.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Haziran 2012 Cuma

Anket

66 Yorum:

oneisthebest dedi ki...

Her maçı avrupa macındaki gibi oynayıp takıma faydalı olacaksa kalsın,aksi takdir de başka galaksilerin yıldızı olsun mümkünse...

cemekici dedi ki...

gitsin.

3.750m€ alıyo bu adam. kemiksiz.

çok basit. 7m€'ya bu adamı satsak, bir de maaşını vermesek bu sene en basitinden basketbol takımının bir yıllık hedeflenen bütçesi çıkıyor. daha mutlu eder bizi.

ha bana kalırsa buradan gelecek 7m€ ile bankalara teminat falan verilip(yetmez hiçbir türlü de işte katkı olur), kredi çekerek stadın yapımına başlanabilir.

bunun yanı sıra, holosko, simao da gider takımdan. oldu mu sana toplamda 8-9m€ maaşta düşme.

almeida da bence iyi oynadı turnuvada. inzaghi, forlan tarzı bir forvetin yanında almeida coşar, ben böyle gördüm turnuvada. böyle gören birileri daha olsa da, en az 6-7m€'ya da onu okuturuz. ordan da girer kasamıza 3m€ civarı birşey.

tek sorun bunların yerine kim oynayacak. bana kalırsa gençler. iyisiyle kötüsüyle 8-9 tane genç oyuncuyu kadroya alsak. pişseler bu sene. 3-4 tanesi alışsa takıma, gelecekteki takımın iskeletini oluştururlar.

bu sayede 10. olsak ne olur? ben üzülmem lan. isterse 15. olsun. vallahi zerre üzülmem.

yilmaz dedi ki...

gidebilir ama yeter ki günah keçisi yapmayalım. Takımın bu durumda olmasında çok sevdiklerimiz fernandes, ernst, egemen dahil herkesin suçu var. q7'nin onlardan büyük suçu yok bence.

Muhoo dedi ki...

Nereye gidiyo satamayız ki. Elimizde patlıycak :(

Ozan Kayadelen dedi ki...

Sadece gitmesin xtrip gitsin... Avrupa kupasında deplasmana bile gelmesin bi daha

WiLdHoney dedi ki...

valla öncelikli amaç eğer, gençleşme yoluyla mali disiplini sağlamak ve borçları ödemekse bence hiç bekletmeleyelim, varsa 3-4 vren verelim gitsin. Fakat hem zirveye oynayacağız hemde mali disiplini sağlayacağız deniliyorsa, ben malesef öyle bir ışık görmüyorum, yönetim ve gidişat açısından, ha yönetimi destekliyorum o ayrı, elbet hataları olacak ama bekleyip göreceğiz.
Simao, Ernst, Almeida, Q7, Toraman, bu adamlar ciddi maaşlar alıyor. Varsa elimizde yerlerine koyabileceğimiz adamlar hepsine verdikleri emekler için teşekkür edip göndermek lazım.
varsa gözden kaçan yüksek maaşlı onlarda gidebilirz....

CDiS dedi ki...

quaresma gitsin gitmesine de, takım küçülsün küçülmesine de, peki sportif başarı olmadan, sıradan bir takım olarak nasıl tekrar büyüyeceksiniz. altyapı maltyapı demesin kimse, son 20 yıldır altyapıdan kaç tane adam çıktı, kaç adam yıldız oldu, gitmesine çok üzüldüğümüz kaç tane adam, bir süre sonra bakın gördünüz mü ben şimdi neler yapıyorum, diyebildi. quaresma 'yı satmak kolay, yedek bırakmak. rus takımlarından mutlaka isteyeni olacaktır, alındığı fiyata da satılabilir rahatlıkla, almeida da öyle, fernandes de.. bu adamları göndererek, krizden çıkamazsınız, bu adamlardan verim alırsanız, adam gibi oynatırsanız krizden çıkarsınız. aksini düşünmek, romantizmden başkası değildir.

QuaresmA dedi ki...

Ben bile gitsin dedim ama kıymeti olan oyuncu öyle kamp kadrosuna almayarak gönderilmez, Samet Aybaba sanki Murat Erdoğan'ı gönderiyor işe bak. Teklif gelmezse ne olacak, adamı küstürdüğünle kalacaksın.

cemekici dedi ki...

@CDiS

son 20 yılda altyapıya ne kadar önem verildi? ne kadar gereken süre ayrıldı gençlere? altyapının başına kaç kere adam akıllı hoca getirildi.

sergen bile isyan ediyordu bu çocuklar beni aşıyor artık, a takımla çalışmaları lazım diye.

altyapıya önem vermek, altyapıdan a takıma gerekli sirkülasyonu sağlamadan olmaz.

ya bırakın galatasaray fener olmayalım. onlar gibi hareket etmeyelim. onları örnek almayalım.

kendi yolumuzu çizelim. muhakkak bir noktadan sonra sistemimiz oturacaktır.

