker. sen şu takımda messi de gelse oynatamazsın. kaliteyi yükseltmen gerekir.

alper gibi bir oyuncuyu almak sadece sana sportif katkı sağlamaz. ben burdayım demektir o transfer. ben ölmedim. ama sen yok ben o ücretlere sizlerle yarışamam ben zaten favori değilim diyorsun. yenilgiyi kabulleniyosun. adam portekiz milli takımında yarı final oynamış böyle hedefsiz takımda tabiiki mutsuz olur.

önder özen gökhan töre için iç saha maçlarında sorun çözebilir falan demişti. 21 yaşında doğru dürüst hiç bir takımda düzenli oynayamamış bir adamdan bahsediyoruz. almışsın bir sene kiralık. kurtarıcı olacak. kimse bunlar yemiyo birader. kendimizi kandırmayalım. iki günde dünyanın en iyi oyuncusu yaptığınız oğuzhan da ortada.

alper dedi ki...

@theotheo büyük konuşuyor şu tartışmada ve asıl önemlisi çok dğru konuşuyor.3-5 kişinin halk olarak algılandığı yerde bende tek başıma koskoca bir halk olarak destekliyorum theo'yu ve bu konudaki görüşlerini.Ben yine de Alper'i alabilceğimizi sanmıyordum ama en azından masada adımız geçerdi,bizde varız burda derdik.Birde ben zaten uçuyorum amk köprüyü geçmeye ihtiyacı olanlara akıl verdik biz.İyi okusunlar yazılanları.Ondan sonra 3 gr akılla laf sokmaya çalışsınlar tek başına ama koskoca bir halk olan bana...

ya yanlış değerlendiriyorsun aga.

para yok diyorsun ama bak tekrar ediyorum : 16m € bonservis bütçesi açıklandı mı ?

cevap evetse bu tartışmayı niye yapıyoruz anlamıyorum ben ?

açıkladıysak harcamak zorunda mıyız dersin bir nebze hak veririm .

mesela aykut için 3m € vermememiz ne kadar doğruysa alper için o paralara çıkmamız bir o kadar yanlış onu anlatmaya çalışıyorum.

gerçek potansiyeli görebildiğimizi sanmıyorum ben.

ömer şişmanoğlu'nu almasaydın , erman kılıç'ı alsaydın ?

bu adamlar arasında çok fark yok mesela ama alper ile diğer alabileceğin orta sahalar arasında var.

ya alper'i alacaksın ya gidip melo'ya milyonlar dökeceksin.

geleceği kuruyorum diyorsun ama ben yaptığımız transferlerde franco dışında bjk 11 oyuncusu olacak adam görmüyorum ki onun da kaliteyi arttırıp arttırmayacağı meçhul ?

box2boxMC dedi ki...

Alper'in transfer listesinde olmaması parasızlık ya da çapsızlık değil tamamen teknik tercihtir bence. Senin elinde Fernandes ve Oğuzhan varsa 16m euroluk transfer bütçenin yarısını Alper'e vermek saçmalıktır. Görünen o ki takım bu sene Fernandes ve Oğuzhan üzerine kurulacak ve bu ikisinden sağlam verim almak için arkalarında buldozer gibi bi adam lazım ki bu Alper değil. Ha gidip kalan parayla adam akıllı bir DMC almazlarsa o zaman çapsızlığın dibine vurmuş olurlar...

alper dedi ki...

Haa birde şunu söyleyim.Bir türk fitbolcusunun iyi paraya yurtdışına satılması için yüzde doksan dokuz milli takımda işi yapması ve milli takımın iş yapması lazım.Yoksa o çok övülen s.inan'lar b.yılmaz'ların talibi bile yok dikkat ederseniz.O minvalden bakınca A.Potuk gibilerin kariyer,cl yurtdışı satışı vs hesabı yapmaları ahmakçadır.Aldığı paraya bakar onlar oynayacağı turnuvaya değil.

O bu değilde bedava E.Kılıç nasıl almadık hala aklım almıyor.

Bu 16 milyonu haryacaksak geleceği olmayan Kurtuluş,Şişmanoğlu vs ye değil Musa Nizam'a Ziya'ya vs haracasaydık gelecek adına da kazanımlarımız olurdu.

alper dedi ki...

