.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Temmuz 2013 Pazar

Karne: Schalke 1 - Beşiktaş 1

7 Yorum:

Adsız dedi ki...

Cenk çok iyiydi. İçimdeki pozitif ses Sambade farkı diyor, negatif ses Cenk daha önce de hazırlık maçlarında iyi oynamıştı diyor. Ligde bu şekilde oynayıp istikrarı yakalarsa Günay'la beraber işi götürürler gibi.

Bilic belki geçici de olsa Ersan'dan sol bek yapmaya çalışıyor, tıpkı Holosko'dan sağ bek yapmaya çalıştığı üzere. İkisi de zor.

Tanju soğukkanlı ama vasat. Ağırlığı ve aşırı temkinli hali bir bek için olumsuz özellikler. Görünün o ki Franco bu takıma çabuk alışacak. Modern bir stoperde olması gereken özelliklerin, az ya da çok, hepsini barındırıyor.

Orta alanda geçtiğimiz sezondan değişmeyen şey Fernandes'in yine yanlız kalması, yine Oğuzhan'ın ona en yakın oyuncu olması ama sağlam bir ön libero olmadan ikisinin de zorlanacağı. Töre bu maçta daha iyiydi. Çaba sarf ettiği genel ortalamasına göre fazla şahsi oynamamasından belli. Muhammed bu sene farklı, belli ki cidden oynamak istiyor. Bilic takıma kazandırırsa müthiş iş olur.

Golcü bölgesi hala sıkıntılı. Şu Barrios'u biz alsak ya la.

buzkan dedi ki...

samet hoca korkarım tanju konusunda çok haklıymış. bir ekrem dağ bile değil.

theotheo dedi ki...

karşılaştırma rakiplere göre yapılır, bir hayli gerideyiz. ben ışık göremiyorum bu takımda. vasat oyuncuların dolduğu yetenek yoksunlarının beşiktaş formasıyla hayatlarını yaşadığı bir takım. bunların nasılsa hesabı sorulur.

her zamanki gibi çok net sorular sormak lazım. beşiktaştaki oyunculardan hangisini fener veya galatasaray ilk 11 oyuncusu olarak transfer eder. koskoca takımda 1 tane bile olmaz mı? evet yok. cevap çok basit.

hadi geçen sene feda sezonuydu galatasaray ile fenerbahçe aramızdaki farkı açtınız yaptığınız hamlelerle. e arkadaş bari bu sene biraz kapatın farkı. yapılan şey ise tam tersi. galatasaray ve fenerbahçe yine kadrolarını oldukça kaliteli isimlerle güçlendirdiler. beşiktaş ise yine geri gitti.



assortique dedi ki...

Bence de tadı tuzu kalmadı bu takımın. Veli'nin, Toraman'ın, Tanju'nun, Süzme Gökhan'ın olduğu bu takım bana zerre keyif vermiyor yemin ediyorum. Nerde Pancu nerde İ.Mansız nerde Münch nerde Mrmiç; nerde bu ikinci sınıf topçular?

Ya hu haftalardir Tolga'yi alamadık ki bu adamda Hakan Arıkan kaderi yoksa ben de bir şey demeyeceğim bir daha!

Mayor dedi ki...

Ilk izledigim hazirlik maciydi. Besiktasi bekledigimden daha iyi buldum. Rakip QPR ve St.Pauli den cok daha guclu bir rakipti. Ilk yari daha cok onlarin baskisiyla gecti ama
2. yarida topa daha cok hakim olan taraf bizdik.
Olcayin kacirdigi 2 pozisyon arti Almeida'nin kacirdigi 1 pozisyon onemliydi. Defansta ciddi gedikler var onlarda cok musait pozisyon buldular.
Ama genel olarak takimda yardimlasma ust seviyedeydi.
Tore'nin oyunu gayet olumlu, ancak arkadan destek veren adamin iyi olmasi lazim, Tanju defansta kotu degil ancak hucuma cikislarda cok yetersiz.
Tore'nin daha aktif olmasi Almeida'ya daha cok pozisyon hazirlayacak.
Almeida demisken kanatsiz bir sistem onu zayiflatiyor ancak hucuma cikista paslariyla onemli isler yapti, orada sikinti yok ancak daha cok pozisyon hazirlanmasi lazim.

Deniz dedi ki...

Bireysel kaliteyi yükseltmek lazım ki toplam kalite yükselsin.

Sağ bek, sol bek, defansif orta saha eksikleri var takımın. Sağ bek serdar diyolar, sol bekle defansif orta saha elzem. Eğer ucuza kaçılırsa (ki bildiğim kadarıyla 7-8 milyon bonservis bütçemiz var hala, iki tane kalburüstü adam gelir bu paraya)

Onlar çözüldükten sonra saf santrfor ve kaleciye geçmek lazım bence.

sadrazam dedi ki...

