.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Haziran 2012 Perşembe

Anket

16 Yorum:

theotheo dedi ki...

yeni yönetimin artısı öncelikle benim şu çok önemsediğim beşiktaşı 3.büyük konumuna tam oturtan inönü stadı problemini çözecek gibi duruyolar. nasıl bir para bulacak bilmiyorum ama adam yapıcam diyo, kazmayı vurucam 2 senede biticek diyo bu eyvallah güzel bişey. hem beşiktaşa büyük bir maddi kaynak sağlayacak hem de o rezil staddan artık modern bir stadyuma geçicez. bu da durumu ortanın üstünde olan beşiktaşlıların maça eşiyle çocuğuyla daha çok gelmesine yol açacak doğal olarak beşiktaşın para problemini büyük ölçüde çözecektir, fulya projesiyle birlikte.

diğer artısı egemeni tutmak oldu, kolay değil şöyle bir dönemde egemen gibi yüksek ücrette bir oyuncuyu tutmak. ona da bravo.

bir diğer artısı erman kunter gibi bir devi basket takımına getirmek oldu.

eksi olarak transfer konusunda ne yapacağımız biraz soru işareti gibi. mehmet güven diye bir gerizekalı aldık yılda 200 bin euro veriyomuşuz. gençlerbiliği taraftarları gitmesine çok mutlu aynı zamanda şaşkın.

diğer eksi carvalhal tayfur olayları.

biraz zaman verelim bakalım samet hoca brezilyadan iyi futbolcular getirebilecek mi aykut hoca gibi.

Mete dedi ki...

Ben bu yonetime 1 yıldız veriyorum. Sebebi ise:
* Samet Aybaba tercihi; Maalesef bu tercih L.Erdoğanin başını çektiği bir kaç yöneticinin beraberce gerçekleştirdiği bir operasyon olarak algılıyorum. Bu transfer dolayısıyla İ.Altınsay gibi bir yöneticiyi yitirdik. Öyle ya da böyle tribunde bu hocaya hatrı sayılır bir muhalefet olduğu da açık. Elbette ki karar mercii tribun değildir. Ancak '' aklanın da gelin '' dedik, '' Tayfur, oyuncusuna küfür etti, telefonla hoş olmayan konuşmalar yaptı '' dedik. E Samet Aybaba'nın da Göztepe-G.Antep maçı ile alakalı, Susurlukta adı geçen adamla ilişkisinden bahsediliyor. Aldığı ücreti tartışmam, ancak her yerde Feda derseniz o zaman hocaya ödenecek parayı da konuşurum. Ya da en azından ekran karşısına çıkıp '' ben para konuşmadım, bedavaya da çalışırım '' edebiyatına da karnımız tok olur.
* Milangaz-E.Ataman sürecine girmek dahi istemiyorum. Tamamen hayal kırıklığı bir süreç. Giden hoca, sponsor veya elden kaçacak sporcular hiç ama hiç umrumda değil, en çok da manevi tahribatı bende büyük oldu. Hesap soracaz dediler, hesabını soracakları adamların kapısında sponsorluk beklediler.
* Feda dediler-ki her iki laftan birisi bu oldu artık- oyunculardan fedakarlık bekliyoruz dediler. Futbolcuyu taraftarın önüne atar gibi demeçler verdiler. Egemen FEDA demedi. Ne olacak şimdi?
* Stat konusundaki anlaşılması güç bir tavırla TTArenada ısrar ettiler. Stat mevzusu maalesef siyasete de bulaştı ve bizim pozisyonumuz da pek iyi bir pozisyon olmadı.
* Özkaynak düzenine dönülecek dendi 18 yaşını bile doldurmamış (Erkut)çocuğu bile idare edemeyip, demek ki Beşiktaşlı olamamış diye komik ötesi bir açıklama yapıyorsunuz. Maalesef altyapının sadece topa vurmanın öğretildiği bir yer olduğunu düşündüğümüz sürece Beşiktaşlı yapmayı beceremediğimiz, ama Beşiktaşlı olamadığı için eleştirdiğimiz adamlarla daha çok karşılaşmaya devam ederiz. Bunun dışında Muhammed Demirci'nin hamisi Seyit Ateş'in bu çocuğun önünü kesmiş olabileceği konuşuluyor. Olabilir.
* Tek yıldızımı 100 bin üye projesine ve getirmiş oldukları E.Kunter için veriyorum. Aslında sporcu tercihleri ile alakalı hiçbir yorum yapmadım o konuların doğru ya da yanlış olduğunu sezon ortasında hep beraber göreceğiz.

sozcelyk dedi ki...

