.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Nisan 2013 Pazartesi

Teknik direktör hususu

"Teknik direktör arayışları başladı" haberleri çıkmaya başladı. İsmail Er ve Orhan Yıldırım tayfasının haberlerine güvenilmeyeceği için, bu konuda daha makbul kaynakların haberlerine itimat etmek lazım ki, bunlardan birisi de NTVSpor olsa gerek eğrisiyle doğrusuyla. Onların haberine göre, Beşiktaş'ın belirlediği 4 aday Rijkaard, Bilic, Zico ve Favre imiş.

Eğer bu haber sahih bilgi ile yapıldıysa, Beşiktaş yönetiminin ya ciddi bir kafa karışıklığı var, ya da şu an rota belirlemeye çalışırken PR çalışması yapıyorlar. Bu 4 ismin 4'ünün de birbiriyle alakası yok. 

Rijkaard, daha önceki Türkiye tecrübesi sebebiyle buraya duru bir halde gelmeyecek, Türkiye ortamını kaldıramayacağı da belli. Rijkaard idealist bir hoca, elindeki malzemeyi kendi belirlemez ise sıkıntı olur. 

Zico desek, çalıştırdığı ve nispî başarı yakaladığı takımlar hep Fenerbahçe, Bunyodkor, CSKA gibi geniş maddi imkanları olan takımlar oldu; CSKA, Olympiakos ve Irak milli takımı tecrübeleri de iyi bitmedi. Şu haldeki Beşiktaş'a uygun bir isim demek zor.

Bilic, rock star tadındaki imajı ve de kariyerinde Türkiye'ye karşı birkaç highlight olması sebebiyle bizim medyanın ısrarla dolandırdığı bir isim, lakin kulüp bazındaki ilk ciddi tecrübesi olan Lokomotiv Moskova ile başarıya ulaştı demek güç, zira takım 10. sırada an itibariyle. Beşiktaş, teknik direktör hususunda risk alacak pozisyonda değil.

4. isim ise en mantıklısı: Lucien Favre. FC Zürih'e yıllardan sonra şampiyonluk getiren, İsviçre'de iki yıl üst üste yılın menajeri seçilen, Hertha Berlin finansal sıkıntılarla boğuşurken dahi takıma çok iyi futbol oynatan, Borussia Monchengladbach'ı ligin dibindeyken alıp ilk 4 arasına sokan bir hoca. Kariyerinde sürekli başarı olmasının yanı sıra, kendisi hakkında yazılanlar "akıcı ve dinamik bir futbol oynatması" ve "genç oyunculara güvenip onları parlatması" (tanıdık geliyor mu?) Marco Reus ve Gökhan İnler'in kariyerindeki yükselişlerde onun imzası olduğu söyleniyor.

Beşiktaş yönetiminin yapması gereken, isme değil, karaktere bakmak olmalı. Beşiktaş'ın hocasının şu sorulara nispeten olumlu yanıt verebilmesi lazım:

- Baskı ortamında başarılı oldunuz mu?
- Düşük bütçeli takım çalıştırdınız mı, performansınız nasıldı?
- Genç oyuncular konusunda tutumunuz nedir?
- Hedef belirlerken mıy mıy mı edersiniz, net mi olursunuz?

Sene başında Samet Aybaba tercihini nispeten iyi bulmamın sebebi, burada 3. soruya olumlu yanıt vereceğini düşünmem, 2. soru uyarınca da vasatın üstü bir performans göstermiş olması idi. Olmadı, gençleri kazanma yolundan günü kurtarma adına vazgeçti, baskı ortamını kaldıramadı.

Beşiktaş'a şimdi net, kısa vadedeki sapmalardan etkilenmeyecek bir teknik direktör lazım. Kürkçü dükkanına gene dönersek, gene gelecek adına "bütçe planlaması" haricinde bir kazanım yaratamazsak, kulübün aklen küçülmesi devam eder, kalten'in aşağıda yazdığı gibi çocukları kaybederiz.

Bu takıma heyecan lazım. Bu heyecan oluşunca garip tavırlarla onu yok edecek biri değil.

30 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

Bilic konusunun ısrarla gündeme gelmesi teknik açıdan daha öte Terim ile münakaşası. Ordaki hareketi taraftara sempatik geliyor. Bu yüzden de gazlıyorlar.

