.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Mart 2012 Pazartesi

Seçime Giderken

Başkanlık seçimi yaklaşırken, içinde bulunduğumuz duruma bakıp içlenmemek mümkün değil. Demirören'i daha yüksek bir mevkiye uğurlarken yazdığım post'ta "Bakalım, bekleyip göreceğiz şimdi ne olacağını" yazmıştım ki onu yazarken çok da umutlu değildim. Son günlerdeki süreç, birkaç yçnden hayal kırıklığı yaratıcı oldu.

- Demirören'in gitmesiyle "Aslında o da yanlıştı, ya bunu da yapmayacaktık" diyen "Beşiktaş büyükleri" peydah oldu. Sanki bu adamlar geçmişte bizim köyün muhtarıydı da ondan ses çıkarmıyorlardı.

- Bu konuşmalara karşın elini taşının altına sokmaya cesaretli doğru düzgün insan çıkmadı.

- Kulüpteki "başı kesik tavukluk" hali tam gaz devam ediyor.

Bunlar olurken bugün Adalı adaylıktan çekildi, Seba "Yalçın Karadeniz etrafında birleşilsin" dedi ki Karadeniz kimdir nedir bilmiyorum ama zamanında şunları demiş zihniyette bir adam, yani "beklenen başkan" profilinin tam tersi istikamette seyrediyor.

Titanic'in 5 bölmesi su alsa bile batmayacakken 6 bölme su alınca batmıştı. Bizim kaç bölme dolu bilmiyorum, ama en azından Titanic'in kaptanı gemiyi terk etmemişti, bizim geminin kaptanı bile yok, hayırlısı.

45 Yorum:

alper dedi ki...

Anlaşılan o ki YD ve şürekası Beşiktaşın adını bile değiştirip tamamen zimmetlerine almadan durmayacak.

Birde dövmezseniz bişey diyeceğim.Sebayı oldum olaıs sevmedim ki onun sayseinde şampiyonluklar yaşamış bir nesilden geliyorum ben.(34 yaş).Ama çok ezdirdiği uğradığımız haksızlıklara ses çıkarmadığı vs vs sebeplerden ötürü kanım bir türlü ısınmamıştı vakti zamanında da.100 yaşına gelmiş birine akıl danışmaya giden okuduğu evrakın bir aldatmaca olduğunu sonradan anlayan birinden icazet alıp başkan çıkaran bir klüp olmamalıyız onu bilir onu söylerim.

Adsız dedi ki...

internetin gücü hem yamuk hem de doğru işler yaptırabiliyor.

şu anki doğru iş ise yd ve ekibinin ne olduğunu -nihayet- anlayan taraftarın yönetime getirmek istediği emanetçilere karşı tek vücut durmaya başlaması.

"iddialı" başkan adaylarımızdan biri bugün tv lere çıkıp yüksünmeden "taraftarın oy hakkı yok, seçim kongrede olur" diyebiliyor.

yahu siz harbiden uzak kalmışsınız beşiktaş taraftarına. önce 3 defa düşünün sonra bu lafları edin. naçizane tavsiyem. sonra kenarda tuzluk gibi kalmayın diye.

lamhaltas dedi ki...

Serdal Adali cekilmis secimden gecmis olsun:

-------------------------------

Mensubu olmaktan büyük onur duyduğum Beşiktaş Jimnastik Kulübün’ de As Başkan ve Futbol Komitesi Başkanı olarak 1,5 yıl görev yaptım.

“Beşiktaş’ ın 1 kuruşunu boşa harcatmam” prensibi ile başladığım görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ettim. Bu süreçte camiamızın teveccühü, taraftarımızın sevgisi en büyük mutluluğum oldu.

Beşiktaş Başkan ve Yönetimi’ nin istifa etmesi ve olağanüstü kongre sürecine girilmesi ile kendimi hiç hesabını yapmadığım başkan adaylığı sürecinde buldum. Camia ve taraftarlarımızdan gelen yoğun talep ve baskılar nedeniyle “Kulübümüz için neler yapabiliriz?” , “İçinde bulunduğumuz mali ve idari kriz ortamından nasıl çıkabiliriz?” sorularının cevabını aramaya başladık.

