.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Temmuz 2013 Pazartesi

Beşiktaş ve Kasımpaşa'nın anlaşması üzerine


Bu konuda tepki oldu, daha olacak da muhtemelen. Ben baştan söyleyeyim, anlaşmadan gayet memnunum, niye memnun olduğumu da kısaca açıklayacağım.

1. Beşiktaş bu sene maçlarını nerede oynasa bir sıkıntı olacaktı: Fenerbahçe'nin stadının adı Şükrü Saracoğlu gibi tescilli bir azınlık düşmanı, Galatasaray'ın stadında TOKİ'nin -herkesin TOKİ'ye muhalefet için farklı sebepleri var sanırım ki- izi var. Beşiktaş taraftarı bunları sindirecekti de Recep Tayyip Erdoğan Stadı olması mı bozdu işi sadece? Bilemiyorum, bu tutum bana tutarlı gelmiyor.

2. Üstteki alternatifleri çizersek, Beşiktaş'ın maçlarını Olimpiyat Stadı'nda oynamasının nasıl bir kabus olduğunu oraya İBB deplasmanına gitmiş olanlar anlatıyordu zaten. Olimpiyat Stadı yerine merkezî bir halı sahada oynanmasını yeğlerim ben şahsen.

3. Üstteki maddedeki bakış açısından devamen, yarısı boş tribünlere oynamaktansa tıklım tıklım dolmuş bir stadda oynamak, uzaklara gitmektense Beşiktaş semtine en yakın stada taşınmak gibi faktörler bence Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nu optimum kılıyordu.

4. Mekanların ismi kadar, mekanlarda bulunanların tutumu da kimliğini oluşturur. Siz gene oraya, çok yakın zamana kadar bilinen ismiyle Kasımpaşa Stadı deyin (kaçımız Fiyapı İnönü, kaçımız Beşiktaş ColaTurka/Milangaz dedik?), hatta gidin Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto edin mesela, bundan daha iyi bir sembolizm olur mu?

Bence Beşiktaş'ın stadyumu konusu çözülebilecek en iyi şekilde çözüldü, başta da dediğim gibi gayet memnunum. 

12 Yorum:

Muhoo dedi ki...

İlk maçtan kasımpaşalılarla kavga çıkar 3-5 maç seyircisiz oynama cezası alırız böylece beğenmediğiniz olimpiyat stadındaki baskı bile oluşamaz. Yöneticilerin bunu görmemesi çok kötü. Kesinlikle olay çıkmaz diyebilen var mı?

Kalten dedi ki...

Benim de sıkıntım o. Eli sopalıların mekanına Çarşı gidecek - gidecek de nasıl olacak bu iş, ben de merak ediyorum.

Belki bu yüzden kombine fiyatlarını yüksek tutup hem küçük sahadan maksimum gelir elde etmek, hem de Çarşı'yı stad dışında tutmaya falan çalışırlar. O zaman da baskı etkisi olmaz zaten.

Benim o konuda endisem minimumda, son gelismelerin uzerine boyle bir riski kimsenin alacagini sanmiyorum. Belki de fazla optimistimdir.

bacon1903 dedi ki...

@shelbyl
Neye dayanarak bu stadda tartışmalar olmayacağını düşünüyorsun öyle ama bu noktada bu hayal gibi gözüküyor.Başbakana ciddi eleştiriler olacaktır bu stadda oynansa bileki küfür olmaksızın bende eleştirilere katılıyorum açıkcası. Çarşının gezi olaylarındaki aktif rolü birde bjk taraftarının başbakanın kendi adını taşıyan staddaki protestolar beni inönü stadı hakkında derin düşüncelere sevk ediyor!!!!Birde çarşının içine giripde demirören istifa diyen insanları döven grup kasımpaşalımıydı karagümrükmü hatırlayamadım!!!???

JimmyLue dedi ki...

biz sagci solcu öncü arkacidan önce besiktasliyiz.
recep tayyip erdogan stadi da olsa zeytinburnu stadi da olsa che stadi da olsa deniz gezmis stadi da olsa hz ömer stadi da olsa biz orada olacagiz. Samimi olduklarına, işin aslının başka bişey olmadığına inanmak istiyorum. Lakin son hadiselerden sonra inanasım gelmiyo.14.000 kişi demek çarşı'yı nasıl bitiririmin karşılığı.Rte stadı demek küfürden öte. Kasımpaşa demek her hafta mevzu demek.

bacon1903 dedi ki...

