.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Ağustos 2012 Salı

Vaka-ül Batuhan ve Düşündürdüğü

Batuhan'ı sevmiyorum. Sevmedim. Sevmeyeceğim. Daha önce bu konudaki görüşlerimi de gene bu sertlikte yazmıştım zaten buraya. "Kırmızı ışıkta geçiyorum, parası neyse veriyorum" kafasında, saha içinde defaatle saçmalamış (el sıkmalar/sıkmamalar, penaltı muhabbetleri...) bir adamı takımımda da görmek istemem.

Şimdi bu benim görüşüm, ama Batuhan'ı Beşiktaş'ın da üzerine koyamam. Beni Beşiktaşlı yapan tek bir oyuncu değildi çünkü, ya da tersine çevirelim, Fenerbahçe ya da Galatasaray'dan da bir oyuncu sebebiyle hoşlanmıyorum diye bir durum yok. Gene kategorik olarak Fenerbahçeli ya da Galatasaraylı oyunculardan nefret etme gibi bir durumum da yok, Alex'i, Umut'u vs. severim mesela.

Bu -ümidimce durduğum yeri anlatan- girizgahtan sonra, Batuhan transferine cidden anlam veremediğimi de söylemem lazım. Almeida'nın yedeği mi olacak, ucuz diye mi alındı, ortasahadaki kısıt ortadayken 6 tane forvete gerek var mıydı gibi sorular aklımda. Lig öncesi maçları pür dikkat izlemediğim ve taktiksel yanımın hiçbir zaman güçlü olduğunu iddia etmeyeceğim için bu sorulara cevap veremiyorum, ama makul sorular olduğunu düşünüyorum.

Bir de işin taraftar yönü var. Eğer taraftarın çoğunluğu bir oyuncuyu istemiyorsa, o oyuncu gene alınmalı mıdır? Taraftar bu takımın sahibiyse, taraftar bu oyuncuların maaşlarını ödüyorsa, ve içinde yaşadığımız dünya idealse, hayır. Peki bizim kulüp idealin kaç km uzağında? Yönetimin taraftarla ilişkisi, #feda ötesine geçecek mi? En baştan beri sorulan bu soruların şiddeti hafiflemiyor hiç.

Fikret Orman yönetiminin "zor günde Beşiktaş'ı kurtaracak adamlar"dan "Demirören zihniyetinin emanetçisi" tarafına salındığı pendulumda uçtaki topun nereye düşeceğini merak etmeye devam ediyoruz. Biz de mey'us taraftar profilinden mütefekkir taraftar profiline kaydık bu sene.

En azından geçen seneki yabancılık yok henüz. "Henüz".

19 Yorum:

glorfindel dedi ki...

Fikret Orman'ın "sempatik olmayan işler yapacağız" lafı bu transfer içindi sanırım.

Bjk_KnightS dedi ki...

Taraftar bir oyuncunun parasını ödüyorsa görüşüne katılmıyorum. Bu Gs ve Fb için doğru olabilir ama bizim için doğru değil. Galibiyet başına alınan parayı düşünürsek taraftarın yaptıgı katkı 10-15 galibiyet alınırsa çıkarılabiliyor. Taraftar profili olarak sadece eleştirir ama destek ver deyince buna mı destek vereyim profiline geçtik iyice. Onun için bunu diyen insanlar boşuna eleştirmesin. Y.D bunu sağlamıştı ama her ne kadar acemi olsa da F.O yönetimine hiç destek olmuyorsa taraftar biraz susmayı öğrenmeli. Ya da katkı verecek eleştirilerde bulunmalı. Eğer Batuhan adam olup katkı sağlayacaksa iyi ki geldi derim. Haa hala adam olmak istemiyorsa bu senenin sonunda s.özkan gibi yok olur gider zaten...

Unknown dedi ki...

batuhan evlendi artık gece hayatı yok samet aybabanında gençlerle ilişkisinin iyi olduğunu biliyoruz demekki kendi istedi oynamazsa beşiktaşa kaybettireceği 1.4 mlyon tl tabi yerine alacağın adamın maliyetini düşünmessen peki ya tutarsa?