Ntvspor radyoda Magath ismi geçti. Bana kalırsa ismi geçenler arasında en imkansız olanı. Çalıştırdığı takımlarda akıl almaz bir futbolcu sirkülasyonu var ki bizim kulüp bunu kaldırabilecek düzeyde değil. O kadar ağır idman yaptırıyor ki, futbolcuların fiziksel olarak dayanamaması , yeni oyuncuların alınmasını mecbur kılıyor. Bunu bilen adamların Magath ismini ortaya atacağına ihtimal vermiyorum.

Tuchel, Favre, Streich gibi adamlar ise Aybaba'nın yetersiz kaldığı teknik konularda takımı çok ileri taşıyabilecek isimler. Aynı zamanda 0'dan kadro kurma mecburiyeti de getirmiyorlar. Umarım bu yönde bir tercihimiz olur.

Bjk_KnightS dedi ki...

Teknik direktör konusunu aslında belirleyecek olan şey bir daha ki seçimler olacak gibi. Eğer Mayıs'ta olursa seçim yeni gelen transfer komitesinin belirlemesi lazım. Yeni gelen diyorum çünkü şu anki yönetimin en zayıf olduğu dal şu anda futbol şubesi. Yapılan transferler, sene başında teknik direktör seçimleri (erikkson...) hepsi fiyaskoydu. İbrahim Altınsay ayrıldıktan sonra hiç transfer yapılmasa bu takım daha kötü durumda olmazdı. En azından mecburiyetten gençler oynardı ve yaklaşık bu puanlar toplanırdı. Zaten trasfer yapılması gereken mevkilere ya transfer yapılmadı (çapa görevi görecek ön libero) ya da varlığı zarar olan oyuncular takviye edildi (sol bek). Diğer taraflarlara da gençleri önünü kapamaktan başka işe yaramayacak oyuncular alındı. Erkan Kaş mesela oynadığı maçlarda (Sağ kanatta oynadıklarını saymazsak ki orada kötü oynaması çok normaldi) iyi performans gösterdi ama sonradan kesik yedi ve sözleşmesi bitiyor. Bana göre Ferhat Kiraz'dan daha kaliteli mesela ama Ferhat Kiraz ilk 11 oynuyor Bursa'da ve Bursa bugün kazanırsa puanımız eşit...

Yeni Yönetim kimler olur, transfer de kimler yetkili olur bunlar şu anda sadece soru işareti. Tabii yeni yönetim seçilmeden Tamer Kıran atak yapıp birini ayarlamazsa. Normalde böyle bir durumda ayarlanmamalı ama dentinho da alınmamalıydı mesela.

Teknik direktör seçiminde de bu yüzden bence bu kadar soru işaretli bir liste var. En son bu listeye Magath'da eklendi. Çok oyuncu alan Feda ile tamamen ters bir hoca. Disiplinli ve çok çalıştırması ise artı yönleri. Bana zaten teknik direktör seçiminde sadece milliyet seçme şansın var deseler almanları seçerim. Ne kadar kötü olsa da disiplini oluyolar ve oyuncuları çok çalıştırıp verimlerini artırıyolar (genel olarak).

Şu anda bu soru işaretlerini çözecek tek şey de zaman sanırım...

Favre yeni sözleşme yaptı bildiğim kadarıyla.

Diğerleri de birbirinden saçma seçimler.

Geçen sene Lazio'ya gitmeden Vlademir Petkovic'i alaydık iyiydi ...

BJK4EVER dedi ki...

Listedeki tum secimler sacma, buna Favre de dahil.
O 4 soru esiginde benim aklima gelen 3 hoca var; Daum, Senol Gunes ve Gerets. Lucescu ve Ersun Yanal'in olacagini sanmiyorum, ama ilk 3 isim bence gayet mantikli ve iyi hamleler olur.