Çalışma arkadaşlarımla BJK’ nın kısa, orta ve 5 yıl gibi uzun vade de borçlarını ve ihtiyaçlarını tablo halinde çıkardık. Şunu açık ve net ifade etmeliyim ki Beşiktaş’ ın mali ve idari sorunlarının bilinenden çok daha fazla ve ağır olduğudur.

Sorunların çözümlenmesinde doğru yöntem belirlenmesinin çözüm yönünde önemli bir mihenk taşı olacağı gerçeği ile yüzleştik. Beşiktaş’ ın en büyük sıkıntısının camia da yönetime olan güven eksikliği ve çözüm odaklı fikir birliğine ihtiyaç olduğudur.

15 gün boyunca bununla ilgili sayısız görüşmeler yaptık. Beşiktaş’ ın sorunlarını ve çözüm önerilerimizi paylaştık. Beşiktaş camiasında bu konuda bizimle görüşen ve destek veren herkese duydukları güvenden dolayı çok teşekkür ederim. Bu süreçte dikkat ettiğim hususlar; çalışmalarımız sırasında şeffaf olmak, açık ve net konuşmak oldu. Biz kulüp için çalışmalarımızı sürdürürken gördüm ki kişisel hesaplar dönmeye başlamış. Ben, “Beşiktaş’ a maddi manevi katkı sağlayacak vizyon sahibi yöneticilere ihtiyaç var” derken karşıma “Benim şu kadar oyum var” diye çıkan karakterlerle karşılaştım.

Beşiktaş’ ın bu kadar çözüme kavuşması gereken meselesi varken son günlerde ki gelişmeler benim yabancısı olduğum ibretlik kareler olarak hafızama kazındı. Bugüne kadar hayatımda hiç kimsenin emanetçisi olmadım, kendi bildiğim doğrulardan da şaşmadım.

Büyük Beşiktaş camiasının ve büyük taraftarının benden ne beklediğini biliyorum ancak bu samimiyetsiz ve kaotik ortamda benim Beşiktaş’ a hizmet etmem ve faydalı olmam mümkün değildir.

Mevcut adaylara ve bundan sonra aday olacak Beşiktaşlılara başarılar diliyorum. Beşiktaş camiası ve büyük taraftarı hakkını helal etsin, her zaman kalbimin onlarla olduğunun bilinmesini istiyorum.

Saygılarımla,
Serdal Adalı

-------------------------------
Cumlemize gecmis olsun diyorum. O kadar kirlenmis ki kulubun ici napilsa temizlenmez. tek care buyuk bir taraftar hareketi ama bizde de o potansiyel yok. arkasina insanlari alabilecek guvenilir biri olsa keske. bu secimler son sansti ben hicbir cikis goremiyorum maalesef.

can dedi ki...

@ Alper
Ben (yas 35) mesleginden dolayi Seba'ya sogugumdur. Arti Seba'nin, doneminde yasanan butun fiyasko ve hayal kirikliklari unutulup, YD sonrasi goklere cikarilmasina uyuz oluyorum. Simdi goklere cikaranlar ya o gun Seba'nin arkasindan teneke baglayanlar ya Seba'yi hic gormemis yeni Besiktaslilar. Biz de olumlu yonleri ile sembollesen, yillar gectikce tontonlasan bir isme cok laf edemezdik. Ama simdi Karadeniz ismini ciddi ciddi agzina aldiysa hakikatten bir Seba eksikti basimiza!

O denli buyuk bir serefsiz fareydi ki kacan, arkasindan bayram yapacagimizi bildigi icin o bayrami da cenazeye cevirerek gitmeyi basardi. Bildigim butun kufurler ve lanetler ustune olsun! Bir milyar vebali tespih bocegi adina!

enorton dedi ki...

