.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Kasım 2012 Çarşamba

STSL10 / Beşiktaş - Bursaspor

Cuma / 20.00 / 

42 Yorum:

JimmyLue dedi ki...

zor ama guzel olsun.Bursali cocuklari da ozlemistik hem.
Saganak bekleniyor, Holosko sever onlari..

theotheo dedi ki...

selam beyler.

gsnin balonu patladı.

emireri dedi ki...

altı üstü romen takımını yendiler theo'cum.. 10 yıl sonra deplasmanda şampiyonlar ligindeki ilk galibiyetlerini almışlar, 6 yıl sonra şampiyonlar liginde ilk defa kazanmışlar çok mu :)

hani diyoruz ya kalıcı başarılar, daha bu başarının kalıcı olduğunu söylemek için erken, gruptaki diğer rakipleri bragayı geçen sene safdışı etmiştik unutmamak lazım.. hala avantaj bragada..

başarıdır sonuçta lakin büyütülüp abartılacak bir tarafı yok, yoksa iki hafta önceki tabloyu tekrar yaşarlar..

theotheo dedi ki...

galatasaray 4 maçtada rakiplerinin üstünde futbol oynadı. burda kimse tartışmasın bunu şimdi. gülünç duruma düşmeyin.

güçlü bir yönetim ve mükemmel bir teknik direktör. alın size başarı. benim demek istediğim bu kadar basit.

Deniz dedi ki...

Fatih Terim mükemmel bir teknik direktör değil. Ünal Aysal yönetimi de güçlü bir yönetim demek için erken, güç sadece transfer yapmaktan geçmiyor. FFP iyice uygulamaya geldiğinde görücez güçlerini.

theotheo dedi ki...

hahahahahaha ffp. o zaman abrahomvic glazer falan intihar eder heralde.

fatih terim mükemmel değil, o yüzden türk futboluna damga vurdu o yüzden daha kıçınızı silemezken gidip italyada takım çalıştırdı. o yüzden uefa kupası getirdi o yüzde 4 sene şampiyon oldu. o yüzden avrupada 3.oldu milli takım. ya geçin arkadaş geçin.

daha dün gs balon diyodunuz adamlar 4 maç şampiyonlar ligi oynadı 4 maçta rakiplerinden üstte futbol oynadı. hala atıp tutuyosunuz.

Deniz dedi ki...

Puanı üstte oynamaya göre vermiyorlar arkadaşım, sonuca gitmeye göre veriyolar. Madem o kadar mükemmel teknik direktördü, oynadığı dört maçın dördünde de üstün oynattı takımı, alsaydı ya 12 puan?

Bu ne galatasaray hayranlığıdır, gerçekten inanılmaz.

theotheo dedi ki...

doğru işler yapıyolar. olay orda. bütün türkiyeye futbol takımı 2 senede ne hale getirilir gösteriyolar. bu iş bukadar basit. 4 te 4 yapan united oluyo zaten boş atmayı bırak sahaya bak.

emireri dedi ki...

theocum yine boş konuşuyorsun yine boş :)

şimdi bak, kalan iki maçı var gs'nin.. biri muhtemelen mençıstırın bebeleriyle olacak, diğer bizim geçen yıl 2-0 yendiğimiz bragayla.. her ikisini de yenebilir. bugüne kadar 4 maç oynadılar, fena da top oynamadılar ancak topladıkları puan rakamla 4 yazıyla dört.. kura çekildiği zaman bütün medya bundan iyisi şamda kayısı gibi manşetler atmamışmıydı..?? kamoyunun büyük bir kısmına göre neredeyse üst tur garantiydi değil mi??

son iki maç öncesi net olarak söylenebilecek olan hala grup sonuncusu olma gibi bir ihtimalleri var şu DANDİK GRUP'ta.. şu DANDİK GRUP'ta iyi futbol oynuyorlar, 4 (dört) puan topladılar bakın hepinize selam olsun, ben en doğruyu bilir söylerim diyebiliyorsun ya vallahi helal olsun.. fenerin avrupa liginde oynadığı grup inan ki bu DANDİK GRUPTAN daha zor.. o yüzden erken konuşma derim, yoksa yine bir mağlubiyetimizi bekler o zamana kadar ortalarda görünmezsin... ;)

Wruce Bills dedi ki...

