.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Mart 2012 Çarşamba

AL16 / Atletico Madrid - Beşiktaş


Perşembe / 20.00 / Jonas Eriksson (İSV)

32 Yorum:

Bjk_KnightS dedi ki...

uzun zaman sonra bir beşiktaş macını izlerken zevk alacagımı düsünerek izleyecem macı.çünkü portekizli oyuncular avrupa macı oldugu icin iyi oynamaya calısacaklar. ve zevkli bir mac ortaya cıkacak. en azından oyle düsünüyorum. inş cok iyi oynarlar da en kısa zamanda peslerine düsen takımlar olur da kurtuluruz (fernandez haric digerlerinden)

Gecenlerde Twitter'da bir Portekizli "Besiktas'in Portekizlilerinin hicbirisi sozlesme yenilemeyecek, Almeida [hatirlamiyorum simdi]'e, Fernandes de Tottenham'a gidecek" yazdiydi ama bilemem, belki oralarin Ismail Er'idir.

Bjk_KnightS dedi ki...

gitsinler bakalım. su an gidecek bir fernandez de iyi para kazandırır. digerlerinin de az cok birsey kazandıracakları düsünülürse ve kaybettireceklerinden kurtulmamız bize baya iyiye cıkarır

kkkam dedi ki...

Fernandes hariç hepsi gidebilir keşke afrika pazarına yönelsek eskisi gibi.

YSY dedi ki...

Ben maddi sebepleri bir kenara koyarsak, almeida haricinde hiç bir portekizlinin gitmesini istemem. Hepsi bence mevkilerinde iyi adamlar. Onu bunu gönderip yerine kimi alacaksınız. Takım hayatında atmadığı kadar kafa gölü attı bu sene, orta görür olduk. Eğer oynamıyorlarsa bunu klübü s.klemiyorlar da değil başka şeylerde aramak lazım. Daha takımın başına adam akıllı bir hoca oturtturamadık. Hedefsiz, nereye gittiği belli olmayan, yönetimi vizyonsuz bir klüpte oyuncuların motivasyonunun yüksek olması çok beklenemez. Sonuçta bırakın portekizlileri diğer yabancılar dahil hepsi geleceğini düşünmek zorunda, hepsi profesyonel adamlar. Analarının karnından beşiktaşlı doğmadılar ya. Zannediyormusunuz ki bu takım alman oyunculardan kurulsa takır takır top oynayacak. Adamın önüne bir hedef koymazsanız, motivasyon ve heyacanınızda yoksa kusura bakmayın herkes bir yere kadar der.

Benim şahsi kanaatim seneye yeterli verim alamadığımız için almeida'nın gönderilmesi yönünde. Geçmiştede genelde hep yerli forvetlerle başarılı olduk ve yabancı forvetlerlede sıkıntı yaşadık, ferdinand, amokachi ve nouma hariç. O yüzden seneye iyi bir yerli forvet alınıp beklere yabancı düşünülürse daha iyi olur diyorum. Yabancılar kiralık olabilir.

Maça gelirsek eğer, ben pek ümitli değilim çünkü filmin sonunu görüyorum. İçimde biraz ümit varsa oda rakip takımın eksik olmasıdır ama nedense maçı izlemek gelmiyor içimden...

~Poseidon~ dedi ki...

Hadi be bulent basgan totemi...
maç sonunda görüşmek dileğiyle :)

Adsız dedi ki...

Luksemburg dan..
" Takimin bu macta ne yapabilecegini tamamiyla Querasma & Simao nun neler yapip yapamayacaklariyla orantilayabiliriz. Her ikisi de arkalarindaki defansa yardim ederse, oyunu bogabilir ve suprizlerle gol bile atabiliriz... Eger macin basinda yenik duruma dusersek de, korkum, hocanin Necip i cikarip Edu yu ileriye monte etmesiyle yenilginin kacinilmaz, farkin ise muhtemel olma seviyesine cikabilecek olmasindandir.."
BJK ye basarilar diliyorum.. Pazar gunu OrduSpor a karsi A2 nin cikmasini da destekleyenlerdenim.. gerekirse Portekizlilersiz..