Bir de taraftar arasında kraldan fazla kralcılar türedi. Q7 Carvahala ana avrat düz gitmiş, yok yok öyle dememiş tartışmışlar. Seba Yalçın Karadeniz etrafında toplanılsın demiş, yok yok öyle demedi yanlış anlaşıldı :)

Geçmiş olsun ne diyelim... Serdal Adalı ismine ilk başta sıcak değildim ama bu emanetçi çıkarcu güruhtan 1000 kere daha iyiydi. Yine kaldık çapsız, emanetçi adamlara. Artık tek yol taraftarın bu işe tepki koyması. Taraftarlar olarak gerçekten organize olursak bişeyler yapabiliriz. yoksa ancak ağlar dururuz forum blog köşelerinde... Şöyle büyük bir yürüyüz organize etmek lazım. Ama tabi bu nasıl olacak o da ayrı konu. Taraftar liderlerine yönetici olma teklifleri geliyor(!)

Adsız dedi ki...

şimdi de fikret orman aday oldu. fikret orman geçen seçimde murat aksuya karşı demiröreni desteklemişti. önceki seçimde de yine demirörene oy vermişti. herkes yalçın karadeniz demirörenin adamı diyor ya peki fikret orman ne?

beşiktaş'ın serdal adalı'ya gönül borcu var. bu borç demirören'e ödendiği gibi senet ile ödenmez.

titanic benzetmesi güzel olmuş. gemi batıyor ama hala bazıları aklı sıra geminin güzel odalarını kapmaya, pahalı şeyleri çantasına atmakla uğraşıyor.

ne güzel demiş rahmetli optik başkan; "beşiktaş'tan menfaat bekleyen, anasından am beklesin"

QuaresmA dedi ki...

@ Adsız

kim kimin adamı bilmiyorum ama şu vdeoya bakman lazım fikret orman konusuyla ilgili:

http://www.youtube.com/watch?v=HxedhZyHn54

kkkam dedi ki...

uzaktan kumandalı yalçın karadeniz gelirse yemin ederim bırakırım taraftarlığı binlerce fenerli gsli üye ne idüğü belirsiz binlerce üye milyonlarca Beşiktaşlının yerine karar veremez.

YSY dedi ki...

Konu ile alakasız ama şuna ne diyorsunuz..

http://www.haber7.com/haber/20120313/Turkiyede-en-cok-taraftar-kimde.php

Nicelik değil nitelik önemlidir..:)

Konuya dönersek, YK'yı hayatımda ilk defa duyuyorum. Vasfı nedir bilmiyorum. Ayırca Süleyman Seba'yı severiz ama gerçekten şu yaşında artık oturduğu yerden karışmasa iyi eder. Ahmet Dursun Seba Gitsin tezahuratlarını bazı arkadaşlardan tekrar duyar gibiyim.

~Poseidon~ dedi ki...

Maalesef Beşiktaş artık taraftarın spor kulübü olmaktan çıkmış, kodamanların rant kapısı haline gelmiştir. Adalı'nın yaptığı açıklama içinde şifre, gizli mesaj vs barındırmadan gerçekleri bütün çıplaklığı ile kamuoyunun yüzüne vuruyor.

Bu karardan sonra kim gelirse gelsin (Orman da buna dahil) kulübümüz birilerinin kuklası olarak yönetilmeye devam edecektir.

Özellikle bu gelişmelerden sonra Vatan ve Milliyet'in başına kimin geçtiğini de araştırırsanız Türk futbolu üzerinde nasıl hesaplar döndüğünü daha rahat analiz edebilirsiniz.

1-2 seneye kalmaz gerekli mevzuat değişiklikleri de yapılır ve kulüpler artık şirketlere satılmaya başlanırsa kimse şaşırmasın. Bu kadar büyük paraların döndüğü bir sektör maalesef temiz ve özerk kalamazdı, kalmadı da

Seçimleri oyu atan değil, oyu sayan belirler.

EnisteKolaKoy dedi ki...

akaretler binasindaki meydanin ici disariya tasana kadar taraftarla dolmadikca (ki fazla bir kisiden bahsetmiyoruz, o meydan cok buyuk degil) bu taraftar forsunu koyamaz... (ya da ancak madrid macinda ilk yarida 2-0 falan maglup oluruz, milletin yapacak isi kalmaz, belki o zaman isyan eder.

enorton dedi ki...

