.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Ağustos 2012 Cuma

Gel, Al!

Tarattar Fikret Orman'dan geçmiş dönemin hesabını sormasını istiyor. Lakin hepimiz biliyoruz ki, o iş o kadar kolay değil. Beşiktaş başkanının TFF başkanından hesap sorması demek, bunu dile getirmesi demek, sadece Beşiktaş kulübü ile TFF başkanını değil, koca koca aileleri, belli güç odaklarını karşı karşıya getirmek demek. Sistem, bu iki ayrı grubun birbirine düşmesine izin vermez. Bir takım güçler devreye girer, hemen kapalı kapılar ardından görüşmeler başlar, sulh yolu aranır. Belki de yapılan o dur.

Yıldırım Demirören'in Beşiktaş kulübünden aldığı senetleri koz olarak kullandığı söyleniyor. Bunu bilmeyen yok, yeni bir bilgi değil. Lakin Beşiktaş kulübünün, Yıldırım Demirören'in gölgesinden kurtulmadan, onu rahatsız etmeden bu sürecin içinden çıkabilmesi de kolay görünmüyor. Ben açıkçası sefayı süren başkasıyken, cefayı çekenin mevcut yönetim olmasını içime sindiremiyorum. Bu bir haksızlık. Zaten Fikret Orman yönetimine verdiğimiz temel destek de, kendilerinin bu faturanın asıl sahibine iletilmesi konusundaki tavrıydı.

Demirören senetlerin tahsilini isterse ne yaparız sorusu, bence sorulması gereken en son soru. Bunun ideali, Beşiktaş mevcut yönetiminin, yapıldığı Uefa tarafından belgelendirilen usulsüzlükleri bir bir ortaya dökmesidir. Yıldırım Demirören'in resti görüp, senetlerini istemesini sağlamak. Bu yol, ilk planda çok büyük bir çatışmaya yol açar gibi görünse de, Beşiktaş'ın bence tek çıkış yolu bu.

Beşiktaş'ın geliri yok. Sağolsun Yıldırım Demirören hepsini kullanıp harcamış. Giderler gitmiş, gelir yok ise, sen kulüp çalışanının parasını ödeyemezken, Demirören'in parasını da ödeyemezsin. Seni ifşa ediyorum diyeceksin, az veya çok tazminatını alacaksın. Sonra Beşiktaş ve spor kamuoyuna döneceksin ve Demirören'in icraatlarını bir bir anlatacaksın. Sosyal olarak itibarsızlaştıracaksın. Zaten itibarı olduğu yok da, bunu belgelendireceksin. Sonra haydi gel, senetlerini iste diyeceksin. Kuşa çevirdiğin Beşiktaş'ın masa - sandalyesini mi alacaksın, neyini alacaksan al diyeceksin. Yıldırım Demirören o plaza, bu plaza korumalarıyla gezerken sokağa çıkamaz konuma gelecek. Türk spor tarihinin en kötü başkanı olarak tarihe geçecek. Bugünkü gibi değil! Artık arkasındaki siyasi güç mü devreye girer, aile büyükleri mi olaya el atar, ne olacaksa olacak, Demirören itibarını kurtarmak adına, alacağını Beşiktaş'ta bırakacak. Bunu da bir zafer edasıyla, bir #feda düşüncesiyle değil, zorunluluktan yapacak. Yoksa "iç denetim raporlarını medya malzemesi yaptırmam" falan demekle bu işin çözüleceği yok.

Fikret Orman ve ekibinin bu hamleye gücü yeter mi? Yetmez görünüyor. Bu reste gücün yetmiyorsa, Quaresma'yı gönderip Olcay Şahan'ı alarak yaptığın 2 milyon Euroluk tasarrufla Beşiktaş'ı düzlüğe çıkaramazsın. Bu haliyle Fikret Orman, bir Yıldırım Demirören Projesi olmaktan öteye gidemez.

"Madem Beşiktaş'ı düzlüğe çıkarabilecek maddi gücünüz yoktu, niye aday oldunuz" diyenlerden değilim. Çünkü paralı başkan adayı vardı da, silah zoruyla mı el çektirdiler? Bunu geçiniz. Lakin, Yıldırım Demirören'den hesap soracak gücünüz noktu ise, gerçekten niye aday oldunuz kardeşim? Yıldırım Demirören'e "rağmen" başkan seçilmediğinizi herkes biliyor. O günkü soru işaretleri bugün ortada hala duruyorlar.

Beşiktaş'ta kapalı kapılar ardında, bizim bildiğimizin çok dışında görüşmeler olduğunu hissediyoruz. Olması gerekenle, olan arasında bu kadar büyük bir fark varken, soru işaretlerimizin yeni yönetim üzerinde de yoğunlaştığını üzülerek görüyoruz...

Efsane başkan Yıldırım Demirören'e de bir taraftar olarak sesleniyorum; Gel, al kulüpten ne alacağın varsa... Masa, sandalyeler, dolaplar, maç günü gelirlerine el koy, kombine gelirlerine el koy. Hemen başla yasal işlemlere. Hakkındır...

Hakkındır da, buna cesaretin var mıdır?

Biz geçmiş dönemde yaptığımız hataların bedelini öderiz, hiç sorun değil...

176 Yorum:

Adsız dedi ki...

şimdi senin için sorun değil, benim için sorun değil. ee hangi kitle adına kimi arkana alarak "sorun değil" diyebiliyorsun ki.bu bloğu okuyan tün kitle kombine artı kongre üyesi olsa neye "sorun değil". dün yıldırım demirören'e küfredenler bugün egemen, ernst q7 yada x yok kombine almam dyor, tek başına yel değerimenlerine gelin ulan demek kolay ve hayalcilik. bugün demirören uzantısı birçok isim o senetler nedeniyle yönetimde devam ediyorlar(. Beşiktaş'tan borcu istediğinde buna reaksiyon verecek kitlede demirörenin zaten itibarı yok, yani o itibarsızlaştırma operasyonu olsa güzel olabilecek ama uzak bir ihtimal, çünkü o adamın gözden daha fazla düşmesine imkan yok. kaldı ki masa sandalyeyi napsın adam, her borcunu ödeyemeyene ne olursa o olur Beşiktaş'a, iflas eder, kayyuma devrolur. biz de elimizde sandalye masa bekleriz.

BJK4EVER dedi ki...

Kritik soru su: Kendi yaptiklari bir bir ifsa edilirse Demiroren Besiktas'in kayyuma gitmesini isteyecek kadar az Besiktas'li mi? Yoksa o kadar Besiktas sevgisi kalmis mi yureginde?

Maxim Tsigalko dedi ki...

Zaten adam akıllı bir denetim yapılıyorsa eğer, Demirören'in başkanlığı döneminde yaptıkları ortaya dökülecekse bırakın Beşiktaş'ı senetle tehdit etmeyi, Beşiktaş'ı uğrattığı zarar yüzünden kaçacak delik bulamaz. Ama bir taraftar olarak bunları söylemesi kolay. Hiç bir Beşiktaş yöneticisi, hele ki Fikret Orman bunu yapamaz.

Zaten şu blogdaki insanları bir kenara bırakın, taraftarın da umrunda değil hesap sorulması falan. Böyle büyük bir meydan okuma taraftarı arkana almadan mümkün değil. Hatta bunu taraftarın zorlaması lazım. Öyle bi hale gelmesi lazım ki, yönetim bunu yapmazsa kendilerinin gideceklerini bilmeliler. Demirören ve kendi itibarları arasında seçim yapacak duruma gelmeliler. Çünkü seçildiklerinde en önemli vaatleri buydu.

Ama taraftar herşeyi unuttu, döndü dolaştı Quaresma, Egemen vs. futbolcu odaklı takılmaya başladı. Bizim taraftardan da yönetimden de bişey olmaz. Yazıda söylenenler olması gerekenler ancak umudu olan varsa eğer çok iyimser olduğunu söyleyebilirim ancak.

Besiktas'in taraftarinin gundeminin Quaresma olmasi, memleketteki butun yapisal sorunlara, burokrasinin delinmez zirhina, suregen/olagan tutuklamalara, ucuz isgucu etrafinda sekillenen egitim/aile politikalarina karsin ancak ozgurlugun One Love'da icki icemeyince akla gelmesiyle gayet paralellik gosteriyor.

O yuzden evet, ben de umutsuzum.

Adsız dedi ki...

noktası virgülüne kadar aynen katılıyorum
saygılarımla

hüseyin

JimmyLue dedi ki...

Hesap soruldu diyelim.Peki N'olacak? Sizce YD ne şekilde yargılanacak?
Bunları ibra edenler yargılanmayacaklar mı? İbra edilmeleri suçsuzluklarını kanıtlar mı?
Bakınız ödenmeyen Çilekli Tesisleri kirası için haciz geliyor.Neden geldiği malumunuz..
Daha senetler,sepetler,yöneticiler..

Acaba vakit 'pazarlık' vakti m?

Unknown dedi ki...

geçiniz hesap filan yok ibra edildi ancak avrupadan men le ilgili dava açılabilir okadar

Mayor dedi ki...

Aziz Yildirim kendi davasinda sucladigi insanlara karsi yasal olarak hesap soramadi ama arkasina aldigi medya ve taraftar destegi ile belkide istedigini fazlasi ile aldi.
Bizde de ayni butunluk olmasi lazim bu isin mahkemede bitecegi yok, bu blogda oldugu gibi her Besiktasla ilgili medya organinda ve diger ulusal basinda bu olay desilmeli, taraftar mevcut sig muhabbetini birakip bu mesele icin tepkisini artan sekilde belli etmeli ki bu is kapali kapilar ardinda cozulsun bitsin, kurtulalim senetten ve kulubun icindeki uzantilardan.

F.O yapamaz bunu, burayi okuyan kitle icerisinden medya baglantisi olanlar yapabilir.
One cikartilmasi gereken konular sunlar olabilir:
UEFA'dan men edilmeye sebep olan evrak sahtecilikleri
Kulubu zarara sokacagi onceden malum olan mali icraatler(Odenmeyen kiralar, ucretler ve bunlarin yol actigi zararlar)
Yanlis Transfer politikalari ve
transferlerin arkasindaki ikincil is baglantilari(Portekizdeki turistik tesis kurma planlari)
vs vs...
Bunlarin her biri bir kac makaleye konu olacak mevzular.
Burda, Serencebey.com'da ve bir kac kisisel blogda bu konular uzerine arastirilipda yazilmis yazilar var bunlar ulusal basinla paylasilmali, spor yazarlari veya bu konuda yazmaya curet edebilecek kim varsa onlara bu konularda cue verilmeli.
Obur turlu kendimiz calip kendimiz oynuyoruz burda.

theotheo dedi ki...

shelbyl adamlar krasic i de aldılar. hala barcelona madrid gs fb denkliğine aklın ermedi mi?

BJK4EVER dedi ki...

Ben Real Madrid'in kendisinden 100 kat dusuk butceli takimla kendi sahasinda CL on elemesinde zar zor son dakika goluyle berabere kaldigina sahit olmadim.....

theotheo dedi ki...

bende valencianın uefa tarafından cezalandırılıp kupaya katılmadığı bir zaman hatırlamıyorum.

Adsız dedi ki...

'shelbyl adamlar krasic i de aldılar. hala barcelona madrid gs fb denkliğine aklın ermedi mi?'

Krasic fos çıkacaktır,emin ol buna. Aynı Kuyt gibi. Fenerbahçe'nin bir zamanlar Tuncay'dan aldığı sezonda 12-13 gol atan sol-sağ açık oyuncusu performansını ne Kuyt ne Krasic gösterebilir. Stoch bile daha yararlı bir opsiyon olacaktı bence Krasic'ten. FB yönetimi Vaslui beraberliği sonrası taraftarın gönlünü alabilmek için apar topar aldı Krasic'i fakat bence Stoch'u harcadılar.

Nedim

Adsız dedi ki...

Resmi sitede yine bir Ahmet Nur Çebi röportajı gördüm. Allah aşkına bu adamın röportaj vermediği gün var mı ? Kendine hobi edinmiş heralde site site,kanal kanal dolaşıp sürekli röportaj veriyor,konuşuyor. Yeni yönetimin en büyük sorunlarından biri de bu. Her kafadan bir ses çıkıyor. Kimin ne dediği belli değil. Fikret Orman henüz otorite kuramamış belli ki bu konuda. (Gerçi kendisi de neredeyse hergün TV'ye röportaj veriyor ama) Bi ayar çekilmesi lazım yönetim kurulu üyelerine.

Nedim

BJK4EVER dedi ki...

Bende Valencia taraftarinin Jordi Alba satildi diye yonetimi protesto edip kombine almamazlik yaptigini gormedim.

ceyhun dedi ki...

shelby lafı ağır koymuşsun, kaldırabilene aşkolsun:)

Deniz dedi ki...

Benim yıllar evvel Tüpçünün bu borçlara bizi sokup, kendisinin de kulübe borç verip, ardından kulüp o borçları ödeyemez hale geldiğinide kulübün varlıklarından o borcu tahsil etmek isteyeceğini öngörmüştüm. Şimdi dayı yönetimden çıkarken senet almış. Ben merak ediyorum, kulübe para veren diğer yöneticiler de çıkarken senetle mi çıktılar bu kapıdan. Kimse borcunu inkar etmiyor zaten, mali tablolarda da yazıyor o rakam. Senet niye?

Neyse, ben de burada ender olarak Gürcan gibi düşünüyorum. Nasılsa kasa bişeyde para yok, gelir yok. Gelsin haczetmeye çalışsın kulübü. Haciz getirsin ki haysiyeti eksilere geçsin insanların gözünde. Kaldı ki adama paramızı ödemicez de demiyoruz biz.

Fenerbahçe de, Galatasaray da dün kurulmadı yahu. Fener yıllardır Anelka, Ortega, Alex, Kezman vs. almiyor mu? Galatasaray yıldızları toplamiyor mu? Bu "iki büyük" muhabbeti son 15 yılın dominant muhabbeti değil mi?

Hah, ben de diyorum ki, tüm bunlara karşın lig son 10 yılda 5 şampiyon üretti, demek ki daha İspanya Ligi ayarinda değiliz, çünkü onlar 8 yıldır başka şampiyon görmedi, onu bırak, puan farkı ortalama 20.

Yani bu tamamen somut bilgiye dayanan argümanı nasıl anlamak mümkün olmuyor, ben de bunu anlamiyorum.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

bu bir süreçti. ve bu yılla birlikte kadrolar arasında oluşan bu farkla önümüzde 5.10 yıl böyle bir fark oluşacağı ortada açık olmuştur.

onderizo dedi ki...

@theotheo
abi manyak mısın sen ? Tamam lig La liga olmuşsa git Reali veya Barçayı tut onların bloguna yaz. Tamam GS ve FB bizde iyi transferler yaptı(ki bu ligi bizden iyi noktada bitirecekleri anlamına gelmiyor) ee ne yapalım yani bunu neden bize sürekli söylüyorsun napalım onlar iyi transfer yaptı diye ligden mi çekilelim krasici aldılar diye Federasyona biz 10.luğa razıyız oynamasak olur mu mu diyelim ? Ne bu eziklik kabullenmişlik ?

theotheo dedi ki...

ayrıca bjk4ever.

fenerbahçe üstüne cemaat tarafından oyun oynanmasaydı, bu yıl santoslu luganolu bir fenerbahçe üstüne eklenen bu transferleri de düşündüğün zaman, aradaki farkın ne kadar açılmış olduğunu daha iyi görecektin.

Adsız dedi ki...

bu cemaat oyununu da anlamıyorum hiç. elinde olsa fenere hiç ceza vermeyip üstüne şikeyle ilgili konuşanlardan puan kıracak olan federasyon bile "şike teşviki" diyebildi, hala daha cemaat fenerin üstünde oyun oynadı. naaptı cemaat üstünde "fenerbahçenin şike/teşvik parasıdır" yazan içi para dolu mektuplar mı yolladı kulüplere?

theotheo dedi ki...

cemaat üstünden aziz yıldırıma oynanan bir oyundu bu, çok açık bunu görmemek için kör olmak lazım. aziz yıldırımın suçlandığı şeyler, cezaların boyutunun büyüklüğü falan çok komik.

bu sürecin doğal tek bir sonucu vardı, o da fenerbahçenin güç kaybı idi. bunu da geçen yıl çok açık gördük. en kaliteli oyuncularını göndermek durumunda kaldı buna rağmen kuvvetli yönetimi ve iyi gelirleri sayesinde ve çok büyük bir taraftar desteğiyle ayakta kaldı.

biraz açın gözünüzü.

theotheo dedi ki...

insanları dolandıran deniz feneri sanıklarını içeri attıran savcıları, türlü katakulliyle değiştiren cemaat.

çok çok hikayeden bir suçlamadan 40-50 yılla aziz yıldırımı yargılıyo. ulan insan biraz düşünür, böyle gerizekalı birşey nasıl olur diye.

demekki bir şekilde ya fenerbahçenin yönetimine veya bireysel olarak aziz yıldırım ve şürekasına bir oyun oynanmak istendi. bu kadar basit.

Adsız dedi ki...

iyi de fenerden luganonun santosun vs gitmesi şikeden dolayı adam gibi ceza alacak olsalar uğrayacakları ciddi ekonomik krize bi önlemdi. sadece aziz yıldırıma yöneltilen cemaat oyunu (ki bu muhtemelen doğrudur) tek başına olsa tek zararı iyi bir başkanı kaybetmeleri olurdu. verilen/istenen cezalarda da cemaatlik bişey yok, klasik olan şey işte 50 yıl istenir 10 yıl verilir yargıtay 2'ye indirir bildiğin türkiye adalet sistemi.ha miktarı fazla diyosan adamlar 15 gün ev hapsi yazan cezaya 10 yıl vermediler, yöneltilen suçlamalara verilmesi gerekenden (yasaya göre) daha az ceza verdiler (ki bence de verilen ve yasadaki miktar fazla, ama onun konuyla bi ilgisi yok).

deniz feneri konusuna hiç girme, deniz fenerine gelene kadar daha neler var konuşulması gereken ama bu konuyla alakalı değil.

o değilde benim demek istediğimi anlamamışsın. fener suçsuzsa, fenere oyun oynanmışsa bu adamları korumak için kendini feda edecek olan federasyona ceza verdiren şey ne?

theotheo dedi ki...

fener yüzde yüz suçsuzdur. federasyon da kolpa delillerin gazına fln geldi heralde. uefa bile ceza vermedi fenere ak. sıfır tölerans. onlar bile olayın hikaye olduğunu anladı.

fenerbahçe şu anda türkiyenin en iyi yönetilen futbol kulübüdür. fenerium olayı dünyanın en büyük kulüpleri tarafından incelenmektedir vs vs. tutup iki tane kıçıkırık maç için şike falan yapacak hali yok. bu bişekilde cemaatin oyunuydu, azizi ve yönetimi aşağı çekip, yerine kendi adamlarını fln getirmek istediler, beceremediler fln. her zamanki işler yani.

Adsız dedi ki...

federasyon "kolpa" delillerin gazına gelecek olsa lig sonuna bırakmazdı vereceği "kolpa" kararı.

uefa "olayın hikaye olduğunu" anlasa, sence "hikayeye" ceza veren tff'yi avrupa'dan içeri sokar mıydı?

uefa liglerde şike yapan takıma ceza veremez zaten. yerel federasyon gerekli raporu hazırlar ve işlenen suça karar verir, ardından yerel federasyon (disiplin kurulu vs ne demek istersen) tarafından uygun görülen ceza verilir. ha senin kurallarında "şike yapılan maç başına 1 lig düşürülür" gibi madde varsa, buna rağmen birden fazla maçta şike yapan takıma puan silme veya bi alt kümeye düşme cezası verirsen uefa "yazılı kuralları uygulamadığın" için tepene çöker.

cemaatin bu işte parmağı yoktur demiyorum. gs'ye kendi adamlarını getirdiler, fbye de bunu yapmaya çalışıyolardır. aziz yıldırımın suç örgütü kurması vs muhtemelen onlarla ilgilidir. ama tutup da yoktan şike delili varedemezler.

QuaresmA dedi ki...

O süreç sırasında FB bile bana sempatik gelmeye başladı doğrudur (Adamlar en azından göstere göstere şike yapıyor, GS gibi değil. Tecrübe tabi..), ama herşey ortada be abi :)

Yani dedi ki...