şöyle söyleyeyim en basitinden: chelsea, man. city olacağıma arsenal olmayı yeğlerim.

Batistuta35 dedi ki...

kesinlikle gitsin. Aldığı para ve bonservisinden gelebilecek apra da baskaete aktarılsın, takım korunsun

QuaresmA dedi ki...

Hacılar futbol geliri sadece futbola harcanmıyor mu artık, yanlış mı biliyorum ? Amma kişi göz koymuş Quaresma'nın, Simao'nun falan maaşını basketbola aktarmaya ya :D

pascal dedi ki...

neden basket takımının yükünü futbol takımı çekmek zorunda ki?ben de bunu anlamıyorum açıkçası.tamamen yönetimsel hatayı yüksek maaş alan futbolculara bağlamak anlamsız.basket takımı 37 yıl sonra şampiyon oldu.ama futbol takımı 2009da oldu en son.o zaman basket şubesini kaldırıp bütün parayı futbolla hentbola yatırsaydık keşke

Batistuta35 dedi ki...

Tamam aldığı para bonservis falan baskete aktarılmasın ama yine de gitsib. Onun triplerini artisliklerini 1 sezon daha çekemeyiz

pascal dedi ki...

gitmesini ben de istiyorum ama diğeri çok ayrı bir mevzu

Adsız dedi ki...

hazır olun, birazdan theo gelip bu adam olmadan şampiyon olamayız diyecek.

emireri dedi ki...

pascalcığım, basketbol şubesinin tüm gelirleri geçtiğimiz yıla kadar kulübün kasasına girdi ve basketbol takımı hariç her yere harcandı.. sponsordan gelen para direkt futbol takımına harcandı yıllarca, her sezon güzelim takımlar kuruldu, oldukça iyi sonuçlar alındı ama sezon sonu geldiğinde baktıkki oyuncuların maaşları aylarca ödenmemiş.. hala mahkemelik olduğumuz basketbolcular var biliyormusun.. bu sezon sinan erdemde en az 5 euroleague maçı oynayacağız.. 17.000*5= 85000 kişi yapar.. biletleri 30 liradan satsan 2,5 milyon lira yapar ki sadece beş maçla birlikte 1 milyon usdlik bütçeye ulaşmış olursun. bu sezonki kadromuzu korumuş olsaydık, euroleague ikinci tur grupları hayal olmaktan çıkardı.. hatta son 16 bile olabilirdi.. bu durumda en az bir bu kadar daha kazanırdık.. yayın gelirleri vs hariç tabi.. bütçenin yarısını bu sezonki takım çıkarabilecekken, biz hala quaresma gibi faydasından çok zararı olan adamlar üzerine konuşuyorsak, tası tarağı toplayalım.. elbette beşiktaş küçülerek istediği hedeflere ulaşamaz ama quaresma dediğimiz adam hiçbir zaman kaan dobranın performansına ulaşamadı.. haksız mıyım?? aldığı paraya ve sahada gördüklerimize bakınca varsın trivelamız eksik olsun ama bütçede dev gibi bir açık olmasın diyorum.. kısaca bunca yıldır futbol tüm branşları nasıl sömürdüyse, bugün basketbolda güçlü bir kadro kurup sonra sponsor bulmak için q7 gibi faydasızları takımdan göndermeli ve diğer branşları profesyonelleştirmede, bu geliri kullanmalıyız..

Adsız dedi ki...

ben gitmesini de kalmasını da anlayışla karşılarım ancak şu da bir gerçek ki quaresmadan daha önce gitmesi gereken 5-6 kişi sayabiliriz. ilk etapta holosko ekrem simao aurelio hatta bana kalırsa veli ilk etapta sayabileceğim oyunculardan bazıları.

Quaresma gidince bütün dertlerimiz bitecek anasını satıym. Ayrıca göndereceksen adam gibi gönder kamp kadrosuna bile alınmayan bir futbolcuyu kim para verip alır ? Ha bunu yapacak dünya da bi tane takım tanıyorum o da Beşiktaş. Aldığımız futbolculardan belli değil mi İskoçya'dan Düşen takımın kalecisi Almanya'dan düşen takımın orta sahası, bu yöneticiler sanki Beşiktaşa değil Kasımpaşa'ya yönetici olmuş gibi davranmaya başladılar. "FEDA" dediysek o kadar da değil!

Mete dedi ki...

Kalmalı. Mantık ise çok basit. Elindeki en yetenekli futbolcu olarak seni karşı kaleye götürecek alternatifsiz tek adam.

bw1903 dedi ki...

gitse de kalsa da bu takımdan bi .. olmaz. çok kötü bir sezon sonrası batış. tek umudum abramovich

e.t. dedi ki...

azıcık da olsa tutarlı ve mantıklı olmak lazım.

kaynak yaratmak, mali yükü azaltmak için satılabilir -hatta satılmalıdır bence- ama böyle kelle uçura uçura biyere de varılmaz. ona rest çek, bunu kampa alma, öbürüne a2'de oynar de. ee sonra? pahalı oyuncularla yolları ayırdın eyvallah güzel, tamam da sen oradan tasarruf ederken ufak ufak meblağlarla bi dünya oyuncuyu takıma doldurursan ne anlamı kaldı gönderdiğin adamın, tişörlerin, kampanyaların?

bekleyip göreceğiz, umarım sonu güzel olur.

