.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Ağustos 2012 Pazar

STSL 1 / İBB - Beşiktaş

Pazar / 20.00 / Özgür Yankaya

Sezonun nasıl geçeceğinin temel göstergelerinden birisi olan İBB maçını ilk haftadan yapıp kafamızı sonradan rahat ettireceğiz herhalde. Tabii İBB artık Avcı'nın takımı değil, eski ve ebedi dostumuz Carvalhal'ın, o yüzden nasıl bir müşir olur meçhul. Şurası kesin ki, Beşiktaş'ın alacağı bir galibiyet şu ortamda çok iyi bir intiba bırakacak.

43 Yorum:

Emre A. dedi ki...

şu formayı ne zaman görsem içimi heyecan ve umut kaplıyor. evet rakiplerimize göre heyecan verici takım kurmadık fakat biz zaten bunun için heyecanlanmıyoruz. gerçi her umutla heyecanla girilen dönemde ibb'den çelme yiyoruz ama bu kez farklı olur belki :)

haydi bakalım güzel bi başlangıç yapın kartallarım!

Adsız dedi ki...

Konuyla alakasız olacak ama maçlardan önce yayınladığınız bu yazılardaki şu forma resimlerini nereden temin ediyorsunuz?

@Adsiz

FM forma kitlerini indiriyoruz cikinca. Tabii bunlari gecen sene indirdigim icim nereden oldugunu hatirlamiyorum, ama Google'da arayinca cikar herhalde.

onderizo dedi ki...

@the eagle abroad
abi bu sene takım gibi totemlerimizde küçülmeye gitsin 6-4 değilde 3-2 alırız de :D nede olsa 2 sene faydasını göremedin :D

Adsız dedi ki...

Bu benim buraya gönderdiğim ilk yorumum. Bu da benim totemim olsun.

Zeki

Batistuta35 dedi ki...

2-0 goller olcay ve mustafa

Adsız dedi ki...

bu maç belkide herkesin bu sene beşiktaş hakkındaki düşüncelerini değiştirecek bence.

Unknown dedi ki...

Bu kadar heyecanlı sezona başladığımı hatırlamıyorum Güneşe yürümeye başlayalım.

theotheo dedi ki...

çok heyecanlıyız. beşiktaş bu sene galatasarayın önünde ligi bitirecektir :D

Adsız dedi ki...

theotheo

Yanlış yazmışsın dalgınlığına geldi herhalde galatasaray değil Barcelona yazacaksın, ne de olsa senin gibi arkadaşlara göre galatasaray Türkiye'nin Barcelonası, Fener de Real Madrid, biz de bildiğin Getafe değil mi?
Bayram bayram güldüyorsun bizi ya sağolasın:)
Hem kafa her daim güzel olacak hemde aynı anda kendini gerçekçi zannedeceksin, kolay iş değil.

theotheo dedi ki...

biz getafe değiliz valenciayız.

Unknown dedi ki...

aynen burak yılmazda ronaldoyo çok benziyor

QuaresmA dedi ki...

Bu sene Fener'in şampiyon olacağını düşünüyordum zaten, dün 90 dk izlemek yetti: şampiyon Fener olacak. Geçen sene yaşadıkları sıkıntılar (!) yüzünden ve onların sırası geldiği için.

Ama eğer 2'de 2 ile başlarsak sezon gidişatı bizim için çok güzel olur, tribündeki çatlak sesler kesilir, akar gideriz. Son haftalarda hakemler doğrar, ikinci oluruz Fener'in arkasından. Ama şu ilk 2 maç o kadar önemli ki..

Adsız dedi ki...


thethoe

Onur duydum!

Senin gibi futbol bilgisi kıtaları aşmış ve her dediği doğru çıkan bir insan bizi getafeliğe değil Valencia'ya uygun gördüyse ne mutlu beşiktaşlıya!
Bugün yenilsekte üzülmeyiz artık...

niko kranjcar dedi ki...

vira bismillah.sezonunuz hayrolsun.
ibb 0-2 besiktas
gol : almeida, olcay

Unknown dedi ki...

egemende pique

Batistuta35 dedi ki...

Hasan türk ilk 11 de gözüküyor. Bakalım nasıl oynayacak

QuaresmA dedi ki...

Toraman'ı zorlama biçimde 11'e sokmaya çalışır dediydim, Escude'yi kesip Toraman'ı stopere çekmiş. Kötü hamle bence.

Adsız dedi ki...

takım zannedildiği kadar kötü değil, ama bu takım gol falan atamaz.