Birde Ali Adnan var sahi..ÇAYKUR Rize'ye gitmiş.F.Terim ile çalışma şansını tepmiş..Yoksa H.Şaş ilgileniyoruz dememişmiydi bu adam için.Almayacağın hatta adını bile anmayacağın adam için atacan adını ortaya.GS denen çirkefler işte bunu yapıyor ve palazlanıyor.A.Potuk için de oturcaktık masaya fotomaç'a vs haber olup köu kahvseinde ki adamalrı kapıştırcaktık şanımız yürücekti almasak alamasak bile.Büyüklük biraz da odur.

Ben burada donen tartismayi anlamiyorum.

Eger mesele "Alper'i alamadik" meselesi ile, biz 6 versek Fener 7 verecekti, onu once bir kabul edelim. Stad olmadan boyle transfer yapacak durumda degil Besiktas. Hala da bunu anlamamis olan varsa yazik.

Ha, mesele "neden araya girip fiyat yukseltmedik?" ise, "Alper icin Besiktas devrede" haberleri cikti zaten? Al mesela bir tanesi:

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/23234361.asp

Fikret Orman cikip "Evet biz de Alper'i istiyorduk, bayagi para da verecektik ama Fenerbahce elimizden kapti :'(" diye aciklama yapsin mi istiyorsunuz, nedir?

Anlamis degilim.

Darkpain dedi ki...

Ya arkadaş tüm problemlerin 2 tane oyuncu alınca biteceğini mi sanıyorsunuz ? Alper'i alabilmen için fener ve gs'nin verdiği fiyattan çok daha fazla bonservis + oyuncu maaşı ödemek zorundasın. Fener şuanda bu oyuncuya yıllık 1.4 miO garanti ücret veriyo (ki maç başı muhabbetine, imza parası muhabbetine girmiyorum bile ) senin bu adamı almak için Esk.e minimum 8-9 miO oyuncuya da 1.7-1.8 miO yıllık ödeyeceksin.

Beşiktaşın bugünlere gelmesinin ana sebeplerinden birisi de gereksiz oyunculara, gereksiz şekilde fazla maaş verilmesidir. Holosko gibi adama yıllarca 2 miO'dan fazla maaş verdi bu takım. F.O'nun geldiğinden beri yapmaya çalıştığı şey takım içi maaş dengesinin oturtlulmasıdır. Kimilerinden feda istenirken kimilerine zam yapılması da bunun en büyük kanıtı. Diğer takımlarla karşılaştırmalı olarak bu olaya bakacak olursak da.


Galatasaray :
ilk 11 :
Yaş Ort : 28,82
Maaş Ort : 2,34 miO €
Toplam Maaş : 25,70 miO €
Yabancı Oyuncu Sy.: 6

Yedekler :
Yaş Ort : 29,29
Maaş Ort : 0,81 miO €
Toplam Maaş : 5,65 miO €
Yabancı Oyuncu Sy. : 0

Kadroya Giremeyenler :
Yaş Ort : 26,09
Maaş Ort : 1,09 miO €
Toplam Maaş : 12 miO €
Yabancı Oyuncu Sy. : 5


Fenerbahçe :
ilk 11 :
Yaş Ort : 29,27
Maaş Ort : 2,19 miO €
Toplam Maaş : 24,10 miO €
Yabancı Oyuncu Sy.: 6

Yedekler :
Yaş Ort : 24,71
Maaş Ort : 1,30 miO €
Toplam Maaş : 9,10 miO €
Yabancı Oyuncu Sy. : 0

Kadroya Giremeyenler :
Yaş Ort : 28,17
Maaş Ort : 1,69 miO €
Toplam Maaş : 11,84 miO €
Yabancı Oyuncu Sy. : 5


Beşiktaş :
ilk 11 :
Yaş Ort : 24,36
Maaş Ort : 0,96 miO €
Toplam Maaş : 10,58 miO €
Yabancı Oyuncu Sy.: 4

Yedekler :
Yaş Ort : 24,36
Maaş Ort : 0,77 miO €
Toplam Maaş : 5,38 miO €
Yabancı Oyuncu Sy. : 1

Kadroya Giremeyenler :
Yaş Ort : 24,45
Maaş Ort : 0,46 miO €
Toplam Maaş : 5,10 miO €
Yabancı Oyuncu Sy. : 2

