.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Ekim 2011 Çarşamba

STSL / Beşiktaş - Fenerbahçe



56 Yorum:

Tuco Salamanca dedi ki...

bu sefer kazanırız diyorum

Gürcan Ulusoy dedi ki...

havadan belli zaten maçın ne olacağı...

problem şu ki, yenmekle yenilmenin ayrışmadığı bir dönemdeyiz.

alper dedi ki...

kazandık gitti.hayırlı olsun 3 puan.

tek arzum şöyle fink gibi şu volkan demireli 2,80 uzatıp yardıracak bir gol.

tearkan dedi ki...

fernandes, edu ve guti 18'de yok.

q7, simao, almeida, holosko, ernst, sivok, sidnei, hilbert 18'deki 8 yabancı olacak.

bu arada mehmet akyüz de alınmış kadroya. pektemek, akyüz, almeida üçlüsü kadrodayken, üstüne simao ve q7'nin 11 başlayacağı neredeyse garantiyken (yani tek forvetle oynanacağı kesinken) holosko yerine fernandes'i kadroya almak daha mantıklı olurdu sanki.

sonuçta ön tarafta simao-almeida-q7 oynar muhtemelen. elde onlara alternatif pektemek ve akyüz alınmış kadroya. veli de o bölgede oynayabilecek bir oyuncu. holosko fernandes'i böyle bir maçta kadroya almayacak kadar gerekli miydi emin değilim. (tabi söylenen 18'in kesin olduğu üzerinden gittim. değilse çöpe atabiliriz yorumları)

söylenen 18'e göre de mersin maçından bir tek pektemek-almeida değişikliği yapılır tahminen.

zago30 dedi ki...

ilk yarı fb maçlarını inönü'de oynayınca genelde kazanıyoruz.Kleberson'un gol attığı maç var yenildiğimiz,2.yarı İnönü'de oynadığımız maçlarda genelde yeniliyoruz,100.yılda Pascal ve Sergen'in golleriyle kazanmıştık,birde kupa maçı var Bobo atmıştı.Kazanırız gibi geliyor.

makavel dedi ki...

Gollü beraberlik ,2-2

Adsız dedi ki...

Tek umutsuz olan ben miyim?

1-2 kaybederiz.

okka dedi ki...

cenk,ismail,sivok,egemen,hilbert
q7,simao,ernst,necip,almedia,mustafa

olucak gibi yada mustafa<->veli de olabilir.

şu alex'e adam adama markaj verelim. gölge gibi takip etsin birisi(necip) top aldırmasın pas yaptırmasın ve mümkünse kafa vurdurmasın. 3-0 yendiğimiz maçta memur fink adama top göstermemişti. fink ile boğuşacam diye 60. dk düşmüştü alex oyundan. bu takımın herşeyi alex. onu kesebildik mi %51 şansımız olur. 34-35 yaşında adamdan bahsediyoruz yahu.

bir de yenelim allahsen....

Nuranesc dedi ki...

Madem kadro konuşuyoruz...nedense kadroda 1 tane sürpriz bekliyorum.
Kanımca Aurelio ya forma verilmeli. 11 de başlayacak gibi; yaniyaratıca olmayan ama güçlü bir orta 3lü (necip-ernst-mehmet) olabilir. Almeida yı 11 de umuyorum. Gecen haftadan veli, pektemek yedege düşerler.

BJK4EVER dedi ki...

Yaziklar olsun Carvalhal. Quaresma'yi cikartamadin, yetmedi cok iyi oynayan Pektemek'i cikardin ve maci verdin. Evet, fena oynamadik, iyi savastik ama yetmiyor iste, Quaresma'nin ezdigi 45 top olmasa bu maci alirdik, FB'ye karsi bu detaylar belirleyici oluyor iste. Seyirci de bok gibi, hala bu herifi cikarken alkisliyorlar ya, inanamiyorum. Adamin savunma yapmamasi, gezinmesi cok ekstra isler yapinca cekiliyor da, gununde olmayinca hic cekilmiyor. Asistine koyayim, arkadaslarinin emegine ihanet ediyor herif.

