.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Nisan 2013 Perşembe

Muhammed'in sözleşmesi uzatıldı

Bu sene yönetimin kredisini etkileyecek durumlardan birisi oyuncu sözleşmelerine dair tutum. Muhammed'in sözleşmesinin sona eriş tarihi yaklaşmasına karşın bu konuda bir gelişme yaşanmaması tedirginlik yaratıyordu. Bugün KAP'a bildirildiği üzere, Muhammed ile sözleşme 3 yıllığına uzatılmış. Kendisi bu üç yıl boyunca 600 bin lira garanti ücret ve maç başına 15 bin lira alacak.

Muhammed'in bekleneni verip vermeyeceği ayrı bir konudur, fakat şu ana kadar gördüğümüz yeteneği, kaçtığı takdirde büyük bir balık olacağına işaret idi. Bu sebepten, geleceğin inşası konusunda olumsuz bir adım olmadığı kesin.

106 Yorum:

KCKF dedi ki...

Yok gerçek, KAP'ta yazıyor.

Adsız dedi ki...

Pek olacağını zannetmesem de theo'ya katıldığım zamanlar olurmuş demek ki.

Garanti ücret fazla. 300bin olsa anlardım mesela. Diyeceksiniz ki potansiyeli var. Niye oynamıyor o halde. Oynatılmıyor diyenlere de hak veririm, yani Hoca-i Nasreddin'in sen de haklısın formatında. O halde geriye iki seçenek kalıyor, ya Muhammed Beşiktaş için yetersiz, ya da böyle sözleşme imzalıyorsanız Beşiktaş'ın teknik ekibi onu değerlendirmek için yetersiz. Fizik kuralları bir üçüncü seçeneğe izin vermiyor zira.

O zaman akla ilk geleni dinleyip bu sezon kaç maç kaç dakika almış bir bakalım. Öyle ya, askerlikteki gibi kara şimşek yedikten sonra nükleer bomba atma durumunda değiliz, gerçeği görelim.

Ligde hepsinde sonradan girme 3 maçta görev almış ve bu maçlarda aldığı dakika miktarı 16. 1 kupa maçındaysa 45 dakika oynamış ve 1 golün asistini yapmış.

Madem ligin bitmesine 5 maç kalmışken tablo budur, neden bu çocuk sezon başında hadi olmadı devre arasında kiralık olarak bir Süper Lig takımına verilmedi. Bir zamanlar TRT'de futbol okulu videolarının verildiği Cruyff'un o videolar içinde gençler hakkında söylediği bir lafı hala hatırlarım: "takımla maça çıkarıp 10 dakika sonra yetersiz kaldın diyerek oyundan çıkarmakla son 5-10 dakika oyuna almak arasında büyük fark vardır. genç oyuncu ilk durumu yaşadığında kendini geliştirmeye çalışır" diye.

Ciddi anlamda bilgi düzeyi yeterli bir futbol direktörüne/koordinatörüne ihtiyaç var.

theotheo dedi ki...

@sneijder

bi de şu var.

escude 800 bin euro alıyosa, muhammed az bile alıyo orası tamam da.

demekki fedadan anlamamız gereken buymuş.

pektemek
veli
cenk
süzen
akyüz
akgün
escude
mcgregor
niang
dentinho
holosko

bu herifleri al, maaş yükselt, sözleşme uzat falan. oo güzel lan. ersan kazması maaşında indirime gitti pardon yönetimin bu büyük başarısını atlamayalım.

Ben bu yonetimin seneye Samet Aybaba'yi ve de teknik ekibi gorevde tutmayacagina ve de hakikaten "feda" mantalitesinde isler yapacak bir hoca ile anlasacagina inaniyorum.

Ha, eger 600 bin verdigimiz adam gene oynamayacaksa o zaman ben de "dalga mi geciyorsunuz la?" derim.

Adsız dedi ki...

@theo

Escude hakkında da istatistikler veririm aklın şaşar. Son maçta banko oynadı ve Antalya gibi kontrayı özümsemiş bir takım karşısında hiç sırıtmadı.

Escude Beşiktaş'a La Liga'da her daim tablonun ilk yarısında oynayan takımdan hem de Avrupa Kupası kaldırmış kadrosundan geldi ve aldığı garanti ücret 900bin avro. Halen hayalet durumundaki Ujfalusi'ye GS 2,2 milyon avro garanti para ödüyor. Bizimkinden 2 yaş daha atarlı üstelik.

Peki Escude bu sezon kaç maç oynamış? 9! aldığı dakika miktarını 90 dakikaya bölersen daha da trajik: 6 bile tam değil. Ujfalusi oley ama onun 2,5'da birini alan ve kariyer olarak Avrupa Kupası'na sahip ve Fransa Milli bir adam tukaka, hem de toplamda 6 maç bile oynamadan!!

Senin Sametay su kaynatıyor mu ne.

Adsız dedi ki...

Ha bir de: o saydığın noyuncuların kaçının Sametay döneminde alındığı postuma hala yanıt vermemişken, takımdaki oyuncuların rekor düzeyde kaç sakatlık yaşadığına dahi değinmemişken (hoca kondisyonerleri savunuyor ya o bakımdan) yazmak kolay be theo.

Adsız dedi ki...

Maaşlarla ilgili işler eski yönetimden kaynaklanıyor. 3-4 oyuncuya fahiş ödeme yapınca takımda işler kapasite meselesinin de ötesine geçip gruplaşmalara yol açıyor. Yönetim bir önceki yönetimin saçmalıklarını örtme adına bazı artırımlar yaptı, ama gören de kulübü sattılar sanır. Tersine, totalde bakıldığında fedalarla birlikte yıllık 6 milyon avro gibi bir kar bile elde ettiler.

Şimdi devir adam gibi gibi bir futbol yönetimi devri. Fikret Başkan sinyallerini verdi zaten. İnşallah.

theotheo dedi ki...

@sneijder

bana rooney ve van persienin kaç para aldığını söyler misin yıllık?

Adsız dedi ki...

Ha bu arada theo, hiç sevmezsin ama taraftarın büyük çoğunluğu Altınsay diye inliyor :) gelirse şaşırma diye.

Adsız dedi ki...

Rooney bonuslar vs hariç kulüpten haftalık 140bin pound alıyormuş. Van Persie ise haftalık 230bin pound.

Adsız dedi ki...

8 aylık Premier Lig göz önüne alındığında Rooney totalde yıllık = 4,5 milyon pound yani 5,3 milyon avro. Van Persie ise = 8,6 milyon avro.

Adsız dedi ki...

Hahaha. theo ya gerçekten pes/fm oynuyorsun. Aradaki farkın nedeni gayet basit aslında ama futbol kültürü lazım.

Hani "açıköğretimden terk" geyiğin var ya, ben Ada'da bulundum theo, hem de gayet uzun süre. Manchester, Newcastle, Leeds, sana dinamiklerini tek tek anlatırım. Şu kadarını söyleyebilirim: Rooney ManU'nun kalbinden gelen bir oyuncu için çok bile alıyor. Oralarda vefa vardır theo, herbi şey senin GS gibi katakulli değildir. Üstüne, altyapıdan gelen bir oyuncu ile daha rekabetçi bir ortamda transfer edilen bir eleman arasında tabii ki fark vardır. Ve emin ol, Rooney saydığım sebeplerden dolayı bunu hiç kafaya takmaz. Senin taktığını bilirse belki üzülebilir ama. Lütfen bunun için kendisine twit at.

Adsız dedi ki...

İngiltere'de haftalık ücretin böyle. Sezon dışındaki hazırlıklarda farklı ücret ödeniyor.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

@sneijder

çok fena patladın şimdi.

van persie dediğin adamı wenger 20 yaşında transfer etti, bugün van persie ise tek nedeni wengerdir. herif çatır çatır gitti, çokta iyi yaptı. herifler 2 kat fazla maaş ödüyolar.

walcott için kaç sene sabretti wenger, hala bişi olduğu yokta. o senin hikaye dediğin para için aylarca kontrat görüşmesi yaptılar.

vefa mefa olmaz iş hayatında koçum. gerçek dünyaya dön. herif milyon pounda düğün yapıyo lan. sen boş işleri bırak önce kendine gel.

Adsız dedi ki...

Rooney ManU altyapısından gelmedi theo :) Everton'dan bayağı külli bir rakama geldi. Fakat kendisinin repliği vardır: hayalimdeki takıma geldim diye.

Leeds altın jenerasyonunu ManU'yu taklit ederek yaptı. Premier Lig'i domine ettikleri sezon sonrasında muazzam satışlar yaptılar ama altyapıları felaketti. Newcastle ise ManU'nun tam tersidir, ama Tottenham gibi paraları asla olmamıştır ve olamaz da.