Galatasaray Toplam :
Yaş Ort : 28,06
Maaş Ort : 1,49
Toplam Maaş : 43,35
Oyuncu Sayısı : 29
Yabancı Sayısı : 11

Fenerbahçe Toplam :
Yaş Ort : 27,38
Maaş Ort : 1,73
Toplam Maaş : 45,04
Oyuncu Sayısı : 25
Yabancı Sayısı : 11

Beşiktaş Toplam :
Yaş Ort : 24,56
Maaş Ort : 0,73
Toplam Maaş : 21,05
Oyuncu Sayısı : 29
Yabancı Sayısı : 7


Yukardaki ortalamalara bakınca ben Beşiktaş'ın durumunu gayet iyi görüyorum. Rieraya gidip de 3 miO € verip sonra da tribüne göndereceğime daha sonra aldığım diğer yabancının da en az 3 milyon istemesine sebep olacağıma mali yapımı düzeltene kadar ortalama bir seviyede devam ederim. Fenerbahçeye bakarsak da hem 25 oyuncu barındırıp hem de 45 milyon € ödeyeceğim hem de şampiyon olamayacağım. Fenerbahçe şampiyon olamadığı her sezon BJK'ya göre 24 milyon € zarardadır. Ki yaş ortalamalarına da bakacak olursak nasıl ki BJK yeni stadına geçtiğinde kalite açısından(theo'nun dediğine göre) tüm takımı baştan aşağı değiştirmek zorunda ise aynı durum rakiplerimiz için de yaş ortalaması olarak geçerli (eğer milan gibi yaş ortalaması +30 olarak oynamayacaklarsa ).


Ayrıca maaş dengelerine de baktığınız zaman rakiplerimizde ilk 11 ile yedekler arasında uçurum fark varken BJK'da bu daha dengeli. ve rakiplerimiz tribünde oturtacağı isimlere yedeklerinin aldığından daha fazla maaş öderken beşiktaşda en düşük ortalama sahip olan oyuncu kesimi tribünde oturacak olan kesim.


Bu açılardan bakınca Alper gibi şaçma transferlere girileceğine ömer,gökhan töre,sezer gibi transferlere girilmesi daha mantıklıdır.


(Verileri 23 Temmuz 2013 tarihinde kesinleşmiş olan transferler üzerinden hazırladım. Takımların kadroları ve oyuncuların kazandıkları maaşlar,ortalama hesapları ile ilgili dökümanı görmek isteyen arkadaş var ise gönderebilirim. )

theotheo dedi ki...

@darkpain

ya sen sezeri töreyi falan almaya devam et. senin yaptığın tabloya göre bakarsak, o zaman en başarılı takımın bugsaşspor olduğu ortaya çıkar. 1000 tl ye oyuncu oynatıyo çünkü.

hayatında iktisatın bütçenin yanından geçmemiş adamlara açıklama yapıcaz ama neyse.

birincisi fenerbahçe'nin zararı öyle ölçülmez. şampiyon olamayınca niye o kadar zararı olsun onu anlayamadık. aradaki maaş farkını sadece feneriumdan kapatır fenerbahçe, stad ve diğer sponsorluk gelirlerini saymıyorum bile.

ikincisi bu rieraya 3 milyon euro verme olayı falan da tamamen bir safsata. geçen sene gs nin başarısında çok büyük pay sahibi olan bir oyuncu. ayrıca tribünüde çıkabilir. arsenal squillaci denen adama yıllarca reserve de 3.4 milyon euro para ödedi. arsenal gibi bir kulüp. bu tarz transfer hataları olabilir. önemli olan sahaya koyduğun oyundur. millet onunla ilgilenir.

takımın muhasebesini taraftar yapmaz. kulübün muhasebesi yapar.

senin sahaya koyduğun oyun ortadadır. bu oyuna bu kadar maaş ödüyosan zaten pek kafan çalışmıyodur. 20 milyon daha fazla ödeyip rakiplerinin seviyesine çıkmak yerine yine 10 milyon ödeyip, aptal 5 oyuncu alarak takımı 2 sene içerisinde ne hale getirdikleri ortadadır.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

anlamakta problem çekiyosun genelde doğruları. ama burada bir safsata çıksa, önder özen güney amerikanın köyünden bir oyuncu getirdi desek onu çok iyi anlayıp, alkışa başlardın.