Adsız dedi ki...

ya arkadaş hala portekizliler dursun hatta Almeidanın yerine daha iyisi alınsın transferde transfer... klüp borç içinde kayyumdan ciddi şekilde bahsediliyor mali durumdan korktukları için bir tane ciddi başkan adayı çıkmıyor ama taraftar hala transfer peşinde. ne diyim hakikaten herkes hak ettiği şekilde yönetiliyormuş. YD müstehakmış bize..

nagain dedi ki...

seçim postu da açılsa iyi olacak. Adalı adayım dedi , Hüsnü Güreli'yle çalışıyor olması bile çok değerli.

Mayor dedi ki...

Hala daha Quaresmaya arka cikacak adam varmi merak ediyorum. Bu adam uzun zamandan beri gordugum en patlak oyuncu. Tabatadan tek farki goz boyamayi bilmesi.
Necipde Besiktasta oynayacak seviyede bir adam degil artik bence. Surekli geriye gidiyor kafasini kullanmayi tamamen birakmis.

bw1903 dedi ki...

6+4 gol yeriz

BJK4EVER dedi ki...

Sonra Carvalhal'i elestirince biz suclu cikiyoruz. Oyuncularin parasi, Demiroren, kotu kadro, cart curt deniyor. Tamamen antrenorun malligi yuzunden tur gitti serefsizim. Ben hayatimda bu kadar pasif, pisirik, korkak, kotu bir antrenor gormedim. Tez kurtuluruz bu heriften insallah, yazik oluyor bu kadroya.

borasahin dedi ki...

Eger siktiri boktan cakma Q7 tartisilmiyor da hoca tartisiliyorsa bence Besiktas'lida akil fikir kalmamis demektir. Besiktas'in iyi bir kadrosu yok, hic birseye yazik olmuyor. Yazik olan Besiktasin'in kendisine...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

En guzel basligi Hilbert kendi blogunda atmis: "Besiktas zeigt zwei Gesichter".

Carvalhal sol kanadi koridora cevirerek ilk yarida intihar etti, kendi ipini cekti. Ikinci yari Quaresma cikmasaydi 5'e 6'ya giderdi mac.

BJK4EVER dedi ki...

Iyi de o Quaresma'yi oynatan yine Carvalhal degil mi? Ki Simao, Pektemek ne kadar oynadiysa Quaresma da o kadar oynadi. Bu macta hocanin en buyuk hatasi sol kanadi Veli ve Quaresma'ya emanet etmesi (Ismail-Q7 bile olabilirdi), tamamen bu hata bizi zorladi, Q7'nin performansi degil. Ki adamlar 4 gol kacirip ilk golu attiktan sonra da degistirebilirdi, yine degistirmedi, 3 gol yediysek tek suclu Carvalhal. Quaresma'nin defans yapmadigini hala ogrenemediyse ve buna onlem alamiyorsa siktirsin gitsin zaten.

borasahin dedi ki...

Hilbert olayi guzel ozetlemis. Q7'yi sadece yaptiklari ya da yapamadiklari ile tartisamayiz, daha genis bir perspektifte bakmak gerekiyor. Onun takimda olmasi yaptiklari ve yapamadiklarindan cok daha fazlasina olumsuz anlamda sebebiyet veriyor. Umarim bundan sonra bir daha kadroya dahi alinmaz. Hemen gonderilmeli. Ayrica Almeida'ya da sans verilmemeli ya da bazi maclarin son bolumlerinde. Q7, Almeida, Sidnei, Alves ilk gonderilecek oyuncular. Simao, Fernandes, Bebe kalabilir ama gitseler de olur. Elzem degiller...

borasahin dedi ki...

Q7'nin arkasinda Maldini olsa onun bile lastigini patlatir. Q7'yi oynatan Carvalhal degil, onun oynamasini saglayan Besiktas'ta yaratilan bu zihniyet. Sizler, bizler, onlar...

Q7 defans yapmiyorsa nereye koyacaksin? Q7'nin ciddi hicbir takimda oynayabilecegini sanmiyorum. Onun yarattigi handikaplari kurtaracak gunumuzde bir model yok. Hucumda da berbat. Bence cok yeteneksiz, beceriksiz ve kazma. Sirk topcusunun onde gideni...

