.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Mayıs 2012 Perşembe

Seriye Eşitlik Geldi: GS 72 - 81 BJK

Maçın ilk yarısını izleyemedim, o yüzden kapsamlı/bütünlüklü bir şeyler yazmam mümkün değil, ama gördüklerimi kısa kısa not düşeyim:

- Ergin Ataman'ın Fenerbahçe'ye karşı kullandığı taktik Galatasaray'a karşı da işledi. Rakibin isabetsiz şut yüzdesini görüp, onları şut kullanmaya teşvik etti, böylece Galatasaray ısırdöngüden çıkamayıp çember döverek bizim hücumda etkisiz kaldığımız anlara cevap veremedi.

- İkili oyunları iyi savunduk. Bu çok önemli GS'yi durdurabilmek için.

- Alan savunmasına karşı resmen kilitlendik gene uzun bir süre. Mahmudi bunu 3. maçta da cephanesinde tutacaktır, Pazar'a kadar bu konuda alternatif çözümler bulmamız lazım (mesela Serhat'ın penetreleri iyiydi, ama  bugün Serhat çok iyi günündeydi, hep yeterli olmayabilir)

- Erceg kendine geldi, iyi de oldu, güzel de oldu. Bonsu'yu kullanma gereği bile duymadı Ataman, ki bu psikolojik olarak da bir üstünlük demektir.

- Fark var diye boş şutları geçip süre yemeye çalışan takımların genelde başına kötü şeyler gelir. 12 sayılık fark 6'ya inmişti ki Gordon'un bir hatalı pası, bir gereksiz faulü maçı bize verdi, yoksa Lakovic'in giren üçlüğünün momentumu can yakabilirdi.

- Dört oyuncu 35+ dakika oynadı. NBA'de özellikle playoff'larda takımlar 8 kişilik rotasyona inebilir de, bizdeki gibisini ilk defa görüyorum hakikaten.

- Murathanoğlu ve Badem maçı taraflı anlatıyor demek haksızlık olur, lakin 3. çeyrekten itibaren "Galatasaray tempoyu bulamadı, tempoyu bulması lazım, tempoyu arttırması lazım" cümlelerini herhalde bir 30 defa duydum.

- 7 top çalma, 10 top kaybı. Ribauntlarda 41-30 üstünlük, ki bunun 8'i hücum. 15 asist./Bir Fenerbahçe maçında 10 asist yapmıştık) Bunlar iyi istatistikler, süreklilik arz edebilecek istatistikler. %50 şut yüzdesi her zaman tutmaz, ama savunmadaki bu direnç ile maç kazanılır gene.

Pazar günü Sinan Erdem'e!


9 Yorum:

Adsız dedi ki...

pazar günü sinan erdem'eeeeeee.

murat

ozzy dedi ki...

yeni post açılınca deminki yazdığımı buraya kopyalayayım dedim.

bonsu yine yoktu, ama hawkins onun da görevini yaptı ve maçı kazandık. ergin atamanın savovic ve gökselini feda etmesi sanırım bize maçı getiren unsurdu. savovic+gökselin 30 sayı gibi bir katkı verdiler,

buna karşılık ne andriç ne lucas ne lakoviç ne de furkan oyuna ilk maçtaki gibi giremediler. galatasarayın seri yakalamasına izin vermedik ve 2. çeyreğin sonu 3. çeyreğin ilk 5 dakikası arasındaki 15-0lık seriyle maçı kopardık.

pazar uygun olup sinan erdeme gelmeyen beşiktaş'a ihanet eder.

Adsız dedi ki...

@ozzy

+1

murat

ps: ergin hocanın bu hamlesini görmen gerçekten değerli. özellikle gs'nin yerlilerinin baskı altında çuvallayacaklarını hesaplaması bile ergin hocaya saygım için yeterli. ama rakibin yabancı oyuncuları için aldığı bu tedbiri senin sayende berraklaştırdım. sağol.

strwind dedi ki...

Ergin hocanın maçtan sonra söylediklerinden kesit::" İkinci yarıda farklı bir seyler yapmamız lazımdı. Yardımcım Yagizer Ulug, switching man-to-man konusunda ısrarcı oldu dün ve bugün.İlk etapta kafama çok yatmamıştı ama bugün dinlenirken ikinci yarıda bir süre uygulayabilecegimizi düşündüm. Denedik ve tuttu."