Shaktar Juventus ve Chelsea'nin önünde grubunda lider, Dortmund Real Madrid ve M.City'nin önünde lider (City sonuncu), Malaga Milan ve Zenit'in önünde lider. Porto PSG'nin önünde lider.

Hala büyük takım, şöyle olur böyle olmaz muhabbeti yapılıyor ya helal olsun. Bi insan gözünü bu kadar gerçeklere kapatabilir. Artık şu hastası olduğun "büyük takım"lardan birinin blogunda yapsan şu muhabbetleri ne güzel olur.

Adsız dedi ki...

@Wruce Bills

Ben de artık diğer bazı yorumlara katılıyorum. Benim için dönüm noktası Beşiktaş, GS veya Dortmund yorumları da değil, Porto'ya da dandik takım denildi ya; bırak kendisiyle futbolu farklı görmemizi, paralel bile olmayan farklı evrenlerde yaşadığımızı gayet net anladım.

Deep Note: ManU'nun Porto modelini incelemeye çalıştığı geçen yılki haberlerde mevcuttu. Akılsızlar bilmeden kendilerini küçültecekler(!).

Ha bu arada, GDO'lu gıdaya bakıp "anaa nasıl da güzel ve taze lem bu çeşitler" demek gibi Ronaldo'nun nasıl yetiştiğini okuyup bilmeden sadece yaldız kısmına bakanların, Ferguson olmasaydı Ronaldo ne olurdu en azından bunu araştırıp görmelerini dilerim. Peki niye mi önemli? Siz hala Ferguson'un doğuştan genç keşfetme yeteneğine sahip olduğunu vs düşünüyorsanız hiç önemli değil orası kesin. Ya da azıcık ManU nasıl işliyor onu okuyun.

ya kardesim suraya mac basligi açiyorsunuz, Su macla alakali konusulacagi yere, bi trolun pesinden ha babam de babam...

Yazsaniza Bursanin kadrosu soyle olabilir, Bizimkisi boyle olmali, kontra olursa boyle olur, oteki turlu soyle olur, su posta sadik kalalim biraz, olmaz mi?

Tamam herkes ozgur diledigini yazmakta, ama bi duzine yorumun icinde yok gs, yok porto, yok Manu, te Allahim ya...

sedila dedi ki...

theotheo trolune cevap verilmesin, dikkate alınmasın. İnsanların görüşleri önemlidir, tartışılmalıdır, farklı görüşler iyidir vs vs bu liste uzar gider. Ama bir tane ne dediği belli olmayan adamın da peşinden bu kadar gidilmez ki. Bırakalım bu trolü tek başına yazsın istediğini, kimse cevap vermesin..

theotheo dedi ki...

@sneijder

ben portoya dandik takımmı dedim ya sen git intihar et. veya beyin nakli falan yaptır.

sadece porto dortmund gibi takımlar hiç bi zaman munih madrid united seviyesine çıkamazlar bu sistemle dedim. bunu anlamadıysan git kendini köprüden at.

Yani şunu söyleyeceğimi hiç tahmin etmezdim ama , toraman iyileştiyse o ilk 11'e girsin , oüuzhan'ın yerine necip çekilsin.

Veli çok can yakar bu maç ama yanlış canları yakar gibi geliyor bana.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Övünç'e katılıyorum. Batalla bu kadar formdayken Toraman'ın o bölgede oynaması makul bir tercih olacaktır. Oğuzhan'ı da Olcay'ın yerinde oynatabiliriz ama sanmıyorum Samet Aybaba'nın öyle bir tercih yapacağını.

Oğuzhan cezalı hacı.Cezalı olmasa zaten ferdi-oğuz-necip devam ederdi.

theotheo dedi ki...

bu maçı kazanmak şart oldu artık beyler. maça gelen varsa numaralı da görüşürüz.

alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
AQ-47 dedi ki...