Sen bir bak bakalım Rooney dışarıda alabileceği paranın kaçta kaç azına ManU'da senelerce oynamış. Madem Euronews tavrı yapıyorsun, 2,5 yıl önce Milan'ı daha fazla paraya reddettiğini de yaz.

Üstelik kendini de reddediyorsun. Van Persie Rooney son kontratını yaptıktan sonra geldi. Yani herkes istediğini almış.

Adsız dedi ki...

Şu makale gayet iyi bir örnek:

http://bleacherreport.com/articles/1546097-why-wayne-rooney-should-stay-at-manchester-united-despite-psg-interest

Peşinden de wikipedia'dan şunu okumak lazım:

"2010-11 Season"

"Rooney and his representatives released a statement regarding his decision to leave the club, insisting it is not down to money but ambition. Following this statement, Rooney made a dramatic U-turn and agreed a new five-year contract at Manchester United until June 2015."

Adsız dedi ki...

Efenim fazla uzatmadan konuya gireyim. Son postumda verdiğim link gayet güncel. Yani duruma göre Rooney haftalık ücretini 250bine yükseltmiş. Bunu yaparken de çok muhtemel birkaç sezon önce "gidiyorum ha" olayını kullanmış.

Şimdi: takımdaki oyuncuların ücretlerinin yükseltilmesine karşı olan theo da yukarıda özetlendiği gibi bu parasal mevzulara katıldığına göre, bizim takımda çok değil, tavan alanların ancak maksimum yüzde 40'ına gelecek kadar ücret yükseltmelerini gayet doğal karşılamak lazım. En azından Rooney gibi ayar çekmediler, hatta bazıları feda bile dedi.

Hayırlısı olsun.

Not: Çok kolay gaza geliyon len theo.

can dedi ki...

Muhammed'e verilen para cok fazla, bu net. Belli ki pazarlik masasinda koseye sikismis yonetim, elden kacirsan ortalik yikilacak cunku. (YD'nin resmi sesi Milliyet gazetesi bu ihtimali hesaba katarak bir haftadir Muhammed temali balon haberler yapiyor, yok antremanda kalecileri aglatmis da yok diger futbolcular kramponunu yalamis.) Bu durumda keske sozlesmeyi 5 senelik yapsalarmis da en azindan bir mantigi olurmus, simdi cok veriyoruz ama gelecekte garanti oynarsa ordan kazaniriz hesabi. Ben Muhammed hikayesinden bastan beri cok killaniyorum bu Seyit Ates denilen ne idugu belirsiz adamdan dolayi. Bu "super yildiz adayi" cocuk 15 degil 18 yasinda ve daha dogru duzgun mac suresi bile alamamis. Tek mac oynamamis 18 yasindaki bur genc 255,000 euro para alacakken ucret dengesi nasil kurulabilir ki? Necip, ya da Oguzhan kac lira alacak o zaman? Bu isin bize kapak olmamasinin tek yolu seneye dogru duzgun bir hoca altinda Muhammed'in gelisimini izlemek. Fizik gucune degil teknik kapasitesine guvenen bir oyuncu 19 yasinda da oynayamiyorsa bu bir transfer kazigidir. Tabii bu ve benzeri sorularin cevabini ogrenebilmenin tek yolu Samet ve hemsehrileri anonim sirketi yerine gelecek iyi bir hoca, kondisyoner vs. den olunsan bir teknik ekip.

Üzgünüm ama kesinlikle katılmıyorum.

Akil futbol adamları her zaman söyler : " forma verilmez , alınır "

Çok net hatırlıyorum Messi'nin Del Horno'yu madara ettikten sonra yediği tekmeyi.O gün o çocuk 18 yaşındaydı ve çok ciddi süreler alıyordu hem de önünde Ronaldinho'lar , Etoo'lar olmasına rağmen.

Muhammed eşsiz bir yeteneğe sahip olsa zaten kesmeliydi Olcay'ı , Holosko'yu.

Evet Tekniği mükemmel ama futbolun sadece teknikle oynandığı yıllar çooook geride kaldı.

Bu çocuğun bu halde olmasında elbette kulüp de sorumlu ama Muhammed'de bir o kadar sorumludur abi.

Geçmiş olsun abi inşalla yanıltır.

Deniz dedi ki...

Samet'in Oğuzhan ile ilgili falsosu taze. Bunu kenara koyalım. Yani forma verilmez alınır kısmını bir kenara koyalım. Formanın alınması için de verilmesi gerekiyor çünkü. Şu bir gerçek ki, Trabzon maçının ikinci yarısında Ozzy'yi oyuna almasaydı Samet ne olacağını bilmiyoruz. E Trabzon maçının başlangıcı ile 60. dakkası arasında ne var? O bi saatte mi aldı Oğuzhan formayı? Geçiniz.

Diğer yandan şeytanın avukatlığını yapacak olursam, Samet elinde muhteşem bir silah var da kullanmıyorsa kendi ayağına sıkıyor anlamına gelir bu, bu da bana çok gerçekçi gelen bir senaryo değil.

Holosko'daki sistem burada da geçerli. 3 milyon eurodan 1.1 milyon euroya indirip sözleşmesini yeniledik adm bedavaya gidecekken. Oynamasaydı 500-600bin avroya elimizi öpene verirdik Holosko'yu. Ama oynadı, bir ara formdaydı da baya top oynadı, şimdi bir yıllık maaşına da satarsın. Net bir zarar sözkonusu değil Holosko'da.

Muhammed de öyle. Önümüzdeki sezon bu çocukları oynatacak bir teknik ekip lazım, süre alacak 15 maç falan, baktık bir fark yaratamıyo, Eskişehir'e, Kayseri'ye, Kasımpaşa'ya falan 500bin liraya satarsın. Aklında devamlı bir acaba olmasından iyidir. Ama süre alması lazım.

Oğzuhan zorla alıyor zaten formayı.Samet 'mi veriyor formayı Oğuzhan'a ?

Adam çıkınca takım orta sahadan ileri gidemiyor.

Oğzuhan ile Muhammed'in durumları arasında fark var zira aralarında 3 yaş var.Ammavelakin iyi oyuncu Bknz Salih Uçan , çıkar oynar.

Tabiki onun suçu değil ama Antep maçında girdiği son 12 dakikada Beşiktaş sürklase oldu orta sahada.

Fizik olarak inanılmaz yetersiz durumda Muhammed bu seviye için.Bir üst seviye içinde çok fazla yetenekli.

Maalesef arada kalmış durumda.

Deniz dedi ki...

Maç kondisyonu maç tecrübesi başka bişey, oynamadan kazanılacak bişey değil. Çok az adamda ilk oynadığında büyük fark yaratacak yapı var. Oğuzhan demeyin, adam geldiğinde oynuyordu zaten pafta mafta da olsa. Muhammed'den biz zaten Messi olmasını beklemiyoruz. Kendini gösterebilecekse o tecrübeyi kazanarak gösterecek. Biraz denemek lazım. Olmuyorsa hala ısrar edecek halimiz yok. 12 dakka ile hiç kimse değerlendirilmez.

çağlar dedi ki...

ben şunu anlamıyorum mehmet akgün/akyüz'den ne kadar kötü olabilir bu çocuk. Bu adamlar bile ondan daha fazla şans buldu. Aynı şey Hasan Türk- Erkan Kaş içinde geçerli.

12 dakika oynamasıyla tabiki değerlendirilir , sorun 12 dakikada yaptıkları değil zaten neden sadece 12 dakika oynayabildiği.

Salih Uçan'ın adı bile geçmezken Hasan Türk u-20 milli takımının kaptanlığını yapıyordu.Samet Ernst koşacağına Hasan koşsun diye geldi ? Nerede koşuyor şimdi Hasan ?

Bu adamlar şans verilmiyor bahanesiyle kendilerini geliştirmeye gerek görmüyorlar.Bu adamlar da ben oldum hastalığı var.Zaten Türk futbolunun en büyük hastalığı bu.

Oğuzhan oynuyorsa Muhammed'de oynar.Daha doğrusu oynamalıydı.Adam alternatif olarak bile görmüyor gidip Dentinho'yu alıyor.



Deniz dedi ki...

Muhammed'i oynatmak risktir. Muhammed'i oynatıp başarısız olduğunda "neden oynattın daha önceden hiç esamesi bile okunmayan adamı" diye suçlanmaktansa sallıyorum veli'yi oynatıp "adam oynamadı iyi be ne yapayım" demek daha kolayına geliyor olabilir Sametin.

Cevabını kendin veriyosun aslında biraz da, bu adamlar oynamadan nasıl oynayacak? Hasan Türk milli takım kaptanlığı yapıyoduysa ya bu adam 3 maçtan fazlasına nasıl çıktı? Neden ilk onbire bile giremeyecek kadar kötü adamlarsa bunlar kadroda tutuluyorlar?

