.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Aralık 2012 Pazartesi

Çamur At İzi Kalsın


Haftasonu Beşiktaş'la Galatasaray arasında, engelliler basketbol maçı oynandı. Normal şartlarda ülkenin umrunda bile olmayan müsabaka, tribün olayları nedeniyle bugün manşetlerde. Maçtan önce pankart mevzuundan başlayan itiş kakış daha sonra polisin de dahil olduğu bir kovalamacaya dönüşüyor ve nihayetinde maç yarım kalıyor.

Olay ilk patladığında, birçoğunuz gibi ben de twitter'dan gördüm mevzuyu. Galatasaraylılar koridora yığılmış kırık dökük tekerlekli sandalyeler paylaşıyor, bu ve benzeri fotolar üzerinden Beşiktaşlılara giydirdikçe giydiriyordu. Ne vandallığımız kaldı, ne hayvanlığımız, ne engelli döven pislik holiganlar olduğumuz. Fotolara baktıkça insanlığımdan utandım, ulan dedim böyle şey nasıl olur. Sonra yavaş yavaş görüntüler düşmeye başladı. Görüntülerde Galatasaraylılar vardı. Koridorda Beşiktaşlılara ellerine ne geçerse sallıyorlar, kenardan buldukları yangın tüpünü etrafa sıkarak saçma sapan hareketler yapıyorlardı. Beşiktaşlılar kadrajda yoktu ama Galatasaraylıların yukarı doğru attıkları maddelerin geri iade edildiğine bakılırsa, onlar da yukardan bi şeyler sallıyolardı. Olay bi taraftar kavgası gibi görünüyordu ve daha saldırgan olan taraf Galatasaraylılardı, en azından şimdiye kadar ortaya çıkan görüntülerde bunlar görünüyor. Ancak ne engelli sporcu döven Beşiktaş taraftarı vardı, ne de tekerlekli sandalyeleri kıran siyah beyaz holiganlar. Sandalyelerin zaten orda durduğunu, polis tarafından üstüste yığıldığını öğrendik sonra. Görüntülerde de Galatasaraylı sporcu döven hiç kimse göremedik.

Velhasıl; ben işin kim haklı kısmında değilim. Böyle meselede hak hukuk da aranmaz zaten. Tribünde mevzu olmuştur, bi şeyler sallamışsındır, kafana bi şeyler gelmiştir, mevzu kapanır gider. Ben işin, Galatasaraylıların yarattığı kamuoyu kısmındayım. Daha önce bunun aynısını Ebouye meselesinde yaptılar. "Beşiktaşlılar, Ebouye'ye maymun tezahüratı" yaptılar diye ortalığı yıkıp bizi ırkçılıkla suçladılar. Sonra ortaya çıktı ki, statta fuck you Eboue diye bağırılıyordu. Tabi bunun üzerinde kimse özür falan dilemedi, çamuru attılar izi kaldı. Benzer bir olay şimdi yaşanıyor. Ortaya çıkan görüntülerde tekerlekli sandalye kıran, engelli sporcu döven Beşiktaşlı taraftar yok ancak Galatasaraylılar bu yalanın üzerinden ekmek yeme derdinde. Şimdi de, vicdansız-gözü dönmüş- insanlıktan çıkmış Beşiktaşlı holiganlar çamurunu atıyorlar ki izi kalsın.

Yapmayın beyler. Bunlar tehlikeli işler. Bunlar tribünleri birbirine iyiden iyiye düşman eden işler. Çamur atmayın, o çamur bize yapışmaz. Ya çıkın özür dileyin, ya da biz yalanlardan ekmek yemeye çalışıyoruz diye itiraf edin herkes de onu bilsin. 

13 Yorum:

mehmet dedi ki...

http://i.sabah.com.tr/sbh/2012/04/18/IcerikResim/780221023500.jpg evet haklısın eboue konusunda

BJK4EVER dedi ki...

Once stattaki tum BJK taraftari irkci tezahurat yapti diye ortaligi ayaga kaldir, sonra oyle olmadigi anlasilip got olunca da 1 saniyelik ne oldugu belli olmayan 1 kisinin yaptigi harekete bakarak piskin piskin uste cikmaya calis.

Got oldun, bari gotlugunu bilip otur asaga. Hala dansoz gibi kivirip uste cikmaya calisma.

Got ola ola iyice gotlestiniz, bak yine BJK'liler engellilere saldirdi diye uydurdunuz, yine got oldunuz. Gotlugunuzu bilin susun oturun kenara arkadas.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Got olmak bagimlilik yapar, o yuzden Gs taraftarinin bu hastaliktan kurtulmasi kisa vadede mumkun gozukmuyor...

Kartal Bafiler dedi ki...