Alper wins...fatality!!!

Bence bu macta orta sahaya odaklanan, mucadeleyi on plana cikarmaya calisan ve bir nevi birbirini kitlemeye calisacak olan iki teknik adamin mucadelesi olacak.

Bu durumda kilidi cozecek yegane unsur duran toplar olur. Tamam duran toplarda ustun gibi gozukuyoruz ama, Bursa da hic fena degil. Ozellikle duran top hucumunda ne kadar iyiysek, savunmasinda da bir o kadar kotuyuz gibi...

Sivok, Ersan duran toplarda ne yapar bilinmez ama, Toramana -kisisel olarak- gicik olsamda bu maca damgasini vuracak adam olabilir. Ha ben Hasan Türk'ü trercih ederim her turlu ama sanirim onunda Oguzhan gibi iyice pismesini bekliyecegiz. Hele uzaktan attigi bir sut gol olsun, o zaman Sametin gozune girer herhalde.

Sonuc olarak 1-0 olsun bizim olsun diyecegimiz bir mac olacak. Allah yardimcimiz olsun.

Ugur n'ariyor, n'apiyor orada?

Adsız dedi ki...

Ugur konu mankeni pozisyonda. Gormuyor desem degil goruyor. Sadece "umursamiyor".

Bir de: Fernandes'e yapilanlara kart gostermek icin illa ki adamin bacagini sahaya dusurmesi filan mi gerekiyor.

Su takimi alip pamuklara sararim.

Adsız dedi ki...

Onu bunu bilmem de Besiktasliysan kanser olmayi da goze almissin demektir. Necip'in rakip dagilmaya baslamisken ufak bir darbe ile yerde kalisi macin yonunu degistirdi. 3. gol de diger 2'si gibi akilsizliktan. Cok mu zor biraz beynini calistirmak bilmem artik.

barış dedi ki...

ahaha ama besiktas serefli takim yea,kendini yere atan oyuncusunu barindirmaz=)

emireri dedi ki...

şerefi bilmeyenler şereften bahsetmesinler lütfen!! arifin burakların takımını tutan, hala geçmişle kendini tatmin eden, rerererararacılar şeref gibi insanda ağırlık gerektiren sözleri ağzına alınca pek bir nahoş duruyor... hele totoş memleketinden yazıyorsan buralara daha birşey demiyorum, allah sana hayattaki en büyük derdi vermiş zaten...

fırat aydunusa rağmen bu maç kazanılabilirdi, yine yok yere puan kaybettik, saçma sapan goller yedik, sadece savunmada uyuduğumuz aklımız başka yerde olduğu için.. ndiaye denen kasabın maçı sarı kart görmeden, 7 veya 8 faul yaparak bitirmesi, her pozisyonda mahalle karılarının ağzıyla itiraz eden serdar aziz'in de aynı şekilde kart görmeden maçı bitirmesi... tek kelimeyle rezaletti.. hakemliği beş para etmez..

Tabii ki her futbolcu kendini yere atabilir, siz eger Besiktaslilarin Galatasaraylilari "Burak yere atti kendini" diye elestirdigini saniyorsaniz cidden hicbir sey anlamamissiniz.

Bugun Veli'nin hareketinden sonra gidin butun Besiktas bloglarini gezin, bakin bakalim bir tanesi "Ama penaltiydi" diye powerpoint sunumu hazirlayacak mi, bir tanesi "n'olcek yeaeya" diyecek mi?