Bu arada gencler mevzusunu konusmustuk sene basinda, ama ben gencleri temel alacak bir yapiya karsiyim acikcasi, hele Turkiye gibi altyapi ve ozellikle oyuncu gelisimi konusunda boktan bir ulkede. Bence mantikli olan vasat bir butce ile akilli transfer yapip, winner bir hoca ve dogru bir takimla sampiyonluk veya Sampiyonlar ligini kovalamak. Ki bu sene bile takimin ustune koymasini saglayacak, vasat oyunculardan maksimum verim alacak, winner bir hoca ile cok rahat 2., hatta sampiyon olabilirdik. Ama takimin basinda maalesef kritik maclarin (1 haric) hicbirini kazandiramayan, dahasi puan farkini 2'ye indirmek varken beraberlige yatan ve futbolcularina psikolojik olarak 3.lugun yeterli oldugunu empoze eden, sezon basindan beri takim savunmasini 1 gram ilerletememis bir teknik adam var. Bence mantikli olan sey saydigim hocalardan biri ile anlasmak (ki Gerets'in hem kariyeri, tecrubesi, kisiligi ile bize cuk oturacagini dusunuyorum), takimdan Fernandes ve Almeida'yi gondermek, yerine bonservissiz kaliteli yabancilar, bonservissiz piyasadaki kalburustu yerliler ve Almanya ve Bank Asya'dan bulacagimiz gencler ile takima takviye yapmak. Ki bu sekilde bile Erman Kilic, Michael Eneramo, Samuel Holmen, Serdar Kurtulus gibi oyuncular on plana cikiyor. Ben bizim 4-5 transfer ve iyi bir hoca ile gayet yarismaci bir takim olacabilecegimizi dusunuyorum. Bunlari gerceklestirebilecek bir hoca ve en onemlisi scout ekibi/sportif direktor sart.

can dedi ki...

@ Bjk4ever

Gencleri temel alan yapi derken aklinda ne var bilmiyorum, dolayisiyla neden karsi oldugunu da. Herhalde 5-6 altyapi oyuncusunu tak diye ilk 11'e koyup oyle devam etmenin mumkun olmadigini dusundugunden, ki az ya da cok herkes katilir herhalde buna, ozellikle de takimimizda altyapidan gelen oyuncularin korkunc temel futbol bilgisi eksiklikleri hesaba katilirsa. Zaten o temel futbol bilgisi ve egitimi derdi olmasa cok farkli seyler konusuyor olurduk.

Senol Gunes tam da gencleri inanilmaz gelistirdigi ve buna ragmen de dar butcelerle yarismaci takim olusturabildigi icin uzerinde cok konustugumuz bir isim. Gerci 2 yil once Trabzon'u sampiyon yaptigindaki kadronu belkemigi Ersun Yanal tarafindan olusturuldu. Tipki buyukler tarafindan yagmalana yagmalana bitirilemeyen Manisa kadrosu gibi. Ersun Yanal'i bir gun 3 buyuklerin basinda gormezsek hic bilemeyecegiz adamin potansiyelini.

Gerets'e gelince benim kendisine yogun bir sempatim vardir, cok da iyi bir teknik adam oldugunu dusunuyorum ama Besiktas'i nereye tasir, gelecegimizi nasil etkiler, ona dair kuskularim var.

Daum'un ise seytan gorsun yuzunu. Kendisini Besiktas'in basinda gormek kesinlikle istemem. Zaten dar butceyle bir sey yapabilecek bir teknik direktor degil.

Sorun zaten teknik direktorun kendisinden ziyade, teknik direktoru kimin, hangi kriterle sececegi meselesi. Bu takima uzun donemli futbol akli lazim. Altinsay olmak zorunda degil ama bu futbol duzeninin disinda, ya da kiyisinda biri olmasi gerektigi asikar.

@BJK4EVER

"yerine bonservissiz kaliteli yabancilar, bonservissiz piyasadaki kalburustu yerliler ve Almanya ve Bank Asya'dan bulacagimiz gencler ile takima takviye yapmak."

Benim "gencler" anlayisim da bu zaten, yoksa 11 oyuncunun 11'i de ozkaynaktan ciksin falan gibi bir sey soz konusu olamaz bu sartlarda. Ha, saglam bir altyapi hocamiz olsa idi o romantizmin de gerceklik payi olabilirdi az da olsa.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Ben size sayayım bonservissiz adamları :

Erman Kılıç
Michael Eneramo
Samuel Holmen
Kadir Bekmezci
Nobre(walla elim titredi yazarken)
Hasan Kabze
Murat Ceylan
Randall Azofeifa
Tita
Pedriel
Wederson

Bundan ibaret.Şunların içinde Veli'den 3 kat iyi topçu olan Kadir'i almak lazım , kanatlardaki über alternatifsizlik sebebi ile Erman alınabilir bir de Fernandes gönderilip yerli sağbeke dönülürse alternatif olarak Holmen olur.