Bu tribünlerin transfer ettirdiği tek adam belki de... Gitmesin 5 tane feda tişörtü daha alıym. Gitmesin ulan

theotheo dedi ki...

quaresma kalitesinde bir oyuncu yok. bu sene attığımız gollerin çoğunda o var. ama baktığın zaman bu paraya da onu tutamayız gibi gözüküyor.

bi açıdan quaresma-almeida-fernandes 3 lüsü yanında iyi oyuncular çok iyi iş yapabilecek oyuncular. ama bu takımla zor. eğer iyi transferler yapma hayali varsa yönetimin. kalsın.

theotheo dedi ki...

hadi lan. basket maçına 30 liraya hangi mal gider acaba.

pascal dedi ki...

ben anlatamadım sanırım kendimi.bence basketten gelen baskete, futboldan gelen para futbola harcanmalı.bunu demeye çalışıyorum, söylediklerinize de hak veriyorum.ayrıca theo aman sen 30lira verip de gitme arkadaşım, yazık olur o paracıklarına.

Adsız dedi ki...

Sapına kadar Beşiktaşlıyım ama Beşiktaş taraftarını anlamam mümkün değil.

1) Bu vatandaş değil miydi soyunma odasında, beğenirsiniz veya beğenmezsiniz, hocasına "seni ben getirdim sen bir hiçsin beni oyundan alamazsın" diye futbolcuların önünde toslayan. O sakız ettiğiniz "duruşunuz" gerçekse sırf bu yüzden bile gitmeli (yalan haber demeyin kabul edip özrü mözür lafı etti sonra).

2) Bu vatandaş değil miydi kulüp doktorlarının radarından çıkıp 2 ay memleketinde sefa ettikten sonra dombili şeklinde dönen (aslında saç ektirmiş. gerçi heyet raporuna girer belki).

3) Bu vatandaş değil miydi soğukta oynamamak için rakibine çift dalan ve bunu 1,5 sezonda 2-3 defa yapıp kırmızıyı yiyen.

4) Bu vatandaş değil miydi zaten takım olarak cılız atak yaparken işine geldiği gibi trivela-rabona yapıp eğlenen.

Eh, bütün bunlara karşın ne verdi takıma? Maccabi maçı demeyin komik oluyor artık. Gören de Nou Camp'da tur atladığımız maç sanacak.

Azcık izan pls.

Murat

Adsız dedi ki...

Yukarıdaki 1. Madde hakkında iyi düşünmek gerekli aslında. Adam apaçık ne diyor, ya da işin meali nedir:

"Biz Mendes'le kankayız. Beşiktaş geçici hoca arıyordu ve Mendes'e söyledi. biz de oturup konuşup seni getirdik. Tamam kanat oyuncusuyuz, ama yarım devre 1370 metre koştum diye oyundan alacağına sen de kanka ol idare et. Yoksa yersin zılgıtı".

Çok ilginç gerçekten. Bu taraftar bunu bile yuttu ya. Sonraki aşamayı düşünmek bile absürd.

Ha bu arada, halen kendisinin güneş sistemimizde, Vega takımyıldızında veya karadeliklerde dahi bir taliplisi vardı da ben mi atladım, sevenleri bilgilendirirse sevinirim. Olsa zaten satacaz da bildiğim yok.

Yönetimi bir tek şey için eleştirebilirim. Mendes kadar kakalamacı olamasa da alengirli bir adam bulup Arap, Rus veya Çin kulüplerine şutlama seçeneğini neden hiç değerlendirmezler, orası muamma.

Murat

Melih Kazdağ dedi ki...

Düz oyunculardan kurulu,ama disiplinli,takım oyunu oynayacak bir takım oluşturuluyor.Geçen sezon Q7 nin sakat olduğu 2-3 ay BJK takım gibi oynamaya başlamıştı.Şunu kabul edelim ki Q7 takımda varken oynatsan bir türlü oynatmasan bir türlü.Bunun için ilk gönderilmeye çalışan Oyuncu oldu.Yalnız bunu şimdiden açıklamak,kampa götürmeyeceğiz vs demek çok acemice oldu.

BJK4EVER dedi ki...

Yonetim basket takiminin agzina sicti biz daha Quaresma konusuyoruz. Quaresma'yi da futbol takimini da sikeyim, ama daha da fazla bu basketbol takimini dagitan yoneticinin becerisini sikeyim. Ulaaaan fena oldum.