Birincisi Fenerbahçe geçen sene şampiyonlar ligine alınmadı(bu bir cezadır! Hem tek başına gireceği için müthiş bir gelir alacak ve eğer ilerlemeyi başarırsa bu gelirlerini katlayacaktı) ve bu ceza ile ilgili devam eden hukuki bir süreç yok. Fenerbahçe Cas davasından çekildi- ki orada iddia ettiği de masumiyet karinesini ihlal eden/ettiği düşünülen iki TFF yetkilisinin "Sanırım Fenerbahçe şike yaptı" gibi bir demesinin olmasıyla ilgiliydi. Fenerbahçe'nin ve Beşiktaş dahil mahkeme tarafından şike yaptığına kanaat getirilen kulüplerin neden ligden düşürülmediğine gelince süreci iyi takip ederseniz, apar topar hazırlanan yeni şike yasası sürecini, Erdoğan ve Platini arasındaki "kişilerle kurumları ayıralım" diyalogu ve Kısmet Erkiner'in daha önce “ben Cas Hakemi olduğumdan açıklama yapamama müsaade yok” demesine rağmen, sonra ne olduysa devam eden dava ile ilgili TFF'nin eline gelen bir belgeden bahiste bulunması ve bunun üzerine Aydınlar'ın istifası,vee 58. madde ile ilgili toplanan kurulda ağzından çıkanları tek bir kişinin bile anlamlandıramadığı şu meşhur YD'nin ortaya çıkışına göz gezdirirseniz daha kapsamlı bir bakışınız olur. Yıllardır "Kesin Şike Var" diye her maçtan sonra kahve sohbetlerine maruz kaldığımız bir futbol ortamı bir anda şikenin yalnızca bir takım gizli hesaplaşmaların sonucu olduğunu düşünmeye mi başladı? Burada şirketlerin, çıkar gruplarının, milletvekillerinin, bürokratların, federasyon yetkililerin hepsinin menfaatinin zedeleneceği bir ortam oluştu (ya da oluşturuldu bunu bilemiyoruz), ve medya, Kulüpler Birliği, milletvekilleri herkes bir anda bu olay nasıl olmamış gibi oluru nasıl başaracaklarını düşündüler. Halbuki ortada kabak gibi bir dava vardı. Ancak, Aziz Yıldırım'ın Türkiye için ne kadar ÖNEMLİ! bir insan olduğunu, her çıkar grubuyla iyi-kötü ilişkisi olduğunu da böylece öğrenmiş olduk. Kulübün kitle manipülasyonundaki başarısını da kenara koymak gerekir. Cemaat meselesine gelince, arkadaşlar cemaat belli alanlara adam sokmaya gayret eden ve bugün itibariyle diğer çıkar gruplarından daha dinamik olduğu için fazlasıyla güçlenen bir örgütlenme, ancak "aslında bu ülkeyi bu hale getiren Ergenekonmuş" diyen sözüm ona liberaller gibi her olanı da bir cemaatin yapabileceği gerçeğine inanmanız olayları katmanlı düşünemeyen çocuktan haber almak gibi duruyor. Yahu ister Aziz Yıldırım'ı bitirmek istesin, ister ülkeyi tamamen parsellesin, peki hiç şu soruyu sormuyoruz, neden bu "ele geçiricilere" bu fırsat verildi? Theotheo'nun öve öve bitiremediği Aziz Yıldırım neden bu açıkların verilmesine göz yumdu, hani iyi yöneticiydi ya?( Tabi bazı arkadaşlar yönetici olmayı ekonomik kazançla bağdaşatırdıkları için benim bahsettiğim yerden uzakta bakacaklardır.) Türk futbolunun içinde bulunan neredeyse çoğu takımın içine bulaştığı rutin uygunsuzlukların ortaya çıkarılmış olması ve her ne kadar ÖYM'ler noktasında şüphelerim olsa da Mahkeme Heyeti'nde kanaat oluşturmuş olması başlı başına bir manevi lekedir(Bütün kulüpler için). Mahkemenin gerekçeli kararından sonra da kanaate iten "maddi delillerin" ne olduğu konusunda daha kapsamlı konuşabiliriz "ama tutup da yoktan şike delili varedemezler".

Yani dedi ki...

Şimdi eğer mahkeme çıkıp da Türk Futbolu hiçbir şike olayına karışamayacak kadar iyi niyetlidir dese bile biz bu ülkede şikenin hiç olmadığına, olmamış olduğuna inanacak mıyız? Hayır. O zaman tutup da olayı faklı mecralara çekmenin bir manası yok. Ben bir futbol seyircisi olarak sahada oynanan oyunun, ve sair sebeplerle desteklediğim kulübün başarılarının takipçisi olmalıyken, uygunsuzluk yapmış Aş. lerin savunuculuğuna girecek değilim, girmemeliyim de zaten. Eğer Aziz Yıldırım'ı bitirmek için bir şey ortaya çıkarılmışsa onu yapanların da eline sağlık ki izlediğim şeyin bir numara, önceden yazılmış bir kandırmaca olduğunu bana gösterecek cesaretleri varmış. Aralarındaki çıkar çatışması onları ilgilendirir.

theotheo dedi ki...

neden yoktan şike delili varedemesinler. sahte cdlerle ergenekondan içeri adamları atarken okey. askerlerin telefonlarına sahte yüklemeleri yaparken okey. ama balmumcu da polat otelini 2 günde diken adnan polat beraat ediyo. aziz yıldırım 50 seneyle yargılanıyo ve de 6 sene mi ne ceza alıyo bırakın bu işleri.

ugur mumcu vefatından önce bu tehlikelerinden hepsinden bahsetmişti. biraz araştırın.

Yani dedi ki...

Kısaca sana Hilmi Özkök'ün itiraflarıyla ilgili haberi okumanı tavsiye ediyorum, yıllardır uydurma denilen belgeleri doğruladı. Ayrıca elmalarla armutları karıştırma, oradaki mesele ortaya konan delillerin suç niteliği taşıyıp taşımayacağı, özellikle Oda TV davası için geçerli bu, ancak bütün Ergenekon davaları için aynı şeyleri söyleyemeyiz. Ayrıca o davaların hiçbiri de sonuçlanmadı, bu davada ise hüküm verildi, Yargıtay süreci bekleniyor. Ayrıca biraz hukuk bilsen bu tarz bir suçta bir kişiye verilebilecek en yüksek cezanın 39 yıl olduğunu ve Yıldırım'ın 50 yılla yargılanmadığını da bilirdin, ben mahkemelerdeki tutanaklarla birebir karşılaşmış biri olarak haberlerde servis edilen bilgilerin yüzde 80'inin eksik ve abartılı olduğunu söyleyebilirim. O yüzden araştırma yapmak için Adliye önlerinde ne yaptığını bilmeyen muhabirlerin eksik hukuk yorumlarına güvenmemeni dilerim. İkinci yanlış da delil niteliği taşıyan belgeler içinde doğruluğu kesin olanlar delil olarak kabul edilir. Emre'nin olayında mesela delil suç oluşumu için yeterli değildi. O yüzden burada deliller uydurma değil, yani o gün İbrahim Akın onu hakikaten söylemiş ve yapmış, bu A iken B olmaz, mesele bunun suç oluşturup oluşturmayacak olması. Hukukun adalet dağıtmadığını çok net söyleyebilirim çünkü her hakimin yorumu çok farklı, değerlendirme biçimi de, mesela Demirören Avm konusunda, Polat konusunda hak verebilirim sana, ama her olayı kendi kapsamında değerlendirmek gerekir.

theotheo dedi ki...

mahlası imam olan bir hilmi özköke inanıcak olsaydık ohoo, bütün balyozu idam ederdim sen neden bahsediyosun.

ibrahim akının nerden belli lan dediklerinin öyle olduğu ki hadi öyle oldu sahaya yansıyan bişi yok ak. bizim maçta da ibo şike yaptı hesapta falan filan. herif gol attı daha napsın. bu işleri kimseye yediremezler, cemaatin işi olduğu çok açık ortada yani bunu niye üstü örtülmeye çalışıyo.

bak kardeşim cübbeli ahmet gene benzer bir çete olayı diye paldur küldür içeri atıldı dimi? hanefi avcı bunlarla ilgili bi kitap yazdı hala içerde. şu anda içeri basına yansımış ünlü adamlardan kimi alırlarsa alsınlar, bu siyasi bir tutuklama ve yargılama olacaktır. çünkü bu adamların amacı belli.

Yani dedi ki...

Tam olarak katmanlı düşünememe olayı buydu. Evet siyasi etkinin fazla olduğu bir dava(özellikle dava süreci devam ederken değişen yasa ie düşen cezalar bunun göstergesi), ama davanın siyasi olması delillerin olduğu gerçeğini değiştirmez. Siyasidir, çünkü iktidarların yakınında bulunanları ilgilendiren meselelerde savcılar görmezden gelirler, ya da güçlü olan grupların baskısı sonucu bazı davalar için ortam oluşur. Bugün cemaat o kadar kılcallaşmış durumda ki her konuşmayı takip edecek konumda ve delil toplayıp kamuoyuna sunuyorlar. Ama çok açık bir ihlal olsa da savcılar bazı konulara dokunmazlar, çünkü belli bir baskı ortamı oluşur. Türkiye'de hukukun tam anlamıyla bağımsız olabildiğini iddia eden yok. Bu her anlamda böyle.

İkinci olarak, sahaya yansıması yansımaması önemli değil, gereken hazırlık yapılmışsa, söz verilmişse, ya da bağlantılar mantık çerçevesi içerisindeyse suç işlemiş gibi değer görür. Bir gösteri meydanında elinde bomba olan bir adam yakalandığında, yok arkadaş ben yapmayacaktım ya da yapmadım demesi bir şey ifade etmez. Uygun ortam oluşmuştur ve plan yapılmıştır, eylemi niyetten ayrı düşünmek hukuken imkansız, ister gerçekleşsin ister gerçekleşmesin. Ek olarak, zaten banka kayıtları, para transferleri gibi meseleler de önemli, onlar da gerekçeli karar da gelecek, onu ondan sonra daha net konuşabiliriz. Ayrıca mantıken bir şikenin şike olabilmesi için anlaşılmaması lazım. Hakimler bunu düşünebilecek kadar akıllılar herhalde. Ancak, İbrahim Akın'ın bahsettiğim meselesi bizim maç ile ilgili değildi, çünkü eğer okuduysan son anda Abdullah Avcı'nın anladığını düşünerek oynamaya karar veriyor zaten. Sonra da transfer gerçekleşmiyor. Neden? Çünkü maçta iyi oynadığı için(Bu bile böyle bir planın varolmuş olduğuna işaret). Zaten İbrahim Akın ilk savcılık sorgusunda iddiaları kabul ediyor. İkinci seferde yok psikolojik baskı uyguladılar falan dese de bunun bir anlamı yok. Hep çelişkili açıklamalar yaptı, zaten olayların bu kadar karışmasında asıl mesele onun itirafıydı. Ayrıca senin inanıp inanmaman önemli değil. Hakim 3-4 açıdan bakar ve gerçeklik terazisine yakın bir resim ortaya çıkıyorsa kanaatini o şekilde kullanır. He sen herşeyin bir oyun olduğunu düşünüyorsan öyledir, hayata her açıdan bakma hakkına sahipsin.

theotheo dedi ki...

yahu herşey gerizekalılık üstüne kuruldu senin yaşın ne kadar yeter bilmiyorum da 28 şubat süreci de böyleydi.

bomba olayıyla ne ilgisi var arkadaş olayın. adam binlerce kişiyi öldürecek. burda hadi diyelim yaptı şikeyi. ulan adamı 1 sene niye içerde tutuyosun bu kdar komik birşey var mı? bak asıl bu olay bu olayın tamamen bir yalandan ibaret olduğu gerçeğini gösteriyor.

koskoca türkiye liginde şikeyi bir tek futbolcu ibrahim akın yaptı. bir kişi. ayıptır yani bu kadar komediyi kimse yemiyo artık lütfen sende yeme. 28 şubat sürecinde benzer fişlemeler oldu bütün dincileri tıkmaya çalıştılar içeri. şimdi de tam tersini dinciler yapıyo. bu kadar net açık bir olay bu. 4 seneyi aşkındır mustafa balbay içerde bunların farkına varın biraz.

hakim 3.4 açıdan bakamıyo çünkü, hakim de cemaatçi veya cemaat baskısının altında veya dünya görüşü öyle. hakim savcının isteğini yerine getiriyo olay bu oyundan ibaret. bu kadar kolpa bir düzende bana aziz yıldırımın suçlu olduğuna şike yaptığına falan kimse inandıramaz gülüp geçerim.

zaten eğer gerçekte böyle birşey olsaydı. o zaman deliller ortaya çıkardı bak şu şu maçta şöyle şöyle şike olayı olmuş. para burda dekontu burda, konuşması burda derlerdi. buna fener taraftarı da inanır ve azize karşı tepki gösterirlerdi. bu kadar basit.

Adsız dedi ki...

''Bodrum’da kısa bir tatil yapan Başkan Fikret Orman, yarın günü İstanbul’a dönüyor. Başkan, Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran ile Teknik Direktör Samet Aybaba’yla bir araya gelecek. Görüşmede, Ricardo Quaresma konusunda son nokta konulacak.



Yıldız futbolcu hakkındaki görüşleri değişen Başkan’ın, Beşiktaş’ın bir değeri olarak gördüğü Q7’yi kulübe tekrar kazandırmayı düşündüğü öğrenildi. Teknik direktör Samet Aybaba’nın da bu duruma sıcak baktığı ifade edildi. ''

Hürriyet

Herşey değişecek yani bu hamleden sonra. Sistem,Samet Aybaba'nın planları,mali yapıdaki denge...

'FEDA' :)

Nedim

DodgeRam dedi ki...

"Son 11 ay Fenerbahçe'nin başkanvekiliydim. Şunu söyleyeyim son 11 ayda herhangi bir cemaatin, herhangi bir derneğin, herhangi bir siyasi görüşün, biraz daha genişleteyim yalnız cemaat değil, herhangi bir kesimin Fenerbahçe'yi ele geçirmek, önümüzdeki kongrede bazı arkadaşları Fenerbahçe yönetimine sokmak gibi herhangi bir hareketlerini görmedim. Benim 20 milyon taraftarım varsa bu 20 milyon taraftarımın 2-2.5 milyonu da cemaat mensubu arkadaşlarımızdır. Onlar da Fenerbahçemizin başarılı olması için benim kadar iyi niyetli olarak onlar da dua etmişlerdir."
Nihat Ozdemir
Sizin gordugunuzu Nihat Bey gorememis demek.Fenerden masallar.

theotheo dedi ki...

aziz yıldırım benim gördüğümü görmüş olmalı açıklamalarına bakılırsa.

Adsız dedi ki...

Konunun dışına ne kadar çıkılmış yahu. Resmen 10-15 mesajdır. Fener-Cemaat ilişkisi tartışılıyo. Size ne arkadaşım Fenerden Cemaatten. Beşiktaşımızı tartışalım lütfen.

Engin

Yani dedi ki...

Farklı davaları takip ediyoruz herhalde! Tapeler, görüntüler, tarihler hepsi uyuyor, burada delil yok demek tamamen görmezden gelmektir. İdeolojik duruş maalesef nesnel olanı görmeye de engel teşkil edebiliyor. Ayrıca, bu kadar saf olmayın, dekont ne yahu :) illegal bir mesele için bankaya kayıt tutturacak kadar da aptal değil şike yapacak adam, sadece benzer tarihlerde müteşebbisin banka hesaplarında bir hareket var mı ona bakılır. Tek kişinin itirafı dahi suç için mühimdir. Rakam değil nitelik önemlidir. Ayrıca, kaç kulüp başkanı, yönetici, ve futbolcunun çelişkili ifadeler verdiğinden haberdar değilsiniz sanırım. Hemen mesela İbrahim Akın transferi konusunda Serdal Adalı ve YD arasındaki beyan uyumsuzluğuna göz gezdirebilirsiniz. Tutukluluk süreleri konusunda kıyım olduğunu kabul edebilirim. Ama bu iddiaların mesnetsiz olduğunu kanıtlamaz. Çünkü, bir kişiyi tutuklu kılmak için iki genel sebep vardır. Birincisi, delil karartma şüphesi, ikincisi yurtdışına kaçma tehlikesi. Tek sıkıntı özel yetkili mahkemelerde hakimlerin bunu tek tek detaylandırmak zorunda kalmayışı, böylece bazı taraf avukatları bu konuda daha net bir acındırma şansı buluyor.

İddianameyi okuyunuz. Sonra süreci farklı kaynaklardan takip ediniz. Ve lütfen haberleri okumadan önce gerekçeli kararı da okumaya gayret ediniz. Bakın Mahkeme Başkanı herkes okuyabilsin diye 1000 sayfadan az olmasına gayret edecekmiş:)

28 Şubat meselesine gelince evet burada "intikamcılık" olgusunun kısmen mantıklı olacağını iddia edebiliriz. Ancak, belki onlarca farklı çıkar grubunu tek bir potada ertimenin, olayları yalnızca çift kutuplu düşünmenin eksiklik olduğunu kabul etmeliyiz. Şu platformda dahi hepimiz farklı düşünüyoruz, Türkiye genelinde de bu böyle. En basitinden ÖYM lerin kaldırılmaması yönünde günde neredeyse 8(mübalağdır belki de değildir) haber yapan Feza yayın kuruluşlarına rağmen apar topar kanun geçti. Demek ki bir şeyleri genellemek; spesifik çıkar ilişkilerini görmezden gelmek, konjonktürün değişkenliğini es geçmek manasına geliyor.

Tekrar ediyorum inanmak-inanmamak ekseni çok ferdi bir eylemdir. Birisi koskoca evrenin Tanrı'nın rüyası olduğuna inanıyor, inanabilir, bu onun gerçekliğidir. Ancak, maalesef nedensellik ekseninde yaşamak zorundayız. Ona bakarsanız ben Dünya'daki bütün kötülüklerin İsrail'den kaynaklı olduğuna inansam çok rahat ederim, ne güzel böylece kendimi kuma gömüp, benim şürekamın hiç de hata yapmayacak kadar masum ve şirin olduğuna kendimi ikna edebilirim. Zaten çoğumuz bunu yapmıyor muyuz?

(Herkesten konuyu saptırdığım için ve fazlaca uzun yazdığım için özür dilerim. Konuşma uzayacak olsa da bir daha bu yazının altına hele ki bu konuda yorum yapmayacağımı temin ederim. Saygılarımla)

theotheo dedi ki...

valla o zaman sana ugur mumcuyu falan biraz olsun arşivlerden araştırıp okumanı tavsiye ediyorum.

şu anda askeriye de yapılan olayın farkında mısınız? yaşta alınan kararların? böyle bir körlük olabilir mi?

yurtdışına kaçışşüphesi imiş. koskoca fenerbahçe kulübü başkanından bahsediyoruz, adalı holdingin sahibinden bahsediyoruz. beşiktaş futbol takımı teknik direktöründen bahsediyoruz. cemil turhan gibi hayatında kırmız kart görmemiş bir centilmenlik abidesinden bahsediyoruz.

yani ortada herşey o kadar açık ve net ki. şu anki bu toplu örgüt bağlamındaki tutuklamaların halkı korkutma sindirme politikası olduğu o kadar açık ki. emekli olmuş bir genel kurmay başkanınını bile tutuklu yargılayan bir yargının savcılarının bana kimse tarafsız olduğunu söyleyemez.

kendi adamları olan deniz feneri davasında yaptıkları numaralarla adamlar nasıl dışarı çıktıysa, aziz yıldırım da öyle içeri atılmıştır.

ben beşiktaşlıyım aziz yıldırımdan da nefret eden bir insanım mizac olarak en azından. ama başarı olarakta takdir ediyorum tabii ki.

türkiye de öyle bir anlayış var ki, öyle bir kutuplaşma oluştuki artık insanlar bir takım tutma uğruna bile hale tape mape gibi hikayeden ve bir şeyi ifade etmeyecek delillerden yola çıkarak insanları suçlu ilan ediyor bununla kalmıyor yargılama esnasında tutuklama adiliğini bile savunacak konuma geliyor.

bu olay bugün ona, yarın sana veya yakınının başına da gelebilir. hiç bir suçun yokken sadece bir fotoğrafın göründü bir yazı yazdın diye ilk duruşma tarihine kadar 7.8 ay içerde kalabilirsin. bunları biraz düşün.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Abi naptınız? Şike falan yok tabii ki. Olsaydı fener KAP'a bildirim yapmak zorundaydı. Resmi sitede yayınlanmadıkça itibar etmeyin böyle iddialara.

Sevgili theo, şike vardır yoktur şahsen artık çok ilgilenmiyorum ama bu "dekont olurdu" lafın çok komik sahiden :) Şike yaptığın birisinin hesabına para yatırıyorsun, dekontunu alıyorsun ondan sonra. Olur da parayı alıp şike yapmazsa futbolcu, dekontu gösterip hak mı arayacaklardı?

theotheo dedi ki...

wruce

kanıt getir kanıtt. bana kanıt getiriceksin. hani bagajda 400 bin tl vardı. emenike falan para sayıyodu hani. iş trabzon olunca niye bütün trabzonlular yırtıo?

dekont olmazmış. nası olmaz lan. adam bankadan 400 bin tl para çekio bunun belgesi olmazmı? evde mi saklıyo parayı.

tayfur iddianameye göre bi herife ibb nin kalesinde kim oynuyo diye soruyo. şike yapmış oluyo ve 5 ay tutuklu kalıyo. arkadaşlar yani bu ne lan pentagonmu bu. kadrolar büyük gizlilkler içerisinde falan hazırlanıo da bizim haberimiz mi yok.

biraz geniş bakın olaylara. ugur mumcuyu biraz okusaydınız şu anda olan olayları merhumun bir nostradamus gibi tahmin ettiğini görüp şaşırıcaktınız.

Adsız dedi ki...

@theotheo

eğer parayı değişik miktarlarda farklı zamanlarda
farklı hesaplardan çekerse, ve oyuncunun kendisine banka yoluyla göndermezse ortada dekont falan olmaz :) gayet basitmiş değil mi.. olmadı açıklama bölümüne şike yazsalardı :)

yahu sanki senin söylediklerinin kntı var da yahu şu yurtdışına kaçan eski İstanbul Belediye Başkanı yeditepe üni. sahibi Bedrettin Dalan değil miydi!Kişilik analizinden hukukta iyimş :D memlekette herkes hakim olmuş valla hee

Adsız dedi ki...