Unknown dedi ki...

oğuzhan girsinde gör bakalım gol mu atıyor leblebimi :D

BJK4EVER dedi ki...

Gol atamayan takim nasil kotu olmaz arkadas? Nasil bir yorum bu?

Daha ilk yari gosterdi ki, futboldan anlamak icin Einstein olmaya gerek yok. Hazirlik kampindan beri soyledigim gibi bu takimin ligde atacagi gol sayisi maksimum 40-45, alacagi puan da 55-65 arasi. Boyle kisir, yaraticiliktan uzak bir takim nasil basarili olsun ki? Ilk yarida 40. dakika itibariyle sut istatistigimiz 0/0 idi, yeterince aciklayici galiba. Orta sahada 3-5 pas yapip sikisinca geri pas ve top sisirerek top falan oynanmiyor. Ilk yarida 1 tane ara pasi yapmadik, 1 kere kanat oyuncularimiz adam gecip orta kesmedi.

Escude'nin oynamamasini da garipsedim. Yabanci sinirlamasi nedeniyle olsa neyse diyecegim, ancak sahada 4 yabanci ile ciktik. Madem Toraman'a o kadar guveniyorsun, her sartta bir sekil oynayacak o zaman Escude'yi niye aldirdin? Ona verilecek para ile bir orta saha oyuncusu daha iyi olmazmiydi? Bosa giden yabanci kontenjani da cabasi.

BJK4EVER dedi ki...

Ayrica cift forvet lafini duyduk sevindik. Daha ilk macta Pektemek anyada, Olcay konyada, Almeida ortada tek basina harmandali oynuyor. Sonra bu takim niye pozisyona giremiyor Anadolu takimi gibi oynuyor.....

Unknown dedi ki...

@BJK4EVER
yabancı kontenjanımı sen ciddimisin takımdaki yabancıları sayarmısın kaç kişiler:)2 sene önceyle karıştırdın sanırım samet aybaba niye geldiyse toramanda o yüzden oynuyor

mh dedi ki...

sezon basinda da belirtmistim; fernandesin gununde olmadigi veya rakip takim tarafindan kitlendigi her mac ekstra bir oyuncu cikaramaz veya farkli hucum varyasyonlari deneyemezsek cok kisir maclar cikaririz.boyle maclarda skor uretebilmek icin farkli hucum taktikleri uygulamak lazim.bunu icinde cok fazla taktik idamani calismasi lazim takimin.yoksa ilk yari yaptigimiz gibi sisir topu seklinde gecmez koca sezon.ikinci yari oguzhan degisikligi; yaraticilik konusunda hareket getirebilir orta sahaya.

BJK4EVER dedi ki...

Sivok Hilbert Fernandes Almeida 4 kisi iste?

Adsız dedi ki...

kötü değil demedim zannedildiği kadar kötü değil dedim. yani geçen seneki takımdan bi farkımız yok.

Unknown dedi ki...

mustafa denizli ye kısır diyorduk birde :)

QuaresmA dedi ki...

Allah cümlemize sabır versin bu sezon.

Adsız dedi ki...

ilk mac itibariyle

BJK4EVER 0-1 theotheo

QuaresmA dedi ki...

Ya oyunu, performansı falan geçtim de, net biçimde İBB daha bilinçli top oynayıp, hücuma daha iyi çıktı. İleride çok iyi çoğaldılar, forvetleri de çok etkiliydi. Biz ise sadece şişirdik. Nasıl düzelir bilmiyorum ama Almeida gibi gol atmak dışında hiçbir işe yaramayan (bkz. Jardel) ama o işi de çok iyi yapan bi forvetimiz varken onu iyi beslemek zorundayız. Ama kanatsız bu nasıl olabilir, hiçbir fikrim yok. Bekler daha aktif rol almalı kesinlikle.

4 tane kritik olay var:
- Almeida'yı besle.
- Fernandes ile mümkün olduğunca fazla sayıda al-ver.
- İleride hızlıca çoğal; bolca faul al.
- Oğuzhan sakat değilse mutlaka oynat.

Mücadelede, oyuncu kalitesinde falan sıkıntı yok da sistemde ciddi sıkıntılar var şu an.

Unknown dedi ki...

arkadaş önde basalım dedik direk pres adamı veliyi geberttiler.Bir velinin bukadar etkili olacağını sanmıyordum ibb maçlarını hazırlık maçlarından farksız görmüyorum uçan araba devrinde kesin yeneriz bence

Adsız dedi ki...