Adsız dedi ki...

lugano niang andre santos bunlar olsaydı şans da kurtaramazdı bizi. bu takım tarihi rezalet

Adsız dedi ki...

lugano niang andre santos bunlar olsaydı şans da kurtaramazdı bizi. bu takım tarihi rezalet

Deniz dedi ki...

Pektemek'i çıkarıp Quaresma'yı oyunda tutan hoca adam değildir. Gerçekten vatandaşını kayırmaya başladığını falan düşünücem artık ya...

makavel dedi ki...

demedimmi haydar demedimmi sana ben..

okka dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
okka dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
okka dedi ki...

hay alexsinin....

şaka gibi ama gerçek , bu maçta caner ile quaresma formaları değişseler bu maç 4-5 olurdu çok net ...

Adsız dedi ki...

quaresma asist yaptı pektemekin yerine giren almeida gol attı burda carvalhalı suçlayamazsın tüpbeyin gitmeden bu takım düze çıkmaz bu sene bundan emin oldum

Kurtulus dedi ki...

bence iyi oynadık kopartacağımız anlarda geldi ama şansta yoktu fener de şişirilmiş bi takım sonuçta ilk 8 haftada ekstra hake hatalrıyla alınan 6 puaları var.maç bize çok geldi bugün olmadı sağlık olsun.asıl önemli olay aynı hakemi kadıköy de görmek istyorum.

Mayor dedi ki...

Genel olarak kotu oynadik ama o degilde boyle bir macta bile sanki herkes onun sacma sapan hareketlerini gormeye hastaymis gibi sahanin icinde dolanisi, 2 metre onundeki adama arkadasi pres yaparken onun ozellikle uzak durusu, hucuma cikarken oyundan dusurdugu takim arkadaslari... Bu bahsettigim adam dongusunu tamamladi benim icin, gidecegi gunu bekliyorum.

Fenerbahçe hücum yapıyor bütün takım, biz hücum yapıyoruz 4 kisi. Quaresma Almeida'dan baskasına asist yapma düşüncesine lutfetmiyor. İlk yarıda Fenerbahçe zirilyon tane pozisyon kaçırdı. Bizim "iyi" oynadığımız bir ikinci yarının ilk 10 dakikası var iste, sonrasında tamamen ortadaydı zaten mac.

Hayır diyelim ki Fenerbahçe karşısında önlem aldık, yahu bizim takımın manzarası hep bu ki? Bugün Simao denk getirdi, tuttu. Yarın ne olacak?

Neyse, en azından yenilmedik, derbi kaybetmemek gene de bir umuttur.

tearkan dedi ki...

bütün senenin en güzel, daha doğrusu aklı başında futbolunu oynadık. maç fenere de gidebilirdi, özellikle ikinci yarının başındaki baskımızda biraz daha şanslı olsak bize de gelebilirdi.

maçın sonunda gol yemek beşiktaşlı olarak bir alışkanlık oldu artık; ama bunu perşembeden perşembeye arka arkaya yaşamak beşiktaşlı olmama rağmen bana bile biraz fazla geldi.

zaten mesele puan kaybetmek, yenmek, yenilmek vs. değil. mesele en olmayacak maçta bile beşiktaş'ın insanın kafasında bir acaba bırakmayı becerebilmesi.

yoksa şu güzellik alınacak tüm üç puanlara bedel zaten.

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/308788_265633563472175_143288092373390_691409_457848190_n.jpg

@tearkan

Abi bence butun sene ne oynuyorsak aynisini oynadik mevcut kapasitemiz dahilinde, ama Fenerbahce'ye karsi oynadigimiz icin guzel geldi :)

Tabii Simao'nun ilk defa 0'dan farkli bir reyting vermesini de unutmamak lazim.

tearkan dedi ki...

@ shelbyl

abi yalan yok ben hiç bu açıdan bakmamıştım. gidişat pek iç açıcı olmadığından bakmak istememiş de olabilirim. mevcut durumdan kendimce iyi bir şeyler çıkartmaya çalışıyorum işte. bozmasana :)

valla aga şu haliyle beşiktaş premier league'de küme düşer kesinlikle.

swensea , norwich maçlarına filan bakıyorum aradaki (özellikle norwich maçları çok zevkli oluyor), adamlar inanılmaz tempolular.yetenek eksikleri var orası ayrı ama fizik olarak bizimkiler onların yanında göbekli kot pantolonla üstü çıplak halı saha futbolcusu gibi kalıyor.

ernst kariyerinde fizik olarak bu kadar hiç düşmemiştir heralde.yaşıda var eyvallah ama gerçekten feci düşmüş adam.