@theotheo

eğer parayı değişik miktarlarda farklı zamanlarda
farklı hesaplardan çekerse, ve oyuncunun kendisine banka yoluyla göndermezse ortada dekont falan olmaz :) gayet basitmiş değil mi.. olmadı açıklama bölümüne şike yazsalardı :)

yahu sanki senin söylediklerinin kntı var da yahu şu yurtdışına kaçan eski İstanbul Belediye Başkanı yeditepe üni. sahibi Bedrettin Dalan değil miydi!Kişilik analizinden hukukta iyimş :D memlekette herkes hakim olmuş valla hee

theotheo dedi ki...

senin burda önemsediğin bi bok yere koyamadın davayı avrupada kimse sallamıyo arkadaşım kimse. bak turhan çömez ingiltere de doktorluk yapıyo şu anda.

kimsenin siklemediği sallamadığı bir dava yı, senin gibi liberal döneklerin siklemesi çok manidar.

kapgan dedi ki...

ya banane fenerden galatasaraydan. takım ekonomik olarak batmış. yeni yönetim ağzı ile kuş tutsa eleştirenin haddi hesabı yok. demirörenin takımı ekonomik olarak batırmasına üzülmüyorum da öküz bir taraftar profiini nmiras olarak bırakmasını affetmeyeceğpim. dortnund 2000 de ekonomik krize girdi. ve akıllı bir planlamayla düze çıkmaları 10 yılı buldu. beğenmeye bilirsiniz yeterli görmeye bilirsiniz ama sameti de ne olursa olsun desteklemelisiniz. ilk 8 haftadaki zorlu fikstürden ağır mağlubiyetler alıp gitmesine sevinecek adama ben Beşiktaşlı dmeem şerefsiz derim. bu takımdan ne köy olur ne ksaba diyen adama da şerefsiz derim. memnun değilsen başka takımı tutun be. bu takımın sonuçlanmamış ve kaybetmesi yüzde 99 140 tane hukuki davası var. yönetimin de işi gücü yok hala daha Q/ cileri avutacak. reel olarak konuşuyorum. iflas ettik beyler iflas ettik. kulünün bütün gelirleri temlikli 2015 yılına kadar. memnun değilseniz si.....n gidin be, memnun değilseniz galatasayı fenerbahçeyi tutun be. yeterki aziz başkanmış cemaatmiş demeyin bana. diyecekseniz de gigin renklilerin bloklarında gününüzü gün edin..

Maxim Tsigalko dedi ki...

@theo,

Yorumda şike konusuyla artık ilgilenmediğimi söylemiştim. O nedenle kanıtlarını falan hiç bilemem. Bu davanın salt şikeyle ilgili olmadığı çok açık ama bizim gibi sıradan insanların Aziz Yıldırım'ın mağdur olduğunun sürekli dile getirmesi ve bundan bu derece rahatsızlık duyması bana çok anlamsız geliyor. Google'a Mehmet Ağar'ı ziyaret edenler diye yazıp aratsan bile futbol dünyasında taraftar dışında kandırılan, mağdur olan olmadığını anlarsın bence.

Adsız dedi ki...

@theotheo

sike yoksa FB neden gecen senenin hesabini UEFA veya TFF'den sormuyor?
40 milyon euro zarara ugramis adamlar.

Cok basit bir sorudur.

theotheo dedi ki...

bu güç meselesidir arkadaş milan kendi liginde bilmem kaç puan geriden başladığı sezon şampiyonlar ligini aldı. sen milan gibi lobisi olan bir kulüp olursan değil uefa hiç bir organ sana ceza meza veremiyo gördüğün gibi.

burada bir çamur meselesi var, türkiyede son zamanlarda bolca olan bişey. ateş olmayan yerden duman çıkmaz hesabı. uefa diyorki böyle böyle bir hikaye var bak başkanın da ceza aldı, sen davayı çekmezsen seni kılıfına uydururuz 10 sene de giremezsin olay bundan ibarettir. fenerbahçenin uefa ile çekişecek bir gücü yok uefanın da fenerbahçe umrunda değil zaten olsa ne olur olmasa ne olur mantığıyla bakıyor. bi daha giremese fenerbahçe ne olur olayı bu. aynısını milana yapamaz çünkü şampiyonlar liginde çok büyük bir anlam ifade eden bir kulüp.

uefa fenere diyorki kısaca sen davayı geri çek sana dokunmayalım. e sıfır tölerans uefa. hani fenerbahçe şike yaptı işte mahkemede onayladı bunu, hadi ceza versene 5 sene daha alma feneri. yemez çünkü ortada böyle bir suç yok bunun çok hikaye delillerle altının doldurulduğu aslında mevzunun şike değil de bambaşka şeyler olduğu apaçık ortada. uefada bunun farkında olduğu için dava süreci cas falan ile uğraşmayıp direkman feneri şampiyonlar ligine alarak olayı kapattı. fenerde böylelikle zararın neresinden dönersen kardır mantığıyla işi kapattı. tamam mı kardeşim.

Adsız dedi ki...

Theo yahu doğru bildiğin hiçbirşey yok paso ordan burdan duyduğun komplo teorilerini yazmaktan başka birşey yapmıyorsun. Bizde 58. madde vardı o da şike yapan düşer diyordu. Yasa yapılırken bas bas bağırdılar bu kadar abartmayın cezaları diye, Aziz Yıldırım o zaman kulüpler birliğinin başındaydı. İtalya'da ise şike olduğu dönemde sadece puan silme var. Dolayısıyla juventus'un şampiyon olduğu seneki puanı afaki derecede silindiği için düşüyor. Ancak Milan'dan 30 puan siliniyor, silinmesine rağmen ligde 4. sırada kaldığı için şampiyonlar ligine gidiyor ve o zaman 0 tolerans gibi birşey de yoktu. Uefa tutup da kendi ceza veremez. Bu federasyonların kendi kuralları çerçevesinde olan bir şey. Eğer 58. madde bugünkü halinde o zaman olsaydı sadece puan silinecekti ve Fener şl'ne gidemese de böyle bir skandal yaşanmayacaktı. Uefa'nın TFF'ye aba altından sopa göstermesi de tamamen blöf, çünkü böyle bir hakları yok. Aydınlar yönetimi bir türlü karar veremediği için mesele buraya geldi. Bu sene almaları da zaten geçen sene ceza çekildiği için mümkün oldu.

onderizo dedi ki...

@theotheo

Bide bu ateş üfleyerek sönmez de tam olsun. Galatasaraylı mısın Fenerbahçeli misin tam anlayamadım henüz,yani Beşiktaşlı olmadığın kesinde

QuaresmA dedi ki...

Lazovic ne ya, inşallah yalandır. Berbat bi transfer olur.

Yukarida cok fazla tartisma donmus, hemen iki kurus atayim ortaya ozet maiyetinde.

Bu surecte yapilan hicbir sey hukuksuz degil. Yani 80'lerde, 90'larda bir suru yasadisi is yapilir, "yaptiysak yaptik" denirdi. Bu hukumetin farki, bir sey yapmadan once uygun kanunu gecirmeleri, cunku o gucleri var. Yok tutuklama karari cikmis, yok soyle olmus, bunlarin hicbirisi -kagit uzerinde- keyfi uygulamalar degil. O yuzden siz nasil idrak ederseniz edin, yapilan islerin izani var. CAS, AIHM vs. gibi kurumlar isleri de esasen hukuka gore denetliyor, Yildirim'in CV'sine gore degil.

Bu degisimi gozlemlemeden, olanlari eski parametrelere gore degerlendirmek yanlis olmaz, ama cidden eksik olur.

Burada istediginiz kadar spekulasyon yapin, spekulasyonunuz cok mantikli/dogru da olsa gidecegi yer cok uzak degil o yuzden.

Adsız dedi ki...

Takımı konuşsak birazda ? Lazoviç'i aldık mesela ? Bıraksak artık bu cemaati,feneri,şike davasını ha ? Ha theocum ?

Özgür

alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Dün buraya kopyaladığım Hürriyet'in 'Quaresma affedilecek' haberi kolpaymış,rahatladım.

Nedim

Adsız dedi ki...

Lazovic transferini ise olumlu buldum. Evet bu sezon Zenit'te yedek kalıyor olsada önünde Kerzhakov gibi bir yıldızın olduğunu unutmamalı. Ağırlıklı olarak Ofansif bölgenin solunda,sağında oynama özelliği var. Direk santraforda da kullanabiliriz fakat ben bunun olabileceğini pek sanmıyorum. Almeida-Pektemek ikilisini bozmayacaktır diye tahmin ediyorum Aybaba'nın. Tabii bu yüzden sistemin de son 1-2 hazırlık maçında denediği gibi 4-4-2'ye dönmesi gerek -ki bu transferleri öyle olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Şöyle birşey çıkar o zaman ortaya;

McGregor

Toraman----Escude----Ersan----Uğur

Hilbert-Fernndes-(Necip,Veli,Olcay)-Lazovic

Almeida--Pektemek

Böyle oynarsak eğer Oğuzhan ve Muhammet yaratıcı orta saha olarak Fernandes'in alternatifleri olarak yedek kulübesinde ekstra güçler olacaktır. Hasan Türk'te Fernandes'in yanındaki tamamlayıcı oyuncu konumundaki alternatif olacaktır. Hilbert'i sağ kanada aldım,çünkü malum Quaresma,Simao,Holosko vs. kadro dışı oldukları ve artık düşünülmedikleri için takımda kanat oynayabilecek bir tek Lazovic geldi. Hilbert'in kanada geçmesinden dolayı yine mecburen sağ bekte Büyük Kaptan olacaktır. Lazovic'in ilk 11'e monte edilmesiyle birlikte Escude yada Sivok'tan biri yedek kalacaktır. Bunun ben Sivok olacağını düşünüyorum açıkçası ilk etapta. Yani uzun lafın kısası 2 aydır şurada 'Bu takım kısır takım,çok zor gol atar diye yırtınıyorum' daha iyisini tabii ki bende isterim fakat mali şartlar ortada. Lazovic transferinden tatmin oldum ben. Şu kadronun içinde Lazovic +10 gol demek. Ekstradan asist özelliği de olan bir oyuncu. Fernandes'e de rahatlatma bakımından epey yardımcı olacaktır.

@QuaresmA Bence hemen öyle berbat transfer diyerek kestirip atmamalısın dostum. Daha geçen tartıştığımız Kuyt,Krasic'ten çok daha yararlı olacağını temin edebilirim sana Lazovic'in. Rahat olmalısın bu konuda.

Nedim

QuaresmA dedi ki...

Lazovic bildiğim kadarıyla öyle tak diye 4-4-2'nin soluna yazabileceğin bi oyuncu değil. Uzak forvet dediğimiz gereksiz mevkinin adamı ve sanırım bu da 4-3-3 denilen gereksiz formasyona dönmemiz anlamına gelir. Gereksiz ve kötü bi transfer olmasının yanında sistemi ve formasyonu bozmasından da çekinmek lazım.

box2boxMC dedi ki...

Beyler yukarıda GS-GB için Real Madrid-Barça, Beşiktaş içinde Valencia benzetmelerini okudukça BJK taraftarının ne kadar da acınacak halde getirildiğini görüyorum. Bırakın bu işleri, olayları dramatik hale getirmenin lüzumu yok.

Biraz kupalar üzerinden gidelim. BJK tarihinin en kötü dönemi olduğu konusunda herkesin hemfikir olduğu son 10 yılı ele alalım.

Aşağıda Süper lig ve Süper kupa sonuçları var. İlk rakam şampiyon, parantez içindeki 2. ve finalist.

Süper Lig:
Fenerbahçe:4 (4)
Galatasaray:3 (1)
Beşiktaş:2 (1)
Trabzon:0 (3)
Bursaspor:1 (0)

Süper Kupa:
Fenerbahçe:4 (2)
Beşiktaş:4 (1)
Galatasaray:3 (1)
Trabzonspor:1 (1)
Kayserispor:1
Bursaspor:1

Fenerbahce'nin bariz olmasada en başarılı takım olduğunu görüyoruz ama ondan sonrakileri çokda bi farkı yok. Tarihimizin en kötü döneminde 2.şampiyonluk 1 süper kupa alıyorsak merak etmeyin hiçbir zaman Valencia olmayız.

Fenerbahçe stad ve taraftar profili değişimini ilk yaptığı için son 10 yılın en başarılı takımı olmuştur, bu değişime GS'da geçen sene küme düşecek duruma geldikten sonra başlamıştır ve 2 senelik periyod içinde çok iyi duruma gelmiştir.

Umarım bu değişimi Fikret Orman yönetimi gerçekleştiri ama pek sanmıyorum. Sanki bu yönetimin görevi pislik temizlemek olacak ve klüpte işler biraz rayına girince Ünal Aysal tarzı bi kodaman hemen başkan adayı olacak BJK'ye.
Aslında bu süreci GS Adnan Polat'la GS yaşadı. Stad,şirketleşme diğer konularda sağlam bi yapı kurarken sportif başarısızlık yüzünden gümbürtüye gitti Adnan Polat. Ünal Aysal'da biraz kaymağını yiyiyor işin.

Bir sene içinde GS'nin küme düşme potasından daha lig başlamadan şampiyon ilan edilme konumuna geldiyse BJK'de pek tabiki 1-2 sene içinde tekrar şampiyon olabilir. Burası Türkiye karalar bağlamanın lüzumu yok.

BJK4EVER dedi ki...

Lazovic bence 4312 de orta sahada oynayamaz anca forvet oynar. Ozellikle psvde cok macini izledim aslinda fena oyuncu sayilmaz tabii maliyeti ve ne gibi bir beklentiyle alindigi onemli.

Adsız dedi ki...

'Lazovic bildiğim kadarıyla öyle tak diye 4-4-2'nin soluna yazabileceğin bi oyuncu değil. Uzak forvet dediğimiz gereksiz mevkinin adamı ve sanırım bu da 4-3-3 denilen gereksiz formasyona dönmemiz anlamına gelir. Gereksiz ve kötü bi transfer olmasının yanında sistemi ve formasyonu bozmasından da çekinmek lazım.'

@QuaresmA Evet,tak diye 4-4-2'nin soluna yazılmaz,fakat şunuda unutmamalı ki 4-4-2 dediğimiz sistem artık bizim bildiğimiz gibi klasik gidip gelen kanat oyuncularıyla da oynanmıyor çoğunlukla. Artık 4-4-2 oynayan takımlara baktığımızda en az bir kanadın açık oyuncusu oynadığını görüyoruz. Diğer kanat ise takımın yapısı,duruma göre bir oyuncu ile kapatılabilecek bir sistem. Yani Lazovic'in solda bildiğimiz sol kanat olarak değilde,sol açık olarak oynayacağını düşünebiliriz -ki bu mevkii zaten asıl mevkiisi. Zaman zaman sakatlık,ceza durumlarında Pektemek ve Almeida ile değişimli santrafor'da oynayabilir. 4-3-3'e dönmemizi gerektirecek bir durum yok ortada. Hala söylüyorum dostum, gereksiz transfer değil kesinlikle. Göreceksin. Dünde belirttiğim gibi hele ki bu yaratıcılığı kısıtlı takımda Lazovic demek +10 gol +5 asist demek. Bu yüzden ben tatmin oldum bu transferden.

----------------------

'Lazovic bence 4312 de orta sahada oynayamaz anca forvet oynar. Ozellikle psvde cok macini izledim aslinda fena oyuncu sayilmaz tabii maliyeti ve ne gibi bir beklentiyle alindigi onemli.'

@BJK4EVER 4-1-3-2'de kesinlikle orta sahada oynayabilecek bir oyuncu değil zaten. Kaldı ki Samet Aybaba'nın son 1-2 hazırlık maçında 4-4-2'yi denedikten sonra (Her ne kadar rakipler zayıf,Kırklareli,Kartal filan olsa da) Lazovic transferinin bizi 4-4-2'ye döndüreceğini düşünmeye başladım. Böylelikle Hilbert asıl mevkiisi,Stuttgart'ta da hep oynadığı sağ kanada geçecektir. Büyük kaptan Toraman'ın da yerinin banko olduğunu sayarsak sağ bek boşluğunda yeri hazır. Sol açığa Lazovic'i yazdığımızda Stoper'de 1 yabancıyı kesmemiz gerekecek fakat bunun pek sorun olacağını zannetmiyorum. (Tabii Ersan'ın futbolu unutmamış olmasını umarak) Escude-Ersan veya Sivok-Ersan da gayet olumlu stoper ikilileri.

Nedim

Adsız dedi ki...

"Bugün bazı basın organlarında Beşiktaş’ın sözleşmeli oyuncularının geleceğini belirleme adına, BJK Yönetim Kurulu üyeleri ve takım arkadaşları arasında oylama, anket vb. uygulamaların yapıldığı iddiaları dile getirilmektedir.

Böyle bir anket veya oylama söz konusu olmamıştır ve olması mevzu bahis bile değildir. Teknik heyetimiz; oluşacak ve oluşan kadroyu Beşiktaş JK'nın öncelikle değerlerine sonra da başarılarına katkı sağlaması düşünülen futbolculardan oluşturmayı hedeflemektedir.

Yönetim Kurulumuz ise kadronun oluşumunu tamamen güvendiği teknik direktörüne ve ekibine bırakmıştır. Ayrıca; teknik heyete ve futbolcularına güveni sonsuz olup kendilerine destek olmaya devam edecektir.

Yönetim Kurulumuz ve teknik ekibimizin, taraflarımızın da özlediği ve arzuladığı sevinci ve kederi paylaşan, 'her şey Beşiktaş için diyen', takım ruhunu ön plana çıkaran, bireysel şovu ön planda tutmayan başarı-sonuç odaklı futbolculardan oluşan bir futbol takımının sahada mücadele etmesi konusunda tek vücut olduğunu kamuoyu bilgisine sunarız."

Sonunda orada burada açıklama yapmak yerine siteden makul bir cevap verilerek bir anlamda özkaynak senesi manifestosu sunulmuştur. Hadi bakalım.

Zafer

BJK4EVER dedi ki...

@Nedim

Bence 4-4-2'de de solda oynayacak oyuncu degil. Bak 4-4-2 mukemmel, benim en cok tuttugum sistem, ama bende kanat takintisi var. Bu takim 4-4-2 oynayacaksa Quaresma'yi takima alip sag kanada koyacaksin. Hilbert, Lazovic falan ugrasmayacaksin. Senin takiminda Portekiz milli takiminin 2 kanat oyuncusu var (Simao birakti gerci ama oynuyordu sonucta), sen kalkip bunlari kadro disi birakiyorsun. 4-4-2'de aciklarin temel gorevi adam gecip orta yapmaktir, bunu Hilbert de Lazovic de yapamaz.

Bu arada 4-3-3 konusunda Quaresma'a katiliyorum. Cok spesifik ve boktan bir sistem bence. Ki ligimize hic uygun degil, bu sistemi oynamak isteyen herkes (Carvalhal, Rijkaard, A.Kocaman) iflas etti. Biz de insallah bir daha o lanet sisteme donmeyiz. Bizim ligimizdeki basari formulu gayet acik. Fiziksel olarak 90 dakika ayakta kalacaksin, yaratici en az 1 tane adam olacak ve ceza alanina adam sokacasin, bu kadar. Baska bir olayimiz yok.

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER ya da Bora diyeyim artık eğer kızmazsan :)

Evet,söylediğin gibi normal şartlarda klasik 4-4-2'yi yazdığımız zaman sol kanatta oynayabilecek bir oyuncu değil. Fakat yukarıda da belirtmiştim,artık 4-4-2 sistemi bildiğimiz gibi oynanmıyor çoğunlukla. Soldaki adam açık oyuncusuysa sağdaki dengeli kanat,sağdaki açık oyuncusuysa soldaki dengeli kanat şeklinde bir 4-4-2 var günümüzde. Bende buna güveniyorum. Solda Lazovic'i kanada,çizgiye hapsetmezsek,açık olarak kullanırsak gayet verim alabileceğimiz bir oyuncu olacaktır. Zaten adamın gerçek yeri sol açık. Daha sonra sağ açık veya santrafor da oynatabiliyorsun duruma göre. En basitinden bir örnek vereyim şu 4-4-2 meselesine. (Biliyorum bu blogda şu günlerde Galatasaray'dan epey bahsediliyor,bende dahil herkes bunaldı Galatasaray kelimesinden ama aklıma gelen ilk örnek bu oldu. ) Galatasaray'a baktığımız zaman zaten bariz şekilde 4-4-2 oynadıklarını görüyoruz. Evet geçen sezon Fatih Terim'de o boktan 4-3-3 furyasına aldanarak Fenerbahçe derbisine kadar onu oynamıştı ama baktı ki olmuyor 4-4-2 oynamaya başladılar,ne zaman ki öyle oynamaya başladılar şampiyonluk geldi. Nasıldı geçen seneki Galatasaray'ın 4-4-2 kanatları ? Solda Emre Çolak,sağda ise Engin Baytar oynuyordu ağırlıkla. Emre Çolak'a baktığımız zaman daha çok bir açık oyuncusu,pek defans varlığı gösteremeyen,gole daha yakın bir 4-4-2 kanadı. Engin Baytar'da böyle diyebilirsiniz. Evet Trabzonda böyleydi fakat Fatih Terim'in elinde biraz daha defansif çabasını arttırmış,iki yönü de iyi oynamaya çalışan bir Engin vardı geçen sene. Bu seneye gelirsek zaten apaçık ortaya çıkacaktır bu dediğim. İyice sisteme uygun bir hal alıyorlar. Solda Amrabat -ki ne kadar bencil olduğu,defans nedir bilmediğini,fakat aynı zamanda da ne kadar gole yakın,klas bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Sağ kanatta ise belkide şuan Türk futbolunun en 'Box to box' adamı Hamit var. İki yönlü oyunu en iyi uygulayabilecek kanat Türk oyuncu (bence). Bu yüzden Lazovic bize uygun ve oldukça katkı sağlayabilecek bir adam. Tekrar söylüyorum şu takımda Lazovic demek +10 gol +5 asist demektir. Evet bu takım 4-4-2 oynayacaksa kanatlara Quaresma ve Simao gibi iki dünya çapında yıldızı koyacaksın demişsin. Doğru. Bende isterdim Sol kanada Simao,sağ kanada Quaresma yazmayı fakat durumlar malum. Her ikisinin maaşını topladığın zaman senelik 6.2 milyon euro gibi bir bilanço çıkıyor ortaya. Üstelik Simao'nun geçen sene ne kadar rezil bir sezon geçirdiğini gözümüzün önüne getirelim. Ruh gibiydi resmen. Fener ve Madrid'e attığı muhteşem goller dışında resmen sıfırdı gerçekten. Quaresma'yı ise Samet Hoca ve yönetim istemiyor ne şekilde. Adamlar sportif değilde mali anlamdan yana tavır koydular Q7 konusunda,bizede saygı duymak düşer. Hilbert konusunda ise haksızlık ettiğini düşünüyorum. Asıl mevkiisi 4-4-2'nin sağ kanadı Hilbert'in. Stuttgart'ın şampiyon olduğu sene orada o kadar verimli olmuştu ki Sezonun on birinde kendine yer bulmuştu. Ayrıca yine aynı dönemde Mario Gomez sakatlandığında Hilbert mecburen sağ forvet olarak oynatılmış ve ondan sonra 7 gol atmış. Gerektiğinde üretkenliği de hiç yabana atılır değil yani. 4-3-3 konusunda yazdıklarına tamamen katılıyorum. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir Bora :)

Nedim

Adsız dedi ki...

