.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Haziran 2012 Çarşamba

Samet di Janeiro

Beşiktaş'ın teknik direktörlüğüne getirilen Samet Aybaba yeni sezonda takımında görmek istediği ve daha önceden izlemeye aldığı bazı futbolcuları seyretmek için bugün Brezilya'ya gitti.


...


Yönetimin seçim öncesi taahhütlerinden birisi olan profesyonel oyuncu izleme ekibimiz hayırlı olsun. 


2012 yılında "oyuncu izlemeye Brezilya'ya gitti" cümlesini bizlere okutan Samet Aybaba'ya da ayrıca teşekkür ederim. Keşke Şubat'ta gideydi de karnavalı da izleyeydi gitmişken. 

49 Yorum:

Kalten dedi ki...

Optimist olalım: "Komitenin" izlediği futbolcuları kişisel olarak ikna etmek, "projelerini" anlatıp yüz-yüze ikna etmek için gitmiş, ancak medyaya yansımaması için böyle söylemiş olabilir mi?



Yok yahu ben de inanmadım dediğime.

Adsız dedi ki...

Kaç yıldır "menejerlerin önerdiği" futbolcuları izlemeden alıyoruz. Bu sene de Samet de Janerio olsun.

tearkan dedi ki...

yuz yuze ikna etmesi egemen'in kontrat isine donmez umarim.

ayrica dua edin yugoslavya dagildi. bi sekerbegovic, bi kovacevic bulmak icin oralara da gitmeye kalkabilirdi.

Deniz dedi ki...

Hali hazırda izlemiş olduğu oyunculardan almaya veya son kararını vermeye gitmiştir, ha Beşiktaş'ta yapılması gereken bu mudur değildir, ama iki aylık yönetimin futbolcu izleme ekibinin de bu transfer dönemine kurulup işlemeye başlayacağını düşünmek de naiflik olurdu.

theotheo dedi ki...

gitmese kasetten aldı derdiniz. şimdi de böyle diyosunuz. aykut hoca da gitmişti, iki tane çok kaliteli oyuncuyla döndü. belki samet aybaba da aynı şekilde olur bunu bilmenin imkanı yok.

bu noktadan sonra fazla tantana yapmayın artık, lucescu dediğimiz adam 6 milyon euro para istemiş, denizli 2.5 milyon. bu piyasa çok afedersiniz göt olmuş. samet hocaya destek verelim.

yav arkadaş yemin ederim sizin gibiler yüzünden Beşiktaş'dan soğudum. Bir kere de olumlu bakın bir kere de kırmadan, küçümsemeden eleştirin veya ne bileyim yapıcı eleştirilerde bulunun. Beşiktaş ulan bu Beşiktaş ! Başka Beşiktaş yok !

Fikret Orman geleli daha 3 ay olmadı neyini eleştiriyorsunuz yav. YD'nin 8 yılda yaptığı köhnemiş sistemi gelip 15 günde düzeltmesini mi bekliyodunuz. Bi sabredin yav Allahınızı severseniz, bi süre verin. 2 sezon bekleyin baktık olmuyo, beceremediler, tribünde forumlarda burda hep beraber yaparız protestomuzu.

Hani herkes tarafından pompalanan bi laf varya, aynı Beşiktaşlı duruşu gibi; Beşiktaş taraftarı farklıdır. Evet gerçekten farklı Fenerliler resmen şike yapan başkanlarına bile sahip çıkarken, Gs'liler Adnan Polat gibi tescilli şikeci, Fatih Terim gibi mafya bağlantılı hocalarına sahip çıkarken biz daha dün gelmiş ve en azından şimdilik tertemiz olan başkanımıza, bu takımın yıllarca kaptanlığını yapmış olan hocamıza bile sahip çıkmıyoruz.

Yazıklar olsun Beşiktaş taraftarına...

Adsız dedi ki...

@GKHNTKN

1- burada bu daracık forumda yazılanlar fikret orman yönetimine ciddi zarar veriyorsa endonezyada uçan kelebeğin kanatlarının çırpmasından esen rüzgar daha fazla zarar verebilir.
2- bekleyip görelim diyerek, 4. sınıftaki ayşegülün görmesinden önce bir refleksimizin olmadığını söylemek bir itiraf mı yoksa bir acziyet beyanı mı. sen karar ver. hani 8 sene diyorsun ya. o bakımdan.
3- herkes tarafından pompalanan o beşiktaşlı duruşu lafı bana ait değil. ben öyle bir duruş vs de bilmem. ilkeler bilirim ve değerler. önce iyi ve doğrunun peşindeki insan ol sonra ne mok olursan olu bilirim mesela.
4- başkasının neye sahip çıktığı meselesi nasıldır biliyor musun. komşunun kızı kötü yola düştü. bak onlara ev araba bolca azık geldi. bir onlara bak bir de sana. hala kızına niye gakguk ediyorsun demeye.
5- kimse başkanın tertemizliğine bir laf etmiyor. mesele kişiler olsa bak bakalım halenki divan başkanı hangi dönemin de başkanı.

hayırlısı.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Bende sana madde madde cevap vermek istiyorum.