10 dakika filan tempo yaptık hem ilk yarı hem 2. yarı ondan sonra takımın dermanı kalmadı ileri gitmeye.adamların vücutları gitmiyor ileri o kadar net görünüyor ki.

BJK4EVER dedi ki...

Bu mactan sonra da Quaresma'yi koruyan, hatta Cenk'i Aurelio'yu falan gunah kecisi yapan insanlar var, inanilir gibi degil.
Asist yapmis da nolmus? FB her atakta sol kanatta 2'ye 1 geldi, Caner gibi vasat boktan bir oyuncu hayatinin macini oynadi, o kanattan 2. golu yedik ve tonla pozisyon verdik, hala Quaresma iyiydi bilmemne. Macta 85 top ezmesine, egoistce oynamasina birsey demiyorum, sonucta oyun tarzi bu, adam final hareketlerde dogru tercihleri yapabilse ve zeki olsa zaten bizde olmazdi, ama bugunku mucadelesi cok cok kotu.
Hadi Antep, Antalya macinda siki defans yapmamasini bir nebze anlarim; ama sen kendi sahanda seyircin onunde FB ile oynuyorsun, tek farkla ondesin, takim arkadaslarin hayvan gibi mucadele ediyorken sen sahada dolasamazsin, hali saha tarzi oynayamazsin arkadas! Ben Hilbert olsam dun sahada Quaresma'ya oyle cemkirirdim ki, herif utancindan kendi istegiyle oyundan cikip mac sonu futbolu biraktigini aciklardi. Herif resmen Egemen'in, Ismail'in, Ernst'in, Hilbert'in emegine ihanet etti. Boyle sey gormedim ben.

onkaplan dedi ki...

maçı hasta fenerli babamla izledik, 2.golden sonra dedi ki "tamam, bu maç sizin".. yok dedim baba, sen beşiktaş kanserini bilmiyorsun, yeriz birazdan bir tane...

holosko daha erken girse belki farklı olurdu, hilbert telef oldu o kanadı tutacam diye.

veliyi de beğendim bu maç, gitgide daha olumlu oynuyor...

BJK4EVER dedi ki...

Aslinda bu fikir bende cok cok uzun zamandir var, ama bu mactan sonra iyice kesinlesti, eminim artik. Besiktas'in kurtulusu Pektemek ve Almeida'li klasik 4-4-2 oynamaktan geciyor, hatta bu ugurda Simao ve Quaresma'dan birinden bile feragat edilmeli/edilebilir.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Mac boyu herkesin gordugu, kabak gibi acik olan bir kanada bir teknik adam nasil tedbir almaz hayret etmek lazim. Goller oradan geliyorum dedi ve geldi... Aslinda Kiev macinda da gol geliyorum demisti, gostere gostere gol yiyoruz beyler, durum budur. Son dakikada da olsa mutlaka yiyoruz, yanlis cezasiz kalmiyor...

CDiS dedi ki...

bence dünkü oyun öyle acımasızca eleştirilecek bir oyun değildi. sonuçta son 25 maçının 22 kazanmış, ligin gerçekten takım olmuş tek takımı olan bir fenerbahçe var karşınızda, alex gibi akıllara zarar bir adam var. ekstra olarak, efsane bir performans sergileyen caner var. bu şartlarda, daha ilk 11 'ini şekillendirememiş bir beşiktaş 'ın güle oynaya fener 'i yenmesini beklemek hata olurdu..

Pamukk dedi ki...

@makavel aferim bari kazanırız deseydin

@zago30 aynı şeyi ben de düşünürüm ama sen bunu yazarak totemi bozdun yenemedik

ve Q7ye laf edenler. gelmeden önce gelsin diyenler çıksın ortaya!:)

BJK4EVER dedi ki...

Ben gelsin dedim ve hala kalsin diyorum, ama bu kendisine feci ceki duzen vermesi gerektigi, hatta kulubede oturmasi gerektigi gercegini degistirmiyor.....