Çok camialarla karşılaştık yıllar içerisinde, en sinsisi rengi en bozuk olanlardı...Sarısı bol...

bacon1903 dedi ki...

Bu olaylari cikaran kusura bakmasin erman toroglunun dediklerinin aynen gecerli oldugunu gosteriyor!!!Bjklilar varsa bunlarda kimse kusura kalmasin erman toroglunun dedigi gibidir.Gsli arkadaslar cikip yok siz oylesiniz biz boyleyiz felan demeyin sizi turkiye degil butun dunya taniyor.2 leeds taraftarinin ustune sizin 2.tura cikmaniza buyuk katki veren tabiki kendi cikarlari dogrultusunda manunun havalimaninda karsilanmasi!!!Bu arkadaslar sadece sizde yok fbdede tsdede ne yazikki bizdede var!!!Sadece siz dunya tarafindan kabul gormusunuz.Aman dikkat sinirlerinize hakim olunda arenanin koltuklarinada sulanmayin!!!???

bacon1903 dedi ki...

Su sike davasinda utanmadan cikip temiz lig istiyoruz dediler ya orasi benim icin son noktaydi???Temiz lig istiyolarmis!!!Gs bu ulkeye sikeyi getirmis!!!Bunlar temiz lig istiyolar!!!

JimmyLue dedi ki...

Lig Tv 'de Samet Aybaba'nin konuk oldugu $ansal'in sundugu programi izledim.
Samet Aybaba kendisi hakkinda dusunduklerimi o kadar degistirdi ki bu kisa zamanda; bir defa kimsenin olmadigi kadar samimi ve gercekci.

'Hangi maci tekrar donup oynamak isterdiniz?' sorusuna direkt Fb maci dedi. O macta oyunculari degisik mevkiilerde oynattigini ve bir bakima bunun hata oldugunu kabul etti.
Takim icin 'Bu kadar kisa surede bu ortami yakalayacagimizi dusunmuyordum fakat $u an o kadar mutlu ki hepsi; sokakta onlerine top atsan zevkle pe$inden ko$arlar' dedi.
Antrenmanda cift kalede 4 hakem degistigini,Fernandes - Almeida'nin sene ba$i gitmek istediklerini ( bikac ay evvel gitmek isteyen adamlara bakiniz), Olcay&Oguzhan'in geldiklerinde kapali kutu olduklarini,geldiginde Necip'in siradan bir oyuncuya donusmus oldugunu gordugunu (ki hakli) ve herkeste bir (u)mutsuzluk hakim oldugundan bahsetti.

$imdi donup bakiyorum da , birkac ay evvel emeklerken artik ko$ar adim ilerliyoruz. Evet , rakiplerimizin de kayiplari bizi potada tuttu fakat o kadar $anssizlik, o kadar kaosa ragmen en azindan oynadigimiz i$tahli oyun,rakip ceza sahasinda suruyle kirmizili adam gormek bile yeter.
Umutlanmak hakkimiz ha?

Unknown dedi ki...

Şu yorum olayı özetliyor zaten.

http://www.kartalbasket.org/2012/12/10/kaan-dalay-bjk-taraftarina-taraftar-terbiyesi-vermesinler/#more

abi bari şurada taraftar kimliğinizi çıkarın ya.

olayı kimin yaptığının , kimin çıkardığının , kimin kimi suçladığının hiç bir önemi yok abi.

bu hayvanlıktır en hafif tabiriyle başka bir şey değil kimse kusura bakmasın.

O insanlar o spor ile hayata tutunmaya çalışıyorlar.İnsaf arkadaş , bunu kendi kör zihniyetine nasıl alet ediyorlar.

İnsan hayatında hiç bir şekilde görmediği , duymadığı , 2 dakika oturup konuşmadığı, konuşmasını dinlemediği bir adamdan neden nefret eder ben anlamıyorum .

Benim de Galatasaraylı FEnerbahçeli arkadaşlarım var , bazen çok hareretli tartışmalar da yaşıyoruz ama hiç kimsenin kafasına bir şey atmıyorum abi.

Bunu artık çamurla filan ifade etmenin hiç bir anlamı yok .

Ben insanlığımdan utanıyorum , hala fanatizm ...

bacon1903 dedi ki...

Ovunc arkadasim aynen senin dedigin gibi bu olay hayvanlik.Taraftar felan degil bunlarin hicbiri ve fakat bugun 1461tekmesi etkisindeki gs yonetiminin yaptigi aciklamayi gorunce bu yaziyi o kadar iyi anliyoki insan u17 macinda taraf bunlar manu karsilamasinda bunlar tekerlikli sandalye macinda yine taraf bunlar basari geldikce gs taraftarlari boyle bir ruh haline burunuyor!!!Butun gs taraftari degil pardon yonetimin fisekledikleri!!!!Zeytinyagi gibiler hayret bir olay!!!Bu macta bjkimizin bir taraf olmasi yeterince utanc vericidir!!!