1- Bu forum o kadar da daracık değil zamanında burada açılan başlıkları gazetelerde haber olarak görmüşlüğümüz var. Hatta o zamanlar bayağı bi dalga konusu olmuştu. ayrıca önemli olan burası değil, burada böyle yazan insan tribünde de ona göre hareket edecektir bu da yönetime zarar verir.

2- Futbolu bir kenara bırakalım, hangi spor dalında veya hangi şirkette bu kadar kısa sürede olağanüstü olumlu şeyler olur ? ben 2 sezon sabredelim dedim belki uzun bir süre ama hadi 1 sezon bekleyelim, ama arkadaş sezon başlamadan sallamaya başladık.(Sezon kelimesini sezonda göstereceğimiz başarı olarak değerlendirmiyorum bir zaman dilimi olarak kullandım, kulübün mali açıdan düzlüğe çıkması için. Zaten şu bir kaç yılda şampiyonluk filan umrumda değil, kaybolan bazı değerlerimizi yeniden yaşayalım yeter)

3- bu madde de bazı şeyleri boşuna üstüne alınmışsın kimseyi suçlamıyorum bu konu da zaten suçladığım kişiler de muhtemelen burayı okumaz :)

4- Bunu anlamadım. Bu da seninle değil benim zekamla alakalı bişey olabilir :)

5- Bu Yalçın Karadeniz'den nefret ediyorum, bunun görev süresi filan dolmuyo mu yaa artık defolup gitse bi şu kulüpten.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Öncelikle başka Beşiktaş yok evet ama herkes aynı şekilde desteklemek, aynı isimleri beğenmek durumunda değil.

Ben Samet Aybaba'yı ilk günden beri hiç istemiyordum ama gelinen noktada Eriksson ve Denizli'dense Aybaba'yı tercih ederim. Burda eleştiriler Samet Aybaba üzerinden yürüse de esas tepki (en azından kendi adıma) yönetimin ilk günlerde söylediklerinin çok uzağında icraatler içinde olmasına.

Bir proje, plan olduğunu söylemişlerdi o projenin en önemli isimlerinden birisi Altınsay'ın gitmesine göz yumdular, hatta gelinen nokta gösteriyor ki neden oldular. Benzer yanlış tercihleri Altınsay yapsaydı ben onu da eleştirirdim.

Yeni yönetim seçildiğinden beri önce Carvalhal'i gönderdiler, sonra 6 maç için Tayfur'a 600 bin dolar(ya da TL) verdiler. Tamam dedik görmezden geldik. Şimdi de önce Altınsay ve Cem Bilge'nin istifaları ardından da Levent Erdoğan etkisiyle Samet Aybaba tercihi..

Bunların hepsini doğru bulanlar eleştirmeyebilir ya da daha 3 ay oldu diyip iyimser yaklaşabilir. Ancak ben doğru bulmuyorum ve 3 aydır görevdeler diye görmezden gelmek istemiyorum.

theotheo dedi ki...

@wruce

katılıyorum. sene sonuna kadar carvalhal kalmalıydı. hatta bence bu sene de carvalhal ile devam edilmeliydi. ama her neyse geçti artık.

samet aybaba iyi niyetli bir insandır. her zaman da öyle olmuştur. teknik direktörlük tecrübesi de vardır. brezilya tercihi iyi bir tercih olabilir. biraz bekleyelim hemen tepki vermeyelim.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar görünen köy klavuz istemez. Bu yönetimden malesef bu işi kıvıramayacak gibi duruyor.

1) Basket takımı şampiyon olmadan önce sponsor adaylarının belirlenmiş olması lazımdı. Takımın şampiyon olacağı bağıra bağıra belliydi. Yarın öbür gün Ergin Hoca'nın ayrıldığını okuruz!Bu takıma da bu camiaya da yazık!

2) Madem Tayfur gönderilecekti, neden saçma sapan sözleşme imzalandı ve bir tomar para yine kulübümüze kaçtı? Carvalhal de takımı 4. yapardı ama en azından çok cüzi bir paraya çalışıyordu.

3) TD'nin Tayfur'un gönderilişinin hemem akabinde bağlanmış olması lazımdı. Muhtemelen listenin sonundaki TD adaylarına kaldılar. Bu da ayrı bir iş bilmezlik.

4)Getirdikleri TD istediği kadar Beşiktaş'ın eski kaptanı olsun, adı Antep ile şike soruşturmasına karışmış, İzmir'de tellere atlayarak seyirciler ile kavga etmiş, Trabzon'da oyundan çıkan oyuncusuna tokat atmış ve herkes tarafından çok eleştirilen bir isim getirildi.

5) FEDA FEDA dediler, güzel hepimiz katkımızı yaptık ama FEDA tshirtlerinden kazanılan para ile Samet Aybaba'nın Buca-Beşiktaş arası ücret farkı kapatıldı. 500'e çalışan adama 1400 verildi. Şimdi başkana sormak isterim: Şirketine CEO alsan, alacağın kişi eski şirketinde 500'e çalışıyorsa ona 1400 verir misin?

