.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Kasım 2012 Çarşamba

Euroleague D5 / Lietuvos Rytas (1-3) - Beşiktaş (2-2)

 

Perşembe / 19.30 / Arteaga (İSP) - Cmikiewicz (POL) - Bardera (FRA) / NTV SPOR

Euroleague'de "ya tutarsa" maçlarından sonra gene önemli bir deplasmana çıkıyoruz. Erman Hoca'nın sıkı savunma-ekstra pas hücumu felsefesinde son zamanlarda yaşanan aksaklıklar giderilirse bu maçı da alıp gruptan çıkma yolunda çok büyük bir avantaj elde edebiliriz. Markota ve Dasic'in, ve hatta Christopher'ın performanslarındaki istikrarsızlıklara da bir çare bulunması gerekiyor tabii.

14 Yorum:

Maxim Tsigalko dedi ki...

Kazanırsak takım üzerindeki baskıyı atar ama kaybedersek işler biraz sarpa sarabilir.

Rytas'ı hiç izleyemedik zaten, her hangi bir öngörüm yok. CSKA'yı bir nebze zorladıklarını biliyoruz. Partizan'ı yendiler. Ama bunlar pek bir fikir vermiyor.

shelbyl'in yazdığı teknik konuların dışında oyuncularda özgüven sorunu var biraz sanki. Arka arkaya zor maçlar ve alınan mağlubiyetler sonucunda biraz normal bir durum ama bu maçta da devam ederse hücumda yine aynı sorunları yaşamamız olası.

Kazanırsak gruptaki en önemli rakibimizi deplasmanda yenip sağlayacağımız psikolojik üstünlüğün dışında puan anlamında da çok rahatlarız.

emireri dedi ki...

seibutis ile samardziski dışında çok bilindik oyuncuları yok en azından benim için... basketbolu bilen bir seyircinin önünde iyi bir atmosferde oynadıklarını biliyorum.. oyunlarına dair bir fikrim yok lakin geçmiş yıllarda iç saha maçlarında taraftarın gazıyla fena olmayan performanslar ortaya koyuyorlardı.. bambergden daha dirençli bir takımla oynayacağız, kazanırsak üst tur büyük ölçüde garantilenir.. 6-4 olsun bizim olsun :)

durgun geçen ilk periyot, kıpırdadığımız bir ikinci periyot, iyi bir üçüncü ve dördüncü çeyrek ile kazandığımız çok değerli bir maç. grup üçüncülüğü için çekiştiğimiz iki rakibimizi de deplasmanda yenerek, gruptaki yerimizi de belirledik bana kalırsa.

alınan galibiyet çok önemli yalnız uzun vadede oyun kurucu pozisyonuyla ilgili sıkıntılar yaşayacağız gibi geliyor. jerrells bugün 25 sayı attı, galibiyetin baş mimarı ama bizim gibi bir yerlere gelmesi takım olabilmesinden geçen takımlar için jerrells tipi oyuncular tam bir bomba.

bugün 35 dakikada 3 asist yapmış. tutku'nun da 3 asistti var 9 dakika kalmış.

gereğinden fazla topla oynayıp, takımı sisteminden çıkartıyor. bugün 9'da 5 3 sayı attı ama atamadığı gün, takıma da pek bir şey oynatmadığı için sayı bulmakta oldukça sıkıntı yaşıyoruz.

başa başa giden maçlarda jerrells'ın bu oyun stili bize önemli yerlerde sekte vurdurur.

yinede bu gece için eline sağlık. muratcan güler de geçen sene telekom'da zorla basketbol oynuyordu, bu sene harika oynuyor.

emireri dedi ki...

geçtiğimiz yıl gs medical park ilk turda sadece 4 galibiyet almış 6 maçı kaybetmişti.. şimdiden 3 galibiyet almış olmamız buralarda ilk defa oynayan bir takım için önemli bir referans.. haftaya da kazanıp toplamda da en az 6 yapalım şu galibiyet sayımızı.. sezon başında top 16 için kimse aday göstermezdi bizi ancak, gayet kolay bir şekilde oralarda olacağız.. darısı playofflara..