neyse anlatayım ben yine de.

beşiktaş 16 milyon euro bonservis açıkladı. fenerbahçe 6.250 ye alperi aldı. senin mantığınla hiç bir oyuncuyu alamazsın çünkü rakibin fazla verecek diye. böyle birşey yok. alperin fiyatı o kadar, sen 16 milyonun 6 sını alpere vermeliydin. bu kadar basit.

bunlar kulüp yönetiyo birader. bunu aklına iyi yaz. sezeri ben bjk yöneticisi alsam telefonla alırım. bu bir başarı falan değildir. bu transfer falan değildir. başarı alperi ikna edip almaktır.

Galatasaray'in bile gorusuldugunu KAP'a bildirdigi (ki bu genelde transfer bitmisse yapilir bildiginiz gibi), Fenerbahce'nin 6.250 + iki oyuncu (nedense bundan hic bahsedilmiyor?) verdigi adami Besiktas'in daha az para vererek alacagini sanmak ya hayal gormektir, ya da art niyetliliktir.

Daha acik demenin yolu yok bunu arkadaslar, kimse kusura bakmasin.

Abi daha açık nasıl yazayım bilmiyorum.

Beşiktaş'ın transfer politikasını doğru bulmuyorum.

Geleceğin takımını filan kurduğumuz yok sadece rotasyona 3 adam ekledik hepsi bu.

Şimdi kötü yabancılar alırsak yaptığımız yerlileştirme operasyonu tamemen anlamsız olacak.

Benim Alper özelinde söylediğim şudur : Fikret Orman çıktı bonservisler için 16 m € bütçemiz var dedi mi ?

şimdi ben bu 16 m € bonservis ücretinin harcanış biçimi ile ilgili sıkıntıdayım.

selçuk inan bedavaya gittiğinde de beşiktaş'ın adı geçmedi.

beşiktaş'ın adı artık hiç bir kaliteli yerli oyuncu ile geçmiyor.

beşiktaş'ın yerli kalitesi senelerdir yerlerde sürünüyor.bunun bir noktada artık kırılması lazım.

sen nuri'yi , ilkay'ı alamassın sen Alper'i , selçuk'u alabilirdin.

benim derdim bu çapta adamlar mantar gibi bitmiyorlar.

senin paran vardı diyorum 16 m 'nun vardı diyorum.

seneye istediğin kadar paran olsun alabileceğin yerli kaliteni arttırabilecek türk oyuncu yok ? yok abi .şu gelsin beşiktaş orta sahası seviye atlar diyeceğin bir tane adam söyle bana ?

bu sene alınanlar ihtiyaç değildir demiyorum onlar da ihtiyaç ama seneye de alınabilirlerdi , devre arasında da alınabilirlerdi ama alper'i seneye alamassın ? ömer'i , sezer'i alırsın.

fark bu.

theotheo dedi ki...

@övünç

çok haklısın.

selçuk inan 2 milyon euro yıllık ücrete atmıştı gs ye imza. sen 3 verseydin ne olurdu? çok net söylüyorum ne olurdu? geçen seneki transferlerin rezaleti zaten ortada oradan bi maliyet hesabı çıkarmaya uğraşamam da. bu senekilere bi bakalım. maç başılar hariç

gökhan töre 350 bin euro kiralama parası 900 bin euro yıllık ücret.

sezer öztürk 1.5 milyon euro bonservis toplamda 3 milyon euro yıllık ücret

ömer şişmanoğlu bonservis yok 3.5 milyon euro toplam yıllık ücret

serdar kurtuluş 1.7 milyon euro bonservis 2.7 milyon euro toplam yıllık ücret.

tolga zengin 2.7 milyon euro bonservis ücret 3.7 milyon euro yıllık toplam ücret.

pedro franco 2.4 milyon euro bonservis 3 milyon euro yıllık ücret.

bakalım beşiktaş nasıl bir taahhüt altına sokulmuş.

beşiktaş bu transferle şu ana kadar 65 milyon tl taahhüt altına girmiştir maç başılar hariç. bu rakamı taahhüt edebilen bir kulübün cebinde nasıl para yoktur. yorum sizin.

