.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Temmuz 2013 Perşembe

Karne: Beşiktaş 0 - 1 QPR

Not: Yeşil sahalarda ender görülen bir durum gerçekleşip, ilk yarı Holosko oyundan çıktıktan sonra ikinci yarıda tekrar oyuna girdiği için iki adet Holosko sorusu var. Holosko'nun ilk yarı performansı ve ikinci yarı performansını ayrı oylamanın daha adil olacağını düşündüm.

Buyrun, dağıtın notları:


11 Yorum:

detre dedi ki...

Bireysel performanslar çok önemli değil bence. İlk yarıda genel olarak sırıtan birisi olduğunu düşünmüyorum. Bence şu an için yeterli bir durum. En önemli nokta ise takım "kompakt" oynamaya çalışıyor ve önemli bir ölçüde başarıyor. Schuster gittiğinden beri göremediğimiz bir durumdu bu. Böyle oynarsak oyuncu performansı daha az önemli olur. Akıcı hücum etmeye başladığımızda da (bireysel yeteneklerden bağımsız bir şekilde) baya tehlikeli bir takım oluruz.

@detre

Bir dahaki karnede "genel olarak takim" opsiyonu da bulundurmali, haklisin.

Mayor dedi ki...

Maclari nerede seyrediyorsunuz bir deyiverin!

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ta bir sürü şey gelip geçiyor ama hala anlamadığım konular var. Örnek: Eneramo'daki büyük ısrar sürüyor. Oysa TS Lucas Barrios ile anlaşmak üzereymiş. 28 yaşında, Avrupa'da BVB kariyeri olan gayet yetenekli bir golcü. Almeida için Araplar 2 milyon önermiş, az sıksan 2,5-3 de verirler. Zaten Almeida'nın aldığı yüksek yıllık ücretin de üstüne bir de sabit 2 milyon gibi bir ödememiz daha kapıda. Sat Almeida'yı al Barrios gibi bir golcüyü, olur biter. Bilic Eneramo'yu ne zaman izledi de hakkında ısrarcı oldu. 3. sağlık kontrolü şenlikleri de bitti hala “sağlık sorunu çıkarsa sözleşmesi fesh olur” maddesi koyarak almaya çalışıyormuşuz ama menajeri reddetmiş. Hayırdır?

Zira bugünkü maç da gösterdi ki bizim böyle bir golcüye ihtiyacımız var. Maçta çok pozisyon olmadı, fakat yerli golcülerimizde de bir miktar Almeida hastalığı olduğunu gördük: topla veya topsuz olarak doğru zamanda doğru yerde olamamak ve bunun getirdiği bezginlikle “topla boğuşmak”. Bu memleket kıçını toplayamayan Jardel'lerin sırf bu özellikleri iyi diye tonla gol attığını gördü.

Hala sol bek ve defansif orta saha eksik. Başkan Ronaldinyo'yu aldıracakmış. Alınsın madem. Bir de üstüne Kranjcar ismi dolanıyor. Bu kadroda bunlardan sadece biri olur. Olacaksa da Kranjcar olsa bari.

İlk 11 oynaması muhtemel yabancıları sayalım: Franco, Sivok, Fernandes, -yeni AtMid-

Eneramo gelirse 1 kontenjan kalıyor. Teknik yönetim sol bek ve DM'nin hangi birisini yerli bulacak orası muamma. Bilic sağ bek alternatifi için hala Holosko'nun isminden bahsediyormuş. Şapka ve tavşan işlerini görmekten bir türlü kurtulamayan Beşiktaşlılardan biri olarak bana öyle geliyor ki DM bölgesinde yine Toraman'ı izleriz.

kapgan dedi ki...

DM bölgesinde toromandan açıkcası rahatsızlık duymam. lakin Eneramodaki ısrarı bende anlamıyorum. eneramoya verilecek parayı 20 yaş altı dünya kupasında gol kralı olan ganalı forvete versek bence çok daha iyi olur. geleceğe de yatırım olabilir. kranjarda ronaldinhoda gereksiz. oğuzhan fernandes Muhammet de yedekleye bilirse o işi de götürü. Serdarı aldığımıza göre yabancı bir sol bek birde forvetle bence başarılı olabilirz.

Adsız dedi ki...

@kapgan

Toraman bence DM için gayet istikrarsız. Topu aldığında ilerde bulunan Beşiktaşlı orta alan oyuncularını hep kendine çeken bir konumda, ama daha önemlisi pas yüzdesi çok düşük ve böyle oynarken bir tane şut attığı bile hatırlamıyorum. DM transferi işi badem olacaksa ben olsam Franco'yu o bölgede denerdim, geçmişte de oynamışlığı varmış. Son maçta çok soğukkanlıydı ve topu çıkarması da iyiydi. Ayrıyeten gelmeden izlediğimiz kısacık videosunda bile Toraman'ın toplam kariyerinde attığından daha çok şut atıyordu.

Aynen Coni Waynen: yani Ronaldinho-Kranjcar'dan daha öncelikli eksiklikler var. Fakat öyle geliyor ki başkan bir tane alacak. Olacaksa göbeği olmayanı olsun.

Jesper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Jesper dedi ki...

Maç ile ilgili bir kaç cümle yazmak istedim fakat yeni sezonda da Toraman-Orta saha-Mantık sözcüklerini yan yana gördüğüm andan itibaren yorum yazmayı bırakın bir kenara, bilgisayarımdaki bütün int. tarayıcılarını silerek, acil aldığım eko sınıfı biletle Seyşeller'e gidip kafamı kuma gömmeye karar verdim...

KCKF dedi ki...

@Mayor,

valla ben de tam 25 dakika mekan aradım, en sonunda bir yerde buldum orada da yalnız izledim. TS maçı olmasına rağmen kimse D-Smart'ları yenilememiş. Grup maçlarını bekliyorlar muhtemelen. Geçen sene FB ön eleme maçlarında 7.5 TL maç ücreti istiyordu İstanbul'da Trabzonlu bir kahve. :) Şu D-Smart'ın da web-tv'si çıksa da kurtulsak.

@sınayder

aga onu ben de yazdım.

eneramo'yu , lokomotiv moskova 3 senedir takip ediyordu ve geçen sene biliç'e önerildiğine %100 eminim.

geçen sene de bedavayken beğenip almadığı adamı niye ısrarla istiyor anlamadım.ha anlatıldığı gibi biliç'in tasarrufu mu bilemiyorum ama kesinlikle önder özen'in isteği olduğuna inanmıyorum.

bir de başkan dün ntvspor'a 2 transfer daha yapacağız dedi.bunları serdar ve eneramo'yu katarak mı söyledi bilemiyorum.

ön libero alınmadan sezona girilirse yine hüsran olur başka birşey değil. futbol romantiği bakış açısıyle veli-necip rotasyonu ile iş yapılır mı yaw ?

dominic molise dedi ki...

ibrahim toraman'i dun ozellikle izledim, her topu sisirdi. bir serbest vurusta muhammed israrla top istedi, yaninda rakip de vardi. cocuk surekli bosa kacmaya calisti 5-10 saniye boyunca. toraman yine sisirdi. sisirilen toplarin isabeti %5 civariydi ama asil konu bu degil. toraman besiktas'in kaptani, bulent uygun'un sivassporu degil ki bu. top sisirilerek oyun mu olurmus? hadi bazen gerekli oldugunu kabul edelim. hazirlik macinda mantigi ne? ver mamiye, oyun kurmaya calissin en azindan. ozet; sevmiyorum.

Yorum Gönder

Ara