Bu arada Serdal Adalı'nın adaylıktan çekilip adeta kaçarcasına ABD ye gitmesini acayip yadırgadım. Kimse ondan başkanlık beklemiyordu 6 ay hapis yattıktan sonra. Kendisi çıktı bu işe baş koydu. Ne sanıyordu acaba, güle oynaya başkan mı seçilecekti. Bu ülkede muhtar olabilmek için bile ne dolaplar dönüyor, silahlar konuşuyor. Ne sanıyordu Beşiktaş başkanlık rekabetini? En küçük zorlamada taraftara şikayet edip kaçtı gitti... Kimse kusura bakmasın...

Madem ortalık it, çakal dolu ve sen bunlara karşısın o zaman kaçıp gitme, meydanı bunlara bırakma kardeşim gel mücadele et... Neyse kendisine iş hayatında ve at yarışlarında başarılar. Yalçın Karadeniz, Levent Erdoğan, Sinan Varda komedi dans üçlüsü dışında kim aday olursa başkan o olsun... nasılsa kukla olacak bari kuklamız biraz yakışıklı olsun :) Fikret Orman bu açıdan uygundur...

enorton dedi ki...

Sanırım YK nın kendisi de Sebayı yanlış anlamış :)

''Unutulmaz başkanımız sayın Süleyman Seba'nın, kulübümüzde başlayan yeni bir başkan ve yönetim kurulu seçim süreci için şahsımı başkan adayı olarak işaret etmesini emir kabul ettiğimden, bu ulvi göreve aday olduğumu Beşiktaş ve spor kamuoyumuzun bilgilerine saygılarımla arz eder, yüce Beşiktaşımız için hayırlara vesile olmasını dilerim.''

YSY dedi ki...

Maçta bu olaya şiddetli tepki göstermek lazım. Herkes istediği atı oynatır oldu.

enorton dedi ki...

Fikret Orman resmen aday oldu. Zamanında 162 oyla kaybetmişti akrabası Demirören'e inşallah bu sefer kazanır. İbra oylamasında salonu terketmesi yüzünden kendisine kızsam da şuandaki ortamda en iyi aday gibi duruyor. İbrahim Altınsay da listesinde diyorlar, inşallah doğrudur...

can dedi ki...

YD, YK, LE, SV ve benzerleri:
Ne mide bulandirici bir tiyatronun aktorusunuz siz! Yok hibe etmismis, yok aday olmusmus, yok cekilmismis...

Sayin Suleyman Seba'nin ciddi ciddi bunadigini dusunuyorum. YK hakkinda soylediklerinin basta yanlis anladigini dusundum (enorton, attigin laflar bana mi?). Ama simdi goruyor ve inanamiyorum ki, ciddiymis.

Adali'nin cekilmesi de bir Besiktas klasigi. Bir seyler ima edip, hic bir sey soyleyemeyen sozde delikanli figuru! Yok kulis bilmezmis yok bilmemne! Cik kardesim soyle, kac liraymis gercek borcumuz, kimmis kongre simsarlari! Soyle ki bizler de bilelim, taraftar da kirmizi kitabi gorsun.

Orman'a gelince: Muhalefet tarziyla da bu surecte yaptiklariyla da son derece silik bir portre benim acimdan. Ibrahim Altinsay gibi bir referansa hayir diyemem tabii ki ama hala dogru duzgun bir konsensus olusmasi umudunu korumak istiyorum.

YSY dedi ki...

Şu ana kadar 5 aday çıktığı söyleniyor. YK, Levent Erdoğan, Fikret Orman..bunlar benim bildiklerim. Fikret Orman içlerinde en düzgün görüneni. Yanına Hüsnü Güreli'yide almış olsa süper olurdu. Kendisi açısından sonuçta amaç Beşiktaş'a hizmet etmekse FO'nun yanında da yapabilir diye düşünüyorum. Tabi herhangi kesin bir fikir ayrılıkları yoksa...

Adsız dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun, resmen "sahipsiz" kalmış durumda koca takım.

YSY dedi ki...