Wruce Bills dedi ki...

Barcelona CSKA'ya 21 sayı fark atmış. CSKA 1/15 üç sayı ile bitirmiş maçı. Barcelona'nın nasıl bir savunma yaptığını az çok tahmin ediyorum ama CSKA'nın bizim maçtaki üçlük yüzdesini düşününce de insana koyuyor biraz.

Bizim takımı da tebrik ederim. Gruptan çıktık diyebiliriz. Kalan maçların hepsini kaybetmeyiz heralde.

QuaresmA dedi ki...

Erman Kunter'in dediğine geliyor biraz yine olay. Efes ve FB de durağan hücuma çözüm olması adına astronomik paralarla alınmış "yardır Allah yardır" tipi oynayan oyun kurucular aldı. Bizim Jerrels da o kafa bi oyuncu, çok top kullanıp, az asist yapmasına birşey diyemem o yüzden. Asist yerine şutları soktuğu sürece sorun yok.

Wruce Bills dedi ki...

Bu arada theo umarım FBÜ'yü izliyordur. Görüp görebileceğimiz en büyük takım. Heralde theonun nazarı değdi. Şimdi çıkıp "ne var CSKA da maç kaybedebiliyor" gibi bir argümanla gelirse hiç şaşırmayacağım.

Neredeyse bizim CSKA'dan yediğimiz farkı hem de Cantu'dan yediler. FBÜ'nün büyüklüğüne leke sürüldü.

theo için çok kötü bir gece oldu. Bizim kazanmamız yetmediği gibi FBÜ de fark yedi. Çok takılmaz umarım bu sonuçlara, gruplarda daha çok maç var.

ömer ayna dedi ki...

maç analizi gibi bişey;
http://sendahacocuksun.blogspot.com/2012/11/lietuvos-rytas-besiktas.html

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Besiktas dusmamlari yasta...

@Wruce

CSKA'li oyuncular bos ucluk bulamamislardir Barcelona macinda, yani bizim mactaki ucluk yuzdelerinin bizim sucumuz oldugu ve berbat savunmamizdan kaynaklandigi konusunda israr ediyorum ben... Neyse, Barcelona-CSKA-Fener gibi sert bi serinin uzerine ilac gibi bir mac oldu...

BJK4EVER dedi ki...

Ben takimi ozellikle jerrelsi begrnmedim. Bugun maci kazandirdi ama gercekten cok cok kotu bir guard. O oyundavoluncavorganizasyon adina hicbirsey olmuyor tutku gibi vasat bir guard bile farki net gosteriyor. Takimin mucadele ve savunmasi herseye ragmen alkislanacak seviyede. Onemli ve guzel galibiyet oldu.

Maxim Tsigalko dedi ki...

@bjk4ever,

Takımı dün ben de pek beğenmedim, özellikle ilk yarı çok dağınık bir görüntümüz vardı. Karşımızda güçlü bir rakip olsa çeviremeyeceğimiz bir fark oluşabilirdi. Ama arka arkaya çok zor maçlar oynadık. Daha rahat bir maç serisi olan FBÜ'nün dün nasıl oynadığını da gördük. Sadece Khmki'yi yenebilmiş Cantu'dan fark yediler.

Jerrels için bu tip yorumlar da bütün sezon gelecek. Şu bir gerçek ki Jerrels kadar sayı atabilecek potansiyeli olan oyuncumuz da yok. Christopher o ışığı veremiyor maalesef.

Dün Dasiç ve Markota'yı da çok beğendim. Dasiç 7 dakikada 10 sayı attı ve sayı atmakta zorlandığımız bir bölümdü.

emireri dedi ki...