Adsız dedi ki...

Quaresma bana göre de bir sirk topçusu. Ama benim için önemli bir farkla. Ben en başından, yani geldiği günden beri bunu söyleyenlerdenim. Ronaldo'lu Quaresma'lı "sözde" altın Portekiz jenerasyonunu, işte netten elverdiği şekilde, uzun zamandır izliyorum. Ronaldo'yu adam edenin Ferguson olmadığını bilecek kadar hem de.

ManU her ne kadar milyara varan bütçesiyle kabuk değiştirse de, İngilizlerin işçi şehri bandında sayılan Manchester-Leeds-Liverpool formatında aynı ekolü uygulayan bir ekip. Buna "abi gözetimi" de denilebilir, veya Giggs'in hala kadroda tutulma sebebi.

Yani vatandaşlarım, Ronaldo Quaresma'dan şanslıydı çünkü Ferguson'a gitti, değildir neden. Sebep ManU'da hala devam ettirilen abiliktir, sorun olduğunda gösterilen kafakoldur. Nasıl ki Leeds'in toy yıllarda aldığı başarıların arkasında eski jenerasyon varsa, Liverpool'un altın yıllarında da öylesine bir vaziyet saklıdır. Ne zamanki Anfield'in şekli şemali değişti, Liverpool'da bu da bitti ayrı mesele. Bir Fowler yok artık.

Quaresma'nin bu performansinda tek suclu Carvalhal demek insanfsizlik.

TV'de mactan sonra "Carvalhal Quaresma'yi niye cikardi ya?" diye konusuyor Mehmet Demirkol mesela. BU ulkenin yildiz oyuncu istahi "Adam sakat degilse oynar haci" argumanini genelgecer kiliyor.

Sormamiz gereken soru su: Fernandes ve nispeten Simao'nun disiplinsizligini cezalandirabilen Carvalhal, Quaresma sakat-cezali degilse niye hep oynatmak zorunda hissediyor kendini? Carvalhal'in olan biteni gormeyecek kadar aptal oldugunu sanmiyorum, ki ikinci yaridaki hamlesi de bunu gosterir.

Adsız dedi ki...

Bugün Q7 ye sallayanlar zamanında Pascal Nouma ya da sallamşlardı. Kırmızı kart cezalısı olduğu ve gitmediği Rize deplasmanında maçı kaybedince "Biz Rize'de, Pascal Şanzelizede" lafı o dönemler slogan olmuştu. Zaten pascal da sezonu tamamlayamadan Fransaya dönmüştü. Ama asıl tuaf olan, adam problemli bir şekilde Beşiktaştan ayrılmasına rağmen, ruhu burada kaldı. Biz rize de, pascal şanzelizede diyenler, bu seferde pascal ruhunu dillerine doladılar :))

Her neyse, o zaman da söyleyenler olmuştu: Pascal çok yeteneklı, kolay mı 18 yaşında dünya şampiyonu Fransa milli takımına seçilmiş, ama adam arıza, adamın arazlari olmassa, eleman şu an Zidan ile birlikte Real Madrid de olurdu, Beşiktaşa mı gelirdi diye. Ama görülüyorki mesele anlaşılmamış ve pek ders çıkarılmamış.

Vakti zamanında Pascal'dan ders çıkaramamış yönetim ve taraftarlar, umarım bundan sonra, Q7den ders çıkarırlar. Eğer yönetemeyeceksen ve katlanamayacaksan, kendine has ve arıza futbolcuları getirmeyeceksin.

Şimdilerde her kes diyorya, yeni yönetimin yapması gereken ilk iş diye,

bence yeni yönetimin ilk yapması gereken iş kulağını TARAFTARA tıkamak olmalı, tıpkı zamanında büyük başkan Süleyman Seba'nın yaptığı gibi.

Pascal

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma'yi koyacak yer gayet var. 4-3-1-2 oynarsin serbest oynar, veya 4-2-3-1'de forvet arkasi oynar mesela. Ama sen hem Juanfran gibi ofansif bir bekle eslestiriyorsun (ozunde sag acik adam), hemde arkasina Veli'yi koyuyorsun. Artik da Quaresma'ya sallamayin yahu, ben omrum boyunca Carvalhal kadar oldugu yeri kesinlikle hak etmeyecek capta bir antrenor gormedim.