Yok canım sahipsiz olur mu..YD var işte aldı takımı. Şimdi vuruyor kırbaçı vuruyor kırbacı...

hylozoic soil dedi ki...

maalesef, Besiktas YD ve onun uzantisi kuklalar tarafindan hunharca harcaniyor. Bu sahislarin hicbirinin bize faydasi olacagini dusunmuyorum. Fikret Orman dahil.

Ama esas merak ettigim konu su.Yahu bu BJK'nin sozum ona ust yapisini olusturmasi gereken Divan/Genel Kurulu gibi katmanlarda hic mi akil adamlari yok?

Ha diyeceksiniz ki menfaat iliskleri felan..tmm dogru ne yazik ki. Mamafih dikkat cekmek istedigim husus esasen su. Yonetim katinda olan sahislar, her ne kadar kodaman tipler olsa da, en azindan belirli bir yonetici zekasiyla hareket ederler. En azindan 8 senedir donen rezalet senaryoya bir dur derler. Ha tmm, YD menfaatcilarla doldurdu bu katmanlari o yuzden pek mumkun gozukmuyor.

Bu konuda GS ornegi bariz ortada. Orada bir ust irade devreye girerek basarisiz bir yonetimi rahatlikla indiriyor. Tabiki burada da cikar iliskleri, menfaat oyunlari soz konusu bunun farkindayim. Zaten taraftar gozuyle bakarsam, o konumdaki kisilerden bizim gibi yaklasmasini beklemiyorum. Fakat en azindan kulubune yararli olacak sekilde bir yonetim profili sergiliyebiliyorlar. Benim de BJK camiasindan beklentim bu.

Yoksa hakikaten de BJK'nin onde geleni diye lanse edilen kisiler surrealist figurler mi..?

lamhaltas dedi ki...

yukarıda bu iş YK tek adayıyla biter diye düşündüğüm için karamsar birşeyler yazmıştım ama bakıyorum da acaip toz duman oldu. Şimdi de Murat Aksu'nun seçime gireceği konuşuluyor. Yarın sabah yönetici adaylarıyla toplanacakmış. Tahminen bir kaç gün içerisinde toz bulutu dağılacak ortada maksimum 3 aday kalacak ki bence 2 kişi kalır. YK seba onayını aldıktan sonra çekilirse komik olacağı için ya YK-FO ya da YK-MA çekişmesi izleyeceğiz.

Bir başka enteresan nokta da ibrahim altınsayın FO listesinde olma ihtimaline karşılık eşi Gülengül Altınsay'ın MA listesinde bulunma ihtimalidir.

MA'nın son seçimlerde yaptığı çalışma ve vaatler umut vericiydi. Üyelik şartlarının değişimi, internet portalı kurulumu (ki yönetim kadrosunda Microsoft Ortadoğu Sorumlusu vardı)

Bu hafta sonunda ortalık durulur ve net adayları görürüz gibi.

Serdal Adali'nin aciklamasini okudum. Kusura bakmasin ama bu kulupte kac yildir yoneticiyken bunlarin farkina varamadiysa o baskanlik koltuguna oturmasin.

Ulan o rezil kongreyi biz yasamadik sanki, Demiroren'in her muhalifi saflarina vaatlerle cekmesini, kongreye abuk sabuk uyelerin doldurulmasini...

Neyse konusmuyorum daha fazla seviye dusecek yoksa.

bw1903 dedi ki...

şu anki adaylara bakarsak komedi bir seçim ve yönetim bizi bekliyor. sırf babası akpli diye murat aksuyu istemeyenler yeni yönetim size müstehak.

YSY dedi ki...

Babası akp'li veya değil. Şahıs olarak abdulkadir aksu'ya sıcak bakmadığım için oğlunada pek sıcak bakamıyorum.

Adsız dedi ki...

Bu iş şahsi bir konu değil. Geçtiğimiz seçimde ciddi muhalefet yapan ve iş yapabilecek teknik bir ekip sunan tek aday Aksu'ydu. Kendisini siyasi bir kimlikle eleştirenler önce bu ekibe baksaydı böyle kolayca yorum yapmazlardı.