Hakikaten anlamiyorsunuz, bari sesinizi cikarmayin.

temel reis dedi ki...

beşiktaşlının şeref anlayışı başarıyla beraber şekilleniyor galiba. burak sizde oynarken de buraktı biz de oynarken de aynı burak. tek farkı şimdi başarılı olması. nasıl ki sizde oynarken şerefsiz diyemiyorsanız şimdi de veliye demiyeceksiniz ki doğrusu da bu. futbolun içinde olan pozisyonlarla bir futbolcunun şerefini sorgulamak kimseye düşmez. heleki gsye şerefsiz imasında bulunanlar var ki tam komedi. sormazlar mı adama senin yöneticin tdün neyden hüküm giydi diye?

barış dedi ki...

kim powerpoint sunumu hazirladi bilmiyorum ama dogrudur yapan vardir. ben sizin gibi naif degilim. kendi tuttugum takimin taraftarinin arasinda ahlaktan once sonuc odakli olanlari da oldugunun farkindayim. zaten benim elestirdigim de buraki falan elestirmeniz degil siz de bunu yanlis anlamissiniz. benim elestirdigim o gun burak kendini yere attiginda bizde oynuyor olsaydi yarin iliskisini keserdik serefli kulubuz falan diye atip tutanlar.

simdi diyorsaniz ki yarin bir kisi gelip "burak kendini atarken iyi de veli atarken mi kotu" demez, tamam o zaman besiktas taraftari galatasaray taraftarindan farklidir. he yok biri gelir bunu derse kusura bakmayin ben burakin kendini attigindan sonra dediklerinize gulerim/

Ne Besiktas, ne Galatasaray taraftari fabrikada uretilmiyor. Tabii ki aralarinda ergenler de var, fanatikler de, kendi takimi sozkonusu olunca kolayca bahane uydurabilecekler de. Bu ayri bir meseledir.

Ben bu ve bunun gibi bloglar ozelinde konusuyorum. Cunku sen buraya geldin ve laf attin. Ben buradaki hic kimsenin Veli'yi aklayan bir soylemde bulunacagini dusunmuyorum. Fakat Galatasaray taraftarinin, sosyal medya ve blog'larda muhatap oldugumuz kisminin Burak olayindan sonraki tutumunu da unutmayacagim.

Dedigim gibi, Besiktas taraftari > Galatasaray taraftari muhabbeti degil bu. Ama zamaninda Ali Tandogan'i kinadigi gibi bugun de Veli'yi kinayacaktir onemli bir kesin. Oyle olmazsa da ben uzulurum. Uzuntumu de bir Galatasaray bloguna gidip "n'oldu?!" diyerek yasamam.

barış dedi ki...

shelbyl

buradaki kimse veliyi aklamayabilir. ama sosyal medyaya bilmem nereye bakip gs taraftari hakkinda genel kaniya varmissiniz o zaman simdi velinin pozisyonun penalti oldugunu savunan besiktaslilara da bakin bir sosyal medyada. hatta demissin ki gs taraftari powerpoint sunumu hazirladi vs vs. bu bende gs-bjk taraftari karsilastirmasi izlenimi uyandiriyor, eger degilseydi buraki elestirmediniz gs camiasini elestirmediniz neyi elestirdiniz? bu ergen kisileri mi? sen olayi gs taraftarina baglamamis olabilirsin, ergen kisiler ozelinde elestirini yapiyor da olabilirsin ama ben bu bolgda o gun cok net hatirliyorum, yok burak bizden bunlari yapiyor diye gonderildi bizde boyle adam barinamazdi laflarini. bugun besiktas taraftari veliye tepkisini gostereck mi ? hayir. ben de bu basit gercegin yuzlerine carpilmis olmasina guler gecerim iste. buraya da yazarim.

emireri dedi ki...

burağın beşiktaşta niye barınamadığını anlayabilecek kadar zeka sahibi olduğunuz düşünüyorum, 100 defa anlattık bunu size, burak kötü futbolcu olduğu için değil, karakteri yüzünden, özel hayatı yüzünden ama en önemlisi saha içindeki karaktersiz tavırları yüzünden bizden gönderilmişti, şu an tam olarak yakıştığı yerde oynuyor..

velinin kendini yere atmasıyla ilgili olarak veli kavlak bizde öyle gibi bir pankart hazırlamyı düşünmüyoruz yada sanki sadece veli kavlak kendini yere atıyor yeaaaa gevrekliğinde laflar da etmiyoruz... neyse bu konu fazla uzadı artık, her bu tarz hareketten sonra yazacaksak birşeyler vay gs'nin haline :) alacaklı konuma düşeriz sürekli ona göre ;)

temel reis dedi ki...

