.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Ağustos 2011 Salı

Arsene Wenger Aslında Ne Demişti



Bu muhabbeti o zaman da sevmemiştim ama Arsenal Manchester United'dan 8 gol yiyince tekrar önümüze sunuldu, şimdi hiç ama hiç sevmiyorum. İlk önce "Oh canıma değsin"in, hepimiz arasıra yapıyor olsak da, ne kadar yavan bir tepki olduğundan bahsetmeme gerek yok heralde. Arsenal, bugüne bugün kendi ligine ve bütçesine göre başarılı sayılabilecek bir takımdır. Hangi Arap şeyhi, Amerikan milyarderi para saçarsa saçsın, Arsenal'i ligin ilk dördünde görürsünüz. Bunun yanında Avrupa'da da görürsünüz. Bu Arsenal'in az para harcadığı manasına elbette gelmiyor ama kafayı çevirip Türkiye'ye baktığımızda hiç de ortada "Oh canıma değsin"lik bir durum göremiyorum. Türkiye, tüm takımlarıyla birlikte, "Kazanılan Başarı / Harcanan Para" konusunda dünyanın belki de en kötü ligidir. Sen 8 yesen ne, 3 yesen ne? 2. 3. sınıf Avrupa takımlarına karşı Quaresma'lı, Simao'lu, Niang'lı, Lugano'lu kadrolarınla mücadele edip zorlanan bir ülkesin. Milli takımın Azerbaycan'a yenilen, Belçika'dan 1 puan alınca sevinen bir halde..

Her neyse, lafı dağıtmayalım. Arsene Wenger o gün ne demişti...

İngilizcesi:
"you have to be careful not to change the champions league too much by bringing in even more weaker teams, because you could find yourself with games five and six with no meaning. that would be very dangerous for the quality of the competition," said wenger."


"Şampiyonlar Liginin, daha zayıf takımların katılabilmesi için kurcalanmaması gerekir. Çünkü bunu yaptığınız zaman 5. ve 6. maçların hiç bir anlamı kalmayabiliyor. Bu, turnuvanın kalitesi için çok tehlikeli bir durum."


5. maçlar sonunda puan durumumuz şöyleydi:
Porto 8
Liverpool 7
Marsilya 7
Beşiktaş 6


Gelelim o sene Arsenal'in grubuna... Açıklama "Arsenal 7 Slavia Prague 0" maçından sonra yapılmış. Bakalım Arsene Wenger ne demek istemiş...


Sevilla 15
Arsenal 13
Prague 5
S. Bükreş 1
http://www.mackolik.com/National/Default.aspx?sId=1981


O seneyi kurcalayacak olursanız buna benzer başka gruplar da görürsünüz. Daha fazla örneğe gerek yok sanırım, aksini iddia eden varsa kaynağını getirsin tartışalım.

28 Yorum:

Bizim basin bu tur gazlamalari sevdikce, bu yanlis anlasilmalarin olmasi da normal.

Iyi olmus yazi abi, tebrikler.

alper dedi ki...

Kazanılan başarı/harcanılan para konusunda en başarısız lig bence kesin olarak ingiliz ligidir.ingiliz milli takımının son yıllardaki başarıları nedir belçikadan 1 puan alan bizim millilerimize göre.?15 senedir bir teknik direktör idaresinde çalışıp ligi ilk 4 içinde bitirmek ne zamandan beri büyük başarı olarak addediliyor onuda anlamış değilim.o zaman serpil hamdi tüzün çoluk çocuğa fitbol öğretmek konusunda kesinlikle daha başırılıdır bu arsen wenger'den.ilginç bir savunma taktiği geliştririlmiş wenger için.benim nazarımda herhangi bir futbol takımı herhangi başka bir futbol takımından 8 gol yiyorsa başındaki hoca dandiktir.

alper kıyasım türkiye vs ingiltere'dir arsenal fanı değilim gürcanla karıştırma beni :) harcanan paraları da dikkate alırsak 15 senedir çalışan teknik direktör de "başarılı" denmese bile idare eder denebilir. senin başarı kriterine göre konuşalım madem; arsenal'in başarısına/başarısızlığına X dersek türkiye ortamında X'i istikrarlı şekilde tutturabilen bir takım ismi ver bana. yakın zamanda en çok yaklaşan takım fenerbahçe, o bütçesiyle geçen sene CL elemesinde young boysa, uefa elemesinde paok'a elendi...

herhangi takım 8 yiyosa hocası dandiktir için de... sevelim sevmeyelim fatih terim uefayı da aldı, 6'sını da yedi. bu onu dandik mi yaptı? böyle futbol tartışması mı olur

BJK4EVER dedi ki...