Unknown dedi ki...

quaresma gider,sezon başlar,takım iki yenilgi alır,sonra trübünler başlar;quareeesmaa quareeesmaaa...çok çok acemice hareketler yapıyor lar kendi başlarını yakacaklar.

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma kullanmayi bilirsen en iyi futbolcumuz. Ancak aldigi paranin hakkini veremiyor, dogru. Ancak aldigi paranin hakkini veremedigi ondan da bariz olan Holosko, Almeida, Simao bu kadar on planda degil nedense, hatta Almeida kalsin bile deniyor. Almeida 2.5 milyon euro alip kalacaksa 3.5 alan Quaresma gidecekse bu iste bir gariplik var bence.

CDiS dedi ki...

sorun şu bir de; samet aybaba neden böyle bir açıklama yapıyor. yani quaresma 'yı oynatmayacağım, kalsa bile A2 takımda oynar diyor. elimizdeki para eden bir adamı neden mundar ediyoruz.

JimmyLue dedi ki...

Bu adamın şu ana dek bu takıma ne vermiş olduğuna bakmak gerekir yorum yapmak için bilhassa ne aldığı göz önünde bulundurularak.

300-400 bin € için elimizdeki adamları kaçırırken maliyetli olduğu kadar verimsiz bu adamı takımda tutmanın manasız olduğu kanısındayım.

Sevgiler.

e.t. dedi ki...

anlayamıyorum

http://www.bjk.com.tr/tr/haber/52610/

JimmyLue dedi ki...

Olcay'ı tanımıyorum fakat ne istatistikleri , ne yaşı, ne referansları ne de alacağı para makul geldi..

İkinci bir Veli Kavlak hadisesi olacak gibi.

BJK4EVER dedi ki...

Ernst'i 500.000 indirmedi diye gonderelim, ama Mehmet Akgun senede 300.000 euro alsin.
Quaresma fazla aliyor diye gonderelim, Olcay Sahan senede 1 milyon euro alsin.
25 yasindaki bir oyuncunun odedigin maas/bonservis orani 1.2 ise o transferde mutlaka bir bokluk vardir arkadas.

Besiktas'in bu sartlarda kimseye 3.750.000 Euro verecek hali yok. Quaresma icin 3 milyon tisort, 5 milyon forma alsaniz da yetmez, zira onlarin hepsinin geliri ancak mevcut borclari kapatir.

Durumun vehametini hala benimseyememis taraftarlarin olmasi uzucu. Bu blogda mali tablolari kac defa inceledik, bize acilmis davalari yazdik, ozkaynaklari - milyonlarda olan bir kulubuz. Bu isin a'si b'si yok.

Olcay Sahan transferi ise ayri bir gariplik. Kaisersalutern kume dusuyordu, potansiyelli oyuncu, yerli statusunde vs. o yuzden 800 bin bonservis bedeli gayet uygun. ma sonra gidip 1 milyon garanti para veriyorsun. Net olarak Sivok'u gonderip Olcay'i aldik.

Daha da garibi, butce plani programi konusunda yonetim gene karisik sinyaller vermeye basladi.

Hayirlisi.

Mete dedi ki...

Bu gidişat iyi değil. Bu işler fm oyununa benzemez. Bi sezonda 2-3 tane genç oyuncu monte edebilirsen bile muhteşem ötesi bişey olur. Realite budur. Sen ernst gibi takımın ağır toplarını quaresma gibi yetenekli oyuncularini gonderip aliyle-veliyle top oynayacam diyorsan simdiden gecmis olsun. Bu cocuklar yarin sahaya ciktiginda ayaklari titreyecek hic kendimizi kandirmayalim. Bu isler bu kadar kolay degil. Sayet bu hayal aleminde yasayan varsa kendilerine bir doz baris-ayhan-m.sarp donemindeki kaleye gidemeyen gs takimini izlemelerini oneririm.Futbol futbolcuyla oynanir. Ondan sonra da bu takimi tekrar ayaga kaldirmak simdiden daha zor olur

theotheo dedi ki...

olcay şahanı bir kez izleyen var mı amk. olcay isimli bi futbolcu bile duymadım lan. kim bu? biri açıklasın. ayda 100 bin euro maaş alıcak lan.

Adsız dedi ki...

Ben de anlamadım nedir bu Olcay'ın maliyeti. Bundesliga'yı benim gibi amatör olarak takip edenler gayet iyi bilir ki orada 1 milyon avro bir futbolcu için iyi paradır.

Borges hakkında detaylı bir post etmiş. GS'ye gideceği haber edilmişti o şekilde yazmış ama neticede analiz kısmı önemli. Buyrunuz:

http://devrimderki.blogspot.com/2012/05/olcay-sahan.html

Görünen o ki Veli Kavlak stiline yakın bir adam aldık. Bu kadar borç harç içinde bir şey demem. Yıllık alacağı mesela 500bin avro olsaydı laf etmezdim. Ama 1 milyon nedir yahu?