6) Takımda bir yatarak para kazanan adam dururken, 50 maç oynamış en savaşçı ve başarılı adama ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin dediler. Buna ne gerek vardı ve madem öyle neden Egemen'e işte kapı işte sapı denilmedi? (Kaldığına çok sevindim ama bu bir yönetim aczidir)

Bunları alt alta toplayınca, karşımıza yine parayı harcamayı bilemeyen, masrafı nereden kısacağını bilemeyen, restinin arkasında duramayan bir yönetim çıkıyor.

Bu yüzden yok görev zor vb. gibi zavallı edebiyatlarını bırakalım. Burası büyük klüp, zorluk da olacak. Parayı verimli harcamayı bilirsen, muhasebe defterini iyi tutarsan ve lafının arkasında durmasını bilirsen zaman içerisinde herşey düzlüğe çıkar. Bu arada akıllı kadrolar ile şampiyon bile olunur! Artık Allah rızası için adam gibi yönetin şu klübü!!!

Başar

Adsız dedi ki...

Samet Aybaba'yı hiç sevmem.Başarlı olacağına da inanmıyorum ama adamın daha önce izlediği oyuncuların son halini görmek için Brezilya'ya gitmesini eleştirenler Samet Aybaba'yı bile hak etmiyor.Dünyanın en iyi hocası Mourinho Mesut'u Dünya Kupasında canlı izledikten sonra Real Madrid'e aldırmıştır.Samet Aybaba'nın da bu oyuncuları canlı izlemek istemesi işine verdiği saygıyı gösterir.

Adsız dedi ki...

Ayrıca ligler bittikten sonra kurulan oyuncu izleme komitesinden 2 ayda nasıl bir icraat bekliyordunuz ?

metin dedi ki...

Samet Aybaba'ya benim de kanım çok ısınmadı ama yönetimin Samet Aybaba seçimi bu başlık kadar saçma değildi..

Neden mi?

Seçim öncesi taahütlerden scouting demişsin, seçim oldu her şey fıstık bir scoutingimiz eksikti.

Eleştirmek için eleştirmek kolay, yapıcı eleştirmek emek gerektirir.

kkkam dedi ki...

Fikret Orman'ın yapması gereken basketbol takımı ile ilgilenmek futbol takımı gerekirse küme düşsün ne fark eder .

ozzy dedi ki...

uzulerek soyluyorum ama basketbol takimi dagilirsa yonetim "yeni geldik" bahanesinin arkasina saklanamaz. oyunculari kenetlenmis, euroleague hakkini almis, antrenoru tarafindan sahiplenilmis bi takima sen birak 3 ayi 15 gunde sponsor bulamiyorsan, en kotu varolan sponsoru ikna edemiyorsan basarisizsindir.

eger ergin ataman giderse, euroleagude son 16 potansiyelli bu takim dagilirsa bunun vebalini hicbir futbol basarisi paklayamaz.

bugun 15.00te belli olur demis ergin ataman. umarim bekledigimiz sonuc cikar. aksi takdirde ben bu yonetime olan inancimi kaybederim.

cakmaktas dedi ki...

bugun akla karanin ortaya cikacagi gun olacak gibi gozukuyor.bugun sponsorluk anlasmasinin detaylari,milangaz devam etcek mie tmicek mi gorecegiz.milangazin devam etmeme kararini bir turlu anlayabilirim cunku yonetim sabah aksam geride kalan 8 yilda olusturulan kotu mali yapidan bahsediyor.direk isim verilmeden olsa bile YD surekli elestiriliyor.zannediyorum ki milangaz anlasmasi yatarsa YD yonetimine yonelik elestiriler daha da guclencektir, fakat malesef ki su durumda yonetim cok gec kalmis durumda.eldeki tek altin bilezik, besiktas basketbol takimi elde tutulamazsa gercekten bu ilk basarisizlik olarak adlandirilabilir.neden mi? besiktas basket takimi bundan 1,5 ay once dahi gumbur gumbur geldiginin sinyallerini vermisti.bu surede milangaza alternatif sponsor arayisi yapilabilir ve hocaya boyle bir taahhut verilebilirdi ama anlasilan o ki su ana kadar ne hocaya ne de oyunculara sizi tutmak istiyoruz mesaji verilebilmis, butn olay milangaza ihale edilmis.ben isin bu kadar milangazin s.kinin tassaginin zevkine birakilmasini malesef yonetimin basiretsizligi olarak goruyorum. hayir arkadas bugun milangaz yok ben size en fazla 5-6 milyon cikarim dese ataman yine devam etmeyecek cunku istedigi butce 11-12 milyon. tamam 1 ayda bu paralari vercek sponsor bulmak zor degil ama en azindan irili ufakli bir kac firma ile temas kurularak erdogan demirorenin dudaklarinin arasindan cikacak rakama bu kadar bagli olmazdik.euroleague de oynayacagiz avrupanin top ligi,avrupa maclarinin 15 bin kisiye oynancagi garanti sponsor daha ne istesin, durumu bu kadar caresiz lanse etmek en basta demiroren grubunun ekmegine yag surmustur

cakmaktas dedi ki...