emireri çok komiksin arkadaş. burak karakteri yüzünden gönderilmişmiş. bu masallara kim inandırıyor sizi bilmem ama fena kandırmışlar seni. 2. haftadan beri ağlayan da sizsiniz hatırlatıyım.

temel reis dedi ki...

bu arada sürekli şereften bahsedenler şikeyi duyunca susuveriyor birden ya da o konuda hiç yorum yapmıyor nedense. ne kadar samimiyetten uzaksınız hiç farkettin mi?

Adsız dedi ki...

GS ile şike tartışması yapmak bana göre ülke futbolumuzdaki en absürd şeylerden biri olur. Onun yerine, buraya her "Beşiktaş" maçı sonu zırt pırt gelip gayet "münasebetsizce", evet gayet münasebetsizce çünkü nezaket göstermeye gerek olduğunu düşünmüyorum (özellikle GS taraftarının tek reel işleyen taraftar platformu Ultraslan'ın mesajlarının Antu'nun da ötesinde dışarıdan okumaya bile kapalı olduğunu düşünürsek) yazanlar için yaşanmış şu gerçek olayı anlatıp bir daha yorum yapmamak üzere kapatayım:

Napoleon kazandığı bir savaş sonrası her zaman yaptığı gibi düşman generallerini ülkelerine göndermeye hazırlanırken bir tanesi şöyle diyor: "biz onurumuz için savaşıyoruz, sizse para için". Napoleon'un yanıtı: "doğru. kim neye ihtiyaç duyarsa onun için savaşır". Bu hikayedeki kelimelerin konuyla hiçbir ilgisi yok. İlgi şu: her Beşiktaş maçı sonrası papağan gibi aynı şeyleri söylemeye geldiğinize göre durum zaten ayan beyan ortada.

Merak etmeyin. Siz olmasanız bile hayranlarınızdan bazıları sürekli yazıyor ve yazar da.

emireri dedi ki...

şikeden bahsedince aklıma benim hep 8-0 gelir, adnan polat gelir, alp yalman gelir.. kim daha kirlidir araştırmasına mı gireceğiz?? girsek sokaktaki çocuk dahil herkes sizi gösterir.. mümkünse sinan engin bir daha bu kulüpten içeri girmesin, tayfur ve adalı da, onlardan ve bizim beşiktaşımıza yaptıklarından utanıyoruz.. aynı şeyler keşke sizden de duyabilseydik hayrettinin "maçtan önce malzemeciden duymuştum ..." sözleri yerine, en azından daha dürüst olmayı deneyebilirdiniz..

temiz kalmak adına çok direndik uzun yıllar boyunca, yapabildiğimiz kadar doğruya doğru yanlışa yanlış dedik.. griye bakıp beyaz demedik, demiyoruz da zaten.. içimize ne yazık ki pislikler bulaştı, demirören gibi, tayfur gibi, adalı gibi, s.engin gibi.. çok uğraştık uzaklaştırmak için de, sonra birgün geldi bizim haricimizdeki futbol kamuoyu ödüllendirip bunları federasyon yönetimi, at yarışı federasyonu yönetimi gibi görevlere getirdi. biz kurtulduk siz düşünün artık..

temel reis dedi ki...

hah işte ben de tam bundan bahsediyorum. siz ne kadar şerefliyseniz biz de okadar şerefliyiz bu ülkede kimsenin birbirinden farkı yok. ama siz öyle şeyler yazıyorsunuz ki hep kirli işler yapan gs ahlaksızlık alçaklık hep gsde. benim isyanım buna. yoksa ben inanmıaorum zaten bu kadar paranın döndüğü bir ortamda kimsenin temiz kalacağına. buraya da ilk defa yazdım rahatsızlık verdiysem affola.

Yorum Gönder

Ara