Wenger'e saygim var, ama benim icin iyi bir hoca degildir Arsenal icin. Buyuk kulupler icin ilk hedef kupadir. Bilmemkac senede 1-2 sampiyonluk yasamis adam benim icin iyi hoca falan degildir. Oyuncu yetistirmesi beni ilgilendirmez, orasi Everton veya Fulham degil, Arsenal. 10 sene evvel basariliydi, ama o zaman elinde Bergkamp, Henry, Vieira, G.Silva, Pires, Ljungberg, Addams, Campbell, Seaman vardi, tecrubeli bir kadro idi. Simdi de genclerin masallahi var tabii, ama bunlarin yanina 3-4 ust duzey tecrubeli adam koyamazsan tirt, hele ki Ingiltere liginin bugunku inanilmaz rekabetini de goz onune alirsak. Yillardir adam gibi bir kaleci alinamadi, takimi toplayacak Terry, Ferdinand tarzi lider bir stoper bulunamadi. Orta sahayi cekip cevirecek bir Vieira bulunamadi. Forvette kucuk takimlara karsi leblebi gibi gol atip 20 gol barajini asacak forvet bulunamadi. Sen gereken transferleri yapmazsan Nasri, Fabregas gider tabii. Durmalari hata.

enorton dedi ki...

Bu arada Eduardo Goncalves de Oliveira kimdir? tanıyan var mı?

bu yönetim adamı futboldan soğutur be

siyahBeyaz dedi ki...

Wenger'i savunacağım diye olayı Türkiye-İngiltere karşılaştırmasına bağlamak da bambaşkaymış be. Bu tarz ülkeler karşılaştırması, bu tarz savunmalar Luce'den sonra bizde çalışan yabancı hocalar için de yapıldı mı acaba? 1 sene yıkıcı olunmasın dişimi kıracağım, işte adam 15 senedir Arsenal'in başında, ve en nihayetinde başarısız.

Bu adamı ve takımını başarılı ilan etmek, Arsenal'i Tottenham, Valencia vs ayarında bir takım olarak görmekle eşdeğer bana göre.

Hadi Beşiktaş'ı da çıkardınız işin içinden, ben Slavia taraftarı adına koca bir "Oh olsun sana Wenger" diyorum. Bu Wenger gibi futbolu iki-üç ülkenin tekelinde gören, düşük profilli takımları dışlayan, dolayısıyla gelişimlerinin önünü tıkayan adamlar ne zaman yenilirse de sevineceğim. Fark yedikçe daha çok sevineceğim.

makavel dedi ki...

Eduardo Goncalves de Oliviera
Bana biraz Ahmet Dursunu anımsattı..
kariyeri pek iç açıcı değil, maliyeti düşük olsa gerek..Bu takımın bariz şekilde iki tane hücumcu kanat bekine ihtiyacı varken neden hala forvet alıyoruz bari Mehmet Ereni falan alsaydık adam bedava gitti Antalyaya..

Unknown dedi ki...

Wenger'in demecinde Besiktas'in adinin gecmemesi aciklamasinin fasizan ve kapitalist oldugu gercegini degistirmez, ne demek yahu daha gucsuz takimlar gelmesin oldu o zaman 5 buyuk ligin sampiyonlari kendi aralarinda oynasin bizde oturup disardan onlari izleyelim. CL heyecanli kilan hatta birakin Cl yi futbolu zevkli kilan sey kucuk takimlarin gelip kendilerinde butce olarak cok daha buyuk kulupleri yenebilmeleridir, ornekse Rubin Kazan'in Barcelona yi en iyi doneminde Nou Camp'ta yenebilmesidir, Besiktas'in gidip o donemki simarik zengin cocugu konumundaki Chelsea'yi londrada devirmesidir, hatta O begenilmeyen S. Prag'in 7-0 lik mactan 2 hafta sonra evinde Arsenal'le beraber kalabilmesidir.. Wenger efendi kucuk takimlari istemiyor fakat unuttugu bir sey var o kucuk takimlar olmazsa kimse bugun CL ye ayak basti parasi olarak 25 milyon euro alamaz, boylece wenger efendi afrikanin en ucra koselerine kurdugu scout tesislerini kapatmak zorunda kalir..