*tamam 1 ayda bu paralari vercek sponsor bulmak zor degil
cumlesindeki degil fazla olmus,1 ayda bu paralari verecek sponsor bulmak zor olacakti

alper dedi ki...

Zenci TİGANA gelip Mali'ye oyuncu izlemeye gitseydi ayakta alkışlardı bu güruh.Yav bırakın bu işleri arkadaş.Derdiniz BJK falan Değil sizin.İnsanlara maval okumayın kelime oyunları ile Samet Hocaya laf çakmayın.Bu post zihniyetin ucuzluğunu göstermesi açısından ibretlik olmuş burada.Ekşibeşiktaş 1 BUrası kapalı 2 Noat samisa 3 .bu gruplar bjk da bir hocayı eleştiriyorsa o adam iyidir övüyorsa kötüdür.Bu kadar net.İzlememe futbolu bilmeme gerek bile yok.Çünkü bu gurplar herkese ve herşeye ideolojik yaklaşır başarıdna önce ideoloji ararlar altta.ok.

alper dedi ki...

BJK nın teknik direktörü Sırrı Süreyya Önder oldu ve ilk iş Roboskiye fitbolcu bakmaya gitti dense sevinçten götleri tavana vuracak insanlar Samet niçin futbolcu ilzyecekmiş o ne anlarmış futbolcudan demeye getirmiyorlar mı sözde Beşiktaşlılık adına deli oluyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Demiroren denen serefsiz ailenin attigi en son kazik bu oldu. sponsorluktan cekildiler. Ulan sinirden aglayacagim neredeyse. Oglun kulubun anasini belledi, babasi da uc kupa getirmis muhtesem bir takimi destekleyecegine dagitiyor. Bunlar babadan ogulsa nesilmis demek ki. Bir daha bunlarin adi Besiktas ile birlikte anilmasin, genel kurulda oy toplanip kulupten atilsinlar, bu mutlaka yapilsin. Cok sinirliyim ulan, harbiden cok uzuldum. Futbol takiminda hicbir seye uzulmem ama bu guzelim takim dagitirsa emegi gecen herkesin Allah belasini versin. Yonetim biraz adamsa, birazcik Besiktas'i dusunuyorsa bu takimi dagitmaz, gerekirse futbol takimini dagitir ama bu takimi dagitmaz...
Yonetime su ana kadar tek laf etmedim, futbol konusunda etmeyecegim de, ama bu takimin dagilmasina izin verirlerse, sponsor sorununu halledemezlerse Allah'larindan bulsunlar, benim guvenim ve destegim tamamen biter....

ozzy dedi ki...

ergin atamanin gs ile anlastigi soyleniyor. gecmis olsun.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi yazin tatile geldigimde baya yuklu bir alisveris yapmayi dusunuyordum kulube destek olmak icin. En azindan 2 feda tshirtu, bulursam Arroyo ve Bonsu formasi alacaktim, bunun yaninda kazak, shirt ne bulursam alacaktim.
Ancak bu takimin dagilmasindan sonra 5 kurus vermem, feda t-shirtu falan da almam. Kulubun tutunacagi tek dal basketbol takimini bilet ayakta tutamiyorsa bu beceriksiz yonetim defolsun gitsin beceriksizler. Futbol takiminda istediginiz kiyimi yapin sesimizi cikartmazdim, ama basket takimina bunu yapmayacaklardi. Illa ki Demiroren'e bagli olmak gerekmiyor, haftalardir sponsorluk gorusmeleri yapilabilirdi, her turlu destek aranabilirdi, hicbirsey yapmayip o serefsiz ailenin yardimina muhtac kaldi yine aciz yonetim. Bu aciz beceriksiz yonetime benden 5 kurus islemez, verecegim parayi da gidip Mehmet Akgun veya Samet Aybaba'ya yatirir bunlar. Benim destegim bitti arkadas, seneye ne futbol ne de basket takiminin 1 macini izlemeyi dusunmuyorum.

ozzy dedi ki...

rakibin efes mi, tuborgla konus, ulker mi etiyle konus, medical park mi medicanayla dunyagozle konus, banvit mi erpilicle konus.

anlam veremiyorum, ne kadr zor olabilir bir sponsor bulmak. milyon tane firma var reklam verebilecek niye pesinden kosulmaz anlamiyorum.

milangaz engeli kalkmis gibi dusunelim, hala vakit olabilir bunlar icin. niye gelecek yilin bilbaosu biz olmayalim euroleaguede, niye gsmp nin yaptigini biz yapamayalim? 10 milyon dolar o kadar buyuk para mi veren adam bulamiyoruz, yatirimin geri donecegi de neredeyse garantiyken..

yaziklar olsun.

alper dedi ki...