Adsız dedi ki...

Vakti zamanında Cantona (yanlış hatırlamıyorsan oydu ama yanlış da hatırlıyor olabilirim, dolayısıyla takım da ManU olmalı) transfer olduğunda bazı taraftarın tepki gösterdiği ve kendisini pek sevmediği söyleniyor. O da diyor ki, "önemli olan ben takımı ve taraftarı ne kadar severim, çünkü golleri ben atacağım".

Elbette bu kadar pragmatik ve kesin olunmamalı ama bir insanı sevmeme nedeninizi bizzat o insan ortadan kaldırırsa ve ciddi katkı yaparsa neden olmasın.

Kişisel düşüncem Batuhan bu yıl için değil ama gelecek yıl için transfer edildi. Samet Aybaba onu bu yıl yontmaya çalışacak. Tutturursa bu yıl da katkı verecektir. Asıl fikrinin bahsettiğim tutturma olayını başarması halinde gelecek yıl Almeida'yı gönderip (benim gibi o da Fernandes dışındaki Portekizlileri pek sevmiyor. Zaten Fernandes de tipik bir Portekizli gibi oynamıyor bana göre) Batuhan'ı o bölgeye monte etmek. Çünkü kendisi de söylemiş, hala kısa ve hızlı bir golcüye ihtiyacımız var diye.

Bence denenebilir bir kumar. Özellikle bu maliyetle.

Saygılar

Murat

BJK4EVER dedi ki...

Batuhan'i bende sevmem, simarik, egoist herifin teki. Ancak iyi topcu, yetenekli topcu. Yillik maaslarin 2 milyon euro'dan basladigi bir ortamda Batuhan'i 750.000 euro toplam maliyetle transfer etmek, ustelik 3 milyon euro gibi makul bir opsiyon koydurmak buyuk bir basari. O yuzden 0 riskli bir transfer olarak gayet iyi bir transfer bence.

Gelelim destek mevzusuna. Once bunu belirtmek lazim; Batuhan gelirse yoktum, Quaresma giderse yokum tarzinda taraftar isen ve sen sahislari Besiktas'in uzerine koyuyorsan kendin bilirsin, ama o zaman ceneni kapa ve cekil kosene arkadas. Surekli bunu dillendirmenin, cemkirmenin anlami ne? Kimse sana zorla Besiktas'i takip ettirmiyor ki? Batuhan ogle saatinde transfer edilmis. Kapatirsin bilgisayari, formani cope atarsin, telefon edip Digiturk'u iptal ettirirsin, bu kadar basit. Bu kadar gerginlige ne gerek var arkadas? Tamam, biz Besiktas'lilar olarak acidan besleniyoruz ama bu bilgisin mazosist'lik yahu....

Ama taraftar olarak durumumuz uzucu. Millet kendi takim arkadasini odasina kitleyip doven adami bagrina basar ustelik transfer ettirir, hakemi dovmeye kalkan oyuncusuna laf ettirmez, irkcilik yapan oyuncusuna sahip cikar, biz herhangi bir terbiyesizligi veya ahlaksizligi olmayan (simariklik, andavallik ayri) Batuhan'i yeriyoruz. Ama mesela sahada gol atinca tombala ceken Nouma'yi, sakatlandi mi 2 ay donmeyen Quaresma'yi kral yapariz, o da ayri ironik bir durum.

Velhasilkelam, karakterini sevmesem de Batuhan makul sartlarda transfer edildi ve destek olunmali kendisine. Bu kadar. Birde bir forvet daha gercekten gereksiz olur. Almeida Batuhan Pektemek Holosko Akyuz Kadir etti 6, yeter de artar bile. Hadi 1 oyuncu daha gelecekse bari Akyuz'u elden cikaralim, Kadir'i kiralayalim en azindan.

alkım ateş dedi ki...

Yazılarınızı okumaya devam edeceğim çünkü aklı başında Beşiktaş'lıların da olduğunu görmem gerekiyor,elinize sağlık

Adsız dedi ki...

"ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim" lafını yöneticilere bir hatırlatmak lazım. Maliyet azaltmak icin Egemen gibi Rüştü gibi oyuncuları bir kalemde silmenizi anlarım da saçma sapan adamları getirip bütün o tasarrufları çöpe atarsanız sizden de YD gibi bi bok olmaz

Adsız dedi ki...

@Adsız.

Batuhan gelen kadar harcanan sözleşme fesih ücretleri bildiğim kadarıyla 1,5 milyon avro kadardı. Batuhan için de 250bin verildi, etti 1,75.

Lazotic için kulübüne bir para ödenmeyecekmiş. Hatta kendisi 2 milyonda diretince ve bizim kulüp de 1,4 dan yukarı çıkmayınca Zenit aradaki 600bin avroyu da ödemeyi kabul etmiş.

Kulüp futbol transferi için toplam 3 milyonluk bir sözleşme bedeli ayırmıştı. LigTv'nin haberine göre Lazotic'den sonra bir de kanat oyuncusu alınacakmış. Kalan 1,25 ile de onu arayacaklar sanırsam.

Durum şöyle:

McGregor-Cenk

Hilbert-M.Akgün-Toraman-Sivok-Escude-Ersan-Köybaşı-Tanju-Emre

Olcay-Fernandes-Necip-Veli-Muhammed-Oğuzhan-Uğur-(Transfer)

Holosko-Almeida-Lazotic-Pektemek-Batuhan-M.Akyüz

Fena değil bana göre. Hele ki bu kadroyu 3 milyonla tamamlarlarsa hiç de fena değil. Kadroda 30 yaş üstü bir tek Toraman(31) ve Escude(33) yer alıyor. Defans için normal bir durum. Bana göre sorun, 25 oyuncu var ve daha buna Hasan Türk, Kadir, Atınç, Mertcan Aktaş ve diğerleri gibi gençler dahil değil.

Sadece ligde oynayacağımız bir sezon için zorunlu rotasyon fazla olmayacağına göre Samet Aybaba'nın bu gençleri kademeli oynatarak takıma kazandırması önemli. Bence Hasan ve Kadir yarım sezon ara ara oynatılarak A Takıma rahat çıkabilecek oyuncular. Mertcan da plase bu konuda. Atınç'ın dezavantajı hata kabul etmeyen bölgede yığınla rakibi olması.

Vay be. Derdimiz böyle tatlı kadro fazlalığı olsun :)

Saygılar

Murat

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

kardeş sanki paraları monopoly parası gibi söylüyosun ya. 3 milyon euro ucuzmş. arsenal sagna yı 6 milyona almştı. batuhan kim ak. bu paralar çok. batuhan 100 bin euroya oynamalı maksimum. yarın bir gün bizi rezil etme ihtimali çok yüksek.

oyuncuların yıllık maaşı yine çok yüksek holosko 1.1 falan alıo o ne ak. holoskonun da ederi maximum 200 bin euro olmalı. olmazsa bonservisini verip yollucaksın. holoskodan nasıl bir katkı alabiliceksin. 10 senedir izliyoruz gerizekalıyı.

hilbert desen almanların finkten sonraki en büyük kazığı o da 1 küsür milyon euro alıo 3 trilyona yakın para yani. onun da alması gereken mehmet akgünle falan eş bi para almıosa gitmesi lazımdı.

eğer iş 1 milyon euro vererek onlarca dandik adam doldurmaksa takıma bunun için uğraşmaya gerek yokki. ben de yaparım o işi.

asıl amaç o paraya gerçekten iş yapıcak futbolcu bulmakta.

BJK4EVER dedi ki...

Holosko''nun 2 milyon euro'luk sozlesmesi var. Inmiyorum derse bir bok yapamazsin, esek gibi odeyeceksin. O yuzden yari yariya inmesi cok buyuk basari, 100.000 euro indirsek bile basari olurdu cunku adamin boyle zorunlulugu yok. Quaresma indirmiyor iste, Simao gidersem bile maasimin yarisini odeyin diyor. Sonucta hukuk kurallari isliyor, defol git deme sansin yok oyuncuya.