Ayrıca önyargılı olmak istemem ama benzetildiği Tuncay Şanlı'nın futbol stilini hiç sevmem. Tuncay ilk parladığında civarımdakilere aynen şunu söylemiştim: "futbolcunun sahip olduğu belirli özellikler belirli oranlarda vardır, fizik, oyun zekası, teknik, konsantrasyon, mentalite, vs. Bunların bir kısmını yüksek seviyede kullanıp diğerlerinde vasat altı olan bir adam fizik ve mental gücü düştüğünde ne yapar görürüz". Netekim Tuncay beni haklı çıkardı.

Dolayısıyla tereddütlerim had safhada. Hayırlısı.

Murat

Adsız dedi ki...

İlaveten: Arsenal altyapısında az çok parlamış (parlaması bizzat Islington'da oturan Arsenal taraftarı bir arkadaşımdan teyitlidir ve ismini Beşiktaş için tespit eden de Altınsay'ın kendisidir) 19 yaşındaki Oğuzhan 500bin avro sözleşme fesih bedelinden sonra şunu alacak:

2012-13 Sezonu: 400,000 avro garanti ücret, 7,500avro maç başı ücret (40 maç ile sınırlıdır)
2013-14 Sezonu: 425,000 avro garanti ücret, 7,500avro maç başı ücret (40 maç ile sınırlıdır)
2014-15 Sezonu: 450,000a vro garanti ücret, 7,500avro maç başı ücret (40 maç ile sınırlıdır)
2015-16 Sezonu: 475,000 avro garanti ücret, 7,500avro maç başı ücret (40 maç ile sınırlıdır)

Eh. Nedir bu 1 milyon avro peki?

Murat

Adsız dedi ki...

Bu arada, ismi geçen transferler arasında en akıllı duran bana göre Paul Robinson. Premier Lig'de kaleci olmak amiyane tabiriyle boru değil. Vakti zamanında bir pozisyonda Neville'in geri pasını ayağından kaçırıp gol yedi diye eleştirilmişti. Ama bir kalecinin performansının ölçütü bu değildir:

http://www.youtube.com/watch?v=Dmws59X1cNg

Hani bir laf vardır ya, birinin görüntülerini youtube videosu yapsam herkes Maradona gibi gözükür diye. Kaleciler için bu pek öyle değil. 3-4 dakika seyredince kumaşı az çok anlarsınız. Ama yine ve yeniden: Premier Lig farkı ataklarda ve kurtarışlarda bariz görülüyor. Robinson'un tek handikapı böyle bir ortamdan sonra bizim lige konsantre olamamak şeklinde tezahür edebilir:

http://www.youtube.com/watch?v=VqPAjOA4_9A

Murat

e.t. dedi ki...

sezon başlayıp transfer dönemi kapandığında bi hesap kitap yapmak lazım, kulüp gerçek anlamda ne kadar maddi yükten kurtulmuş bi bakmak lazım. umarım bu feda/indirim/gönderim işi zararla bitmez.

ve merak ediyorum olcay'ı ikna etmesi ne kadar zor olabilir ki, 1M€ garanti para veresin? buradan bakınca 500Bin€ + maçbaşı'ya da gözü kapalı imza atarmış gibi geliyor bana.

bunun yanısıra oyuncularına yerli yersiz rest çekiyorsun, mevcut değerlerini de düşürüyorsun, üstüne küstürüyorsun, 200-300bin için olay çıkarıp hala çılgın maaşlar vermeye devam ediyorsun.

hayırlısı bakalım.

Mayor dedi ki...

Zifte batirilip tavuk tuyuyle kaplandiktan sonra gonderilsin.

theotheo dedi ki...

olcay işi heralde şöyle oldu. gs almaya çalıştı biz onların elinden alalım diye yıllık bu parayı vermek durumunda kaldık. bunun başka bir açıklaması olamaz çünkü.

oğuzhana da o para çok 400 bin euro nedir ak. 100 bin euro maksimum almalı bu adamlar lan. ayda 40 bin euro para verioruz a takımda bir maç oynamamış adama nedir bu ya.

Adsız dedi ki...

@Shelby

1-Kimse O7 gonderilmesin demiyor. Elbetteki mevcut mali durumda, mutlaka gonderilmeli. Ayriyetten takima katkisi, verimi vs. tartisalabilir. Bunada eyvallah. Ama yonetimin Q7 gibi eldeki maliyeti yuksek oyunculari, elden cikarmak icin izledigi yontem, takindigi tavir ve soylem hem etik degil hemde mevut mali yapi goz onune alindiginda akillica da degil.

2- Bundesliganin kume dusen takiminda hucuma yonelik orta saha oynayan ve sezonu 2 asist ve 1 golle tamamlayan bir futbolcunun, potansiyeli oldugu yargisina da nasil varabildin anlamadim. Ve en onemlisi bu futbolcu 25 yasinda, yani bir futbolcunun kariyerinde zirve yaptigi bir yasta. Bugun begenilmeyen Q7, o yaslarda Barcelona ve Interde oynuyordu.