Demirören in ta babasından başlyarak yedi ceddini.............

theotheo dedi ki...

alternatifi yaratabildi mi yeni yönetim.

demirörenin burda ne suçu var ak. adam para bağlamak zorundamı. oğlu da ayrıldı kulübn başından ne lan bu.

demiröreni daha çok ararsınız siz.

BJK4EVER dedi ki...

Demiroren'in ne mi sucu var? Herif 9 senede kulubun anasini sikti. Besiktas'a en buyuk katkilari bu basketbol takimina sponsor olmakti. O da birsey degil, senelik 10 milyon dolarlik bir rakam, ki daha gecenlerde tupkafa evine 4.5 milyon dolarlik bir tablo almisti, para degil yani. Bu takim 3 kupa kazandirdi sana, sana kulup tarihinin ilk Avrupa kupasini getirdi, seni 37 yil aradan Turkiye ligi sampiyonu yapti. Eger sen bu takimi tutmak istemiyorsan sen Besiktas'li falan degilsin, dupeduz serefsizsin.
Ha, yonetimin de sucu var. Haftalardir sponsorluk gorusmesi yapmadilar mal gibi beklediler. Iyi bir yonetim aktif bir yonetimdir, orada mal gibi oturup Demiroren'i bekleyeceklerine birsey yapsaydilar. Euroleague takimina, sampiyon takimina 10 milyon dolarlik butce kuramiyorlarsa defolsun gitsinler. Haber1903'e de hocaya makul bir fiyat teklif ettik tutmamiz zor diyor mal herif. Ulan sen orada makul fiyat ver diye mi varsin ulan? Seni Avrupa sampiyonu, Turkiye sampiyonu yapmis koca makul fiyat mi vereceksin? Aybaba'ya 1.4 milyon TL bayilmasini biliyorsun ama? Allah hepsinin belasini versin.

kkkam dedi ki...

Bitirdiniz ulan güzelim takımı demiröreninden tut Fikret Orman'a kadar gg diye yazamıyorum.

theotheo dedi ki...

işte onu diyorum. beşiktaşa sponsor olmak zorunda falan değil demirören. kulübün anasını sikti derken ne manada diyosun? tff başkanı olarak demirören mi arayacaktı, basket sponsorunu. bu yönetimin işi ne? bugüne kadar ki en büyük icraatları gençlerbirliğinin en kötü oyuncusunu transfer etmek, carvalhalı gönderip, tayfuru getirmek, tayfuru gönderip, samet aybabayı getirmek oldu. adam evine isterse 10 milyonlukta tablo olur. onun hesabını sen mi soruyosun ak.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Abi burda bizim yönetim ve basketbol şubesi Demirören'den çok daha fazla suçlu. Hatta malesef theo nun dediği gibi Demirören'in pek bi suçu yok.

Sen tarihinde 1 kere yakaladığın bir başarıyı pazarlayamıyorsan, farklı alternatifler bulamıyorsan tek suçlu sensin. 3 kupa almış, seneye EL'de 15bin taraftar karşısında oynaması garanti olan, gayet iyi bi kadrosu olan bi takım var elinde ve sen 1 ay boyunca Milangaz'dan cevap bekliyorsun. Bunu öyle bi pazarlamaları lazımdı ki Milangaz bize gelip "biz daha fazla veriyoruz, biz sponsorunuz olalım" demeliydi.

Biz naptık, kulübe bu kadar zarar veren adamın eline baktık aciz bi şekilde. Ne uğruna? Taş çatlasın 10 milyon dolar için. Quaresma ve Almeida'nın yıllık ücretinin toplamı kadar.

Bundan sonra yapılacaklar önemli. Taraftarın hassasiyetini fark edip gerekirse futbol şubesinden kısıp, bu takımın dağılmasını engellemeleri lazım.

Adsız dedi ki...

lan kalın kafalı theo avukatımısın lan tüpçülerin sen.. demirören nasıl mı sikti kulübün anasını işte böle
---------------------
Beşiktaş'ın bugün yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nda toplam borcun 580 milyon 994 bin 498 lira olduğu açıklandı.

Yönetim Kurulu Üyesi Berk Hacıgüzeller, genel kurulda yaptığı konuşmada "Beşiktaş'ın 31 Mart 2012 itibariyle 580 milyon 994 bin 498 lira borcu bulunmaktadır. Senetli bırçlardan Yıldırım Demirören'e ödenmesi gereken tutar 100 milyon liradır." dedi

Beşiktaş'ın 31 Mart 2012 itibari ile icra davaları nedeniyle 50 milyon lira ödemesi gerektiine de değinen Hacıgüzeller, bugüne kadar Fulya projesinden de yönetimsel zaafiyet nedeniyle 20 milyon avro zarar edildiğini söyledi.