@JimmyLue
Dediklerine aynen katılıyorum.Fikirlerim ak parti çizgisinde olmasada herşeyden önce bjk geliyor benim için.Sağlıklı mı o da tartışılır!!!???Ama BeşiktAŞK bu ne diyim gönüle söz geçmiyor!!!Ben istanbulu bilmemde bu zeytinburnu stadı nerede ve niye hiç düşünülmüyor???

YSY dedi ki...

Çarşı bugün siyaset işlerine karışmasaydı bugün bunları tartışmazdık. Ayrıca orada oynama burada oynama nerede oynayacak bu takım.

alper dedi ki...

Liberal adamın kafası yine çalışıyor ya.Gözünü sevdiğimin Shelbly si duymuş feryadımı da poast açmış.Ve tabii kararı mantıklı bulmuş.Tebrik ederim yakışırdı bu tutum sana..

14 bin lik statta ÇARŞI dan ve GEZİ cilerden 300 kişiye bedava bilet işi çözer.Ne kavga çıkar ne gürültü ne patırdı hatta iddia adiyorum K.Paşalılar ile panpa olunur.At fava bekle.Hiç olmadı Bodrum'da TT Arena'da Kadıköy'de tüm taraftalar el ele tutuşur BJK ımın R.T.E. stadında maç yapmasını protesto eder en çok.Bunu gören B.Erten duygulanır yaşasın takımların ve taraftarları kardeşliği naraları atar olmadık rüyalar görürler.

O ara el altından çalışmalara devam eden F.terim ve Ü.Aysal ekibi GS yi üst üste 3.şampiyonluğuna taşır.

Reis kızar alır İnönü'yü de elimizden sonra ya da alır gibi yapar.Apışır kalırız.O ara araya A.Gül girer işi tatlıya bağlar.CB başkanlığı seçimlerinde ikinci kez reisi cumhur seçilmeyi garantiler oda.:))

İyi oldu iyi.Kasımpaşa stadı iyidir.Çarşı gene sövsün de bu yıl göreyim.

Kalten dedi ki...

Alper sen sırf Galatasaray'a çakarken ne güzel dutluktu buralar.

Siyasete girince bi kekremsi oldu.

Alper dedi ki...

arkadaş ne mızmız taraftar varmış bizde de be. kız çocugundan beter şerefsizim. kasımpaşa stadını beğenmeyen alternatifini de söylesin de bilelim. yalnız olimpiyat diyeni rencide ederim.

kaan32 dedi ki...

Olacakları önceden görelim bakalım sırasıyla;
1) İlk maçdan itibaren gerek taksimden stada gelirken Karaköy de galatasarayda , nevizade de olaylar olur.Yaralanmalar olur.

2) İlk maçda dahil başbakana , hükümete prostesto babında giydirmeler olur.

3) İlk maçdan itibaren maç çıkışlarında stad çevresinde ve taksim çevresinde olaylar olur.Bu olaylar da yaralanmaların şiddetine göre sonrasında daha da olaylar büyür , gelişir .

4) Gezi olaylarında Beşiktaş taraftarının aktif rol almasından dolayı BJK camiasının (bakınız Çarşı demiyorum Beşiktaş taraftarı diyorum.Zira semt o olaylarda gaza boğulmuştur.Sadece çarşı değil tüm semt anti ak partici olmuştur) cezalandırılması kesindir.Buna olmaz dişyenlerin aklından şüphe ederim.

5) Alper gibi arkadaşlar ' ın ülke'nin 2002 den bu yana sürüklendiği kaos ve cumhuriyetimizin elimizden kayarak gittiğini görmeyecek kadar aklı evvel olmaları ve BJK camiası olarak halkın takımı deyimine binaen bu olanlara seyirci kalabilmemizin mümkün olamayacağını bilmeleri.

6) Beşiktaş'a büyük cezalar verilir . Stadımızın yapımına ve bitirilmesine engeller çıkartılır. Maddi olarak çok büyük zararlar ortaya çıkar.Yıldız futbolcular bir bir giderler.

Ama herkesin kolay kolay tahmin edemeyeceği Büyük Beşiktaş taraftarının takımına camiasına semtinden gelen gücüyle sahip çıkması..Ve bu büyük aşk ile biz bunlarında üstesinden geliriz arkadaş. Sıkmayın canınızı ve alper ' in de yazılarını okumayın ve gerekirsede yayınlamayın.Asabınızı da boşuna bozmayın.kalın sağlıcakla....

Mayor dedi ki...

Bence herkes ilk maca gaz maskesi ile gitsin :)

Yorum Gönder

Ara