~Poseidon~ dedi ki...

kim ne derse desin ben bu turdan umutluyum arkadaş. sadece 90 dakika boyunca umudunu kaybetmeyecek, köpek gibi koşacak 11 kişiye ihtiyacımızın olacağı bir maç bu.

Maç gündüz gece gibi bir maçtı.
Carvalhal konusunda kızdığım tek nokta değişikliği devre arasına bırakmasıydı.

BJK4EVER dedi ki...

Senin antrenorun 20. dakika yerine 45. dakikada degistirince ama skor 1-0 yerine 3-0 oluyor, az degil. Manchster takimlari tirtladi, Udinese tirtladi, Porto elendi, Athletico ile biz oynuyoruz zaten, bu maci iyi bir skorla kapatsak finale kadar gitmemiz hic zor degil. Ama sirf antrenorun malligindan dolayi belki UEFA finalinden olacagiz, saka gibi.
Wenger 11. dakikada adam alabiliyor, Mourinho 20. dakikada 2 oyuncu degisikligi yapabiliyor, bizim hocamiz ama gururuna yediremiyor.

kkkam dedi ki...

Adam sattı maçı resmen ben tv karşısında 10.dk da delirdim zaten Veli'nin orada ne işi var? en az 10 tane pozisyon verdik soldan yuh be kardeşim carlos denen haysiyetsiz 45 dk bekledi sonra aldı mesajı çünkü görev tamamlanmıştı.

Adsız dedi ki...

Janitschar a da attigim goruslerimi burada da paylasmak istedim...
"Anlayamadigim bir diger husus ise hem Necip, hem Veli hemde Mustafa surekli kayarak dustuler ayakta kalmalari gerekirken. Ayakkabilarinda mi sorun var?
Adamlarda Guntekin in de dedigi gibi genc takimdan 3-4 kisi oynadi, ve 70 ci dakikalarda da 17 yasinda Saul girdi oyuna, yina alt yapidan.
Son 1-2 haftadir bazi BJK bloglarini yaziyorum, BJK nin gencleri neden denenmiyor.
Hem futbolcularin yorgunlugundan bahsedilirken, araya bir iki tane A2 elemani serpistirse de cikanlara dinlenme olanagi saglansa, iyi olmaz mi? Bize yildiz oyuncu degil, genc, hirsli yildiz oyuncu olmaya aday futbolcular lazim. Bu sekilde alinmis Alves'i neredeyse 40 mac oynanmasina ragmen henuz goremedik.
Neden Muhammed'e sans verilmiyor? Barcelona kendisini yetenekli oldugunu dusundugu icin almak istemisti alt yapisina, BJK nin teknik direktorleri ( Mustafa Denizli haric) ayni fikirde degiller demek ki.
Ciddi olarak soyluyorum bu Almeida, Simao, Quaresma ile cikarsak, Pazar gunu Orduspor bizi 3'ler..." Luksemburg dan.

Mayor dedi ki...

@adsiz Ayakkabida falan degil sorun, Necip, Veli ve Mustafa maalesef bu tip oyunlarin agirligini tasiyamiyor, top ayaklarina geldiginde ne yapacaklarini bilmeyen bir bicimde ya topu ayaklarina doluyorlar yada 2.pres geldigi zaman artik uzerlerindeki baskiya dayanacak gucleri kalmiyor, bacaklari tutmuyor yere dusuyorlar. Ayni panik icerisinde olmadik yerlerde pas hatalari yapiyorlar, toplar ya cok erken cikiyor ya da cok gec, bu tamamen psikolojik bir sorun, kendilerine guvenemedikleri icin oyunun agirligi altinda eziliyorlar.
bunu onlemek icin bahsettigin genc oyunculara lig maclarinda mumkun oldugunca cok sans verilmesi ve onlarin ust duzey mucadele icin psikolojik olarak hazirlanmalari lazim. Ama bu yapilmadigi icin maalesef Muhammed ve digerleri hicbir zaman parlamadan sonen yildizlardan olucak.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş taraftarının çoğunluğu kayıp yıllarla beraber şekil şemal değiştirdi. Artık Çarşı'daki "büyük"lerin delikanlı edebiyatı ve yıldız oyuncuların formaları eşliğinde extra biralarla kafayı bulan ve aykırı her sese (ki buna Beşiktaş'ı Beşiktaş yapan değerlerden bahsedenlerin sözleri dahil) kafa atmaya hazır bir ergen nesil ortaya çıktı.