Wederson ve Tita'da yerli pasaportu varken kulübeye genişlik katarlar.

Yani üzerine takım kurulacak bir free agent adam yok piyasada o hayaller boş.

Mete dedi ki...

Kriterlere "ülke futbolu hakkında bilgi sahibi mi" maddesini de eklemeliyiz.
Çünkü burada sadece futbol oynanmıyor. Dinamikleri çok başka. O kadar kariyerli adamların poposuna yarım sezonda teneke bağlayarak göndermek tesadüf mü?
Hakemi boğazlayanlar mı, odasını basanlar mı, iki yardımcısıyla beraber saha dışına atılan hocalar mı hangi birini daha sayayım. Bu ülkeye ilk gelişlerinde olayı hemen çözen benim bildiğim istisna 2 hoca vardı. Feldkamp ve Lucescu. Ama bir anda sudan çıkmış balığa dönen bir dünya kariyerli hoca sayabilirim.
Şimdi bir haber okudum Oğuz Çetin Boluspordan istifa etmiş. Bu adam değil miydi daha yakın tarihte milli takım emanet edilen şahıs? Adam Bolusporu yönetemiyor daha. İşte bu ülkenin futbolu bu. Küçümsemiyorum ama bizdekinin gerçekten dinamikleri farklı.
Bu arada Trabzon Colmanla ipleri kopardı haberleri dolanıyor. Çift yönlü orta saha arıyorsan ligin ender oyuncularındandır diye düşünüyorum. Ayrıca Sivas'tan Kadir Bekmezci'nin haziranda sözleşmesi bitiyormuş. Oyun stilini bizim Tayfur'a benzetiyorum. Belçika altyapısı var. En kötü ihtimal kulubeyi destekler, kaldı ki oynayacağını düşünüyorum.

Mete dedi ki...

Umut buluta da teklif vermek lazım. Gs tutmak istiyorsa eğer biraz daha fazla para ödesin.

sodomy dedi ki...

ya ne magathı schalke gibi imkanları kadrosu beşiktaşın 75 gömlek üstü bi takıma charisteası eduyu bi de adını şuanda hatırlayamadgım iranlı bi lavugu getirip 40 kişilik kadro yapan adam beşiktaşa gelse mustafa sarpları, ali turanları, yalçın ayhanları... artık bonservisle değil de kiloyla alınan kaç adam varsa alaynı getirir.

can dedi ki...

Bonservissiz kaliteli adamlari aylardan Mayis gelmis, seneye teknik direktorun, oynayacagin stad, Avrupa kupalarina katilip katilamayacagin belli degilken ararsan tabii ki bulamayabilirsin. Bu sene saglam bir futbol yonetimi kurulsa kaliteli bonservissiz oyuncularla sozlesmesinin bitmesine 6 ay varken seneye icin anlasilabilirdi. Kaldi ki su anda bile isteyen transfermarkt'da sozlesmesi biten oyuncu listesine bakabilir, tonla kariyerli oyuncu var yasi cokca geckin olmayan. Boyle ligler bittikten sonra hoca, futbolcu arayacak kadar fubol organizasyonu, vizyonu, ve aklindan yoksun takim tabii ki bonservissiz kaliteli adam bulmakta zorlanir. Yoksa bonservissiz oyuncu bulunamayacagi hikayesi tamamen palavra.

Unknown dedi ki...

Futbol komitesi eğer bahsi geçen isimler üzerine yoğunlaşmışsa hala strateji konusunda kafa karışıklığı yaşıyor demektir. Çok ayrı sistemlerin adamı birçoğu öncelikle.

Genel yaklaşıma katılıyorum, bizim dar transfer bütçesi, uzun vadeli planlama ve zamanla geliştirilecek bir oyun sistemine ihtiyacımız var. Kadroda işe yarar Türk oyuncular olsa da bilhassa yabancı kadrosunda ciddi değişimlere gidilmeli ve ilk sezon şampiyonluk yarışına girilemese de takviyeler ve oyuncu geliştirmeleriyle yapıyı geliştirmek için birikim sağlanmalı. Taktik, kadro mühendisliği gibi yönlerden rüştünü ispatlamış, üzerine proje geliştirmek adına güvenilir ve düşük profilli oyuncular bilgisi geniş bir isme ihtiyaç var. Yönetimden taraftara kadar sabretmeye, ama sabretmeye değer bir isim ve oyun stratejisi gerekiyor.