3- Hep dedim gene diyorum. Demioren Besiktastaki curumenin bozulmanin sebebinden ziyade bir sonucu. Bu bozulmanin ne tek basina musebbibi demirorendir. ne de onun ayrilmasiyla, onca yilin sorunu birden ortadan kalkacaktir. Kaldiki demioren klupten REKOR oyla secildigi kongreden bir yil sonra TFF baskani secildigi icin ve IBRA edilerek gonderildi. Yani gorende duyanda sanki camia demiroeni alasagi etti sayilir. Biraz bunlari dusunurseniz kariyerinin zirvesinde olmasi gereken yasini Bundesliganin kume dusen takiminda oynayarak geciren bir oyuncuya 800 bin Euro bonservis ve senelik 1 MILYON TL garanti para verilerek transfer edilmesine sasirmazdiniz. Demiroren bile; ilk geldigi yil (hani Del Bosque ile basladigimiz yil) bu kadar kotu transfer yapmamisti. Benim burada yaptigim yorumlar ortada. Bu yonetimden pek umutlu olmadigimi cok onceleri soylemistim. Ama durust olmak gerekirse, bu kadar cabuk yalpayalacaklarinida tahmin etmemistim.

4-Laf Del Bosque"den acilmisken, dunya kupasindan sonra Avrupa sampiyonu olan Yenikoy kasabimizi da kutlayalim.:)))

Ali

theotheo dedi ki...

egemen fenerbahçede

Adsız dedi ki...

Bu takım batar! Demirören'in üstüne bu yönetim mum diker!

Q7'nin gönderilmesi normal, normal olmayan Bundesliga'da 1 sezon geçirmiş, adı sanı duyulmamış adamlara para ödeyerek takım kadrosunu şişirmek.

Bizim tek isteğimiz, mütevazi ama başarılı olacak bir kadro kurulması. Bu yönetim aklı ile mümkün değil. Beşiktaş'ı çok kötü günler bekliyor!

Sahi, basket takımının sponsoru ne oldu?

Başar

theotheo dedi ki...

feda tişörtlerinin parasını olcay şahan alıcak lan. ahahhahaha. olm allah kahretsin bunları ya. artık yeter demirören diyebiliriz.

BJK4EVER dedi ki...

Arroyo ya NBA ya da Galatasaray dedi. Ergin Ataman, Erceg ve Hawkins'ten sonra Arroyo da gidiyor sanirim. En azindan Arroyo ve Bonsu kalsaydi bari? Allah hepinizin belasini versin.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Kalmaz abi şu saatten sonra hiç biri kalmaz. Dudley'i bile tutamayız artık.

Yerli transferinde de hiçbir şey yapmadık. Bir tek Tutku Açık kaldı. Bari onu alabilsek ama hiç bir çalışma yapılmıyor, hiç umudum yok. Barış Ermiş, Engin Atsür gitti. Yerli guard kalmadı zaten başka.

Adsız dedi ki...

Şike davası sonuçlandı ve Serdal Adalı ile Tayfur Havuyçu şike nedeniyle 1 yıl 3 ay hapis cezası aldılar. Daha üç dört ay öncesine kadar Adalınin ismi başkan adayları araaında geçiyordu. Ve yeni yönetimimiz, Beşiktaşta temiz bir sayfa açma iddiasında olan yönetimimiz Carvalheli kovup Havutçuyu teknik direktör olarak atadı.

Yani neymiş, Beşiktaştaki çürümüne Demirörenden de öte bir şey. Deveye sormuşlar boynun niye Demirören (eğri), deve demiş nerem düzgün ki. Bizimkisi aynen bu hesap.


Ali

can dedi ki...

Sike davasi sonuclandi. Adali ve Havutcu icin reisler, Besiktasin cocuklari, buyuk kaptanlar, Seba'nin yegeni laflari havada ucustu ama mahkeme bu ikilinin, ve dolayisiyla kulubumuzun, sike yaptigina karar verdi. Hepimize gecmis, onlara da yaziklar olsun. Simdi bakalim UEFA ne diyecek diyecegim ama biz zaten bunlara gerek duymadan Avrupa'dan men almisiz, pasa pasa YD'nin yonettigi sike ligimizde oynariz. Bu arada bu yonetim hakkinda zaten zayif olan umutlarimin son kirintilari da son iki gunde yok oldu. Guzel Besiktas baska bahara!

theotheo dedi ki...

ya nasıl adamlarsınız sız ya. ulan mahkeme oyle karar verdi diye herifler suçlu mu olacak lan. bu ülkede terörist diye genelkurmaybaşkanını yargılıyolar lan şaka mısınız siz. herifler allah ya karar öyle cıktı dıye kesın yaptı dimi.

bu cemaat yargısına guvenmeye devam edın.

theotheo dedi ki...

tamamen kolpalardan olusan bi yargılama. hani emenike para fln sayıyodu hani bagajda 400 bin tl vardı. hani adalı at vermişti.

bu özel yetkili mahkeme kolpası ki eskiden dgmlerde dincileri saçma sapan sebeplerle suçlayıp içeri atarlardı. aynısı şimdi kendinden olmayan adamlara yapılıyor.

ulan bari sunu dusunun su anda deniz fenerinin savcıları yargılanıyor. sanıkları ise dısarda geziyo. lan sadece bunu dusunun de surda ceza alan almayan insanların ne buyuk bir kolpaya getirildiğini görün. ondan sora suclayın.

can dedi ki...