Soyledigin rakamlar ruya rakamlar. 3 buyuklerde cok vasat oyuncular (Veli, Sabri, Selcuk Sahin) bile 1 milyon euro civari aliyorken sen 100.000 veya 200.000 karsiliginda oyuncu alamazsin, surreal rakamlar bunlar. Yine de yonetimin uyguladigi maas politikasi cok yerinde, yeni gelen oyuncular oldukca iyi rakamlara sozlesme yapti, tek sikinti biraz Olcay iste ama o da karsiligini verecek gibi duruyor.

Batuhan icin 3 milyon euro cok cok iyi rakam. Sen Sagna ile kiyasliyorsun ancak o dunya piyasasindan bir ornek. Biz 3 milyona Batuhan'dan 3 kat iyi yabanci forvet buluruz, ama yabanci iste. Yerli piyasasinda siskin suni rakamlar var ve kontenjan kalkmadigi surece surecek, hatta onumuzdeki yillar kontenjan dusecegi icin daha da ekstrem hale gelecek. Batuhan'la kiyaslanabilir oldugu icin soyluyorum; su an Muhammet Demir'i almaya kalksak 5 milyon euro'dan asagi mumkun degil alamazsin, hatta o rakam 7-8'e cikar. Az parlamis bir yerli (bkz Hasan Ali, Sezer Ozturk, Alper Potuk) bile 4-5 milyon euro'dan basliyorken 21 yasindaki ulkenin en yetenekli 2-3 forvetinden biri icin 3 milyon euro (ustelik onceden 1 sene kiralayip deneyeceksin) cok cok iyi rakam. Birazcik dogru cercevede degerlendirebilirsek bunu gormek o kadar zor degil.

Batuhan'ın oluşturduğu risk saha içinde takıma faydası zararı değil ki ? Tamami ile oluşmuş ortamı bozabilme kapasitesi . Genç oyuncuların var , arkadaşlık bir şekilde olsa kurulmuş , disiplinli bir ortam yapmaya çalışıyorsun bu uğurda 3.75 m € verip paf takımla bile antrenmana çıkarmadığın bir adamı harcamışsın , ondan sonra böyle bir hamle yapıyorsun.

Beşiktaşlı duruşu ayağı yapıyorsun , naber lan guti olayı hala ortada adam alıyorsun .Bu adam değil mi beni seve seve geri alacaksınız diyen ?

Hızlı forvete ihtiyacım var diyorsun 1.91 tank gibi adam alıyorsun.

Disiplin diyorsun , türk futbol tarihinin en disiplinsiz 2-3 adamından birini alıyorsun.

Takım oyunu diyorsun , egoistin önde gidenini alıyorsun ...

Bu kadar tutarsız davranılmaz arkadaş ...

Bu arada Fernandes sakatlanırsa bu takım ilk 10'a zor girer.

Shelbyl'in söylediği gibi 5 tane forvet varken hala lazovic peşindeler.

Aferim.Bir tane daha yabancı stoper alın mümkünse Recep Çetin oynar orta sahada ...

tearkan dedi ki...

batuhan'ın kafa yapısı düşünülünce onun için yapılan hiçbir transfer anlaşması başarı olarak görülmemeli, nitelenmemeli. ersun yanal'ın malum sözünden beri kadro dışı batuhan; bırak ilgilenmeyi, adını anan bile olmadı. (ufak çaplı bir trabzon söylentisi sadece) ayrıca maddi açıdan da öyle abartılacak bir anlaşma yok ortada. 2 milyona sattığımız adamı 3 milyonluk opsiyonla kiraladık. batuhan'ın eskişehir'de aman aman bir performansı olmadığını, üstüne kendisini kovdurma noktasına geldiğini de düşünecek olursak geçen sürede değerini 1 milyon euro arttıracak bir sebep göremiyorum ben ortada.