''Geçtiğimiz sezonu 3 kupa ile kapatan şampiyon kadromuzda yer alan başarılı oyuncularımız Serhat Çetin ve Barış Hersek’in sözleşmeleri 1’er yıl daha uzatıldı. ''

Memnun edici bir gelişme. Hele ki transferde sesimizin sedamızın çıkmadığı şu dönemde. Kadro derinliği açısından önemli oyuncular Serhat'ta Barış'ta. Umarım ilerleyen günlerde yabancı ve yine yerli transferde hareketlilik kazanırız biraz. Malum Efes,Fener kadrolarını tamamladı,GS ise tamamladı tamamlayacak. Euroleage oynayacağız,birazda düzgün bir transfer dönemi geçirmemiz gerekiyor bence yoksa rekabette olabilmemiz çok zor.

Nedim

Adsız dedi ki...

''Şu ana kadarki kombine bilet satışları: 1. G.Saray-40.812, 2. F.Bahçe-32.000, 3. BJK-4238, 4. Trabzon-2054.. (Hepsi resmi rakamdır)
Beşiktaş bugün 118 kombine sattı. 4238'e öyle ulaştı. Toplam gelir: 6.3 milyon lira... Hani nerde FEDA ? '' demiş ismini vermek istemeyen bir yöneticimiz. E sen kombineleri o kadar pahalıya satarsan kim alabilir ? Taraftardan bu kadar uzak olmamak lazım,her taraftar zengin değil sonuçta. Kaldı ki o fiyatlara 4238 bile iyi. Milleti iğnelemeden önce çuvaldızı kendinize batırmanız lazım ey yönetici. Söyleyebileceğim bu.

Nedim

Adsız dedi ki...

Ayrıca, Fenerbahçe Yöneticisi Abdullah Kiğılı: "Yeni formalar çıktı, 3 günde 40 bin adet sattık. Tanesi 99 liradan hesap edin. Forma satışında bizi hiçbir takım geçemez." Bu farklar böyle böyle oluşuyor. Hep FEDA FEDA diyip ağlamamak lazım. Pazarlayabilmektir bu işin püf noktası birazda. Yönetimin tüm umudunu bağladığı,adeta taraftarı demogoji ile kandırıp aldırtmaya çalıştığı FEDA 3 ayda 100.000 sattı. Adamların 3 günde ulaştığı forma satışı ortada. Dediğim gibi birazda taraftarın dilinden anlayabilmek lazım. Kapalı kombineyi 2500 lira yaparsan tabii ki kimse al(a)maz.

Nedim

QuaresmA dedi ki...

Kanatta oynayan adamdan kanat katkısı gelmeyecekse ya sezonda 12-13 gol katkısı yapmalı, ya da takımın top çevirmesine faydası olmalı. Lazovic'e ben kafadan 10 gol + 5 asist diyemiyorum çünkü o katkıyı alabilmek için sistemde çalışması gereken çok fazla değişken var ve ondan o katkıyı alacak sistemin bizde oluşması mümkün değil. En azından öteki taraf için 1 tane safkan kanat olması lazım.

http://www.haber1903.com/Besiktas-3134-besiktasta_yeni_rota.html

Gençleştirme falan yalan oluyor da, uygun maliyetle mümkünse al Cavenaghi'yi, kafan rahat olsun. Lige de +15 averajla başla, tam bu ligin topçusu.

Adsız dedi ki...

'En azından öteki taraf için 1 tane safkan kanat olması lazım.'

@QuaresmA Burada anlaşamıyoruz işte. Hilbert tam bir 4-4-2 sağ kanadı arkadaşlar. Açın Stuttgart dönemine bir bakın Hilbert'in. Bizde malumunuz mecburiyetten sağ bek oldu.

Cavenaghi konusuna ise katılıyorum. Keşke alabilsek. En basitinden Almeida'dan kat kat fayda sağlardı skor bakımından.

Lazovic konusunda güven bana belki çok söyledim bunu 2 gündür ama. +10 gol, +5 asist olacaktır güven :) Tabii benim dediğim gibi 4-4-2 oynarsak. Çünkü onun 4-1-3-2 orta sahasında verim vermesi mümkün değil. Forvetin ise bozulmayacağını düşünüyorum hala. Pektemek banko oynacaktır (yeni Beşiktaş'ta en mutlu olduğum konulardan biri), Almeida'yı ise Euro 2012'de önemli maçlar oynamışken,hali hazırda satılabilecekken,yani piyasası varken eğer satılmasına onay vermediyse Aybaba,onu da mutlak oynatacaktır.

Nedim

BJK4EVER dedi ki...

GS ornegini vermissin ancak her iki oyuncunun yapisinda kanat oynamak var. Engin zaten versatile bizim Olcay gibi, Emre Colak da sol acik oynamisligi var, musait o yapisi. Yani FM diliyle bu oyuncularda MR ve ML yesil'dir. Lazovic'te bence en fazla turuncu'dur.:)
Hilbert konusunda soguk bakmiyorum zaten, ancak en azindan 1 tane gercek kanat (Q7 iste) olmali, artik diger tarafa Veli mi Olcay mi Hilbert mi olur bilemem. Ama son cizgiye inip cift forveti besleyecek yaratici adam sart, yoksa oynayacagimiz o 4-4-2'nin simdiki kisir 4-1-3-2'den farki kalmaz. Quaresma ve Simao diyorum sureklu bu arada, ama kalacaklarini var sayarak soyluyorum. Sonucta maaslari ciddi evet, ancak gorunurde bir teklif yok ve garanti para aliyorlar. Yani maalesef soke soke alacak paralarini, durum boyleyken bana gore tecrubesi ve kalitesi tartisilmayacak bu 2 oyuncudan yararlanmak gerekir.

Cavenaghi konusuna da katiliyorum. Iyi oyuncu ama aradigimiz tipte oyuncu degil, o da tipik kanat golcusu. Tabii 4-1-3-2 oynayacaksak. Tipik 4-4-2 oynayacaksak ve Quaresma donecekse hem Cavenaghi hem Gekas cok cok faydali olurlar, 15 golun altina dusmezler.

Basket takimina gelirsek; yabanci transferini beklemek lazim. Yerli rotasyonu gecen seneden hem kalite hem sayi anlaminda iyi gozukuyor, ozellikle Vidmar gelirse. 2 kaybimiz Yagmur ve Dudley oldu ama Tutku ve Cevher onlari aratmaz, hatta Cevher seneye Dudley'den iyi oynayacak bence. Gecen sene yabanci kalitesi fark yaratmisti, bu sene yine yabanci kalitesini belirli bir seviyede tutmamiz sart. Tabii butce ve hedefler nedir bilemem, 6.5 milyon euro ve sampiyonluk laflari dolasiyor ama bana pek inandirici gelmiyor. Eger hedef ve butce o civarda ise bence 2 cok iyi+2 iyi+1 vasat yabanci beklemeliyiz. Hedefimiz ve butcemiz ufak ise 5 tane taninmamis vasat ama patlama yapacak yabanci da getirebilir Erman Kunter. Beklemek lazim, ama ozellikle Pops'a cok uzuldum ben. Sadece Pops ve Arroyo kalsa yetecekti benim icin zaten.

QuaresmA dedi ki...

Hilbert bir kanat olsaydı 4-4-2'nin kanadı olabilirdi bence de :) Ama bu blog tabiriyle düz adam kendisi. Stuttgart'ta zamanında sağ kanatta neler yaptı bilmiyorum ama bi kanatta olması gereken özelliklerin yarısı ya vasat ya da vasat altı Hilbert'te. Oyun zekası, çalışkanlığı ve disiplini bazı açıklarını kapatıyor ama bu bile onu bizde en fazla sağ bek yapabiliyor ancak.

QuaresmA dedi ki...

@ BJK4EVER

"Engin zaten versatile bizim Olcay gibi, Emre Colak da sol acik oynamisligi var, musait o yapisi. Yani FM diliyle bu oyuncularda MR ve ML yesil'dir. Lazovic'te bence en fazla turuncu'dur.:)"

Baktım şimdi, sarı bile değil :)

BJK4EVER dedi ki...

Senin dedigin oyuncu karakteriyle alakali ama. Mesela Abidal solbek, ama Marcelo da solbek, bilmem anlatabildim mi? Biraz duz oyuncu olmasi sag acik olmayacagi anlamina gelmiyor, ki Topuz 2 senedir goturuyor iste.
Bence macina gore Hilbert onde oynar. Mesela IBB ve GS maclarinda bekte Tanju, onunde Hilbert, solda Q7, arkasinda Ugur Boral iyi bir dizilis olurdu, dengeli. Hatta Balta'nin karsisina Quaresma'yi koymak icin tum oyuncular bir tik kayabilir, o kadar da versatile bir kadro'muz var.:)
Ama dedigim gibi sadece bu macta olur. Mesela ertesi hafta ic sahada Akhisar ile oynayacaksak sagda Hilbert ile cikmam. Sagda Quaresma solda Simao ile cikarim....

QuaresmA dedi ki...

Onlar biraz Lucescu, Mustafa Denizli tipi hamleler oluyor. Bence de bazı koşullarda çalışabilir ama herkesin rolünün belli olduğu bi sistem oturtup ondan devam etmek takımın taktiği ezbere oynaması anlamında daha doğru geliyor bana. (Bizden çok daha güçlü bi takımla oynamadığımız sürece) Yani herkesin uzun vadede en fazla verim vereceği sistemi başından oturtup o şekilde yürümeyi hedeflersek de Hilbert sağ açık olarak çok değer kazanmıyor. Üstelik hazır sağ bek olarak iyi verim alıyorken..

Ama Lucescu tipi sistem değil de taktik hocası olsaydı takımın başında, Hilbert'in de rolünün alternatifleri çoğalabilirdi.

Adsız dedi ki...

O oyuncu gelir bu oyuncu gider onu bilmem ama ben bu sezon şampiyon olmasak da geçen yıldan daha istikrarlı ve genel anlamda daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Ne zaman büyük beklenti ile başlasak hayal kırıklığına uğradık, ne zaman beklentisiz başlasak başarılı olduk.

Bence yönetim Quaresma ve Simao'yu bonservislerini verip yollasın. Neticede talip yok (Simao' ya olmasını zaten beklemiyordum) ve sen bu adamları oynatmadan 6M Euro bayılacaksın. Bu saatten sonra ikisinden de fayda gelmez çünkü zaten topçuların futbol oynama iştahını söndürmekte kulübümüzün üstüne yok! Gerek Samet Aybaba'nın gerek yönetimin bu adamları doğru yönetip fayda sağlayabileceklerine inanmıyorum.

Yıldırım Demirören'den hesap sorma konusunda geçmiş olsun. Kulüp hiçbir şey yapamaz çünkü ibra edildi. 3-4 yıl önce ibra etmeyen bir grubun açtığı dava ne oldu bilmiyorum ama o zaman tablo bu kadar vahim değildi. Belki mali tablolarda yanlış beyan yapıldıysa halka açık şirket olduğumuzdan bir şeyler yapılabilir.

Son olarak bu kadar borç yanlış transferle olmaz. Bence bu kulübü hortumlayanlar var, önce bu hortumu kesmek lazım.

Ve en son olarak da Quaresma giderse maç izlemem diyenleri rüyasında tüpkafa kovalasın!!

Arda

Adsız dedi ki...

Caner Topaloğlu Karşıyaka'yla imzalamış. Bizim için de iyi bir alternatif olabilirdi. En azından böylelerini kaçırmamamız gerekir diye düşünüyorum. Neyse hayırlısı.

Nedim

Adsız dedi ki...

@QuaresmA and BJK4EVER Abi Allah razı olsun ya. Şurada FM terimlerini de araya kattınız ya artık çok daha rahat olabilirim. Malum bundan önce burada FM'ye karşı tepkili olan arkadaşlar vardı bende açıkçası tepki çekmemek için FM ile ilgili argümanlar kullanamıyordum. Lazovic konusunu şöyle açıklayayım o zaman;

GK

DR----DC----DC----DL

MR----MC----MC----ML

AMR (Duruma Göre)-AML (Duruma Göre)

ST--ST

İşte arkadaşlar Lazovic ve Hilbert'le ilgili söylediklerim tamda burda anlaşılıyor. MR/AMR,ML/AML mevkiilerinde duruma göre demişim. Bunun sebebi yukarıda açıkladığım gibi günümüz 4-4-2'sinde artık bir kanat açık oyuncusuysa diğer kanadın klasik kanat oyuncusu olması. Yani eğer diyelim senin sol kanadında iki yönlü çalışabilecek klasik 4-4-2 kanat oyuncun var, o zaman genelde sağda defansif yönü nispeten daha zayıf olan,nispeten gole daha yakın olan bir açık oyuncusu kullanırsın. Aynı şey sağda klasik kanat adamın varsa solda açık,gole yakın adam kullanırsın -ki bizde bu durum geçerli. Yani şöyle bir hal alıyoruz;

McGregor

Toraman----Escude----Ersan----Uğur

Hilbert----Fernandes----Necip

----------------------------Lazovic

Almeida--Mustafa Pektemek

Yani burada Lazovic AML oynayacak demektir. Oyuncunun mevkiide oynayabilmesi versality'den filan bahsetmişsiniz. Tam hatırlamıyorum fakat Lazovic'in AML'de en kötü koyu yeşil gözüktüğünü tahmin ediyorum.

Umarım anlatabilmişimdir,şu FM'de olmasa... :)

Nedim

Adsız dedi ki...

----------------------------Lazovic
gibi bişey çıkmış ortaya,çizgiyi tutturamamışım. Siz AML'deymiş gibi canlandırın gözünüzde :)

Nedim

Tabi ki cesareti var Gürcan ...

Bu takımın gerçek sahibi kongre üyeleri dedi bir şey olmadı , taraftar dövdürdü bir şey olmadı , kulüp sahte belge sebebi ile avrupa'dan men edildi bir şey olmadı.çeşit çeşit gangster kılıklı adamlar kulübü kullanarak avrupa'lara gittiler geldiler bir şey olmadı .Tabata'ya 8 m € verdi yine bir şey olmadı.Kulübün en değerli taşınmazlarından birini şehrin göbeğindeki bir yeri spor salonuna senelik 200 bin tl'den kiraya verdi yine olmadı .Kendisinin başkan olmayacağı yıllara ait gelirlere temlik koydurup para harcadı bir şey olmadı , ne üdüğü belirsiz 20 yaşında portekizli oyuncunun bonservisinin yarısına 3 milyon verdi olmadı ...

Gördüğün gibi Beşiktaş camiasının kendisi üzerinde hiçbir caydırıcılığı yok.Bütün Beşiktaş taraftarı Milangaz kullanmaktan vazgeçebilecek kadar organize mi ? Demirören Center'dan alışverişi kesecek kadar ?

Adam üzerinde hiç bir yaptırım gücümüz yokken ve zaten etik olarak ne kadar eksik olduğu göz önüne alındığında bu parayı almayacak kadar kendinden utanç duyabilecek bir adam görüyor musun ? Kendisinin çoluğunun çocuğunun rızkı , biz zaten sokaktan buluyoruz ?

Umarım o parayı alırsın ve başka bir yerde tamami ile batırırsın Demirören ...

Maxim Tsigalko dedi ki...

Basketbol takımımızla ilgili birşeyler söylemek gerekirse;

Kartal Özmızrak, Mehmet Ali Yatağan, Can Akın, Serhat Çetin, Barış Hersek geçen seneki kadrodan kalanlar. Yabancılardan Arroyo hariç hepsinin gidişi kesinleşti. Arroyo'yu da tutabileceğimizi sanmıyorum.

Gelenlere baktığımızda Tutku Açık, Muratcan Güler, Cevher Özer ve Patrick Christopher. 1-2 pozisyonunda oynayacak yeterince alternatifimiz var. Şuan için en büyük sıkıntı 5 numarada görünüyor. Vidmar Türk yapılıp, kadroya katılırsa iyi transfer olur. Yine de iyi bir 5 numara(yabancı) almak gerekecek tabi.

Bu yıl geçen seneden çok farklı bi basketbol izleyeceğiz. Sezonun büyük bölümünü 6-7 oyuncuyla her biri 30'lu dakikalarda oynatarak geçirmiştik. Ayrıca mecburi haller dışında gençler kenarda oturmak durumundaydı.

Özellikle yerli oyuncular için Erman Kunter çok büyük şans. Bence şuan için iyi yoldayız. Oyuncularla ne kadara anlaşıldı bilmiyoruz ama Erman Kunter bu konuda çok taviz verecek gibi durmuyordu. Sürecin bu nedenle yavaş ilerlediğini düşünüyorum. 1-2 haftaya kadro netleşir. Daha iyi bir değerlendirme yapılabilir.

BJK4EVER dedi ki...

Tutku-Can-Kartal
Chris-Muratcan
Serhat-M.Ali
Cevher-Baris


Kadro su anda bu gibi gozukuyor.
Ozellikle 5 numara bombos su an. Geriye 4 yabanci hakkimiz kaldi. Bence 2 tane bes numara alacak luksumuz ve butcemiz yok. Yabancilar cok iyi bir guard, vasat-iyi bir 3 numara, cok iyi bir pf/c olursa iyi olur. Butce artarsa da yabanci bir 5 numara daha gelir. Bonsu'yu tutamamamiz cok kotu oldu.
Alacagimiz 3/4 yabancidan 2 tanesi cok cok iyi olmak zorunda, yoksa bos, hedefsiz bir takim haline geliriz.

Maxim Tsigalko dedi ki...

En büyük ihtiyaç 5 numarada ve bence oraya 2 transfer şart. Vidmar bi periyotta 3 faul alma potansiyeline sahip bi adam. Henüz anlaşmadık ama şuan en büyük potansiyel o.

Ayrıca senin de yazdığın gibi 3 numarada da sıkıntı var. Geçen sen Hawkins tek başına bütün sene götürdü neredeyse. Oraya da iyi bi yabancı gerekiyor.

emireri dedi ki...

Tutku-Can-Kartal
Chris-Muratcan
Serhat-M.Ali
Cevher-Baris

yerli oyuncu kurgumuz fena olmadı, geçen yıla göre daha fazla verim alabileceğimiz bir karma var şuan.. 5 numara için Duşan'ı kaçırmamız kötü oldu. size olarak kaçırılmaması gereken bir oyuncuydu ki elimizde erman kunter gibi bir eğitmen var.. gelecek açısından da çok iyi bir tercih olabilirdi. birkan ve duşan'ı alsaydık bu sene bence yabancı transferi bile yapmasak olurdu bu yıl için. bu yıl kartal ve mehmet aliden geçtiğimiz yılın üstüne koyarak devam etmelerini bekliyorum, ayrıca serhat'ın performansını devamlı hale getirebilmesi de çok büyük bir kazanç olur bizim için...

yabancı guard için son ana kadar aroyyo beklenmeli belki daha düşük bir kontrata imza atabilir.. olmazsa o bölge bence yeterli. uzun oyuncu tercihlerimiz önemli, vidmar iyi bir alternatif, özellikle yerli statüsüne geçerse, ancak yedekleyen oyuncu olarak düşünülmeli kesinlikle. ilk beş için 2 yabancı uzun şart. geçtiğimiz yılı bençte geçiren cevher belirli bir süre çok yüksek performans gösteremez..

Maxim Tsigalko dedi ki...

Bir de hem Cevher hem Barış içeriden oynayan 4 numaralar değil. Rakiple çok fazla boğuşmayan ancak orta mesafe şutlarla veya üçlükle sayı bulabilen oyuncular. Gelecek pivotun mutlaka içeriden sayı üreten bi pivot olması lazım.

Bonsu içeride çok ciddi tehdit oluşturuyordu. Mesela playoff'taki Fb maçında rakibin 4 uzununu birden faul problemine sokmuştu neredeyse tek başına. Bize yine o tip pivot lazım ama piyasada öyle bi adam kaldı mı bilmiyorum açıkçası.

Adsız dedi ki...