Abartmakta üstümüze yok. Eğitim icabı Coventry'de bir sene yaşadım. Oranın ahalisi ManU'yu pek sevmez. Aslına bakarsanız, nedenini bulamasam da, Manchester dışındaki ada ahalisinin topu pek sevmez. İstisnai olan bir İngilizle Old Trafford'daki birkaç tanesi dahil maçlarını izledim. Taraftarının söylediği bir söz var: ManU'nun her maçı garanti kazanacağını söyleseler aşkımız olmazdı diye.

theotheo gibilerle aşık atmak pragmatizmle savaşmak demektir ki, ademoğlunun ta cennetten kovulduğu zamandan bu yana yaşadığı ikilemin özeti olan, pragmatizm-aşk konusunda pragmatizm zaafı içinde boğulanlara evrensel değerleri anlatmaya benzer. Özeti: başaramazsınız.

1. Ligden çıkıp Süper Lig'e 19 yeni oyuncuyla başlayan ve bunların 9 tanesini ilk 11'e yansıtan Elazığ karşısında hakemin es geçmesiyle beraberliği kurtaranlara spontane "kötü oynadığı maç" yakıştırmasını yapanlara, son 4 sezondur deplasmanda kazanamadığımız ve 8 kemik oyuncusunu tutan İBB ile berabere kalmamızı denk bile gösteremezsiniz.

Her zaman derim, yd ile berbat olan Beşiktaş'ın son 8 senesinden kalan en kötü hal bu yeni taraftar profilidir. Çünkü Rangers'ın bizimkinden daha az olan borçla 4 küme düşürüldüğü bu durumda maddi sıkıntılar vs zamanla hallolur da, bu profilin değişmesi jenerasyonlar alır.

Saygılar

Murat

Mayor dedi ki...

Macin donum noktasi olan pozisyonlardan br tanesi.
http://i.imgur.com/3Fv3v.jpg
Takimin asist bekledigi Fernandes, cizginin ustunde bombos bekleyen Almeida. Yapilmasi gereken en basit seyi yapmadi Ferdi ve topu surmeye devam etti faul yapilana kadar. Pasi verse %90 gol. Sonra zor olani yapti kalabaligin arasindan Almeidanin kafasini gordu esitlik geldi.

abi bu takım neden hala 4-3-3 oynuyor çok merak ediyorum.yani olmadığını görmek için daha kaç maç orta sahayı teslim etmemiz , rakip kaleye doğru düzgün gidemememiz , kanatlardan delik deşik olmamız gerekiyor ?

bu taktikte ısrar ederse bizden bir bok olmaz.

hiç gerek yok abi.koy olcay'ı forvet arkasına hem hücum prese faydası olsun hem görüldüğü gibi gayet iyi ara toplar atabiliyor.koy arkasına ferdi-oğuz-ve herhangi bir önliberoyu takımın çehresi değişir yaw ...

Adsız dedi ki...

@Övünç

Tek sorun Samet Aybaba'nın Emre Özkan'a güvenmemesi. Uğur bağırıyor yaşla birlikte ben solbek olmam diye. Uğur sol açık oynamalı. Hücumu sınırlı olsa da Emre solbek olmalı. Çok şey değişir.

Murat

BJK4EVER dedi ki...

@Adsiz

Ben sampiyon oluruz gibi birsey mi soyledim, gosterebilirmisin? Aksine kac haftadir kisir bir takimiz diye soyluyorum, ilk mactan gorduk iste. Sizin super, Real Madrid dediginiz takim da dun puan kaybetti iste. Arada abartacak kadar fark varmiymis onu soyle?

Ilk yarida tek sutumuz yok, ikinci yarida Necip'in sutu disinda pozisyonumuz yok. Cok cok kisir ve yaraticiliktan uzak bir takimiz bence. Dedigim gibi, bu sene gol ortalamamiz 1-1.5 civarinda olur ve bircok macta 1'den fazla gol atamayip puan kaybederiz.

Birde sunu eklemeden edemeyecegim, birkac gun evvel forvet tartismasi yapmistik. Almeida'yi yerin dibine sokan arkadas vardi, bende son cizgiye inip orta yapamazsan Almeida ne yapsin demistim. Bu macta 1 kere bile son cizgiye inmedik. Daha dogrusu indik, onda ortayi Almeida kendisi yapti Mustafa'ya. Onun disinda bekler 1 kere son cizgiye inmedi, zaten onde kanat oyuncumuz yok. Sen Almeida'ya 35 metre karsidan top sisir, sonra yerin dibine sok. Macta 1 tane kenardan top kesildi adama (o da ironiktir ki duran top), adam gol yapti onu da. Sonra forvetlerimiz kotu, forvet transferi yapalim. Bu takimin sikintisi forvet hattinda degil, yaratici oyun eksikligi var.