Oğuzhan patlamayı hızlı yaptı, şansını iyi kullandı. Oğuzhan ilk girdiği maçta iyi oynamasaydı ve bir daha şans bulamasaydı da senin yorumun aynı olacaktı o halde Oğuzhan için? Kendilerini geliştirmiyolar da ben oldum hastalığı da bilmemne. Tam Samet kafası. Sen Fernandes akşam gezmesine gitmesin de dersin. Yapmayın bunları gözünüzü seveyim. Bir oyuncunun iyi oyuncu olup olmadığının tek kıstası maçtır. Antrenmanda istediği kadar iyi olsun maça çıkıp beceremiyorsa beceremiyor demektir. Ama bir lig maçında çıktığı ilk 12 dakkadan da becerip beceremediğini anlamak için bu blogda kimsenin yeterli potansiyeli olduğuna inanmıyorum.

Adsız dedi ki...

İbrahim Altınsay 2012: "Çok para alan ama Ümraniye'de ve maçta ciddi çaba sarf etmeyenlerle yollarımızı ayıracağız, onları A2'ye yollayacağız".

Adsız dedi ki...

Oğuzhan'ı Beşiktaş'a geldiği için pişman ediyorlar, nihai yorumum bu.

Adsız dedi ki...

Orada burada seçim yorumlarını okudum. Özetiyse: yazık bu kulübü karşılıksız sevenlere.

Benim için Beşiktaş bitmiştir. Demagoji vs için değil, madem burada bunca yorum yazdık bir açıklama olsun diye. Gayet de kişiseldir ve kimseyi de bağlamaz.

La Liga'ma Premier Leauge'ime dönüyorum. Herkese esenlikler dilerim.

Not: Altınsay'ı ancak şimdi tam anladım.

mmmatias dedi ki...

@theo
Seneye 5 yabancı ile sahada olunacakmış yani buda demek oluyor ki 6 yerli oyuncu sahada bulundurma şartı var.
Beşiktaş için sahaya sürmeyi düşündüğün 6 yerli oyuncuyu sayarmısın?
(Hayal tüccarlığı yaparak Selçuk Şahin Gökhan Gönül falan yazacaksan zahmet etme)
Süperligde Pektemekten iyi kim var söyle de biz de bilelim (Burak bu ara parladıysada Pektemek'i o hırsızla mukayese dahi etmem.)
İsmail'den iyi sol bek alternatiflerini bekliyorum bi zahmet
Necip Cenk ve Escude de tüh kaka adamlar değiller.

Yerlilerin bu kadar kıymete bindiği bir yerde nasıl olurda elindeki eli ayağı düzgün adamları bir çırpıda listeye dahil edebilirsin aklım almıyor (listendeki diğer adamlar hakkında herhangi bir görüşüm yok)

Bu takıma bir iskelet lazımsa o iskelet de

Cenk,Ersan,Hilbert,İsmail,Necip,Oğuzhan,Olcay,Pektemek,Toraman,Sivok üzerine kurulacaktır. (Toramandan biraz şüpheliyim)
Bu bahsettiğim oyuncular direkt olarak 11 de olacak demiyorum ama kaybedilmeleri gerektiğini düşünüyorum.


Deniz dedi ki...

@Theo,

Ya bu adam şov yaparken de sabahlara kadar takiliyordu disarda. Simdi mi akliniza geldi adamin gece hayati?

Daha onceden konustuk. Besiktasin su anki haline istedigin kadar para bas, ne sneijder ne de drogba gelir. Fmde bile getiremezsin. İki sene en az yildiz olayini unut teocum. Stad yok, para yok, avrupa sallantida. Ancak emekliligine gelir buraya bi adam, onun da basimiza ne isler actigini gorduk yakin zamanda.

@sneijder, olay ne?

mmmatias dedi ki...

Sen benim soruma cevap veremiyor tekrar bana soru ile dönüş yapıyorsun ama ben içtenlikle sorunu cevaplayayım.
(Bulunduğumuz konum kimseyi aldatmasın)
Yukarıda saydığım adamların tamamı ülkemizdeki her takımda rahatlıkla kadroya girebilir.
Veli nin yanına Necip'i
Süzen'in yanına İsmail'i
Greger'ın yanına Cenk'i
Akgün Akyüz Holosko'nun yanına Pektemeği koyarak bahsettiğim oyuncuları itibarsızlaştıramazsın.
Kadrodaki kazma adamlar belli sayacaksan sadece onları say yanlarına ülkenin en yetenekli ve gelişmeye açık adamlarını ilave etme bi zahmet.Zahmet olmazsa sende benim soruma cevap verirsen sevinirim.Copy paste ile takrarlıyorum.
Beşiktaş için sahaya sürmeyi düşündüğün 6 yerli oyuncuyu sayarmısın?
(Esas itibari ile oyuna müdahale etme adına kenarda da bulundurman gerekiyor ya sen 6 say bana yetecek)

mmmatias dedi ki...

@ theo
bir önceki mesajım sanaydı
başında belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın.

BJK4EVER dedi ki...

Cenk Ismail Ersan Necip H.Turk Muhammet Oguzhan Olcay M.Pektemek. Biz orta vadede basarili olmak istiyorsak bu oyuncularla oluruz. Bu oyunculari gelistirmek sart. Bu oyuncularin 4-5'i seviye atlarsa cok cok iyi bir noktaya da gelebiliriz. GS yabancilarina guveniyor ama seneye 5 yabanci sahada olacak. FB yerliler konusunda nispeten iyi ama onlarda da yas sorunu var. Biz elimizdeki jenerasyonu iyi kullanirsak buyuk is yapariz. Hele yanina Olcay ve Oguzhan gibi dogru gurbetcileri alirsak ve Antep, Kayseri gibi takimlarin oyunlarina gelip milyon dolarlar dokmezsek yolumuz gayet acik bence. Ama dogru transfer yapmak, iyi bir hocayla calismak sart. Oguzhan'i bile tesadufen kesfeden ve onunu kesmeye calisan Aybaba ile olmayacagi gayet ortada.

mmmatias dedi ki...

@theo
herkes bu oyuncuların bulunmaz hint kumaşı olmadığının farkında.
Ama mevcut piyasa koşullarında bunlardan daha iyisini gitiremiyorsan
elindekilerede çöp muamelesi yapmak ahmaklık olur işte senin anlayamadığın nokta burası.
Soruma cevap veremediğine göre bu gerçekleri sende kabul ediyor ama itiraf etmeye korkuyorsun diye düşünüyorum.

Abi zamanında Sezer Özmen müthiş , Cuma Ali yeni Cambiasso , Ali Kuçik modern futbolun uzak forveti filan diyorlardı ya.

Süper Lig'de bile oynayamıyor adamlar.

Hasan Türk , Erkan Kaş vs vs adamların da %80'inin sonu budur.Veli'yi kesemeyen adam nereye gelişecek yahu.

Ne Fenerbahçe'de ne Galatasaray'da direkt girip katkı verecek altyapı adamı yok zaten.Recep Niyaz'lar ,Beykan Şimşek'ler filan olmaz o adamlar.

Olacaksa da bu sistemsizliği içinde olmaz.

Ha Man Utd gibi 20 senedir aynı sistemle oynuyorsundur , gönül rahatlığıyla koy John O'shea'leri , Wes Brown'ları.

Ali Ece yazmış abi , Altınsay hem Hakan Çalhanoğlu'nu hem Salih'i bağlamış , Ahmet KAvalcı ,Seyit Ateş , Levent Erdoğan üçlüsü komisyon almakla suçlamışlar adamı , genç adama bu kadar para verilir mi diye arıza yapmışlar.

Kimi alacağımız değil de parası neyse verip şu adamlar ve zihniyetlerini yönetimden göndersek bundan büyük transfer yok bize.

Altınsay gelir yeni gençleri bulur.

bunu yazacağını biliyordum , şu yediğimiz golün escude ile hiç alakası yok.

dünyanın hiç bir yerinde 34 yaşında stopere 40 metre adam kovalatılmaz.kovalatırsan golü yersin.

zahmet olacak ama o pası oraya attırmayacaksın.

ben ersan , necip , mustafa'dan bahsetmiyorum.hasan türk , erkan kaş , sinan kurumuş vs vs adamlardan bahsediyorum.

mustafa'yı bugün satışa koy gs hemen talip olur sene sonunda da gönül rahatlığıyla burak'ı satar.

walla hacı ne semih kaya'dan ne danny'den , ne ujfalusi 'den kötü adam değil.

açık alan da orada rio ferdinand'da yetişemez , ricardo carvalho'da yetişemez.

Sen 3 sene önce Burak Yılmaz için de böyle derdin aga %1 milyon eminim :)

YSY dedi ki...

Samet namusluysa istifa etsin.

can dedi ki...