C: Transfer-Gasper Vidmar-Transfer
PF: Damir Markota-Cevher Özer-Barış Hersek
SF: Transfer-Serhat Çetin-Transfer
SG: Patrick Christopher-Muratcan Güler-Mehmet Ali-Transfer
PG: Curtis Jerrels-Tutku Açık-Can Akın-Kartal

Kadro şuan şu şekilde. Erman Kunter her açıklamasında doğal olarak geçen seneki gibi sezonu 6-7 oyuncuyla götüremeyeceğimizi,bu sezon kadronun en az 12 kişi olacağını söylüyor ve haklıda. Nitekim yavaş yavaş kadro oluşmaya başladı ve şuan hali hazırda 12 oyuncumuz var. Fakat bunlardan Mehmet Ali ve Kartal birazda reserve durumda olacak özellikle Euroleague'de. Yani hazır olarak kullanabileceğimiz 10 oyuncu. (Erman Kunter her fırsatta hiç çekinmeden gençlere şans vereceğini söylüyor zaten,onu geçiyorum. Söylemek istediğim fazla tecrübesiz oldukları için Mehmet Ali ve Kartal'ın Euroleage'de fazla süre alamayacak olmaları. Yoksa eminim ligde epeyce şans verecektir onlara da Erman Hoca. ) Yaptığım Mevkiilere göre sıralama tablosunda da görüldüğü gibi 1 tane kesinlikle Euroleage çapında kaliteli bir pivot almamız gerekiyor. Vidmar güzel bir alternatif hem Euroleague hem Lig için. İyi ve gelişime açık bir oyuncu hala (24 yaşında) Fakat üsttede bir arkadaşın bahsettiği gibi faul problemini çözmesi gerekiyor. Daha henüz bu sezon tek periyotta 4 faul alıp kenara geldiği maç hatırlıyorum Fener'de. Bu aşılması gereken bir durum kendisi için. Ayrıca Vidmar'ında arkasında olabilecek,sezon içinde sıkıntı yaratmayıp rotasyonda yer alabilecek kalitede bir pivot daha alabilirsek güzel olur. PF'de pek eksiğimizin kaldığını düşünmüyorum. Markota benim beğendiğim bir oyuncu,gayet yararlı olacaktır her ne kadar Erceg'in verdiği verimi almamız mümkün olmasada. Ayrıca Cevher ve Barış iyi alternatifler. Yani PF'de transfere ihtiyacımız kalmadı. SF'de de C için söylediklerim geçerli. Euroleage seviyesinde sağlam bir kısa forvet kesin lazım oraya. Serhat bence bu sezon alternatif olmalı,iyi bir alternatif. Ayrıca sezon içinde rotasyon rekabeti yaratabilecek bir üçüncü oyuncu alınırsa da güzel olacaktır. SG pozisyonunda Christopher,Muratcan ve Mehmet Ali ile fena olmayan bir üçlü oluşturulmuş durumda. Eğer imkan varsa rotasyon için Mehmet Ali'den daha tecrübeli,ona yol gösterebilecek bir oyuncu alınabilir. Alınmazsa da sorun değil zaten. PG'de ise Arroyo'nun kesin olarak ayrıldığını söyleyeyim. Bu pozisyonda Curtis Jerrels-Tutku Açık-Can Akın ve Kartal var. Oldukça dolu ve verim verebilecek bir PG hattı oluşturulmuş yani bence. Durumu biraz daha düzelmiş görüyorum birkaç gün öncesine göre. Toparlarsak;

1 tane Euroleage seviyesinde C
1 tane rotasyonda kullanılacak C
1 tane Euroleage seviyesinde SF
1 tane rotasyonda kullanılacak SF
Olursa bi tane rotasyonda kullanılacak SG ama bu pekte acil lazım değil. Yani 4 tane transfere daha ihtiyacımız var mevcut durumda. Umarım bu transferlerde de iyi hamleler yapılır ve Euroleage'e hazır bir şekilde gireriz sezona...

Nedim

Adsız dedi ki...

Bu arada hepiniz
'Tutku-Can-Kartal
Chris-Muratcan
Serhat-M.Ali
Cevher-Baris' minvalinde oldukça eksik kadrolar yazmış ve onlar üzerinden gitmişsiniz. Vidmar,Markota,Jerrels'ı aldığımızdan haberiniz olmamasına şaşırdım. :)

Nedim

Maxim Tsigalko dedi ki...

O transferler henüz netleşmediği için ben ilave etmemiştim. Eğer netleştiyse değerlendirmen doğru. Vidmar'ı ilk pivot olarak yazamayız, o bölgeye EL seviyesinde biri lazım ama ekstradan bir 5 numara daha alacaklarını sanmıyorum.

Bu arada Markota'yı da yeni öğrendim. Çok fazla izlediğim bir oyuncu değil ama iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum. 3-4 pozisyonlarında oynayabilir sanırım.

Adsız dedi ki...

Gelabale Khimki ile anlaşmış. Erman Kunter'in en iyi öğrencilerindendi. Keşke biz hızlı davranıp alabilseydik. O zaman üstteki değerlendirmemde yazdığı Euroleague seviyesindeki SF açığımız büyük ölçüde giderilmiş olurdu. Neyse hayırlısı. Erman Hoca'nın bundan sonra da transferde iyi işler yapacağına inanıyorum.

Nedim

BJK4EVER dedi ki...

Pek katilmiyorum Nedim. Bence PG transferi herseyden daha onemli. Bir takim PG'i kadar oynar. Gecen sene Hawkins iyi oynadi, Bonsu iyi oynadi, Erceg katki sagladi ama Arroyo olmasa kesinlikle sampiyon olamazdik. Bak Hawkins olmasa sampiyon olabilirdik, Bonsu olmasa olabilirdik ama Arroyo olmasa kesin olamadik. Kesinlikle top-class bir pg sart. Iyi bir pg ve atletik ribauntcu bir pf/c ile takimimiz seviye atlar. Bu 2 transfer gelmezse gecen senenin yanindan bile gecemeyiz. Arroyo ve Bonsu kalsa cok iyi bir takim olurdu, 3 numaraya Nobre'yi getirseler bile sampiyonluk yarisinda yer alirdik. PG mevkisinde bolluk var, Jerrels de gelirse ozellikle ama hepsini toplasan Arroyo, McCalleb, Farmar'in yarisi bile etmez. Takimdaki oyunculardan maksimum verim alacak, gerektiginde sayi atacak, hem 1 hem 2 numara oynayacak iyi bir guard sart oglu sart bu takima. Bu tanima cuk oturan Arroyo icin neden butce zorlanmaz anlamiyorum. Gerekirse 4 yabanci alin ama iyi alin be kardesim. Zaten Turk rotasyonu genis, gecen seneki GS gibi 15 tane vasat oyuncudan kurulu kadro mu yapacagiz Allah askina?

Bildirimlerinizin hepsini takip ediyorum çizginize devam edin lütfen çok faydalı oluyor.

Adsız dedi ki...

'PG mevkisinde bolluk var, Jerrels de gelirse ozellikle ama hepsini toplasan Arroyo, McCalleb, Farmar'in yarisi bile etmez.'

@Bora Farmar'ı bu kadar gözünde büyütme bence. Bo zaten Avrupa'nın en iyi 2 guardından biri bence Teodosic'le birlikte. Onlada karşılaştırma yapman sağlıksız olur bizim yapımız içinde,onu da geç. Arroyo konusuna gelirsek kesinlikle katılıyorum sana. Bende geçen seneki takımdan en çok ama en çok Arroyo'nun kalmasını istedim,fakat şartlar malum. 2 milyon verebilme imkanımız yok bizim biliyorsun,o da NBA'e gitmeyi bekliyor. Bize de hayırlısı olsun,yapacak bişey yok demek düşüyor bence Arroyo konusunda,gerçekten yapacak bişey yok çünkü şuan takımdan ayrıldı ve büyük ihtimalle NBA'e dönecek. Evet bende Arroyo'dan sonra Jerrels'ı almamızı yadırgadım,hatta Solomon ismi çıktığında heyecanlanmıştım inşAllah Willie Solomon gelir diyordum fakat onunla da şartlarda anlaşamadılar galiba. Sonuçta bütçemiz 6.5 milyon euro yani 7 milyon dolar civarı. Sen bu 7'nin 2'sini her ne kadar gerçekten büyük bir yıldız olsa da Arroyo'ya verirsen kalan 5 milyon ile 10 oyuncuyu nasıl alacaksın,bu oyuncular nasıl üst düzey yabancılar olacak,bunları da bir düşünmek lazım. (Lütfen geçen yılda bütçemiz 4,5 milyondu Deron ve Semih'te dahil gibi romantizm sınırlarını aşan argümanlarla gelmeyin. Deron'un parasını bizzat Demirören ödedi yine,gün gibi açık. Ayrıca Arroyo ve Pops devre arası geldikleri için fazla ırgalamadılar bütçeyi. Pops 360 bin gibi oldukça cüzi bir rakam alıyodu mesela) Bu yüzden ben PG'de oluşturduğumuz rotasyonu kendi şartlarımızda olumlu buldum. Bir takım Point Guard'ı kadar oynayabilir demişsin,saygı duyarım. Demekki senin basketbolda baktığın ilk oyuncu PG. Fakat ben farklı bakıyorum biraz olaya ve hala da söylüyorum bizim gerçekten çok üst düzey,Euroleague seviyesinde bir C almamız şart oğlu şart. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek o center'ı belli ölçülerde hayli hayli Jerrels'ta,Tutku'da oynatabilir (yanlış anlama kesinlikle Arroyo ile kıyas yapmıyorum) SF transferi de olmazsa olmaz benim için. Serhat Çetin bence Euroleague seviyesinde iyi bir bench oyuncusu olacaktır. Small Forward olarak kesinlikle Gelabale'i alabilmeliydik,fakat kaçırdık.Sağlık olsun. Önümüzdeki zamanda Erman Kunter ve Haluk Yıldırım bu konuda bi çalışma gerçekleştirecektir kanaatimce. İyi bir PG ve atletik ribauntçu PF/C gelmezse geçen senenin yanından geçemeyiz demişsin. Bu sene hangi konumda oluruz onu kestiremiyorum fakat Damir Markota'nın iyi bir PF transferi olduğunu sana temin ediyorum. Küçümsememeni tavsiye ediyorum. Çok kaliteli bir C alınması konusunda hemfikiriz zaten -ki sana göre takımın en önemli adam PG, bana göre en önemli adam C. Bu yüzden ben daha da çok önemsemekteyim Center transferini. Umarım gereken yapılır. GS gibi 15 vasat adamdan kadro mu yapacağız demişsin. Pek katılamadım. Ben transfer konusunda Erman Kunter ve Haluk Yıldırım'a çok güveniyorum. Yeter ki şu Abdullah Sözer denen basketboldan bi gram anlamayan yönetici bozuntusu çomak sokmasın. Sende güvenmelisin bence transferde teknik ekibimize. Ben umutluyum yine de açıkçası. (Tabii ki aciliyet olarak Euroleague standartlarında C ve SF alınmasıyla birlikte)

Nedim

Adsız dedi ki...

Bu arada bu akşam Çaykur Rizespor'u Almeida'nın tek golüyle 1-0 yenmişiz hazırlık maçında. Yine ıkına sıkıla. Hazırlık maçlarımızın seviyesi bir yana (oynadığımız takımlar bakımdan) bu kısır tanımını her geçen hazırlık maçında daha da net şekilde tespit ediyoruz maalesef.
Beşiktaş 4-2 Klagenfurt (Avusturya bilmem kaçıncı lig takımına da 4 atın bi zahmet)
Beşiktaş 0-2 Manchester City (Skoru pek önemsemiyorum sonuçta rakip dünyanın en iyi takımlarından biri ve nerdeyse as kadroyla çıktılar. İlk yarı iyiydik o maçta. Cenk'in hatalarıyla 2 gol yedik. Fakat üretkenlik anlamında yine Fernandes dışında bişey yapabilen yoktu)
Beşiktaş 0-2 Maccabi Haifa (Çok net hatırlıyorum,'buda kaçarmı amk' diyebileceğimiz tek pozisyonumuz yoktu ve 2 gol yiyip yenildik. Durumumuzu en iyi özetleyen maçlardan birisi benim gözümde)
Beşiktaş 1-1 Jagiellonia (Muhammed'in harika golü ve parıltılı performansı dışında maalesef yine çok üretken değildik Polonya Ligi'nin 10.su karşısında)
Beşiktaş 3-0 Sarıyer (Maçı izlemedim,zaten rakibin seviyesi de belli Sarıyer'e 3 atmamız ölçü değil benim gözümde)
Kırklarelispor 1-7 Beşiktaş (E bi zahmet daha hangi ligde olduğunu bilmediğiniz takıma as kadroyla 7 tane atın yani)
Kartalspor 0-1 Beşiktaş (Yine ıkına sıkıla Büyük Kaptan'ın golüyle kazandığımız bir maç,Fernandes dışında üretkenlik mevcut değil)
Ve son olarakta Kayserispor ile hazırlık maçı yapacakmışız Cuma günü. Büyük ihtimalle ideal 11'le çıkacaktır Aybaba. O maçta az çok göreceğiz lig için takımın ne kadar hazır olduğunu gerek taktik gerek fizik olarak.

Yani işin özü,uzun lafın kısası; Bu yüzden Lazovic arkadaşlar. Bize mutlaka üretebilecek adam lazım. Bu yüzden işte 4-4-2 deyip Lazovic'i AML'de kullanma fikrim var Bora. Umarım tatmin edici olmuştur. :)

Nedim

Adsız dedi ki...

Vidmar bugün bizim milli takımla oynanan maçta 16 sayı 8 ribauntla oynadı. Güzel. Formda gözüküyor,fakat Türk statüsünde oynatılma durumu nedir ? Malum Sloven Milli takımında oynuyor o yüzden kafam karıştı gerçi kuralı da tam bilmiyorum ama. Eğer yabancı olarak aldıysak bizim için küçükte olsa bir hata olur. Türk olarak aldıysak tadından yenmez -ki ben en son Türk yapıldığını duymuştum.

Nedim

BJK4EVER dedi ki...

@Nedim

Bizim butce gecen sene 8 milyon dolardi primler haric, Ergin Ataman acikladi NTV Spor'da. Deron ve Semih'in ucretleri ciktiginda 6.5 milyon dolar kaliyor demisti hatta. Gecen sene 6.5 milyon dolar butce ile o kadro kurulmustu. Eger butcemiz gercekten 6.5 milyon euro olsa (=8 milyon dolar) cok rahat 4 tane ust duzey yabanci alabilirdik. Butce konusunda yonetim kesinlikle yalan soyluyor. Zira futbola 20-25 milyon euro ayiran bir camia basketbola asla 7 milyon euro ayiramaz, mumkun degil.
Takimimizdaki 6 yerlilin alacagi ucret ortalama 300-400 bin dolardir, hadi Tutku-Serhat-Cevher icin ekstra ucret ekledim, yine de max 3 milyon dolar eder bu da. Yani 8 milyon dolarlik butceden rahat 5 milyon dolar kaliyor yabancilar icin. Vidmar'i da ekle, ama Christopher'in yilligi 300 bin dolar, yine de 4 yabanci icin senelik 1 milyon dolar gibi bir rakam kaliyor, ki bu rakama cok iyi yabancilar gelir. Bunu 2-3 hafta evvel de soylemistim; 6.5 milyon euro tamamen taraftara yem olarak soylendi, taraftari susturmak icin uydurulmus bir rakam. Bizim kurmakta oldugumuz takim max 4 milyon dolarlik bir takim, daha fazla degil.

Adsız dedi ki...

'Bunu 2-3 hafta evvel de soylemistim; 6.5 milyon euro tamamen taraftara yem olarak soylendi, taraftari susturmak icin uydurulmus bir rakam. Bizim kurmakta oldugumuz takim max 4 milyon dolarlik bir takim, daha fazla degil. '

@Bora o zaman benim söyleyebileceğim birşey kalmaz. Allah yardımcısı olsun Erman Hoca'nın. Geçen seneki bütçe için ise yine aynı Ergin Ataman Milangaz bize Deron ve Semih'te dahil 4,5 milyon dolar bütçe verdi demişti kaynağı hatırlamıyorum şuan tam olarak ama rakamı net hatırlıyorum 4,5'tu. Fakat lokavt bitip Semih ve Deron ayrılınca Milangazcığımız sağolsun 1,5 milyon ekstra bütçe ayırmış ve liglerinde devam etmesinin avantajıyla boşta olan Pops ve Arroyo gibi çok kaliteli 2 yabancı cüzi miktarlara alınmıştı.

Nedim

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada benim bildigim birsey de yok, tamamen piyasadaki rakamlara gore tahmini birseyler soyluyorum. Ancak sunu diyebilirim ki su kurmakta oldugumuz takim kesinlikle 8 milyon dolarlik takim degil, yarisi civarinda. Benim kaynagim Ergin Ataman roportaji idi, asagiya kopyaladim.
Deron ve Semih'in maliyetini cikarinca 6.5 milyon dolar bir takim vardi. Arroyo ve Bonsu'nun yarim senelik maliyetini 1 seneye cikarinca 7.5 milyon dolar civari oluyor. Yani 7.5 milyon dolara gecen seneki kadro kuruldu. Simdi gecen seneki kadroya bak ve bu seneki kadroya bak (8 milyon dolar). Sence bir gariplik yok mu?

Benim teorim su; Milangaz'a guvendiler, alternatif uretmediler, olmayinca dimdizlak kaldilar, ki o gun Sozer de cok sasirdik seklinde bir roportaj vermisti. Sponsor kolay bulunur zannettiler, ancak sponsorluk isi 1 haftaya tamamlanir dedikleri anin uzerinden 2 ay gecti asagi yukari. Muhtemelen cok cuzi rakamda sponsorluklar teklif edildi, yonetim de taraftar tepkisi olur diye anlasamadi. Tabii E.Kunter'in de haberi yok, cunku kendisiyle hemen 1-2 saat icerisinde anlasildi, zaten o da twitter'da butce vs gorusmedik dedi, yoksa bu durumu bilse bence bastan kabul etmezdi Fransa'da kalirdi. Sponsor bulunamadigina gore yonetim kendi cebinden oradan buradan gelecek gelirlere bakarak ufak 3-4 milyon'luk bir butce olusturdu ve o capta oyuncularla anlasiyor zaten, ki dusun Solomon ve Nachbar bile pahali geldi. Simdi aciklamiyorlar, bir umut sponsor bulunur diye ama agustos'a kadar sponsor bulamamis bir takim bu saatten sonra da sponsor bulamaz. Muhtemelen bu capta bir butce ve takim olacak, ligde yari finalde supurulup EL'de ilk turda rezil olup donecegiz. Benim beklentim maalesef bu yonde.



DEMİRÖREN'İN GÖNÜL SPONSORLUĞUNUN KARŞILIĞINI VERDİK"
"Sezon başında ligde oynayacağımız bile belli değildi" diyen Ergin Ataman, "Kimse sahip çıkmayınca, takıma Erdoğan Demirören sahip çıktı. Her maçtan 1 dakika sonra bizi arayan Erdoğan Demirören'in gönül sponsorluğunun karşılığını verdik. 8 milyon dolarlık sponsorla bir takım kuruldu. Yönetim bize müdahale etmedi. Başarının altında disiplin vardır. ben biraz ters adamımdır." ifadelerini kullandı.

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada Solomon ve Nachbar'a Gelabale'yi de ekleyebilirim, o da Khimki'de kaldi, onu da alamadik.... Hatta Caner Topaloglu, Dusan Cantekin ile de ilgilendik onlari da alamadik...

Wruce Bills dedi ki...

@Nedim
Rakamlar konusunda emin misin? Geçen yıl sadece Deron Williams 3,5 mio dolar alıyordu. Hawkins 750 bin dolar, Semih'i bilmiyorum. Diğer yabancılar da dediğin gibi çok yüksek paralar almamışlardı ama yine de bu kadar az oyuncudan kurulu bir kadro için 8 milyon dolar oldukça iyi bir bütçe idi.

BJK4EVER'ın dediği gibi bütçe konusunda bi manipülasyon var sanki. Ben de bütçenin söylendiği kadar olmadığını düşünüyorum. Olabildiğince düşük bütçe ile bu işi bitirmek isteyeceklerdir. Arroyo'yu unutabiliriz o yüzden. Çok iyi bir PG beklemeyelim bence. Bu bir dezavantaj yaratacaktır ancak bir takım için en önemli oyuncu PG'dır ya da C'dir düşüncelerine katılmıyorum. Atıyorum Hawkins'in yerine Bogdanovic olsaydı geçen sene aynı başarı yakalanabilir miydi? Ya da Erceg'in yerine James Gist olsaydı mesela nasıl olurdu?

Takımın tamamı uyumlu olabilirse isimler sanıldığı kadar önemli olmaz. Efes senelerdir F4 için kadro kuruyor. En iyi oyuncuları alıyor ama olmuyor işte. Hala Avrupa'nın en iyi PG'larından birisi bir dönem Fb'de oynamıştı Panathinaikos'taki katkıyı verebilmiş miydi?

Ben umutlu olmaya devam ediyorum. Erman Kunter olduğu müddetçe en azından.

Adsız dedi ki...