CENK GÖNEN: Kendinden beklenmeyecek 2 extra kurtarış yaptı. Çıkardığı pozisyonlar birbirine çok yakın, genelde refleksleri ile ilgili. Bu kurtarışları Sambade nin gelişine bağlamak ve Cenk'in yeterli bir kaleci olduğunu düşünmek fazla iyimserlik olur sanki. Yan toplardaki kararsızlığı, önündeki stoperler ile uyumu, out atışları ve eliyle topu oyuna sokamaması şahsen bana Cenk'de herhangi bir pozitif yükseliş olmadığını gösteriyor. Belki top sektirmemesi bir artı olabilir.

TANJU KAYHAN: Tanju bildiğimiz gibi. Ne fiziği ne kondisyonu de de pozisyon bilgisi yeterli gözükmüyor. Çok göze batmadı belki bariz hata da yapmadı ancak katkısı da olmadı. Hilbert kadar katkı veremeyeceği aşikar.

TOMAS SİVOK: Ne bir eksik, ne bir fazla.

Julien Escude: Oyun kurma konusunda sivok'a göre daha iyi olduğu kesin, psikolojik anlamda da geçen seneden daha iyi ama yeterliliği konusunda halen soru işaretleri var bende. Tribündeki 4 ün 1 olacaksa varlığı dahada anlamsızlaşıyor.

Ersan Gülüm: Biliç'in Şapkadan tavşan çıkarma çıkarma hakkını Muhammet'den sağ açık çıkarma konusunda kullanmasını tercih ederim. Belki bariz hatalar yapmıyor ancak temposu ve devamlılığı yetersiz. Geçiş süreci için 3-5 hafta belki idare eder. Ama fazlasını beklememek lazım.

Veli Kavlak: Forumdaki Veli hakkında en olumsuz düşünenlerden biri de benimdir herhalde. Ancak bu düşünceler dünkü kusursuz (ne diyorum lan ben) performansı görmezden geleceğim anlamına gelmez. Hep doğru yerde, doğru tercihler yaptı. Mücadelesine saygı duymak lazım. Aynı bölgedeki mevcut alternatiflerinden İbrahim ve maalesef Necip'den çok daha olumlu olduğu söylenebilir. Elbette bu tüm sezon boyunca yeterli olacağı anlamına gelmez. Ama dünkü oyununa bakarak kötü olduğu da söylenemez.

Oğuzhan Özyakup: Kendi standartında oynadı. Yenilen goldeki hatası talihsizlik. Zaman zaman fernandes de yapıyor bunları, eminim o bölgede daha garanti oynamasını öğrenecektir.

Manuel Fernandes: Güçlü olduğunda onu izlemesi müthiş keyif veriyor bana. Ama dün son 20 dakikadaki hali de bir o kadar üzüyor. Enerjisini daha ekonomik kullanmayı denemeli, bunu yaparken arkadaşları da daha fazla yardıma gidip pas kanallarını açarak işini kolaylaştırmalı.

Gökhan Töre: İstekli olmak maalesef yeterli değil. Potansiyeli olduğu, fiziğinin çok iyi olduğu kesin. Ancak çok şey yapmak yerine doğru şeyleri yapmayı denemeli. Zamana en çok ihtiyacı olan transfer olduğu söylenebilir.

Olcay Şahan: Bir sağ açıktan çok daha fazlası. Ersan'a da iyi yardımcı oldu. Son vuruşlarda biraz daha etrafını kolaçan etse çok iyi 2 asist yazılmıştı hanesine.

Hugo Almeida: Sakat olmadığı müddetçe bu takımın 1. forveti gibi oynadı. Attığı 2 ters top ve bir güzel dripling kaçırdığı golü telefi etti benim nazarımda.

Pedro Franco: Attığı golü saymazsak bana çok fikir vermedi. birkaç maç daha izlemek lazım.

Muhammed Demirci: yukarda da belirttim. Sağ açık pozisyonunda denemekte fayda var. Asıl mevkisinde gördüğü baskıyı kanatta görmeyeceği için hem maç tecrübesi kazanım hem de faydalı olacaktır.

Mustafa Pektemek: Belkide biraz fazla istekli. Çok şey yapmaya çalışıyor bu da asıl işini yapmasını engelliyor.

Slaven Bilic: Böyle ciddi bir hazırlık maçında max 4-5 oyuncu değişikliği yapılmasını savunmuşumdur hep. Bu sebeple beni mutlu etti.

Yorum Gönder

Ara