İşin belki daha da önemlisi MA hesap sormaktan bahsetti. Kongre yapısını ele alacağını söyledi ve her konuda teknik insanların sorumlu olacağını vaat etti. YK olacağına FO dedim ama eğer MA da aday olacaksa en yararlısının o olacağını düşünüyorum. Bir de geçen seçimdeki yönetim kadrosu veya benzeri ile gelirse gayet iyi olur. Tabii yine öcü geliyor safsataları yapılır orası kesin.

dominic molise dedi ki...

o degil de, daha eksibesiktas'i bir arada tutamadik arkadaslar yahu. al iste, ne burasikapali'ya giresim kaldi, ne eksibesiktas'a. bence besiktas'a eski milletvekili, mumkunse rte onayli, demiroren kankasi bir adam yakisir. oysa ki biz sevinmek icin sevmemistik, renklere asiktik. beyaz kirlendi genclik, artik kalan sadece siyah.

Mert dedi ki...

Başkan olacak adam adaylığını koyar veya verdiği sözde durur sonradan kaldıramayacağı yükün altına girmemezlik yapmaz zaten gücün varsa aday olursun gücün yoksa kabarmanın bir anlamı yok ...

Adsız dedi ki...

Murat Aksuyu destekleyen arkadaşlar wikileaks belgelerinde bi aratın bakalım Murat Aksu ve Abdulkadir Aksu isimlerini yada en azından ekşi sözlükte bi bakın. okuduklarınızdan sonra miğde bulantınız geçerse ve BJK başkanlığına yakıştırırsanız desteklemeye devam edersiniz kendisini...

Bi celal kolt varki sahte okey gibi muhalefet yapardi, ota boka ortaya cikardi... Sahi ne oldu celal kolota?

Adsız dedi ki...

Size şu Beşiktaş'ın meşhur kaybolan değerlerinden ve bugün içinde bulunulan durumdan söz etmek istiyorum.. Sistemin (kapitalizmin) işleyişi ile ilişkili olarak camiamızın da değerlerinin içi sistem ile paralel olarak boşalmıştır. Neydi bu değerler; Savaş karşıtı bir tavır olarak giyilen siyah forma 2002-2003 sezonunda 100.yıl kisvesi altında pazarlanmaya başladığı an fark ettim ki bu anlamlı tavır sisteme yenilmiştir. bu sadece anlaşılır olması bab'ında bir örnektir. gelelim asıl meseleye, o beğenmediğiniz dil uzattığınız Süleyman Seba döneminden hemen sonra başlayan ve YD döneminde tavan yapan, Batının sözümona büyük kuluplerine özentilik yapan yönetim anlayışı Beşiktaş Jimnastik Klübünü batırmıştır, Ouaresma transfer edildiğinde havaalanını dolduran binlerce kişi ne acınılacak haldedir, mühim olan yıldız transfer etmek değil yıldız yaratmaktır, o yıldız sizin galaksinize ait değilse başka galaksiden sizin galaksinize düşen meteordur ancak. SÖZ UZAR DA UZAR, VELHASIL BİR BEŞİKTAŞ'LI OLARAK BJK'NIN KAYYUMA DEVREDİLMESİNİ VE KAYYUM SONRASI SÜRECİN KLÜBÜ KENDİ GERÇEKLERİYLE YÜZLEŞTİRMESİNİ DİLİYORUM. DEMİRÖREN ŞİRKETLER GRUBUNUN PARÇASI OLMAKTAN EVLADIR

Mayor dedi ki...

Kayyum gecici olarak bu sinekleri kovalar sonra gene ususurler. Ben ekonomik cikmaz ve iflas daha makul diye dusunuyorum. Kongre uyeliginin ve oy fiyatinin bes para etmemesi lazimki bu Kongre tuccarlari defolup gitsin sadece adam olanlar kalsin, yada su Kongrecilerin adini versinler bize tekme tokat atalim klupten disari bi daha yemesin dipleri kapinin onunden bile gecmeyi.

kkkam dedi ki...