Eger yarginin hukmune guvenmeyeceksek -ki bence de makul. Turkiye'de yargi cemaat oncesinde de bagimsiz degildi, simdi de degil- o zaman evrensel spor ahlakina veya Besiktas degerlerine gore yargilayalim bu ikisini. Sene basinda bu degerlere gore hukum verdigimizde yargiyi bekleyin, belki adamlar sucsuz denmisti, simdi yarginin ilk ayaginda suclu bulundular, simdi de yargi yanli, o yuzden adamlar sucsuz deniyor. Ya yargi suclu da sucsuz da bulsa bu adamlar benim icin bitmislerdi zaten. Iyi ki Adali baskan olmadi da daha da derin bir bok kuyusunun icinde degiliz simdi.

theotheo dedi ki...

ya besiktasa o kadar hizmetler etmiş adamları cemaatin yargılamasıyla suclu ilan edip kulübten ihrac edicek falan seviyede deil kimse. haddinize de deil ayrıca. adalı keske baskan olsaydı da herkese kapak yapsaydık.

biraz fenerlilerden örnek alın nasıl arkasında duruyolar adamlarının. bu is öyle değil böyle olur dediler helal olsun.

JimmyLue dedi ki...

teoteo dan gol haberi var !

kapgan dedi ki...

@Theotheo
ya ben bu kadar dengesiz ve kişilksiz bir yorum görmedim birader. ne demek mahkemenin aldığı karar önemli değil cemaatin yargılaması falan filan. bunu Hhangi mantıkla söylersin. şanlı kaptanınız tayfur ile kodoman ve iş bitirici yöneticiniz alnımıza kara lekeyi sürdü. hala daha utanmadan arzızlanmadan yüznüz kızarmadan burada abuk sabuk konuşmaya devam ediyorsunuz. as olan Beşiktaş mı yoksa başka bir şey mi önce buna karar verin.
yeni yönetime gelirsek hataları var mı elbette ki var. ama iyi niyetlerinden şüphem yok. taşın altına ellerini soktular ve bu yolda da hata yaparak da olsa yüreyeceklerine inancım tam.
basket takımına gelirsek de. son dakika sponsorluk olayından vaz geçen tüpçü başkanınıza sorun siz onu. takımın dağılmasında bu yönetimin suçu yok . çünkü o kadar fazla sınıntıları var ki basket takımına sıra gelmiyor maalesef. ama tüm bunlara sebep olanları (maddi ve manevi) savunmaya şapur şupur yalamaya devam edin.
@BJKNEVER
haklısın takımı bu hale sokan güruhun Allah belasını vermesin. taşın altına elini koyanların Allah belasını versin di mi?
Beşiktaş taraftarıysak bu takım 4-5 maç üst üste mağlup olurken bile destek verecek durumumuz olmamaız gerekirken. şu anlamsız kişilksiz ve saçma beleş yorumlarla 1 mağlubiyetle sametide fikretide harcarsınız , sonra çok sevdiğiniz adalınızıa demiröreninize yada o zihniyettekilere kulübü teslim edersiniz. ama size rağmen biz vakur takımı destekleyeceğiz. taşın altına elini sokan adamları destekleyeceğiz. bakalım kazanan kim olacak bekleyip göreceğiz. Beşiktaş'ı Q7 leriyle bir tutanlar sizi...

JimmyLue dedi ki...

@Teo

Kolpalardan oluşan yargının bağımsız olmadığına yönelik yorumların mantıklı.

Deniz feneri sahtekarlarının dışarıda,onları yargılayanların ise içeride olduğu gerçeği çok doğru.
Suçunun ne olduğunu bilmeyip de yıllardır içeride olan yazarlar,askerler var memlekette.

Sorun ise bu heriflerin şike yapıp yapmadıkları yahut teşebbüs edip etmedikleri değil bence.Ne olursa olsun o tape lerde geçen konuşmaları bile yapmamalıydılar.

Ve daha da kötüsü ; yönetimin henüz aklanmamış insanı kulübün teknik direktörü pozisyonuna getirip suça ortak olması.