Felix Magath iyi hoca ancak bizim koşullarımıza kendi de sıcak bakmaz. Yüksek bütçelerle çalışmayı alışkanlık edinmiş ve ligin özelliklerinden uzak bir isim. Zico Brezilyalı kolonisi üzerinden Fb'de müthiş uyum yakalamıştı. CSKA, Oly kariyerleri iç açıcı değil. Düşük bütçeyle iyi iş çıkartması zor. Rijkard ismini duydum. Belki de en kötü seçenek. Bilic belki Balkan-Slav kökenli ucuz profilli oyunculardan ilgi çekici bir takım kurabilir ama onun da yönetsel özellikleri kuşkulu. Favre ilgi çekici ama gelme imkanı en düşük olanlardan.

Bence yüzümüzü Britanya'ya çevirmeliyiz. Steve McClaren ve Martin O'Neill şu an boşta. McClaren, Britanya dışında yıllarca çalıştı ve uzak ülke macereasına sıcak bakabilir. Ama tabi kritik olan yönetimin arayışı bir tarz bularak sürdürmesidir. İsimlerden çok yöntemde sabitlenmek önemli.

BJK4EVER dedi ki...

Su ayrimi mutlaka yapmak lazim ilk olarak. Pahali oyuncu demek kaliteli oyuncu demek degil, ucuz oyuncu da kotu oyuncu demek degil.

Sen transfer yapmasini biliyorsan Elmander bonservissiz, bilmiyorsan Guiza 14 milyon euro.

Sen transfer yapmasini biliyorsan Fernandes 2 milyon euro, bilmiyorsan Tabata 8 milyon euro.

Sen transfer yapmasini biliyorsan Batalla 2 milyon euro, bilmiyorsan Amrabat 8.5 milyon euro.

Sen transfer yapmasini biliyorsan Song 2 milyon euro, bilmiyorsan Zapotocny 4.5 milyon euro.

Ulkemize ucuz veya bonservissiz bircok kaliteli/kariyerli oyuncu geldi. Giunti, Zago, Cordoba, Song, Elmander, Guti, Fernandes, boyle oyuncular da var. Sadece elini cabuk tutacaksin, is bitirici olacaksin. Bu oyuncularin bize gelmesi o kadar zor degil. IBB Webo'yu, Kasimpasa Isaksson ve Uche'yi, Bursa Insua'yi, Chretien'i getiriyorsa sen de getirebilirsin.

Ha, gelmediler mi? O zaman adam gibi tarama ekibin olacak. Tosic'i, Colman'i, Yattara'yi, Batalla'yi, Pinto'yu, Holmen'i, Doka'yi, Viudez'i bulacaksin ve getireceksin, bu kadar basit.

Bonservissiz kaliteli yabanci bulmak o kadar zor degil. Bu sene basinda transfermarkt'tan bulup yazmistim onemli oyunculari. Aralarinda Cristian Rodriguez, Wiese, Borowski, Saha gibi oyuncular vardi. Ilgilenirsen alirsin, bu kadar basit.

Felix Magath tam bir rantçıdır.Yaptırdığı gereksiz transferin haddi hesabı yok ve zaten komisyon ile ilgili muhabbetler çıktı kendisiyle ilgili.

Beşiktaş'a gelip 2 ayda kovulup tam bir çöplük bırakabilir arkasında.

Mete dedi ki...

Esasında imkan olsaydı Joachim Löw de çok iyi bir seçim olurdu bence. O da herhalde 2014 dünya kupasından sonra boşa çıkar.

ERKUT dedi ki...

Beşiktaş için en ideal hoca Şenol Güneş.

Kalten dedi ki...

Arkadaşlar takımı kurduk:

http://this11.com/boards/abEEJngamg.jpg

Bonservis isteyenler Tolga, Colman, Serdar Kurtuluş, Adem Büyük, Köksal, Serdar Gürler ve Umut Bulut. O kadarını da Fernandes ve Almeida'yı satarak finanse ederiz artık. Aslında kendisinin de Beşiktaşlı olduğunu duyduğum Alper Potuk'u 3-5 demeden kadroya alabilsek Selçuk İnan etkisi yapabilir. FB ile GS'nin orta sahaya ihtiyaç duymadığı bir sezonda neden olmasın.