Süleyman Seba hakkında tepkiler yükselmeye başlamış kendisi ne hatalar yapmış sayalım:

Hakan Şükür klübe imza atmaya geldiğinde kendisini kovmuştur.(Kendisini kişi olarak sevmesemde kariyer bakımından kendisine yaklaşan türk futbolcu olmadığını düşünüyorum)

Serpil Hamdi Tüzün'ü kovmuştur.Kendisi özkaynak düzenin mimarıdır .

Feyyaz Uçar gibi sembol bir isme resmen zorla fenerbahçe formasını giydirmiştir.

gnyz dedi ki...

Ortada bu kadar rant camiada bu kadar rantçı ve yancı varken bir bok olmaz bu camiadan.

posedion dedi ki...

İsmi siyasi bir parti ile anılan bir Başkan adayının ilerleyen süreçte Kulübe vereceği (verebileceği değil) zarar hesaba kesinlikle katılmalıdır.
Dün Y.D ye gebe kalan camianın yarın siyasi idareye diyet ödemeyeceği, onun kontrolüne girmeyeceği, camaat liderleri tarafından idare edilmeyeceğinin garantisini kim verebilir.
Son zamanlarda Yargıda, eğitimde, sağlık sektöründe yaşanan siyasi müdahalelerin, yarın spor'a da sıçraması bence kaçınılmazdır.(ki zaten bu süreç şike soruşturması ve TFF seçimleri ile çoktan başlamıştır.)
x veya z partisi fark etmez. Siyasete karışmış ve siyasi yönden taraf olan kişilerin spor kulüplerinde yönetici olmalarına karşıyım.Şahsım adına Murat Aksuyu desteklemeyi düşünenlerin wikileaks belgelerinde Murat AKSU ismini taramaları gerektiğini düşünüyorum.(Babası Abdulkadir Aksu hiç karıştırmayın, Sadece Murat AKSU için verilen tapeler fikrinizi etkilemeye yeterli olacaktır.)

posedion dedi ki...

Bu arada Murat AKSU'nun aday olmayacağı haberi düştü medyaya. Umalım ki doğru olsun. Bence en doğrusunu yapmış Murat Bey. Hem Beşiktaş camiası için, hem de Siyasi kariyeri adına.

~Poseidon~ dedi ki...

Siyasi boyut konusuna kesinlikle katılmıyorum. Demirören seçildikten sonra kesinlikle farklı bir yol izlemedi. Kimle ne pazarlıklar yaptığını bir allah bilir. Beşiktaş uzun zamandır yönetim nedzinde kirli bir yer, bunu minimize edebilecek biraz ilkeli dürüst bir yönetim gerekiyor bize. Eğer Aksu'nun bu kararı Fikret Orman'ın önünü açmak içinse helal olsun diyorum. Çok doğru bir hareket yapmış.
Bu kadar adayın arasında aslında benim tek umudum Altınsay'dır. O varsa belki düzeliriz.

~Poseidon~ dedi ki...

http://www.haber1903.com/futbol/besiktasi-uyusturucu-bagimlisi-gibi-yapip-h11235.html

Buyrun hemen yorumumun üstüne açıklama size.
Son paragrafa özellikle dikkat!

caylake dedi ki...

ya hala murat aksu için bjk içine siyaset girmesin diyen var kardeşim yd yönetiminde 2.başkan olan metin keçeli hangi parti mensubu.o zman siyaset olmuyoda murat aksu ismi geçtiğinde mi siyaset oluyor.bu kafayla en son seçimde aksu yerine demirören kazanıp bizi bu hallere getirmedi mi?

Adsız dedi ki...

Gelismeleri ve Galatsaray da Adnan Polat a karsi olanlari gordukten sonra..
ve en onemlisi : " Turkiye de futbolun paradan, issizlikten, teror den bile daha cok konusulan bir olgu oldugunu kabul ettikten sonra" tum bu olan biteni soyle yorumluyorum.