@Ovunc

Abi Selcuk konusunda haklisin da, ben cidden Alper konusunda, hele su sartlarda, Besiktas'in yapabilecegi cok fazla bir sey gormuyorum.

Genel transfer politikasi konusunda, Eneramo'sundan bilmem kimine acayip transfer muhabbetleri donuyor, onu yaz sonunda ayrica konusuruz her sey netlesince. Ben de memnun degilim tam olarak.

Ama anlamadigimi soyle sorayim: Alper'e sence kac milyon Euro'ya kadar verilmeliydi? Ve de kac milyon Euro'ya kadar verse Fenerbahce ve Galatasaray'i devre disi birakirdik? Ve de kac milyon Euro'ya kadar bu transferin riskini Besiktas kaldirabilirdi?

Bir oyuncuya ~10 milyon Euro gommek, butun yumurtalari bir sepete doldurmaktir. Besiktas o sepeti tasiyacak durumda mi? Bence degil. Sence olabilir. O noktada da birbirimizi ikna edemeyiz zaten.

Deniz dedi ki...

BEn selçuk olsam,

bir tarafta galatasaray, diğer tarafta beşiktaş olsa, şike mike muhabbetleri ayyuğa çıkmış, kulüp 600 milyon borç açıklıyo, oyuncular paralarını alamıyo, fifada 250 davamız var falan, babadan beşiktaşlı değilsem gidip galatasarayda oynardım.

Bu kadar basit. Selçuk'a sen fazladan 2 milyon imza parası da vaat etsen, 1 milyon euro yıllık fazla da versen adam gelmezdi. Öyle bir imajımız yoktu çünkü, hala da yok.

Dediğiniz doğru, futbolcu parasına bakar öncelikle. O yüzden önce sen paraları tıkır tıkır ödeyebilecek duruma geleceksin.

O hale geldik.

Sonra da imajını ve bütçeni yükselteceksin. Bu da bugünden yarına olacak bişey değil. Ama olacak zamanla.

Beşiktaş kaliteli bir yerli için yarışa giremiyor.

İhtiyacı olmasına rağmen giremiyor.GS pazarlık masasına Onur için oturuyor Bjk bir üstteki postta çok net anlattığınız gibi Tolga için oturuyor.

Ben sadece gerçekleşen rakam üzerinden konuşuyorum.6.75 verebilir miydi bence evet verebilirdi.

Seneye 5 yabancıya düştüğünde her bölge çok kaliteli yerlilere ihtiyaç olacak.Bu yerliler Ömer veya Sezer değil.

Trabzon'un aldığı Aykut da değildi.O eleman için 3m €'nun üzerine çıkmamak doğru karar zira risk menşesi daha yüksek.

Ben gördüğüm yetenek üzerinden konuşuyorum.

Alper'in ederi var.Aykut'un , Tolga'nın , Sezer'in yok.

Geçen sene 5'e anlaşmışlardı , Bienvenü'nün bonservisini koy neredeyse 9-10 oldu Alper.

Şunu sormak istiyorum :

Bu sene stadımız yok 14 bin kişiye oynayacaz sence var mı şampiyonluk şansımız ?

Onur ve Alper'i alıp üstüne Hilbert'i tutsaydık sıralamamız ne kadar değişirdi ?

Bence değişmez ama elimizde harika bir Türk oyuncu iskeleti olurdu.

Şimdi üstüne kurulabilecek bir temelimiz hala yok.Yarışmanın içinde 30'lu haftaları görmek için kurulmuş geniş rotasyon vasat kalite bir takım var.

Geçen seneden farkımız bu sene gerçekten katkı verebilecek yedeklerimiz var.Hesaplı harcamaya çalıştığımız parayla birbirinden rezil transferler yapmasaydık bu durum geçen sene de olabilirdi.

Yani her sene yapılabilecek bir işlem ile 4-5 senede bir bulunan bir adam arasındaki kıyastır anlatmak istediğim.

@deniz

ya yapma abi Selçuk gs'ye geldiğinde galatasaray tarihinin en kötü kadrosuyla 8.olmuştu ...

kapgan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kapgan dedi ki...