Su anda kume dusmeyi garantileyen Mersin'le yedigimiz gol sayisini (46) esitledik. Tarihimizin gol yeme rekoruna gidiyoruz, cok az kaldi, ha gayret. Bursa'dan 3, Akhisar'dan 4 yedikten sonra yarin Bursa kazanirsa 3.luk de gitmis demektir. Namus lafini kullanmayayim da Samet'in onuru olup olmadigini gorecegiz bugun. Yonetimin herhangi bir yonetim akli olup olmadigini da. fikret Orman'in herhangi bir liderlik yetisi olup olmadigini da. Bugun Samet'in yaninda Levent Erdogan ve benzerlerinin de biletini kesmemisse kendi biletini kesmis demektir. Orman yonetiminin basarisi olan borclarin temizlenmesi, stad izninin alinmasi, sermaye arttirimi vs. gibi seylerle ortaligin biraz toparlanmasini firsat bilip ortaya cikan tilki baskan adaylari ellerini ogusturup bekliyorlar su anda. Ya herro ya merro!

YSY dedi ki...

@theotheo

Oyuncu kalitesini yadsımıyorum fakat akhisardan 4 yiyecek kadar da kötü bir kadro olduğunu düşünmüyorum. Bu takım şampiyon olmazdı belki ama bu hallere düşecek kadar da değil.

Besiktas takimi basarili olurken kosesine sinen, ilk basarisizlikta ortaya cikip troll'luge baslayan, Besiktas'in net bir sekilde basarisiz olmasini isteyip burayi ego tatmin platformuna ceviren, gecmisine dair hic hesap vermeden gundemi kendisi yapmaya calisan bir kisiye burada, herkesin akil sagligi acisindan, soz vermemeyi uygun goruyorum.

Bu platformda yorumlari "izne bagli" da yapabilirdik Turkiye'deki diger butun blog'lar gibi. Bunu yapmayi hep reddettik, cunku buraya gelen insanlarin su "Yorumunuzu birakin" yazisinin altindaki uyarilari anlayacak kadar zekasi oldugunu -hakli olarak- varsaydik.

Bir tane troll'e pabuc birakilmayacak burada.

YSY dedi ki...

Bu arada evet namus meselesinde belki fazla kaçırdım. Sinirden yazmışım silmeyeceğimde fakat doğrusu onuru varsa demekti bu anlamda geri alıyorum lafımı.

can dedi ki...

Samet cikip oyunculari sucladi gene. Inanilmaz! Herkesten bu sekilde konustugum icin ozur diliyorum ama bu adam gercekten onursuz. Ya insan hic bir sey degilse sorumlulugu alir, yalandan istifa sinyali verir. Simdi taraftar havaalaninda, tesislerde takima saldiracak, camia paramparca olacak. Haftalar once Samet'i gorevden almasi gereken yonetimin basiretsizligi (ki burda ben de dahil pek cok insan yazdi artik bu isin bittigini Bursa macindan once) onumuzdeki seneyi de kaybettiriyor. Bu futbolcular nasil toparlanacaklar, onumuzdeki haftalar nasil bitecek! Hepimize kolay gelsin!

Evet theo. Sen haklisin. Ne desen haklisin. Ne demesen de haklisin. Yillarca bize "Fulya'da milyon dolarlar gelecek, stad yapilacak, Buyuk Baskan'dan daha iyi mi biliyorsunuz?" derken de hakliydin; "personel maasi odenmeyen kulupte..." diye tirat atarken de haklisin. Personel maasi odenmeyen kulubun nasil Drogba ayari oyuncu getirecegini anlatirken de haklisin. Fenerbahce ile Galatasaray ile fark acilmasinin tek musebbibi Demiroren'i savunurken de hakliydin, simdi onu yererken de haklisin.

Sen hep haklisin. Biz ise seni anlayamayan mankafalariz. Sen yucesin, biz asagiyiz.

Senin gibi yuksek haysiyet sahibi biri, bizim gibi haysiyetsizlerle ugrasmamali. Yakismaz sana. Bosa laf anlatiyorsun. Biz anlamiyoruz.

Hadi abi, git yoluna. Ugrasma bizimle. Caps Lock tusuna yazik.

can dedi ki...

Theotheo seninle hayat felsefelerimiz, insani degerlerimiz filan hic bir sey uyusmuyor. Bu onemli degil desek de senin bana bir soru sorabilmen icin bana daha once ettigin kufurler icin ozur dilemen, benim de kabul etmem gerekir. Ben senin blogu -isteyerek ya da istemeyerek- sabote ettigin kanisindayim. Bu sadece senin sucun degil, ben diger arkadaslarin sen soylediklerinin arkasinda durmaz, tutarlilik kaygisi gutmez, isine gelince blog yazar ve katilimcilarina aile boyu kufur edip ozur dilemezken seninle yazismalari nedeniyle onlari elestirdim, elestiriyorum. Ben blog yazari olsam blogun bu sekilde sabote edilmesine izin vermem. Bence cok da normal olmayan bir sekilde bu blogda yazmakta israrci olduguna gore sonsuza dek yorumlarinin silinmesi cok zor. Ama burdan arkadaslara bir kere daha ahlaki bir tutum almalari icin cagrida bulunuyorum. Bu blogda belli bir seviye, tutarlilik vs. olmasini istiyorsak herkesin buna katkida bulunmasi gerekir. Yok eger olmuyorsa blog yazarlari bir karar versin, izne mi baglanacak yorumlar nasil olacak bilmiyorum ama blogun karakterine sahip ciksinlar.

Mete dedi ki...

Theo
Sen geçen hafta Antalya galibiyetinden sonra bir tane yorum yazdın mı?
Yine aynı geçen hafta Sneijder Karabüke gol atınca yorum yazdın mı?
Dün Drogba için yorum yazdın mı?

Mete dedi ki...

Geçeceksin bunları birader
Seni fener maçından sonrada göremedik buralarda. Her ne hikmetse hiçbir galibiyetten sonra göremiyoruz
Bence bu kadar yeter, bu işin suyu çıktı.
Sen hangi renkliyi tuttuğunu söyle seninle o zaman burada yazışırız.

Mete dedi ki...

İyi güzel bak yıllardır yazıyormuşsun senin rengini ortaya çıkarmak da bana nasip oldu

can dedi ki...

Yonetimdan taraftar tepkisini dizginlemek icin cin ali taktigi: Lig tv'ye yonetimden haber ucur, "Samet seneye bizle degil, yabanci hoca gelecek" diye. Besiktas'in resmi sitesinde daha bir kac hafta once "Samet basarilidir" diye aciklama yapan Demiroren doneminden kalan kongre tuccari ahlaksiz yoneticiler ne olacak? Onlar seneye bizimleyse cok bir sey degismesi ihtimali yok. Sene basinda Ibrahim Altinsay ve onun, basarili ya da basarisiz olur ayri mesele, toptan yenilenme projesine karsi cikip, futbol subesinin altini oyan Levent Erdogan ve surekasi yoneticilerle calismaya devam ettikce Orman bu yonetimin yolu karanlik. Bunu en bastan beri bu blogda yazan 100 kisinin gorup de Orman'in kendisinin gorememesi de ayri bir acayiplik. Tek umidim (ki bunu da daha once konusmustuk) secimi kazanmak icin bu cetenin destegine ihtiyac duydugu ve simdi onlari tasfiye etmemek icin onunde bir engel kalmamasiydi. Ethem Sancak adli firsatci baskan adayi isleri karistirabilir o yuzden.

can dedi ki...

Goruyorum ki sonunda yorum yonetimi etkinlestirilmis. Hayirli olsun :) Umit ediyorum ki bu yazilanlarin gunlerce cikmamasi anlamina gelmez. Shelbyl disindaki blog yoneticisi arkadaslarin da biraz insiyatif almasi dilegiyle.

sozcelyk dedi ki...

Bildiğiniz sebeplerden ötürü yorum denetimi etkileştirildi. Günler veya saatler sonra değil, dakikalar sonra yeni yorumlar yayınlanacak.

Amacı blogu sabote etmek olanların kendilerine daha uygun bir yer bulması dileğiyle.

Ben de son okuduklarımdan pek hoşlanmadım tüzük tadil ve kongre ile ilgili.

Fikret Orman'ın LEvent Erdoğan ve türevlerinden kurtulmak gibi niyeti yok hatta onların hoşuna gidecek bazı maddeleri aynen koruyorken yeni yönetimde de yer alacakları hemen hemn kesin.

Yazık ya.Yani Baskın seçim yapıyorsun karşında aday bile yok ama hala böyle leş adamları listene alıp onların verdiği akılla sportif başarı arıyorsun.

Büyük hayal kırıklığına uğrarım eğer liste değişmez ise ...

Mete dedi ki...