35-40 gün öncesine kadar 4 yıldız.

son 35-40 gün için 1 yıldız.

bugünkü ekrem dağ hamlesi çok şeyi değiştirebilir.

BJK4EVER dedi ki...

Benim acimdan yonetim icin 2 onemli nokta vardi:
1 Basketbol takimi.
2 Butce ve oyuncu maaslari ile ilgili kelimelerin ve eylemlerin uyusmasi.

Basketbol konusunda simdilik sinifta kaldilar. Ellerinde 2 kupa almis, Euroleague'e gidecek, final oynayan bir takim varken sponsor bulamadilar. Milangaz'a alternatif uretemediler, 1 ay evvel sponsor bulunmus, oyuncu kadrosu ile sozlesme uzatilmis olmasi gerekir iken su an ne sponsor var ne Can Akin disinda 1 tane oyuncumuz. Transfere zaten baslayamiyoruz, yerli sikintimiz varken yerliler tek tek gidiyor (Baris Ermis, Birkan Batug gitti, sirada Engin Atsur ve Cenk Akyol var). Ataman'in yerine Kunter'in gelmesi olumlu, ama en basta bunlarin olmasina izin verilmemeliydi. Su baskette her zaman gerimizde olmus kici kirik GS kadar olamiyorsak sikinti var bence.

Maas konusunda da cok hatali davraniyor yonetim. Takimla topluca gorusup gozdagi verecek iken tek tek gorusulup adeta dileniyorlar. Ayrica siralama da sacma. Simao, Holosko gibi indirim yapmasi yuksek ihtimal olan veya yapmadigi takdirde rest cekilecek oyuncular varken gecen sene nispeten aldigi paranin hakkini vermis Egemen ile konustular, haliyle kabul etmedi. Bu durumda ya gorusmeyeceksin ya da resti cekip transfer listesine koyacaksin, yapmazsan diger oyuncular da indirime gitmez, sap gibi kalirsin. Zaten zavalli Ersan disinda bu onemli konuda tek icraat yok, nasil olacak da bilmiyoruz, zira temmuz'a girdin neredeyse.

Antrenor konusunda da celiskiler var. Samet Aybaba'ya itirazim yok, hatta profil olarak dogru kisi olabilir. Ama bu bir gercek ki yonetim anca 6. 7. alternatifini alabildi ve onu da 1.4 milyon TL gibi fahis bir rakama bitirdi. Gorustukleri hocalarda da abukluk var. Sen Tigana, Rangnick ile gorusup 3. alternatif olarak Aybaba'yi alirsan ok, ama Ericsson ve Denizli ile gorusup sonra Aybaba'yi almak en hafif tabirle tutarsizlik.

Stat konusuna pek onem vermiyorum. Bence Inonu'de kalsak bile olur bence. Gelirimiz yok deniyor ama israrla stat yenilenmeye kalkiliyor, nasil olacak bilmiyorum. Ki stadin yenilenmesi nereden baksan 100 milyon dolara patlar, ama kapasite arttirimi asagi yukari 7500 olacak, alisveris merkezi gibi ekstra gelir saglayacak projelere de izin verilmeyecek, o zaman ne anladim ben nu isten? Safi zarar. Ki Olimpiat ve Avrupa Sampiyonasi adayligi nedeniyle 2 seneye kalmaz devletin mecburen Inonu'yu yapacagi konusuluyor, bu durumda beklemeyip Besiktas'i 100 milyon dolar zarara sokmak da buyuk hata olur.

Sonuc olarak ozellikle maas butcesindeki pasiflik, hatalar ve basketboldaki skandallar nedeniyle 1 yildiz veriyorum, o da en azindan guzel dusunceleri oldugu icin. Ama icraat sifir su ana kadar.

QuaresmA dedi ki...

4 yıldız.

- Samet Aybaba iyi tercih. Hangi yöneticinin ısrar ettiğinin bi önemi yok. Levent Erdoğan, Aybaba'da ısrar etmişse ağzına sağlık.

- Basketbolda kulübe karşı şark kurnazlığı peşinde olanlara yol vererek en doğrusunu yaptılar. Tüpçü olsaydı bu tip blöfleri istisnasız görür, saçma sapan paralar harcardı bu tip adamlara.

- Sponsor olmaması normal, olsaydı şaşırtıcı olurdu. Olacak eninde sonunda.

- Ekrem Dağ gidiyor, Ersan ve Ernst indirime gidiyor. Toraman da gider. Herkesi topluca çağırıp rest çekmemiz söz konusu değil, ortaokul basket takımı değil bu. Herkes tatilde.