Selçuk İnan Galatasaraydan 5 yıl için 11.2 m euro alıyor. maç başılar hariç... 10 m nu 5 yıllık maaş. 1,2 m nu ise imza parası. Beşiktaşın Selçuku getirebilmesi için sanırım 5 yıllığına 15 m euro ödemesi gerekirdi galiba. öyle oluncada Fernandes 2,25 mna oynamazdı gibi, gibi, gibi

http://spor.milliyet.com.tr/selcuk-inan-g-saray-ile-anlasti/spor/spordetay/26.05.2011/1394749/default.htm

Ferrari , Guarezma , Guti ne kadar alıyormuş ?

Simao , Almeida gibi gibiler ?

Ben pahalı transfer yapalım demiyorum , alınması gerekene verilmesi gerekeni verelim diyorum .

Beşiktaş sürekli yanlış ata oynayıp bütün maaşını bir günde kaybeden adam gibi ...

Hem de her şey besbelli ortadayken.

Uzatmanın anlamı yok zaten geçti borun pazarı.

Tek sevindiğim olay Franco'nun gerçekten söylenildiği gibi olabileceğini oynadığı kısa sürede hissettirebilmiş olması.

Yine apaçi Fernandes'i kaptan yapmışlar işte ...

Ulan ne daşşak oğlanı mevkisi oldu Beşiktaş kaptanlığı ...

kapgan dedi ki...

tamam tamam haklısın. Alpere 10 m bonservis , 2,5 m da maaş verseydik. çok daha iyi olurdu. Sadece şunu merak ediyorum o zaman bu yönetim 2004 yılında yapılan sezon öncesi kampının ödenmeyen otel parasını ödeyebilir miydi, yada 2004 den bu yana 180 adet alacak davsını anlaşarak çözebilir miydi????? örnek verdiğin adamları alan yönetimin hataları yüzünden bu politika izlenmiyor mu? önümüzdeki yılın digitürk parası bile önceki yönetim yüzünden temlikli dikkatini çekerim.

planck dedi ki...

Selçuk'u almaya çalışmak Alper'i almaya çalışmaktan çok daha mantıklıydı ama Selçuk gs'yi değil terimi seçti, terim bize gelse bize gelirdi yoksa belki de ts'den ayrılmazdı bile.

Alper konusu da evet bonservise artı olarak orhan şam ve forvet arkadaş da verildiği için bizim en az 8-9 vermemiz gerekiyordu feneri geçmek için, yani bütçenin yarısından fazlasını. Alper'i avrupaya satmaya çalışsan hayal edilebilecek maksimum değeri bu zaten zira arda gibi ofansif bir artısı yok. Bu yaşta ve tecrübede ingiliz pasaportlu olsaydı ederi 4ü geçmezdi tahmin ediyorum. Bunun yanında Alper tam bir mc ama bize lazım olan da tam bir dmc. Evet elimizde tam bir mc de yok doğru, ama ferno ve oğuzhanın olduğu, necipin arkada beklediği bir yapıya bir de alperin gelmesi çok da mantıklı değildi bence. Benim hala necip'ten umudum var, çok iyi uzun paslar attığı, harika tacklelar yaptığı ve dikine çok iyi topu alıp gittiği oluyor. Onunda kendisine güvene, zamana ve biraz daha taktik ve topsuz oyun bilgisine ihtiyacı var. Bu bölgeye alperi almak bana göre xavi iniesta ve busquetsin olduğu takıma 30a fabregası almak gibi bişey, hele de bu ekonomik durumda lüksün de ötesi.

Alper dedi ki...

yav theo he he demeyi bi öğrenemediniz ya la.

Deniz dedi ki...

Abi simao kuarezma işini niye karıştırıyosunuz ki, doğru transferler olmadığı apaçık ortada.

Abi problem sizin Selçuk ve Alper'i aynı ayarda görmemenizdir , o yüzden anlaşamıyoruz.

Bence aynı ayardalar potansiyel olarak.

Zaman gösterir kimin haklı olduğunu o yüzden uzatmanın anlamı yok.



sedila dedi ki...

@theotheo
"pedro franco 2.4 milyon euro bonservis 3 milyon euro yıllık ücret."
yazmışsın adam 500 bin euro ya pynuyor yıllık.
Komik adamsın ne diyim..

BJK4EVER dedi ki...

Bence cevap yazmaya bile gerek yok.
Alper'i onlibero sanan, gecen sene en buyuk sikintimiz kulube iken butcenin yarisini tek bir oyuncuya (ki ithiyacimiz olmayan bir mevkiye) harcamayi dogru goren biriyle tartismaya girilmez.