Sezonun ilk yarısı bittiğinde 2. sırada olan bir takım ve liderin sadece 3 puan gerisinde, hocası istifa etmiş Fb'nin önünde ve defalarca liderlik fırsatlarını tepmiş bir takımdık.
Peki ne oldu sonradan?
Maalesef bu ligi devre arasında S.Aybaba ve onun peşine takılan yöneticilerin yanlış tercihleriyle hediye ettik.
Esasında o an itibariyle bence tek eksik bölgemiz sol bek ve kaleci mevkisiydi. Elbette ki arka arkaya gelen sakatlıklar kadro ahengini bozdu Almeida'nın sakatlığı hücum oyuncusu takviyesini zorunlu kılmıştı. Ancak stajyer kondisyoner-fizyoterapistlerle bu sakatlıkların da müsebbibi yine bu insanları ekibim diye getiren Samet Aybaba ve bunu onaylayan yönetimdir.
Küçük bir örnek Hamit, Amrabat gibi kazıkları yiyen Ü.Aysal Fatih'e '' Hey eleman şöyle bir kenara çekil bakayım'' deyip transferi kendisi yapmıştır. Bu paragraftaki Hoca-Başkan aksiyonunu ayrıca tartışabiliriz ki ben açıkça Türkiyedeki hiçbir hocanın vizyonuna güvenmediğim için hep başkan tarafındayım. Elbette ki başkanında vizyon sahibi olduğunu varsayıyorum. Demirören gibileri kastetmiyorum.
Neyse biz devam edelim...
Evet ilk yarı itibariyle bence tek eksik solbek idi. Hadi devre arasında kaleci bulmak zor diyelim. Ancak anlaşılmaz bir Nene sevdası ve üstelik tüm planlarını da bunun üstüne yapan bir teknik heyet işte orada kaybetti ve kazanılan herşey adeta bir domino etkisiyle yıkılmaya başladı.
Yabancı kontejanını Nene'ye ayırınca sol bek için Türk oyuncu tercih edildi, sakatlıklar vs derken içerde Gaziantep-Karabük beraberlikleri ve hocanın zırvalamaya başlaması, Ersan-Oğuzhan gibi oyuncuların taraftarın önüne atılması ve bazı oyuncuları korumasına alması, son dönemlerde kamuoyunu 3.lüğün de başarılı olduğuna inandırmaya ya da anlatmaya çalışması,yok ben aslında Webo'yu istemiştimler vs vs..
Hadi herşeyi geçtim her hafta kardeşini, kızını haber olarak görmek iyice sıktı artık.
Geçen haftaki Olcayın hareketi normal birşey miydi? Yoksa içeride tüm bu rahatsızlıklardan etkilenmiş, psikolojisi bozulmuş bir oyuncunun hareketi miydi?
Ya da bugün Fernandes gerçekten sakat mıydı?
Belli ki oyuncuların artık en az hoca kadar kafası karışık.
Sözün özü hoca bu işi kotarabilecek kalibrede değildi. Yönetim de devre arası karalarını hocaya bırakarak büyük bir hata yaptı.
Umarım bu yıldan ders alırlar...

Adsız dedi ki...

@Deniz

Çeşitli medyada önümüzdeki seçimlerle ilgili dedikodular çıktı. Eğer bu dedikodular doğruysa, tekrar: "şahsım" adına, bir taraftar olarak hamamda su dövmek istemem. Seçim olsun ve söylentiler boş çıksın ama aksi ihtimali için 2000 yılından beri tekrar tekrar aynı şeyleri düşünüp/yazmamak adına Mayıs'ın bitmesini bekleyeceğim.

Bilmem kim bilmem neden rahatsız olmuş, o buna kızmış öteki şunu düşünmüş. Gına geldi. Kendisini hiç desteklemedim ve Kaşımpaşa yönetimine girmesini de gayet yadırgadım ama süregelen sürecin ortasında yaptığı bir yorum, o yorum özelinde, gayet yerinde olmuş (bu siteyi inandırıcı bulmam ama doğrudan bir quote var):

http://www.kartalhaber.com/haber/13072068/ihsan-kalkavandan-zehir-zemberek-sozler.html

Hayırlısı olsun. Umarım Mayıs'tan sonra görüşürüz.

Not: Hiç sevmediğim bir tarz olsa da: Dentinho, Niang, vs. Gekas'ı görmek için teleskop mu lazımdı.

@Mete

Alakası bile yok dostum.

Eywalla takımda çok iyi bir yardımlaşma vardı , takımdaşlık vardı olan biten buydu.

Beşiktaş bugünki kadar net pozisyona giriyordu ama atıyordu , bugün ki kadar pozisyon verip gol de yiyordu.

Bugün özelinde gol atamadı ortalama yediğinden moralin de düşmesiyle 2 gol fazla yedi.

Beşiktaş'ın taktiksel durumu hep böyle içler acısıydı.

Taa ilk yarıda 3-3 biten Bursa maçından beri S.O.S veriyor takım.

Kayseri maçından beri yazıyorum Beşiktaş yarrak gibi oynuyor diye.

Ya bir Aliou Cisse transferine bakıyordu kurtuluş ya. Bedavaya yapılacak bir transfere bakıyordu.

Beşiktaş'ın en büyük sorunu içindeki rantçı , örümcek beyinli , hain kongre ağalarıdır.

Fikret Orman 2. kez bunları yönetime alıp bir de isteklerine boyun eğerse bu takımı Yıldırım Demirören'den sonrasında yeniden yapılandırmasının hiç bir anlamı kalmayacak.

Mete dedi ki...

@Övünç
Yönetim konusundaki fikirlerine katılıyorum
Ancak sezonun ilk yarısında oynanan oyunla ikinci yarısındaki oyunun arasında hiç fark yok demek ya da ilk yarı ve ikinci yarıdaki farkı sadece çizgiyi geçen ya da geçmeyen topa indirgemek bence pek olmamış.
Elbette ki o zaman da oynanan oyunun eleştrilir tarafları vardı ama toplanan bu kadar puanı şans diye nitelendirmek acımasızlık olur.
Mesela bir çırpıda sayacağım 0-0 Trabzon maçı, 0-3 Bursa maçı, hatta kazandığımız Sivas ve hatta geçen haftaki Antalya maçının ilk devresinde oynanan oyunların hiçbirini sezonun ilk yarısındaki maçlarda görmedik.


can dedi ki...

Acikcasi sene basindan beri Samet Aybaba'nin takima olumlu katkisi olan tek konu takimdaslik ruhu idi. Besiktas kazandigi, liderlik sansini teptigi vs. haftalarda da bundan cok iyi bir oyun oynamiyordu; kenardan mac kazandiracak tek bir taktik hamle gelmiyor, genc futbolcular teknik, mental,veya fiziksel olarak ilerlemiyor, sahada calisilmis organizasyonlar sergilenmiyor, takim savunmasinda bir arpa boyu yol alinamiyor, duran top organizasyonlari Fernandes'in ayagina, atak organizasyonlari Almeida'nin pivotluguna endeksli duse kalka yol aliniyordu. Ne degisti derseniz? Tabii ki takimin teknik ve tip heyetindeki komik zafiyetlerin de etkisi ile yasanan anormal miktardaki sakatlik, berbat devre arasi transferlerinin takima hic bir katki yapmamasi, Holosko basta, sozlesmesi yenilenmeyen Hilbert arkada olmak uzere bazi oyunculardaki felaket form dususleri, Samet'in "gizli" hedef zavalliligi, ama daha da onemlisi Samet'in mide bulandirici basin aciklamalarinin da etkisiyle takim ruhunun kaybolmasi: Haftalardir sayikliyorum, takimin nerdeyse tamaminin hocayla sorunu var. Ama butun bunlardan daha onemli bir gercek var. Biz bu haftaya kadar ilk yarida topladigimiz puanin aynisini topladik. Sorun ilk yarinin aksine Fener ve Cimbom'un surekli kazanarak puan farkini acmasi ve zirve yarisindan kopan takimin motivasyonsuzlugu. Son haftalarda yasanan bunun "dogal" bir sonucu. Dogal tirnak icinde, cunku bu hocanin ve yonetimin miyoplugu ve beceriksizligi. Ben bu seneki kadar sampiyonlugun altin tepsi ile Besiktas'a sunuldugu bir sene daha hatirlamiyorum. Eger sene basindaki kadro planlamasindaki fahis hatalar (Hasan Turk kosar diyerek alternatifsiz Ernst’in ve cok para aliyor diye kadrodaki en iyi stopper Egemen’in gonderilmesi, berbat bir kaleci ve super ligde oynamasini imkansiz kilacak bir hiza sahip olan bir stoper transferi), teknik director faciasi ile son dakikalarda bedavaya kaybedilen puanlar, uzerine bir de devre arasinda tanidik menajerlere kiyak cekmekten baska aciklamasi olamayacak, verdigimiz paralara yazik Suzen, Niang, Dentinho, Kurumus (3 forvet, 1 gol) transferleri olmasa bu berbat sene tipki Fener’de Daum’un ilk senesi gibi sampiyonlukla taclanabilirdi. O zaman da forumlarda Altinsay diye bagrisan gunubirlikci taraftar toplulugu padisahim cok yasa diye bagirirdi sadece. Oysa ki sene basinda Altinsay’in onerdigi Van Gaal altinda yepyeni bir genc kadro olustursak ve maya tutsa belki de onumuzdeki on seneye damga vuracak bir takim izleyecektik. Mesela Gokhan Suzen sakasina verilen bonservis bedeliyle Oguzhan, Salih Ucan, Kerim Frei, arti supriz yumurta orta sahasi.