Pamukk dedi ki...

Q7 asla değişmez.

BJK4EVER dedi ki...

Oyle bir degisir ki, 2 mac kulubede otursun, o seyirci onu 2 mac isliklayacak karaktere sahip olsun, bak bakalim nasil degisiyor.

Pamukk dedi ki...

takımın patronuna o muameleyi kim yapacak peki. yemez

tearkan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

abi yapma bu zamana kadar ıslıklanan kim değişti ya da geliştirdi kendini? ismail bir iki şut çekti diye ıslıklandı adam şimdi bırak şut çekmeyi kaleye bakmayı bile aklına getirmiyor. ha zaten iyi şu çekemiyordu, bu benim için iyiye gidiş diyorsan eyvallah.

ayrıca q7 gibi egosu tavan bir adam ıslıklanmayla, kulübede oturtmayla falan yola gelmez. sergen gelir miydi? gelmezdi. aynı şey işte. aynı karakter. aynı yeteneğinin değerini bilmezlik. gram fark yok. en fazla çeker gider q7. sene başında lizbon ağzının içine baktı gelsin diye. üstelik daha 28 yaşında. bu kadar pohpohladığın bir adamı iki maç ıslıklamayla, iki maç kulübede oturtmayla yola getiremezsin artık. adam iki ağlayınca sussun diye hemen taktılar pazubandı koluna. bu iş böyle gider ki sadece bizde oynadığı dönem değil; bu iş q7 için hep böyle gitti. amiyane tabirle böyle gitmese zaten burda işi ne? barca, inter, chelsea... birinden birinde tuttururdu.

iyi bir takım olacaksın, q7 de üstündeki krema olacak. aynı arada bizi de yamulttuğu, sonrasında inter'e gittiği porto dönemi gibi.

ha yok sen doğru düzgün bir takım olamaz, üstüne hücumda neredeyse sadece q7'nin ayağına bakar ve bir de onu bu derece pohpohlarsan sonuç dün geceden farksız olur haliyle.

bu dakikadan sonra ya doğru düzgün bir takım olacaksın (ki işler bu noktaya geldikten sonra artık çok zor) ya da kangren daha fazla yayılmadan kesip atacaksın. yalan yok ben de çok istemiştim gelmesini, hatta denizli'nin takımına gelseydi diye hep iç geçiririm; ama beşiktaş daha mühim. olmuyorsa olmuyor. (ha denizli'yi getireceklerse, en azından sezon sonuna kadar, dursun:)

YSY dedi ki...

"Aslinda bu fikir bende cok cok uzun zamandir var, ama bu mactan sonra iyice kesinlesti, eminim artik. Besiktas'in kurtulusu Pektemek ve Almeida'li klasik 4-4-2 oynamaktan geciyor, hatta bu ugurda Simao ve Quaresma'dan birinden bile feragat edilmeli/edilebilir."

BJK4EVER'ın yorumuna katılıyorum. Hatta feragat edilecekse Quaresma'dan edilsin. Adamın defansa katkısı 0, onu bırakın birde top eziyor. Ayrıca bu hocanın değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Mahkeme nasıl sonuçlanır bilinmez ama diyelim ki Tayfur hoca çıktı, bu adam bu kadar olaydan sonra hocalık yapacak mı yapmak isteyecek mi yada takıma, futbola nasıl adapte olur bilemiyorum. Devre arası adam gibi bir hoca bulunur mu oda şüpheli. Kısacası seneyi yaktık, yakıyoruz.

Pamukk dedi ki...

denizli :/

Mete dedi ki...

Eger bir takim, bir oyuncusunun (quaresma) defansa katki yapmamasindan bu kadar muzdaripse bence orda ya saha ici diziliste ya sistemde ya da her ikisinde birlikte bir ariza var demektir.
Klasik ama bir o kadar da gercek su ki geldiginden beri Turkiye liginin istatistiklerinin altini ustunu getiren Alex icin de defansa katkisi var diyebilir miyiz?

BJK4EVER dedi ki...

@tearkan

En azindan burasinin babasinin ciftligi veya sirk olmadigini, profesyonel bir kulup oldugunu anlar.