Bu aslında kulüpleri yönetenler için istenilen bir olaydı, bu nedenle ergenlerin enerjileri cilalanıp parlatıldı. Daha da ötesi baskın görüş haline getirilip, konsept yaratmak adına “duruş” kelimesi ile birleştirildi. İşler kötüye mi gidiyor, yap bir flaş hamle veya transfer, koydur lafı "alayına", ver coşkuyu, aykırı laf eden olursa “medya fareleri her yerde, bizi bölmeye çalışıyollar, lenkli tivi gibi bunnar inanmayın” vs.

O kadar ki, Beşiktaş'ın Seba yıllarını bizzati yaşamış olanların önemli bir kısmı dahi bu parlak yıldız ve yaldızlara karşı koyamayıp ateşli taraftar söylemlerinde bulundular. Gerekçe de hazırdı: artık devir değişti "endüstriyel futbol" var. Ecnebinin teknolojisini alalım ama kültürünü almayalım derken, o teknolojinin ancak o kültürle, aslında ve gerçekte "bakış açısıyla" oluşabileceğini göremeyenler misali bu lafı etmenin dayanılmaz hafifliği ile herbişey kolay hale geldi. Özkaynak var idi? Höyt, indastriyel futbol var kardeşim; hem bak Necip'e, ötekine, bu işten bi mok olmuyor. Yani özetle, “biz beceremiyoruz” sözü bile bu şekilde bu formata sokuldu. “Ah be ziganım çatal karam o pası bi verseydin” diyerek bir pozisyona koskoca turları bağlayanlar için, elin oğlunun takımında öz be öz altyapıdan gelmiş oyuncunun topu kaleye gömmesindeki realite de bu bakışla buhar oldu uçtu.

Aslında futbol biraz da böyle bir şeydir bir mesafeden bakınca. Herşey takımın peşinde kafayı bulup (karşı olduğumdan değil tespit açısından) kazanmak adına içlerdeki ergen ruhu ortaya fırlatmaktır. Bir farkla: ergen ruhu fırlatmak ergen hormonlarıyla yaşamak değildir. La Liga gibi, Premier Lig gibi kendi kültürünü oluşturmuş bir ortamda (o kadar ki La Liga oyuncuları alacakları için pat diye rest çekebiliyor kulüplere) taraftarların yaldız oyuncu peşinde koşması için aynı zamanda "outcome" görmeleri gerekli. Yani koşmayan, bir katkı yapmayan ve kıçını kaldırmayanlar isterlerse en bi isme sahip olsunlar, en afilli pırlanta küpe taksınlar, ıslığı yiyorlar. Bunun en yakın örneğini Santiago Bernabeu'da bir maçta yuhalanan Ronaldo ile gördük.

Peki bizim futbol taraftarı bu seviyeye gelir mi? Bir yanı delik bırakılan bir küp dolabilirse gelebilir. Çünkü yönetimlerinden medyasına, amigolarından spontane ahkam kesen selebritilerine kadar kimse böyle bir ortam için uğraşmıyor. Nedeni belli. İşi bilenler böyle bir ortamda kaybolacaklarını biliyor. Bilmeyenler ise, eh işte bilmiyor ötesi var mı.

Bill Shankly'in “futbol hayattan daha önemlidir” lafı ile bitirelim. Eğer bu söz doğruysa erbişeyimiz futbolumuzda ortaya konulan bu resim kadar mıdır kardeşim.

makavel dedi ki...

adsız
sanada bir blog yapalım be?

YSY dedi ki...

Q7 kadro dışı kalmış.

Adsız dedi ki...

@makavel

uzun yazı için özür. dolmuşum demek.

Yorum Gönder

Ara