" Cemaat ve AKP Yildirim Demiroreni BJK den aldi, gecici olarak TFF ye koydu.
BJK yi de normal Turk Vatandaslarina birakmaktansa yine kendi yandas elemanlarina birakacaklar.. (herkesin iceride oldugundan bahsettigi kumpaslar bunlar)
BJK deki secimlerde de Okyanus otesinin borusu otecek..
Bugunku Lube Ayari okuyun bir Aziz Yildirim i yok etmek icin (FB yi yok etmek icin degil) neler donmus !!!
http://www.yurtgazetesi.com.tr/icerik/7226/lube-ayar-bu-ne-tesaduf-boyle.html

Futbol kirlendi.. biz ise hala top un yuvarlak oldugunu saniyoruz ve galibiyetle cosup, maglubiyetle agliyoruz...

Yazik hepimize...

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bunu siyasetle falan alakası yok hemen gaza gelmeyin ve şu wikileaks belgelerine bi bakın orada siyasi olarak birşeyden bahsetmiyor daha başka iğrençlikler var. Ayrıca A.Kadir Aksu siyasete AKP le falan başlamamıştır her dönemde çeşitli partilerde bakanlık yapmış bi adamdır yani buradaki eleştirilerin siyasetle falan bi alakası yok sakin olun. Bu yorumu yazıyorum çünkü olay ergenekoncusunuz statükocusunuz boyutuna gelmeye başlayacak korkuyorum :)

can dedi ki...

Cok aci ama Besiktasli olmanin verdigi guzel hisler nasil da hunharca yokediliyor. Secim kisvesi altinda Besiktas'tan nemalanan bir suru cirkin adam mide bulandirici bir paylasim kavgasindalar. Sahsen Adali, Aksu ve Orman disinda tipine bakip da adam diyebilecegim insan yok aralarinda.(cinsiyetci dile takilmayin, suratlarina bakin yeter) Onlarin da ikisi gitti, biri kaldi. O da secimlerde Demiroren'i ibra etmemeye cesaret edemeyen, o yuzden kongreyi terkeden Orman. Bu basiretsizlikle nasil bu durumla baseder bilemiyorum. Sanirim Shelbyl'di tengri yardimcimiz olsun diyen, artik kim olabiliyorsa olsun diyorum.

Butun yazilan yorumlardan beni en cok etkileyen ve durumumuzu ozetleyen soru: Sahi bir Kolot vardi, ne oldu ona?

Bu bir umut olabilir mi? Les kargalarinin bazilari eksik.

EnisteKolaKoy dedi ki...

tek cozum genc kesimden kongre uyesi birisinin bir orgutlenme kurarak yeni genc uyeleri kulube kazandirmasi ve minimum 1000 kisi hedefiyle bir dernek hedeflemesi... ordan da en azindan 1-2 kisinin yonetime girmesini saglamak. baska bir care yok. boyle bir rant gozetmeyen lidere ihtiyac var.

Mayor dedi ki...

Fikret Ormani'in bir kac senelik oldugunu tahmin ettigim bir roportajindan:

"Yıldırım Demirören'le aranız nasıl?
Yıldırım benim çocukluk arkadaşım. Beşiktaş menfaatleri açısından rakip olduk. Hiçbir zaman Beşiktaş'ı yönetme anlayışımız aynı değil. O pahalı transferler ve sansasyonel yönetimler peşinde oldu. Ben Beşiktaş'ın kendi bütçesi içinde genç oyuncu yetiştiren ve bunların arasına sokulacak ve adapte olacak önemli oyuncularla başarı elde edilebileceğine inanıyorum. Yıldırım daha yüksek bütçeler harcayarak Beşiktaş'ı yönetmeye inanıyor. O yüzden fikrimiz hiç uyuşmadı. Ama Yıldırım ile hiçbir zaman kavgamız olmaz, çok yakın arkadaşım. Biz yönetime birlikte karar verip girmiştik."


Roprtajin tamami burada.
http://emlakkulisi.com/fikret_orman_istanbul_da_rezidans_projeleri_yapacak_-53517.html

Isin guzel yani hala ayni cizgide.

nagain dedi ki...

seba yalanladı YKyı desteklediğini. Bu durumda FO seçilir gibi duruyor ki inşallah da öyle olur zira YK Demirören'in bıraktığı yerden devam edeceğiz demişti küfreder gibi..

Yorum Gönder

Ara