'Benim teorim su; Milangaz'a guvendiler, alternatif uretmediler, olmayinca dimdizlak kaldilar, ki o gun Sozer de cok sasirdik seklinde bir roportaj vermisti. Sponsor kolay bulunur zannettiler, ancak sponsorluk isi 1 haftaya tamamlanir dedikleri anin uzerinden 2 ay gecti asagi yukari. Muhtemelen cok cuzi rakamda sponsorluklar teklif edildi, yonetim de taraftar tepkisi olur diye anlasamadi. Tabii E.Kunter'in de haberi yok, cunku kendisiyle hemen 1-2 saat icerisinde anlasildi, zaten o da twitter'da butce vs gorusmedik dedi, yoksa bu durumu bilse bence bastan kabul etmezdi Fransa'da kalirdi. Sponsor bulunamadigina gore yonetim kendi cebinden oradan buradan gelecek gelirlere bakarak ufak 3-4 milyon'luk bir butce olusturdu ve o capta oyuncularla anlasiyor zaten, ki dusun Solomon ve Nachbar bile pahali geldi. Simdi aciklamiyorlar, bir umut sponsor bulunur diye ama agustos'a kadar sponsor bulamamis bir takim bu saatten sonra da sponsor bulamaz. Muhtemelen bu capta bir butce ve takim olacak, ligde yari finalde supurulup EL'de ilk turda rezil olup donecegiz. Benim beklentim maalesef bu yonde.'

@Bora Valla o zaman haklısın hocam. Zaten şimdiye kadar bu blogda 2 ay civarıdır adsız olarak yazmaya başladım. Sende farketmişsindir ki benim yorumlarımın %80-85'i sportif anlamda oldu gerek futbolda gerek basketbolda. Ben saha içine bakıyorum genelde. Böyle yönetimsel şeylere pek kafam basmıyor :) çünkü. Basketbolda da olayın iç yüzünü bilmiyormuşum demekki idari anlamda. O zaman dediğim gibi söyleyecek birşeyim kalmaz,haklısın. Allah Erman Hoca ve ekibine sabır versin. Şu durumu gördükten sonra bende keşke Cholet ile sözleşme uzatsaydı diyorum. Çok mahcup olacağız,ona üzülüyorum.

@Wruce Bills Deron'un parasını Erdoğan Demirören kendi cebinden ödedi abi. Bunu bizzat bir yöneticinin söylediğini görmüştüm geçenlerde. Balık hafızalıyım kusura bakmayın kaynakları pek fazla hatırlayamıyorum ki tak diye aşağıya link koyayım. Onun dışında kalan takımda dediğim gibi Hawkins 750 K. olmak üzere cüzi fiyatlar alıyordu. Lokavt bittikten sonra Milangaz çok sıkıntı çekilmesin diye ekstra 1,5-2 milyon dolar bütçe vermiş ve Pops-Arroyo alınmış. Bunları Ergin Ataman söyledi bir röportajında.

Nedim

Adsız dedi ki...

'Ben umutlu olmaya devam ediyorum. Erman Kunter olduğu müddetçe en azından.' Benimde şu anda tek umudum bu durum zaten. Haluk Yıldırım'la birlikte Erman Hoca'ya transferde çok güveniyorum bütçe ne olursa olsun. Fakat işte yukarıda söylediğim gibi ''1 tane Euroleage seviyesinde C
1 tane rotasyonda kullanılacak C
1 tane Euroleage seviyesinde SF
1 tane rotasyonda kullanılacak SF''
bu transferler mutlaka yapılabilmeli en azından Euroleague için. Sizinde söylediğiniz gibiyse eğer,bütçemiz 4 milyon filansa,şu rotasyonda kullanılacak C ve rotasyonda kullanılacak SF olayları yalan olabilir,sorun yok. Ama Euroleague grubumuzda ezilmek istemiyorsak kesinlikle ama kesinlikle önemli çapta bir C ve bir SF alınmalı. Kesinlikle. Bu 2 transfer yapıldıktan sonra rotasyon için 100 bin dolarlık Erman Kunter'in süzgecinden geçmiş genç Fransız oyuncular getirsekte pek sorun olmaz. Ayrıca Bora'nın dediği gibi keşke Caner Topaloğlu,Duşan Cantekin gibi oyuncuları kaçırmasaydık. Tamda söylediğim tipte adamlar bunlar. Ama napalım demek olmuyomuş,demek beceriksiz yönetim yine yemiş bizi basketbol konusunda.
*Nachbar'a en başından beri karşıydım,aldığımız Markota kesinlikle daha yararlı olur. Nachbar artık bitik durumda. Solomon'la ilgili görüşümü yukarıda yazmıştım zaten. Keşke Jerrels değilde Solomon ile anlaşabilseydik daha çok mutlu olacaktım.

Nedim

Takim icin en onemli pozisyon X'dir demek cok genelleyici bir yargi. Onemli olan butun oyuncularin ne ozellikleri oldugu ve hucum setlerinin bu baglamda ne kadar etkili olacagi. Degisir yani durum.

Ben teknik heyetin NBA yaz kampi/olimpiyatlar surecinden bir iki oyuncu ile anlasmasini umit ediyorum. Mesela Tunus'un pivotu Mejri bile gayet umut verici bir performans sergiledi gordugum kadariyla.

Adsız dedi ki...

'Mesela Tunus'un pivotu Mejri bile gayet umut verici bir performans sergiledi gordugum kadariyla. '

@shelbyl Abi bence şuan bizim olayımız Tunus pivotu Mejri'nin umut verici olması değil. Bence kesinlikle ama kesinlikle çok sağlam,rahatlıkla rakiplerle boğuşabilecek,Euroleague seviyesinde bir Center almamız şart. Euroleague'de grubumuz öyle kek bir grup değil çünkü. Eğer SF ve C pozisyonlarına Euroleague kalitesinde adamlar alamazsak gerçekten rezil olabiliriz. Malum şu kaos ortamında,kaos yönetiminde bir daha Euroleague'e katılıp katılamayacağımızda malumun Erman Kunter faktörüne rağmen. Bu yüzden ben bunu iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Şu aşamada umut vericiden ziyade Pops gibi rakibin anasından emdiği sütü burnundan getirecek caydırıcılıkta bir Pivot almamız daha iyi olacaktır.

Nedim

Adsız dedi ki...

Abdullah Sözer: ''Yeni kadromuzu geçen sezondan daha iyi buluyorum. Geçen sezon Beşiktaş lige başladığında böyle güçlü bir kadrosu yoktu.''

Adsız dedi ki...

Onu bunu geç, Abdullah Sözer: ''Bunun yanında Türkiye’nin en iyi yerli oyuncularını kadroya dahil ettik. '' :) Ne içiyor acaba ?

Nedim

BJK4EVER dedi ki...

Bu adam Arroyo 2 milyon istediginde 2 milyona NBA'in kralini getiririm demisti hatta. Ve bu adam basketboldan sorumlu yonetici. Vay anasini.

Adsız dedi ki...

@Bora Durum bu maalesef. Başımızda neredeyse her zaman iyi koçlar vardı fakat önce Şeref Yalçın,sonrada Abdullah Sözer gibi basketboldan gram anlamayan basketboldan sorumlu yöneticilerimiz olunca ortaya böyle vahim bir tablo çıkıyor naparsın.

Nedim

Abdullah Sozer eger Erman Kunter'in islerine salca oluyorsa yandik ki ne yandik.

Nedim, abi Mejri gayet size'li, bogusan bir oyuncu. Durant'a blok koymaya dahi cesareti var. Utah Jazz'in yaz ligine de davet edilmisti gecmiste, Euroleague firsatini seve seve kullanacaktir bence. Hic yoktan iyidir.

Adsız dedi ki...

@shelbyl Abi orada ben direk Mejri'yi yermedim zaten. Benim söylemek istediğim tarihimizde ilk defa Euroleague'e katılıyoruz ve grubumuz çok zor bir grup. Sonuçta bizde klüp olarak bu kura şansı varken daha şanslısı beklenemezdi ama işte :) CSKA,Barcelona,Partizan,Rytas,Bamberg nedir yahu. Hepsi kendi ülkesinin ekol takımı ve en azından bizden kat kat daha fazla Euroleague tecrübeleri mevcut. Ayrıca bizim bu kaos ortamında,üsttede örneği görüldüğü gibi her ne kadar Haluk Yıldırım gibi bir menajere,Erman Kunter gibi büyük bir koça sahip olmamıza rağmen Abdullah Sözer gibi de tam baş belası bir Basketbol yöneticimiz var. Takdir edersinki bu durumda en az birkaç yıl Euroleague'e katılma şansımız oluşmayabilir. Bu yüzden ben bu sezon bu şansın olabildiğince iyi kullanılması gerektiğini savunuyorum. Bu yüzden direk Euroleague seviyesinde ilk 5 oynayabilecek bir SF ve bir C alınması taraftarıyım. Mejri'ye çemkirmedim yani. Avrupa'daki şu kırılma yılımızda en az Bonsu caydırıcılığında ve en az onun kadar atletik bir C alırsak güzel olur diye düşünüyorum. Saygılar abi,umarım anlatabilmişimdir. :)

Nedim

Adsız dedi ki...

'@Nedim_Varol eksibesiktas'ta yorum yapan nedim sen misin? guzel bi analiz yapmis da' :) Gürcan ağabey sizden güzel analiz yapmış gibi bir iltifat beni gururlandırdı öncelikle. Fakat Nedim_Varol arkadaşla alakam yok benim. İsmim Nedim Atalay. Twitter'da yokum. Buraya çok ısındım,account almayıda gayet istiyorum fakat bunlar büyük ihtimalle PC başındaki son günlerim. 17 yaşındayım ve bu sene sonu YGS-LYS gireceğim. Bilgisayarı tamamen kaldırma teranesi yani anlayacağınız :) Belki gereksiz bir post olmuştur fakat aydınlatmak için kendimi zorunda hissettim. Saygılar.

Nedim

Wruce Bills dedi ki...

Rakipler zor sahiden, herkeste CSKA, Barcelona ilk iki olur 3-4 pozisyonları için diğer takımlarla çekişiriz gibi bi hava var. Ama bu takımların hepsi sürekli üst seviyelerde oynayan takımlar. Biz ilk kez katılıyoruz ve yeni bir kadro oluşturuyoruz. Sandığımızdan zor olacak o kesin.

Bonsu'nun kalmasını ben de isterdim ama Bonsu'yu da çok abartmayalım. Kör ölür badem gözlü olur gibi oldu. Bonsu'ya da gözümüz kapalı güvenemezdik. O da çabuk sinirlenip, faul problemine girebilen veya oyundan düşebilen bir oyuncu. İyi blok koyabilen bir oyuncu ancak savunmasının çok iyi olduğunu söyleyemeyiz. Finalde Efes'in en çok sayı atan oyuncusu Kerem Gönlüm'dü unutmayalım. EL'de de daha güçlü pivotlarla karşılaşacağını düşünürsek daha sizelı, savunması iyi bir pivot ihtiyacımız yine olacaktı.

Diğer uzunumuz da Dudley'di unutmayalım. Çok da faydalı oldu, özellikle playofflarda. Geçen senenin başında kim Dudley'den öyle bir performans beklerdi? Ya da Bonsu geldiğinde kim EL seviyesinde pivotumuz oldu demiştir?

Şuanda düşünülen isimler de inanın çok kötü değil. Bekleyelim, tam olarak kadro oluşsun, iyi bir hava yakalanırsa, EL'de top16 ligde de yarı final çok zor olmaz.

Adsız dedi ki...

'Şuanda düşünülen isimler de inanın çok kötü değil. Bekleyelim, tam olarak kadro oluşsun, iyi bir hava yakalanırsa, EL'de top16 ligde de yarı final çok zor olmaz.'

@Wruce Bills Bende böyle düşünüyorum abi,katılıyorum bu paragrafa. Özellikle Haluk Yıldırım-Erman Kunter ikilisi varken hiçbir zaman öyle tamamen rezil durumlara düşebileceğimize inanamıyorum. Rahatım Erman Kunter sayesinde bi nebze de olsa. Mike Wilkinson ismi geçiyor PF/C için. Açıkçası benim hiç beğenmediğim bir oyuncu gerek GS döneminde gerek geçen sezon Unics döneminde. Bilmiyorum belki de önyargı ile yaklaşıyorumdur ama gerçekten Euroleague'de hele ki böyle bir gruptayken pivotumuzun daha sağlam bir oyuncu olmasını tercih ederim ben. Umarım gerçekleşmez Wilkinson transferi de,daha iyisi olabilme imkanı oluşur.

Nedim

BJK4EVER dedi ki...

Wilkinson 4 ay sakatmis, vazgecmilmis ve Markota'ya yonenilmis.

Acikcasi Bonsu'nun mutlaka kalmasi icin 2 neden var bence;

1 Taraftarla cok iyi bir iletisim saglandi. Bu tur oyuncular subeyi sevdirir, seyirci ceker, ilgiyi saglar. Daha once El Amin, Ayuso, Ffriend ve az da olsa Kerem Tunceri, Kaya Peker gibi oyuncularda bu iletisim yakalandi ama cok erken ayirdik yollarimizi, yine seyircinin cok sevdigi bir oyuncuyu cok kolay kaybediyoruz. Bonsu kalsa takim ve taraftar ruhunu saglama konusunda cok yardimci olurdu.

2 Cok iyi oyuncu. Bilmiyorum Bonsu kadar kariyerli (CSKA, Hornets, Mavs) ve kaliteli uzun kaldi mi piyasada, belki Dorsey veya D'Or Fisher o kadar. Sonucta kalitesini begenmedigimiz adam Maccabi'ye gitti, yerine alacagimiz adam da Vidmar ve Markota. Ki Bonsu Dudley'nin olmadigi FB serisinde Vidmar'in da icinde oldugu 4 FB'li uzunu tek basina parkeye gommustu. Yani Bonsu'nun eksikleri vardir, tamam da Bonsu kadar kaliteli olup Bonsu'nun eksikliklerini tasimayan ondan daha iyi olan birisini mi alacagiz? Hadi Erceg 2 milyona CSKA'ya gitti, tutamazsin, ama 950 bine Maccabi'ye giden ve bizde kalma niyeti olan Bonsu'yu tutamiyorsak bence komple subeyi kapatalim daha iyi.

Adsız dedi ki...

Birkaç gün önce de yazmıştım ama. Resmi ve güncel: ''KOMBİNE GELİRLERİ: G.Saray-40.812, gelir: 80 milyon 960 bin lira.. F.Bahce-32.600, gelir: 56 milyon 300 bin lira..Beşiktaş'ın dün itibarı ile satılan toplam kombinesi 4 bin 680.. Hasılat: 6 milyon 870 bin lira..'' Bu kulüp FB ve GS ile nasıl baş etsin ? Sen bu kadar pahalı yaparsan nasıl alacak taraftar ? Hiç kafası çalışmıyo bizim yönetimin önde gelenlerinin hiç. Atıyorum 1000 lira yapıp 4000 tane sattırabileceğine 500 lira yap 10.000 alınsın kafadan. O zaman karda olur musun ? Olursun. Nedir heleki şu durumdaki bu pahalılık. Yazık.

Nedim

Adsız dedi ki...

@Bora
1. Kesinlikle katılıyorum. Özellikle bizim taraftarımız gibi basketbolla pek alakası olmayan,sadece senin dediğin gibi gönül bağı olarak bir oyuncuyu seviyosa tribüne giden bir taraftar için bir ikondu Pops-Mensah Bonsu. Bizim için bu açıdan büyük bir kayıp olduğu kesin.

2.Çok iyi oyuncu olduğuna da katılıyorum. Her ne kadar NBA'de fazla oynayamamış olsa da birçok takımın her zaman kadrosunda bulunmuş,yani en azından göz önünde olmuş,değer verilen bir oyuncu. CSKA kariyerini saymıyorum bile. Dorsey ve D'Or Fisher örnekleri bizim durumumuzu net bir şekilde ortaya koyuyor aslında. Eğer sen O seviyede olmasa bile o seviyeye yakın bir pivotunu hemde avrupa'nın en iyi takımlarından birine 950 bin dolar maaş ile kaptırıyorsan,hem de bizde kalmakta isteyen bir adamı, işte o zaman kendine adam demeyeceksin Abdullah Bey. (Sözer) Erceg konusunda zaten yönetimi suçlayamayız seninde belirttiğin gibi. 2 milyon euro maaşla Erceg değil,kim olsa gider hali hazırda şuanda avrupanın en iyi kadrosunu barındıran takımına.

Nedim

QuaresmA dedi ki...

950 bin'i karşılardık, ama belli ki adam gitmek istemiş Maccabi'ye. O konuda yapacak fazla birşey yok.

Adsız dedi ki...

akşam maç hangi kanalda bilen var mı?

BJK4EVER dedi ki...

Karsilamadik zaten kardes, 650 bin teklif etmisiz. Adam da haliyle gider elbette.

@Nedim

Biletlere pahali diyorsun da, FB ve GS'nin kombine fiyatlarini bizimki ile karsilastirirmisin? Onlardan daha pahali olacagimizi hic zannetmiyorum.
Bu arada harbiden bize rahat yok kardes. Ben de tezimi 2 ay evvel bitirdim, soyle 3 ay tatil yaptim ama 1 eylul'de ise baslayacagim, yine rahat yok haha. Iste 3 ay tatil/keyif yaptik anca, simdi eylul'de hem is hem okul olacak anasini satayim. Daha bu yasta emeklilik hayallari kuruyoruz Amunike.

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada Holosko 2 milyon olan sozlesmesini 1.1 milyon euroya indirmis ve yeni 3 yillik sozlesme imzalanmis. Iyi oldu bu, sanirim fesihe yanasmadi ama orta yol bulundu en azindan. Yedek forvet olarak is yapar cift forvetli sistemde, ayrica bundan sonra elden cikarmasi daha kolay olur, maas engeli bir nebze ortadan kalkmis oldu.

onderizo dedi ki...

@BJK4EVER
Ama bu fiyatlar son seviyede çağa uygun güvenli ve sosyal statların fiyatları Galatasaray ve Fenerbahçe buna sahipken bu fiyatı koyuyor.Biz olmayan stadımız için koyuyoruz

BJK4EVER dedi ki...

Tamam da birader, senin yonetimin kapaliyi yikip sizi aciga alalim loca yapalim oraya diyor, sen yonetimi gonderiyorsun. Inonu'den cikalim deniyor, semt takimiyiz hicbir yere gitmeyiz diyorsun. Bari o zaman pahali bilet alin en azindan rakiplerle savasalim diyorsun, o zaman stadimiz eski ve konforsuz diyorsun. Kufurden dolayi maclarimizin yarisi zaten seyircisiz, 8 milyon tl ceza odemisiz gecen sene. Sonra da diyorsun ki GS ve FB ile yarisamiyoruz, onlar kadar transfer yapamiyoruz, Quaresma kalsin odeyin senelik ucretini. Nasil olacak bu is o zaman?

Adsız dedi ki...

"Beşiktaş'ta kapalı kapılar ardında, bizim bildiğimizin çok dışında görüşmeler olduğunu hissediyoruz. Olması gerekenle, olan arasında bu kadar büyük bir fark varken, soru işaretlerimizin yeni yönetim üzerinde de yoğunlaştığını üzülerek görüyoruz..."

Öncelikle yeni yönetim acemi de olsa olaylardan hepten habersiz değiller. Kafa tutmak, doğrunun peşinde gitmek, vs. Bunları bireysel işleri için yapmadıklarında eleştirmek daha kolay olur. Ancak mali açıdan dibe vurmuş Beşiktaş için o kadar da kolay değil. Üstelik, bilenler bilir, artık Uefa kriterlerine göre yöneticinin borç yazması da yasak.

FEDA projesi, forma satışı, şimdi de kombine satış rakamları. Yönetim gördü ki bu taraftarın ipiyle kuyuya filan inilmez. Bir yanda hesap sor ne olursa olsun arkandayız diyenler var, öte yanda Q7 giderse tek kuruş vermem diyenler. Hangisinin neye hangi oranda etki ettiğini anlamanın tek yolu var: rakamlar ortada.

Peki çok mu önemli bu Q7 meselesi de taraftar tepkisine rağmen bu adımlar atıldı. Mesele sadece Q7 değil. Geçmiş 8 yılın alışkanlıklarına bakıldığında taraftar istedi getirdik, yaptık mantığıyla yığınla hata yapıldı. Eğer taraftar düzgün iş yapılmasında samimiyse en az 3 yıl sabretmeliydi. Ama son 10 senedir çokça yaptığı gibi bu işte de sınıfta kaldı. Efenim ilk maçta protestoya hazırlanıyorlarmış. Nedenmiş? Q7 gidemezmiş. Onlar getirmiş onlar gönderirmiş. Gören de sanki babalarının parasıyla getirdiler sanır. Getirip kahraman olanlar dahi bunu kulübe borç yazdı.

Türkiye lig tarihinde yıldız oyuncum gidiyor diye en az şikayet etmesi gereken Beşiktaş taraftarıdır. 8 sene susmanın bedeli bu.

Saygılar

Murat

Adsız dedi ki...