Beşiktaş'ın ilerleyen dönemde alacaklarının temlik altına alındığını da belirten yönetci, "Fulya ve Plaza kira gelirleri 2016 Eylül tarihine kadar temliklidir. Federasyon gelirleri, 2016-2017 sezonu dahil kredi sözleşmesi gereği temlik edilmiştir. Gelecek yıllara ait sponsor gelirlerin 20 milyon 109 bin 338 lirası peşin tahsil edilip kullanılmıştır. UEFA'da 2012-2013 sezonu söz konusu olmayacağı için gelir kaybı yaklaşık 15 milyon liradır. Gişe hasılatları da 2014 sezon sonuna kadar kullanılamayacak. 31 Mart 2012 itibariyle temlik verilmesi suretiyle kullanılamayacak, teminat verilemeyecek gelir tutarı, 190 milyon 406 bin 207 liradır." ifadelerini kullandı.
------------------
Kulübün başına başka takımdan birini geçirsen bu kadar yapmaz ulan

theotheo dedi ki...

uefa olayını geç bi defa da af geldi. borç her kulüpte var. demirören para koyarsa yeni başkan cebinden 100 milyonu hibe ederim dedi. eee? yeni başkan cebinden para verdi mi? yooo.

borç dediğinde gs'nin de bi ton borcu var ama başında aysal gibi bir adam var. hiç gs'nin borcunu konuşan var mı? yooo.

o zaman sorun ne? yeni yönetimin cebinde 5 kuruş olmaması. bu kadar basit.

BJK4EVER dedi ki...

Seninle anlasamadigimiz nokta su. Besiktas yonetimin gorevi Besiktas'i fahise gibi satiliga cikartip parayi verene satmak degildir. Besiktas'i yonetmektir, ekonomik olarak da. Besiktas baskani kulubun sahibi degildir, kulubun sahibi dernek ve hissedaridir. Besiktas baskaninin gorevi Besiktas'a para yatirmak degil, Besiktas'i kimsenin parasina muhtac etmeyecek sekilde yonetmek.
Madem para veren baskanla oluyor neden borclar 10 senede 600 milyon TL'ye yukseldi? Madem para verecek neden hisse senedi aliyor borc karsiliginda? GS karsilastirmasi komik olmus, biraz arastir da ogren. GS'nin borcu 200 milyon TL, bizimkisi 600 milyon TL. GS gecen seneyi 10 milyon TL zarar ile kapatmisken biz 60 milyon TL zarar ile kapattik. GS son 2 senedir borcunu kapatirken bizimkisi her sene 60-70 milyon TL artti. GS her turlu gelirlerini (loca haric) kullanirken bizim federasyon, sponsorluk ve Fulya gelirlerimiz 2017'ye kadar temlikli. GS'nin kasasinda parasi varken bizim kasamzida 5 kurus para yok.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş kulübünde para krizi tüm şiddetiyle devam ederken, kulüp personelinin son 3 aydır maaş alamaması çalışanları kara kara düşündürüyor.

Beşiktaşlı bazı yöneticilerin seçildikleri günden bu yana ceplerinden koydukları parada sıkıntının aşılmasına çare olmadı. Yöneticiler arasında kulübe en fazla para yardımı yapan yönetici 3 milyon dolar ile Tamer Kıran. Kıran'ı 2.3 milyon dolar ile Ahmet Nur Çebi takip ediyor. Para koyan diğer iki yönetici ise 200.000 dolar veren Deniz Atalay ve 500.000 dolar veren Ahmet Kavalcı. Başkan Fikret Orman'ın ise bugüne kadar kulübe 2 milyon dolar verdiği öğrenildi.
--------------------
kulübün bütün gelir kaynakları kesilmiş gs yle farkı bu.. tüpçüyle ne kadar gurur duysan azdır teocan içine etti kulübün son kazığını da bu sponsor olayında baş tüpçüyle ortaklaşa attılar.. tez zamanda allah müstahaklarını versin inşallah amin.

theotheo dedi ki...

işte cepten para koyucak adam lazımdı öyle 1.2 kaıtla olmaz. çıkarıcaksın 20-30 u aysal gibi bak o zaman personel maaşı ödeniyo mu ödenmiyo mu. borç dediğin her kulüpte var bu işleri geçelim. onlarda büyükler var babalar var. başkanları hapse girer 3 ü birleşip fransa gol kralını getirirler. bu işler böyle kardeş. fb 100 kağıt zarara uğradı, gıkı çıktımı. son maça kadar şampiyonluğa oynadımı. eyvallah kardeş. o zaman sende bir sıkıntı var demek.

tüpçü diye küçümsediğiniz adam karşısınıza çıksa altınıza edersiniz ya neyse.

anuka dedi ki...