jerrels 1 numaradan ziyade 2 numara tanımına daha çok uyan bir oyuncu, bence can akınla veya tutku ile birlikte denenmeli, o şekilde daha faydalı olabilir, çünkü quaresma ve bjk4ever'in dediği gibi topu aldığında ondan ayrılmamak gibi bir sevdası var.. doğal olarak setler aksıyor bu durumda, zaten diğer oyuncuların da kıpırdanmaya pek niyeti olmayınca, sayı canavarı gibi birşeye dönüşüyor takımda, guardın takımı oynatması gerekirken takım guardını oynatıyor, buda ilginç :)

ayrıca theocum akşam fenerin cantu destanı uzun süre dillere pelesenk olur benden söylemesi.. yıldızlar topluluğu fener hedef maçlarında (içerde real ve real ve pao hariç tüm dış saha maçları) tam anlamıyla batırmış durumda.. bizimde onlarında 5er maçta 3er galibiyeti var.. bunca senedir harcanan milyon dolarlar avrolara yazık oluyor... neyse çözüm belli yap bogdanoviç'i, satoyu, mccaleb'i, andersen'i, batiste'i türk olsun bitsin :) altyapıya tek kuruş harcama, ülkerin tüm altyapı sermayesini 2-3 yılda harca, tüket, ondan sonra başarı bekle..

Maxim Tsigalko dedi ki...

@ekrem msc.

Kesinlikle katılıyorum, Barcelona bu sene EL'de izlediğim takımlar arasında en iyi savunma yapan takım zaten. O maçta bizim yaptığımız savunmanın elle tutulur bir yanı yok.

emireri dedi ki...

barcelona ile kafa kafaya oyna, cska'dan fark ye.. cska maçında kötü savunma yaptık yapmadık orası tartışılır, bizimle oynadıkları maça kadar adamlar % 20 civarında bir 3'lük yüzdesiyle oynadılar, bizim maçta daha fazla boş 3'lük atış buldukları kesin) ise maç kopana kadar 9/11 gibi (burda bir mesaj oluştu sanki :)) inanılmaz bir yüzdeyle oynadılar.. kabul ediyorum bu denli boş atışları mahalle takımı kurup biz yapsak, bizde atardık lakin, eğer içeri o kadar gömülmezsek dünkü gibi çıldıracak derecede ribaunt veririz. ilk çeyrekte toplam ribauntlarda 9'a 2 gibi bir üstünlüğü vardı adamların, her hücumda ikinci defa hücum etme şansı buldular, ben bir pozisyonda 4 yada 5 ribaunt verdiğimizi hatırlar gibiyim.
cska ve barca maçlarında iki seçeneğimiz var ya maaile içeri gömülür ribo kovalardık yada özellikle forvetler rakip oyuncuya daha yakın oynar ve sürekli el gösterir ve şut hiçbir şekilde riske etmezdik. ikinci seçenek için bireysel anlamda oyuncu kalitemizin geçen yıldan aşağı olduğu aşikar, toplam kalite geçen yıla yakın sayılır lakin elimizdeki vasat adamlarla kaun gibi khryapa gibi adamları birebir bırakırsan, adamlar yine bu şekilde canına okur. hocada zaten huertas gibi navarro gibi iyi şutörleri olan barca gibi cska'nın da düşük şut yüzdesine güvenerek savunmayı bu kadar riske etti... eğer şutu riske etmeseydik, yakın birebir savunma yapsaydık bence az çok bu kadar fark yerdik. yakın savunma yapabilmek için çok sağlam bir uzun rotasyonu olması elzem, yoksa şayet hem birebir savunmalarda yenilirsin, hem de çok erken faul problemine girersin. bizim takım gibi göreceli olarak daha kısa ve daha vasat oyunculardan ouşlan takımlar, bu şekilde rakibin içeriden oynamasını riske edemez. uzun lafın kısası hangisi daha riskli bilemedim.. genelde uzun mesafeli şut oyunu riske edilir, mantık bunu söyler ama cska gibi iyi şutörleri olan takımlar bu savunma tarzından iyi ekmek çıkarırken, günüde olmayan yada daha formsuz olan barcelona çıkaramaz.. hoca bir tercih yaptı son 3 maçta (barcelona, cska ve fener maçları).. dış oyuncuların şutu riske edilerek, rakiplerin potaya yaklaşması engellenmeye çalışıldı. istatistik çıkarmadım ama son 3 maçta yediğimiz orta mesafe iki sayılık atışlar ve 3 sayılık atışlardan toplam yediğimiz sayıyı geçen yıl playofflar boyunca yememişizdir herhalde..

Yorum Gönder

Ara