Son sozumu soyleyip bitiricem. 2000 yilinda Galatasaray'in 5-0 yenildigi Chelsea o yil PL yi 5. bitirdi, Arsenal 2. olarak. Ayni yil oynanan UEFA kupasini kimin aldigini soylememe gerek yok.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar biz birkaç adsız (atsız değil) toplandık ydye suikast planlıyoruz ,artık buna bir son verilmeli insan babasının çifliğini bile böyle yönetmez zira babası döver,katılmak isteyenler lütfen pm atsın.

arsene wenger'in bunu ne için söylediğinin bir anlamı yok.beşiktaş adana demir sporu 10-0 yendi o zaman 2. ligden bir daha takım almayalım süper lige anlamı kaçıyor.böyle gerizekalılık olur mu.ankaragücü kaç defa fark yiyerek şampiyon belirledi ne yapacağız ?

bir kere kupanın adı şampiyonlar ligi.şampiyon olmayan takımların katılmasını yadırgamayıp güçsüzde olsa şampiyon olanların katılma mantığını eleştirmek nasıl bir fikrin özeti.oldu canım paraları siz aranızda bölüşün.adam yatırım yapsın , şampiyon olsun sen bir tane antrenman maçı oynamak istemiyorsun diye en az bir senelik emeği helak olsun.keza o maçı kazanacağının garantiside yok zira arsenal'in panathinaikos,rosenborg,lokomotiv moskova,shaktar,spartak moskova,lens gibi takımlara rezil olmuşluğu var.

wenger koskoca arsenal'i yetiştirme yurduna çevireceğine adam olsunda kupa kazansın.zira hala o müthiş kadronun getirdiği kredi ile egosunu törpülemesine izin verecek başka bir kulüp bulması imkansız.

guardiola reyiz gelecek zaten seneye ...

CDiS dedi ki...

son 2 günde bir-iki adam gibi transfer yaptı da, biraz kendine geldi arsenal.. ancak, lille 'de hazard gibi bir adam dururken, bir haftada 50 milyon euro 'ya 2 adamını satmışken, hala ve hala monaco 'nun koreli forvetini transfer ediyorsa wenger, bu futbol romantizmi de fazla oluyor bence.. oturduğumuz yerde, hayatını futbola vermiş birini eleştirmek komik gelebilir çoğu kimseye ama görünen köy de kılavuz istemez.. bu gidişle, iddia ediyorum, arsenal 'in şampiyonlar ligine girmesi bile zor bu sene..

Adsız dedi ki...

Çok güzel yazı olmuş, tebrikler.

amacım "arsene wengere binlerce km öteden oh çekeceğimize dönüp bi aynaya bakalım"ı tartışmaktı ama baya bi arsenal takipçisi varmış gafil avlandım :))

Adsız dedi ki...

Arsene Wenger'e binlerce kilometre öteden oh da çekeriz, dönüp bir aynaya da bakarız. İkisini neden aynı anda yapamıyoruz ki. Sırf Wenger'i aklamak için alakasız iki yeri bağlamak daha kolay geliyor sanırım.

-Arsene Wenger aslında ne demişti?
-Biz birkaç ülke, birkaç takım şampiyon olamasak da burada takılalım, küçük ligler ve onların şampiyonları ve diğer takımları sürünsün, hiç büyüyemesinler.

Biraz da hayat görüşü meselesi bu futbolun yayında.

Ayrıca Arsenal'liler Barcelona'ya avazı çıktığı sövsün, biz daha küçük çaplı takımlar olarak Arsenal'e sövemeyelim. Yok öyle bir dünya.

adsız her kimsen laftan anlamıyosan yapacak bişey yok herkese teker teker anlatmak zorunda değilim. ulan arsenalle ilgili bir yazımı daha bulun tamam diyeyim ben bu takımın senede 3 maçını anca izlerim :)

bizim taraftarda nasıl bir psikoloji varsa kendisiyle alakalı alakasız bir düşman beller ve başlar saydırmaya... 1 ay önce tamamı 2 milyona alınan topçunun yarısına 1 ay sonra 3 milyon ödeyen kulübüne laf etmez gider "arsene wenger beşiktaşa laf soktuyduu vay şerefsiz al g*tüne girdi 8 tane" diye ortalarda gezinir durur. Konu Arsene Wenger değil dersini adın arsene wenger savunucusuna çıkar...

Adsız dedi ki...

bu adama 2 sene önce tapardım, şimdi ise arsenal'den ayrılmasının iki taraf için de daha hayırlı olacağını düşünüyorum.ah şu saçma sapan takıntıları olmasa...

tvizle dedi ki...

yönetim vasat

aysun dedi ki...

www.fullcanlitvizle.blogspot.com

derya dedi ki...

güzel paylaşım

Tv İzle dedi ki...

tvizle-tv.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Emeğinize sağlık güzel paylaşım...
Lig Tv
Bedava Hd
Bedava Tv İzle
Karadayı
Medcezir
Oto

Adsız dedi ki...

www.indir67.blogspot.com

Yorum Gönder

Ara