Unknown dedi ki...

övünç açıklamaları şurada;
http://www.galatasaray.org/kulup/haber/15387.php

"bir grup Beşiktaş taraftarının habersiz, usulsüz, haksız ve maksatlı eylemi ", "Saldırıya uğramış olan taraftarımız", "Savunma refleksi içindeki taraftarımızdan bir bölümünün", "Adaletin bir görevi de suçlu ile suçsuzu, haklı ile haksızı doğru bir şekilde ayırt etmektir", "kendini ve sporcusunu korumaya çalışan bir kitleye"

kısa kısa paraflar aldım yazılarından, şimdi bu yazıya dayanarak adamlar seni tek taraflı olarak suçlu göstermeye çalışıyor ve dayanak noktaları, il güvenlik kurulunun futboldaki rakip sahaya taraftar götürmeme kararı.. basketbolda da bu çoğu zaman uygulanıyor.. diğer branşlardan pek haberim yok lakin her zaman için saçma bulduğum bir olay. çünkü toplum içerisinde kampçılık, grupçuluk zihniyetini körükleyen bir ayrım yaratıyor bu tarz hareketler ve sonuç ortada.. neyse lafı fazla dolandırmayım, maçı üşenmedim digitürkün webtvsinden gstvyi olayları açtıktan sonra izledim. maç başlamadan önce yayına girmişler ve yayının daha 1. dksında Beşiktaş taraftarının orada olmasının usülsüz olduğunu, suç olduğunu söylüyorlar.. bakıyorum ortada herhangi bir elektriklenme felan yok, çünkü sahada gs taraftarı yok! sürekli olarak 100 kadar taraftarımızın pankart asmaya çalışan!!!!!!!! 1 taraftarlarını dövmeye çalıştığını söylüyorlar.. toplasan maça giden 100 kişi yok ki zaten gidenlerin de bir kısmı bayan ve belli bir yaşın üzerindeki yaşlı denebilecek erkek grubumuz var. aralarında çelik çomak da bolca.. bunların bir kısmı büyük ihtimalle oyuncuların aile fertleri.. neyse pankart asamaya çalışan taraftarlarına dönelim maşallah tribünü bulunmayan bu salonda duvarlar, ve bütün boşluklar taraftarları olmamasına rağmen pankartla doluydu. her yerde pankart varken niye özellikle 1 pankartın asılmasına tepki göstermiş oradaki insanlar merak konusudur. ama o olayların görüntüleri yok maalesef.. oyuncularının darp edildiğini söylüyorlar ya öyle bir şey de yok, olsa muhakkak bir yerlerden kokusu çıkardı, kaldı ki oyuncularından birinin twitter üzerinde önce bize fiziki bir temas olmadı aksine bize yardımları oldu yazdığını, daha sonra o mesajın silindiği ve aynı arkadaşın gstvnin akşam haberlerinde bizi dövdüler babında açıklamaları var ki gerçekten utanç vericidir. uzun lafın kısası böyle bir olaya taraf olmak utanç vericidir ama taraf olduğunu bilerek susmak, edepsizlik yapmamak gurur vericidir. anlatabildim mi??

Unknown dedi ki...

bu arada hani sağda solda kırıldığını gördüğümüz engelli sandalyeleri var ya koridor videolarında onların olduğu tarafta gs taraftarının olması da ilginçtir. ayrıca şöyle bir olay da var maç başında sayıları 20 tane bile olmayan gs taraftarının ikinci periyotun başında sayılarının 5-10 kat artmış olması da ilginçtir. organizasyon derken gerçek organizasyon orada olmasın? maksatlı, örgütlü ve bilinçli bir şekilde oraya gelen gs taraftarı olmasın daha sonradan olay çıkarmak için?? neyse bunlara bulaşmış olmak bile yeterince utanç verici, ama biz sustukça onlar zeytinyağı misali üste çıkıyorlar, çıkacaklar..

Abi onlarınki daha büyük omurgasızlık zaten , hala işin fanatizm boyutunda şöyle oldu böyle bitti Beşiktaşlı yaptı GSlisi yaptısı tartışılıyor benim sıkıntım bununla.

Abi bizim stadımız da adam öldürüldü yahu , daha ne olacak biz bunu yapmadık etmedik desen ne değişecek ? Hangi çamurdan bahsediyoruz ?

İçimizde hayvanlar var ve o hayvanları temizlemek için önce renklerden bağımsız düşünmek lazım.

Renklerden bağımsız düşünemediğimiz için uçurum sürekli artıyor zaten.

Sonunda iş meydan muharebelerine dönecek korkarım ki hafiften başladı zaten ...


Yorum Gönder

Ara