batuhan'ın sahada beşiktaş'a öyle veya böyle katkı vereceğinden şüphem yok. ancak şüphem olmayan bir diğer konu da batuhan'ın durulmayacağı. yaptıkları ve yapacakları bu katkıyla örtülür mü bundan emin değilim işte.

son olarak konuyla biraz alakasız olacak; ama holosko'nun kaldığı, batuhan'ın geldiği, almeida-akyüz-pektemek'in zaten kadroda olduğu bir ortamda halen forvet transferi peşinde koşmak çok yanlış geliyor bana. iki kontenjanın olduğu bölgeye 5 alternatif var zaten. bir altıncısı hem lüks hem de gelmesi istenen oyuncu yabancı olduğundan kontenjan konusu sıkıntı.

ben alınacaksa orta sahaya bir oyuncu alınması gerektiğini düşünüyorum. kayseri maçı ve iki devredeki iki ayrı beşiktaş gösterdi ki mevcut kadroda oğuzhan ve ferdi birbirine alternatif değil; bir arada oynaması gereken oyuncular. beraber oynadıklarında hem takımdaki aklı başında oyuncu sayısı, hem de beşiktaş'ın hücum opsiyonları artıyor. aksi takdirde rakip takımlar kitle ferdi'yi durdur beşiktaş'ı formülünü uygulayacaklar. bu durum hem beşiktaş'ın hücumda durmasına, hem de ferdi'nin baskı altında sinirlenip kart görmesine neden olacaktır. bu nedenle bir transfer yapılacaksa oğuzhan-ferdi ikilisinin doldurması gereken bölgeye bir üçüncü alternatif bulunması daha doğru olacaktır. özellikel hasan ve mami'nin önünü kapatmama adına kadro içerisinden bu ikiliyle de alternatif oluşturulabilir derdim; fakat bu sezon genelin beklediği gibi bir geçiş sezonu olarak görülmüyor bana göre. mc gregor, escude transferleri, ısrarla forvet istenmesi de bunun göstergesi. bu durumda oğuzhan-ferdi ikilisine de kadro içinde alternatif aramak yerine bir transfer yapmak kadroyu tamamlayacaktır benim gözümde.

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER:

Holosko'nun parasi indi ancak karsiliginda sözlesmesi uzatildi. Adam 3 yil daha bizde. Buna bir de bir kac sene icerisinde yürürlüge girecek olan kademeli yabanci oyuncu sinirinin düsürülmesini eklersen bu adami en fazla ikinci senesinin sonunda alacaklari karsiliginda yollarlar. Bir yillik maasindan 1 milyon düsürüp karsiliginda 3 yillik toplam 3 milyonun üzerinde sözlesme yapmak akli basinda bir is degil. Holosko bugun Besiktas'i biraksa kimse ona 500-600 binden fazla vermez, oynamayacak adamlara milyonlar harcamak yöneticilik degildir.

theotheo dedi ki...

demek istediğimiz olayı adsız güzel özetlemiş. bu adamları 0 liraya satıcaksın. gerekirse üstüne 100-200 bin euro verip satıcaksın. ibb falan alır bu adamları ernsti nasıl aldılar.

holosko gibi hiçbirşey yapmayacak bir adamla 3 sene anlaşıyosun. adama yakşaık 8 trilyon gibi bir para ödemeyi taahhüt ediyosun. kusura bakma bu yöneticilik değil.

BJK4EVER dedi ki...

Tamam da dedigin gibi 3 yila yayiyorsun. Sen adama para odesen bile 3 yilda odeyeceksin, simdi gondermeye kalksak senelik 2 milyon euro maliyeti var. Bu sene oynar, gelecek sene 1.1 milyon euro maas oldugu icin daha kolay transfer olur. 2 milyon euro maas alan bir oyuncunun transfer olma ihtimali 1.1 milyon euro maas alandan cok cok daha az. Dedigim gibi Holosko'ya olan borcu 3 yila yaydik bir nevi taksitlendirme. Ernst ile Holosko'nun durumu ayri degil, sonucta ciddi kalite farki var. Madem o kadar kolay gidebiliyor Holosko kim talip oldu su ana kadar? Daha gecen sene herifi biz IBB'ye kiraladik ustelik maasini biz odedik yahu?

glorfindel dedi ki...