- Tek yıldızı da yerli transferlerini beğenmediğimden kırdım. Ama o konuda da yapacak birşey yok, beğendiklerim pahalı. Belki alınanlar tutar.

@Ovunc

Ekrem Dag'in aldigi yillik ucret 800 bin TL, bizim 76 milyonluk karadelikte pek bir kiprasma saglamaz. Kucuk balik yani. Gene de yonetimin futbolcular konusunda iyi kotu bir plani oldugunu gosterir, siradan gidiyorlar bakalim.

BJK4EVER dedi ki...

@Quaresma

3 kupa kazanmis Euroleague takiminin sponsor bulamamasi normal mi sence?

QuaresmA dedi ki...

@ BJK4EVER

Sence normal mi ? Bulacak işte. Ama sezon bittikten bu kadar kısa sürede bulsaydı şaşırırdım. Kolay mı çat diye 9-10 milyon dolar verecek sponsor bulmak ?

Ayrıca basketbolculara bu kadar gönül bağlamayın. Tamam bu sezon yaşanan her şey müthişti ama basketbolda her sezon takımın 8-10 kişisi değişir, futbol değil bu. Bu sezon Arroyo gider, Tunçeri gelir, öteki sezon o gider, ne bileyim Teodosic gelir. Sezon biter bitmez, 2-3 hafta bekleyemeden Fransız akbabalarına yem olanlar için üzülmeye değmez. Yok beklyeceklerse de zaten taraftarın sevgisini hak eden adamlarmış demektir.

QuaresmA dedi ki...

Ama Medicana'nın üzerimizden reklam yapmasına fırsat verilmesini ve Nedim Yücel'in kaçırılmasını eleştirmek lazım.

BJK4EVER dedi ki...

O dedigin bizde normal, baska takimlarda normal degil. FB Ulker'de kac oyuncu transferi oldu ortalama olarak son 3-4 senede? Her sene 2 yabanci, 1-2 de yerli, max 5 transfer oluyor, bizim gibi 12 kisiyi birden degistirmiyorlar. Veya Olympiakos? Siena? Hadi 1 veya 2 yabanci gider, yerlilerde 1-2 transfer olur anlarim, ama hicbir takimda her sene 12 adam degismez.

QuaresmA dedi ki...

Ne diyim nereden bakılır bilmiyorum ama aç bak Olympiakos'un, Efes'in geçen sezonki ve bu sezonki kadrolarına. Fener'in geçen sezonki kadrosu kafamda canlanmıyor, GS de istikrarlı kaldı eyvallah ama başarının yolu tek değil. İstikrar da bi yol ama takımların çoğunun kadroları her sezon net biçimde değişebiliyor.

@shelbyl

abi benim derdim zaten aldığı para ile ilgili değil , maaş/verim skalasında belkide en üstte yer alan adamlardan biridir ekrem dağ.

taraftarı en çok çıldırtan adamlardan biridir ekrem.arkasına adam kaçırır , kademeleri zamanında yapamaz , ofsaytı bozar , kenar bindirmeleri yetersizdir ama bunları göz önüne alırken hiçbir zaman asıl mevkisinde oynamadığını unutmamak gerek.1 maç beke devşirilen veli'nin atletico maçında düştüğü durum ortada.aynı şekilde ekrem'de devşirme bir adam aynı hataları yapması normal.

yine de yetersizliği ile akılda kalmış bir adam ekrem bence.

Adsız dedi ki...

@ BJK4EVER

"Su baskette her zaman gerimizde olmus kici kirik GS kadar olamiyorsak sikinti var bence."

OHA. Yav hadi dünyadan haberin yok bari aç oku bişeyler de öyle salla kardeşim.

BJK4EVER dedi ki...

Cok eskiye gitmiyorum son 10-15 yildan bahsediyorum. Gs son 2 sene atilim yapti ama gs ortalikta yokken biz efese ulkere kafa tutuyorduk.

Melih Kazdağ dedi ki...

Yönetim bence acemice işler yapıyor ancak beşiktaş'ın kurtuluşu olan Stadı yapabilirlerse bu herşeyin önüne geçer.
Transferlerde kaleci arayışları olumlu,sağ-sol bek aradıklarını duyuyoruz.Gayet mantıklı.Q7'nin yerine Olcay'ı aldılar bile.
Egosu olmayan, takım için oynayacak oyunculardan kurulu bir takım yaratmak istiyorlar.İsimler önemli değil.Q7 böyle bir oyuncu mu? Değil. Simao? Değil. Fernandes? Bence O'da değil.Bu oyuncular için piyasa yaratıp satmak mantıklı. Yeni takım bu şekilde kurulur.

Yorum Gönder

Ara