'Biletlere pahali diyorsun da, FB ve GS'nin kombine fiyatlarini bizimki ile karsilastirirmisin? Onlardan daha pahali olacagimizi hic zannetmiyorum.'
@Bora Bu konuda benim söylemek istediğimi onderizo söylemiş. Fakat şu son post'unda sende haklısın kendine göre kesinlikle katılıyorum. Taraftarda sözü geçen (!) belli bir kesim herşeye burun kıvırıyor. Gerçekten şu İnönü'den çıkmama muhabbeti belimizi çok büktü son yıllarda. Nedir arkadaşım yani bu kadar çıkmam da yıktırmam diyorsunuz Kabe mi Allah aşkına tövbe tövbe. Aynı şekilde küfür olayı. 8 milyon Tl nedir Allah aşkına. O para zaten şuan sattığımız kombinenin parasını sıfırlayıp üstüne 1.5 milyon eksiye geçiriyor. Ayıptır günahtır. Önce taraftarın kendini düzeltmesi lazım. Stad gerçekten çok önemli bir unsur günümüz futbolunda. Fener 10 yıl önce yaptı,bitirdi. Taraftar profilini öyle yada böyle düzeltti (ben pek hatırlayamadım son yıllarda Fenerin küfürden ceza aldığını. Şampiyonluğun kaybedildiği Trabzon ve Galatasaray son hafta maçlarını saymıyorum onlar her taraftarın yaşayabileceği travmalar) Ve şuan kombine,stad gelirleri ortada. Galatasaray'da aynı şekilde öyle yada böyle en az bizim kadar ekonomik sıkıntıdayken stad olayını halletti. Son 2 yıldır elde ettikleri gelirleri görüyoruz. Fark böyle böyle oluşuyor dediğim gibi,olay biletlerin pahalılığı değil de,taraftarında kendine çeki düzen vermesi gerekiyor dediğin gibi. Ha unutmadan Avrupadan bir örnek Arsenal. Küçük Highbury stadından çıkıp Emirates'i yaptıklarından sonra öyle bir gelir artışı yaşadılarki akıllara ziyan. Bunu kullanıyorlar mı orası ayrı fakat adamlar inanılmaz ciro yapıyor yani staddan. Bizde hala İnönü tarihi eser,çıkmıyoruz diye tutturalım.

'Bu arada harbiden bize rahat yok kardes. Ben de tezimi 2 ay evvel bitirdim, soyle 3 ay tatil yaptim ama 1 eylul'de ise baslayacagim, yine rahat yok haha. Iste 3 ay tatil/keyif yaptik anca, simdi eylul'de hem is hem okul olacak anasini satayim. Daha bu yasta emeklilik hayallari kuruyoruz Amunike.'

@Bora Abi sorma ya daha şimdiden baskı öyle bir arttıki üzerimde napacağımı şaşırdım. Bizim ülke insanımız bu yüzden pek bir yere gelemiyor işte. Daha küçük yaştan bi yarıştırma,bi sınav teranesidir ki alıp götürüyor. Çocukluğunu gençliğini yaşayamıyor insan. Aile baskısıda en çok şu sınavlardan geliyor valla napayım. Erman Kunter'in geçen bi lafı var Çocuklar küçükken bile bu kadar yarıştırılmamalı sınav ile. Biraz serbest bırakabilmeliyiz diye. Ne kadar doğru. Neyse yine canım sıkıldı bu konuya umarım çalışmaya başladıktan sonra bir düzene girerde kazanırım şu YGS-LYS'yi de biraz rahata ererim diye umuyorum.
Holosko konusuna katılıyorum. İlk 11 için çok yeterli bir oyuncu olmasada özellikle çift forvetli sistemde hele ki maaşını makul bir düzeye çekmişken yararlı olacaktır iyi bir alternatif. Sonuçta ne kadar oynamasada gıkını çıkarmayan karakterli bir adam. Elinden geleni yapacaktır yine fırsat verildiğinde. Zaten hatırlıyorum da Holosko bize geldiği 1.5-2 yıl filan çok iyiydi. Daha sonra Şampiyonlar Liginde CSKA deplasmanında suni çim rezaletiyle birlikte 6 ay sakatlandı bi daha toparlayamadı. Belediyeye kiralanması,yarısını bizim vermemiz filan. Transferinin 5 Milyon Euro + Burak Yılmaz + Koray Avcı gibi fahiş birşey olması beni hala gülümseten bir olay :) O Burak Yılmaz şuan tek başına 5 Milyon Euro. Koray da yararlı bir oyuncuydu o dönem.

Nedim

BJK4EVER dedi ki...

Ilk yariyi 1-0 geride kapattik. Tutuk basladik ama sonradan acildik. Takimdaki sistemi kadroyu cogunlukla begendim. Tek sikinti bazen basit pas hatalarinin olmasi ve bazi pozisyonlarda iyi anlasamamiz, ancak Samet Aybaba o kadar cok oynadi ki kadroyla, birbiriyle mac yapmasa alismis kemik bir kadro olusmadi. Ancak oyun formati ve kadro tercihleri olarak begendim. Birde topluca hamama gidip abdest alsak iyi olur, yine 2 top direkten dondu, 1 top cizgiden cikti....

Adsız dedi ki...

- Escude iyi oyuncu. 360 derece bakış açısı var.

- Oğuzhan bozmayıp üstüne katarsa uzun yıllardır aranan bölgeye 10 numara transfer.

- McGregor'u beğendim. Soğukkanlı bir kaleci.

- Fernandes bildiğiniz gibi. Biraz tutuk.

- Veli ne içmişse devam etsin. Pozitif oynamaya başlamış. Yine de Hasan Türk'le bayağı bir forma savaşı olur.

- Hilbert her halukarda sağbek. Sol tarafta Uğur halen yavaş. İsmail gelene kadar idare eder mi?

- Bu kadroya öncelikle bir kanat oyuncusu bir de "golcü" lazım. Kanat çizgi halinde kalmayacak biri olmalı ve belki içerden halledilir ama golcü kesin lazım. Madem Cavenaghi gelmek istememiş: Gekas. Lazoviç de iyi oyuncu ama tam golcü değil. Almeida yine kabız. Pektemek ben asıl oğlanın yanında 2. golcü olarak iş yaparım diye adeta bağırıyor.

En beğendiğim konu ligimizde çokça görmeye alıştığımız, Anadolu kulüplerinin bozma taktiğini oyunu domine ederek ters yüz edebilmemiz. Bunu yıllardır yapamıyorduk. İki tarafın da açık oynadığı maçlarda işimiz daha kolay olur.

Saygılar

Murat

Adsız dedi ki...

Maç 1-1 bitti. Ben genel anlamda beğendim takımı ufak tefek hatalar dışında. Bakalım gelecek Kanat/Forvet (büyük ihtimal Lazovic) ile daha iyi olacağımızı düşünüyorum.

Nedim

Adsız dedi ki...

Uyku tutmadı da maçı tekrar bir izledim. Herkes Olcay'ı,golünü filan ön plana çıkarmış,güzel. Fakat bu yanıltmasın. Olcay Şahan'ın Beşiktaş'a vereceği katkı sezonluk 1-2 gol, 4-5 asisttir. Fazla abartmayalım. Fakat bir yetenek,bir parıldayan varki şuan bizim takımda. Oğuzhan... Özyakup... Müthiş gerçekten müthiş. Eğer üzerinde durulursa -ki Samet Aybaba'nın en ön plana çıktığı özelliği gençlerle oynaması. Gerçekten mükemmel bir oyuncu. Orta sahada Fernandes'le birlikte onu oynatırsak bir sınıf atlayacakmışız gibi gözüküyor. Bundan sonra gözünüzü Olcay'a değil,Oğuzhan'a çevirin. Gerçekten müthiş. Keşke İbrahim Altınsay gitmeseydi diyorum sadece şu hamleye bile bakarak. Adam en azından ortaya bir plan-proje,bir vizyon koyuyordu ve belkide Oğuzhan gibi başka oyuncularda kazandırabilirdi,neyse. Dediğim o dur ki Olcay'ın attığı gole bakarak aldanmayın,fazla iyi oyuncu değil. Oğuzhan üzerinde durulursa olağanüstü katkı verebilir bize. Bu kadar söylüyorum. Olağanüstü.

Nedim

onderizo dedi ki...

@nedim
kardeşim öncelikle bende bir YGS-LYS adayıyım ve bu konuda yazdıklarının altına imzamı atıyorum.
Maçı tekrar izledim demişsinde d-smart gece matinesinden mi izledin maalum 1 hazırlık maçını 1 ay yayınlıyorlar yoksa internetten mi ? Eğer internetten ise link atabilir misin diyecektim.Kayseri maçı halısaha maçımla çakıştı da izleyemedim maalesef

QuaresmA dedi ki...

Olcay 1-2 golü ilk 10 haftada yapar veya geçer, kalan 24 haftada üzerine sayar. Tam bu ligin oyuncusu, dunkof Almanlar niye oynatmamışsa..

Adsız dedi ki...

@onderizo D-Smarttan izledim kardeşim. Evet normalde pek denk gelmez öyle hazırlık maçları filan ama zap yaparken denk geldim,uykumda yoktu dedim bir daha bakayım. Oğuzhan gerçekten gecemi aydınlattı :) Geleceği çok parlak bu adamın çok. Bu arada YGS-LYS için sanada başarılar kardeşim. Bugün ailemle birlikte köye gideceğiz 20 günlüğüne. Allah'ın izniyle orada başlamayı düşünüyorum çalışmaya. Malum orada bilgisayar olmayacak,dikkatim dağılmaz. Arada da sıkıldığımda gider TV bakarım. Ama kesin olarak yarın filan başlamayı düşünüyorum yani YGS'ye,zaman geçiyor çünkü.

QuaresmA :) sadece ' :) ' Umarım sen haklı çıkarsın abicim ama hiç öyle sanmıyorum. Kaiserslautern'de de maçlarını izliyordum. Hiç beğenmediğim bir adam. Sol kanatta onun yerine Veli oynasa daha memnun olurum hatta. Ayrıca dunkof Almanlar oynatmamış demişsinde geçen sezon 30 maç oynadı Kaiserslautern'de. Bu pekte azımsanacak bir rakam değil. Saygı duyuyorum tabii yinede görüşüne.

Nedim

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi ben daha once izlemedim, maiiyetini de cok elestirdim ama ben dun gayet begendim. Bana Veli'nin daha teknik ve yetenekli olani gibi geldi. Top rakipteyken bir onlibero kadar etkili, top bizdeyken de vasatin ustunde iyi gibi. Bizi tasiyacak bayrak adam olamaz, ancak takimin zayif karni da kesinlikle olamaz. Bence forma sansi yakalar orta sahada ve baya basarili da olur. Benim tek canimi sikan olay ikinci yari tek forvete donmemiz oldu, ama Samet hoca Carvalhal'in yaptigi gibi Pektemek'i cizgiye yapistirmadi, ikinci forvet gibi oynadi ve Hilbert'in onunu acti. O da iyi birsey bana gore. Ben baya begendim takimi dun.

Batistuta35 dedi ki...

Olcay hazırlık maçlarındaki formunu göstersin 10 golün altında kalmaz bu ligde.

box2boxMC dedi ki...

İnönü Kartal Yuvasi'ndan geliyorum, epey kalabalik, kombine satislarinda kuruk vardi. Sevindirici, biraz kasip 10.000 i filan bulsak bari...

onderizo dedi ki...

Allahım üstüste bu kadar iyi niyetli yorumlar yoksa gerçekten iyiye mi gidiyoruz :)

QuaresmA dedi ki...

Durum normal, sorun beklentilerdeydi. Ligin en kötü ihtimalle 3. iyi kadrosuna ilk 10 hedefletiliyordu :)

Bjk_KnightS dedi ki...

Tartısma ne guzel diye okumakla yetiniyordum ama bende yorum yazayım dedim sonunda.
İlk olarak yeni gelecek transfer konusundan baslayayım. Bence Lazovic geldigi zaman Pektemek-Almeida'da sorun yoksa forvet arkası oynatılmalı. Forvet arkasında cok yararlı olur ve oyun kurma ve top tasıma konusunda Fernandes'in sırtından biraz yükü alır.
Oğuzhan çok iyi. Onu kesip yerine oynatacak orta saha su anda yok bizde. Veli-Necip-Toraman'dan biri orta sahanın savunma gorevini gorup yanlarına fernandes-oguzhan 2lisi koyulursa cok pozitif futbol olur. Olcay'ı da kanat oyuncusu gibi kullanmak yerine Lazovic'in yerine forvet arkası oynatmak lazım. Orada cok daha yararlı olacak gibi. Sutları ve golü koklama konusunda iyi. 2 tane daha gol atabilirdi kayseri macında. Ben bu Almeida'da ne görüldü de satılmadı anlamıyorum. Pektemek onun arkası dönük oyuncu görevini gayet yapardı ve skora daha yönelik biri ile 2li yapılabilirdi. 2 tane cok bariz pozisyonu ilk pozisyonda vurmak icin harcadı.
Ama takım cok umut verdi ozellikle 2.yarı oguzhan girdikten sonra. Bu takım rahat 3. olur. ikinci olmak icin bazı oyuncuların ekstra performans göstermesi lazım. Ayrıca Fernandes cok isteksiz oynuyor gibi. Oynu yönlendirmek yerine direk toptan kurtulmaya calısır gibi oynadı bu mac. İnsallah gönlünü yaparlar biraz ve gemiye kaptanlıgı iyi yapar. Ama sivok kenara cıkınca stopere kosup gecmesi superdi. Nerde eksik varsa doldururum der gibiydi.

YSY dedi ki...

Bence fernandes'in hala acaba takımda kaldım iyi mi ettim konusunda şüpheleri var. Bu quaresma'nın dönmesi konusunda da ikidebir açıklamalar yapılıyor. Olurda dönerse nasıl bir kadro ortaya çıkaak yoksa direk ilk 11'e alınmayacakmı, kendisi ne katkı verecek onu merak ediyorum.

onderizo dedi ki...

Lütfen @theotheo gelsin de bana bu 2 takım mı ligi sürklase edecek anlatsın

Adsız dedi ki...

@onderizo

valla kusura bakma da su yorum ezbere hani biraz. bu mactan once fiks bekliyodum bu yorumu.

fener kotuydu ama gs iyiydi bence. 2 takim ligi acik ara goturmeyecekler belki ama daha bu kadar sezon basinda, o sahada besiktas ya da trabzonspor olsa daha iyi oynamazdi bence.

theotheo dedi ki...

valla fenerin stoch krasic ve sowlu bir kadro ile başladığını da düşünecek olursak. muhtemelen bu iki takımda sezonun çok uzun süredir kırılamayan rekor puanları kıracaklardır. aranın bu kadar açılmış olduğunu bu maçta da iyice görmüş olduk.

özellikle galatasaray inanılmaz bir takım, selçuk inan hamit daha bunlara eklenecek olan melo gibi oyuncularla aslında beşiktaşta oynasa kazma diye siktir edilecek olan umut bile çok klas olup çıkıyor.

quaresmaya yapılan olayın aynısı. sen arkasına kazmalar kazması alman ayısı hilberti koyarsan, quaresmadan ancak 5 kişiyi geçip gol atmasını falan beklersin.

ama galatasarayda öyle değil yedek kulübesi ilk 11 i ile muhteşem bir takım. avrupada bile bu takım biraz şansı da yardım ederse çeyrek finali hatta yarı finali bile görebilir.

fener de biraz eksiklik var gibi gözükse de. yobo-krasic-sow-stoch ve gökhan gönül oynamadı. volkan sakatlanıp yerine o salak kaleci girince iyice bok oldu tabi. bence fenerbahçe de bu eksiklikleri geçince mükemmel bir takım haline gelecektir. çok açık görünüyor.

theotheo dedi ki...

eskiden bir iki oyuncu yerleştirebilirdim beşiktaştan gs veya fb de oynayacak.

ancak bu sene kadromuza baktığım zaman. belki fernandes galatasarayda değil ama fenerbahçe de belki oynayabilir. onun dışında takımdan bir kişi bile oynayamaz. hatta ilk 18 e dahi zor girer öyle söyleyeyim.

bu aradaki farkın nasıl açıldığının bir göstergesidir.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bu yıl açılan bu farkı Beşiktaş nasıl ve hangi sezon kapatır sizce?

Adsız dedi ki...

theotheo maalesef doğruları söylüyor. Tek katılmadığım nokta bizden sadece Fernandes'in onlarda oynayabileceği görüşü. Bence İsmail,Hasan Ali'nin yerine Oğuzhan, Mehmet Topal'ın yerine Fenerde rahat oynar. Galatasaray'a ise söyleyecek hiçbir şey yok. Gene en az 4 sene üst üste şampiyon olacaklar ve bu kadrolarıyla Avrupa'da da çok ciddi başarılar yakalayacaklar.

onderizo dedi ki...

@ adsız 00.14
Aynen bende bu yorumu atmak için şu maçın bitmesini bekliyordum birkaç gündür ve balon oldukları günyüzü gibi ortaya çıktı.Siz şimdi bugün bu iki takımda özelliklede Fenerbahçede beğenecek birşey buldunuz ? Orta saha ve savunma denen şey yok 0 yani Krasici gördük bizim Alman ayısı(!) oyuna girse aynı dakkikada daha fazla katkı verirdi ki bu adam Juventusla sezon öncesi kampına katılmış hazırlık maçları oynamış adam.Şimdi kimse bana Fenerbahçeyi savunmasında şu maçtan sonra gelelim Galatasaraya (theo yine iyisin senin takımla ilgili uzunca yazıcam) Şimdi kale her zaman ki gibi güven verdi orda bir sıkıntı yok gerçekten STSL'nin üstünde bir kalecileri var.Eboue dünyanın en karakter yoksunu 2. insanı olmasına rağmen(enginden sonra) iyi bir sağ bek ama yaş 30 geçince ileri binidrmeler azalmış hele bu akşam 90 dakkikada sadece 1 kere ileri çıktı danny oyun kurma 0 top sektirme desen gani sadece iyi kesici o kadar.Hamit berbattı yoktu Selçukla beraber Palandökene gittiler sandım bir ara.Selçuk 90 dakkikada topa 3 kere olumlu dokundu nasıl bir şans varsa üçüde skora etki etti.Umut iyi istekli ve fizik olarak hazır Emre çolak ve Amrabat çok iyi ama ikisinin aynı mevki oyuncusu olması handikap.Melo geçen sene ki performansını asla gösteremez buna garanti verebilirim.Aynı Ernst'in 2. senesi gibi olur faydalı ama ilk seneki gibi değil hücumda daha az etkili.Kimse bana daha sezon başı hazır değiller demesin bu ligte 4 gün sonra ilk maç oynanacak.Takmışsın melo-selçuk-hamit çok kaliteli çok teknik falan bu ligte kalite teknik takım olmaktan ve mücadeleden sonra gelir.Şimdi bizim orta sahayı düşünelim Oğuzhan-Olcay-Fernandes-Veli şimdi bir düşünelim bizim orta saha onlarınkinden daha düşük kalite olarak kabul ama 1 gömlek düşük şimdi birde fiyatlara bakalım melo 3m hamit 2.5 selçuk 3m maçbaşılar hariç toplamda 8.5 m euro bide bize bakalım Fernandes 2.5 Olcay 1m Oğuzhan 400.000 Veli emin değilim ama max 1 m olsun toplamda 5 m euroya 4 kişilik tam orta sahamızı kurmuşken onlar 3kişiyi 8.5 e kurmuşlar şimdi bende isterim takımımda hamit oynasın güvende hissedeyim kendimi ama maddi olarak düşünmek zorundayız tamamen objektif bakınca 1m Kayseri maçında ki Olcay mı 2.5 e Fenerbahçe maçında ki Hamit mi ? 10 kere Olcay derim

Yani dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yani dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yani dedi ki...

Bence erken konuşmamak lazım. İki takım da sezon başı olmasına rağmen fena oynamadılar. Ayrıca Galatasaray, Burak ve Melo'dan da faydalanacaktır. Bugün yine gördük ki eski Trabzonlular hiç sektirmeden her maç direkt katkı sağlıyorlar.

Fenerbahçe'nin orta sahanın ortasında sağlam bir oyunkurucuya kesinlikle ihtiyacı var. Yobo defansa oturduğunda ise daha güven verecektir defans. Volkan'ın çıkması da belki Fenerbahçe'yi bir kupadan etti diyebiliriz, her ne kadar Galatasaray oyunun büyük bölümünde üstün oynamış olsa da. Adamın penaltı ve karşı karşıya performansını düşününce hak vereceksiniz. Ama ara açma konusunda, daha beklemek gerekir derim. 2. Haftaki derbide daha net göreceğiz. İki takımın arasında oynadığı maçtan Beşiktaşla farkı açtıklarını anlamamız zor. Yine de bu iki takımın da fazla alternatifli ve üzerinde oynanabilecek kadroları var. Yani ligin ilerleyen haftalarında çok rahat maç kazanır hale geleceklerdir. Düşünün GS geçen sene ilk 10 hafta dökülüyordu. İnönü'de 0-0 biten maçta Almeida boş kaleye yuvarlasa belki de maçı kazanacaktık, neredeyse perişan etmiştik tek pozisyonları yoktu.

Beşiktaş'ın müzmin hastalığı istikrar sorunu yine patlak verirse fark kolay açılır. Çünkü iki takım da zor maç kaybeder. Hatırlayın ilk yarıda tam sayısını hatırlayamıyorum ama 10'un üzerinde maçta yenilmemiştik ve devre olduğunda tepedeydik. Sonra ise bir anda takım uçuruma yuvarlandı.

Yukarılarda bir arkadaş kupa sayılarıyla takımların son 10 yılda Fenerbahçe dışında birbirine yakın olduğunu söylemişti. Ama Türkiye Kupası'nı ve geçen sene oynanmayan Süper Kupa'yı da hesaba katarsak bu ibre biraz daha ortaya gelecektir.

son 10 yılda;

Beşiktaş 4
Trabzonspor 3
Fenerbahçe 1
Galatasaray 1
Kayserispor 1

Adsız dedi ki...

@onderizo

"Selçuk 90 dakkikada topa 3 kere olumlu dokundu"

bazen dusunuyorum da, hani birak git yorum falan okuma zamanina yazik diye. arkadas yasin kac bilmiyorum ama futbol yorumunda yuzeysellik siniri tanimamissin he.

eksisozlukte de bi yorum gordum aynen soyle:"fenerbahcenin 8 yildir sorunu topla kosan rakibe kimsenin basmamasi"

arkadas saka misiniz yahu, birileri sizi futbol izlemeye falan mi zorluyor? kim bilir kac senedir futbol izliyorsunuz ama 5 yasindaki cocugun gordugunun otesindekileri goremiyorsunuz.