Bizim takimimizda dun birsey yoktu, hepsi koclar gibi savasti. Sadece Q7 efendi adamini kovalayacak gote sahip olmadigi icin aciklar verdik, surekli o aciklar uzerine oynadi FB ve pozisyonlar cikardi, hepsi bu. Quaresma krema olacak da, krema olacagi yerde tuz olup pastanin tadini bozuyor.

@Mete

Kardesim Alex diyorsun da adam ayagina 3 kere top gelirse 3unu de iyi degerlendiriyor, kaptirip ezmiyor en azindan. Dun Alex'e top 3-4 defa ya geldi ya gelmedi, birinde gol yapti, digerinde Bienvenu'ye sahane asist yapti, digerinde ofsayttaydi ama golu atti.

Dun Quaresma'nin ayagina kac kere top geldi sayamadim, ama hepsini ya egoistlikten ya artistlikten harcadi, 1 tek olumlu hareketi var ama oran 1/85.

Dedim ya, hucumda etkiliyken bir nebze cekiliyor, ama hucumda da gununde olmayinca, ustelik daha guclu bir takima karsi hic cekilmiyor. Carvalhal'a Q7 ile basladi diye kizamam, ama ilk yaridaki FB'nin oyun yapisini gordukten sonra adami erken oyundan cikarmadi diye, hatta 2-1'den sonra hemen cikarmadi diye kizarim, kusura bakma.

Kalten dedi ki...

Bence de Quaresma ıslıklanarak değişmez, tam tersi iyice hayata küser, daha da kötüye gider. Aslında o kadar artist gözükmesine rağmen kendine güveni çok düşük Quaresma'nın --bu Barcelona, Chelsea ve Inter günlerinden belli, Ahmet Bulut'un da bu yönde sözleri mevcut. Bu yüzden yorumcular arasında bir çıkıntılık yapıyor ve kötü oynadığı maçtan sonra dahi tribünün onu alkışlamasını doğru buluyorum.

Yine yukarıdaki yorumların aksine bir yorum olacak ama, Quaresma'nın gelişinden önce onu burada en çok isteyenlerden biriydim, hâlâ da onu Beşiktaş'ta izliyor olmaktan dolayı çok mutluyum. Hepimiz Quaresma'yı severken egoistliğine katlanmamız gerektiğinin zaten farkındaydık. Tabii ki bu egoistlik -özellikle bu tarz maçlarda- bize daha fazla batmaya başlamış olabilir, ama yine de Beşiktaş'tan gitmesi gerektiğini düşünmüyorum. Gidecekse de Nouma gibi değil de Nihat gibi, nispeten iyi bir bonservisle, kariyerinde son bir kez daha "yükselerek" gönderilsin isterim. Bu ileride sadece yaşlanıp bitişe geçmiş olanların değil de, kariyerinde geçici düşüşe geçmiş yüksek profilli oyuncuların da Türkiye'ye gelmesi için iyi bir örnek olur hem.

Kalten dedi ki...

Bu arada yukarıda kimse dememiş ben diyeyim. Dünkü maç yine Beşiktaş'ın İnönü'de yardıranzinho bir gol atıp kazanamadığı Fenerbahçe maçlarına bir örnek oldu:

1. "Klebersoooon... MUH-TE-ŞEM BİR GOOL"
2. Holosko'nun üst direkten giren PES golü
3. Ekrem'in sol ayakla magnum şutu
4. Simao 30 metre

Bu sefer en azından yenilmedik!

Kalten dedi ki...

Son bir not da Quaresma'da gelişme görmeyenler için gelsin: İkinci golde asisti sol ayakla yaptı. Daha ne yapsın?





BU DA MI GOL DEĞİL?

Mete dedi ki...

@BJK4EVER

Alex'in oyuna katkisindan degil, defansa katkisindan bahsettim. Oyuncu ozellikleri bambaska iki oyuncuyu birbiriyle kiyaslamak anlamsiz.

BJK4EVER dedi ki...

@Kalten

Quaresma'nin da kendine guveni dusukse artik dunyanin sonu gelmistir. Adam her topu kendi kullaniyor, keyfine gore artistilik yapiyor, kaptirdigi topun pesinden gitmiyor, ama kendine guveni yok, nasil oluyorsa artik.