Theo geldi buralar şenlendi :) O yokken ne sıkıcıydı be.
Trollerin kralı theotheo

Ayrıca bu postta eleşirilen şey Samet Aybaba'nın gitmesi, nereye gittiği falan değil. Yönetimin futbolcu izleme komitesi kurmayı taahhüt edip teknik direktörünü tek başına bi ülkeye göndermesi. Şu cümlede de gayet açık zaten:

"Yönetimin seçim öncesi taahhütlerinden birisi olan profesyonel oyuncu izleme ekibimiz hayırlı olsun.

theotheo dedi ki...

siz ancak premier lig yorumcusu altınsaya falan bel bağlayın. mükemmel bir futbol bilgini kendisi.

theotheo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

dünyada bu futbolcu izleme ekiplerinden gelen genç oyuncuların yüzde 90 ı patlak çıkar amma fm oynuyosunuz ya. arsenal senelerdir tonlarca genç getiriyo bi tanesinin adam olduğunu görmedim. gene aldıkları babalar takımı götürüyo.

bir adam kardeş yetenekliyse iyiyse mevkisinde 1.2 sezon gayet düzenli bir şekilde oynamış başarılı olmuşsa o adamı alırsın kardeş. öbürü ya tutarsa olur. işte altınsayın oğuzhan transferi. bi de aykut hocanın cristian ve santos transferlerine bak. veya topuz gönül sow stoch ve diğerleri. transfer böyle yapılır sizin fm fantazilerinizle transfer değil ancak masturbasyon yapılır kolay gelsin herkese.

anuka dedi ki...

@theotheo
Senin başkanının yüzünden öyle transferler yapamıyoruz kusurabakma. Topuz,Sow,Crisitan,Santos dediğin adamların sadece bonservis maliyeti en azı 4-5 milyon euro

Dediğin gibi genç oyuncular biraz ya tutarsa diye transfer edilir ama bu saatten sonra başka çaremiz var mı?

CDiS dedi ki...

rahmi koç, turgay ciner, ahmet sabancı, tuncay özilhan, ihsan kalkavan. bir çırpıda saydığım, türkiye 'nin sayılı zenginleri ve beşiktaşlı kimlikleri ile bilinen isimler. ülkede bir tek demirören grubu mu var? demirören 'lere kızmıyorum, zira yıllardır, hepimiz, haklı olarak, söylenmedik laf bırakmadık onlara. sponsorluk anlaşması yapmamalarının sebebi, ticari de olabilir, kişisel de.. fikret orman yönetimi, geldiği günden beri mazlum ifadelerle başarısız hamlelerini örttü, kiminde haklıydı, kiminde haksız. ancak, geçen senenin en popüler basketbol takımına sponsor bulamıyorlarsa, bunun sonucunda başta takımın coach 'u olmak üzere tüm takım dağılıyorsa ve ortada konuşulan para 9 milyon euro (furbol takımında 3-4 futbolcunun yıllık kazancı) ise bunun hiçbir savunması olamaz ve bu yönetim ilk büyük hatasını yapmış olur..
ve son olarak, bir insana beşiktaş 'ın çocuğu demeden önce biraz daha düşünmek gerekiyor, bunu herkesin anlamış olması lazım..

BJK4EVER dedi ki...

Konusulan para 9 milyon euro bile degil, Ergin Ataman 10 milyon dolarlik bir butce istemisti, yani 8 milyon euro. Bu da Quaresma, Holosko ve Egemen'in toplam 1 yillik maasi demek.

hylozoic soil dedi ki...

Basket takimindan sponsor destegini cekmek, biraz da Fikret Orman'nin son 8 senenin mali acidan hesabini soracagim demesi uzerine gerceklestirilen bir hamle gibi duruyor. Demiroren grubunun hosuna gitmez son 8 yilin hesabinin sorulmasi, hatta dileyecekleri su an ki yonetimin taraftar karsisinda aciz kalmalaridir.

Diger yandan yeni yonetimin sponsor bulmak icin daha onceden calismalara baslamalari gerekirdi. Basket takiminin dagilmasi buyuk bir idari hata olur.

Ayrica yazinin ana konusundan saptik; yazida temel elestri futbol komitesi olusturacagim deyip, 2 ay sonunda done done Samet Aybaba'ya donup, rasyonel bir plan program dahilinde calismak yerine, amatorce bir yola basvurulmasidir. Ben bu elestriye katiliyorum. Katilmayanlar olacaktir elbette, ama su forzabesiktas'ta gudumlenen ana akim anlayisindan kurtulalim. Baska Besiktas yok demek, rasyonel bir tutum degil. Besiktas'in su an en cok ihtiyac duydugu sey itibar yonetimi, ve rasyonel bir mali yonetim anlayisi. Su ana kadar Fikret Orman yonetimi bu iki konuda tereddut uyandiriyor.

Besiktas'taki su ''susun, destek verin'' anlayisindan kurtulalim. Bu, idareyi kotaramayan bir yonetim anlayasinin gostergesidir ve bizi zarara goturur.

QuaresmA dedi ki...

Samet Aybaba'nın maaşında birşey yok. Teknik direktör takım ortalamasının üzerinde maaş almalı. Hatta bana kalırsa tüm oyunculardan fazla maaş almalı. Böyle bakınca az bile alıyor. Beşiktaş ile Bucaspor aynı maaşı verecek değil ya teknik direktörüne. Hedefler farklı, işin zorluğu farklı, imkanlar farklı, oyuncular farklı.

Mete dedi ki...