Ama butun bu olanlar longue duree problemleri Besiktas’in. Uzun uzun tartisacak yerim ve sabrim yok su anda ama Besiktas’in su andaki kadrosunu son yillarda bonservissiz gonderdigi ve (cogu da super ligde) aktif oyunculardan olusturacagimiz bir kadro ile kiyaslamak yeter.

Kaleciler: Hakan Arikan, Korcan

Defans: Egemen, Serdar Kurtulus, Sezer Ozturk, Mehmet Sedef, Ibrahim Kas, Zapo, Gordon

Orta saha: Ernst, Cisse, Orhan Gulle, Aydin Karabulut, Erkan Zengin, Tello, Quaresma, Simao

Forvet: Bobo, Burak, Nobre

Bunlar sadece ilk aklima gelenler. Hadi Simao ve Quaresma’yi gereksiz tartismalara girmemek icin cikaralim. Bu kadro Besiktas kadrosundan bence daha iyi ve dengeli bir kadro. Burak’in 19 gol, Bobo’nun 15 gol, Nobre’nin 13 golle Besiktas’in forvetlerine agir bir fark attigini da ekleyeyim. Besiktas’in ne hikmetse gene Ibrahim Altinsay’in gorev basinda oldugu 100. Yildan beri bir futbol akli yok. Hatta akil ne kelime, tamamiyla deli sacmasi bir bicimde yonetiliyor. Bu gidisat durdurulamazsa iki seneye Fernandes, Almeida, Hilbert gitmis, yerleri vasat oyuncularla doldurulmus, ama takimin genclestirilmesi, yeni bir omurga olusturulmasi konusunda tek bir adim bile atilmamis olacak. Ne yapmali?

abi olaya tek taraflı bakıyorsun.

eywalla beşiktaş ilk yarıya göre kötü de rakiperi iyi ? onu ne yapacaz ?

İlk yarıdaki Akhisar maçında staddaydım.5 dakika da Beşiktaş oldu ama Gekas o zaman Akhisar'da olsaydı Akhisar o maçı da alırdı.

Beşiktaş'ın ortaya koyduğu şey hep aynı abi elbet fark var tempo farkı var , iştah farkı var ama oyun farkı yok.Diziliş aynı oyuncular aynı hatalar aynı yenilen goller aynı.

Bugün sadece 3 tane Akhisarlı'nın geldiği kornerde gol yedik , hem de çok rahat bir gol.

Gerçekten bugün Beşiktaş'ın müthiş bu takım dediğimiz ilk yarıdaki takıma en yakın maçıydı.

Bireysel anlamda daha fazla defansif hata vardı.Epeyce net gol kaçtı.Sonuç bu.Bugün Beşiktaş bu maçı 5-1 filan da alabilirdi.

Beşiktaş'ın maçları bu sene hep bu çizgide geçti.

Biz değil miyiz abi 3 olmadan rahaylayamıyoruz diyen ? Neden diyoruz bunu ?

Beşiktaş 2. yarıdaki hiç bir maçına iştahlı şekilde çıkmadı zaten.

Kafa siktin diyeceksin ama yazıyorum her yerde bu takım Tutturcup'ta çok kötü sinyaller veriyordu diye.

Sonuç olarak elde ederinin çok altında puan almış bir kadro var bence.Kaçırılmış onlarca fırsat var.Boşa gitmiş bir sezon var ve muhtemelen boşa gidecek bir başka sezon var ...

Mete dedi ki...

İkinci yarı rakiplerin kadrosunu güçlendirirken sen forvete S.Kurumuş alıyorsun, burada sabah-akşam eleştirilen Uğur Boral'ın yerine ondan daha beter G.Süzen alıyorsun, bunlar yetmezmiş gibi tüm ara transfer sezonunun zamanını Nene,Volkan Şen, Ozan İpek vs gibi adamlara harcayarak son gün twitterdan aylardır oynamayan Niang'ı ve Dentinho'yu alırsan elbette ki rakiplerine bu şekilde karşılık veremezsin
Neyse... aslında bu sezon yönetim için en rahat sezondu ve finansal kısmındaki nispeten düzelmeleri saymazsak geri kalan mevzularda tüm kredileri tükettiler. Önümüzdeki yıl taraftar bu kadar sessiz kalmaz, bu yıldan gelecek yıla takım adına oluşturulmuş bir temel de yok. Sahamızın da inşaat halinde olmasını hesaba katarsak daha zorlu günler bizi bekliyor. Umarım yanılırım.

Unknown dedi ki...

dünya kadar kademe hatası yapan Ersan Beşiktaşın stoperi olamaz. A2'deki Ömer Arslan çok çok daha iyi. Ersan gibi tezcanlı değil, her topa zıplamıyor.
Hilbert'i sağ açık oynatsınlar, o da rahat etsin biz de rahat edelim artık.
Gökhan Süzen'den sol bek olmaz.
Necip'ten önlibero olmaz, göbekte iyi gider ama
Veli'den futbolcu olmaz.
Holosko Beşiktaşta oynamak için daha çok feda demeli, hatta klübe para vermeli.
Olcay'a diyecek bişey bulamıyorum. kötü diyorum sonraki hafta coşuyor, iyi diyorum sonraki hafta sahada ne yaptığı belli olmuyor. Ben böyle dengesiz futbolcu görmedim, bazen imkansızı yapıyor bazen 2 metre yanındaki adama basit bir pas atamıyor.
Samet Aybaba şuana kadar Beşiktaşı çalıştırmış en kötü, en çağdışı, en vizyonsuz adam. Gel gör ki belki de benim hayatım boyunca kazanamayacağı parayı 1 senede alıyor Beşiktaştan (1.400.000 tl).

can dedi ki...

@ Semih
Nerdeyse her dedigine katiliyorum. Ama Hilbert'i aman sag acik falan oynatmasin kimse. Bugun sanirim Besiktas kariyerinde yaptigi tek isabetli ortayi izledik. Bir de Ersan konusunda kararsizim. O sakatliklardan sonra bir daha agzimiza bal caldigi o meshur 10 maclik performansini sergileyebilecek mi bilmiyorum. Pozisyon bilgisi zaten ust duzey degil de sanki fiziksel olarak da cok yetersiz durumda ve kafaca da rahat degil. Samet Aybaba ise benim futbol izledigimi hatirladigim 30 yil icinde gordugum en zavalli teknik adam portresini ciziyor. Isin korkunc yani Aybaba Schuster, Tayfur, Carvalhal felaketlerinden sonra bile siritacak kadar kotu. Bir teknik adamin bir tek ozelligi olmaz mi begenecegim, ya da en azindan sempati duyacagim. Adam medyayla iliskilerden, taktik zekaya, scouting'e kadar her seyde berbat. CM'de bazi teknik adamlar vardir, Bu ne an saka mi dersin, her stati 1-2'dir. O hesap. Samet'in zavalliligini kirmizi forma uguru ile birlikte hatirlayacagim hep. Sanirim butun sene takimi kirmizi forma ile izleyip yabancilasmaktan, ya da artik Demiroren travmasinin ustune bu seneyi de yasayinca mi ne Bursa'dan sonra ve bugun hic uzulemedim bile. Daha ziyade Mete gibi ben de gelecek icin kaygiliyim. Sirtlan Ridvan Besiktas'in medyadaki en buyuk destekcisi ya aylardir, herhalde ucurumdan asagi gidiyoruz.

Unknown dedi ki...

Futbol şube sorumlusu İbrahim Altınsay, sportif direktör Önder Özen, teknik direktör de Zico olmalı. Zico ve Önder Özen çok uyumlu çalışıyorlar, Ali Ece bir programda Zico Brezilya teknik direktörü olsaydı Önder Özen yardımcısı olucaktı demişti. Bu ekip Beşiktaşta kesinlikle çok başarılı olur.

can dedi ki...

@ Semih
Ali Ece, McGregor'in sahane bir kaleci oldugunu da soylemisti. Ben sahsen kendisine butun sempatime ve futbol konusundaki bilgisine saygima ragmen Ali Ece'nin futbolcudan anladigina dair bir emareye sahip degilim. :) Zico konusunda da kafamda cok fazla soru isareti var. Fenerbahce'deki basarisi disinda hic bir olumlu veri yok teknik direktorlugu hakkinda ve Fener'deki basarisini bizde tekrar edeceginden supheliyim. Onder Ozen'i tanimiyorum ama NTV'de defalarca izledigimde cok etkilendigimi soyleyemem. Ibrahim Altinsay'in ise artik bu yonetimle calisacagindan cok supheliyim. Ama tabii ki bahsettigin ekiple Samet'i kiyaslamak bile komik olur. Umarim bu isimlerle degilse bile gercek bir futbol yapilanmasinin kurulmasini izlemek mumkun olur Besiktas'ta.