@Mete

Karsilastirdigim yok. Ama demek istedigim olay, Alex belki savunma yapmiyor ama maclarda belirleyici oluyor, top kaptirmiyor, topu takimda tutuyor ve skor tabelasina her zaman geciyor. Quaresma hem top kaptirip zaten kendisi yuzunden eksik olan takim savunmasinina daha da zarar veriyor, hem de efektif degil, topu takimda tutacagi yerde surekli top kaybina yol aciyor.

1 kisinin defans yapmamasi kaldirilabilir, ama o oyuncu takima katki vermiyorsa kaldirilmaz kardesim.

Mete dedi ki...

@BJK4EVER

Sahip oldugu CV ve yetenegine bakmaksizin ilerde top tutamayan, devamli top ezip kaptiran, efektif olamayip tabela degistiremeyen oyuncu olarak nitelendirmen sendeki ozguvenin Quaresma'dan bile fazla oldugunu dusundurdu bana.

Bahsettigim konu su; tum Besiktas kariyeri boyunca dusunuldugunde Sergen her zaman icin 100.yildaki performansi ile hatirlanmasinin sebebi ona uygun dizilis ya da sistem yardimiyla olmustur. Demek istedigim sadece bu.

BJK4EVER dedi ki...

CV'sinden bana ne, hangi gittigi takimda oynayabilmis ki? O beni ilgilendirmiyor, ben BJK'daki durumuna bakarim.
Evet, Quaresma iyi futbolcu, bizim icin cok onemli, cok yetenekli, ama adama ilah muammelesi yapinca olmuyor iste.
Egoist oynamasina, pas vermemesine, efektik olmamasina kizmiyorum zaten, adamin tarzi bu, birsey yapamazsin. Ama kotu gunundeyse en azindan daha fazla mucadele edebilir, arkadaslarina yardim edebilir, kotu oynuyorsa bile iyi savasabilir. Quaresma hic mucadele etmesin, o da olur, ama o zaman aldigin 80 topun 70'ini kaptirmayacak, efektif olacak. Olamiyorsa da takima katki saglayacak, mucadele edecek. Ikisini de yapmiyorsa veya yapmak istemiyorsa kulubede oturacak, bu kadar basit. Hosgoru ve ayricalik da bir yere kadar olur.....

tearkan dedi ki...

yav iyi de bu zamana kadar adama burası senin babanın çiftliği dedikten sonra artık ister ıslıkla, ister kenarda oturt düzelmez o iş. yaşı daha 28; yani piyasası da var. en kötü kalkar gider portekiz'e.

işin gerçeği bu adam hep böyleydi. olay sırf bizim ona karşı davranışımızla alakalı değil aslında. inter'de kenarda oturdu da ne oldu? önce kiralandı, sonra bıraktı geld işte. olması gereken q7'nin bu defolarını kapatacak bir düzen ve takım içerisinde olması.

aslında cartalete'nin blogunda bir postta birisi yazmıştı. sahte9 olarak merkezde oynadığı, yanında da forvet nitelikli oyuncuların (almeida,pektemek,holosko vs.) olduğu bir sitemi. onlar içeri kaçınca da ismail ve hilbert boşalttıkları alana gelir demişti. baya aklıma yatmıştı.

dün hepimizle beraber carlos da fenerin bütün ataklarını q7'nin kanadından yaptığını görmüştür. buna rağmen ikinci golden sonra orta sahayı güçlendirmek için necip'i oyuna alırken q7 yerine veli çıkıyorsa oyundan. biz zaten boşa konuşuyoruz.

can dedi ki...

Maci kapalidan seyretme luksum oldu. Hayatimda ilk defa kapaliya gittim, ilk defa Inonu'de izledigim bir macta Fener'e yenilmedik. Sorun bende degilmis dedim.