Bu takımın 31 mayıs günü euroleague'de oynayacağı belli olduğunda şimdi bu milangazla da bağınızı kopartın Demirören ailesine ait hiçbirşey kalmasın diye burada görüşümü bildirmiştim. O zaman bu politika uygulansaydı aradan geçen 20 günlük bu sürede yeni sponsor da bulunurdu, hem de bu tavır tüm taraftardan destek bulurdu. En kötü Milangaz olmazsa ben yokum diyen Ergin hocaya da teşekkür edilir gönderilirdi. O golü biz atacakken, Demirören ailesi son golünü de bize attı, geçmiş olsun. Zaten aklı olan bir yönetim olsaydı, konuşulan paranın 10 mil euro olduğu ortamda, önümüzdeki sezon her türlü sponsorsuz belli bir miktar bu takımın gelir sağlayacağını hesap eder buna göre pozisyonunu alırdı. S.erdemde sadece 1 mactan playoff serilerinde 400 bin tl gelir elde ediliyordu. Önümüzdeki sezon en az 15 tane maçta salon dolmayacak mıydı? Göreceli olarak az da olsa EL katılım payı, tv ve reklam gelirleri, maç yayını gelirleri, maç günleri ürün satışları, kombine satışı, loca satışı deyip üst üste koyduğunda bütçeye kıyasla hatrı sayılır gelir elde edilecekti.
Yazık, gerçekten çok yazık... Şu FEDA denen günlerde 2 gram sinerji vardıysa o da kaybolup gidecek.

Adsız dedi ki...

Mete'nin dedikleri şu bakımdan önemli:

10 milyon dolarlık sponsoru 1 yıl için bulamazsanız bile 2 yıl için anlaşırsınız. İlk yıl zaten 2. yılın masrafının en az % 70'i çıkar. Demirören grubuna sponsorluk açısından tepki veremeyiz. Zorla para istenecek bir durum yok. Bundan sonra da hep uzak olsunlar madem.

Samet'e şahsında kimse tepki göstermiyor. Sorun, burada bazı yazılarda da belirtildiği gibi profesyonel yönetim eksikliği. Bir bakkal işletiyorsunuz. Zarar had safhada. Hemen ilk iş olarak raflardaki ürünleri maliyeti daha az olanlarla değiştirmeyi seçebilirsiniz ve ilk aşamada başarılı görünebilirsiniz. Ama rekabetin olduğu bir ortamda bu ucuz ürünlerle satış garantiniz yoksa (ki yok) çok daha detaylı planlar yapmalısınız. İşletmede risk management okuyanlar bilir. Buna "too much risk or gambling for a low profit" de denir. Buradaki "düşük kar" zaten hemen başarı gelmesinin zor olması. O zaman neden bu kısa vadeli hesaplar ön plana çıkıyor.

"Premier Lig" izleyen Altınsay'ı daha çok ararız. Geçmişte Beşiktaş'ta kısa ama değerlendirilmeyen yöneticilik dönemi yaşan bir kişiyi ciddi bir şans vermeden böyle eleştirmek de ancak Beşiktaş taraftarına mahsustur zannımca.

Mustafa

Adsız dedi ki...

Bir de gözüme şu çarptı:

Milangaz'ın sponsorluğu bıraktığını açıklamasından saatler sonra Ergin Ataman GS'ye imza atıyor. Mesele profesyonellik ve para olsa da durum bu.

Aklıma 300 filminde Persli komutanlardan birinin "okçularımız o kadar çok ki, hepsi oklarını attığında güneş ışığını göremeyeceksiniz" sözüne karşılık bir Spartalı'nın söylediği geliyor:

"Then we will fight in the shade"
"O zaman biz de gölgede savaşırız"

Kişisel tepkilerin zamanı değil. Herşey mevzuata göre gelişiyor. Ama Ergin Hocam, siz Beşiktaş'a daha önce de bir yanlış yapmıştınız. Bu yüzden gidişinize hiç üzülmedim.

Mustafa

Yahu arkadas,

1. Postun etiketi hiciv zaten. Hicivde ne arasin iki saat detaylandirilmis arguman?

2. Bu ciddi bir elestiri degil. "Brezilya'ya oyuncu izlemeye gitti" cumlesi komik degil mi la? Hic mi 90'larda Spor Sayfasi okumadiniz? Yapmayin.

3. Burada Samet Aybaba'ya kizmiyorum, niye kizayim, gider tabii, gitmemesi hatadir. Yonetim beni yollasa ben de giderim.

4. "Profesyonel oyuncu izleme ekibi simdi olusturulsun, hemen uygulansin" demiyorum. Ama o vaatten sonra bunun cikmasi komik degil mi la cidden? Hakikaten?

5. Niye bu kadar gerginsiniz kardesim ya allalla, salin biraz :)

----

Basketbol konusuna ayrica deginiriz, ama Demiroren yerine sponsor bulamayan yonetimi elestirmemiz gerektigi anafikir. Sponsorluk anlasmasi bitmisse bitmis, kontratlar bu yuzden var.

Yorum Gönder

Ara