Yabancı stoper lazım tabii. Aklıma kimse gelmedi.

Bu takım şimdikinden daha iyi iş yapmaz mı?

Mete dedi ki...

Azerbaycanın milli takım kalecisine bakar mısınız?
Aşağıdaki her iki maça da tv de denk gelmiştim ama bu maçlardan daha önce şu anda hatırlayamadığım bir başka maç daha vardı ve o zaman dikkatimi çekmişti ve daha sonra bu iki maçı da görünce ya bu kaleci gerçekten yetenekli ya da hep bana iyi maçları denk geldi...
Galiba türki cumhuriyeti vatandaşları yabancı kontenjanından ayrı bir statüde oynatılma hakkına sahip diye biliyorum.
Bence neden olmasın?

http://www.youtube.com/watch?v=he3tw90ERaY

http://www.youtube.com/watch?v=krX3nbba4TI

Ekrem Ph.D. dedi ki...

ya aslinda soyle wolfsburg tarzi takimlarin genc alman teknik direktorlerini getireceksin, altyapidan adam cikaracak, sistem kuracak vs... Bu kankaci zihniyetle orta sinif turk tdlerden bir halt olmaz... Alman istiyorum yeter artik!

YSY dedi ki...

Ah be Joachim Löw olsa süper olurdu he :) Birde gs'den umut bulut'u almak lazım.

BJK4EVER dedi ki...

Bu da benim kurdugum takima:

Satilacak/gonderilecek oyuncular:
- McGregor
- Hilbert
- Fernandes
- Almeida

Alinacak oyuncular:
- Sinan Bolat (bonservissiz)
- Serdar Kurtulus (max 2 milyon euro)
- Serkan Balci (bonservissiz)
- Herhangi bir Diarra (max 4 milyon euro)
- Holmen (bonservissiz)
- Erman Kilic (bonservissiz)
- Michael Eneramo (bonservissiz)
- Niang (max 2 milyon euro)

Kadro:

----------Sinan/Cenk---------

Serdar--Sivok--Escude--Ismail

----------Diarra-------------

---Oguzhan--Holmen---Olcay----

-----Pektemek--Niang---------

5 yabancili bir 11.
Yedekler:
- Cenk/Sinan
- Serkan Balci
- Toraman
- Ersan
- G.Suzen
- Necip
- Hasan Turk
- Veli
- Muhammet
- Holosko
- Erkan
- Sinan Kurumus
- Eneramo

Yabanci kontenjani arttigi icin sagbek icin yabanci da dusunulebilir. Gayet uygun bir maliyetle tas gibi bir kadro kurulabiliyor iste.

Sozlesmesi bitirecek ve takima level atlatacak oyuncular:

- Walter Samuel/William Gallas (Escude'nin yerine)
- Flamini (onliberoya)
- Honda/Pizarro (oyun kurucu olarak)
- Mladen Petric/Luca Toni (forvet hattina)

------------Sinan-----------

Serdar--Sivok--Samuel--Ismail

-----------Flamini-----------

----Oguzhan--Holmen--Honda----

------M.Pektemek--Petric------

Imkanlar gayet var bence.

sozcelyk dedi ki...

@BJK4EVER

Petric kariyerinin son dönemine özelliklerini büyük oranda kaybederek girmiş bir oyuncu. Fulham'da bu sezon kadro şansı bulamıyor. Seviye atlatacak bir oyuncu olmaktan çıktı.Simao'dan fazlasını verebilecek durumda değil.

Gallas hakeza EPL'nin belki de şu an faal en kötü stoperlerinden birisi. Allah korusun diyorum.

Luca Toni de kariyerini büyük oranda bitirmiş artık verecek çok az şeyi olan bir oyuncu.

Ligde Drogba etkisi yaratabilecek oyuncu Pizarro. Bayern'den koparıp getirebilirsek çok büyük bir oyuncu transfer etmiş oluruz. İlerleyen yaşına rağmen hala en üst seviye oyuncu.