Maci televizyondan henuz izleyemedim. Ama Ernst'i begenmeyen arkadaslarin maci tv'den izlediklerine eminim. Macta zerre kadar ustunluk gosterebildiysek sadece ve sadece kel sayesindedir. Savunmayi hucuma, sag kanadi sol kanada baglayan, takimi isleten bir parca gibiydi, o yavasladiginda biz de yavasladik, o dinlenip hirslansdiginda biz de bastirdik. Ernst'in formunun dustugu ve eskisi kadar fizik gucunun olmadigi bir gercek ama Ernst saha icindeki arkadaslarina da acikca bozuk gorunuyor. Quaresma ile arasinda buz esiyor, Q Ernst'e pas vermek istemedigi icin bir iki hizli atak heba oldu gitti.

Q Besiktas'in takim olma yolunda en buyuk sorunu gibi gozukuyor. %50 pas oraniyla oynamis nerdeyse. Iki toptan biri rakibe. Ayrica yukarda kim demisse dogru demis, Almeida disinda kimseye gol bolgesinde pas vermiyor. Ve daha kotusu rezil bir sutor. Bu kadar ayaklarina hakim bir adamin nasil bu kadar kotu sut cektigini anlamak mumkun degil. Mac oncesinde isinirken, 10 metreden kaleyi bir turlu tutturamadi. En iyi sutu direge gitti. O yuzden attigi butun goller jeneriklik, ancak oyle gol atabiliyor.

Mustafa cikip Almeida girdikten sonra Quaresma'nin anormel gamsizligina o da uyum saglayip ileri hatti tamamen bos birakti. Zaten sakatlik sonrasi cok kilo almis ve hantal gozuktu. Su besiktas'a duzgun bir santrafor gelemedi once yildir.

Obur problemli bolge sag bekte oynayan Hilbert'in hali ise tam trajediydi. Zaten defans bilgisi az olan Hilbert Fener'in mac boyunca oydugu sag kanadimizda iki kisiyle ortada sican oynadi. Arada Sivok veya Aurelio kademe yapmasalar halimiz perisandi. Caner her topu aldiginda ya cizgiye ya iceri rahatca girip cikabildi. Ikinci sinif organize bir eski dogu avrupa takimi bu kanattan 4-5 gol pozisyonu cikarabilir, Caner-Ziegler ikilisi de cikardilar. Quaresma kanatta oynayacaksa zaten problemli olan bolgeye Inonu'de tel filan cekelim, ya da mactaki gibi atki filan atalim, sag bek oynanmasin.

Veli et mi tavuk mu balik mi henuz anlayamadim ama Necip girdiginde cok hareketlendi takim. Veli gercek mevkisi olan sol kanatta bir iki mac ust uste oynamadan karar vermeyecegim ama tamamen bos degil gibi. Gene de Ernst'ten acayip firca yiyip, oyundan alinmaktan kurtulamadi. Oyundan da dusmustu.

Gozume carpanlar bunlar oldu. Simao'nun golunu ekrandan izlemek icin sabirsizlaniyorum ama gorunen o ki bu takimdan is cikmasini bekliyorsak Ernst'in formuna ve devamliligina duaci olmaliyiz. Yoksa bu takimdan cacik olmaz. Sahi Fernandes'e ne oldu?

BJK4EVER dedi ki...

Ben bundan birkac hafta evvel Kayseri macindan sonra 'keske Kayseri bu mucadeleyi diger buyuklere karsi da gosterse' demistim. Bazi arkadaslar bizim kotu futbolumuzla alakali oldugunu vs soylemisti. Bugun gorduk iste, GS'ye karsi herifler bizim mactaki istahin yuzde 10'unu gostermiyorlar, ustelik kendi sahalarinda oynuyorlar, formdalar ve karsilarinda formsuz ve eksik bok gibi bir GS varken.

Ya bugun mac varmis?

Haftaici haftasonu karisinca guzelim mac gumburtuye gitti iyi mi?

zago30 dedi ki...

@Pamukk 2.yarı Kadıköy'de yener japon bayrağını açarız:)

tearkan dedi ki...

shelbyl

yaşlanmışsın programa bahane bulma. :)

beats by monster we all know this word has it, it is the new fashionableheadphones called the monster headphones,many people like to listen to the music rhythm street dance or play games, iphone mobile phone calls can also support the fashion of Lady Gaga, Justin Timberlake than Peter endorsement , meet the people 's favorite monster , the audience free shipping .

Monster beats Pro High Performance Professional Headphones white

Yorum Gönder

Ara