Adsız dedi ki...

takimin forveti almeidaysa fernandesin yerine krasicin takimda olmasi daha iyi olur mesela. yok diyosan ki bende krasic yok kanat yok ama merkez oyuncusu var, o zaman holosko oynar

QuaresmA dedi ki...

Biz bugün sırf pivot forvet Almeida'yı değil, komple forvet Pektemek'i de, beleşçi Olcay'ı da besleyemedik ki. O yüzden bugün forvetlere suç bulamam, Ronaldo da oynasa hiçbir şey yapamazdı, Holosko da.

İlk yarıda Fernandes'in 2 pas yapacağı bi kişi bile yoktu. Necip bildiğimiz Necip işte. Hasan Türk'e de birşey diyecek değilim de, ilk maçı olduğundan mıdır nedir çok garanticiydi. Daha genç, kredisi sonsuz ama böyle oynarsa Beşiktaş'ta şansı olamaz.

Fernandes'i görür görmez at, top ondayken de tüm takım boşa çıkmaya çalış, bunda bu kadar zor olan ne var ? Takımda Fernandes gibi bi oyunkurucun var ama hala topu ileri taşıyamıyorsuni

BJK4EVER dedi ki...

Ya bak, hadi Quaresma fazla para aliyor, zararlidir eyvallah, birsey demedik. Ancak su dandik IBB'de bile Visca ve Tom gibi 2 adam var arkadas, ustelik Doka oynamadi. Bunlar bile 2 tane yaratici oyuncu ile oynuyor, bizim takima bakiyorum, 1 tane bile yok. Fernandes sadece 90 dakikada 1-2 pozisyonda etkili oluyor, o kadar. Koskoca Besiktas takiminda iyi bir ara pasi atacak, bir adam eksiltecek oyuncu olmaz mi? Hicbirsey yoksa bile Oguzhan ve Muhammed baslasin bari arkadas, bu ne sacma sapan bir futbol anlayisidir? Doldur kosan duz orta saha oyuncularini takima, bos bos kossunlar, maci kitle, kisir bir skorla tamamla, artik tek farkla maci alirmisin, tek farkla kaybedermisin, berabere mi kalirsin Allah bilir. Koskoca Besiktas'in dusuncesi bu olabilir mi arkadas?

Hayir, adam sene basinda 4-4-2 oynayacagiz dedi, ben umutlandim. Su macta hic degilse Ugur sol onde, Muhammed sag onde oynasa bile cok sey fark ederdi, birde Mustafa gercekten forvette oynasa. Ama yine 4-3-3 kirmasi bos bos kosan oyunculardan olusan sacma sapan bir sistem. Su 4-3-3'u icat edenin Allah belasini versin zaten.

theotheo dedi ki...

@bjk4ever
hiçbirşey farketmezdi.

kaliteli oyuncu oynatmadığın sürece hiçbir bok olmaz. bu oyuncularla ancak bursanın veya trabzonun üstüne çıkarsın.

theotheo dedi ki...

@quaresma

dediğin en zor şeylerden biri. onu da en güzel barca falan yapıyo. senin olcayla hasan türkle falan yapıcağın iş değil o.

2.maç bi de galatasary güzel bi tokatlasın da hepimizin aklı başına bi gelsin.

QuaresmA dedi ki...

@ theotheo

O dediğimi Barcelona karmaşıklığında yapmamıza gerek yok. Barcelona'da herkes iyi pasör, herkes iyi oyunkurucu, herkesin saha görüşü iyi, topu her bölgede çevirebilirler. Bizde ise sadece birinin iyi. 1 oyuncu var + diğer 10 oyuncu var. Bunu Fernandes'in de, diğerlerinin de kafasına yazması lazım. Futbol o kadar da karmaşık bi oyun değil, şu kadroya baktığın zaman Fernandes ve diğerleri var. Ve bu takımın başarısı Fernandes'in topla buluşma sayısı + verdiği olumlu pas sayısıyla doğru orantılı. Oyuncu kalitesinde sıkıntı yok bence, ama sistem şimdilik arızalı. İşin matematiğinde sıkıntı var.

Yorum Gönder

Ara