Ben su ana kadarki transfer politikamizi ve transfer edilen isimleri (maliyetleri dahil) dogru buluyorum (Eneramo dahil), sadece Tolga transferinden memnun degilim. Zira kendisi bence vasat bir kaleci ve 30 yasinda 2.75 milyon euro bonservis edecek bir oyuncu degil. Diger oyuncular dogru transfer.

Alper'e 6 milyon euro vermeyi mesru kilan Hasan Ali'ye 4.5, Topuz'8 8, Serdar Kesimal'a 4.5, Sezer Ozturk'e 4 milyon euro vermeyi de mantikli bulmustur. Acikcasi su an yabanci sinirlamasi kaldirilsa Alper'ín degeri 2 milyon euro, 1 kurus fazla degil. Su an Alper'i yurtdisina satmaya kalksan Alper'in ederi 2 milyon euro, daha 5 defa milli formayi giymemis bir oyuncu. Kaldi ki ulkenin acik ara en iyi futbolcusu olan ve milli takimi tasiyan Arda bile 12 milyon'a gitmisti, hala gidip de Alper icin keske 8-9 verseydik demek aptalliktir, nasil ki zamaninda Topuz'u 9 milyon euro'ya almak aptalliksa.

Iddia ediyorum; Alper bu sene Emre, Meireles, Baroni, Holmen ve belki Salih'in arkasinda 5. veya 6. adam olur. Oynadigi maclarda da vasati asmaz, ahim sahim bir katki vermes. Sezer, Topuz, Ozer 2 senede nereye geldiyse o da oraya gelir, takas malzemesi olur.

Bekleyelim gorelim.

schwadorf dedi ki...

Yıllardır bizim kadronun o kadar yanı eksikti ki yamalı bohça gibi oynuyorduk. Sağ açıktan sağ bek, sol açıktan sol bek, forvetten sağ açık, stoperden defansif orta saha yaratıp durduk.

Yönetim dersine iyi çalışmış ki eksik bölgeler neresiyse o mevkilere oyuncular alındı. Bakın alınan oyuncuların kalitesini tartışabilirsiniz, Veysel varken niye Serdar alındı, Sinan varken niye Tolga alındı diyebilirsiniz ama takımda bu kadar mevki eksikken niye Fernandes ile Oğuzhan'ın yanına üçüncü bir orta saha alınmadı, bütçenin yarısı neden oraya harcanmadı diye eleştirmek yanlış olur.

Kaleci eksik dedik, Tolga ile Günay alındı, yıllardan beri sağ bek eksik dedik Serdar alındı, sağ açığımız yok, forvet Holosko'dan sağ açık yaratıyoruz dedik Gökhan Töre alındı, Fernandes ile Oğuzhan'ı yedekleyecek oyuncu yok, onlar olmayınca Toraman'ı oynatmak zorunda kalıyoruz dedik, Sezer alındı, yedek kulübesinde skoru değiştirebilecek oyuncu yok dedik, Ömer alındı.

Dediğim gibi belki isimlerin hepsini tartışabilirsiniz ama en azından önümüzdeki sene sağ bekimiz yok, sağ açığımız yok demeyeceğiz. Kadronun her tarafındaki açıkları kapatmak için 8-10 transfer yapacağımıza sadece kalitesi yetersiz kalan mevkilere 3-4 nokta atışı transfer yapacağız. Transfer bütçesini 10 adama değil 4 adama harcayacağız.

Bir de şöyle tecrübeli, tuttuğunu koparan bir defansif orta saha alınıp bir sol bek kiralanırsa yıllardan beri ilk defa eksiksiz bir kadroyla lige başlayacağız. Yine her zamanki sezon içi kaoslarımızdan birini yaşamazsak ligi ilk 2'de bitiririz.

Bir de unutmamak gerek ki FB'nin önünde 2 yıllık bir men cezası var. Ligi GS ile FB'nin arkasında üçüncü bitirsek bile Şampiyonlar Ligi'ne gidebiliriz.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kartal Bafiler dedi ki...

Genel satışa çıkamadan ,ilk 4 gün 4.400 adet satılmış, bence çok ii.

Yorum Gönder

Ara