Yağızer hocanın da bu takımın kurulmasında büyük emeği var, zaten yıllardır(atamandan önce de yardımcıydı) çilesini çekmiştir bu takımın.ergin hocanın atıldığı ve yenildiğimiz fb maçında takımı o yönetmişti 20 sayıdan dönmüştük orada da öne geçmiş son topta kaybetmiştik .

Daha seri bitmedi ama takım kenetlenmiş inşallah şampiyonluk gelir bu yıl.Allah nasip etse de bi şampiyonluk görsek baskette.

~Poseidon~ dedi ki...

bu gözler bu takımı ve bu hocayı izledi ya artık ölsem gam yemem. bir de şampiyonluk gelirse tadından yenmez.

Yalnız Ergin Hoca egosu yüksek olmasına rağmen tek başına oldukça büyük bir değer. Kendisine çok saygı duyuyorum.

Pazar gün Sinan Erdem'de hakemin kendi düdüğünü duyamayacağı bir atmosfer olması gerekiyor.

Wruce Bills dedi ki...

Bu takım için söylenebilecek herşey söylendi. Artık normal gelmesi lazım bu galibiyetlerin bize ama nasıl oluyorsa her maç bir şekilde destansı bir hale geliyor, en azından benim gözümde.

Bu maçta GS'yi elemenin hatta şampiyonluğun çok zor olmadığını da anlamış olduk.

lamhaltas dedi ki...

bu adamlar bundan sonra 30 sayiyla da mac verse eller patlayana kadar alkislanmali. siradaki macina da yine doldurmali tribunu taraftarlar. bunca sikintinin yasandigi sezonda bu adamlar o armanin hakkini verdiler. bu armaya gercekten bagli taraftarlar fetret devrinin ardindan tribunlere donecekse bu ve bunlar gibi adamlarin mucadelesi sayesinde olacak.

onlar deplasmandaki gorevlerini yaptilar. artik kolkola bu isi birlikte bitirelim.pazar 17 de sinan erdemi dolduralim ve skor ne olursa olsun bu adamlarla yanyana yuruyelim.

ERKUT dedi ki...

Saha avantajını ele aldığımız noktad ki ilk maçta da oldukça kısmetsiz bir mağlubiyet almıştık ,artık bu seriyi geçerek finalde kupa için mücadeleye başlarız.

tearkan dedi ki...

spikerler konusunda fener maçında ciddi anlamda rahatsız olmuştum. maç sonunda bogdanovic'i ağzından düşürmemişti murat murathanoğlu. bu serinin ilk maçını izleyememiştim. benzer tepkiler geldiğini görünce maç heyecanıyla acaba biz mi biraz fazla tepki veriyoruz diye düşünmedim değil açıkcası. (fenerli kafasıyla herkes bize düşman yæææ kafasına girmek istememiştim.) fakat üçüncü çeyrek sonunda ender'in basket faulündeki ses tonuyla hawkins'in bir nevi maçı bitiren basket faulünü anlatışındaki ses tonu ve heyecanı bile insanı sinirlendirmeye yetiyor.

maç için fazla şey söylemeye gerek yok aslında. kazandığımız ya da kaybettiğimiz gs maçlarındaki taktik ve tercihler bu maçta da devam etti. yine içeriyi kapatıp şutları riske ettik. kaybettiğimiz iki maçın birinde gsnin insan üstü üçlük yüzdesi vardı. serinin ilk maçındaysa bu savunmayı ilk yarıda etkili yapamayınca şanssız bir mağlubiyet almıştık. alan savunması takıma (kemp sonrası hep olduğu gibi) sıkıntı yarattı; ancak bu sefer erceg, serhat'ın penetreleri ve savunma zaafiyeti yaşamamamız sayesinde bu sıkıntı büyümedi.

finale çıkmak için bu iki maçtan birini almamız çok önemliydi ve bunu başardı takım. diğer eşleşmeden umarım efes gelir ve finalde deplasman ve seyirci baskısı hissetmeyiz.

Yorum Gönder

Ara