Benim asıl merak ettiğim Holosko Türk statüsüne geçebiliyor mu? Adam 6 senedir Türkiye'de geçebiliyo olması lazım.

emireri dedi ki...

şartları değiştirdiler diye biliyorum. artık tc vatandaşı olmak için başvuru yapıyorsun, 5 sene bekliyorsun sonrasında bakanlar kurulu kararı ile olabiliyorsun diye birşeyler çıkmıştı bir ara. bu mert nobrelerin ortaya çıktığı zamanlar..

Adsız dedi ki...

Öncelikle bundan yaklaşık 20 gün önce son post'umda belirttiğim gibi köye gitmiştik,memlekete. Dinlendik bir güzel,dün döndük. Ancak bugün internete girebildim. Orada internet fırsatım hiç olmadı (malum köy şartları) bu nedenle bugün 20 gün sonra internete girmeninde verdiği açlıkla buraya girdim ve en son bıraktığımdan sonraki bütün konuları ve istisnasız tüm mesajları tek tek okudum. Hiçte pişman değilimde genel olarak,zevk aldım. :)

------------

Gelirsek Batuhan transferine. Bence aşırı derecede riskli bir transfer. Tabii saha içinden çok bildiğimiz üzere saha dışında yaptığı andavallıklardan dolayı. Bu yüzden endişeli olsamda bir yandan acaba ne zaman patlayacak diye. Mali darboğazda olduğumuz şu zamanda kiralık olması,250 bin euro'ya kiralanması,kendisininde 500 bin euro alacak olması üstelikte 3 milyon euro gibi cüzi bir rakama satın alma opsiyonu bulunması gayet güzel. Saha içine gelirsem Galatasaray maçında girdiğinde gözlerime inanamadım. Yahu adam 1.91 olmsına rağmen kilosu o kadar sırıtıyorki. Tamamen atıyorum,tahmin ediyorum ama 110-120 kg. vardır heralde şu anda. Öncelikle bu kilosunu ideale, 95 civarı bir kiloya çekmesi gerekli. Eğer kilo sorununu bir şekilde hallederse oynayacağı maçlarda gayet faydalı olacağını (Pektemek sakat,Almeida gidici yani kesin oynayacaktır) düşünüyorum. Aşağı yukarı bir 10 gollük katkı yapacaktır bence bu sezon. Eğer ki dediğim gibi saha dışında önceki dönemde başlayan ve Eskişehir'de de devam eden denyoluklarına devam etmezse bence 3 milyon euro onun yeteneğinde bir forvet için çok çok iyi bir rakam,hemen alınabilir. Ha tamam Batuhan artık 15 yaşında Manchester City tarafından istenen,16 yaşında ilk kez Beşiktaş A takımında maça çıkıp ilk maçında gol atan ve maçı kazandıran,henüz 17 yaşında milli takımın çok önemli bir grup maçı olan Bosna Hersek maçında Fatih Terim tarafından direk 11'de başlatılan Batuhan değil,o potansiyelini birazcıkta olsa eritmiş durumda fakat hala da 21 yaşında. Yani hala hiçbirşey bitmiş değil onun için,eğer kendini sahaya verirse şu ham,özel yeteneklerini üst düzeye çıkarma şansı hala mevcut. Dediğim gibi çok risk taşıyan fakat bir o kadar da bize fayda sağlayabilecek bir transfer. 10 gol civarı bir skor katkısı bekliyorum ben Batuhan'dan bu sezon. Tabii ki 'adam olması' kaydıyla. 'Daha sonra beni seve seve 14 milyon euro'ya geri alacaklar' gibi denyoluk tarihinde ilk 5'e girecek bir açıklama yapmıştı ilk Eskişehir'e bonservisle gittiğinde. Bu da içimde her zaman ona karşı bir kızgınlık barındıracak bir açıklaması,söylemek istedim.

Nedim

Yorum Gönder

Ara