Deniz dedi ki...

Zico Brezilyalılar'ın egemen olduğu Fenerbahçe kadrosunun kafasının rahat olmasını sağlayarak Alex'in, Deivid'in, Carlos'un vesairenin en verimli hale gelmelerini sağladı bana kalırsa sadece. Bu yüzden ben de brezilyalısı az kadromuzda Zico'nun net bir fark yaratmayacağını düşünenlerdenim. Ha, bokuyla kavga etmez, futbolcularını satmaz, şapkadan tavşan çıkarmaz. Bunlar yeterli olur dersek orası ayrı. Ama bu mu artık istediğimiz?

Yönetimin karar vermesi lazım ne istediğine.

Günü mü kurtaracağız yoksa geleceği mi ?

Günü kurtaracaksak eğer bir numara her zaman Lucescu ama o da sözleşme yeniledi.Gerets'te burada önemli opsiyon olur.

Geleceği kuracaksak ki ne taraftar bazında ne yönetim bazında hiç bir zaman bu kadar dirayetli olmadık , Tigana olabilir , Laudrup olabilir , hatta Fuat Çapa bile olabilir.

Ha ikisi aynı anda yapılabilir mi ? Bu transfer bütçesi ve yaklaşımıyla imkansız.

Adamın genç oyuncuya bu kadar para verilir mi dediği adamlara bak ya biri Salih Uçan diğeri Hakan Çalhanoğlu ...

Mete dedi ki...

Öncelikle Beşiktaş'ın herhangi bir çocuğu uzunca bir süre bu takıma gelmesin. İsmi hangi efsane olursa olsun.
Esas soru yönetim yeniden yapılanma mı, yoksa yarışmacı bir takım mı diyecek.
Bana kalırsa tüketmiş oldukları kredi sebebiyle bu riski alamazlar. Piyasa şartları da bunu kabul etmez.
Önümüzdeki yıl büyük ihtimal Olimpiyat statında oynanacak maçları nasıl dolduracaksın?
Yine Feda dersen bunu hangi kitleye anlatabilirsin?
Sahada genç oyuncuların oynadığı bir Beşiktaş'ın tribünleri her zaman dolar dönemleri bitmiştir artık. Taraftar profili ve futbol endüstrisinin değişmiş olduğunu kabul etmemiz lazım.
Tüm bu şartları alt alta sıralayınca yönetimin mesela M.Denizli gibi bir isim ile anlaşacağını tahmin ediyorum. Daha doğrusu eylem,söylem ve stratejileriyle Türk olarak zaten o statı ligin sonuna kadar dolduracak tek isim de Mustafa Denizli'dir.
Şahsi fikrim hem yarıştıran, hem de yapılandıran bir antrenör olması. Türk antrenör olarak oyunculara level atlattırabilen, şapka-tavşan işlerine girmeyen, egosuna hakim, oyuncu ve taraftar ilişkileri gayet iyi olan Şenol Güneş doğru bir seçim olabilir.

YSY dedi ki...

Abi katiliyorum, mümkünse eskı beşiktaşlı kimse gelmesin takımın başına. Tecrübeli mümkünsede yabancı olsun gelsin takımın başına. Alman hocaları beğeniyorum.

Unknown dedi ki...

evet abi kesinlikle yerli teknik direktör istemiyorum bende. hele beşiktaşın çocuğu muhabbetinden tiksindim artık. Jupp Heynckes'i falan ikna etseler, iyi bir de sportif direktör bulsalar ne güzel olur. sportif direktör artık şart oldu. futboldan ve futbolcudan anlamayan yöneticiler samet aybaba gibi adamların transferlerine güvendikleri için bu hale geldik.

theotheo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

Senol Gunes veya Ersun Yanal'dan baska benim aklima gelen Turkiyeli hoca yok. Bosta olan ama ikna edilmesi biraz zor olabilecek Gunes en azindan basarisiz olsa bile gerisinde level atlamis Cenk, Mustafa, Ismail, Necip, Oguzhan, Muhammed ve digerlerini birakir. Eger atlayamayan varsa da atlamayacagindan emin bir halde gonderebiliriz artik. Eger Gunes Altinsay beraber calisabilseler guzel olabilirdi.

Onun disinda Gerets de fena bir isim degil, en azindan yarismaci bir takim yaratmak ve futbola benzeyen bir seyler izletmek icin. Ama herhalde en dogrusu once izlenilecek kurumsal stratejiye karar vermek. Bir futbol akli getirip, teknik direktor secimi de dahil her seyi ona mi teslim edecegiz; yoksa bu isleri kotarabilecek bir hoca getirip, onun mu bizi kurtarmasini bekleyecegiz? Bir koca sene gecti ve biz gecen seneden bir adim ilerde degiliz. Ne kadar utanilasi bir tablo Orman yonetimi adina! Ve Ovunc'un daha once belirttigi gibi isleri duzeltebileceklerine dair pek de isik vermiyor Orman yonetimi.

BJK4EVER dedi ki...

Gecen 2-3 senede kaliteli kadro vardi da ne oldu? Guti quaresma simao almeida ferrari fernandesli takim 2 defa 4. bitirdi ligi.

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

galatasarayın bu sene kaliteli kadrosu var cl de şampiyonlar ligine çıktı ve ligde şampiyon oldu.

fenerbahçe ligde 2. oldu uefada yarı finale çıktı onların da kaliteli kadrosu var.

nası oldu?

can dedi ki...

@ Bjk4ever
Abi ne olursun bari sen yapma! Bu tip yorumlara cevap vermeyelim artik. Sen mantikli mantikli konusuyorsun da bir ise yaramiyor ki.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
can dedi ki...

@ bjk4ever

Blogdas soyledigimde gercekten cok ciddiyim. Belki takip etmissindir burda gunlerdir donen tartismayi. Dun bir insanin istemli veya istemsiz olarak yuruttugu blog sabotaj cabasi oyle bir suzeye geldi ki blog yazarlari en sonunda yorumlara admin onayi sarti getirmek zorunda kaldi. Bu blogdaki tartismalarin, muhabbetlerin vs. saglikli bir sekilde yurumesi icin bizim kendi oto-denetim mekanizmalarini yurutmemiz sart. Bu sayede kimseye ekstra yasaklar gelmeden, yorumlar onaylanmak zorunda kalmadan blog herkese acik kalabilir. Bir sosyopat kuyuya tas atmis, 20 blogdas cikartmaya ugrasmis durumuna gelince isler, en sonunda sosyopatin agiz dolusu kufurler savurdugu bir yere surukleniyoruz. Ne muhabbetin ne de baska bir seyin zevki kaliyor. Bu blogun sabote edilmeden, acik yorumlara kapatilmadan devam etmesini istiyorsak herkes tasin altina elini sokmali. Sen de cok uzun zamandir bu blogu takip eden ve yorum yazan birisin, dolayisiyla senin de neredeyse blog yazarlari kadar sorumlulugun var burda. Selamlar.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
onderizo dedi ki...

Bu ne saçma örnekler lan tavuk dönerci theo. Aylardır burda ahkam kesiyorsun yıldız oyuncu varsa kesin başarı vardır diye şimdi yıldızı alırsın kimyası tutarsa belki olur diyorsun kendinde çelişiyorsun ''aslan''

Mete dedi ki...

Yabancı hoca olarak Hector Cuper alternatifi de olabilir bence.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
onderizo dedi ki...

İşte senin beynine göre kaliteli oyuncu eşittir ismi duyulmuş adamlara para bayılmak. Yanlış yoldasın

theo

sor bakalım messi'ye teknik direktör 10 gün kampa almaya kalksa ne olur ?

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Mete dedi ki...

O değil de bu fikstürle İBB küme düşer. :))

Unknown dedi ki...

Sevgili theotheo
toplamda gecen yil 93.4 m tl
buyil 64,1 ml tl futbolcu maas odemeleri

can dedi ki...