Bir kadroda ben yapayım o zaman :)

gk Onur

dr Alpaslan Öztürk

dc ersan

dc aykut demir

dl ismail

dmc igor denisov

mc oğuzhan

mc alper

amr kerim frei

aml pablo mouche

st pettemek

yedekler cenk , toraman , necip , olcay, kadir bekmezci , erman kılıç , eneramo , wederson , serkan balcı ,holmen

zibil gibi takaslık adam var elimizde :)

Mete dedi ki...

Yönetim Holosko ve Sivok'a Türk pasaportu alırsa elimiz güçlenir.

KCKF dedi ki...

Siz ne güzel yazıyorsunuz, biz ne güzel okuyoruz, sonra yönetim gidip sikik bir hamle yapıyor, hepimiz göt gibi kalıyoruz, sil baştan.
Artık yazılanları okuyunca değil, gelen teknik adamdan, gelen oyunculardan, oynanan oyundan dolayı heyecanlanmak istiyorum. Ama sezonun 25. haftasına kadar değil, 34. haftasına kadar.
Bize gerçek lazım, uzun süredir hayallerdeyiz.

alper dedi ki...

Holosko ve bir miktar para ile istediğimiz her fitbolcuya talip olabiliriz arkadaşlar.

Amaaaaaaaaaa...

Bonservissiz bir Erman Kılıç'ı gelecek sezon ki Beşiktaş'a almayacak almayı düşünmeyecek teklif götürmeyecek insanlar rica ediyorum bir daha fitbol izlemesin.

Unknown dedi ki...

Şenol Güneş bizim için ideal bir hoca ancak bir şeyi karıştırmamak lazım, hocanın döneminde Trabzonspor'un altyapısından çıkmış yegane adam Mustafa Yumlu'dur. Yani hoca daha çok olgunluk çağına ulaşmış oyuncuların kendilerini keşfetmesinde, gerçekleştirmesinde ön plana çıkıyor. O da sanırım diğer mesleği olan öğretmenlik kariyerinden gelen bir yetenek..

Şenol Güneş, Ersun Yanal'ın kurduğu kadrodaki oyunculara özgüven kazandırmış, oyuncularının kendi oyun tarzlarını bulmasını sağlamış bir antrenördür. Zamanında bizde ve Fener'de tutunamayan Burak Yılmaz gibi bir oyuncunun bugün bulunduğu noktaya ulaşmasını sağlamıştır. Hoca bize gelir yada gelmez orası tartışılır, çünkü kendisinin Trabzonspor'a başkan olmak gibi bir ideali var.. O yüzden pek de imkan dahilinde değil. Daha idealist yeni akım Alman antrenörlere öncelik vermemiz bence daha doğru olacaktır.

Unknown dedi ki...

her sezon başında adı geçen ancak bir türlü alamadığımız Carlton Cole (sezon sonu serbest) gibi bir striker' ihtiyacımız var sanki..

Ayrıca aşağıdaki listelerde göreceğiniz üzere özellikle Braga'nın sömürülmesi taraftarıyım. Leandro Salino geçtiğimiz yıl bize karşı oynamıştı iyi bir adamdı. Hugo Viana ve Custodio da iyiydi.

Yine CSKA'dan Honda ve Tomas Necid, Spartak'tan Ari talip olunası adamlar..

Sezon sonu serbest kalan oyuncular listeleri:

İngiltere
Premier Lig
http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/vertragsende/basics_GB1.html

Championship
http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/vertragsende/basics_GB2_2013.html

İspanya
http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/vertragsende/basics_ES1_2013.html

Almanya
http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/vertragsende/basics_L1_2013.html

Fransa
http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/vertragsende/basics_FR1_2013.html

Hollanda
http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/vertragsende/basics_NL1_2013.html

İtalya
http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/vertragsende/basics_IT1_2013.html

Portekiz
http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/vertragsende/basics_PO1_2013.html

Rusya
http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/vertragsende/basics_RU1_2013.html

Ukrayna
http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/vertragsende/basics_UKR1_2013.html

bu da bizimkisi
http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/vertragsende/basics_TR1_2013.html

Unknown dedi ki...

yönetim samet aybaba üzerinde karar kılarak başarısızlığın istikrarını seçti, hiç değilse artık bir konuda istikrarlıyız.. neresinden tutarsanız tutun elde kalacak bir karar.. bu ve bundan önceki yanlış tercihleri bu yönetimin sonunu hazırlamakta..

Yorum Gönder

Ara