CDiS dedi ki...

theotheo 'ya katılmıyorum. bu tamamen psikolojik faktörlerden oluşan bir durum. geçen sene de benzer şeyler söyleniyordu ancak egemen 'e mal bulmuş mağribi gibi atladı fenerbahçe. aynı şeyi ersan, fernandes, mustafa pektemek, hilbert, ismail hatta almeida için de söyleyebiliriz.galatasaray 'ın kadrosunun 3'te 1 'inin trabzon kaynaklı olduğunu, kasap egemen 'in 1 gecede nasıl türkiye 'nin en iyi stoperi olduğunu hepimiz görürken, medyanın gazlamalarına ayak uydurmayalım derim ben..

theotheo dedi ki...

@cdis

valla kardeş gazlama falan başka birşey ortada gördüğümüz olay başka bir şey.

ben sana hamit selçuk melo gibi bir ortasahadan, amrabat burak elmander gibi forvet oyuncularından. muslera gibi bir kaleciden eboue balta dany semih ujfalusi gibi defans oyuncularından bahsediyorum. bu kadro türkiye tarihinde görülmemiş bir kadro. çok açık söylüyorum.

fatih terim bu takımı bir sene içinde bu hale getirdi. eski takımdaki yabancılardan bir tek baros kaldı o da gidicek rierayla birlikte. takımdaki kalitenin ne durumda olduğunu görün. daha önceden a takımda 1 maç yapmamış oğuzhanı dünya yıldızı yapmadan biraz etrafınıza bakın.

BJK4EVER dedi ki...

Vallaha biz Amrabat'i alsak 8 milyon lafi agizlardan dusmezdi, Tabata'da oldugu gibi adami daha sahaya cikmadan bitirirdik.
Dany'i biz almis olsak yine Antep'i zengin ettik, Antep'ten oyuncu alinir mi denirdi.
Burak'i alsak surekli kendini yere atiyor buyuk takimlarda tirtladi kucuk takimlarin buyuk golcusu denirdi.
Komsu tavuk kaz olayi bariz var bence.

Adsız dedi ki...

Kadrodaki isimlerin kalitesi ile bu işler yapılsa idi, 1,5 sene önceki gutili,quaresmali 17de 17 yapacak kadrounun gerçekten de 17de 17 yapması gerekirdi.

Türk basını her zaman bişeyler gazlar ve önce bu gaz üzerinden olayları döndürür, tiraj/prim yapmaya çalışır. Baktı olay yazdığı gibi gitmiyor bu sefer de olayın o şekilde gitmemesinin nedeni olarak bişeyler gazlar. Yani basının oluşturduğu algı her zaman için "Büyüklere masallar" şeklindedir.

Bu yıl ki Fenerbahçe, Galatasaray farkı açtı muhabbeti de Beşiktaş'ın kadrosu ilk 10'a giremez muhabbeti de basının yeni gazlamasıdır.


Farkı çok açtı denilen Fenerbahçenin kadrosunda kanatlar dışında kaliteli alternatiflerin olduğu bir bölge var mıdır ? Gökhan Gönül gibi sık sık sakatlanan bi oyuncunun yedeği Orhan Şam, Hasan Ali Kaldırım yeni alınmasına rağmen asıl bölgesi sol bek olan bir yedeği yok (caner demeyin pis söverim. ) Defansın ortasında ise yobo ile egemenin 11 oynacağını varsayarsak bunları yedekleyecek kişiler bekir ve serdar. Bu defans mı şampiyonlar ligi,stsl ve türkiye kupasını beraber götürecek ? Yoksa cristian,mehmet topal,selçuk şahin 3lüsünün 2 tanesinin garanti oynayacağı DM-CM pozisyonu mu ? Bunların dışında zaten gün gibi ortada olan takımı atağa kaldırabilecek adam yoksunluğuna girmeye bile gerek yok. Emekliliğine sayılı günleri kalmış Alex'in maç içerisinde şapkasından çıkaracağı tavşana bakar durumda takım.

Forvete gelince de Sow dışında asli pozisyonu forvet olup o pozisyonun gereklerini yerine getirebilecek kalitede 2. bir adamları yok. Ne bienvenu ne de semih o kalitenin yakınından geçebilecek insanlar. Iki maçtır gol atsa da kuyt'ın forvet pozisyonunda sow'un yerine oynatılamayacağını görebilmek için futbol uzmanı olmaya gerek yok.

Galatasaray ise daha dengeli alternatifleri bulunan, daha oturmuş daha düzgün bir takım fakat gene eksikleri yok değil. Dünkü takımdan selçuk inan'ı çıkarın galatasarayın tüm etkinliği 0'a düşer. Şuan için kadrosunda Selçuk Inan'i yedekleyebilecek Hamit var gibi gözükse de aynı etkinliği/verimi almalarının mümkünatı yok. Ayrıca dünkü maçta da görüldü ki Dany,Semih ikilisi şampiyonlar ligini kaldırabilecek kapasitenin çok çok uzağında stoperler.Hatta stsl'de bile Emenike'nin bir kaç gömlek altı hızlı,güçlü oyuncular karşısında inanılmaz bocalayacaklardır. Ujfalusi'nin de bu sezon 40ın üzerinde maç oynamasının zor olduğunu düşünürsek. Sol bek konusuna değinmeyeceğim çünkü yıllardan beri aynı terane. Tüm bunlar ışığında Galatasaray da öyle aman aman süper bir takım değil.

Ha bunların yanında Beşiktaş süper mi ? Elbette değil ama GS,FB'den de çok da aşağı bir takım da değil. Bazı bölgelerde kafa kafayayken bazı bölgelerde bir tık aşağıdadır. Hatta hazırlık maçlarında gördüğümüz önde basan, sürekli pres yapan orta sahasıyla Fenerbahçeden daha önde bir takımdır.

~Cem~

onderizo dedi ki...

@ adsız 10.27
Abi bir sürü şey yazmışsın ama aslında hiç bişey yazmammışsın yani düşüncenin ne olduğunu anlamadım ? Selçuğun kötü oyuncu olduğunu söylediğimi falan mı sanıyorsun Selçuk Fernandesle kıyaslayabileceğim tek futbolcu bu ligte. Ama dün ki maçta gerçekten kötüydü ama 3 dokunuşuyla fark yarattı onun dışında vasattı ne oyunu kurdu ne yönlendirdi yani ben öyle bişey görmedim.

CDiS dedi ki...

bence asıl önemli olan baskı. briegel dönemini hatırlayın, 3. sınıf yabancılarla, ortalama türk oyuncularla, 2. olmuştu takım, çok da başarılı olmuştu. çünkü takımın üzerinde baskı yoktu, bu takımdan birşey olmaz deniyordu zira.
geçen seneki galatasaray 'ın da üzerinde baskı yoktu. yeni kurulmuş, toplama bir takım havası vardı, taraftarları, yöneticisi de, futbolcusu da büyük beklenti içinde değildi.
galatasaray hakikaten geniş bir kadro kurdu. evet ilk 11 haricinde, çok kaliteli 4-5 tane de yedeği var. ama daha epi-topu 3 tane maç oynayan bir takımı da fazla şişirmenin bir anlamı yok. geçen sene galatasaray 'ın başarısına bakınca, bazı oyuncuların şaşırtıcı performanslarını görebiliriz; melo, semih, elmander, necati hatta selçuk, beklenenden çok daha iyi bir grafik çizdiler. bunun sebepleri sorgulanabilir. ve bu sene aynı oyunları oynayacağı konusunda şüpheye sevkedilebilir. ha aynı performansı gösterirlerse, (ayrıca, burak, trabzon performansı) şampiyon şimdiden bellidir, orası ayrı..
kimse dünya yıldızı değildir beşiktaş 'ta, olmasın da zaten. ne gördük dünya yıldızlarından da, şimdi olmasını istiyoruz. oğuzhan ve olcay büyük oyuncular değildir, ama umutlandıran isimlerdir. yıllardır, alışmadığımız üzere, dikine oynayan, gole dönük adamlar, aynı zamanda takım oyununa katkı verecek isimler. daha önemlisi başarıya aç futbolcular, bu bile beni umutlandırıyor, sizleri bilemem..

threepoint dedi ki...

beyler theotheo geri mi döndü? buradan ayrıldıktan sonra, askere gidince falan hep düşündüm kimdi acaba diye, gerçekten böyle biri var mıydı yoksa fake account muydu diye. bunlar hakkında bilgi elde edebildiniz mi arkadaşlar :)

BJK4EVER dedi ki...

""Yeni sponsorun olmaması ve kulübün daha önce basketbola ayırdığını açıkladığı 6.5 milyon Euro rakamının henüz netleşmemesi nedeniyle yabancı transferinin şimdilik durdurulduğu öğrenildi.

Yeni antrenör Erman Kunter’in Euroleague için kaliteli yabancılar istediği ancak siyah-beyazlı yönetimin maliyeti ucuz olan Curtis Jerrells ve Damir Markota isimleri üzerinde durduğu belirtiliyor. Bu gelişme üzerine Erman Kunter ile yönetim arasında anlaşmazlıkların yaşandığı ifade ediliyor. Kulüpte basketbola kaynak yaratılamaması halinde daha önce prensipte anlaşılan oyuncular Curtis Jerrells ve Damir Markota’nın takıma katılacağı, bu sorunun çözülmesi halinde ise daha kaliteli yabancıların takıma katılacağı gelen diğer haberler arasında yer alıyor.""



Dusunduklerim tek tek cikiyor maalesef. 6,5 milyon euro tamamen uydurma bir rakammis, yonetim Markota ve Jerrels'la anlasip onlari istiyormus, butce aslinda cok daha dusukmus, Erman hoca da bu isimleri veto edip iyi isimler istiyormus, sorunlar cikmis. 3-4 milyon euro butceli takim Euroleague'de is yapmaz, yapamaz, Erman Kunter son derece hakli. O da muhtesem olmasa bile makul bir butce ister en azindan, su anki butce kisacasi komik. Acikcasi Erman Kunter'in istifasini kisa zamanda bekliyorum, cunku kendisi oldukca idealist bir kisilik. Besiktas'liligi degil de mantigi ve profesyonelligi agir basarsa sezon baslamadan takimdan ayrilir. Yonetimin basketbol konusunda yaptiklari Demiroren'in futbol konusunda yaptiklarindan asagi kalir degil. Yazik ki ne yazik.

strwind dedi ki...

@BJK4eVER
Erman Kunterin istifasını daha çok beklersin kendisi idealisttir ama senin anladığın şekilde değil, choletde EL oynadığı kadronun bütçesi de oldukça zayıftı onun için bütçe mesele olmaz olsa gelmeden önce konuşurdu şart koşardı ayrıca eurosport röportajında da ne olursa olsun bu bir meydan okuma dedi.Tekrar bir oku o röportajı bence.Yani benim aklımdan da istifa eder mi diye geçti de erman kunter mücadele etmeden asla bırakmaz.
Bu haber nereden bu arada?

ozzy dedi ki...

kucuk butce olayini anlarim, ama suannki kadromuz degil euroleague, lig icin bile komik durumda. jerrels ne allahaskina, bininci kez takima gelen m. guler ne?

erman kunter icinse cok uzgunum, hem cok dogru em cok yanlis bir zamanda geldi. ekonomik darbogaz acisindan altuapiya onem vermesiyle bize cok yardimci olacaktir, ama euroleaguee ilk kez katildigimiz sezonda bu komik kadroyla alacagimiz 20-30 farkli maglubiyetler onun sayginligini azaltacaktir.


suanki kadromuz gecen sezonki tofasla mucadele edebilecek duzeyde, daha fazlasi degil, cok uzgunum.

JimmyLue dedi ki...

Kişileri anlamak oldukça güç.

Egemen'e 'ahh 1 gecede TC'nin en iyi defansı oldu' diyenler mi dersin..
Selçuk İnan sadece 3 olumlu hareket yaptı,Üçü de şansla bişeyle oldu' diyenler mi..

Arkadaşım..Geçen yıl stada hiç mi gelip Egemen'i izlemediniz?Özetlerde bile görebilirsiniz kimin bu ülkede ne olduğunu..
gsnin çok alterbatifli ve iyi bir kadro kurduğu aşikar.
Bu sene iyi ihtimal ikincilik mücadelesi veririz haftada 1 maç oynamanın avantajıyla.
Batuhan falan yazılıyo..Allahmuhafaza kapalıdan benimle birlikte atlayıp o çocuğu pataklayacak çok adam tanıyorum.
Lazoviç bu takıma çok şey verebilir ve çok makul bir transfer olur gerçekleşirse.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
strwind dedi ki...

Valla ben de pek ümitli değilim transfer için adı geçenleri gördükçe ama geçen yıl yaşananlardan sonra(malum lokavt biterse playof yapamazlar diyen basketbol ulemaları vardı) 20-30 fark yeriz demek de ne kadar mantıklı bilemeyeceğim hele daha kadro kesinleşmemiş ve takım daha sahaya dahi çıkmamışken. Bu kadar da pesimist olmamak lazım diye düşünüyorum. Kesinleşen tek yabancı p.christopher onu da kempin yerine aldık.

theotheo hakaret etmeden yorum yazmayi zul saydigindan gene sallamis, ama mesajini silersem iletmek istedigi mesaji da silecektim, o yuzden kendisinin e-mail adresini asagiya yaziyorum:

theotheogun@gmail.com

Ayrica kendisine istediginizi de sorabilirmissiniz.

BJK4EVER dedi ki...

Yonetim gercekten cok abuk isler de yapiyor arkadas. Simdi Batuhan transferi soz konusu. Quaresma'ya disiplinsiz diyip Batuhan'i almayi kenara koyuyorum, hadi antrenor istedi yetenekli oyuncu falan eyvallah. Birader bu kazmanin birde bonservis bedeli varmis, asagi cekmeye calisiyormusuz. Ulan madek o kadar odeyecek paran var Quaresma'yi takimda tut? Holosko'yu affetmissin, kadronda zaten 4 forvet var, Kadir ile birlikte 5, sen gidip Batuhan ve bir yabanci alacaksin, edecek 7. Ustelik butce butce diyorsun, Quaresma'yi elden cikarabilecegin belli degil, cikaramazsan essek gibi odeyeceksin parasini, hem Quaresma hem yabanci forvet hem Batuhan olunca butcenin anuna koymus olmuyormusun? Hem kuculecegiz altyapidaki oyunculara sans verecegiz diyorsun, hemde hazirlik kampinda iyi performans gostermis Kadir Ari'yi 7. forvet pozisyonuna itecek kadar transfer yapiyorsun. Bu ne sacma istir arkadas?!

YSY dedi ki...

Daha henüz netlik kazanmadı sanırım ama şu batuhan olayını çözen var mı? Dünyada en gıcık olduğum futbolcu listesinde ilk beştedir bu adam.

QuaresmA dedi ki...

Ne diyelim, adam olur da oynar inşallah. Yetenekleri ortada, Hüseyin Kartal muamelesi yapmaya gerek yok.

QuaresmA dedi ki...

Ben bizden ayrıldıktan sonra Beşiktaş hakkındaki konuşmalarını hatırlamıyorum ama önceki salak hareketlerini çok da büyütmeye gerek yok. O yaşlarda bazıları salak olabiliyor. Ha diyeceksin ki Necip niye öyle değil ? Değil işte. Altyapılarda en yetenekli oyuncuları forvet veya kanat , biraz daha az yeteneklileri ortasaha, yeteneksiz kısaları defans, yeteneksiz uzunları kaleci yaparlar. Bu da yaş grubunun en yetenekli oyuncusu olduğundan şımarmış işte, eğitimsiz bebe işte bi anda Beşiktaş'ın yedek forveti olunca olağan aslında.

Bakalım aklını başına toplarsa gerçekten iyi performans verir ve güzel bi transfer olur, yoksa da kiralık zaten. Yoksa Guti'ye "naber lan" demiş olması falan çok da..

BJK4EVER dedi ki...

Derken resmi olarak aciklanmis zaten;


Beşiktaş Kulübü'nden KAP'a yapılan açıklama şöyle:
Eskişehirspor Kulubü futbolcusu Batuhan Karadenizli'yi 2012-2013 sezonu için kiralanması konusunda oyuncu ve kulubü ile anlaşma sağlanmış olup; anlaşmaya karşılığında Eskişehirspor Kulubüne 250.000.Euro kiralama bedeli ödenecektir. Sezon bitiminde Şirketimiz Futbolcuyu 3.000.000. Euro Satış opsiyonu şartı ile alabilir.
Anlaşma karşılığı Futbolcunun kendisine; 900.000 TL'sı Garanti ücret ve 12.500 TL'sı maç başı (40 maçla sınırlı) ödeme yapılacaktır.






250.000 euro kiralama bedeli, kendi alacagi para asagi yukari 500.000 euro, yani 1 milyon euro bile olmayan bir rakama Batuhan 1 sene oynayacak, oldukca makul bir opsiyon da var. Bence oldukca iyi transfer, adam olursa seneye 3 milyon euro'ya bomba gibi yerli forvetimiz olur, olmazsa da zaten maddi kaybimiz olmaz, seneye Eskisehir'e doner. Iyi bir transfere imza atti yonetim.

Adsız dedi ki...

BJK4EVER
the optimist fan EVER

Senin gibi taraftari seviyorum lan. takim hakkinda ne olsa iyiye yoruyorsun.

bence yonetim nasil olsa batuhani almayacagini bildiginden yaz oraya da bi 3 milyon opsiyon demis. 3 milyon besiktas icin az para degil. hadi bir kaza oldu batuhan 3milyonu hakedecek istikrarli bir performans gosterdi sezon boyu. sonraki yillar da sorun cikartmadan istikrarli bir sekilde iyi oynayacagina inanir misin arkadas? ben hayatta inanmam.
yas kacti BJK4EVER?

CDiS dedi ki...

batuhan 'ın maliyeti çok az, bu kadar az bir paraya (futbol piyasası için konuşuyorum, salih uçan diye bir çocuğa 1,5 milyon euro verildi en son) batuhan riski alınır. oynarsa ne ala, oynamazsa sene sonunda gider, bu kadar basit. fazla büyütmenin bir alemi yok..

JimmyLue dedi ki...

Değerler,Beşiktaş duruşu & terbiyesi denildi ve bize sunulan yemeğin adı B. Karadeniz oldu.
Şaka olsa gerek.Bu çocuk - futbol adına konuşacak olursak Eskişehir'de ne oynadı , ne istatistik yaptı taraftara 3lü çektirmekten başka ki Beşiktaş'a transfer ediliyor?

Ahlaki- insani boyutunu hiç karıştırmıyorum.

BJK4EVER dedi ki...

CDis aciklamis zaten. Yas 23 bu arada.
Ayrica adam 1 sene gercekten iyi oynarsa o risk alinir. Ha, seneye maddi durumumuz 3 milyon euro bonservis vermeye musait olur mu vs ona bakilir, ancak 3 milyon euro para degil sonuc olarak. Onu dusunmusuz ve makul bir rakam yazdirmisiz en azindan. 0 riskli maliyeti uygun transfer, mis gibi iste. Baska yerli forvet mi var ki piyasada?

BJK4EVER dedi ki...

CDis aciklamis zaten. Yas 23 bu arada.
Ayrica adam 1 sene gercekten iyi oynarsa o risk alinir. Ha, seneye maddi durumumuz 3 milyon euro bonservis vermeye musait olur mu vs ona bakilir, ancak 3 milyon euro para degil sonuc olarak. Onu dusunmusuz ve makul bir rakam yazdirmisiz en azindan. 0 riskli maliyeti uygun transfer, mis gibi iste. Baska yerli forvet mi var ki piyasada?

box2boxMC dedi ki...

optimist düşününce nooluyor yaş düşük mü oluyor anlamadım. bende 33 yaşındayım ve BJK4EVER la aynı düşünüyorum. BJK yönetimi çok fazla risk almadan başarılı bi transfer yaptı bence.

Ulan sanki kendinize damat alıyorsunuz, adam serseri tamam ama ne Engin Baytar'dan ne Emre Belozğlundan ne de Melo'dan daha beterini yaptı. Adamın yaptığı şeyler çocukça salaklıklar sadece. O da olgunlaşacaktır mutlaka.

Açın youtube'tan da dünyanın en büyük golcüsü denilen İbrahimovic'in yaptıklarını izleyin.

Bırakın şu romantik taraftar ayaklarını. Yok Batuhan gibi karakterde bi futbolcu bjk formasına yakışmazmış. Nouma tekme tokat adam döverken problem olmuyor, Guti sarhoş kaza yapınca problem olmuyor, Egemen hakemi kandırmak için kendini yere yatınca problem olmuyor da Batuhan kötü çocuk oluyor.

Geçiniz beyler geçiniz...

Eskişehir'in geçen sene play off maçlarını izleyenler Batuhan'ın BJK ye çok faydalı olacağını zaten bilir.

Bu transferin üzerine Almeida gönderilip Lazovic alınırsa tam isabet olur.

alkım ateş dedi ki...

Harika bir yazı

YSY dedi ki...

Batuhan'ın sıkıntısı adamın kendini birşey zannetmesi. Bu hastalığının geçtiğinidi sanmıyorum. Umarım yanılırım. Ayrıca risk alınır diyoruzda şuanda klübün mahalledeki markete borç takmışlığı var (şaka değil) bu parasızlıkta neyin riskini almaya çalışıyoruz ? Benim bildiğim bu adam eskişehirde kadro dışı kaldı.

www.svmorganizasyon.com.tr

Yorum Gönder

Ara