@ Mete
Yorumundan sonra baktim da hakikatten IBB gitmis. Alttakilerle hic maci olmamasini gectim, Trabzon disinda ilk 5'le oynuyorlar paso.Diger butun takimlarin da Mersin'le, ya da beraberlige oynayabilecekleri kendi aralarinda maclari var. Avci gider gitmez batti takim. Carvalhal'in de cok buyuk payi var bu batista tabii. Sene basinda IBB'ye geldiginde kendisini cok begenen bir arkadasla iddiaya girmistik, ben IBB'yi tepe taklak asagi surukleyecegini, o ise Carvalhal'i gonderdigimize cok yanacagimizi iddia ediyordu. Hakli ciktim diyecegim ama Samet'in tum zamanlarin en cok gol yiyen Besiktas'ini yaratmasina 4 mac, 3 gol kalmisken o da hakli cikmis galiba :)Bu arada Akhisar macindan sonra kongre faresi Levent Erdogan'i goren oldu mu? Kendisinin gecen hafta filan kulubun sitesinde Samet'i basarili buldugunu filan belirten aciklamalari vardi da.

can dedi ki...

@ Mete

Hector Cuper aslinda hic fena top oynatmiyordu ama Ordu kume dustu, nasil kabul edecek taraftar bu ismi bilemem. Sonucta Ordu'yu calistirmadan once gelse cosardi bir suru insan da simdi...pek bilemiyorum.

can dedi ki...

@ unknown

Maaslarin bu kadar dusmus olmasina cok sasirdim. Ben de devre arasi transferlerinden sonra maas dengesini cok bozdugumuzu dusunuyordum. O zaman butce yonetimi oldukca basarili olmus. Hele ligde ayni seviyede kaldigimizi hesaplarsak. Once yok lan olmaz o kadar fark dedim, yuzde 30 kusur cunku. Ama sonra hesap yapinca Quaresma 3,75, Simao 2,5, Bebe, Sidnei ve Edu 1'er kusur, Egemen ve Ernst 2'ser kusur, Rustu 1,5 filan derken bayagi ediyor. Ama kaynak ne bu rakamlar icin? Ben devre arasi transferlerinin katildigini dusunmuyorum buna.

Mete dedi ki...

Can
Orada neler oldu ben de anlamadım. Takım ilk başlarda oldukça iyi giderken kendi takım otobüslerini taşladılar felan derken bir anda tepetaklak gittiler.
Bu yıl tüm takımlardaki, tüm hocaları kariyer sıralamasına koyarsak reel olarak 1 numarada olduğu gözden kaçmasın.
Şu işe bakarmısın arkadaş Ordu'nun hocası Hector Cuper, bizimkisi Samet Aybaba...

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Drogba senelik 4 milyon + 2 milyon "imza parasi" aliyor. Yani yillik 6 milyon Euro.

http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=257867

Sneijder yillik 3.2 milyon Euro + 1.3 milyon "imza parasi" aliyor. Yani yillik 4.5 milyon Euro.

http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=257244

(Bu imza parasi muhabbeti muhasebe hilesi. FIFA kriterlerine uymak icin "oyuncu maasi"ndan farkli kalemde yaziyorlar maaslari.)

Sirf bu iki oyuncunun maasinin toplami 10.5 milyon. Bunun yanisira Furkan Ozcal'a yillik 700 bin Euro veriyorlar mesela (hani Muhammed'e 600 bin lirayi cok buluyoruz ya, kiyas olsun)

http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=235877

Mesela Cris'e yillik 1.25 milyon Euro odediler. Biz Escude'yi daha cok oynattik ondan.

http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=235555

Melo 2.9 milyon Euro: http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=229529

Ki hepsinin mac basi ucreti var en az 20 bin Euro, onlari saymiyorum simdilik.

Amrabat 1 milyondan baslayip her sene 100 bin zam aliyor: http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=224207 Tabii onun da mac basi ucreti var.

Burak senede 2.3 milyon Euro aliyor. Arti mac basi. http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=224127

Hamit Altintop yilda 2.9 milyon Euro + 25 bin mac basi aliyor: http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=223477

Sabri 1.25 milyon Dolar: http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=221171

Umut kiralik geldi, 1.25 milyon Eur da o aldi: http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=219030

Simdiye kadar saydigimiz adamlar takimin yarisi etti, 30 milyon Euro'yu bulduk. Geri kalan herkese ortalama 1 milyon Euro versek (ki Furkan 700 bin Euro aliyor), 50'yi buluyor toplam maas.

Yani dedigim su: GS ile BJK'nin oyuncu maaslari kiyaslanamaz bile. Ha, kuluplerin elde ettigi gelirler de kiyaslanamaz. Ama "X su kadara takim kuruyor, biz kuramiyoruz" manasiz ve matematige aykiri bir arguman.

Riera da 3 milyon Euro cukkaliyormus:

http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=168822

Engin Baytar 1.1 milyon Euro: http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=166858

Eboue bundan sonra 2.2 milyon Euro arti mac basi tabii ki: http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=166335

Muslera senelik 2 milyon Euro: http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=161829 (bak bu muthis bir is iste)

Gokhan Zan'a 700 bin Euro veriyorlarmis la ahaha: http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=160165

Selcuk da senede 2 milyon Euro: http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=157605

Simdiden 40'i bulduk ha.

8 yillik enkazin sonucu bu. Bu sene futbolcu ucretlerini indirilecek, genc futbolcu kazanmaya bakilacakti. maksimum 300 bin Euro'dan 5 genc bagla, biri tutsa kardasin, hicbiri tutmasa 1.5 milyon Euro bir Escude eder.

Bizim Levent Erdogan zihniyeti sag olsun, biraz da konjonkturun lanetiyle, devre arasinda "gunu kurtarma" transferleri yapip bosu bosuna zarar ettik.

Gene de kardayiz. Hic yoktan iyidir.

Avrupa Ligi'ne gidebilirsek, 8 senelik enkazin 2 senesini 1 senede kaldirmis oluruz. Bir de kankaciliktan kurtulur isek, 2 senede yolun yarisini geldik demektir. Sermaye arttiriminin basarili olmasi da gayet guzel bir gelismeydi, unutmamali.

Ondan sonra bizim tavan ucretimiz de artmaya baslar.

Ama batakliktan cikarken sana uzatilan sopaya "bu da cok inceymis ya" demezsin. En azindan tutunacaksin ki nefes alasin.

can dedi ki...

@ onderizo

Saatlerdir, duruyorum duruyorum gene gulme krizi geliyor donerci lafini dusundukce.

can dedi ki...

Galatasaray'da inanilmaz yuksek ucretler var. Son senelerde har vurup harman savurma isinin bokunu cikardilar. Riera yanlis hatirlamiyorsam mac basi haric 3,5 aliyor. Asrin kaziklarindan biri kesinlikle.

Galatasaray'in gelir gider dengesi o kadar negatif ve toplam borcu o kadar yuksek ki nasil toparlayacaklar bilemiyorum. Bu sene basarili oldular CL'de ve ciddi gelir elde ettiler ama hele ki Drogba davasini kaybetmeleri durumunda nasil toparlanabilirler bilmiyorum. Cunku onumuzdeki senelerin gelirlerini kirdirmis durumdalar hep ve usulsuz bir bicimde yaptiklari sermaye arttirimi ellerinde patladi. Su anda basariya endeksli maddi durumlari sadece. Boyle ne kadar doner bu carklar, sonra ne olur bilemiyorum.

Unknown dedi ki...

@can
kaynak kap verilerimiz
tweeter da kerem akbas tada bulabilirsin futbol finansı üzerine verileri yorumluyor.
Yönetim bütce konusunda bütce yapılandırma,finans idaresi acısından o kadar imkansızlıga ragmen
ama brans yonetimleri konusunda kesinlikle basarısızlar her bransa o işten anlayan adamlar lazım (altınsay,ihsan bayülken vs)

onderizo dedi ki...

@can

Beni yanlış tanımanı istemem ama bazı adamlar laftan anlamıyorsa biraz onun dilinden konuşmak lazım

Bu arada NTVSPOR'a göre Gladbahın hocası Favre ile görüşüyormuşuz pek bilgi sahibi değilim bilen anlatsın

can dedi ki...

@ onderizo

Ben politik dogrucu bir uslupla da pek bir ilerleme gosteremedim rehabilitasyon surecinde. Bence malum kisinin absurd tiyatroya donusturdugu ortama iyi gitti bu lakap.

can dedi ki...

Favre daha yeni sozlesme yenilemis. O yuzden o is olmaz gibi. Sorun gene birbirinden cok farkli tipte teknik direktorlerin gundeme gelmesi. Kim hangi kritere gore seciyor bu isimleri? Bu arad Rijkaard ismi icin ne dusunuluyor?

onderizo dedi ki...

@can
Total futbol Türkiye ligine gitmiyor sanki ya bunu Schusterde de Rijkaarda da gördük. Bir Magath veya Favre tercihi çok daha iyi olur gibi

can dedi ki...

Muahmmed'in sozlesme sartlari ile ilgili daha onceden bahsettigim problemi demiroren'in sesi milliyet hemen kasimaya baslamis. Ve de kasirlar tabii ki. Muhammed'e 600.000 lira verilirken Necip 800.000'e oynuyormus. E maaslarin dengelendigi bir sezonda hakikatten nasil olacak bu isler?

Yorum Gönder

Ara