CDiS dedi ki...

o değil de, fenerbahçeli arkadaşlar, aziz yıldırım beraat etmiş gibi seviniyorlar. bu adamlar hep yanlış kutlama yapmak zorunda mı? akşama doğru gerçeği anlayınca, üzülmeye başlarlar.
uefa 'nın tavrı ise merak konusu. zira fenerbahçe hakkında disiplin kurulu henüz bir karar vermedi. onlar hala fenerbahçe 'yi men edebilirler avrupa 'dan. belki tüm ülke futbolunu.
beşiktaş 'ı yazmak bile istemiyorum, varsın 'onlar' omuzlara alsın şike yapan başkanlarını, ben kabullenemiyorum arkadaş beşiktaş 'ta böyle birşeyi. feda 'ymış, yeni başkanmış, q7 'ymiş, egemen 'miş umrumda değil. daha teknik direktörlüğünün başında böyle bir olaya karışan bir adamı ömür boyu futboldan afaroz etmek gerekir. öteki tarafta adana 'nın en zengin ve saygın ailelerinden birine mensup adalı 'yı ise kulübün önünden geçirmemek gerekir.
şunu anlayın arkadaşlar, feda diye birşey çıkardılar, her fırsatta taraftara duygu sömürüsü yapmaya başladılar. yok tişört alın, kombine alın, forma alın bizde bunu fütursuzca harcayalım, ama bunlar hep FEDA.. 2001 yılında adı şike soruşturmasında geçen samet aybaba 'nın neden beşiktaş 'ın teknik direktörü olduğunu sorgulayın. o kadar amatörce ve kötü yönetilen, yozlaşmış bir kulübe neden mustafa denizli 'nin gelmediğini düşünün. siz olsanız gelir misiniz? gerekirse bedava çalışırım diyen bir adamın senelik 1.4 milyon tl aldığını düşünün, almanya 'dan vasat bir futbolcuya 1 milyon euro verildiğini düşünün, bunların kaç feda tişörtüyle yapıldığını düşünün, sırf artistlik olsun diye çek cumhuriyeti stoperinin gönderileceğini düşünün, sonra aslında yıllardır beşiktaş 'tan nelerin FEDA edildiğini anlarsınız..

QuaresmA dedi ki...

Fenerliler suçlu adamların koşulsuz arkasında duruyor, biz de suçsuz adamları astık. "Fener ne yapıyorsa onun tersi doğrudur" zihniyetiyle hareket ediyor bazıları. Bence Adalı ve Havutçu suçsuz. Telefon konuşmalarında şike falan yok.

Basketbol şubesi de kapatılsın. Daha 3 ay önce basketbol izlemeye başlayan, basket olunca gol dememeyi yeni öğrenmiş kişiler başımıza Kaan Kural kesilmez böylece. Hak etmiyoruz basketbol takımını falan.

Mete dedi ki...

Bu yönetimi destekleyen arkadaşlar bu adamları hiç gözünüzde büyütmeyin 3-5 arkadaş bir araya gelseniz siz bile bunların yaptıklarını yapabilirsiniz. Mesela siz de sponsor bulamayıp, efsane olmuş takımı dağıtmayı başarabilirdiniz, ya da feda feda diyerek, siz bile Almanyadan sıradan bir adam için 1 milyon euro teklif etseniz bence gelirdi , hatta siz bile Samet Aybaba ile anlaşabilirdiniz belki de daha düşük paraya. Bence siz olsaydınız en azından hiç birşey yapmadan ve ortalığı acemice karıştırmadan Egemeni bile takımda tutmuş olabilirdiniz. O yüzden dediğim gibi bu adamları gözünüzde çok büyütmeyin ve "taşın altına elini koymak" deyimini de anlamlı-anlamsız her yerde kullanmayın.

BJK4EVER dedi ki...

@Mete

Aynen oyle birsey eklemeye gerek yok. Yonetimin su ana kadar tek icraati yok, iyi giden olaylari da bozdular hatta. Herseyden evvel bu kadar pasif bir yonetim gormedim ben arkadas.

Adsız dedi ki...

Kalmalı diyen 380 kişi nasıl bir kafada acaba.

Mete dedi ki...

Şimdi benim anlamadığım birşey var. Açıklamalara bakıyorum bütün sistem ve takım Fernandesin üzerine kurulacak gibi söylemler var. Kesinlikle elimizde tutulacağız deniyor. Aldığı ücrette de hiçbir sıkıntı yok başkana göre. Şimdi bu adam değil miydi kıytırık kart cezaları sebebiyle bütün derbi maçlarını kaçıran. Son Ts maçı öncesi bel ağrılarını bahane edip oynamayan. Bence bu adam ilk ödenmeyecek taksidini bekliyor. Ha ödeseniz bile bu zihniyetteki bir oyuncudan ne kadar verim alabilirsiniz o da ayrı mevzu. Şimdi bir tarafta bu tarz bir adamın üzerine takım kurarken, diğer tarafta indirim yapabileceğini dahi söyleyen Quaresma tu-kaka ilan ediliyor. Ben anlamadım bu işi.

Yorum Gönder

Ara